Angeltjes
08-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anke Van dermeersch, Philip Claeys en Alexandra Colen : duidelijke taal

 

Senator Anke Van dermeersch: “Eigenlijk zou het ESM dat wij hier vandaag bespreken als volgt moeten heten: ‘Europees soevereiniteitsdiefstalmechanisme' om van Europa een transferunie naar Belgisch model te maken die miljarden belastinggeld op antidemocratische wijze van Noord naar Zuid versluist’. Het is misschien een lange naam, maar het is tenminste een eerlijke naam die de lading dekt.”
 
Europarlementslid Philip Claeys: “Sinds het Verdrag van Maastricht (1992) is er een sluipend proces op gang gekomen waarbij de Europese instituties steeds meer macht naar zich toe trekken. Onder het mom van ‘nooit meer oorlog’ zijn de euro-elites begonnen de nationale soevereiniteit naar zich toe te halen, en dit zonder echte inspraak van de Europese volkeren.”

In de Senaatscommissie van vorige week verdedigde Vlaams Belang-Senator Anke Van dermeersch als enige onze financiële en politieke soevereiniteit tegen de machtsgreep van de Europese Unie. De Europese Unie wil met het zogenaamde ESM-verdrag een nieuwe Europees dictaat opdringen die een permanente miljardenstroom van Noord naar Zuid zal betonneren. Het ESM of ‘Europees Stabiliteitsmechanisme’ wordt een ‘permanent noodfonds’ genoemd. In wezen overhandigen we met het ESM de sleutel van onze schatkist voorgoed aan de Europese Unie.
 
Afgelopen dinsdag was het Vlaams Belang-parlementslid Alexandra Colen die in de Kamercommissie Buitenlandse Betrekkingen moest vaststellen hoe het ESM-verdrag er op amper 20 minuten werd doorgejaagd. De traditionele partijen, inclusief de N-VA, vinden de uitverkoop van onze soevereiniteit, ook de Vlaamse, blijkbaar nog niet eens een fundamenteel debat over de Europese Unie waard.
 
Gisteren stond het ‘ESM-wurgverdrag’ op het programma in de Senaat, alwaar Anke Van dermeersch fel van leer trok tegen deze historische machtsgreep van historisch omvang en tegen de antidemocratische Europese Unie. Ook de eengemaakte munt, de euro, stelde ze in vraag: “Verschillende Europese landen die noch de euro hebben, noch deel uitmaken van de Unie, zoals Zwitserland en Noorwegen, doen het economisch veel beter en hebben veel minder last van de eurocrisis. De euro is een crisismunt die de crisis heeft veroorzaakt en ons alleen maar geld heeft gekost.”
 
Het Vlaams Belang is de enige partij die tégen het ESM en dus vóór Vlaanderen stemt. Het is onverteerbaar dat er met het ESM-verdrag een blanco cheque van niet minder dan 24 miljard euro aan de Europese Unie wordt gegeven, terwijl ons eigen volk het moeilijk heeft en de waarde van zijn eurocenten elke dag ziet dalen.
 
Het Vlaams Belang is dan ook van oordeel dat het volk moet kunnen beslissen of het de sleutel van onze schatkist aan de EU overhandigt en eist dan ook een bindend referendum over de toekomst van de EU.

Duidelijke taal, moedige stellingnames : daar houden wij van.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag in Griekenland

 

 

.

De gentleman uit het gezelschap die het hoge woord voert is lid van de Gouden Dageraad. Voor ons liever geen dageraad.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald Duck der Nazi

 

.

Originele Walt Disney tekenfilm uit 1943

 


07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Donald van Belleghem : van sp-a naar VB
Klik op de afbeelding om de link te volgen

GERAARDSBERGEN - Donald Van Belleghem krijgt bij de gemeenteraadsverkiezingen een plaats op de lijst Vlaams Belang. In 2006 behaalde hij 480 voorkeurstemmen bij SP.A en eindigde zo op een 15de plaats. Van Belleghem stapte kort na de gemeenteraadsverkiezingen uit de SP.A en sloot zich later aan bij de Lijst Dedecker. ‘Aangezien deze lijst niet meer opkomt, stapt hij over naar het Vlaams Belang', laat Stéphan Bourlau weten. Bourlau wordt lijsttrekker bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij is ook het kopstuk van Vlaams Belang voor de provincieraadsverkiezingen.

Bron : Het Nieuwsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 7 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@ Fugu

Hé, ik was eerst: "Er is sprake van sociaal verweer, ter beveiliging van onze samenleving. Koop wapens!"Die Brice de Ruiver kan dus de auteursrechten voor deze formulering vergeten.De lafaard laat mijn twee laatste woorden weg!In naam van Alla angeltjes, dit pik ik niet!

Lucky9

*****

Moge de redactie de heer Ray wat intomen a.u.b.

Er moeten grenzen zijn aan beeldspraak die bij al te makkelijk verwarbare of net al te heldere geesten tot gênante visualisaties kunnen leiden. Zoiets als een irritant deuntje dat daarna de hele dag door tussen je oren blijft hangen.Meer bepaald heb ik het over de term 'spreidstand', gebruikt in het -voor het overige sublieme- artikel waarbij mevr. Lieten bedoeld of betrokken zou kunnen zijn.

Persoonlijk heb ik trouwens nog altijd een half trauma overgehouden aan een van de familiefeesten uit mijn naïeve Belgicistische jeugd, waarbij in katholieke huize een socialistische boerin in de late uurtjes volledig door het tricolore lint ging, gratis drank enz... Siegesbewusst over de nakende overheersing van het socialisme tot het einde der tijden sprong zij op nét die tafel: het pronkstuk-erfstuk met bloed zweet en tranen verdiend en doorgegeven, door hard maar eigen labeur. Een zware kanjer, enkel met minstens vier christelijke boerenhanden te verplaatsen, met ontzaglijk dikke gebeitelde poten.En jawel! Die tafel begaf het onder zoveel respectloos gezwets, gelal en geweld. De vier poten naar buiten.De aanwezigen hebben toen nog geprobeerd om de schuif open te krijgen die kostbare papieren inhield i.v.m. erfenissen en goede opvoeding en zo verder, maar gezien de ladderzatte bralster en wankele verdedigster der verworpenen der aarde, de aanzetster van het onheil dus, zelf in een spreidstand met geblokkeerde rug niet te verplaatsen viel, durfde niemand aan de schuif te trekken wegens de delicate positie. Iedereen moest onmiddelijk het huis uit met de vage verzekering van boer Lompe dat alles wel geregeld zou worden.Wat er achteraf met die belangrijke papieren gebeurd is heeft men stil gehouden. En hoe men dat mens uit de spreidstand gekregen heeft wil ik zelf niet eens weten (visualisatie bah!);Men zegt dat zij een belangrijke 'positie' heeft verkregen door ervaring, en omdat niemand het nog aandurft om daar te zoeken waar het zit.

Zodus waarde redactie: een beetje voorzichtig met beeldspraak a.u.b. Jakkes.

Jade

*****

Hulde aan prometheus!

Lucky9

*****

Ter attentie van onze rechters

Galgenlied (door Karel Vertommen)

Er stonden drie galgen op't galgenveld,de kraaien hebben het voortverteld. En stom blauwden winterse bossen rondom,zij kaatsten 't gekrijs van de kraaien wederom.Het volk stond zwijgzaam opeengehoopt:drie mannen moesten opgeknoopt.Drie rechters lazen het vonnis voor:de bossen blauwden het na in koor.Eén had in eigen macht geloofd,hij moest het bekopen met zijn hoofd.Eén had gehoopt op een nieuwe tijd,dat was voor het heden een scherp verwijt.Eén had de waarheid te zeer bemind,daarvoor ging hij bengelen in de wind.  De kraaien krijsten: kwaad is kwaad.De bossen echoden: haat is haat.De kring van het volk werd enger en enger.'t gelaat van de rechters werd strenger en strenger...Maar toen die koord in de hoogte ging,in elke lus een rechter hing.Het volk stond zwijgzaam opeengehoopt,drie rechters werden opgeknoopt.Eén had zijn eigen volk verraden.Eén had zijn geldkist volgeladen.Eén had de macht om haarzelf bemind.Drie rechters bengelden in de wind,de kraaien krijsten: kwaad is kwaad,de bossen echoden: inderdaad.

Ludo

*****

Wilmots en zijn natte droom

Wilmots: 'Ik heb maar één doel: het WK in Brazilië http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120606_081 Dit is geen gezonde ambitie noch dagdromerij noch nattedromerij maar wel de omvangrijkste gebakkenluchtverplaatsing sinds de creatie van België en het onstaan van de mensheid.Doe toch effe normaal Wilmots ! De Olympische Gedachte indachtig: voor de Belgen is het altijd belangrijker van mee te doen dan te winnen.

Fugu

*****

@ Foxy

Je schrijft: "Hoe kan men een partijdige rechter aanvaarden?" Dat is nu net het probleem.
In dit onland kiezen sommigen hun rechters, en diegenen die niet konden kiezen staan "gewoon" voor schut en zijn de pineut!Oh labà, blasfemie, fascistische racisten, majesteitsschennis, infame nazi's, etc. enz.En wij (het Vlaamse volk) individueel en machtelooos maar slikken.
Meestal in achterstallige burgerlijke zaken overigens, want in criminele zaken zijn Vlamingen verhoudingsgewijs nauwelijks of niet betrokken.
Zelfs idealisten zoals Bart Laeremans hebben dit simpele feit nog altijd niet eens door!

Lucky9

*****

klets, pets ..

Ik zou toch niet in de schoenen willen staan van die Saudi-taxipakker. Stel je voor dat die arme chauffeur klacht gaat neerleggen bij het S.A.C.V.G.K.E.R.B ( Saudi Arabisch Centrum Voor Gelijke Kansen En Racisme Bestrijding) bij El Whittalah Youssef.

De Arabische gazetten zouden er bol van staan . Een gastarbeider die door een autochtoon wordt bedacht met wat kletsen rond de oren , schandalig. Tot ieders genoegen de gepaste straf uitgesproken , door een onpartijdige rechter , : 10 jaar burgerrechten kwijt , 4 maanden cel en een fikse boete.

René

*****

Cruiseschip in Venetië  ?

Volgens mij een vergissing . Ik herken op de foto duidelijk de plezier-boot van zijne majesteit Koning Albert II van Belgie.

René

*****

Uitspraak van de dag

Di rupo wenst niet in debat te gaan met De wever, omdat de NVA niets bijdraagt op federaal vlak....en de vlaamse kruipers vinden dat normaal, erg heel erg. 

BDDG - France

*****

Lubbeek : sportclubs subsidiëren voor de medische screening van hun jeugdige sportbeoefenaars.

Samen met de aankoop van AED toestellen vroeg ik een financiële tegemoetkoming voor een screening van de jeugdige Lubbeekse sportbeoefenaars. Deze zaak komt nu op de commissie van 12/06/12.

Er wordt de gemeenteraadcommissie voorgesteld om kennis te nemen van het voorstel tot medische screening. Het gemeentebestuur en de sportfunctionaris hebben hun werk gedaan door een synthese enquête te laten uitvoeren onder de sportclubs. Na het lezen van het resultaat van dit onderzoek had ik overwogen er niets over te schrijven of te zeggen. Het is pas na het lezen van de lezersbrief van de hand Prof. dr. Christiaan Vrints, diensthoofd cardiologie UZ Antwerpen ( in HLN van 07/06/12 ) dat ik alsnog besloot mijn persoonlijke visie te geven over deze enquête.

Wat in eerste instantie opvalt is een zekere tegenstrijdigheid. Enerzijds stelt men dat er geen specifiek beleid rond de medische screening is in de sportclubs en dat er vanuit de federatie weinig beleid hieromtrent is. Anderzijds schrijft men dat een dergelijk beleid beter gevoerd wordt op een bovenlokaal niveau. Onder de titel “Sportclubs subsidiëren voor hun medische screening “ vinden de meeste clubs dit niet noodzakelijk, 5 vinden dit zelfs een slecht idee. Clubs, scouts, verenigingen e.a. vragen ( en gelijk hebben ze ) voor hun werking steeds naar financiële tegemoetkoming.

Met alle respect voor ieders mening maar ik heb het nog nooit meegemaakt dat eender welke subsidie een slecht idee is.  Na het lezen en herlezen van het resultaat raak ik er meer en meer van overtuigd dat er politieke druk werd uitgeoefend. Indien dit zo mocht zijn vind ik het spijtige zaak. Dit is mijn persoonlijke mening.

Hieronder het resultaat van dit onderzoek en de lezersbrief van Prof.dr. Vrints.

Synthese enquête gevoerd onder de sportclubs: Bestuursleden van 36 erkende sportclubs werden gevraagd de enquête in te vullen. 15 personen van 14 clubs vulden de enquête in. Alle grotere clubs waren vertegenwoordigd in de enquête. Oa enkele kleinere clubs zoals zaalvoetbalclubs vulden dit niet in.

Beleid rond medische screening: Er is geen specifiek beleid rond medische screening in de sportclubs. Ook vanuit de federatie is er weinig beleid hier toe. Minder dan de helft van de clubs geeft aan dat de federatie dit ondersteunt of verplichtingen oplegt. Visie naar medische screening: 5 clubs raden jaarlijkse medische controle aan door huisarts. 3 clubs gaan een stap verder en raden ook hartonderzoek aan. Rol van de gemeente: De meeste clubs vinden niet dat de gemeente hier een rol moet in spelen, maar dat dit eerder een taak is voor de federatie. 1 club vindt dat de gemeente een informerende rol moet spelen. Slechts 1 club vindt dat de gemeente screenings zelf moet aanbieden maar niet verplichten.S

portclubs subsidiëren voor hun medische screening: De meeste clubs vinden dit niet noodzakelijk, 5 vinden dit zelfs een slecht idee. Advies sportfunctionaris: Ik zou de visie van de clubs volgen en niet overgaan tot een subsidiërin geen infotrmerende rol hebben we nu al en dit blijen we ook behouden. Zo organisren we af en toe (eens om de twee a drie jaar) een vorming EHBO (eerste hulp bij ongevallen). Een medische screening organiseren vanuit de sportdienst lijkt me een stap te ver gaan (nota: heb ik ook nooit gevraagd).

Het lijkt me een goed idee dat de gemeente hier aandacht voor heeft maar dergelijk beleid rond medische screening wordt m.i. Beter gevoerd op een bovenlokaal niveau zoals bijvoorbeeld de sportfederatie, de overkoepelende Vlaamse sportfederatie, het Bloso of het kabinet sport van de Vlaams regering. Wat wel kan is het (blijven) aanbieden van EHBO- of EBSO cursussen en/of cursussen AED-toestellen indien die er zouden komen. Hierin kunnen we een oragniserende en/of dwingende rol spelen. Al zou ik opletten met een dwingende rol en dit voorafgaand overleggen met de sportraad.  Sporten kan plotse dood uitlokken ( lezersbrief) :Ik merk in de media een grote begripsverwarring rond hartfalen en plotse cardiale dood. Hartfalen is de ziektetoestand die gekenmerkt wordt door het onvermogen van het hart om voldoende bloed rond te pompen naar de wwefsels. Het komt het vaakst voor bij bejaarde patiënten met een hart dat beschadigd is door hartinfarct(en), overbelasting door te hoge bloeddruk of door klepafwijkingen. Het plots overlijden van sporters is een “plotse cardiale dood” meestal als gevolg van ventrikelfibrillatie waarbij het hart ophoudt te pompen. Plotse cardiale dood zou men beter opnemen in de verzekeringspolis van sportfederaties. In tegenstelling met bv. Tandpijn kan plotse cardiale dood mogelijk als een gevolgvan sportbeoefening beschouwd worden. Indien zij sporters toelaten zonder voldoende medische keuring en/of indien zij onvoldoende preventiemaatregelen nemen (zoals het aanleren van reanimatietechnieken aan sportres en trainers of het beschikbaar stellen van automatische defibrillatoren). Zeker bij competitiesporters moet een cardiologisch onderzoek gebeuren om hartaandoeningen op te sporen. Daarnaast is het aanfewezen bij bepaalde typen van sporters regelmatig een sportcardiologisch onderzoek te herhalen. Er zijn immers aanwijzingen dat zeer doorgedreven sportbeoefening bij bepaalde sporters in de rechter hartkamer veranderingen teweegbrengt die ritmestoornissen en plotse cardiale dood mogelijk in de hand werken. Andersom geeft sportbeoefenaars onder medische controle bij hartfalen-patiënten juist een verbetering en een verminderd risico op hospitalisatie en cardiale dood. Sporten kan dus (zeer zeldzaam) “plotse cardiale dood” uitlokken bij sporters zonder een bekende hartafwijking, doch spotrten bij hartfalen verbetert de overleving.Prof.dr. Christriaan Vrints, diensthoofd cardiologie UZ Antwerpen.

Eddy

*****

Abu Inram, even oppakken, en dan ?

Geachte redactie, Naar verluidt werd de woordvoerder van de terroristenbeweging sharia4 Belgium vanmorgen van zijn bed gelicht en aangehouden.

Fafoul Belcacem, de baardaap in kwestie,werd van zijn bed gelicht wegens het aanzetten tot geweld en haat tegen niet-moslims. Deze Bin-Laden replica met al een mooi palmares aan veroordelingen heeft het bij zijn beschermers van weleer verkorven. Hij kon niet blijven zijn pootje opheffen als een hitsige reu tegen de slanke benen van Zowelle en Anne-mie. 

De gebaarde profeet zit nu waar hij hoort te zitten ... in de petoet ! Echter voor hoelang?Men wacht om hem voor de onderzoeksrechter te brengen omdat de aanklacht niet min is en omdat hij als eerste nieuwe Belg zou kunnen veroordeeld worden voor het aanzetten tot rassenhaat. Dat het dan nog wel een moslim betreft zit de linkse kerk in dit onland niet lekker.

Het zou de zoveelste deuk in hun imago zijn, een donkere wolk boven hun Fantasialand. Ik vermoed dan ook dat Balcaçem een nachtje in de petoet zal doorbrengen en vervolgens een gesprekje met de onderzoeksrechter zal voeren. Deze zal hem dan vriendelijk verzoeken het wat kalmer aan te doen want anders zou hij zichzelf ernstig in nesten kunnen werken. De publieke opinie is er ook nog hé. Of dit gevaarlijk heerschap zijn burgerrechten voor lange tijd zou kwijtspelen of zelfs zijn B-nationaliteit verliezen, is zéér twijfelachtig. Om zulk een straf te krijgen moet men bijvoorbeeldopenlijk zijn twijfels hebben over de indentiteit van grafschenners.

Staatsgevaarlijke handelingen, het aanzetten tot oproer en rassenhaat (een moslim hobby) zijn te slappe thee voor zulke veroordelingen. In het geval van Balcaçem mogen de poco's zich aan hun bretellen vasthouden want er hangt onweer in de lucht ... zeker in Moslimbeek.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie VB op arrestatie Abu Imram

 

Het Vlaams Belang neemt kennis van het feit dat deze ochtend Sharia4Belgium-leider Abu Imran (Fouad Belkacem) is aangehouden. Eindelijk! Het Vlaams Belang is vanzelfsprekend verheugd met deze aanhouding, maar is anderzijds van oordeel dat deze aanhouding veel te lang op zich heeft laten wachten. Volgens het Vlaams Belang hebben politiek en gerecht Abu Imran veel te lang zijn gang laten gaan, waardoor hij de kans heeft gekregen zijn extremistisch netwerk uit te bouwen, met zelfs vertakkingen naar het terrorisme.

Filip Dewinter: “Na al wat Abu Imran reeds op zijn conto had staan  – veroordelingen wegens inbraak en weerspannigheid in 2002, 2004 en 2007, de veroordeling in Marokko tot zes jaar gevangenisstraf wegens drughandel, de tientallen bedreigingen, het permanent aanzetten tot geweld, tot en met het publiceren van een internetfilmpje waarin wordt uitgelegd hoe tegenstanders moeten worden vermoord ,… – had hij al lang in de cel moeten zitten. De zaak ‘Abu Imran’ staat symbool voor het falende en lakse veiligheidsbeleid in ons land.”

Veel te lang was het Vlaams Belang inderdaad de enige partij die waarschuwde voor de gevaren verbonden aan het gedogen van Sharia4Belgium. Veel te lang werd Sharia4belgium door het establishment beschouwd als een “ongevaarlijke groep carnavalsgekken” waarvan geen enkele bedreiging uitging. Ondertussen wist Abu Imran zijn aanhang alsmaar te verbreden en werden de banden met het terrorisme alsmaar nauwer. In dit verband kan verwezen werden naar de recente aanhouding van twee Antwerpse Sharia4Belgium-leden in Jemen op grond van terrorisme. De aanhouding van vandaag is paniekvoetbal nu blijkt dat Abu Imran zijn actieterrein ook verlegt naar de hoofdstad en die als eerste bedoeling heeft de publieke opinie te sussen.

Filip Dewinter: “Na de aanhouding van Abu Imran moet nu een verder werk worden gemaakt van een kordate aanpak van het ‘geval Imran’, dat wil zeggen: het afpakken van zijn Belgische nationaliteit (op basis van art. 23, §1 nationaliteitswetgeving: ‘ernstige tekortkomingen aan de verplichtingen als Belgisch burger’) en een uitwijzing naar Marokko, dat reeds sinds 2008 om zijn uitlevering vraagt.”

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woordvoerder Sharia4Belgium is opgepakt

 

 
De woordvoerder van Sharia4Belgium, Fouad Belkacem, is opgepakt. Het gerecht beschouwt hem als aanstoker van de rellen in Molenbeek vorige vrijdag en heeft hem daarom vanochtend bij hem thuis laten oppakken. Belkacem is eerder al veroordeeld voor het aanzetten tot haat en geweld.
De rellen in Sint-Jans-Molenbeek ontstonden donderdagavond nadat de politie een vrouw met een gezichtssluier had opgepakt die zichzelf niet wilde identificeren. Tientallen jongeren hebben daarna het politiekantoor aangevallen. Sharia4Belgium riep de dag erna op tot protestacties. Ondanks het samenscholingsverbod die dag in Molenbeek waren er opnieuw relletjes in de Brusselse gemeente.

 "Hij pleegde vorige week dezelfde feiten als de feiten bij een eerdere veroordeling, namelijk het aanzetten tot haat en geweld", legt justitiejournalist Caroline Van den Berghe uit in "De ochtend".

Begin mei werd Belkacem veroordeeld tot 2 jaar gevangenis, waarvan 1 jaar met uitstel, voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims en het belagen van de nabestaanden van politica Marie-Rose Morel. Belkacem werd toen niet opgesloten omdat celstraffen minder dan 3 jaar, niet worden uitgevoerd in België om overbevolking in de gevangenissen tegen te gaan.

"Het parket beschouwt hem als aanstoker van de rellen in Sint-Jans-Molenbeek de dag na het incident met de vrouw met een gezichtssluier en is daarom opgepakt. Het is nog niet duidelijk of hij vandaag nog voor de onderzoeksrechter zal moeten verschijnen, of hij in de cel zal moeten blijven en of er weer een nieuw proces komt. Als hij in de cel moet blijven, zou dat de eerste keer zijn dat hij voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims de cel in moet."

De voorbije dagen is de vraag gerezen of Sharia4Belgium moet worden verboden. Minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) liet na de rellen weten dat ze een wet zal uitwerken om extremistische organisaties te verbieden. Ze zei toen ook dat "de hallucinante uitspraken over Molenbeek niet zonder gevolgen zullen blijven".

Bron : VRT

Foto : Marcel Steeman


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doucherellen, géén douchecellen

 

Het Nederlands is dankzij de multiculturele quatsch die onze gebieden overstroomt, een nieuwe samenstelling rijker : doucherel.  Dit bevestigt het politiek-correcte gelijk van de struisvogels : verrijking is er.

Het neologisme heet dus "doucherel", een rel die zich afspeelt in of onder de douche.  De cinefielen onder ons denken direct aan Psycho van Alfred Hitchcock, alhoewel dat meer een douchemoord betrof.  De doucherel situeert zich in gevangenissen die zoals geweten in onze met diversiteit pronkende maatschappij, volgepropte zitten met tuig van de richel uit allerlei buitenlanden of telgen van buitenlanders die officieel tot de belgische stam behoren maar die zich blijven beroepen op de wortels uit hun respectieve Prachtlanden. Wij begrijpen mekaar ?  Ook de lezers die op de knieën neerzijgen van ontzag als een Mohammedaan hun pad kruist. Jozef, ben jij ook mee ? Ik heb het over de criminele pelotons van jouw aparte vriendenschaar, de aanhangers van de religie van vrede en tolerantie.

In de gevangenisdouches spelen zich soms rare taferelen af waar we geen plastische commentaren zullen bij leveren.  Er heerst echter in die gevangenissen een eigen maatschappelijke ordening en het zijn niet de cipiers die in de eerste plaats het gezag vertegenwoordigen. De opgeslotenen verkiezen hun eigen gezagvoerders.  Gezien de moslims veelal een meerderheid vormen (ook met veel interne tegenstellingen) zijn zij het die het hoge woord voeren en de sfeer bepalen. Heel concreet wil dat zeggen, dat de belgische gevangenissen een voorafbeelding vormen van de samenleving in strikt islamitische landen.  Met veel kwezelgedoe, predikers zonder enige intellectuele bagage, hypocrisie, verdoken homoseksualiteit en zelfbenoemde shariapolitie en -rechters. Best gezellig.

Het wekelijkse doucheritueel betekent voor een aantal gevangenen de uitgelezen ontmoetingsplaats om samen met anderen naakt te zijn.  Dat druist echter in tegen de moraal bij de moslimkwezels die eisen dat er een minimale verhulling is van de blote lichamen om lustgevoelens te vermijden. Zo ontstaan doucherellen. Een soort zelfbenoemde zedenpolitie terroriseert de gevangenen en dat ontaardt in rellen, gevechten, en nog van alles dat wij liever niet weten.

Ministerin van Justitie Annemie Turtelbaum bevestigt het bestaan van doucherellen in de gevangenis van Itter, maar alles is onder controle. "De staatsveiligheid volgt de toenemende radicalisering in de Belgische gevangenissen al sinds 2007". Dat zei ze in de Kamer aan Bert Schoofs (VB).

"In de gevangenis van Itter is een islamitische knokploeg aan het werk, die mannen verbiedt om naakt te douchen. Ze moeten hun onderbroek aanhouden. Deze shariapolitie moet er blijkbaar voor zorgen dat mannen geen lustgevoelens opwekken bij andere mannen. Zijn er nog andere plaatsen waar dit soort islamitische kuisheidsgeloften dwangmatig worden toegepast?", wilde Schoofs weten.

Turtelboom zei dat voor de correctionele rechtbank van Nijvel momenteel een rechtszaak loopt over deze doucherel, waarbij één gedetineerde een andere had geslagen. "Ondertussen is de situatie onder controle", zegde de minister. "Het gevangeniswezen en de staatsveiligheid wisselen al sinds 2007 informatie uit over radicalisering in de gevangenissen en de staatsveiligheid is hierover ook in blijvend overleg met haar tegenhangers in het buitenland", zo zegde ze nog.

Op het proces in Nijvel heeft de beklaagde van de gewelddaden ontkend dat er een "penitentiaire sharia" zou bestaan hebben in Itter. "De douches vormen daar immers individuele cabines", zo zegde de verdachte. Maar het parket gelooft hem niet en deelt de visie van het slachtoffer.

Wat leren we hier uit, geachte politiek-correcte lezers en andere waarheidslievende vrienden ?  Dat in de gevenagenissen waar een meerderheid van moslims vertoeft, de sharia en de radicalisering het gemeenschappelijk leven bepalen.  Dat tuig van de richel, zonder enige vorming op basis van de verwerpelijke koran zich gezag toeeigent.  Dat de belgische justitie plusminus de feiten erkent en er zich voor de rest geen bal van aantrekt. En dat er tenslotter elke dag meer en meer islamextremisten op onze maatschappij losgelaten worden.

Voor dit alles, veel dank aan de ET's van de politiek.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastarbeider-taxivoerder in Prachtland Saudi-Arabië

 

 

In Prachtland Saudi-Arabië ontstaat er in een taxi, gereden door een chauffeur uit Bangladesj, ook een fantastisch Prachtland, een meningsverschil met een Arabische klant, die de scène filmt. Dit lijkt ons een ideale manier om met vreemdelingen om te gaan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot in 2117, Venus

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban cruiseschepen uit Venetië

 

 

Actievoerders eisen dat het Venetiaanse stadsbestuur enorme cruiseschepen met een capaciteit van 4.500 passagiers uit de kwetsbare lagune weert. De zogenaamde "monsterschepen" zorgen voor vervuiling en schommelingen in het waterpeil die de fundering van de eeuwenoude gebouwen kunnen aantasten en bovendien dikwijls mooie vergezichten blokkeren. De scheepsramp met het cruiseschip Costa Concordia, begin dit jaar voor de kust van Isola del Giglio, heeft de bezorgdheid over deze gevoelige locatie alleen maar doen toenemen.

De passage dit weekend van de MSC Divina, het grootste cruiseschip ooit dat Venetië heeft bezocht, heeft de gemoederen flink verhit. Actievoerders zwaaiden met banners met daarop "Geen grote schepen". Ze stuurden ook een open brief naar Sophia Loren, de bekende Italiaanse doopmeter van het schip. "We kunnen niet geloven dat een legende als jij wil geassocieerd worden met dit monsterschip dat Venetië vernietigt", zo luidde een paragraaf van de brief. "We vragen jou om geen doopmeter meer te zijn. Help ons om Venetië te vrijwaren."

15.000 auto's
Silvio Testa, de woordvoerder van de actiegroep, verklaarde aan The Independent dat de vervuiling veroorzaakt door cruiseschepen hun grootste zorg is. "Zo'n schip stoot in een uur meer schadelijke gassen uit dan 15.000 auto's," beweert Testa.

Unesco
Ook Unesco, de culturele tak van de Verenigde Naties, heeft al eerder de Italiaanse autoriteiten verzocht de toegang van grote cruiseschepen tot Venetië in de toekomst te beperken. De kanalenstad is door Unesco immers aangewezen als cultureel werelderfgoed. Jaarlijks doen ongeveer 300 grote cruiseschepen Venetië aan, aldus de organisatie. De Italiaanse overheid wordt dringend aangespoord om alternatieve plannen voor vervoer over water naar Venetië te ontwikkelen.

Geen alternativeven
Na de ramp met de Costa Concordia heeft de Italiaanse regering cruiseschepen van meer dan 40.000 ton verboden om dichtbij de kust of cultureel erfgoed te varen. Maar cruisemaatschappijen kunnen deze ban heel makkelijk omzeilen aangezien er geen alternatieve toegangswegen zijn om de binnenstad van Venetië te bereiken.

Bon : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evergem in de spot

 

 

Evergem is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente ligt net ten noordwesten van Gent, in het Gentse Houtland, grenzend aan het uiterste zuidoosten van het Meetjesland, een streek met typische natuurkenmerken die zich uitstrekt tussen Gent en Brugge. De gemeente telt ruim 32.000 inwoners.Evergem grenst aan de industrie-as Gent-Zelzate langs het belangrijke zeekanaal Gent-Terneuzen.

Dit kianaal werd in 1547 onder de regering van Keizer Karel V gegraven als de Sassevaart en verbond de haven van Gent met de Westerschelde via het sluizencomplex van Evergem. De nieuwste sluis uit 2008 is de grootste sluis voor de binnenscheepvaart in België. Onder Koning Willem I werd in 1825 het kanaal doorgetrokken naar Terneuzen. Vandaag is het een enorme waterweg van 32 km lengte en 200 m breedte die toegang verleent aan schepen van 125.000 ton.

De vestiging van een elektrische centrale in Langerbrugge in 1911 betekende een aanvang van de industrialisatie van de linkeroever van het kanaal en een intrede van de grootindustrie in Evergem.

Na vele jaren van terreur door de Fransen aan het einde van de 17de eeuw kwam een periode van vrede en welvaart. dit betekende ook een grote bevolkingstoename en minder ruimte tussen de gehuchten. bijgevolg werden de grote pachtgoeden vaak in tweeën verdeeld waarbij de rendabiliteit daalde. De Industriële Revolutie bracht rond 1825 de oplossing met de huisnijverheid van linnen, een brouwerij, een jeneverdistilleerderij en een bleekmiddel-fabriek. Evergem werd sterk afhankelijk van de textielindustrie en de crisis van 1830 betekende hongersnood en verschrikkelijke armoede en ellende.

Met de industrialisering van Gent meer dan 30 jaar later komt voor Evergem de ommekeer. De wegen worden verhard, spoorwegen gebouwd en grote fabrieken worden opgestart. Maar Evergem is toch niet de industriële stad geworden door de aanhechting van de economisch interessante terreinen rondom het uitgebreide Kanaal Gent-Terneuzen aan Gent in 1927. In feite is het zuidelijke deel verloren gegaan toen de "Ringvaart" die Gent omsluit, werd aangelegd door Evergem en veel van de resterende vruchtbare grond werd verkaveld voor residentiële woonwijken, terwijl de noord-oostelijke deel zijn landelijke karakter grotendeels heeft weten te behouden. Evergem werd groter en groter.

Evergem: Evergehem komt van "Ever-ingahaim" wat verwijst naar de Frankische krijgsheer Ever die zich kwam vestigen in de streek rond de Kale, een bijrivier van de Schelde. "Inga" betekent afstammelingen en "haim" staat voor woonplaats van Ever.
Ertvelde: Hiervan is de oorsprong nog steeds onduidelijk. Men weet wel dat het komt van "arte-velde" maar de term "arte" is nog steeds een onopgelost taalkundig raadsel.
Sleidinge: De oorsprong van Sleidinge doet enige discussie opwaaien. De ene zegt dat het zou komen van "Se-Leidinge" ofte zeeleiding. Volgens bronnen zou eeuwen geleden de zee tot aan deze gemeente gekomen hebben. Anderen zoeken de verklaring bij het Keltische woord "Sclydinga" wat zou staan voor "slibberige weide".
Wippelgem: komt van "Wipula-Ingahaim" wat zou neerkomen op woongebied (heem) van de Frankische krijger Wipo of Wippa, Wipula zou vermoedelijk een verkleinwoord geweest zijn.
Kluizen: In 1115 kreeg de abdij van Ename een stuk woeste grond (het huidige Kluizen) cadeau van graaf Boudewijn VII van Vlaanderen, dit om er voor de monniken een zogenaamde "clusa" ofte kluis op te bouwen


Burgemeester Erik De Wispelaere (CD&V)
Bestuur CD&V/N-VA, PVG-sp.a
Zetels 31
CD&V/N-VA 12
PVG-sp.a 6
Vlaams Belang 5
Open Vld 4
Groen! 2
Onafhankelijk 2

Bron : Wikipedia


06-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 6 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik schrok een beetje ...

toen ik die recente foto van Bart zag. Hij lijkt fel verouderd en ongelukkig. Ik vond hem veel sympathieker in zijn curryworst met frieten tijdperk , een gezellige dikkerd die me deed denken aan de lamme goedzak van Tijl Uilenspiegel.

Hij heeft nu een groot probleem waardoor hij  blijft vermageren zonder dieet.  Als hij absoluut burgermeester wil worden moet hij wel degelijk rekening houden met onze ex-gastarbeiders en hun oogappel het sharia4 opperhoofd. Als hij die fris waaiende Islamwind tegen de schenen gaat stampen is hij binnen de korste keren niet meer herkenbaar door anorexia.

Ga eens ten rade bij het VB beste Bart ,laat daar je tranen de vrije loop en verontschuldig je voor al het onrecht dat je deze partij hebt aangedaan.

René

*****

Een vraagje van een leek

Rechters nemen soms van die besluiten waarvan je je afvraagt of zij "onder invloed" waren toen ze "recht" spraken... "Is het wettelijk verboden de naam van de rechter te vermelden bij dergelijke "rare" uitspraken?"

Ludo

*****

Rechtstaat zei u?

Wetten worden overal in europa aangepast aan de multicul en o wee als “ze” je voor hun poco-rechters kunnen slepen. En dan zijn ze verbaast dat de stoppen doorslaan bij sommigen die dan het recht in eigen handen nemen. http://ejbron.wordpress.com/2012/05/30/vijf-maanden-gevangenisstraf-video/

Stradi

*****

Frans Wymeersch

Voor wanneer de openbare executie van Frans Wymeersch op de Grote Markt te Sint Niklaas ? Naast de hot dog kraampjes , smoutebollen , springkastelen , zien wij de grote Willockx tribune waar de rode ridders ,strijders voor de verdraagzaamheid en rechtvaardigheid hebben plaatsgenomen , weliswaar in de schaduw van de nieuwe orde delegatie . Onder luid gejoel van het dom ,rood stemvee-gepeupel , wordt de Frans rechtopstaand in een huifkar naar zijn scherprechter gebracht. Het vonnis wordt hem voorgelezen in het Arabisch en daarna als gunst , ook in het Nederlands. Die vergelijking kun je gerust maken met het vonnis uitgesproken door een ... ? even schandalig , even middeleeuws , dan te bedenken , het sharia4 oppperhoofd zit nog steeds niet achter de tralies . Witte Jozef is zelfs tegen een verbod voor het opdoeken van dat clubje haatzaaiers ! Aan de vrije meningsuiting mag niet geraakt worden , iedereen mag en kan een vereniging stichten, waren zijn argumenten.

René

*****

Hoernalisme vs Sharia4Belgium 
 
Ik stel “hoernalist” als nominatie voor het woord van het jaar 2012
 
Hoernalist(e): schrijver / schrijfster van politiek correcte berichten en leugens die het publiek worden voorgesteld als (onafhankelijk) nieuws. Hoernalist: iemand die voor zijn beroep, het maken van nieuwsberichten, opzettelijk de waarheid manipuleert of belangrijke feiten aan het volk verzwijgt omdat deze de politieke meesters onwelgevallig zijn of strategisch niet in de politiek ideologische lijn passen. Stelt persoonlijke interpretaties voor als realiteit of feit. Oorzaak: Hoernalisten zijn vaak tijdens hun opleiding subtiel geïndoctrineerd door docenten en professoren die verhulde politieke agenda’s bezigen. Hoernalisten zijn werkzaam in de gedrukte media, tv en internet zowel bij de officiële staatszenders als commerciële kanalen. Synoniemen: volksverrader, bedrieger, leugenaar, journaille (Fr. Samenvoeging van journalist en canaille: uitschot).
 
Excellent voorbeeld van hoernalisme is de Ter Zake aflevering van 4/6/2012 item: “Talibaantje spelen” inzake de recente boerka rellen in Molenbeek..
 
De titel zelf, “Talibaantje spelen”, is reeds een poging de ernst van de feiten te minimaliseren. Het is niet ernstig weet u wel? Zijn gewoon “jongeren” die talibaantje spelen, zoals vroeger de kinderen cowboy en indiaantje speelden. (Gewoon verder slapen beste kijkbuiskinderen, euh… idioten)
 
Dit item in de Ter Zake aflevering is trouwens een schoolvoorbeeld voor alle hoernalisten in opleiding, omdat het “stijlvol rond de pot draaien” hier tot kunst wordt verheven.
 
Kathleen Cools slaagt er glansrijk in om een item inhoudsloos vol te zeveren zonder dat er iets “terzake” gezegd wordt laat staan dat er relevante of onthullende feiten worden blootgelegd. Want na het item vraag je jezelf af: Wat weet ik nu? Wat was de informatie? Het woord islam, koran  of hadith, laat staan de doelstellingen van Sharia4Belgium komen vooral niet ter sprake. Nochtans, what's in a name: Sharia 4 Belgium, de islam wetgeving voor België. Onmogelijk zie u? Uiteraard zal de eminente Cools de drastisch veranderende demografie door middel van kweek en massale import niet ter sprake brengen.
 
Op de multiple choice vraag van Kathleen: “of Sharia4Belgium een bende extremisten is of  een bende gekken die best in de media genegeerd worden”, replikeerde filmmaker Hassan Rahali excellent, hij slaagde er vlotjes in om Sharia4Belgium gelijk te stellen met het Vlaams Belang waarbij hij er fijntjes aan toevoegde dat het VB “jammer genoeg gefinancierd word door de overheid”.
 
“The most grossly obvious facts can be ignored when they are unwelcome.”
-        George Orwell
 
Echter de kern van de ellende: massa immigratie, de islam en de consequenties ervan: de sharia (de islamitische wetgeving gebaseerd op de koran en de hadith) worden politiek correct verzwegen in de hele discussie. Laat staan dat de werkelijke oorzaak van de migratie stroom ter sprake zou worden gebracht. Wilt u de bevolking grondig beliegen en bedonderen? Vertel geen kleine leugen, maar maak de leugen en het bedrog zo groot dat de doorsnee man en vrouw zich niet eens kan inbeelden dat het een leugen is.Verkondig dan in alle ernst uw leugens en noem het een journaal, nieuwsduiding of informatie.
 
“During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.”
-        George Orwell
 
De waarheid is de waarheid, hoe pijnlijk ook. De waarheid is niet racistisch, seksistisch, homofoob, antisemitisch of islamofoob, de waarheid is wat ze is en feiten zijn geen “haatspraak”. Echter waarheid en feiten kunnen voor de politieke particratie pijnlijk zijn omdat de macht gebaseerd is op leugens en bedrog, daarom zullen zij hard roepen dat de klokkenluiders racisten zijn, extremisten die het zwijgen moet opgelegd worden. Alle “radicalen” die het durven de machthebbers hun positie in vraag te stellen of te bedreigen zullen systematisch het zwijgen opgelegd worden, of het nu moslim of Vlaams nationalistische radicalen zijn.
 
"If you don't read the newspaper, you are uninformed, if you do read the newspaper, you are misinformed." 

      -     Mark Twain
 
Als u echt nog enig geloof hecht aan de oprechtheid van de Main Stream Media, hetzij gedrukt hetzij tv, radio of internet dan bent u redelijk naïef om niet te zeggen achterlijk.
 
Prometheus

*****

Frank Wymeersch

Wat ik niet begrijp, nooit begrepen heb en nooit begrijpen zal is de vermaledijde laksheid van ALLE Vlamingen buiten hen die het VB getrouw zijn en anderen zoals het merendeel van de lezers van Angeltjes in gevallen zoals deze. Wat de overgrote meerderheid bezielt om niet te reageren en onze rechten te eisen en te verdedigen begrijp ik ook niet.Is het al zover gekomen dat een onrechtvaardigheid zoals deze beschouwd wordt als normaal? Hoe kan men een partijdige rechter aanvaarden? Het is een schande voor justitie. In een apenland kan je je verwachten aan apenstreken maar dit is niet meer om mee te lachen. Hier gaat het niet om gesjoemel met belastingsgeld door hooggeplaatsten waar die veroordeling op zijn plaats zou zijn, hier gaat het om een mensenleven en het etiket dat Frank Wymeersch opgeplakt krijgt alsof hij een misdadiger is.  Dit is een stap in de richting van onverdoofde slachting maar de doorsnee Vlaming gelooft dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen, sukkelaars.

Foxy

*****

Johan Vanenvoordelanotte

Hoe is het mogelijk dat Johan Vanenvoordelanotte nog niet achter slot en grendel zit voor zijn keizerlijk gesjoemel . Het antwoord is zeer eenvoudig met John Crombez , bestrijder van sociale en fiscale fraude, als raadgever , persoonlijke vriend en ook zo rood als een vers geplukte tomat!

René

*****

Kunstintenties van een rotwijf !

Waarde redactie,  De uitschieter van vandaag in de media was ongetwijfeld de kunstintenties van een 21-jarige leerlinge aan de kunstacademie KASK te Aalst. Deze rosse zottin (foto gezien in de krant) was zinnens een bontcreatie te maken van 6 jonge kittens. Gelukkig kwam haar ziekelijk plan tijdig ter ore van de buitenwereld waarop een terecht misprijzen en afkeuring van haar voornemens volgde, in zoverre dat ze gauw-gauw van het plan afzag want politie en ook Gaia waren al op de hoogte.

Volgens de uitleg van dit achterlijk schepsel was er toch niks mis aan haar "kunstwerk". Ratten worden toch ook gedood dixit het rotwijf. Dat er een hemelsbreed verschil is tussen een kat en een rat is blijkbaar niet te bevatten door dit misselijkmakend creatuur. Kunst noemde die kunstkut dat! Mensen toch ... wat een ingesteldheid. Psst... sorry voor het taalgebruik,maar als ik echt boos ben kan ik het niet laten.
 
Senior

*****

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1185756/turtelboom-doucherellen-zijn-onder-controle.aspx

Bartje, rij eens een hoop valse bankbiljetten naar die douches! Itter ligt toch al vroeg op het kanaal naast de weg naar de sleeplift van Strépy-Thieu.Dan willen deze preutse cultuur-mannetjes misschien hun sperma ophouden en hun onderbroek uit laten onder de douche en ben jij lekker vroeg terug thuis.

Lucky9

*****

Losse bedenkingen

Bij het artikel over het einde der tijden in Molenbeek was een klein stukje straatnaambord te zien : "Voorspoedstraat". Misschien is nu het ogenblik gekomen om die straat om te dopen in "Rampspoedstraat". 

Vanavond heb ik BDW op TV gezien, en dat was voor mij lang geleden. Mensenlief, wat is die man vermagerd. Precies of hij een zware ziekte onder de leden heeft. Voor zo een mens ga ik zeker niet stemmen, want zoals hij er nu uitziet kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat hij waarschijnlijk toch nooit het einde van zijn mandaat zal halen. 

Regus Patof

*****

Brice De Ruyver geeft de nec-plus-ultra passe-partout aan het Vlaams Belang

Beste Angeltjes-lezer, Zonder het zelf te beseffen heeft Prof. De Ruyver met z'n interview in De Standaard aan het Vlaams Belang de quote van de eeuw geschonken waarmee elke Vlaams Belanger elke aanval en/of kritiek in de kiem kan smoren. Ik citeer: ' Er is sprake van sociaal verweer, ter beveiliging van onze samenleving.’

Dank u Brice voor deze natte semantische droom in een frietzak  zie:

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120605_065

Fugu


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse regering zwaar onder vuur, maar er vallen geen slachtoffers

 

Kris & Ingriet, het is geen goed huwelijk maar ze blijven nog even samen. Niet voor de kinderen of de seks maar voor "de menschen"

Het was groot debat vandaag in de anders zo rustige Vlaamse Keuvelzaal.  En de niet actieve bevolking kon het volgen vanaf 14 tot 17 uur, dankzij het bestaan van een derde net dat door ministerin Lieten aan de VRT geschonken werd.  Ze zal het niet vermoed hebben, dat die, lange rechtstreekse uitzendingen haar imago zouden schaden zoals gebeurde.  Linda de Win dartelde rond met Carl Devos, die een soort be-pop kapsel draagt, dat je soms ziet op hondenwedstrijden en voor de dommerds onder ons sprak hij tussendoor enkele zinnen. Carl doet dat goed, met weinig woorden : het is ook maar een schamele bijverdienste.

De volksvertegenwoordigers wilden vernemen hoe het nu eindelijk zit met de verstandhouding binnen de Vlaamse regering. Na de aflevering door CD&V-ministerin Schauvliege van een milieuvergunning voor het grote winkelcomplex Uplace in Machelen, distantieerden de socialistische ministers zich van deze beleidsdaad.  Alhoewel ze altijd alle vorige deelbeslissingen hadden goedgekeurd. Nu dus niet meer.  Een mens mag van mening veranderen, nietwaar. Waarop de minister-president hen vorige week op de knieën dwong en verplichtte hun solidariteit te hernieuwen.  Dat gelukte slechts een beetje, want de socialistische partijleiding hield voet bij stek en de 3 rode excellenties werden in een uiterst ongeloofwaardige positie gedrongen. Met hun leiding botsen of met hun eed van trouw aan de Vlaamse regering.  De drie staan in een pijnlijke spreidstand. 

Voer voor de oppositie die geen spaander heel liet van deze tragi-komische toestand. Joris van Hauthem (VB), Lode Vereeck (LDD), een Sanctorumjongen van Groen en Van Rouveroy (Open-VLD) hakten er vrolijk op los.  De anders steeds minzaam glimlachende minister-president kwam vaak zwaar geïrriteerd aan het woord met verwijzingen naar het goede beleid dat tot hiertoe gevoerd wordt. Lieten probeerde een betonnen gezicht op te zetten (de grondstoffen zijn aanwezig) maar ze gelukte er nauwelijks in haar nijdigheid te verstoppen over de sneren die zij in ontvangst moest nemen. Nadrukkelijk verzocht om zelf haar steun verbaal te bevestigen, lukte ze er enkel in de mededeling van de minister-president van vorige week niet te ontkennen. En op het moment dat er gezegd werd dat zij hooptedat de interventie van de Raad van State de beslissing van Schauvliege zou vernietigen, knikte zij bevestigend.  Toffe solidariteit. Het zal straks ten huize Lieten een wederuitzending zijn van "Vanavond niet, schat".

Maar er is meer aan de hand dan de deloyale houding van de socialisten, want ook bij de CD&V leeft er heel wat onderhuids verzet tegen de plannen van Uplace.  Tom Dehaene, de zoon van miljonair Jean-Luc, Vlaams parlementair en schepen te Zemst had ook heel wat tegenwerpingen die hij in De Standaard had verwoord en die hij herhaalde tegen Linda de Win. Even later werd hij door de LDD-er Reekmans tijdens de zitting verzocht die bezwaren ook te laten horen in het parlement.  Schoorvoetend en met veel "een beetje ja en een beetje neen"  bevestigde Tom Dehaene de reputatie van zijn partij.

Uplace ? Het zal nog niet voor morgen zijn. En de loyauteit van politici ? Nog minder.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde der tijden voor Molenbeek ?

 

 
 
Tijdens de recentste rassenrellen in Sint-Jans-Molenbeek werd het nogmaals duidelijk dat in Brussel moslimextremisten van divers pluimage actief zijn. Er werd in de pers reeds uitvoerig verwezen naar de provocerende en ophitsende rol van Sharia4Belgium, maar daarnaast waren ook nog andere Brusselse moslimgroeperingen op de eerste rijen van het gewelddadige protest te vinden.
Zo doken – voor zover we weten voor het eerst – nu ook de zwarte vlaggen op van de Mahdi: een islamitische sekte die verwacht dat het einde der tijden zal komen. Aan het einde der tijden zal de Mahdi aan de wereld verschijnen, en iedereen goed- of kwaadschiks aan de islam onderwerpen. Profetisch, voor de situatie van de allochtone Brusselaars in Molenbeek en andere Brusselse gemeenten ?
 
Belangrijker nog is dat het zogenaamde ‘Leger van de Mahdi’ in Irak een gevaarlijkere en gewelddadigere kracht is, dan pakweg Al Qaeda.
 
Het is tekenend dat in onze Brusselse straten moslims nu keet schoppen, onder de vlag van de Mahdi. Wie denkt dat met het verbieden van Sharia4Belgium de problemen opgelost geraken, slaat de bal wel erg mis. Het moslimextremisme, dat het geweld niet schuwt, is dieper en verscheidener aanwezig in onze steden, dan enkel die ene vereniging.
 
Daarom zal Brussels Vlaams Belang fractieleider Dominiek Lootens in het hoofdstedelijk parlement de Brusselse minister-voorzitter hierover interpelleren. Brussel heeft niet langer nood aan gepalaver en vergader, aan rondetafels en goede intenties maar aan daden. Een sluitend en weldoordacht actieplan tegen de aanwezigheid van moslimextremisten is meer dan nodig. In de Molenbeekse gemeenteraad zal raadslid Joris Claessens eveneens interpelleren over het moslimextremisme.
Bron : VB, BHV

Het mahdi-leger op stap in Basra. Zoals het hoort, zijn de heren gemaskerd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera ! De asielproblemen zijn van de baan

 

Asielproblemen zijn van de baan. Voorlopig. Zonder rekening te houden met nieuwe massale aankomsten. En ook als we de zwartgallige commentaren van Vluchtelingenwerk-Vlaanderen negeren : die mensen zijn natuurlijk niet gebaat met een kleine vermindering van het aantal gevluchte sukkelaars. Tot zover staatssecretaris Maggie de Block die haar wensen graag voor werkelijkheid neemt.

Er zijn ook minder mensen die om medische redenen in ons land mogen blijven. Sinds midden februari worden mensen die hier willen blijven om medische redenen, snel door een dokter gecontroleerd. Bovendien blijken vier op de vijf mensen die een verblijfsvergunning aanvragen daar eigenlijk geen recht op te hebben. Allemaal mooi, maar wat doen we met die vaststellingen ?  Heeft iemand enig idee hoeveel illegalen er in onze grootsteden ronddolen ?  Tot welk soort leven worden deze mensen gedwongen ?  De verantwoordelijken voor deze miserabele toestanden zijn de linkse machthebbers die een onderklasse in onze maatschappij in het leven roepen en het zijn de gewone burgers die opdraven voor deze probleemgevallen. En de politie mag niet optreden, anders wordt het land gebrandmerkt als onvriendelijk en xenofoob door de internationale gemeenschap die geleid wordt door fantasten en halve garen. 

En dan zijn er de linke asielverzoekers die door linkse advocaten en zwaar betoelaagde hulporganisaties verschillende aanvragen indienen. Lukt het niet met het ene dossier, dan blijft er nog steeds een ander dossier (of meerdere, waarom niet ?) dat een kans maakt op erkenning.  Het bedrog wordt nu openlijk toegegeven en niemand schijnt er zwaar aan te tillen. Het zijn vooral de hulporganisaties die hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor deze meervoudige aanvragen. Uiteraard durft niemand op te treden tegen de initiatiefnemers van deze praktijken.  De linkse beleidsmensen staan onveranderlijk paraat om bedrog, corruptie en gesjoemel te rechtvaardigen. De socialisten en hun groene kameraden zijn de partijen die uit naam van zelf verzonnen normen over democratie, crimineel gedrag aanmoedigen.  En voor de liberalen is criminaliteit een bron van inkomsten voor de staat.  En de tjeven vinden het een beetje goed maar ook een beetje niet goed.   En samen wenen ze op mekaars schouders uit, dat de menschen zich van hen afkeren. Hoe zou het komen ? En, en, en ... zovoort.
 
Terug naar de cijfers.  In totaal werden tijdens de eerste vijf maanden van 2012 niet minder dan 9.256 asielaanvragen ingediend. Dat is een daling van nog geen vijf procent in vergelijking met dezelfde periode van het recordjaar 2011. Met een gemiddelde van 1.851 dossiers per maand zal ook 2012 goed zijn voor meer dan 22.000 asielaanvragen. Het mag duidelijk zijn: de asielpoort blijft in dit land wagenwijd openstaan. Om de jaarlijks weerkerende opvangcrisis ten gronde op te lossen, is er slechts één maatregel :  de instroom van asielzoekers beperken, de doorstroom van de dossiers versnellen en de uitstroom van illegalen en afgewezen asielzoekers effectief realiseren.

Ray

Bron : Filip De Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 826)

 

Wie twijfelt er nu nog aan dat vele van onze rechterlijke uitspraken een gevoel geven van corruptie ? Toen we vernamen wat de rechtbank van Dendermonde had beslist in verband met een proces tegen Frans Wymeersch van het Vlaams Belang keerde onze maag.

Geen zeven dagen of zeven weken of zeven maanden maar zeven JAAR geleden had de toenmalige Vlaamse Volksvertegenwoordiger Frans Wymeersch in een lokaal blad van zijn partij een klein artikeltje geschreven over het beschadigen door allochtonen van zerken op het plaatselijke kerkhof . Frans steunde zich op onjuiste informatie en deze fout werd later in hetzelfde blad toegegeven. Het ging hier over een banaal incident zoals er dagelijks hier of daar in een van onze kranten iets foutiefs wordt vermeld. Meestal publiceren kranten geen rechtzetting omdat de gemaakte fout volgens hen te onbelangrijk was.

In het bericht van Frans werd geen enkele naam vernoemd en kon niemand zich betrokken partij voelen. Maar Freddy Willockx (Sp.a), burgemeester van Sint Niklaas meende het nuttig om voor zijn uitverkoren volk van potentiele kiezers, namelijk de moslims, in de bres te moeten springen en legde klacht neer wegens rassenhaat en discriminatie.

Aangezien geen enkele persoon met naam werd vernoemd zou in ieder land deze potsierlijke klacht worden geklasseerd. Maar niet in dit apenland in het kwadraat.

Gedurende niet minder dan zeven jaar werden dossiers in dit verband aangelegd, gebeurden er onderzoeken en ondervragingen, werden belangrijke sommen belastinggeld verbrast en kilos papier vermorst om toch maar iets te vinden om deze Vlaams Belanger te kunnen veroordelen. Uiteindelijk werd Frans dus veroordeeld voor niet minder dan 4 maanden gevangenisstraf. Een zware boete en bovendien een totaal idiote ontzetting uit zijn burgerrechten voor niet minder dan 10 jaar.

Vorige week nog werd een "moslima" die in overtreding tegen onze wetten was en tijdens haar aanhouding een agente kwetste door haar een neus te breken en een tand uit te slaan na enkele uren vrijgelaten. Vorige week nog werden boeven die auto's in brand staken en voor een klein fortuin schade veroorzaakten na enkele uren op vrije voeten gesteld. Maar een man die door zijn volk tot Volksvertegenwoordiger werd verkozen en niemand enige schade berokkende werd zwaar veroordeeld door onze klassejustitie.

We kunnen en willen het niet geloven dat onze bevolking dit systeem van klassejustitie zal blijven aanvaarden. Het duidelijk hanteren van twee maten en twee gewichten wanneer het over leden van het Vlaams Belang gaat is al te duidelijk geworden.

Zoals we onlangs schreven is het hoog tijd geworden dat de Vlamingen, want daarover gaat het in feite, een soort "Institut de la Justice" gaan oprichten zoals reeds bij onze zuiderburen gebeurde. Dit Instituut zou er dan kunnen voor zorgen dat rechters van wie bewezen kan worden dat ze onaanvaardbare en "gemanipuleerde" uitspraken deden ook eens de rekening wordt aangeboden en eventueel veroordeeld kunnen worden.

Frans Wymeersch gaat in beroep en we zijn overtuigd dat er geen tweede maal een rechter zal kunnen gevonden worden om een dergelijke stupiede uitspraak te willen bevestigen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu is het aan troetelkind Cyprus

 

De problemen in Griekenland dreigen ook over te slaan naar Cyprus. Cypriotische banken zijn blootgesteld aan Griekse schulden. Daardoor is er een ''ernstige mogelijkheid'' dat de eilandstaat Europese noodhulp nodig heeft om de financiële instellingen te redden. Dat zei een regeringswoordvoerder in Nicosia.

De Cypriotische banken hebben 23 miljard euro aan schulden uitstaan in Griekenland. Dat is meer dan wat het land in een jaar verdient. De regering zelf is niet in staat om de bankensector te redden door recessie, recordwerkloosheid, bezuinigingen en een torenhoog begrotingstekort.

Cyprus staat bekend als belastingparadijs. Bedrijven hoeven slechts 10% belasting te betalen in het land.

Bron : www.geenstijl.nl 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venus voor de zon

 

Dit is wat u in idealeomstandigheden kan zien : het kleine Venusje voor de zon

In de nacht van 5 op 6 juni is een zeldzaam hemelverschijnsel te zien: de planeet Venus schuift voor de zon langs. Ooit reisden astronomen de hele wereld af voor zulke Venusovergangen.

Een sterrenkundige curiositeit, veel meer is het niet. Een zwarte stip op de zon, waar geen beroepsastronoom tegenwoordig wakker van ligt. Laat staan dat hij een maandenlange wereldreis onderneemt om het verschijnsel waar te nemen. Nee, de Venusovergang die op woensdagochtend 6 juni te zien is, is vooral interessant voor amateurs, en voor het grote publiek natuurlijk. Want wees eerlijk: zo vaak gebeurt het niet dat je getuige kunt zijn van een hemelverschijnsel dat zich pas over ruim een eeuw opnieuw voordoet.

De planeet Venus draait in een kleinere en snellere baan om de zon dan de aarde. Heel af en toe staan de drie hemellichamen precies op één lijn, en schuift het kogelronde, gitzwarte silhouet van Venus voor het heldere oppervlak van de zon langs. De laatste Venusovergangen waren in 1874 en 1882. In 2004 was er ook een te zien (ze treden steeds in paren op, met een tussenpoos van acht jaar); na 6 juni 2012 moeten astronomen weer geduld hebben tot het jaar 2117.

Arabische astronomen schijnen in de negende en tiende eeuw al Venusovergangen te hebben waargenomen met het blote oog, maar het was de Duitse sterrenkundige Johannes Kepler die er in 1629 voor het eerst aan rekende. Net op tijd, want in 1631 bleken zowel Mercurius als Venus voor de zon langs te bewegen. Een unieke gelegenheid om hun middellijn te bepalen, aldus Kepler – begin 17e eeuw was er vrijwel niets bekend over de afstanden en afmetingen van de planeten.

De Mercuriusovergang van 7 november 1631 werd met succes waargenomen door de Franse astronoom Pierre Gassendi, maar de overgang van Venus op 4 december bleek ’s nachts plaats te vinden, en is voor zover bekend door niemand gezien. Jammer, want volgens Kepler zou het zeldzame verschijnsel pas in 1761 opnieuw optreden.

De jonge amateurastronoom Jeremiah Horrocks uit Engeland dacht daar anders over. Hij deed Keplers berekeningen in 1639 nog eens over, en kwam tot de conclusie dat er ook op 4 december van dat jaar een Venusovergang te zien moest zijn. Horrocks en zijn vriend William Crabtree zijn de enige twee personen die de overang van 1639 hebben waargenomen; Horrocks overleed vier jaar later op slechts 25-jarige leeftijd.

In 1761 waren astronomen heel wat beter voorbereid op de Venusovergang. Dat was voornamelijk te danken aan de invloedrijke Engelse astronoom Edmund Halley. In 1716 zette Halley voor de Royal Society uiteen hoe je uit nauwkeurige waarnemingen van een Venusovergang de afstand tot de zon en daarmee de afmetingen van het zonnestelsel kunt berekenen. Vanaf verschillende plaatsen op aarde moest je dan de tijdstippen van begin en einde van de overgang vastleggen.

Hoog tijd dus voor sterrenkundige expedities. Halley leefde in 1761 niet meer (zelf heeft hij nooit een Venusovergang gezien), maar veel Europese astronomen trokken naar de verste uithoeken van de wereld om de Venusovergang van 6 juni te observeren. Wat nog niet meeviel in een periode waarin Engeland en Frankrijk elkaar in de Zevenjarige Oorlog op de wereldzeeën bevochten.

Verreweg de grootste pechvogel was de Fransman Guillaume Joseph Hyacinthe Jean-Baptiste Le Gentil de la Galaisière. Via het Franse Mauritius voer hij in 1761 naar Pondicherry aan de oostkust van India. Die stad bleek echter net in handen van de Engelsen te zijn gevallen, en Le Gentil’s schip moest rechtsomkeert maken. Van nauwgezette metingen kwam niets terecht.

In plaats van terug te keren naar Frankrijk besloot Le Gentil te wachten op de Venusovergang van 3 juni 1769. Daarvoor voer hij eerst naar Manila op de Filipijnen, maar uiteindelijk toch weer naar Pondicherry, inmiddels weer onder Frans bewind. Helaas was het uitgerekend die dag zwaar bewolkt. Twee jaar en twee schipbreuken later kwam Le Gentil eindelijk weer in Frankrijk aan, om te ontdekken dat niemand meer op zijn behouden terugkeer had gerekend: zelfs zijn huis en bezittingen waren al verkocht.

Dan ging het de Engelse kapitein James Cook een stuk beter af. Vanaf Tahiti in de Stille Oceaan verrichtte hij in 1769 nauwkeurige metingen aan de Venusovergang; de plaats waar zijn observatiepost stond, heet nog steeds Point Venus. Tijdens diezelfde expeditie ontdekte Cook later Nieuw-Zeeland en de oostkust van Australië.

Uiteindelijk bleek het nog niet mee te vallen om uit de schaarse meetgegevens een nauwkeurige waarde af te leiden voor de afstand van de aarde tot de zon. De tijdstippen van in- en uittrede waren moeilijk te bepalen, onder andere door het merkwaardige ‘zwartedruppeleffect’. Venus lijkt een tijdje aan de rand van de zon te ‘kleven’ – een optisch effect dat vooral bij relatief kleine telescopen optreedt.

Pas ruim een eeuw later deed zich een nieuwe gelegenheid voor. Uurwerken en telescopen waren sterk verbeterd; de fotografie had zijn intrede gedaan, en het nauwkeurig vastleggen van een Venusovergang kon weinig problemen meer opleveren. Maar het bleef een tijdrovende aangelegenheid – nog steeds was een schip het enige voertuig waarmee je naar de andere kant van de wereld kon reizen.

Zowel in 1874 als in 1882 gingen enkele tientallen expedities op pad – Engelsen, Fransen, Duitsers, Italianen, Russen, Amerikanen en Nederlanders. Vooral de Amerikaanse expedities, geleid door beroemde astronomen als Asaph Hall en Simon Newcomb, waren succesvol. In Argentinië en Zuid-Afrika werden zelfs nieuwe sterrenwachten gebouwd, speciaal voor het waarnemen van de Venusovergang.

Niet dat dat alles nu leidde tot een heel precieze bepaling van de zonsafstand; daar was de Venusmethode gewoon niet nauwkeurig genoeg voor. Pas in de loop van de twintigste eeuw werd de gemiddelde afstand tussen aarde en zon (de zogeheten astronomische eenheid) nauwkeurig bepaald, onder andere met behulp van radar. De huidige waarde bedraagt 149.597.870,69 kilometer; metingen aan de Venusovergang van 6 juni 2012 zullen daar niets aan veranderen.

Tegenwoordig zijn het vooral sterrenkunde-amateurs die zich verheugen op het zeldzame hemelverschijnsel. En zo is de Venusovergang na een korte maar hevige flirt met de professionele astronomie weer terug waar hij in 1639, met het rekenwerk en de waarnemingen van Jeremiah Horrocks, begon: in het domein van de hobbyisten.

 

De Venusovergang van woensdag 6 juni duurt van kort na middernacht tot even voor zeven uur ‘s morgens. Vanuit België en Nederland speelt het verschijnsel zich dan ook grotendeels onder de horizon af – de zon komt pas rond 05.20 uur op. Venus doet er dan nog anderhalf uur over om de zonsrand te bereiken; tijdens de uittrede staat de zon op een hoogte van ca. tien graden boven de horizon. Die uittrede begint om 06 uur, 37 minuten en 25 seconden en duurt tot 06 uur, 55 minuten en 03 seconden.

Om het verschijnsel te zien moet je dus in ieder geval vroeg op. Kies een waarnemingsplaats met een zo vrij mogelijk uitzicht op de oostnoordoostelijke horizon.

Echt opvallend is Venus niet: de zwarte stip is nét met het blote oog zichtbaar, maar dan moet wel een veilig zonnefilter worden gebruikt, zoals een eclipsbril of een lasglas nummer 14, te verkrijgen in de meeste ijzerwarenwinkels. Ook bij gebruik van een verrekijker moet een deugdelijk filter worden gebruikt.

De meeste volks- en publiekssterrenwachten zullen tijdens de Venusovergang zijn geopend, zodat het verschijnsel met behulp van een telescoop kan worden bekeken. Ook worden er op internet livebeelden vertoond van talloze webcams.

© Govert Schilling

http://www.allesoversterrenkunde.nl/artikelen/1234-Venus-voor-de-zon.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever schiet wakker : Wie is die Abu Inram ?

 

 

   
 
Kennen wij mekaar ?

Bartje wil Aboe Imram van Sharia4B voor het Belgisch (?) gerecht (?) en dan moet de veroordeelde naar een Marokkaanse gevangenis. Bartje kent al bij voorbaat de uitspraak, "schuldig "en de strafmaat. Dewever wordt duidelijk nerveus nu de verkiezingen naderen. Hij wordt zich bewust dat er een islamprobleem bestaat. Wat vindt de moslimkameraad Jan Jambon hier over ? 

Laat me niet lachen Bartje. Gerecht? Hoe meer geld je symbolisch naar de sleeplift van Strépy-Thieu sleept, hoe ongeloofwaardiger je voor mij wordt !

Het vermoeden van onschuld mag nooit gelden voor machthebbers want  anders verzanden we in een dictatuur.

Met energetisch islamofoob uitgebalanceerde groeten.


Lucky9




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!