Angeltjes
06-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu is het aan troetelkind Cyprus

 

De problemen in Griekenland dreigen ook over te slaan naar Cyprus. Cypriotische banken zijn blootgesteld aan Griekse schulden. Daardoor is er een ''ernstige mogelijkheid'' dat de eilandstaat Europese noodhulp nodig heeft om de financiële instellingen te redden. Dat zei een regeringswoordvoerder in Nicosia.

De Cypriotische banken hebben 23 miljard euro aan schulden uitstaan in Griekenland. Dat is meer dan wat het land in een jaar verdient. De regering zelf is niet in staat om de bankensector te redden door recessie, recordwerkloosheid, bezuinigingen en een torenhoog begrotingstekort.

Cyprus staat bekend als belastingparadijs. Bedrijven hoeven slechts 10% belasting te betalen in het land.

Bron : www.geenstijl.nl 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Venus voor de zon

 

Dit is wat u in idealeomstandigheden kan zien : het kleine Venusje voor de zon

In de nacht van 5 op 6 juni is een zeldzaam hemelverschijnsel te zien: de planeet Venus schuift voor de zon langs. Ooit reisden astronomen de hele wereld af voor zulke Venusovergangen.

Een sterrenkundige curiositeit, veel meer is het niet. Een zwarte stip op de zon, waar geen beroepsastronoom tegenwoordig wakker van ligt. Laat staan dat hij een maandenlange wereldreis onderneemt om het verschijnsel waar te nemen. Nee, de Venusovergang die op woensdagochtend 6 juni te zien is, is vooral interessant voor amateurs, en voor het grote publiek natuurlijk. Want wees eerlijk: zo vaak gebeurt het niet dat je getuige kunt zijn van een hemelverschijnsel dat zich pas over ruim een eeuw opnieuw voordoet.

De planeet Venus draait in een kleinere en snellere baan om de zon dan de aarde. Heel af en toe staan de drie hemellichamen precies op één lijn, en schuift het kogelronde, gitzwarte silhouet van Venus voor het heldere oppervlak van de zon langs. De laatste Venusovergangen waren in 1874 en 1882. In 2004 was er ook een te zien (ze treden steeds in paren op, met een tussenpoos van acht jaar); na 6 juni 2012 moeten astronomen weer geduld hebben tot het jaar 2117.

Arabische astronomen schijnen in de negende en tiende eeuw al Venusovergangen te hebben waargenomen met het blote oog, maar het was de Duitse sterrenkundige Johannes Kepler die er in 1629 voor het eerst aan rekende. Net op tijd, want in 1631 bleken zowel Mercurius als Venus voor de zon langs te bewegen. Een unieke gelegenheid om hun middellijn te bepalen, aldus Kepler – begin 17e eeuw was er vrijwel niets bekend over de afstanden en afmetingen van de planeten.

De Mercuriusovergang van 7 november 1631 werd met succes waargenomen door de Franse astronoom Pierre Gassendi, maar de overgang van Venus op 4 december bleek ’s nachts plaats te vinden, en is voor zover bekend door niemand gezien. Jammer, want volgens Kepler zou het zeldzame verschijnsel pas in 1761 opnieuw optreden.

De jonge amateurastronoom Jeremiah Horrocks uit Engeland dacht daar anders over. Hij deed Keplers berekeningen in 1639 nog eens over, en kwam tot de conclusie dat er ook op 4 december van dat jaar een Venusovergang te zien moest zijn. Horrocks en zijn vriend William Crabtree zijn de enige twee personen die de overang van 1639 hebben waargenomen; Horrocks overleed vier jaar later op slechts 25-jarige leeftijd.

In 1761 waren astronomen heel wat beter voorbereid op de Venusovergang. Dat was voornamelijk te danken aan de invloedrijke Engelse astronoom Edmund Halley. In 1716 zette Halley voor de Royal Society uiteen hoe je uit nauwkeurige waarnemingen van een Venusovergang de afstand tot de zon en daarmee de afmetingen van het zonnestelsel kunt berekenen. Vanaf verschillende plaatsen op aarde moest je dan de tijdstippen van begin en einde van de overgang vastleggen.

Hoog tijd dus voor sterrenkundige expedities. Halley leefde in 1761 niet meer (zelf heeft hij nooit een Venusovergang gezien), maar veel Europese astronomen trokken naar de verste uithoeken van de wereld om de Venusovergang van 6 juni te observeren. Wat nog niet meeviel in een periode waarin Engeland en Frankrijk elkaar in de Zevenjarige Oorlog op de wereldzeeën bevochten.

Verreweg de grootste pechvogel was de Fransman Guillaume Joseph Hyacinthe Jean-Baptiste Le Gentil de la Galaisière. Via het Franse Mauritius voer hij in 1761 naar Pondicherry aan de oostkust van India. Die stad bleek echter net in handen van de Engelsen te zijn gevallen, en Le Gentil’s schip moest rechtsomkeert maken. Van nauwgezette metingen kwam niets terecht.

In plaats van terug te keren naar Frankrijk besloot Le Gentil te wachten op de Venusovergang van 3 juni 1769. Daarvoor voer hij eerst naar Manila op de Filipijnen, maar uiteindelijk toch weer naar Pondicherry, inmiddels weer onder Frans bewind. Helaas was het uitgerekend die dag zwaar bewolkt. Twee jaar en twee schipbreuken later kwam Le Gentil eindelijk weer in Frankrijk aan, om te ontdekken dat niemand meer op zijn behouden terugkeer had gerekend: zelfs zijn huis en bezittingen waren al verkocht.

Dan ging het de Engelse kapitein James Cook een stuk beter af. Vanaf Tahiti in de Stille Oceaan verrichtte hij in 1769 nauwkeurige metingen aan de Venusovergang; de plaats waar zijn observatiepost stond, heet nog steeds Point Venus. Tijdens diezelfde expeditie ontdekte Cook later Nieuw-Zeeland en de oostkust van Australië.

Uiteindelijk bleek het nog niet mee te vallen om uit de schaarse meetgegevens een nauwkeurige waarde af te leiden voor de afstand van de aarde tot de zon. De tijdstippen van in- en uittrede waren moeilijk te bepalen, onder andere door het merkwaardige ‘zwartedruppeleffect’. Venus lijkt een tijdje aan de rand van de zon te ‘kleven’ – een optisch effect dat vooral bij relatief kleine telescopen optreedt.

Pas ruim een eeuw later deed zich een nieuwe gelegenheid voor. Uurwerken en telescopen waren sterk verbeterd; de fotografie had zijn intrede gedaan, en het nauwkeurig vastleggen van een Venusovergang kon weinig problemen meer opleveren. Maar het bleef een tijdrovende aangelegenheid – nog steeds was een schip het enige voertuig waarmee je naar de andere kant van de wereld kon reizen.

Zowel in 1874 als in 1882 gingen enkele tientallen expedities op pad – Engelsen, Fransen, Duitsers, Italianen, Russen, Amerikanen en Nederlanders. Vooral de Amerikaanse expedities, geleid door beroemde astronomen als Asaph Hall en Simon Newcomb, waren succesvol. In Argentinië en Zuid-Afrika werden zelfs nieuwe sterrenwachten gebouwd, speciaal voor het waarnemen van de Venusovergang.

Niet dat dat alles nu leidde tot een heel precieze bepaling van de zonsafstand; daar was de Venusmethode gewoon niet nauwkeurig genoeg voor. Pas in de loop van de twintigste eeuw werd de gemiddelde afstand tussen aarde en zon (de zogeheten astronomische eenheid) nauwkeurig bepaald, onder andere met behulp van radar. De huidige waarde bedraagt 149.597.870,69 kilometer; metingen aan de Venusovergang van 6 juni 2012 zullen daar niets aan veranderen.

Tegenwoordig zijn het vooral sterrenkunde-amateurs die zich verheugen op het zeldzame hemelverschijnsel. En zo is de Venusovergang na een korte maar hevige flirt met de professionele astronomie weer terug waar hij in 1639, met het rekenwerk en de waarnemingen van Jeremiah Horrocks, begon: in het domein van de hobbyisten.

 

De Venusovergang van woensdag 6 juni duurt van kort na middernacht tot even voor zeven uur ‘s morgens. Vanuit België en Nederland speelt het verschijnsel zich dan ook grotendeels onder de horizon af – de zon komt pas rond 05.20 uur op. Venus doet er dan nog anderhalf uur over om de zonsrand te bereiken; tijdens de uittrede staat de zon op een hoogte van ca. tien graden boven de horizon. Die uittrede begint om 06 uur, 37 minuten en 25 seconden en duurt tot 06 uur, 55 minuten en 03 seconden.

Om het verschijnsel te zien moet je dus in ieder geval vroeg op. Kies een waarnemingsplaats met een zo vrij mogelijk uitzicht op de oostnoordoostelijke horizon.

Echt opvallend is Venus niet: de zwarte stip is nét met het blote oog zichtbaar, maar dan moet wel een veilig zonnefilter worden gebruikt, zoals een eclipsbril of een lasglas nummer 14, te verkrijgen in de meeste ijzerwarenwinkels. Ook bij gebruik van een verrekijker moet een deugdelijk filter worden gebruikt.

De meeste volks- en publiekssterrenwachten zullen tijdens de Venusovergang zijn geopend, zodat het verschijnsel met behulp van een telescoop kan worden bekeken. Ook worden er op internet livebeelden vertoond van talloze webcams.

© Govert Schilling

http://www.allesoversterrenkunde.nl/artikelen/1234-Venus-voor-de-zon.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever schiet wakker : Wie is die Abu Inram ?

 

 

   
 
Kennen wij mekaar ?

Bartje wil Aboe Imram van Sharia4B voor het Belgisch (?) gerecht (?) en dan moet de veroordeelde naar een Marokkaanse gevangenis. Bartje kent al bij voorbaat de uitspraak, "schuldig "en de strafmaat. Dewever wordt duidelijk nerveus nu de verkiezingen naderen. Hij wordt zich bewust dat er een islamprobleem bestaat. Wat vindt de moslimkameraad Jan Jambon hier over ? 

Laat me niet lachen Bartje. Gerecht? Hoe meer geld je symbolisch naar de sleeplift van Strépy-Thieu sleept, hoe ongeloofwaardiger je voor mij wordt !

Het vermoeden van onschuld mag nooit gelden voor machthebbers want  anders verzanden we in een dictatuur.

Met energetisch islamofoob uitgebalanceerde groeten.


Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag in 't Pallieterke : De Oostendse saga met JM Dedecker

 

 

 

"In het rode keizerrijk Oostende passeert alles"
Op de praatstoel: Jean-Marie Dedecker

 284 bladzijden lang een rist voorbeelden van belangenvermenging, manipulatie, economische malversaties, normvervaging en van onkies financieel en electoraal gewin; zo kan je het boek ‘De keizer van Oostende‘ het best samenvatten. Volgens Jean-Marie Dedecker (LDD), die jarenlang de vuile zaakjes van Johan vande Lanotte en co bovengespit heeft, is dat nog maar het topje van de ijsberg. “Moest ik het boek schrijven, het is dubbel zo dik. Het is 300 pagina’s te kort.”. Lees verder in 't Pallieterke.

En verder in dit nummer:

Magnette draait de klok terug
Gravensteengroep: het gat in de Belgische democratie
Dirk Melkebeek overleden
Roddels uit de Wetstraat
't Pallieterke is vanaf dinsdag te koop in de dagbladhandel. (prijs 1,95 euro)

 


05-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jürgen Verstrepen uit LDD gezet

 

Het Laatste Nieuwe bevestigt vandaag in een uitgebreid artikel, dat Verstrepen uit zijn partij is gezet. Dat de man het zelf gezocht heeft, staat voor osn buiten kijf : Streep is gewoon geen mens die kan samenwerken. Hij is een afschuwelijke roddelnicht en heeft een ego van Wilrijk tot in Tokyo.  Ze weten in de Piratenpartij wat ze met deze onbetrouwbare figuur kunnen meemaken.

Vlaams parlementslid Jurgen Verstrepen is uit LDD (Lijst Dedecker) gezet. Dat heeft partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker bevestigd. "Verstrepen heeft de partij met zijn publieke verklaringen beschadigd", verduidelijkte Dedecker. Een recent interview waarin Verstrepen scherp uithaalde naar Dedecker zou de spreekwoordelijke druppel zijn geweest. Verstrepen zelf spreekt van een "afrekening", Dedecker van "de kroniek van een aangekondigde defenestratie".

Verstrepenzelf zag de bui trouwens vorige week al hangen. Hij zei toen dat Dedecker hem wellicht uit te partij wilde zetten naar aanleiding van uitspraken in het weekblad Dag Allemaal. En zo geschiedde vandaag.

Geen vrienden in de politiek
In het bewuste interview zegt Verstrepen dat hij zich door Dedecker bedrogen voelt. "Ik dacht dat Dedecker een vriend was met wie ik samen iets kon opbouwen. Ik moet helaas vaststellen dat je in de politiek geen vrienden hebt. Vijf jaar na mijn overstap naar LDD voel ik mij verraden en moet ik de messen uit mijn rug trekken die hij erin heeft gestoken", aldus Verstrepen.

Die uitspraken waren bij Dedecker duidelijk in het verkeerde keelgat geschoten. Het partijbestuur van LDD besliste vandaag om Verstrepen uit de partij te zetten. Verstrepen reageert verbaasd. "Ik word afgemaakt op basis van één interview. Blijkbaar telt de freedom of speech niet meer", aldus Verstrepen.

"De sjeik spreekt en de rest volgt"
Verstrepen zou de beslissing van het partijbestuur graag aanvechten. "Maar ik kan zelfs binnen de partij niet meer in beroep gaan tegen de beslissing. Het orgaan dat daarvoor was opgericht, de Raad van Gezond Verstand, is opgedoekt. Het doet me denken aan Qatar, waar ik onlangs op bezoek was: de sjeik spreekt en de rest volgt".

Verstrepen weet nog niet wat hij zal doen, maar zou naar eigen zeggen graag blijven uitmaken van de LDD-fractie in het Vlaams Parlement. "Het is aan de fractie om te beslissen. Zij moeten maar zien of het partijbelang primeert".

Verstrepen begon in 1988 bij de publieke omroep BRTN. In 1993 startte hij samen met Zaki Dewaele en IDTV (Nederland) een productiehuis. Verstrepen stichtte in 2000 het internetbedrijf Politicsinfo.net dat in 2003 werd overgenomen door Roland Duchatelet.

'ZwartWit'
Voor VT4 en VTM maakte Verstrepen reportages. Zijn bekendste programma is de personalityshow 'ZwartWit'. Dit programma liep op MetroPolys en later op Topradio. De laatste uitzendingen waren ook via de televisie te volgen op KanaalTwee.

Margriet Hermans
In maart 2010 startte hij met het televisieprogramma 'Verstrepen & Hermans' (V&H) op GUNKtv. Samen met Open Vld'er Margriet Hermans presenteerde hij een discussieprogramma over maatschappij en politiek. In Vlaanderen is hij het eerste actieve parlementslid die dit doet in navolging van zijn voorbeelden in de VS.

Verstrepen levert mediaproducten en consulting aan Lijst Dedecker.

Verruimer bij Vlaams Blok
Na het einde van zijn carrière bij radio en televisie kreeg Verstrepen aanbiedingen van CD&V en VLD. Uiteindelijk ging hij in zee met het Vlaams Blok, dat hem als onafhankelijk kandidaat een verkiesbare plaats gaf. In 2004 stond hij als eerste opvolger op de Antwerpse kieslijst van Vlaams Blok voor de federale parlementsverkiezingen. Voor het Europese parlement, dat tegelijk werd verkozen, stond hij elfde op de VB-lijst.

De partij profileerde Verstrepen samen met Marie-Rose Morel als verruimers in een campagne die het VB een nieuw imago moest geven, na de definitieve veroordeling van de partij voor inbreuken op de racismewet.
 
In die periode zetelde hij als Vlaams volksvertegenwoordiger in de commissie Media en Digitaal Vlaanderen van het Vlaams Parlement. Zijn media-activiteiten spitsen zich vooral toe op het internet, met een weblog, podcastings en een duidelijker geopinieerde radioshow 'Zwart of Wit' via de aangekondigde VB-zender Digitale Radio VB6015.

De zender VB6015 raakte vanwege internationale druk niet in de lucht. Verstrepen heeft wel zijn analoge 'ZwartofWit' enige tijd in Europa verspreid op 15660 kHz vanuit Rusland. Zijn programma werd ook iedere zondag uitgezonden op Radio Alicante International FM @ 97.5[1], voor de Vlamingen in Benidorm en Torrevieja.

Antwerpse gemeenteraad
In oktober 2006 werd hij zowel voor de Antwerpse gemeenteraad als de Wilrijkse districtsraad verkozen, maar wegens de onverenigbaarheid van beide zetels mocht hij vanaf 2007 slechts in één van deze twee raden zetelen. Hij koos voor de Antwerpse gemeenteraad.

Forza Flandria
In januari 2007 opperde hij een lijst naast het Vlaams Belang te vormen met Jean-Marie Dedecker, Forza Flandria, als een rechts Vlaams front, waarop eenieder kon staan zonder een partij te hoeven verlaten. De lijst moest rechts aan een meerderheid brengen bij de federale verkiezingen op 10 juni 2007. VB-voorzitter Frank Vanhecke floot Verstrepen terug.

In het voorjaar van 2007 escaleerde de strijd tussen verruimer Verstrepen en het Vlaams Belang met als hoogtepunt de publieke discussie tussen de voorzitter Frank Vanhecke, Marie Rose Morel en Filip Dewinter.

Clash met Vanhecke
Verstrepen schreef zijn ervaringen bij het Vlaams Blok in 2008 neer in zijn boek 'Zwart op Wit' (uitgeverij Lampedaire). Het boek zorgde voor de nodige commotie vanwege de passages die gingen over naziliederen op partijbijeenkomsten. Ex VB-voorzitter Frank Vanhecke eiste van Verstrepen 50.000 euro schadevergoeding vanwege de vermeldingen over zijn relatie met partijgenote Marie-Rose Morel. Op 11 juni 2010 werd Verstrepen vrijgesproken op alle fronten door de rechtbank van eerste aanleg in Brugge. Het VB en Vanhecke konden geen tegenbewijs aanreiken voor de verklaringen van Verstrepen in zijn boek.

Op 17 april 2007 kondigde Verstrepen zijn overstap naar de nieuwe partij Lijst Dedecker aan. Op zijn persconferentie haalde hij de mislukte verruiming van het Vlaams Belang aan als hoofdreden.

Onafhankelijk
Hij werd tijdens de federale verkiezingen van 10 juni 2007 op de Antwerpse kandidatenlijst van de Lijst Dedecker voor de Kamer van Volksvertegenwoordigers verkozen, maar nam dat mandaat niet op. Zijn opvolger Rob Vandevelde mocht in Verstrepens plaats gaan zetelen. In het Vlaams Parlement bleef hij zetelen als onafhankelijke.

http://www.hln.be/hln/nl/957/Binnenland/article/detail/1449054/2012/06/05/Jurgen-Verstrepen-uit-LDD-gezet-Een-afrekening.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 5 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Managers

Nu is ook de poenpakker annex loodgieter/bierbrouwer/taaltechnologiewonder/grootbankier in zijn pen geklommen om zijn poenpakkende collega's met hand en tand te verdedigen. Jean-Luc (neen, niet de gezagvoerder van het sterrenschip Onderneming, eerder de Alien uit de gelijknamige films) vindt namelijk dat het een onvergeeflijke stommiteit is om de lonen van topmanagers uit staatsbedrijven in grootte te beperken. Jean-Loek zou toch beter moeten weten.

Topmanagers van staatsbedrijven zijn per definitie politiekers, of mensen met sterke banden met politiekers of politieke partijen. Zij worden niet geselecteerd op basis van hun kennis van het zakenleven, of van de resultaten die zij in vorige jobs hebben gehaald. Het zijn slechts stromannen, neergepoot om hun meesters te dienen en om ervoor te zorgen dat er zoveel beschermelingen als mogelijk een plaatsje onder de zon krijgen. Dat deze zogenaamde 'managers' een onbegrensd salaris (met bonus, gouden parachute, bankkaart van dezaak, enzoverder enzovoort) zouden krijgen kan er bij mij niet in.

Ik moet de eerste manager van een overheidsbedrijf nog tegenkomen die zijn riante verloning werkelijk waard is.  Dit gezegd zijnde moet mij dit nog van het hart. Toen het manwijf Lieten in de Vlaamse regering geparachuteerd werd stond de regimepers bol van lofzangen voor deze dragonder, deze keiharde 'zakenvrouw' . Dit was nu eens een aanwinst klonk het. Nu zouden wij eens gaan zien wat wij zouden gaan zien. Tot een onverlaat droog deed opmerken dat de eeuwig zuurkijkende Lieten feitelijk de (politiek benoemde) baas van De Lijn was geweest, en het is nog niet zo lang geleden dat daar een ganse resem lijken uit de kast is gevallen. 

Zo, dat lucht op!

Regus Patoff

*****

De geloofwaardigheid van de sossen

Heer Ray, u was de twee rijzende sterren, die inmiddels al een tijdje aan het tanen zijn, nog vergeten, Schuddenbol Van Brempt en rekenwonder Freyaatje. Maar ik blijf erbij en val in herhaling, mensen die de Spa genegen zijn, zijn kiezers die collectief en vrijwillig gekloot willen worden.

Gina

*****

Boetes alom

We voelen het meer en meer: we gaan terug naar de Middeleeuwen, toen de leenheren het voor het zeggen hadden, de vazallen het werk mochten doen, en als ze teveel pruttelden: hop de vergeetput in ofwel op de brandstapel. O, wat is het leven toch hééééérlijk !

Christina

*****

Het dreigend én reeds aanwezige gevaar in Europa.

Zoals Stradi komt te schrijven zullen wij westerlingen geconfronteerd worden met een gigantische stijging van barbaars geweld steeds komende uit één richting, sneller dan menige verrader kan denken. Ondanks deze dreiging zullen wij westerlingen niet buigen ondanks het gigantisch verraad gepleegd door westerlingen zoals daar zijn: die EU bende, die totaal overbodige federale bende, een bende die bestaat uit een minderheid die de meerderheid schade berokkend en dat allemaal goedgevonden en goedgekeurd wordt door een meute volksverraders onder eigen volk én profiteurs.Reeds maanden maak ik melding a.g. maar omdat een Gedapo bende meekijkt en leest wordt alles afgezwakt uit angst daar waar wij westerlingen juist geen angst voor die Gedapo bende mogen tonen, we moeten die Gedapo bende bestrijden met alle middelen, wij moeten die bende zelfs uitschakelen want ze veroorzaakt zeer veel schade aan de vrijheid en leefbaarheid in ons Vlaanderen.De site van het WEF wordt dagelijks gelezen zoals ook de site http://ejbron.wordpress.com/ en de site http://xandernieuws.punt.nl/ om er maar 3 te noemen, 3 aanraders voor nuchtere westerlingen.Een verwittigd mens is er twee waard zei mij vader zaliger altijd.Er MOET massaal over geschreven worden willen we nog een veilige en leefbare toekomst achterlaten aan onze kinderen en kleinkinderen.

Jean

*****

Berlijn: Moslim onthoofdt zijn vrouw

Ik ben nog maar net bekomen van het nieuws dat een Iranees de lippen van zijn Zweedse vrouw afsneed en direct op at -verorberde is subjectief en ik vind niet onmiddellijk het juiste woord- opdat ze niet terug zouden kunnen aangenaaid worden (als je het niet gelooft, lees dan mijn vorige bijdrage op Angeltjes want in de Belgische gazetten en media zal U vruchteloos en tevergeefs blijven zoeken), en de plicht roept mij om U het volgende onaangenaams te melden uit Duitsland:
http://sosheimat.wordpress.com/2012/06/04/berlin-muslim-enthauptet-seine-frau/
In het Berlijnse multicul-district Kreuzberg heeft in de nacht op maandag een moord plaatsgevonden. De 32-jarige Koerd Orhan S. zou zijn vrouw Semanur S. (30) na een ruzie onthoofd en haar hoofd vanaf het dakterras van het appartementsgebouw op de binnenplaats ervan gegooid hebben.
In het appartement zelf bevonden zich, behalve het echtpaar (waaronder een dode zonder hoofd want die lag op de binnenplaats), ook zes kinderen tussen 1 en 13 jaar. Ze zijn volgens de politie niet gewond en werden overgedragen aan de hulpdiensten. Waarmee was dat echtpaar dertigers potvolbloeme bezig? Dertig en al zes kinderen.

Volgens een getuige heeft de vermoedelijke dader “Allahu Akbar!” geroepen. Daarna zou de 32-jarige nog meer lichaamsdelen van de vrouw afgesneden en op de binnenplaats gegooid hebben. Ik wil niet weten dewelke.
De “vermoedelijke” dader was bij de politie bekend vanwege meerdere “kleinere” delicten, waaronder het toebrengen van lichamelijk letsel, verkeers- en drugsdelicten.
Van een overtreding op het verbod van zelf halal slachten zal er waarschijnlijk geen spoor te vinden zijn bij de Kriminalpolizei. Maar dat laatste is slechts een voorlopig vermoeden van mezelf.
Heeft U overigens nog iets kunnen lezen of horen over het in Brussel aan de gang zijnde assisenproces over de dodelijke afloop van een wekenlang durende islamitische duivelsuitdrijving met de hulp van een base-ball-knuppel ? Ik ook niet. Zelfs HLN, Humo en Story zwijgen in alle talen. Laffe islam-reetlikkers zijn het.

De broer van het vrouwelijk slachtoffer dat de pech had op twintig-jarige (!) leeftjd onvruchtbaar te lijken, krijgt blijkbaar zijn zin. Het heeft allemaal niets met de islam te maken. Zo orakelde deze oen over het nut van een assisenproces op ons aller kosten.
Zo dat weten we weeral. Ik besef dat het zware kost is en zou even graag een goede mop tappen, maar helaas heeft de waarheid haar voorrechten.
Voor islamofielen géén genade, nooit !

Lucky9

*****

Betoging Hamburg

Het zou u kunnen sieren om wat genuanceerder te berichten over wat in Hamburg gebeurde. Niet iedereen die voor recht en orde opkomt moet direct als "neo-nazi" gecatalogeerd worden. Het is bijvoorbeeld niet omdat de duitse poco-pers de NPD als neo-nazi bestempelt, dat dit ook zo is. Huilen met de wolven noem ik dat, of zoals meer dan 2000 jaar geleden: tu quoque Brutus?

Eddy L.

*****

Een lentebloesem in Tunesie

Ik begin te ervaren wat Milquet zoal meemaakt als ze geschokt wordt. Het is alles behalve een goed gevoel. Ik kreeg zelfs nog naschokken  na het lezen en het bekijken van dat yoetuubeke waarbij een jonge weerloze man wordt onthoofd.

Ik ben onmiddellijk op zoek gegaan in alle kranten of dat artikeltje gepubliceerd door Angeltjes, niet terug te vinden was in onze kwaliteits- en correcte media. Niks, noppes, niets te vinden :  het enigste waarover ik mij ongerust maakte, ik kreeg zelfs opnieuw een licht schokje, was het feit dat de Britse Prins Filip werd opgenomen met een blaasontsteking.

Ik krijg sterke twijfels of de Islam wel een verdraagzame liefdevolle godsdienst omdat die steun en respect geniet van onze correcten. Ik heb ook kanttekeningen gemaakt bij hun geleerden en wetenschappers die beweren dat de aarde vierkant is en de zon rond de aarde draait. Ik ga mijn bekering wat uitstellen !

René

*****

Een politieke onthoofding.

Geachte redactie,  Zoals lang en breed uitgesmeerd in onze poco media werd V.B. lijstrekker Wymeersch uit St-Niklaas door een een zeer gestrenge rechter voor liefst 10 jaar uit zijn burgerrechten ontzet.

Had deze man een staatsgreep gepland ? Was hij actief lid van een terroristengroepering ?Had hij gedreigd met een bomaanslag op het CGKR ? Niets van dit alles. Ergens medio 2005 waren er op het kerkhof van St-Niklaas graven besmeurd en volgens de veroordeelde was dit het werk van moslimjongeren geweest. De toenmalige SPa burgemeester Fred Willockx, ook gekend als de tweelingbroer van E.T., was zeer in zijn wiek geschoten door deze beschuldiging aan het adres van zijn lieverdjes-kiezers.

Ge moet weten dat St-Niklaas het toonbeeld van integratie was en dat er dagelijks verbroederingsfeesten georganiseerd werden.Van hangjongeren, vandalisme en enige vorm van criminaliteit was en is daar geen sprake.  Dat het vermaledijde feit zelfs in het krantje van het V.B. vermeld werd was er indertijd voor een schuimbekkende Willockx teveel aan. Sinds het voorval kon de verwoede biljarter geen deftige bal meer potten!

Later bleek na intens en diepgaand onderzoek dat er geen moslimhand iets aan de graven mispeuterd had...( De linksen voelden zich in hun nopjes en sleurden Wymeersch èn F.Vande broecke als einderantwoordelijke van het V.B. krantje voor de rechter op beschuldiging van "rassenhaat". Het VB had inmiddels een openbare en officiële rectificatie rondgestuurd, maar dara wordt geen rekening mee fehouden. "Gezegd blijft gezegd".

Nu, na 7 jaren aarzelen is het verdict gevallen. Wymeersch die toen iets te snel conclusies uit het voorval trok, is nu de peer.  De man krijgt zo maar eventjes 1O jaar ontzetting uit zijn burgerrechten. Hij is ei zo na aan een publiekelijke onthoofding ontsnapt aangezien de doodstraf in dit onland niet meer toegepast wordt. In de plaats daarvan wordt hij politiek onthoofd .Vanhecke  die het V.B. langs de achterdeur verliet wordt vrijgesproken. Hij mag nu als poco verder dobberen in Straatsburg en later zijn opwachting maken bij de NV-A van vriend BDW. Soit.

Ik neem akte van dit overduidelijk politieke vonnis dat in beroep quasi zeker een heel andere uitspraak zal hebben. Niet alle rechters zijn linkse slonzen, gelukkig maar !  Echter, gezien het vonnis van deze poco "juge" in verhouding tot de feiten ben ik zéér benieuwd wat de staatsgevaarlijke islam maniakken van scharia4B op hun bord gaan geserveerd krijgen wegens het aanzetten en plegen van geweld tegen de politie, het oproepen om de democratie (alhoewel die reeds weg is) in dit onland omver te werpen, alle geldende regels en wetten in dit heidense land te negeren, de vrouwen alle rechten te ontzeggen, de islam hier als enige en zuiverste religie te aanvaarden en zeker de sharia wetgeving toe te passen,zelfs steniging indien nodig

.Momenteel is het gerecht nog altijd druk bezig onderzoek aan het doen naar de handel en wandel van deze terroristenbende want men is nog niet zeker of zij wel enige verantwoordelijkheid hadden bij voorbije en recente rellen in Moslimbeek. Dat de opperbaardaap  een trouwe klant is bij de rechtbank in Antwerpen moeten ze in Brussel nog vernemen. De postduif is onderweg.

mvg - Senior

*****

De eerste moslimpartij

Zover zijn we dan : de eerste Islampartij heeft blijkbaar het levenslicht gezien De rest zal wel volgen . Partij van Mohammed  of de open-Shariabroeders . De gelovige Islamieten en hun vee.  Nieuwe Verassingsvolle Allahpartij. De toekomst ziet er niet slecht uit.

De correcten die dat allemaal hebben mogelijk gemaakt kunt ge binnen afzienbare tijd gaan bezoeken in het  wassenmuseum van de verdraagzaamheid . 
René

*****

Hoopvol naar de multiculturele grootstad, geschrokken terug naar het platteland

Als je je weg wil gaan maken in een vakgebied dat door de collaborarende overheid van "elites" volop gesponsord wordt in hun wanhoopspogingen om de multiculturele besmetting te gaan promoten, en de onvermijdelijke afrekening ermee uit eigenbelang zo lang mogelijk uit te stellen, dan moet je er wat voor over hebben.

Fred

*****

De zwakke euro

Hier in Thailand blijft de euro maar zakken. Enkele jaren terug kreeg ik voor een Euro op een bepaald moment 53 bht (1 bht is ongeveer 1 BEF) nu heden ten dage nog maar 39,15 bht . Komt daarbij dat ik verleden maand mijn belastingen 3150 Euro mocht betalen . Het geluk in mijn oude dag (deze maand 68 ) kan echt niet meer op. Leve België , zijn regering , zijn koning , zijn illegalen, zijn beafsteak frites , zijn belastingen !

René

NvdR Angeltjes : 68, René, je zou het niet zeggen, je ziet er prima uit.

*****

De Turken rukken op in Heusden-Zolder

"Hij weigerde echter ontslag te nemen, waardoor hij jarenlang als onzichtbare schepen zonder bevoegdheden door de legislatuur klauterde." Dat zoiets zelfs maar tot de mogelijkheden behoort, zegt genoeg over de serieux van de geplogenheden die in dit milieu gelden.

Fred

*****

Mieke Vogels : Flagrante politieke bedriegerij

Uit zeer goede bron, die ik echter niet mag noemen, heb ik het volgende vernomen: in de gemeenteraad van Deurne waar er gestemd werd over de uitvoering van het BAM project heeft Mieke Vogels van Groen voor gestemd want VB was de enige die tegen stemde en naar haar zeggen wilde ze niet het cordon verbreken. Ze zal echter wel meelopen in de manifestatie die gehouden wordt tegen het project. Zou ze nu echt niet rood zien van schaamte? Dat gevoel kennen die groenen en roden blijkbaar niet. Ze zijn gedekt door de uitspraak "met alle middelen..."

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw fier worden op Denderleeuw

 

 


Kristof Slagmulder: “In maart kregen alle Denderleeuwenaren een enquête van het Vlaams Belang in de brievenbus. Hiermee wou onze partij peilen naar de mening van de inwoners. Uit de ingevulde formulieren die we mochten ontvangen, kon een goed beeld gevormd worden van wat er leeft bij de bevolking. De resultaten tonen alvast aan dat er een sterke steun bestaat voor de voorstellen van het Vlaams Belang. Zoals beloofd heeft het Vlaams Belang rekening gehouden met deze resultaten, want zij hebben als basis gediend voor het 10-puntenplan dat in de week van 11 juni zal verspreid worden in alle Denderleeuwse brievenbussen”.

“In deze legislatuur is Denderleeuw regelmatig negatief in beeld geweest op vlak van vreemdelingen, criminaliteit, interne ruzies, enzovoort. Het Vlaams Belang heeft net als heel wat Denderleeuwenaren de buik vol van de huidige bestuursploeg (CD&V-sp.a-N-VA) en hun beleid. Wij willen een ander én een rechts beleid zodat we opnieuw fier kunnen worden op Denderleeuw”.

“Om onze boodschap kracht bij te zetten, zal onze partij naast een 10-puntenplan ook gratis 2.000 pins en 200 t-shirts met een Vlaamse Leeuw en het Denderleeuws wapenschild verspreiden op allerlei lokale activiteiten (kermis Leeuwbrug, Rommelmarkt Welle, enz.). Op de t-shirts staat onder het campagnebeeld de slogan: 'Vlaamse Denderleeuwenaar. Daar ben ik fier op!' (zie bijlage campagnebeeld). De pins en t-shirts kunnen ook besteld worden door een SMS te sturen naar 3111 met vermelding 'Denderleeuw + naam en adres' (0,50 euro/bericht). Uiteraard zolang de voorraad strekt”.

“Op zondag 14 oktober 2012 heeft de Denderleeuwenaar de mogelijkheid om te kiezen voor een nieuw bestuur. Op die dag moet het gebeuren, niet de dag, de week of de maand erna. Nog eens zes jaar een coalitie van CD&V-sp.a-N-VA is van het goede teveel. Het wordt hoog tijd dat er een andere en een betere coalitie aan het bewind komt. In de folder worden al 14 namen van kandidaten bekend gemaakt die op de Vlaams Belang-lijst zullen staan. Het Vlaams Belang is er in ieder geval klaar voor en wij zijn bereid om onze verantwoordelijkheid op te nemen”, besluit Kristof Slagmulder.

Link 10-puntenplan: http://www.vlaamsbelangdenderleeuw.org/files/folder%2010p.pdf

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weer een politiek vonnis

 

Vanochtend werd voormalig Vlaams parlementslid Frans Wymeersch veroordeeld tot 4 maand met 3 jaar uitstel én een verlies van zijn burgerrechten voor de periode van 10 jaar. Daarenboven dient Wymeersch 1 euro schadevergoeding te betalen aan het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding. Aanleiding voor de veroordeling was een Vlaams Belang-publicatie uit 2005 waarin schijnbaar foutieve informatie stond met betrekking tot de daders van vandalisme op het kerkhof van Sint-Niklaas. Het door de SP.a- gedomineerde stadsbestuur liet de kans niet liggen en diende prompt een klacht in.

Dat het Vlaams Belang destijds een extra publicatie liet verspreiden om de incorrecte informatie recht te zetten, bleek voor de rechter geen legitiem argument. Het mag dan ook duidelijk wezen dat het hier om een politieke lynchpartij gaat tegen de Vlaamse onafhankelijkheidspartij, Vlaams Belang. Na de veroordeling van het Vlaams Blok in 2004, blijkt dat de rechterlijke macht zich opnieuw voor de kar laat spannen van de wetgevende (politieke) macht, wat opnieuw een schending van de scheiding der machten betekent. Het déjà vu-gevoel is dan ook bijzonder groot.

Politieke rechtspraak hoort niet thuis in een zichzelf respecterende rechtstaat. Terwijl fundamentalistische organisaties als Sharia4Belgium lustig hun gangen kunnen gaan en ongenuanceerd oproepen tot geweld, worden politici van het Vlaams Belang veroordeeld tot disproportionele straffen.

Het partijbestuur van het Vlaams Belang zal zich in de komende dagen dan ook beraden over een beroepsprocedure bij het Hof van Beroep.

Bruno Valkeniers

Tot zover dit officiële partijstandpunt door Bruno Valkeniers. Zoals geweten was in eerste instantie gewezen partijvoorzitter Frank Vanhecke, als verantwoordelijke uitgever de hoofdbeschuldigde in deze zaak.  Terecht werdendoor de verdediging argumenten aangehaald om Vanhecke buiten schot te houden.  Maar justitie hield voet bij stuk en de parlementaire onschendbaarheid van Vanhecke als Europarementair werd zelfs opgeheven. Hij gaat nu vrijuit en dat kunnen wij enkel toejuichen maar plots wordt Frank Wijmeersch de Kop van Jut met een onbillijk zware veroordeling, die er op gericht is, de man politiek de mond te snoeren.  Het is zo duidelijk als wat : Vanhecke, die inmiddels de partij verlaten heeft en haar regelmatig beschadigt, blijft buiten schot en wordt beloond, terwijl de trouwe partijsoldaat de volle laag krijgt.

Het gerecht is in handen van partijpolitiek benoemden die de faam van la justice roi-nègres in ere houden. Een zoveelste reden om dit land te verfoeien en te blijven streven naar een eigen Vlaamse Republiek.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Koningin der badsteden ? De slet van de Vlaamse kust met Johan Vande Lanotte als pooier

 

De Oostendse sp.a-mandatarissen die aan het woord komen in het boek 'De Keizer van Oostende' verontschuldigen zich voor de impact van hun woorden. "Ze legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen", was te lezen in een mededeling van sp.a-Oostende.

De lokale afdeling van de partij kwam vandaag samen in algemene ledenvergadering onder leiding van John Crombez, voorzitter van sp.a-West-Vlaanderen. Er werd onder meer gepraat over het boek 'De Keizer van Oostende' over Johan Vande Lanotte, die volgens getuigenissen de spin in een web van belangenvermenging tussen verschillende politieke niveaus en talloze bedrijven is.
Alle geïnterviewde sp.a-mandatarissen verklaren vandaag dat flarden van gesprekken met hen op onjuiste of tendentieuze wijze in het boek zijn gebruikt. "Maar niet alles werd uit de context gerukt. Verschillende geïnterviewden, onder meer Yves Miroir en Bart Bronders, willen zich ook verontschuldigen voor uitspraken die ze wel hebben gedaan" zegt Crombez.

Ze "legden verklaringen af die buiten proportie zijn en kwetsend overkomen", is letterlijk te lezen in de mededeling na de vergadering. Ook Johan Vande Lanotte was aanwezig op de ledenvergadering. Volgens Crombez is hij nog steeds on speaking terms met alle mandatarissen en wil iedereen zich vanaf nu volop inzetten voor de verkiezingscampagne.

Laten we het bondig hebben over het bestuur van de stad Oostende. Een overzicht van de samenstelling van de gemeenteraad, die 39 zetels omvat, als volgt verdeeld over de partijen : 

sp-a 19  - vld 5 - cd&v 5 -  VB  7 -  GR 2 - LDD 1

Initieel had de sp-a 20 zetels en dus de volstrekte meerderheid, maar er werd gekozen (naar het model van Steve Stevaert in Hasselt) om een coalitie te vormen met de drie traditionele machtspartijen, zodat de oppositie overgelaten wordt aan de kleintjes.  Geert Lambert van Spirit verliet het kartel en stapte over naar Groen.  Maar dat brengt weinig verandering teweeg ; het is de eenmansfractie van LDD die vooral het grote oppositiewrek verzet.

Vande Lanotte heeft enkel een mandaat als gemeenteraadslid maar er gebeurt niets in Oostende dat niet zijn goedkeuring wegdraagt. De burgemeester Jean Vandecasteele is een schertsfiguur, een handpop en in het schepencollege zetelen de uitvoerders die pro-forma het beleid vertegenwoordigen dat nooit indruist tegen de inzichten van de Keizer. 

CD&V schepen Hilde Veulemans beweert dat de collegevergaderingen zelden meer dan een halfuur beslagen.  Alles wordt vooraf bedisseld in socialistische vergaderingen, geleid door gemeenteraadslid Johan Vande Lanotte.  Deze worden sinds korte tijd ook bijgewoond door John Crombez, de staatssecretaris voor fraudebestrijding, die met Oostende niets te maken heeft, maar hij is de nieuwe poulain van de Keizer. 

De socialistische schepen Bart Bronders verklaarde aan de auteurs van het boek : "Waarom moeten onze schepencollege-vergaderingen langer duren ? God de Vader zit er toch niet bij."  En in dezelfde samenhang heeft Bronders het over een mechansisme en de psychologie van een nazistisch regime. Dit zijn inderdaad verklaringen die kwestend en buiten proportie zijn en waarvoor de verantwoordelijke zich excuseert. Tegelijk ontkent hij ze niet.

Wat een toestanden in Oostende. Een stad die kreunt onder de schulden en financiële schandalen : de failliete Vismijn, de verlieslatende Kursaal, de 22 stedelijke autonome bedrijven die een normale democratische controle zeer moeilijk zoniet onmogelijk maken.  De koningin der badsteden is inmiddels gedegradeerd  tot de Slet van de Vlaamse kust dankzij een machtswellustige socialist.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoopvol naar de multiculturele grootstad, geschrokken terug naar het platteland

 

BRUSSEL - 'Hoer, slet, hoeveel kost je?' Deze intimiderende opmerkingen krijgen Sofie en andere vrouwen die in Brussel over straat lopen bijna dagelijks naar hun hoofd. Sofie Peeters onderzoekt voor haar eindwerk waarom mannen zich seksistisch gedragen.

Toen Sofie Peeters(25) twee jaar geleden van Leuven naar Brussel verhuisde, keek ze vol verwachting uit naar het leven in de hoofdstad. 'Ik keek vooral uit naar de mix van culturen in een grotere stad dan Leuven', vertelt de studente. Maar dat bleek niet zo goed mee te vallen als ze had gedacht.

'Niemand had me gewaarschuwd voor wat ik hier zou meemaken op straat. Onder meer over mannen die je constant aanspreken of seksistische opmerkingen maken.'

Als laatstejaarsstudente aan de Brusselse filmschool Rits besloot ze er haar eindwerk van te maken. In haar documentaire Femme de la rue onderzoekt ze waarom mannen zich zo seksistisch gedragen en hoe vrouwen daar mee omgaan.

'Vooral in de lente en de zomer kunnen mannen nogal tekeergaan', aldus Sofie. 'Als ik van het Zuidstation naar mijn appartement stap in de Anneessenswijk, word ik voortdurend aangesproken. Toen ik een rokje droeg, werd ik in amper een kwartiertje liefst elf keer aangesproken. En dat was niet altijd op een even charmerende manier. Sommigen roepen je allerlei verwensingen toe als hoer of slet of vragen hoeveel het kost om met je naar bed te gaan. Dat is toch niet normaal meer?'

'Zelfs in lange broek krijg je al die verwensingen naar je hoofd geslingerd. Dat kan echt het moreel van een vrouw naar beneden halen. Een meisje dat ik interviewde voor mijn documentaire was er zelfs zo door aangedaan dat ze prompt verhuisde uit Brussel. Sterk dat het zo ver moet komen. Maar je kan je moeilijk elke keer omdraaien na een opmerking. Dan duurt je traject wel drie keer zo lang.'

Toch gaat Sofie ook op zoek naar de oorzaak van dit fenomeen. Ze merkt dat het vooral een groep binnen de allochtone gemeenschap betreft die zich vaak bezondigt aan dat stuitend seksisme.

'Ik ga op zoek naar hun meningen. Ik hoor dat velen vinden dat westerse vrouwen erom vragen omdat ze vaak hoerig worden afgebeeld in bijvoorbeeld reclamecampagnes. Maar ook verveling door werkloosheid en frustratie spelen mee. Voor sommigen is het zelfs een vorm van machtsuitoefening. Zij denken Ik ben de man. Dat is vooral confronterend voor vrouwen die hier komen wonen. Daarom maak ik er ook een documentaire over. Om de mensen bewust te maken van dit toch wel gevoelige probleem.'


http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=IB3N83KB&fb_ref=fb-activity


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Turken rukken op in Heusden-Zolder
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Onderstaand artikel lazen wij in Vandaag.be

Een primeur voor België, want inwoners van Heusden-Zolder kunnen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober voor het eerst stemmen op een uitsluitend Turkse partij. Lijsttrekker is Selahattin Özer. Hij start met ‘Sterk Heusden-Zolder’, de eerste Turkse partij, weliswaar met een oerdegelijke Vlaamse naam.

Özer, een 35-jarige accountant en zaakvoerder van een boekhoudkantoor in Berkenbos, was eind 2006 nog het beloftevolle Turkse stemmenkanon van CD&V-Plus van burgemeester Sonja Claes. Özer werd zelfs schepen, maar amper een jaar later, in december 2007, werd hij na geruzie al aan de deur gezet.

Hij weigerde echter ontslag te nemen, waardoor hij jarenlang als onzichtbare schepen zonder bevoegdheden door de legislatuur klauterde. Tot ergernis van de meerderheid, die hoopte dat hij toch nog ontslag zou nemen. “Ik heb altijd gezegd dat ik terugkom”, zegt een strijdbare Özer.

“Er is duidelijk nood aan iets nieuws in Heusden-Zolder. Bij de huidige politieke partijen is duidelijk de motivatie weg. We willen dat iedereen zich goed voelt, dat iedereen samenwerkt", aldus een ambitieuze Özer.

Tot zover Vandaag.be.  Wat zich in Heusden-Zolder afspeelt, is het prille begin van een trend die we op meerder plaatsen in Vlaanderen (en daarbuiten) zullen meemaken : waar zich belangrijke islamitische gemeenschappen bevinden, zullen eigen politieke bewegingen ontstaan.  Niet aleen is dit een bewijs van de veelal mislukte integratie maar het betekent ook een nederlaag voor de politieke partijen die hun deuren geopend hebben voor allochtonen. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro wordt gedumpt

 

Centrale banken in opkomende landen hebben de afgelopen maand op grote schaal de euro als valuta van de hand gedaan. Dat schrijft de krant The Financial Times na gesprekken met valutahandelaren. Normaliter zien centrale banken in een periode dat een valuta verzwakt juist hun kans schoon om de zwakkere valuta 'goedkoop' op te kopen en zo hun portefeuille aan valuta te verbreden. Dat patroon heeft de afgelopen paar jaar er toe geleid dat de euro weinig in waarde is gedaald. Financial Times constateert dat de banken dit beleid nu blijkbaar hebben losgelaten.

Door de verzwakking van de wereldeconomie moeten nu veel (opkomende) landen hun eigen valuta versterken door deze op te kopen. Bovendien is de euro door de schuldencrisis en de onzekerheid over het voortbestaan van de muntunie een minder aantrekkelijke munt geworden.

Bron : Beursduivel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmpje. Moslims onthoofden christen in Tunesië

 

Hee. Dat is lang geleden. Een onthoofdingsfilmpje. Paar jaar terug waren het vooral Amerikaanse militairen, West-Europese hulpverleners en lokale woestijniërs die in Afghanistan/Irak een kopje kleiner werden gemaakt door de hakbars. Heul het internet stond opeens vol met beheadings videos. Gruizige filmpjes van haatbaarden met kalasjnikovs (en eentje met een kromzwaard) die dan de geknielde pechvogel onthoofdde, begeleid door muziek van een middeleeuws dweilorkest. Na een tijdje deed iedereen gaap, al gezien, next en het fenomeen waaide over. Ook omdat de Taliban zelf in 2008 het koppensnellen ietwat te gortig begon te vinden. Maar nu hebben we er weer 1. Uit het door de Arabische lente bevrijde Tunesië, naar het schijnt. Een tot het christendom bekeerde jongeman wordt door Allah Hakbar roeptoeterende black blocs onthoofd. Met een mes. In twee minuten.

Video is uiteraard te goor voor woorden en vooral NIET KLIKKEN als u niet tegen onthoofdingen van christenen door moslims kunt. De Egyptische tv-host Tawfiq Okasha, die volgens blogger Raymond Ibrahim, het filmpje liet zien op "Egypt Today", vraagt zich geschokt af: Is This Islam? Nee natuurlijk niet. Of misschien toch wel. Want in Berlijn 2012 was het vandaag ook al raak. Welterusten. En morgen gezond weer op.

http://www.geenstijl.nl/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stille goede morgen

 

 

.

 


04-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialistsche partij en de geloofwaardigheid

 

Wij zijn nooit gecharmeerd geweest door de politiek, noch door de leiders van de opeenvolgende socialistische partijen, de BSP, de Vlaamse socialisten, de SP of de Sp-a.

Wij hebben de Wikipedia er op nageslagen om de lijst van de rode voorzitters in herinnering te brengen en we leggen hem aan u voor met de vraag : welke van deze figuren heeft op u een onvergetelijke indruk nagelaten als staatsman ? Hier gaan we :

Jos van Eynde, door 't Pallieterke omschreven als de Kop of de Polderbizon, vooral berucht om zijn scheldpartijen maar helaas slechts de tweede viool na zijn Waalse co-voorzitter.  Willy Claes, eens de trotse secretaris-generaal van de NAVO die gedwongen werd tot ontslag na een pijnlijk parlementair debat dat hem niet vrijpleitte van allerlei financieel gesjoemel en machtsmisbruik. Willy begeleidt momenteel Koen Crucke aan de piano en hij is hertrouwd met zijn  haarkapster.  Er zijn er die slechter eindigen.  Karel van Miert, een bekeerde kaholiek, preekte een tijdje succesvol in de partijlokalen als een heruitgave van pastoor Munte maar hij ontvluchtte de rode krabbenmanden naar Europa. Hij kwam tragisch en veel te vroeg ten val in zijn boomgaard. Frank Vandenbroucke, de integere gewezen marxist, wilde het zwarte partijgeld laten verbranden, werd later uit de federale regering gebonjourd door de Walen die een hekel hadden aan de zedenpreker en finaal werd hij ook nog eens door Caroline Gennez  uit een Vlaamse regering geweerd. 

Dan kwam Louis Tobback, die wist alles, die legde alles uit, die dreigde zelfs voor de TGV te gaan liggen als die ooit in Leuven zou passeren.  Tobback deed alsof de sociale zekerheid zou opgedoekt worden als de sossen uit de regering verdwenen.  De man overdreef met alles ; hij zal tot in 2050 burgemeester van Leuven blijven en vervolgens opgezet worden in de inkomhal van het stadhuis. Fred Erdman was een geruisloze passant, van wie de meeste leden niet eens wisten, wie hij was.  Dan kwam de man die de reclamecampagne voor de SP had ontworpen aan het bewind, Patrick Janssens, want er waren geen andere gegadigden voor de job. Hij werd vervolgens in Antwerpen gedropt om via een coup de stamboeksocialisten een pad in de korf te zetten en de allochtonen op te vrijen. Vrijen is in goede handen bij Janssens, zolang het maar niet de vrije meninsguiting betreft. 

Het was tijd voor de populaire Limburger Steve Stevaert om op het voorplan te treden. Helaas is deze sos ten onder gegaan aan zijn te actieve jos. Daar komt Johan Vandela Notte aan, een bedachtzaam sprekend iemand met een berekend karakter die iedereen en zeker de ganse partij voor zijn kar spant.  Zoals Lodewijk de veertiende zei : "l'Etat c'est moi", sprak den baard : ik ben de partij en financiële constructies zijn er om gebruikt te worden. Als minister van de Noordzee vindt hij  subsidies uit die hij later als zakenman (nadat zijn partij knock-out de verkiezingen uitkomt) zal binnenhalen.  Zijn geschiedenis is nog niet ten einde en de partij zal er electoraal weinig baat bij hebben. Hier komt de eerste vrouw : Caroline Gennez uit Limburg, neergepoot in Mechelen. Zij is niet lesbisch maar wel zwaar verliefd op zichzelf. Permanent overhoop met de vele socialistische vrouwen die knapper zijn dan zijzelf en de drie mannen die zij ervan verdenkt slimmer te zijn, worden  geliquideerd. Haar toenmalige Woestijnvisvriend, Jan Eelen, laat haar regelmatig opdraven in spelprogramma's van de VRT. Telkens Caroline op het scherm verschijnt, dalen de kijkcijfers dramatisch. Caroline wordt ook soms in Oostende gespot in gezelschap van den Baard. Zij rekent op een toffe ministerjob maar ze grijpt ernaast. De Mechelaars blijven met haar opgezadeld.  De laatste partijvoorzitter in de reeks is de zoon van Mijnheer Louis, Bruno Tobback. Een simpele jongen die bij elke tegenslag die de partij treft (en er zijn er veel en vaak) lacht alsof hij de lotto gewonnen heeft. 

Zeg nu zelf : welke partij zou er niet slecht voorstaan met zulke kwattasoldaten aan het roer ? Sp-a dat zijn de eerste drie letters van het woord spagaat. Een spreidstand die beoefend wordt door ballerina's of acrobaten en die beter bekend is onder zijn Franse naam  le grand écart.  Dat is precies ook de voortdurende en onnatuurlijke  houding waarmede de socialistische partij zich door het politieke landschap beweegt. Pijnlijk en lachwekkend.

De recente ontwikkelingen (na de ontluisterende striptease die Johan Vandela Notte moest gedogen) omtrent Uplace zijn nog volop aan de gang.  Ingriet Lieten nam luidruchtig afstand van de beslissing van haar katholieke collega Schauvliege om Uplace een milieuvergunning af te leveren.  Niettegenstaande alle 16 vorige beslissingen zonder een probleem aanvaard waren door de roden.  Minister-president Kruis Peeters verloor even zijn gewone kalmte en zette de drie socialistische ministers voor de keuze : solidair blijven of de regering verlaten.  Een ongekende situatie voor een Vlaamse regering (behalve het heengaan van de Nv-A, vorige legislatuur maar dat was meer als een grap bedoeld).  Een dag later zat Lieten met het gezicht van een moslim die de naam van allah vergeten is, naast Kruis Peeters haar eed van trouw te herbevestigen.  De onhandige troela had enkele minuten voordien een mail gestuurd naar een aantal van haar contacten waarin Peeters omschreven werd als een dictator. Ongelukkig genoeg kwam die mail direct ook in handen van de dictator zelf. 

Naast deze blunder waren er ook nog de twee familieleden Tobback, die moord en brand bleven schreeuwen dat hun partij tegen de vestiging van de Uplace-mastodont blijft.  De jongste riep lachend dat hij zich voor de eerste bulldozer zou werpen die Machelen zou binnenrijden. De partij is en blijft tegen,  de rode ministers zijn voor. En Piet Snot kijkt toe en steekt zijn middenvinger op.

En dan schrikken de socialisten er van dat hun partija anhang verliest en aan geloofwardigheid inboet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte redactie - 4 juni 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zaterdag, 2 juni : op 't gemakske

Vanavond heb ik nu even voor anderhalf uur m'n verstand op nul gezet, en samen met m'n twee jongste kleinkinderen genoten van de film 'NANY MC PHEE and the BIG BANG', en het kind in mij is nog niet verdwenen!;o)Zouden we allemaal eens moeten doen: de aardkloot laten voor wat ze is en even genieten, in plaats van steeds maar weer te moeten kankeren omdat het tegenwoordig allemaal zo vreselijk vervelend, ambetant, niet meer te genieten, onuitstaanbaar en één pot ellende, achterklap, jaloezie, en egoïsme is!

Christina

*****

Heren poco politici, zie de haat op hun gezicht

We bevinden ons in de historische gênante situatie dat wereldvreemde politiek correcte politici miljoenen mensen naar ons continent hebben uitgenodigd, te vergelijken met een oorlogsdaad die zal moeten bestraft worden als verraad , dat laatste is echter een zorg voor later, miljoenen dus die niet willen integreren en daar ook niet toe in staat zijn. Omdat de integratie van moslims nooit zal plaatsvinden - een feit dat denk ik al reeds jaren geleden bewezen is - zullen we eindigen met een aanzienlijk deel van onze bevolking die zich actief inzetten voor de islamisering van onze samenleving. Er bestaan zowel moslims als niet-moslims die deze islamisering zien als Islamitische Jihad - de westerse verspreide versie die jihad voorstelt als innerlijke bevrijding. Mensen die zich niet thuis voelen waar ze leven, zullen er uiteraard naar streven om hun omgeving te veranderen. De pogingen van moslims om onze samenleving te islamiseren zijn net begonnen – omdat ze zich sterker voelen en sterker worden in macht en aantallen. Dit proces wordt aangedreven door de islamitische leiders binnen en buiten Europa, en op de weg geholpen door een vorm van collectieve lafheid, de zogenaamde politieke correctheid.  Ik vind hier een onderzoek terug van 2008 van het World Economic Forum die een omvangrijk onderzoek publiceerde gedaan in 12 islamitische en 12 niet-islamitische landen in hun rapport "De islam en het Westen: Jaarverslag over de staat van de dialoog, januari 2008." Het rapport toont over het algemeen een grote hoeveelheid van wantrouwen tussen de twee groepen van landen en onthult sterke gevoelens van vijandschap. De laatste vraag in de enquête is: "Denkt u dat een gewelddadig conflict tussen de islamitische en de westerse wereld kan worden vermeden of niet?" Het rapport toont aan dat een meerderheid van de bevolking in alle 24 landen van mening dat een dergelijk conflict kan worden vermeden. Maar op hetzelfde moment is een meerderheid van 22 landen van mening dat "de interactie tussen de islamitische en westerse wereld steeds meer verslechterd." De meerderheid van de mensen hebben de hoop nog niet verloren, maar tegelijkertijd ziet een meerderheid deze hoop steeds kleiner enkleiner worden. We zijn nu vier jaar later, ik ben er zeker van dat de meningen nu sterk veranderd zijn, de hoop van naïeve zielen naar een harmonieus samenleven met moslims heeft zacht gezegd flinke deuken gekregen.  Als moslim-immigranten streven naar islamisering, en de oorspronkelijke Europeanen zich steeds meer uitgebuit en bedreigd voelen door de groeiende en steeds vaker gewelddadige islamitische gemeenschappen, kan een burgeroorlog verspreid over het hele continent onvermijdelijk worden. We zijn al op weg naar onze eigen Europese Islamitische Gaza Strips, waar niet-islamitische autoriteiten verwelkomd worden met vliegende stenen en boze menigten, terwijl de islamitische autoriteiten, zoals imams, groepen van oudere mannen en zelf ingestelde sharia-rechtbanken, vrij zijn om hun macht uit te oefenen. “Dergelijke ontwikkelingen zijn zeer alarmerend en dienen te worden geconfronteerd met grote aantallen aan politie, strenge wetten, en bekortingen van de economische steun voor gezinnen met meer kinderen dan het landelijk gemiddelde, en eisen dat islamitische organisaties en leiders hun versie van de islam hervormen”. Nee, dit is geen pamflet van het Vlaams Belang, wel de conclusie van het World Economic Forum vier jaar geleden. Mijn gok is dat we meer dode politiemensen, opstanden en ontvoeringen zullen zien als een middel om te onderhandelen en dat we meer terreuraanslagen, economische en praktische steun uit islamitische landen voor de islamitische gemeenschappen hier in het Westen zullen zien. Economische en politiële bronnen worden nu al uitgeput door de vele gevolgen van de islamitische immigratie. De noodzaak van een grondige hervorming van onze sociale zekerheid en het inzetten van het leger zullen onvermijdelijk zijn op de lange termijn. Het gevoel van veiligheid en sociale samenhang is al lang verdwenen in vele delen van honderden Europese steden als gevolg van het antisociale gedrag van de moslims en vijandigheid jegens niet-moslims.  Zoals ik het zie is dat de doorsnee Europeaan is vervallen in zacht gezegd sterke negatieve gevoelens, en dat de bevolking en onze autoriteiten, zoals gewoonlijk veel te laat, onder druk zullen staan om onze eigen humanistische waarden in te perken om de ramp te overwinnen. Hoe eerder we aan de barbarij een halt toeroepen, hoe groter de kans is dat we onze belangrijke en unieke menselijke, westerse waarden kunnen behouden.

Stradi

*****

Walen bevoordeligd

Deze week reed ik met de wagen nog door het zuiden des lands na een kort verblijf in het Groothertogdom Luxemburg.Dat men daar nog "bijna" nooit van een flitspaal heeft gehoord is daar zeer duidelijk, zowel op landelijke wegen als op autosnelwegen. Op de autosnelweg krijg je het gevoel of je in Duitsland op de baan zit, de snelheden waar je mee voorbij gestoken wordt zijn op zijn zachtst gezegd HOOG. Als je dit in Vlaanderen doet betaal je je blauw.

Walter

*****

Schone schijn.

Geachte redactie, Gisteren (zondag) was het ledenfeest voor de sossen in Bellewaarde. Wat er echt de vieren viel voor de roden is me niet bekend maar ik vermoed dat het pretpark eerder al afgehuurd en betaald was zodat men wel verplicht was om de schone schijn show op te voeren.

In de zeverende dag mocht de kleine uit Leuven live verslag uitbrengen over het sucses van het rode feest ondanks de regen en het gure weer. Niet minder dan 14.000 kameraden waren op de afspraak en dat was volgens den Bruno fantastisch. Gelukkig (maar dat zei hij er niet bij!) was de ingang en het gebruik van de atracties gratis zoniet waren ze daar waarschijnlijk maar met 46 man en een paardekop. Als er gratis kan geschranst en gezwolgen worden (of aan een zeer klein prijske) zijn de sossen niet te houden.

Bruno wist te melden dat het ledenaantal van de partij gestadig aangroeide en dat de toekomst hoopvol was,want de mensen weten dat een sossenpartij nodig is. Dat  de kleine  uit zijn nek stond te kletsen, was duidelijk te zien aan zijn lichaamstaal, bijzonder zijn gelaat.  De wallen onder zijn ogen zijn bijna zo dik en log geworden als de Leuvense vesten en een bezoekje aan de tandarts om 't een en 't ander in zijn eetkamer recht te zetten,  zou ook nietmisstaan. Soit, iedereen was daar wreed kontent en blij want de zaken gaan opperbest in de partij ... daar zorgen kopstukken à la Vandela Notte & Lieten momenteel zeer goed voor. Niet versagen Brunoke .. zo verder doen !

mvg - Senior

*****

Overpeinzingen van nen autochtonen Brusseleir

Bij ons zitten er in de buurt regelmatig "allochtone" vrouwen op straat te bedelen, maar het is een feit dat ik nog nooit of te nimmer een allochtoon iets heb zien geven aan hun soortgenoten.Normaal gesproken zouden ze dat volgens hun geloofsovertuiging moeten doen DE WAARHEID SHOCKEERT, MAAR ‘T IS TOCH DE WAARHEID ! 

Tegenwoordig worden we op alle TV-kanalen bestookt met oproepen van de UNESCO betreffende de hongersnood in de Hoorn van Afrika. Ik wil iedereen eraan herinneren dat het voornamelijk gaat over landen die overwegend islamitisch zijn. Hun islamitische broeders zijn in oorlog met andere islamieten, die opgejaagd worden en zonder enige gewetensbezwaren de hongersdood mogen sterven.  Wat doen de islamitische buurlanden bovendien: NIETS ! Maar het is aan ONS om te geven. Die landen hebben één (en niet 2 of 3) miljard Euro’s nodig om er bovenop te komen.  In plaats van zeer luxueuze hotels te bouwen, dure 4x4’s te kopen en ijs- en schaatsbanen aan te leggen in de woestijn, zou het beter zijn dat elk van de Emiraten zijn geldbeugel zou openen, in plaats van aan de werkende mensen van de ‘slechte westerse landen’ (wij dus, de niet-in-Allah-gelovenden en kapitalistische mensen) te vragen dat te doen.  Indien iedere in Europa of elders gevestigde islamiet één Euro zou geven voor Afrika, zouden zij na hun dood zeker in het Paradijs belanden.   Reeds tientallen jaren, of zelfs meer, is er enkel miserie in die landen en regelmatig worden wij aan die situatie herinnerd met verschrikkelijke beelden van bevolkingen die zijn voorbestemd om uit te sterven. Vrouwen en kinderen worden op de voorgrond gezet opdat wij ons nog een beetje schuldiger zouden voelen en dit enkel met de bedoeling ons nog meer geld te ontfutselen.  De islamitische vrouwen zetten, tengevolge van hun geloof (en door hun hitsige venten onderworpen), een hele resem kinderen op de wereld (de wil van Allah, die geen geboortebeperking tolereert terwijl ze goed weten dat ze die kinderen niet zullen kunnen voeden.  Weinig mannen in deze reportages ... waarom zijn deze fokbeesten, die hun harem bevruchten en de jonge meisjes, nauwelijks pubers, die dat ondergaan, zich niet bewust van en verantwoordelijk voor hun eigen waanzin.  Tweeduizend jaar achterstand en een blinde godsdienstige overtuiging zijn er de oorzaak van dat deze volkeren veroordeeld zijn voor eeuwig.  Denkt u nog steeds dat het onze schuld is en dat wij ons moeten verantwoordelijk voelen voor zoveel miserie ?  Wanneer er in een land meer kogels dan graankorrels zijn, zal er nooit iemand in staat zijn iets te veranderen, ondanks alle goede wil en al het geld in de rest van de wereld. Dat is héél triestig maar, helaas, erg reëel.  Een prettige dag voor iedereen en denk hier nog maar eens goed over na.  Dit is geen racistisch, maar wel een realistisch bericht, om de ogen te openen van al wie niet wil zien of horen.  PEINST ER HET UWE VAN.  

Robert M.

*****

Sharia4belgium

Andermaal grijpt Sharia4 Belgium de kans om via opruiende taal een meute aanhangers te verzamelen om mits straatgeweld en bedreigingen een Belgische wetgeving te contesteren. Het wordt meer dan tijd dat de politieke verantwoordelijken krachtdadig ingrijpen en die oproerkraaiers uit onze samenleving verwijderen bij middel van uitwijzing naar hun land van herkomst. Het is mogelijk dat die oproerkraaiers een zeer klein gedeelte van de allochtonen uitmaken maar dat is dan een reden te meer om samen met de gematigde weldenkende moslims het kankergezwel “Sharia4Belgium” aan te pakken vooraleer het te laat is.Ik vrees echter dat de gematigde moslims bang zijn om hun medewerking te verlenen en dat zij wijken voor intimidaties alom die hen in naam van Allah toebedeeld worden. En wat de nikab en de boerka betreft : weg er mee zonder de minste toegeving. Het kan zijn dat dit niet zonder moeilijkheden zal verlopen maar als men dit blijft tolereren is binnen enkele maanden het hek van de dam en dan kunnen wij ons de vraag stellen:”waarom moeten wij,autochtonen, dan nog wel onze wetgevingen naleven?"

Met vriendelijke groeten - Hubert Buysse

*****

Bilderberg, het lijkt me wel iets

Waar kan ik me ergens inschrijven om lid te worden van de Bilderberg. Ik ken koningin Beatrice en prins Filip vrij goed alhoewel ik twijfel of ze mij wel kennen. Ik kan als referentie opgeven dat ik reeds lid ben van Angeltjes.

René

*****

Uitspraak van de dag

Politici als Vande Lanotte, Verhofstadt en Dehaene maken zich vaak zorgen over het toenemende populisme.De oorzaak daarvan staart hen elke ochtend aan vanuit de spiegel.  Rik Van Cauwelaert :  Spiegeltje spiegeltje aan de wand.

Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Bilderberg bijeenkomst 2012

 

Wij ijn niet tuk op complottheorieën waarbij genootschappen de wereldorde bedreigen en James Bond op zijn eentje de boeven ontmaskert. De nevenactiviteiten van James Bond bevallen ons wel. Of de Bilderbergclub dergelijke organisatie is, weten wij gewoonweg niet.  Er hangt alleszins een geur van ondemocratische geheimzinnigheid omtrent dit jaarlijkse gebeuren. Bij de Nederlandse delegatie waren dit jaar koningin Beatrix, minister-president Rutte en D'66-er Pechtold aanwezig.  Van belgische zijde prins Filips en de vriend van de BBI, Karel de Gucht. Hieronder een artikel dat nogal inzoomt op de misterieuze kant van de zaak, zonder evenwel concrete feiten aan te tonen.

Bilderberg-watcher Daniel Estulin, auteur van het boek ‘The True Story of the Bilderberg Group’, zal dit jaar niet van de partij zijn in de VS, omdat hij simpelweg geen reisvisum heeft gekregen om aanwezig te zijn. Uiteraard heeft hij wel iemand gevonden die in zijn plaats deze meeting-der-meetings verslaat.  Want Daniel Estulin is ervan overtuigd dat deze meetings tot de belangrijkste ontmoetingen ter wereld behoren, van topfiguren uit de industriële en politieke arena

Volgens Estulin is de wereldwijde afbraak van het economisch systeem geen toeval; het is zijn overtuiging dat dit allemaal met opzet in elkaar is gezet. Een aanval op het kapitalistische systeem door kapitalisten zelf. Vooral bedoeld om de massa afhankelijk te houden van de elite.

“Deze machtige mensen beschouwen de rijkdommen van hun afzonderlijke landen en bedrijven als de hunne, niet van iedereen”, aldus Estulin. “Feitelijk willen al deze mensen een machtig rijk; zij hebben geen baat bij rijkdom voor velen, en evenmin dat de wereldbevolking floreert, dat de mensheid groeit. Zij willen dat wij voor hen werken. En dat onze kinderen en de kinderen van onze kinderen dat ook blijven doen. Zij willen dat de wereldbevolking voor hen werkt, een elitegroep, een oligarchie. Want als een land in staat zou zijn om zijn burgers hun eigen ideeën te laten uitvoeren, als landen in staat zouden worden gesteld om zich met hun eigen voedsel onafhankelijk te maken, hun eigen energiebronnen te ontwikkelen, dan zou dat meteen het einde betekenen van de oligarchie van de Bilderbergers.”

Wat is de Bilderberggroep ?
Een private club, waar je je alleen mag vertonen als je een uitnodiging hebt ontvangen. Een club van zo’n 150 individuen uit de wereld van politiek, de zakenwereld, de financiële topwereld, energie-bazen, media-tycoons en vorstenhuizen zijn present, onder wie koningin Beatrix, wier vader aan de basis stond van deze freaky meetings. Er worden geen verslagen gemaakt, en er worden geen resoluties ter stemming gebracht, noch wordt er aan de pers enige verklaring afgegeven. Ook de belgische prins Filip behoort tot de aanwezigen.

De premier van Canada, Alison Redford heeft meegedeeld dat hij deel zal nemen aan de meeting van dit jaar, maar van andere deelnemers is veel minder bekend. Het is weer een obscuur gezelschap.. Wat hoopt deze minister-president van Canada nu feitelijk te bereiken ? Volgens haar ligt de Canadese provincie Alberta in de slag met vele andere jurisdicties in de wereld.

De Bilderbergconferenties worden gehouden onder zware bewaking; op zich al een uiterst vreemd verschijnsel in een democratische wereld. Alle kamers van het  Westfield Marriott hotel zijn geboekt en alle verdere buiten-Bilderberg-bezoekers worden geweerd, uit restaurants en uit het hele hotel.

Bilderberg en de CIA
“De Amerikaanse inlichtingendienst CIA financierde en organiseerde mede de eerste edities van de Bilderbergconferentie.” Dat stelt dr. Gerard Aalders van het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD). Aalders verrichtte de afgelopen jaren een uitgebreide archiefstudie naar de geschiedenis van de Bilderberg Groep.

Bernhard heeft zich daarmee feitelijk voor het karretje van de CIA laten spannen”, stelt Aalders. De Bilderberg Groep is een in 1954 mede door Prins Bernhard opgericht genootschap om te brainstormen over de internationale politieke en economische ontwikkelingen. Vanaf het begin hangt er om de Bilderberg-conferenties een ‘waas van geheimzinnigheid’. Ze worden vaak in dezelfde kringen geschaard als bijvoorbeeld de Council on Foreign Relations (CFR) mede aangezien zij beweerdelijk uit dezelfde ‘Ronde Tafel Conferenties’ is voortgekomen. Koningin Beatrix is voorzitster van de conferenties en ook Prins Willem-Alexander behoorde in 2001 tot de Nederlandse deelnemers.”

De EURO, een Bilderbergvinding.
Het was in 2009 dat voorzitter Etienne Davignon die meedeelde in een interview dat de Euro als enige betaalmiddel in Europa feitelijk een ‘aanbeveling’ was geweest van de Bilderberg groep. “Tijdens een bijeenkomst in Juni in Europa, kon een informele club leidende politici, zakenmensen en denkers, voorgezeten door Mr. Davignon, zich vinden in het verbeteren van onderlinge verstandhoudingen, op dezelfde wijze deze geholpen hadden bij het creëren van de EURO in de jaren 1990, aldus Davignon”, zo berichtte de ‘EU-Observer’ in Maart 2009.

Socialist en Navo-baas Willy Claes

Oud NAVO-topman Willy Claes lichtte de sluier van de Bilderbergconferenties ver genoeg op om helderheid te krijgen over de opzet van deze machtseliteclub. De vraag is natuurlijk of achter de ineenstorting van de Euro in de Zuid-Europese landen nu ook weer de denktank van de Bilderberg-coryfeeën schuil gaat.

Bewust of onbewust deed Willy Claes op de Belgische radio in een ‘damage control’ interview dat de geheimzinnigheid en het belang van de Bilderberggroep moest bagatelliseren, ineens een onthulling die de vermoedens van jarenlange Bilderbergvolgers Jim Tucker en Daniel Estulin bevestigde: “Tijdens de conferentie krijgen alle genodigden 10 minuten spreektijd – en daar wordt zeer streng aan vastgehouden, jahaha – en na afloop stelt de ‘rapporteur’ een rapport op van wat er besproken is. De aanwezigen worden dan natuurlijk wel geacht gebruik te maken van dit rapport bij het uitzetten van hun beleid in de milieus waarin ze invloed hebben.”

http://www.wanttoknow.nl/geschiedenis/geheime-genootschappen/bilderberg-2012-begonnen/

 De lijst der deelnemers van 2012 : hier klikken 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll Uplace

 

Is de komst van U-place een goede zaak volgens u ?

Absoluut, ik zie het graag komen  22 % 
Van mijn leven niet, 't is een bedreiging voor de Rand, de middenstand en het milieu  65 % 
Ik vind het een beetje goed en een beetje niet goed  13 % 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 825)

 

Het wordt steeds meer en meer de wereld op zijn kop Even vergeten de veiligheidsgordel aan te doen ? Pats. Zoveel Euro boete. Zes of zeven kilometer te snel rijden zelfs op een zo goed als verlaten weg ? Pats. Zoveel Euro boete. Dergelijke sancties worden jaarlijks tegen honderdduizenden burgers genomen.

Maar criminelen die politieagenten aanvallen, die stelen, die "tags" achterlaten op gebouwen, die allerlei criminele feiten plegen enz. gaan meer en meer vrijuit. Onze justitie werkt met twee maten en gewichten en we stellen dikwijls vast  dat men eerder het slachtoffer wil bestraffen dan de dader.

Het gebeurt de laatste jaren steeds meer dat politieagenten die door criminelen werden aangevallen zich uiteindelijk zelf moeten verdedigen indien ze tijdens bepaalde incidenten de gangsters hebben gekwetst of gedood. Burgers die werden overvallen en zich verdedigden en soms de aanvallers konden overmeesteren werden daarna door Justitie zelf als verdachte behandeld en soms veroordeeld. De laksheid van Justitie tegenover de criminelen  neemt soms potsierlijke vormen aan. Als voorbeeld nemen we een incident dat zich enkele dagen geleden, op 21 mei, afspeelde in Bercy in Frankrijk.

Er werd een voetbaltornooi georganiseerd tussen gevangenen onder de welluidende naam "Tornoi Interprison".  Opdat iedereen duidelijk zou weten dat de nieuwe politieke meerderheid in Frankrijk wil medeleven met de gevangenen kon men onder de supporters voor deze wedstrijd niet minder dan Mevrouw Christiane Taubira, de nieuwe Minister van Justitie, opmerken. Tijdens de pauze mochten de spelers, die uitsluitend uit misdadigers bestonden, vrijelijk "buiten" een sigaretje gaan roken. Hoeft men zich dan te verwonderen dat even later bleek dat de ploeg niet meer volledig was ? Mevrouw de Minister weigerde om zich voor dergelijke manifeste flaters van Justitie te willen verontschuldigen (Le Monde van 23 mei blz.8).

Juist zoals in ons land worden er steeds meer en meer beslissingen genomen door bepaalde rechters waarbij men zich vele vragen kan stellen. Sommige beslissingen zijn zo onrechtvaardig dat men nog moeilijk kan begrijpen waarom men die rechters niet zelf zou veroordelen. Als gevolg van vele onbegrijpelijke beslissingen hebben in Frankrijk enkele burgers in een recent verleden "l'Institut pour la Justice" opgericht. Deze organisatie blijkt als kool te groeien en wil de aandacht vestigen op allerlei enorme flaters van sommige rechters met als bedoeling om tot een betere en eerlijkere rechtspraak te komen. Op www.institutpourlajustice.com kan men allerlei voorbeelden vinden van totaal onaanvaardbare uitspraken van Justitie die steeds in het voordeel van de misdadigers werden gemaakt en niet meer in het voordeel van de gemeenschap van alle burgers die recht heeft op veiligheid en bescherming.

Aangezien de evolutie in ons land ongeveer samenloopt met wat er in Frankrijk gebeurt, stellen we ons de vraag of het niet tijd wordt dat ook in ons land een dergelijk initiatief zou genomen worden. Voor een INSTITUUT VOOR EEN BETERE EN MEER EERLIJKE RECHTSPRAAK ligt er ook in ons land veel werk te wachten. Bovendien zou men kunnen starten met een gemotiveerde basis van de vele duizenden die in ons land reeds het slachtoffer werden van een onbekwaam aantal rechters.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mohammed woont in Molenbeek

 

(studio Rony)

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!