Angeltjes
24-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shakotan in Japan

 

 

.

De Japanse video-producent van wie wij regelmatig films overnemen, doet vandaag een test met een nieuwe camera, als wij althans zijn korte mededeling juist interpreteren. Het in- en uitzoomen staat nog niet op punt en zijn beelden zijn veel beweeglijker dan bij zijn andere films. Het onderwerp leent zich trouwens minder tot statische beelden. Hij is op bezoek in Shakotan, een toeristische trekpleister aan de Westkust van het noordelijk gelegen eiland Hokkaido. Uit de beelden maak ik op dat hij een nieuwe vriendin heeft, maar ook dat is meer gissen dan zekerheid, maar de suggestie past aardig bij mijn nieuwsgierigheid naar het menselijke gedrag. De video geeft een goede indruk van de schoonheid van de natuur in dat weinig bekende deel van Japan.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 857)

 

Jaren geleden hadden we in de luchtvaartsector een staatsbedrijf dat gigantische bedragen aan belastinggelden jaar na jaar bleef verbrassen.
Op één beheerder na die door de enige privé-aandeelhouder(sociéte générale met 5%) werd benoemd was de hele raad van bestuur in handen van beroepspolitiekers. Weinigen weten dat één van die beheerders Bob Cools, de vroegere burgemeester van Antwerpen en zoals gebruikelijk van sp.a signatuur, was. Als beheerder van SABENA vloog onzen Bob regelmatig mee in "first class" en was dus TEGEN de luchthaven van Deurne zoals de hele SABENA-meute. Dat de zogenaamde wereldhaven Antwerpen nu de enige haven ter wereld is zonder een behoorlijke luchthaven is grotendeels aan die politieke benoeming te danken.

Slokop SABENA heeft miljarden gekost aan de belastingbetaler en toen het feest niet meer te betalen viel, werden de boeken gesloten. Niemand had ooit durven denken dat een staatsbedrijf failliet zou kunnen gaan. Maar het gebeurde. En de belastingbetaler plukt er nog steeds de voordelen van. Na het "failliet" van Sabena kwamen er niet minder maar méér luchtverbindingen van en naar Brussel; na de Sabenaramp daalden de tarieven; en na het Sabena-debacle bleven er evenveel arbeidsplaatsen in onze luchtvaartsector. Voor de belastingbetaler werd deze faling een zegen en voor de luchtvaartklanten kwam er geen enkel nadelig gevolg.

Nu we de gigantische verliezen lezen in de pers van "de lijn" en van "de NMBS" en de miljarden die daar juist zoals bij SABENA worden verbrast kunnen we alleen hopen dat men juist zoals een tiental jaar geleden ook de knoop durft doorhakken en deze beide ondernemingen failliet laat gaan. Er zal veel knarsetanden zijn bij de vakbonden die steeds aan de basis hebben gelegen van al deze economische kankers.
Maar voor de belasingbetaler zou het een winst van miljarden euro's opleveren. Bovendien zou juist zoals na het verdwijnen van Sabena gebeurde een reeks privé-ondernemingen op de korste tijd alle dienstverleningen overnemen maar niet meer op kosten van de gemeenschap.

Men zegge het voort,
Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale politie zal Klarenklooster extra beschermen

 

Het staat nu vrijwel vast dat 3M (Monster Michelle Martin) volgende week voorwaardelijke zal vrijkomen en haar intrek zal nemen bij de wereldvreemde nonnen van Malonne.

Ministerin Milquet heeft de federale politie bevolen in overleg met de politie van Namen het klooster extra te bewaken als de kindermartelares en -moordenares er zal verblijven.

De burgemeester van Namen ontmoette vorige week al de zusters klaren, samen met de procureur des konings en vertegenwoordigers van het Justitiehuis, de federale en de lokale politie. De misvieringen op zondag, waar tot nu toe politiemensen in burger aanwezig waren, zullen voortaan achter gesloten deuren plaatshebben. De zusters  zullen ook veel selectiever zijn in het onthaal van mensen in het kader van spirituele bezinning.

Kortom heel de officiële santeboetiek, incluis de koppige en wereldvreemde nonnen, drijven tegen de wil van een grote meerderheid van de bevolking, hun wil door.  En dan maar jammeren dat er geen respect bestaat voro justitie en dat duizenden katholieken in dichte drommen hun kerk verlaten.

John Maes in het midden

Knack heeft deze week een nieuwe pleiter gevonden die de vrijlating van 3M een rechtvaardige zaak vindt, advocaat John Maes uit Antwerpen, gevestigd op de Mechelsesteenweg.  Volgens deze publiciteitszoeker heeft 3M na 16 jaar vastgezeten te hebben, meer dan haar deel van de straf beleefd. De vrijlating is niet anders dan een toepassing van de wet.  En wie het daar niet mee eens is, is een populist, want de ganse hetze rond 3M is kafkaiaans. 

Meester toch, wat een goedkope vergelijking, u kent uw klassiekers.  Ik ook, maar ik citeer ze niet om indruk te maken en uiteraard bevind ik mij niet aan de zijde van de belgische wetten, maar met hart en ziel aan de kant van het volk dat zoals steeds met minachting behandeld wordt door kerels van uw betweterig allooi. Dienaars van het regime op zoek naar waardering en goedkeuring. Advocaten van de duivel die het onrecht dienen in plaats van het recht en die hun gelijk puren uit procedurefouten. Mooipraters die er prat op gaan de wankele belgische wetten die de bevolking moeten beschermen, uit te hollen en wier hoogste betrachting het is, tuig op vrije voeten te krijgen. Advocaten die lak hebben aan rechtvaardigheid en die dankzij de centen van de misdaad de grote Jan uithangen. 

John Maes heeft recht op zijn mening, en wij op de onze. Laten we hopen dat hij nooit de ellende zal meemaken die de ouders van de slachtoffers van de Dutroux monsters voor de rest van hun dagen met zich meezeulen.  En de enkele krokodillentranen die hij voor hen plengt, bewaart hij beter voor de poppenkast die justitie is en die door reclamezoekende advocaten vooral misbruikt wordt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale nieuwtjes

 

Goed nieuws uit Italië 

Turijn, 22 augustus

Een 90-jarige man, op weg naar een krantenventer, werd tegengehouden met een uitvlucht en bestolen van een gouden halsketting door twee Marokkanen (28 en 30 jaar). Het slachtoffer reageerde krachtdadig en sloeg beide overvallers met zijn stok en wel zo hevig dat een van de criminelen de halsketting liet vallen. De andere zag echter kans de buit op te pikken en te vluchten. Een getuige, die de overval vanuit zijn wagen had gezien, volgde de twee schoelies terwijl hij telefoneerde naar de politie. De dieven eindigden hun vlucht in een bar waar zij werden aangehouden door de politie. De halsketting werd terug bezorgd aan de 90-jarige eigenaar.

http://www.adnkronos.com/IGN/Aki/English/Security/Italy-90-year-old-beats-two-Moroccan-muggers_313620970095.html

Gek nieuws uit Zuid-Afrika

Lonmin mine, 19 augustus

Het is een beetje verwonderlijk waarom stakende mijnwerkers, amper voorzien van slagwapens, een talrijke en uitstekend bewapende politiemacht aanvielen. Wel,  de mijnwerkers hadden van een sangoma* ntelezi*** gekregen. De stakers kregen insnijdingen met scheermessen, daarna werd de muti** in de bloedende wonden gesmeerd. Hiervoor moesten ze 500 rand betalen. De drie woorden komen uit het isiZoeloe of Zoeloe’s, maar zijn wijdverspreid in andere Afrikaanse talen.

*Sangoma: een traditionele genezer, zeg maar tovenaar.

**Muti: een traditioneel medicijn, waar in Europa iedereen al is van afgestapt sinds de vroege Middeleeuwen (behalve de adepten van Groen en aanverwanten)

***Ntelezi: een muti die onzichtbaar maakt voor de vijand.

(Met alle dank aan Google)

Dus, niet afgeschrikt door waterkanonnen en traangas slopen zij (onzichtbaar) door de bosjes en chargeerden recht in het kruisvuur van de politie. Gelukkig, althans volgens de plaatselijke inwoners, beschermde de ntelezi de stakers, anders waren er nog meer doden gevallen.

http://www.timeslive.co.za/sundaytimes/2012/08/19/muti-protected-miners

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christen (mongoloïde) meisje gevangen gezet in Pakistan

 

'Gij zult de naam des Heeren niet misbruiken', staat er in de Bijbel. Het islamitische Pakistan dwingt dit verbod af met een wet tegen godslastering. Het christelijke meisje Rifta Masih uit een sloppenwijk van de hoofdstad Islamabad kan ervan meepraten. Of misschien ook niet, als het waar is dat ze geestelijk gehandicapt is.

Er zijn verschillende lezingen, vol met adrenaline. Een paar hoofdzaken lijken duidelijk: het meisje zit vast op beschuldiging van blasfemie en honderden christenen hebben hun sloppen moeten ontruimen. Op blasfemie staat in Pakistan de doodstraf. Rechtbanken spreken dat vonnis ook uit, waarna een hoger hof de verdachte vrijspreekt, dit soms weer gevolgd door een lynchpartij.

Water bezoedeld
De blasfemiewet is niet alleen maar het troetelkind van fundamentalistische radicalen. Uitgerekend veel soefi's, die zelf zwaar te lijden hebben onder fanatisme, schijnen de blasfemiewet te steunen. De voorbeelden van gekte zijn legio. Zo zit er al geruime tijd een christelijke vrouw gevangen die water had gehaald voor haar dorpsgenoten. Die vonden dat het water door de christelijke aanraking bezoedeld was. Daarop zou de vrouw hebben gezegd dat Jezus beter was dan Mohammed.

Er zit er een tribaal element in dit soort ellende, moslims vinden dat christenen hun nederige plaats moeten kennen. Gezichtsverlies is rampzalig, en juist dat is er opgetreden nu het meisje wereldnieuws is geworden. Volgens een parlementariër die zich met mensenrechten bezighoudt is daardoor een oplossing op buurtniveau moeilijk geworden.

Arabische woorden
Iemand zegt gezien te hebben dat het meisje kranten verbrandde waarop Arabische woorden stonden. Dat laatste zegt weinig want de Pakistaanse Urdutaal zit boordevol met Arabisch. Volgens de politie zat haar tas vol met religieuze en Arabischtalige kranten, die deels verbrand waren. In de getuigenissen varieert de leeftijd van het meisje van elf tot zestien jaar, volgens christenen lijdt ze aan het syndroom van Down en volgens moslims is ze geestelijk volwaardig. De laatsten dwongen de autoriteiten tot actie door een snelweg te blokkeren.

Een politiefunctionaris verwacht snel een oplossing. In dat geval zou Rifta Masih meer geluk hebben dan de liberale politicus Salman Taseer, een moslim en een tegenstander van de blasfemiewet. Zijn lijfwacht schoot hem januari vorig jaar dood. Afgelopen juli nog was er een lynchpartij in de stad Bahalwapur: duizenden mensen sleepten een man, verdacht van godslastering uit een politiebureau. Ze sloegen hem dood en verbrandden zijn lichaam.

Bron : Trouw

Waarom zijn het steeds moslims die dergelijke problemen veroorzaken ?  Wat is er mis met die mensen ?  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Antwerpen laat Blankenberge niet los*

 

“Blankenberge is voor veel Antwerpenaren een vlucht uit de multiculturele onveilige grootstad Antwerpen."
 
Op maandag 27 augustus as. zal een ploeg Antwerpse mandatarissen van het Vlaams Belang (Filip Dewinter, Anke Van dermeersch, Jan Penris en Wim Wienen) samen met de lijsttrekker voor Blankenberge en federaal parlementslid Tanguy Veys de hele dag campagne voeren aan de kust in Blankenberge met als thema “Antwerpen laat Blankenberge niet los”. Blankenberge is immers een kleine Antwerpse kolonie aan de kust waar heel wat Sinjoren hun vakantie doorbrengen.

’s Ochtends wordt de markt bezocht en daarna worden de Blankenbergse Antwerpenaren en de Antwerpse Blankenbergenaren uitgenodigd in één van de 6 cafés die in de loop van de dag door de kopstukken bezocht worden.  Het promoteam zal pamfletten en propagandamateriaal uitdelen.

Het programma ziet er als volgt uit : 
 10u00: café Pand 18, Grote Markt 18
 11u30: café Brasserietje, Weststraat 80
 12u30: Brasserie Herman, Kerkstraat 102
 14u45: café ’t Kroegske, Graaf Jansdijk 4
 15u15: café Trefpunt, Albertstraat 7
 17u15: café Garnaalvanger, Vanderstichelenstraat 26
 
’s Avonds zijn de Antwerpse Vlaams Belangkopstukken ook aanwezig in “Het Witte Paard” om er de show- en variété-avond bij te wonen.

Met deze originele campagne wil het Antwerpse Vlaams Belang de Antwerpenaren die aan de kust verblijven op een sympathieke manier warm maken om op 14 oktober as. in Antwerpen Vlaams Belang te stemmen.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le nouveau Tjeef est arrivé

 

Jan Jambon in Le Vif/l'Express via Knack :

Jambon, die na 14 oktober zelf burgemeester van Brasschaat kan worden, de op een na grootste gemeente van Antwerpen, minimaliseert wat Le Vif/L’Express het ‘separatistisch discours’ van de N-VA noemt. “Alle peilingen tonen aan dat niet eens een Vlaming op drie onafhankelijkheid wil. Wij zijn een democratische partij en gaan niet in tegen de wil van het volk.”

“Onafhankelijkheid is geen doel op zich, het is een manier. Wat wij willen is een goed draaiende economie, met weinig armoede en mensen die werken. N-VA gelooft dat autonomie voor Vlaanderen de beste methode is om het welzijn en de welvaart van de burgers te garanderen, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Wallonië. Ik heb het gevoel dat we steeds meer mensen daarvan aan het overtuigen zijn,” besluit Jambon.

Opnieuw een poging tot tegelijk koud en warm blazen. "We zijn een beetje voor onafhankelijkheid, maar tegelijk er ook een beetje niet voor".   Die van de Nv-A hebben te lang bij de tjeven geslapen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

Goede morgen lieve vrienden,

Eén van de grote zangers uit de vijftiger jaren was Frankie Laine.

Een nobele onbekende bij de jeugd: bij ons maakt hij herinneringen los aan liedjes, die wekenlang in de hitparade stonden, en aan bioscoopbezoeken. Wie herinnert zich niet de kaskraker High Noon met de legendarische Gary Cooper en Grace Kelly en het lied “Do not forsake me, oh my darling” als leidmotief ?

Frankie Laine werd geboren in Chicago op 30 maart 1913 als Francesco Paolo LoVecchio als oudste van acht kinderen. Zijn ouders waren Italiaanse migranten uit Monreale, Sicilië. Vader Giovanni was de persoonlijke kapper van Al Capone. Laine maakte kennis met de muziek door op de lagere school in het kerkkoor te zingen. Als 15-jarige tiener begon hij op te treden in nightclubs, trok door het land als zingende kelner en dansleraar, aangevuld met andere jobs zoals autoverkoper.

Op 17-jarige leeftijd zong hij voor een zevenduizendkoppig publiek en werd hij vijf maal teruggeroepen voor een toegift. Hij moest echter nog jaren wachten op het échte succes. Zijn grote kans kwam toen hij Perry Como mocht vervangen bij de big band van Freddy Carlone. Midden 40-er jaren trad hij weer solo op en werd ontdekt door Hoagy Carmichael. Die zorgde voor een vast contract bij Hollywood’s Vince Street Club en financieerde zijn eerste platenopname.

De trein was vertrokken : het plaatje “We’ll be together” kende succes, gevolgd door de ene hit na de andere. Vooral in Groot-Brittanië was Frankie Laine zeer geliefd. In de jaren vijftig maakte Frankie een soort tweede carrière door een flinke lijst titelliedjes voor Hollywoodfilms in te zingen. Zijn krachtige versie van het (oorspronkelijk door Tex Ritter gezongen) titellied van de westernfilm “High Noon” uit 1952 leverde hem op slag internationale bekendheid op. Andere films waarvoor hij liedjes inzong waren “Gunfight at the OK Corral” en “Bullwhip”.

Zijn vertolking van Mel Brooks film “Blazing Saddles” zorgde voor een Oscarnominatie. Ook het beginlied van de bekende televisieserie “Rawhide” werd door hem gezongen. Zijn populariteit was in die tijd veel groter in Europa dan in de VS. Frankie Laine zou onder de invloed van orkestleider Mitch Miller meer populaire nummers gaan zingen: “Jezebel”, “I believe”, “Hey, Good Lookin’”, “Anwer me” werden evergreens wereldwijd.

Nadien nam hij meer spiritueel en religieus materiaal op. Rond het midden van de jaren 80 trok hij zich terug in zijn huis in San Diego, Californië. Dan kon hij terugblikken op de verkoop van ca. 250 miljoen grammofoonplaten. Frankie overleed aan een hartinfarct op de respectabele leeftijd van 94 jaar op 6 februari 2007.

Hij was gezegend met een zeer krachtige bariton en kon concertzalen vullen zonder microfoon. Hij was één van de grootste 'hitmachines' uit de jaren veertig en vijftig, met meer dan 70 hitnoteringen en 21 gouden platen. Frankie Laine was van origine een door blues beïnvloede jazz-zanger, maar beheerste nagenoeg iedere muziekstijl. Hij maakte dan ook muzikale uitstapjes naar gospel, folk, country, americana en rock’n roll. Frankie liet zich inspireren door de zwarte muziek en zijn zangstijl leek aanvankelijk niet aan te slaan. In plaats van zich keurig aan de maat te houden, plaatste hij juist graag de nadruk op de 'downbeat', in tegenstelling tot zijn tijdgenoten. Ook zijn voorkeur voor een melodielijn die niet exact dezelfde was als de melodie van de muzikale begeleiding zorgde ervoor dat het publiek erg aan hem moest wennen. Echter toen het publiek hem eenmaal had omarmd, werd hij ook een echte superster.

In tegenstelling tot menig succesrijk zanger leidde Frankie Laine een serieus leven als getrouwd man. Zijn eerste huwelijk met actrice Nan Grey duurde 43 jaar, tot het overlijden van Nan. Hij adopteerde haar dochters uit een vorig huwelijk. Na haar dood huwde hij een tweede keer op 86-jarige leeftijd Marcia Ann Kline in juni 1999. Mag ik jullie onverdeelde aandacht en applaus voor Mr. Rhythm – Frankie Laine – met één van zijn grootste successen: “I believe”.

Dikke zoen van jullie Lolita

 . .

 


23-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 22 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Journaal voor Jan Modaal

Geachte Redactie,Dit verbaas (en skok) my elke keer wanneer ek lees oor die "tolerantie" van die Europeërs - of meer spesifiek - die Vlamingen.As 'n onwettige immigrant in Suid-Afrika hom/haar so sleg teenoor die polsie gedra soos wat die allochtone hulle in Vlaanderen gedra, sal hulle baie definitief groot moeilikheid kry.Soms wens ek die Vlaamse regering wil so 1 000 van Suid-Afrika se werklose blanke polisielede na Vlaanderen invoer om die allochtone bietjie "reg te sien".Dis ongelooflik dat 'n vreemdeling (dikwels 'n asielsoeker wat verleë oor sy werk en verblyf in België behoort te wees) hom so kan gedra in sy gasheerland. 'n Mens sou dink die Belgiese (of Vlaamse) owerhede doen daardie mense 'n guns om daar te bly, maar nou lyk dit vir my - sodra die vreemdelinge hul voete op Europese bodem neergesit het, is hulle baas, en hul gashere is Klaas.In Moslemlande mag 'n uitlander nie 'n Bybel besit, of in die openbaar bid nie, maar in Wes-Europa mag daar nie net in die Koran gelees word nie, maar Moskees mag orals opgerig word.Dit is tog dubbele standaarde!

Peter Murray - Suid-Afrika

*****

Suid-Afrika

De beelden van deze video zijn schokkend maar nog niet half zo schokkend als de foto's die ik heb gezien van ware feiten die zich in dit mooie land dag na dag afspelen.

Het land van de "grote vijf". (Voor hen die dit niet mochten weten, daarmee verwijst men naar de vijf grote dieren van dit land: de olifant, de neushoorn, de buffel, de luipaard en de leeuw.) Dit land dat in de 17de eeuw door blanken geleidelijk aan werd ontwikkeld en waarvan de verdere ontwikkeling, na de ontdekking van goud en diamant, in snel tempo groeide en een belangrijke plaats en respect kreeg in de wereld. Geen derdewereld land, geen ontwikkelingsgebied, maar een land dat zich door zijn vooruitgang op de wereldkaart had gezet. Het land waar Dr. Christian Barnard de allereerste harttransplantatie uitvoerde.

Na hun ontdekking zorgden de goud- en diamantmijnen voor een aanzuigeffect voor zwarten van de noordelijke gebieden die massaal afzakten om in de mijnen te werken. Ze waren niet verplicht dit te doen, ze hadden evengoed in hun hutjes kunnen blijven en verder leven zoals hun voorouders. Het zijn de nazaten van deze laatsten die nu het land langzamerhand vernielen, die de blanken buiten willen, die hun bezittingen stelen en die hen afslachten op de meest gruwelijke manieren die niet in dit filmpje getoond worden of zelfs getoond kunnen worden.

Blanke afstammelingen van hen die in de 17de eeuw dit land hebben ontwikkeld, zijn net zo goed Suid-Afrikaners als de zwarten die van het noorden zijn afgezakt. Deze blanken hebben evenveel rechten op het land dat zij en hun voorouders hebben opgebouwd en ontwikkeld.

De leugenaars en verdraaiers van de waarheid die door de media steeds in beeld komen en hun opinies rondkraaien schijnen dit allemaal normaal te vinden, verloochenen hun broeders en zusters, hun eigen volk en heulen mee met omhoog gevallen misdadigers die president worden zoals bvb. Mandela die samen met andere van zijn kleur-genoten en communisten liederen zingt met de tekst "kill the boer" (http://www.youtube.com/watch?v=fcOXqFQw2hc)

Voor velen van ons zijn al deze feiten een "ver van mijn bed show". We gruwelen, we voelen mee met de blanke slachtoffers, we vragen ons af of we iets kunnen doen en wat we kunnen doen. Het enige dat we kunnen doen is druk uitoefenen op de politici die dit allemaal gedogen. Links moet bestreden worden. Met alle middelen, indien nodig (deze uitspraak komt van een linkse, dus is het toegelaten, nietwaar?) Iedereen moet zich bewust worden van de gevolgen van het gedogen van misdaden. Het ultieme gevolg is de vernietiging van iedereen, gedogers incluis.

Foxy

*****

Aldus sprak Paul Magnette.

Geachte redactie. Vandaag konden we weer eens genieten van een uitspraak die gedaan werd door een P.S-er pur sang : de heer Paul Magnette, huidig minister voor het wel en wee van het tjoeke-treintje en aanverwanten, die zoals geweten hoopt zijn politieke eieren in de burgemeestermand van Scharreleroi te kunnen deponeren bij de volgende verkiezingen.

Hij laat weten dat: "De reden van de hoge schulden bij de spoorwegen te wijten is aan het feit dat...NIEMAND verantwoordelijk is voor deze schulden". Voorwaar een straffe redenering van een hoogleraar politieke wetenschappen aan de U.L.B. De minister heeft zich wel voorgenomen (te proberen) orde op zaken te stellen in de "ménagerie" van de "ijzeren weg" : wel te verstaan, als hij naast de stoel van burgemeester zou vallen.

Wetende dat deze persoon ook in een recent verleden de portefuille van energie in zijn handen had en de resultaten hiervan nog minder licht gaven dan een lampje van 0,5 watt gaan ze bij de spoorwegen nog lachen. De pakbonden hebben alvast laten weten dat Polleke zijn verstand moet gebruiken wil hij zijn toekomst in de politiek veilig houden. De N.M.B.S. is de kip met de gouden eieren voor de hangmatters en dat willen ze absoluut zou houden.

mvg - Senior

*****

Video 'plaasmoorde in Suid-afrika'

Naar het einde toe van de film, zegt een van de acteurs: "Dit... dit is nie wat Madiba beloof het nie!" (This... this is not what Madiba promised us)

Een beetje verduidelijking voor wie minder vertrouwd is met Zuidafrikaanse uitdrukkingen: met Madiba wordt Nelson Mandela, de eerste ANC-president van Zuid-Afrika, bedoeld .Bij zijn ambtsaanvaarding beloofde 'Madiba' dat Zuid-Afrika voortaan 'n paradijs op aarde zou bworden (of iets dergelijks...)

De hedendaags Zuidafrikaanse werkelijkheid is wel helemaal anders dan het voorgespiegelde paradijs van de ooit tot levenslang veroordeelde terrorist, die ternauwernood aan de doodstraf ontsnapte omdat hij burger en inwoner was van het 'zelfstandige' thuisland Venda. 

(Madiba: Is de clannaam van Nelson Mandela. Iedere Xhosa behoort tot een clan waarvan de oorsprong teruggaat tot een bepaalde stamvader. Iemand aanspreken met zijn clannaam is een teken van respect voor die persoon.)

Ropie

*****

Leuven

Geachte redactie. Een kort bericht uit de stad van Keizer Louis Toeback. In Leuven werd zopas een leegstaand pand gekraakt door een groep uiterst linkse jongeren. Niks nieuws in feite want het is hun hobby.

Er is ditmaal op grote spandoeken te lezen waarvoor het deze jongelieden te doen is. Hun eisen liggen zoals te verwachten volkomen in lijn met het linkse gedachtengoed. De dames en heren verlangen buiten het gratis wonen nog gratis cinema-bezoek en een gaarkeuken waar ze eveneens gratis kunnen schransen.

Van enige tegenprestatie wordt met geen woord gerept door de krakers want aangezien alle "boazen smeirlappen" zijn, is werken aan hen niet besteed.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De socialistische bonte avonden van Vier : Ingriet Lieten treedt aan

 

Deze week lanceerde Vier (de zender van Woestijnvis) het bericht dat het uitgemolken succesprogramma dat jarenlang door de 0000 werd uitgezonden "De slimste mens" zal hernomen worden bij Vier.  We kunnen deze keuze bezwaarlijk honoreren met de prijs van creatieve hernieuwingsdrang.

Het was de laatste jaren merkbaar dat wat Woestijnvis ook bijsleutelde aan dit project, de formule versleten geraakte.  De geforceerde grappen (zelfs Louis Tobback werd er bijgesleurd als humorist), de zogenaamde spontane versprekingen van Eric van Looy (die ingestudeerd zijn) konden enkel nog rekenen op lachbuien van toeschouwers die stipt de opdrachten van de regie en de applausmeester opvolgden. Het werd allemaal zo doorzichtig, deze socialistische bonte avonden. Amusement op zijn Noord-Koreaans.

De grootste vergissing die Woestijnvis ooit gemaakt heeft, is de creatie van de televisie-flamingant, Bart de Wever. Met de arrogantie eigen aan mensen die op de golven van het succes bewegen, hebben zij zichzelf overschat met De Wever maandenlang op de voorgrond te plaatsen en gelijktijdig hebben zij de macht van het medium televisie onderschat. Vreemd, zeer vreemd voor handige jongens die tot de betere tv-makers kunnen gerekend worden. De Wever was zonder Woestijnvis ook bekend geraakt maar zeker niet op de wijze zoals hij thans de politieke scène beheerst.  Een inschattingsfout van de linkse bende die zij niet meer kunnen herstellen door de kijkers droogstoppels als Louis Tobback op te solferen als een uitgerangeerde stand-up comedian die komt bijklussen.  Het kwaad is echter geschied en het zal niet de verschijning van de Limburgse zeur Ingriet Lieten zijn, die de socialisten een electorale zege zal bezorgen in 2014. 

De VRT heeft zijn medewerkers verboden deel te nemen aan programma's van Vier maar dit geldt natuurlijk niet voor de voogdijministerin die vrij is te doen en laten wat zij wil.  Lieten verschijnt meer dan regelmatig bij de 0000 al is het maar om een prijs uit te reiken of wat uit de nek te kletsen. Dat zij echter beslist op te treden bij de rechtstreekse concurrent van haar regimezender is tekenend voor de verweving tussen politiek en televisie. Het zijn overal socialisten en hun sympathisanten die de touwtjes in handen hebben en de minister laat zich graag gebruiken als een dikke, ijdele marionet.  Normaliter zou zij voor de eer moeten bedanken, gezien haar functie maar socialisten en eer, dat is geen voor de hand liggende combinatie.

Ray

Zelfs in Turkije is Lieten te zien in een kookprogramma, alhoewel het haar man is die thuis in de potten roert.  Wat een misplaatste ijdele en domme vrouw.  Als Vier met haar de kijkers denkt te lokken, dan is dat weer een misrekening.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed Nieuws : Meerderheid Turken niet langer happig op toetreding tot EU

 

Volgens Elsevier is slechts 17% van de Turkse bevolking nog gewonnen voor een toetreding tot de EU op een korte termijn.  Dat blijkt uit een representatief onderzoek door een Turks bureau. De cijfers maken duidelijk dat de groep euro-sceptici in Turkije steeds groter wordt. In 2004 was 78 procent van de Turkse bevolking nog vol hoop over een Europese toetreding.

Uit het onderzoek blijkt dat bijna driekwart van de ondervraagden het niet binnen tien jaar ziet gebeuren dat Turkije zich bij de EU zal voegen. In 2011 lag dit percentage nog op 53 procent.

In 1999 werd Turkije kandidaatlidstaat van de Europese Unie en hoopte het land economische aansluiting te vinden bij de welvarende eurolanden. Inmiddels vertoont Turkije een grotere economische groei dan Europa, waardoor burgers steeds minder de noodzaak zien om zich bij het Europese bondgenootschap aan te sluiten.

Vooral de opstelling van Turkije ten opzichte van Israël, Griekenland en Cyprus vallen in slechte aarde bij de Europese Unie, alhoewel officieel verder gewerkt wordt aan het toetredingsdossier.  Het officiële EU-circus is uiteraard niet van plan zijn doelstellingen te wijzigen. Ook de rel met Frankrijk over de genocidewet die toenmalig president Nicolas Sarkozy invoerde, werkte niet in het voordeel van Europese toetreding voor de Turken. Inmiddels hebben zowel Duitsland als Frankrijk laten weten negatief tegenover een Turkse toetreding tot de EU te staan.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilders : asielzoekers opvangen buiten NL, bv in Roemenië

 

De PVV wil asielzoekers voortaan opvangen in het buitenland. Volgens partijleider Geert Wilders moeten alle asielzoekerscentra worden verplaatst naar bijvoorbeeld Roemenië.

Dat schrijft het AD en de Telkegraaf. De partij stelt dat de opvangkosten en de overlast van asielzoekers zullen dalen als zij meteen na aankomst in Nederland op het vliegtuig worden gezet naar bijvoorbeeld Roemenië, waar kosten veel lager liggen. Daar kunnen ze wachten op de uitkomst van de procedure voor een verblijfsvergunning. Nederland wordt zo voor asielzoekers minder aantrekkelijk en illegalen zullen hier niet kunnen blijven plakken, is het idee.

Het PVV-Kamerlid Sietse Fritsma zegt in de krant zeker te weten dat ,,de impuls om vrijwillig terug te gaan naar bijvoorbeeld Irak veel groter zal zijn als ze in Roemenië zitten''. De partij heeft zich laten inspireren door Australië, dat 10 jaar geleden afspraken maakte met Papoea-Nieuw-Guinea en Nauru om tegen betaling asielzoekers te huisvesten. Sindsdien daalde het aantal bootvluchtelingen naar Australië.

Volgens de PVV zijn er geen regels of verdragen die het uitbesteden van asielzoekers aan een ander land verhinderenWilders noemt de voorgestelde maatregel op Twitter "pure winst", want: "goedkoper, minder overlast en minder illegalen."


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB : Het Journaal van Vlaams Belang

 

 

.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Plaasmoorden - Aangrijpend docudrama

 

 

Wij waarschuwen onze lezers : sommige beelden zijn schokkend.

 De gesproken dialogen verlopen in het Afrikaans en zijn niet altijd goed verstaanbaar, maar alles is in het Engels ondertiteld en de beelden spreken voor zich.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Was wuppert da in Wuppertal ?

 

Einde van de ramadan: De islam hoort tegenwoordig bij Wuppertal

Ter gelegenheid van de islamitische vastenmaand ramadan waren er afgelopen zondag duidelijke woorden – ook met het oog op rechts-radicale overvallen.

Met Id al-Fitr, het feest ter gelegenheid van het einde van de ramadan, eindigde zondag de islamitische vastenmaand ramadan. Vrijdag was daar een feestelijke bijeenkomst van moslims en vertegenwoordigers van de stad in de aula van de scholengemeenschap Barmen aan vooraf gegaan. Wat burgemeester Peter Jung dat jaar daarvoor al had bevestigd, herhaalde hij vrijdag en verwees daarbij nogmaals naar ex-president Christian Wulff: “De islam hoort tegenwoordig bij Wuppertal”.

Daarbij is er sprake van een tekortkoming van de stad, die Jung niet verzweeg. Onlangs nog werd in een onderzoek vastgesteld, dat het rechts-radicalisme in Wuppertal op een bijzonder goede voedingsbodem valt. Daartegen zou men krachtig moeten optreden. Het zou zeer zeker te verwekomen zijn dat er meer moskeeën in Wuppertal zullen ontstaan. “We moeten de islam in ons midden halen.”

Jung benadrukte bovendien, dat het alleen maar vanzelfsprekend zou zijn dat moslims, die in Wuppertal gewoond hebben, uiteindelijk ook in de stad zullen worden begraven. Het zou grotesk zijn om hun stoffelijke overschot met een vliegtuig naar een ver land te brengen.

 

Als verrassingsgast prees Zülfiye Kaykin, de staatssecretaris van integratie in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, de politiek van de stad Wuppertal i.v.m. de islamitische medeburgers. Het doel van de deelstaat Nordrhein-Westfalen zou zijn om de dialoog spoedig op hetzelfde niveau te voeren dat de stad Hamburg al heeft bereikt. Daar gaat het vrij van school op islamitische feestdagen contractueel vastgelegd worden, net zoals godsdienstonderwijs en begrafenisrituelen zullen worden verankerd.

Dit punt heeft de Wuppertaler vertegenwoordiger van de moskeeverenigingen vrijdag bewust niet willen aanspreken. Desalniettemin willen ze heel graag dat er drie dagen tijdens de ramadan en vier dagen ter gelegenheid van het offerfeest Qurban als officiële feestdagen worden erkend. Als tegenprestatie zouden ze bereid zijn om op christelijke feestdagen te werken om de werkgevers niet overmatig te belasten.


http://ejbron.wordpress.com/2012/08/22/einde-van-de-ramadan-de-islam-hoort-tegenwoordig-bij-wuppertal/#more-25109


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de Nieuwsbrief van Vlaanderen Vlagt Verder

 

De Enecotour

- De Belgische dameshockeyploeg werd elfde. Ze speelden heldhaftig maar kwamen amper aan scoren toe. Toch had de hockeyfederatie vóór de Spelen de enige speelster die regelmatig scoorde om eerder duistere redenen uit de ploeg gezet. Op geen enkel ogenblik werd door ook maar één journalist van de pers (geschreven, radio, tv) aan de verantwoordelijken daarover een kritische vraag gesteld… Het zal niet gemogen hebben. De journalisten kennen het wereldje van de bobo’s en willen niet op een zwarte lijst belanden en zo hun boterham met choco in gevaar brengen.

Wellicht was de betrokken speelster geen braaf meisje maar als je alle niet-brave, niet-gewillige topsporters in alle disciplines thuis moet laten zou het maar een trieste bedoening zijn!

- Zoiets kon de zilverenmedaillewinnaar, de karabijnschutter Lionel Cox, niet gebeuren: Geen bobohond of journalistenkat kwam naar zijn persconferentie, voorafgaand aan zijn optreden! Na zijn zilver was het echter drummen van jewelste… 

- Wie zelf wat aan sport heeft gedaan weet wat je moet doen (en vooral laten) om een zeker niveau te bereiken en dat niveau te behouden. Hij weet dat je op de eerste plaats met heel veel karakter de strijd aanbindt tegen jezelf en.heeft respect voor elke sporter.

- Ga eens naar een veldrit kijken: Enkele renners verdienen heel goed hunne kost, enkelen verdienen een fatsoenlijke boterham, een vijftal doet het voor de pree van een naain-toe-faaive-werker en de rest gaat gewoon overdag werken, gaat ook elke avond trainen en ploetert tijdens de wedstrijd door dezelfde modder en stof als de méérverdienende collega’s. En eenmaal de eerste vijf langs de camera’s gepasseerd zijn  komen ze niet meer in beeld en is er vanuit de media geen greintje belangstelling meer voor die onbezoldigde dwangarbeiders (m/v).

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ministerin Milquet in haar (figuurlijk) blootje

  

 

 

Laurent Louis is niet onze geprefereerde Franstalige parlementair. (bij nader inzien, is er geen enkele). De man is een notoir Vlamingenhater en hij is een restant van de partij van Modrikamen. Dat neemt niet weg, dat Louis, naast vaak moeilijk te verteren standpunten, ook rake waarheden durft te poneren in de Kamer, zoals uit bovenstaande interpellatie over de onveiligheid in Brussel blijkt en het feit dat personeel van de vervoersmaatschappij niet langer bepaalde metrostations wil betreden.

De Brusselse politiek-correcte schètkont Milquet negeert op een onaanvaardbare wijze de vragen van Louis en zij doet haar bijnaam van madame Non alle eer aan. Deze interpellatie dateert van februari 2012 maar intussen zijn de zaken zo geëscaleerd dat het lachwekkend is, Milquet vandaag bezig te horen, hoe zij voor een halfjaar alle veiligheidsproblemen wegwimpelde als negatieve stemmingmakerij. Het was Fred die onze aandacht op deze video vestigde.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met onze Brusselse agenten, die geregeld als boksbal fungeren?

 

Niet alleen in Rusland denkt men anders over de waarde van een politieagent dan in onlandje B, ook in de VS kan zoiets veel kosten.

Enkele weken geleden reed het vriendje van actrice Stephanie Pratt met zijn glimmende Ferrari 458 over de van een agent. Dat zou hem nu wel eens heel duur te staan kunnen komen…

Tien miljoen dollar, dat is wat agent Felix Recio nu eist nadat Julien Chabbott over zijn voet reed, zo lezen we net op New York Post.

Felix zijn voet deed heel erg pijn na het incident, kon niet meer gaan werken enzovoort. Wel nam hij een advocaat onder de arm. En die advocaat, die vond nogal stevige argumenten tegen de Ferrari-rijder: “Chabbot had zeer duidelijk geen respect voor het leven van agent Recio. Door hem aan te rijden met zijn Ferrari kon hij hem evenzeer morsdood kunnen rijden.”

Volgens de advocaat doet de voet van zijn cliënt nu zoveel pijn, dat hij nog niet weet wanneer hij weer kan gaan werken en wordt er de ronde som van tien miljoen dollar geëist. Julien Chabbott van zijn kant houdt dan weer vol dat de agent een flink stukje komedie speelde.

Bron : Clint


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke VIPS steunen Obama en Romney ?

 

Voor de kandidaten die naar het Witte Huis willen (of er willen blijven zitten) is het belangrijk zoveel mogelijk klinkende namen achter zich te krijgen, en dus proberen zij beroemdheden over te halen om zich uit te spreken over de vraag welke kandidaat zij steunen. Afgelopen weekeinde kwam Clint Eastwood over de brug: hij steunt Mitt Romney.
 
Gene Simmons © anp. Alhoewel Hollywood over het algemeen wat links georiënteerd is en veel acteurs zich achter de Democratische kandidaat scharen, is Eastwood niet de enige beroemdheid die zijn voorkeur voor Romney heeft uitgesproken. Zo heeft de acteur Robert Duvall een fondsenwervingsavond voor Romney voorgezeten en steunt ook Gene Simmons, de bassist van de rockband KISS, de Republikein.

Rockster Kid Rock heeft tijdens een ralley in Michigan voor Romney opgetreden en zal eind augustus ook spelen tijdens de Nationale Conventie van de Republikeinen. Zijn nummer 'Born Free' wordt als campagnelied gebruikt.

De hit 'The Eye of the Tiger' van Survivor werd tijdens campagnes overigens ook gebruikt, maar die moesten de Republikeinen op verzoek van de band van de speellijst schrappen.

Een andere belangrijke 'endorsement' kwam van vastgoed-magnaat en 'The Apprentice'-ster Donald Trump. 'Mitt is taai, hij is slim, hij is scherp, en hij zal niet toestaan dat er slechte dingen gebeuren met dit land', zei Trump in een toespraak.

Uitgerekend de moeder van Brad Pitt heeft zich voor Romney uitgesproken omdat hij tegen het homohuwelijk is, terwijl haar zoon ooit heeft gezegd dat hij pas met zijn vriendin Angelina Jolie wil trouwen, als iedereen in de Verenigde Staten, inclusief homoseksuelen, met zijn geliefde in het huwelijkbootjes kan stappen.

Ook de vader van Angelina Jolie, de acteur Jon Voight (Midnight Cowboy) steunt Romney. En hoewel Obama vier jaar geleden nog op de steun supermodel Cindy Crawford kon rekenen, heeft zij nu geld gedoneerd aan het team van Romney.

Op het lijstje van acteurs die Obama steunen, staan namen van acteurs als George Clooney, Will Smith, Samuel L. Jackson, Michael Douglas, Antonio Banderas en Eva Longoria. Hij kan ook rekenen op popsterren als Beyoncé, Maxwell, Lady Gaga en Mariah Carey, op de sportsterren Magic Johnson en Mohammed Ali, en komieken als Billy Crystal en Eddy Murphy.

Bron : Het Laatste Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Curiosity klaar voor testrit

 

Ruim twee weken na de landing op Mars gaat Curiosity vandaag voor het eerst een testrit maken. Als alles goed werkt kan de Marswagen komend weekend echt aan het werk.

Curiosity begint vandaag voorzichtig en zal drie meter vooruit rijden. Dan moet de verkenner naar rechts draaien en vervolgens een paar meter achteruit rijden. De hele operatie zal een half uur duren.

Eerder heeft het Curiosity-team het stuurmechanisme al getest door de wielen te draaien. Ook de wetenschappelijke instrumenten aan boord van de wagen zijn de afgelopen dagen aan tests onderworpen.

Zondag werd de ruim 2 meter lange robotarm uitgeprobeerd. De arm heeft onder meer een boor en een schep om grond- en steenmonsters te verzamelen.

Kapotte windmeter
Tot nog toe hebben de controles vrijwel geen mankementen aangetoond. Alleen het weerstation REMS lijkt wat schade te hebben opgelopen bij de landing. Een van de windmeters is kapot, maar het instrument heeft nog een tweede windmeter die probleemloos functioneert.

"Het werkt nog steeds bijna volledig", zegt Ashwin Vasavada van het Curiosity-team. "Alleen kan er een beetje twijfel zijn over de windrichting."

Als de testrit goed verloopt, gaat Curiosity zaterdag op weg naar zijn eerste doel, een plek die wetenschappers Glenelg hebben genoemd. Op die plaats, 400 meter van de Marsverkenner, zijn verschillende geologische formaties gesignaleerd die de onderzoekers van dichtbij willen zien.

Het uiteindelijke doel is Mount Sharp, een vijf kilometer hoge berg in het midden van de krater Gale, waarin Curiosity is geland.

Bron : NOS




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!