Angeltjes
14-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weldra in de Vlaamse bioskopen

 

Starring : Awoe Rimram - Director : Awoe Rimram - Production : Awoe Rimram - Special effects : Awoe Rimram -  Setting & props : Awoe Rimram - Music : Awoe Rimram - Sound : Dolby & Awoe Rimram - Casting : Awoe Rimram - Location : City of Allah - Script : Awoe Rimram, based upon "The horrible Tales of the Qoran" - Sponsoring : Groen - Guest appearances : Ingriet Lieten and Wouter van Besien as the Dhimmi-couple.

Edited by Awoe Rimram - Begijnenstraat - City of Allah

(Poster by Awoe Rimram and Studio Ryno-Rony)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraardsbergen : Vlaams Belang in kartel met VLOTT

 


Na de mededeling vorige week dat Vlaams Belang Geraardsbergen een plaats inruimt op zijn lijst voor de ex-sp-a-er   Donals van Belleghem, volgt thans het nieuws dat er een kartel gevormd zal worden met VLOTT, de partij van Hugo Coveliers. Gezien de talrijke punten van overeenkomst, is het een goede zaak om gelijkgezinde stemmen zoveel mogelijk samen te voegen.

Het mooie Geraardsbergen in Oost-Vlaanderen telt 32.000 inwoners. De stad ligt in de Denderstreek, aan de Dender en tegen de Oudenberg aan.  In de wielrennerswereld is de stad berucht omwille van de steile en hobbelige helling van de Muur van Geraardsbergen. De stad is ook bekend om zijn mattentaart. De heilige Bartholomeus en Adrianus zijn haar patroonheiligen. De plaatselijke benaming voor Geraardsbergen luidt Giesbaargen en Geraardsbergen heeft zijn eigen Manneke Pis.

De stad wordt momenteel bestuurd door een coalitie Open-VLD-sp-a met Guido de Padt als burgemeester. De zetelverdeling is als volgt :

Open-VLD : 10 - sp.a : 10 - CD&V : 7 en VB : 4

De VB-lijst wordt aangevoerd door Stéphan Bourlau . 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als vrouwelijke jaloesie zich met de politiek bemoeit

 

Valérie Trierweiler, de huidige partner van president Hollande

Le torchon brûle ... oftewel "de dweil brandt". Neen, de president van Europa lijdt niet aan zelfontbranding, maar in Frankrijk staat de PS in rep en roer omdat een onverlaat keihard weigert om naar de pijpen  te dansen van het rode sanhedrin. Ziehier de feiten:

Madame Ségolène Royal, de ex van de kersverse president, heeft niet al te schitterend gescoord tijdens de eerste ronde van de parlementsverkiezingen. In het kiesdistrict (waarin zij geparachuteerd werd door de top van de partij) staat zij maar enkele luttele procenten voor een andere PS'er die "l'enfant du pays" is, met andere woorden hij is er geboren en getogen en kan rekenen op een solide aanhang. Nu wil de top van de PS dat deze meneer in de tweede ronde van de verkiezingen zijn kandidatuur intrekt zodat madame Royal onbedreigd kan verkozen worden en zeker is van een vast inkomen voor de volgende 5 jaar. Maar de onverlaat weigert mordicus om de partijtop ter wille te zijn en handhaaft zijn kanditatuur ondanks de banbliksems van de partijtop. Die top ging nog een stapje verder en zwierde de rebel uit de partij. En nu wordt het spannend: de nieuwe "préférée" van Hollande, zijn vaste vriendin zeg maar (een journaliste bij Paris Match) stuurt een twitterbericht de wereld in om de rebel geluk te wensen voor de verkiezingen van de tweede ronde en als dat nog niet duidelijk genoeg was, drukt zij de hoop uit dat hij gaat winnen.

Het geroezemoes dat opstijgt uit PS doet denken aan dat van een bijenkorf, maar dan een heel grote en vol met boze bijen. En om de boel nog wat meer op te peppen heeft rechts (dat toch geen kans maakt om verkozen te worden) besloten om de rebel te steunen en Ségolène volledig kansloos te maken. Monsieur le président zit duidelijk tussen twee vuren en weet niet voor welke heilige hij een kaarsje moet branden om uit de miserie te geraken.

Waarom gebeurt iets dergelijks nooit in dit apenland ? Onze verkiezingen zijn toch maar een saaie boel, en een fikse rel zoals de hierboven beschreven zou zorgen voor wat leven in de brouwerij. Daar betalen wij toch voor.

Regus Patoff 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nigel Farage nagelt eens te meer de EU-elite aan het kruis

 

 

.

Laten we nogmaals onderstrepen dat de leider van de UKIP (Verenigd Koninkrijk Onafhankelijkheids Partij) Nigel Farage zowat de enige EU-parlementair is met een professionele financiële achtergrond. Hij heeft het ditmaal over het wankelende Spanje dat 100 miljard van Europa ter beschikking krijgt om een bank overeind te houden. U moet weten, zegt de verontwaardigde Brit,  dat Italië 20% van dit bedrag moet bijdragen, dus 20 miljard euri die Italië zal doorschuiven aan Spanje tegen een rente van 3%, terwijl de laars van Europa dit geld zelf op de financiële markten moet bijeensprokkelen aan 7%. Geniaal en briljant noem ik dergelijke operatie, fulmineert Nigel Farage, die nogmaals het einde van de euro en de eurozone voorspelt.

Als eerlang Griekenland er uit stapt, betekent dit het einde van de Europese Centrale Bank, die een bedrag van 440 miljard euri heeft uitstaan bij de armlastige landen Italië, Griekenland, Portugal en Ierland. De Euro-Titanic is aan het zinken en er zijn geen reddingssloepen. Guy de la Tourette, die in zijn zetel hangt als een verfrommelde theedoek, roept en tiert zoals eigen aan patiënten met zijn stoornis. Arme geesteszieke man.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer Europa, betekent minder voetbal. EU wil EK afschaffen

 

Zaterdag is het lang verwachte Europees voetbalfestijn in Polen en Oekraïne begonnen.  16 nationale voetbalploegen willen de titel veroveren.  Als het van het EU-cenakel afhangt, zal het de laatste keer zijn dat het EK voetbal in de huidige vorm kan plaats vinden.

De EU-waanzin gaat in hogere versnelling.  Terwijl miljoenen voetbalfans zich verheugen op de grote voetbalwedstrijden in Polen en in Oekraïne, hun nationale ploegen aanmoedigen op café, thuis voor de buis of zelfs hun ploeg ter plaatse een hart onder de riem gaan steken, komt de EU nu met een voorstel naar buiten, dat zelfs de lauwste voetballiefhebber als pure provocatie zal interpreteren.

José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie, heeft voorgesteld de nationale voetbalploegen van de EU-lidstaten af te schaffen en binnenkort door de EU-ploeg te vervangen.  En zijne Europese doorluchtigheid verklaart: “In een naar elkaar toegroeiend Europa zijn nationale voetbalploegen niet meer van deze tijd.  Meer Europa betekent minder voetbal.”

Het EU-voorstel heeft in heel het continent controversiële, zelfs heftige reacties uitgelokt. 

Politiek Duitsland is enthousiast. Kanselier Angela Merkel verklaarde in Berlijn: “De EU is een uitzonderlijk succesverhaal.  Welstand voor alle burgers, minder werkloosheid ook in de zuiderse lidstaten, een beperkte, verder slinkende staatsschuld, de vreedzame euro-islam en de verankerde democratische besluitvorming zijn slechts enkele van de succesvoorbeelden.  Wij gaan consequent verder op dit pad.  Ons doel is de volledige uitschakeling van de nationale staten.  Dit proces zal uiteraard geen uitzondering voor voetbal maken”.

Bondskanselier Merkel tooide zich  op de dag van de match Duitsland-Nederland ostentatief in het oranje, als blijk van haar trouw aan het anti-nationaliteiten Europa.

Ook het partijbestuur van de Duitse Groenen verwelkomen het EU-ontwerp.  Cem Özdemir in het weekblad Der Spiegel: “Wij ondersteunen alle voorstellen tot afschaffing van de nationale staten en staan 100% achter het EU-voorstel om de nationale voetbalploegen door een EU-ploeg te vervangen.  Wij willen er wel de voorwaarde aan verbinden dat de toekomstige EU-ploeg een bepaald quotum voor moslimspelers verplicht moet insluiten”.

Minister voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling, Dirk Niebel (FDP) reageerde eerder gereserveerd en waarschuwde voor te snelle reacties. 

In het voetbalminnende Spanje veroorzaakte Barroso’s voorstel woedende protesten.  De toonaangevende Spaanse sportkrant Marca verwees naar de Spaanse premier Mariano Rajoy Brey met de woorden: “Wij hebben tot nu toe met alle waanzin van de EU meegedaan, maar bij voetbal wordt de streep getrokken.  Spanjes antwoord luidt klaar en duidelijk: UIT de EU!”

De Italiaanse premier Mario Monti zou volgens onbevestigde berichten met een woedeaanval gereageerd hebben.  De Italiaanse sportkrant Gazzetta dello Sport wist te melden dat Monti tijdens een telefoontje met Barrosso gedreigd had hem de maffia op zijn nek te sturen, mocht Barroso zijn goede raad in de wind slaan en het EU-voorstel niet willen intrekken.

De Europese voetbalwereld is ontzet. 

Michel Platini, UEFA-voorzitter, raadde Barroso in een vraaggesprek op de Franse televisie aan “dringend een andere dokter te zoeken”. 

De Italiaanse krant Corriere della Sera citeert Giovanni Trapattoni, voormalig trainer bij FC Bayern München en nu coach van de Ierse nationale voetbalploeg: “De EU is als een lege fles – zij is leeg"

Wolfgang Niersbach, voorzitter van de Duitse voetbalbond, gaf zijn mening in de ARD Sportschau:”Ik ben sprakeloos.  Tot nu toe heb ik bij de kritiek dat de EU een gekkenhuis is, steeds mild geglimlacht.  Nu versta ik de critici.”

Ook Frans Beckenbauer, hét voetbalicoon in Duitsland, reageerde ontzet, zonder een greintje begrip voor “de laatste waanzin van de EU in Brussel”.  Op ZDF maakte hij van zijn hart geen moordkuil en eiste – in voetbaltermen – “de rode kaart voor de EU”.

Turkije heeft uit protest tegenover de voetbalpolitiek van de EU zijn toetredingsverzoek tot de EU ingetrokken.  De Turkse premier Erdogan zou in een kleine kring vertrouwelingen zijn verbijstering geuit hebben: “de EU is zelfs nog gekker dan de islam”.

De EU is wel wat geschrokken van de reacties en is puin aan het ruimen.  De charmante Catherine Ashton werd op pad gestuurd om de schade te beperken.  Bij de BBC probeerde ze de stukken te lijmen: “Wij willen alle topspelers overnemen.  Zo is het zelfs mogelijk of waarschijnlijk dat een voetbalploeg van 11 spelers tot 100 reservevoetballers zal tellen.  Er zijn nu al beslissende onderhandelingen met de voetbalbond FIFA opgestart die moeten resulteren in een wereldwijde voetbalreddingsscherm - naar analogie met de europarachute.”

Tegelijkertijd wil haar ladyship werk maken van politiek-correcte woordenschat in het voetbal.  Voor haar kan het niet door de beugel dat de Duitsers een doel “das Tor” noemen, wetende dat “der Tor” een gek of een domkop betekent.  Een speciale commissie, belast met het zoeken naar het juiste woord, zal een lijst met aanvaardbare, alternatieve begrippen en woorden opstellen.  Het is niet onwaarschijnlijk dat een doel, een goal, een Tor, in de toekomst in heel Europa gewoon “EU” zal genoemd worden.

Benieuwd hoe ze “penalty” gaan vertalen.

 Bron: K. Nipoog, satiricus


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ordelijke Opdeling : 5de druk

 

Een knettergek belgo-belgisch vonnis van de Brusselse rechtbank van koophandel op 2 mei 2012 verbood de verdere verspreiding van het veelgelezen en alom geprezen (of doodgezwegen) boek van Gerolf Annemans en Steven Utsi. Als illustratie voor de stofwikkel van het boek ‘De Ordelijke Opdeling van België - zuurstof voor Vlaanderen’ kozen ze het chemisch symbool voor zuurstof. Merkwaardig genoeg zou de precieze vormgeving daarvan een inbreuk vormen op de rechten die een Engelse telecomfirma kan doen gelden door een merk te deponeren waarvan het zinnebeeld veel overeenkomst zou vertonen met dat op het boek van Uitgeverij Egmont.

Ontbinding

Uiteraard heeft het Vlaams Belang tegen deze bizarre rechterlijke uitspraak beroep aangetekend. Inmiddels blijft de partij niet bij de pakken zitten en wil ze onverminderd de boodschap van de ‘Ordelijke Opdeling’ blijven uitdragen. Daarom rolt dezer dagen de vijfde druk van het boek van de persen. Net zoals de vorige drukken van het boek is de nieuwe editie, waar nodig, geactualiseerd. Belangrijker nog voor de belangstellende lezer is dat de auteurs vaststellen dat hun boodschap van 2010 op geen enkele manier aan kracht heeft moeten inboeten: de Vlamingen hebben een ijzersterk dossier om in goede orde uit België te stappen, maar laten zich de kaas van het brood eten door de Franstaligen. Die laatsten wroeten onverminderd verder om hun posities te verbeteren in het licht van wat zij wél zien en als onontkoombaar beschouwen: het afzienbare einde van de Belgische staat en zijn ontbinding in soevereine republieken.

Bestellen?

Wie zich theoretisch wil voorbereiden op de debatten over de ontbinding van België, maar bovendien praktisch toepasbare tips en leidraden wil opdoen voor de Belgische ‘eindtijd’, die bevelen wij van harte de lectuur van ‘De Ordelijke Opdeling van België’ aan. Het boek bestellen kan via bestellen@uitgeverijegmont.be
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

 

Klik op de afbeelding om de link te volgen  

What sickens me about left-wing people, especially the intellectuals, is their utter ignorance of the way things actually happen.
 
Wat mij ziek maakt bij linkse mensen, in het bijzonder de intellectuelen, is hun totaleonwetendheid over de werkelijke gang van zaken.
 
  George Orwell, 1903 - 1950, Brits schrijver, journalist, criticus en visionair


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten: door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of mannen in de nabijheid van vrouwen mogen dansen ?
Van:  Moulana Qamruz Zaman, Londen, studeerde traditionele islam theologie gedurende 7 jaren, afgestudeerd met een Aalim qualification op 3 oktober 2004, verbonden als raadgever bij diverse islamitische instanties in G.B.  - 02.01.2008
 
Vraag: “Is het toegestaan dat mannen in de nabijheid van vrouwen dansen?”
 
Antwoord: “Dansen is een gewoonte van niet-moslims en is absoluut haram (verboden).  Dansen maakt deel uit van een aantal ontoelaatbare activiteiten zoals muziek, zingen, gemengde omgang van mannen en vrouwen, enz.  Het is verboden te dansen zelfs indien er slechts personen van hetzelfde geslacht bij aanwezig zijn.  Ook is het spelen van duff (soort tamboerine, die gewoonlijk door vrouwen bespeeld wordt tijdens bruiloften) en dansen zonder enige stimulatie verboden. 
Allah Ta’ala – God, de Verhevene – zegt: Er wacht een vernederende foltering in de hel voor degene, die ijdele praat verkoopt (zoals muziek, zingen e.d.) om de mensen van het rechte pad naar het pad der bespotting te leiden. (31:6)” 
 
Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 


13-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter versus Pascal Smet

 

http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/mediatheek/programmas/Villa%2BPolitica/2.22219/2.22220/1.1330133

 Zowat alle openbare als commerciële buitenlandse  omroepen  bieden de mogelijkheid hun gefilmde  reportages "in te sluiten" (copieerbaar te maken)  zodat ze rechtstreeks kunnen getoond worden op blogs of websteks. De onvermijdelijke 0000 verplicht om rechtstreeks naar hun webstek te gaan. Daarom dat wij praktisch nooit gefilmde  VRT-fragmenten tonen. We gunnen het de belgicistische regimezender niet om honderden Vlaams-nationale bezoekers te krijgen.  We maken vandaag een uitzondering om u een stukje debat te laten zien tussen de heren Dewinter en Smet over de oprukkende islamisering.

Smet, de blaaksaak die weer eens van niets weet, probeert Dewinter in de schoenen te schuiven dat deze àlle moslims over een zelfde kam scheert, wat uiteraard niet het geval is.  Dewinters standpunt is dat er slechts 1 islam is en 1 koran en dat die de oorzaak vormen van veel ellende.  Het gaat om het verstarde boek dat door velen als waarheid voor het leven en de maatschappij genomen wordt. Het gaat niet in de eerste plaats om àlle moslims.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 13 juni 2012

Ingriet Lieten ziet hoofddoek voor VRT-nieuwsanker best zitten

Mo seg ! Dat ze dat mens meteen op een trein zetten en afvoeren.  Wie onder de Vlamingen heeft dat creatuur gekozen ?  Het wordt haar rood voor de ogen van nijd, en meteen, áls rooie, neemt ze wraak op de oppositie ' om hoofddoeken niet te weren op de VRT': stel u dit eens voor.  Wie betaalt er voor die zender? De kopvodden ? En wie betaalt Lieten? WIJ.  

Ze had al eerder haar zitje moeten afstaan, maar haar 'inkomen' is véél te groot en te aantrekkelijk.

Christina

*****

Sharia4Belgium- woordvoerder Fouad Belkacem 

Is het de Angeltjes-lezer al opgevallen dat, enkele maanden vòòr de verkiezingen, het politiek gevogelte van dit land méér dan gewone aandacht heeft voor deze verdwaalde, geschifte islamitische jandoedel?Massapsychologie, volksverlakkerij en plat opportunisme.Het nationaal veiligheidsniveau van deze apenstaat werd zelfs op niveau 3 gebracht dwz. er is een ' terroristische ' dreiging.  Als het VB er nog maar aan ' denkt ' de naam Belkacem uit te spreken krijgt ze het CGKR voor een zoveelste keer achter zich aan maar nu de andere partijen geen gelegenheid laten voorbijgaan om Belkacem te brandmerken zijn het CGKR en de rode bepampelaars nergens te horen of te zien. Tja, terwijl Jan Modaal weer effe 3 weken rustig wordt gehouden met het WK Voetbal wordt de Vlaming weer eens een oor aangenaaid.

Fugu

*****

Antwoord aan Floriaan Terbeke

Er staat ons nog wat te wachten en nog blijven bepaalde Vlamingen, Europeanen, de veroorzakers van alle ellende met rust laten, iedereen kent ze, iedereen hoort hun leugens en bedrog, iedereen ziet hun vuil spel, iedereen ondergaat dagelijks de gevolgen van hun misdadig wanbeleid en toch laat iedereen ze met rust. 

Wie zijn dat dan ? Het is de bende onder leiding van Van Rampuy, Barroso & co, de EU bende. Ze stelen zich rijk via onverantwoorde salarissen (meervoud), ze liegen en bedriegen in die mate dat iedereen ze bijna gelooft. De ene na de andere valt van zijn voetstuk, nu is het de kleine napoleon uit Berlare met zijn dure villa in Toscane, morgen is dat hopelijk het liegebeest.  Want niemand van die bende is betrouwbaar. Door hun open grenzen beleid hebben ze het leven van praktisch elke Europeaan beschadigd en herleid tot een hel daarom dat wij EISEN dat ALLE grenzen terug dichtgaan en gecontroleerd worden, niet voor bepaalde tijd maar voor altijd, wij EISEN dat het gespuis tegengehouden wordt aan de grens zodat wij weer terug een normaal relatief veilig leven kunnen leiden. Door hun misdadig knuffelbeleid kan iedereen hier lustig mee profiteren en parasiteren ook al hebben die vreemden nooit één eurocent bijgedragen, ook dat moet stoppen, Dubbele nationaliteit MOET verboden worden want die heeft op geen enkel vlak een positieve bijdrage. Politieke partijen die tegen deze punten zijn al is het maar tegen één punt die moeten wij politiek elimineren, dat kunnen we op een heel eenvoudige en efficiënte manier nl. door onze stem te geven aan die partij die wel gaat voor deze punten en tot op heden is dat maar één partij, het Vlaams Belang, de partij die mijn stem zal krijgen in oktober en zeker in 2012. Laten we dat nu massaal allemaal doen dan hebben we binnen heel korte tijd terug een veilig, welvarend en leefbaar Vlaanderen, een Vlaanderen dat we dan heel snel omvormen tot een Onafhankelijke Democratische Seculiere Republiek, in een klap van een massa klaplopers verlost zoals daar zijn de franskiljons, coburgers en die massa vreemdelingen. Geen overbevolking meer in cellen dus geen extra uitgaven voor meer cellen, geen paria's die alleen maar parasiteren, geen franskiljonse bemoeiallen die steeds gechoqueerd rondlopen maar voor de rest alles helpen de afgrond in te kieperen. Waar wachten we op? Of een toekomst of de afgrond, aan jullie de keuze. Mijn keuze staat vast en dat is niet de afgrond.  

Jean

*****

Gavere

Wedden dat het op een sisser afloopt !

Walter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Truken van de foor*

 



Volgens informatie ons door de immer politiek-correcte media verstrekt, gaat de regering van Elio I uitstel vragen aan de E.U. tot na de gemeenteraadsverkiezingen van oktober voor de opmaak en het indienen van de begroting van 2013.

De bevoegde minister van begroting Keizer Johan met de Baard verklaarde dat het quasi onmogelijk is om  op ernstige, serene en doordachte wijze aan dit belangrijke rekenwerk te beginnen, gezien de besognes van de vele excellenties met het oog op deze belangrijke stembusslag.

Ik begrijp de bekommernis in deze van de federale zakkenrollers ten volle, zeker als deze bij monde van een integer, gewaardeerd en onbesproken SP.a minister kond gedaan wordt aan lijfeigenen en onderhorigen.  Het zou pervers zijn te denken dat dit "truken van de foor" zouden zijn om de slechte toestand van de staatskas te etaleren voor 14 oktober en de bevolking met wraakgevoelens op te zadelen t.o.v. de huidige bokkenrijders die dag en nacht op jacht zijn naar de centjes van de pachters en ambachtslieden.

Het zou getuigen van een slecht karakter te zeggen dat het risisco om veel stemmen te verliezen te groot is, als nu de ware bedoelingen van deze belastingploeg moesten uitgebracht worden. Niets is minder waar ! Alles loopt naar wens en zoals gepland. Hou de bevolking dom, zodat de federale melkers later ongestoord de belastingbetalers kunnen afromen.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gavere : een *normale* transactie door de liberale burgemeester

 

 

Vlaams Belang Gavere heeft bij de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) een klacht ingediend tegen burgemeester Hugo Leroy (Open VLD-VOG) wegens belangenvermenging.

Zijn vrouw kocht een stuk grond van het OCMW aan de Pontweg in Asper en verkocht dat met winst door aan een projectontwikkelaar. Volgens Hugo Leroy gaat het om een stuk grond dat zijn vrouw heeft gekocht en weer verkocht. ‘Dit was zonder meer een wettelijke koop- en verkooptransactie. Meer wil ik daar niet over zeggen', reageert Hugo Leroy.

Zo gaat dat in de politiek van dorp en stad. De blauwe burgemeester handelde niet zelf met voorkennis en prioriteit maar zijn vrouwtje deed het.  Dit bericht stond weggemoffeld in de plaatselijke rubriek bij het Nieuwsblad.

Gavere is een mooie gemeente, gelegen aan de Schelde tussen Gent en Oudenaarde met 12000 inwoners, bestuurd door een coalitie Open-VLD en sp.a-spirit en één VB-er in de oppositie. Bent u ook razend nieuwsgierig hoe deze duidelijk sjoemelaffaire zal aflopen ?  Wat denkt u ? Wordt het een proces ? Of een sisser ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter en *His Master's Voice*
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Gisteren morgen op TV het dubbelinterview gezien, door mijn geliefde Lisbeth Bimbo afgenomen van Filip De Winter en een hoge flik uit Antwerpen

Zoals gewoonlijk sloeg FDW nagels met koppen in verband met de islam, de criminaliteit (zelfde verschil), de falende justitie, de onveiligheid, en al die andere dingen die het leven van de met de gave des onderscheids gezegende burger vergallen.

Niets van dat alles bij de superflik uit Antwerpen. Die reciteerde braaf de litanie van dooddoeners en gemeenplaatsen die hem door de politiek correcte kaste waren voorgekauwd en ingelepeld. Niks onveiligheid, iedereen is braaf en mooi en nog meer nonsens.

Natuurlijk kwam FDW als overwinnaar uit dit minidebat, dit zeer tot ongenoegen van de heer Lamyn. Al moet ik toegeven dat de heren en dame mekaar op het einde van de discussie beleefd de hand gaven, iets dat een paar jaren terug volkomen ondenkbaar zou geweest zijn. Beginnen de politiek correcte dames en heren misschien (eindelijk) in te zien dat het vermaledijde VB misschien toch al die tijd gelijk had?  Hoop doet leven.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je zou het niet verwachten : Turkse chantage

 

Aansluitend op ons artikel over de mogelijkheid in de Schengenzone weer grenscontroles in te voeren, voert Turkije de druk op om visumvrijheid voor Turken die naar de EU willen reizen te verwerven.  75% van de illegale immigranten en asielbedriegers komen via Turkije Europa binnen.  Erdogan onderneemt daartegen niets.  De illegalen worden zo snel mogelijk doorgesluisd en gebruikt om de EU te chanteren.  Turkije heeft nu beloofd de open poort naar het westen te zullen sluiten als er schot in de geëiste visumvrijheid komt. 

De Europese regeringen willen echter niet nog meer druk tijdens de crisis door een stijgend aantal asielzoekers.  Daarom heeft de EU Turkije nu een document in het vooruitzicht gesteld, dat een “perspectief op een visumfaciliteit” biedt en uiteindelijk zou moeten resulteren in een vrijstelling van visumvoorwaarden.  Europa wil dat daar iets tegenover staat: de Turken moeten de illegale immigranten, waarvan onomstotelijk bewezen is dat ze via het Turks grondgebied Europa binnen geraakt zijn, terugnemen.  De Deense voorzitter van de Europese Raad wil eind juni resultaat zien.  Hij is ervan overtuigd dat er schot in de zaak komt.

Men kan zich de vraag stellen of de EU-bonzen zo stom zijn de beloftes van de Turken te geloven of dat ze ons bewust willen een rad voor de ogen draaien.  Hoe dan ook zal het resultaat van de koehandel eindigen in een win-win situatie voor Ankara en een uitbreiding van de immigratieverrijking in Europa:  wij krijgen can bovenop de illegalen er ook de Turken erbij – visumvrij!

Floriaan Terbeke

Bron: PI


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 829)

 


Het is de taak van de overheid om er voor te zorgen dat een land op een ordentelijke wijze wordt bestuurd. Eén van die taken bestaat er in er voor te zorgen dat misdadigers die zware criminele feiten plegen ook zwaar worden gestraft en gedurende een bepaalde tijd tot inkeer kunnen komen in een gevangenis.

In een gevangenis vliegen is een straf en zou de gevangene zodanig moeten afschrikken dat hij er alles aan doet om er nooit meer in te geraken. Vroeger kon de gevangene alleen rekenen op een strozak; een tafeltje en een stoel en een kraantje koud water om de emmer niet te vergeten waarop hij zijn gevoeg kon doen. In deze trieste cel kon hij dan de dagen aftellen tot aan zijn vrijlating.

Maar onze overheden meenden dat het geen slecht idee zou zijn om de gevangenen wat te pamperen en huntijdelijk verblijf  wat aangenamer te maken. Zo mochten ze steeds meer  bezoek ontvangen en kregen ze toegang tot een biblioteek ; men ging verder en gaf hen de mogelijkheid om regelmatig een douche te nemen en voor de sportieven onder hen kwam er zelfs een fitnesszaaltje bij. Ook een radio of TV-toestel werd ter beschikking gesteld om er de huiselijke sfeer in te brengen.

Op deze wijze begon een gevangenis steeds meer en meer op een hotel te lijken en kon men zich de vraag stellen of  brave, arme en hongerige inwoners er begonnen aan te denken om iets te mispeuteren zodat zij ook gratis huisvesting, voeding, verwarming gratis TV,  fitness enz. zouden kunnen bekomen.

Maar het strafste van dit verhaal over het gepamper van gevangenen lazen we gisteren in DE NIEUWE GAZET en nog wel op de frontpagina.

OPSTAND IN BRUGSE GEVANGENIS : "In de gevangenis van Brugge weigerden gisteren zo'n 30 gedetineerden na de wandeling terug te keren naar hun cel. De gevangenen-allemaal langgestraften-eisten onder meer een warmwaterkoker en een microgolf op hun cel, kortere wachttijden voor hun familie om hen te bezoeken, halalvoedsel, meer sport en méér zenders op TV. Om hun eisen kracht bij te zetten, staken ze een pergola in brand, braken ze fitnessstoestellen af, gooiden ze met stenen en vernielden ze de omheining en de prikkeldraad".

Dit is dus het gevolg van al dat zinloos gepamper. Morgen eisen deze criminelen nog een ijskast met champagne; iedere dag nieuwe modieuze kleding enz. Dat dergelijke fratsen in ons land allemaal mogelijk zijn, is om de muren op te lopen. Wij zouden na dergelijke feiten aan de gevangenen laten weten dat ze de totale schade moeten betalen voor ze ooit op vrije voeten kunnen gesteld worden. Ze kunnen daarvoor beroep doen op relaties en familie die hen nu komen bezoeken. Als straf voor hun gedrag mochten ze nu gedurende een volledig jaar hun cel niet meer verlaten; tijdelijk geen bezoek meer; geen radio of TV meer; geen boeken; geen enkele keuzemogelijkheid meer betreffende verstrekte maaltijden enz. enz. We zouden hen dan terug leren wat een gevangenis feitelijk zou moeten zijn.

Maar we lezen dat er in verband met hun eisen een onderhoud komt met de directie. Zo ver is het nu in dit apenland in het kwadraat gekomen.

We menen dat het hoog tijd wordt dat men de graad van seniliteit, van diegenen die voor hij bijhouden van gevangenen in ons land verantwoordelijk zijn, gaat onderzoeken. Er kan daar zeker nog nuttig werk gebeuren.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paul de Leeuw bij VTM : Het moet niet altijd goed nieuws zijn

 

Omdat onze kolommen overlopen van goed nieuws, richten wij de spot op een minder aangenaam feit uit de wereld van televisie en ontspanning. VTM, de commerciële Vlaamse zender, gaat samenwerken met de Nederlander Paul de Leeuw. Ik hoor juichkreten opstijgen aan de Reyerslaan : alweer minder kijkerds voor VTM.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt Verder

 

Uit de Nieuwsbrief Nr 239 van 12 juni 2012

 Aan alle kandidaat-actievoerders:

 Wij doen beroep op de vele Vlaamse verenigingen van wie wij in blijde verwachting hopen dat zij in deze moeilijke periode uit hun Vlaamse pijp zullen komen. Deze oproep doen wij ook aan de Vlaamsvoelende supporters. Wij kondigen de volgende acties aan (zie verder) en soms wordt een plaats en uur van afspraak gegeven. Daar zal iemand van de kern staan, meestal met een dubbele vlag. Wil je ons een steuntje geven? Kom dan mét of zonder je eigen leeuwenSTOKvlag tijdig naar de afspraakplaats. Daar zal de verantwoordelijke je enkele tips geven hoe je goed en veilig kunt vlaggen. Let wel: Partijpolitiek hoort niet thuis op onze acties! “Vlaanderen Vlagt” was steeds een groep waar Vlamingen van alle gezindheden broederlijk en zusterlijk in vrede naast en met elkaar actievoeren en “Vlaanderen Vlagt Verder” in dezelfde geest !

 

Contactpersonen:

 

Erik Hebbelinck:  erik.hebbelijnck@telenet.be  Tel. 0478 43 78 01 voor Oost-Vlaanderen.

 

Godfried Duprez:  godfried.duprez@pandora.be  Tel. 0485 35 80 81 voor West-Vlaanderen.

 

Stef Van Lier: stefvanlier@skynet.be Tel. 0485 308554 voor Antwerpen.

 

Louis Hermans: louishermans@euphonynet.be  Tel. 0032 493 68 25 24 of Vic Torbeyns: victor.torbeyns@telenet.be voor Limburg.

 

Luc Dhondt:  luc.dhondt2@telenet.be die doorverwijst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gebedsruimtes in Turkse operahuizen en theaters ?

 

Een nieuwe Turkse wet stelt dat er overal in publieke ruimtes zoals winkelcentra, bioscopen, schouwburgen en operagebouwen een “mescid”, een gebedsruimte, moet voorzien worden.  Ahmet Altan, hoofd columnist en uitgever van Taraf, een radicaal liberaal Turks dagblad, is kritisch: “Heeft u ooit al gehoord dat gelovigen zich erover beklaagden dat ze hun geloof niet konden beleven wegens het ontbreken van een gebedsruimte in het opera- of balletgebouw?”  Volgens Altan is de nieuwe wet niet alleen absurd, maar ook slecht bedoeld.  Het bevestigt Erdogans triomf en moet de echte problemen verdoezelen. 

Broodschrijvers van de regeringsgezinde pers nemen de verdediging van Erdogan op.  Zij stellen dat zijn partij, de AKP, het recht en de plicht heeft haar moslimkiezers ter wille te zijn.  En dat seculiere Turken -  zoals Altan - geen waardering tonen voor de eerlijke betrachtingen van Erdogan en andere conservatieven ten gunste van de godsdienstvrijheid.  Zo zou minstens 30% van de Turkse samenleving vijf keer per dag nood hebben gebedsruimtes en het is een dienst aan de bevolking daarin te voorzien. 

Wij hebben zo onze twijfels over de symbiose van een gebedsruimte en de opera.  Enerzijds lijkt het ons praktisch moeilijk uitvoerbaar: wordt er een extra pauze ingelast, waar de seculiere muziekliefhebber geen boodschap aan heeft, anderzijds zal de échte islambelijder geen begrip kunnen opbrengen voor een broeder-gelovige die wil genieten van westerse en profane cultuur. 

De wet voorziet ook de verplichting van een kinderopvang in publiek toegankelijke ruimtes – dus ook in de opera.  Laat ons hopen dat er geluidsisolatie aangebracht wordt. 

 
Floriaan Terbeke

Bron: Hürriyet


12-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foufou Belkacem blijft achter de tralies

 

De raadkamer in Antwerpen heeft de aanhouding van Fouad Belkacem van Sharia4Belgium bevestigd. Volgens zijn advocaten was het aanhoudingsbevel nietig. Daarom vroegen ze om Belkacem vrij te laten.

Zijn advocaten Sven Mary en Walter Damen vroegen aan de raadkamer om hun cliënt vrij te laten. Volgens hen is het aanhoudingsbevel, en mogelijk het hele onderzoek, door procedurefouten nietig. Maar de raadkamer volgt hun redenering niet. Belkacem kan nog in beroep gaan tegen de uitspraak.

Op de zitting van de raadkamer - die nu werd voorgezeten door rechtbankvoorzitter Jacques Mahieu - werd nog een poging ondernomen om het Franstalige stuk te laten vertalen door een beëdigd vertaler, maar dat is volgens de verdediging veel te laat.

De verdediging stelde als tweede argument dat de voorlopige hechtenis een uitzonderingsmaatregel blijft. Die is volgens haar niet langer nodig als Belkacem zich aan een aantal detentievervangende maatregelen wil houden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Procedurefouten bij proces Foufou Belkacem ?

 

Meesters Sven Mary en Walter Damen wraken de voorzitter van het hof dat  over Foufou Belkacem moet oordelen. De twee advocaten, gespecialiseerd in juridische dienstverleningen aan de vrienden van de godsdienst van vrede en tolerantie speuren steeds naar procedurefouten om hun kliënten op vrije boeten te krijgen.  Belgische justitie begaat zo vele flaters dat we ons afvragen of dit niet opzettelijk gebeurt. Anderzijds kan het ook zijn, dat die opeenstapeling van vergissingen en stommiteiten een gevolg zou zijn van de vele politieke benoemingen van onkundigen die justitie herleiden tot een onwaarschijnlijk amateurcabaret. De keuze is aan ons. 

Geheel terecht wordt het land B dan ook overal geroemd  door criminele organisaties als een paradijs voor gangsters. Dank aan de politiek.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!