Angeltjes
03-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.500 boze betogers tegen vrijlating 3M

 

.

Voor het begin van de manifestatie sprak Muriel Lallement, een van de organisatoren, de menigte toe. "Indien de beslissing om haar vrij te laten wordt aanvaard, wie komt er dan nog allemaal op vrije voeten? Marc Dutroux? Ons gerechtelijk systeem moet herzien worden. Hoe kan je Michèle Martin vergeven en haar een tweede kans geven? Heeft ze de kinderen een kans gegeven? Neen!", aldus Muriel Lallement.

De demonstranten mochten niet zelf naar het klooster. De manifestanten probeerden nog in kleine groepjes naar het klooster te trekken om uiting te geven aan hun ongenoegen.

Tijdens de demonstratie werd gescandeerd tegen het klooster en tegen Justitie. Enkele mensen droegen borden met foto's van Julie en Melissa. De betogers waren bijna uitsluitend Franstaligen.

Uren na de betoging bevond zich nog kleine groepen manifestanten die poogden het klooster te bereiken.

(video van RTL)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgemeester Vilvoorde slaat mal figuur

 

Het Vlaams Belang neemt met ontzetting kennis van de vrijlating van de allochtone heethoofden die eergisteren drie agenten werkonbekwaam sloegen en gehele straten terroriseerden. Dat deze ‘jongeren’ dezelfde dag al werden vrijgelaten, was het gevolg van de beslissing van een Franstalige onderzoeksrechter van het Brussels parket. In een reactie verklaarde Vilvoords burgemeester Marc Van Asch (CD&V) dat “dit het bewijs is dat het gerechtelijk arrondissement al lang gesplitst had moeten zijn, zodat we met eigen magistraten een eigen lokaal veiligheidsbeleid zouden kunnen uitwerken”.

Dat Van Asch hierbij de bal volledig misslaat, maakt duidelijk hoe slecht die man en zijn partij de gevolgen inschatten van hun desastreuze akkoord over het gerechtelijk arrondissement BHV. Zo zullen bij de ontdubbeling (geen splitsing) Franstaligen in Halle-Vilvoorde nog steeds kunnen blijven kiezen voor de Franstalige procedure en aldus onder de hoedanigheid blijven vallen van een Franstalige - en vaak laksere – onderzoeksrechter.

Volksvertegenwoordiger en Vilvoords lijsttrekker Filip De Man: “Tegenwoordig mag je dus ongestraft drie agenten arbeidsongeschikt slaan, molotovcocktails maken en auto’s kapotslaan om vervolgens ongestraft terug huiswaarts te keren. Dit is ronduit wraakroepend. Hadden Beke en De Croo naar ons geluisterd tijdens de regeringsonderhandelingen, zou deze situatie zich niet langer kunnen voordoen. Ze hebben zich echter laten rollen als koorknapen en daar betalen de inwoners van Halle-Vilvoorde een zware prijs voor.”
 
Joris Van Hauthem
Woordvoerder Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DOP

 

Allochtone werklozen in Vlaanderen kosten jaarlijks 732 miljoen euro

Ze zijn met veel, de allochtone werklozen in Vlaanderen. En maandelijks komt er nog een pak bij. In totaal waren er in juli 214.419 werklozen, wat 1,4 procent meer is dan in juni. Opvallend is wel dat de werkloosheid bij de allochtonen stijgt, terwijl die bij de ‘echte’ Vlamingen daalt. Eventjes in cijfers: in juli steeg de werkloosheid bij onze gasten met bijna acht procent, terwijl die bij de autochtonen met 0,8 procent naar beneden ging. Eén op vier van de werklozen in Vlaanderen is allochtoon.

Oekanda ? Wel, volgens de VDAB is het antwoord nogal simpel. De allochtonen hebben een zwakke positie op de arbeidsmarkt én zit de immigratie nu eenmaal historisch hoog.

De sterke stijgingen zijn eigenlijk aan de gang sinds november vorig jaar. Dé uitschieter was juni van dit jaar: toen waren er maar liefst 10,2 procent meer allochtone werklozen dan in mei. In totaal waren ze vorige maand met 53.248; goed voor een slordige 61 miljoen aan uitkeringen of 732 miljoen per jaar.

http://www.clint.be/actua/allochtone-werklozen-vlaanderen-kosten-maandelijks-61-miljoen-euro

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

 
 
We hebben steeds de stelling verdedigd dat men het roer immer recht moet houden en men nooit mag toegeven aan voorbijgaande en soms zeer vluchtige opportuniteiten.
 
Het is reeds meer dan een halve eeuw geleden dat we als misdienaar op de hoogte werden gebracht van allerlei na te volgen regels. In die tijd zat de Kerk tijdens de zondaghoogmis barstensvol. Jaar na jaar ging de Kerk zich aanpassen en wat vandaag een strenge regel was, werd morgen een te verwaarlozen bijkomstigheid. Bijzonder de ouderen kregen het zeer moeilijk met al dat modern gedoe en de jongeren kregen geen vaste basis meer omdat toch alles om de haverklap veranderde. Vandaag is de Kerk nog een schim van wat ze enkele generaties geleden was en de misvieringen zitten leeg.
 
Het is reeds meer dan een halve eeuw geleden dat de CVP, die een reeks duidelijk principes huldigde, veruit de belangrijkste partij was in Vlaanderen. Maar de CVP ging zich om de haverklap aanpassen. Niet alleen de naam maar ook vele principes werden overboord gegooid. De kiezers begrepen er steeds minder van en zij trokken naar andere partijen. Vandaag is de CVP, of beter gezegd de CD&V, nog een schim van wat ze enkele generaties geleden was en het aantal kiezers smelt als sneeuw voor de zon.
 
We hebben ook steeds de stelling verdedigd dat de lat steeds voor iedereen gelijk moet gelegd worden.
 
Zo stoorde het ons jaren geleden vreselijk toen we tijdens een reis naar Michigan (USA) op de frontpagina van de Detroit News konden lezen dat een blanke student werd geweigerd aan de universiteit en een zwarte student wel werd toegelaten alhoewel die op de test-examens véél minder punten had behaald. Om de zwarte bevolking te paaien, hadden de beroepspolitiekers beslist om quota in te voeren en daardoor de spelregels te vervalsen. Vroeg of laat wreken dergelijke beslissingen zich en zorgen zij voor véél meer ellende dan men zich ooit heeft kunnen inbeelden.
 
Vele jaren geleden werd me verteld dat de Olympische spelen nog iets zeer bijzonders waren. Alléén liefhebbers mochten deelnemen en sportlui die zich lieten betalen, dienden noodgedwongen aan de kant te blijven staan. Ook werden over de hele wereld minima opgelegd voor deelname zodat de lat voor iedereen gelijk lag.
 
Maar onder druk van de geldmachten ging de Olympische organisatie door de knieën en begon zich aan te passen. Poenpakkers als Roger Federer, Kim Clijsters en andere Tommekes Boonen mogen nu ook deelnemen. Maar toen ik vandaag het verhaal hoorde van Hammadou Djibo Issaka schoot mijn elastiek volledig stuk.
 
Deze "had leed" nam voor zijn land deel aan de spelen als roeier. Enkele maanden geleden wist hij blijkbaar nog niet waarvoor roeispanen dienden. Hij was feitelijk een zwemmer en had nog nooit geroeid. Maar Niger mocht om het even wie aanduiden om aan de roeiwedstrijd in London deel te nemen. Quotasisteem, weet u wel. Met allergrootste hilariteit stelden duizenden toeschouwers vast dat de man met moeite de eindmeet haalde en dit met een nooit geziene achterstand op de voorlaatste. Voor zo iemand is een afgetrainde roeier die véél beter was, thuis moeten blijven. Wij vinden dit een schande.
 
Voor mij hoeven die Olympische spelen niet meer. Over enkele jaren gaan ze de Kerk in Vlaanderen en de CD&V stilaan achterna. Daar durf ik vanaf heden een pintje op verwedden.
 
Men zegge het voort.

Freddy Van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vilvoorde

 

Na het likken van de wonden in Vilvoorde die door een meute prachtjongeren werden veroorzaakt,was het de beurt aan de Brussele magistratuur om als toetje nog een pak zout op al de "blessures" uit te strooien.

De aangehouden gevaarlijke allochtone nietsnutten hebben niet lang het daglicht moeten missen. De  uitgeslapen berberzonen hebben met zijn allen de franse taalrol gekozen en werden aldus overgedragen in handen van een Brusselse franstalige onderzoeksrechter. Deze man die toeziet op recht en orde èn beslist, vond het NIET opportuun de relschoppers nog één minuut langer vast te houden en stuurde ze "en masse" naar huis om er in alle peis en vree verder aan de rampadam te kunnen deelnemen.

Dat de burgemeester van Vilvoorde een zware aanval van razernij kreeg i.v.m. deze rechterlijke beslissing zal hen in Brussalabath een zorg wezen.

Tot spijt van wie het benijdt : Vlaams Belang is de enige partij die al jaren warschuwt voor de gevolgen van de massale immigratie in Brussel en de besmetting van de omliggende regio.  Indien de lafhartige traditionele partijen de moed hadden betoond, vele voorstellen van het VB destidjs te volgen, dan hadden zij niet moeten staan janken. 

En tot slot : als Vlaanderen een zelfstandige natie is (nog zo'n ideetje van het vermaledijde VB) dan moet er op geen enkel manier rekening gehouden worden met de opvattingen van franscouillons.

Senior & Ray in co-productie


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse verpleegsters op publiek sollicitatiegesprek

 

As er vreemde talen te beluisteren zijn en vreemdelingen aangekondigd worden die eventueel in ons land komen wonen, dan zijn de mediocre Vlaamse gazetten en de regime tv-zenders er als de kippen bij om lezers en kijkers te informeren. "Wat leuk, al die Spaanse werkloze meisjes die in onze verpleegtehuizen en hospitalen zorgen komen verstrekken" wordt er in koor gekird door de regimeschrijvelaars. Ditmaal geen gezever over asiel en papieren, leugens en bedrieglijke praktijken, geen klanten voor de aasgieren à la Kati Verstrepen,  het gaat om EU-burgers, Zuiderse zielen die niet voor de prostitutie geronseld worden maar voor nobel werk.  Zonder die bereidwillige  immigranten valt onze zorgensector in duigen.  Dat wordt ons gezegd. De meisjes moeten nog Nederlands leren, maar dat is van ondergeschikt belang. 

Op zich is het niet onlogisch dat Spaanse werkloze gediplomeerde verpleegsters in Vlaanderen ingeschakeld worden in een sector die snakt naar bekwaam personeel. Liever Spanjaarden dan moslima's die niet anders doen dan zeuren over de ramadan en of  we hen daarvoor willen bewonderen aub.   Hopelijk gaan we over een aantal jaren geen discussies voeren of er  geen arena's moeten gebouwd en stieren gekweekt  worden voor de nationale dierenmishandeling van de Spanjolen.

Ines Camaleno (21) heeft een deeltijdse baan bij een tandarts in Valladolid maar wil die met plezier inruilen voor het Belgische avontuur. ‘Ik heb als Erasmusstudente al in Polen gewoond. Ik zie mezelf ertoe in staat om in het buitenland te werken en te wonen.’ Ook Ines vindt Veilige Have bijzonder: ‘De bewoners kunnen hier doen wat ze zelf willen.’ Ze lacht: ‘Nu mijn vriend nog overtuigen om in september mee te komen.’  Die vindt ook wel een betrekking.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie wordt de socialistische Masterchef 2012 ?

 

 

Masterchef, een internationaal succesporgramma. Ook in Vlaanderen. Waar VTM er in gelukt bij de 36 kandidaten 3 politici binnen te smokkelen, toevallig alle 3 socialisten, met een hoog "meisjesgehalte" : Maya Detiège, Monica de Coninck en volgende week Hilde Claes. Wie wordt de socialistische MASTERCHEF 2012 ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leo Neels, de Paladijn van het politiek-corrupte regime

 

Een van de Paladijnen van het politiek-corrupte belgische regime is Leo Neels, advocaat, gewezen algemeen directeur van VTM, en sedertdien woordvoerder van de apothekers (tiens, Désirée De Poot zit daar ook als hoofdredactrice van het vakblad), de diamantairs en van alles en nog wat.

Neels, die overigens een zeer hoffelijk en beschaafd man is, duikt regelmatig op als Het Geweten van de meeste dingen waar wij ons met hand en tand tegen verzetten. Telkens de publieke opinie een blijk van revolte geeft, wordt Leo uit zijn politiek-correcte droomfabriek gehaald om de massa toe te spreken en te kalmeren.

De bijna-vrijlating van 3M (Monster Michelle Martin voor wie zich mocht afvragen, tiens, zitten de producenten van Scotch Tape achter slot en grendel ?) biedt Leo alweer een klein moment van glorie. Knack is ditmaal het uitgelezen forum. Alle echte, halve en quasi intellectuelen van Vlaanderen verzamelen daar regelmatig om mekaar geleerd in de haren te vliegen. 

Moet ik het echt zeggen, dat Neels uiteraard een voorstander is om 3M te lossen ?  Tuig, schuim en crapuul met alle gradaties van amateur tot zwaar professioneel, kan immer en altijd rekenen op de steun van  rood, groen en modieus progressief. Links houdt zich graag op met gangster en moordenaar, waarom ook niet, in de eigen rangen is sjoemelen, stilletjes stelen, geraffineerde drugs gebruiken en de massa bedriegen, een sportieve, dagelijkse bezigheid.  "Gaan we joggen in ons Roberto Cavallipak en nadien een lijntje coke snuiven van die nieuwe Marokkanse leverancier met zijn schattige lach ?"

Mensen zoals Neels beseffen niet eens hoe het wereldje in mekaar zit maar zij willen er dolgraag toe blijven behoren en met de arrogantie van hun diplomaatje en veel mooie woorden, is het hun taak, de revolterende gemeenschap te sussen en tot kalmte te manen. Ditmaal echter wordt niet het plebs terechtgewezen, maar de persmeute, die ook maar plebs is natuurlijk maar die geacht wordt de taak van de behoeders van onze gewetensdriften te zijn. Jazeker, Neels wijst de journalisten terecht die even hun rol als dienaars van het regime vergeten waren.

Neelsie klakt afkeurend met de tong omdat sommige sensatie-journalisten emo-politiek bedrijven. En hij prijst anderzijds met name De Morgen, De Standaard en de VRT omdat deze zich vlot scharen achter het regimestandpunt dat de vrijlating van 3M een logische beslissing is. De zelfbenoemde kwalitieitsmedia krijgen van Neels een 10 op 10.  

Leo heeft net natuurlijk niet over 3M, zoals wij (als hij dit onder ogen mocht krijgen, zullen zijn poco-darmpjes zwaar beginnen grommen), neen hij heeft het over  Mevrouw Martin. Mevrouw de kindermoordenares, Mevrouw het Monster. Luister naar Leo :  "De feiten zijn dat mevrouw Martin onder strenge voorwaarden haar strafuitvoering anders zal beleven dan tussen gevangenismuren, overeenkomstig strikte wettelijke voorschriften; één misstapje volstaat voor haar om terug in de gevangenis te belanden" zo zegt Leo Neels dat. Beschaafd en correct waarbij wij even beschaafd een vraagje hebben  : één misstapje, is dat één kindje ?

U moet het stukje regimelikken van de Blonde Paldadijn lezen : het is soms komisch en soms om te schreien. http://www.knack.be/opinie/columns/leo-neels/journalisten-te-emotioneel-over-vrijlating-michele-martin/opinie-4000157100548.htm

Neen, Leo Neels, ik bezit niet uw intellect en ik ben daar zeer blij om, ik ben ook niet beschaamd om mijn diepe emoties te tonen, daar is niets verkeerds mee. Maar ik gebruik deze gevoelens niet om ze even later om te zetten in rationele dienstbaarheid aan de knoeiwetten opgesteld door knoeipolitici en uitgevoerd door hun partijpolitieke vriendjes uit de magistratuur van dit knoeiland. Want deze tactiek is volgens u, lakei van het regime, behendig en aanvaardbaar. Eerst meehuilen met de wolven in het bos en ze dan afslachten.

Wat ben ik oprecht blij en gelukkig dat ik mij bevind aan de andere zijde van de kloof tussen de machthebbers en het volk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 3 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mijnheer Mieke Van Hecke en 3M

Volgens mijnheer Van Hecke is aan de voorwaarden voldaan. Boetedoening en schuldbesef. Als je op eenderde van je straf tot besef bent gekomen (als dat zo al is?) dat je iets grondig misdaan hebt is dat nog GEEN reden om vrij te komen.

Destijds was er de witte mars met meer dan 300.000 deelnemers in Brussel. Het is nu meer dan duidelijk dat men destijds de mensen hun ongenoegen heeft laten uiten zonder daar in een verder verloop van deze afschuwlijke zaak ook maar enigszins rekening mee te houden. Blijkbaar is het gezegde van vroeger nog altijd van kracht tussen kerk en staat : "houden jullie ze lomp, wij zullen ze kalm houden ".

Walter

*****

De nva van de ex -papzak

Het kan niet genoeg herhaald worden :  de ex-papzak en zijn bonte bende (nva) bestaande uit klaplopers, oportunisten, postjesjagers en tutti quanti en zij zijn een gevaar voor de echte Vlamingen die het menen met een onafhankelijk Vlaanderen.

De ex-papak (als ik nu zijn tronie zie op het www krijg ik er verdomme nachtmerries van) is er enkel om zichzelf en de zijnen te dienen, niet de Vlamingen die mogen in de kou blijven staan. Men hoeft maar de boskabouter Peutmans te horen leuteren en wie het dan nog altijd niet begrepen heeft, is van kwade wil.

Niet vergeten de ex-papzak wil het Vlaams Belang "de keel oversnijden" en dan gelauwerd worden door de hofnar uit laken Albert Le Deuxiëme.

Deze lieden van de Nv-A noemen zichzelf Vlaams-Nationalisten en in het verfoeelijke euro circus volgen zij een extreem linkse koers in dezelfde fractie van de pedofiel Cohen Bendit ... tja ik begrijp niet dat er nog echt Vlaams denkende kiezers voor de bende van de ex-papzak kiezen.

Martin V.

*****

De foto van Desireee de Poot ...

toont een zelfvoldane madam van het type wereldverbeteraar en die dulden geen tegenspraak. Haar studies lincenciate psycho en peda maken op mij niet veel indruk. Markies De Sade bv was ook geen polderboer. Hij gebruikte echter zijn intelligentie om zijn medemens zoveel mogelijk te laten lijden. Die madam Desireee en De Sade hebben iets gemeen, zij kan  zoals die markies , zich niet inleven in het leed van anderen, vandaar haar lompe reacties .

Zij kan blijkbaar geen begrip tonen voor de lijdensweg van de nabestaanden , het knagend gevoel van onmacht, verdriet en gemis van hun dierbare kinderen, slachtoffers van beesten ! Tweede kans ? Madame Désirée moet er eens over nadenken ,hoeveel mensenlevens het al heeft gekost, veroordeelden een dagje verlof te gunnen.

Nieuwe slachtoffers waren het gevolg van beslissingen genomen door afgestudeerden in de psycho's socio's en dergelijke. Het resultaat van al die gediplomeerde hersenknijpers,  correcte politiekers en onze prachtjustie ,die het allemaal O! toch zo goed weten, zijn overvolle gevangenissen en stijgende criminaliteit.

Het zou me niet verwonderen, het moet kunnen, nietwaar madame de Poot  : 3M als verzorgster in een peutertuin !

Veel sterkte aan de families die een kind of dierbare verloren hebben en de zoveelste Belgische Justitie kaakslag te verwerken krijgen. De doodstraf past misschien niet in onze beschaving, maar ze geeft in ieder geval  garantie dat de criminelen   nooit meer zullen hervallen.

René

*****

Belgische moslims in Syrië

Geachte redactie,  Naar verluidt is de Belze staatsveiligheid (min of meer) bezorgd over het aantal B-moslims dat aan de zijde van de rebellen, wie dat ook moge zijn, in Syriê tegen de troepen van Assad vechten.De bezorgdheid van de"staatsjoeries' (veiligheid) zit hem in het feit dat ALS die gasten ongeschonden zouden terugkeren, het experts op gebied van bommen en granaten zijn dieeen zeker gevaar voor de samenleving inhouden.

Een moslim die driedubbel opgefokt is is nog gevaarlijker dan Farid Le Fou, mijn gedacht ! Wat mij in deze echt interesseert is het gegeven of deze prachtjongens uit Belze moslim kweekvijver hiervoor congé payé gekregen hebben en of de doppers of leefloners onder hen verder betaald worden ?

Aangezien er geen werklozencontrole meer bestaat wegens schending op de privacy, is het best mogelijk een tijd uit dit onland te verdwijnen om ginds in Syriê de beest te gaan uithangen.

Persoonlijk hoop ik dat de "koene belze prachtstrijders" in het warme Syrië tegen een portie lood aanlopen of een granaat in hun kont gespiest krijgen. Voor Belzenland een kopzorg minder en een mindere uitgaven voor de dopperskas of een OCMW..

mvg - Senior

*****

Moslimstrijders vormen een veiligheidsrisico?

Och, dat is helemaal geen probleem. Men zal de inwoners van B volledig verbieden wapens te bezitten en al het gespuis, islam en anderen, zal prompt zijn rommel binnen leveren bij het eerste het beste politiebureel. De opgedane terroristische kennis zal gebruikt worden om poco politici te beschermen tegen vlaggendragende Vlaams nationalisten.

Wes Hardin

*****

Zij komt terug : Martine

Geachte redactie, Vandaag wordt er een blijde mare verkondigd door de poco media die de linkse loeders van de OOOO met vreugde en blijheid zullen aanhoren. Martin Tanghe wordt vanaf 3 september terug "nieuwsanker".

Zij is in zoverre hersteld (het is haar gegund!) van haar borstkanker dat ze opnieuw in het rode zadel kan plaatsnemen en ons op haar gekende absolute neutrale wijze het dagelijkse nieuws kont zal doen. Ook zal zij de komende verkiezingen met alles erop en eraan op de haar gekende en deskundige wijze verslaan.

Kijk Martinneke, persoonlijk vind ik het fijn dat je terug genezen mag zijn,maar ik had toch liever gezien dat je een "langere" hertselperiode zou ingebouwd hebben ... zo tot je 65ste. Nu gaan we weer overgoten worden met rode verf en wordt het dagelijkse menu in de keuken weer een mengeling van rode biet, rode kool, rode paprika, rode peékes, rode patatten en roodbaars. Voor de rest, een gemeend, goede gezondheid.

mvg - Senior

*****

De wet Lejeune en 3M

Opvallend de reactie van ene mevrouw Mieke Van Hecke, hoofd katholiek onderwijs. Volgens haar werd 3M gepast gestraft en dat het haar grote zorgen baart dat we steeds minder begrip opbrengen voor andermans fouten en falen.

Mevrouw Van Hecke, volgens mij zou u dringend een hersenspoeling moeten ondergaan. Ik ga wel akkoord met een lezersbrief uit de media : behalve de gevangenis is er maar één plaats voor 3M : de kooi van Julie en Melissa.

De perfide werking van de wet-Lejeune: de jaarlijkse vrijlatingscarrousel voor de strafuitvoeringsrechtbank is al vele jaren een regelrechte martelgang voor de families van de slachtoffers. Steeds meer en meer worden criminelen in de rol van beklagenswaardig slachtoffer geduwd. Gedaan daar mee. Onze samenleving heeft behoefte aan de zekerheid dat opgelegde straffen helemaal worden uitgevoerd. Wij hebben nood aan ontradende en onsamendrukbare straffen. In andere landen bestaat dit al. Moeten wij hier dan soms heiliger zijn dan de paus?

Eddy

*****

Moslims uit het land B strijden mee in Syrië

Het feit dat er gesproken wordt over moslims uit het land B, is al een drama op zichzelf want die barbaarse waanzin hoort hier niet thuis.

Ondertussen betalen de Vlamingen zeker rustig verder voor het  riant inkomen van die leeglopers ‘om niets te doen’, buiten wat gaan moorden in Syrië ? Hoelang gaan wij nog verder met de vernietiging van ons eigen land door een bende barbaren ? Straks zitten ze ook nog overal in via de politiek. Bedankt cd&v, vld, spa, groen en nva. Hartstikke bedankt voor jullie smerig laf verraad van eigen volk.

Jean

*****

82-jarig Rammeneeltje

Hartelijke dank aan de geachte Redactie van Angeltjes voor hun "voetnota"... doch, "voor ieder het zijne, en voor Pietje z'n knikkers". eEgenlijk verdient Fikken niet zoveel eer : Rammeneeltje is een woordje dat reeds in het Brugse gebruikt werd in de 19e eeuw.

Dat dit opnieuw opgerakeld werd, is te danken aan wijlen Willy Lustenhouwer (1920 - 1994). Een Assebroekenaar die bekend was om zijn humor & zijn liedjes. Dat zijn optredens in het "sappig Brugs" geschiedden, belette zijn verdere doorbraak over héél Vlaanderen (& Nederland)

Toch staat nu Fikkens nek in een grote bloempot vanwege die "voetnoot", echter, toch een beetje vervelend,  àl dat dagelijks watergieten in m'n nek.

Victor van Vosselaer

*****

Ssst ... agenten beetje gekwetst na klein misverstandje in Vilvoorde. Niets aan de hand. Ssst ...

Allee meneer ze zitten toch niet meer vast zeker ? Ze zijn toch zo lief meneer, ze gaan zorgen voor onze pensioenen…

En als je dat niet gelooft dan maken we jullie iets anders wijs, het is ONS kiesvee en daar moet goed voor gezorgd worden, in een cel zittende, kunnen ze niet voor ons stemmen meneer. Ik denk dat die polietsie racistisch is geweest meneer, we mogen ons zelfs niet meer verkleden met sjaals e.d., dadelijk zien ze kwaad in dergelijke daad meneer, en ze moeten van onze meisjes afblijven meneer, dat is ons speelgoed meneer. Wie niet braaf is straffen we zelf meneer, we zetten ze in de grond tot aan hun midden en gebruiken dan afvalstenen, en daarmee smijten we ze dood zo kunnen ze niet meer stout zijn meneer. allah en mohammed heeft ons dat gezegd en die hebben altijd het goed voorgehad met ons meneer. Krijgen wij nog wat subsidie meneer ?

Jean 

*****

Moslims uit het land B strijden mee in Syrië

"En hierbij stopt het verhaal dat gelanceerd is geworden in de media door de Staatsveiligheid om een reactie los te werken bij de politici. Die zijn echter op vakantie. En als zij terugkeren, blijven zij dromen over een ideale multiculturele wereld met vrolijke moslims."

Niet zo naïef hé. Die perfide beroepscollaborateurs weten maar al te goed wat er aan de hand is. Ze vermijden elke mogelijke stellingname en aanpak door alles heel bewust voor zich uit te schuiven en er tonnen belastinggeld tegenaan te smijten, ze met de grootst mogelijke omzichtigheid te behandelen, in de hoop de verdwaasde autochtone bevolking zolang in toom te kunnen houden tot die onschadelijk gemaakt zijn want tot tweederangsburgers gedegradeerd en onderworpen in een dhimmi-statuut (wat, gezien het gemiddelde verstandelijke vermogen aardig zal lukken).

Die oplossing heeft natuurlijk niks vandoen met een ideale multiculturele wereld. Wat zegt U ? De beroepscollaborateurs? Wel, die hun koffers staan allang gepakt en hun bankrekeningen zijn gespekt. Voor wanneer het tijd is om te vluchten.

Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pat Condell en de afschuwelijkste Britse krant *Guardian* (met Nl vertaling)

  

 

Pat Condell spreekt zoals altijd duidelijke niet mis te verstane taal waarbij hij geen doekjes rond de waarheid wikkelt. Zijn boodschap is klaar en duidelijk, ontdaan van alle dogma’s, doctrines en leugens opgelegd door de politiek correcte gemeenschap en hij doorprikt hun schijnheiligheid.

In deze video geeft hij een veeg uit de pan aan een Britse krant die hij de afschuwelijkste krant in Groot Brittannië noemt: de Guardian. Een zogenoemde liberale krant.

Wikipedia zegt het volgende over liberalisme: “Het klassieke liberalisme was gebaseerd op individualisme, private eigendom en een kleine overheid die slechts optreedt wanneer de rechten van het individu worden geschonden Het liberalisme heeft als uitgangspunt zo veel mogelijk vrijheid van het individu zolang hij de vrijheid van anderen niet beperkt.”

Het is duidelijk dat de linkse politiek correcte meute het woord liberaal misbruikt en er een totaal andere mening heeft aan gegeven. De gehersenspoelde massa heeft die verdraaide waarheid, de dogma’s, doctrines en leugens aanvaardt. Hierna volgt een vrije vertaling van de boodschap van Pat Condell.

Deze krant die de schijnheilige boodschapper is van de multiculturele gemeenschap heeft nu een meer ranzige reputatie gekregen : die van het antisemitisme. De Guardian, een liberale krant, een beetje hellend naar links maar die toch een min of meer gebalanceerde boodschap bracht op een eerlijke manier. Dat is nu anders. De Guardian is nu zo geobsedeerd door Israel en haat dit land met zulk een scheve Scandinavische intensiteit dat alle zin voor juiste verhoudingen verloren is.

De Guardian publiceert schrijvers die antisemitische smaad verspreiden en is een gewillig forum voor de moordende terroristen van Hamas. Het verdraait de feiten in het Midden Oosten om zijn lezers aan te sporen een fascistische religieuze oorlog van haat te steunen tegen een echte democratie waar Arabieren en Joden gelijke rechten hebben hoewel je daar nooit iets van zult lezen in de Guardian, de reporters verkiezen de leugen en het verzonnen verhaal van de apartheid Staat.

Toen de Guardian gedwongen werd te antwoorden op herhaalde beschuldigingen van antisemitisme was de krant meer bezorgd om eventuele schade aan zijn reputatie dan wel of antisemitisme een slechte zaak is. We weten allemaal dat indien moslims een klacht zouden indienen over islamofobia dat de Guardian hemel en aarde zou bewegen om alles weer recht te zetten, maar Joden, mmmmm, neeee. Wat dit alles betekent,  is dat als u toegeeft de Guardian te lezen dit iets zegt over uzelf en bij nader inzien zult u het niet willen toegeven.

In feite stigmatiseert de Guardian zijn eigen lezers, hoewel vele lezers zichzelf al stigmatiseren. Lezers van de Guardian komen meestal uit de opgevoede middenklasse die zichzelf beschouwen als liberale linkse intellectuelen, niet echt de lagere klasse, en velen leven in een bijzondere beschermde omgeving van hypocrisie waarin zij alleen schijnen te geloven. Zij beschouwen zichzelf als liberaal te zijn maar zijn meestal enthousiast om de mening van anderen te censureren wat in feite volledig indruist tegen de liberale gedachte.

Dit is omdat de Guardian geschreven is door en voor dezelfde bekrompen klasse van neerbuigende, alleswetende idioten die de BBC gestolen hebben en de onpartijdigheid van de omroep vernield hebben. Het is het soort mensen dat zo zelfvoldaan is van de eigen oppervlakkige beschouwingen en overtuigd van de morele superioriteit van de eigen opvattingen dat ze er niet voor terugdeinzen om anderen die niet akkoord met hen gaan, te bestempelen als fascisten en zonderlingen.

De haat voor Israel zit zo hoog bij de BBC dat ze het land zelfs geen hoofdstad toekenden in hun Olympische gids maar er wel één gaven aan de Palestijnen die echter geen land hebben en er nooit één zullen hebben gezien de manier waarop ze het willen verkrijgen. Zowel de Guardian als de BBC maken deel uit van de zogenaamde progressieve overeenkomst onder wiens leiding de taal systematisch werd ontkracht en waar woorden zoals verdraagzaamheid en eerlijkheid, diversiteit en natuurlijk progressief niet langer betekenen wat zij inhouden. De benaming van ieder woord is nog hetzelfde gebleven maar de inhoud is uitgehold en gevuld met iets totaal onappetijtelijks, iets onheilspellends.

In deze kunstmatige po-co gesproken nieuwswereld worden de zwakken en de dommeriken nooit met zoveel woorden genoemd want dat zou het gevoel van eigenwaarde kunnen aantasten. In plaats daarvan wordt naar hen verwezen als de benadeelden of de kwetsbaren. Zo worden ze onmiddellijk herkend als slachtoffer en daardoor automatisch deugdzaam. En we kennen allemaal de gouden regel voor deugdzame slachtoffers: ze zijn nooit verantwoordelijk voor hun daden of hun omstandigheden. Het moet altijd op één of andere wijze de fout zijn van iemand anders.

Dit is wat ik het Palestijnse Syndroom noem en de Guardian is ervan doordrongen vanaf het eerste tot en met het laatste blad.

Wie zijn nu de lezers van de Guardian? Multi-culti’s, linkse liberalen, zachte-gevoelige medelijdende mensen. Is dat een stereotype? Ik hoop van niet. Het zijn de mensen die tienmaal meer problemen veroorzaken dan ze oplossen omdat ze zo ongelooflijk naïef zijn waar het de belangen van anderen betreft. Mensen die woorden als racisme en islamofobie rondstrooien zoals apen met hun faeces en die van diversiteit houden maar die hun eigen kinderen naar een school sturen waar iedereen Engels spreekt.

Misschien ken je nog een stokoude linkse die nog in gedachten een Che Guevara T-shirt draagt dan kan je er van op aan dat hij de Guardian leest. Je kent waarschijnlijk ook één van die komische zelfgenoegzame antikapitalisten met een hypotheek en een pensioen, dat is ook een Guardian lezer. Zelfhatende Joden die de Palestijnen steunen, vrouwen en holebi’s die islamitische haat en homofobie verdedigen, lezen allemaal de Guardian. En je weet dat je zeker en vast op Guardian terrein zit als je de les wordt gelezen over sociale rechtvaardigheid door een universitair opgeleide stommerik van middelbare leeftijd die zijn hele leven van een uitkering heeft geleefd.

De mensen die de Guardian lezen zijn degenen die aangetrokken zijn door hoge morele principes van praktisch ieder onderwerp want hun waarden, zijnde de links liberale waarden, zijn automatisch deugdzamer dan die van alle anderen. Ze zijn zo deugdzaam dat ze in feite onaantastbaar lijken, zelfs voor het stigmatiserende antisemitisme als het voor een goede zaak is. En er bestaat geen betere zaak voor een toegewijde “Guardianista”, geen heiliger zaak, wat betekent : meer in de mode, om tijdens een diner over de moordende Hamas terroristen te spreken en hen te romantiseren als vrijheidstrijders terwijl ze eigenlijk tegen de vrijheid strijden.

De Guardian en zijn kuddegeest-lezers beklagen zonder einde de arme Palestijnen terwijl ze ideologisch onwrikbaar blind blijven voor de kern van het probleem : de Joden willen vrede maar de Arabieren willen dat niet want de Arabieren worden in de eerste plaats geleid door religieuze haat.  Wat de Joden ook toegeven zal nooit genoeg zijn want de Arabieren willen bloed.  Ze willen de Joden uitroeien. Ze willen geen twee-Staten oplossing, Guardian lezers, ze willen één enkele Staat oplossing zonder verdomde Joden en ze hebben dat herhaaldelijk en duidelijk laten weten dat ze niets anders aanvaarden.

Is iedereen doof ? Als dit uw standpunt is, en u steunt Hamas net zoals de Guardian doet dan is het absoluut uw standpunt. Sieg Heil  iemand? Dan moet je wel wat eerlijker zijn over je standpunt en toegeven dat het uiteindelijk dat is van religieuze genocide. Als van de andere kant dit niet uw standpunt is dan zou je jezelf misschien een dienst moeten bewijzen en ophouden met de Guardian te lezen. Want nu, telkens je dat ding vastpakt, blijft er een dunne laag vuiligheid liggen op uw ziel.

Vertaling : Foxy


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vrijlating van een recidiviste die volhardend bleef in haar criminele medeplichtigheid.

 

Hoe langer ik er over nadenk, hoe groter mijn verontwaardiging wordt. Waarom heeft men niet voorkomen dat een schertsvertoning omtrent de voorwaardelijke vrijlating van een voordien voor dezelfde feiten reeds veroordeelde recidiviste en medeplichtige aan herhaald sadistisch misbruik van en nadien ook moord op minderjarigen zich kon afspelen, zoals nu met Michèle Martin het geval is ?

Ik kan slechts enkele van mijn conclusies formuleren :

1° de uitvoerende en de wetgevende machten heeft met uw emoties, voeten en nog andere edele lichaamsdelen gespeeld, beste burgers en waarde landgenoten. Ook die over de taalgrens overigens.

2° de rechterlijke macht is dermate politiek gecorrumpeerd dat ze geen democratisch gestoelde beslissingen meer kàn nemen.

3° De enige reden die ik in hoofde van de CDH van Milquet ofte “Madame Non” kan vermoeden is dat zij er de voorkeur aan geeft een systeem van smeergeld aan de zijde van de ontvanger ervan absoluut ten koste van eender wat in stand te willen houden voor àlle criminele activiteiten waarvoor de CDH dat pleegt te doen. Van kleutermisdrijven over bankovervallen tot systematische bende-verkrachtingen. Als de gevende smeerlappen maar geld ophoesten zullen smeerlappen aan de ontvangende zijde voor hen “bidden” want dat kost niets.

4° Mieke Van Hecke en het Belgische episcopaat (de Belgische bisschoppen dus) zijn niet te beroerd om nu de onderdanige dhimmie te spelen om de vermoedelijke Franstalige collectors van smeergeld uit de wind te blijven zetten door te “bidden voor het zielenheil” van Marc Dutroux! Van Wouter Beke had ik overigens ook niets anders verwacht nota bene, maar dat even terzijde.

5° Laat U geen blaasjes wijsmaken: M. Martin zal voorwaardelijk (haha) vrijkomen maar gelukkig heeft U daarvoor in ruil de mogelijkheid om pas in 2014 de rekening te presenteren aan alle komedianten op het Belgisch toneel. Dat is als de verkiezingen tegen die tijd nog niet uitgesteld of zelfs afgeschaft zullen zijn !

Lucky9


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veilig wandelen in multicultureel gebied ?

 

 

.

(dank aan Chris S)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden,

Ik heb voor jullie een liedje klaar liggen waarbij men de zwier en zuiderse sfeer van Louisiana kan proeven.  De zanger die het nummer brengt werd geboren in New Orleans; er heerste lange tijd onduidelijkheid over zijn geboortedatum.  Louis Daniel Armstrong beweerde immers dat hij niet wist wanneer hij jarig was, maar dat hij het altijd vierde op 4 juli, de Amerikaanse onafhankelijkheidsdag.  Pas na zijn dood bleek uit dooparchieven van de R-K kerk, waar hij gedoopt was, dat hij op 4 augustus 1901 het levenslicht had gezien in een arm gezin te New Orleans.

Zijn bijnaam “Satchmo” of “Satch”, een afkorting van “Satchelmouth” (buidelmond), was een referentie naar zijn grote mond.  Door vrienden en collega's werd hij meestal aangesproken met “Pops”, een naam die hij zelf ook voor anderen gebruikte. 

Armstrong bracht zijn armoedige jeugd door in een ruwe wijk in het centrum van New Orleans. Zijn vader was een fabrieksarbeider, die kort na Louis geboorte het gezin in de steek liet.  Zijn moeder moest noodgedwongen af en toe als prostituée aan de slag en liet hem achter onder de hoede van zijn grootmoeder.  Hij leerde de cornet bespelen in de band van het New Orleans tehuis voor Jonge, Verwaarloosde Kleurlingen, waar hij heen gezonden werd omdat hij bij een Nieuwjaarsviering een pistoolschot – in de lucht - gelost had. Toen hij 14 was, mocht hij het tehuis verlaten en hij verdiende zijn brood met een krantentoer, met de levering van kolen in de prostitutiebuurt en door te zingen en te dansen. Hij volgde brass band parades en luisterde wanneer hij maar kon naar oudere musici.. Later speelde Armstrong in diezelfde brassbands op de rivierboten van New Orleans en begon voor het eerst rond te reizen toen hij bij de vooraanstaande band van Fate Marable kwam, die rondtoerde op stoomboten op de Mississippi; hij beschreef later zijn tijd bij Marable als zijn "studententijd", omdat hij hier een enorme ervaring opdeed met uitgeschreven orkestraties.

In 1922 ging Armstrong mee met de grote exodus naar Chicago, waar hij door Joe Oliver uitgenodigd was om mee te doen in diens Creole Jazz Band. In het begin van de jaren twintig, in een tijd waarin Chicago op jazzgebied het centrum van de wereld was, was Olivers band de meest toonaangevende jazzband van heel Chicago. Hun opnamen uit 1923 worden nog steeds beschouwd als schoolvoorbeelden van New Orleans Jazz in ensemblestijl.  In 1924 trok Satchmo naar New York om bij de Fletcher Henderson Orchestra te gaan spelen.  Daarnaast maakte hij solo-opnames.  Een jaar later keerde hij terug naar Chicago en begon muziek op te nemen met zijn beroemde orkesten Hot Five en Hot Seven.  Zij scoorden hits als “Potato Head Blues”, “Muggles” en “West End Blues”, de muziek waarvan hij de standaard zette.  Zo ging zijn “Melancholy Blues” mee op de gouden plaat met de Voyagersonde als één van de grootse mijlpalen der mensheid.

In 1929 verhuisde hij nog maar eens naar New York maar in 1930 trok hij naar de westkust, naar Los Angeles, en toerde daarna door Europa.  Jarenlang zou hij door heel de wereld trekken tot hij in 1943 honkvast werd en zich in Queens, New York, permanent vestigde.  Dit betekende niet dat hij het toeren opgaf.  Elk land met een hart voor jazz werd door hem bezocht en hij werkte in een slopend tempo meer dan 300 dagen per jaar.  Tevens trad hij op in meer dan 30 films en bleef onverkort opnames maken.  Hij was de eerste Afro-Amerikaan die in de V.S. een nationaal uitgezonden radioprogramma presenteerde.

In zijn vroege jaren was Satchmo het bekendst om zijn virtuositeit op de cornet en de trompet.  Hij maakte jazz toegankelijk voor een breed publiek, boetseerde het tot een collectieve volksmuziekvorm, gaf het een individuele expressie die de klassieke muziek naar de kroon stak.  Naarmate zijn muziek groeide en zijn populariteit toenam, werd ook zijn zang belangrijker.  Zijn rauwe, raspende stem onderbrak de prestatie van de jazzsolist, zonder iets van de kwaliteit te laten inboeten. 

Armstrong was eclectisch, met interesses die zich uitstrekten van de meest aardse blues tot de mierzoete arrangementen van Guy Lombardo, van Latijns-Amerikaanse volksliedjes tot klassieke symfonieën en opera.  Armstrong bracht al deze invloeden samen in zijn optredens, waarbij hij soms fans verbijsterde en verwarde die liever hadden dat hij zich beperkte tot makkelijke, gelimiteerde categorieën.  Hij trad op met de belangrijkste instrumentalisten en vocalisten van de jazz en blues.  Met Ella Fitzgerald nam hij drie elpees op.

In 1968 had hij nog een laatste wereldhit met het hoogsentimentele popnummer "What A Wonderful World". Dit nummer kreeg nog eens extra aandacht toen het in 1987 gebruikt werd in de kaskraker “Good morning, Vietnam”.

Louis Armstrong werd wegens zijn vroege invloeden opgenomen in de Rock ’n Roll Hall of Fame en heeft een ster op Hollywoods Walk of Fame.  De luchthaven in Kenner, Louisiana, werd naar hem genoemd, evenals de 2de baan van de USTA National Tennis Center in Flushing Meadows Park in Queens, waar de wereldvermaarde U.S. Open wordt gespeeld. 

Hij richtte een fonds op om benadeelde kinderen een opleiding in de muziek te verschaffen en zijn huis werd op 15 oktober 2003 opengesteld als museum, met een immens archief van geschriften, boeken, opnames en andere muziekstukken.  Louis “Satchmo” Armstrong trouwde vier keer.  Hij begon met zijn gezondheid te sukkelen maar hij bleef optreden.  Op 6 juli 1971 overleed hij in zijn slaap, thuis in Queens, New York.  Hij werd begraven op Flushing Cemetery.

Mag ik jullie aandacht en applaus voor een groot kunstenaar en een lied, dat door velen geïmiteerd werd: “Mack The Knife” door Louis “Satchmo” Armstrong. Oorspronkelijk uit "Der Dreigrosschenoper" van Bertold Brecht en muziek van Kurt Weill.

Zonnige groeten van jullie Lolita

 

 


02-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip de Man reageert
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vilvoorde verbrusselt
 

De rellen die afgelopen nacht Vilvoorde teisterden tonen aan dat onze stad in ijltempo verbrusselt.Net zoals in de getto’s van de hoofdstad draait een doodgewone identiteitscontrole uit op rellen met tientallen allochtonen. Het lijken wel scènes uit Sint-Joost of Molenbeek: urenlange onrust, gewonde politiemensen, beschadigde auto’s en met benzine zeulende “jongeren”.

Dergelijke toestanden zijn het gevolg van de toestroom van allochtonen vanuit het demografisch exploderend Brussel, die bovendien aangezwengeld wordt door het “onthaalbeleid” van CD&V, N-VA, VLD en SP.a. De Vilvoordse meerderheid voert onmiskenbaar een beleid dat een aanzuigeffect heeft: een zeer vrijgevig OCMW (onder leiding van de socialist Bonte die er zijn stemmen koopt), een gemeentelijke tolkendienst, de verkoop van sociale woningen aan allochtonen, de bouwvergunning voor de megamoskee, 100.000 € subsidie voor ritueel slachten, gesubsidieerde halal-etentjes, enzovoort.

Dit alles maakt dat nu reeds tienduizend niet-Europese allochtonen in Vilvoorde verblijven, goed voor een vierde van de bevolking. Veel van deze mensen kennen geen Nederlands, maken zeer weinig kans om werk te vinden, belanden in de marginaliteit of erger.

Indien er na 14 oktober geen ander beleid komt, wordt Vilvoorde de facto op termijn de twintigste gemeente van het Brusselse Gewest.
 

Filip De Man
Kamerlid
Lijsttrekker Vilvoorde


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overstappen en misstappen

 

Na het tumultueuze vertrek van voormalig Vlaams Belang senator Jurgen Ceder, stapt nu ook bij SP.A een bekeerling van het Vlaams Belang op.

In Denderleeuw trekt voormalig Vlaams Belang kandidaat Patrick Meganck zich terug als kandidaat voor de SP.A bij de gemeenteraadsverkiezingen. Hij stapt vrijwillig op na intern protest binnen de partij.

Misstap

Meganck stond in 2.000 op de lijst van het Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen in Denderleeuw. 'Een misstap die hem nu nog altijd wordt aangerekend,' zegt de Denderleeuwse SP.A-voorzitter Stefan De Kock in De Morgen. 'Hij verdiende nochtans een tweede kans.'

Na de overstap van Vlaams Belang mandatarissen en (lokale) kandidaten kwam er vooral uit de hoek van de SP.A kritiek.

Jurgen Ceder

SP.A-voorzitter Bruno Tobback wist niet van de kandidatuur van Meganck. 'Ik ben echt niet op de hoogte van de samenstelling van elke lokale lijst.' Volgens Tobback gaat de vergelijking met de kwestie Jurgen Ceder niet op. 'Er is een verschil tussen een onbekende die ooit op een lijst gestaan heeft en Jurgen Ceder. Ik heb me nooit uitgesproken over Ceder en ik ga dat nu ook niet doen.'

http://www.knack.be/nieuws/belgie/bekeerling-vlaams-belang-stapt-op-bij-sp-a/article-4000157154461.htm


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ssst ... agenten beetje gekwetst na klein misverstandje in Vilvoorde. Niets aan de hand. Ssst ...

 

In Vilvoorde was het woensdagnacht erg onrustig nadat de politie een allochtone jongeman met een sjaal voor het gezicht probeerde te controleren. Er verzamelde zich al snel een menigte en het kwam tot een schermutseling tussen de agenten en de omstaanders. Drie agenten raakten gewond. In de loop van de nacht werden verschillende auto's beschadigd. Zes verdachten werden opgepakt.

foto : archief

De controle gebeurde rond 20.30 uur ter hoogte van het Stationsplein in Vilvoorde. Agenten wilden er de identiteit controleren van een man met een sjaal voor zijn gezicht. 'Bij die controle is de vlam plots in de pan geslagen', zegt korpschef Frits Coenen. 'Die man wou niet meewerken aan de controle en er kwamen steeds meer toeschouwers die de man steunden.'

 Volgens Coenen kwam het al snel tot een schermutseling. Daarbij liepen drie agenten verwondingen op. 'Er zijn wat slagen uitgedeeld, agenten werden bij de keel gegrepen en een vrouwelijke agente heeft een slag in haar hals gekregen. Men liet ook wel verstaan dat het daarmee niet gedaan zou zijn. In de loop van de nacht kregen we dan de melding dat er massaal vernielingen werden aangebracht aan auto's in de Tuchthuisstraat.'

 In de straat werden de ruiten van een tiental geparkeerde wagens ingeslagen. In een park kliste de politie twee jongeren die benzine bij zich hadden. Zes verdachten werden opgepakt en zijn ter beschikking gesteld van het parket.

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : vanavond La Bohème om 22.15 u ZDF (uit Salzburg)

 

 

Vanavond, donderdag 2 augustus 2012 om 22.15 uur op ZDF .

Een hedendaagse visie op Puccini's meesterwerk in de Salzburger Festspiele om de jeugd warm te laten lopen voor opera, dat is de bedoeling van de regisseur. In de fragmenten die ik heb gezien dankzij Youtube mis ik de emotie en de warmte in deze productie. Natuurlijk blijft het unieke talent van Anna Netrebko, die ver uittorent boven haar mannelijke tegenspeler, Piotr Beczala, een ietwat onverschillige Rodolfo. Wie ben ik om zo te oordelen ? Op 1 augustus ging deze productie in première in Salzburg, vanavond kunnen wij het reeds meemaken op televisie.

Bij het Oranje Theehuis kan u de finale nu reeds zien. Gebruik het bruggetje in de rechterkolom van deze blog.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslims uit het land B strijden mee in Syrië

 

Vredig tafereel in de straten van Syrië

Gazet van Antwerpen deelt vandaag mede dat een aantal moslims afkomstig uit het land B meevechten met de rebellen in Syrië. Ook in Antwerpen is er volk geronseld. Dit engagement stemt tot tevredenheid : als er te vechten en te moorden valt, laten onze B-moslims het niet afweten, neen, doetjes zijn het alleszins niet. Onze jongeren nemen hun verantwoordleijkheid op.

Hoeveel neo-belgen of allochtonen die in ons land wonen, meevechten aan de zijde van het Vrije Syrische Leger of bij andere milities, is niet duidelijk omdat de Staatsveiligheid om "operationele redenen geen informatie kan geven over concrete aantallen". Maar ze is duidelijk bezorgd over de strijders. "Personen die terugkeren naar ons land en effectief hebben deelgenomen aan gevechten, parate kennis hebben opgedaan van het omgaan met wapens en van oorlogsstrategie en -tactiek, houden een duidelijk veiligheidsrisico in."

 "Een tijd geleden is een Saudi-Arabische sjeik in een moskee in Borgerhout nog komen prediken ten voordele van de Syrische strijd", weet Peter Velle van het Vlaams Comité voor Ex-moslims.

En hierbij stopt het verhaal dat gelanceerd is geworden in de media door de Staatsveiligheid om een reactie los te werken bij de politici. Die zijn echter op vakantie.  En als zij terugkeren, blijven zij dromen over een ideale multiculturele wereld met vrolijke moslims.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Obama : de islam is altijd een deel geweest van Amerika's geschiedenis

 

Twee Barakken samen : Obama en Moe

Tijdens zijn rede in Caïro heeft Barack Obama gezegd:
“Ik weet ook dat de islam altijd een deel is geweest van Amerka’s geschiedenis.”

Een Amerikaanse burger antwoordde als volgt:

Beste Mijnheer Obama,

Bestond de lokale bevolking van Amerika uit moslims toen de pelgrims voor het eerst voet aan wal zetten? Eigenaardig, ik dacht dat het autochtone Amerikaanse Indianen waren.

Waren het moslims die voor de eerste maal Thanksgiving vierden ? Mis, het waren de Pelgrims en de autochtone Amerikaanse Indianen.

Kunt u mij één moslim handtekening aanwijzen op de grondwet (Constitutie) van de Verenigde Staten? En op de onafhankelijkheidsverklaring? Op de “Bill of Rights” (de eerste tien amendementen van de grondwet)?

Ik denk van niet.

Hebben moslims tegen Engeland gevochten voor de vrijheid van dit land ? Neen.
Hebben moslims gevochten tijdens de burgeroorlog om de slaven te bevrijden in Amerika? Nee, dat hebben ze niet gedaan. In feite zijn moslims tot op heden de grootste slavenhandelaars ter wereld. Uw halfbroer, een toegewijde moslim, verdedigt nog steeds slavernij, zelfs terwijl Arabische moslims zwarte moslims "platneus slaven" noemen. Dat verklaart duidelijk hoe de moslimwereld  denkt over de “rijke islam erfenis” van uw familie, nietwaar mijnheer Obama?

Waar waren de moslims tijdens de periode van strijd voor Burgerrechten in dit land ? Niet aanwezig. Er zijn geen beelden of media verslagen van moslims die samen optrokken aan de zijde van Martin Luther King, Jr. of die de vooruitgang van de Burgerrechten hebben geholpen. Waar waren de moslims tijdens de periode waar vrouwen voor stemrecht hebben gestreden. Nogmaals, niet aanwezig. In feite eisen toegewijde moslims volgens de islamitische cultuur,  datvrouwen onderworpen zijn aan de man. Zo erg zelfs dat vrouwen dikwijls geslagen worden als ze de “hajib” niet willen dragen of als ze met een man praten die niet hun echtgenoot is en met wie ze geen directe verwantschap hebben. Ja, de moslims respecteren vrouwenrechten nietwaar?

Waar waren de moslims tijdens de tweede wereldoorlog? Ze stonden aan de zijde van Adolf Hitler. De groot moefti heeft samen met Hitler de soldaten geïnspecteerd en werd door de Nazi’s geholpen om de Joden te vermoorden.

Tenslotte, mijnheer Obama, waar waren de moslims op 11 september 2001 ? Als ze niet bezig waren vliegtuigen in de WWT torens te vliegen, of in het Pentagon, of in een veld in Pennsylvania en daarbij bijna 3000 mensen de dood in joegen op ons grondgebied, dan waren ze aan het dansen van blijdschap in het Midden Oosten, in Noord-Afrika, in Europa en in Azië.  Niemand kan de beelden loochenen van feestvierende moslims die op die dag verschenen op CNN, Fox News, MSNVBC en andere netwerken vanuit de ganse moslimwereld.

Eigenaardig genoeg, bleven de “zeer gematigde” moslims, waarvoor u uw uiterste best deed om hun voeten te kussen tijdens uw bezoek aan Caïro in 2009, zwijgzaam na de feiten van 9/11. Voor vele Amerikanen betekende dit stilzwijgen hun goedkeuring over de daden van die dag.

En dàt, mijnheer Obama is de rijkelijke erfenis van de moslims hier in Amerika. Oh ja ik vergat nog de Barbary Piraten te noemen. Dat waren ook moslims. Nu kunnen we er ook nog de slachting van Amerikaanse soldaten in Fort Hood aan toevoegen door een moslim majoor, dokter en psychiater, die soldaten moest bijstaan na hun terugkeer van de oorlog in Irak en Afganistan … Dàt, mijnheer Obama is de moslim erfenis in Amerika.

Een Amerikaanse burger

(vertaling Foxy)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze wetgevers

 

Gewezen justitieminister Melchior Wathelet sr.

De wet Lejeune van 1888 die o.a. tot doel had vele en meestal kroostrijke gezinnen niet te laten verhongeren omdat hun vader in de gevangenis zat wegens het stropen van een konijn werd in 1998 vervangen in de nasleep van de zaak Dutroux.

Acht jaar nadien werd deze wet opnieuw vervangen door een andere in 2006. Nauwelijks zes jaar laten zijn wij getuige wat voor broddelwerk de volksvertegenwoordigers in elkaar hebben geflanst op kosten van de belastingbetalers.

Ik deel de mening van Ray over de arrogantie van Désirée de Poot maar walg nog meer van de vertegenwoordigers die hun kiezers helemaal niet vertegenwoordigden. Want ik acht het zeker dat minstens 85 procent van de Vlamingen deze wijzigingen aan de Wet Lejeune nooit zouden aanvaard hebben indien ze geweten hadden dat een bewezen recidiviste als 3M er beroep op zou kunnen doen.

Is het nu zo moeilijk om bepaalde categorieën van misdaden en misdrijven uit te sluiten voor mogelijke toepassing van voorwaardelijke invrijheidsstelling? Of zijn onze politici corrupt of totaal onbekwame broddelaars? Ik vrees voor het laatste maar ik denk het eerste.

Bij mij gaat het er nog altijd niet in dat Melchior Wathelet sr. benoemd werd tot Europees rechter in Luxemburg nadat bekend was dat hij – tégen het advies van zijn administratie in - de omstandigheden schiep waarin Dutroux kon moorden en kinderen misbruiken.

Lucky9




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!