Angeltjes
07-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gastarbeider-taxivoerder in Prachtland Saudi-Arabië

 

 

In Prachtland Saudi-Arabië ontstaat er in een taxi, gereden door een chauffeur uit Bangladesj, ook een fantastisch Prachtland, een meningsverschil met een Arabische klant, die de scène filmt. Dit lijkt ons een ideale manier om met vreemdelingen om te gaan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tot in 2117, Venus

 

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ban cruiseschepen uit Venetië

 

 

Actievoerders eisen dat het Venetiaanse stadsbestuur enorme cruiseschepen met een capaciteit van 4.500 passagiers uit de kwetsbare lagune weert. De zogenaamde "monsterschepen" zorgen voor vervuiling en schommelingen in het waterpeil die de fundering van de eeuwenoude gebouwen kunnen aantasten en bovendien dikwijls mooie vergezichten blokkeren. De scheepsramp met het cruiseschip Costa Concordia, begin dit jaar voor de kust van Isola del Giglio, heeft de bezorgdheid over deze gevoelige locatie alleen maar doen toenemen.

De passage dit weekend van de MSC Divina, het grootste cruiseschip ooit dat Venetië heeft bezocht, heeft de gemoederen flink verhit. Actievoerders zwaaiden met banners met daarop "Geen grote schepen". Ze stuurden ook een open brief naar Sophia Loren, de bekende Italiaanse doopmeter van het schip. "We kunnen niet geloven dat een legende als jij wil geassocieerd worden met dit monsterschip dat Venetië vernietigt", zo luidde een paragraaf van de brief. "We vragen jou om geen doopmeter meer te zijn. Help ons om Venetië te vrijwaren."

15.000 auto's
Silvio Testa, de woordvoerder van de actiegroep, verklaarde aan The Independent dat de vervuiling veroorzaakt door cruiseschepen hun grootste zorg is. "Zo'n schip stoot in een uur meer schadelijke gassen uit dan 15.000 auto's," beweert Testa.

Unesco
Ook Unesco, de culturele tak van de Verenigde Naties, heeft al eerder de Italiaanse autoriteiten verzocht de toegang van grote cruiseschepen tot Venetië in de toekomst te beperken. De kanalenstad is door Unesco immers aangewezen als cultureel werelderfgoed. Jaarlijks doen ongeveer 300 grote cruiseschepen Venetië aan, aldus de organisatie. De Italiaanse overheid wordt dringend aangespoord om alternatieve plannen voor vervoer over water naar Venetië te ontwikkelen.

Geen alternativeven
Na de ramp met de Costa Concordia heeft de Italiaanse regering cruiseschepen van meer dan 40.000 ton verboden om dichtbij de kust of cultureel erfgoed te varen. Maar cruisemaatschappijen kunnen deze ban heel makkelijk omzeilen aangezien er geen alternatieve toegangswegen zijn om de binnenstad van Venetië te bereiken.

Bon : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Evergem in de spot

 

 

Evergem is een plaats en gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen. De gemeente ligt net ten noordwesten van Gent, in het Gentse Houtland, grenzend aan het uiterste zuidoosten van het Meetjesland, een streek met typische natuurkenmerken die zich uitstrekt tussen Gent en Brugge. De gemeente telt ruim 32.000 inwoners.Evergem grenst aan de industrie-as Gent-Zelzate langs het belangrijke zeekanaal Gent-Terneuzen.

Dit kianaal werd in 1547 onder de regering van Keizer Karel V gegraven als de Sassevaart en verbond de haven van Gent met de Westerschelde via het sluizencomplex van Evergem. De nieuwste sluis uit 2008 is de grootste sluis voor de binnenscheepvaart in België. Onder Koning Willem I werd in 1825 het kanaal doorgetrokken naar Terneuzen. Vandaag is het een enorme waterweg van 32 km lengte en 200 m breedte die toegang verleent aan schepen van 125.000 ton.

De vestiging van een elektrische centrale in Langerbrugge in 1911 betekende een aanvang van de industrialisatie van de linkeroever van het kanaal en een intrede van de grootindustrie in Evergem.

Na vele jaren van terreur door de Fransen aan het einde van de 17de eeuw kwam een periode van vrede en welvaart. dit betekende ook een grote bevolkingstoename en minder ruimte tussen de gehuchten. bijgevolg werden de grote pachtgoeden vaak in tweeën verdeeld waarbij de rendabiliteit daalde. De Industriële Revolutie bracht rond 1825 de oplossing met de huisnijverheid van linnen, een brouwerij, een jeneverdistilleerderij en een bleekmiddel-fabriek. Evergem werd sterk afhankelijk van de textielindustrie en de crisis van 1830 betekende hongersnood en verschrikkelijke armoede en ellende.

Met de industrialisering van Gent meer dan 30 jaar later komt voor Evergem de ommekeer. De wegen worden verhard, spoorwegen gebouwd en grote fabrieken worden opgestart. Maar Evergem is toch niet de industriële stad geworden door de aanhechting van de economisch interessante terreinen rondom het uitgebreide Kanaal Gent-Terneuzen aan Gent in 1927. In feite is het zuidelijke deel verloren gegaan toen de "Ringvaart" die Gent omsluit, werd aangelegd door Evergem en veel van de resterende vruchtbare grond werd verkaveld voor residentiële woonwijken, terwijl de noord-oostelijke deel zijn landelijke karakter grotendeels heeft weten te behouden. Evergem werd groter en groter.

Evergem: Evergehem komt van "Ever-ingahaim" wat verwijst naar de Frankische krijgsheer Ever die zich kwam vestigen in de streek rond de Kale, een bijrivier van de Schelde. "Inga" betekent afstammelingen en "haim" staat voor woonplaats van Ever.
Ertvelde: Hiervan is de oorsprong nog steeds onduidelijk. Men weet wel dat het komt van "arte-velde" maar de term "arte" is nog steeds een onopgelost taalkundig raadsel.
Sleidinge: De oorsprong van Sleidinge doet enige discussie opwaaien. De ene zegt dat het zou komen van "Se-Leidinge" ofte zeeleiding. Volgens bronnen zou eeuwen geleden de zee tot aan deze gemeente gekomen hebben. Anderen zoeken de verklaring bij het Keltische woord "Sclydinga" wat zou staan voor "slibberige weide".
Wippelgem: komt van "Wipula-Ingahaim" wat zou neerkomen op woongebied (heem) van de Frankische krijger Wipo of Wippa, Wipula zou vermoedelijk een verkleinwoord geweest zijn.
Kluizen: In 1115 kreeg de abdij van Ename een stuk woeste grond (het huidige Kluizen) cadeau van graaf Boudewijn VII van Vlaanderen, dit om er voor de monniken een zogenaamde "clusa" ofte kluis op te bouwen


Burgemeester Erik De Wispelaere (CD&V)
Bestuur CD&V/N-VA, PVG-sp.a
Zetels 31
CD&V/N-VA 12
PVG-sp.a 6
Vlaams Belang 5
Open Vld 4
Groen! 2
Onafhankelijk 2

Bron : Wikipedia


06-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 6 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik schrok een beetje ...

toen ik die recente foto van Bart zag. Hij lijkt fel verouderd en ongelukkig. Ik vond hem veel sympathieker in zijn curryworst met frieten tijdperk , een gezellige dikkerd die me deed denken aan de lamme goedzak van Tijl Uilenspiegel.

Hij heeft nu een groot probleem waardoor hij  blijft vermageren zonder dieet.  Als hij absoluut burgermeester wil worden moet hij wel degelijk rekening houden met onze ex-gastarbeiders en hun oogappel het sharia4 opperhoofd. Als hij die fris waaiende Islamwind tegen de schenen gaat stampen is hij binnen de korste keren niet meer herkenbaar door anorexia.

Ga eens ten rade bij het VB beste Bart ,laat daar je tranen de vrije loop en verontschuldig je voor al het onrecht dat je deze partij hebt aangedaan.

René

*****

Een vraagje van een leek

Rechters nemen soms van die besluiten waarvan je je afvraagt of zij "onder invloed" waren toen ze "recht" spraken... "Is het wettelijk verboden de naam van de rechter te vermelden bij dergelijke "rare" uitspraken?"

Ludo

*****

Rechtstaat zei u?

Wetten worden overal in europa aangepast aan de multicul en o wee als “ze” je voor hun poco-rechters kunnen slepen. En dan zijn ze verbaast dat de stoppen doorslaan bij sommigen die dan het recht in eigen handen nemen. http://ejbron.wordpress.com/2012/05/30/vijf-maanden-gevangenisstraf-video/

Stradi

*****

Frans Wymeersch

Voor wanneer de openbare executie van Frans Wymeersch op de Grote Markt te Sint Niklaas ? Naast de hot dog kraampjes , smoutebollen , springkastelen , zien wij de grote Willockx tribune waar de rode ridders ,strijders voor de verdraagzaamheid en rechtvaardigheid hebben plaatsgenomen , weliswaar in de schaduw van de nieuwe orde delegatie . Onder luid gejoel van het dom ,rood stemvee-gepeupel , wordt de Frans rechtopstaand in een huifkar naar zijn scherprechter gebracht. Het vonnis wordt hem voorgelezen in het Arabisch en daarna als gunst , ook in het Nederlands. Die vergelijking kun je gerust maken met het vonnis uitgesproken door een ... ? even schandalig , even middeleeuws , dan te bedenken , het sharia4 oppperhoofd zit nog steeds niet achter de tralies . Witte Jozef is zelfs tegen een verbod voor het opdoeken van dat clubje haatzaaiers ! Aan de vrije meningsuiting mag niet geraakt worden , iedereen mag en kan een vereniging stichten, waren zijn argumenten.

René

*****

Hoernalisme vs Sharia4Belgium 
 
Ik stel “hoernalist” als nominatie voor het woord van het jaar 2012
 
Hoernalist(e): schrijver / schrijfster van politiek correcte berichten en leugens die het publiek worden voorgesteld als (onafhankelijk) nieuws. Hoernalist: iemand die voor zijn beroep, het maken van nieuwsberichten, opzettelijk de waarheid manipuleert of belangrijke feiten aan het volk verzwijgt omdat deze de politieke meesters onwelgevallig zijn of strategisch niet in de politiek ideologische lijn passen. Stelt persoonlijke interpretaties voor als realiteit of feit. Oorzaak: Hoernalisten zijn vaak tijdens hun opleiding subtiel geïndoctrineerd door docenten en professoren die verhulde politieke agenda’s bezigen. Hoernalisten zijn werkzaam in de gedrukte media, tv en internet zowel bij de officiële staatszenders als commerciële kanalen. Synoniemen: volksverrader, bedrieger, leugenaar, journaille (Fr. Samenvoeging van journalist en canaille: uitschot).
 
Excellent voorbeeld van hoernalisme is de Ter Zake aflevering van 4/6/2012 item: “Talibaantje spelen” inzake de recente boerka rellen in Molenbeek..
 
De titel zelf, “Talibaantje spelen”, is reeds een poging de ernst van de feiten te minimaliseren. Het is niet ernstig weet u wel? Zijn gewoon “jongeren” die talibaantje spelen, zoals vroeger de kinderen cowboy en indiaantje speelden. (Gewoon verder slapen beste kijkbuiskinderen, euh… idioten)
 
Dit item in de Ter Zake aflevering is trouwens een schoolvoorbeeld voor alle hoernalisten in opleiding, omdat het “stijlvol rond de pot draaien” hier tot kunst wordt verheven.
 
Kathleen Cools slaagt er glansrijk in om een item inhoudsloos vol te zeveren zonder dat er iets “terzake” gezegd wordt laat staan dat er relevante of onthullende feiten worden blootgelegd. Want na het item vraag je jezelf af: Wat weet ik nu? Wat was de informatie? Het woord islam, koran  of hadith, laat staan de doelstellingen van Sharia4Belgium komen vooral niet ter sprake. Nochtans, what's in a name: Sharia 4 Belgium, de islam wetgeving voor België. Onmogelijk zie u? Uiteraard zal de eminente Cools de drastisch veranderende demografie door middel van kweek en massale import niet ter sprake brengen.
 
Op de multiple choice vraag van Kathleen: “of Sharia4Belgium een bende extremisten is of  een bende gekken die best in de media genegeerd worden”, replikeerde filmmaker Hassan Rahali excellent, hij slaagde er vlotjes in om Sharia4Belgium gelijk te stellen met het Vlaams Belang waarbij hij er fijntjes aan toevoegde dat het VB “jammer genoeg gefinancierd word door de overheid”.
 
“The most grossly obvious facts can be ignored when they are unwelcome.”
-        George Orwell
 
Echter de kern van de ellende: massa immigratie, de islam en de consequenties ervan: de sharia (de islamitische wetgeving gebaseerd op de koran en de hadith) worden politiek correct verzwegen in de hele discussie. Laat staan dat de werkelijke oorzaak van de migratie stroom ter sprake zou worden gebracht. Wilt u de bevolking grondig beliegen en bedonderen? Vertel geen kleine leugen, maar maak de leugen en het bedrog zo groot dat de doorsnee man en vrouw zich niet eens kan inbeelden dat het een leugen is.Verkondig dan in alle ernst uw leugens en noem het een journaal, nieuwsduiding of informatie.
 
“During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.”
-        George Orwell
 
De waarheid is de waarheid, hoe pijnlijk ook. De waarheid is niet racistisch, seksistisch, homofoob, antisemitisch of islamofoob, de waarheid is wat ze is en feiten zijn geen “haatspraak”. Echter waarheid en feiten kunnen voor de politieke particratie pijnlijk zijn omdat de macht gebaseerd is op leugens en bedrog, daarom zullen zij hard roepen dat de klokkenluiders racisten zijn, extremisten die het zwijgen moet opgelegd worden. Alle “radicalen” die het durven de machthebbers hun positie in vraag te stellen of te bedreigen zullen systematisch het zwijgen opgelegd worden, of het nu moslim of Vlaams nationalistische radicalen zijn.
 
"If you don't read the newspaper, you are uninformed, if you do read the newspaper, you are misinformed." 

      -     Mark Twain
 
Als u echt nog enig geloof hecht aan de oprechtheid van de Main Stream Media, hetzij gedrukt hetzij tv, radio of internet dan bent u redelijk naïef om niet te zeggen achterlijk.
 
Prometheus

*****

Frank Wymeersch

Wat ik niet begrijp, nooit begrepen heb en nooit begrijpen zal is de vermaledijde laksheid van ALLE Vlamingen buiten hen die het VB getrouw zijn en anderen zoals het merendeel van de lezers van Angeltjes in gevallen zoals deze. Wat de overgrote meerderheid bezielt om niet te reageren en onze rechten te eisen en te verdedigen begrijp ik ook niet.Is het al zover gekomen dat een onrechtvaardigheid zoals deze beschouwd wordt als normaal? Hoe kan men een partijdige rechter aanvaarden? Het is een schande voor justitie. In een apenland kan je je verwachten aan apenstreken maar dit is niet meer om mee te lachen. Hier gaat het niet om gesjoemel met belastingsgeld door hooggeplaatsten waar die veroordeling op zijn plaats zou zijn, hier gaat het om een mensenleven en het etiket dat Frank Wymeersch opgeplakt krijgt alsof hij een misdadiger is.  Dit is een stap in de richting van onverdoofde slachting maar de doorsnee Vlaming gelooft dat het allemaal zo'n vaart niet zal lopen, sukkelaars.

Foxy

*****

Johan Vanenvoordelanotte

Hoe is het mogelijk dat Johan Vanenvoordelanotte nog niet achter slot en grendel zit voor zijn keizerlijk gesjoemel . Het antwoord is zeer eenvoudig met John Crombez , bestrijder van sociale en fiscale fraude, als raadgever , persoonlijke vriend en ook zo rood als een vers geplukte tomat!

René

*****

Kunstintenties van een rotwijf !

Waarde redactie,  De uitschieter van vandaag in de media was ongetwijfeld de kunstintenties van een 21-jarige leerlinge aan de kunstacademie KASK te Aalst. Deze rosse zottin (foto gezien in de krant) was zinnens een bontcreatie te maken van 6 jonge kittens. Gelukkig kwam haar ziekelijk plan tijdig ter ore van de buitenwereld waarop een terecht misprijzen en afkeuring van haar voornemens volgde, in zoverre dat ze gauw-gauw van het plan afzag want politie en ook Gaia waren al op de hoogte.

Volgens de uitleg van dit achterlijk schepsel was er toch niks mis aan haar "kunstwerk". Ratten worden toch ook gedood dixit het rotwijf. Dat er een hemelsbreed verschil is tussen een kat en een rat is blijkbaar niet te bevatten door dit misselijkmakend creatuur. Kunst noemde die kunstkut dat! Mensen toch ... wat een ingesteldheid. Psst... sorry voor het taalgebruik,maar als ik echt boos ben kan ik het niet laten.
 
Senior

*****

http://www.gva.be/nieuws/binnenland/aid1185756/turtelboom-doucherellen-zijn-onder-controle.aspx

Bartje, rij eens een hoop valse bankbiljetten naar die douches! Itter ligt toch al vroeg op het kanaal naast de weg naar de sleeplift van Strépy-Thieu.Dan willen deze preutse cultuur-mannetjes misschien hun sperma ophouden en hun onderbroek uit laten onder de douche en ben jij lekker vroeg terug thuis.

Lucky9

*****

Losse bedenkingen

Bij het artikel over het einde der tijden in Molenbeek was een klein stukje straatnaambord te zien : "Voorspoedstraat". Misschien is nu het ogenblik gekomen om die straat om te dopen in "Rampspoedstraat". 

Vanavond heb ik BDW op TV gezien, en dat was voor mij lang geleden. Mensenlief, wat is die man vermagerd. Precies of hij een zware ziekte onder de leden heeft. Voor zo een mens ga ik zeker niet stemmen, want zoals hij er nu uitziet kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat hij waarschijnlijk toch nooit het einde van zijn mandaat zal halen. 

Regus Patof

*****

Brice De Ruyver geeft de nec-plus-ultra passe-partout aan het Vlaams Belang

Beste Angeltjes-lezer, Zonder het zelf te beseffen heeft Prof. De Ruyver met z'n interview in De Standaard aan het Vlaams Belang de quote van de eeuw geschonken waarmee elke Vlaams Belanger elke aanval en/of kritiek in de kiem kan smoren. Ik citeer: ' Er is sprake van sociaal verweer, ter beveiliging van onze samenleving.’

Dank u Brice voor deze natte semantische droom in een frietzak  zie:

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120605_065

Fugu


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse regering zwaar onder vuur, maar er vallen geen slachtoffers

 

Kris & Ingriet, het is geen goed huwelijk maar ze blijven nog even samen. Niet voor de kinderen of de seks maar voor "de menschen"

Het was groot debat vandaag in de anders zo rustige Vlaamse Keuvelzaal.  En de niet actieve bevolking kon het volgen vanaf 14 tot 17 uur, dankzij het bestaan van een derde net dat door ministerin Lieten aan de VRT geschonken werd.  Ze zal het niet vermoed hebben, dat die, lange rechtstreekse uitzendingen haar imago zouden schaden zoals gebeurde.  Linda de Win dartelde rond met Carl Devos, die een soort be-pop kapsel draagt, dat je soms ziet op hondenwedstrijden en voor de dommerds onder ons sprak hij tussendoor enkele zinnen. Carl doet dat goed, met weinig woorden : het is ook maar een schamele bijverdienste.

De volksvertegenwoordigers wilden vernemen hoe het nu eindelijk zit met de verstandhouding binnen de Vlaamse regering. Na de aflevering door CD&V-ministerin Schauvliege van een milieuvergunning voor het grote winkelcomplex Uplace in Machelen, distantieerden de socialistische ministers zich van deze beleidsdaad.  Alhoewel ze altijd alle vorige deelbeslissingen hadden goedgekeurd. Nu dus niet meer.  Een mens mag van mening veranderen, nietwaar. Waarop de minister-president hen vorige week op de knieën dwong en verplichtte hun solidariteit te hernieuwen.  Dat gelukte slechts een beetje, want de socialistische partijleiding hield voet bij stek en de 3 rode excellenties werden in een uiterst ongeloofwaardige positie gedrongen. Met hun leiding botsen of met hun eed van trouw aan de Vlaamse regering.  De drie staan in een pijnlijke spreidstand. 

Voer voor de oppositie die geen spaander heel liet van deze tragi-komische toestand. Joris van Hauthem (VB), Lode Vereeck (LDD), een Sanctorumjongen van Groen en Van Rouveroy (Open-VLD) hakten er vrolijk op los.  De anders steeds minzaam glimlachende minister-president kwam vaak zwaar geïrriteerd aan het woord met verwijzingen naar het goede beleid dat tot hiertoe gevoerd wordt. Lieten probeerde een betonnen gezicht op te zetten (de grondstoffen zijn aanwezig) maar ze gelukte er nauwelijks in haar nijdigheid te verstoppen over de sneren die zij in ontvangst moest nemen. Nadrukkelijk verzocht om zelf haar steun verbaal te bevestigen, lukte ze er enkel in de mededeling van de minister-president van vorige week niet te ontkennen. En op het moment dat er gezegd werd dat zij hooptedat de interventie van de Raad van State de beslissing van Schauvliege zou vernietigen, knikte zij bevestigend.  Toffe solidariteit. Het zal straks ten huize Lieten een wederuitzending zijn van "Vanavond niet, schat".

Maar er is meer aan de hand dan de deloyale houding van de socialisten, want ook bij de CD&V leeft er heel wat onderhuids verzet tegen de plannen van Uplace.  Tom Dehaene, de zoon van miljonair Jean-Luc, Vlaams parlementair en schepen te Zemst had ook heel wat tegenwerpingen die hij in De Standaard had verwoord en die hij herhaalde tegen Linda de Win. Even later werd hij door de LDD-er Reekmans tijdens de zitting verzocht die bezwaren ook te laten horen in het parlement.  Schoorvoetend en met veel "een beetje ja en een beetje neen"  bevestigde Tom Dehaene de reputatie van zijn partij.

Uplace ? Het zal nog niet voor morgen zijn. En de loyauteit van politici ? Nog minder.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde der tijden voor Molenbeek ?

 

 
 
Tijdens de recentste rassenrellen in Sint-Jans-Molenbeek werd het nogmaals duidelijk dat in Brussel moslimextremisten van divers pluimage actief zijn. Er werd in de pers reeds uitvoerig verwezen naar de provocerende en ophitsende rol van Sharia4Belgium, maar daarnaast waren ook nog andere Brusselse moslimgroeperingen op de eerste rijen van het gewelddadige protest te vinden.
Zo doken – voor zover we weten voor het eerst – nu ook de zwarte vlaggen op van de Mahdi: een islamitische sekte die verwacht dat het einde der tijden zal komen. Aan het einde der tijden zal de Mahdi aan de wereld verschijnen, en iedereen goed- of kwaadschiks aan de islam onderwerpen. Profetisch, voor de situatie van de allochtone Brusselaars in Molenbeek en andere Brusselse gemeenten ?
 
Belangrijker nog is dat het zogenaamde ‘Leger van de Mahdi’ in Irak een gevaarlijkere en gewelddadigere kracht is, dan pakweg Al Qaeda.
 
Het is tekenend dat in onze Brusselse straten moslims nu keet schoppen, onder de vlag van de Mahdi. Wie denkt dat met het verbieden van Sharia4Belgium de problemen opgelost geraken, slaat de bal wel erg mis. Het moslimextremisme, dat het geweld niet schuwt, is dieper en verscheidener aanwezig in onze steden, dan enkel die ene vereniging.
 
Daarom zal Brussels Vlaams Belang fractieleider Dominiek Lootens in het hoofdstedelijk parlement de Brusselse minister-voorzitter hierover interpelleren. Brussel heeft niet langer nood aan gepalaver en vergader, aan rondetafels en goede intenties maar aan daden. Een sluitend en weldoordacht actieplan tegen de aanwezigheid van moslimextremisten is meer dan nodig. In de Molenbeekse gemeenteraad zal raadslid Joris Claessens eveneens interpelleren over het moslimextremisme.
Bron : VB, BHV

Het mahdi-leger op stap in Basra. Zoals het hoort, zijn de heren gemaskerd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoera ! De asielproblemen zijn van de baan

 

Asielproblemen zijn van de baan. Voorlopig. Zonder rekening te houden met nieuwe massale aankomsten. En ook als we de zwartgallige commentaren van Vluchtelingenwerk-Vlaanderen negeren : die mensen zijn natuurlijk niet gebaat met een kleine vermindering van het aantal gevluchte sukkelaars. Tot zover staatssecretaris Maggie de Block die haar wensen graag voor werkelijkheid neemt.

Er zijn ook minder mensen die om medische redenen in ons land mogen blijven. Sinds midden februari worden mensen die hier willen blijven om medische redenen, snel door een dokter gecontroleerd. Bovendien blijken vier op de vijf mensen die een verblijfsvergunning aanvragen daar eigenlijk geen recht op te hebben. Allemaal mooi, maar wat doen we met die vaststellingen ?  Heeft iemand enig idee hoeveel illegalen er in onze grootsteden ronddolen ?  Tot welk soort leven worden deze mensen gedwongen ?  De verantwoordelijken voor deze miserabele toestanden zijn de linkse machthebbers die een onderklasse in onze maatschappij in het leven roepen en het zijn de gewone burgers die opdraven voor deze probleemgevallen. En de politie mag niet optreden, anders wordt het land gebrandmerkt als onvriendelijk en xenofoob door de internationale gemeenschap die geleid wordt door fantasten en halve garen. 

En dan zijn er de linke asielverzoekers die door linkse advocaten en zwaar betoelaagde hulporganisaties verschillende aanvragen indienen. Lukt het niet met het ene dossier, dan blijft er nog steeds een ander dossier (of meerdere, waarom niet ?) dat een kans maakt op erkenning.  Het bedrog wordt nu openlijk toegegeven en niemand schijnt er zwaar aan te tillen. Het zijn vooral de hulporganisaties die hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor deze meervoudige aanvragen. Uiteraard durft niemand op te treden tegen de initiatiefnemers van deze praktijken.  De linkse beleidsmensen staan onveranderlijk paraat om bedrog, corruptie en gesjoemel te rechtvaardigen. De socialisten en hun groene kameraden zijn de partijen die uit naam van zelf verzonnen normen over democratie, crimineel gedrag aanmoedigen.  En voor de liberalen is criminaliteit een bron van inkomsten voor de staat.  En de tjeven vinden het een beetje goed maar ook een beetje niet goed.   En samen wenen ze op mekaars schouders uit, dat de menschen zich van hen afkeren. Hoe zou het komen ? En, en, en ... zovoort.
 
Terug naar de cijfers.  In totaal werden tijdens de eerste vijf maanden van 2012 niet minder dan 9.256 asielaanvragen ingediend. Dat is een daling van nog geen vijf procent in vergelijking met dezelfde periode van het recordjaar 2011. Met een gemiddelde van 1.851 dossiers per maand zal ook 2012 goed zijn voor meer dan 22.000 asielaanvragen. Het mag duidelijk zijn: de asielpoort blijft in dit land wagenwijd openstaan. Om de jaarlijks weerkerende opvangcrisis ten gronde op te lossen, is er slechts één maatregel :  de instroom van asielzoekers beperken, de doorstroom van de dossiers versnellen en de uitstroom van illegalen en afgewezen asielzoekers effectief realiseren.

Ray

Bron : Filip De Man


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 826)

 

Wie twijfelt er nu nog aan dat vele van onze rechterlijke uitspraken een gevoel geven van corruptie ? Toen we vernamen wat de rechtbank van Dendermonde had beslist in verband met een proces tegen Frans Wymeersch van het Vlaams Belang keerde onze maag.

Geen zeven dagen of zeven weken of zeven maanden maar zeven JAAR geleden had de toenmalige Vlaamse Volksvertegenwoordiger Frans Wymeersch in een lokaal blad van zijn partij een klein artikeltje geschreven over het beschadigen door allochtonen van zerken op het plaatselijke kerkhof . Frans steunde zich op onjuiste informatie en deze fout werd later in hetzelfde blad toegegeven. Het ging hier over een banaal incident zoals er dagelijks hier of daar in een van onze kranten iets foutiefs wordt vermeld. Meestal publiceren kranten geen rechtzetting omdat de gemaakte fout volgens hen te onbelangrijk was.

In het bericht van Frans werd geen enkele naam vernoemd en kon niemand zich betrokken partij voelen. Maar Freddy Willockx (Sp.a), burgemeester van Sint Niklaas meende het nuttig om voor zijn uitverkoren volk van potentiele kiezers, namelijk de moslims, in de bres te moeten springen en legde klacht neer wegens rassenhaat en discriminatie.

Aangezien geen enkele persoon met naam werd vernoemd zou in ieder land deze potsierlijke klacht worden geklasseerd. Maar niet in dit apenland in het kwadraat.

Gedurende niet minder dan zeven jaar werden dossiers in dit verband aangelegd, gebeurden er onderzoeken en ondervragingen, werden belangrijke sommen belastinggeld verbrast en kilos papier vermorst om toch maar iets te vinden om deze Vlaams Belanger te kunnen veroordelen. Uiteindelijk werd Frans dus veroordeeld voor niet minder dan 4 maanden gevangenisstraf. Een zware boete en bovendien een totaal idiote ontzetting uit zijn burgerrechten voor niet minder dan 10 jaar.

Vorige week nog werd een "moslima" die in overtreding tegen onze wetten was en tijdens haar aanhouding een agente kwetste door haar een neus te breken en een tand uit te slaan na enkele uren vrijgelaten. Vorige week nog werden boeven die auto's in brand staken en voor een klein fortuin schade veroorzaakten na enkele uren op vrije voeten gesteld. Maar een man die door zijn volk tot Volksvertegenwoordiger werd verkozen en niemand enige schade berokkende werd zwaar veroordeeld door onze klassejustitie.

We kunnen en willen het niet geloven dat onze bevolking dit systeem van klassejustitie zal blijven aanvaarden. Het duidelijk hanteren van twee maten en twee gewichten wanneer het over leden van het Vlaams Belang gaat is al te duidelijk geworden.

Zoals we onlangs schreven is het hoog tijd geworden dat de Vlamingen, want daarover gaat het in feite, een soort "Institut de la Justice" gaan oprichten zoals reeds bij onze zuiderburen gebeurde. Dit Instituut zou er dan kunnen voor zorgen dat rechters van wie bewezen kan worden dat ze onaanvaardbare en "gemanipuleerde" uitspraken deden ook eens de rekening wordt aangeboden en eventueel veroordeeld kunnen worden.

Frans Wymeersch gaat in beroep en we zijn overtuigd dat er geen tweede maal een rechter zal kunnen gevonden worden om een dergelijke stupiede uitspraak te willen bevestigen.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu is het aan troetelkind Cyprus

 

De problemen in Griekenland dreigen ook over te slaan naar Cyprus. Cypriotische banken zijn blootgesteld aan Griekse schulden. Daardoor is er een ''ernstige mogelijkheid'' dat de eilandstaat Europese noodhulp nodig heeft om de financiële instellingen te redden. Dat zei een regeringswoordvoerder in Nicosia.

De Cypriotische banken hebben 23 miljard euro aan schulden uitstaan in Griekenland. Dat is meer dan wat het land in een jaar verdient. De regering zelf is niet in staat om de bankensector te redden door recessie, recordwerkloosheid, bezuinigingen en een torenhoog begrotingstekort.

Cyprus staat bekend als belastingparadijs. Bedrijven hoeven slechts 10% belasting te betalen in het land.

Bron : www.geenstijl.nl 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venus voor de zon

 

Dit is wat u in idealeomstandigheden kan zien : het kleine Venusje voor de zon

In de nacht van 5 op 6 juni is een zeldzaam hemelverschijnsel te zien: de planeet Venus schuift voor de zon langs. Ooit reisden astronomen de hele wereld af voor zulke Venusovergangen.

Een sterrenkundige curiositeit, veel meer is het niet. Een zwarte stip op de zon, waar geen beroepsastronoom tegenwoordig wakker van ligt. Laat staan dat hij een maandenlange wereldreis onderneemt om het verschijnsel waar te nemen. Nee, de Venusovergang die op woensdagochtend 6 juni te zien is, is vooral interessant voor amateurs, en voor het grote publiek natuurlijk. Want wees eerlijk: zo vaak gebeurt het niet dat je getuige kunt zijn van een hemelverschijnsel dat zich pas over ruim een eeuw opnieuw voordoet.

De planeet Venus draait in een kleinere en snellere baan om de zon dan de aarde. Heel af en toe staan de drie hemellichamen precies op één lijn, en schuift het kogelronde, gitzwarte silhouet van Venus voor het heldere oppervlak van de zon langs. De laatste Venusovergangen waren in 1874 en 1882. In 2004 was er ook een te zien (ze treden steeds in paren op, met een tussenpoos van acht jaar); na 6 juni 2012 moeten astronomen weer geduld hebben tot het jaar 2117.

Arabische astronomen schijnen in de negende en tiende eeuw al Venusovergangen te hebben waargenomen met het blote oog, maar het was de Duitse sterrenkundige Johannes Kepler die er in 1629 voor het eerst aan rekende. Net op tijd, want in 1631 bleken zowel Mercurius als Venus voor de zon langs te bewegen. Een unieke gelegenheid om hun middellijn te bepalen, aldus Kepler – begin 17e eeuw was er vrijwel niets bekend over de afstanden en afmetingen van de planeten.

De Mercuriusovergang van 7 november 1631 werd met succes waargenomen door de Franse astronoom Pierre Gassendi, maar de overgang van Venus op 4 december bleek ’s nachts plaats te vinden, en is voor zover bekend door niemand gezien. Jammer, want volgens Kepler zou het zeldzame verschijnsel pas in 1761 opnieuw optreden.

De jonge amateurastronoom Jeremiah Horrocks uit Engeland dacht daar anders over. Hij deed Keplers berekeningen in 1639 nog eens over, en kwam tot de conclusie dat er ook op 4 december van dat jaar een Venusovergang te zien moest zijn. Horrocks en zijn vriend William Crabtree zijn de enige twee personen die de overang van 1639 hebben waargenomen; Horrocks overleed vier jaar later op slechts 25-jarige leeftijd.

In 1761 waren astronomen heel wat beter voorbereid op de Venusovergang. Dat was voornamelijk te danken aan de invloedrijke Engelse astronoom Edmund Halley. In 1716 zette Halley voor de Royal Society uiteen hoe je uit nauwkeurige waarnemingen van een Venusovergang de afstand tot de zon en daarmee de afmetingen van het zonnestelsel kunt berekenen. Vanaf verschillende plaatsen op aarde moest je dan de tijdstippen van begin en einde van de overgang vastleggen.

Hoog tijd dus voor sterrenkundige expedities. Halley leefde in 1761 niet meer (zelf heeft hij nooit een Venusovergang gezien), maar veel Europese astronomen trokken naar de verste uithoeken van de wereld om de Venusovergang van 6 juni te observeren. Wat nog niet meeviel in een periode waarin Engeland en Frankrijk elkaar in de Zevenjarige Oorlog op de wereldzeeën bevochten.

Verreweg de grootste pechvogel was de Fransman Guillaume Joseph Hyacinthe Jean-Baptiste Le Gentil de la Galaisière. Via het Franse Mauritius voer hij in 1761 naar Pondicherry aan de oostkust van India. Die stad bleek echter net in handen van de Engelsen te zijn gevallen, en Le Gentil’s schip moest rechtsomkeert maken. Van nauwgezette metingen kwam niets terecht.

In plaats van terug te keren naar Frankrijk besloot Le Gentil te wachten op de Venusovergang van 3 juni 1769. Daarvoor voer hij eerst naar Manila op de Filipijnen, maar uiteindelijk toch weer naar Pondicherry, inmiddels weer onder Frans bewind. Helaas was het uitgerekend die dag zwaar bewolkt. Twee jaar en twee schipbreuken later kwam Le Gentil eindelijk weer in Frankrijk aan, om te ontdekken dat niemand meer op zijn behouden terugkeer had gerekend: zelfs zijn huis en bezittingen waren al verkocht.

Dan ging het de Engelse kapitein James Cook een stuk beter af. Vanaf Tahiti in de Stille Oceaan verrichtte hij in 1769 nauwkeurige metingen aan de Venusovergang; de plaats waar zijn observatiepost stond, heet nog steeds Point Venus. Tijdens diezelfde expeditie ontdekte Cook later Nieuw-Zeeland en de oostkust van Australië.

Uiteindelijk bleek het nog niet mee te vallen om uit de schaarse meetgegevens een nauwkeurige waarde af te leiden voor de afstand van de aarde tot de zon. De tijdstippen van in- en uittrede waren moeilijk te bepalen, onder andere door het merkwaardige ‘zwartedruppeleffect’. Venus lijkt een tijdje aan de rand van de zon te ‘kleven’ – een optisch effect dat vooral bij relatief kleine telescopen optreedt.

Pas ruim een eeuw later deed zich een nieuwe gelegenheid voor. Uurwerken en telescopen waren sterk verbeterd; de fotografie had zijn intrede gedaan, en het nauwkeurig vastleggen van een Venusovergang kon weinig problemen meer opleveren. Maar het bleef een tijdrovende aangelegenheid – nog steeds was een schip het enige voertuig waarmee je naar de andere kant van de wereld kon reizen.

Zowel in 1874 als in 1882 gingen enkele tientallen expedities op pad – Engelsen, Fransen, Duitsers, Italianen, Russen, Amerikanen en Nederlanders. Vooral de Amerikaanse expedities, geleid door beroemde astronomen als Asaph Hall en Simon Newcomb, waren succesvol. In Argentinië en Zuid-Afrika werden zelfs nieuwe sterrenwachten gebouwd, speciaal voor het waarnemen van de Venusovergang.

Niet dat dat alles nu leidde tot een heel precieze bepaling van de zonsafstand; daar was de Venusmethode gewoon niet nauwkeurig genoeg voor. Pas in de loop van de twintigste eeuw werd de gemiddelde afstand tussen aarde en zon (de zogeheten astronomische eenheid) nauwkeurig bepaald, onder andere met behulp van radar. De huidige waarde bedraagt 149.597.870,69 kilometer; metingen aan de Venusovergang van 6 juni 2012 zullen daar niets aan veranderen.

Tegenwoordig zijn het vooral sterrenkunde-amateurs die zich verheugen op het zeldzame hemelverschijnsel. En zo is de Venusovergang na een korte maar hevige flirt met de professionele astronomie weer terug waar hij in 1639, met het rekenwerk en de waarnemingen van Jeremiah Horrocks, begon: in het domein van de hobbyisten.

 

De Venusovergang van woensdag 6 juni duurt van kort na middernacht tot even voor zeven uur ‘s morgens. Vanuit België en Nederland speelt het verschijnsel zich dan ook grotendeels onder de horizon af – de zon komt pas rond 05.20 uur op. Venus doet er dan nog anderhalf uur over om de zonsrand te bereiken; tijdens de uittrede staat de zon op een hoogte van ca. tien graden boven de horizon. Die uittrede begint om 06 uur, 37 minuten en 25 seconden en duurt tot 06 uur, 55 minuten en 03 seconden.

Om het verschijnsel te zien moet je dus in ieder geval vroeg op. Kies een waarnemingsplaats met een zo vrij mogelijk uitzicht op de oostnoordoostelijke horizon.

Echt opvallend is Venus niet: de zwarte stip is nét met het blote oog zichtbaar, maar dan moet wel een veilig zonnefilter worden gebruikt, zoals een eclipsbril of een lasglas nummer 14, te verkrijgen in de meeste ijzerwarenwinkels. Ook bij gebruik van een verrekijker moet een deugdelijk filter worden gebruikt.

De meeste volks- en publiekssterrenwachten zullen tijdens de Venusovergang zijn geopend, zodat het verschijnsel met behulp van een telescoop kan worden bekeken. Ook worden er op internet livebeelden vertoond van talloze webcams.

© Govert Schilling

http://www.allesoversterrenkunde.nl/artikelen/1234-Venus-voor-de-zon.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever schiet wakker : Wie is die Abu Inram ?

 

 

   
 
Kennen wij mekaar ?

Bartje wil Aboe Imram van Sharia4B voor het Belgisch (?) gerecht (?) en dan moet de veroordeelde naar een Marokkaanse gevangenis. Bartje kent al bij voorbaat de uitspraak, "schuldig "en de strafmaat. Dewever wordt duidelijk nerveus nu de verkiezingen naderen. Hij wordt zich bewust dat er een islamprobleem bestaat. Wat vindt de moslimkameraad Jan Jambon hier over ? 

Laat me niet lachen Bartje. Gerecht? Hoe meer geld je symbolisch naar de sleeplift van Strépy-Thieu sleept, hoe ongeloofwaardiger je voor mij wordt !

Het vermoeden van onschuld mag nooit gelden voor machthebbers want  anders verzanden we in een dictatuur.

Met energetisch islamofoob uitgebalanceerde groeten.


Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag in 't Pallieterke : De Oostendse saga met JM Dedecker

 

 

 

"In het rode keizerrijk Oostende passeert alles"
Op de praatstoel: Jean-Marie Dedecker

 284 bladzijden lang een rist voorbeelden van belangenvermenging, manipulatie, economische malversaties, normvervaging en van onkies financieel en electoraal gewin; zo kan je het boek ‘De keizer van Oostende‘ het best samenvatten. Volgens Jean-Marie Dedecker (LDD), die jarenlang de vuile zaakjes van Johan vande Lanotte en co bovengespit heeft, is dat nog maar het topje van de ijsberg. “Moest ik het boek schrijven, het is dubbel zo dik. Het is 300 pagina’s te kort.”. Lees verder in 't Pallieterke.

En verder in dit nummer:

Magnette draait de klok terug
Gravensteengroep: het gat in de Belgische democratie
Dirk Melkebeek overleden
Roddels uit de Wetstraat
't Pallieterke is vanaf dinsdag te koop in de dagbladhandel. (prijs 1,95 euro)

 


05-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jürgen Verstrepen uit LDD gezet

 

Het Laatste Nieuwe bevestigt vandaag in een uitgebreid artikel, dat Verstrepen uit zijn partij is gezet. Dat de man het zelf gezocht heeft, staat voor osn buiten kijf : Streep is gewoon geen mens die kan samenwerken. Hij is een afschuwelijke roddelnicht en heeft een ego van Wilrijk tot in Tokyo.  Ze weten in de Piratenpartij wat ze met deze onbetrouwbare figuur kunnen meemaken.

Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen is uit LDD (Lijst Dedecker) gezet. Dat heeft partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker bevestigd. "Verstrepen heeft de partij met zijn publieke verklaringen beschadigd", verduidelijkte Dedecker. Een recent interview waarin Verstrepen scherp uithaalde naar Dedecker zou de spreekwoordelijke druppel zijn geweest. Verstrepen zelf spreekt van een "afrekening", Dedecker van "de kroniek van een aangekondigde defenestratie".

Verstrepenzelf zag de bui trouwens vorige week al hangen. Hij zei toen dat Dedecker hem wellicht uit te partij wilde zetten naar aanleiding van uitspraken in het weekblad Dag Allemaal. En zo geschiedde vandaag.

Geen vrienden in de politiek
In het bewuste interview zegt Verstrepen dat hij zich door Dedecker bedrogen voelt. "Ik dacht dat Dedecker een vriend was met wie ik samen iets kon opbouwen. Ik moet helaas vaststellen dat je in de politiek geen vrienden hebt. Vijf jaar na mijn overstap naar LDD voel ik mij verraden en moet ik de messen uit mijn rug trekken die hij erin heeft gestoken", aldus Verstrepen.

Die uitspraken waren bij Dedecker duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. Het partijbestuur van LDD besliste vandaag om Verstrepen uit de partij te zetten. Verstrepen reageert verbaasd. "Ik word afgemaakt op basis van één interview. Blijkbaar telt de freedom of speech niet meer", aldus Verstrepen.

"De sjeik spreekt en de rest volgt"
Verstrepen zou de beslissing van het partijbestuur graag aanvechten. "Maar ik kan zelfs binnen de partij niet meer in beroep gaan tegen de beslissing. Het orgaan dat daarvoor was opgericht, de Raad van Gezond Verstand, is opgedoekt. Het doet me denken aan Qatar, waar ik onlangs op bezoek was: de sjeik spreekt en de rest volgt".

Verstrepen weet nog niet wat hij zal doen, maar zou naar eigen zeggen graag blijven uitmaken van de LDD-fractie in het Vlaams Parlement. "Het is aan de fractie om te beslissen. Zij moeten maar zien of het partijbelang primeert".

Verstrepen begon in 1988 bij de publieke omroep BRTN. In 1993 startte hij samen met Zaki Dewaele en IDTV (Nederland) een productiehuis. Verstrepen stichtte in 2000 het internetbedrijf Politicsinfo.net dat in 2003 werd overgenomen door Roland Duchatelet.

'ZwartWit'
Voor VT4 en VTM maakte Verstrepen reportages. Zijn bekendste programma is de personalityshow 'ZwartWit'. Dit programma liep op MetroPolys en later op Topradio. De laatste uitzendingen waren ook via de televisie te volgen op KanaalTwee.

Margriet Hermans
In maart 2010 startte hij met het televisieprogramma 'Verstrepen & Hermans' (V&H) op GUNKtv. Samen met Open Vld'er Margriet Hermans presenteerde hij een discussieprogramma over maatschappij en politiek. In Vlaanderen is hij het eerste actieve parlementslid die dit doet in navolging van zijn voorbeelden in de VS.

Verstrepen levert mediaproducten en consulting aan Lijst Dedecker.

Verruimer bij Vlaams Blok
Na het einde van zijn carrière bij radio en televisie kreeg Verstrepen aanbiedingen van CD&V en VLD. Uiteindelijk ging hij in zee met het Vlaams Blok, dat hem als onafhankelijk kandidaat een verkiesbare plaats gaf. In 2004 stond hij als eerste opvolger op de Antwerpse kieslijst van Vlaams Blok voor de federale parlementsverkiezingen. Voor het Europese parlement, dat tegelijk werd verkozen, stond hij elfde op de VB-lijst.

De partij profileerde Verstrepen samen met Marie-Rose Morel als verruimers in een campagne die het VB een nieuw imago moest geven, na de definitieve veroordeling van de partij voor inbreuken op de racismewet.
 
In die periode zetelde hij als Vlaams volksvertegenwoordiger in de commissie Media en Digitaal Vlaanderen van het Vlaams Parlement. Zijn media-activiteiten spitsen zich vooral toe op het internet, met een weblog, podcastings en een duidelijker geopinieerde radioshow 'Zwart of Wit' via de aangekondigde VB-zender Digitale Radio VB6015.

De zender VB6015 raakte vanwege internationale druk niet in de lucht. Verstrepen heeft wel zijn analoge 'ZwartofWit' enige tijd in Europa verspreid op 15660 kHz vanuit Rusland. Zijn programma werd ook iedere zondag uitgezonden op Radio Alicante International FM @ 97.5[1], voor de Vlamingen in Benidorm en Torrevieja.

Antwerpse gemeenteraad
In oktober 2006 werd hij zowel voor de Antwerpse gemeenteraad als de Wilrijkse districtsraad verkozen, maar wegens de onverenigbaarheid van beide zetels mocht hij vanaf 2007 slechts in één van deze twee raden zetelen. Hij koos voor de Antwerpse gemeenteraad.

Forza Flandria
In januari 2007 opperde hij een lijst naast het Vlaams Belang te vormen met Jean-Marie Dedecker, Forza Flandria, als een rechts Vlaams front, waarop eenieder kon staan zonder een partij te hoeven verlaten. De lijst moest rechts aan een meerderheid brengen bij de federale verkiezingen op 10 juni 2007. VB-voorzitter Frank Vanhecke floot Verstrepen terug.

In het voorjaar van 2007 escaleerde de strijd tussen verruimer Verstrepen en het Vlaams Belang met als hoogtepunt de publieke discussie tussen de voorzitter Frank Vanhecke, Marie Rose Morel en Filip Dewinter.

Clash met Vanhecke
Verstrepen schreef zijn ervaringen bij het Vlaams Blok in 2008 neer in zijn boek 'Zwart op Wit' (uitgeverij Lampedaire). Het boek zorgde voor de nodige commotie vanwege de passages die gingen over naziliederen op partijbijeenkomsten. Ex VB-voorzitter Frank Vanhecke eiste van Verstrepen 50.000 euro schadevergoeding vanwege de vermeldingen over zijn relatie met partijgenote Marie-Rose Morel. Op 11 juni 2010 werd Verstrepen vrijgesproken op alle fronten door de rechtbank van eerste aanleg in Brugge. Het VB en Vanhecke konden geen tegenbewijs aanreiken voor de verklaringen van Verstrepen in zijn boek.

Op 17 april 2007 kondigde Verstrepen zijn overstap naar de nieuwe partij Lijst Dedecker aan. Op zijn persconferentie haalde hij de mislukte verruiming van het Vlaams Belang aan als hoofdreden.

Onafhankelijk
Hij werd tijdens de federale verkiezingen van 10 juni 2007 op de Antwerpse kandidatenlijst van de Lijst Dedecker voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers verkozen, maar nam dat mandaat niet op. Zijn opvolger Rob Vandevelde mocht in Verstrepens plaats gaan zetelen. In het Vlaams Parlement bleef hij zetelen als onafhankelijke.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1449054/2012/06/05/Jurgen-Verstrepen-uit-LDD-gezet-Een-afrekening.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 5 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Managers

Nu is ook de poenpakker annex loodgieter/bierbrouwer/taaltechnologiewonder/grootbankier in zijn pen geklommen om zijn poenpakkende collega's met hand en tand te verdedigen. Jean-Luc (neen, niet de gezagvoerder van het sterrenschip Onderneming, eerder de Alien uit de gelijknamige films) vindt namelijk dat het een onvergeeflijke stommiteit is om de lonen van topmanagers uit staatsbedrijven in grootte te beperken. Jean-Loek zou toch beter moeten weten.

Topmanagers van staatsbedrijven zijn per definitie politiekers, of mensen met sterke banden met politiekers of politieke partijen. Zij worden niet geselecteerd op basis van hun kennis van het zakenleven, of van de resultaten die zij in vorige jobs hebben gehaald. Het zijn slechts stromannen, neergepoot om hun meesters te dienen en om ervoor te zorgen dat er zoveel beschermelingen als mogelijk een plaatsje onder de zon krijgen. Dat deze zogenaamde 'managers' een onbegrensd salaris (met bonus, gouden parachute, bankkaart van dezaak, enzoverder enzovoort) zouden krijgen kan er bij mij niet in.

Ik moet de eerste manager van een overheidsbedrijf nog tegenkomen die zijn riante verloning werkelijk waard is.  Dit gezegd zijnde moet mij dit nog van het hart. Toen het manwijf Lieten in de Vlaamse regering geparachuteerd werd stond de regimepers bol van lofzangen voor deze dragonder, deze keiharde 'zakenvrouw' . Dit was nu eens een aanwinst klonk het. Nu zouden wij eens gaan zien wat wij zouden gaan zien. Tot een onverlaat droog deed opmerken dat de eeuwig zuurkijkende Lieten feitelijk de (politiek benoemde) baas van De Lijn was geweest, en het is nog niet zo lang geleden dat daar een ganse resem lijken uit de kast is gevallen. 

Zo, dat lucht op!

Regus Patoff

*****

De geloofwaardigheid van de sossen

Heer Ray, u was de twee rijzende sterren, die inmiddels al een tijdje aan het tanen zijn, nog vergeten, Schuddenbol Van Brempt en rekenwonder Freyaatje. Maar ik blijf erbij en val in herhaling, mensen die de Spa genegen zijn, zijn kiezers die collectief en vrijwillig gekloot willen worden.

Gina

*****

Boetes alom

We voelen het meer en meer: we gaan terug naar de Middeleeuwen, toen de leenheren het voor het zeggen hadden, de vazallen het werk mochten doen, en als ze teveel pruttelden: hop de vergeetput in ofwel op de brandstapel. O, wat is het leven toch hééééérlijk !

Christina

*****

Het dreigend én reeds aanwezige gevaar in Europa.

Zoals Stradi komt te schrijven zullen wij westerlingen geconfronteerd worden met een gigantische stijging van barbaars geweld steeds komende uit één richting, sneller dan menige verrader kan denken. Ondanks deze dreiging zullen wij westerlingen niet buigen ondanks het gigantisch verraad gepleegd door westerlingen zoals daar zijn: die EU bende, die totaal overbodige federale bende, een bende die bestaat uit een minderheid die de meerderheid schade berokkend en dat allemaal goedgevonden en goedgekeurd wordt door een meute volksverraders onder eigen volk én profiteurs.Reeds maanden maak ik melding a.g. maar omdat een Gedapo bende meekijkt en leest wordt alles afgezwakt uit angst daar waar wij westerlingen juist geen angst voor die Gedapo bende mogen tonen, we moeten die Gedapo bende bestrijden met alle middelen, wij moeten die bende zelfs uitschakelen want ze veroorzaakt zeer veel schade aan de vrijheid en leefbaarheid in ons Vlaanderen.De site van het WEF wordt dagelijks gelezen zoals ook de site http://ejbron.wordpress.com/ en de site http://xandernieuws.punt.nl/ om er maar 3 te noemen, 3 aanraders voor nuchtere westerlingen.Een verwittigd mens is er twee waard zei mij vader zaliger altijd.Er MOET massaal over geschreven worden willen we nog een veilige en leefbare toekomst achterlaten aan onze kinderen en kleinkinderen.

Jean

*****

Berlijn: Moslim onthoofdt zijn vrouw

Ik ben nog maar net bekomen van het nieuws dat een Iranees de lippen van zijn Zweedse vrouw afsneed en direct op at -verorberde is subjectief en ik vind niet onmiddellijk het juiste woord- opdat ze niet terug zouden kunnen aangenaaid worden (als je het niet gelooft, lees dan mijn vorige bijdrage op Angeltjes want in de Belgische gazetten en media zal U vruchteloos en tevergeefs blijven zoeken), en de plicht roept mij om U het volgende onaangenaams te melden uit Duitsland:
http://sosheimat.wordpress.com/2012/06/04/berlin-muslim-enthauptet-seine-frau/
In het Berlijnse multicul-district Kreuzberg heeft in de nacht op maandag een moord plaatsgevonden. De 32-jarige Koerd Orhan S. zou zijn vrouw Semanur S. (30) na een ruzie onthoofd en haar hoofd vanaf het dakterras van het appartementsgebouw op de binnenplaats ervan gegooid hebben.
In het appartement zelf bevonden zich, behalve het echtpaar (waaronder een dode zonder hoofd want die lag op de binnenplaats), ook zes kinderen tussen 1 en 13 jaar. Ze zijn volgens de politie niet gewond en werden overgedragen aan de hulpdiensten. Waarmee was dat echtpaar dertigers potvolbloeme bezig? Dertig en al zes kinderen.

Volgens een getuige heeft de vermoedelijke dader “Allahu Akbar!” geroepen. Daarna zou de 32-jarige nog meer lichaamsdelen van de vrouw afgesneden en op de binnenplaats gegooid hebben. Ik wil niet weten dewelke.
De “vermoedelijke” dader was bij de politie bekend vanwege meerdere “kleinere” delicten, waaronder het toebrengen van lichamelijk letsel, verkeers- en drugsdelicten.
Van een overtreding op het verbod van zelf halal slachten zal er waarschijnlijk geen spoor te vinden zijn bij de Kriminalpolizei. Maar dat laatste is slechts een voorlopig vermoeden van mezelf.
Heeft U overigens nog iets kunnen lezen of horen over het in Brussel aan de gang zijnde assisenproces over de dodelijke afloop van een wekenlang durende islamitische duivelsuitdrijving met de hulp van een base-ball-knuppel ? Ik ook niet. Zelfs HLN, Humo en Story zwijgen in alle talen. Laffe islam-reetlikkers zijn het.

De broer van het vrouwelijk slachtoffer dat de pech had op twintig-jarige (!) leeftjd onvruchtbaar te lijken, krijgt blijkbaar zijn zin. Het heeft allemaal niets met de islam te maken. Zo orakelde deze oen over het nut van een assisenproces op ons aller kosten.
Zo dat weten we weeral. Ik besef dat het zware kost is en zou even graag een goede mop tappen, maar helaas heeft de waarheid haar voorrechten.
Voor islamofielen géén genade, nooit !

Lucky9

*****

Betoging Hamburg

Het zou u kunnen sieren om wat genuanceerder te berichten over wat in Hamburg gebeurde. Niet iedereen die voor recht en orde opkomt moet direct als "neo-nazi" gecatalogeerd worden. Het is bijvoorbeeld niet omdat de duitse poco-pers de NPD als neo-nazi bestempelt, dat dit ook zo is. Huilen met de wolven noem ik dat, of zoals meer dan 2000 jaar geleden: tu quoque Brutus?

Eddy L.

*****

Een lentebloesem in Tunesie

Ik begin te ervaren wat Milquet zoal meemaakt als ze geschokt wordt. Het is alles behalve een goed gevoel. Ik kreeg zelfs nog naschokken  na het lezen en het bekijken van dat yoetuubeke waarbij een jonge weerloze man wordt onthoofd.

Ik ben onmiddellijk op zoek gegaan in alle kranten of dat artikeltje gepubliceerd door Angeltjes, niet terug te vinden was in onze kwaliteits- en correcte media. Niks, noppes, niets te vinden :  het enigste waarover ik mij ongerust maakte, ik kreeg zelfs opnieuw een licht schokje, was het feit dat de Britse Prins Filip werd opgenomen met een blaasontsteking.

Ik krijg sterke twijfels of de Islam wel een verdraagzame liefdevolle godsdienst omdat die steun en respect geniet van onze correcten. Ik heb ook kanttekeningen gemaakt bij hun geleerden en wetenschappers die beweren dat de aarde vierkant is en de zon rond de aarde draait. Ik ga mijn bekering wat uitstellen !

René

*****

Een politieke onthoofding.

Geachte redactie,  Zoals lang en breed uitgesmeerd in onze poco media werd V.B. lijstrekker Wymeersch uit St-Niklaas door een een zeer gestrenge rechter voor liefst 10 jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Had deze man een staatsgreep gepland ? Was hij actief lid van een terroristengroepering ?Had hij gedreigd met een bomaanslag op het CGKR ? Niets van dit alles. Ergens medio 2005 waren er op het kerkhof van St-Niklaas graven besmeurd en volgens de veroordeelde was dit het werk van moslimjongeren geweest. De toenmalige SPa burgemeester Fred Willockx, ook gekend als de tweelingbroer van E.T., was zeer in zijn wiek geschoten door deze beschuldiging aan het adres van zijn lieverdjes-kiezers.

Ge moet weten dat St-Niklaas het toonbeeld van integratie was en dat er dagelijks verbroederingsfeesten georganiseerd werden.Van hangjongeren, vandalisme en enige vorm van criminaliteit was en is daar geen sprake.  Dat het vermaledijde feit zelfs in het krantje van het V.B. vermeld werd was er indertijd voor een schuimbekkende Willockx teveel aan. Sinds het voorval kon de verwoede biljarter geen deftige bal meer potten!

Later bleek na intens en diepgaand onderzoek dat er geen moslimhand iets aan de graven mispeuterd had...( De linksen voelden zich in hun nopjes en sleurden Wymeersch èn F.Vande broecke als einderantwoordelijke van het V.B. krantje voor de rechter op beschuldiging van "rassenhaat". Het VB had inmiddels een openbare en officiële rectificatie rondgestuurd, maar dara wordt geen rekening mee fehouden. "Gezegd blijft gezegd".

Nu, na 7 jaren aarzelen is het verdict gevallen. Wymeersch die toen iets te snel conclusies uit het voorval trok, is nu de peer.  De man krijgt zo maar eventjes 1O jaar ontzetting uit zijn burgerrechten. Hij is ei zo na aan een publiekelijke onthoofding ontsnapt aangezien de doodstraf in dit onland niet meer toegepast wordt. In de plaats daarvan wordt hij politiek onthoofd .Vanhecke  die het V.B. langs de achterdeur verliet wordt vrijgesproken. Hij mag nu als poco verder dobberen in Straatsburg en later zijn opwachting maken bij de NV-A van vriend BDW. Soit.

Ik neem akte van dit overduidelijk politieke vonnis dat in beroep quasi zeker een heel andere uitspraak zal hebben. Niet alle rechters zijn linkse slonzen, gelukkig maar !  Echter, gezien het vonnis van deze poco "juge" in verhouding tot de feiten ben ik zéér benieuwd wat de staatsgevaarlijke islam maniakken van scharia4B op hun bord gaan geserveerd krijgen wegens het aanzetten en plegen van geweld tegen de politie, het oproepen om de democratie (alhoewel die reeds weg is) in dit onland omver te werpen, alle geldende regels en wetten in dit heidense land te negeren, de vrouwen alle rechten te ontzeggen, de islam hier als enige en zuiverste religie te aanvaarden en zeker de sharia wetgeving toe te passen,zelfs steniging indien nodig

.Momenteel is het gerecht nog altijd druk bezig onderzoek aan het doen naar de handel en wandel van deze terroristenbende want men is nog niet zeker of zij wel enige verantwoordelijkheid hadden bij voorbije en recente rellen in Moslimbeek. Dat de opperbaardaap  een trouwe klant is bij de rechtbank in Antwerpen moeten ze in Brussel nog vernemen. De postduif is onderweg.

mvg - Senior

*****

De eerste moslimpartij

Zover zijn we dan : de eerste Islampartij heeft blijkbaar het levenslicht gezien De rest zal wel volgen . Partij van Mohammed  of de open-Shariabroeders . De gelovige Islamieten en hun vee.  Nieuwe Verassingsvolle Allahpartij. De toekomst ziet er niet slecht uit.

De correcten die dat allemaal hebben mogelijk gemaakt kunt ge binnen afzienbare tijd gaan bezoeken in het  wassenmuseum van de verdraagzaamheid . 
René

*****

Hoopvol naar de multiculturele grootstad, geschrokken terug naar het platteland

Als je je weg wil gaan maken in een vakgebied dat door de collaborarende overheid van "elites" volop gesponsord wordt in hun wanhoopspogingen om de multiculturele besmetting te gaan promoten, en de onvermijdelijke afrekening ermee uit eigenbelang zo lang mogelijk uit te stellen, dan moet je er wat voor over hebben.

Fred

*****

De zwakke euro

Hier in Thailand blijft de euro maar zakken. Enkele jaren terug kreeg ik voor een Euro op een bepaald moment 53 bht (1 bht is ongeveer 1 BEF) nu heden ten dage nog maar 39,15 bht . Komt daarbij dat ik verleden maand mijn belastingen 3150 Euro mocht betalen . Het geluk in mijn oude dag (deze maand 68 ) kan echt niet meer op. Leve België , zijn regering , zijn koning , zijn illegalen, zijn beafsteak frites , zijn belastingen !

René

NvdR Angeltjes : 68, René, je zou het niet zeggen, je ziet er prima uit.

*****

De Turken rukken op in Heusden-Zolder

"Hij weigerde echter ontslag te nemen, waardoor hij jarenlang als onzichtbare schepen zonder bevoegdheden door de legislatuur klauterde." Dat zoiets zelfs maar tot de mogelijkheden behoort, zegt genoeg over de serieux van de geplogenheden die in dit milieu gelden.

Fred

*****

Mieke Vogels : Flagrante politieke bedriegerij

Uit zeer goede bron, die ik echter niet mag noemen, heb ik het volgende vernomen: in de gemeenteraad van Deurne waar er gestemd werd over de uitvoering van het BAM project heeft Mieke Vogels van Groen voor gestemd want VB was de enige die tegen stemde en naar haar zeggen wilde ze niet het cordon verbreken. Ze zal echter wel meelopen in de manifestatie die gehouden wordt tegen het project. Zou ze nu echt niet rood zien van schaamte? Dat gevoel kennen die groenen en roden blijkbaar niet. Ze zijn gedekt door de uitspraak "met alle middelen..."

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw fier worden op Denderleeuw

 

 


Kristof Slagmulder: “In maart kregen alle Denderleeuwenaren een enquête van het Vlaams Belang in de brievenbus. Hiermee wou onze partij peilen naar de mening van de inwoners. Uit de ingevulde formulieren die we mochten ontvangen, kon een goed beeld gevormd worden van wat er leeft bij de bevolking. De resultaten tonen alvast aan dat er een sterke steun bestaat voor de voorstellen van het Vlaams Belang. Zoals beloofd heeft het Vlaams Belang rekening gehouden met deze resultaten, want zij hebben als basis gediend voor het 10-puntenplan dat in de week van 11 juni zal verspreid worden in alle Denderleeuwse brievenbussen”.

“In deze legislatuur is Denderleeuw regelmatig negatief in beeld geweest op vlak van vreemdelingen, criminaliteit, interne ruzies, enzovoort. Het Vlaams Belang heeft net als heel wat Denderleeuwenaren de buik vol van de huidige bestuursploeg (CD&V-sp.a-N-VA) en hun beleid. Wij willen een ander én een rechts beleid zodat we opnieuw fier kunnen worden op Denderleeuw”.

“Om onze boodschap kracht bij te zetten, zal onze partij naast een 10-puntenplan ook gratis 2.000 pins en 200 t-shirts met een Vlaamse Leeuw en het Denderleeuws wapenschild verspreiden op allerlei lokale activiteiten (kermis Leeuwbrug, Rommelmarkt Welle, enz.). Op de t-shirts staat onder het campagnebeeld de slogan: 'Vlaamse Denderleeuwenaar. Daar ben ik fier op!' (zie bijlage campagnebeeld). De pins en t-shirts kunnen ook besteld worden door een SMS te sturen naar 3111 met vermelding 'Denderleeuw + naam en adres' (0,50 euro/bericht). Uiteraard zolang de voorraad strekt”.

“Op zondag 14 oktober 2012 heeft de Denderleeuwenaar de mogelijkheid om te kiezen voor een nieuw bestuur. Op die dag moet het gebeuren, niet de dag, de week of de maand erna. Nog eens zes jaar een coalitie van CD&V-sp.a-N-VA is van het goede teveel. Het wordt hoog tijd dat er een andere en een betere coalitie aan het bewind komt. In de folder worden al 14 namen van kandidaten bekend gemaakt die op de Vlaams Belang-lijst zullen staan. Het Vlaams Belang is er in ieder geval klaar voor en wij zijn bereid om onze verantwoordelijkheid op te nemen”, besluit Kristof Slagmulder.

Link 10-puntenplan: http://www.vlaamsbelangdenderleeuw.org/files/folder%2010p.pdf

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een politiek vonnis

 

Vanochtend werd voormalig Vlaams parlementslid Frans Wymeersch veroordeeld tot 4 maand met 3 jaar uitstel én een verlies van zijn burgerrechten voor de periode van 10 jaar. Daarenboven dient Wymeersch 1 euro schadevergoeding te betalen aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Aanleiding voor de veroordeling was een Vlaams Belang-publicatie uit 2005 waarin schijnbaar foutieve informatie stond met betrekking tot de daders van vandalisme op het kerkhof van Sint-Niklaas. Het door de SP.a- gedomineerde stadsbestuur liet de kans niet liggen en diende prompt een klacht in.

Dat het Vlaams Belang destijds een extra publicatie liet verspreiden om de incorrecte informatie recht te zetten, bleek voor de rechter geen legitiem argument. Het mag dan ook duidelijk wezen dat het hier om een politieke lynchpartij gaat tegen de Vlaamse onafhankelijkheidspartij, Vlaams Belang. Na de veroordeling van het Vlaams Blok in 2004, blijkt dat de rechterlijke macht zich opnieuw voor de kar laat spannen van de wetgevende (politieke) macht, wat opnieuw een schending van de scheiding der machten betekent. Het déjà vu-gevoel is dan ook bijzonder groot.

Politieke rechtspraak hoort niet thuis in een zichzelf respecterende rechtstaat. Terwijl fundamentalistische organisaties als Sharia4Belgium lustig hun gangen kunnen gaan en ongenuanceerd oproepen tot geweld, worden politici van het Vlaams Belang veroordeeld tot disproportionele straffen.

Het partijbestuur van het Vlaams Belang zal zich in de komende dagen dan ook beraden over een beroepsprocedure bij het Hof van Beroep.

Bruno Valkeniers

Tot zover dit officiële partijstandpunt door Bruno Valkeniers. Zoals geweten was in eerste instantie gewezen partijvoorzitter Frank Vanhecke, als verantwoordelijke uitgever de hoofdbeschuldigde in deze zaak.  Terecht werdendoor de verdediging argumenten aangehaald om Vanhecke buiten schot te houden.  Maar justitie hield voet bij stuk en de parlementaire onschendbaarheid van Vanhecke als Europarementair werd zelfs opgeheven. Hij gaat nu vrijuit en dat kunnen wij enkel toejuichen maar plots wordt Frank Wijmeersch de Kop van Jut met een onbillijk zware veroordeling, die er op gericht is, de man politiek de mond te snoeren.  Het is zo duidelijk als wat : Vanhecke, die inmiddels de partij verlaten heeft en haar regelmatig beschadigt, blijft buiten schot en wordt beloond, terwijl de trouwe partijsoldaat de volle laag krijgt.

Het gerecht is in handen van partijpolitiek benoemden die de faam van la justice roi-nègres in ere houden. Een zoveelste reden om dit land te verfoeien en te blijven streven naar een eigen Vlaamse Republiek.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Koningin der badsteden ? De slet van de Vlaamse kust met Johan Vande Lanotte als pooier

 

De Oostendse sp.a-mandatarissen die aan het woord komen in het boek 'De Keizer van Oostende' verontschuldigen zich voor de impact van hun woorden. "Ze legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen", was te lezen in een mededeling van sp.a-Oostende.

De lokale afdeling van de partij kwam vandaag samen in algemene ledenvergadering onder leiding van John Crombez, voorzitter van sp.a-West-Vlaanderen. Er werd onder meer gepraat over het boek 'De Keizer van Oostende' over Johan Vande Lanotte, die volgens getuigenissen de spin in een web van belangenvermenging tussen verschillende politieke niveaus en talloze bedrijven is.
Alle geïnterviewde sp.a-mandatarissen verklaren vandaag dat flarden van gesprekken met hen op onjuiste of tendentieuze wijze in het boek zijn gebruikt. "Maar niet alles werd uit de context gerukt. Verschillende geïnterviewden, onder meer Yves Miroir en Bart Bronders, willen zich ook verontschuldigen voor uitspraken die ze wel hebben gedaan" zegt Crombez.

Ze "legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen", is letterlijk te lezen in de mededeling na de vergadering. Ook Johan Vande Lanotte was aanwezig op de ledenvergadering. Volgens Crombez is hij nog steeds on speaking terms met alle mandatarissen en wil iedereen zich vanaf nu volop inzetten voor de verkiezingscampagne.

Laten we het bondig hebben over het bestuur van de stad Oostende. Een overzicht van de samenstelling van de gemeenteraad, die 39 zetels omvat, als volgt verdeeld over de partijen : 

sp-a 19  - vld 5 - cd&v 5 -  VB  7 -  GR 2 - LDD 1

Initieel had de sp-a 20 zetels en dus de volstrekte meerderheid, maar er werd gekozen (naar het model van Steve Stevaert in Hasselt) om een coalitie te vormen met de drie traditionele machtspartijen, zodat de oppositie overgelaten wordt aan de kleintjes.  Geert Lambert van Spirit verliet het kartel en stapte over naar Groen.  Maar dat brengt weinig verandering teweeg ; het is de eenmansfractie van LDD die vooral het grote oppositiewrek verzet.

Vande Lanotte heeft enkel een mandaat als gemeenteraadslid maar er gebeurt niets in Oostende dat niet zijn goedkeuring wegdraagt. De burgemeester Jean Vandecasteele is een schertsfiguur, een handpop en in het schepencollege zetelen de uitvoerders die pro-forma het beleid vertegenwoordigen dat nooit indruist tegen de inzichten van de Keizer. 

CD&V schepen Hilde Veulemans beweert dat de collegevergaderingen zelden meer dan een halfuur beslagen.  Alles wordt vooraf bedisseld in socialistische vergaderingen, geleid door gemeenteraadslid Johan Vande Lanotte.  Deze worden sinds korte tijd ook bijgewoond door John Crombez, de staatssecretaris voor fraudebestrijding, die met Oostende niets te maken heeft, maar hij is de nieuwe poulain van de Keizer. 

De socialistische schepen Bart Bronders verklaarde aan de auteurs van het boek : "Waarom moeten onze schepencollege-vergaderingen langer duren ? God de Vader zit er toch niet bij."  En in dezelfde samenhang heeft Bronders het over een mechansisme en de psychologie van een nazistisch regime. Dit zijn inderdaad verklaringen die kwestend en buiten proportie zijn en waarvoor de verantwoordelijke zich excuseert. Tegelijk ontkent hij ze niet.

Wat een toestanden in Oostende. Een stad die kreunt onder de schulden en financiële schandalen : de failliete Vismijn, de verlieslatende Kursaal, de 22 stedelijke autonome bedrijven die een normale democratische controle zeer moeilijk zoniet onmogelijk maken.  De koningin der badsteden is inmiddels gedegradeerd  tot de Slet van de Vlaamse kust dankzij een machtswellustige socialist.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoopvol naar de multiculturele grootstad, geschrokken terug naar het platteland

 

BRUSSEL - 'Hoer, slet, hoeveel kost je?' Deze intimiderende opmerkingen krijgen Sofie en andere vrouwen die in Brussel over straat lopen bijna dagelijks naar hun hoofd. Sofie Peeters onderzoekt voor haar eindwerk waarom mannen zich seksistisch gedragen.

Toen Sofie Peeters(25) twee jaar geleden van Leuven naar Brussel verhuisde, keek ze vol verwachting uit naar het leven in de hoofdstad. 'Ik keek vooral uit naar de mix van culturen in een grotere stad dan Leuven', vertelt de studente. Maar dat bleek niet zo goed mee te vallen als ze had gedacht.

'Niemand had me gewaarschuwd voor wat ik hier zou meemaken op straat. Onder meer over mannen die je constant aanspreken of seksistische opmerkingen maken.'

Als laatstejaarsstudente aan de Brusselse filmschool Rits besloot ze er haar eindwerk van te maken. In haar documentaire Femme de la rue onderzoekt ze waarom mannen zich zo seksistisch gedragen en hoe vrouwen daar mee omgaan.

'Vooral in de lente en de zomer kunnen mannen nogal tekeergaan', aldus Sofie. 'Als ik van het Zuidstation naar mijn appartement stap in de Anneessenswijk, word ik voortdurend aangesproken. Toen ik een rokje droeg, werd ik in amper een kwartiertje liefst elf keer aangesproken. En dat was niet altijd op een even charmerende manier. Sommigen roepen je allerlei verwensingen toe als hoer of slet of vragen hoeveel het kost om met je naar bed te gaan. Dat is toch niet normaal meer?'

'Zelfs in lange broek krijg je al die verwensingen naar je hoofd geslingerd. Dat kan echt het moreel van een vrouw naar beneden halen. Een meisje dat ik interviewde voor mijn documentaire was er zelfs zo door aangedaan dat ze prompt verhuisde uit Brussel. Sterk dat het zo ver moet komen. Maar je kan je moeilijk elke keer omdraaien na een opmerking. Dan duurt je traject wel drie keer zo lang.'

Toch gaat Sofie ook op zoek naar de oorzaak van dit fenomeen. Ze merkt dat het vooral een groep binnen de allochtone gemeenschap betreft die zich vaak bezondigt aan dat stuitend seksisme.

'Ik ga op zoek naar hun meningen. Ik hoor dat velen vinden dat westerse vrouwen erom vragen omdat ze vaak hoerig worden afgebeeld in bijvoorbeeld reclamecampagnes. Maar ook verveling door werkloosheid en frustratie spelen mee. Voor sommigen is het zelfs een vorm van machtsuitoefening. Zij denken Ik ben de man. Dat is vooral confronterend voor vrouwen die hier komen wonen. Daarom maak ik er ook een documentaire over. Om de mensen bewust te maken van dit toch wel gevoelige probleem.'


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=IB3N83KB&fb_ref=fb-activity


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Turken rukken op in Heusden-Zolder
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onderstaand artikel lazen wij in Vandaag.be

Een primeur voor België, want inwoners van Heusden-Zolder kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor het eerst stemmen op een uitsluitend Turkse partij. Lijsttrekker is Selahattin Özer. Hij start met ‘Sterk Heusden-Zolder’, de eerste Turkse partij, weliswaar met een oerdegelijke Vlaamse naam.

Özer, een 35-jarige accountant en zaakvoerder van een boekhoudkantoor in Berkenbos, was eind 2006 nog het beloftevolle Turkse stemmenkanon van CD&V-Plus van burgemeester Sonja Claes. Özer werd zelfs schepen, maar amper een jaar later, in december 2007, werd hij na geruzie al aan de deur gezet.

Hij weigerde echter ontslag te nemen, waardoor hij jarenlang als onzichtbare schepen zonder bevoegdheden door de legislatuur klauterde. Tot ergernis van de meerderheid, die hoopte dat hij toch nog ontslag zou nemen. “Ik heb altijd gezegd dat ik terugkom”, zegt een strijdbare Özer.

“Er is duidelijk nood aan iets nieuws in Heusden-Zolder. Bij de huidige politieke partijen is duidelijk de motivatie weg. We willen dat iedereen zich goed voelt, dat iedereen samenwerkt", aldus een ambitieuze Özer.

Tot zover Vandaag.be.  Wat zich in Heusden-Zolder afspeelt, is het prille begin van een trend die we op meerder plaatsen in Vlaanderen (en daarbuiten) zullen meemaken : waar zich belangrijke islamitische gemeenschappen bevinden, zullen eigen politieke bewegingen ontstaan.  Niet aleen is dit een bewijs van de veelal mislukte integratie maar het betekent ook een nederlaag voor de politieke partijen die hun deuren geopend hebben voor allochtonen. 

Ray

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!