Angeltjes
25-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duidelijke CD&V propaganda

 

*Iedereen Inbegrepen, daden naar links en daden naar rechts*. Zo weten de CD&V-kiezers tenminste waar ze aan toe zijn. De ontwerper van deze campagne kan rekenen op onze grote waardering.

Of verkiest u onderstaande video ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lezersreactie op artikel over de centrumsteden

 

Burgemeesters Bart Somers (Open Vld) van Mechelen, Francis Stijnen (CD&V) van Turnhout en Christel Geerts (sp.a) van Sint-Niklaas

Ene Robby Simons reageerde in GvA op een aangekondigde artikelenreeks over de strijd om de centrumsteden Mechelen, Turnhout en Sint Niklaas.

''De strijd om de centrumsteden? Oh, jullie bedoelen de afslachting in de centrumsteden zeker?  

Waarschijnlijk ook de reden waarom we een foto zien van het slachtvee (CD&V, SPA, VLD), die nu op elke manier (slinks, leugenachtig, verrraad) hun huid proberen redden. We hebben dan misschien geen suikerfeest zoals de moslims, maar wel een sucker-feest, deverkiezingen, waar we geen schapen, maar wel politici afslachten, OOK zonder verdoving. Deze partijen hebben Vlaanderen federaal verraden en hopen dat ze hier nu niet op afgerekend zullen worden. Wel laat ze maar met de valse hoop zitten tot 14/10, ze hebben Vlaanderen ook lang met valse hoop gelaten dat ze eindelijk is één kiesbelofte zouden waarmaken : een zuivere splitsing zonder toegevingen en we kregen een onzuivere uitbreiding van Brussel!''

Soms valt de censuur in slaap bij de poco-media.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Première bij Angeltjes : integrale film *Yes Giorgio*

 

Luciano Pavarotti heeft in zijn succesvolle zangcarrière slechts eenmaal meegewerkt aan een langspeelfilm : Yes Giorgio uit 1982. De prent is nooit doorgedrongen tot de Vlaamse en Nederlandse bioscopen en is ook in de VS geen groot succes geweest.

Het verhaaltje is flinterdun : een bekende Italiaanse operazanger gaat naar de VS en verliest daar zijn stem. Hij wordt behandeld door een vrouwelijke keelspecialist en wordt verliefd op haar. Kan het nog simpeler ?  Na 30 jaar is het nochtans aangenaam voor de vele fans die Pavarotti had en heeft, hem opnieuw aan de slag te zien en te horen. Hij speelt gewoon zichzelf en een aantal jaren na deze film is gebleken hoe autobiografisch het verhaal van Giorgio wel was.

Het titellied If we were in love is een compositie van John Williams en het werd genomineerd door de Academy Awards als beste originele muziek, evenals door de jury van de Golden Globes.  Door de Golden Raspberry Awards werd Pavarotti genomineerd als de slechtste acteur en de scenarioschrijver voor het slechtste filmscript.

Zo slecht is de film nu ook weer niet. Het is wat anders dan de dagelijkse stroom van pessimistische feiten die over ons wordt uitgekieperd. Voor wie zin heeft voor in bijna 2 uur lichte ontspanning en mooie muziek. Met gratis een vrij irriterende Russische voice-over. Gelukkig houdt hij zijn Russische wafel tijdens het zingen.

Savat

 

 


24-08-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New York, nog steeds een veilige stad. Alhoewel ...

 

Een 53-jarige ontslagen werknemer opende het voor vrijdag rond de middag nabij de Empire State Building in New York en hij doodde zijn 41-jarige ex-collega.  Even later werd hijzlef neergeschoten door de politie. Er zijn 9 gewonde passanten. Het is niet duidleijk of zij het slachtoffer waren van kogels van de losgeslagen wreker of van de politie.

(Fox News)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 24 augustus 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op beide oren slapen in Brussel-Noord

Het enige wat men hieruit kan afleiden is ofwel dat de cijfers grootschalig gemanipuleerd worden, ofwel dat de overheid via allerlei kanalen en constructies dermate veel betoelagingen en uitkeringen naar de criminelen laat vloeien dat ze het niet meer nodig hebben de handen uit de criminele mouwen te steken.

Fred

*****

Satire ?

Maar euh,nvdr.waaren de "Benidorm bastards" dan ook niet echt ?

Joos

NvdR Angeltjes : Jawel, Joos, de BB's zijn verborgen-camera opnames van baldadige oudjes.

*****

Christen meisje gevangen gezet in Pakistan

Volgens christenen lijdt ze aan het syndroom van Down en volgens moslims is ze geestelijk volwaardig. In acht genomen wat men allemaal leest over mohammedanen zijn hun geestelijke capaciteiten nog een niveau lager dan een lijder aan het syndroom van Down. Dus volgens hun geestelijke normen is het meisje geestelijk normaal.Wat nog altijd geen reden mag zijn voor hun achterlijk gedrag.

Wes Hardin.

*****

Een verband ?

Geachte redactie. De inventiviteit van tafelschuimers en aanverwanten is blijkbaar onuitputtellijk als het op het uitmelken van de sociale zekerheid betreft.

Zo is er een Congolese Belg (of Belgische Congolees zo u wil) er in geslaagd om 17 spruiten te laten erkennen in Kabilaland en die laten over komen met hun zogezegde moeder.

Na de schijnhuwelijken schijnt dit het nieuwste snufje te zijn om het hier te komen uitzingen ... schijnerkenning heet het geval.  De diensten van Maggie hadden samen met de DVZ (voor de eerste keer!) op tijd onraad geroken en stelden een onderzoek in.

Of de zwarte dekhengst inderdaad zoveel veulens heeft verwekt is nog niet geweten. Wat wel opvalt in deze is dat er tevens een onderzoek gestart is naar de handel in "zwarte mosselen" door de bevoegde diensten. Zou er misschien een verband zijn tussen de schijnerkenning van de zwarte kientjes en de handel in zwarte mosselen?

mvg - Senior

*****

Verantwoording

Ik snap de houding van Turtelboom niet inzake 3M. Als minister van justitie zou ze haar verantwoordelijkheid kunnen nemen en de vrijlating van 3M als 'maatschappelijk niet te verantwoorden' blokkeren.

Als er voor 3M dagelijks 30 agenten moeten worden ingezet, om de maatschappelijke onrust te voorkomen, dan lijkt het mij logisch en goedkoper dat ze in de cel blijft. De wet Lejeune is een gunstmaatregel, die in de eerste plaats voor figuren als 3M niet zou mogen tellen, gezien de gruwel van de door haar gepleegde feiten op minderjarige bij herhaling.

Gina

*****

De Gordel

Alweer geven de ‘zogenaamde Vlaamse’ slapjanussen toe aan het franskiljons gespuis en dat nota bene in een Vlaamse gemeente. Moeder, moet er nog zand zijn! i.p.v. te zeggen tegen dat ordinair schorem “kras op”, gaan ze nu 800 verder om te starten.

Blijkbaar dringt het nog steeds niet tot die verkaste Franse verraders door dat in een Vlaamse gemeente het beleid door Vlamingen bepaald wordt ook al wonen er ± 95 % franskiljons. Is het soms ook de bedoeling dat straks in een gemeente waar ± 65% marocs wonen dat het beleid door marocs bepaald wordt ?

Als dat zo is zeg dat dan duidelijk dan kunnen we uitkijken naar een woning in een veilig land want hier is het grondig om zeep.  Momenteel is het uitschot van fdf in Brusselallahbath aan ’t bepalen wat daar moet gebeuren, zo lang de Vlamingen maar de rekeningen betalen en hun klepper dichthouden, luidt het motto.

Wel, laten wij Vlamingen Brusselallahbath droogleggen, zowel naar franskiljons als naar vreemdelingen toe, het probleem zal zich snel, zeer snel zelf oplossen, en met droogleggen wordt wel degelijk bedoeld .

Daar hebben we wel politiekers met ballen voor nodig en die zijn niet te vinden bij cd&v, vld, spa, groen en nva, laat dat goed duidelijk zijn. Van verraad en mooie praat hebben ze hun handelsmerk gemaakt en dat allemaal om de postjes en de poen. Mijn stem gaat naar die partij die Vlaanderen terug aan de Vlamingen geeft, waar parasieten en geweldplegers niet in thuishoren, waar profiteurs duidelijk gemaakt zal worden dat ze hun eigen rekeningen moeten betalen en waar vreemdelingen zich met niets te bemoeien hebben.

Vlaanderen is van de Vlamingen, leve de republiek Vlaanderen !

Jean


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse Regering met Nv-A zwicht voor francofonie in Rode

 

Het Vlaams Belang is bijzonder verontwaardigd over de uiterst laffe houding van de Vlaamse regering en van N-VA-minister Muyters inzake de Gordel. Terwijl zelfs Europees Raadsvoorzitter Van Rompuy aankondigt dat hij zeker in Sint-Genesius-Rode wil starten, trekt de Vlaamse regering haar staart in en verschuift ze het vertrekpunt van de Gordel braafjes van Rode naar Alsemberg. Dit komt neer op een regelrechte vlucht. Muyters voert hiermee op een slaafse wijze, pink op de naad van de broek, uit wat de Fransdolle burgemeester van Rode gisterenavond geëist had, namelijk dat de Gordel zou georganiseerd worden in Beersel.
 
De Vlaamse regering geeft hiermee niet alleen toe aan francofone haatpredikers, veel erger is dat ze hiermee laat uitschijnen dat ze over haar eigen grondgebied niets te zeggen heeft. De boodschap naar de bestierders van de faciliteitengemeenten is duidelijk en ondubbelzinnig: doe uw goesting, kuis de Vlamingen gerust buiten, de Vlaamse regering zal de andere kant opkijken. Het gaat om het zoveelste signaal dat de Vlaamse overheid de inwoners van de Zes laat vallen en helemaal overlaat aan de francofone arrogantie.
 
Het Vlaams Belang blijft van mening dat het onbehoorlijk bestuur van de Rodense meerderheid perfect gesanctioneerd had kunnen worden met het zenden van een regeringscommissaris. Als minister van Binnenlandse Aangelegenheden kan Bourgeois in zo’n situatie onmiskenbaar met zulke ordemaatregel tussenkomen.
 
En zelfs indien daarover juridische haarkloverij zou ontstaan, dan nog was er het vaste voornemen van de N-VA om ‘buiten de lijnen te kleuren’ (De Wever, 8 juni 2009). Vandaag gebeurt precies het tegenovergestelde: de Vlaamse regering heeft meer dan ooit voordien schrik van haar eigen schaduw.

Bruno Valkeniers & Joris van Hauthem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJzerwake zondag 26 augustus 2012

 

Nu zondag 26 augustus vindt in Steenstrate de elfde editie van de jaarlijkse IJzerwake plaats. Het wordt een uitzonderlijke editie, omdat de Wake dit jaar samenvalt met de IJzerbedevaart, die volgend jaar naar 11 november zal verhuizen. Hopelijk weet de Wake, als radicaal alternatief voor de in politiek-correct vaarwater verzeilde Bedevaart, dit jaar het aantal toeschouwers van de vorige edities te overtreffen. Gezien de politieke toestand (het schandalige BHV-akkoord en dito staatshervorming, de perikelen rond de Gordel etc.) moet dit een haalbare kaart zijn.

Het Vlaams Belang roept alle Vlaams-nationalisten met hart op de juiste plaats op om zondag aanwezig te zijn op de weide nabij het monument voor de gebroeders Van Raemdonck. De Wake begint om 11 uur.

De redactie van Angeltje sluit zich overtuigd aan bij deze oproep. Er zullen neuzen geteld worden en in tellen behoren de regimejournalisten niet tot de besten. Of de meest betrouwbaren. 

Ray, hoofdredacteur Angeltjes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bij Sintepieter

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe vandalendaden in Brussel

 

Het net gerenoveerde Muntplein in Brussel (kostprijs + 4 miljoen euri) kreeg in de nacht van woens- op donderdag bezoek van vandalen die waar het mogelijk was graffiti aanbrachten.

In onze politiek-correcte maatschappij met aan het hoofd softe, linkse slappelingen, worden graffitispuiters gedoogd en zelfs stilzwijgend aangemoedigd, want "het zijn onze jonge artiesten" die zich op deze wijze creatief uiten.  In Parijs bestaat er een speciaal poetsteam dat bij elke beschadiging die aangebracht wordt, direct er op uittrekt om de schade vast te stellen en in de mate van het mogelijke onmiddellijk te verwijderen.  Dit ter ontmoediging van de vandalen.

In Brussel, Antwerpen, Leuven, Gent e.d. is het ondenkbaar dat de stadsbesturen optreden. Ze vrezen beschuldigd te worden van bemoeizucht inzake artistieke expressie.  Welke politieke partij heeft de moed om in haar programma op te nemen, dat zij de strijd tegen besmeuringen en beschadigingen als prioriteit zal opnemen  en ook actief doorvoeren ? Linkse lullemannen en sloddermoekes moeten niet meedoen : we weten het wel.

Savat 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turtelbaum kiest voor Apple

 

De computers waarmee de ambtenaren van de parketten en gerechten in ons land nu moeten werken, zijn niet steeds up to date. Bovendien worden vaak verschillende systemen door elkaar gebruikt, wat de uitwisseling van informatie niet gemakkelijk maakt.

‘Op sommige plaatsen kunnen collega's die aan een bureau zitten niet samen op een document werken omdat de verschillende besturingssystemen en software dat niet toelaat’, zegt Turtelboom. ‘Dan moet eerst een document worden overgetypt om aan de slag te kunnen. Dat zorgt voor de nodige vertraging en frustratie.’  Aan de uitleg van de excellentie te horen, is zij een experte. Als het ooit met haar carrière misloopt, mag zij gerust solliciteren bij Angeltjes, om ons exepertenteam te komen versterken. Turtelbaum weet waar de klepel hangt, en ze zal er flink mee rammelen, zegt ze.

De volgende jaren zullen bij Justitie 17.500 computers vervangen worden door nieuwe exemplaren van het type Apple. De kostprijs daarvan bedraagt 7,5 miljoen euri. Alle toestellen krijgen hetzelfde besturingssysteem en kantoorsoftware. "Het is niet nodig om dit te doen", aldus Turtelbaum, "maar we gaan het eens proberen". De ontwikkeling van de software zal klaar zijn tegen 2020, misschien iets later. 

Waarnemend procureur des Konings in Turnhout Lieve Vanermen kreeg gisteren haar nieuwe Apple pc overhandigd door ministerin Turtelbaum.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Omwille van herverkiezing Madame Rolin start Gordel niet in Rode

 

Ook de gemeenteraad van Sint-Genesius-Rode weigerde tijdens een woelige zitting de toestemming om een vertrekpunt voor de Gordel te organiseren in de gemeente. Volgens de raad ondervindt de bevolking overlast

De gemeenteraad bekrachtigt met de stemming een eerder besluit van het schepencollege. De Vlaamse schepen stemde daar tegen, waardoor de gemeenteraad zich moest uitspreken. In de gemeenteraad stemden de Franstaligen voor het besluit, de Nederlandstaligen tegen. De Gordel mag wel door de gemeente passeren.

Burgemeester Myriam Rolin (CDH) stelt dat de grote meerderheid van de inwoners gekant is tegen een vertrekpunt voor de Gordel in Rode omdat het evenement voor heel wat overlast zou zorgen. De aanwezigheid van de Gordel is volgens de burgemeester ook peperduur.

Vlaams schepen Anne Sobrie (CD&V) van haar kant betwist dat er klachten zijn van handelaars omwille van overlast. De financiële argumenten vindt Sobrie maar flauw. Ze stelt dat de burgemeester wel 60 federale politieagenten vordert om haar huis te beschermen, een maatregel die volgens haar duurder is dan de organisatie van een vertrekpunt.

Sobrie ziet een politieke motivatie om de start- en aankomstplaats van de Gordel te weigeren. "CDH wil een gezamenlijke Franstalige lijst trekken en heeft daarvoor de steun van het FDF nodig. Onze CDH-burgemeester is dan ook gezwicht voor de eisen van het FDF: Rolin verbiedt de Gordel, in ruil zal het FDF op haar lijst gaan staan."

Woelige gemeenteraad
De zitting verliep erg onrustig door de aanwezigheid van leden van het Taal Aktie Komitee (TAK) en Vlaams Belang, die de zaal waar de zitting zou plaatsvinden een tijdlang op luidruchtige wijze bezetten. Politieagenten moesten de militanten manu militari de zaal uit werken.

CD&V-voorzitter Wouter Beke interpreteert de weigering als een teken dat de B-H-V-akkoorden de Franstalige meerderheid zwaar op de maag liggen. Volgens hem illustreert de houding van Rode dat het om een goed akkoord gaat.

De Gordel heeft 31 jaar een vertrekpunt gehad in Sint-Genesius-Rode.  Straks zit organisator Bloso samen met de provinciegouverneur en de Vlaamse ministers Muyters en Bourgeois over een alternatief. Mogelijk start de Gordel in buurgemeente Beersel.

Bron : Brussel Nieuws


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op beide oren slapen in Brussel-Noord

 

SCHAARBEEK/EVERE/SINT-JOOST-TEN-NODE - De burgers van Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node kunnen op beide oren slapen. De lokale politiezone Brussel-Noord heeft de criminaliteit aardig in de hand. Enkel het aantal diefstallen met geweld steeg in het eerste trimester van dit jaar.

Korpschef David Yansenne van de politiezone Brussel-Noord is een tevreden man. Zijn agenten leveren zichtbaar goed werk en ook de betrokken burgemeesters zijn tevreden over de werking van het korps. Die konden het afgelopen half jaar de criminaliteit in de politiezone aanzienlijk terugdringen. Sinds de politiehervorming van 2002 is de criminaliteit in Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node zienderogen blijven dalen.

‘In het algemeen is de criminaliteit tijdens de eerste zes maanden van dit jaar met negentien procent gedaald ten opzichte van de eerste zes maanden van vorig jaar’, aldus Yansenne. ‘Dat is bovendien het laagste peil sinds 2002. Ik kan dus wel zeggen dat mijn agenten zeer goed werk leveren.’ Het aantal diefstallen verminderde met vijftien procent en kent eveneens het laagste peil sinds 2002. Dat is ook het geval voor het aantal inbraken in voertuigen (- 11,7 procent). Ook het aantal woninginbraken is ten opzichte van het eerste deel van vorig jaar teruggedrongen met 19 procent.

Enkel het aantal diefstallen met geweld is met net geen tien procent wel toegenomen. Het is het enige rode cijfer in de statistieken van de politie.

‘Er werden begin dit jaar 90 diefstallen met geweld gepleegd. Die zijn voornamelijk te wijten aan de overvallenplaag die we in februari en maart meemaakten. Dankzij een verhoogd politietoezicht om dat fenomeen een halt toe te roepen zijn we er in geslaagd om in de maanden mei en juni slechts één feit te noteren tegen een handelszaak. We hebben een enorm hoge politiemacht op de been gebracht om het geweld tegen handelszaken te stoppen.’

Ook het aantal halskettingdiefstallen, een oprukkend fenomeen in heel Brussel, met in mei 22 feiten en in juni dertien feiten, kan beter volgens de politie.

‘We hebben enkele doelgerichte operaties gevoerd in de omgeving van het Josaphatpark waar deze feiten zich voornamelijk voordeden. Zo konden we een bende ontmantelen en zeven leden arresteren.’

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 24 augustus 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

John Maes

De verontwaardiging rond Michelle Martin is niet kafkaiaans en helemaal geen hetze.  De  Antwerpse advocaat John Maes is een oetlul die de commotie rond de nakende voorwaardelijke vervroegde vrijlating van Michelle Martin misbruikt om zelf in de media te scoren.

Voor zulke pseudo-juristen heb ik maar één kwalificatie : krijg het pedofiel schijt kameraad ! Soepjurken, islamofielen en verkrachters vertegenwoordigen is uw lot!

Met onvriendelijke groeten -  Lucky9

*****

Federale politie zal Klarenklooster extra beschermen 

Werd er niet gemeld dat de nonnen zichzelf en hun bewaarplaats moesten beschermen, omdat het te kostelijk werd voor de plaatselijke instanties ? Nu zullen we mogen mee opdraven voor de kosten die moeten gemaakt worden om een kreng dat eigenlijk - samen met haar kompaan - beter in een muur zou ingemetseld worden. Geen slecht idee toch, nu we met z'n allen terug naar de Middeleeuwen aan het afglijden zijn, of niet ?

Christina

*****

Nonnen contra het volk

Ik zie niet veel verschil tussen de maffia, georganiseerde misdaad en de georganiseerde beschavingsgraad. De stem en de wens van het volk wordt onder de mat geveegd.

3M zal dus vrijkomen en volop kunnen genieten van wereldvreemde nonnen-gastvrijheid. Zij verdient een derde kans. Wat zou de wereld zijn indien een misstapper geen vierde ,vijfde enz kans zou krijgen, althans volgens de nonnen ? Volgens mij, een beetje minder beschaafd en begripvolle verdraagzaamheid zou onze samenleving nog kunnen redden.

Kloosters dreigen een verlengstuk te worden van justitie. Ik ken zelfs een hooggeplaatste kerkleider, de naam ontgaat me, die rechtstreeks naar het klooster mocht gaan, ondanks ergerlijke feiten, een mens onwaardig. Deze man, verdorie zijn naam schiet me niet te binnen , krijgt zijn pensioen en geniet verder van de geneugtes des Lebens. Voor hem niet Lejeune maar "verjaring".

Ik kon het niet geloven dat de moordenaar van Kitty, die eerder werd getroffen door een politiekogel, daarvoor een invaliditeitsvergoeding krijgt. Dat zijn onze wetten,  onze politiek onze justitie. Wie zijn wij ? Wat hebben wij nog te betekenen in de ogen van de georganiseerde beschavingsmafia ?

René

*****

En wat zeg je daarvan ? Of is dat "satire"?

http://tvolen.be/2012/08/22/delhaize-ontzegt-senioren-toegang-na-16-uur/

Joos

NvdR Angeltjes : Het is satire, Joos, maar dat weet jij ook wel

*****

Nucleaire vervuiling bij de PS 

Heet van de naald  : de Indische Amerikaan heeft zelf klacht ingediend tegen de Waalse overheid voor corruptie bij het toedienen van subsidies voor zijn vervuild zaakje.

Wallonië dat via de PS sjoemelt met overheidsgeld ! Waar hebben we dat nog gehoord ? Wordt uiteraard vervolgd.

Stingray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shakotan in Japan

 

 

.

De Japanse video-producent van wie wij regelmatig films overnemen, doet vandaag een test met een nieuwe camera, als wij althans zijn korte mededeling juist interpreteren. Het in- en uitzoomen staat nog niet op punt en zijn beelden zijn veel beweeglijker dan bij zijn andere films. Het onderwerp leent zich trouwens minder tot statische beelden. Hij is op bezoek in Shakotan, een toeristische trekpleister aan de Westkust van het noordelijk gelegen eiland Hokkaido. Uit de beelden maak ik op dat hij een nieuwe vriendin heeft, maar ook dat is meer gissen dan zekerheid, maar de suggestie past aardig bij mijn nieuwsgierigheid naar het menselijke gedrag. De video geeft een goede indruk van de schoonheid van de natuur in dat weinig bekende deel van Japan.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 857)

 

Jaren geleden hadden we in de luchtvaartsector een staatsbedrijf dat gigantische bedragen aan belastinggelden jaar na jaar bleef verbrassen.
Op één beheerder na die door de enige privé-aandeelhouder(sociéte générale met 5%) werd benoemd was de hele raad van bestuur in handen van beroepspolitiekers. Weinigen weten dat één van die beheerders Bob Cools, de vroegere burgemeester van Antwerpen en zoals gebruikelijk van sp.a signatuur, was. Als beheerder van SABENA vloog onzen Bob regelmatig mee in "first class" en was dus TEGEN de luchthaven van Deurne zoals de hele SABENA-meute. Dat de zogenaamde wereldhaven Antwerpen nu de enige haven ter wereld is zonder een behoorlijke luchthaven is grotendeels aan die politieke benoeming te danken.

Slokop SABENA heeft miljarden gekost aan de belastingbetaler en toen het feest niet meer te betalen viel, werden de boeken gesloten. Niemand had ooit durven denken dat een staatsbedrijf failliet zou kunnen gaan. Maar het gebeurde. En de belastingbetaler plukt er nog steeds de voordelen van. Na het "failliet" van Sabena kwamen er niet minder maar méér luchtverbindingen van en naar Brussel; na de Sabenaramp daalden de tarieven; en na het Sabena-debacle bleven er evenveel arbeidsplaatsen in onze luchtvaartsector. Voor de belastingbetaler werd deze faling een zegen en voor de luchtvaartklanten kwam er geen enkel nadelig gevolg.

Nu we de gigantische verliezen lezen in de pers van "de lijn" en van "de NMBS" en de miljarden die daar juist zoals bij SABENA worden verbrast kunnen we alleen hopen dat men juist zoals een tiental jaar geleden ook de knoop durft doorhakken en deze beide ondernemingen failliet laat gaan. Er zal veel knarsetanden zijn bij de vakbonden die steeds aan de basis hebben gelegen van al deze economische kankers.
Maar voor de belasingbetaler zou het een winst van miljarden euro's opleveren. Bovendien zou juist zoals na het verdwijnen van Sabena gebeurde een reeks privé-ondernemingen op de korste tijd alle dienstverleningen overnemen maar niet meer op kosten van de gemeenschap.

Men zegge het voort,
Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Federale politie zal Klarenklooster extra beschermen

 

Het staat nu vrijwel vast dat 3M (Monster Michelle Martin) volgende week voorwaardelijke zal vrijkomen en haar intrek zal nemen bij de wereldvreemde nonnen van Malonne.

Ministerin Milquet heeft de federale politie bevolen in overleg met de politie van Namen het klooster extra te bewaken als de kindermartelares en -moordenares er zal verblijven.

De burgemeester van Namen ontmoette vorige week al de zusters klaren, samen met de procureur des konings en vertegenwoordigers van het Justitiehuis, de federale en de lokale politie. De misvieringen op zondag, waar tot nu toe politiemensen in burger aanwezig waren, zullen voortaan achter gesloten deuren plaatshebben. De zusters  zullen ook veel selectiever zijn in het onthaal van mensen in het kader van spirituele bezinning.

Kortom heel de officiële santeboetiek, incluis de koppige en wereldvreemde nonnen, drijven tegen de wil van een grote meerderheid van de bevolking, hun wil door.  En dan maar jammeren dat er geen respect bestaat voro justitie en dat duizenden katholieken in dichte drommen hun kerk verlaten.

John Maes in het midden

Knack heeft deze week een nieuwe pleiter gevonden die de vrijlating van 3M een rechtvaardige zaak vindt, advocaat John Maes uit Antwerpen, gevestigd op de Mechelsesteenweg.  Volgens deze publiciteitszoeker heeft 3M na 16 jaar vastgezeten te hebben, meer dan haar deel van de straf beleefd. De vrijlating is niet anders dan een toepassing van de wet.  En wie het daar niet mee eens is, is een populist, want de ganse hetze rond 3M is kafkaiaans. 

Meester toch, wat een goedkope vergelijking, u kent uw klassiekers.  Ik ook, maar ik citeer ze niet om indruk te maken en uiteraard bevind ik mij niet aan de zijde van de belgische wetten, maar met hart en ziel aan de kant van het volk dat zoals steeds met minachting behandeld wordt door kerels van uw betweterig allooi. Dienaars van het regime op zoek naar waardering en goedkeuring. Advocaten van de duivel die het onrecht dienen in plaats van het recht en die hun gelijk puren uit procedurefouten. Mooipraters die er prat op gaan de wankele belgische wetten die de bevolking moeten beschermen, uit te hollen en wier hoogste betrachting het is, tuig op vrije voeten te krijgen. Advocaten die lak hebben aan rechtvaardigheid en die dankzij de centen van de misdaad de grote Jan uithangen. 

John Maes heeft recht op zijn mening, en wij op de onze. Laten we hopen dat hij nooit de ellende zal meemaken die de ouders van de slachtoffers van de Dutroux monsters voor de rest van hun dagen met zich meezeulen.  En de enkele krokodillentranen die hij voor hen plengt, bewaart hij beter voor de poppenkast die justitie is en die door reclamezoekende advocaten vooral misbruikt wordt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Internationale nieuwtjes

 

Goed nieuws uit Italië 

Turijn, 22 augustus

Een 90-jarige man, op weg naar een krantenventer, werd tegengehouden met een uitvlucht en bestolen van een gouden halsketting door twee Marokkanen (28 en 30 jaar). Het slachtoffer reageerde krachtdadig en sloeg beide overvallers met zijn stok en wel zo hevig dat een van de criminelen de halsketting liet vallen. De andere zag echter kans de buit op te pikken en te vluchten. Een getuige, die de overval vanuit zijn wagen had gezien, volgde de twee schoelies terwijl hij telefoneerde naar de politie. De dieven eindigden hun vlucht in een bar waar zij werden aangehouden door de politie. De halsketting werd terug bezorgd aan de 90-jarige eigenaar.

http://www.adnkronos.com/IGN/Aki/English/Security/Italy-90-year-old-beats-two-Moroccan-muggers_313620970095.html

Gek nieuws uit Zuid-Afrika

Lonmin mine, 19 augustus

Het is een beetje verwonderlijk waarom stakende mijnwerkers, amper voorzien van slagwapens, een talrijke en uitstekend bewapende politiemacht aanvielen. Wel,  de mijnwerkers hadden van een sangoma* ntelezi*** gekregen. De stakers kregen insnijdingen met scheermessen, daarna werd de muti** in de bloedende wonden gesmeerd. Hiervoor moesten ze 500 rand betalen. De drie woorden komen uit het isiZoeloe of Zoeloe’s, maar zijn wijdverspreid in andere Afrikaanse talen.

*Sangoma: een traditionele genezer, zeg maar tovenaar.

**Muti: een traditioneel medicijn, waar in Europa iedereen al is van afgestapt sinds de vroege Middeleeuwen (behalve de adepten van Groen en aanverwanten)

***Ntelezi: een muti die onzichtbaar maakt voor de vijand.

(Met alle dank aan Google)

Dus, niet afgeschrikt door waterkanonnen en traangas slopen zij (onzichtbaar) door de bosjes en chargeerden recht in het kruisvuur van de politie. Gelukkig, althans volgens de plaatselijke inwoners, beschermde de ntelezi de stakers, anders waren er nog meer doden gevallen.

http://www.timeslive.co.za/sundaytimes/2012/08/19/muti-protected-miners

Wes Hardin


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christen (mongoloïde) meisje gevangen gezet in Pakistan

 

'Gij zult de naam des Heeren niet misbruiken', staat er in de Bijbel. Het islamitische Pakistan dwingt dit verbod af met een wet tegen godslastering. Het christelijke meisje Rifta Masih uit een sloppenwijk van de hoofdstad Islamabad kan ervan meepraten. Of misschien ook niet, als het waar is dat ze geestelijk gehandicapt is.

Er zijn verschillende lezingen, vol met adrenaline. Een paar hoofdzaken lijken duidelijk: het meisje zit vast op beschuldiging van blasfemie en honderden christenen hebben hun sloppen moeten ontruimen. Op blasfemie staat in Pakistan de doodstraf. Rechtbanken spreken dat vonnis ook uit, waarna een hoger hof de verdachte vrijspreekt, dit soms weer gevolgd door een lynchpartij.

Water bezoedeld
De blasfemiewet is niet alleen maar het troetelkind van fundamentalistische radicalen. Uitgerekend veel soefi's, die zelf zwaar te lijden hebben onder fanatisme, schijnen de blasfemiewet te steunen. De voorbeelden van gekte zijn legio. Zo zit er al geruime tijd een christelijke vrouw gevangen die water had gehaald voor haar dorpsgenoten. Die vonden dat het water door de christelijke aanraking bezoedeld was. Daarop zou de vrouw hebben gezegd dat Jezus beter was dan Mohammed.

Er zit er een tribaal element in dit soort ellende, moslims vinden dat christenen hun nederige plaats moeten kennen. Gezichtsverlies is rampzalig, en juist dat is er opgetreden nu het meisje wereldnieuws is geworden. Volgens een parlementariër die zich met mensenrechten bezighoudt is daardoor een oplossing op buurtniveau moeilijk geworden.

Arabische woorden
Iemand zegt gezien te hebben dat het meisje kranten verbrandde waarop Arabische woorden stonden. Dat laatste zegt weinig want de Pakistaanse Urdutaal zit boordevol met Arabisch. Volgens de politie zat haar tas vol met religieuze en Arabischtalige kranten, die deels verbrand waren. In de getuigenissen varieert de leeftijd van het meisje van elf tot zestien jaar, volgens christenen lijdt ze aan het syndroom van Down en volgens moslims is ze geestelijk volwaardig. De laatsten dwongen de autoriteiten tot actie door een snelweg te blokkeren.

Een politiefunctionaris verwacht snel een oplossing. In dat geval zou Rifta Masih meer geluk hebben dan de liberale politicus Salman Taseer, een moslim en een tegenstander van de blasfemiewet. Zijn lijfwacht schoot hem januari vorig jaar dood. Afgelopen juli nog was er een lynchpartij in de stad Bahalwapur: duizenden mensen sleepten een man, verdacht van godslastering uit een politiebureau. Ze sloegen hem dood en verbrandden zijn lichaam.

Bron : Trouw

Waarom zijn het steeds moslims die dergelijke problemen veroorzaken ?  Wat is er mis met die mensen ?  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Antwerpen laat Blankenberge niet los*

 

“Blankenberge is voor veel Antwerpenaren een vlucht uit de multiculturele onveilige grootstad Antwerpen."
 
Op maandag 27 augustus as. zal een ploeg Antwerpse mandatarissen van het Vlaams Belang (Filip Dewinter, Anke Van dermeersch, Jan Penris en Wim Wienen) samen met de lijsttrekker voor Blankenberge en federaal parlementslid Tanguy Veys de hele dag campagne voeren aan de kust in Blankenberge met als thema “Antwerpen laat Blankenberge niet los”. Blankenberge is immers een kleine Antwerpse kolonie aan de kust waar heel wat Sinjoren hun vakantie doorbrengen.

’s Ochtends wordt de markt bezocht en daarna worden de Blankenbergse Antwerpenaren en de Antwerpse Blankenbergenaren uitgenodigd in één van de 6 cafés die in de loop van de dag door de kopstukken bezocht worden.  Het promoteam zal pamfletten en propagandamateriaal uitdelen.

Het programma ziet er als volgt uit : 
 10u00: café Pand 18, Grote Markt 18
 11u30: café Brasserietje, Weststraat 80
 12u30: Brasserie Herman, Kerkstraat 102
 14u45: café ’t Kroegske, Graaf Jansdijk 4
 15u15: café Trefpunt, Albertstraat 7
 17u15: café Garnaalvanger, Vanderstichelenstraat 26
 
’s Avonds zijn de Antwerpse Vlaams Belangkopstukken ook aanwezig in “Het Witte Paard” om er de show- en variété-avond bij te wonen.

Met deze originele campagne wil het Antwerpse Vlaams Belang de Antwerpenaren die aan de kust verblijven op een sympathieke manier warm maken om op 14 oktober as. in Antwerpen Vlaams Belang te stemmen.
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le nouveau Tjeef est arrivé

 

Jan Jambon in Le Vif/l'Express via Knack :

Jambon, die na 14 oktober zelf burgemeester van Brasschaat kan worden, de op een na grootste gemeente van Antwerpen, minimaliseert wat Le Vif/L’Express het ‘separatistisch discours’ van de N-VA noemt. “Alle peilingen tonen aan dat niet eens een Vlaming op drie onafhankelijkheid wil. Wij zijn een democratische partij en gaan niet in tegen de wil van het volk.”

“Onafhankelijkheid is geen doel op zich, het is een manier. Wat wij willen is een goed draaiende economie, met weinig armoede en mensen die werken. N-VA gelooft dat autonomie voor Vlaanderen de beste methode is om het welzijn en de welvaart van de burgers te garanderen, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Wallonië. Ik heb het gevoel dat we steeds meer mensen daarvan aan het overtuigen zijn,” besluit Jambon.

Opnieuw een poging tot tegelijk koud en warm blazen. "We zijn een beetje voor onafhankelijkheid, maar tegelijk er ook een beetje niet voor".   Die van de Nv-A hebben te lang bij de tjeven geslapen.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!