Angeltjes
05-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 5 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Managers

Nu is ook de poenpakker annex loodgieter/bierbrouwer/taaltechnologiewonder/grootbankier in zijn pen geklommen om zijn poenpakkende collega's met hand en tand te verdedigen. Jean-Luc (neen, niet de gezagvoerder van het sterrenschip Onderneming, eerder de Alien uit de gelijknamige films) vindt namelijk dat het een onvergeeflijke stommiteit is om de lonen van topmanagers uit staatsbedrijven in grootte te beperken. Jean-Loek zou toch beter moeten weten.

Topmanagers van staatsbedrijven zijn per definitie politiekers, of mensen met sterke banden met politiekers of politieke partijen. Zij worden niet geselecteerd op basis van hun kennis van het zakenleven, of van de resultaten die zij in vorige jobs hebben gehaald. Het zijn slechts stromannen, neergepoot om hun meesters te dienen en om ervoor te zorgen dat er zoveel beschermelingen als mogelijk een plaatsje onder de zon krijgen. Dat deze zogenaamde 'managers' een onbegrensd salaris (met bonus, gouden parachute, bankkaart van dezaak, enzoverder enzovoort) zouden krijgen kan er bij mij niet in.

Ik moet de eerste manager van een overheidsbedrijf nog tegenkomen die zijn riante verloning werkelijk waard is.  Dit gezegd zijnde moet mij dit nog van het hart. Toen het manwijf Lieten in de Vlaamse regering geparachuteerd werd stond de regimepers bol van lofzangen voor deze dragonder, deze keiharde 'zakenvrouw' . Dit was nu eens een aanwinst klonk het. Nu zouden wij eens gaan zien wat wij zouden gaan zien. Tot een onverlaat droog deed opmerken dat de eeuwig zuurkijkende Lieten feitelijk de (politiek benoemde) baas van De Lijn was geweest, en het is nog niet zo lang geleden dat daar een ganse resem lijken uit de kast is gevallen. 

Zo, dat lucht op!

Regus Patoff

*****

De geloofwaardigheid van de sossen

Heer Ray, u was de twee rijzende sterren, die inmiddels al een tijdje aan het tanen zijn, nog vergeten, Schuddenbol Van Brempt en rekenwonder Freyaatje. Maar ik blijf erbij en val in herhaling, mensen die de Spa genegen zijn, zijn kiezers die collectief en vrijwillig gekloot willen worden.

Gina

*****

Boetes alom

We voelen het meer en meer: we gaan terug naar de Middeleeuwen, toen de leenheren het voor het zeggen hadden, de vazallen het werk mochten doen, en als ze teveel pruttelden: hop de vergeetput in ofwel op de brandstapel. O, wat is het leven toch hééééérlijk !

Christina

*****

Het dreigend én reeds aanwezige gevaar in Europa.

Zoals Stradi komt te schrijven zullen wij westerlingen geconfronteerd worden met een gigantische stijging van barbaars geweld steeds komende uit één richting, sneller dan menige verrader kan denken. Ondanks deze dreiging zullen wij westerlingen niet buigen ondanks het gigantisch verraad gepleegd door westerlingen zoals daar zijn: die EU bende, die totaal overbodige federale bende, een bende die bestaat uit een minderheid die de meerderheid schade berokkend en dat allemaal goedgevonden en goedgekeurd wordt door een meute volksverraders onder eigen volk én profiteurs.Reeds maanden maak ik melding a.g. maar omdat een Gedapo bende meekijkt en leest wordt alles afgezwakt uit angst daar waar wij westerlingen juist geen angst voor die Gedapo bende mogen tonen, we moeten die Gedapo bende bestrijden met alle middelen, wij moeten die bende zelfs uitschakelen want ze veroorzaakt zeer veel schade aan de vrijheid en leefbaarheid in ons Vlaanderen.De site van het WEF wordt dagelijks gelezen zoals ook de site http://ejbron.wordpress.com/ en de site http://xandernieuws.punt.nl/ om er maar 3 te noemen, 3 aanraders voor nuchtere westerlingen.Een verwittigd mens is er twee waard zei mij vader zaliger altijd.Er MOET massaal over geschreven worden willen we nog een veilige en leefbare toekomst achterlaten aan onze kinderen en kleinkinderen.

Jean

*****

Berlijn: Moslim onthoofdt zijn vrouw

Ik ben nog maar net bekomen van het nieuws dat een Iranees de lippen van zijn Zweedse vrouw afsneed en direct op at -verorberde is subjectief en ik vind niet onmiddellijk het juiste woord- opdat ze niet terug zouden kunnen aangenaaid worden (als je het niet gelooft, lees dan mijn vorige bijdrage op Angeltjes want in de Belgische gazetten en media zal U vruchteloos en tevergeefs blijven zoeken), en de plicht roept mij om U het volgende onaangenaams te melden uit Duitsland:
http://sosheimat.wordpress.com/2012/06/04/berlin-muslim-enthauptet-seine-frau/
In het Berlijnse multicul-district Kreuzberg heeft in de nacht op maandag een moord plaatsgevonden. De 32-jarige Koerd Orhan S. zou zijn vrouw Semanur S. (30) na een ruzie onthoofd en haar hoofd vanaf het dakterras van het appartementsgebouw op de binnenplaats ervan gegooid hebben.
In het appartement zelf bevonden zich, behalve het echtpaar (waaronder een dode zonder hoofd want die lag op de binnenplaats), ook zes kinderen tussen 1 en 13 jaar. Ze zijn volgens de politie niet gewond en werden overgedragen aan de hulpdiensten. Waarmee was dat echtpaar dertigers potvolbloeme bezig? Dertig en al zes kinderen.

Volgens een getuige heeft de vermoedelijke dader “Allahu Akbar!” geroepen. Daarna zou de 32-jarige nog meer lichaamsdelen van de vrouw afgesneden en op de binnenplaats gegooid hebben. Ik wil niet weten dewelke.
De “vermoedelijke” dader was bij de politie bekend vanwege meerdere “kleinere” delicten, waaronder het toebrengen van lichamelijk letsel, verkeers- en drugsdelicten.
Van een overtreding op het verbod van zelf halal slachten zal er waarschijnlijk geen spoor te vinden zijn bij de Kriminalpolizei. Maar dat laatste is slechts een voorlopig vermoeden van mezelf.
Heeft U overigens nog iets kunnen lezen of horen over het in Brussel aan de gang zijnde assisenproces over de dodelijke afloop van een wekenlang durende islamitische duivelsuitdrijving met de hulp van een base-ball-knuppel ? Ik ook niet. Zelfs HLN, Humo en Story zwijgen in alle talen. Laffe islam-reetlikkers zijn het.

De broer van het vrouwelijk slachtoffer dat de pech had op twintig-jarige (!) leeftjd onvruchtbaar te lijken, krijgt blijkbaar zijn zin. Het heeft allemaal niets met de islam te maken. Zo orakelde deze oen over het nut van een assisenproces op ons aller kosten.
Zo dat weten we weeral. Ik besef dat het zware kost is en zou even graag een goede mop tappen, maar helaas heeft de waarheid haar voorrechten.
Voor islamofielen géén genade, nooit !

Lucky9

*****

Betoging Hamburg

Het zou u kunnen sieren om wat genuanceerder te berichten over wat in Hamburg gebeurde. Niet iedereen die voor recht en orde opkomt moet direct als "neo-nazi" gecatalogeerd worden. Het is bijvoorbeeld niet omdat de duitse poco-pers de NPD als neo-nazi bestempelt, dat dit ook zo is. Huilen met de wolven noem ik dat, of zoals meer dan 2000 jaar geleden: tu quoque Brutus?

Eddy L.

*****

Een lentebloesem in Tunesie

Ik begin te ervaren wat Milquet zoal meemaakt als ze geschokt wordt. Het is alles behalve een goed gevoel. Ik kreeg zelfs nog naschokken  na het lezen en het bekijken van dat yoetuubeke waarbij een jonge weerloze man wordt onthoofd.

Ik ben onmiddellijk op zoek gegaan in alle kranten of dat artikeltje gepubliceerd door Angeltjes, niet terug te vinden was in onze kwaliteits- en correcte media. Niks, noppes, niets te vinden :  het enigste waarover ik mij ongerust maakte, ik kreeg zelfs opnieuw een licht schokje, was het feit dat de Britse Prins Filip werd opgenomen met een blaasontsteking.

Ik krijg sterke twijfels of de Islam wel een verdraagzame liefdevolle godsdienst omdat die steun en respect geniet van onze correcten. Ik heb ook kanttekeningen gemaakt bij hun geleerden en wetenschappers die beweren dat de aarde vierkant is en de zon rond de aarde draait. Ik ga mijn bekering wat uitstellen !

René

*****

Een politieke onthoofding.

Geachte redactie,  Zoals lang en breed uitgesmeerd in onze poco media werd V.B. lijstrekker Wymeersch uit St-Niklaas door een een zeer gestrenge rechter voor liefst 10 jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Had deze man een staatsgreep gepland ? Was hij actief lid van een terroristengroepering ?Had hij gedreigd met een bomaanslag op het CGKR ? Niets van dit alles. Ergens medio 2005 waren er op het kerkhof van St-Niklaas graven besmeurd en volgens de veroordeelde was dit het werk van moslimjongeren geweest. De toenmalige SPa burgemeester Fred Willockx, ook gekend als de tweelingbroer van E.T., was zeer in zijn wiek geschoten door deze beschuldiging aan het adres van zijn lieverdjes-kiezers.

Ge moet weten dat St-Niklaas het toonbeeld van integratie was en dat er dagelijks verbroederingsfeesten georganiseerd werden.Van hangjongeren, vandalisme en enige vorm van criminaliteit was en is daar geen sprake.  Dat het vermaledijde feit zelfs in het krantje van het V.B. vermeld werd was er indertijd voor een schuimbekkende Willockx teveel aan. Sinds het voorval kon de verwoede biljarter geen deftige bal meer potten!

Later bleek na intens en diepgaand onderzoek dat er geen moslimhand iets aan de graven mispeuterd had...( De linksen voelden zich in hun nopjes en sleurden Wymeersch èn F.Vande broecke als einderantwoordelijke van het V.B. krantje voor de rechter op beschuldiging van "rassenhaat". Het VB had inmiddels een openbare en officiële rectificatie rondgestuurd, maar dara wordt geen rekening mee fehouden. "Gezegd blijft gezegd".

Nu, na 7 jaren aarzelen is het verdict gevallen. Wymeersch die toen iets te snel conclusies uit het voorval trok, is nu de peer.  De man krijgt zo maar eventjes 1O jaar ontzetting uit zijn burgerrechten. Hij is ei zo na aan een publiekelijke onthoofding ontsnapt aangezien de doodstraf in dit onland niet meer toegepast wordt. In de plaats daarvan wordt hij politiek onthoofd .Vanhecke  die het V.B. langs de achterdeur verliet wordt vrijgesproken. Hij mag nu als poco verder dobberen in Straatsburg en later zijn opwachting maken bij de NV-A van vriend BDW. Soit.

Ik neem akte van dit overduidelijk politieke vonnis dat in beroep quasi zeker een heel andere uitspraak zal hebben. Niet alle rechters zijn linkse slonzen, gelukkig maar !  Echter, gezien het vonnis van deze poco "juge" in verhouding tot de feiten ben ik zéér benieuwd wat de staatsgevaarlijke islam maniakken van scharia4B op hun bord gaan geserveerd krijgen wegens het aanzetten en plegen van geweld tegen de politie, het oproepen om de democratie (alhoewel die reeds weg is) in dit onland omver te werpen, alle geldende regels en wetten in dit heidense land te negeren, de vrouwen alle rechten te ontzeggen, de islam hier als enige en zuiverste religie te aanvaarden en zeker de sharia wetgeving toe te passen,zelfs steniging indien nodig

.Momenteel is het gerecht nog altijd druk bezig onderzoek aan het doen naar de handel en wandel van deze terroristenbende want men is nog niet zeker of zij wel enige verantwoordelijkheid hadden bij voorbije en recente rellen in Moslimbeek. Dat de opperbaardaap  een trouwe klant is bij de rechtbank in Antwerpen moeten ze in Brussel nog vernemen. De postduif is onderweg.

mvg - Senior

*****

De eerste moslimpartij

Zover zijn we dan : de eerste Islampartij heeft blijkbaar het levenslicht gezien De rest zal wel volgen . Partij van Mohammed  of de open-Shariabroeders . De gelovige Islamieten en hun vee.  Nieuwe Verassingsvolle Allahpartij. De toekomst ziet er niet slecht uit.

De correcten die dat allemaal hebben mogelijk gemaakt kunt ge binnen afzienbare tijd gaan bezoeken in het  wassenmuseum van de verdraagzaamheid . 
René

*****

Hoopvol naar de multiculturele grootstad, geschrokken terug naar het platteland

Als je je weg wil gaan maken in een vakgebied dat door de collaborarende overheid van "elites" volop gesponsord wordt in hun wanhoopspogingen om de multiculturele besmetting te gaan promoten, en de onvermijdelijke afrekening ermee uit eigenbelang zo lang mogelijk uit te stellen, dan moet je er wat voor over hebben.

Fred

*****

De zwakke euro

Hier in Thailand blijft de euro maar zakken. Enkele jaren terug kreeg ik voor een Euro op een bepaald moment 53 bht (1 bht is ongeveer 1 BEF) nu heden ten dage nog maar 39,15 bht . Komt daarbij dat ik verleden maand mijn belastingen 3150 Euro mocht betalen . Het geluk in mijn oude dag (deze maand 68 ) kan echt niet meer op. Leve België , zijn regering , zijn koning , zijn illegalen, zijn beafsteak frites , zijn belastingen !

René

NvdR Angeltjes : 68, René, je zou het niet zeggen, je ziet er prima uit.

*****

De Turken rukken op in Heusden-Zolder

"Hij weigerde echter ontslag te nemen, waardoor hij jarenlang als onzichtbare schepen zonder bevoegdheden door de legislatuur klauterde." Dat zoiets zelfs maar tot de mogelijkheden behoort, zegt genoeg over de serieux van de geplogenheden die in dit milieu gelden.

Fred

*****

Mieke Vogels : Flagrante politieke bedriegerij

Uit zeer goede bron, die ik echter niet mag noemen, heb ik het volgende vernomen: in de gemeenteraad van Deurne waar er gestemd werd over de uitvoering van het BAM project heeft Mieke Vogels van Groen voor gestemd want VB was de enige die tegen stemde en naar haar zeggen wilde ze niet het cordon verbreken. Ze zal echter wel meelopen in de manifestatie die gehouden wordt tegen het project. Zou ze nu echt niet rood zien van schaamte? Dat gevoel kennen die groenen en roden blijkbaar niet. Ze zijn gedekt door de uitspraak "met alle middelen..."

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw fier worden op Denderleeuw

 

 


Kristof Slagmulder: “In maart kregen alle Denderleeuwenaren een enquête van het Vlaams Belang in de brievenbus. Hiermee wou onze partij peilen naar de mening van de inwoners. Uit de ingevulde formulieren die we mochten ontvangen, kon een goed beeld gevormd worden van wat er leeft bij de bevolking. De resultaten tonen alvast aan dat er een sterke steun bestaat voor de voorstellen van het Vlaams Belang. Zoals beloofd heeft het Vlaams Belang rekening gehouden met deze resultaten, want zij hebben als basis gediend voor het 10-puntenplan dat in de week van 11 juni zal verspreid worden in alle Denderleeuwse brievenbussen”.

“In deze legislatuur is Denderleeuw regelmatig negatief in beeld geweest op vlak van vreemdelingen, criminaliteit, interne ruzies, enzovoort. Het Vlaams Belang heeft net als heel wat Denderleeuwenaren de buik vol van de huidige bestuursploeg (CD&V-sp.a-N-VA) en hun beleid. Wij willen een ander én een rechts beleid zodat we opnieuw fier kunnen worden op Denderleeuw”.

“Om onze boodschap kracht bij te zetten, zal onze partij naast een 10-puntenplan ook gratis 2.000 pins en 200 t-shirts met een Vlaamse Leeuw en het Denderleeuws wapenschild verspreiden op allerlei lokale activiteiten (kermis Leeuwbrug, Rommelmarkt Welle, enz.). Op de t-shirts staat onder het campagnebeeld de slogan: 'Vlaamse Denderleeuwenaar. Daar ben ik fier op!' (zie bijlage campagnebeeld). De pins en t-shirts kunnen ook besteld worden door een SMS te sturen naar 3111 met vermelding 'Denderleeuw + naam en adres' (0,50 euro/bericht). Uiteraard zolang de voorraad strekt”.

“Op zondag 14 oktober 2012 heeft de Denderleeuwenaar de mogelijkheid om te kiezen voor een nieuw bestuur. Op die dag moet het gebeuren, niet de dag, de week of de maand erna. Nog eens zes jaar een coalitie van CD&V-sp.a-N-VA is van het goede teveel. Het wordt hoog tijd dat er een andere en een betere coalitie aan het bewind komt. In de folder worden al 14 namen van kandidaten bekend gemaakt die op de Vlaams Belang-lijst zullen staan. Het Vlaams Belang is er in ieder geval klaar voor en wij zijn bereid om onze verantwoordelijkheid op te nemen”, besluit Kristof Slagmulder.

Link 10-puntenplan: http://www.vlaamsbelangdenderleeuw.org/files/folder%2010p.pdf

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een politiek vonnis

 

Vanochtend werd voormalig Vlaams parlementslid Frans Wymeersch veroordeeld tot 4 maand met 3 jaar uitstel én een verlies van zijn burgerrechten voor de periode van 10 jaar. Daarenboven dient Wymeersch 1 euro schadevergoeding te betalen aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Aanleiding voor de veroordeling was een Vlaams Belang-publicatie uit 2005 waarin schijnbaar foutieve informatie stond met betrekking tot de daders van vandalisme op het kerkhof van Sint-Niklaas. Het door de SP.a- gedomineerde stadsbestuur liet de kans niet liggen en diende prompt een klacht in.

Dat het Vlaams Belang destijds een extra publicatie liet verspreiden om de incorrecte informatie recht te zetten, bleek voor de rechter geen legitiem argument. Het mag dan ook duidelijk wezen dat het hier om een politieke lynchpartij gaat tegen de Vlaamse onafhankelijkheidspartij, Vlaams Belang. Na de veroordeling van het Vlaams Blok in 2004, blijkt dat de rechterlijke macht zich opnieuw voor de kar laat spannen van de wetgevende (politieke) macht, wat opnieuw een schending van de scheiding der machten betekent. Het déjà vu-gevoel is dan ook bijzonder groot.

Politieke rechtspraak hoort niet thuis in een zichzelf respecterende rechtstaat. Terwijl fundamentalistische organisaties als Sharia4Belgium lustig hun gangen kunnen gaan en ongenuanceerd oproepen tot geweld, worden politici van het Vlaams Belang veroordeeld tot disproportionele straffen.

Het partijbestuur van het Vlaams Belang zal zich in de komende dagen dan ook beraden over een beroepsprocedure bij het Hof van Beroep.

Bruno Valkeniers

Tot zover dit officiële partijstandpunt door Bruno Valkeniers. Zoals geweten was in eerste instantie gewezen partijvoorzitter Frank Vanhecke, als verantwoordelijke uitgever de hoofdbeschuldigde in deze zaak.  Terecht werdendoor de verdediging argumenten aangehaald om Vanhecke buiten schot te houden.  Maar justitie hield voet bij stuk en de parlementaire onschendbaarheid van Vanhecke als Europarementair werd zelfs opgeheven. Hij gaat nu vrijuit en dat kunnen wij enkel toejuichen maar plots wordt Frank Wijmeersch de Kop van Jut met een onbillijk zware veroordeling, die er op gericht is, de man politiek de mond te snoeren.  Het is zo duidelijk als wat : Vanhecke, die inmiddels de partij verlaten heeft en haar regelmatig beschadigt, blijft buiten schot en wordt beloond, terwijl de trouwe partijsoldaat de volle laag krijgt.

Het gerecht is in handen van partijpolitiek benoemden die de faam van la justice roi-nègres in ere houden. Een zoveelste reden om dit land te verfoeien en te blijven streven naar een eigen Vlaamse Republiek.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Koningin der badsteden ? De slet van de Vlaamse kust met Johan Vande Lanotte als pooier

 

De Oostendse sp.a-mandatarissen die aan het woord komen in het boek 'De Keizer van Oostende' verontschuldigen zich voor de impact van hun woorden. "Ze legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen", was te lezen in een mededeling van sp.a-Oostende.

De lokale afdeling van de partij kwam vandaag samen in algemene ledenvergadering onder leiding van John Crombez, voorzitter van sp.a-West-Vlaanderen. Er werd onder meer gepraat over het boek 'De Keizer van Oostende' over Johan Vande Lanotte, die volgens getuigenissen de spin in een web van belangenvermenging tussen verschillende politieke niveaus en talloze bedrijven is.
Alle geïnterviewde sp.a-mandatarissen verklaren vandaag dat flarden van gesprekken met hen op onjuiste of tendentieuze wijze in het boek zijn gebruikt. "Maar niet alles werd uit de context gerukt. Verschillende geïnterviewden, onder meer Yves Miroir en Bart Bronders, willen zich ook verontschuldigen voor uitspraken die ze wel hebben gedaan" zegt Crombez.

Ze "legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen", is letterlijk te lezen in de mededeling na de vergadering. Ook Johan Vande Lanotte was aanwezig op de ledenvergadering. Volgens Crombez is hij nog steeds on speaking terms met alle mandatarissen en wil iedereen zich vanaf nu volop inzetten voor de verkiezingscampagne.

Laten we het bondig hebben over het bestuur van de stad Oostende. Een overzicht van de samenstelling van de gemeenteraad, die 39 zetels omvat, als volgt verdeeld over de partijen : 

sp-a 19  - vld 5 - cd&v 5 -  VB  7 -  GR 2 - LDD 1

Initieel had de sp-a 20 zetels en dus de volstrekte meerderheid, maar er werd gekozen (naar het model van Steve Stevaert in Hasselt) om een coalitie te vormen met de drie traditionele machtspartijen, zodat de oppositie overgelaten wordt aan de kleintjes.  Geert Lambert van Spirit verliet het kartel en stapte over naar Groen.  Maar dat brengt weinig verandering teweeg ; het is de eenmansfractie van LDD die vooral het grote oppositiewrek verzet.

Vande Lanotte heeft enkel een mandaat als gemeenteraadslid maar er gebeurt niets in Oostende dat niet zijn goedkeuring wegdraagt. De burgemeester Jean Vandecasteele is een schertsfiguur, een handpop en in het schepencollege zetelen de uitvoerders die pro-forma het beleid vertegenwoordigen dat nooit indruist tegen de inzichten van de Keizer. 

CD&V schepen Hilde Veulemans beweert dat de collegevergaderingen zelden meer dan een halfuur beslagen.  Alles wordt vooraf bedisseld in socialistische vergaderingen, geleid door gemeenteraadslid Johan Vande Lanotte.  Deze worden sinds korte tijd ook bijgewoond door John Crombez, de staatssecretaris voor fraudebestrijding, die met Oostende niets te maken heeft, maar hij is de nieuwe poulain van de Keizer. 

De socialistische schepen Bart Bronders verklaarde aan de auteurs van het boek : "Waarom moeten onze schepencollege-vergaderingen langer duren ? God de Vader zit er toch niet bij."  En in dezelfde samenhang heeft Bronders het over een mechansisme en de psychologie van een nazistisch regime. Dit zijn inderdaad verklaringen die kwestend en buiten proportie zijn en waarvoor de verantwoordelijke zich excuseert. Tegelijk ontkent hij ze niet.

Wat een toestanden in Oostende. Een stad die kreunt onder de schulden en financiële schandalen : de failliete Vismijn, de verlieslatende Kursaal, de 22 stedelijke autonome bedrijven die een normale democratische controle zeer moeilijk zoniet onmogelijk maken.  De koningin der badsteden is inmiddels gedegradeerd  tot de Slet van de Vlaamse kust dankzij een machtswellustige socialist.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoopvol naar de multiculturele grootstad, geschrokken terug naar het platteland

 

BRUSSEL - 'Hoer, slet, hoeveel kost je?' Deze intimiderende opmerkingen krijgen Sofie en andere vrouwen die in Brussel over straat lopen bijna dagelijks naar hun hoofd. Sofie Peeters onderzoekt voor haar eindwerk waarom mannen zich seksistisch gedragen.

Toen Sofie Peeters(25) twee jaar geleden van Leuven naar Brussel verhuisde, keek ze vol verwachting uit naar het leven in de hoofdstad. 'Ik keek vooral uit naar de mix van culturen in een grotere stad dan Leuven', vertelt de studente. Maar dat bleek niet zo goed mee te vallen als ze had gedacht.

'Niemand had me gewaarschuwd voor wat ik hier zou meemaken op straat. Onder meer over mannen die je constant aanspreken of seksistische opmerkingen maken.'

Als laatstejaarsstudente aan de Brusselse filmschool Rits besloot ze er haar eindwerk van te maken. In haar documentaire Femme de la rue onderzoekt ze waarom mannen zich zo seksistisch gedragen en hoe vrouwen daar mee omgaan.

'Vooral in de lente en de zomer kunnen mannen nogal tekeergaan', aldus Sofie. 'Als ik van het Zuidstation naar mijn appartement stap in de Anneessenswijk, word ik voortdurend aangesproken. Toen ik een rokje droeg, werd ik in amper een kwartiertje liefst elf keer aangesproken. En dat was niet altijd op een even charmerende manier. Sommigen roepen je allerlei verwensingen toe als hoer of slet of vragen hoeveel het kost om met je naar bed te gaan. Dat is toch niet normaal meer?'

'Zelfs in lange broek krijg je al die verwensingen naar je hoofd geslingerd. Dat kan echt het moreel van een vrouw naar beneden halen. Een meisje dat ik interviewde voor mijn documentaire was er zelfs zo door aangedaan dat ze prompt verhuisde uit Brussel. Sterk dat het zo ver moet komen. Maar je kan je moeilijk elke keer omdraaien na een opmerking. Dan duurt je traject wel drie keer zo lang.'

Toch gaat Sofie ook op zoek naar de oorzaak van dit fenomeen. Ze merkt dat het vooral een groep binnen de allochtone gemeenschap betreft die zich vaak bezondigt aan dat stuitend seksisme.

'Ik ga op zoek naar hun meningen. Ik hoor dat velen vinden dat westerse vrouwen erom vragen omdat ze vaak hoerig worden afgebeeld in bijvoorbeeld reclamecampagnes. Maar ook verveling door werkloosheid en frustratie spelen mee. Voor sommigen is het zelfs een vorm van machtsuitoefening. Zij denken Ik ben de man. Dat is vooral confronterend voor vrouwen die hier komen wonen. Daarom maak ik er ook een documentaire over. Om de mensen bewust te maken van dit toch wel gevoelige probleem.'


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=IB3N83KB&fb_ref=fb-activity


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Turken rukken op in Heusden-Zolder
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onderstaand artikel lazen wij in Vandaag.be

Een primeur voor België, want inwoners van Heusden-Zolder kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor het eerst stemmen op een uitsluitend Turkse partij. Lijsttrekker is Selahattin Özer. Hij start met ‘Sterk Heusden-Zolder’, de eerste Turkse partij, weliswaar met een oerdegelijke Vlaamse naam.

Özer, een 35-jarige accountant en zaakvoerder van een boekhoudkantoor in Berkenbos, was eind 2006 nog het beloftevolle Turkse stemmenkanon van CD&V-Plus van burgemeester Sonja Claes. Özer werd zelfs schepen, maar amper een jaar later, in december 2007, werd hij na geruzie al aan de deur gezet.

Hij weigerde echter ontslag te nemen, waardoor hij jarenlang als onzichtbare schepen zonder bevoegdheden door de legislatuur klauterde. Tot ergernis van de meerderheid, die hoopte dat hij toch nog ontslag zou nemen. “Ik heb altijd gezegd dat ik terugkom”, zegt een strijdbare Özer.

“Er is duidelijk nood aan iets nieuws in Heusden-Zolder. Bij de huidige politieke partijen is duidelijk de motivatie weg. We willen dat iedereen zich goed voelt, dat iedereen samenwerkt", aldus een ambitieuze Özer.

Tot zover Vandaag.be.  Wat zich in Heusden-Zolder afspeelt, is het prille begin van een trend die we op meerder plaatsen in Vlaanderen (en daarbuiten) zullen meemaken : waar zich belangrijke islamitische gemeenschappen bevinden, zullen eigen politieke bewegingen ontstaan.  Niet aleen is dit een bewijs van de veelal mislukte integratie maar het betekent ook een nederlaag voor de politieke partijen die hun deuren geopend hebben voor allochtonen. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro wordt gedumpt

 

Centrale banken in opkomende landen hebben de afgelopen maand op grote schaal de euro als valuta van de hand gedaan. Dat schrijft de krant The Financial Times na gesprekken met valutahandelaren. Normaliter zien centrale banken in een periode dat een valuta verzwakt juist hun kans schoon om de zwakkere valuta 'goedkoop' op te kopen en zo hun portefeuille aan valuta te verbreden. Dat patroon heeft de afgelopen paar jaar er toe geleid dat de euro weinig in waarde is gedaald. Financial Times constateert dat de banken dit beleid nu blijkbaar hebben losgelaten.

Door de verzwakking van de wereldeconomie moeten nu veel (opkomende) landen hun eigen valuta versterken door deze op te kopen. Bovendien is de euro door de schuldencrisis en de onzekerheid over het voortbestaan van de muntunie een minder aantrekkelijke munt geworden.

Bron : Beursduivel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje. Moslims onthoofden christen in Tunesië

 

Hee. Dat is lang geleden. Een onthoofdingsfilmpje. Paar jaar terug waren het vooral Amerikaanse militairen, West-Europese hulpverleners en lokale woestijniërs die in Afghanistan/Irak een kopje kleiner werden gemaakt door de hakbars. Heul het internet stond opeens vol met beheadings videos. Gruizige filmpjes van haatbaarden met kalasjnikovs (en eentje met een kromzwaard) die dan de geknielde pechvogel onthoofdde, begeleid door muziek van een middeleeuws dweilorkest. Na een tijdje deed iedereen gaap, al gezien, next en het fenomeen waaide over. Ook omdat de Taliban zelf in 2008 het koppensnellen ietwat te gortig begon te vinden. Maar nu hebben we er weer 1. Uit het door de Arabische lente bevrijde Tunesië, naar het schijnt. Een tot het christendom bekeerde jongeman wordt door Allah Hakbar roeptoeterende black blocs onthoofd. Met een mes. In twee minuten.

Video is uiteraard te goor voor woorden en vooral NIET KLIKKEN als u niet tegen onthoofdingen van christenen door moslims kunt. De Egyptische tv-host Tawfiq Okasha, die volgens blogger Raymond Ibrahim, het filmpje liet zien op "Egypt Today", vraagt zich geschokt af: Is This Islam? Nee natuurlijk niet. Of misschien toch wel. Want in Berlijn 2012 was het vandaag ook al raak. Welterusten. En morgen gezond weer op.

http://www.geenstijl.nl/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stille goede morgen

 

 

.

 


04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialistsche partij en de geloofwaardigheid

 

Wij zijn nooit gecharmeerd geweest door de politiek, noch door de leiders van de opeenvolgende socialistische partijen, de BSP, de Vlaamse socialisten, de SP of de Sp-a.

Wij hebben de Wikipedia er op nageslagen om de lijst van de rode voorzitters in herinnering te brengen en we leggen hem aan u voor met de vraag : welke van deze figuren heeft op u een onvergetelijke indruk nagelaten als staatsman ? Hier gaan we :

Jos van Eynde, door 't Pallieterke omschreven als de Kop of de Polderbizon, vooral berucht om zijn scheldpartijen maar helaas slechts de tweede viool na zijn Waalse co-voorzitter.  Willy Claes, eens de trotse secretaris-generaal van de NAVO die gedwongen werd tot ontslag na een pijnlijk parlementair debat dat hem niet vrijpleitte van allerlei financieel gesjoemel en machtsmisbruik. Willy begeleidt momenteel Koen Crucke aan de piano en hij is hertrouwd met zijn  haarkapster.  Er zijn er die slechter eindigen.  Karel van Miert, een bekeerde kaholiek, preekte een tijdje succesvol in de partijlokalen als een heruitgave van pastoor Munte maar hij ontvluchtte de rode krabbenmanden naar Europa. Hij kwam tragisch en veel te vroeg ten val in zijn boomgaard. Frank Vandenbroucke, de integere gewezen marxist, wilde het zwarte partijgeld laten verbranden, werd later uit de federale regering gebonjourd door de Walen die een hekel hadden aan de zedenpreker en finaal werd hij ook nog eens door Caroline Gennez  uit een Vlaamse regering geweerd. 

Dan kwam Louis Tobback, die wist alles, die legde alles uit, die dreigde zelfs voor de TGV te gaan liggen als die ooit in Leuven zou passeren.  Tobback deed alsof de sociale zekerheid zou opgedoekt worden als de sossen uit de regering verdwenen.  De man overdreef met alles ; hij zal tot in 2050 burgemeester van Leuven blijven en vervolgens opgezet worden in de inkomhal van het stadhuis. Fred Erdman was een geruisloze passant, van wie de meeste leden niet eens wisten, wie hij was.  Dan kwam de man die de reclamecampagne voor de SP had ontworpen aan het bewind, Patrick Janssens, want er waren geen andere gegadigden voor de job. Hij werd vervolgens in Antwerpen gedropt om via een coup de stamboeksocialisten een pad in de korf te zetten en de allochtonen op te vrijen. Vrijen is in goede handen bij Janssens, zolang het maar niet de vrije meninsguiting betreft. 

Het was tijd voor de populaire Limburger Steve Stevaert om op het voorplan te treden. Helaas is deze sos ten onder gegaan aan zijn te actieve jos. Daar komt Johan Vandela Notte aan, een bedachtzaam sprekend iemand met een berekend karakter die iedereen en zeker de ganse partij voor zijn kar spant.  Zoals Lodewijk de veertiende zei : "l'Etat c'est moi", sprak den baard : ik ben de partij en financiële constructies zijn er om gebruikt te worden. Als minister van de Noordzee vindt hij  subsidies uit die hij later als zakenman (nadat zijn partij knock-out de verkiezingen uitkomt) zal binnenhalen.  Zijn geschiedenis is nog niet ten einde en de partij zal er electoraal weinig baat bij hebben. Hier komt de eerste vrouw : Caroline Gennez uit Limburg, neergepoot in Mechelen. Zij is niet lesbisch maar wel zwaar verliefd op zichzelf. Permanent overhoop met de vele socialistische vrouwen die knapper zijn dan zijzelf en de drie mannen die zij ervan verdenkt slimmer te zijn, worden  geliquideerd. Haar toenmalige Woestijnvisvriend, Jan Eelen, laat haar regelmatig opdraven in spelprogramma's van de VRT. Telkens Caroline op het scherm verschijnt, dalen de kijkcijfers dramatisch. Caroline wordt ook soms in Oostende gespot in gezelschap van den Baard. Zij rekent op een toffe ministerjob maar ze grijpt ernaast. De Mechelaars blijven met haar opgezadeld.  De laatste partijvoorzitter in de reeks is de zoon van Mijnheer Louis, Bruno Tobback. Een simpele jongen die bij elke tegenslag die de partij treft (en er zijn er veel en vaak) lacht alsof hij de lotto gewonnen heeft. 

Zeg nu zelf : welke partij zou er niet slecht voorstaan met zulke kwattasoldaten aan het roer ? Sp-a dat zijn de eerste drie letters van het woord spagaat. Een spreidstand die beoefend wordt door ballerina's of acrobaten en die beter bekend is onder zijn Franse naam  le grand écart.  Dat is precies ook de voortdurende en onnatuurlijke  houding waarmede de socialistische partij zich door het politieke landschap beweegt. Pijnlijk en lachwekkend.

De recente ontwikkelingen (na de ontluisterende striptease die Johan Vandela Notte moest gedogen) omtrent Uplace zijn nog volop aan de gang.  Ingriet Lieten nam luidruchtig afstand van de beslissing van haar katholieke collega Schauvliege om Uplace een milieuvergunning af te leveren.  Niettegenstaande alle 16 vorige beslissingen zonder een probleem aanvaard waren door de roden.  Minister-president Kruis Peeters verloor even zijn gewone kalmte en zette de drie socialistische ministers voor de keuze : solidair blijven of de regering verlaten.  Een ongekende situatie voor een Vlaamse regering (behalve het heengaan van de Nv-A, vorige legislatuur maar dat was meer als een grap bedoeld).  Een dag later zat Lieten met het gezicht van een moslim die de naam van allah vergeten is, naast Kruis Peeters haar eed van trouw te herbevestigen.  De onhandige troela had enkele minuten voordien een mail gestuurd naar een aantal van haar contacten waarin Peeters omschreven werd als een dictator. Ongelukkig genoeg kwam die mail direct ook in handen van de dictator zelf. 

Naast deze blunder waren er ook nog de twee familieleden Tobback, die moord en brand bleven schreeuwen dat hun partij tegen de vestiging van de Uplace-mastodont blijft.  De jongste riep lachend dat hij zich voor de eerste bulldozer zou werpen die Machelen zou binnenrijden. De partij is en blijft tegen,  de rode ministers zijn voor. En Piet Snot kijkt toe en steekt zijn middenvinger op.

En dan schrikken de socialisten er van dat hun partija anhang verliest en aan geloofwardigheid inboet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 4 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdag, 2 juni : op 't gemakske

Vanavond heb ik nu even voor anderhalf uur m'n verstand op nul gezet, en samen met m'n twee jongste kleinkinderen genoten van de film 'NANY MC PHEE and the BIG BANG', en het kind in mij is nog niet verdwenen!;o)Zouden we allemaal eens moeten doen: de aardkloot laten voor wat ze is en even genieten, in plaats van steeds maar weer te moeten kankeren omdat het tegenwoordig allemaal zo vreselijk vervelend, ambetant, niet meer te genieten, onuitstaanbaar en één pot ellende, achterklap, jaloezie, en egoïsme is!

Christina

*****

Heren poco politici, zie de haat op hun gezicht

We bevinden ons in de historische gênante situatie dat wereldvreemde politiek correcte politici miljoenen mensen naar ons continent hebben uitgenodigd, te vergelijken met een oorlogsdaad die zal moeten bestraft worden als verraad , dat laatste is echter een zorg voor later, miljoenen dus die niet willen integreren en daar ook niet toe in staat zijn. Omdat de integratie van moslims nooit zal plaatsvinden - een feit dat denk ik al reeds jaren geleden bewezen is - zullen we eindigen met een aanzienlijk deel van onze bevolking die zich actief inzetten voor de islamisering van onze samenleving. Er bestaan zowel moslims als niet-moslims die deze islamisering zien als Islamitische Jihad - de westerse verspreide versie die jihad voorstelt als innerlijke bevrijding. Mensen die zich niet thuis voelen waar ze leven, zullen er uiteraard naar streven om hun omgeving te veranderen. De pogingen van moslims om onze samenleving te islamiseren zijn net begonnen – omdat ze zich sterker voelen en sterker worden in macht en aantallen. Dit proces wordt aangedreven door de islamitische leiders binnen en buiten Europa, en op de weg geholpen door een vorm van collectieve lafheid, de zogenaamde politieke correctheid.  Ik vind hier een onderzoek terug van 2008 van het World Economic Forum die een omvangrijk onderzoek publiceerde gedaan in 12 islamitische en 12 niet-islamitische landen in hun rapport "De islam en het Westen: Jaarverslag over de staat van de dialoog, januari 2008." Het rapport toont over het algemeen een grote hoeveelheid van wantrouwen tussen de twee groepen van landen en onthult sterke gevoelens van vijandschap. De laatste vraag in de enquête is: "Denkt u dat een gewelddadig conflict tussen de islamitische en de westerse wereld kan worden vermeden of niet?" Het rapport toont aan dat een meerderheid van de bevolking in alle 24 landen van mening dat een dergelijk conflict kan worden vermeden. Maar op hetzelfde moment is een meerderheid van 22 landen van mening dat "de interactie tussen de islamitische en westerse wereld steeds meer verslechterd." De meerderheid van de mensen hebben de hoop nog niet verloren, maar tegelijkertijd ziet een meerderheid deze hoop steeds kleiner enkleiner worden. We zijn nu vier jaar later, ik ben er zeker van dat de meningen nu sterk veranderd zijn, de hoop van naïeve zielen naar een harmonieus samenleven met moslims heeft zacht gezegd flinke deuken gekregen.  Als moslim-immigranten streven naar islamisering, en de oorspronkelijke Europeanen zich steeds meer uitgebuit en bedreigd voelen door de groeiende en steeds vaker gewelddadige islamitische gemeenschappen, kan een burgeroorlog verspreid over het hele continent onvermijdelijk worden. We zijn al op weg naar onze eigen Europese Islamitische Gaza Strips, waar niet-islamitische autoriteiten verwelkomd worden met vliegende stenen en boze menigten, terwijl de islamitische autoriteiten, zoals imams, groepen van oudere mannen en zelf ingestelde sharia-rechtbanken, vrij zijn om hun macht uit te oefenen. “Dergelijke ontwikkelingen zijn zeer alarmerend en dienen te worden geconfronteerd met grote aantallen aan politie, strenge wetten, en bekortingen van de economische steun voor gezinnen met meer kinderen dan het landelijk gemiddelde, en eisen dat islamitische organisaties en leiders hun versie van de islam hervormen”. Nee, dit is geen pamflet van het Vlaams Belang, wel de conclusie van het World Economic Forum vier jaar geleden. Mijn gok is dat we meer dode politiemensen, opstanden en ontvoeringen zullen zien als een middel om te onderhandelen en dat we meer terreuraanslagen, economische en praktische steun uit islamitische landen voor de islamitische gemeenschappen hier in het Westen zullen zien. Economische en politiële bronnen worden nu al uitgeput door de vele gevolgen van de islamitische immigratie. De noodzaak van een grondige hervorming van onze sociale zekerheid en het inzetten van het leger zullen onvermijdelijk zijn op de lange termijn. Het gevoel van veiligheid en sociale samenhang is al lang verdwenen in vele delen van honderden Europese steden als gevolg van het antisociale gedrag van de moslims en vijandigheid jegens niet-moslims.  Zoals ik het zie is dat de doorsnee Europeaan is vervallen in zacht gezegd sterke negatieve gevoelens, en dat de bevolking en onze autoriteiten, zoals gewoonlijk veel te laat, onder druk zullen staan om onze eigen humanistische waarden in te perken om de ramp te overwinnen. Hoe eerder we aan de barbarij een halt toeroepen, hoe groter de kans is dat we onze belangrijke en unieke menselijke, westerse waarden kunnen behouden.

Stradi

*****

Walen bevoordeligd

Deze week reed ik met de wagen nog door het zuiden des lands na een kort verblijf in het Groothertogdom Luxemburg.Dat men daar nog "bijna" nooit van een flitspaal heeft gehoord is daar zeer duidelijk, zowel op landelijke wegen als op autosnelwegen. Op de autosnelweg krijg je het gevoel of je in Duitsland op de baan zit, de snelheden waar je mee voorbij gestoken wordt zijn op zijn zachtst gezegd HOOG. Als je dit in Vlaanderen doet betaal je je blauw.

Walter

*****

Schone schijn.

Geachte redactie, Gisteren (zondag) was het ledenfeest voor de sossen in Bellewaarde. Wat er echt de vieren viel voor de roden is me niet bekend maar ik vermoed dat het pretpark eerder al afgehuurd en betaald was zodat men wel verplicht was om de schone schijn show op te voeren.

In de zeverende dag mocht de kleine uit Leuven live verslag uitbrengen over het sucses van het rode feest ondanks de regen en het gure weer. Niet minder dan 14.000 kameraden waren op de afspraak en dat was volgens den Bruno fantastisch. Gelukkig (maar dat zei hij er niet bij!) was de ingang en het gebruik van de atracties gratis zoniet waren ze daar waarschijnlijk maar met 46 man en een paardekop. Als er gratis kan geschranst en gezwolgen worden (of aan een zeer klein prijske) zijn de sossen niet te houden.

Bruno wist te melden dat het ledenaantal van de partij gestadig aangroeide en dat de toekomst hoopvol was,want de mensen weten dat een sossenpartij nodig is. Dat  de kleine  uit zijn nek stond te kletsen, was duidelijk te zien aan zijn lichaamstaal, bijzonder zijn gelaat.  De wallen onder zijn ogen zijn bijna zo dik en log geworden als de Leuvense vesten en een bezoekje aan de tandarts om 't een en 't ander in zijn eetkamer recht te zetten,  zou ook nietmisstaan. Soit, iedereen was daar wreed kontent en blij want de zaken gaan opperbest in de partij ... daar zorgen kopstukken à la Vandela Notte & Lieten momenteel zeer goed voor. Niet versagen Brunoke .. zo verder doen !

mvg - Senior

*****

Overpeinzingen van nen autochtonen Brusseleir

Bij ons zitten er in de buurt regelmatig "allochtone" vrouwen op straat te bedelen, maar het is een feit dat ik nog nooit of te nimmer een allochtoon iets heb zien geven aan hun soortgenoten.Normaal gesproken zouden ze dat volgens hun geloofsovertuiging moeten doen DE WAARHEID SHOCKEERT, MAAR ‘T IS TOCH DE WAARHEID ! 

Tegenwoordig worden we op alle TV-kanalen bestookt met oproepen van de UNESCO betreffende de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Ik wil iedereen eraan herinneren dat het voornamelijk gaat over landen die overwegend islamitisch zijn. Hun islamitische broeders zijn in oorlog met andere islamieten, die opgejaagd worden en zonder enige gewetensbezwaren de hongersdood mogen sterven.  Wat doen de islamitische buurlanden bovendien: NIETS ! Maar het is aan ONS om te geven. Die landen hebben één (en niet 2 of 3) miljard Euro’s nodig om er bovenop te komen.  In plaats van zeer luxueuze hotels te bouwen, dure 4x4’s te kopen en ijs- en schaatsbanen aan te leggen in de woestijn, zou het beter zijn dat elk van de Emiraten zijn geldbeugel zou openen, in plaats van aan de werkende mensen van de ‘slechte westerse landen’ (wij dus, de niet-in-Allah-gelovenden en kapitalistische mensen) te vragen dat te doen.  Indien iedere in Europa of elders gevestigde islamiet één Euro zou geven voor Afrika, zouden zij na hun dood zeker in het Paradijs belanden.   Reeds tientallen jaren, of zelfs meer, is er enkel miserie in die landen en regelmatig worden wij aan die situatie herinnerd met verschrikkelijke beelden van bevolkingen die zijn voorbestemd om uit te sterven. Vrouwen en kinderen worden op de voorgrond gezet opdat wij ons nog een beetje schuldiger zouden voelen en dit enkel met de bedoeling ons nog meer geld te ontfutselen.  De islamitische vrouwen zetten, tengevolge van hun geloof (en door hun hitsige venten onderworpen), een hele resem kinderen op de wereld (de wil van Allah, die geen geboortebeperking tolereert terwijl ze goed weten dat ze die kinderen niet zullen kunnen voeden.  Weinig mannen in deze reportages ... waarom zijn deze fokbeesten, die hun harem bevruchten en de jonge meisjes, nauwelijks pubers, die dat ondergaan, zich niet bewust van en verantwoordelijk voor hun eigen waanzin.  Tweeduizend jaar achterstand en een blinde godsdienstige overtuiging zijn er de oorzaak van dat deze volkeren veroordeeld zijn voor eeuwig.  Denkt u nog steeds dat het onze schuld is en dat wij ons moeten verantwoordelijk voelen voor zoveel miserie ?  Wanneer er in een land meer kogels dan graankorrels zijn, zal er nooit iemand in staat zijn iets te veranderen, ondanks alle goede wil en al het geld in de rest van de wereld. Dat is héél triestig maar, helaas, erg reëel.  Een prettige dag voor iedereen en denk hier nog maar eens goed over na.  Dit is geen racistisch, maar wel een realistisch bericht, om de ogen te openen van al wie niet wil zien of horen.  PEINST ER HET UWE VAN.  

Robert M.

*****

Sharia4belgium

Andermaal grijpt Sharia4 Belgium de kans om via opruiende taal een meute aanhangers te verzamelen om mits straatgeweld en bedreigingen een Belgische wetgeving te contesteren. Het wordt meer dan tijd dat de politieke verantwoordelijken krachtdadig ingrijpen en die oproerkraaiers uit onze samenleving verwijderen bij middel van uitwijzing naar hun land van herkomst. Het is mogelijk dat die oproerkraaiers een zeer klein gedeelte van de allochtonen uitmaken maar dat is dan een reden te meer om samen met de gematigde weldenkende moslims het kankergezwel “Sharia4Belgium” aan te pakken vooraleer het te laat is.Ik vrees echter dat de gematigde moslims bang zijn om hun medewerking te verlenen en dat zij wijken voor intimidaties alom die hen in naam van Allah toebedeeld worden. En wat de nikab en de boerka betreft : weg er mee zonder de minste toegeving. Het kan zijn dat dit niet zonder moeilijkheden zal verlopen maar als men dit blijft tolereren is binnen enkele maanden het hek van de dam en dan kunnen wij ons de vraag stellen:”waarom moeten wij,autochtonen, dan nog wel onze wetgevingen naleven?"

Met vriendelijke groeten - Hubert Buysse

*****

Bilderberg, het lijkt me wel iets

Waar kan ik me ergens inschrijven om lid te worden van de Bilderberg. Ik ken koningin Beatrice en prins Filip vrij goed alhoewel ik twijfel of ze mij wel kennen. Ik kan als referentie opgeven dat ik reeds lid ben van Angeltjes.

René

*****

Uitspraak van de dag

Politici als Vande Lanotte, Verhofstadt en Dehaene maken zich vaak zorgen over het toenemende populisme.De oorzaak daarvan staart hen elke ochtend aan vanuit de spiegel.  Rik Van Cauwelaert :  Spiegeltje spiegeltje aan de wand.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bilderberg bijeenkomst 2012

 

Wij ijn niet tuk op complottheorieën waarbij genootschappen de wereldorde bedreigen en James Bond op zijn eentje de boeven ontmaskert. De nevenactiviteiten van James Bond bevallen ons wel. Of de Bilderbergclub dergelijke organisatie is, weten wij gewoonweg niet.  Er hangt alleszins een geur van ondemocratische geheimzinnigheid omtrent dit jaarlijkse gebeuren. Bij de Nederlandse delegatie waren dit jaar koningin Beatrix, minister-president Rutte en D'66-er Pechtold aanwezig.  Van belgische zijde prins Filips en de vriend van de BBI, Karel de Gucht. Hieronder een artikel dat nogal inzoomt op de misterieuze kant van de zaak, zonder evenwel concrete feiten aan te tonen.

Bilderberg-watcher Daniel Estulin, auteur van het boek ‘The True Story of the Bilderberg Group’, zal dit jaar niet van de partij zijn in de VS, omdat hij simpelweg geen reisvisum heeft gekregen om aanwezig te zijn. Uiteraard heeft hij wel iemand gevonden die in zijn plaats deze meeting-der-meetings verslaat.  Want Daniel Estulin is ervan overtuigd dat deze meetings tot de belangrijkste ontmoetingen ter wereld behoren, van topfiguren uit de industriële en politieke arena

Volgens Estulin is de wereldwijde afbraak van het economisch systeem geen toeval; het is zijn overtuiging dat dit allemaal met opzet in elkaar is gezet. Een aanval op het kapitalistische systeem door kapitalisten zelf. Vooral bedoeld om de massa afhankelijk te houden van de elite.

“Deze machtige mensen beschouwen de rijkdommen van hun afzonderlijke landen en bedrijven als de hunne, niet van iedereen”, aldus Estulin. “Feitelijk willen al deze mensen een machtig rijk; zij hebben geen baat bij rijkdom voor velen, en evenmin dat de wereldbevolking floreert, dat de mensheid groeit. Zij willen dat wij voor hen werken. En dat onze kinderen en de kinderen van onze kinderen dat ook blijven doen. Zij willen dat de wereldbevolking voor hen werkt, een elitegroep, een oligarchie. Want als een land in staat zou zijn om zijn burgers hun eigen ideeën te laten uitvoeren, als landen in staat zouden worden gesteld om zich met hun eigen voedsel onafhankelijk te maken, hun eigen energiebronnen te ontwikkelen, dan zou dat meteen het einde betekenen van de oligarchie van de Bilderbergers.”

Wat is de Bilderberggroep ?
Een private club, waar je je alleen mag vertonen als je een uitnodiging hebt ontvangen. Een club van zo’n 150 individuen uit de wereld van politiek, de zakenwereld, de financiële topwereld, energie-bazen, media-tycoons en vorstenhuizen zijn present, onder wie koningin Beatrix, wier vader aan de basis stond van deze freaky meetings. Er worden geen verslagen gemaakt, en er worden geen resoluties ter stemming gebracht, noch wordt er aan de pers enige verklaring afgegeven. Ook de belgische prins Filip behoort tot de aanwezigen.

De premier van Canada, Alison Redford heeft meegedeeld dat hij deel zal nemen aan de meeting van dit jaar, maar van andere deelnemers is veel minder bekend. Het is weer een obscuur gezelschap.. Wat hoopt deze minister-president van Canada nu feitelijk te bereiken ? Volgens haar ligt de Canadese provincie Alberta in de slag met vele andere jurisdicties in de wereld.

De Bilderbergconferenties worden gehouden onder zware bewaking; op zich al een uiterst vreemd verschijnsel in een democratische wereld. Alle kamers van het  Westfield Marriott hotel zijn geboekt en alle verdere buiten-Bilderberg-bezoekers worden geweerd, uit restaurants en uit het hele hotel.

Bilderberg en de CIA
“De Amerikaanse inlichtingendienst CIA financierde en organiseerde mede de eerste edities van de Bilderbergconferentie.” Dat stelt dr. Gerard Aalders van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Aalders verrichtte de afgelopen jaren een uitgebreide archiefstudie naar de geschiedenis van de Bilderberg Groep.

Bernhard heeft zich daarmee feitelijk voor het karretje van de CIA laten spannen”, stelt Aalders. De Bilderberg Groep is een in 1954 mede door Prins Bernhard opgericht genootschap om te brainstormen over de internationale politieke en economische ontwikkelingen. Vanaf het begin hangt er om de Bilderberg-conferenties een ‘waas van geheimzinnigheid’. Ze worden vaak in dezelfde kringen geschaard als bijvoorbeeld de Council on Foreign Relations (CFR) mede aangezien zij beweerdelijk uit dezelfde ‘Ronde Tafel Conferenties’ is voortgekomen. Koningin Beatrix is voorzitster van de conferenties en ook Prins Willem-Alexander behoorde in 2001 tot de Nederlandse deelnemers.”

De EURO, een Bilderbergvinding.
Het was in 2009 dat voorzitter Etienne Davignon die meedeelde in een interview dat de Euro als enige betaalmiddel in Europa feitelijk een ‘aanbeveling’ was geweest van de Bilderberg groep. “Tijdens een bijeenkomst in Juni in Europa, kon een informele club leidende politici, zakenmensen en denkers, voorgezeten door Mr. Davignon, zich vinden in het verbeteren van onderlinge verstandhoudingen, op dezelfde wijze deze geholpen hadden bij het creëren van de EURO in de jaren 1990, aldus Davignon”, zo berichtte de ‘EU-Observer’ in Maart 2009.

Socialist en Navo-baas Willy Claes

Oud NAVO-topman Willy Claes lichtte de sluier van de Bilderbergconferenties ver genoeg op om helderheid te krijgen over de opzet van deze machtseliteclub. De vraag is natuurlijk of achter de ineenstorting van de Euro in de Zuid-Europese landen nu ook weer de denktank van de Bilderberg-coryfeeën schuil gaat.

Bewust of onbewust deed Willy Claes op de Belgische radio in een ‘damage control’ interview dat de geheimzinnigheid en het belang van de Bilderberggroep moest bagatelliseren, ineens een onthulling die de vermoedens van jarenlange Bilderbergvolgers Jim Tucker en Daniel Estulin bevestigde: “Tijdens de conferentie krijgen alle genodigden 10 minuten spreektijd – en daar wordt zeer streng aan vastgehouden, jahaha – en na afloop stelt de ‘rapporteur’ een rapport op van wat er besproken is. De aanwezigen worden dan natuurlijk wel geacht gebruik te maken van dit rapport bij het uitzetten van hun beleid in de milieus waarin ze invloed hebben.”

http://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/geheime-genootschappen/bilderberg-2012-begonnen/

 De lijst der deelnemers van 2012 : hier klikken 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll Uplace

 

Is de komst van U-place een goede zaak volgens u ?

Absoluut, ik zie het graag komen  22 % 
Van mijn leven niet, 't is een bedreiging voor de Rand, de middenstand en het milieu  65 % 
Ik vind het een beetje goed en een beetje niet goed  13 % 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 825)

 

Het wordt steeds meer en meer de wereld op zijn kop Even vergeten de veiligheidsgordel aan te doen ? Pats. Zoveel Euro boete. Zes of zeven kilometer te snel rijden zelfs op een zo goed als verlaten weg ? Pats. Zoveel Euro boete. Dergelijke sancties worden jaarlijks tegen honderdduizenden burgers genomen.

Maar criminelen die politieagenten aanvallen, die stelen, die "tags" achterlaten op gebouwen, die allerlei criminele feiten plegen enz. gaan meer en meer vrijuit. Onze justitie werkt met twee maten en gewichten en we stellen dikwijls vast  dat men eerder het slachtoffer wil bestraffen dan de dader.

Het gebeurt de laatste jaren steeds meer dat politieagenten die door criminelen werden aangevallen zich uiteindelijk zelf moeten verdedigen indien ze tijdens bepaalde incidenten de gangsters hebben gekwetst of gedood. Burgers die werden overvallen en zich verdedigden en soms de aanvallers konden overmeesteren werden daarna door Justitie zelf als verdachte behandeld en soms veroordeeld. De laksheid van Justitie tegenover de criminelen  neemt soms potsierlijke vormen aan. Als voorbeeld nemen we een incident dat zich enkele dagen geleden, op 21 mei, afspeelde in Bercy in Frankrijk.

Er werd een voetbaltornooi georganiseerd tussen gevangenen onder de welluidende naam "Tornoi Interprison".  Opdat iedereen duidelijk zou weten dat de nieuwe politieke meerderheid in Frankrijk wil medeleven met de gevangenen kon men onder de supporters voor deze wedstrijd niet minder dan Mevrouw Christiane Taubira, de nieuwe Minister van Justitie, opmerken. Tijdens de pauze mochten de spelers, die uitsluitend uit misdadigers bestonden, vrijelijk "buiten" een sigaretje gaan roken. Hoeft men zich dan te verwonderen dat even later bleek dat de ploeg niet meer volledig was ? Mevrouw de Minister weigerde om zich voor dergelijke manifeste flaters van Justitie te willen verontschuldigen (Le Monde van 23 mei blz.8).

Juist zoals in ons land worden er steeds meer en meer beslissingen genomen door bepaalde rechters waarbij men zich vele vragen kan stellen. Sommige beslissingen zijn zo onrechtvaardig dat men nog moeilijk kan begrijpen waarom men die rechters niet zelf zou veroordelen. Als gevolg van vele onbegrijpelijke beslissingen hebben in Frankrijk enkele burgers in een recent verleden "l'Institut pour la Justice" opgericht. Deze organisatie blijkt als kool te groeien en wil de aandacht vestigen op allerlei enorme flaters van sommige rechters met als bedoeling om tot een betere en eerlijkere rechtspraak te komen. Op www.institutpourlajustice.com kan men allerlei voorbeelden vinden van totaal onaanvaardbare uitspraken van Justitie die steeds in het voordeel van de misdadigers werden gemaakt en niet meer in het voordeel van de gemeenschap van alle burgers die recht heeft op veiligheid en bescherming.

Aangezien de evolutie in ons land ongeveer samenloopt met wat er in Frankrijk gebeurt, stellen we ons de vraag of het niet tijd wordt dat ook in ons land een dergelijk initiatief zou genomen worden. Voor een INSTITUUT VOOR EEN BETERE EN MEER EERLIJKE RECHTSPRAAK ligt er ook in ons land veel werk te wachten. Bovendien zou men kunnen starten met een gemotiveerde basis van de vele duizenden die in ons land reeds het slachtoffer werden van een onbekwaam aantal rechters.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed woont in Molenbeek

 

(studio Rony)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open brief aan John Crombez door Jean-Marie Dedecker

 

Beste John,

Aangezien je met mij niet meer wilt debatteren moet ik je wel schrijven. Het is merkwaardig hoe furieus je reageerde op mijn vorige brief toen ik familiaal zwart werk uit je eigen entourage met de mantel der liefde toedekte. Nood breekt toch wet. Dat je mijn stelling uit arren moede uiteindelijk moest toegeven (zie Humo 3739-30/4/2012) doet me deugd. Na het gebruikelijk schieten op de boodschapper – een socialistische reflex – haalt de waarheid het uiteindelijke altijd van de leugen.
Nogmaals, John, ik heb niets tegen een vlijtig moeke die een dweiltje slaat bij de dokter of de notaris. Als jongen van de zee heb ik ook bewondering  voor een vader die naast het zwaar labeur op een scheepswerf voor dag en dauw als vislosser aan de slag gaat. Een “panger of benne zwarte vis “ is kaviaar voor de werkmens.

Niet dat ik een voorstander ben van het illegaal arbeidscircuit, Rode Kameraad, maar – in tegenstelling tot de visserij – zijn het altijd de grote vissen die door de mazen van het net glippen bij de fraudecircuits en de kleintjes worden als bakvis verorberd.
Beste John, je herinnert je mijn onverdroten strijd tegen de fraude in de Oostendse vismijn hoogstwaarschijnlijk nog wel. Het Autonoom Gemeentebedrijf o.l.v. uw vriend en sp.a –schepen Yves Miroir is uiteindelijk naar de haaien gegaan met een verlies van zo’n 30 miljoen euro. Berouw komt echter na de zonde, ook voor Miroir, sta me toe hem even  te citeren uit het boek “De Keizer van Oostende” Op pagina 21

“Toen ik als voorzitter van de AGVO in 2006 plots te horen kreeg welke malversaties en misbruiken er door sommigen hadden plaatsgevonden in mijn bedrijf, wilde ik ingrijpen. Ik wilde mijn bestuurders direct buitengooien en orde op zaken stellen. Maar Johan Vande Lanotte heeft het me verboden. Ik moest die mensen verder laten werken, omdat we in een verkiezingsjaar zaten. Jean Marie Dedecker was politiek garen aan het spinnen van de problemen in de vismijn. Als we directeurs zouden ontslaan, zouden we Dedecker gelijk geven. 2007 was ook een verkiezingsjaar, federaal deze keer, dus opnieuw hetzelfde verhaal. Die fraudeurs hebben anderhalf jaar langer hun gang kunnen gaan omdat Johan Vande Lanotte mij verbood om in te grijpen. Ik heb dat dan niet gedaan. Nu snap je hoe ver zijn macht gaat.” Als je baas fraude toedekt, beste John, waarom dan de kleine garnalen pellen.

Miroir en zijn 14  kornuiten zijn al in in verdenking  gesteld, maar de zaak werd al vijf keer uitgesteld door de raadkamer in Brugge om te beslissen wie wel of niet zal worden doorverwezen om zich voor de rechtbank te verantwoorden. Men tracht immers eerst nog op ondergetekende, de boodschapper te schieten door een ambtenaar aan te klagen omdat hij zou gelekt hebben uit het dossier. Procedurefouten zijn reddingsboeien voor criminelen.  Justitie en politiek zijn communicerende vaten. De Keizer heeft geen kleren aan, maar wel ontzettend veel macht. In elke bananenrepubliek wordt de president daarvoor gevierendeeld. Maar in het Rode Keizerrijk heerst het absolutisme.

Beste John, er moet mij nog iets van het sporthart. Op 25/02/2009 heb je het roer van voetbalclub V.G. Oostende met een schuldvergelijking overgenomen van de flamboyante J.C. Van Biervliet. Het was jouw bedoeling John, om samen met je beide ondervoorzitters, sp.a gemeenteraadsleden Mario Boone en Nancy Moyaert, (in Oostende is het clubbestuur niet zelden het sp.a-partijbestuur),de club aan het Rode Mispelplein uit te bouwen tot een perfecte, maatschappelijk en sociale beweging. Zo staat het toch op papier. In werkelijkheid kloppen spelers en trainers van ’t Veegeetje vandaag aan mijn deur voor raad. Vele spelers hebben immers maanden achterstallig loon tegoed. Sommigen wachten nog op hun salaris van 2010. Ik praat niet over achterstallige “zwarte premies” en “tekengeld”en ook niet over betaling in bierbons. Zwart geld is officieus geld en officieus geld is niet officieel en dus niet te bewijzen. Zo meldt een spits mij dat uw clubje uit 2e provinciale hem nog 7300 euro salaris moet, een ander 10725 euro en de meesten zelfs tussen de 6500 en de 10.000 euro.(namen op aanvraag)

Voor één trainer is het nog gortiger. Toen je nog voorzitter van de VZW was, beste John, heb je met zijn managementvennootschapje een contract van schijnzelfstandigheid afgesloten. Sociale Fraude. Ondertussen heb je op 6/01/2011 de voorzittershamer doorgeschoven – net zoals je baas Johan, begrijp je de kunst om tijdig het hazenpad te kiezen - maar als voorzitter van een vzw blijf je aansprakelijk voor je loonpolitiek en net als Johan Vande Lanotte blijf je achter de schermen de grote baas. Wat basket is voor je leermeester, moest voetbal worden voor jou. Trainerscontracten worden niet geregeld met een consultancyovereenkomst maar vallen onder de wet van Betaalde Sportbeoefenaars ( 24/2/1978 en K.B. 15/12/2006), beste John. Zelfs Georges Leekens weet dat. Hij factureerde met zijn managementvennootschapje N.V. Sofile aan Club Brugge in de voetbalseizoenen 1989 tot 1991. Op 26 maart 1998 veroordeelde het arbeidshof te Gent Club Brugge voor het betalen van 10 miljoen oude Belgische franken ontdoken sociale zekerheidsbijdragen wegens schijnzelfstandigheid. Als fraudejager moet je toch je klassiekers kennen, waarde Rode Kameraad.

Frauderen is een ernstig misdrijf, maar lonen niet uitbetalen is diefstal. Ik weet het John, onlangs heb je in de kantine aan een speler nog gevraagd of hij zijn voetbalgeld zo hard nodig heeft. Maar je moet weten dat voor een postbode zijn twee rechtervoeten soms van goudwaarde zijn voor het huishoudbudget. Voor een clubje uit tweede provinciale beschik je nochtans over solide sponsors. Plaatselijke mecenas, immobiliënmakelaar Franklin Sleuyter wil hoger op, en doet voor de komende 10 jaar een flinke duit in het zakje. Met 30.000 euro kom je wel in eerste provinciale, maar het dubbele is al vlug nodig voor een klasse hoger. Op voorwaarde dat de loonput gedempt wordt. Misschien komt Electrawinds je ook uit de wind zetten en dan zijn allen op weg naar eerste nationale. Kristof Beuren, in een vorig leven directeur bij Electrawinds  en financieel verantwoordelijke bij ’t Veegeetje onder jouw bewind, is nu stadssecretaris. Een ideale toeverlaat in bange dagen, als het deksel op de beerput moet blijven tot na de verkiezingen(zie hierboven Miroir).
Moesten de zaken intussen geregeld zijn door uw ondervoorzitter, sp.a-gemeenteraadslid Nancy Moeyaert en je zult het snel weten want haar man Francis is je chauffeur – meldt het mij dan zo vlug mogelijk. Ik zou absoluut geen fouten willen maken. Want wie altijd de waarheid zegt wordt al vlug een outcast. Beste John, je zult me naar gewoonte verwijten persoonlijk te worden zodat de boodschap verdrinkt door op de boodschapper te schieten. Maar wie zoals jij een heksenjacht organiseert op elke fiscale zondaar moet – volgens mijn bescheiden mening – zelf een blanke ziel hebben.

Met sportieve groeten en de meeste hoogachting,

Jean Marie Dedecker

NvdR Angeltjes : Voor zover nodig zeggen wij eerlijk dat Jean-Marie Dedecker volgens ons een plaats verdient in het parlement. Ongeacht zijn ideologische achtergrond, gewoon op basis van zijn aanpak en zijn gedrevenheid.  Natuurlijk zijn wij het vaak totaal oneens met Dedecker en wij begrijpen zijn schoothondjesmentaliteit niet wat betreft het cordon sanitaire. Dedecker denkt nog steeds dat hij door de elite-partijen aanvaard wordt als hij maar mede afgeeft op de Vlaams-nationalisten en republikeinen van Vlaams Belang. Los van deze partijpolitieke overweging, hebben wij respect voor de volhardende rebel van de Noordzee. En als het ons niet aanstaat, laten wij het niet na dit duidelijk te zeggen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fundamentalisten gevaar voor culturele schatten in Timboektoe

 

Islamitische fundamentalisten die sinds enkele weken Timboektoe in Noord- Mali bezetten, vormen een grote bedreiging voor de kunstschatten in de stad, omdat ze alles wat haram is willen verwijderen.
De stad was één van de belangrijkste knooppunten op Arabische handelsroutes door de Sahara. Veel islamitische geleerden vestigden zich er in de loop van de eeuwen. Er zijn 60 bibliotheken in Timboektoe met tienduizenden zeer oude teksten. Deze oude teksten zijn waarschijnlijk miljoenen dollars waard, een schat voor terroristen die om geld verlegen zitten. Ook zijn er 333 graftombes. De stad staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
Een maand geleden werd in Timboektoe de sharia ingevoerd. De veelal niet-fundamentalistische Touaregstrijders veroverden de stad begin mei. Maar bijna direct na de inname van Timboektoe namen moslimradicalen de dagelijkse leiding in de stad over. Zij verafschuwen de aanbidding van heiligen en voorvaderen. Alleen Allah mag volgens hen worden aanbeden.

 Bron : Nieuw Religieus Peil

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etienne Vermeersch : *Boerka is erger dan swastika*

 


Een boerka is als symbool veel erger dan een swastika. Een boerka dragen is onnoemelijk veel choquerender dan rondlopen zonder kleren aan. Dat zegt filosoof en opiniemaker Etienne Vermeersch in De Morgen.

‘We moeten de radicalisering stuiten. We hebben jarenlang gevochten voor een seculiere maatschappij. En nu komt een expansieve islam ons bedreigen.’ In een Zeno-interview met De Morgen verdedigt Etienne Vermeersch met vuur het boerkaverbod in ons land.

'Boerka heeft met godsdienstvrijheid evenveel te maken als nudisme'

‘De boerka heeft met godsdienstvrijheid heel weinig te maken. Zoveel als nudisme. Bovendien verplicht de islam het dragen van de boerka helemaal niet. Het staat zo niet in de Koran. Anders zijn 500 miljoen moslima’s die geen boerka dragen allemaal in overtreding. Het is geen godsdienstige keuze, het is een privékeuze.’

‘SM-toestanden op straat, waarbij een man aan de ketting loopt bij een andere man, zijn verboden. Moeten we de levensbeschouwing van het sado-masochisme soms ook rechten gaan geven op openbare plaatsen?’

'Mensen zijn terecht bang'

Volgens Vermeersch zijn alle boerkadragers fundamentalisten, tenzij ze ertoe gedwongen zijn. De filosoof stelt ook dat de islam zich uitdrukkelijk onttrekt aan de mensenrechten. ‘Dat is een onvoorstelbaar belangrijk feit. Mensen zijn terecht bang. Iedereen die kritiek uitoefent op de islam wordt beschuldigd van islamofobie. Ik oefen al heel mijn leven kritiek uit op de katholieke kerk. Men heeft mij nog nooit van christianofobie beschuldigd.’

'Gaan we onze politieke keuzes laten bepalen door religie?'

‘In Antwerpen krijgt Patrick Janssens het verwijt dat hij het vertrouwen van de moslims heeft geschonden met het hoofddoekenverbod. Gaan we in de toekomst onze politieke keuzes door religie laten bepalen?’ vraagt Vermeersch zich af.

Op de vaststelling van Zeno dat het toch niet onlogisch is dat de moslims een rol spelen in de verkiezingen in Antwerpen zegt Vermeersch dat het er sterk van zal afhangen hoe Bart De Wever zich positioneert. ‘Ik stel alleen maar vast dat ook hij de moslims al aan het opvrijen is.


http://www.knack.be/nieuws/belgie/boerka-is-erger-dan-swastika-etienne-vermeersch/article-4000109788809.htm

Met dank aan Lydia voor de tip


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alles voor Vlaanderen, Vlaanderen voor de Kommunisten

 

De PVDA, een communistische partij die bij verkiezingen zo weinig stemmen vergaart dat ze in geen enkel parlement vertegenwoordigd is, is duidelijk vriend aan huis bij De Standaard. De communisten van de PVDA krijgen immers regelmatig de kans om er via vrije tribunes hun mening te verkondigen. Het Vlaams Belang daarentegen, een democratische partij die meer dan 506.000 Vlamingen vertegenwoordigt, wordt in de berichtgeving van deze krant stelselmatig doodgezwegen en wordt steevast geweerd in de opiniebladzijden. Na Bruno Valkeniers, Filip Dewinter, Philip Claeys ondervond nu ook senator Bart Laeremans de censuur van De Standaard. Een opiniebijdrage aangaande de oprichting van de hoofdstedelijke gemeenschap en die ver strekkende gevolgen heeft voor de Vlaamse gemeenschap in de Rand, werd geweigerd. Een thema dat nochtans zeer actueel is in het kader van de zesde staatshervorming die nu in het parlement wordt behandeld.

Gezien deze webstek niet onderhevig is aan een politiek-correcte censuurcommissie kan u het opiniestuk hieronder wel lezen.


HGB: Groot-Brussel in wording…

Een van de belangrijkste Vlaamse toegevingen in het kader van de BHV-akkoorden was de oprichting van de “Hoofdstedelijke Gemeenschap”. Jarenlang al proberen de Franstaligen het zogeheten ‘carcan’ rond Brussel te doorbreken met een ‘metropolitane’ en dus grootstedelijke constructie, waarmee ze vat kunnen krijgen op het Vlaamse ommeland rond de hoofdstad. Zij hebben hun zin gekregen. De nieuwe politieke instelling wordt in het leven geroepen met een bijzondere wet. Dat wil zeggen dat de Vlamingen deze nooit meer op eigen houtje zullen kunnen opdoeken, vermits ze hiervoor de steun moeten hebben van de helft van de Franstalige Kamerleden. De uiteindelijke wettekst verwoordt het nog iets explicieter dan het Vlinderakkoord: “Er wordt een hoofdstedelijke gemeenschap van Brussel opgericht”. In het Frans luidt het: “Il est créé une communauté métropolitaine de Bruxelles.” De dominantie van Brussel in dit nieuwe orgaan wordt met deze toevoeging duidelijk in de verf gezet.

Niet alleen de federale overheid en de drie gewesten maken van rechtswege deel uit van deze nieuwe politieke instelling, ook alle gemeenten uit Vlaams- en Waals-Brabant en uit Brussel. De gemeenten hebben dus geen enkel keuzerecht. Geen enkele Vlaams-Brabantse gemeente kan er aan ontsnappen. Alleen de provincie Vlaams- en Waals-Brabant kunnen vrij toetreden.
Officieel is deze instelling enkel opgericht met het oog op overleg over een aantal gewestelijke materies (werk, economie, mobiliteit, ruimtelijke ordening, openbare werken en milieu), maar alvast op één terrein heeft dit overleg meteen ook een verplicht karakter: op- en afritten van de Ring om Brussel zullen nooit mogen afgesloten worden vooraleer er formeel overleg heeft plaatsgevonden in de schoot van de HGB. Dit zorgt er meteen ook voor dat de drie gewesten daadwerkelijk aangezet worden om via een samenwerkingsakkoord concreet gestalte te geven aan deze hoofdstedelijke gemeenschap.

De Vlaamse onderhandelaars benadrukken het facultatief karakter van het overleg binnen de HGB. “Niemand kan toch tegen overleg zijn?” klinkt het. Vraag is natuurlijk waarom daarvoor een loodzware, politiek gebetonneerde instelling moet worden opgericht, in een land dat vandaag al zo’n institutioneel kluwen is. De Franstalige winst is duidelijk en drievoudig: ten eerste verkrijgen ze de officiële erkenning dat het sociaal-economische Brussel veel groter is dan het eigenlijke gewest en dat “tientallen gemeenten in Vlaanderen en Wallonië” zouden deel uitmaken van een “grootstedelijke zone”. Daarnaast hebben ze nu een officieel orgaan waarmee ze zich zeer actief kunnen gaan bemoeien met belangrijke Vlaamse gewestelijke materies waarover ze tot op heden niets te zeggen hadden. En ten derde zal de nieuwe instelling Brusselse gemeenten veel gemakkelijker in staat stellen om nauw te gaan “samenwerken” met gemeenten in Vlaams-Brabant, precies omdat de HGB (volgens de toelichting bij het wetsvoorstel) uitdrukkelijk bedoeld is om dit soort samenwerkingsverbanden actief te promoten. Gemeenten zoals Kraainem en Wezembeek-Oppem dreigen hierdoor meer dan ooit in de greep te komen van bijvoorbeeld Sint-Lambrechts-Woluwe, de gemeente van FDF-burgemeester Olivier Maingain. De Brusselse inmengingspolitiek in Vlaams-Brabant wordt dus nog verder aangewakkerd in plaats van afgeremd.

De Franstalige politici verwachten heel veel van dit nieuwe politieke orgaan en zeggen dit ook openlijk. In antwoord op de vraag of Brussel opgesloten zit in een carcan, schreef de MR op zijn website : « L’accord consacre l’existence par une loi spéciale d’ une communauté métropolitaine qui permet d’élargir Bruxelles sur base du Grand Brabant.» MR-voorzitter Charles Michel verwoordde het als volgt: “Bruxelles est élargie par la mise en place d’une communauté métropolitaine comprenant l’ensemble des communes de Grand Brabant.»

De Franstaligen zien de “communauté métropolitaine” dus wel degelijk als een instrument dat de uitbreiding van Brussel met zich meebrengt of minstens moet voorbereiden. Helaas wordt deze ambitie niet ontkracht door de Vlaamse onderhandelaars. Tijdens de inleidende toelichting in de Senaat maakte Open-VLD-voorzitter De Croo heel uitdrukkelijk de vergelijking met een oud wetsvoorstel van Xavier De Bue uit 1920. We zijn dit wetsvoorstel “tot inrichting van het metropolitaansch district van Brussel” even gaan opsnorren. Er werd voorgesteld om Brussel samen met 16 toenmalige randgemeenten (Anderlecht, Molenbeek, Jette, Ukkel,…) te laten opgaan in een intercommunaal verband. Geleidelijk aan konden ook andere gemeenten toetreden.

Vandaag weten we hoe het geëvolueerd is: al die gemeenten maken intussen deel uit van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Net zo is het vandaag nog altijd de ambitie van de meeste Franstalige politici om Brussel te laten uitbreken uit zijn ‘keurslijf’, om grote delen van Vlaams-Brabant in te lijven en op te nemen in een Groot-Brussels verhaal. Deze aspiraties zijn met het Vlinderakkoord niet gestopt, wel integendeel. Daarom was en is het volkomen verkeerd om individuele gemeenten te betrekken bij het HGB-verhaal. Zolang het overleg verloopt van gewest tot gewest, gaat er van zo’n instelling geen bedreiging uit. Maar wanneer gemeentebesturen worden aangemoedigd om allerlei nieuwe samenwerkingsverbanden te sluiten over de gewestgrenzen heen, dan is het hek van de dam.

De Vlaamse onderhandelaars hebben geen blijk gegeven van veel historisch besef. Ze onderschatten ook de nationale en internationale dynamiek die kan uitgaan van een Groot-Brusselse “Metropool”. En ze zijn zich absoluut niet bewust van wat er demografisch in en om Brussel aan het gebeuren is. In dit verband wil ik nog een heel interessante uitspraak meegeven van MR-parlementslid Olivier de Clippele in ‘Brussel Deze Week’ van 26 april 2012: “Ofwel evolueren we in de richting van Hongkong en Istanboel, ofwel leggen we stedenbouwkundige regels op die mensen ertoe verplichten Brussel te verlaten. Nu al verfranst Aalst.”

Bart Laeremans 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de spot : Tremelo-Baal

 

 

Van links naar rechts : Marina Massu, Felix Strackx, ?adia van Beughem en Alain Verschaeren

 In Tremelo-Baal zal de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012  aangevoerd worden door  Vlaams parlementslid Felix Strackx uit Baal. De 57-jarige Felix Strackx is tandarts  van opleiding en zetelt sinds 1995 in het Vlaams parlement.  Van 2006 af maakt hij samen met Nadia Van Beughem en Marina Massu deel uit van onze fractie in de gemeenteraad. Door zijn jarenlange parlementaire ervaring is hij de ideale man voor het lijstrekkerschap. De tweede plaats is voor Nadia Van Beughem. Nadia is 12 jaar voorzitter geweest van de afdeling, een trouwe waarde. Plaats nummer drie is toegekend aan Marina Massu die in 2006 voor de eerste maal deelnam aan de verkiezingen. Naast de gemeenteraad zetelt zij ook in de OCMW-raad.

Afdelingsvoorzitter Alain Verschaeren gaat de lijst duwen waarmee hij meteen het volle vertrouwen schenkt aan de mensen die het Vlaams Belang zullen vertegenwoordigen op 14 oktober.

Geboortehuis Pater Damiaan 

Tremelo-Baal is een  gemeente in de provincie Vlaams-Brabant in de Zuiderkempen. De gemeente telt bijna 14.000 inwoners. Vroeger stonden de vele dennenbossen vol met buitenverblijfjes en campings van voornamelijk Brusselaars.

 In het zuiden stroomt de Dijle als natuurlijke grens met Werchter en Haacht. De andere aangrenzende gemeenten zijn Keerbergen, Begijnendijk, Grootlo en Booischot beide bij Heist o/d Berg. Tremelo heeft 1 deelgemeente, Baal. Verder stromen ook nog de beekjes de Laak en de Raam door Tremelo. Tremelo is vooral bekend als geboorteplaats van Pater Damiaan.

Bestuur CD&V, Open Vld
Zetels 23
CD&V 7
Open Vld 5
sp.a 5
Vlaams Belang 3
N-VA 2
Onafhankelijken 1

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!