Angeltjes
09-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groen & Sharia4B

 

dank aan Prometeus


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leeftijd

 

 

Leeftijd

Ik ben een maker van punten en
Komma’s. Mijn woorden staan daartussen.
Ik stamel poëzie naar het einde van
Mijn zinnen, wanneer ik smachtend zing
Aan de waanzin van dit bestaan.
Ik rijg prachtig dit alles vol zin aan
Mekaar, nagelaten als een slangenvel
Voor de gelukkige vinders van zeldzaam
Wrakhout. Of een handgranaat.
Ik denk, ook wel eens dat het anders is,
Maar dat hoef ik niet te schrijven.
Mijn potlood wordt te zacht dan.
En er is al genoeg verdriet op aarde.

Nic van Bruggen (1938 - 1991)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de kenners en literaire fijnproevers : Lode Zielens

 

 

Een documentaire uit 1974 van 48 minuten naar aanleiding vanb het toen 30-jarig overlijden van Lode Zielens. DeVlaamse auteur van wiens grote oeuvre vooral "Moeder, waarom leven wij ?" tot ons Vlaams collectief geheugen behoort.

Het is een productie van Hugues Pernath (1931 -1975) "de gouverneur van de Pink Poets" (een dandy-achtige dichtersgroep uit de jaren '70 met o.m. de cineast Patrick Conrad (1945), Henri-Floris Jespers (1944), Nic van Bruggen (1938-1991) e.a.) Het is jammer dat in deze boeiende documentaire de namen van de vele sprekers niet vermeld worden. Ik herkende ondermeer Marc Turfkruyer (cinefiel, melomaan, bezieler van het bekende CAW, Comité voor Artistieke Werking, destijds gevestigd op de Meir en journalist bij Volksgazet om den brode), Hubert Lampo (theater recensent bij Volksgazet en vooral gekend als schrijver), de gewezen hoofdbibliothecaris Emiel Willekens en diens voorganger Gerard Schmook.

Ik zou ontzettend blij zijn, mochten lezers meer namen kunnen noemen. Sommige figuren komen zeer vertrouwd over maar mijn geheugen laat mij in de steek. Ik wil vooral de woorden van Marc Turfkruyer beamen als hij het heeft over de diepe gevoeligheid van Lode Zielens, zijn medelijden met de sociaal achteruitgestelden en zijn liefde die groter is dan de haat.

Ray

(met dank aan Christina)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En PUB uit de jaren '50

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB uit de jaren '70

 

 


08-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franse moslim steekt twee agenten neer in Molenbeek

 

 

De steekpartij deed zich kort voor 18.30 uur voor in het metrostation Beekkant in Molenbeek, dat op het grondgebied van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek ligt. 'Onze diensten waren bezig met een controleactie om de veiligheid op het openbaar vervoer te verhogen en in het kader van de strijd tegen de stadsbendes', zegt commissaris Johan Berckmans.

'Daarbij werden vier mensen administratief aangehouden. De twee agenten stonden bij die arrestanten toen een andere man plots een mes bovenhaalde en hen neerstak.' Die man werd door andere politiemensen onmiddellijk overmeesterd en opgepakt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zijn jong, groen, dom en ze komen uit het Keizerlijke Oostende

 

Ze zijn jong, groen, dom en ze komen uit het Keizerlijke Oostende, daarom voeren zij campagne met dubieuze  affiches waarop Abu Inram en Filip Dewinter samen te zien zijn. Dat is een oproep voor verdraagzaamheid en tegen extremisme, juichen de groene kinderen, die denken het warme water uitgevonden te hebben.

Het tegen mekaar uitspelen van Sharia4belgium en Vlaams Belang is een simplisme dat je kan verwachten aan de toog van het café, waar veel toegelaten is, maar dat voor het overige geen enkele grond van vergelijking inhoudt.

Om de groentjes van groen iets bij te brengen, sommen we enkele kleine verschillen op onder vorm van eenvoudige vragen, te beantwoorden met ja of neen. Er is dus altijd 50% kans op een goed antwoord, ook als je het niet weet. Wij zijn niet alleen goed voor onze medemenschen, maar ronduit veel te gul.

- Is Dewinter een gangster die zowel in binnen- als buitenland veroordeeld is voor diefstal, geweld, verkrachting, aanzetting tot haat en geweld ? Ja of Neen.

- Is Abu Inram een democratisch verkozen mandataris zoals Filip Dewinter die spreekt uit naam van honderdduizenden Vlamingen ? Ja of Neen.

- Heeft Dewinter ooit gedreigd dat de hier vertoevende moslims hun geloof moeten afzweren en zich bekeren tot het christendom ?  Ja of Neen ?

- Verkleedt Dewinter zich in een lange wit vrouwengewaad met op het hoofd een vaatdoek en spreekt hij de moslims toe als ongelovige varkens, die als ze overlijden aan een slepende ziekte, de straf van God ondergaan ?  Ja of Neen ?

We kunnen nog een aantal vragen bedenken maar we zijn het beu ons te bekommeren om de geestelijke inhoud van de jonge groentjes.  Extremisme, beste kindjes, is permanent aanwezig in de geesten van fanatieke godsdienstwaanzinnigen, dat werd in de Kamer van volksvertegenwoordigers duidelijk verwoord door alle fracties. Ook door de milieupriesters van groen.  Jullie vergelijking is infantiel en zegt veel over het povere intellectuele niveau van jullie leiding.

Rook nog wat wiet, prijs de mietjes en de manwijven, vereer Eva Boerka-Brems en keer terug naar de Middeleeuwen, daar zitten jullie vriendjes van de islam op jullie te wachten om samen te spelen. Zij met jullie. En dat zal niet altijd ludiek of leuk zijn.

Ray

Bron : Knack


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloc Identitaire : Hollande is niet mijn president

 

Donderdagavond 7 mei stonden in de Rue de Solferino in Parijs, nabij de hoofdzetel van de Parti Socialiste een 150-tal manifestanten van le Bloc Identitaire bij mekaar om hun ongenoegen te uiten over een aantal programmapunten inzake migratie en verdere verloederng van de Franse identiteit die door de socialist Hollande zullen verwezenlijkt worden. Tussen de identitairen en het FN botert het niet.  In Vlaanderen zijn Nv-A en VB ook niet op één lijn te krijgen. De Nv-A wil echter beste vriendjes zijn met de moslims en met de Loge. Dat is ook belangrijk, daar zijn tenminste geen stemmen te rapen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B staat op zijn kop

 

Nauwelijks een dag nadat premier Di Rupo, schrijdend en wauwelend als een zedige bisschop uit Brugge het land B bijna zalig verklaard had dankzij de geweldige regering, werden zijn mooie woorden aan diggelen geslagen. In de Kamer, normaal vol vrolijke dames en heren heerste paniek. Het land wordt bedreigd door een kleine Marokkaanse gangster uit Boom, die ons prachtig justitieel apparaat wil vervangen door de sharia van de islam.

Het kot (de Kamer, dus) was te klein : er waren plots 150 Filip Dewinters op alle banken, er waren zelfs Dewinters die verontwaardigd Frans praatten. En op de regeringsbanken van hetzelfde. Didier Dewinter van Buitenlandse Zaken tuitte de lippen en sprak "Oewe zullen zien" waarop zijn MR fractie hem enthousiast toejuichte.  Tjeven Dewinter-Vanackere, altijd op de bres om verloren zaken als een succes te verkopen, zegde de steun van het ACW toe en keek verbaasd om zich heen toen niemand applaudisseerde.  Zelfs de Nv-A die een geheim pact gesloten heeft met een vijftal moslimexecutieves die beweren de enige echte te zijn,  uitten hun diepe afkeer bij monde van Jan Dewinter-Jambon, de vriend van elke islamiet  behalve die kleine uit Boom met zijn witte japon  en geruite vaatdoek.  Siegfried Dewinter-Bracke zat te telefoneren met het Opperhoofd van de Loge om te vragen wat hij moest doen. 

Ministerin Dewinter-Turtelbaum zal onderzoeken of ze de belgische nationaliteit van de kleine gangster kan ontfutselen en hem uitleveren aan Marokko. Want ook dat hebben we gisteren geleerd : het Prachtland Marokko zit te wachten op de Bomenaar want hij heeft er nog een aantal rekeningen te vereffenen. "Ik zal de onverlaat dwingen mij de hand te schudden bij het afscheid" sprak de feministische ministerin en alle liberalen scandeerden : "liever de maagd Maria dan de sharia".   

Premier Elio Dewinter schreed naar de spreekstoel waar hij gewoon is wat naast de kwestie te fezelen, om ditmaal luid en duidelijk te zeggen, dat in zijn land (gelukkig, niet het onze) geen plaats is voor "aat en kewoewelt" (haat en geweld). Al de Dewinters applaudisseerden.

De zaak is nu onder controle en het shariatuig zit even achter slot en grendel. De politieke wereld haalt opgelucht adem en gaat over tot de orde van de dag. Het succesverhaal van het land verder afwerken, de staatshervorming voor de Franstaligen, demandeurs de rien, door het parlement karwatsen om de Vlamingen zo snel mogelijk de factuur te kunnen presenteren.  Neen, de sharia maakt hier geen schijn van kans met deze wakkere politici.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse concertpianist beledigt de islam !

 

De internationaal bekende Turkse concertpianist Fazil Say is in Turkije aangeklaagd wegens het beledigen van de islam. De 42-jarige Say, die onder meer heeft opgetreden met het Filharmonisch Orkest van New York, het Symfonieorkest van Berlijn en het Frans Nationaal Orkest, wordt beticht van het beledigen van ‘religieuze waarden’ en het oproepen tot haat. Say, die in het verleden cultureel ambassadeur voor de Europese Unie was, heeft volgens de aanklacht het idee van het islamitische paradijs bespot op Twitter. Het proces begint 18 oktober. Als Say schuldig wordt bevonden kan hij maximaal 1,5 jaar cel krijgen. Ons verbaast het niet, dat Say aangeklaagd wordt. Luistert u maar even hoe hij met De Turkse Mars van de heer Mozart de spot drijft. 1,5 jaar ? Maak er maar 15 van.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hackers bedreigen Sharia4Holland

 

Gehackte computergegevens en e-mailverkeer van Shariah4Holland worden geopenbaard als de radicaal-islamitische actiegroep „haar toon in het maatschappelijk debat niet matigt”. Daarmee dreigen Nederlandse computerkrakers, die collectief opereren onder de schuilnaam Anonymous.
 
De computerkrakers claimen de radicale protestbeweging „al maanden te volgen en te beschikken over uitgebreide computerlogs en ruim twee gigabyte aan gegevens van deze leden, waaronder de vertakking in België, waarbij zij onder andere in het Arabisch communiceren over terroristische activiteiten en mogelijke plannen en financieringen vanuit het buitenland”.

De beschuldigingen van de anonieme hackers worden niet gesteund door vrijgegeven bewijsmateriaal. De hackers dreigen die belastende computerbestanden te openbaren als de islamisten doorgaan met hun „zeer extreme en gevaarlijke statements”.

Bron : de Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Goede morgen iedereen !

Vandaag neem ik jullie nog eens mee naar de zestiger jaren en de flower powertijd.  De zanger, Donovan Philips Leitch, werd geboren op 10 mei 1946 in Maryhill, Glasgow, Schotland als zoon van Winifred Philips, een fabriekswerkster, en Donald Leitch, een bediende bij de Rolls Roycefabriek. Als kind kreeg hij polio en hij zou er levenslang een beetje mank door lopen.  In 1956 verhuisde het gezin naar Hertford, Engeland.  De liefde voor Schotse en Engelse volksmuziek kreeg hij met de paplepel en hij begon op 14jarige leeftijd gitaar te spelen.  Zijn studies liet hij vallen en trok de baan op met gelijkgezinde beatniks.  Hij gaf zijn ogen en oren de kost in lokale muziekclubs en perfectioneerde zijn gitaarspel. 

In 1964 kreeg hij een contract aangeboden door Pye Records in Londen en hij mocht een demoplaat opnemen, waarop tevens “Catch the Wind” en “Josie” stond.  Een jaar later werd hij uitgenodigd bij het televisieprogramma “Ready, Steady, Go!” – zijn optreden sloeg aan en hij werd vaker teruggevraagd.  Dan pas werd zijn eerste single “Catch the Wind” uitgebracht, die snel de top 5 van de Britse hitlijst veroverde.  Vanaf toen werd hij steeds vergeleken met de Amerikaanse folkzanger Bob Dylan.  De Britten noemden hem hun antwoord op Bob Dylan, de Amerikanen waren met “Dylans kloon” spaarzamer met hun complimenten.

Donovan leerde in de opnamestudio Brian Jones van de Rolling Stones kennen en diens ex Linda Lawrence.  Ze werden verliefd en de volgende vijf jaren hadden ze een knipperlichtrelatie; pas in 1970 zouden ze trouwen.  Zij werd zijn muze – talrijke liedjes werden door haar geïnspireerd.

Donovan en Bob Dylan ontmoetten elkaar in het Savoy Hotel in Londen in mei 1965 tijdens Dylans tournee in het V.K.  Het door de pers voorspelde haantjesgedrag bij de twee volksmuziekzangers bleef uit: Donovans manager had de pers gewoon niet toegelaten om te verhinderen dat ze een stuntartikel zouden schrijven over ‘de leerling die de Messias mocht ontmoeten’.   Dylan verklaarde later dat zijn spottende woorden aan het adres van Donovan in bepaalde liedjesteksten slechts als grap bedoeld waren, hij mocht Donovan wel en het was niet zijn bedoeling op hem neer te kijken.  Pas vele jaren later kon Donovan toegeven dat Bob Dylan wel degelijk een grote invloed op zijn muzikale prestaties gehad had.

Zijn tweede single "Colours" werd eveneens een hit, gevolgd door "Universal Soldier". Donovan ging in 1965 op tournee door de VSA, waar hij onder andere op het Newport Folk Festival optrad. Het jaar daarop tekende hij een contract bij Epic Records,  waarvoor hij zijn doorbraakelpee opnam, “Sunshine Superman”. De psychedelische elpee, waarop hij exotische instrumenten zoals de sitar en de conga gebruikt, bevatte onder andere het gelijknamige titelnummer, dat aan beide zijden van de Atlantische Oceaan een hit werd. De plaat werd een mix van volkmuziek, rock, pop en jazz – de teksten bevatten subtiele verwijzingen naar LSD-gebruik.  De single “Mellow Yellow” werd een grote hit en groeide uit tot het nummer waarmee Donovan nog jaren later werd geïdentificeerd.

Door een juridisch dispuut tussen Pye Records en Epic Records stond zijn carrière even stil tot eind 1966.  Hij trok op vakantie naar Griekenland, deed enkele kleinere optredens in de VSA en keerde terug naar Londen.  Daar ontstond zijn vriendschap met Paul McCartney: Donovan zou het zinnetje “sky of blue and sea of green” in het Beatles nummer “Yellow Submarine” toegevoegd hebben.  Op 24 oktober 1966 kwam de single “Mellow Yellow” uit met de stem van Paul McCartney op de achtergrond.  Het zou een enorm succes worden met o.a. een verkoop van meer dan een miljoen exemplaren in de VSA.

Midden 1966 werd Donovan gearresteerd voor het bezit van marihuana.  Popsterren stonden even dikwijls in de roddelbladen met verhalen over hun drugsgebruik als met wetenswaardigheden over hun muzikale prestaties.  Donovan werd nooit een excessieve gebruiker als John Lennon (Beatles) of Brian Jones (Rolling Stones) maar dit belette niet dat zijn arrestatie ernstige gevolgen had voor zijn carrière want hij kreeg pas eind 1967 terug toegang tot de VSA

In 1967 kwam de dubbelelpee “A Gift from a Flower to a Garden” op de markt.. Donovan reisde dat jaar naar Indië voor een meditatiestudie met de Indiase goeroe Maharishi Mahesh Yogi in Rishikesh, waar ook The Beatles, de Beach Boys en Mia Farrow verbleven. Rond die tijd raakte hij afkerig van harddrugs.

Tot het begin van de zeventiger jaren liep zijn muzikale carrière als een trein: optredens over heel de wereld, platenopnames, deelname aan televisieshows, schrijven van filmmuziek.  Hij zag zich gedwongen naar het buitenland te verhuizen wegens de hoge belastingberekening – tot 98% - op hoge inkomens in het VK.   Het punktijdperk (1977 – 1980) maakte een einde aan het optimisme en wispelturigheid van de hippieperiode, waarvan Donovan als een schoolvoorbeeld beschouwd werd.  Het woord “hippie” kreeg een wrange bijklank en Donovan werd daar het slachtoffer van.   Even nog mocht hij stralen tijdens een benefietconcert voor Amnesty International aan de zijde van Sting, Phil Collins, Bob Geldof, Eric Clapton e.a.  met  zijn meest bekende nummers.  Zijn bijdrage werd in 1982 aan de hand van een elpee en een film verspreid.  In 1991 volgde een eresaluut aan Donovan met de elpee “Island of Circles”, uitgegeven door Nettwerk.  Vanaf 1992 volgden CD’s met een collectie van zijn liederen.

Het nieuwe millenium zorgde voor nog meer eerbetoon: hij kreeg een eredoctoraat Letteren van de Universiteit van Hertfordshire, zijn muziek werd overgenomen in films,  hij mocht optreden tijdens het concert ter ere van het huwelijk van de kroonprinsen van Denemarken.  In 2004 verscheen een nieuwe opname: “Beat Café”, een jazzy versie van zijn 1960 nummers.  Sinds dat jaar trekt hij weer regelmatig op toernee, voornamelijk in het VK en de VSA.  In 2005 werd zijn biografie “The Hurdy Gurdy Man” gepubliceerd. 

Donovan en Linda hebben samen twee kinderen, Astrella Celeste en Oriole Nebula.  Het zoontje, dat Linda samen met Brian Jones had, werd door hem geadopteerd.  Bovendien heeft hij twee kinderen met zijn Amerikaanse vriendin uit de jaren ’60, Enid Stulberger, zoon Donovan Leitch Jr. en dochter Ione Skye, die voor een acteursloopbaan gekozen hebben.  Donovan heeft in Schotland, Londen, Californië en Ierland verbleven – nu woont hij met zijn gezin in County Cork in Ierland.

Voor jullie uit het begin van de flower powertijd, een lied dat ik nog steeds graag beluister: “Catch the Wind”, gezongen door Donovan.

Kusjes van

Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 827)

 

Het is bijna niet meer om te geloven wat er in dit land allemaal mogelijk is. Het gaat nu zover dat indien u zich min of meer wil beveiligen tegen mogelijke toekomstige veroordelingen door onze "rechters" u er best aan doet er voor te zorgen dat  kan bewijzen over een laag IQ te  beschikken.

Laat u dus zo snel als enigszins mogelijk is door een gerechtspsychiater onderzoeken. Op een vraag hoeveel 1 plus 1 is kan u dan best antwoorden dat u natuurlijk weet dat dit tussen de 6 en de 7 moet zijn. Wanneer de man u vraagt wie de koning van Belgie is kan u snel en duidelijk antwoorden dat dit de Brouwerij De Koninck uit Antwerpen is. En om af te ronden kan u op een derde vraag: Wat is de hoofdstad van Belgie? aan de slimme psychiater laten weten dat u dagelijks het nieuws volgt en dit niets anders kan zijn dan Oostende. De kans is dan groot dat de psychiater u zal vertellen dat hij reeds veel minder slimme patienten heeft gehad maar dat u toch onder de 70 scoort. En dit is nu juist wat U moet hebben.

We lezen tot ons afgrijzen inderdaad in Het Laatste Nieuws van gisteren 7 juni dat een pedofiel zal moeten geinterneerd worden maar geen gevangenisstraf zal krijgen omdat hij een vijftienjarig meisje bezwangerde. Bovendien randde hij in de buurt van het station van Izegem een veertienjarig meisje aan. Helemaal zot zal die man niet zijn want hij kan wel een computer de baas en wist via een chatbox het kind te verleiden.

Maar nu komt het. De man kreeg geen gevangenisstraf omdat hij volgens de gerechtspsychiater een IQ heeft onder de 70 en dus feitelijk als zwakzinnig moet worden beschouwd.

Dat de moeder van één van de slachtoffers verklaarde "toch zagen we hem liever achter slot en grendel" zal zeker de slaaprust van de behandelende magistraat niet verstoren.

Dat er steeds meer en meer rechters in onze rechtbanken rondlopen die het IQ van 70 in verre na niet halen is wel onze overtuiging geworden na het volgen van een reeks recente uitspraken.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anke Van dermeersch, Philip Claeys en Alexandra Colen : duidelijke taal

 

Senator Anke Van dermeersch: “Eigenlijk zou het ESM dat wij hier vandaag bespreken als volgt moeten heten: ‘Europees soevereiniteitsdiefstalmechanisme' om van Europa een transferunie naar Belgisch model te maken die miljarden belastinggeld op antidemocratische wijze van Noord naar Zuid versluist’. Het is misschien een lange naam, maar het is tenminste een eerlijke naam die de lading dekt.”
 
Europarlementslid Philip Claeys: “Sinds het Verdrag van Maastricht (1992) is er een sluipend proces op gang gekomen waarbij de Europese instituties steeds meer macht naar zich toe trekken. Onder het mom van ‘nooit meer oorlog’ zijn de euro-elites begonnen de nationale soevereiniteit naar zich toe te halen, en dit zonder echte inspraak van de Europese volkeren.”

In de Senaatscommissie van vorige week verdedigde Vlaams Belang-Senator Anke Van dermeersch als enige onze financiële en politieke soevereiniteit tegen de machtsgreep van de Europese Unie. De Europese Unie wil met het zogenaamde ESM-verdrag een nieuwe Europees dictaat opdringen die een permanente miljardenstroom van Noord naar Zuid zal betonneren. Het ESM of ‘Europees Stabiliteitsmechanisme’ wordt een ‘permanent noodfonds’ genoemd. In wezen overhandigen we met het ESM de sleutel van onze schatkist voorgoed aan de Europese Unie.
 
Afgelopen dinsdag was het Vlaams Belang-parlementslid Alexandra Colen die in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen moest vaststellen hoe het ESM-verdrag er op amper 20 minuten werd doorgejaagd. De traditionele partijen, inclusief de N-VA, vinden de uitverkoop van onze soevereiniteit, ook de Vlaamse, blijkbaar nog niet eens een fundamenteel debat over de Europese Unie waard.
 
Gisteren stond het ‘ESM-wurgverdrag’ op het programma in de Senaat, alwaar Anke Van dermeersch fel van leer trok tegen deze historische machtsgreep van historisch omvang en tegen de antidemocratische Europese Unie. Ook de eengemaakte munt, de euro, stelde ze in vraag: “Verschillende Europese landen die noch de euro hebben, noch deel uitmaken van de Unie, zoals Zwitserland en Noorwegen, doen het economisch veel beter en hebben veel minder last van de eurocrisis. De euro is een crisismunt die de crisis heeft veroorzaakt en ons alleen maar geld heeft gekost.”
 
Het Vlaams Belang is de enige partij die tégen het ESM en dus vóór Vlaanderen stemt. Het is onverteerbaar dat er met het ESM-verdrag een blanco cheque van niet minder dan 24 miljard euro aan de Europese Unie wordt gegeven, terwijl ons eigen volk het moeilijk heeft en de waarde van zijn eurocenten elke dag ziet dalen.
 
Het Vlaams Belang is dan ook van oordeel dat het volk moet kunnen beslissen of het de sleutel van onze schatkist aan de EU overhandigt en eist dan ook een bindend referendum over de toekomst van de EU.

Duidelijke taal, moedige stellingnames : daar houden wij van.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag in Griekenland

 

 

.

De gentleman uit het gezelschap die het hoge woord voert is lid van de Gouden Dageraad. Voor ons liever geen dageraad.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald Duck der Nazi

 

.

Originele Walt Disney tekenfilm uit 1943

 


07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald van Belleghem : van sp-a naar VB
Klik op de afbeelding om de link te volgen

GERAARDSBERGEN - Donald Van Belleghem krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen een plaats op de lijst Vlaams Belang. In 2006 behaalde hij 480 voorkeurstemmen bij SP.A en eindigde zo op een 15de plaats. Van Belleghem stapte kort na de gemeenteraadsverkiezingen uit de SP.A en sloot zich later aan bij de Lijst Dedecker. ‘Aangezien deze lijst niet meer opkomt, stapt hij over naar het Vlaams Belang', laat Stéphan Bourlau weten. Bourlau wordt lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij is ook het kopstuk van Vlaams Belang voor de provincieraadsverkiezingen.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 7 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@ Fugu

Hé, ik was eerst: "Er is sprake van sociaal verweer, ter beveiliging van onze samenleving. Koop wapens!"Die Brice de Ruiver kan dus de auteursrechten voor deze formulering vergeten.De lafaard laat mijn twee laatste woorden weg!In naam van Alla angeltjes, dit pik ik niet!

Lucky9

*****

Moge de redactie de heer Ray wat intomen a.u.b.

Er moeten grenzen zijn aan beeldspraak die bij al te makkelijk verwarbare of net al te heldere geesten tot gênante visualisaties kunnen leiden. Zoiets als een irritant deuntje dat daarna de hele dag door tussen je oren blijft hangen.Meer bepaald heb ik het over de term 'spreidstand', gebruikt in het -voor het overige sublieme- artikel waarbij mevr. Lieten bedoeld of betrokken zou kunnen zijn.

Persoonlijk heb ik trouwens nog altijd een half trauma overgehouden aan een van de familiefeesten uit mijn naïeve Belgicistische jeugd, waarbij in katholieke huize een socialistische boerin in de late uurtjes volledig door het tricolore lint ging, gratis drank enz... Siegesbewusst over de nakende overheersing van het socialisme tot het einde der tijden sprong zij op nét die tafel: het pronkstuk-erfstuk met bloed zweet en tranen verdiend en doorgegeven, door hard maar eigen labeur. Een zware kanjer, enkel met minstens vier christelijke boerenhanden te verplaatsen, met ontzaglijk dikke gebeitelde poten.En jawel! Die tafel begaf het onder zoveel respectloos gezwets, gelal en geweld. De vier poten naar buiten.De aanwezigen hebben toen nog geprobeerd om de schuif open te krijgen die kostbare papieren inhield i.v.m. erfenissen en goede opvoeding en zo verder, maar gezien de ladderzatte bralster en wankele verdedigster der verworpenen der aarde, de aanzetster van het onheil dus, zelf in een spreidstand met geblokkeerde rug niet te verplaatsen viel, durfde niemand aan de schuif te trekken wegens de delicate positie. Iedereen moest onmiddelijk het huis uit met de vage verzekering van boer Lompe dat alles wel geregeld zou worden.Wat er achteraf met die belangrijke papieren gebeurd is heeft men stil gehouden. En hoe men dat mens uit de spreidstand gekregen heeft wil ik zelf niet eens weten (visualisatie bah!);Men zegt dat zij een belangrijke 'positie' heeft verkregen door ervaring, en omdat niemand het nog aandurft om daar te zoeken waar het zit.

Zodus waarde redactie: een beetje voorzichtig met beeldspraak a.u.b. Jakkes.

Jade

*****

Hulde aan prometheus!

Lucky9

*****

Ter attentie van onze rechters

Galgenlied (door Karel Vertommen)

Er stonden drie galgen op't galgenveld,de kraaien hebben het voortverteld. En stom blauwden winterse bossen rondom,zij kaatsten 't gekrijs van de kraaien wederom.Het volk stond zwijgzaam opeengehoopt:drie mannen moesten opgeknoopt.Drie rechters lazen het vonnis voor:de bossen blauwden het na in koor.Eén had in eigen macht geloofd,hij moest het bekopen met zijn hoofd.Eén had gehoopt op een nieuwe tijd,dat was voor het heden een scherp verwijt.Eén had de waarheid te zeer bemind,daarvoor ging hij bengelen in de wind.  De kraaien krijsten: kwaad is kwaad.De bossen echoden: haat is haat.De kring van het volk werd enger en enger.'t gelaat van de rechters werd strenger en strenger...Maar toen die koord in de hoogte ging,in elke lus een rechter hing.Het volk stond zwijgzaam opeengehoopt,drie rechters werden opgeknoopt.Eén had zijn eigen volk verraden.Eén had zijn geldkist volgeladen.Eén had de macht om haarzelf bemind.Drie rechters bengelden in de wind,de kraaien krijsten: kwaad is kwaad,de bossen echoden: inderdaad.

Ludo

*****

Wilmots en zijn natte droom

Wilmots: 'Ik heb maar één doel: het WK in Brazilië http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120606_081 Dit is geen gezonde ambitie noch dagdromerij noch nattedromerij maar wel de omvangrijkste gebakkenluchtverplaatsing sinds de creatie van België en het onstaan van de mensheid.Doe toch effe normaal Wilmots ! De Olympische Gedachte indachtig: voor de Belgen is het altijd belangrijker van mee te doen dan te winnen.

Fugu

*****

@ Foxy

Je schrijft: "Hoe kan men een partijdige rechter aanvaarden?" Dat is nu net het probleem.
In dit onland kiezen sommigen hun rechters, en diegenen die niet konden kiezen staan "gewoon" voor schut en zijn de pineut!Oh labà, blasfemie, fascistische racisten, majesteitsschennis, infame nazi's, etc. enz.En wij (het Vlaamse volk) individueel en machtelooos maar slikken.
Meestal in achterstallige burgerlijke zaken overigens, want in criminele zaken zijn Vlamingen verhoudingsgewijs nauwelijks of niet betrokken.
Zelfs idealisten zoals Bart Laeremans hebben dit simpele feit nog altijd niet eens door!

Lucky9

*****

klets, pets ..

Ik zou toch niet in de schoenen willen staan van die Saudi-taxipakker. Stel je voor dat die arme chauffeur klacht gaat neerleggen bij het S.A.C.V.G.K.E.R.B ( Saudi Arabisch Centrum Voor Gelijke Kansen En Racisme Bestrijding) bij El Whittalah Youssef.

De Arabische gazetten zouden er bol van staan . Een gastarbeider die door een autochtoon wordt bedacht met wat kletsen rond de oren , schandalig. Tot ieders genoegen de gepaste straf uitgesproken , door een onpartijdige rechter , : 10 jaar burgerrechten kwijt , 4 maanden cel en een fikse boete.

René

*****

Cruiseschip in Venetië  ?

Volgens mij een vergissing . Ik herken op de foto duidelijk de plezier-boot van zijne majesteit Koning Albert II van Belgie.

René

*****

Uitspraak van de dag

Di rupo wenst niet in debat te gaan met De wever, omdat de NVA niets bijdraagt op federaal vlak....en de vlaamse kruipers vinden dat normaal, erg heel erg. 

BDDG - France

*****

Lubbeek : sportclubs subsidiëren voor de medische screening van hun jeugdige sportbeoefenaars.

Samen met de aankoop van AED toestellen vroeg ik een financiële tegemoetkoming voor een screening van de jeugdige Lubbeekse sportbeoefenaars. Deze zaak komt nu op de commissie van 12/06/12.

Er wordt de gemeenteraadcommissie voorgesteld om kennis te nemen van het voorstel tot medische screening. Het gemeentebestuur en de sportfunctionaris hebben hun werk gedaan door een synthese enquête te laten uitvoeren onder de sportclubs. Na het lezen van het resultaat van dit onderzoek had ik overwogen er niets over te schrijven of te zeggen. Het is pas na het lezen van de lezersbrief van de hand Prof. dr. Christiaan Vrints, diensthoofd cardiologie UZ Antwerpen ( in HLN van 07/06/12 ) dat ik alsnog besloot mijn persoonlijke visie te geven over deze enquête.

Wat in eerste instantie opvalt is een zekere tegenstrijdigheid. Enerzijds stelt men dat er geen specifiek beleid rond de medische screening is in de sportclubs en dat er vanuit de federatie weinig beleid hieromtrent is. Anderzijds schrijft men dat een dergelijk beleid beter gevoerd wordt op een bovenlokaal niveau. Onder de titel “Sportclubs subsidiëren voor hun medische screening “ vinden de meeste clubs dit niet noodzakelijk, 5 vinden dit zelfs een slecht idee. Clubs, scouts, verenigingen e.a. vragen ( en gelijk hebben ze ) voor hun werking steeds naar financiële tegemoetkoming.

Met alle respect voor ieders mening maar ik heb het nog nooit meegemaakt dat eender welke subsidie een slecht idee is.  Na het lezen en herlezen van het resultaat raak ik er meer en meer van overtuigd dat er politieke druk werd uitgeoefend. Indien dit zo mocht zijn vind ik het spijtige zaak. Dit is mijn persoonlijke mening.

Hieronder het resultaat van dit onderzoek en de lezersbrief van Prof.dr. Vrints.

Synthese enquête gevoerd onder de sportclubs: Bestuursleden van 36 erkende sportclubs werden gevraagd de enquête in te vullen. 15 personen van 14 clubs vulden de enquête in. Alle grotere clubs waren vertegenwoordigd in de enquête. Oa enkele kleinere clubs zoals zaalvoetbalclubs vulden dit niet in.

Beleid rond medische screening: Er is geen specifiek beleid rond medische screening in de sportclubs. Ook vanuit de federatie is er weinig beleid hier toe. Minder dan de helft van de clubs geeft aan dat de federatie dit ondersteunt of verplichtingen oplegt. Visie naar medische screening: 5 clubs raden jaarlijkse medische controle aan door huisarts. 3 clubs gaan een stap verder en raden ook hartonderzoek aan. Rol van de gemeente: De meeste clubs vinden niet dat de gemeente hier een rol moet in spelen, maar dat dit eerder een taak is voor de federatie. 1 club vindt dat de gemeente een informerende rol moet spelen. Slechts 1 club vindt dat de gemeente screenings zelf moet aanbieden maar niet verplichten.S

portclubs subsidiëren voor hun medische screening: De meeste clubs vinden dit niet noodzakelijk, 5 vinden dit zelfs een slecht idee. Advies sportfunctionaris: Ik zou de visie van de clubs volgen en niet overgaan tot een subsidiërin geen infotrmerende rol hebben we nu al en dit blijen we ook behouden. Zo organisren we af en toe (eens om de twee a drie jaar) een vorming EHBO (eerste hulp bij ongevallen). Een medische screening organiseren vanuit de sportdienst lijkt me een stap te ver gaan (nota: heb ik ook nooit gevraagd).

Het lijkt me een goed idee dat de gemeente hier aandacht voor heeft maar dergelijk beleid rond medische screening wordt m.i. Beter gevoerd op een bovenlokaal niveau zoals bijvoorbeeld de sportfederatie, de overkoepelende Vlaamse sportfederatie, het Bloso of het kabinet sport van de Vlaams regering. Wat wel kan is het (blijven) aanbieden van EHBO- of EBSO cursussen en/of cursussen AED-toestellen indien die er zouden komen. Hierin kunnen we een oragniserende en/of dwingende rol spelen. Al zou ik opletten met een dwingende rol en dit voorafgaand overleggen met de sportraad.  Sporten kan plotse dood uitlokken ( lezersbrief) :Ik merk in de media een grote begripsverwarring rond hartfalen en plotse cardiale dood. Hartfalen is de ziektetoestand die gekenmerkt wordt door het onvermogen van het hart om voldoende bloed rond te pompen naar de wwefsels. Het komt het vaakst voor bij bejaarde patiënten met een hart dat beschadigd is door hartinfarct(en), overbelasting door te hoge bloeddruk of door klepafwijkingen. Het plots overlijden van sporters is een “plotse cardiale dood” meestal als gevolg van ventrikelfibrillatie waarbij het hart ophoudt te pompen. Plotse cardiale dood zou men beter opnemen in de verzekeringspolis van sportfederaties. In tegenstelling met bv. Tandpijn kan plotse cardiale dood mogelijk als een gevolgvan sportbeoefening beschouwd worden. Indien zij sporters toelaten zonder voldoende medische keuring en/of indien zij onvoldoende preventiemaatregelen nemen (zoals het aanleren van reanimatietechnieken aan sportres en trainers of het beschikbaar stellen van automatische defibrillatoren). Zeker bij competitiesporters moet een cardiologisch onderzoek gebeuren om hartaandoeningen op te sporen. Daarnaast is het aanfewezen bij bepaalde typen van sporters regelmatig een sportcardiologisch onderzoek te herhalen. Er zijn immers aanwijzingen dat zeer doorgedreven sportbeoefening bij bepaalde sporters in de rechter hartkamer veranderingen teweegbrengt die ritmestoornissen en plotse cardiale dood mogelijk in de hand werken. Andersom geeft sportbeoefenaars onder medische controle bij hartfalen-patiënten juist een verbetering en een verminderd risico op hospitalisatie en cardiale dood. Sporten kan dus (zeer zeldzaam) “plotse cardiale dood” uitlokken bij sporters zonder een bekende hartafwijking, doch spotrten bij hartfalen verbetert de overleving.Prof.dr. Christriaan Vrints, diensthoofd cardiologie UZ Antwerpen.

Eddy

*****

Abu Inram, even oppakken, en dan ?

Geachte redactie, Naar verluidt werd de woordvoerder van de terroristenbeweging sharia4 Belgium vanmorgen van zijn bed gelicht en aangehouden.

Fafoul Belcacem, de baardaap in kwestie,werd van zijn bed gelicht wegens het aanzetten tot geweld en haat tegen niet-moslims. Deze Bin-Laden replica met al een mooi palmares aan veroordelingen heeft het bij zijn beschermers van weleer verkorven. Hij kon niet blijven zijn pootje opheffen als een hitsige reu tegen de slanke benen van Zowelle en Anne-mie. 

De gebaarde profeet zit nu waar hij hoort te zitten ... in de petoet ! Echter voor hoelang?Men wacht om hem voor de onderzoeksrechter te brengen omdat de aanklacht niet min is en omdat hij als eerste nieuwe Belg zou kunnen veroordeeld worden voor het aanzetten tot rassenhaat. Dat het dan nog wel een moslim betreft zit de linkse kerk in dit onland niet lekker.

Het zou de zoveelste deuk in hun imago zijn, een donkere wolk boven hun Fantasialand. Ik vermoed dan ook dat Balcaçem een nachtje in de petoet zal doorbrengen en vervolgens een gesprekje met de onderzoeksrechter zal voeren. Deze zal hem dan vriendelijk verzoeken het wat kalmer aan te doen want anders zou hij zichzelf ernstig in nesten kunnen werken. De publieke opinie is er ook nog hé. Of dit gevaarlijk heerschap zijn burgerrechten voor lange tijd zou kwijtspelen of zelfs zijn B-nationaliteit verliezen, is zéér twijfelachtig. Om zulk een straf te krijgen moet men bijvoorbeeldopenlijk zijn twijfels hebben over de indentiteit van grafschenners.

Staatsgevaarlijke handelingen, het aanzetten tot oproer en rassenhaat (een moslim hobby) zijn te slappe thee voor zulke veroordelingen. In het geval van Balcaçem mogen de poco's zich aan hun bretellen vasthouden want er hangt onweer in de lucht ... zeker in Moslimbeek.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie VB op arrestatie Abu Imram

 

Het Vlaams Belang neemt kennis van het feit dat deze ochtend Sharia4Belgium-leider Abu Imran (Fouad Belkacem) is aangehouden. Eindelijk! Het Vlaams Belang is vanzelfsprekend verheugd met deze aanhouding, maar is anderzijds van oordeel dat deze aanhouding veel te lang op zich heeft laten wachten. Volgens het Vlaams Belang hebben politiek en gerecht Abu Imran veel te lang zijn gang laten gaan, waardoor hij de kans heeft gekregen zijn extremistisch netwerk uit te bouwen, met zelfs vertakkingen naar het terrorisme.

Filip Dewinter: “Na al wat Abu Imran reeds op zijn conto had staan  – veroordelingen wegens inbraak en weerspannigheid in 2002, 2004 en 2007, de veroordeling in Marokko tot zes jaar gevangenisstraf wegens drughandel, de tientallen bedreigingen, het permanent aanzetten tot geweld, tot en met het publiceren van een internetfilmpje waarin wordt uitgelegd hoe tegenstanders moeten worden vermoord ,… – had hij al lang in de cel moeten zitten. De zaak ‘Abu Imran’ staat symbool voor het falende en lakse veiligheidsbeleid in ons land.”

Veel te lang was het Vlaams Belang inderdaad de enige partij die waarschuwde voor de gevaren verbonden aan het gedogen van Sharia4Belgium. Veel te lang werd Sharia4belgium door het establishment beschouwd als een “ongevaarlijke groep carnavalsgekken” waarvan geen enkele bedreiging uitging. Ondertussen wist Abu Imran zijn aanhang alsmaar te verbreden en werden de banden met het terrorisme alsmaar nauwer. In dit verband kan verwezen werden naar de recente aanhouding van twee Antwerpse Sharia4Belgium-leden in Jemen op grond van terrorisme. De aanhouding van vandaag is paniekvoetbal nu blijkt dat Abu Imran zijn actieterrein ook verlegt naar de hoofdstad en die als eerste bedoeling heeft de publieke opinie te sussen.

Filip Dewinter: “Na de aanhouding van Abu Imran moet nu een verder werk worden gemaakt van een kordate aanpak van het ‘geval Imran’, dat wil zeggen: het afpakken van zijn Belgische nationaliteit (op basis van art. 23, §1 nationaliteitswetgeving: ‘ernstige tekortkomingen aan de verplichtingen als Belgisch burger’) en een uitwijzing naar Marokko, dat reeds sinds 2008 om zijn uitlevering vraagt.”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordvoerder Sharia4Belgium is opgepakt

 

 
De woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, is opgepakt. Het gerecht beschouwt hem als aanstoker van de rellen in Molenbeek vorige vrijdag en heeft hem daarom vanochtend bij hem thuis laten oppakken. Belkacem is eerder al veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld.
De rellen in Sint-Jans-Molenbeek ontstonden donderdagavond nadat de politie een vrouw met een gezichtssluier had opgepakt die zichzelf niet wilde identificeren. Tientallen jongeren hebben daarna het politiekantoor aangevallen. Sharia4Belgium riep de dag erna op tot protestacties. Ondanks het samenscholingsverbod die dag in Molenbeek waren er opnieuw relletjes in de Brusselse gemeente.

 "Hij pleegde vorige week dezelfde feiten als de feiten bij een eerdere veroordeling, namelijk het aanzetten tot haat en geweld", legt justitiejournalist Caroline Van den Berghe uit in "De ochtend".

Begin mei werd Belkacem veroordeeld tot 2 jaar gevangenis, waarvan 1 jaar met uitstel, voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims en het belagen van de nabestaanden van politica Marie-Rose Morel. Belkacem werd toen niet opgesloten omdat celstraffen minder dan 3 jaar, niet worden uitgevoerd in België om overbevolking in de gevangenissen tegen te gaan.

"Het parket beschouwt hem als aanstoker van de rellen in Sint-Jans-Molenbeek de dag na het incident met de vrouw met een gezichtssluier en is daarom opgepakt. Het is nog niet duidelijk of hij vandaag nog voor de onderzoeksrechter zal moeten verschijnen, of hij in de cel zal moeten blijven en of er weer een nieuw proces komt. Als hij in de cel moet blijven, zou dat de eerste keer zijn dat hij voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims de cel in moet."

De voorbije dagen is de vraag gerezen of Sharia4Belgium moet worden verboden. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) liet na de rellen weten dat ze een wet zal uitwerken om extremistische organisaties te verbieden. Ze zei toen ook dat "de hallucinante uitspraken over Molenbeek niet zonder gevolgen zullen blijven".

Bron : VRT

Foto : Marcel Steeman




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!