Angeltjes
08-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willem van Oranje en Marnix van Sint Aldegonde

 

Door de socialistische schepen voor cultuur,  Ph. Heylen, beter gekend als  Het Sprekend Kostuum,  werd het knappe beeldhouwwerk van de onlangs overleden Mechelse kunstenaar, Jean-Paul Laenen, officieel voorgesteld in het plantsoen, belendend het Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen.

Prins Willem van Oranje en burgemeester Marnix van Sint Aldegonde staan met de rug naar mekaar gekeerd als symbool voor de jammere scheiding tussen de 17 Provinciën in een protestants Noorden en   katholiek Zuiden

Mogen wij een, zoals steeds beleefde opmerking maken ? Neen, zeker ? Goed : dit sterke monument verdient onzes inziens een  meer markante plaats in de stad dan het plantsoentje van het Gewestmuseum dat voor een aantal jaren gesloten is.  Tenzij men speciaal de bezoekers van het nabijgelegen rendez-vous hotel Le Sud wilde inspireren met een artistieke hoogstand werk voor of na de erotische prestatie. 

 In de omgeving van het MAS en het populaire Eilandje moet er toch een goede plaats kunnen gevonden worden voor dit belangrijke kunstwerk, dat beslist zal mogen rekenen op de belangstelling van de vele Nederlandse aanwezigen in Antwerpen. En tevens ook aan de talrijke Antwerpenaars die wellicht niet op de hoogte zijn van de rol die beide protagonisten gespeeld hebben in de geschiedenis van hun stad. Hun stad ?  De stad van iedereen !

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 8 juli 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Filmgodinnen.

Er waren nog veel méér mooie vrouwen van hetzelfde kaliber, doch gelukkig werden er slechts 40 getoond, want anders was Fikken hélemaal weggesmolten.  Alida Valli (The Third man), Anita Eckberg (Dolce vita), maar vooràl Maria Antonielle Belluchi (groentenverkoopster uit "Roma") onbraken ook.

Gelukkig maar, want ànders moest ik een extra "Emconcor-pilletje" nemen. Oef.

Victor van Vosselaer (alias Fikken)

NvdR Angeltjes : Hoe komlt het, Fikken, dat wij wisten dat u op deze video ging reageren ?  Toont de filmaffich van Fellini's Roma de door u beoogde mevrouw Belluchi ? 

*****

CGKR bereidt nieuwe aanval voor op Vlaams Belang

De burgers moeten beseffen dat, wanneer de eerste islamo-fascistische sharia moslimpartij straks boven de doopvont gehouden wordt, het CGKR NIET zal proberen stokken in de wielen te steken. Spijtig genoeg is circa 75% van de bevolking te lomp en te dom om de gevoilgen te begrijpen.

Fred

*****

Seksueel populisme

Sp.a wil maximale afrek voor afzuiginstallaties in cafés, las ik in Vandaag.be. Hoe dit juist in zijn werk zou gaan begrijp ik niet helemaal maar het ruikt naar seksueel populisme.

Wes Hardin.

*****

TV reclame

De laatste weken is er nogal wat te doen betreffende de tv reclame. Men is er achtergekomen dat de meerderheid van de bevolking de brol spuugzat is en dus doorspoelt.

Graag zouden ze de burgers daar voor extra laten betalen dit wil zeggen, de brol nog duurder maken.  Van de ± 70 kanalen samen is nog geen 1% de moeite waard om te bekijken, om  te zwijgen over de irriterende reclameblokken die de boel  extra verpesten. Op de brievenbus hangt al een sticker “geen reclame”,  waarom zou ik dan wel moeten kijken naar de rotzooi op TV? Als ze denken ons ook nog te kunnen verplichten naar iets te kijken dan hebben ze het voor 1.000% mis, indien er extra betaald moet worden voor de nu al veel te dure brol dan mogen ze hun kraam komen halen want ik heb Telenet of Belgacom niet nodig, zij hebben ons nodig, dus mensen laat uw stem horen en maak ze duidelijk dat wij niet opgezet zijn met die irriterende reclame.

Persoonlijk kijk ik nooit rechtstreeks naar een zender maar altijd na opname, zo kan ik alle rotzooi, ook die waanzin betreffende Laken en co, dadelijk aan snelheid 24X doorspoelen. Er zijn toestellen genoeg die mij in staat stellen al die rotzooi over te slaan en/of weg te zappen, niemand zal me dat kunnen afnemen of verbieden. Gezien de hoge kostprijs om die brol in huis te halen, overweeg ik  sterk alles buiten te flikkeren.

Jean

*****

Allerlei gebeure in Zuid-Afrika

Geachte Redactie, 

 Nadat ek 'n wenk van 'n Vlaming ontvang het om die saak met die President van Europa op te neem, het ek verlede week verskeie briewe aan Herman van Rompuy geskryf oor die GENOCIDE in Zuid-Afrika, maar soos wat ek kon verwag het, het Van Rompuy hoegenaamd nie gereageer nie. 

Vandag het 17 sakelui van die geskiedkundige dorpie PELGRIMSRUST in Suid-Afrika (wat druk deur buitelandse toeriste besoek word) opdrag van die ANC ontvang om hul winkels binne 30 dae te sluit en uit die dorp pad te gee. 

 'n Zimbabwe-situasie is besig om in ons mooi land te ontstaan. Die swartes wil die eiendom (alle eiendom) van alle blankes konfiskeer. Dit is glo nie onwettig om van blankes te steel en te roof nie, want die blankes het in-elk-geval alles wat hulle besit van die swartes gesteel. 

360 jaar van harde werk deur 'n klein groepie Europeërs, in 'n feitlik onbewoonde land, speel geen rol nie. Blankes se geskiedenisboeke is almal vervals, al kan dit nie bewys word nie. Dit is apartheid se skuld dat swartes nie geskiedskrywers gehad het nie.  Eintlik is alles wat verkeerd is in Suid-Afrika apartheid se skuld.  Dit sal ook so wees in die jaar 4 000, wanneer die laaste blanke oorlewende in Afrika reeds 1 900 jaar van tevore gesterf het.

Skole in die noordelike provinsie, Limpopo, sit steeds sonder teksboeke, terwyl skole in die Wes-Kaap (die enigste provinsie wat deur blankes regeer word) hul teksboeke vir 2012 reeds in Julie 2011 ontvang het. Die een swart amptenaar beskuldig die ander daarvan dat hy of sy nie haar werk gedoen het nie. Hierdie probleem oorheers die nuuswêreld al die afgelope 6 maande. Selfs die minister van Onderwys en Opvoeding was in die spervuur, omdat sy nie haar werk doen nie.  

Ja, dis alles apartheid se skuld. 

Peter M.

*****

CGKR

Het CGKR van Jozef De Witte bereidt, naar verluidt, een nieuwe aanklacht voor tegen het Vlaams Belang. Het verwondert me niets.

Hoe dan ook, ooit laat het fascisme zijn ware gezicht zien.Als het nu zo ver is, weze het zo. "Oep oe bakkes" dixit voorheen ene Petrik Janssens. Meer nog, Oep oelle bakkes gaan jullie krijgen, islamofiele smeerlappen !

Lucky9

*****

De Janssens wil burgervader blijven in Antwerpen.

Graag zou ik hem iets diets willen maken. Ik heb er 3 jaar school gelopen om daarna bij de CMB te beginnen. Dat was in de tijd dat je op de meir kon zien of er een Congo-boot binnenlag of niet. Dat was ook de tijd dat Antwerpen een zéér aangename en leefbare stad was.

Ik verzuip niet in nostalgie, maar als ik zie welke onleefbare multi-cul mesthoop de rood-groene vogelpijpers er van gemaakt hebben, doet mijn hart als niet-antwerpenaar toch pijn.

mvg - Victor L.

*****

De GVA van vandaag

organiseert een poll met de vraag of de geachte lezer de huidige verkiezingscampagne van VB als "aanstootgevend" ervaart. Maar iedere poll die zich respecteert geeft de uitkomst van de poll na het uitbrengen van uw stem. Niet zo de GVA, want stel u even voor dat de Vlaamse lezer dit niet zo ervaart! Dat zou pas aanstootgevend zijn.

Regus Patoff

NvdR Angeltjes : de uitslag wordt inmiddels getoond, maar de commentaren zijn nu verdwenen.  Wat een bende oenen zit dara bij mekaar.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick en Harem

 

 

Mannen met Macht oefenen een grote aantrekkingskracht uit op het vrouwelijk geslacht. Dit wordt niet graag toegegeven door feministes, wat echter niets afdoet aan de gegrondheid van deze waarheid. De Machtige Patrick van 't Stad (midden, met zandkleurig colbert en een zelfgeschreven partijprogramma in de hand) wordt omringd door vrouwelijke fans, en enkele mannelijke aanbidders. Wie van deze schoonheden die allen ooit al eens de gunsten van de voortreffelijke Patrick hebben mogen genieten, zullen eerlang opnieuw op zijn mannelijke aandacht mogen bogen  ?  Wij gokken op het derde meisje van links, een half Algerijnse brunette met pretoogjes en slanke lenden. De heer Salvador Dali kijkt met ogen als bollen toe op het vreemde tafereel onder hem. 

foto : Gazet van Janssens


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling in multicultureel Antwerpen : 't Stad is van Angeltjes

 

Dit gaan we niet zien tijdens onze wandeling

Zoals beloofd voor de vakantie, zijn wij druk in de weer om een originele stadswandeling doorheen multicultureel Antwerpen te organiseren.

Het wordt geen klassieke trektocht naar de gekende (en gewaardeerde) pleisterplaatsen maar een blik in de straten achter de vaak toeristische prestigeprojecten van de stad die  van iedereen is en hoe langer hoe minder van de Vlaamse Antwerpenaren. Het is de bedoeling aan onze lezers te tonen dat de talrijke bittere of ironische commentaren die wij leveren over het moeizame leven in deze stedelijke gemeenschap, steunt op realiteit.

U zal het met uw eigen ogen zien en oordelen of wij overdrijven. En u zal ons denkelijk zeggen, dat wij de toestand minimaliseren.

Vooraleer onze plannen defiintief vorm te geven,  moeten wij echter weten, of voldoende mensen zouden deelnemen. Let wel, het is geen politieke manifestatie, geen betoging, maar een gewone oriënterende wandeling van eerzame burgers die hun kennis over de multiculturele maatschappij willen toetsen.  Nieuwsgierig, kritisch en hoffelijk. Met minder dan 10 deelnemers beginnen we er niet aan en boven de 20 moeten we wellicht een tweede datum vastleggen. Laat ons rap weten of u geïnteresseerd bent.

Wat stellen wij voor ?  Alleszins op een weekdag, als de stad bruist (vermoedelijk 14 september) met vertrek in het stadscentrum (nabij het Centraal Station en de ondergrondse parking aldaar) om 10 uur  : wandeling + verplaatsing per tram tot rond 12 uur - Lunch bij een bevriend café - Van 13 uur tot circa 15 uur wandeling in een ander stadsgedeelte  (+ koffiepauze) en per tram terug naar het vertrekpunt. Einde rond 16 uur. Al bij al zijn we praktisch een ganse dag samen onderweg met heel wat wandelwerk maar ook de nodige rustpauzes en in een sfeer van goede vriendschap onder gelijkgezinden.

Onderweg krijgt u deskundige uitleg over de wijken die we passeren, historische achtergronden, actuele cijfers, en geen opgepepte commentaren of goed-nieuwsshow : kortom, het Antwerpen dat men u nooit toont bij een geleide gidsenwandeling, zoals die momenteel ingericht worden door de politiek-correcte Toeristendienst of door Antwerpen-Anders. Dat laatste is bevolkt met progressief groen personeel dat de teks en melodie van de 180 in Antwerpen levende nationaliteiten van buiten kent maar stampt van woede als het De vlaamse Leeuw hoort.

U krijgt een documentatiemap met stadsplan, de lunch (drank + broodjes), de verfrissing en de ritten met het openbaar vervoer zijn inbegrepen in de bescheiden deelnameprijs.

Laat ons dringend weten of u aanwezig wil zijn (+ aantal personen), zodat wij onze organisatie verder kunnen afronden of het initiatief moeten opdoeken. Een mailtje met uw naam en woonplaats onder referte : 't stad is van Angeltjes. Ik denk oprecht dat diegenen die deze stad slechts oppervlakkig of bijna niet kennen het zich niet zullen betreuren. Maar ook stadsgenoten zijn meer dan welkom, want zij hebben de gelegenheid hun eigen ervaringen mede te delen, zo zij dat willen. 

brave-angeltjes@hotmail.com

Wij houden u op de hoogte. Uw huidige antwoord is GEEN defintieve inschrijving en houdt geen enkele verplichting in. 

Dit gaan we zien tijdens onze wandeling en dit hieronder

Ray - Ingave 8 juli


07-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll bij de Gazet van Janssens

 

Vraag van de dag


Vindt u dat het Vlaams Belang over de schreef gaat in zijn campagne?

Ja  27.27% 
   
Nee  72.73%  
 
http://www.gva.be/

(resultaat om 18.50 u)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij meneer doktoor : Perdolan ligt in de coma

 

De populaire pijnstiller Perdolan Compositum is al maandenlang bijna nergens meer te koop. De zetpillen nog wel, maar de gewone pilletjes niet meer. Het enige dat producent Janssen Pharmaceutica (Johnson & Johnson) kwijt wil, is dat dit te wijten is aan een productieprobleem.

De problemen zijn begonnen toen de productie verhuisd is van ons land naar Oekraïne.  In Oekraïne weet men van niets. Kandidaat-presidenten worden daar weliswaar vergiftigd maar met ordinaire pijnstillers is er absoluut niets aan de hand, volgens de heer ambassadeur van dit fijne land. Het enige wat tot de mogelijkheden behoort, is dat Janssen Pharmaceutica te weinig steekpenningen heeft betaald.

Een alternatief is Troc dat volgens de apotheker een zelfde werking heeft.  Nog beter is een frisse wandeling.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerrit Komrij

 

Angst

Heel argeloos begin je een gedicht.
Een aantal letters, aangenaam van vorm.
Het gaat vanzelf. Er slibben regels dicht.
Ze zwijgen nog. Ze wachten op de storm.

Uit dode krullen, schreven, lijnen, halen
Ontstaan - geen mens die weet waaraan het ligt -
Schermutselingen tussen de vocalen.
De consonanten brommen mee, ontsticht.

Pas dan ontpopt zich iets als een bericht.
Een sos uit een ver paradijs.
De voorhang scheurt. Je schrikt van het gezicht.

Doe dicht je ogen. Raak niet van de wijs.
Tart niet de woordeloze bliksemschicht.
Bepaal je tot je e's en o's en ij's.

uit: 'Hutten en paleizen', 2001.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schrijfmachine

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standbeeld Willem van Oranje en Marnix van Sint Aldegonde in Antwerpen ingehuldigd

 

In Antwerpen is vrijdag een meer dan 3 meter hoog standbeeld van Willem van Oranje en zijn rechterhand Marnix van Sint-Aldegonde onthuld. Het staat in de achtertuin van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen.

Marnix van Sint-Aldegonde, die het Wilhelmus zou hebben geschreven, was burgemeester van Antwerpen van 1583 tot 1585 en verdedigde de stad tegen de Spanjaarden. Willem van Oranje had hem benoemd. De Vader des Vaderlands werd vrijdag door de Antwerpse wethouder van Cultuur geroemd om zijn strijd tegen de Spaanse onderdrukking en zijn inzet voor een vreedzame en tolerante samenleving.

Het standbeeld is een werk van de onlangs overleden Belgische kunstenaar Jean-Paul Laenen.

Dit bericht konden wij lezen in de Nederlandse krant "Trouw" en andere Nederlandse kranten

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalvervuiling door Manu de Tremerie

 

 

Valt het u ook op als u een Nederlandstalige krant onder ogen krijgt? Men kan vrijwel geen vijf zinnen lezen zonder op een Engels woord te botsen. Alvast in de kwaliteitskranten. En zeker in stukken over nieuwe technologieën. Neem nu een artikel over computers, internet en al wat erbij komt kijken. Deze nieuwe technologie werd in de V.S. ontwikkeld en het ligt voor de hand dat alles wat erbij hoort Engelse namen kreeg. Die onvertaald bleven. 

Akkoord, het is een overdreven beeld. Maar toch exemplarisch voor het voortschrijdend Engels woordgebruik. Want iPad’s, smartphones, laptops, tablets, notebooks, blu-rayspelers en wat nog al worden meer en meer dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Meteen krijgen woorden als bvb. hackers, cyberpesten, data en memory sticks hun plaats in de dagelijkse gesprekken. 

We bladeren in De Standaard van enkele dagen terug. Een bijdrage van de ombudsman over 'bloggen' kan uiteraard niet zonder specifiek taalgebruik en is ook bestemd voor een speciaal publiek, maar toch. De aandacht wordt vooreerst getrokken door de tussentitel. 'De richtlijn is dat de blog over trends moet gaan, het bredere verhaal geïllustreerd met cases', luidt het. Voor wie het nog niet wist: blog (afkorting van weblog) is een soort log- of dagboek dat je op je eigen een website neerschrijft en die iedereen kan meelezen. 

Het artikel gaat over een 'online'-rubriek, onderdeel van De Standaard.biz, nl. de 'Marketingblog'. Andere leuke woordjes of begrippen die erin voorkomen zijn nog: 'online banner', ‘blogposts’, ‘media planner’, ‘homepage’, ‘we posten hier de single’, en ‘de ceo blogt’. Ceo – spreek uit ‘sie-ie-oo’ – noopt tot een zijsprong. De chief executive officer is sinds enkele jaren niemand anders dan de vroegere ‘president-directeur-general’, de PDG genoemd. Er zijn trouwens nog tal van jobs die een Engelse naam kregen. Schoonmakers werden floor managers, een gastronomische schrijver noemt zich nu als hij een beetje mee wil zijn met zijn tijd een food writer, oudere journalisten worden, ook al hebben ze het soms moeilijk om de ‘deadline’ te halen, op de redactie verguld met de titel van senior writer, enzovoort. Mooi toch, die opwaardering in woorden? En nog mooier als het zich in het loonzakje zou vertalen.
Het is duidelijk: het Engels verdringt ook in België het Frans als tweede taal. Zeker bij de jeugd is dat het geval. Een recent onderzoek toonde trouwens aan dat de Vlaamse student erg goed is in die taal. Ten nadele van het Frans, dat hij maar met mondjesmaat beheerst. De tijden veranderen. 

Het is o.a. te merken in de ‘pop’-muziek (waarbij pop de afkorting is van popular). In de praktijk is het woordje geëvolueerd tot een verzamelnaam voor hedendaagse muziekgenres zoals rock, reggae, rhithm and blues, en heeft men het in het algemeen over de ‘pop’-cultuur. Onder dezelfde noemer in de genoemde krant trouwens een leuk stukje - een ‘column’ - met toch één Nederlands woord in de overigens korte titel. ‘Wijn on the rocks’ gaat erover dat die drank net zo min past bij ‘hardrock’ als hardrock bij wijn. Wijn is voor een klassiek geschoold pianist na een geslaagd recital, maar een hardrocker begeeft zich na elk optreden richting kleedkamer met een ‘groupie’ (een meisje dat met popgroepen meetrekt om allerlei diensten te verlenen) in de ene hand en een fles Jack Daniels(Amerikaanse whisky) in de andere. 

Drank (en drugs) horen bij de popcultuur als een molensteen om de nek. Door het vormen van een muziekbandje met uiteraard Engelse naam voelen jongeren er zich deel van worden. Toch zijn er nog uitzonderingen. Zoals in het Gentse met ‘Les bons vivants’, benaming die je zo niet zou verwachten van jongeren. 

Komt het doordat Gent lange tijd de naam had van meest verfranste Vlaamse stad dat er nog een latente voorkeur bestaat voor de taal van Molière? Of speelt hier snobisme? Het valt op dat, en niet alleen in Gent, vooral in de horecawereld vaak een Franstalig uithangbord aan de gevel komt. Zo bestaat er een ’Charlatan’ die vooral mikt op een jeugdig publiek, of opende onlangs de drankgelegenheid La Baraque. ‘Barak’ zal niet chique genoeg geweest zijn. Het bestaat zelfs dat het historische café ‘De Zwarte Kat’ aan de Gentse Vrijdagmarkt, waar de eerste vakbondsidealen in België ontkiemden, tot ‘Le chat noir’ werd omgedoopt. Niemand die reageerde, ook niet bij het stadsbestuur, misschien kenden ze hun lokale geschiedenis niet. 

Dat is meer in het Engelse bedje ziek en gaf aan de ‘site’ in ontwikkeling rond de tentoonstellingshallen van… ‘Flanders Expo’ de naam ‘The Loop’. Men wil met dit woord ernaar verwijzen dat hier ooit een vliegveld bestond,- overigens vooral gebruikt door de Duitsers in W.O.II om Engelse piloten neer te halen. 

Ook voor prestigieuze evenementen gaat de voorkeur naar het Engels. Zo wordt als opvolger van ‘Chambres d’amis’ en ‘Over the Edges’, een nieuwe grootschalige stadstentoonstelling op het openbare domein georganiseerd met als naam ‘Track’. Op één maand kwamen al bijna 60.000 bezoekers speciaal kijken. En de organisatoren hopen tegen de einddatum van 16 september op in totaal zo’n 250.000 belangstellenden. 

Het past wellicht allemaal in de drang om zich te profileren als internationale stad. Houdt men daarbij voldoende rekening met de voorkeur van de hedendaagse toerist naar originaliteit en authenticiteit? Overigens wachtte de beoogde internationalisering niet op Engelse naamgeving om zich in deze middelgrote stad door te zetten. Een voorbeeld? De recentste statistiek over de ‘rosse buurt’ leert dat onder de 327 prostituees er een insteek is van bijna 70 procent van niet-Belgische nationaliteit, allen uit niet-Engelstalige landen overigens. Natuurlijk is dat geen punt, want voor zover er in hun job uitleg nodig is, volstaan enkele Engelse woorden om zich verstaanbaar te maken.

Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit. 
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woonverbod voor pedofielen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Vlaams Belang pleit reeds van in de post-Dutroux-periode consequent en onverminderd voor een woonverbod voor veroordeelde pedofielen en diende - naast Renaat Landuyt (sp.a). - vorige legislatuur reeds een wetsvoorstel ter zake in. Ook de liberalen zouden hierin uiteindelijk volgen.
 
Wanneer het woonverbod vorig jaar in de bijzondere commissie Seksueel Misbruik besproken werd, was het duidelijk dat een draagvlak voor de invoering van een woonverbod aanwezig was, maar dat er evenwel nog weinig animo voor was vanuit de kant van de N-VA en Groen. Het waren het Vlaams Belang (Bert Schoofs), sp.a (Renaat Landuyt) en Open VLD (Carina van Cauter) die de weg vrijmaakten om deze maatregel in de aanbevelingen op te nemen. Later zouden uiteindelijk ook N-VA en Groen alsnog volgen met een gezamenlijk wetsvoorstel, en dit in navolging van de aanbevelingen uit het rapport van de bijzondere commissie Seksueel Misbruik.
 
Het Vlaams Belang is verheugd dat de traditionele partijen ook in dit dossier uiteindelijk treden waar wij als eersten gingen. Maar zoals steeds in dit land wordt de aanbrenger, de initiële boodschapper niet vermeld en doen velen alsof zij het warm water opnieuw hebben uitgevonden.
 
Het mag duidelijk zijn dat het Vlaams Belang altijd al de kant van de slachtoffers heeft gekozen. Wij hebben daarvoor niet moeten wachten op een draagvlak in het parlement.
 
Bert Schoofs
Volksvertegenwoordiger


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Primeur van nieuwe Nv-A affiche

 

 

Dit ontwerp van Studio Rony werd NIET weerhouden door de partij, op voor ons onbegrijpelijke gronden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de cinefiele kenners : Hollywoods 40 mooiste vrouwen (van voor de jaren '60)

 

 

De keuze van de videoproducent is natuurlijk persoonlijk maar toch vrij representatief. Ik miste enkel Paulette Goddard. Schoonheid is vergankelijk, de normen veranderen maar toch waren al deze dames stuk voor stuk bewonderde diva's in hun tijd.

 


06-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CGKR bereidt nieuwe aanval voor op Vlaams Belang

 

Het CGKR van Jozef De Witte bereidt, luidens een verklaring van hemzelf, blijkbaar een nieuwe “globale” klacht voor tegen het Vlaams Belang. Daarmee wordt een nieuwe stap gezet in een poging tot het elimineren van het Vlaams Belang als oppositiepartij.  Het CGKR is alles behalve een neutrale speler op het politieke veld. De Raad van Bestuur is samengesteld volgens de krachtsverhoudingen tussen de traditionele partijen.
 
Het Vlaams Belang is absoluut niet opgezet met een eventuele klacht. Dergelijke klacht fnuikt het fundamentele democratische debat en is er enkel op gericht om de luis in de pels - die het Vlaams Belang is ten aanzien van het establishment - politiek uit te schakelen. Dit hoort niet in een democratie. Het politieke debat dient op het politieke forum gevoerd te worden, niet in de rechtbanken.
 
Indien deze klacht er komt, mag België zich in het weinig benijdenswaardig rijtje plaatsen van dictatoriale staten die hun politieke tegenstanders middels rechtbanken proberen te liquideren. Wat het CGKR overweegt, is een regelrechte aanval op de democratie zelf, een heksenjacht tegen een partij die het heilige politiek correcte denken dat door het CGKR tot norm werd verheven, niet klakkeloos wil volgen.
 
Het Vlaams Belang rekent op de steun van de publieke opinie als het ooit zover komt. Maar wij hopen dat het gezond verstand zegeviert, dat de democratie zegeviert en dat de klacht dus in de schuif van het CGKR blijft steken.
 

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 6 juli 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Boerka

Gehoord op middernachtnieuws op de OOO ivm met boerka-draagster in een of ander waals pretpark. Het betrof een saoudische op doorreis die niets afwist van een boerkaverbod.Wat zei de regimenieuwslezer: "de politie liet haarWIJSELIJK gaan." Is het aan hem om te bepalen of iets of wat WIJSELIJK is? Als iemand op doorreis in die landen een pintje drinkt, zal men die dan ook wijselijk laten gaan?Dus: op alle invalswegen van het onedel land een verkeersbord BOERKA VERBODEN.

HEVER

*****

Gratis Sleutelhanger

Het lijkt erop dat er een groep van criminelen die aan verkoopspromotie doen, gratis sleutelhangers uitdelen aan tankstations en in de openbare parkeerplaatsen. De sleutelhangers zijn voorzien van een chip, die hen in staat stelt uw verplaatsingen te volgen.
Please: aanvaard dit niet, of werp het nadien weg. De bedoelinjg is dat zij uw adres bekomen om u een nachtelijk beoek te brengen.

Freddy VG

*****

Doel-loos

Geachte redactie,  De boomhangers hebben samen met de andere linkse rakkers hun "doel" bereikt. Doel I en II gaan dicht. .. de stekker wordt eruit getrokken. Er is "elentriek" genoeg in de reservekamer van de bosprotters om eventuele tekorten op te vangen.

De kerncentrales die wel properder zijn dan het dagelijkse drollengedraai van al de millieufanaten samen gaan dicht. Als er toch een tekortje moest opduiken, gaan we onze stroom afkopen bij de Fransen, die hebben een kerncentrale vlak over de grens die nog lang zal open blijven. Voor de werknemers van Doel is er goed nieuws. Na de sluiting kunnen zij allemaal aan de slag bij Groen en de SP.a als sluikstortopruimers, kwaliteitscontroleurs van riolen en beken, windmolen monteurs bij het bedrijf Pik & Pak van een gekend Oostends politicus en zakenman of als chauffeur bij het ABVV om de stakingspiketten van drank en paletten te voorzien.

Er zijn ook reeds gesprekken met investeerders opgestart om op de terreinen van DOEL 1 en 2 gebouwen om te vormen tot werkplaatsen voor het vervaardigen van kaarsen, oliepitjes en toortsen voor de bevolking in geval er toch ernstige stroom tekorten zouden ontstaan.

Een mens moet toch enig licht hebben in de duisternis, nietwaar ?

mvg - Senior

*****

Jean-Marie Pfaff naar Qatar 

Opgeruimd staat netjes, en voor velen een ergernis minder.

Christina

*****

Tuinaanleg in de vorm van een swastika

Mag men nog halve cirkels gebruiken bij het aanleggen van een tuin? Mijns inziens gelijkt dat heel erg op een halve maan. Wie weet hoeveel mensen zich beledigd voelen door het gebruik van dit symbool.

Ludo

*****

Muyters vindt dat Vlamingen te ruim wonen.

Beste debiel rekenwonder Muyters,

Als we verder gaan met alle islamitisch gespuis gestaag te importeren heb je gelijk en zullen we in plaats van horizontaal te bouwen wel noodgedwongen verticaal moeten bouwen. Geen probleem de islamofiele "merde" zal uw appartementje ongemerkt en 'stealth' ook verticaal uw sfeer binnen stromen en uw afvoerleidingen verstoppen. Tot uw vooralsnog onderontwikkeld neusorgaan ook bij machte is om de stank op te merken. Capice? NVa is smaakloze wijn in lekkende zakken. Ik hoop dat ik ongelijk heb maar vrees er voor. Lege zakken maken altijd van hun oren. Sorry hoor, uw uitleg lijkt nergens op!

lucky9

*****

Troela Almaci

Iemand die tot een partij behoort, opgericht door nonkel pater-pedofiel, die een groot deel van de Vlamingen hun democratisch recht ontzegt, zou beter wat meer de domme kwek dichthouden.

Ik vond het destijds prachtig, de poco's hadden dirckt "den diepen draai" gevonden,  die ouwe viespeuk was geen pedofiel, neen, hij vertoonde grensoverschrijdend gedrag, mijn beste. De kindjes zullen het verschil vast gevoeld hebben.

mvg - Victor L.

*****

Almaci onder het matjie

Slik ... ik had hare kop willen zien als ze dit artikel van Ray onder ogen kreeg.

Marc VB

*****

14-10-12

Vroeger, ± 55 a 60 jaar geleden, gingen we naar de cinema om een misdaadfilm te zien, nu, 21ste eeuw, maken we het LIVE mee, elke dag elk uur en de acteurs (lees: misdadigers/politiekers), parasiterend op onze kosten worden door achterlijke en oerdomme wezens nog bejubeld en geëerd. Ik kan niet meer volgen.  En dan hebben we het nog maar over DEXIA, ELECTRABEL, SUEZ e.a., u weet wel, de firma's met franskiljons aan het roer. Zal het licht dan nooit aangaan bij bepaalde wezens of zijn de eigen belangen dan toch zo groot ?

14 oktober kunnen we er reeds iets aan doen.

Jean

*****

Een eitje pellen met Almaci

Beste Ray , bedankt voor dit pareltje van kritisch denken .Ik heb de indruk dat naar mate u ouder wordt, u giftiger u aan het worden bent . Het is bovendien duidelijk dat het verkiezings programma van zulke dubbele nationaliteiten zich enkel maar richt naar hun eigen achterban .

Partijen die zulke individuen een forum bieden zouden ook eens tegen het licht moeten worden gehouden ,want zeg nu zelf ,wat is er nu gevaarlijker iemand die haat zaait of iemand die een antwoord tracht te bieden?

Vriendelijke groet Stingray

*****

Arafat the Egyptian.

Geachte Redactie, Mag ik er jullie op wijzen dat "den diene met een schotelvod op z'n kop" reeds tijdens zijn leven aanzien was als een VIP... Niet alleen door "Midden-Oosterlingen", maar ook door naïeve" Westerlingen".Bewijs nodig ? Ziedaar, bekijk maar eens de lijst van de Nobelprijswinnaars, en zo kan men dan merken dat Arafat er ook bijhoort, met de titel "Nobelprijs voor... (verschiet niet) de VREDE .  Een Hollander zou zeggen: "Nou breekt mijn klomp".

Victor van Vosselaer

*****

Yasser Arafat

"De brave prachtman was niet vies om op tijd en stond eens van bil te gaan met vrouwelijke bewonderaarsters" ... en mannelijke.

Wes Hardin.

*****

Suiker-Sucre.

Geachte redactie. Gisteren las ik in de media een artikel over een "voorval" in de kamer waarbij kamervoorzitter A.Flahaut een briljante rol gespeeld heeft.

Zoals geweten kunnen de kamerleden en al wie daar "werkt" vrij en gratis genieten van een kopje koffie. Maar er bleek een ernstig probleem te zijn opgemerkt door de kamervoorzitter dat hij niet kon laten passeren. De verpakte klontjes suiker die zoetebekken graag in hun koffie hebben, bleken ééntalig te zijn ... en nog wel in 't Nederlands : Suiker ... stond er zowaar op het zoete kleinood gedrukt. De kamervoorzitter zijn walrus snoetje werd hoogrood van consternatie om deze flagrante flater. Was dit een rotstreek van de NV-A?

Soit, den André gaf prompt de opdracht om deze Vlaamse poging tot staatsgreep de kop in te drukken en liet onverwijld een lading suikertjes aanrukken in meertalige verpakking ... Sucre-suiker.

Spijtig voor zotten Dré kwam dit voorval ter ore aan buitenstaanders die er de eerbiedwaardige voorzitter over "interpelleerden" zoals dat heet. De zichtbaar verveelde P.S. kwakzalver deed het voorvalletje af als dienstbetoon, want sommige exellenties zouden niet geweten hebben dat Suiker hetzelfde produkt is als sucre en er zou verwarring kunnen ontstaan.  Neen,dit is geen late aprilgrap maar bloedernstige feiten die het leven van vooral de franstalige totentrekkers vergallen. Het was in deze weer opvallend dat het bericht geen lang leven beschoren was in de poco media. Moet er nog suiker, heu sucre zijn?

mvg - Senior

*****

Sheherazade geklopt

Geachte Redactie, Hartelijke gelukwensen met Jullie nieuw record van 2000 dagen  "schrijfselen", daarmee vallen de "vertellingen" van Sheherazade in het niet.

De waarheden van "TWEEduizend en één dag" waren/zijn van een héél ander kaliber dan die nachtelijke sprookjes: een dagelijks lepeltje gal brengt de lezers op zijn hoede, tegenover de massa sprookjes waarmee wij om de oren geslagen worden in dit onland.

Victor van Vosselaer

*****

Terrorisme

Altijd al geweten dat die Arafat een jasser was.

Refus Patoff

*****

Surrealistisch horrorparabooltje voor het slapen gaan

Zojuist een boson van Higgs betrapt op mijn scherm. Ineens neergemept. dat smerig beest.

Tot voor enkele dagen waren ze exootjes, sinds ze recht van spreken hebben is de invasie niet te stoppen.Het universum is meteen een pak lichter.

STOP DE INVASIE!

Marcske

*****

Islamitische rugridders

Excuseer voor de hoofding, ik wil niemand van gelijk welke seksuele orientatie kwetsen. Zolang er geen dwang en kinderen aan te pas komen mag voor mij iedereen zijn gang gaan op seksueel gebied, maar liefst niet op een platte wagen tijdens een optocht.

Pas gelezen in een dagblad, dat de imams de idioten die dagelijks naar hun gekwek luisteren moeten overtuigen dat volgens de sharia bruinduiken gelijk staat met een vrouw te gebruiken als een vruchtbaar lastdier. zolang de seksueel anders geaarde mensen publiek worden opgehangen of een kopje kleiner gemaakt worden in de prachtlanden. Dit  lijkt mij een stichtend voorbeeld van poco-loco.

mvg - Victor L.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijk zijn er homoseksuele moslims

 

Het linkse wereldje staat op zijn kop sedert de resultaten van een wetenschappelijk (?) onderzoek uitwijzen dat moslims dé grote homohaters zijn in onze Westerse wereld.  Wat iedereen al lang wist, wordt nu geschraagd door een universitaire studie en daar valt niet aan te twijfelen. 

Het is bijna lachwekkend als je vandaag de paniekreacties leest in de media. Volgens een madame van het Minderhedenfuoum is het allemaal onze Westerse schuld, want wij doen niet genoeg om de moslimjongeren voldoende kansen te bieden op school.  Daar is uiteraard Pascale Smet het gloeiend mee eens : dee onnozele hals die onderwijsminister zis geworden, al binnenkort attesten en diploma's aan huis laten bezorgen bij alle allochtone families. Op die manier moet er niet meer naar  die vervelende school gelopen worden en kan men kiezen uit het soort diploma dat men graag zou bezitten.  Is dat geen goed idee ? Een heleboel problemen zijn van de baan, de scholen kunnen terug oorden van kennis worden voor onze eigen kinderen, de leraars worden niet langer geterroriseerd (door een deel van hun leerlingen en door de bazen uit Brussel) en de jonge moslims kunnen pronken met hun diploma.  Of de arbeidsmarkt er wel zal bij varen, is niet de zorg van de linkse kerk.

Een andere gekwelde ziel over de tegenstelling homo's/moslims doet beroep op de imams om in de moskeeën homovriendelijke sermoenen te houden. Daar zullen de baardmansen direct gevolg aan verlenen; j-hen een beetje kennende.

Wij proberen in dergelijke zaken realistisch te zijn.  Holebi's en moslims die zich integreren in de maatschappij en die zich niet opsluiten in hun werelden van anders-zijn, zijn burgers als ieder ander.  Dat de moslims holebi's aftuigen of verbaal intimideren, is niet te tolereren.  Maar evenmin is het verstandig van de holebi's om de maatschappij te tarten en hun geaardheid zonder grenzen te etaleren alsof de wereld een groot seksparadijs is.

Intussen, ter lering van onze islamaanhangers die per se de homoseksualiteit in hun landen van oorsprong ontkennen, een leuk filmpje.  Het is niet voor niks dat homo's graag naar landen als Marokko op reis gaan.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leo Delcroix : gisteren in Shangai,vandaag in nauwe schoentjes ?

 

Vokgens De Morgen onderzoekt het rekenhof onderzoekt de bankgegevens van regeringscommissaris Leo Delcroix (CD&V), die projectverantwoordelijke was van het Belgisch paviljoen voor de Wereldexpo 2010 in Shanghai. De onderzoekers stellen zich vragen bij de bouw van dat paviljoen en bij de verkoop ervan na de Expo.

Het Rekenhof vindt die verkoop aan een Chinese onderaannemer verdacht. Die man kocht het paviljoen voor 4,6 miljoen euro. De vraag is hoe dat geld daarna werd besteed. Een deel diende blijkbaar om de onderaannemers en architecten terug te betalen. Wat op zijn minst een vreemde manier van handelen lijkt.

Volgens Delcroix gaat het om intellectuele eigendomsrechten, maar het Rekenhof vraagt meer details. Het Hof eist onder meer toegang tot enkele bankrekeningen van de Shanghaitentoonstelling, maar ook tot de privébankrekening van Delcroix.

Wij willen niet vooruit lopen op het onderzoek maar als er met eigendomsrechten gejongleerd wordt (vergelijk dit met auteursrechten) dan worden we argwanend.  Delcroix bezit een reputatie als arrangeur die niet wars is van gewaagde constructies.  De vraag is dan ook, wat bezielde Yves Leterme om uitgerekend deze figuur te benoemen in het verre Shangai en hem de vrije hand te laten met miljoenen euro's ?  Gelukkig heeft de CD&V in het Rekenhof ook heel wat mannetjes en vrouwtjes zitten die op tijd en stond welwillend een onderzoek afsluiten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yasser Arafat : zaligverklaring in de maak ?

 

Dezer dagen konden we in 't lang en in 't breed vernemen dat men op verzoek van de weduwe  Yasser Arafat, de aflijvige (1929 - 2004) zal opgraven om te onderzoeken of deze prachtmens het loodje heeft gelegd ingevolge vergiftiging.

Voor diegenen die vergeten zijn, en zij die het wegens toen nog te jong zijn,  niet meer weten of wisten, wie dat personage was, schrijf ik een korte levensschets.

Arafat was een Egyptenaar die als jonge twintiger naar Palestina verhuisde om een terroristische organisatie, de beruchte PLO, op poten te zetten om Israël te kunnen destabiliseren. Arafat kan gerust als de vader van het moslim-terrorisme, zoals we het nu nog dagelijks ervaren, bestempeld worden. Niets was te laag of te min om dood en verderf te zaaien in en buiten Het Beloofde Land.

Vliegtuigkapingen om losgeld te bekomen (voor aankoop van wapens) waren bijna dagelijkse kost. Ook cruiseschepen werden gekaapt en passagiers gedood om de PLO-eisen kracht bij te zetten. Bomaanslagen en kidnappingen behoorden tot de gewone geplogenheden van deze terroristenbende, die geen enkele eerbied voor het menselijk leven bezaten : fanatici zonder weerga die als beesten optraden.

De PLO werd de schrik van de wereld. Genade kende deze wreedaards niet, net zo min als de Taliban of andere fanatieke organisaties die bevolkt worden door volgelingen van de religie der waanzin. De PLO is jaren de alleenheerser van het internationaal terrorisme geweest tot ruzie om de interne leiding de slagkracht verminderde. Door al de interne tegenstellingen en heftige ruzies waarbij gemoord en gekeeld werd, moest Arafat als een opgejaagde rat in een bunker gaan schuilen omdat men op zijn vel uit was, ook in eigen rangen.

Nu komt deze massamoordenaar terug in het nieuws omdat men vermoedt dat hij destijds vergiftigd werd met "polonium". Dit is goed nieuws voor de linkse kerk en de fans van Hamas & Co. Zo kan de terrorist misschien nog zalig verklaard worden.  Vergeten we ook niet dat de weduwe van Arafat reeds lang samen met haar dochter in Parijs woonde toen Yasser nog in "zijn" Palestina zat.

Later is gebleken dat Arafat ook aan de "sossenziekte" leed en een flink deel van de Europese poen die diende om medicijnen en voedsel te kopen om de Palestijntjes te onderhouden, in eigen zak liet verdwijnen. Na zijn dood kon madame Arafat beschikken over
75 miljoen euri die op een Parijse bank op naam van hun beiden geparkeerd stond. Hoe kan dit schorremorrie dergelijke geldsommen bij mekaar harken ? 

De beroepsterrorist had er flink aan verdiend zo te zien. Stippen we ook nog aan dat Arafat al geruime tijd last had van een geslachtsziekte. De brave prachtman was niet vies om op tijd en stond eens van bil te gaan met vrouwelijke bewonderaarsters.  Dus lieve lezers, laat u zeker niet om de tuin leiden als de poco-media dit pervers terroristisch creatuur als slachtoffer willen verkopen. Niets is minder waar. Een genadeloze moordenaar, een dief en een viespeuk : net zoals hij er trouwens uitzag.

Senior
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 839)

 

Met de regelmaat van een klok hebben de beroepspolıtıekers van de meerderheıdspartıjen gewezen op het aanzıenlıjke belang van de electrıcıteıtssector voor onze toekomst.
Ze hadden gelıjk en hebben er talloze vergaderıngen aan besteed om te zorgen dat we ın de toekomst onafhankelıjk zouden blıjvenn van het buıtenland op dıt gebıed en bovendıen betaalbare energıe zouden ter beschıkıng hebben.
Ook de uıtstoot van CO2 lag hen aan het hart en bovendıen gıngen ze zorgen dat er een stabıele productıe gıng blıjven met een voldoende volume.

En wat stellen we vast? Dat deze vetbetaalde gemandateerden nu dag na dag beslıssıngen nemen dıe juıst het OMGEKEERDE als resultaat hebben tart ıedere verbeeldıng.

Door het sluıten van de nucleaıre centrales zullen we snel van het buıtenland gaan afhangen voor onze electrıcıteıtsbevoorradıng. De huıdıge productıe van al de goed bedoelde zonnepanelen en wındmolens ıs nog steeds te verwaarlozen. Bovendıen ıs deze productıe totaal afhankelıjk van de wıspelturıge weersomstandıgheden waardoor de productıe onvoorspelbaar en bovendıen totaal onregelmatıg ıs wat capacıteıt betreft. De verantwoordelıjken voor de dıstrıbutıe voorspellen aanzıenlıjke nıeuwe ınvesterıngsbehoeften om het net aan dıe onregelmatıgheden te kunnen aanpassen en aan mogelıjke ''pannes'' het hoofd te kunnen bıeden. Als toetje blıjkt nu dat met ınbegrıp van al de beloofde subsıdıes deze vorm van ''groene energıe'' een vreselıjk hoog kostenplaatje tot gevolg heeft. Potsıerlıjk wordt het helemaal wanneer men moet vaststellen dat de totale uıtstoot van CO2 voor het ınstalleren; produceren en vervoeren van al dıe wındmolens en zonnepanelen reeds voor veel meer CO2 uıtstoot heeft gezorgd dan deze dıe zou worden opgewekt voor de bouw van een veılıge en moderne nıeuwe nucleaıre centrale dıe ons nıet enkel goedkopere electrıcıteıt zou leveren met een stabıele productıe, maar ons bovendıen totaal onafhankelıjk zou maken van het buıtenland. Door het sluıten van Doel ıs het opnıeuw Vlaanderen dat het kınd van de rekenıng zal worden.

Dat zelfs een land als Japan dat onlangs een ernstıg nucleaır ıncıdent kende terug op nucleaıre centrales gaat overschakelen ıs een teken aan de wand. Bovendıen zıjn de twee ernstıge ıncıdenten, Fukushıma en Tjernobıl, beıde te wıjten aan grove en voorspelbare menselıjke fouten. Om te beslıssen een nucleaıre centrale te bouwen op het strand van een aan Tsunamıs gevoelıge zee moet men nıet lang school hebben gelopen. Was deze centrale een paar honderd meters meer landınwaards gebouwd zou er nooıt ıets zıjn gebeurd. Ook staan onze nucleaıre centrales nıet onder de leıdıng van een legergeneraal dıe voor de uıt de hand gelopen en onnodıge proef verantwoordelıjk bleek te zıjn.

Onze nucleaıre centrales veroorzaakten van bıj hun start tot op heden mınder lıchamelıjk leed aan onze bevolkıng dan het wegverkeer op een enkele dag. Voor het ınstalleren van de wındmolens en zonnepanelen zıjn er reeds meer slachtoffers gevallen dan ın de hele geschıedenıs van onze nucleaıre centrales.

Het geleverde werk op gebıed van onze toekomstıge energıebevoorradıng door onze verkozen mandatarıssen moet zo wat van de slechtste kwalıteıt zıjn dıe men zıch kan ınbeelden.
Het staat ın de sterren geschreven dat we nu op weg zıjn om ın de toekomst zeer hoge prıjzen te gaan moeten betalen aan het buıtenland voor het grootste gedeelte van onze behoeften en zelf zorg zullen dragen voor een relatıef kleın; duur en totaal onbetrouwbaar volume.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een eitje pellen met Meyrem Almaci, groen Kamerlid en haatzaaister
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Fysiek valt Meyrem Almaci, Antwerps kamerlid voor Groen, mij enorm mee. Ik bedoel, ze ontgoochelt me niet : ze ziet er uit als een flink uit de kluiten gewassen gifkikker van anderhalve meter hoog en ze handelt en spreekt navenant. Het beeld klopt met de inhoud. Wat kan een mens die  gedurende 45 jaar jaar gewerkt heeft zonder onderbrekingen, die zijn keuning niet heeft omver geknald, die zijn ondankbare vaderland gedurende 18 maanden gediend heeft en die steeds stipt en trouw belastingen en taksen heeft afgedragen, meer verlangen van een bipatride bemoeial die in de Kamer op een zeepkist moet staan als zij het boze woord voert ?  Dat van die zeepkist is overdreven, volgens Flahaut zou er trouwens boîte à savon moeten opstaan.

Ik zeg altijd als ik het over Almaci heb, dat zij bipatride is, wat iets anders is dan biseksueel, zij bezit namelijk twee nationaliteiten : de Turkse en de Belgische, een weinig benijdenswaardig lot, want er zijn toch heel wat leukere en prestigieuzere naties op de wereld dan juist deze twee.  Ik weet het,  er zijn de fameuze belgische pralines en er is Turks Fruit (niet dat van Jan Wolkers, daar komt Almaci helaas niet voor in aanmerking) maar er zitten ook heel wat jammere kenmerken vast aan deze landen. De Armeense genocide bijvoorbeeld of de belgische tegenhanger, de gruweldaden in Congo door Leopold II.

Meyrem is voortdurend verontwaardigd en zij gedraagt zich ronduit zoals we dat mogen verwachten van een heuse allochtoonse (wat zij niet is) : pissig op één van haar twee vaderlanden.  En natuurlijk dat wat haar het meeste kansen heeft geschonken, want ik zie deze kleine linkse bol vol haat niet in het parlement van Ankara zetelen.  Het gifkikkertje is in Sint Niklaas geboren, het heeft sociale studies gedaan en het is voortdurend in de weer om onze Westerse hoogstaande cultuur af te wegen tegen de prachtgewoontes van landen die hun Grondwet baseren op de koran. Of zo ongeveer toch. Als je zo'n opleiding hebt gehad en deze bovendien als leidraad neemt in je verdere leven, ben je een beklagenswaardig figuur.

In Knack kreeg het Kamerlid deze week de kans haar boosheid uit te schrijven in een column : Nv-A democratiseert hard core Vlaams Blokkers. Een stuk vol haat, nijd, vooringenomenheid, kortom een product dat ons staaft in onze Vlaamse overtuiging (voor zover nodig) en onze afkeer voor al wat groen is, stimuleert. Almaci kan je het nauwelijks kwalijk nemen, de richting die zij gekozen heeft als maatschappelijke houvast, is die van de uiterst linkse lering die geen nuances kent, die bikkelhard indruist tegen de menselijke natuur, die caritas verloochent en die aan haar vertegenwoordigers het ideaal van de gelijkheid aanprijst door andersdenkenden te discrimineren en bij voorkeur te decimeren. Bij decimeren denk ik aan de Koerden in het andere vaderland van de hoofdfiguur van dit verhaal.

Alle gekheid op een stokje. Ik ga Meyrem Almaci mijn gedacht zeggen zonder aan te zetten tot geweld, gewoon gebruikmakend van mijn evidente vrijheid van mening en zonder er doekjes om te winden.  In het beperkte wereldje van links, zal  freedom of speech niet lang overleven, kijk maar naar de naties waar links de plak zwaait.  

Onwaardige, ondemocratische, discriminerende politici, zij wezen M of V, krijgen van mijn verbale karwats zonder uitroep- noch opschortingstekens. Ik speel de vrouw en niet de bal, precies omdat zij dit verdient.

Waarmee bemoeit dat belgisch-Turkse mens zich als het over ONS land, Vlaanderen gaat ?  En als ik zeg dat mens, dan bedoel ik een vrouw zonder opvoeding, zonder manieren, een onbehouwen figuur met een boosaardig karakter. Iemand die zelfs een politieke tegenstander geen hand wenst te drukken. Het mens komt dan ook uit een cultuur waar dergelijke handelingen tot het normale sociale verkeer behoren.

Almaci zet meningen over mijn landgenoten en mijn land voorop, waar zij geen yota van afweet en waar zij niets, maar dan ook niets over te protocollen heeft. Als u haar stuk gelezen heeft, weet u wat ik bedoel. En als u geen zin heeft het te lezen, dan weet u het ook, want het staat bol van de gemeenplaatsen over nazisme, fascisme, racisme  en iedereen die iets met Vlaanderen te maken heeft, lijdt aan een van deze -ismes en bij voorkeur aan alle drie tegelijk.

Almaci kan zich best bemoeien met haar àndere vaderland, ik heb het al aangehaald, dat van de Armeense genocide.En als zij zich enorm bekommert over de invloed die Duitsland uitgeoefend heeft op een aantal naar zelfstandigheid hunkerende Vlamingen, dan wijs ik er op dat tijdens de Grote Oorlog (1914 - 1918, door mijn grootvader in de loopgraven van de IJzer meegemaakt) Turkije de bondgenoot was van het oorlogszuchtige Duitsland. Bij de langdurige  Slag om Gallipolli in 1915/1916 hebben de Turken, vaak onder Duitse leiding, tienduizenden gealliëerde Britten, Australiërs en Nieuw-Zeelanders afgemaakt. De held van Gallipolli was Kemal Atatürk.  Juist, ja, diezelfde.

Duitse invloeden ?  Toen 22 jaar na WO I de Duitsers opnieuw het land B binnenstormden (ditmaal was het mijn vader die bij het Albertkanaal de troepen van Hitler moest tegenhouden) was Turkije neutraal.  Zogenaamd. Toen het duidelijk werd dat nazi-Duitsland de duimen moest leggen, verklaarde Turkije uiteindelijk ook de oorlog. Een beetje laat en vrij opportunistisch.

Waarom maakt Almaci zich geen diepe zorgen over de behandeling, vaak is het mishandeling, van Koerden door het Turkse regime ?  En wat met de zogenaamde vrijheid van godsdienst, die christenen tot drijf- of slachtvee herleidt ? 

Ik heb nog een boekje vol vragen en opmerkingen over de invasie van Cyprus, de mishandeling van Grieken op dat eilandje door Turkse fanatici, de weigering om Griekse of Cypriotische schepen toegang te verlenen tot Turkse havens en de vrijheidsberovingen in de dictatuur van Ankara.

En tot slot gaan we nog eens lachen. Hieronder een filmpje dat in het prachtland Turkije veel succes heeft gekend, zowel de reclame boodschap op zich  als het aanbevolen product. 

Ray

PST : Dit stuk houdt geen enkele verdediging in van partijpolitieke overlopers.  Die rekening wordt elders vereffend.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!