Angeltjes
27-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cultuurmarkt 2012 Antwerpen

 

Op de Antwerpse Groenplaats stelden gisteren de cultuurmakers hun seizoenprogramma's voor aan het grote publiek.  Veel volk, niettegenstaande de regenbuien.  Er worden duidelijk inspanningen geleverd om ook de moslims dichter bij onze Nederlandse cultuur te betrekken (zie afbeelding)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Kiezers

De soms wel verzengende hitte en de alsmaar stijgende verkiezingskoorts kunnen voor een vervaarlijke cocktail zorgen bij bepaalde kandidaten die zich op 14 oktober tot de kiezer zullen wenden. En dat er soms een hemelsbreed verschil zit tussen zeggen en doen is vooral in de politiek een bekend fenomeen die wordt aangeduid als de “discrepantie tussen attitude en gedrag”. Het manipuleren van mondige burgers tot apatische consumenten is al heel lang aan de gang. Het is niet de kwantiteit die telt, maar de kwaliteit. De juiste persoon op de juiste plaats!  Veel nieuwkomers doen plotseling dat zij het warm water uitgekomen hebben. Een beetje meer bescheidenheid zou hen sieren. En hoe ver zouden ze bereid zijn te gaan om extra stemmen te ronselen ? 

Even een terugblik : 21 oktober 2010 : Zeer recent kwam de heer Theo Francken in de media met de mededeling dat de NVA ervoor pleit om de 130 gemeenten die geen asielopvang bieden daartoe te verplichten. Hij schaamt er zich zelfs niet voor om te stellen dat zijn Lubbeek en Bierbeek bij de koplopers behoren van deze 130 gemeenten. In zijn antwoord stelde de Lubbeekse burgemeester dat er hier wel degelijk iets gebeurt. Zo kreeg het OCMW in 2008 reeds een werkingstoelage van 1.450.959 euro. Twee jaar later (2010) was dat reeds opgelopen tot 1.960.014 euro. Dat was dus anno 2010.

Eddy Elyn

*****

Nog even geduld.

Geachte redactie,  Trabelsi, de prachtman die jaren geleden zinnens was  de luchmachtbassis van Kl. Brogel op te blazen maar op tijd bij de kraag gevat werd "kan" binnen twee weken vrij komen want zijn straf zit er volledig op.

Trabelsi, de prachtterrorist die de Amerikanen graag willen oordelen en berechten voor zijn aandeel in terroristische daden waar hij mede de hand in had, maar die er wonderwel al jàren in slaagde mede dankzij de onuitputtellijke vindingrijkheid van zijn advocaten en het voortdurend uitstel van uitlevering, kan binnen twee weken vrijkomen.

Trabelsi, de prachterrorist die dankzij de laksheid en het getaffel van o.a. ex-just-is justminister STefaan De Clerck, de koster van Kortrijk die oeverloos kon mekkeren tegen TGV snelheid, de uitleveringsdans kon ontspringen niettegenstaande het dossier klaar lag en alleen nog de handtekening (goedkeuring) van Stefke ontbrak.

Trabelsi, de prachtman heeft wreed geluk dat hij hier in dit onland tegen de lamp is gelopen en op een lamlendig en ongeloofwaardig "gerechtelijk apparaat " kon rekenen dat daders als slachtoffers behandelt en slachtoffers met de vinger wijst.

De advocaten van Trabelsi schreeuwen nog steeds de onschuld van hun "cliênt" uit want het is en blijft een aardige jongen die in de VS voor rest van zijn leven in de petoet zou vliegen als zij hem vastkrijgen ... zo onschuldig is baardmans!I

Ik vraag mij af (alhoewel ik me niet veel illusies maak) of Trabelsi na zijn vrijlating in het land B mag/kan blijven ? Als we de poco totentrekkers mochten geloven na recentelijke stoere verklaringen is er in dit land geen plaats voor zware allochtoonse criminelen en zéker niet voor veroordeelde terroristen. Wat gaat Mie Truffelboom doen met deze gast...hem uitwijzen naar zijn homeland Tunesiê ?...of hem hier gewoon laten verder sloffen op kosten van het OCMW of een maandelijks leefloon ?

Senior

*****

Terror at the tower

Men zal zeker niet vertellen in de reguliere media dat in de staat New York een wapenwet van kracht is die even streng is als die in België van voor 2006.Voor pistolen en revolvers heeft men een vergunning nodig, die moeilijker te krijgen is dan in België, wapendracht is er verboden en in de stad New York heeft men, juist zoals in B na 2006, zelfs voor een geweer een vergunning nodig. De straffen voor het overtreden van de wet zijn er veel strenger dan in B., wat de vele benden van NY natuurlijk worst zal wezen.

Wes Hardin

*****

Niet halal hesp vragen

In plaats van "een algemeen debat onder voorzitters" te houden zou men beter opteren voor een themadebat over één specifiek onderwerp. Laat bijvoorbeeld elke partijvoorzitter een antwoord geven op één specifieke "hesp"vraag. Bijvoorbeeld: "Hoe komt het dat een land met bijna de hoogste belastingdruk van Europa en een torenhoge staatsschuld de laagste sociale uitkeringen heeft?". Wedden dat de kandidaten niet staan aan te schuiven omdat deze vraag niet "halal" is?

Ludo

*****

Waanzinhandel

Eigenlijk is er maar één oplossing om een einde te maken aan alle waanzinhandel in de wereld en dat is dat enkel en alleen seculiere wetten aan de orde zijn, wetten gemaakt door burgers, wetten die aangepast worden aan de tijd.

Helaas blijft het gerechtelijk apparaat in ons land ver achter in de tijd, zij laten monsters vrij, zij laten terroristen vrij, zij beschermen pedofielen maar ze zien er geen graten in dat burgers 24u op 24u geterroriseerd worden, is het niet door de fiscus dan is het door bepaalde vreemdelingen.  Die hele religiewaanzin heeft, zolang de wereld al bestaat, alleen maar ellende gebracht steeds gepaard met barbaars geweld, óók door de christenen laat dat duidelijk zijn.

Het is nu eenmaal een pervers gedoe, hun enige doelstelling is en blijft mensen onder de knoet krijgen en ze uitmelken. Een héél belangrijke stap moet zijn ze financieel droogleggen en alles wat ze zeggen laten controleren of dat niet in strijd is met onze seculiere wetten. Conclusie: mij niet gezien bij eender welke idiote waanzinhandel.

Jean

*****

Je kan hen geen ongelijk geven

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120821_00265993&utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+dso-nieuws-binnenland+(De+Standaard+Online%3A+Binnenland)Vlamingen hebben hier toch geen toekomst meer,of zie ik dat verkeerd ? Van diegenen onder ons welke hier blijven is de band met de kinderen en kleinkinderen dikwijls te sterk, anders zouden er nog vèèl meer vertrekken, mijn gedacht !

Joos

*****

Daar is maar één Vlaanderen ( Jef Van Hoof)

Dank. Ik heb, als kleine uk, mijn moeder duizend malen dit lied horen zingen en neuriën, en het is me steeds bijgebleven. Nu komen alle herinneringen weer boven...

Christina

*****

IJzerwake

Dank, Ray, voor dit knappe verslag met de mooie foto's : zo lezen wij het niet in de kranten

Jos S.

*****

Van scheurtjes naar scheuren

De verenigde staten van Europa, naar het voorbeeld van Amerika. Weliswaar een mooi initiatief , zeker in de strijd voor meer jobs .

Politiekers met de eerste tekenen van populariteit-slijtage , maar nog steeds met ervaring ,liefde en kennis voor vetpot-graaitechnieken , konden aan de slag in het Euro-parlement samen met de kuisvrouwen en andere ondergeschikten .De start was een eenheidsmunt zoals de dollar voor Amerika. De grootste fout ! het niet invoeren van een eenheidstaal . Men had kunnen kiezen voor het Nederlands bv , geen frans , spaans , italiaans , grieks arabisch enz enz maar het Nederlands. Het grote voordeel , iedereen kon dan Angeltjes lezen.

Europa zinkt verder weg in de hoogbeschaafde rode modderpoel . Maar onze poorten blijven open en wij verwelkomen iedere dag eindeloze rijen leefloonzoekers ! Tot de kas volledig leeg is en de Islam het boeltje kan overnemen.

René

*****

IJzerwake

Beste vrienden, Er waren dringender taken die vandaag mijn aanwezigheid vereisten. Doch weet dat mijn ziel, mijn hart, mijn wens en overtuiging bij jullie in Steenstrate vertoefde.

Geen milligram van mijn hersenen gun ik die Peumans van de NVA zijn potsierlijke indoctrinatiepogingen alle gehersenspoelde naïevelingen ten spijt. Het is genoeg geweest. Weg met de collaborateurs van het regime !Weg met Belguy (let wel dit is geen hoofdstedelijke schrijffout ), leve Vlaanderen ! "A bàs les traîtres!" Weg met de francofiele leliaerts en de potsierlijke verraders van Vlaanderen en bovendien de hele westerse beschaving daar nog eens als toetje bovenop !Zonder ^ betekent traiteurs overigens slavenhandelaars! Overdreven?  Misschien, maar deze waanzin moet en zal ooit stoppen ! Vae victis ! Ik beschouw jullie als persoonlijk verantwoordelijk laffe ellendelingen!

Lucky9

*****

Omver en Erover : succesvolle 11de IJzerwake en die van Diksmuide

Ik heb al eventjes de belgische driekleur opgemerkt op de Ijzerbedevaart, wedden dat volgend jaar die vod boven de PAX poort zal wapperen.

Wil T.

*****

Sangomas

Geachte Redactie, Dit is goed dat die betekenisse van "muti", "sangoma" en ander Suid-Afrikaanse woorde hier op Angeltjes uiteengesit en verduidelik word.

'n Ander woord is "Tokkelosj", of "tokkelossie". Dit is 'n klein swart mannetjie van sowat 30cm. Hierdie klein mannetjie is soms met die duiwel besete. Alle swartes is bang vir hom. Hy kom gewoonlik in die nag, en skuil onder jou bed. Hy skuil ook in bome in die nag. As jou bed te laag is, plaas jy die bed se 4 pote op 4 verfblikke. Die bed is dan té hoog vir die tokkelossie om op die bed te klim.Dit is veral ou vrouens wat erg bang vir die tokkelossie is, want hy "verkrag" ou vrouens.Die tokkelossie word soms in spotprente geteken as 'n ou swart man met 'n hoed op, en 'n wit baard.*

Ons Vriende in Wes-Europa het nou, sedert 1994, en sedert ek en ander kenners van Suid-Afrika aan u oor gebeure in my land verslag gedoen het, 'n goeie idee gekry van hoe barbaars ons land se mense is. Anti-apartheidsaktiviste, anti-blanke Suid-Afrikaners, anti-Afrikaners, en almal wat ons hier in Suid-Afrika haat, wil dat ons "in vrede en harmonie" met die swartes moet saamleef. So asof die mens 'n robot-mannetjie is wat jy net moet reg programmeer, en dan is dit Hemel op Aarde!

Die swartes, soos wat elders op Angeltjes genoem word, leef nog in die Middel-Eeue, of in die Steentydperk. Nou verwag ons kritici dat ons met hierdie mense moet saamleef. Ons het nie "rassiste" geword omdat ons daarvan hou om vreemdelinge te haat nie. Ons is "rassiste" omdat ons reeds 360 jaar lank eerstehandse kennis en ervaring van die WERKLIKHEID het.

Ons is immers die afstammelinge van Hollanders en Vlaminge, dus is ons van dieselfde soort mense as die Dietse nasies in Wes-Europa. Die enigste verskil is dat ons stamgenote MIN of GEEN ervaring van die swartes het nie, terwyl ons al sedert 1652 deel van Afrika is.*

'n Vlaamse vriendin vra my eendag : "Peter, sit dit in die Afrika-gene, of waarom wil alle Afrikaners (Lees: Afrikane) net steel, met messe steek, en eiendomme vernietig?" Toe sê ek : "Ja, ek het ook nogal daaraan gedink. Swartes en Kleurlinge in Suid-Afrika is altyd met messe gewapen, hulle steel graag, en hulle is groot vandaliste. Hulle is net soos die allochtone (Moslems en Arabiere) in Wes-Europa!"

Dit is om daardie rede dat ons (die regse, of "politiek-niet-korrekte" Afrikaners) so gou as moontlik ons eie staat wil hê. Nadat ons eers in 1652 met die Hottentotten en Bosjesmannen, en in 1771 met die Xhosas kennis gemaak het, wil ons nie meer met hulle saamleef nie. "Ons is nou siek-en-sat vir Donker Afrika, ons soek nou ons vryheid, ons eie, onafhanklike Afrikaner Republiek!Ons land is groot (1 219 080 sq.km), groot genoeg vir almal om in te woon - maar nie deurmekaar nie! Ons kan hierdie land in 2 of 3 of 4 dele verdeel, sodat elke etniese groep alleen, ongehinderd, onafhanklik, homself kan regeer.In een soliede, multiculti-land, waar verskillende - ONASSIMILEERBARE - nasies en volke saam woon, kan daar GEEN sprake van "vrede, harmonie en toleransie" wees nie.*

Dankie aan Angeltjes vir die geleentheid om aan ons vriende en stamgenote in Europa die FEITE OOR SUID-AFRIKA bekend te maak!  

Peter Murray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vredevol en wereldwijd.

 

Meer dan de helft van de Christenen zijn uit Irak verdreven, zij die bleven moeten een boete betalen of hun huizen afstaan. Sommigen worden verplicht met moslims te huwen. In Syrië, zijn de steden en dorpen waar Christenen leefden nu bijna helemaal moslim, de Christengemeenschappen zijn gevlucht naar veiliger delen van het land waar zij hopen te ontsnappen aan het massacre van de rebellen.

Het nieuwe regime in Egypte moedigt heimelijk de aanvallen op kerken aan. De Christenen, veracht voor hun veronderstelde rijkdom, weten dat de “Arabische Lente” de eeuwenoude opgebouwde haat tegen Christenen doet ontbranden en sinds de val van Mubarak is het jachtseizoen open op de Kopten in Egypte. Zij die het kunnen, volgen het voorbeeld van de Palestijnse en Libanese Christenen en emigreren. In Nigeria werden Christenen aangevallen en gedood gedurende hun erediensten. In Bangladesh worden Christelijke kinderen gedwongen madraslessen te volgen. In Pakistan werd het lichaam van een 11-jarig Christelijk jongetje gevonden deze week, hij werd gefolterd tot hij stierf, zijn lippen waren weggesneden. Onlangs werd een 11-jarig meisje met het Downsyndroom, opgepakt om zg. bladen van de koran te hebben verbrand, ook in Pakistan.

Deze Christenenvervolging is het resultaat van de gelijktijdige opleving van de militante islam in heel veel landen. Er is echter geen echt hard bewijs dat er een gecoördineerd islamcomplot bestaat om het christendom uit te roeien als opstap naar het universele kalifaat.

Het is wel lastig te moeten bekennen dat, gedurende decennia, de meest verachtelijke dictators de inheemse Christenen beschermden tegen islamitische benden. Toen het Westen zijn steun aan hen introk en zelfs hielp deze regeerders ten val te brengen, werden de Christelijke minderheden aan hun lot overgelaten als nooit tevoren. De val van Saddam liet de Christelijke kerken van Irak totaal onbeschermd, kerken zo oud dat er nog gebeden werd in het Aramees, de taal van Christus.

In het Westen lijken alleen de partijen welke racisme verweten wordt zich over het bovenstaande druk te maken. Zelfs als de hard roepende linkse wereldverbeteraars met hun neus op de feiten gedrukt worden willen deze niet weten wat er aan het handje is, van hypocrisie gesproken.

Sommige Protestanten en Katholieken trachten de aandacht te trekken op de huidige vervolging maar worden ondermijnd door hun collega’s. Voor vele Westerse Christenen zijn de “Oosterse” geen echte Christenen omdat zij iconen vereren.

Houd een oog op Syrië als Assad verdwijnt. Eerst zullen de Alawieten vervolgd worden, dan volgen de Christenen. Waarschijnlijk zullen alle sporen van het christendom verdwijnen in het land waar volgens de overlevering St. Paulus van zijn paard werd gebliksemd.

En dan hebben we nog niets geschreven over homo’s, Soedan, Hindoes en Joden, gelukkig stellen deze laatsten zich nu teweer.

Gebaseerd op een artikel van Damian Thompson in The Telegraph

http://blogs.telegraph.co.uk/news/damianthompson/100177915/radical-islam-revives-an-ancient-hatred/

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 858) : Ryanair bis

 

 

Politiek-correcte kranten hebben geen week kunnen wachten.

Enkele dagen geleden (Men zegge het voort nr 855 van 20 en 21 augustus) hebben we de aandacht van onze lezers gevestigd op de totaal subjectieve berichtgeving van onze kranten in verband met de luchtvaartmaatschappij Ryanair. Nog geen week later is het wederom prijs. De meeste kranten brengen opnieuw klakkeloos een totaal idioot bericht over een zoveelste zogezegd incident met een Ryanair toestel, incluis de VRT.

We citeren vandaag De Nieuwe Gazet en Het Laatste Nieuws. VLIEGTUIG RYANAIR 2,5 UUR STIL DOOR BRANDSTOFLEK.

Op de luchthaven van Valencia heeft een vliegtuig van Ryanair noodgedwongen 2,5 uur aan de grond gestaan wegens een brandstoflek. Het toestel moest passagiers naar Charleroi brengen. Volgens Spaanse media waren het de passagiers zelf die de brandstoflek hadden opgemerkt toen het vliegtuig zich klaarmaakte om op te stijgen. Het boordpersoneel kreeg de opdracht alle passagiers weer te laten uitstappen. Een ingenieur inspecteerde het vliegtuig, dat rond 23 uur toch kon opstijgen. Volgens een woordvoerder van de Spaanse pilotenvereniging trekt Ryaniar niet genoeg tijd uit vooàr de veiligheidsnazichten voor het opstijgen.Ryanair ontkent dat.

Tot daar een van onze kampioenen van de subjectieve berichtgeving.

Onze mening terzake is de volgende.

1. Het goed georganiseerde Ryanair heeft bijna steeds volle vluchten zodat bijna het totale tijdverlies te wijten is aan het feit dat een kleine tweehonderd passagiers zijn moeten uitstappen en daarna opnieuw dienden ingecheckt te worden.

2. Er is zeker nooit een lek geweest aan de brandstoftank want dergelijke herstelling zou het volledig leegmaken van de tanks vereisen; kan niet op de inschepingsvloer geschieden en zou zeker minstens een dag duren.

3. Mogelijkerwijze werd wat brandstof verloren via een zogenaamde "trop plein" of een slecht vastgeschroefde dop.

4. De kans dat een ingenieur werd opgetrommeld voor dergelijke bagatel is zeer onwaarschijnlijk. De kans dat de politiek correcte journalist slecht Engels kende en het Engelse woord "engineer"(werktuigkundige) slecht vertaalde des te groter.

5. Bij sommige luchtvaartmaatschappijen loopt de co-piloot soms voor het vertek eens rond het vliegtuig om na te kijken of er tijdens de parkeertijd geen uiterlijke zichtbare beschadigingen aan het toestel werden aangebracht (regelmatig rijden grondvoertuigen  tegen een vliegtuig maar uiterst zelden gebeurt bij dergelijke incidenten een zogenaamd vluchtmisdrijf). Bij dergelijke controle kijkt men ook steeds naar de banden of er daar soms toevallig geen enkele van "plat" staat". Andere luchtvaartmaatschappijen laten die zogenaamde "external check" door een werktuigkundige van de afhandelingsmaatschappij uitvoeren. Dat zogezegd passagiers dat euvel zouden hebben opgemerkt is onwaarschijnlijk maar doet er feitelijk weinig toe. Tenzij men moedwillig een lucifer in het plasje zou werpen is het gevaar voor een ramp in dergelijk geval zo goed als onbestaand. Een belangrijk brandstofverlies kan het nooit geweest zijn want dan had men de hele omgeving van het vliegtuig onmiddellijk laten ontruimen.

6. Vermelden dat Ryanair te weinig tijd uittrekt voor "veiligheidsnazichten" en voor de zoveelste maal de aandacht vestigen op mogelijk gevaar voor de reizigers en onveilige toestanden bij Ryanair noemen we een misdadige vorm van journalistiek. Wie de moeite wil doen ons verhaal van voor enkele dagen te lezen of te herlezen (al onze bijdragen blijven steeds beschikbaar zelfs die van jaren geleden) zal nu begrijpen dat er van al die verhalen over Ryanair niets klopt en dat men feitelijk sancties zou moeten gaan nemen tegen journalisten die bij herhaling blijven zondigen tegen de meest elementaire deontologische regels. Foei! Bah!

Men zegge het voort ...

Freddy Van Gaever

P.S.: Iedere dag zijn er enkele van de duizenden vliegtuigen die dagelijks in Europa rondvliegen die 2, 3, 5, 10 tot soms 24 uur vertraging hebben wegens allerlei mogelijke redenen gaande van een defecte motor via een belangrijk defect onderdeel waarvoor geen reservedeel beschikbaar is tot het ontbreken van een bemanningslid enz. De aandacht vestigen op een vertraging van 2,5 uur van een vliegtuig van Ryanair is een duidelijk en zoveelste bewijs dat er iets vreselijk aan het mislopen is met de berichtgeving van sommige kranten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werk

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.O Vlaand’ren, mijn Vlaand’ren, ik hou van u

 

Waarom zijn Vlamingen zo mak ?
Waarom laten Vlamingen zich zonder veel tegenstand verknechten ?
Waarom geloven en gedogen Vlamingen politieke leugenaars ?

Waarom, waarom, waarom ?

Het waarom der dingen is heel intrigerend.
Het is een vraag die ik over alles en nog wat stelde tot ik een antwoord kreeg en waarvoor ik dikwijls in boeken moest gaan graven als men mij het antwoord schuldig bleef of het gewoon niet kon geven. Niet al mijn vragen werden beantwoord met een duidelijke verklaring.

Wat Vlaanderen, de Vlamingen en Vlaamse onafhankelijkheid aangaat is dit ook zo. Er kwamen antwoorden maar die lijken soms even absurd als het gedrag zelf. Niet alles is altijd duidelijk zichtbaar of verklaarbaar en een groot gevolg kan een kleine oorzaak hebben maar voor zover ik kon ontdekken is het een mengeling van drie zaken:

1) Fatalisme:
“We kunnen niet zelfstandig bestaan want we zijn maar een kleine groep, te klein, en zullen ons niet zelfstandig kunnen handhaven in de wereld”;
“Het zit in de genen want we zijn al eeuwen van onderdrukking gewend”;
“De Vlamingen zijn onderling te verdeeld”;

2) Schrik voor het onbekende:
“Schrik voor een bloedige revolutie vooral vanuit het zuiden bij een splitsing”
“Schrik voor wanorde en het verlies van alles dat men heeft”
“Schrik voor het totale bankroet”;

3) Schrik voor een herhaling van het verleden:
“We willen geen nazisme, racisme, vervolgingen” enz. Dit argument wordt vooral gebruikt om niet op Vlaams Belang te stemmen.

1) Er zijn voorbeelden van kleinere landen, vooral wat het bevolkingsaantal betreft die zelfstandig en welvarend zijn, dat wordt wel met enige verbazing aangenomen maar men kan toch niet geloven dat het hier ook zou kunnen.

2) Een goed doordachte en georganiseerde splitsing zal geen revolutie of wanorde veroorzaken, integendeel, iedereen zal er wel bij varen, ook Wallonië, maar gelooft de doorsnee Vlaming dat ook? Er zijn nog velen die niet overtuigd zijn.

3) Vooral dat laatste punt is een totaal verkeerd begrip ingegeven door hersenspoelingen die gebaseerd zijn op de verontwaardiging over onrecht en het medelijden van iedere empathische mens. Het is het resultaat van jaren van hersenspoelingen die nu al minstens drie generaties beïnvloed hebben via twee belangrijke kanalen: het onderwijs en de cultuur. Wie zegde ook weer :  Hij die de jeugd achter zich schaart,  heeft de macht.

Nazisme, racisme en vervolgingen zijn een typische linkse methode. Men vergeet keer op keer dat Nazisme een links begrip is, vooral gehanteerd door een man die een socialist was in hart en nieren: Adolf Hitler (leider van de Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij, Nazional, in het Duits, en afgekort tot Nazi.) Het waren de Duitse rechtse officieren die geprobeerd hebben om Hitler uit te schakelen. Bij het begin van de tweede wereldoorlog was er zelfs een overeenkomst tussen Hitler en Stalin. Het was Hitler die alles aan het “gewone” volk beloofde, net zoals de socialisten dat hier en nu doen. Hitler wilde dat iedere Duitser een wagen zou kunnen kopen vandaar het ontstaan van Volkswagen, het woord is duidelijk: een wagen voor het volk, niet voor een rijke elite.
Socialisme, socialisme, socialisme.

En zo laat een groot deel van de Vlamingen zich steeds weer inpakken door de gladde tongen van even gladde praters. Eerst een onafhankelijkheid beloven om kiezers te vergaren, dan verklaren dat dit wel vanzelf zal komen (hoelang dat zal duren wordt wijselijk verzwegen) heeft een bepaalde partij plots in de politieke schijnwerpers geplaatst en de makke Vlamingen dachten eindelijk een zachte oplossing te hebben.

Enkele gevatte Latijnse begrippen rondstrooien en de Vlamingen dachten een “aanvaardbare” weg gebaseerd op intellect naar de onafhankelijkheid te hebben.

Even optreden in een show op televisie met de nodige reclame in allerlei magazines en een groot deel van de Vlamingen waren gewonnen door een gevoel van fierheid over een Vlaming die zo slim bleek te zijn. Of dit programma met opzet of niet gemaakt en vertoond werd laat ik terzijde. Het effect was er.

Plots was de vroegere “harde Vlaming”, die met een vrachtwagen vol nepgeld naar Wallonië reed om de transfers aan te klagen, veranderd in een intellectuele “zachte” die met sommige kleine Franse zinnetjes met sterk Vlaams accent zijn gewillige onderdanigheid aantoonde maar dat, bij de massa, sympathiek overkwam.

Oktober 2012 zal een belangrijke stap zijn. Men zal de keuze hebben verder als moderne slaven te leven of eindelijk wat haar op de tanden te groeien en te kiezen voor de enige partij die Vlaanderen een volwaardige toekomst kan geven.
Met de schande van de BHV splitsing nog vers in het geheugen is het te hopen dat men eindelijk zal begrijpen dat het zo niet verder kan. Dan spreek ik nog niet over al de andere problemen die goed gekend zijn, maar eerst moeten we zelf het roer in handen hebben voor we de zelfmoordkoers die we nu varen kunnen omdraaien.

Ik veroorloof mij een andere tekst te zetten op de eerste lijn van het liefdeslied “O Mädchen mein Mädchen, wie liebe Ich Dich” uit de operette “Friederika” van Franz Lehar: Oh Vlaand’ren mijn Vlaand’ren, ik hou van jou!

Vlamingen behandel Vlaanderen met dezelfde eerbied die jullie hebben voor uw moeder en vader, met dezelfde liefde die jullie hebben voor een minnaar of minnares, bescherm haar en zorg voor haar zoals voor de man of vrouw waar je alles voor wil doen en je leven wil mee delen. Koester haar, bescherm haar, laat haar vrij, laat haar zelfstandig leven! Wees gerust ze verdient het.

Foxy

http://www.youtube.com/watch?v=2D-tycTQkEY

 


26-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omver en Erover : succesvolle 11de IJzerwake

 

014

Bomvolle weide - honderden vinden geen plaats

Jagende donkere wolken, dreigende taal, plensende regenbuien, golven van applaus. Eensgezind in verontwaardiging en blij samen te zijn met gelijkgezinden stroomde de weide te Steenstrate vol met bijna 5000 radicale Vlamingen om uiting te geven aan hun onverzettelijke trouw aan Vlaanderen.

012

De IJzerwake is een gebeurtenis waar de traditie en het respect voor zij die ons voorgegaan zijn vrank en vrij beleden wordt.  Grote woorden worden niet geschuwd, evenmin als forse uitspraken. Wat is er echter mis met grote woorden of forse uitspraken als Vlaanderen opnieuw gecastreerd wordt zoals het gebeurt door de regering van Di Rupo met de sluipende collaboratie van de socialisten, liberalen, christen-democraten en hun groene aanhangsel, zoals IJzerwake-voorzitter Wim de Wit het zootje betitelde ?  Grote acties zouden moeten plaatsvinden in het federale parlement en forse daden in het trieste Vlaams parlementje, dan zou men zich in Steenstrate kunnen beperken tot de herdenking van de jonge Vlamingen die in de Grote Oorlog hun leven lieten voor het ondankbare land B en hen de boodschap brengen dat eindelijk na bijna honderd jaar, het belgische juk is afgeworpen en de Vlaamse Republiek een feit geworden.

Maar neen, enkele kilometer verderop staat Walenvriendje Peumans, de voorzitter van het Vlaams Parlementje in Diksmuide  officieel te peroreren hoe blij hij is, dat de echte Vlamingen op de IJzerweide verjaagd zijn en dat hun plaats ingenomen kan worden door een Waalse delegatie, want er is ontdekt dat er ook een Waal gestorven is in '14-'18. Mon dieu, quelle catastrophe ! Enkele honderden aanwezigen keken bedroefd toe en tien vlaggen werden gestreken. Laten we een zaak niet vergeten : de IJzertoren is en blijft ook ons monument.

009

Voorzitter Wim de Wit en ere-burgemeester Willy de Waele

Willy de Waele, de ere-burgemeester van Lennik en onvermoeid kruisvaarder voor de goede zaak van het eeuwig bedreigde Vlaams-Brabant legde nogmaals aan de aanwezigen uit waarom deze staatshervorming voor Vlaanderen een jammere misvorming is.

De bloemenhulde stond in het teken van de Vlaamse frontsoldaat Frans Van der Linden die op 3 november 1918 op de valreep voor de Wapenstilstand sneuvelde. Tevens werden herdacht de dichter Wies Moens,  de euro-federalist Walter Kunnen,  de VRT-journalist Bruno Huyghebaert die nooit van zijn Vlaamse overtuiging is afgeweken, de door politieke hyena's opgejaagde journalist Roger van Houtte, de christelijke socialist Jan Olsen en de Gentse professor em. Juul Hannes die met onbetwiste cijfers heeft aangetoond dat Vlaanderen nooit, ook in het verleden niet, uit Waalse ruiven heeft gegeten.

023

De jeugd ontbrak niet in Steenstrate

De bindteksten op de IJzerwake van de hand van Anton Aldi en Erik Verstraete, en voorgedragen door Annemie Peeters-Muyshondt en Tom de Wilde, zijn parels die getuigen van de liefde voor onze mooie Nederlandse taal. Een gemeende felicitatie.

Met de indrukwekkende vlaggenhulde en het zingen van Die Stem van Suid-Afrika, De Vlaamse Leeuw en het Wilhelmus werd deze elfde IJzerwake besloten.

Tekst : Ray - Foto's : Gerda

 022

Een eenzame IJzerwakenaar kijkt toe en vindt het goe. 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJzerwake

 

 

U weet waar ons te vinden vandaag. Op de weide waar wij met vele duizenden anderen de slachtoffers van de Grote Oorlog herdenken en tegelijk als ongecomplexeerde Vlaams-nationalisten uiting geven aan onze republikeinse betrachtingen.

Wij hebben enkele stukjes voorbereid om u niet totaal verweesd na te laten, want wij begrijpen dat niet iedereen de verplaatsing naar Steenstrate kan maken. Velen zijn er alleszins in gedachten bij.

Ray

 

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland : het is maar hoe je het bekijkt

 


Hollande: Griekenland moet in euro blijven

Griekenland moet binnen de euro blijven, maar moet wel zijn geloofwaardigheid tonen door zich te houden aan zijn beloften om het begrotingstekort te verminderen. Dat heeft de Franse president Franςois Hollande zaterdag in het Elysée in Parijs gezegd na zijn ontmoeting met de Griekse premier Antonis Samaras. ,,Griekenland is in de eurozone en Griekenland moet in de eurozone blijven, maar moet nog de geloofwaardigheid tonen van zijn programma en de bereidheid van zijn leiders om de hele weg af te leggen, op een manier die dragelijk is voor de bevolking'', aldus Hollande.

Samaras beloofde op zijn beurt dat ,,het Griekenland zal lukken in de eurozone te blijven.'' Samaras liet eerder deze week nog weten dat hij graag twee jaar uitstel wilde om het begrotingstekort terug te dringen.

Hollande zei verder dat Europa snel een beslissing moet nemen over de toekomst van Griekenland, als het verslag van de trojka (de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds) in oktober gereed is. Hij wees erop dat de kwestie al 2,5 jaar speelt en benadrukte dat ,,er geen tijd te verliezen is''. Het rapport wordt tijdens de Europese top in oktober aangeboden.

Samaras sprak vrijdag al met de Duitse bondskanselier Angela Merkel in Berlijn. De bondskanselier zei toen ook dat Griekenland binnen de eurozone moet blijven, maar dat Athene wel alles op alles moet zetten om de financiële problemen op te lossen. Merkel en Hollande hadden van te voren al afgesproken geen besluiten te nemen over Griekenland, zolang het rapport van de trojka niet klaar is.


Geen hoop meer voor Griekenland

Griekenland is een hopeloos geval en de ECB overschat zichzelf. Dat zegt de Duitse econoom Manfred Neumann vandaag in een interview met de Süddeutsche Zeitung. Neumann was de promotor van Bundesbankpresident Jens Weidmann en hoogleraar aan de universiteit van Bonn. Griekenland kan maar het beste de eurozone verlaten, de andere landen redden zich wel, zegt Neumann in het interview. Verder zegt hij dat Duitsland zich harder zou moeten opstellen, maar de munt niet moet verlaten.

Ook op de ECB uit de econoom harde kritiek. Zo denkt Draghi alleen politiek en zit hij er steeds bij als in Brussel de reddingsplannen besproken worden. Dat beïnvloedt zijn handelen, aldus Neumann.


Griekenland : we hebben meer tijd nodig

De Griekse premier Antonis Samaras doet woensdag via de Duitse krant Bild opnieuw een poging meer tijd te krijgen om de economie in zijn land te hervormen. ,,Meer tijd betekent niet automatisch meer geld'', voegt hij daar aan toe. Samaras doet zijn oproep daags voor zijn ontmoeting met de Franse president François Hollande en de Duitse bondskanselier Angela Merkel. De verwachting is dat hij zal vragen om 2 jaar extra tijd. Hij vroeg daar al eerder om, maar zonder succes.

Zaterdag presenteerde het ministerie van Financiën in Athene cijfers waaruit blijkt dat de economie minder zal krimpen als er meer tijd is voor de hervormingen.

Minister Jan Kees de Jager (Financiën) zei woensdag niet precies te weten wat Griekenland met de gevraagde extra tijd bedoelt. ,,Het mag in ieder geval geen extra geld zijn'', aldus De Jager na afloop van beraad in het kabinet over de begroting voor volgend jaar. ,,En als het uitstel betekent van hervormingen en bezuinigingen dan is het geen goede zaak.''

Bron : 3 x Beursduivel

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deze mag u niet missen : Nigel Farage en Red Ken Livingstone

 

 

.

Deze video is al enkele maanden oud en hij is aan onze aandacht ontsnapt. Een discussie tussen Nigel Farage en Red Ken Livingstone van de Labourpartij. Red Ken is een aantal jaren burgemeester geweest van Londen en hij moest de duimen leggen voor de conservatief Johnson, wiens mandaat voor enkele maanden voor een tweede maal verlengd werd door de kiezers. De Londenaars hebben het duidelijk gehad met de uiterst linkse Livingstone die van de karaktervolle stad Londen een islamitisch paradijs wilde maken met alles er op en er aan. Dit als korte situering, want Nigel Farage van de UKIP is voldoende gekend.

De twee heren treden in debat over de zieke financiële toestand in de EU en iedereen verwacht een clash van de titanen. Maar tot grote verwondering, niet in het minst van Nigel Farage, gaat de socialist helemaal akkoord met de analyse dat de PIGS-landen (Portugal, Italië, Griekenland en Spanje) de EU de dieperik insleuren. Tien jaar geleden was Red Ken nog totaal gewonnen voor de idee dat Groot-Brittannië moest toetreden tot de muntunie van de euro. Nu geeft hij toe, dat dit gelukkig niet gebeurd is. Farage valt van zijn stoel. Hoe langer de toestand blijft wat hij is, is de Unie gedoemd om steeds meer geld via foefelarijen uite vinden. De Verenigde Stane van Europa kunnen nooit tot stand komen en vergelijkingen met de VS lopen mank.  De staten van Amerika zijn vrijwillig (na een Burgeroorlog weliswaar) tot de federatie toegetreden en de dollar is 100 jaar na de stichting de federale munt geworden.  De idee van Europese eenmaking is ontstaan na WO II met de pacifistische idee nooit meer oorlog en economische samenwerking,  mooie doelstellingen, maar de wil tot politieke eenmaking is er nooit geweest, evenmin als de zin om de eigen identiteit op te geven. 

Wat zullen de socialisten uit de EU landen nu zeggen over hun Britse geestesgenoot ?  Eén zag het licht, wanneer de rest ? En vooral, er is haast bij.

Ray

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zomerfratsen


 

De weerprofeten hebben iedereen bij de neus gehad toen ze voorspelden dat augustus in Belgenland een typisch lokaal trekje zou hebben. Kwakkelweer dus met wind en regen en weinig zon. Op hun gezag stellen dat wie van de maand de hete Costa Blanca zou ontvluchten in België enige verkoeling zou vinden was er dus dik naast. 

Wie het geloofde, was eraan voor de moeite. Rond 15 augustus werd België met zuiderse zomertemperaturen geconfronteerd dat het geen naam heeft. Het was een soort hittegolf, afkomstig uit Noord-Afrika. Kennelijk had hij de Vlaamse resident achtervolgd die even naar het moederland met vakantie kwam. 

Was dat een mee- of tegenvaller voor de protestmanifestatie in Brussel van 19 augustus tegen de vervroegde vrijlating van Michelle Martin, medeplichtige van de beruchte Marc Dutroux die einde vorige eeuw meisjes ontvoerde, ze misbruikte en liet verhongeren in de kelder van hun woning in Marcinelle? De media hadden het - 'ondanks de hoge temperaturen' - over een grote opkomst op de manifestatie. In dit geval was dat ongeveer 5000 man, veel minder dan op de 'Witte Mars' van 1996. Die kwam er naar aanleiding van de zaak-Dutroux die de Belgische Justitie op haar kop zette. Zijn vrouw Michelle Martin werd destijds veroordeeld tot dertig jaar opsluiting, heeft nu de helft van haar straf uitgezeten en kan dus volgens de strafuitvoeringsrechtbank van Bergen genieten van de wet op de vervroegde vrijlating. Maar dat is zonder de waard gerekend, in dit geval de publieke opinie, wakker geschud door de ouders van de slachtoffertjes. Ze vinden het niet kunnen dat Martin al uit de gevangenis zou komen. Ook al voldoet ze aan de wettelijke voorwaarden. Dat zijn 'wonen, werken, en begeleiding'. De zusters clarissen in het Waalse Malonne zullen haar daar aan helpen, maar dat valt op geen blauwe steen bij het publiek. Het klooster moet uit vrees voor bestorming zelfs dag en nacht door de politie worden bewaakt. 

Wat - terecht - ook hoog zit bij het publiek is dat ze nog geen eurocent schadevergoeding heeft betaald aan de ouders van de slachtoffers. 'Omdat ze arm is en niet kan sparen'. Weet intussen dat ze zich bewust onvermogend heeft verklaard. Martin heeft afstand gedaan van de erfenis van haar moeder, ten voordele van haar kinderen. Hetzelfde scenario voor haar eigendom in Waterloo, voor haar geld, juwelen en aandelen. 'Het zijn jeugdherinneringen die ons niet mogen worden ontnomen' stelt zonder rood te worden van schaamte de oudste zoon van haar en van Dutroux. Ook meegenomen is dat zijn moeder, eens uit de gevangenis, precies omdat ze ‘onvermogend’ is, elke maand van het OCMW meer dan 500 euro steun zou krijgen. 

Een en ander levert haar een klacht op van de ouders van de slachtoffers 'omdat ze zich bewust heeft verarmd', wat strafbaar is. Als het gerecht die stelling aanvaardt, kan ze daarvoor worden veroordeeld, en is haar vervroegde vrijlating haar door de neus geboord.
Dat het nieuws hierover in deze komkommertijd kwam, was een mes dat langs twee kanten snijdt. Enerzijds bestond – hoewel zeer miniem - de kans dat er wegens vakantie niet zoveel aandacht zou worden aan besteed. Anderzijds was het voorspelbaar dat, wegens de nieuwsarme periode die augustus traditioneel is, de media er vierklauwens zouden opspringen en het onderwerp uitmelken tot en met. Het is eens iets anders dan het monster van Loch Ness, een of ander onopgelost raadsel, weerzinwekkende misdrijven of sensationele verschijnselen uit de voorraadbak met oude nieuwsfeiten halen. 

En wil het toeval nu niet dat juist in deze komkommertijd ook vernomen werd dat vorige maand bij het Brusselse gerecht een nieuwe klacht binnenkwam tegen de Brugse ex-bisschop Vangheluwe? Wegens aanranding van een minderjarige, of wat had u gedacht? Vorig jaar al is deze meneer publiekelijk aan het kruis genageld toen het misbruik door hem van een neef aan het licht kwam. Vangheluwe moest ontslag nemen, en trok in ballingschap naar Frankrijk. Aangezien ‘de feiten’ (zoals dat in de ivoren toren van het gerecht klinkt) verjaard waren, ontsnapte hij aan een veroordeling. 

De nieuwe klacht is afkomstig van een man die in de gevangenis zit. En die, toevallig ook, als raadsman de advocaat heeft die als een pitbull mogelijk echte of vermeende pedofiele misbruiken door bedienaars van de kerk aan het licht wil brengen. Ten allen prijze, en hopend ooit een klacht te kunnen waarmaken die niet verjaard is. Hij roept zelfs mogelijke slachtoffers op om zich te melden. 

Intussen zoekt men bij het gerecht naar een compromis om, wat betreft Michelle Martin, de wet over de voorlopige invrijheidstelling en de publieke opinie met mekaar te verzoenen. Door bijvoorbeeld de bijkomende afweging te maken of de samenleving bereid is de dader van een misdrijf die haar tot in de vezels beroerde, weer in haar armen te sluiten. Indien niet, kan Martin het schudden. 

Men kan natuurlijk ook denken dat, als ze haar intrek mag nemen in het klooster van de clarissen, het - in vergelijking met de in vrijheid levende burger - bijna hetzelfde is als dat Michelle Martin van de ene naar een andere gevangenis trekt. Want ze mag daar ook niet buiten. 

Overigens, als men haar per se wil uitsluiten van de Belgische maatschappij, waarom haar niet verbannen naar een klooster in het buitenland? Er zijn toch ook Belgische gedetineerden die – zij het door gebrek aan plaats in Belgische cellen – in een Nederlandse gevangenis zitten?
Michelle Martin zou bijvoorbeeld naar een Frans klooster kunnen, naar dat waar Vangheluwe

zit. Ze mogen zich dan samen bezinnen over hun misdaden. Die liggen ten slotte toch in dezelfde sfeer. Zij is ervoor veroordeeld, hij weliswaar niet, maar dat alleen maar omdat het al zo lang geleden is. Zijn echte straf zal hij trouwens levenslang dragen. Vandaag krijgt de ex-bisschop zelfs al een rol in een stripalbum. Hij speelt er een monseigneur, een ‘hoegeiligeman’ die graag kindjes op zijn schoot neemt…

Manu de Tremerie


________________________________________
Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven.

 http://www.viw-costablanca.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderhoudende charleston-video

 

 

.

U weet het ondertussen : wij hebben een grote boon voor de ontspanningsmuziek van de jaren '20 van vorige eeuw.

 


25-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Tot mijn laatste snik ...* Gerolf Annemans

 

Morgen gaan we weer met vele duizenden westwaarts. Niet naar de nu ook officieel ter ziele gegane IJzerbedevaart, maar naar de IJzerwake, uiteraard.

De IJzerwake heeft dit jaar plaats in een mijlpaalcontext. Radicaal Vlaanderen heeft net voor de eerste keer in 20 jaar een staatshervorming met prijskaartjes, met toegevingen moeten slikken. Dat is gebeurd zonder dat de Vlaamse Beweging (sensu lato) daar veel tegen in kon brengen en helaas voor een stuk ook zonder dat ze er veel tegen in wou brengen. De vertwijfeling in de Vlaamse Beweging heeft wat dat betreft een schaduw geworpen over de efficiëntie waarmee ze kon optreden tegen het akkoord van de vier kleurpartijen.

De dominantie van de N-VA heeft immers -althans tot nader order- ook in de Vlaamse Beweging de te volgen strategie onduidelijk en minder helder gemaakt. Al is het woord "compromis" nog altijd niet algeheel ingeburgerd omdat het uiteindelijk niet aan de orde is gekomen, toch is het "bon ton" geworden om te aanvaarden dat Vlaanderen zijn rechten slechts kan en mag bekomen door middel van onderhandelingen met de Franstaligen. Zèlfs voor de splitsing van BHV werd dàt credo afgekondigd.

Onderhandelingen dus, waarvoor dan zogezegd een sterkere N-VA nodig is, althans sterker dan nu want zèlfs met de huidige N-VA sterkte zijn de onderhandelingen veeleer een fiasco dan een stap vooruit geworden. Over het nut of de meerwaarde van de Belgische onderhandelingen als methode wordt zelfs niet meer gedebatteerd.

"Maak de N-VA sterk" is de vage strategie die in brede kringen van de Vlaamse Beweging vrij kritiekloos gangbaar geworden is. Een partijpolitieke strategie dus, met alle gevolgen vandien voor de beweging: vaagheid en verwarring. Je kan zelfs ex-Vlaams Belang parlementsleden in de VRT televisiestudio's horen zeggen dat ze nu Belgisch "confederalist" geworden zijn. Deze nieuwe situatie is van historisch belang, een mijlpaal dus. Want als dit geen voorlopige situatie is, dan zou het betekenen dat een dertig jaar oude logica is doorbroken volgens dewelke het Vlaams bewustzijn in steeds groeiende mate het Belgisch participationisme achter zich liet en naar de radicalere oplossing van compromisloze rechten en dus ultiem een onafhankelijk Vlaanderen tendeerde.

Aan die logica zou dus een einde gekomen zijn. Radicaal Vlaanderen keert schijnbaar terug naar de (Belgische) schaapstal. De gevolgen zijn op dit ogenblik erg voelbaar. De Vlaamse Beweging heeft geen duidelijke strategie meer, tenminste niet veel duidelijker dan de strategie van de N-VA.

Johan Sanctorum vatte het recent nog kernachtig samen: de Vlaamse Beweging gaat het radicaliteitsdebat verkrampt uit de weg. En de vraag dringt zich op: "Ligt de toekomst van Vlaanderen (terug) in België ?"

Het antwoord op die vraag is -tot mijn laatste snik- "Neen". Een "neen" dat duidelijk moet klinken, al is het dan een vooralsnog mediatiek en electoraal geïntimideerde revolutionaire groep die die klank moet (blijven) voortbrengen. Een republikeinse voorhoede vormen die de droom van een Onafhankelijk Vlaanderen als uitgangspunt blijft nemen, is de taak en de ambitie van wie morgen IJzerwakewaarts gaat.

Het zou beschamend zijn als de rest van de Vlaamse Beweging in de geschetste vertwijfeling en verwarring stil zou vallen op een Belgisch plateau dat ons (weer) vele, vele jaren tijd zal doen verliezen. Mocht dat toch het geval zijn, dan zullen wij als voorhoede de waakvlam van de republiek brandende houden. 

Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westerse kerken idealiseren islam : zeer slim.

 

Westerse kerken idealiseren de islam en bekommeren zich te weinig om de positie van christenen in islamitische landen. Dat stelt de Duitse islamwetenschapper dr. Rita Breuer in haar recent verschenen boek over christenvervolging in de moslimwereld.

Volgens Breuer is de christenvervolging in de islamitische wereld toegenomen, terwijl tegelijkertijd in Europa steeds meer sprake is van een pro-islamitische en antichristelijke grondhouding. Met alle macht probeert men „de religieuze gevoelens van andersgelovigen en in het bijzonder moslims te ontzien en te beschermen.”
Breuer vindt echter, zo blijkt uit de weergave van haar conclusies door het Duitse persbureau Idea, dat het geenszins islamvijandig is „om op de ellendige situatie van veel christenen in de islamitische wereld te wijzen.” Het is eerder „christenvijandig” om dat niet te doen.

In haar boek ”Im Namen Allahs? Christenverfolgung im Islam” (uitg. Herder, Freiburg) signaleert ze dat de trend in veel Europese samenlevingen anders is: „Vooral in liberale of religiekritische milieus krijg je soms de indruk dat het ronduit pijnlijk is om je voor christenen in te zetten of je met hen solidair te verklaren.” Onbegrijpelijker nog vindt Breuer dat kerken meegaan in die trend. Volgens haar idealiseren zij de islam, zonder zich te realiseren hoezeer christenen in moslimlanden zich daardoor in de steek gelaten voelen.

In een interview met de Frankfurter Allgemeine Zeitung zei Breuer: „Twintig jaar geleden al vroegen christenen in de moslimwereld mij hoe het kon dat kerken zich zo voor de rechten van moslims inzetten –wat op zich niet verkeerd is– maar geen gevoel hadden voor wat er met christenen in moslimlanden gebeurde. Velen zeiden ontgoocheld dat ze niet langer hoopten op ondersteuning.”

In haar boek noemt Breuer diverse voorbeelden van positieve uitlatingen van Duitse kerkleiders over de islam. Voorzitter Nikolaus Schneider van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) verklaarde afgelopen jaar bijvoorbeeld: „Het is een vergissing te zeggen dat de islam minder in vrede geïnteresseerd is dan het christendom.”

Dat getuigt volgens Breuer van „een eenzijdige waarneming van de islam”, omdat in de Koran en in het leven van Mohammed wel degelijk geweld in bepaalde situaties gerechtvaardigd wordt, anders dan in de bronnen van het christendom. Het streven naar waardige omgang en dialoog met moslims is alleszins respectabel, vindt Breuer, maar de reëel bestaande islam en zijn uitwerking op de christenen in moslimlanden moet daarbij niet uit het oog verloren worden.

 http://www.refdag.nl/kerkplein/kerknieuws/duitse_islamwetenschapper_kerken_idealiseren_islam_1_667812

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Socialistische Bonte Avond zender Vier* moet plannen wijzigen + RECHTZETTING 11 UUR

 

Het loopt niet vlot met de Socialistische Bonte Avond Zender Vier (het vroegere VT4).  De linkse zender van Woestijnvis wil zich, meer nog dan de openbare omroep ten dienste stellen van het regime met een uitgesproken voorkeur voor de socialistische partij en haar satellieten.

Na de bekendmaking van de herneming van het doodbloedende "De slimste mensch" met in de vedettenrol Ingriet Lieten, wordt de kijkerd vandaag ingelicht dat een groots opgezet initiatief met de "voornaamste partijvoorzitters" wordt afgeblazen.

Dom Lenaerts, de ideale schoonzoon met de schijnheilige grijns, zou de partijvoorzitters (u weet wie daar niet toe behoort) bij mekaar gebracht hebben gedurende 24 uur op een geheime locatie om ze met mekaar in debat te laten gaan en afzonderlijk te interviewen.  We hebben iets dergelijks meegemaakt met het Nederlandse tv-programma Krasse Knarren, dat weliswaar over vergane glorieën handelde maar ook neerkwam op de observatie van in afzondering gebrachte mensen.  Eigenlijk wilde Dom Lenaerts een soort gecomprimeerd Big Brother programma met politici imiteren.  Met Meyrem Almaci in de rol van Betty en Bruno Tobback als Bartje de simpele flik.

Bartje de simpele met zijn toenmalig liefje

Op het laatste moment blijkt nu dat enkele heldere geesten ingezien hebben dat dit soort dierentuin-televisie meer schade zou opleveren dan politiek voordeel. 

Het gaat VIER niet voor de wind en als zij verder knoeien zoals ze bezig zijn, voorspellen wij de socialistische Bonte Avonders geen groot succes toe. Waar wij niet om treuren.

Savat

+ RECHTZETTING 11 UUR

Bruno Valkeniers, voorzitter van Vlaams Belang, deelt ons mede dat hij wél uitgenodigd was door VIER om aan dit programma deel te nemen.  Wij vielen van onze stoel, toen we dit zonet vernamen en we verontschuldigen ons voor de foutieve teneur in bovenstaande berichtgeving. Voor de rest wachten we af wat VIER ons verder zal voorschotelen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke CD&V propaganda

 

*Iedereen Inbegrepen, daden naar links en daden naar rechts*. Zo weten de CD&V-kiezers tenminste waar ze aan toe zijn. De ontwerper van deze campagne kan rekenen op onze grote waardering.

Of verkiest u onderstaande video ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersreactie op artikel over de centrumsteden

 

Burgemeesters Bart Somers (Open Vld) van Mechelen, Francis Stijnen (CD&V) van Turnhout en Christel Geerts (sp.a) van Sint-Niklaas

Ene Robby Simons reageerde in GvA op een aangekondigde artikelenreeks over de strijd om de centrumsteden Mechelen, Turnhout en Sint Niklaas.

''De strijd om de centrumsteden? Oh, jullie bedoelen de afslachting in de centrumsteden zeker?  

Waarschijnlijk ook de reden waarom we een foto zien van het slachtvee (CD&V, SPA, VLD), die nu op elke manier (slinks, leugenachtig, verrraad) hun huid proberen redden. We hebben dan misschien geen suikerfeest zoals de moslims, maar wel een sucker-feest, deverkiezingen, waar we geen schapen, maar wel politici afslachten, OOK zonder verdoving. Deze partijen hebben Vlaanderen federaal verraden en hopen dat ze hier nu niet op afgerekend zullen worden. Wel laat ze maar met de valse hoop zitten tot 14/10, ze hebben Vlaanderen ook lang met valse hoop gelaten dat ze eindelijk is één kiesbelofte zouden waarmaken : een zuivere splitsing zonder toegevingen en we kregen een onzuivere uitbreiding van Brussel!''

Soms valt de censuur in slaap bij de poco-media.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Première bij Angeltjes : integrale film *Yes Giorgio*

 

Luciano Pavarotti heeft in zijn succesvolle zangcarrière slechts eenmaal meegewerkt aan een langspeelfilm : Yes Giorgio uit 1982. De prent is nooit doorgedrongen tot de Vlaamse en Nederlandse bioscopen en is ook in de VS geen groot succes geweest.

Het verhaaltje is flinterdun : een bekende Italiaanse operazanger gaat naar de VS en verliest daar zijn stem. Hij wordt behandeld door een vrouwelijke keelspecialist en wordt verliefd op haar. Kan het nog simpeler ?  Na 30 jaar is het nochtans aangenaam voor de vele fans die Pavarotti had en heeft, hem opnieuw aan de slag te zien en te horen. Hij speelt gewoon zichzelf en een aantal jaren na deze film is gebleken hoe autobiografisch het verhaal van Giorgio wel was.

Het titellied If we were in love is een compositie van John Williams en het werd genomineerd door de Academy Awards als beste originele muziek, evenals door de jury van de Golden Globes.  Door de Golden Raspberry Awards werd Pavarotti genomineerd als de slechtste acteur en de scenarioschrijver voor het slechtste filmscript.

Zo slecht is de film nu ook weer niet. Het is wat anders dan de dagelijkse stroom van pessimistische feiten die over ons wordt uitgekieperd. Voor wie zin heeft voor in bijna 2 uur lichte ontspanning en mooie muziek. Met gratis een vrij irriterende Russische voice-over. Gelukkig houdt hij zijn Russische wafel tijdens het zingen.

Savat

 

 


24-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York, nog steeds een veilige stad. Alhoewel ...

 

Een 53-jarige ontslagen werknemer opende het voor vrijdag rond de middag nabij de Empire State Building in New York en hij doodde zijn 41-jarige ex-collega.  Even later werd hijzlef neergeschoten door de politie. Er zijn 9 gewonde passanten. Het is niet duidleijk of zij het slachtoffer waren van kogels van de losgeslagen wreker of van de politie.

(Fox News)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 24 augustus 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op beide oren slapen in Brussel-Noord

Het enige wat men hieruit kan afleiden is ofwel dat de cijfers grootschalig gemanipuleerd worden, ofwel dat de overheid via allerlei kanalen en constructies dermate veel betoelagingen en uitkeringen naar de criminelen laat vloeien dat ze het niet meer nodig hebben de handen uit de criminele mouwen te steken.

Fred

*****

Satire ?

Maar euh,nvdr.waaren de "Benidorm bastards" dan ook niet echt ?

Joos

NvdR Angeltjes : Jawel, Joos, de BB's zijn verborgen-camera opnames van baldadige oudjes.

*****

Christen meisje gevangen gezet in Pakistan

Volgens christenen lijdt ze aan het syndroom van Down en volgens moslims is ze geestelijk volwaardig. In acht genomen wat men allemaal leest over mohammedanen zijn hun geestelijke capaciteiten nog een niveau lager dan een lijder aan het syndroom van Down. Dus volgens hun geestelijke normen is het meisje geestelijk normaal.Wat nog altijd geen reden mag zijn voor hun achterlijk gedrag.

Wes Hardin.

*****

Een verband ?

Geachte redactie. De inventiviteit van tafelschuimers en aanverwanten is blijkbaar onuitputtellijk als het op het uitmelken van de sociale zekerheid betreft.

Zo is er een Congolese Belg (of Belgische Congolees zo u wil) er in geslaagd om 17 spruiten te laten erkennen in Kabilaland en die laten over komen met hun zogezegde moeder.

Na de schijnhuwelijken schijnt dit het nieuwste snufje te zijn om het hier te komen uitzingen ... schijnerkenning heet het geval.  De diensten van Maggie hadden samen met de DVZ (voor de eerste keer!) op tijd onraad geroken en stelden een onderzoek in.

Of de zwarte dekhengst inderdaad zoveel veulens heeft verwekt is nog niet geweten. Wat wel opvalt in deze is dat er tevens een onderzoek gestart is naar de handel in "zwarte mosselen" door de bevoegde diensten. Zou er misschien een verband zijn tussen de schijnerkenning van de zwarte kientjes en de handel in zwarte mosselen?

mvg - Senior

*****

Verantwoording

Ik snap de houding van Turtelboom niet inzake 3M. Als minister van justitie zou ze haar verantwoordelijkheid kunnen nemen en de vrijlating van 3M als 'maatschappelijk niet te verantwoorden' blokkeren.

Als er voor 3M dagelijks 30 agenten moeten worden ingezet, om de maatschappelijke onrust te voorkomen, dan lijkt het mij logisch en goedkoper dat ze in de cel blijft. De wet Lejeune is een gunstmaatregel, die in de eerste plaats voor figuren als 3M niet zou mogen tellen, gezien de gruwel van de door haar gepleegde feiten op minderjarige bij herhaling.

Gina

*****

De Gordel

Alweer geven de ‘zogenaamde Vlaamse’ slapjanussen toe aan het franskiljons gespuis en dat nota bene in een Vlaamse gemeente. Moeder, moet er nog zand zijn! i.p.v. te zeggen tegen dat ordinair schorem “kras op”, gaan ze nu 800 verder om te starten.

Blijkbaar dringt het nog steeds niet tot die verkaste Franse verraders door dat in een Vlaamse gemeente het beleid door Vlamingen bepaald wordt ook al wonen er ± 95 % franskiljons. Is het soms ook de bedoeling dat straks in een gemeente waar ± 65% marocs wonen dat het beleid door marocs bepaald wordt ?

Als dat zo is zeg dat dan duidelijk dan kunnen we uitkijken naar een woning in een veilig land want hier is het grondig om zeep.  Momenteel is het uitschot van fdf in Brusselallahbath aan ’t bepalen wat daar moet gebeuren, zo lang de Vlamingen maar de rekeningen betalen en hun klepper dichthouden, luidt het motto.

Wel, laten wij Vlamingen Brusselallahbath droogleggen, zowel naar franskiljons als naar vreemdelingen toe, het probleem zal zich snel, zeer snel zelf oplossen, en met droogleggen wordt wel degelijk bedoeld .

Daar hebben we wel politiekers met ballen voor nodig en die zijn niet te vinden bij cd&v, vld, spa, groen en nva, laat dat goed duidelijk zijn. Van verraad en mooie praat hebben ze hun handelsmerk gemaakt en dat allemaal om de postjes en de poen. Mijn stem gaat naar die partij die Vlaanderen terug aan de Vlamingen geeft, waar parasieten en geweldplegers niet in thuishoren, waar profiteurs duidelijk gemaakt zal worden dat ze hun eigen rekeningen moeten betalen en waar vreemdelingen zich met niets te bemoeien hebben.

Vlaanderen is van de Vlamingen, leve de republiek Vlaanderen !

Jean




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!