Angeltjes
02-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamsocialisme maakt van Molenbeek Brusselse Gazastrook

 

  
Gisterenavond is het in de Brusselse gemeente Molenbeek nog maar eens tot rellen gekomen met ‘jongeren’. Aanleiding was deze keer niet de ramadan, schoolmoeheid, frustraties, een gebrek aan ontspanningsmogelijkheden, discriminatie, werkloosheid of een warme zomer, maar het feit dat de politie aan een vrouw in niqaab had durven vragen zich kenbaar te maken.

Het is niet de eerste keer dat Molenbeek het toneel is van dergelijke incidenten. Het zal ook niet de laatste keer zijn geweest. Wat zich vandaag in de Brusselse gemeente afspeelt, is immers een rechtstreeks gevolg van de politiek die PS-burgemeester Moureaux en zijn partij al jaren voert. Zij hebben hun traditionele achterban al vele jaren geleden ingeruild ten voordele van hun nieuwe electoraat, met name de islamitische gemeenschap en sindsdien werden kosten, noch moeite gespaard om het hun nieuwe kiespubliek naar de zin te maken. De gevolgen zijn ernaar: onder het bewind van Moureaux groeide Molenbeek uit tot een veredelde Gazastrook met de bijhorende misdaad en welig tierend fundamentalisme, zoals twee maand geleden nog treffend werd aangetoond in een reportage van de RTBf.
 
Het islamo-socialisme is voor de Parti Socialiste het instrument bij uitstek geworden om de macht in de Brusselse gemeenten te veroveren. Uit machtsgeilheid en kortzichtig electoraal belang helpt de PS in Brussel allochtonen aan de macht die het socialisme op een wel heel eigen manier invullen. Als de huidige evolutie zich doorzet, is het nog slechts een kwestie van tijd voordat PS-potentaten van het type Moureaux zélf door hun troetelkinderen als ongelovigen opzij zullen worden geschoven. Een magere troost, want tegen die tijd zal de hoofdstad van Vlaanderen en Europa geïslamiseerd zijn.

Het is in Molenbeek - en bij uitbreiding in ook andere Brusselse gemeenten - één minuut voor twaalf. Eerder vandaag dan morgen moet kordaat een halt worden toegeroepen aan de ongebreidelde immigratie, het oprukkende islamfundamentalisme en de welig tierende criminaliteit.
 

Joris Van Hauthem
Woordvoerder Vlaams Belang

 

(foto's : De Standaard)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 2 juni 2012

 

Tijdens het weekeinde proberen wij af te stappen van ons klassieke patroon : de maatschappij en haar ondergang, dankzij de eenrichtingsregels van de democratie. De democratie, die zoals zij in Europa geïnterpreteerd wordt, een lachertje is.

Daarom dat we het enigszins luchtig proberen te houden en enkel maar tussendoor wat politieke geruchtjes verspreiden. Een zo prettig mogelijk weekeinde voor u allen.

Juni kondigt zich overigens vreugdevol aan. Over twee weken, van 17 juni tot 3 juli nemen wij onze jaarlijkse vakantie en zijn wij onherroepelijk gesloten.

De redactie van Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft Liesbeth Homans *gepakt* of *gesnoven* ?

 

Blond en blauwe ogen : zo heeft Bart ze graag, zijn vriendinnetje

Deze ochtend werd in de commissie Wonen van het Vlaams Parlement een voorstel van decreet van het Vlaams Belang (stuk 1356 van Filip Dewinter c.s.) besproken dat de toegang tot de Vlaamse sociale woningen wil beperken voor immigranten. Volgens het voorstel moeten immigranten vooraleer zij aanspraak kunnen maken op een sociale woning “tenminste zeven van de acht voorbije jaren legaal in het land verbleven hebben en tenminste drie jaar daarvan een inkomen uit arbeid hebben gehad.”

Het Vlaams Belang wilde met dit voorstel de uitkeringsimmigratie tegengaan. De Vlaamse sociale huisvesting werkt – net als andere sociale voorzieningen – immers als een magneet op immigranten uit alle hoeken van de wereld. De Vlaamse sociale woonwijken worden overspoeld door immigranten. In gans Vlaanderen wordt volgens de recentste cijfers bijna een kwart van de sociale woningen toegewezen aan niet-Belgen. In een stad als Antwerpen loopt het aandeel toewijzingen aan vreemdelingen op tot de helft. Ondertussen staan 70.000 personen – vaak autochtone Vlamingen met een arbeidsverleden – soms al vele jaren op een wachtlijst voor een sociale woning.

Alhoewel volgens een vorig jaar gehouden peiling van onderzoeksinstituut Ipsos een grote meerderheid (68%) van de Vlamingen van oordeel is dat immigranten onze sociale voorzieningen te zwaar belasten, werd het voorstel van decreet, in de commissie verdedigd door Vlaams volksvertegenwoordiger Frank Creyelman, negatief onthaald door de overige partijen.

SP.a- en N-VA-volksvertegenwoordigers slingerden Frank Creyelman verwijten van ‘discriminatie’ naar het hoofd. N-VA-parlementslid Liesbeth Homans presteerde het zowaar om het Vlaams Belang ervan te beschuldigen “enkel nog maar blonde mensen met blauwe ogen in de sociale huisvesting te willen toelaten”. Terwijl de N-VA in het federaal parlement de indruk wil geven een restrictief immigratiebeleid na te streven, bestendigt de partij onbegrijpelijkerwijze de factoren die deze immigratie bewerkstellingen in het Vlaams Parlement. N-VA: luister naar mijn woorden, maar kijk niet naar mijn daden.

Alle aanwezige partijen stemden dan ook tegen het decreet, met uitzondering van LDD dat zich onthield. Het Vlaams Belang betreurt dat de overige partijen de ernst van de problematiek van de uitkeringsimmigratie en de gettovorming in de sociale woonwijken nog steeds blijven ontkennen en zich verschuilen achter goedkope beschuldigingen van “racisme” en “discriminatie” om het debat ten gronde niet te moeten voeren.


Joris Van Hauthem
Fractievoorzitter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog NOOIT meegemaakt op de Antwerpse tram

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is er aan de hand in Station Gent-Dampoort ?

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuvense studentengrap uit 1957 met latere ministers

 

 

 

In 1957 haalden de Leuvense studenten een "grap" uit waar velen nu met gemengde gevoelens zullen van kennis nemen. In die jaren bestond er nog geen politieke correctheid zoals u direct zal zien.

In de beelden die gelukkig maar, bewaard zijn gebleven, herkennen we (even) een jonge Jos Chabert en een speechende Hugo Weckx, die het beiden veel later in de CVP tot ministers geschopt hebben. Ook een echte acteur participeerde aan de grap, zij het dat hij zijn rol nogal kort vond en er moeilijk afscheid kon van nemen : Julien Schoenaerts.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Matthias Schoenaerts, zoon van Julien

 

 

Het grote publiek kent Matthias Schoenaerts (1977) ongetwijfeld, na de succesvolle films Loft, Rundskop en de Franse film De rouille et d'Os.  

Maar niet iedereen weet dat Matthias de zoon is van de grote Vlaamse acteur Julien Schoenaerts, over wie we een andere video plaatsen vandaag. Op tienjarige leeftijd stond hij in 1987 reeds oop de planken met zijn vader in de herneming van de vrije productie "De kleine Prins" naar Antoine de Saint-Exupéry. Julien had deze voorstelling reeds van 1959 tot 1962 gespeeld met de kleine Frieda Pittoors die haar toneelcarrière vooral in Nederland heeft doorgemaakt.

Matthias Schoenaerts lijkt een fysiek acteur maar die tegelijk over een grote spontane gevoeligheid beschikt die niemand onberoerd laat. Zijn oogopslag is het ene moment kil en angstaanjagend en het volgende teder en liefdevol. Een wijs filmregisseur heeft deze eigenschappen direct door en als hij ze op de juiste manier doseert, is een film met Matthias Schoenaerts steeds een schot in de roos.  Het is niet voor niets, dat hij zowel in de VS als in Frankrijk een diepe indruk nalaat. Hij beschikt bovendien over een talenknobbel en een aangeboren empathie die hem direct geliefd maakt. Iemand op wie wij met recht en reden trots mogen zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herinneringen aan Julien Schoenaerts

 

 

Julien Schoenaerts (Bilzen 1925 - Antwerpen 2001) was een van de meest befaamde Vlaamse acteurs van vorige eeuw. Tevens een zeer getormenteerd mens, wiens grote emotionaliteit hem professioneel vaak in problemen bracht.

Ik heb hem in zijn eerste optreden in de Koninklijke Nederlands Schouwburg, begin jaren vijftig, meegemaakt als een matroos-getuige in "Muiterij op de Caine" met in de hoofdrol de Mechelse acteur Frans Van den Brande. Enkele jaren later kwam een van de eerste Vlaamse films uit "Meeuwen sterven in de Haven" van Roland Verhavert, de auteur Ivo Michiels en Rik Kuypers, film die brak met de traditie van Vlaamse komedies met Charel Janssens. De jonge Dora Van der Groen en Julien Schoenaerts vertolkten de hoofdrollen.

Het onberekenbare karakter van Schoenaerts, zijn grote emotionaliteit waren zowel een zegen voor de producties en het publiek, als een vloek voor zijn persoonlijk leven. Ik ben met hem een aantal keren op stap geweest in de kringen van de Vecu maar, hoe boeiend ook, Julien was met al zijn overrompelende hartelijkheid en aanhankelijheid erg moeilijk te volgen. Het ene moment viel hij je om de hals, het andere negeerde hij je straal. Alweer een artiest die een grote prijs aan het leven betaalde voor zijn superieur talent0 Maar dank voor al het mooie dat hij ons geschonken heeft.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kringloop

 

 


01-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Molenbeek : waar moslims geterroriseerd worden.

 

Een vrome moslima, een bekeerlinge,  gekleed in een lang verhullend gewaad en ook het gelaat verstopt achter een sluier werd door een brutale politiepatrouille verplicht haar sluier op te lichten en haar identiteitspapieren te tonen.

Zoals geweten wordt het  de moslims moeilijk gemaakt om hun religie te beleven overeenkomstig de geboden van de koran.  In die samenhang is het normaal dat de agenten eisten, dat de gesluierde moslima zich ontblootte. De vrome vrouw weigerde in te gaan op de bevelen van de agressievelingen en zij werd hardhandig tegen de grond geworpen, waarop een mannelijke agent op haar lichaam ging zitten.  De vrouw werd in een politiecombi gesleurd en overgebracht naar het commissariaat als een misdadigster.

Daar aangekomen, werd de vrouw door zes (6) agenten beschimpt, bespot en vernederd. Een agent wierp haar opnieuw tegen de grond en een andere agente nam een schaar  (zoals geweten, draagt elke belgische agent een schaar met zich mee) en verwoed en boosaardige verwijten sissend, werden de kleren van de weerloze moslima, respectloos doorgeknipt.  Ook haar borstengareel werd met de schaar bewerkt en zelfs de broek die haar edele delen bedekt werd schaamteloos van het bevende lichaam gesneden. "Neen, neen" smeekte de vernederde vrouw maar de brutale agenten genoten van wat zij zagen en leverden commentaren die wij niet durven herhalen. 

Het gesnik van de onschuldige vrouw boorde door merg en been.  Tijdens de volbrenging van deze onnoembare feiten, heeft onze zuster even met haar hoofd geschud, ontdaan als zij was, waarbij zij toevallig de neus van een agent geraakt heeft en de mond van een andere brutaaltje.  Zelf werd het onschuldige slachtoffer in zware schok verkerend, afgevoerd naar een ziekenhuis om zich te laten verzorgen. Het is vandaar dat zij per sms haar vrienden kon verittigen die direct daarop hun zuster ter hulp snelden.

Toen even later een aantal jonge moslims naar het politiecommissariaat togestroomd kwamen om opheledering te eisen van de fascistische politie, deed zich nog een ander flagrant geval van discriminatie en mishandeling voor. De socialistische schepen Jamal Ikazban probeerde de gemoederen te bedaren maar ook hij, de hoogwaardigheidsbekleder, werd hardhandig door de politie aangepakt rond 21.30 uur. Toen hij zich kenbaar maakte bij de politie werd hem toegesnauwd, dat "hij zich beter met zijn politiek zou bezighouden in plaats van te komen oproer zaaien". 

Schepen Jamal werd weggeduwd, geboeid, bijna gewurgd en door de agenten op de grond geworpen waarna hij naar het politiecommissariaat werd gesleept. Kort nadien werd hij op vrije voeten gesteld. Uiteraard legt de schepen klacht neer tegen dit brutale, fascistische politie-optreden. Tevens de behoedster van de geminoriseerde moslimsgemeenschap, ministerin Joëlle Milquet,  werd op de hoogte gesteld van wat hem overkomen is.

Tot zover dit verslag waarvan wij de bron vonden bij RTL.

Ray (zwaar ontdaan en geschokt, die naar bed gaat met een reep Prozac)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uplace + POLL

 

Cartoon

Dat de cohesie in de Vlaamse regering al lang zoek is, laat het geval Uplace meer dan duidelijk zien.

Na de show van de oelewappers over het "gelangewapper" is Uplace in de plaats gekomen.
De geplande inplanting van deze shopping-mastodont heeft al voor hoge golfslag gezorgd binnen de ploeg van Kris & co. Het welles-nietes spelletje heeft nu blijkbaar het kookpunt bereikt want de big boss himself, die steeds met zalf en pijnstillers klaarstaat, krijgt het danig op de heupen van het gedraai van zijn linkse windhanen met het rode soepkieken Ingriet Lieten als spelbederfster.

Dat Lieten aan de ene kant van de straat staat te kakelen dat Uplace een misser van formaat is, maar aan de andere kant van dezelfde straat de komst van een mega shopping centrum in Beringen promoot, is sossenlogica op zijn best. Als kers op de Uplace taart beschuldigt de Keizer van Leuven Lodewijk Tobback I de tjeven van "belangenvermenging". Als een linkse rat DIT durft te stellen, moeten we zéér alert zijn, want iets ergers en oneerbaarders dan gesjoemel en geritsel voor eigen gewin is in de opinie van de linkse loeders on-aan-vaard-baar !

Het is er goed aan te zien dat de komende verkiezingen voor ernstige koortspieken zorgen bij de poco totentrekkers van het Vlaams Parlement. Die Lieten is qua klotentrekkerij niet aan haar proefstuk en zij zal Kris nog meer maagkrampen bezorgen.

De haring van de sossen braadt momenteel nergens meer. De kopstukken vallen stuk voor stuk van hun sokkel en de prognoses voor 14 oktober zijn deprimerend. Voeg daarbij nog het geklungel van Elio en zijn bende en de rode soep is gedoemd om zuur te worden.

Het ge-ezel van Lieten en haar acolieten zal de Vlaamse regering geen goed doen. Uplala, uplaplace...dra de clash en klaar is kees.  Zie de poll in onze rechterkolom

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Board Walk Empire van Atlantic City naar Oostende

 

 

Gezien het grote succes van de reeks “Boardwalk Empire”, met de fictieve gangsterfiguur Enoch “Nucky” Thompson  die zich afspeelde in het aan zee gelegen Atlantic City, heeft Woestijnvis het voornemen iets soortgelijks te produceren.

De nieuwe reeks zal alleen worden uitgezonden op VT4 en VIJFTV.

De stad waar het zich zal afspelen ligt ook aan zee. Oostende. De centrale figuur Johan “Jocker” Vandela  is zowat Nucky in de 10de macht. Het script zou gebaseerd zijn op een onlangs verschenen boek van 2 VRT-reporters.

Bron : Studio Rony


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee Di Rupo broers *ene kleine beetje* genoemd in zaak van valsmunterij

 

Voor de rechtbank van Bergen loopt een proces rond een grote zaak van valsemunterij. Elf gedaagden staan terecht. In het onderzoek dat voorafging aan de rechtzaak, wordt Mario Franco in een proces-verbaal gesitueerd in het organigram van de criminele organisatie die banden met de maffia zou onderhouden.
De zaak kwam aan het licht op 30 mei 2011. Het parket van Bergen kondigde de arrestatie aan van 11 verdachten. Het ging om Belgen van Italiaanse afkomt uit Bergen en omgeving. Volgens het parket hadden ze banden met de maffia in Napels.

De bende werd verdacht van valsemunterij. De verdachten zouden op grote schaal biljetten van 50 en 100 euro namaken. Opvallend was dat het gerecht ook valse muntstukken van 1 euro en van 50 cent aantrof. Bij huiszoekingen werden voor 25.000 euro valse muntstukken en voor 60.000 euro valse bankbiljetten in beslag genomen.

Tijdens het proces bracht de advocaat van één van de verdachten Mario en Franco Di Rupo, de broers van premier Elio Di Rupo ter sprake. ‘Het is niet mijn bedoeling om hier afwezigen te viseren tegen wie het parket geen enkele aanklacht weerhouden heeft, maar als zij afwezig zijn, dan moet mijn cliënt hier vandaag ook niet zijn.’

De advocaat citeerde uit het onderzoek dat Mario Di Rupo tien jaar lang de huurder was van een hangar waar een drukpers werd gevonden om vals geld te maken. Uit het onderzoek zou volgens de pleiter blijken dat Mario samen met zijn broer Franco, van beroep electricien, actie ondernam om die pers te doen werken. De broers zouden dus op zijn minst op de hoogte zijn van de details van de valsemunterij.

Geen van beide broers Di Rupo is in staat van beschuldiging gesteld. Dat betekent dat het parket geen aanwijzing van schuld kan aantonen. Volgens de verdediging staan voor de rechtbank van Bergen beklaagden terecht die minder te verwijten valt dan Mario Di Rupo.

http://www.knack.be/nieuws/belgie/broers-elio-di-rupo-genoemd-in-zaak-valsemunterij/article-4000107885108.htm#

PST : Een van de broers van Di Rupo werd enkele jaren geleden ook genoemd in de sjoemelzaakjes van Aimée Degroeve, de beschermelinge van Elio, die o.m. als voorzitster van de Luchthaven van Charleroi en bestuurster bij de Nationale Loterij haar onkosten dubbel liet uitbetalen. Ondermeer.  Tijdens een van de door haar georganiseerde snoepreisjes naar Tenerife (op ons aller kosten) behoorde Broeremans Di Rupo tot het intieme gezelschap van Aimée. Het blijft in de familie, het blijft onder vrienden, wij zijn allemaal socialisten en we zijn gek op centjes en profitariaat.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land B : een beetje goed en een beetje slecht

 

België is in de rangschikking over mondiale competitiviteit van het Zwitserse Institute for Management Development teruggezakt tot een vijfentwintigste plaats. Daarmee is België de twee plaatsen kwijt die vorig jaar in de rangschikking waren gewonnen.

België laat met respectievelijk een vijfde, achtste en elfde plaats uitstekende prestaties optekenen op het gebied van internationale investeringen, onderwijs en internationale handel. Daarentegen wordt België op het gebied van fiscaal beleid op een achtenvijftigste en voorlaatste plaats gerangschikt. Ook bij publieke financiën (51ste plaats) en de arbeidsmarkt (49ste plaats) worden slechte scores opgetekend.

Het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) wijst erop dat de rangschikking bij vele bedrijven bepalend is voor beslissingen rond buitenlandse investeringen en maakt zich dan ook zorgen over de achteruitgang. Op de eerste plaats staat Hongkong, gevolgd door de Verenigde Staten, Zwitserland, Singapore en Zweden.

Bron : Beursduivel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit Bladspiegel (Knack) 30 mei 2012

 

Vroeger begon het mosselseizoen midden juli.  Rik de Saedeleer en Lutgart Simoens werden naar Yerseke ontboden en kregen de eerste oogst voorgezet.  Rik prees de volle smaak en liet nog eens bijscheppen, Lutgart vertelde nog een keer over haar interview met koningin Fabiola.  Dit jaar is het mosselseizoen begonnen midden mei en het is ingezet door Luc Rademakers, hoofdredacteur van de VRT en schandknaapje van de SP.A.  Zoals hij zich de voorbije maand belachelijk heeft gemaakt, dat hebben er hem zelfs bij de VRT-nieuwsdienst niet veel voorgedaan.

 Dat twee redacteurs die de waarheid schrijven over een schobbejak als den Baard meteen door hun eigen baas publiekelijk aan het kruis worden gespijkerd, kan niet eens in Albanië.  En dat de rest van de o zo kritische nieuwsdienst dat lafhartig laat passeren was vroeger, toen Gui Polspoel de Bond van Radio- en Televisiejournalisten voorzat, onmogelijk geweest.  Heel de boel plat.  Geen nieuwsbulletins, geen Panaroma, geen voetbal.
 
Vandaag knikken ze allemaal gedwee, mag den Baard in Vandaag, door geen kritische, zelfs geen in het Portgees gestelde vraag van Bieke Beck, ongehinderd 25 minuten zijn propaganda komen verzorgen, en bestaan ze het in TerZake  om hem te laten interviewen door zijn basketmaatje Lieven Verstraete. Schaf de VRT-nieuwsdienst af, ze misleiden u van ' morgens tot 's avonds met hun gemanipuleerde berichtgeving en u draait er nog voor op ook.
 
Koen Meuelenaere


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 823)

 

Christine Lagarde met Chou : belastingvrij

We konden vorige week begrip opbrengen voor de mening van Christine Lagarde, de Française die DSK opvolgde als grote baas van het IMF (Int. Monetair Fonds), toen ze verklaarde dat de Grieken  moeten leren om correct hun belastingen te betalen en niet moeten blijven hopen op het steeds maar bijspringen van Europa met méér geld
 
Maar we stonden sprakeloos toen we gisteren vernamen dat, met een inkomen van bijna een half miljoen Euro, deze dame zelf geen cent belasting betaalt. Ze behoort namelijk tot een soort bende van poenpakkers die als gevolg van de Conventie van Wenen uit 1961 en waarvan wij het bestaan niet kenden helemaal vrij is van de verplichting om op haar wedde welke belasting ook te betalen.
 
Het blijkt namelijk dat dit voordeel voorbehouden blijft voor alle toppers van Internationale organisaties zoals het IMF, de  OESO de NATO enz. Ging onze Leterme nu niet naar het OESO ? Was onze Claes niet bij de NATO ? Zelfs op bijna 74-jarige leeftijd leren we nog dagelijks bij.
 
Deze "toppers" danken hun, voor mij onbegrijpelijk voordeel, uit het feit dat men van de veronderstelling uitgaat dat ze totaal onafhankelijk moeten kunnen werken en vrij moeten zijn van alle militaire, rechterlijke of fiscale verplichtingen.
 
Niemand van alle relaties die we in verband met deze materie opbelden, wist iets af van het bestaan van deze onbegrijpelijke gebruiken.
 
We kunnen daar nu echt geen woord meer aan toevoegen tenzij dat we nog met alle kracht willen uitroepen dat we het een schandaal vinden dat dergelijke  toestanden in 2012 nog kunnen bestaan.
 
Men zegge het voort ...
 
Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen wilde leveranciers chanteren om allochtonen in dienst te nemen

 

Een drietal jaren terug onderzocht de stad Antwerpen of bij overheidsopdrachten voorrang gegeven zou kunnen worden aan bedrijven die “werk maken van diversiteit”. De stad wilde zo de toegang van allochtonen op de arbeidsmarkt verhogen. Het was een van de maatregelen van het Stadsplan Diversiteit 2008-2012 van het Antwerpse stadsbestuur. In de pers verschenen toen grote artikels over deze intentie van het stadsbestuur. Een en ander zou nog wel juridisch moeten worden onderzocht.

Inmiddels werd er over deze plannen niets meer vernomen. Ik heb dan ook aan schepen voor Diversiteit Leen Verbist een vraag gesteld naar de uitvoering van deze diversiteitsclausule. Uit het antwoord van de schepen blijkt nu dat deze diversiteitsclausule met stille trom werd afgevoerd, wegens niet wettelijk.

De schepen stelt immers: “De afdwingbaarheid van een diversiteitsclausule  is onderzocht door de juridische dienst binnen Samen Leven. Blijkbaar kunnen gunningscriteria enkel voorwaarden stellen die slaan op het geleverd product. Hierbij dienen wij ons te beperken tot technische specificaties. Het productieproces dat hieraan voorafgaat kunnen we niet beïnvloeden. Dat is juridisch niet mogelijk. Het is wel mogelijk om een productlabel als voorwaarde te stellen in de gunningscriteria. Het fair trade label maakt het mogelijk om een onderscheid te maken naar maatschappelijk verantwoorde producten omdat het informatie geeft over de milieukenmerken van het product en de sociale omstandigheden waarin het product tot stand kwam. Een diversiteitlabel bestaat niet en is bijgevolg juridisch niet mogelijk.”

Uiteraard ben ik zeer tevreden dat dit ronduit dwaas en ten opzichte van autochtone Vlamingen discriminerende idee van het Antwerpse stadsbestuur om juridische redenenen een stille dood is gestorven.

In bijlage vindt u mijn vraag en het antwoord van de schepen. Hieronder enkele van de talrijke artikels die terzake in de pers verschenen.

 Wim Van Osselaer - Gemeenteraadslid stad Antwerpen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 31 mei/1 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De val van de keizer.

Geachte redactie,

De uitgifte van het boek met  het CV van de Oostendse poenpakker Johan met den baard is de zoveelste drol die uit de rode stal naar buiten rolt.

Recentelijk werd ABVV baas Rudy Capone nog in zijn hemd gezet en nu is het de beurt aan Keizer Johan om zijn rode vaan te laten zakken. Het moeten zware tijden zijn voor de zoon van die andere keizer uit Leuven om de partij nog enigzins overeind te houden. Een geluk hebben de roodhemden nog : enige vorm van schaamte is hun met de jaren totaal vreemd geworden hetgeen hun al de rotstreken van hun dierbare vrienden graaiers snel doet verteren en vergeten.

Of al dit achterbaks geritsel hun enige winst zal opleveren bij de kiezers is meer dan twijfelachtig, temeer daar de auteurs en de uitgever van het boek zich niet in een hoekje  laten drummen wat zonder meer dè bedoeling was van de  uitgekookte graaisos Van de la.  Echter krijgt hij deze mand mosselen niet aan wal en hij neemt het zekere voor het onzekere door zich een spreek- en verschijnings verbod op te leggen.  De linkse prof die de media graag voor zijn lessenaar spande is nog schichtiger dan zijn schaduw en verplaatst zich nu waarschijnlijk via de riolering om niet gezien te worden

.Het kan verkeren zei Bredero : de man die ooit als een redder des vaderlands en van de pensioenen werd opgehemeld, is nu een aangeschoten rode vos geworden, zich angstig verstoppend voor de jagers. De Vlaamse Van Cau versie!

De komende gemeenteraads verkiezingen in Oostende zullen dan ook alles bepalend zijn voor de verdere toekomst van Keizer Johan. Als die ferm tegenvallen heeft hij het vlaggen en is zijn rijk op termijn uit. Ik kan me tevens inbeelden dat er momenteel een andere linkse prof uit Scherpenheuvel die het poco toneel verlaten heeft, nadat hij door Carotrien Gennez flink bij zijn rekker werd gepakt en gedumpt als een zak vodden, binnenpretjes moet beleven aan de huidige gang van zaken.

Het linkse smoelwerk van Vandela Notte zal nog platter worden ... nog even geduld.

mvg - Senior

*****

Mr Van Gaever

Ik veronderstel dat madame Cathy Berx een poging gaat ondernemen om de criminaliteit terug te dringen tot een aanvaarbaar peil, zoals indertijd hot lips verklaarde voor zij voorzitser werd van de rode ridders. We moeten leren leven met een spatje criminaliteit.

Leg dat maar eens uit aan een slachtoffer dat hij volgens de statistieken feitelijk niet mag klagen. Als de groten der aarde in Belgie hun mentaliteit niet veranderen, de neiging hebben om een dader eerder in een slachtofferrol te wikkelen dan te straffen zal het nog erger worden. Ze gaan er iets aan doen, ze gaan strenger worden.  Daartegenover staat die beruchte Tzalduswet en de minnelijke schikking voor zware misdaden. Ik begin er echt aan te twijfelen of hogere sfeer voorhetzeggenhebbers denken, dat wij allemaal onozelaars zijn.

René

*****

Zuid-Afrika

Geachte Redactie, Hartlijk bedankt voor de ondersteuning van onze zaak in Zuid-Afrika! Ek doen dit natuurlik nie om eie gewin, maar om die saak. Die volk waaraan ek behoort (die Afrikanervolk, of ook Boerevolk genoem) is maar sowat 300 jaar jonk. Ons volk het reeds deur vele vure gegaan, en ons voortbestaan word steeds daagliks bedreig. Eers deur die VOC, toe die Britte, en nou deur die swartes en die internasionale gemeenskap.U, ons stamgenote in Wes-Europa, is nie altyd bewus van wat daagliks in Suid-Afrika gebeur nie, omdat die waarheid nie politiek-korrek is nie. Danksy die internet, kan ons nou die gedrukte media se negatiewe beriggewing (leuens, verdraaiings en stilswye) omseil. Ongelukkig is die Afrikaner 'n nederige volk wat nie tradisioneel aan proteste deelneem nie, en is mense soos ek (wat die waarheid wêreldwyd wil uitbasuin) maar skaars. Hier gebeur dus veel meer as waaroor ek weekliks in Europa berig, maar my mede-Afrikaners is skugter en bang om aan my propagandaveldtogte mee te doen.Dankie aan u almal wat probeer om die boodskap te help versprei.

Peter.

*****

Francesca Vanthielen

Francesca is "triest en boos" omdat haar fiets is gestolen."Het voelt als een gigantisch onrecht". Ik zou zeggen, welkom in onze leefwereld, meisje.

Pierre N.

*****

PUB

Beste angeltjes,

Elke dag stel ik telkens opnieuw vast dat ik aan de inhoud van Angeltjes genoeg informatie krijg om me een nauwkeurig beeld van de realiteit te kunnen maken. De talloze vrijwillige medewerkers zorgen elke dag opnieuw voor een feitelijke en objectieve nieuwsgaring die nergens anders tot stand komt.Onder de niet thematische blogs geniet Angeltjes in Vlaanderen daarom mijn absolute voorkeur. Steeds objectief, ter zake, humoristisch en vrijheidslievend. Wie de vinger aan de pols van de democratie wil voelen kloppen leest in hoofdzaak Angeltjes en bekijkt pas daarna de gazetten of Main Stream Media, ter controle van het brutale feit hoe we allemaal belogen en bedrogen worden op kosten van iedereen die één vijfde BTW, directe belasting en accijnzen ophoest! Wie kent de vrachtwagen valse biljetten niet die de NVA naar de scheepslift van Strépy-Thieu versleepte?Vandaag de dag worden ze door het Franse parlement in de Franse pers uitgemaakt als "fascisten". Het weze zo. Het probleem blijft echter dat alle Vlamingen massaal bedrogen en bestolen worden door alle collaborateurs van het rode (islamofiele) beleid. Wat gaat U daar aan doen?!

Lucky9

NvdR Angeltjes : bankrekeningnummer aub, Lucky9

*****

2 Fikke en zijn rooie oortjes

Jaja, Fikken, wie had dít nu van jou verwacht, of...wie had dit níet van jou verwacht ?
Nu kennen we met z'n allen je geheime escapades, m.a.w.: dat je er blijkbaar niet vies van was. Troost je, dit gebeurt overál, en waar je het nóóit zou verwachten, zelfs op torens.

Grtjes,Christina

*****

Schauvliege : 2 x

Voor wat, hoort wat, zal Schauvliege denken terwijl ze haar geopende pollekes in de richting van gulle en dankbare belanghebbenden steekt. Hiermede wordt zij het zoveelste lid van de correct politieke bloedzuigende graaiclub die elkander beschermen en respecteren.

René

Eigenlijk heeft die vrouw - zoals zovelen die daar op hun toebedeelde zitje maar hun centen oprapen - geen notie van de haar toebedeelde dossiers.Het is niet de éérste miskleun, maar de zoveelste ... Er is goed op te merken dat zij 'geleid' wordt, ik kan dan ook niet begrijpen dat één vrouw/man van het kaliber zoals Schauvliege, dergelijke zware beslissingen kan en mag nemen het gaat hier tenslotte om een hele bevolking.

Waarom werd de mening van héél Vlaanderen niet via een referendum, bevraagd ? Nooit zal ik mij kunnen verzoenen met het feit dat énkele burgers in dit land, zelfs niet door het volk verkozen, het land mogen leiden en laten lijden.

PST :  waar zit Bert den bleiter nu eigenlijk?  Ik begin hem te missen !

Christina

*****

Kan Flahaut wel Kamervoorzitter blijven?

Er is weer boel omdat kamervoorzitter André Flahaut mee bijgedragen heeft aan het Franse rapport waarin de Vlamingen als de slechtste mensen van Balliegieje worden gekapitteld...  Onderschat Flahaut niet! Tijdens zijn vorig ministerschap (van Landsverdediging) legde hij elke morgen een Vlaams ministerke tussen zijn boterham en tegen het einde van de week had hij ze allemaal gehad! En wij troosten ons door ons vrolijk te maken over dienen dikke Flahaut en door af en toe een wijsvingertje in de hoogte te steken.

Ludo

*****

Het paard van Troye is kattenpis t.o.v. wat hier allemaal plaatsvindt.

Zit den baard nog steeds op die absurd duur betaalde stoel in de totaal nutteloze federale komedie?  Waar blijft zijn C4 zonder oprotpremie ? Zit Air Flahaut óók nog steeds op die waanzinnig duur betaalde stoel in dat totaal nutteloos en waardeloos circus? Waar blijft zijn C4 zonder oprotpremie ? Zijn de ogen van tante DiRupo nog niet opengetrokken ? “Hij zorkt foor keluk voor iedereen!!! “ (hij bedoelt uiteraard het franskiljons profitariaat en een bende Vlaamse verraders lopen blindelings in die val)

Hallo Peeters, soms ben je een straffe jongen in je uitspraken maar aan uitspraken hebben wij geen boodschap, wij wachten op daden of moeten we het zelf doen ? Kap met die franskiljonse parasieten, smijt ze OVERAL buiten in Vlaamse huizen, draai de geldkraan totaal dicht, ook naar dat waardeloos feodaal staatscircus want het heeft geen enkele toegevoegde waarde en investeer ONS geld, ± 13 miljard euro PER JAAR in Vlaanderen voor welvaart, veiligheid en leefbaarheid.

Blijkbaar heeft gespuis hier meer rechten dan belastingbetalers. Moordenaars, verkrachters, geweldplegers, waanzinnigen, etc.  lopen vrij rond of worden op vrije voeten gelaten ZONDER de slachtoffers te verwittigen, typisch dat het steeds met het Brussels gerecht te maken heeft!  Hoe zou nu toch zoiets komen ?  Laten we dat waardeloos gewestje heel snel de nek om wringen want het veroorzaakt toch maar alleen ellende en miserie, plus het blijft ons geld kosten, we financieren blijkbaar het kankergezwel wat ons op termijn fataal zal worden

.En maar lullen en maar zakken vullen, de core business van het zootje volksbedriegers. Gelukkig komt aan elk liedje een einde en aan waardeloze liedjes zelfs heel vlug. Nu kunnen nog andere vreemdelingen, ook die in die EU stal, zoveel rapporten schrijven over ons Vlamingen als ze willen, ons interesseren ze geen bal, we verdoen er zelfs onze nuttige tijd niet aan.

In ons land hebben vreemdelingen zich met NIETS te bemoeien, geen minderhedenverdragen of andere bullshit, vreemdelingen hebben zich aan te passen aan onze normen, waarden, wetten en cultuur en NOOIT andersom, zo niet opkrassen geblazen en nu kunnen nog een hele stal kippen komen kraaien over mensenrechten, dat ze zich eerst bezighouden met mensenplichten, iemand die zijn plichten nakomt heeft geen last en die hoeft ook niet te z**ken over rechten.

Leve de Onafhankelijke Seculiere Democratische Republiek Vlaanderen.

Jean

*****

Islam-wetenschappers

Sjeik Saleh bin Fanzan enz enz, een doctor en een docent verbonden aan een wetenschappelijke kindertuin. Dat zijn ronkende titels. Mij is altijd wijsgemaakt dat de aarde rond de zon draait. Wie moet ik nu geloven, ik kan zo maar niet het wetenschappelijk onderzoek van een doctor en een docent in twijfel trekken. Ik ben totaal in de war en hoe zit dat met de Aarde, is die nu plat of rond ?

René

NvdR Angeltjes : we zullen het navragen, beste René, maar van een andere Sjeik, eveneens een groot wetenschapper hebben wij lang geleden een video getoond, waarin proefondervindelijk bewezen wordt, dat de Aarde plat is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve mensen,

Terug in het land, terug bij Angeltjes met een Wurlitzerdroom, waarvan ik hoop dat ik er iemand gelukkig mee kan maken.  De zanger van vandaag werd geboren in New York op 5 november 1938.  Vader was Jules Dassin, filmregisseur en latere echtgenoot van Melina Mercouri, en moeder Béatrice Launer, een violiste.  Het gaat inderdaad om Joseph Ira Dassin, kortweg Joe Dassin. 

Hij groeide op in New York en Los Angeles.  Omdat vader Dassin op de beruchte zwarte lijst beland was (Hollywoods antwoord op mogelijke communistische infiltratie in de VS), verhuisde het gezin naar Europa, waar het in verschillende landen zou gaan wonen.  Hun ballingschap betekende niet dat ze van de bedelstaf moesten leven.  Joe krijgt onderwijs in de beste én duurste privé onderwijsinstellingen in Zwitserland: hij maakt er kennis met Karim Aga Khan en rijke Europese erfgenamen.  In 1955 heeft Joe het moeilijk met de echtscheiding van zijn ouders en hij besluit om naar de universiteit van Michigan te trekken om er vervolgens in ethnologie te doctoreren. Nadien keert Joe terug naar Frankrijk om zijn vader vóór en achter de camera bij het filmdraaien te assisteren.  Zo speelde hij de rol van “Josef” in “Topkapi”. 

Zijn baantje bij een radiostation kon als introductie tellen voor het platencontract dat hij op 26 december 1964 bij CBS Records in de wacht kon slepen.   In het begin van de 70-ger jaren stonden Joe Dassins liedjes regelmatig in de Franse top tien.  Hij was een getalenteerde polyglot en zong in het Duits, Spaans, Italiaans, Grieks, Engels en Frans.  Wie herinnert zich niet de ook bij ons gekende successen: “Aux Champs-Élysées”, “L'été indien”, “Salut les Amoureux”, “Et si tu n’existais pas” , “Si tu t’appelles mélancholie” en “Ça va pas changer le monde”?

Joe Dassin trouwde op 18 januari 1966 in Parijs met Maryse Massiéra.  Hun zoontje, Joshua, een prematuurtje, stierf vijf dagen na zijn geboorte in 1973.  Beide ouders waren er kapot van en gingen uiteen.  Ze zouden pas officieel scheiden in 1977.  Een jaar na de echtscheiding trad hij opnieuw in het huwelijksbootje met de Griekse Christine Delvaux Pavlopoulou en het jonge koppel besloot in Athene te gaan wonen.  Ze kregen samen twee zonen: Jonathan (1978) en Julien (1980). 

Tijdens een vakantie op Tahiti kreeg Joe Dassin een fatale hartaanval op 20 augustus 1980.  Zijn jongste zoontje was pas vijf maanden oud.  Beide zonen Dassin wonen in Frankrijk, evenals zijn twee zusters.  Zijn echtgenote, Christine, overleed in 1995.  Joe Dassin werd in het Beth Olam Mausoleum in de Hollywood Forever Cemetery in Hollywood, Florida, begraven.

Zonde dat zoveel talent ons zo vroeg ontvallen is.  Laten we samen genieten van één zijn klassiekers: L’Eté Indien”. 

Kusje Lolita


31-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keizer van Oostende verliest zijn kleren

 

Het is begrijpelijk dat Elio Di Rupo, die gedurende vele jaren voorzitter is geweest van een door en door corrupte Parti Socialiste, geen graten ziet in de handel en wandel van zijn vice-premier Johan Vande Lanotte, maar is hij op de hoogte van een aantal feiten die vermeld worden in het boek "de Keizer van Oostende" ? Uiteraard niet. Deze premier laat zich niet uit zijn politieke evenwicht brengen door politiek gesjoemel en ondemocratisch optreden door een van zijn steunpilaren.  En de pers is nu eenmaal op de hand van het regime, dus het loopt wel los, zegt Di Rupo en VdL die grijnst alle kritiek weg.

Heel even ontstond er nochtans deining toen de eerste misterieuze geruchten circuleerden over "opnieuw een politicus die in nauwe schoentjes" zou zitten, na het schandaalsfeertje rond de Nv-A-er Van den Driessche en in het verlengde daarvan de seksuele esbattementen bij de openbare omroep.  Iedereen dacht dat er gesmuld kon worden van weer een smeuïg seksverhaal maar alras bleek het te gaan om gevallen van machtsmisbruik door Vande Lanotte, die door twee VRT-journalisten uiteengerafeld werden in een boek. Is het dat maar ? 

In een handige pas-de-deux reageerde de beschuldigde, vooraleer het boek te koop was, dat het vol halve leugens stond en geschreven leek als de blog van Dedecker. De VRT-nieuwsdienst steunde het verdachtmaken van het boek door de twee journalisten direct op non-actief te zetten. Zo, de toon was gezet : het boekje werd weggezet als een ordinair sensatieverhaal en de idealistische, socialistische Johan kreeg de rol toegemeten van lijdzaam slachtoffer. Och arme, onze rode professor, doet zo zijn best door Electrabel op de knieën te dwingen en dan volgt zo'n smerige aanval op deze brave man.

Deze tactiek bleek aan te slaan, want het publiek keerde zich ontgoocheld af.  Men had tenminste verwacht dat de zogenaamde Keizer van Oostende een passionele liaison onderhield met Caroline Gennez  of dat hij een regelmatig bezoeker was bij Hot Marijke om zich te laten afranselen.  Niets van dat alles, enkel politiek machtsmisbruik. Wie kijkt daar van op ?  Daarom zijn het toch politiekers ?

Toch blijft onze verontwaardiging even groot als de verbazing dat de affaires die de VRT-isten ontbloten, geen storm van verontwaardiging teweeg brengen. Daarom dat wij na vluchtige lectuur van het boek in combinatie met artikels in de media op enkele frappante aspecten willen ingaan. Hier zijn zaken aan de gang die door geen enkele beugel kunnen.

De minister van de Noordzee kent zichzelf een concessie en een uitbatingsvergunning toe.

In 2005 verleent minister VdL een concessie voor het kweken van mosselen aan de voorzitter van de Oostendse Haven.  Die voorzitter is hijzelf.  Om de zaak te verhullen, laat hij het besluit tekenen door zijn partijgenoot Renaat Landuyt. 

In 2012, pas opnieuw minister van de Noordzee, kent hij een bouw- en exploitatievergunning toe voor een windmolenpark aan een consortium dat voor de helft in handen is van Electrawinds, het bedrijf waarvan VdL jarenlang voorzitter is geweest.  Het besluit wordt ditmaal ondertekend door staatssecretaris Melchior Wathelet (CdH)

Minister Vande Lanotte heeft het kader van de windmolen-industrie politiek ontworpen, inclusief de subsidies die de zaak begeleiden en vervolgens stapt hij als politicus op na een grote verkiezingsnederlaag en gaat hij zich als burger bezighouden met de windmolen-industrie en zo vangt hij de subsidies, die hij destijds heeft vastgelegd. Handig.

In het boek maken de auteurs de vergelijking met een minister van Landsverdediging  die wapenhandelaar wordt en alle overheidsbestellingen binnenhaalt om vervolgens terug te keren als minister.  Dat voorbeeld is treffend, omdat het over "wapens" gaat die in een negatief daglicht staan, terwijl windmolens een vriendelijk groen project zijn waar niemand wat slechts durft over zeggen, behalve boosaardige geesten.

 De duurste windmolens ter wereld zijn belgisch en het zijn ontwerpen van VdL

 Begin jaren 2000 wilden Electrabel en Jan de Nul een windmolenproject in zee starten op 12 kilometer buiten de kust. VdL heeft dit project gekelderd omdat het te dicht bij land lag, zegde hij toen.  Britten, die beschouwd worden als de pioniers en experten inzake windmolenparken in zee, beweren dat een afstand van 5 kilometer buiten de kust een minimum is, dus 12 kilometer is volgens die specialisten picobello.   Maar VdL, die alles weet,  heeft zijn molens op 25 tot 50 kilometer buiten de kust geplaatst. Wat de aanleg vanzelfsprekend véél duurder maakt en wat ook hogere subsidietussenkomsten vergde om de aannemers dit project te laten realiseren.  Geld is echter voor een socialist nooit een bezwaar : belastingen zijn onuitputtelijk en de burgers beseffen nauwelijks dat zij met elke aankoop of met elke arbeidsprestatie de regering in staat stellen de meest waanzinnige projecten te realiseren. Waanzinnig of in functie van eigen belangen, we hebben de keuze, maar het geld is hoe dan ook, foetsie.

Wie weet beter dan een minister hoe hij de staat kan melken ?

 Eerst heeft VdL het project van concurrenten, Electrabel en De Nul, gekelderd, vervolgens heeft hij zijn eigen project politiek op poten gezet. Dan heeft hij gebruik gemaakt van een verkiezingsnederlaag om er politiek tussenuit te knijpen en is hij dankzij zijn naam en reputatie als politicus, de zakenwereld binnengewandeld, beter wetende dan wie ook, hoe hij de staat kon melken. 

De functie van Minister van de Noordzee bestaat enkel als VdL een regeringspost bezet. Als de socialisten in de oppositie zijn, is er géén minister van de Noordzee. Het is de simpele SP.a voorzitter Bruno Tobback die VdL opnieuw in zijn functie bevestigde.  VdL was ten tijde van het mandaat van vader Tobback als minister van Binnenlandse Zaken, kabinetschef. Het is niet enkel in Sicilië dat families met mekaar goede banden onderhouden.

 Commanditaire Vennootschappen. Elke arbeider heeft er toch een ?

 Waarom moet een vooraanstaand politicus een commanditaire vennootschap oprichten ?  Dit is meer iets voor veelverdieners, schijnzelfstandigen, of lieden die uit meerdere ruiven eten en die alleszins niet zoals wij allen, zuchtend en met tegenzin de volle pot aan belastingen betalen.   VdL heeft een commanditaire vennootschap (JVL) en een van de voordelen is dat er geen publicatieplicht bestaat voor de balans, resultatenrekening en jaarrekening. Waarom kiest de Keizer van Oostende voor deze structuur ?  Waarom handelt hij niet,  zoals we mogen verwachten van een rechtgeaard socialist,  zoals elke gewone burger ?  Waarom die geheimzinnigheid ?  Waarom het risico lopen verdacht over te komen alsof er van alles te verbergen valt ?  Of is er dan inderdaad veel te verbergen ?  Laten we hier maar niet aan twijfelen.

Jean-Marie Dedecker weet ook een en ander over de rode keizer

 Trouwens via de beste vriend van VdL, Jean-Marie Dedecker, vernemen we dat de vrouw van de vice-premier, Marijke Schaepelinck een jaar geleden zaakvoerder is geworden van de commanditaire vennootschap ALLO&KO, in Merelbeke. Deze vennootschap heeft als maatschappelijk doel het ondersteunen van het geven van opleiding aan noodplanningsambtenaren van Waalse gemeentes, de opstelling en invulling van hun noodplannen. Het optreden als tussenpersoon van zowel Waalse als Vlaamse ondernemers tussen beide gemeenschappen.

Jean-Marie Dedecker zegt hierover :  "Het spreekt vanzelf dat deze doelstellingen direct verband houden met de opdracht van een federaal minister van Economie, en dat deze constructie via zijn echtgenote deontologisch totaal onaanvaardbaar is . Premier Di Rupo kan zich beter hier over beraden, liever dan zich op de tribune vrolijk te maken over een vzw van Kerstdiners."

Maar het is niet alles : er is ook nog een bvba in het geding met de zonige naam "Rising Sun" en met als doelstelling het participeren en adviseren in projecten rond duurzame energie.  Op 26 november 2009 fusioneerde BVBA Rising Sun, waar Vande Lanotte met zijn commanditaire vennootschap JVL enige eigenaar en zaakvoerder van was, met Electrawinds n.v., waar Vande Lanotte toen voorzitter van was, onder de nieuwe naam "Electrawinds Windpark Sint-Lievens-Houtem nv". Vande Lanotte nam bij die gelegenheid wel ontslag als zaakvoerder, maar zijn gewone commanditaire vennootschap JVL, met hem als vaste vertegenwoordiger, bleef zetelen in de raad van bestuur. Dat duurde tot 25 oktober 2010, tot de gewone commanditaire vennootschap van Vande Lanotte zich terugrok uit de NV. Wij hebben de elementen uit dit hoofdstukje weggeplukt, met dank, uit de talrijke publicaties van Jean-Marie Dedecker. Ze zijn controleerbaar en zeker niet uit de lucht gegrepen, wat VdL hier ook moge over beweren.

Amateur Rudy de Leeuw en fiscaal expert VdL

Naast het geklungel van Rudy de Leeuw, die met zijn domme streken gebruik maakte van de notionele aftrek waar hij als ABVV-leider tegen ten strijde trok, staan we met JvL een aantal trappen hoger. Hier is een expert aan het werk die het fiscale klappen van de zweep kent en die constructies opzet, ze afbreekt als het nodig is, en ze gebruikt om er verwarring mee te stichten als een volleerde groot-kapitalist. En dan maar volhouden, dat hij niets tegen de wet doet.  En niets te verbergen heeft. Maar tegelijk niets laat zien.

Er valt nog veel meer te zeggen over de figuur VdL. Wij houden het voorlopig bij de huidige vaststellingen. Maar er is meer, waar we nog op zullen terugkomen.  In een normale parlementaire democratie leiden handelingen en constructies van een minister zoals hierboven beschreven onvermijdelijk tot diens ontslag. 

En tot slot : dit socialistische figuur, evenals het liberale EUSSR-commissarisje De Gucht en de grote syndicale christen-democraat Dehaene zijn de politici die het lef hebben de les te spellen aan consequente, hardwerkende en zeer correcte politici van Vlaams Belang.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!