Angeltjes
28-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongeren die chauffeur bewusteloos sloegen, zijn vrij !

 

Kort na de geweldpleging op een buschauffeur van De Lijn in het Waasland heeft de politie een achttal minderjarigen aangetroffen in de buurt van het incident, maar zij werden vrijgelaten. De buschauffeur werd maandagavond naar het ziekenhuis gevoerd, nadat hij klappen had gekregen van een groepje jongeren aan de terminus Zwijndrecht-Melsele.

"Er waren maandagavond onvoldoende elementen om deze jongeren, of enkelen onder hen, te beschouwen als verdachten van de agressie", zegt Paul Van Tigchelt van het Antwerpse parket. Het onderzoek wordt voortgezet door de politie van Zwijndrecht in samenwerking met de cel jongerencriminaliteit van de Antwerpse politie.

Jongeren worden gefotografeerd : aanslag op privacy ?

"Aan de hand van de camerabeelden, die door De Lijn ter beschikking worden gesteld, en het verhoor van de buschauffeur zal worden onderzocht of de jongeren die gisterenavond werden aangetroffen, deel uitmaakten van de belagers en/of agressors op de bus. Ze werden ook allemaal door de politie gefotografeerd", aldus Van Tigchelt. Kan dit zomaar ?  Is dit geen aanslag op de privacy van deze onschuldigen ?  We moeten opletten, of de privacycommissie treedt op, en misschien dreigt den Baard van Palermo a/d Noordzee weer met ontslag bij wijze van protest, en wat zullen die van Europa niet denken over ons ? Dat wij barbaren zijn die arme jongeren vervolgen.

Paul van Tigchelt 

Intussen laten wij u een fotootje zien van Paul van Tigchelt, bij wijze van publicitaire promotie.  Zijn ogen zijn gesloten, dat is toevallig maar wel symbolisch voor het soort justitie waar het land B mee opgezadeld zit : stekeblind voor de waarheid.

Bij de weg, weet u nog wie Paul van Tigchelt is ?  Hij was de rechterhand van Patrick Dewael toen die minister van Binnenlandse Zaken was en er allerlei flitsend blauw geritsel was inzake politieke benoemingen via het kabinet met Guido van Wymersch, toen topman (en foefelmans) bij de Algemene Inspectie en Christa Debeck, een kabinetsmeisje dat graag een politie-uniform wilde dragen met veel strepen, want ze had er de streken voor.

Van Tigchelt nam toen "spontaan" ontslag om zijn minister uit de wind te zetten en de Tongerse  Loverboy bleef op zijn zetel zitten. Paul van Tigchelt is nu  Substituuut-Procureur des Konings van Antwerpen.

Justitie en partijpolitiek hebben niets, absoluut niets met mekaar te maken. Scheiding der machten. Uiteraard.  Net zoals u ook uitgebreid in de onovertroffen Vlaamse gazetten bovenstaande toelichtingen kan lezen. Uiteraard. Vanzelfsprekend.

En nu oogjes toe, snaveltjes dicht en prettige dromen over een weireld die we wellicht op Mars zullen vinden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-vA lonkt met transseksueel naar de Tongerse kiezer

 

De N-VA van Tongeren pakt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober uit met een opmerkelijke kandidate, een transseksueel. Soffia Moës, één van de vrouwelijke kandidaten op de lijst, is geboren als Steve Moës.

Soffia is zeer vereerd dat ze door lijsttrekker Mark Vanherf gevraagd werd, maar ze blijft er bescheiden bij.

“Ik wil stap voor stap werken en zeker met beide voeten op de grond blijven, want de weg is nog lang”, zegt Moës in een eerste, korte reactie. Ze voegt er wel nog aan toe dat ze het alvast wil opnemen voor de holebi’s.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerk en Staat

  

Monster Michelle Martin komt vrij

De Oude Coalitie

Kerk en Staat

is  levend en wel

en werkt nog steeds

perfect samen

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 28 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De IJerwake-foto

Een foto die véél dollars zou opleveren voor de Amerikaanse schandaalblaadjes. "De wakkere ordediensten bij de "Ijzerwake" zijn erin geslaagd om een beruchte "boelmaker" te ontdekken, niettegenstaande hij zich vermomd had als "Hollandse oranjefan." Hij werd afgezonderd en bewaakt door twee personeelslieden van de ordedienst in afwachting van zijn Dame die Hem huiswaarts zou begeleiden. Aldus het ingezonden bericht van een doorgaans onbetrouwbare, en niet op waarheid te controlleren correspondent.

Victor van Vosselaer

*****

De omgekeerde wereld

Angeltjes toont ons een foto , drie mannen met baarden , gehuld in een wit gewaad , de kleur van maagdelijkheid en onschuld. Op de voorgrond een relatief jonge man , die niet echt  op sympathieke wijze Allah promoot.

Het doet me denken aan onze katholieke missionarissen . Een tijdje geleden werden ze in grote getale door ons fatherland naar de Congo gezonden om de wilde negerkes te gaan beschaven. Zij hadden ook een baard ,droegen hetzelfde kleed en het merendeel was even fanatiek. Het verschil is echter die Congolezen , oneerbiedig wilden genoemd, leefden indertijd nog in het stenen tijdperk.

Het westen van heden daarentegen met zijn moderne technologieen, zijn ruimtevaartprogamma , wordt nu overspoeld met missionarissen  die ons terug naar de beginfase van de beschaving willen brengen.

Het grote drama is dat die vredesapostelen steun krijgen van figuren zoals bv Witte Jozef die er streng op toeziet dat de zogezegde racistenwet en de wet op de verplichte verdraagzaamheid niet wordt overtreden. Helemaal onbegrijpelijk wordt het als de meeste van die achterlijke vrede-bleiters ook nog een leefloon krijgen. Het feit dat zij zelfs een geestelijk gehandicapt meisje als evenwaardig aan hun verstandelijke vermogens beschouwe , doet toch vragen rijzen aan bepaalde aspecten van hun Koran en een groot deel van hun, believers.

René

*****

Trouwlied

Heer Ray, Zoals u was ik ook op de IJzerwake en ik heb een vraag die ik graag beantwoord zou zien. En ik denk dat jij de persoon bent die mij dat antwoord kunt geven. Hilde Van Echelpoel bracht de ballade “Els Segadors’ en als tweede en laatste lied bracht zij “Trouwlied”.

Sommige mensen stonden dan spontaan eerbiedig en ingetogen recht. Dit lied ken ik niet en toch klonk de melodie mij niet vreemd en katapulteerde mij naar mijn kleutertijd. Daarom mijn vraag. Vanwaar komt dit lied? Kan ik de tekst en melodie ergens terugvinden?Dank bij voorbaat,

Marnix

Nvdr Angeltjes : Kan een van van onze lezers Marnix helpen ?

*****

Sangomas

Ik zie veel gelijkenis met wat Peter Murray schrijft over de zwarten. Vervang Zuid Afrika door Vlaanderen, zwarten door Marrokanen of Turken, messen met messen, inderdaad wij gaan terug naar de middeleeuwen.

Joos

*****

De Wake

Mooie beelden, 'k heb veel respect voor de "echte Vlaming",maar ik vind het spijtig dat men op het nieuws van de vrt de mensen laat zien hoe sommigen de vlag als voetmat gebruiken,dat is uiting geven aan frustratie,zo zijn wij toch niet ?

Dat doe ik niet met een vlag, zelfs niet met de iraanse. Dat gaat zeker stemmen kosten.Ik heb wel shit aan belgië en de federale regering en de versmachtingen die ons daardoor treffen. Vervang de vlag gewoon en hijs de Vlaamse leeuw !

mvg Joos

NvdR Angeltjes : ik heb bij het betreden van de weide, bezwaar aangetekend tegen deze wijze van handelen. Ik minacht belgië maar ik doe dit verbaal en ik verlaag me niet tot dergelijke ordinaire acties. Ik twijfel er niet aan dat de leiding van de IJzerwake er net zo over denkt. Er moet meer officiële controle komen bij de ingang en ook bij verlaten. De manier waarop de aanwezigen a.h.w. gedwongen worden om spitsroede te lopen tussen de tientallen met bussen rammelende en roepende geldinzamerlaars, is meer dan genant. Ik werd aangeklampt en toegeschreeuwd door een fanaticus die bijna woedend eiste dat ik geld in zijn bus zou stoppen.

*****

Ik kom uit de brousse, ik weet van niks.

Volgens het ACV is zoiets als tijdens het laatste busincident nog nooit voorgekomen.

Selectief zijn is een must want 'jongeren' moeten per definitie al bij voorbaat verontschuldigd worden. Als de ACV-ontkenners het wensen, wil ik een kleine inventaris opsturen van enkele bladzijden waarbij dergelijke naïve, onschuldigen, brave lafaards betrokken zijn.

Toppunt is dat de feiten, nogmaals, afgezwakt worden door ons aller 0000 '... want de voerder mocht de kliniek AL verlaten' ,dus kon het toch allemaal niet zo erg zijn nietwaar. Drie van de bendeleden zijn nog niet gevonden en blijven dus spoorloos. Wedden dat zij als de daders zullen aangeduid worden waardoor de anderen vrijuit zullen gaan, als toeschouwers die niets gezien hebben. We kennen dat rollenspel toch al jaren ! Dagelijks worden wij verrijkt door de multi-miserie en geen mens die het ziet. Wat baten kaars en bril

Voor dergelijke potentiëele moordenaars moet er toch wel ergens een klooster zijn , een bisschoppelijk-paleis is ook goed, waar ze terecht kunnen ?

Daniel

*****

Openbaar vervoer

Er zal, voor de zoveelste maal, nog eens een dagje gestaakt worden en dan is alles weer in kannen en kruiken, vergeven en vergeten. Het was natuurlijk HEEL UITZONDERLIJK, zoals er in het verleden al HEEL UITZONDELIJK doden zijn gevallen. Dus de vraag stellen: “Moeten er doden vallen voor er iets veranderd?” is volledig overbodig en nutteloos.

Wes Hardin.

*****

Voor de Arme Klaren, een opfrisser uit de bijbel

Uit Matteus Hoofdstuk 18-5

In die tijd kwamen de leerlingen bij Jezus en zeiden: ‘Wie is eigenlijk de grootste in het koninkrijk der hemelen?’ Hij riep een kind, zette het in hun midden en zei: ‘Ik verzeker jullie, als je niet verandert en wordt als kinderen, kom je het koninkrijk der hemelen niet eens binnen. Wie zich dus klein maakt als dit kind, die is de grootste in het koninkrijk der hemelen. En wie één zo’n kind bij zich ontvangt in mijn naam, ontvangt Mij. Maar wie één van deze kleinen die op Mij vertrouwen ten val brengt, kan beter met een molensteen om zijn nek in volle zee gegooid worden. Pas op dat je niet op één van deze kleinen neerkijkt, want Ik zeg jullie: hun engelen in de hemel zien voortdurend het gelaat van mijn Vader in de hemel.

Mieke

******

Geld, geld , geld

Open VLD wil dotatie prinsen vervangen door “Betaling per prestatie” zo luidt de titel in de krant HLN van 28/08/2012.Het gaat hier over het geld dat Claire en Laurent toegeschoven krijgen als dotatie. De regeringspartijen zijn het er over eens om deze personen hun dotatie te laten behouden. Alleen de VLD uitte twijfel en wil deze dotatie zien vervangen worden door een “betaling per prestatie”. Financieel zouden ze er geen verlies aan doen. Wat is dan het verschil? Volgens mij heel eenvoudig. Je laat ze meer los in het openbare leven “et voila”, ze krijgen nog meer dan ze vroeger kregen. Simpel voor mij. Te simpel voor de dames en heren politieker. En wat gebeurt er dan met het akkoord dat in 2009 unaniem werd goedgekeurd om de publieke financiering beperkt blijft tot de koning, de troonopvolger, de overlevende echtgenote van de koning of de koning (en echtgenote) die zijn functies voortijdig neerlegt?Een andere titel in deze krant: Elke twee weken krijgt wegenwachter slaagZelfs de telefonistes krijgen bijna dagelijks scheldtirades over zich. Straks moeten onze wachters karate leren, luidt het intriest.

Eddy

*****

Buschauffeur geslagen : Hulp uit Suid-Afrika

Dit maak my elke dag meer en meer kriewelrig as ek lees van allochtone wat misdaad pleeg in Nederland en België, en wat dan later - nadat hulle opgepakt was - weer vrygelaat is deur die polisie.

Ek besef dat Vlaams Belang nog nie die land se regering oorgeneem het nie, en dus niks aan die saak kan doen nie, maar ek hoop regtig daar is 'n manier waarop hulp uit Zuid-Afrika verkry sal kan word.

Die ou Suid-Afrikaanse Polisiemag was as een van die beste polisiemagte ter wereld beskou. Van daardie polisiebeamptes is natuurlik al dood, vele het uit die mag bedank en ander beroepe (bane) aanvaar, maar ander is steeds werkloos, aangesien die ANC-regering - met sy beleid van "transformation" en "affirmative action" - nie meer blankes aanstel nie.

Ek wil 'n beroep doen op die Vlaamse owerhede om van hierdie werklose blanke polisiebeamptes na Brussel te bring. Hulle moet dan net 'n kursus in die Franse taal deurloop, sodat hulle Frans vlot kan praat, want Frans is vir Suid-Afrikaanse polisielede 'n vreemde taal. Hierdie Afrikaner-polisielede sal misdaad in Brussel binne 5 jaar uitwis. Die owerhede moet hulle net toestemming gee om hardhandig op te tree. Arabiere wat onskuldige bus-chauffeurs aanrand, sal met Afrikaner-polisiebeamptes te doene kry. Hulle sal GEEN "toleransie" betoon nie. 

Peter Murray

*****

*Busincidentje*

Och de chauffeur werd alleen maar bewusteloos geslagen en de daders werden vrijgelaten, volgens het de krant HLN.
Het staat wel in schril contrast met wat ik las in vernoemde krant. Een inspecteur te Brussel gaf een reeds geboeide man een paar kletsen rond de oren, misschien van het zelfde kabiber van kletsen die ik kreeg van mijn schoolmeester in het Sint Henricus instituut te Antwerpen , Oude Steenweg.

De feiten in Brussel werden echter opgenomen met een GSM. Groot schandaal  ... Comité P ... een onderzoek met alles erop en eraan . Die kletsen waren misschien de enige straf die hij kreeg voor zijn baldadig gedrag tegenover zijn vrouw.

Voor mijn frustraties, ongeloof en minachting vind ik geen woorden !

René

*****

n-va

Ook in Haacht is het hommeles. De eerst aangekondigde lijsttrekker Marc Vermylen haakte gefrustreerd af onder druk van enkele ambitieuze tafelspringers. Uit onvrede stapten vier bestuursleden op.

Zute


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de nieuwsbrief van 't Pallieterke

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na slechte tijden, ook goede tijden voor Nv-A

 

 

 

Gelukkig heeft Nv-A ook nog creatieve kandidaten.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vallen en opstaan bij de Nv-A

 

 

Vanmorgen vernemen we dat de Hoeseltse Nv-A burgemeesteres Annette Stulens haar partij de rug toekeert en de pijp aan Maarten geeft.  Maarten is in dit geval tweede schepen, Guy Thys. Een maandenlange ruzie over wie de lijst zou aanvoeren, heeft finaal geleid tot deze beslissing van mevrouw Stulens.

Knack resumeert de problemen die de partij van Bart de Wever ondervindt met haar kandidatenlijsten, de vele conflicten en de alles behalve gesloten rangen. Dit tot grote wanhoop van de fel vermagerde Leider die het niet gewend is dat zijn troepen muiten.  Het woord van De Wever is wet binnen het sanhedrin van zijn partij, maar vele lokale afdelingen vagen hun hakken aan het centralistische beleid en de dictatuur van de Leider.

In Gent trekt Atik Özer zich terug als kandidaat  bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Özer stond derde op de lijst. Volgens lijsttrekker Siegfried Bracke haakt hij af om persoonlijke redenen. ‘N-VA vindt dit verschrikkelijk,’ zegt Bracke. ‘In de eerste plaats voor Özer zelf. We hebben natuurlijk respect voor zijn beslissing.’Atik Özer is de zoveelste in een lange rij van N-VA-kandidaten die nu al afhaakten of opzijgezet werden voor de gemeenteraadsverkiezingen, nadat ze eerst met grote trom werden binnengehaald.

In Oostende werd Myriam Vyvey vorige week uit de partij gezet. Ze stond tweede op de N-VA-lijst. Volgens de partij is Vyvey bedankt omdat er ‘onvoldoende basis tot samenwerking’ was.

In Alken stapten vijf kandidaten samen op uit protest tegen de gebrekkige leiding van de partij in die gemeente. In Kortrijk, Lokeren, Turnhout, Zele, Willebroek en Torhout zijn er conflicten over de lijstvorming en trekken deelnemers hun kandidatuur in.

Als de partij de afgelopen maanden met één ding bezig is geweest, dan is het wel met de uitbouw van lokale structuren die niet meer bestonden sinds de dagen van de Volksunie. En tegelijk zijn al maandenlang massale vormings-weekends aan de gang om de aanstaande verkozenen voor te bereiden op hun taken in gemeenteraden en  schepencolleges. Ook dat verloopt niet steeds van een leien dakje want er worden vaak vragen gesteld over de nationale politiek, de houding van de partij ten overstaan van de Onafhankelijkheid en mogelijke samenwerking met andere V-partijen. Kortom, de tijd van de grappige one-liners is voorbij, de confrontatie met Vlaamse ambitieuze aanhangers die kandideren voor een politiek mandaat, leidt niet enkel tot conflicten en misverstanden maar is een heuse oefening in democratisch optreden. Niet bepaald de sterkste kant van De Wever en Hoomans.

Ray

De Wever en Hoomans : toen alles nog dik in orde was


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 Fuivers in Afghanistan afgeslacht

 

In een dorp in de Afghaanse provincie Helmand zijn zeventien burgers gedood, onder wie twee vrouwen. Dat zou zijn gebeurd tijdens een feest met muziek en dans in de regio Musa Qala. Veel slachtoffers hadden schotwonden, waren onthoofd of hadden een doorgesneden keel. De Afghaanse regering geeft de schuld van het bloedbad aan de Taliban, maar die ontkennen dat ze erbij betrokken waren.

Musa Qala is in handen van de Taliban, die muziek, dans en sociale omgang tussen mannen en vrouwen verboden hebben. Er zijn ook berichten dat niet het feest, maar rivaliteit tussen twee Taliban-leiders de aanleiding was voor de slachtpartij.

Wilde feesten
In juni bestormden Taliban-strijders een hotel in de buurt van Kabul, omdat daar "wilde feesten" werden gehouden. In het hotel kwamen veel rijke Afghanen en westerlingen. Circa twintig mensen kwamen om het leven.

Bij een aanval op een controlepost, ook in Helmand, zijn tien Afghaanse militairen omgekomen. De regering zegt dat er zes militairen worden vermist en dat niet duidelijk is of ze zijn ontvoerd of overgelopen.

De controlepost in het district Washir werd door zo'n 200 Taliban-strijders bestormd. Tijdens het gevecht dat daarop volgde, werden volgens de autoriteiten elf aanvallers gedood.

Vuur geopend
In de oostelijke provincie Laghman heeft een Afghaanse militair het vuur geopend op NAVO-militairen. Daarbij zijn twee Amerikanen om het leven gekomen. Militairen van de NAVO-missie hebben de schutter gedood.

Dit jaar zijn al 42 NAVO-militairen doodgeschoten door Afghaanse militairen.

http://nos.nl/artikel/411033-afghaanse-feestgangers-afgeslacht.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goed nieuws van de *belkiese regerink *: gedaan met black-outs

 

Di Rupo belooft in 2013 & 2014 geen black-outs meer te zullen hebben

(bron : de talrijke gezaghebbende Vlaamse tabloids)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Incidentje : buschauffeur bewusteloos geslagen door jongeren.

 

We zullen niet stoppen deze feiten te blijven publiceren. Tot vervelens toe, maar dergelijke baldadigheden kunnen enkel ophouden als justitie het tuig hard aanpakt. En het crapuul niet direct met een vermaning op vrije voeten laat.

Een groep jongeren heeft maandagavond om 20.15 uur een buschauffeur van De Lijn bewusteloos geslagen. Het personeel van de stelplaats Sint-Niklaas besloot daarop het werk neer te legegn.

De feiten gebeurden op lijn 81, op de grens van Melsele en Zwijndrecht. De buschauffeur kreeg meerdere slagen in het gezicht en moest naar het ziekenhuis gebracht worden. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

Over de aanleiding voor de agressie bestond maandagavond nog geen duidelijkheid. Tien jongeren waren bij het incident betrokken. Onder de busreizigers die getuige waren van de feiten, bevond zich een politieman in burger. Die alarmeerde zijn collega's.

De daders namen de vlucht maar op aanwijzen van de getuigen wist de politie dat een aantal van hen de tram richting Antwerpen had gepakt. Politie en inspecteurs van De Lijn wachtten de tram op aan de halte op de Blancefloerlaan op Linkeroever. De politie parkeerde de combi's tegen de deuren van de tram zodat de daders geen tweede keer konden vluchten. Zeven jongeren werden opgepakt.

Marc Van Weert van de vakbond ACV bestempelt de aard van het incident als uitzonderlijk. "Onze bus- en trambestuurders zijn regelmatig slachtoffer van agressie. Meestal gaat het om verbaal geweld, maar geregeld ook om fysieke agressie. Bijna altijd gaat het om een individu dat zich boos maakt. We maken zelden mee dat groepjes jongeren een chauffeur molesteren. wee maanden geleden hebben we wel meegemaakt dat jongeren in sommige Antwerpse wijken 's avonds stenen gooiden naar trams en bussen." Drie daders van de feiten van maandagavond zijn nog spoorloos.

Bron : Vandaag.be

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympische Spelen 2016 Rio

 

 

 

Dank aan Anne voor de tip

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ze zijn er klaar voor in Malonne

 

Extra politiemanschappen ... nadar afsluitingen ... een waterkanon ...wegversperringen ... een politiehelicopter in de lucht .. ze zijn er klaar voor.

Kosten noch moeite werden gespaard om ongeregeldheden te vermijden. Het gepeupel moet aan de leiband en zijn smoel dichthouden. Geen betoging of protest mag plaatsvinden. Neen vrienden ,de Paus komt niet op bezoek, noch Obama of een andere wereldleider. In Malonne wordt de komst voorbereid van het Monster Michelle Martin.

Politie zal er rondjes rijden om alles in de gaten te houden, zelfs ordehandhavers te paard zijn stand-by. Niets zal onverlet gelaten worden om de kindermoordenares en haar hoedsters in hun klooster te beschermen. De opperste daad van christelijke naastenliefde (zoals de bisschop van Luik benadrukt!) mag niet gesaboteerd worden door malcontenten. De volgelinge van Satan kan rekenen op de steun van het regime èn de kerk in een veilige haven onder te duiken.

Wee haar of hem die het zou wagen een haar te krenken van het monster van Malonne !

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een vreemde ontmoeting in Antwerpen : Serge (en Rita)

 

Gisteren waren wij op repetitie-uitstap met onze twee assistent-gidsen voor de multiculturele wandeling doorheen Antwerpen met de lezers van Angeltjes op 14 september a.s. Het was mooi weer en op een terrasje in een volkse buurt komen wij in gesprek met een heer die naast ons zat over de verdwenen buurtcinema's, de grondig veranderde sfeer en de man laat zich ontvallen, dat hij een zangcarrière achter de rug heeft, samen met zijn vrouwtje die helaas imiddels is heengegaan. Hij vertelt ons ook dat hij vroeger piloot is geweest.

Merkwaardige verhalen en op onze vraag of we soms iets kunnen beluisteren van zijn liedjes, verwijst Serge ons naar Youtube. En inderdaad, onze nieuwe vriend heeft niet enkel heel wat opnames in duo met zijn Rita maar ook latere nummers die hij alleen heeft opgenomen en die hij in onvervalst Antwerps ten gehore brengt. Hij heeft ook  samengewerkt met Wannes Van de Velde. 

Thuisgekomen direct Youtiube aangetikt en jawel hoor, daar verschijnt eenr esem leidjes van Serge en Rita en van Serge solo. Hij is inmiddels 69 en hij verbaast ons met zijn professioneel zingen, we hadden nog nooit van hem gehoord en dat vinden we jammer.  Serge treedt nog regelmatig op in Antwerpse cafés en we zullen u in de toekomst nog meer van hem laten horen.

Hieronder volgt "Town"  in duo met Rita horen en met afbeeldingen van Kaapstad en Antwerpen. Daarna Serge solo met het bitter-schrijnende in vlot Antwerps : "Da zedde gij niet zeker"

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beurs gehackt ?

 

Dit  lees ik  op de sites van DS en de Soir :

Schermafdrukken hieronder, situatie om 17u30, Antwerpse tijd.

Ik vergniffel mij al kapot met al die mensen die mordicus geloven dat wat in de gazet staat altijd waar is, en die wat aandeeltjes onder hun matras hebben. Die zitten nu massaal hun Bekaerts te verkopen. Jammer voor hun goedheilige CEO.

Wie heeft het voortdurend over onze kwaliteitskranten ?

Beursgenoteerde groetjes

Marc 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Instorting euro nog langer uitstellen = einde van de EU

 

De wereldwijd geroemde econoom Roubini waarschuwt dat het uitstellen van de onvermijdelijke instorting van de euro met 1 of 2 jaar nóg kostbaarder zal zijn en het einde van de EU zal betekenen.
 
De gezaghebbende Wall Street Journal constateert dat de politici in Europa de financiële crisis over de rug van hun eigen burgers proberen op te lossen door een situatie van negatieve reële rente in stand te houden. Experts noemen dit 'financiële repressie': de inflatie -hoe naar verhouding gering die op dit moment ook is- hoger houden dan de rente over spaargeld, zodat de burgers steeds minder te besteden hebben. Als de ECB over een week mogelijk besluit tot het verder opendraaien van de geldkranen voor de banken en schuldenlanden, dan 'besluit ze impliciet ook of de spaarders in de eurozone verder onteigend worden.'
 
'Complot tegen burgers'
Als de ECB besluit de rente nog verder te laten dalen, dat wordt het vermogensverlies van de Europese burger daarmee versneld. Voor de staten is het echter gunstig, omdat de conjunctuur ermee wordt gestimuleerd (alhoewel dit beleid in de VS niet of nauwelijks effect heeft gehad) en de (staats)schulden minder waard worden.
 
'Dit kun je absoluut als een complot zien,' gaf Alexander Krüger, hoofdeconoom bij de bank Lampe, als commentaar. 'Het gaat hen er alleen om de staatsschulden op de een of andere manier beheersbaar te maken. Dit is heel duidelijk financiële repressie door de Centrale Banken.'
 
Herverdeling inkomen
Michael Heise, collega hoofdeconoom bij het veel grotere Allianz, is het in principe met hem eens maar wil niet van een complot spreken. 'Het gaat er natuurlijk om de crisis te beteugelen. Ik zie geen andere weg om uit de crisis te komen en de schulden te verminderen zonder dat de ECB de rente zo laag houdt en zonder dat de ECB probeert de banken stabiel en liquide te houden.' Ook hij erkent echter dat de burgers hiervoor de prijs betalen: 'Door de lage rente vindt er een herverdeling van de inkomens plaats.'

De Centrale Banken willen ten koste van alles de negatieve reële rente voor de burgers in stand houden. De meeste economen denken daarom dat de ECB de rente verder zal verlagen als ook de inflatie daalt, zoals onlangs in Duitsland het geval was. Volgens Heise is een nog lagere rente een instrument waarmee de ECB de inflatie, die in de eurozone gemiddeld slechts 2,4% bedraagt, kan gaan aanwakkeren.

Rente betalen voor je eigen bank- en spaarrekening
In normale tijden was prijsstabiliteit -en dus een lage inflatie van ca. 2%- het belangrijkste doel van de ECB, maar de rol van de Centrale Bank is door de crisis duidelijk veranderd. ECB president Draghi is al deels bezweken onder de druk van de schuldenlanden om de financiële markten met nieuwe ingrepen zoals steunaankopen van staatsobligaties te stabiliseren - ten koste van de Europese burger.
 
Thorsten Polleit, hoofeconoom van de goudhandelsfirma Degussa, verwacht dat dit proces zich in de komende maanden en jaren zal versnellen doordat de rente zelfs tot onder 0 zal worden verlaagd (negatieve rente). De Centrale Banken van Denemarken en Zweden hebben dit reeds gedaan. Volgens Polleit zullen de burgers hier vroeg of laat ook mee geconfronteerd worden en 'zeer waarschijnlijk' zelfs rente moeten gaan betalen om hun geld op de bank te 'mogen' laten staan. 
 
Pensioenfondsen gedwongen
Een methode om de rente die over staatsleningen moet worden betaald te drukken is pensioenfondsen dwingen staatsobligaties op te kopen. In Frankrijk en Ierland worden de pensioenfondsen hier reeds toe verplicht. In Italië worden banken gedwongen hetzelfde te doen en in Spanje worden alternatieve investeringen om dezelfde reden zo onaantrekkelijk mogelijk gemaakt door van deze banken een dubbel zo hoge bijdrage voor het garantiefonds te eisen.
 
Financiële repressie is ook volgens hoofdeconoom Jörg Krämer van de Commerzbank het 'mega thema van de komende jaren' waar niemand aan zal weten te ontkomen. Het belangrijkste wat internationale investeerders nog kunnen doen is 'het vermijden van (Europese) staatsobligaties.' (1)
 
Financial Times / Nouriel Roubini: Euro crash onvermijdelijk
Een andere gezaghebbende financiële nieuwssite, de Financial Times, schrijft inmiddels dat de euro crash 'onvermijdelijk' is. 'De EU zal alleen overleven als de instorting van de euro niet nóg langer wordt uitgesteld.' De Europeanen zullen volgens de wereldwijd geroemde econoom Nouriel Roubini de instorting van de eurozone op de koop toe moeten nemen, zelfs als dit een zeer kostbare zaak wordt.
 
Roubini denkt dat als de Europese politici krampachtig blijven vasthouden aan het in stand houden van de euro, de situatie nog veel verder zal verslechteren. In Duitsland begint eindelijk het besef door de dringen dat het redden van de eurozone ettelijke biljoenen euro's zal gaan kosten, die hoofdzakelijk door de Duitsers en Nederlanders zullen moeten worden opgehoest.

Forse vermindering welvaart burgers kernlanden
De econoom, die al in 2005 de huidige kredietcrisis voorspelde, schrijft dat het overeind houden van de euro betekent dat de burgers van de kernlanden jarenlang een forse vermindering van hun eigen welvaart zullen moeten accepteren, omdat al die biljoenen naar de Zuid Europese schuldenlanden zullen gaan. En dan nóg hangt het overleven van de euro af van de bereidheid van deze landen om in de tussentijd forse ingrepen te doen in hun eigen financiële huishouding (iets dat ze in weerwil van alle propaganda berichten in de media in werkelijkheid nog niet of nauwelijks hebben gedaan).
 
'Instorting euro nog langer uitstellen = het einde van de EU'
Roubini acht dit scenario nauwelijks waarschijnlijk noch uitvoerbaar. Uiteindelijk zal de eurozone daarom wel uit elkaar moeten vallen, wat behalve extreem kostbaar ook grote chaos zal veroorzaken in alle betrokken landen. 'Een vroege ontbinding zal echter het overleven van de Europese binnenmarkt en de EU mogelijk maken. Een tevergeefse poging de instorting nog één of twee jaar te voorkomen -waarin de kernlanden opnieuw miljarden zullen hebben verspild (aan Zuid Europa)- betekent een ongecontroleerd einde, nóg hogere kosten, de vernietiging van de Europese binnenmarkt en het einde van de EU.'

Desondanks proberen de politici in Berlijn, Brussel, Den Haag en andere Europese regeringssteden nog steeds de onvermijdelijke instorting van de eurozone zo lang mogelijk uit te stellen. 'Een enorm risico,' waarschuwt Roubini. 'De toekomst zal uitwijzen of het besluit om het huis op het spel te zetten om de garage te redden juist was.' (2)
 
 Xander
 
(1) Die Welt / Wall Street Journal
(2) Financial Times 
 
Bron: http://xandernieuws.punt.nl/?id=663264&r=1&tbl_archief=&


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het grote citatenboek van Prometheus

Klik op de afbeelding om de link te volgen.

"You never change things by fighting the existing reality. To change something, build a new model that makes the existing model obsolete."
"Je kan de dingen nooit veranderen door de bestaande werkelijkheid te bestrijden. Om iets te veranderen, moet men een nieuw model bouwen dat het bestaande model achterhaald en overbodig maakt.

Richard Buckminster Fuller, 1895 – 1983, Amerikaanse uitvinder, architect, ontwerper en dichter.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Buckminster_Fuller
 
***
En de heersenden keerde ik de rug toe, toen ik zag wat zij thans heersen noemen: sjacheren, loven en bieden om macht - met het gepeupel!

 “Also sprach Zarathustra”  

F. Nietzsche, 1844 – 1900, Duitse filosoof en filoloog.


***
Het parlementarisme, ofwel de officiële toestemming om uit vijf meningen te mogen kiezen, vindt ingang onder de velen die graag de indruk wekken zelfstandig te zijn en voor hun mening willen vechten. Maar uiteindelijk is het om het even of de kudde één mening krijgt opgedrongen of dat vijf meningen zijn toegestaan. 

 “Die fröhliche Wissenschaft”   
       

 F. Nietzsche, 1844 – 1900, Duitse filosoof en filoloog.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige verjaardag, Christina Deutekom

 

 

 .

Cristina Deutekom, geboren als Stientje Engel (Amsterdam, 28 augustus 1931), sopraan, is een Nederlandse operazangeres. Ze begon haar carrière als Christine Deutekom, vervolgens als Christina Deutekom en liet na haar doorbraak in Italië de "h" uit haar voornaam weg. Na een aantal kleinere rollen te hebben gezongen, brak zij in 1963 door als Königin der Nacht in Mozarts Die Zauberflöte bij De Nederlandse Opera. Dezelfde rol zong ze vervolgens aan alle grote Europese operahuizen en in 1969 ook aan de Metropolitan Opera in New York. In 1974 opende ze daar het seizoen naast Plácido Domingo als Elena in I Vespri Siciliani. Ze bouwde haar repertoire behoedzaam uit. Naast de Köningin der Nacht zong ze Mozartrollen als Konstanze "Die Entführung aus dem Serail", Donna Anna (Don Giovanni), Fiordiligi (Così fan tutte) en Vitellia (La clemenza di Tito). Tegelijkertijd triomfeerde ze in Italië met de grote belcanto-partijen van Gioacchino Rossini (Armida), Vincenzo Bellini (Norma, I puritani) en Gaetano Donizetti (Lucia di Lammermoor). Haar carrière voerde haar inmiddels naar alle grote operahuizen van de wereld, met een repertoire dat nu ook de grote dramatische Verdi-heldinnen omvatte, zoals Abigaille in Nabucco, Lady Macbeth in Macbeth, Leonora in Il trovatore, Amelia in Un ballo in maschera, Elena in I vespri siciliani en de rollen die in commerciële opnames zijn vastgelegd: Giselda (I Lombardi alla prima crociata) en Odabella (Attila). Ten slotte zong ze zelfs de titelrol in Giacomo Puccini's Turandot.

Ze zong met vrijwel alle grote tenoren van haar tijd, zoals Franco Corelli, Mario del Monaco[1], Franco Bonisolli[bron?], Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras, Alfredo Kraus, Richard Tucker, Carlo Bergonzi en Nicolai Gedda. Haar actieve carrière eindigde abrupt in december 1986 na hernieuwde hartklachten tijdens een voorstelling van de opera Amaya in Bilbao. Zij wijdde zich vervolgens aan jureren, het geven van masterclasses en privé-onderricht. Nadat ze in 2004 werd getroffen door een herseninfarct, heeft ze zich teruggetrokken in huiselijke kring. Ze was een dramatische coloratuursopraan, alhoewel de betiteling lirico spinto met een geweldige coloratuurtechniek wellicht accurater is, aangezien haar stem aanzienlijk meer kracht tentoonspreidde dan een coloratuursopraan. Haar stem kenmerkte zich verder door een grote beweeglijkheid en een groot bereik; haar vertolking van de Königin der Nacht wordt over het algemeen als maatstaf gezien. Volgens sommige critici bleven haar acteertalenten hierbij wat achter; anderen loven haar emotionele overgave aan de muzikale dramatiek. Het Cristina Deutekom Concours is een concours voor nieuw operatalent dat in 1987 is opgericht. Sinds 2004 bestaat er ook een variant voor jongeren, Deutekom Junior.

Bron : Wikipedia

 

 


27-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dag dat 3M vrijkomt

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gladde Glenn Audenaert

 

Als het juist is wat De Standaard vandaag publiceert, zit Gladde Glenn Audenaert, de chef van de federale gerechtelijke politie, inderdaad in erg nauwe schoentjes. Er zou een storting van enkele tienduizenden euri gevonden zijn op zijn rekening, een privé relatiegeschenk van de Nederlandse  vastgoedmagnaat Frank Zweegers van de groep Breevast.

Gladde Glenn, steeds modieus gekleed, beweert dat deze sowieso verdachte transactie een cadeau is van Zweegers die een jeugdvriend zou zijn van Glenns huidige partner. Waarom het geld dan niet bij haar maar bij hem terechtkomt, wordt verder onderzocht.  Laat het alleszins duidelijk zijn, dat als de hoge Pieten van politie en gerecht zelf in de problemen komen, zij even stuntelig en dom liegen als de eerste de beste kleine crimineel.

Frank Zweegers is de man met de meeste centen van Brabant in Nederland. Dat blijkt uit de lijst van het tijdschrift Quote met de 500 rijkste Nederlanders in 2010. Deze rijke Brabander woont officieel in Monaco, maar is volgens het blad vaak te vinden in Geldrop. Het vermogen van Zweegers wordt door Quote geschat op 930 miljoen euro, goed voor plek 22 op de lijst. Hij is eigenaar van vastgoedontwikkelaar en -belegger Breevast.

Zweegers is geen onbekende in Antwerpen.  Hij heeft in de Kloosterstraat veel panden opgekocht, ze gerenoveerd en ingericht als antiquairhandels.  Zweegers is trouwens zijn succesrijke loopbaan gestart als antiquair. Ook de Handelsbeuers die al jaren stond te verkommeren samen met het pand van de Burgerlijke Stand in de Lange Nieuwstraat heeft hij verworven. Tegen 2015 zal hier een vijfsterrenhotel verrijzen met respect voor de bestaande infrastructuur. In 2007 noemde Knack de vastgoed-projectontwikkelaar "de gekke Hollander die Antwerpen opkoopt".

Maar Zweegers zit ook in Brussel waar hij de Financietoren verworven heeft. En daar wringt het schoentje in verband met mogelijke interventie door Glenn Audenaert.   De speurders van Dendermonde vinden het verdacht dat de centrale diensten van de federale politie binnenkort daar ondergebracht zullen worden. De verhuis naar de toren is gepland voor 2013, aldus De Standaard.

Zou het hoofd van de federale gerechtelijke politie zich tevreden stellen met enkele tienduizenden euri beloning voor lobbywerk ?  Kan u het zich voorstellen, brave belgische belastingbetaler ?  Neen, dat bestaat niet.

Ray

Op 3 maart 2010 verscheen op deze blog een parodie over een fictieve tv-serie "De Blauwenburgs" met o.m. Patrick Dewael in een van de hoofdrollen en Gladde Glenn in een bijrol.  Wij schreven toen dat Glenn nooit in de fout gaat.  Aan ons geloof in hem ligt het niet, dat vandaag de realiteit de fictie voorbijholt. 

 http://blog.seniorennet.be/angeltjes/archief.php?ID=586963

Een uittreksel uit De Blauwenburgs, een parodie op de VTM-serie "De Rodenburgs" :

In de maand februari van dit jaar, treedt Christa in dienst als adviseur bij Gladde Glenn Blauwenburg, de directeur van de gerechtelijke politie te Brussel. Glenn ziet er uit als een opgedirkt Kuifje van middeldikke leeftijd, altijd verzorgd, nooit in de fout, pluimstrijkend bij iedereen die in het regime wat betekent en zo blauw als een Blauwenburg maar kan zijn. Alhoewel in zijn functie enige discretie welkom is, staat Glenn Blauwenburg uitgebreid te pronken op Facebook met zijn 1100 vrienden en vriendinnen en zijn voorkeuren. Zijn vrienden zijn al de machtige mannen van de liberale partij, en wat klein blauw grut om de tafels af te ruimen en de vaat te doen, maar ook de opperdweil en flegmatieke Euro- president,  en als krant, de Morgen om een link te hebben naar de Rodenburgs.Bij de voorkeurvrouwen van Glenn straalt de knappe blondine  Anne de Baetzelier-Dedecker,  die denkelijk niet op de hoogte is,  dat haar politieke patron het ontslag van Glenn eist.  Maar dat is onbelangrijk, Jean-Marie Dedecker eist het ontslag van heel het Blauwe Fabriek van de Blauwenburgs. Terecht overigens.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurmarkt 2012 Antwerpen

 

Op de Antwerpse Groenplaats stelden gisteren de cultuurmakers hun seizoenprogramma's voor aan het grote publiek.  Veel volk, niettegenstaande de regenbuien.  Er worden duidelijk inspanningen geleverd om ook de moslims dichter bij onze Nederlandse cultuur te betrekken (zie afbeelding)




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!