Angeltjes
18-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cartoon Mario de Koninck



c-446%2C-inburgering.jpg
@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen is niet gans Vlaanderen.


ANTWERPEN MAG HET NOORDEN NIET VERLIEZEN


@ Het Nieuwsblad - Mathias Danneels


ANTWERPEN - Het mechanisme is even voorspelbaar als bekend. Wanneer een politicus die tot het rechtse kamp behoort, iets naar voren schuift dat best wel een discussie waard is, wordt de discussie monddood gemaakt omdàt de m/v in kwestie tot het rechtse kamp behoort. Het overkwam Geert Wilders toen hij pleitte voor een samengaan van Vlaanderen en Nederland. Voor de goede orde: het huidige Vlaams Gewest en Nederland hebben nooit één natiestaat gevormd. Maar de gedachte dat Vlaanderen en Nederland samen mooie prestaties zouden kunnen neerzetten, wordt wel sterker en is ook voor onze stad niet zonder belang. De uitdieping van de Schelde, de IJzeren Rijn, gas en kernenergie, taal en cultuur, universiteit en wetenschap, de havens van Rotterdam en Antwerpen, brede stromen die beide gebieden bevloeien: we hebben veel meer gemeenschappelijke belangen dan pakweg het Waasland en de Ardennen. Het is ook onjuist de Groot-Nederlandse droom terug te voeren tot het interbellum en de collaboratie. Siegfried Bracke, Louis Tobback en de Antwerpse schepen Ludo Van Campenhout: je hoeft niet per definitie een extreem-rechtse bal te zijn om vast te stellen dat het Belgische model zijn beste tijd heeft gehad. Overigens is Wilders de enige niet die na tien maanden federale Belgische crisis en driewerf Franstalig 'non' in de gaten heeft dat Vlaanderen meer dan ooit een bevoorrechte partner van Nederland moet worden. Dat waren we trouwens al eerder in bank-en luchtvaartzaken. Maar Laken ligt nu eenmaal dichter bij Parijs en Genève dan Antwerpen bij Schiphol.

De Gentse historicus Eric Defoort, voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, heeft overschot van gelijk wanneer hij de neobelgicisten die zich de voorbije dagen andermaal hebben uitgesloofd de lof van dit surrealistische land te zingen, de mond snoert. Uit 's mans opiniestuk in onze zusterkrant De Standaard (15/05/08) dat door elke Antwerpse beslisser aandachtig zou moeten worden gelezen: 'Uiteraard probeert men separatist en separatisme als scheldwoorden te hanteren voor al wie zich op een doordachte wijze wil bevrijden van het voor Walen en Vlamingen inefficiënte, economisch en sociaal afremmende provincialistische België, en bewust kiest voor een confederaal samenwerkingsverband bestaande uit Vlaanderen, Wallonië en Nederland (...), weg van de knoeiende kneuterigheid in wat rest van België.'

Er zal nog een streepje water door Maas, Rijn en Schelde moeten vloeien alvorens deze stoute droom bewaarheid wordt. Door zowel Wallonië en Brussel in het debat te betrekken, riskeert Defoort door de voorposten van extreem-rechts met pek en veren te worden besmeurd. Dat dit debat opnieuw oplaait geeft anders wel goed aan dat het verder verdampen van de 19de-eeuwse natiestaat - opgelegd pandoer in Belgisch geval - niet alleen bij ons leeft. Nieuwe, performante economische en culturele entiteiten in wording trekken zich van door Napoleon of na de grote oorlogen manu militari getrokken grenzen steeds minder aan. Zij kiezen zowel economisch als cultureel - wat bindt ons huis en thuis - voor nieuwe samenwerkingsverbanden die in het Europa van morgen zonder complexen veel sterker zullen staan. Antwerpen mag het noorden niet verliezen.

******************************************************

Dit merkwaardige stuk stond in het Nieuwsblad van 17 mei 2008 en het illustreert  ondermeer dat  het aantal Orangisten in Vlaanderen, na 178 jaar belgisch bewind, nog steeds aanhangers telt en niet van de minsten. Van Tobback, de keizer van Leuven, waren we al langer op de hoogte van zijn Orangistische gevoelens, maar veel indruk heeft zijn bekentenis in Vlaamsgezinde of Vlaams-nationale kringen niet gemaakt. Een Orangist die de belgische kroon en de eenheid van het land B steeds heeft aangehangen, mag voor mijn part net zo goed een volgeling zijn van Erich von Däniken, die ziet ze ook vliegen.

De elementen die Mathias Danneels aanvoert,  lijken ons vooral van economische aard : hij plaatst zijn artikel enkel in de Antwerpse uitgave van Het Nieuwsblad, en hij richt zich bijna exclusief tot de Sinjoren.  Alsof de rest van Vlaanderen wel zal meemarcheren als de mannen van 't stad "Allee, komaan" roepen.  Verder wordt er vaagweg een beroep gedaan op een soortement gemeenschappelijke identiteit tussen NL en VL, die er ongetwijfeld is, maar die zich door de lange scheiding beperkt tot de  taal, de essentiële basis van elke cultuur maar niet voldoende om het ganse cultuur- en waardengebouw te stutten.

De oproep ontspoort naar ons gevoel, als Eric Defoort er bijgehaald wordt als voorstander van een confederatie tussen NL, VL, WAL en BRU, "want wij hebben vele gemeenschappelijke belangen en overeenkomsten."

Ieder zijn waarheid, mijnheer Danneels ?  Waarom u per se angst hebt dat uw vriend Defoort door de "voorposten van extreem-rechts" met pek en veren zal besmeurd worden, begrijpen wij niet goed.  Als de zelfstandigheidsgedachte in Vlaanderen groeit, zal het voor het grootste stuk te danken zijn aan de groepen en partijen die daar onvermoeibaar en zonder veel hoop op onmiddellijke verwezenlijking al generaties voor strijden.  Het zijn niet de journalisten of de politici van de traditionele partijen die geijverd hebben voor de verspreiding van de zelfstandigheid van Vlaanderen.  Zij hebben er integendeel alles aan gedaan om feiten te verzwijgen of te verdraaien en woorden te ridiculiseren.
Waarom  moeten wij met zijn allen Tobback op onze schouders verheffen , samen met de Antwerpse Epo-gebruiker Ludo van Campenhout en de onvervalste ijveraars voor Vlaanderen in de gracht duwen ? 

En waarom na 178 jaar ongelukkig en dramatisch samenleven met Wallonië deze regio opnieuw betrekken in een staatkundig experiment ?  Confederaal, zegt u.   Zullen de Franstalige arrogante kwiestenbiebels, taalimperialisten en territoriumrovers  tevreden zijn met nog eens 16 miljoen extra Nederlandstaligen in hun voortuin ?  Een hechte samenwerking met Nederland is absoluut aangewezen maar van WalloBrux hebben wij onze buik vol.  Wij praten enkel voor onszelf.

Wat u neerschrijft is hoopvol, in de zin dat u belgië quasi afschrijft en in een juist daglicht plaatst : daarvoor verdient u onze dank en felicitaties.  Over de wijze hoe er een einde moet komen aan dit Schandland, daar zullen we nog enige tijd over van mening verschillen maar er is vooruitgang en daar, nogmaals, heeft u met uw merkwaardig stuk, beslist toe bijgedragen.

Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Napoleon Gucht keurt VL voorlichtingsambtenaar af.


De Buza-minister Van der Gucht is niet te vinden voor de aanstelling van een voorlichtingsambtenaar door de Vlaamse Regering, om het imago van Vlaanderen op te poetsen.

Naar aanleiding van de enkele klachten die het land B moet incasseren van internationale instanties en van sporadische buitenlandse  kranten, wil Geert Bourgeois een aparte ambtenaar die zich bezighoudt met betere voorlichting.

Napoleon, die net terug is van Albanië, waar hij zich goed thuis voelde, is niet gecharmeerd door het voorstel van de Vlaamse Regering.  Hij heeft daar nochtans niets mee te maken, maar  soit, hij zegt het graag, dat hij niet akkoord gaat.  Hij zwijgt namelijk nooit, want hij weet alles beter :  Van Afrika tot in Amerika. Van op de Himalaya tot in de woestijn.  Van Afrika tot in Amerika. Ho, dat hadden we al gezegd maar liever twee, dan geen keer.

De Buza minister had nochtans een unieke kans om enkele goede Vlaamse  én belgische punten te behalen.  Als hoofdverantwoordelijke voor de belgische aanwezigheid in de wereld, moet hij beter dan wie ook op de hoogte zijn van de informatie die Franstalige politici doorspelen naar de Raad van Europa, de EU, de VN of  andere internationale instanties. In zijn functie kàn  hij niet aanvaarden dat de reputatie van zijn land opzettelijk beschadigd wordt door politici met wie hij in de regering zit.  Maar neen,  hij die heel de wereld voorhoudt wat juist en goed is, durft niet optreden tegen zijn Waalse landgenoten om hen te zeggen,  te stoppen met het bekladden van het vaderland.  Hij moet niet eens de Vlamingen in bescherming nemen, enkel wijzen op de schade voor de federale staat. Maar neen, zich tegen Vlaanderen keren, ligt veel meer voor de hand voor deze kleine liberale dikhuid.




3 kandidaten voor het imago van VL  :
Van Afrika tot in Amerika
Van op de Himalaya tot in de woestijn

Ray

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=DMF17052008_005&ref=nieuwsoverzicht


17-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dienstmededeling voor de lezers en de reizigers

 

Na een drukke week vol technische ongemakken met de eigen apparatuur en met Seniorennet, verschijnen vandaag geen verdere artikels.

Niet  zoals bij de NMBS waar het personeel  aanstaande dinsdag  het treinverkeer  gedurende 24 uur lamlegt en de baas als beloning voor zijn goed beleid 30.000 euri opslag krijgt.

"Dit schandlandje is wel degelijk een tragische grap".



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herneming van 11 maart 2008 uit sympathie met Gregorius Nekschot







Met dank en bewondering voor de volharding van Gregorius Nekschot.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


In de Vlaamse superkranten is niet veel te merken van de tijdelijke arrestatie van Nekschot.  De Frut schrijft veel liever over het huwelijk van Jacky Lafon en het succes van Victoria Spice-Girl bij homo's.

Het ophef in politieke  Nederlandse kringen noopt de broodschrijvers van de Gazet van Antwerpen iets te vertellen over het onderwerp.  Met een vaag stukje wordt gesuggereerd dat sommige spottekeningen discriminerend zijn voor moslims en "mensen met een donkere kleur". Het lijkt de Antwerpse Pravda verder vrij normaal dat justitie gedurende jaren de tekeningen van een cartoonist beoordeelt en de man uiteindelijk komt opladen met tiental politie-agenten.  Bijna zegt men, dat Gregorius Nekschot het eigenlijk zelf gezocht heeft en dat het heel terecht is, dat al zijn computermateriaal en GSM aangeslagen worden en dat hij in de cel mag overnachten. Dit is een angstaanjagende ontwikkeling, een democratische rechtsstaat onwaardig.   

De minister van justitie, zoals tijdens de discussie met Geert Wilders over Fitna, liegt weer als de Judas, op wie hij erg  lijkt.  "We hebben drie jaar gezocht naar de identiteit van de tekenaar" jokt de diepchristelijke Hirsch Ballin.  Neen, justitie heeft het dossier drie jaar laten liggen, tot het opportune moment.  Hirsch Ballin lanceert de idee om godslastering opnieuw strafbaar te stellen. Daarvoor is de heisa omtrent Nekschot een prima gelegenheid om de oppervlakkige openbare opinie te sensibiliseren.

Het begint erg op Turkije te lijken bij onze Noorderburen.

Ronduit schandelijk  is het gedrag van een openbaar bestuur dat zich bezig houdt met controle op tekeningen en teksten van de onderdanen, in de eenentwintigste eeuw. Sedert wanneer leveren  politici en ambtenaren  artistieke recensies af die kunnen leiden tot de opsluiting van een artiest ?  Niet alleen in Turkije zal dit optreden toegejuicht worden, zeker ook in China.  Waar is de tijd dat Nederland héél de wereld ging leren wat vrijheid en democratie betekende ? 

De politiek heeft eerst de kunst gekocht met subsidies, maandgelden, prijzen, opdrachten, enz. en vervolgens spant ze de naiëvelingen in voor haar eigen propaganda.  Wie dwarsligt en er een eigen opinie op nahoudt, krijgt bezoek aan huis, wordt van bed gelicht en mag de cel in.
  

Alles zal nu in het werk gesteld worden, zoals de gezagsgetrouwe Frut het al doet, om de zaak te minimaliseren en vooral de nadruk te leggen op die enkele cartoons die écht rauw zijn.  Op die manier praat men de publieke opinie murw. 

Zo ontstond in het Dritte Reich een kunststroming die de toenmalige Rijkskanselier met een geinige knipoog omtoverde tot "Entartete Kunst". De ontaarde die  tegen de schenen van het regime trapte, werd van zijn bed gelicht. 

Ray


16-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie van Lucky 9 op arrestatie Gregorius Nekschot


Opvallend stuk van LUCKY 9 uit de reacties geplukt en in de vitrine geplaatst over de arrestatie van Gregorius Nekschot

"Het kan niet voldoende benadrukt worden dat deze gebeurtenis getuigt van fascistoïde reacties waarmee tanende regimes hun macht trachten te handhaven om hun bestaan te rekken, of op macht beluste niet tolerante groeperingen zich invloed trachten toe te eigenen die ze op democratische wijze niet zouden kunnen verwerven.

Het is ontstellend om vast te stellen dat amper een halve eeuw na het terugwinnen van een middels miljoenen mensenlevens duur betaalde vrijheid, bepaalde ondemocratische krachten die vrijheid, op basis van eigen egoïstische drogredenen, om hoger vermelde redenen terug aan banden willen leggen.

De aanslag op de vrijheid van meningsuiting als misdrijf gepleegd door deze dames en heren kan nooit gerechtvaardigd worden. Hun gedragingen zijn moreel, ethisch, sociaal, en wetmatig ten strengste te veroordelen en tuchtrechtelijk zwaar te bestraffen. Uiteindelijk betreft het op de keper beschouwd zonder meer asociale en staatsgevaarlijke activiteiten.

Nooit meer ancien regime of absolutisme, nooit meer nazisme of fascisme, nooit meer vreemde overheersing ; wel volledig respect voor de vrijheid, eerbiediging van de vrije meningsuiting en het territorium is voor de politieke klasse een minimumprogramma waarvan de handhaving en uitvoering door alle democraten nauwlettend moet en zal in de gaten gehouden worden.

Democraten wensen niet dat hun kleinkinderen of achterkleinkinderen een stadsguerrilla zouden moeten uitvechten, omwille van de luiheid of laksheid van actuele politieke en gerechtelijke verantwoordelijken. Deze zijn hierbij tijdig gewaarschuwd. "

16-05-2008, 14:26 geschreven door Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Standaard zit er weer naast



Bart Sturtewagen  is vandaag verantwoordelijk in le Standard/de Standaard om onze mening te kneden.  Zijn titel is "Goed Nabuurschap" en dat slaat terug op de verhoudingen tussen VL en WAL.

Bart vindt het triest dat zovele buitenlandse collega's van hem uit zijn op sensatie-journalistiek als het over het door de Standaard beminde vaderland B gaat.  Bart is er het hart van in.  Waarom zijn  collega's, zoals die van de International Herald Tribune vorig jaar, uit op negatieve berichtgeving ? Waarom lacherig doen over het land B en onze taalwetgeving afschilderen als het huishoudelijk reglement van Dachau ? Bart is een positieve belgische jongen met een tricoloor gemoed, de stammen van zijn land leven in "goed nabuurschap" met mekaar en al die buitenlanders staren zich scheel op sensatieberichten. 

Bart kreunt, dat  gisteren de twee zetschippers van de lichters "Vlaanderen Boven" en "Profitariat Wallon" , de heren Peeters en Demotte, bij mekaar kwamen om te bepalen over welke zaken ze verder geen akkoord konden bereiken.  Zonder enige avarij op te lopen zijn ze uit mekaar gevaren, de een stroomaf-, de ander stroomopwaarts en er werden geen stiekeme enterpogingen uitgehaald.  Waarom leest Bart dat niet in El Païs, of Le Monde, of the Daily Telegraph ?

Om dezelfde reden dat wij niet lezen in de Standaard dat in Italië  een groot deel van de bevolking gelukkig is eindelijk verlost te zijn van mannetje Citroen (Prodi), of dat de Romeinen opgelucht zijn dat hun nieuwe burgemeester op een behoorlijke manier de zigeunerkampen rond de stad zal ontruimen.  Wij lezen échter wel in de kwaliteitskrant van Bart Sturtewagen een fel gekleurd, sensatiestuk vol clichés over racistische schuimbekkers die Italië te vuur en te zwaard zetten.   De juiste toedracht ontbreekt, de achtergrond wordt niet geschetst,  een voorgeschiedenis wordt niet gegeven, enkele geïsoleerde feiten worden uitvergroot en de bedoeling is vooral, de lezer te verbazen en de politiek correcte marketeerbaas te behagen.  

Er is nochtans een voortreffelijke chef buitenland op de Standaard, maar ja, die heeft wel andere zaken om haar adellijk hoofd dan op de redactie jonge sensatiejagers op te leiden. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst reacties op arrestatie Nekschot


 

Kamer woedend over arrestatie Nekschot

vrijdag 16 mei 2008 11:20

De Tweede Kamer is verontwaardigd over de arrestatie van cartoonist Gregorius Nekschot. VVD, PVV, SP en D66 vinden dat de vrijheid van meningsuiting in het geding is en eisen opheldering van minister Ernst Hirsch Ballin (CDA) van Justitie.


OM onderzoekt of cartoons Nekschot racistisch zijn (afbeelding: website Nekschot)

Wie is Gregorius Nekschot?

Nekschot, een pseudoniem, is een controversieel cartoonist uit Nederland. Hij houdt zich in zijn cartoons vooral bezig met bespotten van de islam en linkse politieke partijen. Zijn cartoons worden gepubliceerd op internet. Theo van Gogh plaatste de cartoons voor zijn dood ook op zijn website.

Nekschot is een voorvechter van complete vrijheid van meningsuiting.

PVV-leider Geert Wilders beschuldigt het Openbaar Ministerie (OM), dat opdracht gaf tot de arrestatie, van ‘dictatoriale trekjes’. Juist een cartoonist, die per definitie prikkelend en satirisch is, moet zich vrij kunnen uiten, vindt Wilders.

SP-Kamerlid Jan de Wit vindt het heel vreemd dat de cartoonist door de politie 'van z'n bed is gelicht voor een cartoon uit 2005'. De vrijheid van meningsuiting is een groot goed, zegt De Wit. 'Dat betekent dat mensen moeten kunnen tekenen en zeggen wat ze zelf willen.'

Ook andere partijen in de Kamer houden de kwestie in de gaten. ‘Wij nemen deze zaak wel hoog op. Een cartoonist vervolgen gaat vrij ver,’ zegt PvdA-Kamerlid Ton Heerts.

Moslims
Nekschot, een pseudoniem, wordt door het OM verdacht van het publiceren van cartoons die discriminerend en kwetsend kunnen zijn voor moslims en mensen met een donkere huidskleur.

Paul Velleman, officier van justitie in Amsterdam, gaf opdracht tot de arrestatie, meldt weblog GeenStijl. Voorafgaand aan de arrestatie werd een onderzoek naar de cartoonist uitgevoerd door het Landelijk Expertise Centrum Discriminatie (LECD). Voorzitter van de LECD is diezelfde Velleman.

Klacht
Het onderzoek naar Nekschot werd gestart in 2005, na een klacht van imam Abdul Jabbar van de Ven bij het Meldpunt Discriminatie Internet. Het is niet duidelijk waarom er nu, na drie jaar, opeens actie wordt ondernomen.

Velleman is overigens ook degene die onderzoekt of  Wilders zich schuldig maakt aan racisme en discriminatie.

Wat vindt u van de arrestatie van Nekschot? Is het terecht of niet? Geef uw mening in de poll

@ Elsevier

De titel van dit stuk uit Else4 is misleidend.  Niet "de" Kamer is woedend, een deel van de Kamer. De interpellerende partijen behoren alle tot de oppositie. Trots op NL van Rita Verdonk is er niet bij evenmin als de streng protestantse SGP en de Groen-Linksers die zich aan het opmaken zijn voor het vrijdaggebed. De meerderheidspartijen,  : de christendemocraten,  PvdA en de bijbelpartij CU bedenken zich nog.  Mocht een moslim op een dergelijke fascistische manier opgepakt zijn, dan liepen zij nu rond met spandoeken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Klop, Klop, 't is de Gestapo, doe eens open..."



In het democratische, vrije, tolerante Nederland wordt een striptekenaar opgepakt en opgesloten.  "Fatima, eindelijk is de sharia ook bij ons !"  Wanneer volgt de steniging ?


Gregorius Nekschot opgepakt wegens haatzaaien

nekschotg.jpgOpmerkelijk nieuws vanuit het stripwezen. De niet geheel onomstreden cartoonist Gregorius Nekschot is begin deze week door een SWAT-team van zijn bed gelicht en heeft uiteindelijk anderhalve dag in de cel moeten doorbrengen. Zo bevestigt zijn advocaat, mr. Max Vermeij. Volgens de raadsman behelst de verdenking "belediging" dan wel "aanzetten tot haat" wegens "ras/godsdienst/levensovertuiging" gepleegd door iemand "die daarvan een beroep of gewoonte maakt". Een regelrecht lachertje natuurlijk gezien de broodheren (HP/de Tijd en twee minuscule weblogjes) van Nekschot. Een tekeningetje in een dode boom doet hoogstens 750 euri per maand (binnenkort overigens nog maar de helft) en de twee online uitgaven zijn onbezoldigd. Los daarvan is het natuurlijk de grootst mogelijke kolder dat een striptekenaar vanwege zijn werkjes wordt vervolgd door het OM. We leven toch verdoeme niet in de voormalige DDR hier! Ofwel een nekschot voor de fatsoenspolitie. Al willen we voor de fusillering nog wel graag even weten wie of wat nu exact de aanleiding is geweest voor de de arrestatie.
Update: Het landelijk parket
bevestigt de aanhouding, die overigens op last van het OM is uitgevoerd. Nekschot wordt verdacht van het publiceren van cartoons die discriminerend zijn voor moslims en mensen met een donkere huidskleur. Ook is bij huiszoeking "belastend materiaal" in beslag genomen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Italië in opstand tegen criminele vreemdelingen


De berichtgeving van de Standaard over de "vreemdelingenhaat" en de explosie van "racistische wreedheden"  in Italië is typisch een staaltje van gekleurde desinformatie zoals we dat mogen verwachten van een gazet die zichzelf pronkerig omschrijft als "de kwaliteitskrant".  We bieden  u zelfs geen wankel bruggetje aan maar herschrijven het werkstuk van de vervalsers. Desinformatie heeft vele vaders.

"Een jong Roma-meisje wordt bespuwd en uitgekreten door een hysterische massa racisten, het jonge meisje drukt snikkend een baby'tje tegen haar prille boezem en ze  kijkt met grote ontstelde ogen vol onbegrijpende  angst naar de woedende massa.  Een cynische Italiaanse loverboy met veel gel in het haar, moderne zonnebril en een modieus designshirt roept lachend dat "zij hetzelf gezocht hebben, de Roma's, deze etnische zuivering".  Hij wordt bestormd door een televisieploeg maar matigt zijn verklaring. Van zodra af de camera's weg zijn, slaakt hij een duivelsche schaterlach, hij heeft de reporters wat wijsgemaakt. De angstige zigeuners bidden tot de hemel dat aan deze explosie van vreemdelingenhaat een einde zou komen.  Zij zijn brave menschen die niemand iets misdoen.  Nooit.  Intussen heeft de redactie van de Standaard contact genomen met een lid van Artsen zonder grenzen, de specialisten inzake racismebestrijding, enz."

Als u dat gelezen heeft, annuleert u onmiddellijk uw prachtreis naar Italië en het begint u te dagen, dat de nieuwe rechtse regering van Berlusconi dit rauwe racisme in de hand werkt.  En zo wordt niet alleen de geschiedenis vervalst maar ook de actualiteit aangepast aan de noden van de politiek-correcten.

Enkele rechtzettingen en situeringen :

- In november 2007 heeft de linkse  premier Prodi, Mannetje Citroen, moegetergd door de talrijke misdaden begaan door Roemenen, Bulgaren en ex-Joegaslaven beslist een 5.000 stuks uit te zetten, ook al zijn de meesten EU-burgers. Het zijn er hooguit enkele honderden geworden en het probleem is blijven bestaan, want meer dan 500.000 van deze rondtrekkende mensen verblijven in Italië, zonder enige bedoeling zich aan te passen of te werken.  Bedelen en roven is hun bron van inkomsten.

-  Na de toetreding van Roemenië en Bulgarije tot de EU is de instroom van illegale inwijkelingen enorm toegenomen : de Roma-nomaden hebben het makkelijk met de Italiaanse taal en ook het klimaat speelt een rol.  De Italianen zijn verre van gecharmeerd door deze aandacht die enkel overlast bezorgt.  Het gonst en borrelt al maanden en de lont werd ditmaal ontstoken in het fel geplaagde Napels toen een jonge Romavrouw betrapt werd in een woning waar zij een baby wilde stelen ... Het is een klassiek beeld, de zigeneurin die kinderen rooft.  Als het dat niet was geweest, zou een andere aanleiding net hetzelfde resultaat hebben gehad : de plaatselijke bevolking neemt het niet langer en treedt zelf op.  Een zigeunerkamp werd vernield en in brand gestoken nabij Napels.  In Rome werd een molotov cocktail gegooid.

- Inmiddels is de politie in actie geschoten en werden 383 arrestaties verricht van hoofdzakelijk vreemdelingen, van wie 118 illegalen onmiddellijk uitgezet werden.  Het is geen lokaal verschijnsel maar landelijk, het gaat om 9 regio's en 15 provincies.  En niet de minste : Turijn, Brescia, Milaan, Varese, Venetië, Verona, Padua, Genua, Bologna, Firenze, Rome, Salerno en Napels. De beschuldigingen betreffen drugshandel- en gebruik, illegale inwijking, prostitutie, ontvreemding van eigendom.

Het uis dus niet de rechtse en door de internationale linkse pers verguisde Berlusconi die verantwoordelijk is voor een racistische volksopstand, zoals men graag laat doorschemeren.  Prodi was perfect op de hoogte en was de eerste die (halve) maatregelen heeft getroffen. 

68% van de bevolking heeft zich in een peiling uitgesproken om alle Roma's uit te zetten.  MAAR ZOALS WE ALLEN WETEN, IS DE STEM VAN DE MEERDERHEID ER ENKEL OM GENEGEERD TE WORDEN.

Wij hebben niet de pretentie alles beter te weten, maar dit is een zoveelste verdraaiing van feiten die veel zegt over de manier waarop de redacties het nieuws bewerken in functie van hun eigen opvattingen.  U heeft toch ook uw abonnement vernieuwd op de Standaard ? 

Savat

http://www.corriere.it/cronache/08_maggio_15/blitz_sicurezza_3d92420e-2257-11dd-8bc7-00144f486ba6.shtml


15-05-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De rechten van de misdadiger



Aansteker_1

@ Gregorius Nekschot


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raad van Europa : VL en WAL niet akkoord over kandidaat !


Kom, schaar u rond ons en geniet van dit bericht : de onmogelijkheid van het belgische feit laat zich wellicht internationaal gevoelen.  Wat goed, van die domme Franstaligen.  Als zij een put graven, vallen ze er zelf in. Très bien, mes amis.


Raad van Europa: Geen Belg in institutionele commissie (Cools)

       
BRUSSEL 15/05 (BELGA) = Het bezoek van de onderzoekscommissie van de Raad van Europa zou tot gevolg kunnen hebben dat België geen afgevaardigde krijgt in de institutionele commissie van de Raad van Europa. De kans is namelijk groot dat er geen Belgische consensuskandidaat gevonden kan worden.

Zo waarschuwt de Ukkelse schepen Marc Cools (MR), die als vertegenwoordiger binnen de Kamer van Lokale Overheden in de Raad van Europa zelf de bal bij het Europese orgaan aan het rollen bracht. Cools bevestigt de verklaring van de Franse delegatieleider van de Raad van Europa, Michel Guéguan. "De démarche bij de Raad van Europa is er niet gekomen op vraag van de drie betrokken kandidaat-burgemeesters van Linkebeek, Kraainem en Wezembeek Oppem. Want het was ikzelf die de kwestie op tafel heeft gelegd, een week na de beslissing van Vlaams minister Marino Keulen", aldus Cools.

Cools zou naar eigen zeggen aan de Raad van Europa gevraagd hebben of de niet-benoeming van de drie betrokken kandidaat-burgemeesters wel in overeenstemming was met het charter van de lokale autonomie dat België in 2004 heeft geratificeerd. Volgens Cools hebben verschillende Nederlandstalige collega's er intussen op aangedrongen dat hij verwijderd zou worden uit de Belgische delegatie bij de Raad van Europa. Maar daar wil Cools niet van weten. Meer zelfs, Cools heeft zijn kandidatuur gesteld om te zetelen in de institutionele commissie van het Congres van Lokale en Regionale Overheden in de Raad van Europa. Die commissie stelt onder meer land per land rapporten op over de situatie van de lokale en regionale democratie.
 
De commissie krijgt tegen het einde van de maand een nieuwe samenstelling. Volgens Cools maakt hijzelf geen kans omdat de Nederlandstalige vertegenwoordigers zijn kandidatuur blokkeren. Zo dreigt België zonder vertegenwoordiger in de commissie achter te blijven, want het is niet uitgesloten dat de Franstaligen dezelfde houding aannemen tegenover een Nederlandstalige kandidaat, meent Cools.

@ Het Volk

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beschaamd over de Standaard


Een kort stukje.

Om te zeggen dat wij beschaamd en geschokt zijn door de foto's die de Standaard publiceert over de aardbeving in China op zijn openingspagina van de online-krant.

Kwaliteitskrant ?  Beschamende sensatiejournalistiek.  . Respect voor leven en dood ?  Arrogante mispunten

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn wij echt masochisten ?


Wij beginnen er aan te twijfelen of de Vlamingen op 11 juli 1302 echt de strijd tegen het Franse ridderleger gewonnen hebben, zoals ons voorgehouden wordt.  Is het écht geen fantasietje van Hendrik  Conscience ?

De Fransdollen uit Brussel en Wallonië die rondzwadderen in allerlei internationale organisaties,  verantwoorden hun mandaat door het land B in een zo slecht mogelijk daglicht te stellen.  Dat doen ze door hun eenzijdige visie op het nationaliteitenprobleem rond te bazuinen of er fluisterend over te klappeien.  Vlaanderen is de regio van de racistische ego's en al wie praat van "qu"est-ce-que-je-vous" vervult de rol van vertrapte neger.

Is er ooit een Vlaams diplomaat of mandataris in een internationale positie die de moed heeft op een objectieve manier het  belgische federale model uit te leggen ?  Wij vragen niet eens de "Vlaamse zaak" te verdedigen.  Vlamingen in dergelijke functies zijn  ALTIJD schatplichtig aan een van de drie traditionele partijen en  huiveren bij de gedachte vereenzelvigd te worden met Vlaams-nationalisten, separatisten of autonomisten.  Vandaar dat zij zich angstvallig hullen in het Grote Stilzwijgen.  Alhoewel dit land kraakt in al zijn voegen, bezit het betonsterke fundamenten, gebaseerd op macht, geld,  traditie, chantage en zwijgplicht.

De Franstaligen  denken er  in hun emotionele geldingsdrang goed aan te doen Vlaanderen te beladen met zware beschuldigingen.  Zij gaan  echter voorbij aan twee elementen :

- zij bekladden zonder dit te beseffen in eerste plaats  hun geliefde vaderland, want de meeste buitenlanders hebben nauwelijks notie van het "belgische" feit.  Dit land is een pakje friet, een gewaardeerde praline en een pederastenparadijs, want het symbool van de hoofdstad is een bloot kindje dat pipi doet. Herinner u de commentaren in o.m. de Britse Daily Telegraph vorig jaar tijdens de crisis over de absolute overbodigheid  van dit land op het internationale plateau. 

- de francofonie is lang niet zo populair bij andere landen dan de non-non tetteraars denken ; vele naties  ergeren zich buitenmatig aan het  Franstalige chauvinisme, de arrogante eentaligheid,  de veroveringsdrang en het vele lawaai.  En altijd bereid om alles en iedereen te bedelven onder kritiek. De Franstaligen zijn populair onder mekaar. C'est tout.

Vele buitenlandse correspondenten worden prima verzorgd met etentjes en andere dingen en  wie diep in de buidel tast, heeft een streepje voor.  Wat zal het uithalen aan een Amerikaanse krant Vlaamse standpunten uiteen te zetten via internet, als de correspondent in comme Chez Soi  aan tafel schuift met de PR-verantwoordelijke van een Franstalige lobbygroep ? 

Als we inderdaad afstevenen op het afserveren van het Schandland B,  heeft Vlaanderen absoluut "vrienden" nodig. Dat is een obsessie waar wij niet van af te brengen zijn. Langs officiële diplomatieke weg kunnen wij onze standpunten niet aan de man brengen, zeker niet met de unitarist die nu Buza leidt.  In de eentalige en eenzijdige kokers  van de Franstaligen moet geprent worden, dat ze best ophouden met hun spionage praktijken. Wie optreedt zoals zij doen, mag nooit meer het argument van federale loyauteit hanteren. (Iets waar wij maling aan hebben, tussen haakjes).

En laat Bourgeois  zijn mails versturen naar de buitenlanden maar laat hem in 's hemelsnaam ook  de nodige kredieten apart zetten om de buitenlandse correspodenten te ontvangen zoals het hoort.  Niet met een frisse Spa op een zilveren schaaltje maar u weet wel wat en hoe.  En waar.  Vraag het desnoods aan Eddy Merckx.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de 1-mei viering in Antwerpen



1 Mei werd gevierd in Antwerpen door Vlaams Belang op het Conscienceplein en een middeleeuws straatje verder op de Grote Markt stonden de socialisten gezellig bij mekaar te wachten tot hun viering afgelopen was. 

Bij het huiswaarts keren hadden enkele rode militanten de grote VL-pancarte die  de dubbende Hendrik Conscience in zijn armen gestopt had gekregen, meegegrist tot ze op de familie Morel en vrienden botsten.  De ontmoeting moet correct en zelfs vriendschappelijk verlopen zijn, want er werd geruild : de VB-ers kregen hun VL terug en Marie-Rose ging op de foto met een rood ABVV-petje. 

Hopelijk zullen de socialistische millitanten niet uitgesloten worden uit hun organisaties na dit vriendschappelijke contact met staatsgevaarlijke separatisten
.
new













(met dank aan Marie-Rose Morel voor de foto en inspiratie)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland discrimineert uit naam van de Integratie


Vandaag verschijnt een rapport van de "Human Rights Watch", een in New York gevestigde organisatie die zich bezighoudt met het opvolgen van misbruiken inzake mensenrechten.  Over Nederland dat discrimineert uit naam van de integratie.  Is buiten ons weten Geert Wilders plots premier geworden ? 

De Human Rights Watch staan nog niet genoteerd op de Dow Jones maar als ze goed blijven werken, zal dat eerlang het geval zijn : hun balans bedraagt 120 miljoen USD, nog wat groen voor de beleggers, maar groen is de kleur van de hoop. Het is een niet-gouvernementele organisatie die enkel bestaat bij de gratie van schenkingen door particulieren en stichtingen.  Dat laatste kan natuurlijk van alles zijn. Neen, zij aanvaarden geen toelagen van regeringen of regimes.  In feite zijn zij zelfbenoemde controleurs van het menselijke reilen en zeilen op de planeet.  Integer en gerespecteerd ?  Dat zeggen zijzelf.  Uiteindelijk zijn  het  goedbedoelde bemoeials die geen enkel publieke ruggensteun bezitten, deze  Multinationale Burgerwacht van de Weireld.

Dat het land B internationaal dankzij de solidaire inspanningen en jammerklachten van de Franstaligen een onterechte indruk biedt van xenofobie, racisme en discriminatie, dat weten we.  Het wordt tijd dat de Vlamingen eens duidelijk laten horen dat ze de verraders-mentaliteit van de Franstaligen hartsgrondig beu zijn. Als de meesters niet meer gehoorzaamd worden, ontpoppen zij zich tot jankende slachtoffers ...

En nu is het de beurt aan Nederland, om door de internationale mangel gehaald te worden, stel u dat voor !  Onze brave buren die ruim 1 miljoen moslims binnen hun grenzen tellen, worden aan de kaak gesteld als mensenrechten-verkrachters. Woeps. De integratie-vereisten bij gezinsherenigingen zijn eenzijdig en treffen hoofdzakelijk Marokkanen en Turken, stellen de Controleurs uit New York vast.  De taalvereisten en minimale leefgewoonte-vragen schaden de migranten. Zij moeten in hun vaderlanden een telefonische test afleggen in de ambassades of consulaten en 350 euri afdokken. Dat kan niet. Die mensen moeten vrijelijk het land inkunnen, die moeten opgewacht worden aan de grens, hartelijk begroet en verwelkomd,  en begeleid naar de diverse instellingen die er voor hen in het leven geroepen zijn.  En zoals de Turkse Opperbaas, Erdogan in Duitsland uitriep : "Niet te veel integreren, niet te veel Duits praten, een fiere moslim blijven".

Mensenrechten ?  En die van ons ?

Savat

http://www.hrw.org/english/docs/2008/05/15/nether18796.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ik ben geen racist, Mijnheer"



Ook in Rotterdam is het fenomeen van de veelal Marokkaanse ordeverstoorders op het openbaar vervoer een plaag.  Het blijft tot hiertoe beperkt tot roepen, schelden, spugen en dreigen.  Dus, die Rotterdammers komen er verdraaid goed van af. Bij ons worden reizigers  of personeel  doodgeslagen of  het hospitaal ingemept. Ze zoeken het wel een beetje zelf, want ze betonen geen respect, volgens een ijlbode van de Raad van Europa ons vlug kwam adviseren.

Toch gaat men maatregelen nemen, door het betrokken tuig een vervoersverbod op te leggen. De toekomst zal uitwijzen of dat een oplossing biedt.

Woensdagmorgen was ik voor de eerste keer getuige van een grootscheepse controle-actie op het openbaar vervoer in Antwerpen.  Tientallen politie-agenten en controleurs van de Lijn laten een tramvoertuig halte houden en iedere passagier wordt gevraagd zijn vervoersbewijs te tonen.  Het is een indrukwekkend en bijna hallucinant gebeuren en natuurlijk worden er zwartrijders uitgepikt ; die gaan onder begeleiding een apart kantoortje in om hun gegevens te laten noteren.   We vragen ons zelfs niet af wat er gebeurt, als je geen papieren hebt.

Eens de controle gebeurd is, wat vrij vlug en vlot verloopt, komt een volgende tram aan de beurt. Er staan ook verschillende combi's en andere voertuigen in de onmiddellijke buurt en het optreden is hoffelijk en correct.  Ook tegen de bruinrijders. Straks ga ik nog het verwijt krijgen negers te discrimineren door het over "zwartrijders" te hebben, dus bruinrijders en natuurlijk ook witrijders,  is het hier divers of niet ?

Deze gebeurtenis is niet meer dan een detail, een zoveelste zegening van de multiculturele poespas die ons opgedrongen wordt en waar wel een duur prijskaartje aanhangt, zonder dat iemand zich afvraagt hoe het ooit zover is kunnen komen.  Net zoals de 13% van de middelbareschooljongeren in de stad van Allah regelmatige spijbelaars zijn.  Ze hebben nu een eigen spijbelambtenaar : prachtig.  Zoals de scholen ook een aparte  en geheime overeenkomst hebben met de politiekantoren om het opstandige, kloppende en stekende tuig stilletjes af te voeren als het door de mare bereden wordt.   

Een mevrouw met wie ik in gesprek was geraakt, vertelde me  tijdens de stilstand, dat zij vrijwilligerswerk deed bij mentaal gehandicapten als begeleidster tijdens de verplaatsingen.  Een idealistische, hartelijke vrouw die spontaan vertelde, dat ze haar opdracht bij een welbepaalde school met bijna uitsluitend vreemde gehandicapten had laten staan, wegens het brutale en onhandelbare gedrag van de jongeren.  Ze was nu in een "witte school" waar ze genoot van de omgang met de kinderen. "En ik ben geen racist, hoor, mijnheer" mocht natuurlijk niet ontbreken in het gesprek ...

Het zinnetje "ik ben geen racist" is een tragisch stopwoord aan het worden, dat je hoe langer hoe meer hoort.  Het bewijst enerzijds dat de publieke opinie doordrongen is van de multiculturele gedragslijnen, voorgeschreven door politiek en media maar dat anderzijds de realiteit de mensen laat inzien, hoe vals de voorstellingen zijn die ons afgeschilderd worden.

Savat

  

Een witrijder haalt gevaarlijke toeren uit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raad van Europa door Gerolf Annemans


Ons niks aantrekken van de Raad van Europa !  
woensdag 14 mei 2008

ImageVolledig in strijd met de principes van de goede werking van hun eigen Raad van Europa, en met een verbluffende etalage van hun oppervlakkigheid, hebben de leden van een door de Franstaligen op pad gestuurde delegatie van die Raad van Europa reeds voorafgaand aan het opstellen van hun rapport, hun conclusies over Vlaanderen bekend gemaakt.

Marino Keulen, deze brave man, hoopte er op dat hij de rapporteurs van de Raad van Europa had overtuigd. Welnu, ik kon aan Marino Keulen al meteen gisteren zeggen: vergeet het.

Sinds enkele jaren nu reeds ben ik lid van wat heet de “parlementaire assemblé” van die Raad van Europa, daarheen gezonden vanuit de Kamer om er samen met andere parlementsleden uit zo’n vijftig landen twee of drie keer per jaar overleg te plegen over van alles en nog wat dat tot de bevoegdheden van die landen zelf behoort maar waarover overleg en overeenstemming nuttig is. Daarnaast ook om de mensenrechten, deze moderne vorm van dogmatiek, te toetsen aan allerlei praktijken in die Europese landen.

In die Raad van Europa is wereldvreemdheid troef. Omdat niemand zich voor wat hij daar uitricht dient te verantwoorden tegenover de bevolking, simpelweg omdat de bevolking nauwelijks weet dat het bestaat, voelen de parlementsleden zich daar voldoende vrij om zich in feite gewoon te conformeren aan de politieke correctheid waaraan West Europa sinds Mei 68 ten prooi is gevallen. Die Raad van Europa is dus de facto voluit in handen van de linkerzijde, oververtegenwoordigd in zowat alle fracties. (Het Vlaams Belang wordt er wellicht ook om die reden zorgvuldig uit iedere fractievorming geweerd).

De voertaal is ofwel Engels ofwel Frans. Meestal Engels maar door een grote meerderheid wordt Frans zeer goed begrepen en -zelfs indien geradbraakt- graag gesproken. Andere grote talen, ook van waarnemende landen zoals Rusland, worden op eigen kosten door een batterij tolken omgezet naar Engels en naar Frans. Als men Nederlands gaat spreken moet dat ruim op voorhand worden aangekondigd want tolken zijn erg duur en Nederlandstalige delegaties trekken doorgaans – zo gaat dat nietwaar – liever zuinigjes hun plan. Ze willen niet lastig zijn en dus passen ze zich aan.

Ik heb alle zendingen van de Raad van Europa hierheen, inclusief die van de heer Columberg en mevrouw Nabholz Heidegger zien vertrekken, meestal aangewakkerd en opgekoterd door Georges Clerfayt de FDF-er maar officieel daar in de Raad van Europa zogezegd een liberaal, behorend tot een van de officiële fracties en sprekende een van de officiële talen. Ik heb al die debatten nadien daarover meegemaakt, en vooral de debatten over het Minderhedenverdrag van de Raad van Europa dat Vlamingen weigeren te ratificeren en ik kan u verzekeren : het Vlaamse standpunt wordt totaal niet begrepen.

Het Vlaamse standpunt is volgens het intellect van het gemiddelde lid van de Raad van Europa ingegeven door “nationalisme” wat daar ongeveer de zwaarste zonde is die een mens kan begaan, net één trapje minder zwaar dan de absolute erfzonde numero uno : het racisme. Als Vlamingen het Vlaamse standpunt daar toelichten worden ze in het beste geval gedurende 20 seconden beluisterd, dan dwaalt de blik van de toehoorders al af. Dwaalt de blik niet af dan is het omdat de blik de Vlaming aankijkt alsof hij een holbewoner is, die met een pelsdoek om zijn naaktheid een knots in het rond zwaait, op zoek naar arme verdrukte Franstalige burgertjes die hij de hersens kan inslaan omdat zij hun taal willen spreken.

Kortom, de Vlaamse zaak is in de Raad van Europa totaal hopeloos en er is maar één mogelijkheid : er ons niks maar dan ook totaal niks van aantrekken en vooral goed overal in het rond strooien dat het einde van België nakende is omdat wij ons ook niks zullen aantrekken van het door de Raad van Europa en de Europese Unie geuite voornemen om van de onafhankelijkheid van Kosovo “geen precedent” te zullen willen maken. Als de taalgrens een staatsgrens is, dan pas zullen de Franstalige inwoners van Vlaanderen pas echt een minderheid zijn en dan zullen er wel wat oogkleppen afvallen bij de doorgaans erg francofiele vertegenwoordigers van de Raad van Europa. Het verschil zal hen dan wel duidelijk worden. Nu niet.

 

Gerolf Annemans


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse parlementairen vrezen cumul-controle



BRUSSEL 14/05 (BELGA)  Volgens een brief van een eminent jurist
gericht aan José Happart, voorzitter van het Waalse parlement, bewegen de leden van het bureau van dat parlement hemel en aarde om te voorkomen dat het decreet over het aangeven van mandaten op hen wordt toegepast. Dat schrijft Le Soir woensdag.

Volgens de krant vrezen de parlementsleden dat ze geen mandaten meer zullen kunnen cumuleren, waardoor ze er financieel zouden bij inschieten en waardoor ze ook aan invloed zouden verliezen. Het decreet zou hen ook verplichten om de bedragen van hun vergoedingen en voordelen in natura aan te geven. "Tot slot zullen ze gecontroleerd worden door het toekomstige Waalse Rekenhof, en niet meer door het budget van het parlement waar de dingen onder mekaar worden geregeld", aldus Le Soir.
  
Een Waals parlementslid van de meerderheid vindt het niet logisch dat hij en zijn collega's twee keer zouden worden gecontroleerd. Een andere volksvertegenwoordiger zegt dat het decreet definities oplegt die het toepassingsgebied van de federale wet uitbreiden. Het kabinet van Waals minister van Binnenlandse Zaken en Ambtenarenzaken Philippe Courard stelt dat de tekst beantwoordt aan een vraag van de Waalse burgers en onderstreept dat het Waalse parlement zich mag uitspreken over de tekst.

Politiek is voor de meeste Franstalige en Waalse politici een verlengstuk van hun "carrière", die zij aanvatten in sociale diensten, in  gemeentes, scholen, syndicaten, ziekenkassen, en dergelijke.  Met een hoog politiek mandaat zit men dichter bij de kassa dankzij ondermeer cumuls in allerlei nevenorganistaties, die vaak in het leven geroepen werden om een flinke stuiver bij te verdienen.  Let wel, ook in Vlaanderen gebeurt dit.  Kijk maar naar de burgemeester van de stad van Allah, die in het Vlaams Parlement zijn dutjespenningen komt opstrijken, in de Raad van Bestuur van Dexia zetelt en nog wel een scharreltje links of rechts meepikt.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!