Angeltjes
23-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders : asielzoekers opvangen buiten NL, bv in Roemenië

 

De PVV wil asielzoekers voortaan opvangen in het buitenland. Volgens partijleider Geert Wilders moeten alle asielzoekerscentra worden verplaatst naar bijvoorbeeld Roemenië.

Dat schrijft het AD en de Telkegraaf. De partij stelt dat de opvangkosten en de overlast van asielzoekers zullen dalen als zij meteen na aankomst in Nederland op het vliegtuig worden gezet naar bijvoorbeeld Roemenië, waar kosten veel lager liggen. Daar kunnen ze wachten op de uitkomst van de procedure voor een verblijfsvergunning. Nederland wordt zo voor asielzoekers minder aantrekkelijk en illegalen zullen hier niet kunnen blijven plakken, is het idee.

Het PVV-Kamerlid Sietse Fritsma zegt in de krant zeker te weten dat ,,de impuls om vrijwillig terug te gaan naar bijvoorbeeld Irak veel groter zal zijn als ze in Roemenië zitten''. De partij heeft zich laten inspireren door Australië, dat 10 jaar geleden afspraken maakte met Papoea-Nieuw-Guinea en Nauru om tegen betaling asielzoekers te huisvesten. Sindsdien daalde het aantal bootvluchtelingen naar Australië.

Volgens de PVV zijn er geen regels of verdragen die het uitbesteden van asielzoekers aan een ander land verhinderenWilders noemt de voorgestelde maatregel op Twitter "pure winst", want: "goedkoper, minder overlast en minder illegalen."


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : Het Journaal van Vlaams Belang

 

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plaasmoorden - Aangrijpend docudrama

 

 

Wij waarschuwen onze lezers : sommige beelden zijn schokkend.

 De gesproken dialogen verlopen in het Afrikaans en zijn niet altijd goed verstaanbaar, maar alles is in het Engels ondertiteld en de beelden spreken voor zich.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was wuppert da in Wuppertal ?

 

Einde van de ramadan: De islam hoort tegenwoordig bij Wuppertal

Ter gelegenheid van de islamitische vastenmaand ramadan waren er afgelopen zondag duidelijke woorden – ook met het oog op rechts-radicale overvallen.

Met Id al-Fitr, het feest ter gelegenheid van het einde van de ramadan, eindigde zondag de islamitische vastenmaand ramadan. Vrijdag was daar een feestelijke bijeenkomst van moslims en vertegenwoordigers van de stad in de aula van de scholengemeenschap Barmen aan vooraf gegaan. Wat burgemeester Peter Jung dat jaar daarvoor al had bevestigd, herhaalde hij vrijdag en verwees daarbij nogmaals naar ex-president Christian Wulff: “De islam hoort tegenwoordig bij Wuppertal”.

Daarbij is er sprake van een tekortkoming van de stad, die Jung niet verzweeg. Onlangs nog werd in een onderzoek vastgesteld, dat het rechts-radicalisme in Wuppertal op een bijzonder goede voedingsbodem valt. Daartegen zou men krachtig moeten optreden. Het zou zeer zeker te verwekomen zijn dat er meer moskeeën in Wuppertal zullen ontstaan. “We moeten de islam in ons midden halen.”

Jung benadrukte bovendien, dat het alleen maar vanzelfsprekend zou zijn dat moslims, die in Wuppertal gewoond hebben, uiteindelijk ook in de stad zullen worden begraven. Het zou grotesk zijn om hun stoffelijke overschot met een vliegtuig naar een ver land te brengen.

 

Als verrassingsgast prees Zülfiye Kaykin, de staatssecretaris van integratie in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, de politiek van de stad Wuppertal i.v.m. de islamitische medeburgers. Het doel van de deelstaat Nordrhein-Westfalen zou zijn om de dialoog spoedig op hetzelfde niveau te voeren dat de stad Hamburg al heeft bereikt. Daar gaat het vrij van school op islamitische feestdagen contractueel vastgelegd worden, net zoals godsdienstonderwijs en begrafenisrituelen zullen worden verankerd.

Dit punt heeft de Wuppertaler vertegenwoordiger van de moskeeverenigingen vrijdag bewust niet willen aanspreken. Desalniettemin willen ze heel graag dat er drie dagen tijdens de ramadan en vier dagen ter gelegenheid van het offerfeest Qurban als officiële feestdagen worden erkend. Als tegenprestatie zouden ze bereid zijn om op christelijke feestdagen te werken om de werkgevers niet overmatig te belasten.


http://ejbron.wordpress.com/2012/08/22/einde-van-de-ramadan-de-islam-hoort-tegenwoordig-bij-wuppertal/#more-25109


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de Nieuwsbrief van Vlaanderen Vlagt Verder

 

De Enecotour

- De Belgische dameshockeyploeg werd elfde. Ze speelden heldhaftig maar kwamen amper aan scoren toe. Toch had de hockeyfederatie vóór de Spelen de enige speelster die regelmatig scoorde om eerder duistere redenen uit de ploeg gezet. Op geen enkel ogenblik werd door ook maar één journalist van de pers (geschreven, radio, tv) aan de verantwoordelijken daarover een kritische vraag gesteld… Het zal niet gemogen hebben. De journalisten kennen het wereldje van de bobo’s en willen niet op een zwarte lijst belanden en zo hun boterham met choco in gevaar brengen.

Wellicht was de betrokken speelster geen braaf meisje maar als je alle niet-brave, niet-gewillige topsporters in alle disciplines thuis moet laten zou het maar een trieste bedoening zijn!

- Zoiets kon de zilverenmedaillewinnaar, de karabijnschutter Lionel Cox, niet gebeuren: Geen bobohond of journalistenkat kwam naar zijn persconferentie, voorafgaand aan zijn optreden! Na zijn zilver was het echter drummen van jewelste… 

- Wie zelf wat aan sport heeft gedaan weet wat je moet doen (en vooral laten) om een zeker niveau te bereiken en dat niveau te behouden. Hij weet dat je op de eerste plaats met heel veel karakter de strijd aanbindt tegen jezelf en.heeft respect voor elke sporter.

- Ga eens naar een veldrit kijken: Enkele renners verdienen heel goed hunne kost, enkelen verdienen een fatsoenlijke boterham, een vijftal doet het voor de pree van een naain-toe-faaive-werker en de rest gaat gewoon overdag werken, gaat ook elke avond trainen en ploetert tijdens de wedstrijd door dezelfde modder en stof als de méérverdienende collega’s. En eenmaal de eerste vijf langs de camera’s gepasseerd zijn  komen ze niet meer in beeld en is er vanuit de media geen greintje belangstelling meer voor die onbezoldigde dwangarbeiders (m/v).

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministerin Milquet in haar (figuurlijk) blootje

  

 

 

Laurent Louis is niet onze geprefereerde Franstalige parlementair. (bij nader inzien, is er geen enkele). De man is een notoir Vlamingenhater en hij is een restant van de partij van Modrikamen. Dat neemt niet weg, dat Louis, naast vaak moeilijk te verteren standpunten, ook rake waarheden durft te poneren in de Kamer, zoals uit bovenstaande interpellatie over de onveiligheid in Brussel blijkt en het feit dat personeel van de vervoersmaatschappij niet langer bepaalde metrostations wil betreden.

De Brusselse politiek-correcte schètkont Milquet negeert op een onaanvaardbare wijze de vragen van Louis en zij doet haar bijnaam van madame Non alle eer aan. Deze interpellatie dateert van februari 2012 maar intussen zijn de zaken zo geëscaleerd dat het lachwekkend is, Milquet vandaag bezig te horen, hoe zij voor een halfjaar alle veiligheidsproblemen wegwimpelde als negatieve stemmingmakerij. Het was Fred die onze aandacht op deze video vestigde.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met onze Brusselse agenten, die geregeld als boksbal fungeren?

 

Niet alleen in Rusland denkt men anders over de waarde van een politieagent dan in onlandje B, ook in de VS kan zoiets veel kosten.

Enkele weken geleden reed het vriendje van actrice Stephanie Pratt met zijn glimmende Ferrari 458 over de van een agent. Dat zou hem nu wel eens heel duur te staan kunnen komen…

Tien miljoen dollar, dat is wat agent Felix Recio nu eist nadat Julien Chabbott over zijn voet reed, zo lezen we net op New York Post.

Felix zijn voet deed heel erg pijn na het incident, kon niet meer gaan werken enzovoort. Wel nam hij een advocaat onder de arm. En die advocaat, die vond nogal stevige argumenten tegen de Ferrari-rijder: “Chabbot had zeer duidelijk geen respect voor het leven van agent Recio. Door hem aan te rijden met zijn Ferrari kon hij hem evenzeer morsdood kunnen rijden.”

Volgens de advocaat doet de voet van zijn cliënt nu zoveel pijn, dat hij nog niet weet wanneer hij weer kan gaan werken en wordt er de ronde som van tien miljoen dollar geëist. Julien Chabbott van zijn kant houdt dan weer vol dat de agent een flink stukje komedie speelde.

Bron : Clint


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke VIPS steunen Obama en Romney ?

 

Voor de kandidaten die naar het Witte Huis willen (of er willen blijven zitten) is het belangrijk zoveel mogelijk klinkende namen achter zich te krijgen, en dus proberen zij beroemdheden over te halen om zich uit te spreken over de vraag welke kandidaat zij steunen. Afgelopen weekeinde kwam Clint Eastwood over de brug: hij steunt Mitt Romney.
 
Gene Simmons © anp. Alhoewel Hollywood over het algemeen wat links georiënteerd is en veel acteurs zich achter de Democratische kandidaat scharen, is Eastwood niet de enige beroemdheid die zijn voorkeur voor Romney heeft uitgesproken. Zo heeft de acteur Robert Duvall een fondsenwervingsavond voor Romney voorgezeten en steunt ook Gene Simmons, de bassist van de rockband KISS, de Republikein.

Rockster Kid Rock heeft tijdens een ralley in Michigan voor Romney opgetreden en zal eind augustus ook spelen tijdens de Nationale Conventie van de Republikeinen. Zijn nummer 'Born Free' wordt als campagnelied gebruikt.

De hit 'The Eye of the Tiger' van Survivor werd tijdens campagnes overigens ook gebruikt, maar die moesten de Republikeinen op verzoek van de band van de speellijst schrappen.

Een andere belangrijke 'endorsement' kwam van vastgoed-magnaat en 'The Apprentice'-ster Donald Trump. 'Mitt is taai, hij is slim, hij is scherp, en hij zal niet toestaan dat er slechte dingen gebeuren met dit land', zei Trump in een toespraak.

Uitgerekend de moeder van Brad Pitt heeft zich voor Romney uitgesproken omdat hij tegen het homohuwelijk is, terwijl haar zoon ooit heeft gezegd dat hij pas met zijn vriendin Angelina Jolie wil trouwen, als iedereen in de Verenigde Staten, inclusief homoseksuelen, met zijn geliefde in het huwelijkbootjes kan stappen.

Ook de vader van Angelina Jolie, de acteur Jon Voight (Midnight Cowboy) steunt Romney. En hoewel Obama vier jaar geleden nog op de steun supermodel Cindy Crawford kon rekenen, heeft zij nu geld gedoneerd aan het team van Romney.

Op het lijstje van acteurs die Obama steunen, staan namen van acteurs als George Clooney, Will Smith, Samuel L. Jackson, Michael Douglas, Antonio Banderas en Eva Longoria. Hij kan ook rekenen op popsterren als Beyoncé, Maxwell, Lady Gaga en Mariah Carey, op de sportsterren Magic Johnson en Mohammed Ali, en komieken als Billy Crystal en Eddy Murphy.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curiosity klaar voor testrit

 

Ruim twee weken na de landing op Mars gaat Curiosity vandaag voor het eerst een testrit maken. Als alles goed werkt kan de Marswagen komend weekend echt aan het werk.

Curiosity begint vandaag voorzichtig en zal drie meter vooruit rijden. Dan moet de verkenner naar rechts draaien en vervolgens een paar meter achteruit rijden. De hele operatie zal een half uur duren.

Eerder heeft het Curiosity-team het stuurmechanisme al getest door de wielen te draaien. Ook de wetenschappelijke instrumenten aan boord van de wagen zijn de afgelopen dagen aan tests onderworpen.

Zondag werd de ruim 2 meter lange robotarm uitgeprobeerd. De arm heeft onder meer een boor en een schep om grond- en steenmonsters te verzamelen.

Kapotte windmeter
Tot nog toe hebben de controles vrijwel geen mankementen aangetoond. Alleen het weerstation REMS lijkt wat schade te hebben opgelopen bij de landing. Een van de windmeters is kapot, maar het instrument heeft nog een tweede windmeter die probleemloos functioneert.

"Het werkt nog steeds bijna volledig", zegt Ashwin Vasavada van het Curiosity-team. "Alleen kan er een beetje twijfel zijn over de windrichting."

Als de testrit goed verloopt, gaat Curiosity zaterdag op weg naar zijn eerste doel, een plek die wetenschappers Glenelg hebben genoemd. Op die plaats, 400 meter van de Marsverkenner, zijn verschillende geologische formaties gesignaleerd die de onderzoekers van dichtbij willen zien.

Het uiteindelijke doel is Mount Sharp, een vijf kilometer hoge berg in het midden van de krater Gale, waarin Curiosity is geland.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram

Fatwa over de vraag waarom de Profeet Mohammed zowel met Khadija trouwde, die oud genoeg was om zijn moeder te kunnen zijn, als ook met Aïsha, die zijn dochter had kunnen zijn.

Van de deskundige Tareq al-Habib, professor psychotherapie en oprichter van een Arabisch internetforum in Saoedi-Arabië – 10.05.2012: de reden ligt in de persoonlijkheidsontwikkeling. 

Vraag: “Hoe is het te verklaren dat volgens uw stellingname men best een huwelijk aangaat met een vrouw, waarvan het leeftijdsverschil ca. 3 tot 5 jaar bedraagt, terwijl de Profeet Khadija huwde, die 15 jaar ouder was dan hij ?  U vindt dat het leeftijdsverschil best tussen de 3 en 5 jaar bedraagt, terwijl de Profeet als oude man met een jong meisje, Aïsha, trouwde.”

Antwoord: “Hierbij wil ik u deelgenoot maken van mijn psychologische analyse van het huwelijk van de Profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – met Khadija en Aïsha. 

Toen Allahs Profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – zich in de ontwikkelingsfase, d.w.z. toen hij zich in de voorbereidingstijd naar zijn profetendom bevond, had hij nog geen perfect karakter.  Ja, ik herhaal het, er waren nog tekortkomingen in zijn karakter vooraleer hij profeet werd.  En waar lag daar de reden?  Omdat hij niet bij zijn moeder opgegroeid was.  Hij beschikte wel over alle nobele eigenschappen, maar hij miste de moederlijke genegenheid.  Om die reden moest hij bij zijn eerste huwelijk met een vrouw trouwen, die moederlijke eigenschappen had: dus niet slechts de rijpheid maar bovendien ook de moederlijkheid. 

Hij trouwde met Khadija omdat hij van haar hield.  Khadija vulde het tekort in zijn karakter aan.  Dank zij Khadija was hij op zijn veertigste perfect.

De zaak lag helemaal anders met Aïsha - Allahs welwillendheid weze met haar.  Waarom Mohammed met het jonge meisje Aïsha trouwde?  Moslimgeleerden zijn van mening dat het hier om een uitzondering ging.  Ik heb echter mijn eigen persoonlijke analyse gemaakt.  Toen Allahs Profeet – Allahs zegen en heil wezen met hem – ouder werd, had zijn karakter zich ontwikkeld als het karakter van een vader, die voor kinderen wilde zorg dragen.  Daarom kon er slechts een vrouw bij hem passen, die de aard van een vrolijk meisje had: een extroverte persoonlijkheid.  En zo was Aïsha – Allahs welwillendheid weze met haar.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

 

Klik op de afbeelding om de link te volgenLiberalisme is de transformatie van de mensheid tot een kudde. Ze nivelleren bergen en valleien en noemen dat moraliteit.
 
 F. Nietzsche, 1844 – 1900, Duitse filosoof en filoloog.
 

*****

De ergste vorm van ongelijkheid is proberen ongelijke dingen gelijk te maken.
 
Aristoteles, 384 v.C. - 322 v.C.  Grieks filosoof


22-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Er werd aangebeld... 

Een vriendelijke madam vraagt een bijdrage als steun voor een vrouwtje die aan een zeldzame spierziekte lijdt en de kosten voor haar verzorging niet kan dragen. Ik wou daar niet op ingaan maar heb haar wel aangeraden te gaan bellen bij politieke mandatarissen van die partijen die wel miljarden over hebben voor de opvang van honderdduizenden gelukzoekers die hier nog nooit een poot hebben uitgestoken of een cent hebben bijgedragen maar niets over hebben om de nood van onze eigen mensen te lenigen.

Ludo

*****

Nieuwe oude spreuk

Vandaag toertje met de wagen gedaan en gezien: "waar men rijdt langs de Vlaamse wegen,overal komt men negers tegen"

ML

*****

Joël De Ceulaer

Een lezenswaardig artikel :

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120820_00264305

Toch jammer dat deze vent wel de balken ziet in het oog van sommigen, maar niet de draagbalk in voorgespannen beton in zijn eigen politiek correcte oog na het jaren geleden gevoerde debat tussen Filip De Winter en Awoe Jaja. Dat debat werd duidelijk gewonnen door FDW, maar Joël was de enige die vond dan Jaja gewonnen had "met de vingers in de neus". Sinds die dag moet ik Joëlleke niet meer en laat ik zijn schrijfsels links liggen (waar zij duidelijk thuis horen).

Regus Patoff

*****

"Het slachtoffer"

Gisteren werd het overlijden van Spitaels bekend. De V(vurig)R(rode)T(trien) van dienst wist op de radio om 1300 uur te melden dat Spitaels "het slachtoffer was van de Agusta-affaire"! Slachtoffer ! Maar het is eigenlijk typisch voor de kaviaarsocialisten : de criminelen zijn de slachtoffers.

Wim

*****

Kameraad Dieu, het slachtofrer volgens de 0000

Nieuws op radio 1 door Kathleen  :  ... Spitaels was ook één van de 'slachtoffers' van de Agusta-affaire.... http://www.radio1.be/programmas/actueel/herbeluister-het-nieuws  

Pol D.

*****

NV-a + Gantman =  Justitie + 3M

Is het niet ironisch dat de NV-a exact hetzelfde doet wat ze deze regering verwijt ? De veroordeelde ex-VLD schepen Gantman, posteren als Bestuurder bij de  Vlaamse Opera en als kandidaat gemeenteraadslid op de Antwerpse Nv-Alijst met op zijn bewijs van goed gedrag-en zeden :  '18 maanden cel, met uitstel- wegens misbruik van vertrouwen, verduistering en nog zo wat".  Een volgende kans, precies zoals 3M.

Gina


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Journaal voor Jan Modaal

 

Goede avond beste kijkers en welkom,

Vandaag was het weer een echte zomerdag. In de loop van de week zullen de temperaturen verder naar een normale waarde dalen.

- In Brussel werden twee agenten een week werkonbekwaam geslagen door een jongeman nadat hem zijn indentiteitspapieren gevraagd waren na de klacht van een dame die  zou zijn lastiggevallen. Polititiversterking werd opgeroepen om de man, die gekend was bij de politie, over te brengen naar de petoet, waarna hij na een praatje met de onderzoeksrechter naar huis mocht wandelen. De commissaris van politie  is misnoegd over zoveel tolerantie.(film en commentaar)

- In Peer kregen 4 agenten muilperen en harde noten te kraken van agressievelingen met als gevolg  werkombewaamheid voor enkele flikken.

- In Rekkem, aan de Belgisch-Franse grens werd een juwelierszaak overvallen. De daders konden ontkomen met enkele juwelen. Men vermoedt dat een Noord-Franse bende actief is in de streek. Dat vermoeden bestaat al vele jaren(film en commentaar)

- In de zaak van Priscilla, het jonge meisje dat dood in een weide werd aangetroffen, blijkt na autopsie dat er geen medicijnen in het lichaam werden aangetroffen. De verdachten in deze duistere zaak blijven aangehouden.(film en commentaar) Het gaat om een man van 41 en twee kinderen van 12 en 16 jaar.

- In Deurne (Antwerpen) werd een vrouw op het zebrapad doodgereden door een 2O-jarige automobilist .Na de eerste vaststellingen bleek dat overdreven snelheid oorzaak van het ongeval is .De jonge gast die de dame doodreed was in shock na het bekijken van de schade aan zijn autooke.(film en commentaar)

- In Hofstade werden 8 ladderzattte Polen door de politie uit het recreatiedomein gehaald na klachten van derden. De slimovitchen hadden geen identiteitspapieren bij zich, niettegenstaande er eenpaspoortcontrole in het domein ingevoerd werd na de amok en de vernielingen door "Brusselse jongeren" verleden jaar.(film en commentaar)

Tot slot nog een blik op de weerkaart voor morgen die nu en dan mogelijks een buitje voorspelt bij dragelijke temperaturen. Nog een aangename avond bij VTM en geniet verder van onze uitzending. Morgen is het de beurt aan Stef-met-de-bruine-hertenogen om het nieuws te kleuren.

Senior

PST :  Ik vergat nog te melden dat de oprichter van het Zilverfonds, den Baard uit Palermo aan de Noordzee kwam vertellen dat "den elentriek" niet duurder mag worden. Wij geloven hem !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 856)

 

Wij moeten dringend terug naar school. Ja, daar zijn we nu zeker van overtuigd. Maanden geleden lazen we in onze politiek correcte dagbladen dat er wat problemen waren met de voetbalclub Beerchot.  

Sommige spelers werden niet of veel te laat betaald en het nieuwe grote opperhoofd, Patrick Van Noppen, verklaarde aan al wie het horen wilde dat er geen vuiltje aan de lucht was.

Maanden later stellen we vast dat er inmiddels een reeks spelers werd gekocht en dat de toekomst er terug hoopgevend uitziet. Vandaag blijkt dat na vier speeldagen, Beerschot welgeteld één (1) puntje heeft en als laatste in de rangschikking staat. Niets om vrolijk van te worden en zeker niets om aan belangrijke nieuwe inkomsten te denken. Onze opgedane kennis over bedrijfsbeheer, boekhouding en andere vormen van geldverdienen leren ons , dat het er met Beerschot waarschijnlijk niet zo goed voorstaat. Maar blijkbaar hebben al onze opgedane ervaringen en studies tot niets gediend.

De kranten vertellen ons vandaag,  dat Beerschot een uniek trainingsparadijs van niet minder dan 10.000.000 euro aan het bouwen is. Gejuich alom. Volgens sommigen komt een gedeelte van dat bedrag van de Stad Antwerpen maar nergens wordt dat duidelijk aangetoond.

Opperchief Van Noppen geeft wel toe dat er nog wel wat geld moet gezocht worden maar ziet daar zoals naar gewoonte geen enkel probleem in. Als we nu door die investering 500.000 euro per jaar moeten ophoesten voor die afbetalingen dan is dat maar zo verklaarde hij aan zijn gesprekspartner. We hoeven dan gewoon maar één speler minder per seizoen te kopen.

Met deze verklaring bewijst manitoe Van Noppen dat de hele voetbalwereld een gigantische wereld van bedrog is geworden en dat spelers, zoals in de Middeleeuwen gebeurde met slaven, gekocht en verkocht worden als emmers zeep. Ook begrijpen we niet dat een club die enkele maanden geleden bepaalde spelers niet tijdig kon betalen en nu plots 10 miljoen euro kan investeren om zogenaamd winstgevende spelers te gaan kweken daar toe komt. Dit is de reden waarom we de mening toegedaan zijn dat we dringend terug naar school moeten om te trachten al deze, naar onze mening zinloze en onbegrijpelijke toestanden, te leren te begrijpen.

Indien voor sommigen voetbal een feest is dan wordt het voor ons meer en meer een onbegrijpelijke heksenketel.

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nv-A : Naamloze Vennootschap voor Allochtonen

 

André Gantman, ex-VLD, werd in 1995 schepen voor personeelszaken in Antwerpen, maar moest dat ambt voortijdig opgeven wegens zijn betrokkenheid bij een fraudezaak. Hij werd op 20 maart 2000 aangehouden op verdenking van mededaderschap aan bedrieglijke bankbreuk en zat ruim twee maanden in voorarrest in de gevangenis van Antwerpen. In 2006 werd Gantman voor deze zaak veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel. Zijn politieke carrière was afgelopen.*

In juni zette André Gantman de overstap naar de N-VA, nadat hij eerder voor de N-VA bestuurslid werd van de Vlaamse Opera.

Met deze zet wil de N-VA waarschijnlijk stemmen in de Joodse gemeenschap ronselen, hoewel dit misschien de Turkse gemeenschap niet welgezind is. Zou dit de reden kunnen zijn dat Kir zich heeft teruggetrokken als kandidaat? En wat gaat de Turkse kandidaat-districtsburgemeester is Zuhal Demir daar wel van zeggen?

Qua N-VA multicul spant Lokeren toch de kroon met volgende kandidaten op de lijst: Nuren Kiran, Abdul Nassaj, Elena Sukinina, Giulia Achmedova en Zsusanna Pauwelsné zijn alle vijf kandidaat voor N-VA. Zij hebben respectievelijke Turkse, Syrische, Russische, Oezbekistanse en Hongaarse roots.

"We hebben gekozen voor een weerspiegeling van het interculturele Lokeren op onze lijst”, zeggen ze daar. Echt SP-asiaans.

Men zou er bijna een nieuw gezegde kunnen op baseren: “Als de N-VA de lijsten maakt, politici let op uw kiezers”.

Wes Hardin

* De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft voormalig VLD-schepen André Gantman (56) vanmorgen veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor misbruik van vertrouwen, witwaspraktijken en het onttrekken van gelden aan ABC Containerline. Hij trad destijds op als advocaat en lobbyman voor deze Antwerpse rederij. (Het Nieuwsblad)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kameraad Dieu en Kameraad Nicht

 

"Eind van de jaren 1980 noemde de Britse zakenkrant Financial Times Guy Spitaels de machtigste man van België. En eerlijk gezegd, dat was hij ook. Bij de verkiezingen van december 1987 haalde de PS ruim 40 procent van de Franstalige stemmen. Daarmee domineerde hij niet alleen de Waalse maar ook de Belgische politiek. Een regering maken zonder de PS was gewoon onmogelijk. Dat heeft Wilfried Martens moeten ondervinden. Zijn almacht dateert uit die tijd. Opvallend genoeg heeft zijn zware veroordeling naderhand in het Agusta-proces dat prestige niet aangetast. Hij was tot voor kort zowat de enige die Elio Di Rupo tot de orde kon roepen."

Tot zover Rik van Cauwelaert in Knack.

Spitaels, de enige die Di Rupo op de vingers kon tikken ? Was dat wellicht omdat zijn zoon een homoseksuele relatie had met de huidige premier, zoals langs diverse kanten gefluisterd wordt ?  Wat alleszins vast staat, is dat Marie Arena, de over het paard getilde Waalse socialiste, de zus is van Di Rupo's ex homo-vriendje. 

Rare relaties bij de Waalse kameraad-nichten. Voor de rest doen wij er het zwijgen aan toe bij het heengaan van om het even welke Waalse socialist.  Met de onverbiddelijke en onmenselijke houding die zij aannemen bij de dood van correcte Vlaams-nationalisten, verdienen zij niet de minste blijk van ons respect als hun eigen sjoemelaars de dood ingaan.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang reageert op extremistische koranscholen

 

We komen terug op ons artikel van gisteren over de extremistische koranscholen in het land B, zoals door kamerlid Peter Logghe nagevraagd bij ministerin Turtelbaum.

 Peter Logghe vroeg tevens hoeveel leerlingen deze scholen eigenlijk tellen. Dat minister Turtelboom hierop het antwoord schuldig moest blijven, geeft aan hoezeer onze veiligheidsdiensten in het duister tasten. Gezien uit buitenlandse voorbeelden bleek dat in het lesmateriaal van dergelijke scholen vaak antisemitische en jihadistische (oproep tot heilige oorlog) taal werd gepredikt, vroeg Logghe tevens naar de controle op het lesmateriaal in deze scholen. Opvallend is dat de minister in haar antwoord deze verantwoordelijkheid doorschuift naar de gemeenschappen. “De Veiligheid van de Staat is niet bevoegd om toezicht te houden op lesmateriaal, dit is een taak voor de gemeenschappen”, aldus Turtelbbom.

Dat de staatsveiligheid een private instelling met financiering uit een land waar de sharia heerst, weigert te controleren op inhoud is al even wraakroepend als verontrustend. In hun cynische antwoord verwijzen ze naar de onderwijsbevoegdheid van de gemeenschappen.  Niettegenstaande geeft de staatsveiligheid toe “dat deze onderwijsinitiatieven beantwoorden aan de wil van de Saoudische autoriteiten om de officiële islam van het land, het wahabisme, te propageren. Deze doctrine baseert zich op een strenge benadering van de islamitische godsdienst zoals die beleden werd in de tijd van de profeet. Door te investeren in de islamitische scholen in het buitenland hoopt het regime eveneens studenten aan te trekken naar zijn Wahabistische universiteiten. Op deze manier zijn zij op hun beurt beter in staat om deze godsdienst te propageren in hun land van herkomst.”

Afgelopen weekend waarschuwde de Amerikaanse veiligheidsdiensten nog voor de lakse houding van Europa tegenover moslimextremisten: “We gaan ervan uit dat men op elk moment in Europa kan toeslaan, zonder waarschuwing vooraf”, verklaarde Daniel Benjamin van de Amerikaanse anti-terreurcel (De Morgen, 17.08.2012).

Vlaams Belang-Kamerlid Peter Logghe kondigde” alvast aan dat hij bevoegd minister Turtelboom bij de eerstkomende plenaire vergadering aan de tand zal voelen. En ook Vlaams fractievoorzitter Joris Van Hauthem liet weten dat de Vlaams Belang-fractie onderwijsminister Smet hierover aan de tand zal voelen.


 


21-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 21 augustus 2012 (2)

 

             Turkse advocate voor NVA

Voor de zoveelste maal hoor ik de uitspraak "niet in hokjes denken" of zetten. We moeten buiten de hokjes denken.

Wat ze eigenlijk bedoelen is dat we moeten veralgemenen, we mogen geen beperkingen erkennen, we mogen geen onderscheid maken tussen een Turkse migrant die geen Vlaams praat en een Vlaming die hier geboren en getogen is.

Maar dat is volledig tegen de natuur ingaan (hallo groene potentaten). De natuur maakt wel onderscheid, anders was er geen leven mogelijk. We zijn geen ééncellige levensvormen en dan nog zou de vraag blijven of de ene cel volledig gelijk zou zijn aan de andere.

We zitten allemaal in bepaalde hokjes. Fysisch en psychisch. Je bent een man of een vrouw. Je bent groot of klein (of tussenin). Je bent donker of licht (haar en huid). Je hebt een vurig temperament of je bent een koele kikker. Je bent moedig of je bent laf. Je bent een Vlaming of je bent een Turk.

Foxy

*****

Stadstrommelaars

Is dat nu toeval dat die stadstrommelaars gekleed zijn met de kleur van een bepaalde partijkaart. In ieder geval hun vervangers,zijn kleurloos ,zielig , sober en armzalig gekleed, een toekomstbeeld van onze stad Antwerpen ?

René

*****

Het Parket

Een samenraapsel van kleuterjuffrouwen die allemaal minstens éénmaal op de buis moeten geweest zijn om zever te komen verkopen. By the way, we zijn niet geïnteresseerd in die zever, wij willen en eisen dat gewelddadig gespuis opgesloten wordt en is het van vreemde origine dat het van ons grondgebied geflikkerd wordt.

Ik begin echt te geloven dat die freubeljuffrouwen barsten van de angst voor het gespuis, daarom dat ze dat zootje m.i. al laten lopen voor dat ze ze gezien hebben. Als de agent zijn rapport aan ’t schrijven is tikt er al iemand op het raam en staat hem daar vierkant uit te lachen en wie denken jullie dat die iemand die daar te lachen staat is ? Juist.

Jean

*****

Wat hebben die arme zusters der Arme Klaren toch misdaan ?

Dat ze zo dom zijn als 't paard van Christus! Wereldvreemd, en maagd.

Christina

*****

Het prachtland Pakistan

Het berichtje heet één dag op de teletekst van de OOOO gestaan om daarna geruisloos te verdwijnen: In Pakistan werd een 11-jarig meisje met het Down-syndroom in de gevangenis opgesloten omdat het enkele bladzijden uit een exemplaar van Mein Koran zou hebben gescheurd.  Wie zou ook weer dat de islam een godsdienst van liefde en vergevingsgezindheid is ?

Regus Patoff

*****

Nv-A - Enkele vraagjes en bedenkingen

Nv-A. Met de A van alliantie. Wikipedia zegt hierover: "Een alliantie of een bondgenootschap is een verdrag tussen staten, zakenpartners of individuen, omwille van een gemeenschappelijk voordeel." Hoe zit het met dat "gemeenschappelijk voordeel"? Ik zie alleen maar één voordeel, niet gemeenschappelijk. Het kan ook geen verdrag tussen "staten" zijn want er is tot hiertoe maar één staat die zich niet wil splitsen. Of beschouwt de Nv-A zich als een staat?Een Vlaams bondgenootschap met zichzelf dan vooraleer het onafhankelijk is? Dat is absurd. Zakenpartners dan. Er is BDW aan de ene kant maar wie is de andere, Vlaanderen? Die lijdt dan wel een enorm verlies. Individuen? Tussen BDW en wie? Misschien is de naam ondertussen van begrip veranderd en is het eerder een nv of naamloze vennootschap geworden, van allochtonen misschien ?

Foxy

*****

Gedicht ' Hitte'

Heel erg mooi, straalt zo eenvoudig rust uit, zo'n gedicht blijft hangen. Naar mijn gevoel is het meer het Brugs dialect, of het zweemt er toch naar: héél goed te begrijpen.  Ik zal het meerdere keren herbeluisteren en van genieten.

Christina

*****

Floriaan Terbeke

Floriaan, hoe zou jij hier in dit, onzalige land kriminelen oppakken langs de straat ? Onze politie heeft alle middelen maar mag ze niet gebruiken. Ze moeten zich op hun gezicht , en elders, laten timmeren en zo vlug mogelijk maken dat ze wegkomen. Ga daar als garde maar eens aanstaan.

We zouden kunnen trachten om ons als kanton in Zwitserland te laten opnemen, maar dat het zal lukken is andere koek, omdat we o.a. een hoop politiekers in ons zog meesleuren die de wereld ons niet benijdt. Zonder zouden we mogelijk nog een kans maken. Stel je voor dat je terug op de straat kan wandelen zonder enig risico op verlies van goed en leven.

Dat de OCMW's met ons geld het eigen volk mag helpen, zoals mensen met tegenslag (Dromen mag nog.)

Grüest-sie Daniel

*****

Pakistan

Meer informatie over het 11-jarig meisje dat in Pakistan in de problemen kwam   http://www.lefigaro.fr/international/2012/08/20/01003-20120820ARTFIG00410-pakistan-une-chretienne-risque-la-mort.php

Regus Patoff

*****

Aanbevolen lectuur

'De economie van goed en kwaad' van Tomas Sedlacek. Scriptum-Uitgeverij maar beschikbaar bij elke winkel van de Standaard Boekenhandel. Het boek is een zoektocht naar de economische zingeving van Gilgamesj tot Wall Street.

Moet je gelezen hebben.

Fugu

*****

Arme Klaren van Malonne. @ Beste Wim.

Volgens uw mening is het een goede daad van de zusters om 3M op nemen in geval dit mens (?) zou vrijkomen ... want wie zou zo een duivelin naast zijn deur willen ? 

Mag ik er u vriendelijk op wijzen dat het nu wel klaar en duidelijk is dat de zusterkes al langer dan gisteren dit scenario hadden voorzien en zij niet hals-over-kop geconfronteerd werden met de vraag (van wie?) tot opname van dit "verontmenselijkt" schepsel.

Indien de zusterkens vandaag op hun beslissing terugkomen en njet zeggen blijft 3M waar zij nu is en hoort te zijn ...want één van de voorwaarden was dat zij onderdak moest hebben en een bezigheid. Het is m.i. niet de taak van zusterkes om een dergelijk creatuur eten en drinken te geven. Jezus van Nazareth was klaar en duidelijk in zijn uitspraak toen hij zei dat kindermoordenaars een molensteen om de nek moeten krijgen en in de diepste wateren moeten verdwijnen. De daden van Martin zijn onvergeefelijk en verdienen geen enkele vorm van genade. Waarschijnleijk is het bij de Klaartjes nog niet doorgedrongen dat het monster de honden van Dutroux eten en drinken gaf terwijl hij in de nor zat, maar onderwijl Julie en Melissa liet creperen en de hongerdood sterven.

Neen, op enig begrip van mijn kant moeten de Klaartjes niet rekenen.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkse advocate is kandidaat-disctrictsburgemeester in Antwerpen voor Nv-A

 

Antwerpse Stadstrommelaars worden vervangen door dit tof ensemble. Dank, NvA.

 We gaan het nog eerst even uitleggen hoe de situatie in Antwerpen in mekaar zit. Antwerpen telt 506.000 inwoners die verdeeld zijn over 9 districten (de vroegere randgemeentes). Het beleid wordt gevoerd door de gemeenteraad (55 leden) en het college van burgemeester en schepenen (11 leden). Deze situatie bestaat sedert 1983.

Daarnaast zijn er districtsraden die eveneens door de bevolking verkozen worden (en soms door Digipolis, een autonoom stedelijk bedrijf dat volgens kwatongen beweren, corrigerend ingrijpt als de uitslag van de verkiezingen niet aan het door socialisten overheerste machtsapparaat beantwoordt). Het grootste district is de vroegere stad Antwerpen met ca. 200.000 inwoners, dan volgen in orde van inwonersaantallen : Deurne, Borgerhout, Merksem, Berchem, Wilrijk, Hoboken, Ekeren en de verzamelde Polderdorpen Berendrecht, Zandvliet en Lilo.

Veel heeft het allemaal niet om het lijf, want de bevoegdheden van deze districten zijn zeer beperkt en vooral van adviserende aard.  De initiële bedoeling was, dat het beleid dichter bij de burgers zou komen, maar daar is niets van in huis gekomen.  Vraag in het district Antwerpen naar de naam van de districtsvoorzitter (die zichzelf graag tooit met de titel districtsburgemeester)  en 95% van de bevolking blijft u het antwoord schuldig. De districten zijn de Kindergarten van de stedelijke politiek en een behoorlijke bijverdienste voor de leden van de onderscheiden districtscolleges.

De Nv-A-lijst wordt in de oude stad Antwerpen aangevoerd door mevrouw Zuhal Demir, advocate en Kamerlid. Zij was van in haar studententijd sociaal bezig, ondermeer in Amnesty International. 

Op Youtube vonden wij een leuk filmpje uit het Terzake archief van 2010 waarin het fanatieke Gelaarsde Vrouwtje Cools, de kandidate Zuhal Demir voorstelt als "een Turkse advocate". Als de 0000 het fier verkondigt, durven wij het niet ontkennen.  Rotterdam heeft met Aboutaleb een Marokkaanse burgemeester, de stad Antwerpen probeert het dankzij de TV-flaminganten met een Turkse.    

De Nv-A heeft het in haar programma over meer bevoegdheden voor het district, waar wij best kunnen inkomen en verder moet er  korter op de bal gespeeld worden wat betreft kleine criminaliteit zoals overlast en sluikstorten. Districten moeten volgens de partij zelf boetes kunnen uitschrijven, maar moeten ook voor een goed onderhoud van infrastructuur zorgen, zodat buurten er niet verwaarloosd bij liggen, wat tot criminaliteit zou uitnodigen.

Wie gewonnen is voor wereldvreemdheid of kortweg over de omgekeerde wereld, die komt bij Nv-A behoorlijk aan zijn/haar trekken.  Vooral het krampachtig verzwijgen van de criminaliteit die als een loden mantel op het dagelijkse leven weegt, is veelbetekend en pijnlijk. Gelukkig grijpt de aanstaandse Turkse burgemeester terug naar boetes die verdere misdaad zullen tegengaan. 

- De Antwerpse districtsburgemeester is Chris Anseeuws (sp-a) - Ooit van gehoord ?

- De Antwerpse districtslijsten worden aangevoerd door : Gerolf Annemans (VB) en Willem-Frederik Schiltz (Open-VLD).

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Logghe en de radicale moslimscholen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Beste Ray, beste Angeltjes,

Inderdaad, voor de minister was het even schrikken. In dit gezegende land zijn er blijkbaar tientallen radicale moslimscholen actief, gefinancierd door Saoedi-Arabië. Hoeveel leerlingen er werkelijk ingeschreven zijn en de lessen volgen, welke lessen er worden gegeven, en wie de leraars zijn: u heeft er het raden naar, ik heb er het raden naar, en de minister blijkbaar ook. Zelfs de Staatsveiligheid weet het niet, laat ze mij weten.

Het bericht haalde in elk geval flink de pers, maar het publiek mocht blijkbaar niet weten dat het Vlaams Belang achter deze pertinente vraag zat. Maar de Angeltjes weten natuurlijk beter!

Met groeten,

Peter Logghe
Volksvertegenwoordiger




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!