Angeltjes
18-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janken over vrede maar terwijl wel de machtsovername voorbereiden

 

Terwijl ietsje lager een zoetsappige video klaarstaat, opgenomen door brave moslims in Pakistan, die jammeren dat zij het niet zijn die bommen leggen, prijkt in de Britse roddelgazet Sun een reportage onder de titel "We need more muslim babies, then we can take over Britain".

De Sun heeft een undercoverploeg op pad gestuurd naar een vergadering waar Baardmansen een jong moslimpubliek toespreken. "We moeten gewoon meer kinderen kweken, dan nemen we GB zo over". Dowing Street 10 is het einddoel verkondigde de hoofdsprekerd en we flitsen 1500 jaar terug in de tijd.

Er is een nieuwe trend in de maak in het Westen bij de politiek-correcte struisvogels die men ons probeert op te solferen : "Zwijg over al die extremisten en bommenleggers, dat is een te verwaarlozen minderheid ; wie zich daar druk om maakt is een maniakale, onverbeterlijke racist. U zal zien, dat alles goed komt".  Dat is de kern van de boodschap die natuurlijk bij een aantal naïeve druiven aanslaat : als je bang bent in dit leven, is dit de gemakkelijkste weg. Doen alsof iets niet waar is, negeer het.

Wij laten ons niet misleiden door deze simpelen van geest die hopen met mildheid behandeld te worden door de indringers. De islam is een gevaarlijke, agressieve, overheersende levenswijze in de gedaante van een godsdienst.  Het is het handboek van een veroveringsstrategie.

U hoeft helemaal niet te gaan lezen wat The  Sun schrijft, want je wordt op de lange duur kotsmisselijk van het  gedram. Voor het geval de dokter u mocht voorgeschreven hebben, regelmatig uw maag te verlossen, hier is het bruggetje en daaronder nog een mooi portretje, speciaal voor u uitgezocht door de immer attente Jufrrouw Ellen

http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/news/article1683635.ece

Savat

Vertaling van de Arabische tekst : "Ge kunt ze kussen".


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anciaux niet akkoord met BHV Werkgroep

 

Men is nog niet begonnen, de namen van de deelnemers aan het overleg zijn zelfs nog niet bekend, en het profileringsgezeik druppelt al.

Vlaams minister Bert Anciaux (Vlaams Progressieven) heeft te kennen gegeven dat hij niet te vinden is voor het idee om een aparte werkgroep op te richten om de problemen rond Brussel-Halle-Vilvoorde op te lossen. Eerder vandaag hadden de Franstalige partijvoorzitters dit voorstel voorgelegd aan de drie koninklijke bemiddelaars.

Minister Anciaux ziet echter geen heil in een aparte werkgroep en zal dan ook niet deelnemen aan een dergelijk initiatief. Anciaux: "Als ze een aparte werkgroep willen oprichten, dan zal het zonder de Vlamingen zijn. Dit is een probeerseltje dat geen zin heeft.

***

Het enige dat zin heeft, is de zaak belgië opdoeken.  Steeds opnieuw dat gezeur, die weerspannigheid, dat opblazen van zichzelf tot buitengewone proporties om onmiddellijk nadien terug ineen te krimpen tot de politieke dwerg die men in werkelijkheid is. Ik ben dit zo beu.

Het bedriegen en beliegen van de mensen, rond de pot draaien, nooit eens eerlijk zijn en het eigen onvermogen durven toegeven. Ik ben dit zo beu.

De grote Sinterklaas van de CD&V, Nonkel Kruk, is met geen verrekijker waar te nemen : hij was de hoop van 800.000 Vlamingen.  Nog nooit in heel de malle geschiedenis van dit land, heeft zich zo'n beunhaas naar voren weten te wriemelen om vervolgens weg te kruipen achter de gordijnen van de 16 en zichzelf in te beelden dathij een groot staatsman is.  Ik ben dit zo beu. 

Kapitein Zero aan het Roer van het Zinkend Schip. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn het niet, zingen ze in Pakistan

 

 

Zegt u nog dat wij ruziestokers zijn ? Deze brave Pakistaanse mensen zingen een melodieus Westers geïnspireerd liedje waarin ze neuriën dat er mensen zijn die uit naam van de islam aanslagen plegen ; de brave zangers en musici kunnen daar helaas niets aan verhelpen. Dat geloven wij graag. En als alle moslims zich inschikkelijk zouden gedragen en zich aanpassen, het zou verdorie terug een behoorlijke wereld worden. Helaas, ervaren wij in Europa weinig goede wil bij onze diepgelovige, ingeweken vrienden.

 Dit is sentimentele Eurosong-troep waar de cultuurminister graag vele tienduizenden euro's van ons geld zal aan besteden, zodat het eervol laatst kan eindigen op de schaal van "0 om te zien "


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Oorkonde voor Filip Dewinter

 

 

*****

Vereniging Een Weg voor Oriana

"Om de gewetens die zij heeft wakker geschud levendig te houden"

Toekenning van de "Oriana Fallaci Prijs 2008"

De jury kent de prijs toe aan

de Heer Filip DEWINTER

voor zijn moed, de kwaliteit van het werk voor zijn Partij

en voor de Vereniging die hij stichtte in een land in crisis door het multiculturele

Europa en dit niettegenstaande hij het doelwit is van diep onrechtvaardige kritiek.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokko ronselt vaker spionnen

 

Tv-programma NOVA meldde eerder deze week dat de Rotterdamse politie een agent heeft ontslagen omdat hij zou spioneren voor de geheime dienst van Marokko.

Dit blijkt vaker voor te komen volgens Rotterdams PvdA-raadslid Fouad el Haji. Hij zegt dat Marokkanen die belangrijke functies bekleden regelmatig worden benaderd door de Marokkaanse overheid voor spionage.

@ Spitsnieuws.nl

Onze eigen Staatsveiligheid ontkent ten stelligste dat dit in het land B ook zou voorkomen. "Het zijn wij die Marokkaanse terroristen in dienst nemen en betalen" klinkt het zelfverzekerd en trots. Zoals de zesvoudige moordenaar Abdelkader Benniraj die momenteel op de pijnbank ligt in Marokko, beticht de aanvoerder te zijn van de Marokkaanse Al Qaeda-organisatie .  Hij er een van ons ! 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter gastspreker op Oriana Fallaci herdenking

 

Dit weekend was Filip Dewinter op uitnodiging van de 'Associazione Una Via Per Oriana' te gast in Firenze op de herdenking van de Italiaanse schrijfster Oriana Fallaci. Nav deze manifestatie ontving Filip Dewinter ook de 'Oriana Fallaci'-prijs uitgereikt door de voorzitter van 'Un Via Per Oriana' Armando Manocchia. In een toespraak beklemtoonde Manocchia dat de prijs werd toegekend aan Filip Dewinter 'omwille van de moed waarmee hij oproeit tegen de vloedgolf van de politieke correctheid. Met Steden Tegen Islamisering heeft Filip Dewinter een democratische verzetsbeweging opgericht die onze Europese identiteit en onze Westerse beschaving moet berschermen tegen de islamitische veroveringsgodsdienst.' 
 
De manifestatie in Firenze vond plaats met als thema “islamofobia and freedom of speech”. Oriana Fallaci was een bekende Italiaanse progressieve journaliste die na de 9/11- terreuraanslagen in New York en Washington twee controversiële boeken met scherpe kritiek tegen de multicultuur en islam schreef. De boeken “De kracht van de rede” en “De woede en de trots” werden in vele talen vertaald en er werden miljoenen exemplaren van verkocht. Aan deze herdenkingsmanifestatie namen heel wat bekende islamkritische auteurs en publicisten deel, onder andere: Bat Ye’or, Robert Spencer, David Littman…
 
Filip Dewinter voerde er als voorzitter van “Steden Tegen Islamisering” ook het woord. Hij zei in zijn toespraak: “Oriana Fallaci had een missie, haar missie bestond erin om de lafheid van de Westerse en Europese politici aan te klagen en de consensuscultuur van de Europese politiek te doorbreken. Na de aanslagen van 09/11 probeerde Fallaci met haar scherpe pen de ogen te openen van de Westerse intellectuele, politieke en maatschappelijke elite die collectief in slaap was gewiegd door het linkse multiculturele discours“. Filip Dewinter citeerde Fallaci over de islam: “De islam is een poel en een poel is een plas stilstaand brak water. Water dat nooit wegvloeit, nooit beweegt en nooit gezuiverd wordt. Daartegenover is het Westen een snelstromende rivier. Het is water dat steeds maar weer voortstroomt, dat op zijn weg gezuiverd en vernieuwd wordt, dat ander water opneemt en uiteindelijk de zee bereikt. Dankzij de kracht van de rede zullen we uiteindelijk overwinnen. Maar dan moeten we wel blijven vernieuwen, ander water blijven opnemen en ervoor zorgen dat er geen dammen worden opgeworpen die het stromend water  tegenhouden”. 

De volledige toespraak en foto's volgen later, u kan ze inmiddels al inzien op de webstek van Filip Dewinter.

Uit naam van Angeltjes : driewerf Hoera ! voor Filip en warme gemeende felicitaties 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiek en Erotiek - door senator Hugo Coveliers (Vlott)

 

Macht erotiseert, dit adagium wordt in de Belgische politiek dagelijks veelvuldig bevestigd. Macht corrumpeert trouwens ook en vaak vloeien beiden verschijnselen in mekaar.

Beginnende met de erotiek! (first things first)

Minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael bevolkte zijn kabinet van in den beginne met bijzonder veel vrouwelijk schoon (hij is overigens niet de enige). Zo was er een jonge tennisster uit Limburg die instond voor “betrekkingen met het parlement”. Van het parlement wist ze weining of niets af maar …!

Het meisje verliet het kabinet nadat de Minister op een ochtend zijn appartement gelegen in de gebouwen van Binnenlandse Zaken verliet samen met een VRT-journaliste!

Ook anderen verlieten trouwens dit kabinet, zo ook ene Ferdinand K. een bekwaam politieman met een “ruime” visie. Na een verblijf op een eerder technische ondersteunende dienst werd hij met groot applaus benoemd tot commissaris-generaal van de federale politie.

Uiteraard heeft een commissaris-generaal een omkadering nodig, Sylvie, zijn trouwe secretaresse was de meest uitgelezen persoon daarvoor. Klein probleem: Sylvie behaalde met vrucht een diploma van lager middelbaar onderwijs, in de terminologie van de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling is zij dus ongeschoold. Zij is geen politievrouw en kan dus niet benoemd worden in het bestaande kader.

Ferdinand vindt echter een oplossing, hij benoemt haar in zijn kabinet met een wedde die uiteraard past bij een lid van dit kabinet, en daarenboven nog een dure wagen als toetje.

Ferdinand blijft volhouden dat hij geen relatie heeft met Sylvie, alle anderen denken het tegendeel.

Ferdinand is echter verre van dom, integendeel hij vraagt de goedkeuring voor de benoeming van deze vrouw aan de minister. Het Limburgse tennissterretje is dan al lang van het kabinet weg en vervangen door andere Greetjes. Wat kan een Minister in deze positie zeggen? Juist: niets! Dewael laat zich dus “ indekken” (bewonder de woordkeuze) door de personeelsdienst van de federale politie. Daar ziet men geen graten in deze benoeming!

Anja heeft dit alles met argusogen gevolgd ook zij heeft geen diploma maar is minstens even goed als Sylvie. Haar “maître” V.B. eist samen met haar dezelfde voordelen voor zijn secretaresse, en zo geschiede. Einde van het verhaal? Nee. Op het kabinet van Dewael wacht Christa op haar kans. Deze dame is voorzitster van de twee andere leden van de VLD van Oudergem en is zeer goed bevriend met een niet onbelangrijk magistraat. Voor haar wordt een postje gecreëerd bij de algemene inspectie van de federale politie. Christa moet wel een examen passeren, evaluatie heet men dat nu. Ondanks de zorgvuldige keuze van de leden van de evaluatiecommissie is er maar één van deze uitverkorenen op de 10 die haar geschikt vindt, de andere zeggen: ongeschikt. (toch voor deze functie)

Grote paniek: kabinet woest, parket uitzinnig, VLD razend, de oplossing wordt uiteindelijk zoals gebruikelijk in de inner circle van de VLD gevonden.

Guido adjunct van de inspecteur-generaal, hervormt het advies van ongeschikt naar geschikt. Guido is toch gewezen kabinetslid van de Minister van Justitie en verkozen tot zonechef van de zone Brussel, bij en onder Burgemeester-broeder Tielemans!

Zoveel vrouwen in één keer voldoening schenken via bevorderingen kan natuurlijk niet geheim blijven, de politiesyndicaten brengen het uit, de media spelen erop in, Dedecker maakt er handig misbruik van.

Eigenlijk zou Dewael ontslag moeten nemen. Op zijn kabinet is gesjoemeld, hij heeft bovendien, samen met vele anderen het slechte voorbeeld gegeven.

Dewael zal geen ontslag geven want dan valt de ganse regering, de storm zal overwaaien, binnen enkele jaren zal het Brusselse parket de zaak van schriftvervalsing seponeren wegens gebrek aan bewijzen of iets dergelijks.

België is dus wel degelijk een corrupt land.

Post scriptum: Jean-Marie DD moet oppassen de aanstelling van “zijn” Christine als secretaresse van een parlementslid zou ook wel eens onder “vuur” kunnen komen.

Hugo Coveliers


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Engelse redevoering van Filip Dewinter

 

Filip Dewinter voerde het woord samen met o.a. de bekende Joodse auteur Bat Ye’or en de Amerikaanse publicist Robert Spencer

First and foremost I would like to take this opportunity to thank Armando Manocchio, the president of Una Via per Oriana, for giving me the honour of addressing the speech about the issue of “islamophobia and freedom of speech”. It’s a good thing that the organisation Una Via per Oriana strives to keep the remembrance of Oriana Fallaci vivid; and thus continues to resist the politically correct dictatorship that wishes to restrict the freedom of speech. The political legacy of Oriana Fallaci exists in that we should not submit ourselves to those who – with multiculturalism and anti-racism as dummy-arguments – bring islam in in our society as a Trojan horse, and even feed it.

Ladies and gentlemen,

Oriana Fallaci was driven by a mission, her mission consisted in prosecuting the
cowardice of Western and European politicians, and in breaching the European policy of consensus. After the 9/11-attacks Oriana Fallaci tried with her sharp writings to open the eyes of the European intellectual, political and social elite that had been collectively hummed asleep by the leftist multicultural discourse. This multiculturalism has undermined the combativeness of our European, Western society; it has hollowed the fundamentals and freedoms of our civilisation; and it has affected democracy and freedom of speech. The ideology of multiculturalism has grown into a kind of new religion with the equality and equivalent of cultures as first dogma. The simple fact that we are no longer allowed to consider our own European civilisation as superior, generates an “away-with-us”-mentality. “Away-with-us”… indeed.

Multiculturalism aggrieves Europeans with an excessive guilt complex about the West – with it’s history of colonialism, racism and Jew-slaughter – being the source of all evil. According to these multiculturalists we can liberate ourselves from this ‘original sin’ by throwing open the gates of Europe and the West for all kind of third world peoples. This dangerous and disastrous “one-world”-ideology puts on sale all what we in the West stand for.

In the mean time, we have to share our prosperity with tens of millions of third world immigrants – of whom a majority has hardly contributed to our economy or social security – that are as parasites on our system of social security and take advantage of social acquirements of the European welfare state. Mass immigration has now become the Trojan horse of a religion and social ideology that is Europe’s historical original enemy: Islam.

Ladies and gentlemen.

“Wake up, Occident, wake up! They declared war on us, and war is what they’ve got. We have to hang tough!”. This wake up call from Oriana Fallaci sounds more urgent than ever. Radical Islam has indeed declared war on us. Not today, not yesterday, but approximately one thousand four hundred years ago. The terrorist attacks on New York on 9/11, on Madrid on 3/11 (2004) and on London on 7/7 (2005) are merely a sad climax, a battle in a fourteen centuries long ongoing and continuing war.

Islam is at war with Europe and the free West. Islam only executes what’s written in the Quran, and follows Muhammed’s example. Muhammed was not a prophet, but a warlord who overcame and silenced his enemies with violence, weapons and blood spill. Quran is a “license to kill” whit unconcealed calls for waging war on dhimmi’s, the non-Muslims. Islam does not allow for the slightest space for interpretation of Quran, a book written fourteen hundred years ago.

Quran is to be applied by Muslims in a literal sense, because it’s the word of
Allah, and no doubts van be raised against these words. This leads to Islam being a
medieval religion colliding with Enlightenment, modernism and Humanism so typically for nowadays Europe.

Ladies and gentlemen,

Don’t be mislead, there's no such thing as ‘moderate Islam’. I give you a recent quote from the Turkish premier Erdogan: “There is no moderate or immoderate Islam. Islam is Islam and that’s it.” Let’s cut he crap, Islam is bound for world dominance. Islam is an imperialist religion who forces their rights with violence. It’s an historical evidence that Europe is the first and most important enemy of Islam. Almost fourteen centuries Europe is resisting the islamisation of its continent. The first Islamic invasion of Europe was halted at Poitiers in 732 a.D. The second Islamic invasion was stopped at the gates of Vienna in 1683.The matter is now to halt the currently ongoing third Islamic invasion, and to push Islam back to where it belongs: to the other side of the Mediterranean.

Radical islam is nowadays fighting with other means than before: The scimitar has been replaced by the terrorists’ bomb, but apart from that less has changed. The only fundamental change is that Europe no longer dares to resist Islamic aggression and we tend to behave more and more as dhimmi’s.

Ladies and gentlemen,

Islam does not belong in Europe, not yesterday, neither today, and certainly not
tomorrow. Islam is diametrically opposed to our European morals and values. Islam is but way much more than a religion, it is in fact a political ideology, a social order and a jurisdictional system. Islam is a political ideology, a social order and a jurisdictional system that has undergone hardly any change since Medieval times. To tolerate, acknowledge and fund islam in Europe, is to throw away all European acquirements and freedoms, and return to the darkest days of Middle Ages. There are many ways in which the ongoing islamisation of Europe reveals itself. Not only do we have to give in on fundamental principles of European society, but we are also confronted with a demographic time bomb.

It was the Algerian president Boumédienne who said: "One day, millions of men will leave the Southern Hemisphere to go to the Northern Hemisphere. And they will not go there as friends. Because they will go there to conquer it. And they will conquer it with their sons. The wombs of our women will give us victory." Indeed, Europe nowadays counts up to 50 million Muslims while only 50.000 lived here a century ago. Islam has grown to be the second largest religion in Europe and in twenty years cities as for example Marseilles, Malmö, Brussels and Birmingham will know a majority of Muslim inhabitants. Muslim women on average give birth to 3 to 4 children, whereas native European women barely reach an average of
one point thirty seven children. The power of the numbers is in advantage of Islam.

The European population is aware of this, and is able to observe it on daily basis.
Europeans have had enough of burqas, of chadors, of hijabs and kaftans, Europeans have had enough of the “ritual” slaughter of animals, of the boundless popping up of mosques, Quran schools, and minarets, of the Arab and Turkish writings on bus and tram, enough of halal food at the butchers and stores, of the never ending flow of sighs and demands made by Islam on behalf of “multicultural tolerance” and so called “freedom of religion”. If we want to save Europe, than we will have to push back the islamisation and end the green fascism of radical, totalitarian Islam!

Ladies and gentlemen,

If one would ask me if I’m xenophobic, than I answer: no, I do not object immigrants under condition that they behave, adapt and submit to our morals and values. If one would ask me if I’m islamofobic, than I firmly answer: “yes” since I’m worried by Islam. The biggest mistake we can make in Europe is to picture Islam – for reasons of political correctness – as a religion of peace and tolerance. Islam is indeed a religion of peace and tolerance, but unfortunately only for those Muslims who are willing to submit to Allahs’ will as written down in the Quran.

For dhimmi’s – the unbelievers – Islam is a religion of hatred, of violence and intolerance. Islamophobia is not merely a phenomena of unparalleled fear, but it is the duty of every one who wants to safeguard Europe’s future. Europe means Rome, Greece, Enlightenment and judeo-christian roots. Europe is a continent of castles and cathedrals, not of mosques and minarets. Oriana Fallaci showed us the way in her books “Rage and pride” and “The force of reason”. Therefore I wish to conclude by quoting her in “The force of reason”:

Islam is like a pool, and a pool is a puddle of water standing still. Water that
does not flow away, does not move, and thereby is never purified. The West is like a river nourishing life. It’s like water that flows on, that’s purified and renewed in it’s course, that absorbs other water and finally reaches the vast sea. Thanks to the force of reason we’ll eventually prevail. But hence we must continuously renew, continuously absorb other water and prevent any dam against he flow of the water current.”

Filip Dewinter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lof voor Filip Dewinter uit Finland

 

Monday, September 15, 2008

Filip Dewinter At Oriana Fallaci Memorial: Islam a Stagnant Pool.......

 

Flemish politician, and a leader in the Vlaams Belang party of Belgium, Filip Dewinter, delivered a sterling speech at a memorial for the late Orianna Fallaci, in Firenze last weekend.

Oriana Fallaci was an Italian journalist who passed away two years ago, who became famous for her interviews with a host of international celebrities, such as Henry Kissinger, the Shah of Iran and the Ayatollah Khomeini, etc.. She is also famous for her criticisms of the Pope and the Catholic Church, but also for her views on Islam, and on the present day politics of Europe that she saw as promoting its own colonization and Islamization by Muslim immigrants.

Filip Dewinter has drawn fire from every quarter for his views on Islam and an unfettered open ended immigration policy by the political mandarins in the higher echelons of power in both (the artificial construct) Belgium and on the EU level. Fallaci's insight on what is at stake for Europe's future, is as relevant today as when she wrote and spoke about it herself. Don't let the multiculturalists fool you, it has never been about race or ethnicity, but about the threat of Islam's monoculture which Dewinter correctly describes as a "stagnant pool".

Highly ironic don't you think, that European multiculturalists are championing diversity with a policy that focuses on its own colonization by a people who cling to a monoculture ideology.(Read= no tolerance for others). KGS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deMENSEN zetten de mensen aan tot haat

 

Een van onze trouwe abonnees bericht dat bij een recente Blokken-aflevering de Kleine Trommeljongen, Ben Crabbé weer eens afschuwelijk uit zijn rol is gevallen als presentator.

Er was een vraag met betrekking tot Geert Wilders en dat moet aanleiding geweest zijn tot een onsmakelijke oefening balbraken door de Kleine Kreuner. 

Dit is geen spontane opstoot van politiek-correcte verontwaardiging, laat u dat niet wijsmaken.  Het is een gewild en geregisseerd opzet. Regelmatig worden er vragen binnengesmokkeld in Blokken die een antwoord opleveren uit de rechtse actualiteit of de naam van een conservatief of rechts politicus vergen.  Daarop barst de presentator dan los in een scheldkanonnade op het verderfelijke rechtse gedachtengoed.  En de brave kijkers ondergaan dit woordgeweld zonder een mogelijkheid tot reageren. Ja, je kan een mail sturen, dat haalt evenveel uit als je kinderen aangeven bij de kankerliga omdat ze snoepen.

De onlangs overleden Amerikaanse acteur Charlton Heston werd afgeschilderd door Crabbé als een gevaarlijke, rechtse zak.  Ik heb de Kleine Trommeljongen nog nooit gehoord over een linkse zakkenvuller, want dan zou hij het over zichzelf moeten hebben.  

Crabbé behoort niet tot het vaste VRT-personeel, hij heeft de jongens van Woestijnvis nagevolgd en verkoopt  sinds 2001 zijn programma's aan het grote huis van vertrouwen, magistrale onkunde en ongebreidelde geldverspilling. Onlangs werd het contract met "deMENSEN" verlengd. Het linkse zakkenvullertje is weer gerust voor een aantal jaren.

In dit land verzorgt de overheid de ontspanning van de burgers met zijn openbare omroep.  Iedereen realiseert zich dit en is het er mee eens.  Niemand heeft de moed om deze zaak op de helling te plaatsen en de openbare omroep ter discussie te stellen.  Rechts zit toe te kijken en te luisteren, grommelt soms maar zwijgt en keurt goed. Uit angst nog minder vermeld te worden.

Een compleet intellectueel lichtgewicht als de Kleine Trommeljongen kan ongehinderd een moedig politicus als Geert Wilders, wiens persoonlijke leven onbestaand is omwille van zijn overtuiging, bekladden. "DeMENSEN" mogen de mensen aanzetten tot haat : de gemeenschap betaalt er voor. 

Wij ook, maar wij zwijgen niet.

Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 september : Dag tegen kanker

 

Elke dag krijgen gemiddeld 90 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Kanker is een ingrijpende ziekte en de behandeling ervan vergt veel van de patiënten en hun omgeving. Goede informatie, opvang en steun zijn dus van groot belang. Daarom vraagt de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) hiervoor uitdrukkelijk aandacht op de Dag tegen Kanker.

Een klein lintje, een groot gebaar

De VLK wil op haar Dag tegen Kanker ook even stilstaan bij de stille strijd die duizenden patiënten voeren. We willen hen een hart onder de riem steken. Tonen dat ze in ons een toeverlaat kunnen vinden. Dit jaar voert de VLK hiervoor een symbool in: het gele lintje. En we roepen mensen op het op te spelden als blijk van medeleven. Ook Frieda Joris, Gilda De Bal (foto), Willy Naessens, Sabine De Vos, Paula Sémer en Christel Van Dyck doen de oproep samen met hun toeverlaten, hun houvast in de moeilijke dagen van hun strijd tegen kanker. Speld het op, en toon dat je meeleeft !

***

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen puriteinse puntjes op mijn i : een korte geloofsbelijdenis dan maar ?

 

In een van onze stukjes staat het woord "vrouwentiet" vermeld. Een collega-blogger, Kartuizer, is hierdoor geschokt en reageert met "Foei, op uw leeftijd" en hij toetert me toe met grote, dikke letters.

Laat het me duidelijk zeggen : ik ben mijn ganse leven een onvervalst Vlaams-nationalist geweest, iemand met aandacht voor taal, kunst en cultuur en tegelijk een overtuigd vrijzinnige.  Geen afvallige katholiek. Een humanist met veel respect voor het geloof en met evenveel onbegrip voor kwezels. Een fervent bestrijder van de vroegere  CVP-staat en een rigoureus aanhanger van de scheiding tussen kerk en staat. 

Natuurlijk werd de traditionele  Vlaamse Beweging historisch hoofdzakelijk gedragen  door katholieke mensen.  De politieke Vlaamse Beweging daarentegen heeft altijd vrijzinnigen in haar rangen geteld. Tot op de dag van vandaag is dat zo en laat het me voor alle duidelijkheid nog even herhalen : ik heb er geen enkel probleem mee dat de voorzitter van Vlaams Belang een pratikerend gelovige is. En omgekeerd zal het net hetzelfde zijn. Wij zijn die kunstmatige en overbodige  tegenstellingen al lang ontgroeid : laten we de vaak misbruikte en verguisde term pluralisme binnen onze eigen Vlaamse gemeenschap even terug bovenhalen om duidelijk te maken wat ik bedoel. 

Ik ben aanwezig op de IJzerwake waar een mis opgedragen wordt, waarom zou ik gaan lopen ?  Misschien moet men maar eens overwegen om ook aandacht te schenken aan de jongens die niet katholiek waren aan het IJzerfront, dat zullen er niet veel geweest zijn in die dagen maar het zou een geste van erkenning zijn die geen afbreuk doet aan welke traditie dan ook. Trouwens mijn vrijzinnigheid stamt van mijn grootvader die vier jaar IJzertragiek overleefd heeft.

Verder behoor ik graag tot de fatsoenlijk conservatieve groep burgers die zich afzetten tegen de makkelijke houding van "ik neem geen verantwoordelijkheid maar ik heb wel recht op alles zonder er iets voor te doen - ik weet niet veel maar ik zeg overal mijn stom gedacht en ik leef vooral voor mijzelf en de staat is mijn gouden kalf".  Dagelijks zit het verzet tegen al de afgeleiden van dergelijke mentaliteit in onze teksten. 

Wij gebruiken echter geen missaal als ons Groene Boekje en onze "leeftijd" brengt wel ouderdomsverschijnselen met zich, maar hypocrisie hoort daar niet bij evenmin als kleinzieligheid of kortzichtigheid, precies die eigenschappen die onze tegenstanders graag tegen ons inzetten. 

Soms is het nodig om de matras van ons geweten op te schudden en de bovenkamer goed te verluchten. Of een grote schoonmaak van het eigen gelijk te ondernemen, de krakkemikkige stoelen met versleten argumenten aan de deur te zetten, een nieuw bankstel en als moeder de vrouw thuiskomt en ze zet zich neer, hoopvol naar haar gluren voor goedkeurende commentaren en met uw oog blijven vasthaken aan haar welgevormde vrouwentieten...

Sans rancune ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AAaRGH en Mickey Mouse

 

MarioMickey.jpg

@ www.geenstijl.nl

Met bewonderende dank aan Mario de Coninck


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken met moedermelk

 

Een Zwitserse kookgek is in conflict geraakt met de autoriteiten omdat hij in zijn restaurant bereidingen met moedermelk wil opdienen.

De Zwitserse warenwet vermeldt in de lijst van zoogdieren die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie, niet de mens.

Locher heeft al  geëxperimenteerd met het koken met moedermelk en zeer goede resultaten behaald, aldus de excentrieke gek. Hij wil Zürcher Geschnetzeltes en soepen met moedermelk op de menukaart.

Zolang er geen lekker hapje malse vrouwentiet op het menu komt, kan hij naar onze klandizie fluiten. 

Wij gouden het bij Piet Guyzentruyt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kroonprins, Roofprins - Koninklijk Paleis Antwerpen

 

In 1995 nam prins Filip een aantal stoelen en consoles mee uit het Bellevue Museum. Vlaams minister Bourgeois eiste alle meubelstukken terug voor het paleis op de Meir. Na overleg woensdag blijkt dat het gaat om een lijst met 150 stukken. Over wie nu eigenaar is van de stukken, de Vlaamse of de federale overheid, blijft er onenigheid.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen in politiedienst : een fijne ervaring.

 

Busted! Marokkaanse spion bij politie

spioninkoningshuis.jpg

Bijna was het de Marokkaanse politieagent Ré Lemhaouli gelukt. Het zichzelf inlikken bij de -landelijke- politiek als bevlogen knuffel-Marokkaan. Hierboven staat hij nog op de foto met minister Rouvoet en prinses Máxima. Let wel: niet in uniform, maar in een burgerkloffie. Lemaouli is namelijk niet alleen politieagent, hij was maatschappelijk bevlogen bezig en startte het 'project Máxima', dat jonge allochtonen aan een baan moest helpen. Minister Rouvoet omarmde het heerschap en noemde hem in zijn speech. Hij schudde netjes de hand van prinses Máxima en kreeg daarmee het ultieme bewijs van goed gedag van het establishment. Meneer likte zich in en een politieke carrière lag in het verschiet. Echter, Ré Lemhaouli, is -dankzij de AIVD- ontmaskerd als een spion voor de Marokkaanse geheime dienst, zo meldt Nova.

Hij sluisde politiedossiers door naar Marokko zodat deze flessenzitters een beetje op de hoogte bleven van wat er in Nederland allemaal aan de hand is met Marokkanen. Het blijven immers gewoon landgenoten met dat dubbele paspoort. Rest de vraag of Ré Lemhaouli, de grote held van het Marokkaanse spionnenwezen, inmiddels is gefusilleerd? Of het land uit getrapt, dan wel opgesloten in de gevangenis? Welnee, foutje bedankt. Reétje kreeg een reprimande, werd ontslagen en solliciteert nu vrolijk verder naar een andere vertrouwelijke functie. Hij wordt niet vervolgd, want dat is alleen maar lastig en politiek gevoelig. De regeringspartijen wisten van de spion, maar hielden het onder de pet. Dat heeft te maken met die dubbele pet, weet u nog. Het goede nieuws is dat Lemhaouli's slapende cellen pupillen, van het werklozenproject bij Rotterdam Airport bijna allemaal goed terecht zijn gekomen. Eén is luchtverkeersleider. De anderen zijn vertrokken naar Marokko voor 'een vervolgopleiding'. One down, more to go...

@ www.geenstijl.nl

***

Het is een mooi verhaal maar eerlijk gezegd, wij doen het toch ook niet slecht met tewerkstelling van Marokkanen in de beveiliging van onze burgers.  U herinnert zich Abdelkader Belliraj uit Evergem bij Gent die in een rustige villa woonde met zijn charmante troela en een reeks kindjes ?  De man verbleef van in de jaren '80 in het vreedzame, lichtjes achterlijke land B, waar hij zich onledig hield met het uit de weg ruimen van figuren die hem niet aanstonden of die zijn godsdienst schaadden.  Een zestal waren het er, misschien meer, wie kan het bijhouden, de tijd vliegt, het gerecht is overwerkt en de politie wordt tegengewerkt.

Belliraj werd in Marokko, zijn pracht-vaderland aangehouden toen bleek dat hij de leider was van een prettig-gestoorde terreurorganisatie die nauwe banden heeft met Al Qaeda.  En de Marokkaanse politie, die minder patiëntvriendelijk optreedt dan onze Westerse softies, wist op enkele weken een dossier samen te stellen, zo dik als tien keraans op mekaar en even boeiend qua wreedheden. 

Het knapste van het verhaal was, dat de moordende terrorist gedurende zeker tien jaar op de loonlijst stond van de belgische staatsveiligheid (oewist, mannen ?).  Mijnheer was informant en de simpelen van geest, waren er nooit achtergekomen dat ze te maken hadden met een gewetenloze moordenaar en terrorist. Ze zijn met enkele speurders naar Marokko gereisd om te kijken of de man in kwestie hun collega was. Ze hadden foto's bij om te vergelijken, zoals bekwame speurders dat doen. Wij hebben ook nog een fotootje dat we u graag laten zien. 

Vlaanderen en Nederland zijn beide goed voor hun Marokkaanse landgenoten.Binnenkort vertrouwen we heel ons hebben en houden aan hen.


17-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij doen beroep op uw menslievendheid.

 

Soms vragen we al eens om deel te nemen aan een of andere politieke petitie maar ditmaal richten we een gemeende oproep tot al onze lezers voor een neutrale goede daad.

Op 19 november 2007 is in Lovendegem de 20-jarige Xenia Goderis in een verkeersongeval om het leven gekomen.  Xenia was een jonge, artistieke vrouw die zong en acteerde en die droomde van een carrière. Haar leven werd haar abrupt ontnomen en wij kunnen ons nauwelijks voorstellen wat dit heengaan betekent voor haar ouders.

Zij hebben nu Xenia ingeschreven bij een wedstrijd van Nivea om hun Xenia alsnog enige erkenning te bezorgen en een opname van liedjes van hun dochter te bekostigen.  Het is onze vriend Tjenne die ons dit verhaal vertelde en wij willen erg graag ons best doen om buiten alle politieke overwegingen iets te doen voor medemensen die een onnoemlijk verdriet torsen. Er zijn nogal wat inschrijvingen bij Nivea voor de prijskamp "Nivea Awards" en misschien kunnen wij Xenia hoger in de rangorde brengen

Drukt u even op deze link www.nivea.be/mooi-zijn-is

Aan de linkerkant bevindt zich een knop "Ontdek de kandidaten en stem" : duwen en u krijgt een nieuw scherm. Aan de uiterste rechterkant  in de kader Zoek een kandidaat (via naam, kenwoord) vult u in   : een engel in de hemel en u drukt onderaan op Zoek.

Het kandidatenprofiel met foto van Xenia opent zich  en u kan voor haar stemmen Als u enkele liedjes an haar wil beluisteren, kan u klikken op onderstaande links.


http://16plus.ketnet.be/node/4737
http://16plus.ketnet.be/node/4595
http://16plus.ketnet.be/node/4542

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De geweldige Ondertitelingen van Terzake (dank aan Koen Meulenaere - Knack)

 

 

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtland Yemen + Aanpassing 16 u 15

 

In het Middeleeuwse Prachtland Yemen ontploften enkele uren geleden twee bomauto's nabij de VS-Ambassade en werd gedurende een tiental minuten het vuur geopend op het gebouw en de bewakers.  Er zouden drie doden gevallen zijn.  De reden tot deze Fiere Aanval is niet gekend maar het zal ongetwijfeld voor de Nobele Zaak van de Rechtvaardigheid gaan, gezien een aantal extremisten van Al Qaeda opgepakt zijn.  Misschien zijn enkele moslims "diep gekwetst" door een of ander Amerikaanse misstap.  En dan is zo'n beschieting volkomen gerechtvaardigd.  Dit is hierboven de Amerikaanse ambassade, die zich goed heeft aangepast aan de bouwstijl aldaar.  Natuurlijk binnenin blijven de ongelovige honden zichzelf trouw. Hopelijk komt daar vlug een einde aan.
Savat
+ Aanpassing 16 u 15
Het dodenaantal is intussen opgelopen tot zestien.  De bevolking van Saana (de hoofdstad) kijken geïntresseerd toe.  Tijdens de Rampadam valt er meestal weinig te beleven : dit is een onvoorzien intermezzo.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans : per piacere !

 

Gerolf Annemans, per piacere !  Alstublief, met genoegen.  Die man is niet alleen een uitstekend redenaar maar ook een begenadigd schrijver.  Wij ruimen haastig en eerbiedig plaats in voor zijn standpunt en lachen ons een kriek met zijn inleiding.  U toch, verzuurde lezer?

woensdag 17 september 2008

 

Mag ik de Kankerliga verzoeken, nu zij een strafrechtelijk systeem wil doen opzetten waarbij huisgenoten mekaar kunnen vervolgen, om ook mijn geval zeker niet te vergeten. Ik ben sinds twaalf jaar gestopt met roken, maar mijn drie tienerkinderen roken geregeld bij mij thuis. Ik ben min of meer weerloos en mijn mensenrechten worden ernstig geschaad, want de drie teenagers hebben oneindig veel argumenten om van mij te verlangen dat ik hun gerook zou verdragen. Ik ben geheel weerloos tegen hun jonge en vastberaden sterkte en zou graag hebben dat ik kon geholpen worden in deze situatie die – zoals u zeer terecht zegt – een verdrukking van mijn mensenrechten is. Ik wens u veel geluk met het opzetten van uw nieuw strafrechtelijk systeem dat ongetwijfeld zal leiden tot een verder indijken van de criminaliteit in ons land en probeer ondertussen, in afwachting van uw repressieve aanpak, af en toe op mijn terras te gaan staan om wat frisse lucht te kunnen inademen.

 

Wat Patrick Dewael betreft, ben ik eigenlijk niet echt verbaasd dat de man zich weet vast te klampen aan zijn zetel ondanks het feit dat van zijn kabinet en van het bestuur van zijn kabinet een zootje heeft gemaakt. Dewael kan immers op geen enkele manier vervangen worden, niet in de regering en al helemaal niet meer in de VLD die vooral in haar geheel gekenmerkt wordt door datgene wat ook het kabinet Dewael kenmerkt, namelijk het zich vastklampen aan de zetels van minister en/of kabinetslid.

 

De VLD, hoezeer zij ook electorale afstraffingen heeft ondergaan, is dankzij de MR gebleven wat zij was en dat is het belangrijkste kenmerk van deze partij en ook van deze regering: we gaan in de regering en daarna zien we wel. Bij al het gespartel en geklawier van Dewael moest ik onvermijdelijk terugdenken aan de Patrick Dewael die in de oppositie – na de ontsnapping van Dutroux – heel heftig - samen met mij overigens - toespraken hield en de volgende verklaringen aflegde over vader Wathelet op wiens kabinet de vrijlating van Dutroux door de minister was getekend: “De heer Wathelet had allereerst een persoonlijke fout gemaakt door het ondertekenen van de voorwaardelijke invrijheidstelling van Marc Dutroux. Hij staat voor ons symbool voor het zeven jaar durende non-beleid op het vlak van Justitie. Hij draagt de politieke verantwoordelijkheid voor het disfunctioneren van de vele instellingen binnen Justitie. (…) Meneer de Eerste minister als u blijft vasthouden aan die beslissing, stel ik u de vraag met welk moreel gezag u vandaag aan verantwoordelijken bij de Politie, de Rijkswacht en Justitie vraagt om een stap achteruit te zetten.”

 

De heftigheid waarmee Dewael dus de politieke verantwoordelijkheid naar voren schoof van een minister die iets ondertekent, ook al heeft hij daarvoor persoonlijk geen directe schuld, werd nog versterkt door een voorstel van resolutie dat hij de dag nadien indiende: ‘Voorstel van resolutie waarbij de regering verzocht wordt de heer Melchior Wathelet op te roepen zijn ambt van rechter bij het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschappen neer te leggen (doc. 1517/1 – 97/98)’. In dat voorstel schreef hij ondermeer het volgende: ‘Deze invulling van de regel van politieke verantwoordelijkheid kan echter niet verhelen dat diegenen die zich in het Dutroux-dossier schuldig hebben gemaakt aan reëel taakverzuim nog steeds de moed niet hebben opgebracht om uit hun functie terug te treden. Dit onaanvaardbare gedrag kunnen zij alleen volhouden, wegens de houding van de rechter in het Europese Hof van Justitie – intussen aangesteld tot Kamervoorzitter bij hetzelfde Hof - de heer Wathelet, die als initiële spilfiguur in het dossier Dutroux, nooit enige conclusie heeft willen trekken uit zijn beslissing tot vervroegde vrijlating van Marc Dutroux.

Een goede en gezonde werking van een democratie verdraagt een dergelijk gedrag niet. Het komt dan ook de regering die de heer Wathelet heeft voorgedragen, toe hem te verzoeken ontslag te nemen uit zijn ambt van Europees rechter.’

 

Diezelfde Dewael doet nu alsof zijn neus bloedt en bepleit met grote heftigheid dat een minister toch niet alles kan zien wat hij moet ondertekenen… Patrick Dewael zou beter doen wat hij zelf wou dat Wathelet deed. Het enige wat we kunnen doen, is hem op dat vlak zijn geheugen opfrissen en zo hij daarvoor doof blijft, hem verwijten dat hij hypocriet is. Of toen was. Eén van de twee. Daartussen zijn niet veel mogelijkheden.

 

 

Gerolf Annemans

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!