Angeltjes
24-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maria-TV, niet wat u denkt

 

De Egyptische Phara de Aguirre en Goedele Wachters (of is het Vim de Wilder ?) bereiden een nieuwsuitzending voor

De zegen van de Arabische lente wordt stilaan door vriend en vijand erkend.  Egypte leidt de dans, zelfs in de media.  Nu bestaat er een televisieprogramma dat vóór en achter de camera helemaal door vrouwen geleid wordt, vrouwen in complete tentuitrusting.

En dat terwijl er wijd en zijd geen enkele man te bespeuren valt want bij het programma “Maria-TV” hebben mannen geen toegang.  Studiochefin El Scheicha Safaa Refai, een ultraconservatieve predikante, die ook het nieuws voorleest, is enthousiast:”Men heeft mij gezegd dat dit niet zou werken omdat de niqab de lichaamstaal niet meer toelaat, maar dat klopt helemaal niet.  De intonatie van mijn stem kan perfect mijn gevoelens en reacties overbrengen.”  Ze wil bewijzen dat volledig versluierde vrouwen ook in hun beroep succes kunnen hebben.

Dat is nu de nieuw-Egyptische versie van de vrouwenemancipatie.  Eindelijk vrijheid!  Eindelijk de professionele en optische zelfvervulling, zonder risico verkracht te worden mocht het licht plotseling uitgaan.  Onder Moebarak kon de islam zich niet echt ontwikkelen.  Nu hebben de Egyptenaren – Allah zij geloofd – een islamitische president en regering. 

Natuurlijk is er nog werk aan de winkel.  In het parlement discuteert men over het hand afhakken als straf voor diefstal.  Wat gebeurt er bij ontrouw?  Zijn er wel stenen genoeg?  En wat met die goddeloze toeristen en de Kopten?  Mogen die piramides en de koningsgraven wel blijven bestaan?

Floriaan Terbeke

Bron: PI, Bild


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 24 juli 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tricolore carnaval

Ter gelegenheid van het tricolore carnaval verkleedt de habsburgse zich met een legeruniform. Zou het kunnen, zo vraag ik me af, dat ze dat doet om bovenop de rijke dotaties ook nog eens het jaarsalaris te beuren, verbonden aan haar militaire rang? Weet u het, geachte redactie? En dat geldt natuurlijk ook voor haar twee paljassen van broers.

Jan VG

NvdR Angeltjes : Is er soms nog een wakkere parlementair die onze lezersrubriek volgt ?  Of zijn we allen met fekantie ?

*****

Het linkse gif

Geachte redactie, Dat we het bij Angeltjes niet begrepen hebben op overlopers en zeteldieven is reeds voldoende geschreven en aldus geweten.

Het geval Ceder die voor de NV-A koos en de gemoederen her en der flink in beweging bracht, heeft plots een andere wending gekregen. Niet dat ik er mijn slaap zou of zal voor laten, maar het bewijst nog maar eens hoe machtig het wapen media is als men het in handen heeft.

De hetze rond de overstap van Ceder die door de Tongerse hypocriete en huichelachtige loverboy op gang geschoten werd met de nodige aandacht en hulp van de poco media, waarin o.a. de sossenkrant "de Morgen" die het moet hebben van naîeve lezers die tuk zijn op drek en bagggerslib, een belangrijke rol speelde.  Vandaag laat Ceder weten dat hij geen kandidaat meer is op de de NV-A lijst van Dilbeek en zich terugtrekt,dit om de partij van verdere beschadingingen en verdachtmakingen door de linkse meute te behoeden.

Dat J.Ceder nu al of niet de boeken dicht doet raakt mijn koude kleren echt niet ... wat hier echter weer klaar en duidelijk bewezen wordt, is de "macht" die een slinkende linkse bende doodgravers nog heeft wanneer ze praktisch heer en meester is over de poco berichtgeving naar de bevolking toe. Radio-T.V. èn kranten naar hun hand kunnen zetten is voor de linkselingen méér dan ooit van levensbelang.

Het forfait van Ceder is natuurlijk wel munitie die links kwijtgespeeld is. Bij de NV-A mag de leider zich nu terug aan een partijtje linkse opstoten en slagen onder de gordel verwachten. De rode gifdraak zijn territorium wordt kleiner en dàt willen ze koste wat het kost vermijden, zelfs met illegale middelen zei Tobback s.r. ooit

Ook V.B. zal verder moeten rekening houden met achterbakse en ongeoorloofde praktijken door diezelfde linkse huichelaars ,want voor hen wordt het ondankse hun "mediamacht" toch meer en meer harder peddelen of verzuipen. Oktober 2012 wordt alleszins een maand die vele van die liegebeesten nu al nachtmerries bezorgt.

mvg - Senior

*****

Het geval Ceder

Een kind van 12 dat in de lagere school flink naar zijn politiekcorrecte meester of juf heeft geluisterd en met vrucht geslaagd is weet dat die van het Vlaams Belang geen goeie zijn. Hebben al die overlopers slecht opgelet in het klasje ?

Ludo

*****

De kampioenen van het ongelijk

Die van N-VA lopen nogal naast hun schoenen van hoogmoed, deze stelling plaatsen ze enkel maar om het Vlaams Belang nog méér in het verdomhoekje te pushen! Eéns B.DW niet meer deel zal uitmaken van die kunstmatig op poten gezette partij, zal het vlug gedaan zijn.

Waar zitten daar échte Vlamingen ? Ik geloof niet dat die daar te vinden zijn, ze hebben allemaal boter op het hoofd!  

N-VA laat geen overlopers van Vlaams Belang meer toe14/07/12, 04u43 − Bron: belga.be © belga.

De N-VA laat geen overlopers van Vlaams Belang meer toe. Dat heeft de partijtop beslist na intern protest bij de komst van voormalig VB-hardliner Jurgen Ceder. Zo meldt de krant De Standaard.  Waarom mensen binnenhalen die er vroeger een extreem-rechts gedachtegoed op nahielden ? Een reeks mandatarissen, onder leiding van parlementsvoorzitter Jan Peumans, protesteerde volgens de krant tegen het groeiende aantal gewezen Vlaams Belangers dat de NVA-lijsten siert. Dat protest kwam er tijdens het politiek bestuur van vorige maandag. De beslissing om senator Jurgen Ceder een plaats te geven op de N-VA-lijst in Dilbeek was de druppel die de emmer deed overlopen. Ceder hield mee de pen vast bij de actualisering van het zeventigpuntenplan van Vlaams Belang. Dat plan bevatte de racistisch geïnspireerd oplossing van het voormalige Vlaams Blok voor de migratie, aldus De Standaard. "Waarom mensen binnenhalen die er vroeger een extreem-rechts gedachtegoed op nahielden? We hebben hen toch niet nodig?", luidt de kritiek. "Er is genoeg interesse van andere kandidaten." N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft beloofd dat het nu gedaan is en dat de partij zich niet meer zal bezighouden met het toelaten van Vlaams Belangers.

Christina

*****

Vanavond wacht ik op Madeleine

Madeleine was vergeten dat kufars (lees: niet-gelovigen, lees ook: Madeleine, én U) in de moslim top 10 van onreine dingen staan. De precieze notering ben ik vergeten, maar we komen NA varkens en honden, en nog VOOR pis en stront. Zo. Daarmee weet u, hopelijk, alles wat u zou moeten weten.

Fred

*****

Filosofie en verknechting.

Hetzij christelijk, vrijdenker, protestant, atheïst of welke (moraal-) filosofie mensen ook aanhangen, allen hebben een begrip of minstens enige notie van wat bedriegen, oplichten, liegen, verraden en diefstal is.

Eén soort van lieden werd hierboven niet genoemd :de Vlaamse (?) politiekers. Hoe noemt ge zulke sujetten die een heel volk verknechten om het smeer en ter meerdere eer en glorie van de Franse suprematie. Het smeer dat eens te meer door het janhagel, de paria's van het noorden, op tafel zal moeten gelegd worden :  generaties lang, de onmondigheid betonneren en een vrijgeleide geven tot verdere diefstal en annexatie van Vlaamse grond.

Hoe noemt ge een Belgisch-Franse parlementsvoorzitter die Vlamingen een ras laat noemen zonder dat hij en zijn acolieten daar op reageren. 

De Standaard gaf mij als quotering 88% = slechte Belg . Ik vraag mij af waar die andere 12% naartoe is.

Daniel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is méér dan PUB, véél meer.

 

 

dank aan Stradi


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overijse

 

Philip Claeys trekt VB-lijst in Overijse

Europees parlementslid en huidig gemeenteraadslid Philip Claeys (47) zal opnieuw de lijst van het Vlaams Belang trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober in Overijse (Vlaams-Brabant - 24.000 inwoners)

Het Vlaams Belang heeft de voorbij 5,5 jaar een consequente maar constructieve oppositierol gespeeld in de gemeenteraad. Philip Claeys is één van de actiefste gemeenteraadsleden in Overijse, en is het enige oppositielid dat erin slaagde om regelmatig een voorstel goedgekeurd te krijgen. Het Vlaams Belang heeft er dan ook alle vertrouwen in dat het zijn positie in Overijse kan verstevigen" zegt Willy Cammaerts, Voorzitter Vlaams Belang Druivenstreek.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwitserland : eigen volk eerst (op straat)

 

De Zwitserse gemeente Berneck zal in de herfst tien asielzoekers onderbrengen in het “Honglerhaus” aan het Raadhuisplein (foto). Daarom werd bij drie Zwitsers de huur opgezegd. Nu wil men een petitie starten.

Het zojuist gekozen parlementslid van het kanton Mike Egger (SVP) coördineert de ontevredenen in Berneck en de handtekeningenverzameling voor een petitie aan de gemeenteraad.

“Dat bestaat toch niet”, zegt hij aan de telefoon. De gemeente zegde een Zwitsers echtpaar en een alleenstaande Zwitserse vrouw de huur op van de centraal gelegen woningen, “alleen om plaats voor asielzoekers te creëren”. Nu willen Egger en zijn helpers zich met een petitie sterk maken voor de Zwitserse huurders en voor een andere oplossing voor de vluchtelingen.

“Open voor voorstellen”

De situatie werd op aanvraag bevestigd door burgemeester Jakob Schegg, die verzekert dat de gemeenteraad “zou openstaan voor betere voorstellen”. Hier zou de raad zelf lang naar hebben gezocht – en deze niet hebben gevonden. “Wij konden niemand vinden die zijn woning wil verhuren aan asielzoekers”. Daarom zou de gemeenteraad besloten hebben om het zich in het bezit van de gemeente bevindende Honglerhaus vrij te maken voor de tien vluchtelingen, die vermoedelijk in de herfst door de overheid aan de gemeente worden toegewezen.

Plicht vervullen

Op grond van de actuele “verdeelsleutel” zou Berneck verplicht zijn om 17 asielzoekers onder te brengen. Een paar wonen nu al op de bovenverdieping van het Honglerhaus. Omdat twee vluchtelingenfamilies, bestaande uit 4 en 6 personen (die in andere privéwoningen in de gemeente wonen en daar blijven), de voorlopige verblijfsvergunning B hebben gekregen, moet de gemeente tien nieuwe asielzoekers opnemen. “Dat is nu eenmaal de wet”, zegt Schegg. “Wij hebben de asielwetten niet gemaakt, maar de gemeenteraad is verplicht woonruimte beschikbaar te stellen en regelmatig te controleren of iedereen zich aan de regels houdt.”

Bron: http://www.tagblatt.ch/ostschweiz/stgallen/rheintal/rt-pi/Berneck-kuendigt-Schweizern;art169,3056841

http://ejbron.wordpress.com/2012/07/23/berneck-zegt-zwitsers-de-huur-op/#more-23318


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw : Criminaliteit en drugs de hoogte in.

 

Uit het jaarverslag 2011 van de politiezone Denderleeuw-Haaltert - dat voorgesteld werd op de politieraad van juni - blijkt dat er ten opzichte van 2010 een stijging is van het aantal:

 -winkeldiefstallen (15 à 45)

-diefstallen in wagens (41 à 130)

-fietsdiefstallen (98 à 165).

In 2011 werden er 91 woninginbraken gepleegd. Dat is evenveel als in 2010. De meeste woninginbraken doen zich voor in Denderleeuw langs de Steenweg en in de stationsomgeving. Deze regio is gemakkelijk bereikbaar via het station, de E40 afrit Affligem en Aalst. Bovendien werd vastgesteld dat er ook inbraken gepleegd worden door lokale daders.

Drugs

Onze regio kent al jaren een problematisch druggebruik en veroorzaakt overlast op bepaalde plaatsen in Denderleeuw. Het aantal opgestelde dossiers voor drugsfeiten is ongeveer gelijk met vorig jaar: 62 dossiers bezit van drugs en 27 voor handel in drugs. Volgens de politie is het profiel van de druggebruiker in Denderleeuw 20 à 24 jaar.

De meeste markante onderzoeken voor 2011 werden verricht naar:

 -daders van autodiefstallen

-dader van zedenfeiten lastens minderjarigen

-dader van opzettelijke brandstichting

-dader van een reeks diefstallen bij kruidenierszaken en apothekers

-bende autodieven opgepakt

-minderjarige opgesloten voor diefstal, weerspannigheid en drugs

-drugsdealer gevat met een grote partij drugs

-mensenhandelaar gevat met vijf illegalen

-man die slagen gaf aan de politie werd opgesloten in de gevangenis van Dendermonde

-opzettelijke brandstichter opgesloten in de psychiatrie

Het Vlaams Belang is de enige partij die al jaren opkomt voor meer veiligheid.  Niet plots een aantal maanden voor de verkiezingen! Wij pleiten voor een kordate aanpak: misdadigers horen achter de tralies, criminele vreemdelingen moeten hun straf uitzitten in het land van herkomst en straffen moeten onverkort worden uitgezeten. Enkel op die manier kan ook in onze gemeente opnieuw werk worden gemaakt van een basisrecht voor eenieder: het recht op veiligheid. Geen pardon meer voor misdadigers!

Veiligheid zal dan ook een hoofdthema zijn voor het Vlaams Belang bij de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Kristof Slagmulder - Gemeenteraadslid

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Njam-njam voor tijdens de rampadam

 

Iets voor de échte moslims : een product ontstaan door dierenmishandeling.

Njam-njam voor tijdens de rampadam

 


23-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foufou Belkacem op vrije voeten ?

 

De Antwerpse raadkamer heeft Fouad Belkacem, de woordvoerder van Sharia4Belgium, maandagmorgen vrijgelaten. Het parket kan nog in beroep gaan, waardoor hij in principe toch in de cel zou blijven.

Belkacem werd begin juni aangehouden op verdenking van het aanzetten tot haat, geweld discriminatie tegen niet-moslims via een videoboodschap die hij op 1 juni lanceerde naar aanleiding van het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek.

Het onderzoek naar de feiten is afgerond waarop de raadkamer besliste om Belkacem vrij te laten onder voorwaarden. Zo mag hij geen video's meer op het internet plaatsen en geen contact meer zoeken met de media. De raadkamer zal nu een datum zoeken voor het proces.

Het parket van Antwerpen kan nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak van de raadkamer. Het parket heeft daar 24 uur de tijd voor. In dat geval zal Belkacem nog zeker twee weken langer in de cel blijven.

De kans dat Belkacem langer vast blijft lijkt aannemelijk omdat minister van Justitie Annemie Turtelboom eerder al stelde dat hij zijn eerdere straf van zes maanden, die hij opliep na uitspraken ten tijde van het hoofddoekendebat in Antwerpen, zou moeten uitzitten. Gesteld dat Belkacem zou vrijkomen kan de minister dus nog steeds tussenbeide komen.

En wat zal het de politiek-correcte dames en heren believen ? Blijven zij volhouden dat S4B een uit de hand gelopen moslimgrap is ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe separatistisch ben ik ?

 

Ik heb geen leutige vragen nodig van De Standaard om te weten, dat ik een consequent 100% republikein, Vlaams-nationalist en separatist ben.

Zeker niet met dommige vragen zoals : "Kijkt u hoopvol uit naar de IJzerbedevaart ?" Neen, dus, ik kijk desnoods met belangstelling uit naar de IJzerwake. Als je dus op de IJzerbedevaartvraag "neen" antwoordt, wordt je al 5% minder separatist. En zo zijn er nog enkele van die mossel noch visvragen.

Ik ben ook 100% separatist van De krant De Standaard. Die behoort tot mijn betreurd lezersverleden.  En ik heb geen quiz nodig om dat bevestigd te weten : ik krijg de waarheid bijna dagelijks onder ogen, on -line.

En stop met mij aan te spreken als "Beste". Ik ben niemands "beste", onbeschofteriken.

Ray

Hoe Vlaams of pro-Belgisch bent u?

Beste ,

Stelt u zich in het buitenland voor als Belg of als Vlaming? Zou u op Franstalige politici stemmen? Vijf jaar na de eerste editie van de Belgometer leggen we dezelfde 20 stellingen aan onze lezers voor. Bent u sindsdien meer gematigd of nog Vlaamsgezinder geworden?

Doe de test op www.standaard.be/belgometer

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kampioenen van het ongelijk

 

Vandaag in de media : Ceder verlaat de Nv-A en hij verzaakt aan zijn zesde plaats op de  lijst in Dilbeek. Hij is ontgoocheld en hij wil zijn nieuwe partij geen verdere schade berokkenen. Ceder is triest.

Bart De Wever betreurt het heengaan van zijn laatste aanwinst uit de solden en Karl van Camp van 't Pallieterke kijkt sip toe, want die had Ceder aanbevolen als bekwaam jurist voor de Nv-A.  Je weet maar nooit welke juridische gevechten die partij nog moet meemaken. En met Ceder ben je zeker elk proces te verliezen, vraag het maar aan die van het Vlaams Belang.

Patrick De blauwe Loverboy daarentegen is in de zevende hemel.  Zijn haatpreken tegen de fascistische bedreigingen uit Nv-A rangen hebben hun effect niet gemist.  Of de VLD daarmede veel electorale winst zal boeken, is nog niet duidelijk maar de ijdeltuit uit Tongeren is best gelukkig met deze Pyrrhusoverwinning. Eindelijk nog eens een liberale realisatie. Een tegenstander op een zesde plaats in een bescheiden gemeente werd verdreven. Joepie !

Eén zaak is ons niet duidelijk.  Jurgen Ceder blijft senator, want hij is trouw aan zijn zetel en zijn maandelijks inkomen.  Verkozen met VB-stemmen, zetelt hij als onafhankelijke en ging hij overstappen naar de Nv-A.  Het is duidelijk dat deze man genoeg heeft van de politiek. Maar nét niet genoeg om zijn mandaat af te staan aan de partij die hem jarenlang gekoesterd heeft.  Ceder en Vanhecke : twee  kampioenen van het ongelijk die het enkel om de centen te doen is.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond wacht ik op Madeleine

 

Madeleine is 96 jaar. Zij heeft de twee wereldoorlogen meegemaakt.  Zij is een overgrootmoeder vol bruisend leven.
 
Het ongelukkige toeval heeft gewild, dat haar weg die van 3 crapuleuze jongeren van 15 jaar kruiste in haar woonwijk.  Daar is zij opgegroeid en daar zijn de jaren van haar lange leven verstreken. Haar woonwijk is erg veranderd.  Maar als je 96 bent, verhuis je niet meer.  Madeleine had kunnen hopen op een zacht levenseinde in haar vertrouwde leefomgeving, maar de nieuwe bewoners hebben van de wijk een ghetto gemaakt. De jeugd uit de wijk kent geen respect voor niets of niemand, zelfs niet voor de ouderen.  Deze jeugd ontbeert opvoeding en waardes, althans wat wij daaronder verstaan. De opvoeding is die van de straat, van het ghetto waar enkel de regels gelden van de bendes geleid door chefs die enkele jaren ouder zijn. 
 
Hun ouders hebben hen bijgebracht dat geld gemakkelijk te verkrijgen is in dit land. Die levensles onthoudt deze jeugd met twee nationaliteiten wel. Dit soort jongeren voelt zich verbonden met zijn verre land van oorsprong : de gewoontes, de mentaliteit en het geloof dat bindt hen.  Zij voelen zich ook verbonden met de papieren van het land waar zij nu verblijven en die hen gratis overhandigd werden (in ruil voor hun stem) en die hen het gemakkelijke geld in handen speelt : werkloosheidvergoeding, sociale zekerheid, woningen tegen applausprijzen en verschillende financiële tegemoetkomingen of cadeaus.
 
Madeleine heeft gezien hoe haar woonwijk veranderde, hoe het een afgegrendeld ghetto werd maar naief dacht zij dat deze jongeren, zelfs als ze weinig of niets respecteren, toch een zeker ontzag zouden vertonen voor iemand die de honderd nadert.  Het ongelukkige toeval heeft gewild, dat haar weg die van 3 crapuleuze jongeren van 15 jaar kruiste en toen verzonk de wereld in pijn, bloed en duisternis.  Onbeschrijfelijke lafheid, onmenselijk geweld stortten zich over de 96-jarige Madeleine.
 
De bewakingscamera's van het ghetto hebben een van de onmensen geïdentificeerd : het gaat om een kloothommel van 15 jaar die Hassan heet. Uiteraard wordt er geen commentaar geleverd over de nationaliteit die men kan vermoeden bij het horen van die voornaam. Het is zijn schuld niet, het is de schuld van mensen als ik die in verzet komen.  De arme jongen is een slachtoffer van de maatschappij, hij voelt zich buitengesloten.
 
Zijn twee vriendjes-mededaders lopen nog vrij rond in de natuur. Mochten zij enig berouw vertonen  over de ernst van hun wandaad,  of een zweem van een geweten bezitten, dan zouden zij zich aanmelden. Mocht Hassan zelf zich niet gedragen, nu reeds op zijn leeftijd, als een kleine caïd, een gangsterchef in wording, dan zou hij de politie vertellen waar ze zijn medeplichtigen konden oppakken. Maar op 15 jaar gedraagt dit smeerlapje zich als een volleerde misdadiger die weet dat geld niet verdiend wordt maar gestolen wordt. En criminele kameraden worden niet verraden. Hassan en zijn trawanten verdienen goede punten in hun wereldje van wreedheid, onmenselijkheid en lafheid.  Respect zal hun aandeel worden, want zij buigen niet voor het systeem waar zij op spuwen en tegelijk misbruiken.
 
Omdat het hier gaat over minderjarigen zou er nochtans een makkelijk middel toegepast kunnen worden, om dit fenomeen tegen te gaan : de ouders aanpakken.  Als uw minderjarig kind een stommiteit begaat, zijn de ouders verantwoordelijk en zij betalen, daarom hebben we trouwens een familiale verzekering.  Dat men nu de ouders aanpakke bij deze ernstige misdaad begaan door hun lieverdjes. Afschaffing van de kindertoeslag maar ook van alle andere sociale uitkeringen waar de ouders van genieten : werkloosheidsvergoeding, huur tegen applausprijzen en alle andere sociale vergoedingen, die gebaseerd zijn op solidariteit.  Het begrip solidariteit gaat in twee richtingen en zo hoort het.  Althans zo zou het moeten functioneren in een maatschappij die respect vraagt en verkrijgt voor de waarden die zij verdedigt.  Voorlopig blijft het een droom.
 
Jacques Brel zong : Vanavond wacht ik op Madeleine, maar het regent op mijn bloemen.  Het regent zoals het elke week doet en Madeleine komt niet.  Vanavond wacht ik op Madeleine. Het is te laat voor tram 33, te laat voor de frieten bij Eugène, Madeleine zal niet meer komen ...  Ce soir j’attends Madeleine, mais il pleut sur mes lilas. Il pleut comme toutes les semaines et Madeleine n’arrive pas. Ce soir j’attends Madeleine. C’est trop tard pour le tram 33, trop tard pour les frites d’Eugène, Madeleine n’arrivera plus…

Magnum UBU (vertaald uit het Frans)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Londense bobbies

 

Herinnert u zich nog de tijd dat de Londense Bobbies hun dienst ongewapend vervulden en daar bijzonder trots op waren ? 

Vandaag zijn de Bobbies tot de tanden toe gewapend.  Hoe zou dat komen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overijverige Londense politie

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 23 juli 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een dag om snel te vergeten.

Voor mij is deze dag, 21 juli, de walgelijkste dag van het jaar, al zou het stront regenen dan nog ga ik de hele dag uit huis zijn om maar niet geconfronteerd te worden met die kotsmisselijke vertoning in Brusselallahbath. Daar wordt een nooit verkozen creatuur bejubeld waarbij het zonlicht verbleekt als er zon zou zijn. Wat is Vlaanderen toch rijk aan lafaards en verraders onder eigen volk.

Bye bye en tot morgen. Leve de Onafhankelijke Democratische Seculiere REPUBLIEK VLAANDEREN.

Jean

*****

21 juli

Majesteit, graaiesteiten, gehersenspoelden en andere ongestelde lichamen. Er is uwerzijds niets positief te melden op 21 juli 2012. Bijna nergens in Europa en voorwaar zeker niet in het onland.be.
Wat er opduikt is fascistische intimidatie, regime-propaganda, krampachtige hebzucht, indoctrinatie, hersenspoeling, dhimmitude, nooit aflatende laster, islamofilie, economische rampspoed, hardnekkige oplichting, continu bedrog, verraad aan het soevereine volk en systematisch georganiseerde roofbouw op datzelfde volk.
Alsook de rampzalige gevolgen van een door U georganiseerde invasie van meestal bipatride islamitische kandidaat-terroristen die de enige nog bestaande vorm van proto-fascisme actief aanhangen en belijden.
Dat laatste zal onvermijdelijk tot massaal bloedvergieten leiden. U kan nu nog even schuddebollen maar U en uw politiek correct nageslacht kunnen er donder op zeggen. Hun en uw tijd van gaan is inderdaad gekomen want U bent verantwoordelijk voor deze ramp.
Het populistisch verzet tegen al deze fascistische malversaties zal ongetwijfeld ook U en de uwen herleiden tot wat U bent en wat ze zijn: fascistoïde komma's in een voetnoot van de geschiedenis. Dat is uiteindelijk het enige positieve wat er te melden valt.

lucky9

pst.: Met dank aan Christina, Ray, Regus, Senior, en alle anderen voor de inspiratie

*****

Waar wachten we nog op ?

@ Jean,H opelijk stopt ze er eerlang mee, zou al een stuk schelen, hoewel haar dotatie die van Vlaanderen komt, dan gewoon in de staatskas terecht zal komen! Betalen zúllen we, zolang deze revue blijft duren, en daar zijn de vlamingen verantwoordelijk voor.  Zolang ze dit niet in hun grijze hersencellen zullen opslaan, zal die toestand blijven duren, en ze zijn toch zó dom en zó naïef ... De hele dag al schalt de 'Vlaamse Leeuw' door m'n living, met de vensters wijd open.  Kwestie van de omwoners, hoofdzakelijk tjeven, te ambeteren. 

Gruwel, gruwel, gruwel ... al die dwazen die zich laten inpakken door dit in scene gezet 'feest'; hoe stom kunnen sommige vlamingen wel zijn om ' sire, sire, wat zijn we blij ' te prevelen, wat voor onnozelaars zijn zij die het nog stééds niet beseffen dat ze recht in het gezicht worden uitgelachen, en leeggezogen.

mvg, Christina

*****

Onwennig gevoel.

Ik voel mij als nooit te voren bedonderd, belachelijk gemaakt en bedreigd. Nochthans ik heb nooit gestolen, iemand geslagen of vermoord, fraude gepleegd of in het zwart gewerkt noch ben ik commissaris geweest bij een of andere bank of vennootschap.

Van mijn medewerkers kreeg ik respect, hetzelfde als dat ik voor hen betoonde. Ik heb 42 jaar MIJN land gediend een stuk ook in het buitenland en al mijn belastingen zorgvuldig betaald. Corruptie is niet mijn ding en ik stort regelmatig voor goede werken en behoeftigen.

Wij hebben zes kinderen de weg gewezen naar rechtvaardigheid, eer en deugd, met respect voor derden. Deze instelling geven zij verder aan onze kleinkinderen. Ik voel mij alsof ik hen bedrogen heb.

Sedert de 'state of the union' is mij duidelijk waarom ik mij niet kan ontdoen van die nare gevoelens :" 't Is omdat ik Vlaming ben".

Daniel

*****

Noorwegen

Noorwegen tot een weinig tolerante samenleving maken ? Wat is de commentaar hierop door de slachtoffers van verkrachting ? Wat is de commentaar van hun Joodse bevolking ? Hoe lang duurt het nog vooraleer zij een jodenster moeten dragen ?  Hoelang duurt het nog voor diegenen die niet blind zijn , een teken moeten dragen dat zij  niet politiek correct zijn  ?  Mijnheer de Juge ik werd wel verkracht, geslagen en beroofd , maar ik ben mijn aanranders dankbaar, ze lieten mij tenminste leven !

Hoelang gaat dat socialistisch zottekesspel nog duren met hun verdoemde tolerantie ?  Ik las met opkomende hartstoornissen de komst van een Vlaamsch gelijkkansen centrum ter bevordering van het racisme. Wanneer krijgt ieder dorp  zijn correct politieke poltie-agenten,  die iedereen gaan verklikken of aframmelen die niet binnen de rode lijntjes loopt, of kritiek durft uiten tegen teveel tolerantie ? 

We zijn niet ver meer van de hergeboorte der jaren '30. De enige houvast voor de toekomst zijn de Joden, die laten niet met hun ... rammelen, die slagen terug en hard. De poco's en hun vriendjes hebben schrik van de Joden. Het enige volk waarvoor Allah in zijn baard blijft krabben. Allah blijkt dan toch niet zo groot te zijn, anders was Israël al lang van de kaart verdwenen. Ik gun ieder volk, ieder mens zijn geluk ,maar er leven teveel varkens onder ons! Ik heb geen respect voor varkens behalve in zoet zure saus. Als ik geen respect kan en wil tonen voor al diegenen die om allerlei redenen onze samenleving verpesten. Als onze correcten dat vertalen in het woordje racist , wel dan ben ik fier "racist" te zijn.

René

*****

Spionnencentrum, nu ook in Vlaanderen

Ik denk dat het heel gemakkelijk moet zijn om dat centrum ofwel op de knieën te dwingen, ofwel met zijn gat bloot te zetten: overstelp het gewoon met klachten over discriminatie van allochtoon tegenover autochtoon, waar volstrekt geen gebrek aan is, en niet in het minst van overheidswege: waar de overheid flagrant weigert de immigratieproblemen ten gronde aan te pakken, en andere positieve discriminaties. Misschien kan het Vlaams Belang in dat kader een speciale cel in elkaar boksen.

Fred

*****

Miniatuurspoorweg

Ik sta paf van bewondering, niet alleen voor die banen zèlf, maar voor de ingenieuze opstelling van het geheel. Immers, bij ieder vak (hetzij huizen, hetzij baan), moet alles vooraf gepland EN geinstalleerd zijn want anders is dat gedeelte niet meer bereikbaar (tenzij men "apentoeren" kan uitsteken om de binnenverlichting aan te brengen).

Ontelbaar veel LED's moeten verbonden worden en duizenden contactpunten (voor wissels & signalen) moeten prima werken ... daarvoor is men verplicht om een constante droge temperatuur in het geheel in stand  te houden. Hoeveel volk eraan meegewerkt heeft om àlles tot in-de-puntjes goed te doen werken, wéét ik niet, doch het zullen wel veel specialisten geweest zijn. Dan nog niet gesproken over al de "scenery-men" die àlle persoontjes geschilderd hebben alsook de vele décors zo natuurgetrouw nagebootst hebben.

Mijn baan was dààrtegenover maar een flutbaantje van 24 meter omloop met een hoofdstation van 8 sporen en een goederenstation van 12 spoorlijnen... Héél het zootje een paar jaar geleden verkocht omdat het (voor mij toch) tè lastig werd om alles in goede baan te houden.

Victor van Vosselaer

*****

Ik zeg het alvast voort

Het siert onze correcte politiekers dat zij zo begaan zijn met de veiligheid van hun onderdanen. Ik geloof daar echter geen fluit van.

Het zou een financiële ramp betekenen als iedere weggebruiker zich strikt zou houden aan het verkeersreglement en de boete-kassa niet meer zou rinkelen. Idem als heel België zou stoppen met roken.

Onze zogezegd correct verkozenen (?) zijn bezig met het industrialiseren van overtredingen. Het zou mijn inziens eerlijker zijn als men een onderscheid zou maken. Inderdaad hoog beboeten wanneer iemand een gevaar betekent voor zijn medeweggebruikers, bv onder invloed rijden, negeren van een rood licht enz. Een aanvaarbare boete uitschrijven, als de betrokkene zichzelf en diegene waar hij als bestuurder verantwoordelijk voor is, in gevaar zou brengen, bv niet dragen van een gordel.

Hier bij ons in Thailand is het dragen van een helm ook verplicht voor bromfietsers maar salut ! Met z'n drietjes of viertjes  op vernoemd rijtuig is een normaal verschijnsel. Bij ongeval draaien zij zelf op voor de gevolgen : eigen schuld, dikke bult. Terloops in die 6 jaar  als weggebruiker in Thailand  heb ik nog nooit  zelfs nog geen zweem van verkeersagressie meegemaakt, integendeel ik was ooit getuige van een lichte aanrijding. De bestuurders stapten uit en groeten elkander. In mijn geboorteland slagen ze elkander de kop in voor een parkeerplaats.

René

*****

Kom naar ons boterlandje

Eindelijk een verkiezingspamflet van groen-rood met een eerlijk progammapunt, recht voor de vuist . Spijtig dat Wouter Van Besien en Janssens bijna onherkenbaar zijn op die foto. 

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

 

Er gaat geen dag meer voorbij of op een of andere slinkse wijze wordt er geld uit onze zakken geklopt. In plaats van open en eerlijk te verklaren dat deze of gene belasting wordt verhoogd, verkiest men om op de meest huichelachtige wijze de belastingbetaler om de haverklap te bedriegen.

Het hoofdartikel van Het Nieuwsblad van zondag 22 juli gaat over Verkeersboetes fors hoger. 

Zo lezen we dat het hier niet gaat over een normale prijsverhoging van enkele procenten zoals dat soms ook gebeurt bij producten of honoraria van zelfstandigen. Neen. De huidige regering past verhogingen toe die gewoon gaan van een verdubbeling tot zelfs een verdrievoudiging van de huidige gangbare tarieven. Dit is pure diefstal. Als verantwoording gedraagt die regering zich gewoon als een bende huichelaars door te beweren dat de enige bedoeling van deze verhoging is, gaat u even zitten, de VEILIGHEID op onze wegen en de bedoeling om het aantal verkeersslachtoffers te laten dalen.

Zo zal u in de toekomst 100 ipv 50 euro betalen voor het niet dragen van de autogordel, zowel voor- als achterin. Wanneer kinderen zonder kinderbeveiligingssysteem in de wagen zitten, stijgt de boete zelfs van 50 naar 150 euro.

In feite kan men nu vaststellen dat een politieambtenaar die u op een vijftal minuten een boete geeft op deze wijze voor zijn werkgever zijn volledig dagloon kan terugverdienen. Hij verdient dan feitelijk 100 maal zoveel als het slachtoffer. Het geeft hem de indruk dat hij goed bezig is. Door het opleggen van steeds meer waanzinnige boetes krijgt de overheid snel de smaak te pakken om deze ingeslagen weg te vervolgen.
Dagelijks kan men nu horen over boetes van 1000 of 2000 euro die opgelegd werden aan vrachtwagenchauffeurs die een kwartier te lang hadden gereden (gewerkt) café-uitbaters die een vriend van hun zoon even hadden laten helpen zonder dat hij was ingeschreven of zelfstandigen die 200 kilogram te véél hadden geladen in hun bestelwagen enz.

Door heel dit verwerpelijk systeem van monsterboetes is men de hele middenstand op enkele jaren tijd aan het decimeren en alle werkwilligen aan het ontmoedigen. Het ergste van al is dat deze wijze van werken ons land dag na dag dichter brengt bij een soort politiestaat.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Echt of vals ?

 

Is dit een echte affiche van sp.a en groen of is het een vervalsing om deze goedbedoelende linkse partijen in een ongunstig daglicht te plaatsen ?

(Ontwerp : Studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorname voornamen en hun oorsprong

 

Babynamen komen doorgaans niet uit het niets. Bewust of onbewust pik je ergens iets op dat je bevalt en soms brengt de oorsprong van de naam je terug naar iets zeer specifieks. Denk maar aan de filmwereld die vooral in Amerika voor echte rages zorgt. Zo vonden we een lijst met films die als grootste inspiratiebronnen voor Amerikaanse babynamen worden gezien. Wie weet is de naam van jouw kleine spruit hier ook wel uit ontsproten.

Zo goed als elke film zal ongetwijfeld wel ergens iemand inspireren, maar de films die hier volgen zouden voor een grote invloed hebben gezorgd. Als echte babynaammachines hebben ze één specifieke naam een boost gegeven of voor een ware 'naamtrend' gezorgd.

1. Twilight
Sinds de start in 1995 hebben de befaamde Twilight-boeken van Meyer namen als Edward, Jacob en heel wat varianten op Bella onder de aandacht gebracht. De echte rage is echter pas begonnen toen de verfilmingen op het grote scherm verschenen. In Amerika staat Jacob momenteel op nummer 1, terwijl Edward het moet doen met de 148ste plaats. Bella, een naam die in de jaren '90 nog zo goed als ongehoord was, staat nu op nummer 32 voor de meisjes, terwijl Isabella vorig jarig nog op 2 stond.

2. Splash
Toen een zeemeermin (actrice Daryl Hannah) in 1984 door New york City begon te paraderen, moest Tom Hanks de dame van een verstaanbare naam voorzien: Amy, Kelly, Debbie ... Madison! "I Like that name", klonkt het, en ze was duidelijk niet alleen. In de jaren '80, maar zeker in de jaren '90 werd Madison een ontzettend populaire naam met een piek in 2004.

3. Titanic
Toen Titanic in 1997 verscheen, zaten vintage namen als Daisy al in de lift. Toch gaf de film een extra boost aan Rose en Jack. Terwijl het vroeger de gewoonte was om je zoon John te noemen, met als bijnaam Jack, werd de nickname plots de nieuwe rage met een hoogtepunt in 2006.

4. Peter Pan
Hoewel er ontelbaar veel adaptaties werden gemaakt op het boek van J. M. Barrie, is de Disneyfilm uit 1953 zonder twijfel de bekendste. In de jaren '50 was Peter dan ook ontzettend populair. Daarnaast zat Wendy eveneens in de lift met een 48ste plaats in de jaren '60.

5. My Fair Lady
Even terug in de tijd. In 1912 verscheen het toneelstuk 'Pygmalion' van George Bernard Shaw, waarin vrouwelijk hoofdpersonage Eliza heel wat ouders in spe inspireerde. Al snel werd de naam echter overschaduwd door Elizabeth, een naam die ook vandaag nog steeds ontzettend geliefd is. Eliza kreeg echter een ware revival toen Audrey Hepburn in 1964 mocht pronken in 'My Fair Lady', een verhaal dat zijn oorsprong haalt uit 'Pygmalion'.

6. Breakfast at Tiffany's
Nog meer Audrey Hepburn met Breaktfast at Tiffany's uit 1961. Het zal u niet verbazen dat de populariteit van Tiffany in de lucht schoot in de jaren '60. De piek zou echter pas voor 1980 zijn, toen stond de naam op nummer 11. Ook Holly werd geliefd en klom van plaats 182 in de jaren '50 naar 58 in de jaren '70.

7. The Incredibles
Recenter zorgde deze animantiefilm van Pixar uit 2004 ook voor heel wat babynamen. Zo stond de vintagenaam Violet vorig jaar op nummer 101, terwijl Dash de voorbije 10 jaar ook heel wat aan populariteit won.

8. The Wizard of Oz
Dorothy was al geliefd toen de klassieker in 1939 verscheen, maar de film gaf de naam alleen maar meer vuur. Ook actrice Judy Garland zorgde voor een trend toen ze haar eigen dochtertje Liza noemde.

9. Roots
De miniserie Roots die in 1977 niet meer dan 9 avonden op de Amerikaanse beeldschermen te zien was, sloeg in als een bom. Namen als Kunta en Kizzy vielen extreem in de smaak en ook acteur LeVar Burton wist heel wat ouders te inspireren.

10. West Side Story
Zowel de film als de soundtrack kenden een ongeziene populariteit in 1961 en zorgden ervoor dat namen als Anthony, Anita en Maria een echte boost kregen in de babynaamcharts. Ook actrices Natalie Wood en Rita Moreno zagen hun eigen voornaam in de smaak vallen. (br.hln)

http://blog.seniorennet.be/athea/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk van deze twee affiches is *politiek-correct* ?

 

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sh4B is meer dan folklore

 

Dat Sharia4Belgium niet als een groepje marginalen mag beschouwd worden, bewees onlangs de terreuraanslag van een sharia-aanhanger op twee politieagenten in de Molenbeekse metro. Nu roept ook één van hun militanten op tot zelfmoordaanslagen op niet-moslims. Dat blijkt duidelijk op de facebookpagina van een Antwerpse moslimbekeerling die zich Sayf Ul Islaam (alias 'Ibrahim abie yahia') laat noemen. De extremist laat ondubbelzinning blijken dat hij zou willen sterven als martelaar in naam van Allah. Ook verheerlijkt hij de zelfmoordaanslag van de Palestijnse terroriste Hanadi Jaradat in 2003 op het populaire 'Maxim' restaurant in Haifa. 21 doden en 51 gewonden was de bloedige balans. Het sharialid post dan ook met trots een foto van de 'overblijfselen' (een door de explosie afgerukt hoofd) van de zelmoordterroriste op zijn facebook. Ook verheerlijkt de man een gedode Al Qaeda leider uit Jemen. Verder maakt hij ondermeer duidelijk dat de gedode Al Qaeda terrorist Anwar Al Awlaki zijn grote voorbeeld is en roept hij op om de leider van Sharia4Belgium, Abu Imran (alias Fouad Belkacem), te bevrijden uit de gevangenis.
 
Het 'Vlaams Comité voor Ex-moslims' roept justitie nogmaals op om de leden van Sharia4Belgium achter de tralies te gooien en hen desnoods het land uit te zetten.
 
Peter Velle
Vlaams Comité voor Ex-moslims
 


22-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miniatuur Wonderland

 

 

.

(dank aan Emiel)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!