Angeltjes
01-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire ministerin

 

Nooit gedacht dat ik een ministerin met een uilengezicht culinair de levieten zou kunnen lezen.

Een potje basilicum is bij elke aubergine overkill, ook bij een dikke (aubergine). Al zou je 10 potjes basilicum gebruiken bij een aubergine, het zou niet helpen of niets bijdragen. Wat je naast je aubergine echt nodig hebt zijn goedkope, volkse en dus  populistische,  zeg maar democratische ingrediënten : een gesnipperde ajuin, twee soeplepels (olijf)olie, 125 gram gehakt of américain, slechts een derde blikje van het kleinste doosje tomatenpuree,  peper en zout en een beetje gezond verstand.

Maar vooral dat laatste zal wel te hoog gegrepen zijn, vrees ik. Smakelijk ! En hopelijk tot morgen voor een nieuwe receptuur.

Lucky


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fosfaat in ruil voor moslim- immigratie

 

Heeft de Angeltjes-lezer zich al ooit afgevraagd waarom België de bepampering en instroom van Marokkanen nooit zal tegenhouden ? Hierna volgt een mogelijke verklaring.

De sterkste sector van de Marokkaanse industrie is de delving van fosfaat, nabij Khouribga en in de Westelijke Sahara. Marokko beschikt over ongeveer twee derde van 's werelds fosfaatreserves, meer dan China, Rusland en de Verenigde Staten. Hoewel het maar voor 2% van de bevolking banen schept, zijn de fosfaatmijnen verantwoordelijk voor de helft van het nationaal inkomen.

Vanwege het belang van fosfaat voor de voedselvoorziening in de wereld gaat er steeds meer aandacht uit naar de eindigheid van de voorraden van fosfaat. De voorspellingen over de termijn waarop de voorraad uitgeput raak,t variëren van 70 tot 100 jaar. Zeker is dat de grote bevolkingsgroei op de wereld in de laatste twee eeuwen samenvalt met het beschikbaar komen van goedkoop en eenvoudig beschikbaar fosfaaterts. Efficiënter gebruik van fosfaatkunstmest en hergebruik van fosfaatstromen worden daarom steeds belangrijker.

Moraal van ’t verhaal:

· Geopolitiek :  oftewel fosfaat voor moslim-immigratie en dit naar analogie met de Resolutie van Straatsburg van 1975 – olie voor moslim-immigratie!

· De problemen in Antwerpen lossen zichzelf op als de fosfaatvoorraad van Marokko uitgeput is. Dus: nog effe geduld beste Angeltjeslezer

Bronnen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Fosfaat
http://nl.wikipedia.org/wiki/Economie_van_Marokko
http://forum.politics.be/archive/index.php/t-94805.html

Fugu


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes op oorlogspad met de micro-drone

 

Het lijkt wel een speelgoedje zoals de kleine vliegtuigjes die met een afstandsbediening rondjes kunnen vliegen en die vaders voor hun zoontjes kopen maar er zelf ook nog graag mee spelen.Het is echter geen speelgoed. Het is een uiterst gesofisticeerd verkenningstuigje dat soldaten zal toelaten om over heuvels en in gebouwen te kijken en verdachte voorwerpen te onderzoeken zonder zelf gevaar te lopen.

Het is een Micro-drone.

In de “New Scientist” nr. 2874 van 21 juli is een artikel verschenen over de nieuwe generatie drones. Ze worden steeds kleiner en beter, ze kunnen doelgericht vliegen zonder gps en zonder de hulp van een operator.

Een verkenningsdrone vloog zonder ophouden gedurende twee opeenvolgende dagen. De nodige energie werd geleverd door een laserstraal die energie van de grond naar het toestel zendt.

Lockheed Martin en LaserMotive van Seatlle hebben samen een test uitgevoerd in een windtunnel in Palmdale, Californië om te bewijzen dat drones onophoudelijk kunnen blijven vliegen met draadloze energie vanop de grond.

Toen de test beëindigd werd omdat het vooropgezette doel bereikt en overschreden was bleek dat de batterij meer energie bevatte dan bij het begin.

LaserMotive werkt nu aan een systeem om energie van het aardoppervlak naar satellieten te zenden en zelfs naar de maan.

Het volledige artikel kan men hier lezen: Newscientist

Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Parabel van de brave dierenvriend en zijn voederbakje

 

 

Ik kocht een vogelvoederbakje en ik hing het op mijn achterbalkon en vulde het met zaad. Wat een mooi vogelvoederbakje was het, toen ik het liefdevol vulde met zaad.

Binnen een week hadden we honderden vogels, die onafgebroken aan en afvlogen  in dichte drommen voor vrij en gemakkelijk bereikbaar voedsel. Maar toen begonnen de vogels nesten te bouwen in de holtes van het balkon, boven de tafel en naast de barbecue.

Toen kwam de vogelpoep.

Wij troffen hem overal  aan : op ons mooie tegelterras, de stoelen, de tafel, overal.

Toen werden een aantal van de vogels vervelend. Ze maakten duikvluchten en probeerden mij te pikken, zelfs al voederde ik ze al die tijd eigenhandig en overvloedig.

Andere vogels waren onstuimig en luid. Ze zaten op het vogelvoederbakje en krijsten en schreeuwden tegen me.  Alle uren van de dag en nacht en eisten dat ik het voederbakje gevuld moest houden.   Na een tijdje kon ik zelfs niet meer zitten op mijn eigen balkon achter het huis.

Dus ik nam het vogelvoederbakje weg en op drie dagen tijd waren de vogels verdwenen.

Ik heb  hun rommel schoongemaakt en haalde de vele nesten die ze overal op het balkon hadden achtergelaten weg. Al snel, was het achterbalkon weer als vroeger.

Stil, rustig ... en geen een kwam nog op voor zijn recht op een gratis maaltijd.

(uit onze brievenbus)


31-07-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HOTMAIL-kuren en onze wandeling van 14 september

 

Net nu wij inschrijvingen binnenkrijgen van deelnemers aan de wandeling, heeft HOTMAIL alle ingezonden berichten (gelezen én ongelezen) van voor 13 uur vandaag 31 juli 2012 verwijderd. Zo maar.

Gelukkig hebben wij alle namen apart genoteerd zodat we weten wie ingeschreven heeft.  Momenteel zijn er 18 deelnemers. Van zodra de overschrijvingen binnen zijn, ontvangt u ons bericht met de details. Vervelend genoeg hebben wij niet ieders e-post adres.  Willen de volgende personen aub een kort berichtje sturen, zodat we de deelname kunnen bevestigen (wij doen dit zo discreet mogelijk om uw privacy te eerbiedigen) : Hugo VH uit S. - Frans N - Antoon D.

Met onze diepe verontschuldigingen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : wil u zich een tijdje goed voelen ?

 

 

Een ontspannend concert van André Rieu is beter dan een dosis Perdolan, Prozac of een fles wijn.

http://blog.seniorennet.be/savat/

 

(als deze link niet werkt, copieer hem en plaats hem in uw browser)

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie Annemans & Laeremans op vrijlating 3M (Monster Michelle Martin)

 

Het Vlaams Belang is geschokt door de beslissing van de stafuitvoeringsrechtbank van Bergen om Michelle Martin voorwaardelijk vrij te laten. Martin was medeplichtig aan de gruweldaden van Dutroux en speelde een uiterst griezelige rol bij de dood van de jonge meisjes Julie en Melissa. Voor deze afschuwwekkende daden, die het hele land geschokt hebben, is 15 jaar effectieve opsluiting veel te kort. Dat ouders, broers en zussen van de slachtoffers binnen afzienbare tijd op straat rechtstreeks geconfronteerd kunnen worden met Martin, is hemeltergend.

Het Vlaams Belang hekelt in dit verband de perfide werking van de wet-Lejeune. De jaarlijkse vrijlatingscarrousel voor de strafuitvoeringsrechtbank is een regelrechte martelgang voor d families van de slachtoffers. Telkens weer moeten zij zich met lood in de schoenen verplaatsen en verantwoorden  waarom een dader langer in de cel zou moeten blijven. Daardoor draaien de rollen geleidelijk om en kruipen de criminelen steeds meer in de rol van beklagenswaardig slachtoffer. Dit verwerpelijk systeem moet weg.

Zeker bij zware misdaden heeft de samenleving behoefte aan de zekerheid dat de opgelegde straffen helemaal worden uitgevoerd en dus aan de geruststelling dat ze voor zeer lange tijd en in sommige gevallen definitief beveiligd is tegen de daders ervan.

De samenleving heeft nood aan ontradende, onsamendrukbare straffen, zeker ten aanzien van weerzinwekkende misdaden zoals kindermoord. Als zo’n straffen in Nederland bestaan, waarom kan dat dan niet bij ons?
 
Gerolf Annemans   en Bart Laeremans         


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke sperperiode is om te lachen. Masterchef ook.

 

Ministerin van Werk,  Monica de Coninck met een potje basilicum en een dikke aubergine

Je kan er donder op zeggen als in dit land de politici een beperking moeten opleggen die hen zelf aanbelangt, dat er meer nog dan anders gaten en sleuven in de beteugeling aanwezig zijn dan bij normale wetten. Eigenlijk komt het hier op neer, dat het in goede banen leiden van het maatschappelijke verkeer door verkozenen des volks meestal het gevolg is van compromissen op bestaande compromissen en dat een correcte wetgeving daardoor quasi onbestaand is.  Als dan bovendien justitie in handen is van partijpolitieke paljassen dan geeft dit enigszins weer waarom het land B geen rechtsstaat is maar veeleer een bananenkoninkrijk.

Als objectieve inleiding bij het onderwerp van de politieke sperperiode die we ingetreden zijn, vinden wij dit een geslaagde poging. Maar zeg ons, waarom zouden wij er doekjes moeten om winden, als de dames en heren politici en journalisten in een mix van  gewetenloosheid en onbekwaamheid de burgers voorliegen en behandelen als kleuters ?  De beuk er in : ze vragen er om.

We gaan het enkel hebben over de politici die via de invloedrijke kanalen van de televsie niet meer aan den volke mogen verschijnen. Zogenaamd om het publiek niet te misleiden en ongeoorloofd publiciteit te maken. Voorgaande zinnen neerschrijven veroorzaakt lachkrampen bij de schrijver, wat moet het dan niet zijn voor de lezer.

Die tv-optredens gelden echter niet voor amusementsprogramma's.  Het is perfect mogelijk dat in het VTM-programma, Zot van Vlaanderen, Boerka Brems met-de-imitatielach-van-La-Vache-qui-Rit voor de cameralens komt.  Why not ? Het mag.   De reuzenaffiches van Bart de Wever en zijn vriendin Elisabeth tegenover de Boerentoren in Antwerpen zijn uit het straatbeeld verwijderd wegens de sperperiode, maar Bart verschijnt nu in de media als mannequin. Niet om op slag enthousiast over te worden. Maar dàt mag.

Zo ook mag ministerin Monica de Coninck Vlaanderen verbluffen in Masterchef, het leuke VTM- kookprogramma met sterrenkok en vrouwenliefhebber Wout Bru.  U kan de kookkunsten van Monica gedurende de ganse week nog volgen, tenzij Wout beslist haar naar huis te sturen.  Wat wij jammer zouden vinden, want kijkend Vlaanderen heeft nu de kans kennis te maken met deze vrouw van wie we ons blijven afvragen hoe zij in de politiek terechtgekomen is.  Misteries zijn er om niet opgelost te worden. De producenten van Masterchef hebben alleszins een zwak voor uitgesproken socialistische vrouwen, want ook braaf Mayake Detiège heeft meegedongen naar de titel van meester-kokkin, jammer werd zij bij de eerste uitzending naar huis gestuurd. Politiek lichtgewicht, helaas ook huishoudelijk lichtgewicht.

Nog een ander vluchtpad om de politieke sperperiode te ontduiken, is wat van 26 augustus af elke week tot 14 oktober op de buis zal te zien zijn : een initiatief van het rode stadszendertje ATV gecoproduceerd met VTM en Gazet van Antwerpen :  Deadline 14.10.   Een feuilleton in 8 x 50 minuten over de verkiezingsstrijd in een grote Vlaamse stad. Met een nobele en bekwame burgemeester die opkomt voor verdrukten en gekleurden, een bedreigende rechtse kandidaat met louche bedoelingen, een driedelig pak en de mond vol geestige one-liners en in een bijrol een extreem-rechtse smeerlap die te slecht is om verdronken te worden in de stroom waaraan deze stad ligt. 

De korte inhoud ? Hier is hij :  Marianne Smidt, een jonge journaliste bij de Gazet van Janssens verdiept zich in een zaak rond de verdwijning van een tienermeisje. Al snel ontdekt ze vertakkingen in de politieke wereld. Daar heerst intussen een zware strijd, aangezien men nog slechts enkele weken verwijderd is van de gemeenteraadsverkiezingen. De goede burgemeester is een rol voor de sympathiek ogende Koen de Graeve en Bart de Wever wordt vertolkt door Peter Van den Begin, die alles in huis heeft voor de rol van antipatiueke valserik. 

Dat is een nieuwe manier waarop de linkse rakkers de sperperiode een neus zetten.

Voor ons mag men gerust het misbaksel dat politieke sperperiode heet opdoeken.  Het is enkel bedoeld om de schijnheiligheid van politici en media aan te scherpen en onder de aandacht te brengen van de minderheid in dit land die nog over enige kritische zin beschikt.

Ray

PST : Tijdens de eerste uitzending van Masterchef deze week werd De Coninck gekapitteld omdat haar couscous te droog was en het lamsvlees  net té gaar.  Nochtans een politiek-correct gerecht, dat om die reden nooit op onze eettafel verschijnt.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monster Michelle Martin komt vrij. Leve de belgische justitie !

 

Monster Michelle Martin, de ex-vrouw van Marc Dutroux, mag vervroegd vrijkomen onder voorwaarden. Dat heeft de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen beslist. Martin krijgt onderdak in een Belgisch klooster, maar dat mag niet in de provincies Luik en Luxemburg. Een klooster van de Arme Klaren in Malonne bij Namen had eerder laten weten Martin onderdak te willen geven als ze voorwaardelijk vrijkwam.

Paul Marchal, vader van de vermoorde An, liet eerder verstaan dat hij er alles aan zou doen om haar vrijlating te verhinderen. "Waar Martin zich ook denkt te verstoppen, overal zal ze mij tegenkomen", zei hij vorige week nog. Ook Jean-Denis Lejeune, vader van de omgebrachte Julie (8), was in alle staten toen hij over de mogelijke vervroegde vrijlating hoorde.

Bron : HLN


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taalkennis bij de 0000

 

Nu kan men "de radio" ook al zien op de TV. Waarvoor dit goed zou kunnen zijn is mij niet helemaal duidelijk, maar wie ben ik om aan het nut van een dergelijke "nieuws-show" te durven twijfelen ?

Er razen tijdens dit gesproken dagblad met beeld ook veel titels over het scherm, titels die nog eens moeten benadrukken wat door de dames en heren nieuwslezers gebabbeld wordt. Zo was er deze morgen een item over de verkeersproblemen in het olympische Londen en parallel daarmee verscheen de titel :"Verkeer in Londen slipt dicht".

En ik zit mij nu af te vragen waarom de Londenaars zich massaal van hun ondergoed ontdoen en dit achteloos op straat achterlaten. Maar daarover blijft de 0000 ondanks het vele zinloze gebabbel en gebrabbel stom en dom.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na het religieus feest in Meeuwen : een Roma-puinhoop

 

De Romazigeuners die de voorbije weken in Limburg verbleven, hebben in een bos in Meeuwen een puinhoop achtergelaten. Burgemeester Lode Ceyssens is boos en laat een proces-verbaal opstellen. Gisteren verlieten de zigeuners het terrein aan de N76 in Opglabbeek. Daar ruimden ze alles netjes op. Maar in Meeuwen, waar ze eerder verbleven, hebben ze een bos als openbaar toilet gebruikt. 

"In tegensteling tot wat de zigeuners altijd beweerd hebben, dat ze alles proper en netjes zouden achterlaten, zijn de bosdreven in de buurt één groot openbaar toilet", zegt burgemeester Ceyssens. "Ik ga dat niet in detail beschrijven, maar dat is erg wansmakelijk." De burgemeester heeft "weinig zin om onze mensen van de buitendienst" dat te laten opruimen. "We gaan zien of we de kosten op iemand kunnen verhalen, maar natuurlijk zijn de zigeuners met de noorderzon verdwenen."

De zigeuners waren bij mekaar om een religieus feest te vieren. Vermoedelijk van Sint Viespeuk.

Bron : 0000


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit vonden Angeltjeslezers van de OS-Openingsceremonie

 

Ik heb niet gekeken  42 % (102)
 
Weggesmeten geld  18 % (45)

Rommelig  11 % (26)

De O.S. gaan voor mij enkel over sport en geen show  10 % (24)

De moeite waard om te bekijken  7 % (17)

Indrukwekkend  4 % (11)

Britten blijven chauvinisten  3 % (8)

De Chinese ceremonie was veel mooier  2 % (6)

Niets van dit alles beantwoordt aan mijn mening.  2 % (6)

Totaal aantal stemmen : 245 

*****

Nu kunnen we nog vragen hoeveel medailles de athleten van het land B in de wacht zullen slepen.  Of liever niet ?

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.82-jarige wordt mannequin oor Lanvin

 

Voor de nieuwe wintercollectie deed her Franse modehuis Lanvin beroep op ondermeer een 82-jarige dame die elegant dit mooie ensemble presenteert.  Er zal wel enig hulpmiddel aan te pas zijn gekomen, maar dat is bij de meeste jonge deernes ook het geval. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kleren maken de man

 

De dure Antwerpse herenkleermaker, Guy-David Lambrechts, heeft Bart de Wever in het nieuw gestoken : een helblauw driedelig pak met vertikale donkerblauwe strepen, een lichtblauw hemd en gele das. Het ziet er alleszins heel wat gedistingeerder uit dan de H&M-onderhemdjes van de huidige burgemeester van de modestad Antwerpen.

Het gilet zit nog niet helemaal goed. Het patroon is denkelijk niet juistgeknipt of houdt men rekening met een terugkeer naar een ruimere omvang ?  Een echte mannequin is Bart nog niet, hij staat er wat onwennig bij als neo-liberaal met een Vlaams tintje en een slanke taille.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vreemdelingen nauwelijks geïnteresseerd in gemeenteraadsverkiezingen

 

 congolezen betogen 008

In Vlaanderen komen 231.469 buitenlanders uit de Europese Unie in aanmerking om te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Uit cijfers van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken blijkt dat slechts 27.599 onder hen, of 11,92 procent, zich hebben geregistreerd. Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest gaat het om 20.116 op een totaal van 192.191, of 10,47 procent.

De percentages van ingeschreven kiezers van buiten de EU liggen met respectievelijk 7 en 9,10 procent nog lager. Dit niettegenstaande verwoede,zowel openlijke als heimelijke, pogingen van plaatselijke politici, gemeentebesturen, partijpolitieke ambtenaren en de onvermijdelijke subsidieslurpende VZW'tjes om de bolletjes rood of groen te komen kleuren.  Ook de Vlaamse minister van Pannenkoeken, Roma-zigeuners en de Liedjes van Laura Lynn, excellentie Bourgeois, heeft zijn steentje bijgedragen om Vlaanderen over te leveren aan al wat vreemd is, maar het is niet volledig gelukt.  Zoals de meeste initiatieven van de zure koster uit Izegem.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee maten en twee gewichten in Aalst

 

Feestende verpleegsters tijdens de nachtdienst worden aan de deur gezet.

 

 

In het openbaar copulerende burgemeesterin Ilse Uyttersprot met een van de hoofdgeneesheren van het Aalsters ziekenhuis krijgen beiden complimenten en applaus voor hun vooruitstrevende daad.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgrijselijke moordpartijen in Johannesburg (Zuid-Afrika)

 

 

Patrick Petrus Radebe, 24, en Sipho Mbele, 21, pleitten schuldig voor een Zuid-Afrikaanse rechtbank voor de moord op een Portugeessprekend Afrikaans echtpaar en de verdrinking in kokend waten van hun 12-jarige zoon.

De eerste moordenaar was in dienst van de familie als tuinier en de tweede is de zoon van een van de bediendes. Er was nog een derde prachtexemplaar present bij de drievoudige moord, dat enkel schuldig pleitte aan diefstal.

Het ijselijke verhaal speelde zich af in Johannesburg in de woning van de 53-jarige Tony Viana en zijn 43-jarige vrouw Geraldine.  De kerels hebben eerst Geraldine verkracht en haar nadien doodgeschoten, dan hebben ze Tony met een machete en golfclubs bewerkt en hem finaal door het hoofd geschoten.

Toen drong het tot de kerels door dat de 12-jarige zoon, Amaro, hen later zou kunnen identificeren en ze hebben de handen  en voeten van het kind vastgebonden, hem de mond dichtgekleefd en hem verdronken in de badkuip met heet water. Het forensisch onderzoek heeft dit uitgewezen. Na deze onbeschrijfelijke daden werd teneslotte de buik van de hond opengesneden.

Volgens de verdediging wilden de daders wraak nemen op de vrouw die haar bediendes slecht zou behandelen. Na deze eerste ondervraging verlieten de drie de rechtzaal, keuvelend en giechelend. Uitspraak op 6 september.

Wij hopen dat onze vriend Peter Murray ons op de hoogte wil houden van de strafmaat.

In geen enkele Vlaams ekrant werd melding gemaakt van dit horrorverhaal. Zelfs Het Laatste Nieuws, de specialist in nare journalistiek, heeft dit afgrijselijke bericht doodgezwegen.  Want nog steeds geldt er een onuitgesproken (?) overeenkomst dat berichten uit Zuid-Afrika van racistische moorden op blanken niet gepubliceerd worden. Deze worden beschouwd als aanvaardbare wraak voor de fouten van de Apartheid.

Zoals Peter Murray, in een stuk dat we hieronder publiceren, ons vertelt, meer en meer mensen keren zich af van de politiek-correcte media en raadplegen internet.

Bron : http://voces.huffingtonpost.com/blackberry/p.html?id=1706508

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die Wiel Draai !

 

Daar is 'n spreekwoord wat lui :"Die wiel draai". In Zuid-Afrika, danksy ons vriende in Vlaanderen en Nederland, is dinge besig om te verander.

Vir byna 2 dekades lank is daar 'n vlaag misdaad in ons land wat deur "vriend en vyand" geïgnoreer is, asof dit nooit gebeur het nie. Ons laaste blanke president - mnr F W de Klerk - saam met vriende soos dr Leopoldt Scholtz (hy woon deesdae in Nederland, maar het 'n kantoor in Brussel, vanwaar hy en sy vrou Ingrid die Nederlandstaliges oor Suid-Afrika belieg) en vele ander, het die spot gedryf met die "handvol ultra-regses" wat kwansuis spoke opjaag oor plaasmoorde en ander soorte misdaad.

Maar danksy die elektroniese media (soos die selfoon en die internet) kan dr Scholtz nie meer in sy Kaapstadse koerant (Die Burger) oor werklike gebeure lieg nie, want die meeste lesers van Die Burger is regses - daar die "handjievol ultra-regses" waarna hy verwys. Die regses weet presies wat in hul land van geboorte gebeur. Maar, ongelukkig weet lesers van De Volkskrant, en ander Nederlandstalige koerante, nie altyd wat hier (11000 km van Noord-Europa) gebeur nie.

Daarom sou dit wys wees vir ons vriende in Noordwes-Europa om liewer die elektroniese media, soos die INTERNET te gebruik om te weet wat WERKLIK in Suider Afrika gebeur .Dr Dan Roodt van Praag (Pro-Afrikaanse Aksiegroep) het gister lede van Praag geloof vir hul positiewe bydraes om die koerant se beeld na buite te verbeter.

Sedert die koms van die Internet het e-koerante soos paddastoele opgeskiet, en die gedrukte media (soos dr Scholtz se "Die Burger") verloor by die dag lesers. Media24 se koerante het nou so ongeloofwaardig geword, dat vele Afrikaners dit nie meer lees nie. En, diegene wat dit wel koop, doen dit maar net om te sien wat is nou weer Media24 van vandag se nuutste leuens.

Praag se Afrikaans/Nederlandse uitgawe kan op www.praag.co.za gelees word, en die Engelsetalige weergawe op www.praag.org

 

De familie Viana : moeder, vader en 12-jarige zoon werden op een afgrijselijke manier afgeslacht

Sowat 140-miljoen lesers wêreldwyd het eergister 'n berig op Praag gelees waarin berig is van die wrede moord op die twaalfjarige Portugeessprekende Suid-Afrikaner - AMARO VIANA. Amaro se ouers is ook vermoor, maar die berig meld nie op watter wyse nie. Amaro se mond is eers met kleefband deur 2 swart mans toegeplak, en toe het hulle hom in 'n bad met kokende water gegooi. Die tydsberekening van die berig in Praag, asook die feit dat dit in Engels ook gepubliseer is, was waarskynlik die redes waarom dit soveel opspraak wêreldwyd veroorsaak het

.Dr Roodt sê hy is ook bly oor die reaksies in ander lande, soos SWEDE en ITALIë, wat publisiteit daaraan verleen het. Hy het voorts gesê: "Die wêreld het vir dekades lank vir Hector Pietersen (die swart seun van Soweto) as hul "apartheidsmartelaar" gehad, maar vandag is AMARO VIANA Suid-Afrika se klein martelaar."

Peter Murray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Glimlach even, er hangt een camera

 

Een overvalplaag raast door Nederland. Ook dit weekend was het weer raak. Juweliers zijn zeer geliefd bij overvallers. Juwelen zijn waardevoller dan geld en makkelijker te stelen.

De overvallers worden steeds gewelddadiger en brutaler. Het gebruik van of dreigen met vuurwapens is aan de orde van de dag. Enige tijd geleden kwam een Haagse juwelier om het leven. Het gaat niet langer uitsluitend om professionele criminelen; vooral ook ontspoorde jeugd maakt zich schuldig aan dit soort gewelddadige overvallen.

Roekeloos
Daarom kan het uit de hand lopen, zoals in Den Haag. Een professionele dief weet dat hij zo min mogelijk geweld moet gebruiken. Een echte crimineel wil geen onnodige misdaden plegen die hem later kunnen worden aangerekend.

Maar de jeugdige crimineel is roekeloos en onberekenbaar. De bestrijding van deze plaag is nog niet begonnen. Er is zelfs nog niet serieus nagedacht over de vraag hoe deze plaag - de jeugdcriminaliteit en daarmee samenhangende overvallen - preventief dan wel repressief moet worden aangepakt.

Volgens de laatste cijfers worden de meeste overvallers niet eens geïdentificeerd en gearresteerd. De economische malaise en de groei van jeugdwerkloosheid zullen tot een toename van jeugdcriminaliteit leiden. Welk wapen heeft men in de strijd tegen de overvallers? Wat zou de overvallers kunnen weerhouden van het plegen van een overval?

Utopisch
Na de aanslagen in Londen in 2005 werd de camerabewaking plotseling erg populair. Velen waren enthousiast over de beelden die constant te zien waren vanuit Londen. Ik herinner me dat indertijd zelfs mijn linkse vrienden onder de indruk waren van die Londense camerabewaking. Het duurde niet lang tot ook Nederland de utopische wereld van camerabewaking adopteerde. Nederland barst nu letterlijk van de bewakingscamera’s.

Overal waar u komt, staat een camera. Maar met welke reden? Zijn ze effectief - onze privacy nog even buiten beschouwing gelaten?

'Cameratoezicht is niet effectief,' meldde De Telegraaf enige tijd geleden. Deze bevinding is niet afkomstig van criminologen of pacifisten: ‘Cameratoezicht is niet effectief en het houdt criminelen niet af van crimineel gedrag of het veroorzaken van overlast. Dat blijkt uit onderzoek van het onderzoeksprogramma Politie en Wetenschap van de Politieacademie.’

Niet gek
Directeur Politie en Wetenschap van de Politieacademie Frits Vlek vertelde de media dat vooral zogenoemde 'berekenende daders' veel weten over het gebruik van cameratoezicht. Zij kennen de technische mogelijkheden van de camerabewaking, maar ook de beperkingen ervan. Ook zouden ze volgens Vlek weten hoe ze uit het zicht van de camera's kunnen blijven.

Is dat vreemd? Nee, een beroepscrimineel is niet gek, hij verdiept zich van tevoren in de omgeving waar hij een overval wil plegen.

Hoe zit het met de 'domme' overvallers en geweldplegers? Uit het onderzoek bleek dat deze groep helemaal geen boodschap heeft aan camerabewaking. Deze groep handelt driftmatig. Het gaat hier vaak om recidiverende jeugdcriminelen.

Conclusie: professionals weten de camera’s te omzeilen en driftmatige criminelen laten zich door camerabewaking niet weerhouden van het plegen van een misdaad. De camera’s werken dus niet preventief.

Voor de sier
Zijn de camera’s dan van belang voor opsporing en vervolging van delinquenten? Oftewel: zijn de camera’s achteraf effectief? Ook hier helpt camerabewaking zelden bij de opsporing van professionals. Bij de opsporing van de driftmatige delinquent helpt de camerabewaking wel. Is het geruststellend dat zij voor de zoveelste keer worden veroordeeld? Is het niet belangrijker om deze groep weg te houden van het plegen van misdaden?

De camerabewaking is er vaak ook voor de sier. Live meekijken om bij wetsovertredingen direct te kunnen ingrijpen, gebeurt volgens de onderzoekers vaak niet. Wat doen gemeentes dan met al die camera’s? ‘Vaak schaffen gemeenten de camera's wel aan en hangen ze die op strategische punten, maar vergeten ze de mankracht om live te kunnen meekijken.’

Niet effectief
De beleidsmakers op het ministerie van Veiligheid en Justitie zijn kennelijk nog niet doordrongen van het feit dat onder deze economische omstandigheden de criminaliteit grover vormen kan aannemen. Het is de taak van beleidsmakers op deze feiten te reageren.

De feiten worden echter niet door de beleidsmakers, maar door de wethandhavers geconstateerd: overvallen nemen toe en camerabewaking is niet effectief.

Het wordt tijd dat het ministerie van Veiligheid en Justitie wakker wordt en instrumenten ontwikkelt om de toename van criminaliteit in de vorm van openbare geweldpleging en overvallen effectief te kunnen bestrijden.

De overvallers zullen ooit een ware plaag worden voor justitiële autoriteiten.


Afshin Ellian @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

 Klik op de afbeelding om de link te volgen

  "Civilizations die from suicide, not by murder."
"Beschavingen sterven door zelfmoord, niet door moord"

Arnold J. Toynbee

1889 –1975 - Brits historicus, wiens twaalfdelige analyse van de opkomst en ondergang van beschavingen, A Study of History (Een Studie van de Geschiedenis), geschreven van 1934 tot 1961, een synthese was van de wereldgeschiedenis, een metahistorie, gebaseerd op universele patronen van opkomst, bloei en verval, die de geschiedenis van een globaal perspectief bestudeerde. Toynbees ideeën en benadering van de geschiedenis zijn vergelijkbaar met die van Oswald Spengler in « Der Untergang des Abendlandes ». Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Arnold_Joseph_Toynbee


*****

"Ik noem een soort corrupt als het zijn instinct heeft verloren."

"De man behoeft spel en gevaar, maar hij krijgt werk en veiligheid"

F. Nietzsche, 1844 –1900 - Duits filosoof en filoloog.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!