Angeltjes
12-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rimpelrock 2012 met o.m. Tom Jones en Marco Borsato

 

 

.

27.000 toeschouwers en neen, wij waren er niet bij.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 12 augustus 2012 - (2)

 

   De godsdienst van de verdraagzaamheid en het profitariaat

Twee zaken die mij deze week hebben doen vloeken :

- In Marseille heeft de uitbater van een broodjeszaak klop gekregen van een dolgedraaide hakbar omdat hij weigerde om zijn zaak overdag te sluiten tijdens de ramadan. De politie zoekt de dader, maar ving bot tot nu toe.

- In "ons" eigen landje worden de medische kosten verbonden aan een besnijdenis terugbetaald door het RIZIV. Commentaar verder overbodig.

Regus Patoff

*****

De Kerk en MM

Ik heb die officiële Kerk al lang verlaten. Maar van in mijn prille jeugd herinner ik me dat er in de bijbel iets werd gezegd over wie zich misgrijpt aan kinderen. Was het niet dat wie dit doet beter met een molensteen om de nek in volle zee wordt gegooid? Van vergiffenis was in dat geval geen sprake.

Jan VG

*****

3M of MM

Ik heb uw bijdrage over "Waarom kiest de officiële RK-kerk altijd de verkeerde kant ? " grondig gelezen en herlezen. Hulde!

Alleen is er een ietsiepietsie dat me ontglipt. Waar is de band met het CDH van milleket (alias Melchior Wathelet Sr.+ Jr ?) Of zijn er geen kleinkinderen die willen langlaufen in hetzelfde spoor ? Wat ik wil zeggen is dit: Waarom bemoeien de bisschoppen zich met juridische aangelegenheden ?

Waarom! Kan MM een hooggeplaatste in Luxemburg neer gepote rechter chanteren? Zijn zeuntje ? Een bisschop ? Zijn kleinkind ? Een lid van het regime?  Albeir ? Een van zijn wettige of onwettige kinderen ?

En, zo ja sinds wanneer kan zij dat ? Want gelieve te noteren dat de affaire Dutroux stonk van in den beginne, afleidingsmanoeuvres even terzijde gelaten. Ik tast ook maar in het duister, maar één ding weet ik met absolute zekerheid : de rechtstaat in het onland.be is niet alleen een fictie maar bovendien een compleet ingestortte fictie!

Als zelfs de bisschoppen er zich al mee bemoeien, weet iedereen hoe laat het is. Enfin, iedereen op angeltjes natuurlijk. Want bij de VRT weten ze nooit hoe laat het is.

mvg - Lucky9

*****

Waarom kiest de officiële RK-kerk altijd de verkeerde kant ?

De vraag stellen is ze beantwoorden .Omdat het kot vol zit met verkeerde wereldvreemde zwaar gefrusteerde wezens

Jean

*****

Besnijdenis

In mijn wereld zouden medische ingrepen om esthetische of religieuze redenen niet terugbetaald worden. Heeft het RIZIV echt geld teveel?

Regus Patoff

*****

Charleroi de piloot gemeente 

Soms komt er in een zin een duiveltje opgedoken dat gelijk de lading dekt. Zo was er sprake in het overigens knap stukje van Ray dat  de rode haan kraaide.  Als dat niet een petaat is onder de gordel van de PS, weet ik het ook niet meer.

Stingray

*****

@ Christina - Op Mars

Ik durf wedden dat sommige mensen net hetzelfde zegden toen pijl en boog uitgevonden werden.

Regus Patoff


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hallucinant verhaal : *Wil de échte profeet opstaan ?*

 

Hoe een islamitische sekte letterlijk ondergronds ging in Rusland

Het nieuws raakte vandaag wereldwijd bekend, maar in werkelijkheid haalde de Russische politie de sekte van de 83-jarige Faizrakhman Sattarov al op 1 augustus onder de grond vandaan. In benauwde catacomben leefde de islamitische geloofsgroep een geheim bestaan, volledig afgesloten van de buitenwereld. .

Bedoeling van Sattarov zou zijn geweest om een ondergronds kalifaat te stichten, waar hij en zijn volgers leefden naar eigen wetten en gebruiken. Volgens de BBC erkennen hij en zijn volgers de Russische wet niet, en zijn ze eveneens gekant tegen de leer van de reguliere islam.

Interview
In een interview in 2008 met het dagblad Komsomolskaya Pravda legde Sattarov uit waarom hij zijn vertrouwen verloor in zowel de islamitische geestelijken als de Russische autoriteiten in de hoogtijdagen van het communisme. Volgens Sattarov werd hij door de KGB, de geheime dienst van het regime, als moslimgeestelijke uitgezonden naar islamitische staten om er reclame te maken voor de godsdienstvrijheid die Sovjetburgers onder het atheïstische communistische regime genoten.

Het was in die jaren gebruikelijk dat 'uitverkoren' joodse, christelijke of islamitische geestelijken er door de staat op uit werden gestuurd om deze boodschap in het buitenland te verkondigen. In werkelijkheid werd elke vorm van religie onderdrukt in de Sovjet-Unie.

In het interview zegt Sattarov hoe hij die reizen aanvoelde als het verkopen van zijn ziel aan 'satan'. 'Zo werd ik satans dienaar, een verrader', aldus de witbebaarde man. 'Toen ik dat inzag, toonde ik berouw, en begon ik zelf met het verkondigen van gods woord.' .

 Kalifaat
Volgens verschillende lokale media begonnen Sattarov en zijn volgers zich pas begin van deze eeuw daadwerkelijk uit het dagelijks leven terug te trekken, en begon de bouw van het ondergrondse 'kalifaat'. Sattarov zou het huis en de ondergrondse catacomben zelf hebben uitgeroepen tot onafhankelijke islamitische staat, meldt de staatszender Vesti.

De sekte bleef relatief beperkt in omvang. Vorige week werden in totaal 38 volwassenen en 27 kinderen onder de grond vandaan gehaald. Sattarov eiste echter een volledige toewijding van zijn weinige volgers, die het terrein dan ook nooit mochten verlaten. Slechts een handjevol was 'uitverkoren' om buiten de muren geld te verdienen voor hun onderhoud als handelaars op de lokale markt.

Geschriften
Sattarov eiste ook dat de kinderen door zijn 'muammin' (afgeleid uit het Arabisch voor 'gelovigen') zelf werden opgeleid. Sattarov zelf schreef de 'religieuze' geschriften die hij baseerde op de koran, en die hij regelmatig herschreef. Ook was het de kinderen niet toegestaan medische zorg te ontvangen. Een vrouwelijk sektelid uitte dan ook de zorgen van de ouders nadat de Russische autoriteiten hun kinderen naar verschillende ziekenhuizen hadden gebracht voor een medische controle. Volgens de vrouw vreesden de muammin de dokters die hun kinderen 'van alles aan konden doen'.

De sekte werd met argusogen bekeken door islamitische geestelijken in Tatarstan. Meermaals benadrukten de verschillende stromingen in de regio dat Sattarov's 'geloof' niets te maken had met de ware islam, aangezien die geen profeet na Mohammed erkent.

Sattarov zelf was al bezig met het aanstellen van een 'vice-profeet', aangezien hij volgens verschillende lokale media zelf ernstig ziek en aan zijn bed gekluisterd zou zijn. Sommige media spreken zelfs van een 'delirium' waarin de bejaarde man sinds zijn arrestatie zou verkeren.

De autoriteiten van Kazan ontdekten niet alleen de ondergrondse catacomben, maar ook dat het huis dat erop was gebouwd, illegaal was. Het pand zal daarom worden afgebroken. 'Ze zullen komen met bulldozers en geweren, maar ze zullen dit huis moeten slopen over onze dode lichamen heen', zei sektelid Gumer Ganiyev tegen Vesti-tv. Volgens Vesti is het deze Gamiyev die door de verzwakte Sattorov werd aangesteld als zijn opvolger.

Misbruik
Of de sekte zal overleven, is erg onzeker. De meeste ouders zullen worden aangeklaagd voor kindermisbruik. Sattarov zelf zal zich moeten verantwoorden voor de Russische justitie. De kinderen zijn opgevangen in ziekenhuizen. Een rechter zal moeten bepalen of de kinderen bij hun ouders mogen blijven of in weeshuizen worden ondergebracht. Er werd nog geen datum vrijgegeven voor de sloop van het 'kalifaat'. .

Zo werd ik satans dienaar, een verrader
SattarovHet bestaan van Satarov's sekte staat niet op zich. Tatarstan en omliggende provincies rondom de Volga-rivier worden al jaren overstroomd door jihadisten en extreme geestelijken uit Tsjetsjenië en andere provincies in de Russische Kaukasus. Een meerderheid van de Tataren zijn van oorsprong soennieten, en bekeerden zich al meer dan duizend jaar geleden tot de islam.

De laatste jaren wordt de invloed van islamistische radicalen uit de Kaukasus, die oproepen tot het vormen van een kalifaat onder de wet van de sharia, in de regio steeds sterker.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3298718/2012/08/09/Hoe-een-islamitische-sekte-letterlijk-ondergronds-ging-in-Rusland.dhtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scharreleroi, pilootgemeente voor de ideale socialistische maatschappij

 

In de Waalse stad Scharreleroi staat een sociaal woningblok, genaamd Apollo, opgetrokken in 1976 en bewoond door 486 mensen.

Dit jaar alleen vonden er tot gisteren 11 augustus, 16 brandstichtingen plaats, waarvan 14 opzettelijke. De laatste keer dat de rode haan kraaide,  die tot  een zoveelste evacuatie van de bewoners noopte, greep plaats in de maand juli. 

Schepen Ingrid Colicis van de Parti Socialiste is er voorstander van het gebouw af te breken en een nieuw gelijkaardig sociaal project op te richten.  "Zo kan het niet verder" vreest madame "vroeg of laat vallen er doden". In afwachting worden er geen nieuwe huurders toegelaten van 1 september af. Dat zijn natuurlijk plaasters op houten benen.

De recreatie van de Apollo-Beonwers beperkt zich niet uitsluitend tot het stichten van branden. Woensdag 8 augustus werd een nieuwe bezigheid ontdekt : het beschieten van de vuilniswagen en zijn begeleiders.  Gelukkig vielen er geen slachtoffers. De politie zal in de toekomst de vuilophaling begeleiden. Alsof het tuig zich daardoor zou laten afschrikken. Integendeel : politie-agenten beschieten, levert meer respect op.

De gouden medaille die het land B behaalde bij de Londense olympische spelen voor karabijnschieten zal allicht een aantal actieve jongeren aansporen, om zich toe te leggen op deze discipline.

Het Apollogebouw is een van de huurkazernes van de stedelijke sociale woningbouwmaatschappij La Carolorégienne. In 2009 werden 3 schepenen, een PS-senator en de voltallige directie van de maatschappij veroordeeld wegens geldverduistering, zwaar financieel gesjoemel en gelijkaardige typisch socialistische  bezigheden.

Scharreleroi is een pilootgemeente voor de socialisten waar zij hun rode ideale maatschappij aan het opbouwen zijn.

Ray

Bron : 7sur7


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 12 augustus 2012 - (1)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Een nieuwe vergoeding voor de politie : *Aframmelingspremie*

Wat betreft die hele, terechte, commotie rond de verschillende incidenten met parasitaire, gewelddadige, derde-vierde wereldcriminelen, toch even het volgende aanstippen dat in geen geval uit het oog verloren moet worden.

Dergelijke evolutie kon ik persoonlijk reeds 15 (VIJFTIEN) jaar geleden opmerken, uit mijn dagdagelijkse belevenissen in de multi-CRIMINELE vuilnisbelt waarin ik verzeild was geraakt. Ik heb het daar toen, waar de kans zich ook maar voordeed, over gehad met vertegenwoordigers van de wet. Hun antwoord was er steeds één van gelatenheid.

De ellendige beroepscollabo's van dit land, van wie overigens niet weinigen onvervalste producten van nepotisme zijn, weten maar al te goed waar zij verantwoordelijk voor zijn.

Eerder dit jaar sprak ik politieagenten aan die aanwezig waren in metrostation Sint-Guido Anderlecht, met de vraag waarom niet harder en consequenter ingegrepen werd in deze uitwassen. Hun antwoord: DE POLITIEK WIL NIET DAT WE DAAR TEVEEL IN TUSSENKOMEN.

En dat was trouwens niet de eerse keer dat ik een dergelijke verklaring van een wetsdienaar mocht optekenen. Tenzij u zelf niet zuiver op de graat bent, denk u dus best twee keer na voor u nog eens stemt op de vele gekende criminelen die het parlement, de kamer, en de gemeenteraden bevolken.

Fred

*****

Personen met een handicap - een VB'er met sociaal gevoel, oei oei

Nieuwsblad.be Titel: Kerk moet ook toegankelijk zijn voor rolstoelen – 08/08/2012 Met de verkiezingen van oktober in het hoofd schiet ook Groen wakker. Ik prijs mij een gelukkig mens omdat een klein gedeelte van mijn programma van 2006 over deze zaken nu toch in de media komt ! Ik steun dan ook ten volle hun voorstel om op de komende commissievergadering een aanvraag in te dienen om een betonstrook aan te leggen om de toegang naar de kerk toegankelijker te maken . Dit schreef ik in mijn programma van 2006 (voor alle duidelijkheid: twee duizend en zes ) : Titel “ De kwetsbare medeburger” : de persoon met een handicap blijft een volwaardige participant aan het openbaar leven – heeft op alle beleidsniveau inspraak – wordt vertegenwoordigt door een persoon die in dezelfde of dergelijke situatie zit – Alle hindernissen voor rolstoelgebruikers en personen met een visuele handicap uit de gaanzone verwijderen – een auditief en tactiel signaal aanbrengen bij zebrapaden, stopplaatsen van bussen – verende tegels en borstwering waar nodig. En dames en heren van de Lubbeekse partijen: ik schreef dit in 2006 niet uit opportuniteit ! En ik schreef dit toen ook niet omdat mijn zuster sinds 2002 - tot op heden – volledig verlamd is ! En ik schreef dit toen ook niet omdat ik toen reeds een aantal jaren aan begeleiding deed van een visueel gehandicapte! En …en …en het zou me zeer verblijden moest er één van de partijen (CD&V, SPA, Groen, NVA, VLD) naar voor komen met nog een voorstel van mij, zoals bv. een auditief en tactiel signaal aanbrengen bij zebrapaden, stopplaatsen van bussen. Dan komt het met alle waarschijnlijkheid toch in de media.

Eddy Elyn (op 08/08/2012)

*****

Lachende agenten na de opleiding

Het spijtige is dat de maatschappij en de justitie die in de lesuurtjes wordt afgeschilderd, helemaal niet strookt met de werkelijkheid. De realiteit is veel ruwer en onrechtvaardig. Je hebt als agent enorm veel bazen, ik bedoel dan het publiek en je bent daardoor heel kwetsbaar.

 In tegenstelling tot de heren op kantoor die alle tijd nemen om een bepaalde situatie te ontleden, moet de agent in een minimum van tijd de juiste beslissing kunnen nemen. De politiek doet ook een duit in't zakje. Indertijd , als kandidaat te Deurne, werd ik min of meer verplicht lid te worden van de BSP met terugwerkende kracht van enkele jaren, of ik kon het vergeten.  Heden ten dage is de invloed van de politiek nog nooit zo groot geweest ten nadele van onze waakhonden. Dat kun je bijna dagelijks lezen in de krant. De mentaliteit die is ontstaan door bepampering en straffeloosheid kun je niet veranderen, het zal allemaal nog erger worden. Ik wens al mijn nieuwbakken collega's veel succes ! Graag zou ik die groepsfoto nog eens bekijken 10 jaar later. ik durf er voor wedden dat geen enkele nog vriendelijk lacht.

René

*****

De carrousel van just-is-just.

1. Stelling parket Brussel in HLN : "steeds streng optreden bij geweld tegen politie maar het hangt af van de bewijsvoering." Vraag : Zijn kwetsuren geen bewijsvoering genoeg ?Antwoord van mij: Neen. Want die kunnen ze zichzelf hebben toegebracht, zeker als de vermoedelijke daders met velen zijn en alochtoon. Die hebben meer getuigen onder ede.

2. Stelling parket Brussel : "aanhouding indien dit absoluut noodzakelijk is." (wet op de voorlopige hechtenis speelt hier). Antwoord : een van de voorwaarden in die wet is dat deze gerechtvaardigd is wanneer redelijk kan aangenomen worden dat de dader zou hervallen. De dader is bekend bij de politie voor 22 feiten ( dikwijls meer). Wat is de limiet voor "herhaling" ?

3. Stelling van de vakbond (Ook hier speelt de concurentie) : "de staking speelt in de kaart van de relschoppers" (SYPOL bij monde van Callewaert in HLN) Antwoord : de politie speelt miserie en de relschoppers solo-slim met open kaarten omdat ze niet verontrust mogen worden. De KGB van De Witte en de politiek waakt.

4. Stelling vakbond : de relschoppers dienen zwaarder gestraft te worden en de 0-tolerantie ingevoerd o.a. tegenover gemaskerde betogers etc. (Callewaert) Antwoord: onderzoeksrechter Bulté in DM : " In 5 recente gevallen hield de OR geen verdachte aan. Ik stel dit ook maar vast". Mijn antwoord : Bij de dringend nodige 0-tolerantie zullen nog meer terechte opleidingen volgen. Verder verwijs ik naar punt 1 hierboven e.v.

We zijn rond . Wat een zever, wat een zottekensspel. Weet je wie die regels/wetten maakt ? Jawel, diegenen die zoals steeds grote woorden zullen voorlezen naast en voor de kisten van de onfortuinlijke gardes en gardinettekens. Want dit is zeker, zoals iemand voor mij reeds zei, dit zijn testen die bezig zijn en ze zullen straffer en straffer worden tot het uiteindelijke resultaat : de bange blanke man zal een feit zijn.

Milquet zal hard optreden in de herfst (Radio 1).- Nu worden er best al maatregelen genomen om nog meer slachtoffers te vermijden (Callewaert).Ik vraag mij af dewelke ? De daders voorleiden bij de onderzoeksrechter misschien ?

Daniel. 

*****

Wil u meer weten over de Mars Curiosity Rover ? 

't Is niet moeilijk om geloven dat het weer zo verandert, als men bedenkt wat hier allemaal boven onze hoofden in de ruimte aan 't ronddraaien is.

Men is al die jaren bezig met de schepping te vernielen. En dit allemaal uit hoogmoed, om de eerste en de beste te zijn, om te gloriëren. Hoelang zal de aarde dit nog volhouden vooraleer uiteen te spatten?

Christina

*****

Brussel & Superdiversiteit

Beste Ray en collegas,

Sinds enkele jaren reeds volg ik trouw de perikelen van de Angeltjes redactie, en jullie scherpzinnige en gevatte analyses van het lokale- en wereldgebeuren hebben mij meer dan eens met stomheid geslagen.

Nu blijken jullie, met jullie recente reeks opruiende artikelen over die verwaarloosbare reeks incidentjes in het brusselse, waar naast de dienaars van de wet ook een verwaarloosbaar percentage kansarme jongeren van vreemde origine bij betrokken waren, echter een brug te ver te kort door de bocht gegaan te zijn; om het met de woorden te zeggen van meer dan één van onze geliefde, crimineel collaborerende, politiekers van geel, blauw, groen en rode verentooi in het, al dan niet sterk vermagerde, gat.

Want zie, wat lees ik daar op de website van kif-kif.be (kif=hasjiesj; kif-kif=dubbele portie hasjiesj, hebt u 'm?) : In Brussel is helemaal niks aan de hand, nada, nothing, zilch, snottebel. De mediaberichtgeving over de brusselse problemen is total loss, totaal over the top, en er enkel op gericht de arme gekleurde zandbak-afstammelingen in een slecht daglicht te plaatsen !

Voorwaar, deze gul met uw belastinggeld gesubsidiëerde club van linksch tuig en andere, uitheemse fascisten, heeft zowaar een heuse workshopreeks in elkaar gebokst, die erop gericht is de media kritisch te observeren ende te analyseren, en waar deze over de schreef gaat in haar SNOEIHARDE wall-to-wall berichtgeving over de verwaarloosbare ongemakjes van de multicriminele maatschappij, te corrigeren.

 Het geheel zal uitmonden in een, eveneens door uw belastinggeld gesponsord, e-book. Hoe dit er in de praktijk dan ook mag uitzien. Bon, ik wil ervan af zijn.

Daarmee, beste Angeltjes, is bewezen dat niemand de waarheid in pacht heeft, ook de redactie van het fijne Angeltjes niet, en dat het met die 99%, die het voor dat éne, goedmenende procent, telkens weer verneukt, uiteindelijk wel zal meevallen. Niet meer zo overdrijven ten nadele van die schatjes dus in uw toekomstige berichtgeving, lieve Angeltjes.

Doei! - Fred

http://www.kifkif.be/over-kif-kif/activiteiten/brussel-superdiversiteit

*****

Meisjes in hospitaal geslagen

Volgens de poco's is het positieve hieraan dat een volgende maal de meisjes direct een sigaret (en zelfs hun handtas) zullen afgeven zonder tegen te stribbelen en de daders niet vervolgt moeten worden omdat een herhaling van de feiten er dan niet inzit.

Wes Hardin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ramadan Bombathon 2012 - Na 22 dagen

 

 

 Ramadan Bombathon
 2012 Scorecard  

Day 22

In the name of
The Religion
of Peace

In the name of
Any Other
Religion

By
Angry
Racists

Terror Attacks

184

0

1

Dead Bodies

849

0

6

Not all attacks are immediately listed on TROP

http://www.thereligionofpeace.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent en de islamisering

 

Onvoorstelbaar dieptepunt in de reeks "De Islamisering van #Gent" #Sleepstraat

De Sleepstraat in Gent (foto : Tanguy Veys)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RSZ vergoedt besnijdenissen

 

Besnijdenissen zijn een medische ingreep, ongeacht de aanleiding: religieus, traditioneel of écht uit medische noodzaak. Allemaal om het even.  Er grijpen elk jaar meer besnijdenissen plaats volgens de laatste gegevens. En het zal niet verminderen, gezien de Invasie ook toeneemt. Volgens de laatste cijfers betaalde de RSZ een bedrag van 2,5 miljoen euri terug  voor deze ingrepen.

In Duitsland werd de besnijdenis inmiddels verboden. Misschien kan de fijngevoelige humoriste Jacky Lafon hier weer een formidabele grap over vertellen, die wij met ons gebrek aan zin voor humor niet zullen snappen. Jacky's goede vriend, Walter Capiau, de knapenschender en Nv-A fan, bidt elke dag voor de kientjes die hij destijds misbruikte. Besneden of niet, als het maar plezant was, volgens Jacky.

 Ray

Tags : besnijden - gratis - profitariaat - Jacky Lafon - worstjes - relatietjes - Walter Capiau - Van Gheluwesyndroom


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De bokkensprongen van Luc Coene

 

11 juni 2012

De Belgische economie zal dit jaar met 0,6 procent groeien. Dat zegt de Nationale Bank (NBB) in haar halfjaarlijkse prognoses. Ze veegt daarmee niet alleen haar eigen verwachtingen van eind vorig jaar van tafel, maar ook de veel recentere van het Planbureau.

11 augustus 2012

Volgens Luc Coene, de gouverneur van de Nationale Bank van België (NBB), zal de Belgische economie voor het eerst sinds 2009 opnieuw in een recessie belanden.Dat heeft onvermijdelijk gevolgen voor de begroting, zo zegt hij in een interview in De Tijd.Het bruto binnenlands product (bbp) van België kromp in het tweede kwartaal al met 0,6 procent. Coene verwacht ook een negatieve groei in het derde kwartaal, waardoor er officieel opnieuw sprake zou zijn van een recessie.

Met zulke piotten naar de oorlog trekken, is gegarandeerd, de strijd verliezen.

 

 


11-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kiest de officiële RK-kerk altijd de verkeerde kant ?

 

U weet het, en als u het niet weet, vertellen wij het nog maar eens : wij bemoeien ons niet met de godsdienst die het katholicisme is, behalve als de kerk (of haar vertegenwoordigers) zich inlaat met wereldse zaken, dan reageren wij werelds.

Laten we even terug in de tijd gaan. De pijnlijke affaires van kindermisbruik door geestelijken hebben ons, zoals elke rechtgeaarde burger, diep geschokt.  Het zwakke verweer van de kerkleiders versterkte de indruk dat we te maken hadden, met een stelletje hypocrieten die zeer goed wisten wat er aan de hand was maar die omwille van het schandaal en de goede naam de zaken in de doofpot wilden houden. 

Kardinaal Danneels deed gedurende zijn carrière vooral moeite om bij de linksen en progressieven op een goed blaadje te staan. Hij hechtte soms meer belang aan de relaties met de linkse kerk dan aan de zorg voor zijn eigen kerk.  Een uitgesproken PR-mentaliteit ging verstopt achter een imago van stille en verwaande bescheidenheid.

Toen de man in nauwe schoentjes kwam met de plots opborrelende geruchten van priesters die hun verstikkende celibaat uitwerkten met pedofiel gedrag, lieten de linkse en vrijzinnige vriendjes die steeds hadden kunnen rekenen op de medewerking van Danneels, de man vallen als een baksteen.  Het felle anti-klerikalisme laaide terug hoog op en de kleine kardinaal werd door de vrijzinnige tak van justitie behandeld als een  stilzwijgende mededader aan de schandelijke daden van pedofilie.   De Vlaamse Televisie die in betere tijden, de kardinaal graag liet opdraven met notoire ongelovigen in zogenaamd intellectuele programma's, keerde zich onverholen tegen de man uit Mechelen.  

Het waren tragische beelden, het kardinaaltje in clergyman te zien opstappen naast de dienaars van het gerecht, samen op weg naar de crypte van Sint Rombouts op zoek naar geheime dossiers waarin de schending van kinderen zou beschreven staan als in de vuige romans van Markies de Sade.  Zo werd het de kijkers voorgeschoteld met aanvullende en vaak terug gebruikte beelden van kartonnen dozen met geheime documenten die uit de vensters van de ambtswoning gezwierd werden. Wat kan de televisie toch suggestief te werk gaan.

Later werd met schijnverontwaardiging verteld dat de de belgische vertegenwoordiger van de Heilige Stoel een ganse dag verhoord was geworden door een onderzoeksrechter.  En enige tijd later lekte het toevallig uit, dat op de in beslag genomen pc van de kardinaal een beeld was gevonden van een jong meisje. Alsjeblief, alsjeblief ! In kleine lettertjes en met fluisterstem werd achteraf medegedeeld dat het om een schilderij ging dat de kardinaal wilde raadplegen in verband met zijn interesse voor schilderkunst. De doorn van het kwaad was echter in het vlees geboord.

Moeizaam is de operatie herstel-van-het-vertrouwen ingezet door de opvolger van de kardinaal. Een man die makkelijk met een krop in de keel worstelt, die soms katholieker lijkt dan de paus, wat volgens kenners niet moeilijk is, en die de conservatieve snaar beroert.  Vele katholieken hebben intussen het instituut dat de kerk is, verlaten en zij beleven hun geloof op hun eigen manier. Uitgerekend op een moment dat in onze kontreïen de achterlijke islam elke dag terrein wint. Vrolijk worden we er niet van.

De wereldse vrijheden die de katholieke geestelijkheid zich al zeer lang toestond, de leugens, de ontkenningen en de hypocrisie werden niet langer getolereerd door de gemeenschap van gelovigen. Waar vroeger fluisterend en met veelbetekenende blikken over geroddeld werd, was na de publieke uitbarsting, het onderwerp van woede en schande bij de katholieke gemeenschap.  

De huidige aartsbisschop heeft niet de bedoeling op een goed blaadje te staan bij de progressieve opiniemakers.  Hij heeft gezien hoe zijn voorganger, mediageil en naiëf in de val is getrapt van de ijdelheid en het geflirt met de linkse brokkenmakers. Monseigneur Léonard bewandelt een ander pad, dat van het diep doorleefde conservatisme, dat hij verpakt in uitspraken die het linkse janhagel de boom injagen. Neen, monsiegneur   is niet het vriendje van de pers. Deze kerkleider geeft meer om de gevoelens en de opvattingen van zijn aanhangers dan om de valse vriendschap van het journaille.

Het moeilijke dossier van het kindermisbruik is inmiddels van de frontpagina's verdwenen en er worden pogingen aangewend om deze pijnlijke passages met geld uit te wissen. Net zoals bisschop van Gheluwe op zijn eentje ook deed : zij familiale relatietjes  zwijggeld toestoppen. Hoe moet men het anders doen ? Een plaatsje in de hemel en rijstpap met gouden lepeltjes is weinig overtuigend in deze materialistische tijden.

Gedurende de voorbije weken komt de officiële katholieke kerk in confrontatie met de zwaarste zedenzaak ooit, die dit land diep geschokt heeft : Dutroux & C°. De krachtige verontwaardiging van miljoenen burgers is nog niet zo ver weggeëbd,  dat gedeeltelijk vergiffenis schenken aan Michelle Martin een optie is. Het zijn enkel wat officiële paladijnen van het regime (een omhooggevallen vrederechtertje, een meisje dat beter aan Masterchaf zou meewerken dan psychologische artikeltjes plegen en het deftige Meneerke Neels) die tegen de publieke opinie in het monsterwijf Martin uit de cel willen halen. En haar wegstoppen in een katholieke omgeving bij uitstek : een nonnenklooster.

De kerk wordt opnieuw bijzonder onhandig geconfronteerd met het delicate thema van kindermisbruik : ditmaal gaat het niet over daders uit eigen milieu maar over gulle vergiffenis voor de meest schokkende vorm van pedofiele misdaad.

De Klaren zijn wereldvreemde vrouwen, die geen kinderen hebben en die enkel kunnen gissen naar de grote natuurband en de liefde die ouders en kinderen meemaken (althans daar wil ik van uitgaan) die ook geen normale  seksuele  kennis of ervaring hebben (ook dat is niet meer dan een veronderstelling), vrouwen die buiten de wereldse gebruiken, handelingen en levenssfeer staan. Deze ET's voelen zich echter geroepen om de onvergeeflijke moordenares en medeplichtige aan kindermisbruik op te nemen in hun genade en vergevingsgezindheid. Een tweede kans verschaffen, noemen zij dit. De belgische justitie ter hulp snellen, om dit onmenselijke symbool van extreem kindermisbruik onder katholieke hoede te stellen. Wat menen deze achterlijke exemplaren zich te mogen veroorloven ?  Uit naam van wie of wat eigenen deze domoren zich het recht toe het trieste leven van de ouders en de familie van de Dutroux-slachtoffers opnieuw te besmeuren ?

En Léonard maar roepen dat zijn kerk daar niets mee te maken heeft en dat de nonnen zelfstandig beslissen.  Opnieuw een rotbeurt voor de officiële katholiek kerk.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijl Uilenspiegelmuseum in Damme

 

Kinderen kunnen hun lol niet op in het Tijl Uilenspiegelmuseum in Damme. Een lachspiegel laat hen zien hoe de held uit de middeleeuwse volksverhalen de mens naar zichzelf wil laten kijken. Op zolder kunnen ze moderne kinderboeken lezen die op Tijls avonturen zijn gebaseerd. En zich laten fotograferen als de schelm in een van zijn beroemdste streken: het verhaal waarin Tijl achterop bij zijn vader op een paard zit en iedereen zijn achterste laat zien. Omdat iedereen hem daarom naroept, toont hij zijn vader hoe hij onterecht wordt uitgescholden.

De voor een letterkundig museum ongewone aandacht voor kinderen is niet het enige opvallende pluspunt. Het Tijl Uilenspiegelmuseum is een voorbeeldig museum. Het geeft aandacht aan alle aspecten van het archetypische personage: de ontstaansgeschiedenis, de historische context, de drukgeschiedenis, de twee belangrijkste schrijvers Hermann Bote en Charles De Coster, verwante auteurs en de vele manieren waarop Tijl is geclaimd. Het laat originele uitgaven zien en moderne verbeeldingen van de verhalen. Er zijn video’s te zien en spelletjes te spelen. En dat alles aantrekkelijk en hedendaags vormgegeven.

Behalve volledig is het museum ook eerlijk. Zoals sommige biografen hun held soms te veel vereren, doen ook musea gewijd aan één persoon of personage dat. Maar het Tijl Uilenspiegelmuseum heeft er geen enkele moeite mee te erkennen dat de werkelijke nar niet in Damme is begraven, zoals men eeuwenlang dacht. Evenmin verbloemt het dat de belangrijkste impuls voor het voortbestaan van de Tijl-mythe tegenwoordig een commerciële is. Precies zoals in Damme gebeurt: hoeveel kroegen en restaurants zetten Lamme Goedzak of Nele niet in om toeristen te lokken?

De grootste groep bezoekers zijn allicht de liefhebbers van oude boeken, die toch al in groten getale naar het boekendorp boven Brugge trekken. Het museum bezit veel mooie exemplaren. Fragmenten uit een vijftiende eeuwse uitgave. Een Deense editie waaraan de vertaler eigen verhalen heeft toegevoegd. Een bewerking van Neerlands’ beroemdste kinderboekenschrijver J.C. Kievit. En natuurlijk de zogeheten Valse Broer Jansz-uitgave uit 1628, waarin Tijl Uilenspiegel voor het eerst een Dammenaar heet te zijn.

De meeste aandacht gaat naar de beroemdste Belgische bewerking van Tijl Uilenspiegel: de in het Frans geschreven roman van Charles De Coster, waarvan het museum veel documenten toont. In zijn ‘La Légende et les Aventures héroïques, joyeuses et glorieuses d'Ulenspiegel et de Lamme Goedzak au pays de Flandres et ailleurs’ – zoals de officiële titel luidde in 1867 – veranderde de schelm in een vrijheidsstrijder tegen onrecht en verdrukking ten tijde van de Spaanse overheersing. In kleine kring was zijn werk een sensatie, maar de grote doorbraak kwam pas na zijn dood in 1879.

Voor een breder publiek is de uitgebreide collectie, soms hoogst curieuze Uilenspiegeliana minstens zo interessant. Nadat De Coster van Tijl dé Vlaamse held bij uitstek maakte, probeerde iedere politieke stroming hem voor hun karretje te spannen. Zo werd Tijl communist, flamingant, nationaal socialist en – in Hugo Claus’ bewerking uit 1965 – nihilist, die het failliet van de moderne waarden aankondigt. Een satirisch tijdschrift in DDR, met een oplage van 600.000 exemplaren, heette naar de schelm, maar het blad van de jonge nationaal socialist net zo goed.

Maarten Dessing 

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Tijl Uilenspiegelmuseum
Hoogtepunt: de uitgebreide boekencollectie
Bezoek ook: Guido Gezellemuseum (Brugge)

Tijl Uilenspiegelmuseum
Jacob van Maerlantstraat 3, Damme
geopend: ma-vr 9-12 en 14-18 uur, za/zo 10-12 en 14-18 uur (t/m 15 okt)
toegang: 2,50 euro

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia - Belfius opnieuw in de problemen.

 

Als de toestand op de markten blijft zoals die nu is, of nog slechter wordt, moet het genationaliseerde financiële concern Dexia op korte termijn een kapitaalinjectie krijgen. aldus Luc Coene, in De Tijd, die er aan toevoegt, dat zonder kapitaalsverhoging de instelling failliet gaat.

Een redding van Dexia heeft niets met bereidheid te maken, aldus Coene. ,,Als de kapitaalratio's onder bepaalde niveaus vallen, dan moet er kapitaal worden bijgestort." Coene kijkt onder meer naar de Belgische overheid. De politici beseffen dat ze iets zullen moeten investeren in Dexia om de instelling overeind te houden, meent hij.

Dexia leed het afgelopen halfjaar een verlies van 1,2 miljard euri. Dexia werd vorig jaar door de Belgische overheid van de ondergang gered. De staat nam daarbij de Belgische bank over. Die gaat nu door het leven als Belfius.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woorden (johan)

 

woorden

zijn er achter wolken deuren
waar dichterswoorden geuren
waar poéziefantomen
regelmatig samenkomen?

klimmen er ergens dwergen
over hoge letterbergen
strooien zij die woorden
naar onze aardse regionen?

weet,dat als je die strooisels leest
misschien wel je hart geneest
en ze wat licht laten schijnen
dat iemands verdriet doet verdwijnen

johan 


http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 


10-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op het strand stil en verlaten in China

 

Het strand van Qingdao is bij jong en oud zeer geliefd.  Plonsen in het water, zandkastelen bouwen of gewoon zalig liggen niksen.  Steeds meer vrouwen trekken daarbij een bivakmuts (skimasker) over het hoofd.  Waarom?  Omdat een vrouw een lichte huid moet hebben, want anders denkt men dat ze een boerin is. 

Allerlei buitenactiviteiten en strandbezoeken worden in China steeds populairder.  Op voorwaarde dat de huid daarbij geen bruin kleurtje krijgt.  In de Aziatische vrouwenwereld wordt een lichte huid voorgeschreven.  Een bleke teint is synoniem voor welstand en staat garant dat de betrokkene het financieel goed heeft, dat zij niet verplicht is op het land of op straat te werken.  Een Chinees spreekwoord omvat het zo: “Een lichte huid verbergt duizend fouten”.  Het mag dan ook niet verbazen dat bivakmutsen de stranden veroverd hebben.  Als men in de stad flaneert kan men een parasol gebruiken, maar bij het zwemmen of fietsen moet men de handen vrij houden: daarom is een gezichtsbedekkend masker de ideale oplossing.  

De industrie heeft de lichte, bleke huid ontdekt.  In Chinese warenhuizen wordt een groot arsenaal zonnebeschermingsmiddelen aangeboden tegen de gevaarlijke UV-stralen.  Zo liggen er crèmes in de rekken met klinkende namen als “sneeuwwitje” of  “witte zwaan”, waardoor het gezicht een natuurlijk uitziend aristocratisch wit kleurtje zou moeten krijgen.  Tevens vindt men er armlange handschoenen en badkleding voor het hele lichaam, waardoor niet alleen het gezicht maar heel het lichaam niet aan de zon kan bloot gesteld worden.  Aan het strand is een parasol iets uit de oude tijd; alhoewel het verboden is, brengen veel strandliefhebsters een kampeertentje of een luifel mee, die ze dan met allerlei doeken tot zonveilige schuilplaatsen omvormen.

Niet iedereen is enthousiast over deze ontwikkelingen.  Internationaal zorgen de foto’s, die via het internet over heel de wereld verspreid worden, voor spot en hoon.  De regionale regering reageerde geprikkeld op de grappen, die erover rondgaan.  Zo zou zelfs de verkoop van de bivakmutsen verboden hebben om een “kwaliteitscontrole” te kunnen uitvoeren.  Het wordt dus moeilijk voor een geïnteresseerde klant, die niet bruin wil worden, om ze nog op de kop te tikken.  Wat ertoe geleid heeft, dat er nu een zwarte markt in bivakmutsen ontstaan is. 

Dat is een probleem dat wij niet hebben.  Ten eerste omdat de zon hier niet non stop schijnt, ten tweede omdat een bivakmuts sowieso in het openbaar verboden is. 

Floriaan Terbeke

Bron: 20 Min.online


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse jongeren mishandelen meisjes in Hilversum

 

Ook bij onze bovenburen groeit en bloeit de beschaving en worden elke dag de vruchten van de Vedrrijking geplukt.

Vorige week werden twee meisjes bij het Hilversums uitgaansgebied Groest door een aantal Marokkanen afgeranseld, omdat ze weigerden om de jongens een sigaret te geven. 

Een van de meisjes ligt nog in het ziekenhuis met een gebroken been, het andere meisje heeft een hersenschudding. Een woordvoerder van de politie zegt de ‘daders nog niet in beeld te hebben’. 

In mei dit jaar werd aan de Groest een Zweed bijna doodgetrapt door een groep Marokkaanse jongens en in april werden twee Nederlanders zodanig afgetuigd dat ziekenhuisopname noodzakelijk was. De Groest wordt inmiddels door velen gezien als een no-go-area.

Gooi en Eemlander, 6 augustus 2012 - Telegraaf, 7 augustus 2012


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen Vlagt Verder

Uit de oude doos

Verslag van onze actie in Hamilton in oktober 2003   

“Vlaanderen Vlagt” sloeg dit keer echt zijn vleugels uit! Voor het eerst deden we een actie over de grote plas en gingen met zes actievoerders de Wereldkampioenschappen wielrennen in Hamilton (Canada) bevlaggen.

Via Zaventem en Heathrow ging het naar Toronto. Vandaar reden we met een huurwagen naar ons hotel in Cambridge dat  op zo een uurtje rijden ligt van Hamilton.

Onze eerste actiedag was de woensdag: Tijdrijden van de heren juniors en de dames elite. We verkenden het traject en testten de mogelijkheden uit. ’s Anderendaags reeds werden we aangesproken door Canadese Vlamingen (of zijn het Vlaamse Canadezen) die onze leeuwenvlaggen gezien hadden op de TV en met die “onverlaten” wilden kennismaken. Ze toonden zich allen aangenaam verrast door onze actie. We haalden ook de plaatselijke pers en interviews op de televisie.

Als afsluiter van de dag lieten we ons ook zien in de drukbezochte “Belgian Pub”, voor die periode geopend in een “Scottish Inn” door ene West-Vlaamse Heidi en haar vriend Gio. Heel wat wielerbonzen maakten daar hun opwachting: Roger De Vlaeminck, Walter Godefroot, baron Eddy Merckx, Johan Museeuw en Renaat Schotte en nog vele anderen.  In het begin was het wel even wennen maar na de eerste dag hoorden we er bij en werd het café steeds maar Vlaamser. We konden daar ’s avonds een samenvattend verslag van de wedstrijd zien en zo onze actie van de dag evalueren. Gelukkig maar want wielrennen is in Canada niet zo populair en de televisie op onze kamer in Cambridge gaf ’s avonds niets over het WK! Ook het thuisfront bevestigde ons per telefoon dat we goed in beeld kwamen.

Dat we daar ook tegen een betaalbare prijs een warme maaltijd konden bestellen was “lekker” meegenomen en dat bood ons nog meer de gelegenheid te verbroederen met de supporters. Wij aten daar zelfs mosselen met frietjes en proefden ook het Schotse “Haggis” Dat laatste smaakte naar “niet voor herhaling vatbaar”  Het werd ook “Tu plees to bie” voor Amerikaanse en Nederlandse supporters en voor de Canadezen was het een openbaring want dergelijke cafécultuur kennen ze daar niet!

Elke dag waren we vanaf negen uur ’s morgens (!) paraat bij de start en kwamen we goed in beeld. Toch was het niet zo eenvoudig omdat de wedstrijden gereden werden over brede wegen en de organisatoren de teugels nogal strak hielden.  De vlaggenverkoop floreerde en na de Canadese vlag kwam onze vlag het meest in beeld, niet alleen in de uitzending maar ook op het parcours. Wij werden door honderden nieuwsgierige en geïnteresseerde toeschouwers aangesproken met: “What kind of flag is that ?" “It'sthe flag of Flanders! You know…”In Flanders field the poppies grow, between the crosses row by row…”.  En iedere Canadees begreep het want dat gedicht is in Canada bijna verplichte literatuur in de scholen. Er waren ook veel Amerikaanse wielerliefhebbers aanwezig en die kenden onze vlaggen vanuit de Ronde van Vlaanderen en de grote rondes (Giro, Tour en Vuelta).

Wij waren daar op een zeventig kilometer verwijderd van de Niagarawatervallen maar een bezoek was geen optie. Wij waren in Canada uitsluitend om te vlaggen en een vrije dag zat er niet in.

De zondag was dan dé grote dag met de wedstrijd van de profs. We hadden naar bestvermogen onze posities ingenomen en zagen een wedstrijd die pas tegen het einde spannend werd. “Onze” jongens reden steeds in de spits maar uiteindelijk werd de Bask Astarloa de winnaar. Peter van Peteghem was heel verdienstelijk derde en pakte zo de tweede medaille (na het zilver van Johan Van Summeren) voor … Vlaanderen.

Spijtig dat we na de wedstrijd reeds moesten vertrekken om in Toronto onze “vlieger” te halen. Die bracht ons op maandagmiddag, vermoeid maar gelukkig om de geslaagde actie, terug in Zaventem. Je ziet, VL² schrikt voor niets terug.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

 

Goede morgen dromertjes,

Een dame die niet mag ontbreken in mijn Wurlitzerdromen is Hildegard Knef.  Wie herinnert zich nog de bloedmooie actrice, de latere zangeres, de liedjesschrijfster, de nog latere auteur van bestsellers ? 

Laten we beginnen bij haar geboorte.  Ze zag het levenslicht als Hildegard Frieda Albertine Knef in Ulm op Onnozele Kinderendag in het jaar 1925, als dochtertje van de tabakhandelaar Hans Theodor Knef (van Vlaamse afkomst) en van zijn echtgenote Frieda Auguste Gröhn.  Aan papa zou ze geen herinneringen overhouden, want hij stierf in 1926 aan syfilis.  Mama trok vervolgens naar Berlijn en huwde in 1933 met de lederfabrikant Wilhem Wulfestieg.  Hildegard volgde een opleiding als tekenaar in de tekenfilmafdeling van de UFA-filmstudio’s, waar grote baas Wolfgang Liebeneier haar in 1943 opmerkte en haar liet omscholen tot actrice.  Nog voor het einde van WO II kreeg ze al filmrollen aangeboden.  In 1945 vond men haar terug op de planken van het cabaret en van het toneel.  In 1947 leer ze de Amerikaanse officier Kurt Hirsch kennen en trouwde met hem.  Ze kreeg de eer in de eerste naoorlogse film – Die Mörder sind unter uns – een rol te mogen spelen en het werd haar internationale doorbraak.  In 1948 kreeg ze in Locarno de prijs voor de beste actrice.  Op 1 augustus 1948 mocht Hildegard de titelbladzijde van de eerste Stern illustreren.  Naar aanleiding van haar Duits succes nodigde de Hollywoodproducent David O. Selznick haar uit naar de VS te komen.  Begin 1948 tekende ze een contract voor een periode van 7 jaar, een contract dat haar wel wekelijks van een mooi loonbriefje voorzag, maar niet tot filmrollen leidde.  Tussen taallessen en proefopnamen in leerde Hildegard Marlene Dietrich kennen.  In 1950 zou ze de Amerikaanse nationaliteit aannemen. 

In datzelfde jaar keerde ze even naar Duitsland terug om daar de beruchte film „Die Sünderin” (De zondares) te draaien.  De film werd na protest van de katholieke kerk verboden wegens een korte naaktscène met een blote borst en omwille van het taboe van de prostitutie, euthanasie en zelfdoding.  De ban van de kerk, de betogingen, gebarrikadeerde bioscopen, het verbod in talrijke Duitse en Europese steden en de processen zorgden ervoor dat een middelmatige film een kaskraker werd.  Alleen in Duitsland kochten meer dan 7 miljoen mensen een bioscoopkaartje.  In oktober 1951 zou de film tot de opname van Hildegards eerste plaatje leiden: “Ein Herz ist zu verschenken”.

Terug in de VS begon ze aan een reeks filmen van 20th Century Fox, afgewisseld met Duitse, Britse en Franse filmproducties.  Na een geschil met Fox verbrak ze eenzijdig haar contract en verhuisde opnieuw naar Duitsland.  Daarmee had ze haar filmcarrière in de VS beëindigd.  Ze zou hoofdzakelijk gevraagd worden in Frankrijk en Groot-Brittannië, waar ze haar latere tweede echtgenoot, David Cameron, leerde kennen.  In de late 50-er jaren zou Hildegard zich meer op haar zangcarrière gaan toeleggen.  Naar aanleiding van het succes van haar liedjes, werd ze weer in Duitsland geaccepteerd.  In 1962 had ze met “Er war nie ein Kavalier” een hit, gevolgd door haar eerste elpee in 1963.  Haar liedjes weken af van de massa schlagers: het waren luisterliedjes, vervuld met heimwee, verlangen, liefde en zwarte humor.  Ze schreef een groot deel van haar teksten zelf.  Ella Fitzgerald noemde haar “de beste zangeres zonder stem”.  Inderdaad werd de rauwe, rokerige stem samen met het ingestudeerd-amateuristische voordragen der teksten haar handelsmerk. 

Uit haar huwelijk met David Cameron werd dochter Christina in 1968 geboren.  In de roddelblaadjes was ze niet weg te slaan met een beeldverslag van hoe ze bijna het leven liet bij de bevalling en   met foto’s van haar “nieuwe” gezicht, één van de eersten die een schoonheidsoperatie waagde.  Ze kreeg zelfs een eigen TV-show.  En toen besloot La Knef een andere richting in te slaan.  In 1970 verscheen het autobiografische boek “Der geschenkte Gaul” (Ned. vertaling onder de titel “Een gegeven paard”).  Het werd in 17 talen vertaald en werd een wereld-bestseller.  In 1975 volgde “Das Urteil”  (Ned. vertaling “Het vonnis”) met een gedetailleerd verslag van haar strijd tegen borstkanker.  Een jaar later stond het boek op de 2de plaats van de Amerikaanse bestsellerslijst.  In dat jaar zou de scheiding van haar tweede echtgenoot uitgesproken worden. 

De platenverkoop ging omgekeerd evenredig.  Ze trouwde een derde keer met de 15 jaar jongere Paul von Schell van Hongaars-Amerikaanse afkomst.  Duitsland spuwde haar een tweede keer uit.  Haar Hollywoodallures konden de Duitsers niet langer bekoren.  Dus vluchtte ze een tweede keer naar de VS in 1982, ditmaal naar Los Angeles, waar ze wel nog kon teren op haar roem.  In de Engelstalige landen was zij bekend onder de naam Hildegarde Neff.  In de filmindustrie kon zij echter geen vaste voet meer aan wal krijgen.  In 1987 vluchtte ze opnieuw, ditmaal voor een schuldenberg, richting Duitsland.  Ook daar vlotte het niet zoals zij het zich gewenst had.  Er werd in 1992 wel een nieuwe plaat uitgebracht, ze kreeg eervermeldingen, speelde enkele bijrolletjes in televisiefilmen en mocht in menige televisieshow even opduiken.  Haar nieuwe elpee in 1999 had wel succes, maar dit tijdperk in haar leven werd overschaduwd door haar zwakke gezondheid.  De laatste jaren woonde Hildegard Knef met haar echtgenoot Paul von Schell aan de rand van Berlijn. Makkelijk was het niet, want zij was vaak ziek. Er werd kanker geconstateerd en Hildegard werd tientallen keren geopereerd. Na een maandenlang verblijf in het ziekenhuis kreeg zij op 27 juni 2001 weer de Duitse nationaliteit.

In de nacht van 1 februari 2002 overleed ze aan de gevolgen van een longontsteking.  De 76-jarige Hildegard was al lange tijd aangewezen op een rolstoel en een zuurstofapparaat. Ze kreeg een eregraf op het Waldfriedhof Zehlendorf in Berlijn. 

Hildegard Knef heeft toch wel een memorabele c.v. achter gelaten: ze zong 23 elpees vol, er verschenen 320 verschillende nummers, waarvan 130 door haar zelf geschreven.

Ze draaide 49 filmen, waarvan 19 buitenlandse producties.  Ze stond in 15 toneelstukken op het podium, o.a. in Cole Porters Musical “Silk Stockings” met de rol van Ninotschka.  Ze scheef 7 boeken die in meerdere talen vertaald werden.

Ik heb voor jullie het lied uitgekozen dat ze schreef na de geboorte van haar dochtertje: “Für mich soll’s rote Rosen regnen” over een vrouw en haar onblusbare levenslust en –verwachtingen:… Ich will, ich will…

Kusjes van jullie Lolita

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gibbon-aapje sart twee tijgerwelpen

 

Je moet maar lef hebben 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennismaking met Peter Van den Begin, alias Bart de Wever in Deadline 14/10

 

In de politieke serie Deadline14/10 die criminaliteit en politiek met mekaar vermengt, wordt de rol van de Vlaams-nationale kandidaat-burgemeester in een grote Vlaamse stad vertolkt door Peter Van den Begin.  Als u naar de schrijnende maar steengoede serie "Matroesjka's" (over prostitutie, vrouwenhandel, pooiers en onmenselijke criminelen) hebt gekeken, herinnert u zich ongetwijfeld de figuur van Ray van Mechelen, neergezet door Peter Van den Begin. U ziet hem hier in een compilatie-montage aan het werk. Gevoelige kijkers worden gewaarschuwd : beeld en taal zijn niet christelijk.

In Deadline 14/10, een fictiereeks door het rode stadszendertje ATV (uitgeverij Concentra van de Gazet van Janssens) en VTM, wordt de zogenaamde sperperiode inzake politieke reclame hypocriet terzijde geschoven. Eerst maakt het regime wetten om bij voorkeur de oppositie te muilkorven en als blijkt, dat ook de eigen machtspartijen ehinderd worden in hun propaganda-mogelijkheden, worden diezelfde wetten handig omzeild.

Het verhaal :

 

Charlotte Vandermeersch vertolkt een journaliste van Gazet van Antwerpen. Koen de Graeve speelt de rol van de zetelende burgemeester, Peter Van den Begin die van zijn Vlaams-nationalistische uitdager. Terwijl zij verwikkeld zijn in een spannende verkiezingsstrijd, zorgt de onrustwekkende verdwijning van een Antwerps tienermeisje voor een web van criminele en politieke intriges.

 

“We zijn er ons van bewust dat de reeks, die vlak voor de echte gemeenteraadsverkiezingen wordt uitgezonden, de kijker vatbaar maakt voor verwarring”, zegt Koen Dd Graeve. “Wij spelen twee fictieve figuren, maar onvermijdelijk gaan ze ons vergelijken met Patrick Janssens en Bart De Wever. Toch denk ik dat het verhaal genuanceerd genoeg is. De kijker is ook slim genoeg om te weten dat het ‘maar’ fictie is. Het is absoluut niet de bedoeling om het stemgedrag van de kiezer te beïnvloeden.”

Koen de Graeve is niet alleen een goed acteur maar zoals uit zijn woorden blijkt, een ferme hypocriet. Het zij hem vergeven : de meisjes en jongens van het theater, wetren niet beter.

 

. . .

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Parijs zoals we het graag zien : een boeiende toeristische reportage

 

 

Een boeiende toeristische reportage over de mooie stad Parijs. De video-producent heeft zich beperkt tot de gekende hoogtepunten. De rauwe kanten van la ville lumière worden ons ditmaal bespaard. Dat mag ook wel eens. Bij elk nieuw onderdeel wordt de locatie vermeld.

Voor de experten, voeg ik er de technische gegevens bij van de camera en het toebehoren.

Camera equipment : - Sony HDR-AX2000 HD video camera (night shots and most stationary shots). - Sony Nex-VG10 HD video camera (walking shots).

Camera Accessories - Glidecam HD-2000 hand-held camera stabilization. - Sennheiser K6 module + ME66 shotgun microphone capsule. - Manfrotto 701HDV pro fluid video mini head / 055XB tripod legs.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!