Angeltjes
26-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is toch niets gebeurd ? We zwijgen erover

 

Code Rood: Duitse commando's hebben vanochtend op de luchthaven van Keulen een KLM-Fokker binnengevallen en twee hakbars het toestel uitgetrokken. De heren waren van plan om het vliegtuig, met bestemming Amsterdam onderweg te kapen om deze vervolgens in een gebouw te parkeren. Het gaat om een Somaliër en een in de Somalische hoofdstad Mogadischu geboren Duitser van respectievelijk 23 en 24 jaar. Volgens de Duitse politie wilde het duo in een heilige oorlog sterven. Bij huiszoekingen zijn afscheidsbrieven gevonden. De twee terreurverdachten werden al maandenlang gevolgd, dus logisch dat je dan toch nog zo makkelijk een KLM toestel instapt. De Fokker 50 kwam uiteindelijk slechts met 62 minuten vertraging aan op Schiphol.

boemkeulen.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens : Dewael, de Vlaamse democratie en nog wat

 

Niemand van de wijze politieke commentatoren zegt tot hiertoe één woord over het feit dat het gevraagde ontslag van Dewael door de verzamelde Vlaamse oppositie het probleem van deze onevenwichtige regering blootlegt.

De ploeg van Nonkel Kruk beschikt niet langer over een Vlaamse meerderheid in de federale Kamer en als Dewael aanblijft, is dat tegen de democratische wil in van een meerderheid van Vlaamse verkozenen.

Ter herinnering : er zijn 150 leden in de Kamer, van wie 88 VL en 62 F.

De regering van Leterme bestaat aan Vlaamse kant enkel nog uit 24 CD&V-ers en 18 VLD-ers, in totaal 42, terwijl de overige 46 kamerleden tot de oppositie behoren.

Tussen haakjes : Leterme heeft in zijn regering een overwicht aan Franstaligen toegelaten (5 van de 7 staatssecretarissen zijn Franstalig), terwijl er evenveel Vlaamse dan Franstalige ministers zijn.

Mogen we derhalve besluiten :

- Dewael blijft overeind dankzij de steun van Franstaligen, tegen de wil van de Vlaamse meerderheid

- Het land B wordt geregeerd door de Franstalige/Waalse minderheid in collaboratie met de CVP en de VLD.

Intussen verklaart de grote libeale  democraat Napoleon de Gucht dat de Congolezen een fatsoenlijk bestuur moeten inrichten. De Congolezen doen het nochtans niet slechter dan wijzelf.

President Kabila is de zoon die zijn papa heeft opgevolgd, gelijk Jean-Jacques de Gucht zijn papa volgt in de senaat.  En daar zitten t ook de drie officiële rejetons van de keuning. 

Goed bestuur ?  Democratie ?  Stuur eens een internationale commissie naar dit modelland. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kordaat optreden tegen zwanslappen

 

Het Partijbestuur van het Vlaams Belang heeft beslist om Brussels Volksvertegenwoordiger Jos Van Assche uit de partij te zetten.

Het ontslag is het gevolg van imagoschade die betrokkene de partij heeft berokkend en de houding van Jos Van Assche ten aanzien van het Vlaams Belang in het algemeen en de Brusselse fractie in het bijzonder. Onoverbrugbare meningsverschillen op politiek en organisatorisch vlak, alsook in het kader van de lijstvorming voor de verkiezingen van 2009, maken het ontslag onvermijdelijk.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

***

Kordaat optreden met zo'n gevallen. Van Assche was de man die onlangs in het nieuws kwam dat hij afgeperst was door een Afrikaan die hem een verdrievoudiging van zijn kapitaal had voorgespiegeld. Dat is niet de aanleiding van het ontslag maar het zal er wel toe bijgedragen hebben. Jean-Marie, iets voor u ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akkoord reddingsplan + Aanpassing 08.20 uur

 

Amerikaans Congres bereikt consensus over Reddingsplan.

In het Amerikaans Congres hebben Republikeinen en Democraten een consensus bereikt over de basisprincipes van de uitvoering van het plan-Paulson. Dat heeft Christopher Dodd, de voorzitter van het bankencomité van de Senaat, gezegd. Eerder op de dag hadden andere stemmen op Capitol Hill er al op gewezen dat er een doorbraak zat aan te komen.

http://www.tijd.be/nieuws/buitenland/Congres_bereikt_consensus_over_reddingsplan.8081076-439.art

 

+ Aanpassing 08.20 uur

Bailout Fate Unclear After Bush Meets With Candidates, Congressional Leaders.

Wij hadden ons gebaseerd op de berichtgeving van de kwaliteitskrant van Mijnheer Vandermeersch.  We vonden het al vreemd dat Fox News geen melding maakte van dit akkoord, maar ja, bij Fox zijn ze enigszins in de war, dachten wij, door de verdeeldheid bij de Republikeinen en de vooruitgang van Hoessein Obama.  Neen dus,  de kwaliteitsvolle Standaard heeft weer eens een loopje genomen met de berichtgeving.  Barones Mia Doornaert, verantwoordelijk voor het buitenlands nieuws, zit vermoedelijk ergens in de Kaukasus een spionageopdracht te vervullen en haar ambitieuze vervangers op de redactie, zien hun kansen schoon om nonsens te laten drukken.

" 't és mo hedrukt papier" roept Vandermeersch die sinds het wonderkind van de Seefhoek, Jan Fabre, zijn pad kruiste, droomt van een eigen artistiek project.

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Patrick vanavond nog minister ?

 

De bewijzen van geknoei, machtsoverschrijding en politieke arrogantie door Dewael, zijn kabinetsleden en zijn gezagsgetrouwe politie stapelen zich op.

Hier wordt een fraai staaltje gegeven van hoe de politiek bedreven wordt door mensen zonder moraal, noch fatsoen. Het begrip "canapébenoeming" doet  zijn intrede in de media en de publieke opinie knikt ja, alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Dat is het dus niet, dames en heren.  De staat is geen bordeel. 

Na het schandelijke gedrag in de Vlaamse Regering door de liberale minister Tientje Moerman, die zichzelf beschamende onkostennota's toekende en partijvrienden dubieuze opdrachten liet vervullen tegen exorbitante vergoedingen, zou men mogen veronderstellen dat de liberalen zich enigszins bescheiden en gedeisd houden.

Neen dus. Er wordt geoordeeld dat Tientje "dom" is geweest, niet omdat ze gegraaid heeft, maar omdat ze tegen de lamp is gelopen en zich onderuit heeft laten halen. Intussen kunnen de anderen lustig verdergaan met hun affaires. 

Tekenend voor de mentaliteit in die kringen is het feit dat een hoog politiefunctionaris, Closset, op basis van een of meerdere e-mails zonder een woord van kritiek of verzet, opdrachten van kabinetsmedewerkers uitvoert die regelrecht indruisen tegen de wet, het fatsoen en de moraal.  De willoze voddenvent komt er pas mee naar buiten als hijzelf gestraft wordt ... De wet overtreden in opdracht is toegelaten.  Hij kan zelfs niet veinzen, die slappe sabelsleper "Ich habe es nicht gewusst".  Zijn verdediging is "Befehl ist Befehl". 

Stelt u zich voor wat er gebeurt als morgen een of andere kabinetsgek, al dan niet uit naam van een minister, opdracht geeft om enkele "lastige" burgers op te pakken die een eigen mening hebben die niet strookt met die van het regime.  Met gewillige,  dienstbare en nog steeds een  gemilitariseerde mentaliteit bij de top van de  politie, weet je wat er gebeurt.

Omdat die zaken plaatsvinden onder het regime van Dewael, moet hij opstappen. Hij is verantwoordelijk voor een zootje ongeregeld en het gedrag van die mensen illustreert schrijnend het bankroet van de democratie in dit land.

Bijaldien is er nog een simpele parlementaire realiteit in deze zaak : Dewael beschikt niet langer over een parlementaire Vlaamse meerderheid die hem steunt.  CD&V en VLD hebben samen 42 leden. De oppositie die thans het ontslag eist telt 46 leden.

Benieuwd of Patrick en de kopschudder uit Mechelen het lef hebben in te gaan tegen die Vlaamse meerderheid.  Vanavond nog minister ? Ik gok op "Neen".

Savat 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran op zoek naar Allah ?

 

 

 

Iran gaat satelliet lanceren met eigen raket

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hendrik Bogaert (CVP) wil Herstelfonds

 

CVP-Kamerlid Hendrik Bogaert pleit voor een zogenaamd Herstelfonds voor Wallonië in ruil voor een ver doorgedreven staatshervorming. Hij wil alleen Justitie, Binnenlandse Zaken en Defensie federaal houden. Bogaert wil de Franstaligen nog 4 jaar de huidige transfer geven van 6 miljard euro per jaar met jaarlijks 2 en een half miljard extra. Volgens Bogaert stopt het daarna. Hij benadrukt dat het om een persoonlijk voorstel gaat.

***

Waarom dergelijk voorstel dat vis noch vlees is ?  Bogaert gaat er van uit dat alles te koop is en aangezien hij politicus is, spreekt hij vlotjes over 34 miljard in totaal die hij als een soort ontwikkelingshulp wil schenken aan de benedenburen. Dan zijn we er van af, denkt hij. En het is toch mijn geld niet.

Hij vergist zich, dan zijn we er niet van af !  Zolang het land B overeind zal blijven onder gelijk welke gedaante of structuur, ingevolge onderhandelingen, zal Vlaanderen blijven betalen !  Tenzij het peil van de Noordzee stijgt en Brussel de plaats van Zeebrugge zal innemen.

Er is slechts een manier om uit de constitutionele shit los te komen, en dat is consequent de onafhankelijkheid uitroepen.  Dat gaat NOOIT binnen wettelijke termen, want geen enkel artikel in de belgische grondwet voorziet in het opdoeken van de federale staat. Het is pas na een dergelijke onafhankelijkheidsverklaring dat er met de Franstaligen akkoorden kunnen gesloten worden over de verdeling van activa en passiva.  Over de grenzen en het grondgebied moet niet geleuterd worden. Over de juridische rechtsopvolging van het land B zal wél moeten genegocieerd worden met o.m. Europa.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen klagen houding eigen hangjongeren aan

 

Veel mensen ondervinden hinder van Marokkaanse jongeren. De Marokkaanse gemeenschap ziet dit in, en pleit voor een hardere aanpak van ontspoorde Marokkaanse hangjongeren. 'Een keiharde aanpak is de enige oplossing.'

Geen enkel excuus

De Marokkaanse gemeenschap reageert heftig op de straatjongeren die ambulancepersoneel en buschauffeurs bedreigen. "Het is óf werken, óf een opleiding volgen óf iets anders zinnigs doen. Er is geen enkel excuus om op straat ellende te veroorzaken," zegt Fahrid Arzakan van het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland.

Etnische achtergrond

De gemeenschap is het eens met burgemeesters die steeds vaker de etnische achtergrond van herrieschoppers noemen en harde maatregelen nemen. Dit gebeurde onder andere in Utrecht, Nijmegen en Ede.

Studiereis

Andere steden doen het beduidend slechter volgens de gemeenschap. Bijvoorbeeld 's Hertogenbosch, dat gehekeld wordt door de lokale Marokkanen vanwege de softe aanpak. "Er worden miljoenen gepompt in zinloze projecten," zegt voorzitter Hoessein Aarab van het lokale Marokkaanse platform. De gemeente 's Hertogenbosch trakteert zestien jongeren van Marokkaanse afkomst op een "studiereis" naar Marokko. De gemeente wil de jongeren zo laten zien dat Nederland "zo slecht nog niet is".

@ Spitsnieuws

***

In aansluiting op dit artikel vonden we bij Boiningpoints een reactie van Tristan die we copiëren :

tristan zegt:

“Een keiharde aanpak is de enige oplossing” volgens Driss El Boujoufi van de Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties.

Als zelfs uit deze hoek harde kritiek komt op 30 jaar soft beleid t.a.v. voornamelijk Marokkaanse jongeren dan is er iets fundamenteel mis.
Het gaat hier niet om incidenten maar om een struktureel probleem dat landelijk speelt in alle steden waar moslims deel uitmaken van de bevolking.
In een tijdsbestek van 30 jaar is hier een moslimpopulatie opgebouwd van 1 miljoen personen zonder dat daar enige economische noodzaak voor was (in de jaren 70 waren gemiddeld 650.000 personen werkloos in ons land ).

In die tussentijd is het woord Marokkaan welhaast een synoniem geworden voor crimineel. En dan hebben we het niet over kleine criminaliteit maar over terreur, harde intimidatie, radicalisering, moord en doodslag.
Ieder volk - zelfs het onze - heeft een limiet wat betreft incasseringsvermogen. Als onze Overheid op korte termijn niet effectief ingrijpt dan zal vroeg of laat deze zaak escaleren en dan zullen de gevolgen zeer ernstig zijn. De toestanden in een land als b.v. Libanon; aanslagen, terreur en chaos zullen ons volk treffen in toenemende mate.

Wij moeten serieus rekening houden met de mogelijkheid dat dit alles een onderdeel is van een scenario dat opgesteld is door de politieke Islam. De Marokkaanse kansenjongeren gebruiken als stoottroepen om in West-Europa grootschalige rellen en chaos te veroorzaken. Op de puinhopen van een burgeroorlog kan een gemobiliseerde moslimbevolking eendrachtig het invoeren van de sharia eisen. Met op de achtergrond het wapen van de olie is dit een zeer realistische mogelijkheid.

Nederland en Belgie zouden er goed aan doen bepaalde onderdelen van de EU Regel- en Wetgeving die de Islamisering een legitieme basis verschaffen onverwijld op te zeggen.

Ieder volk heeft recht op zelfbeschikking binnen de eigen grenzen, zeker de inwoners van de Lage Landen die al gezucht hebben onder de Duitse bezetting. Wij hebben geen behoefte aan een 5e colonne die op onze kosten een volgende bezetting aan het voorbereiden is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en het rookverbod

 

MarioRooktNiet.jpg

@ www.geenstijl.nl


25-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme zet van Napoleon

 

 

De Gucht hoopt op beter bestuur in Congo

(De Morgen)

Onze Napoleon heeft dat heel goed gezien en hij zal aan de "zwarte mannekes" eens vertellen dat ze wat meer naar hun oude moederland, belgië moeten kijken : het lichtend voorbeeld van degelijk bestuur voor de mensen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele voorrang bij de dood

 

 

Als je wil sterven in Groot-Brittannië moet je dat plannen. Niet zomaar pats boem in mekaar zakken en  wegwezen naar de begraafplaats.

Je moet er rekening mee houden dat je niet op een zaterdag ten grave gedragen kan worden, want de week-ends zijn voorbehouden voor moslims only.  Die moeten overeenkomstig hun koeltoer onmiddellijk ter aarde besteld worden, om op het even welke dag.

's Zaterdags is het moeilijk personeel te vinden, vandaar dat er uitsluitend voor de moslims gewerkt wordt.  Een ongelovige die een aanvraag doet om de plechtigheid tijdens een week-end te laten verlopen -zodat mensen die van ver komen, kunnen aanwezig zijn- wordt geweigerd.

Zelfs op die ultieme ogenblikken moeten onze burgers een stap zijwaarts zetten voor de vreemdelingen.  Er is geen enkele reden waarom een moslim in onze landen onmiddellijk moet begraven worden.  En toch, gaat men weer door de knieën. 

Fats  

http://www.bnp.org.uk/2008/09/weekend-funerals-in-britain-available-only-to-muslims/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ein Bisschen Islam

 

25/09 "Islam beetje bij beetje integreren in Duitsland"

Vanaf het begin van dit schooljaar kunnen de leerlingen van een basisschool en een middelbare school in München islamlessen krijgen in het Duits als ze daarvoor kiezen. Voor het pilootproject hebben islamitische ouderorganisaties samengewerkt met Duitse godsdienstdocenten. Er wordt gebruik gemaakt van een handboek dat door Duitse docenten is geschreven. "We willen de islam beetje bij beetje integreren in Duitsland."

“Van 1950 tot 2005 was er in Duitsland geen integratiebeleid”, zegt Rudolf Stummvoll, hoofd van de afdeling Migratie en Werk van het stadsbestuur van München. “Er werd voornamelijk gewerkt vanuit het concept van de gastarbeider, die weer terug zou gaan naar zijn land van herkomst. Maar de zaken zijn veranderd, doordat de gastarbeiders kinderen kregen, een sociaal leven in Duitsland opbouwden en zich hier definitief vestigden.”

Diversiteit

Drie jaar geleden is het beleid daarom radicaal veranderd. “De politieke partijen erkenden dat immigratie vandaag de dag noodzakelijk is en ze accepteerden het idee van diversiteit. Maar ze eisten ook dat immigranten Duits moeten leren spreken en zich moeten houden aan de waarden in de grondwet.”

“In de jaren tachtig werd de islam vooral onderwezen door Turkse staatsonderwijzers, die geen woord Duits spraken en na een paar jaar weer werden vervangen. Maar niet alle moslims zijn Turks, daarom hebben we besloten om aan de Universiteit van Erlangen, bij Nünrberg, Duitse godsdienstdocenten op te leiden die islamonderwijs kunnen geven. Het handboek is samengesteld door Duitse moslims.”

@ Gazet van Allah


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe oppositiepartij laat van zich horen : Vlaams Belang. Iemand ?

 

Tot onze niet geringe verbazing (en ook die van de Vlaamse Volksbeweging, die zogenaamd niet aan partijpolitiek doet maar wel de propaganda verzorgt van de NV-A) blijkt in de federale Kamer een fractie aanweizg te zijn in de oppositie met de naam "Vlaams Belang".  Wij waren verdorie in de overtuiging dat er alleen oppositie bestond van de eenmanspartij Dedecker en de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Plots wappert hier een persmededeling binnen van ene Filip De Man (ooit al van gehoord, wij niet ? ) :

Ontslag Dewael onafwendbaar

25.09.2008 13.25u -


"De nieuwe ontwikkelingen in de zaak Koekelberg en het intern onderzoek op het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael doet de hoogdringendheid van een doorgedreven ondervraging van de bevoegde minister toenemen. Gisterenochtend diende Volksvertegenwoordiger Filip De Man als eerste een interpellatieverzoek in om de minister in de Kamercommissie van Binnenlandse Zaken tot verantwoording te kunnen roepen.

Het Vlaams Belang wenst immers de resultaten van het intern onderzoek, die Dewael vandaag in een rapport overhandigt aan de voorzitter van Comité P en aan Kamervoorzitter Van Rompuy, zo snel mogelijk te kunnen inkijken.

Bovendien is een dringende bijeenroeping van de raadsheren van Comité P en de parlementaire begeleidingscommissie P noodzakelijk om de resultaten onder de loep te nemen en om de geschorste politiechef Luc Closset te horen in verband met de beruchte mails van het kabinet Dewael. Het Vlaams Belang heeft voor deze dringende bijeenroeping zonet een schrijven gericht aan Kamervoorzitter Van Rompuy.

Het Vlaams Belang stelt vast dat de ministeriële verantwoordelijkheid van Patrick Dewael hier ten volle speelt. Wanneer de belangrijkste medewerkers van het kabinet Binnenlandse Zaken in opspraak komen en zelfs ontslag moeten nemen wegens gesjoemel ten bate van een VLD-politica, kan het niet anders dat de bevoegde minister mee op de hoogte was. Ontslag is dan ook onafwendbaar! Het feit dat enkel de kleinere garnalen geofferd worden om de echte verantwoordelijke de dans te doen ontspringen, doet dit dossier nauw aanleunen tegen praktijken die zich enkel voordoen in een dictatuur."

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.China en VS

 

 

Terwijl in de Verenigde Staten van Amerika de grootste financiële crisis het land van de oneindige mogelijkheden in diepe onzekerheid duwt, heerst in China grote opwinding over de lancering van de Shenhzen VII.  Bodemloze fondsen en politiek prestige stuwen de Chinese ruimtevaart omhoog.

 

Shanghai, 25 september. Luchtmachtpiloot Zhai Zhigang zal morgen als eerste Chinese astronaut een wandeling in de ruimte maken. En hij wil niets liever dan „de harten van iedere Chinees laten gloeien van trots”. Dat zal geen probleem opleveren na een geslaagde lancering, vanmiddag omstreeks 15.00 uur Nederlandse tijd, van de ruimtecapsule Shenhzen VII met een Lange Marsraket.


De 42-jarige Zhai, wiens Extravehicular Activity zoals het in het jargon heet, rechtstreeks wordt uitgezonden op de Chinese televisie, is nu al een held. En dat geldt ook voor zijn co-astronauten, Liu Boming en Jing Haipeng (beiden eveneens 42). Amerikanen en Europeanen reageren inmiddels een tikkeltje blasé op dit type wetenschappelijke ontwikkelingen en proeven, maar China raakt oprecht in vervoering bij het technologisch hoogstandje dat op het ogenblik wordt uitgevoerd. Natuurlijk wordt dat enthousiasme gestimuleerd door de staatsmedia, want gestuurd door de geheimzinnige hand van de censor staakten tv- en radiostations en kranten nagenoeg alle berichtgeving over het voor de autoriteiten zeer pijnlijke melkschandaal en wijdden hun uitzendingen en katernen aan de Shenzhen VII.

Populair

Toch is in de kern de belangstelling groot en ongeveinsd. Dat blijkt uit de verkoop van populair wetenschappelijke bladen die allemaal of astronaut Zhai, of een beeld van de lanceerplaats op hun covers hebben en uit de verkoop van dvd’s over het programma en de kijkcijfers. De technische universiteiten organiseren speciale fora met specialisten en de Pekingse Universiteit voor Lucht- en Ruimtevaart met 23.000 studenten wordt overstroomd met aanmeldingen. „Wetenschap en techniek zijn altijd al populair geweest. Vroeger was het ook veiliger om een ingenieursstudie dan een politieke studie te volgen, maar de belangstelling groeit voortdurend”, zei dr. Huang Hei van de Pekingse Universiteit voor Lucht- en Ruimtevaart in een van de talrijke briefings voor journalisten.

Dat het particuliere bedrijfsleven bijzonder geïnteresseerd is in hoogopgeleide Chinese technici speelt ook een rol in de toename van het aantal studenten op deze universiteit. Maar volgens Huang Hei blijft de belangstelling voor een loopbaan in de ruimtevaartlaboratoria en de vier lanceerbases (drie van het leger en een in aanbouw op het eiland Hainan) groot.

Het feit dat het al om de derde bemande ruimtevlucht gaat doet weinig af aan de interesse, want het is voor het eerst dat geëxperimenteerd wordt met een bijna een kwartier durende ruimtewandeling. Daarbij speelt vermoedelijk een rol dat de lancering van de Shenzhen VII wordt gepresenteerd als de opmaat naar een ruimtelaboratorium en een maanlanding.

„We zullen de kloven met de Verenigde Staten en Rusland niet snel overbruggen, maar we werken heel hard om de kloven te verkleinen, onder andere door uiteindelijk een basis op de maan te bouwen”', vertelt Huang Hai. Een ambitieus programma kortom dat zich kenmerkt door grote populariteit, bodemloze fondsen van zowel het Chinese Volksleger als het Chinese Ruimtevaart Agentschap en, uiteraard, brede politieke steun van de leiders in Peking, onder wie een relatief groot aantal ingenieurs.

Koers

„De succesvolle lancering van de Shenzhen VII zal de aandacht trekken van het hele land en de wereld en is het bewijs van de correctheid van de koers die onze leiders hebben uitgezet”, schreef de Chinese Volkskrant, het partijdagblad, vanochtend. De lancering wordt beschouwd als het tweede hoogtepunt in het olympische jaar 2008. De frustraties in China over de technologische achterstand ten opzichte van het westen zijn bekend en het was Mao Zedong die de Amerikaanse en Russische ruimtevaartprogramma’s met jaloezie volgde en bepaalde dat China ook de ruimte in moest. Dat zijn land daar door zijn eigen, rampzalige beleid niet in slaagde, was een bron van ergernis.

 
Als de lancering niet lukt, proberen de Chinezen het onmiddellijk manueel.

De astronauten menen bovendien dat hun drie tot vijf dagen durende ruimtevlucht goed is voor het Chinese moreel. De Olympische Spelen en de Paralympics mogen dan zeer succesvol zijn verlopen, 2008 is in de ogen van veel Chinezen een jaar van natuurrampen (de winterstormen, de overstromingen en de duizenden zware en lichtere aardbevingen), schandalen en financiële tegenslag.

Nieuw is ook de betrekkelijke openheid waarmee de lancering van de Shenzhen 7 gepaard gaat. Niet alleen weten tv-kijkers en krantenlezers nagenoeg alles over de piloten, hun inspanningen tijdens de trainingen en hun ambities, ook alles over de ontwikkeling van hun 23 miljoen dollar per stuk kostende pakken, die zijn vernoemd naar de vliegende god Feitan, was op de voet te volgen.

Restaurants serveren deze dag hetzelfde menu als dat van de astronauten: varkensvlees met een saus van Sichuan-pepers, gegrilde kalfslapjes met knoflook, paddenstoelensoep en aardbeien-, banaan- en meloentoetjes.

Zelfs de lanceerbasis in de provincie Gansu, in feite een militaire stad op 240 kilometer van Jiuquan, is toegankelijk voor (buitenlandse) journalisten. Het plan is van de basis na terugkeer van de Shenzhen VII een toeristische attractie voor techneuten te maken.

Alleen over de militaire Lange Marsraket hangt een waas van geheimzinnigheid. De leiding van het Chinese ruimtevaartagentschap zegt dat de bedoelingen van het hele Shenzhen-programma uitsluitend vreedzaam en wetenschappelijk van aard zijn. Hoewel na het neerhalen van een satelliet met een Lange Marsraket met name in de VS ongerust werd gereageerd, hebben Amerikaanse ruimtevaartdeskundigen voorlopig geen reden om aan de geruststellende woorden van de Chinezen te twijfelen.

@ NRC Handelsblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys over Köln

 

 

Een voortreffelijke korte beeldreportage. Als mevrouw de presentator wat vriendelijker oogt, komt het allemaal in orde.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie kan ons beter nieuws beloven dan Sinterklaas ?

 

Klimaatverandering kan miljoenen jobs creëren

25/09/2008 10:00

Het terugdringen van broeikasgassen en het streven naar hernieuwbare energie zorgt volgens een studie nu al voor jobcreatie, wat ook de investeringen in de sector doet stijgen. Het verder aanpakken van de klimaatsverandering kan een nieuwe 'groene' economie doen ontstaan, die miljoenen jobs zou kunnen creëren.

Het rapport van de studie bevat een resem maatregelen om te komen tot een opvolger van het Kyoto Protocol, dat in 2012 afloopt.

"We moeten er voor zorgen dat die nieuwe groene jobs menswaardig zijn", stelt Juan Somavia, in zijn vrije tijd directeur van de IAO, daarbuiten beter bekend als Sinterklaas.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft het voor het zeggen in Het Nieuwsblad ?

 

Het Nieuwsblad (alweer een naamvermelding !) is al een week aan het melken om te vernemen welke inwoner over de meeste invloed beschikt in zijn gemeente.  Om te vermijden dat "Mijn Vrouw" of "Mijn schoonmoeder" zou winnen, stelt de redactie een aantal namen voor.  Overal staan de burgemeesters vermeld en het is vrij logisch dat die de naiëve bevraging zullen winnen.  Een groot succes is heel dat opzet niet.  In Antwerpen, waar Het Nieuwsblad minder gelezen wordt dan de Telegraaf, zijn er 700 deelnemers en in Gent 900.  Vreemd is dat nergens een politicus van Vlaams Belang genoemd wordt, waar die partij sterk staat.  Op die manier is het opzet van Het Nieuwsblad (ding--dong !) een Struisvogelbevraging. 

In één gemeente is de redactie onaandachtig geweest, Schoten.

 
Wie heeft het volgens jou voor het zeggen in Gent?
 - Daniel Termont
37,36%
 - Guy Verhofstadt
11,25%
 - Mathias De Clercq
7,43%
 - Luc De Vos
5,99%
 - Ivan De Witte
3,51%
 - Nic Balthazar
3,51%
 - Freya Van den Bossche
3,30%
 - Stephen en David Dewaele
3,30%
 - Paul Van Cauwenberge
2,89%
 - Andre Denys
2,68%
 - Johan Sabbe
2,48%
 - Iljo Keisse
2,37%
 - Karin Temmerman
1,86%
 - Christophe Peeters
1,86%
 - Katja Retsin
1,75%
 - Murielle Scherre
1,65%
 - Stefaan De Ruyck
1,34%
 - Philippe Van de Vyvere
1,03%
 - Toon Coppens en Lorenz Bogaert
,93%
 - Peter De Wolf
,93%
 - Paul Robbrecht, Hilde Daem en Marie-Josée Van Hee
,72%
 - Wim Soetaert
,72%
 - Jacques Dubrulle
,52%
 - Francis Colardyn
,31%
 - Patrick Collignon
,31%
[Aantal stemmen : 969]
 
 
 
 
 
 
 
 
Wie heeft het volgens jou voor het zeggen in Antwerpen?
 - Patrick Janssens
51,05%
 - Jan Decleir
8,73%
 - Monica De Coninck
6,17%
 - Cathy Berx
6,02%
 - Marc Van Peel
4,82%
 - Tom Barman
4,67%
 - Luc Beaucourt
3,31%
 - Thomas Leysen
2,86%
 - Jos Verhaegen
2,11%
 - Dilip Mehta
1,96%
 - Dries Van Noten
1,81%
 - Bart van Lijsebeth
1,36%
 - Eric Verbeeck
1,36%
 - Philippe Muyters
1,05%
 - Dries Van Nooten
,75%
 - Filip Mehta
,60%
 - Hilde Kieboom
,60%
 - Phlippe Muyters
,60%
 - Erik Verbeeck
,15%
[Aantal stemmen : 664]

Wie heeft het volgens jou voor het zeggen in Schoten?
 - Marie-Rose Morel
41,78%
 - Harrie Hendrickx
36,15%
 - Flor Stes
7,98%
 - Guillaume Van der Stichelen
5,63%
 - Luc Caals
3,76%
 - Luc Van der Kelen
1,41%
 - Paul Valkeniers
1,41%
 - Jacques Wirtz
,94%
 - Bob Mendes
,47%
 - Ivo Van Aken
,47%
[Aantal stemmen : 213]
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef uw spaarpot aan een Waal : dat is pas normaal.

 

De Tijd meldt dat de Nationale Bank van B een studie heeft gewijd aan het fenomeen van de transfers. Van Vlaanderen naar Wallonië, andere zijn er niet, behalve overdrachten van gevoelens van minachting en scheldwoorden van het Zuiden naar het Noorden. 

Opmerkelijk is het, dat de officiële belgische instelling zich waagt aan dergelijke oefening.  Het resultaat komt neer op de helft van wat andere bronnen berekenen. In plaats van 12 miljard per jaar zou het slechts 6 miljard zijn.  Hangt er maar van af welke parameters gehanteerd worden en hoofdzaak is en blijft dat Wallonië teert op Vlaanderen, met andere woorden, Vlaanderen zwiert een groot deel van zijn welvaart en ontvangsten weg in de bodemloze putten van Wallonië.

In ruil ontvangen wij natuurlijk grote dankbaarheid onder vorm van klachten en beschuldigingen van racisme en intolerantie bij zowat alle internationale instanties.  Ook zijn de Franstaligen van oordeel dat ze naast onze jaarlijkse centen recht hebben om onze taal en cultuur weg te dringen en ons uit te maken voor nazi's.  Voor wat, hoort wat.

Hieronder het artikel uit De Tijd

(tijd) - Het is de eerste maal dat een nationale instelling zich waagt aan een studie over de transfers. Steevast leiden zulke studies tot felle politieke polemieken. De laatste studie dateert al van eind 2003. De bank-verzekeraar KBC berekende dat in 2002 5,4 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel stroomde. Volgens een actualisering, door de Vlaamse administratie, ging het in 2003 al over 6,6 miljard euro.

De Nationale Bank besliste niet voort te borduren op het studiewerk van KBC. Ze maakte haar eigen berekeningen op basis van cijfers uit 2005. Daaruit blijkt dat zo'n 5,8 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië vloeit. En vanuit Brussel gaat er nog eens ruim 200 miljoen euro naar Wallonië.

Hogere inkomens

De transfers manifesteren zich vooral aan de zijde van de overheidsontvangsten. Dat heeft te maken met de hogere inkomens in Vlaanderen. Langs de directe en indirecte belastingen vloeit 5 miljard euro van Vlaanderen naar Wallonië en nog eens 83 miljoen van Brussel naar Wallonië.

Aan de kant van de overheidsuitgaven, met name de pensioenen, de werkloosheidsuitkeringen en andere uitkeringen, nemen de transfers af. Vanuit Vlaanderen gaat er 790 miljoen naar Wallonië, en vanuit Brussel vloeit er nog eens 130 miljoen naar Wallonië, dat 920 miljoen euro ontvangt.

Dat de transfers in de overheidsuitgaven relatief gering zijn, heeft te maken met de vergrijzing van Vlaanderen. Daardoor ontvangt Vlaanderen al 838 miljoen euro in de pensioenen. In de gezondheidszorg is van een transfer haast geen sprake meer.

Uit prognoses blijkt dat de demografische evolutie de komende jaren zal leiden tot een verdere daling van de transfers van Vlaanderen naar Wallonië.

WVDV

@ De Tijd


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gratis stemadvies voor onze Nederlandse vrienden

 

In het Europees Parlement moet een interruptiemicrofoon komen zodat parlementariërs nu eens echt met elkaar of Eurocommissarissen in debat kunnen.

Van de Camp wil in Brussel blijven interrumperen Van de Camp wil in Brussel blijven interrumperen

Dat zegt Tweede Kamerlid Wim van de Camp, kandidaat-lijsttrekker van het CDA voor de Europese verkiezingen, woensdag in een bijeenkomst met journalisten.

Dat lijkt alleszins een stevig argument om voor deze man te kiezen : hij wil een microfoon. Volgende punt op zijn programma : hij wil een behandeling bij Jeff Hoeyberghs.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse economie wankelt

 

Terwijl in het onooglijke land B de CVP en de VU in een felle woordenstrijd gewikkeld zijn, wie van hen de beste Vlaming is, slaakt in Amerika president Bush een paniekkreet, dat de economie zal instorten als de staat niet tussenkomt met 700 miljard dollar oftewel 475 miljard euri.

Twee weken geleden zagen we Bush nog zelfverzekerd de wereld kond doen, dat hij volle vertrouwen had in de economie van zijn land die gezond was.  Een mens kan wat meemaken op 14 dagen tijd. Of zijn politici overal onbetrouwbare speelballen van hun eigen onvermogen ?

Onze economische kennis schiet tekort om een oordeel te durven vellen over deze gevaarlijke toestanden, die te maken hebben met de meest primitieve instincten van de mens : bezit en geldzucht als uitingen van een extreem egoïsme.  Welkom in de schrale hoek bij de moralist, die geen vingertje meer heeft om te heffen.  De situatie is ernstig, want de Republikeinen hebben er geen belang bij een aantal weken voor de verkiezingen paniek te zaaien en een algemene politieke mobilisatie te organiseren.  Als dit een politieke truc mocht blijken te zijn, mogen Bush en McCain de rest van hun dagen op Duivelseiland doorbrengen. Nu al staat praktisch vast dat Hoessein Obama garen zal spinnen uit deze situatie, of hij ook de crisis zal kunnen afwentelen, is een andere discussie.

***

WASHINGTON - George W. Bush heeft woensdag tijdens een televisietoespraak gewaarschuwd dat de volledige Amerikaanse economie in gevaar is. De Amerikaanse president heeft Barack Obama en John McCain uitgenodigd om donderdag met hem in het Witte Huis over de crisis te komen praten.

'We bevinden ons midden in een zware financiële crisis', aldus Bush vanuit het Witte Huis. Deze 'periode kent zijn weerga niet in de Amerikaanse economische geschiedenis', zo zei hij.

'Natie in gevaar'

'Onze hele economie is in gevaar', aldus Bush. Hij riep het Congres op het reddingsplan voor de financiële sector aan te nemen. Dit plan, dat door minister van Financiën Henry Paulson was voorgesteld, is 'een ambitieus project dat een zwaar probleem moet oplossen'. Het maakt 700 miljard dollar overheidsgeld vrij om 'dubieuze activa te kopen die het financiële systeem doen dichtslibben'

'Deze reddingsactie is niet bedoeld om de bedrijven of industrieën van bepaalde individuen te redden. Ze is bedoeld om de Amerikaanse economie in het algemeen te redden', benadrukte Bush.

De Amerikaanse president verklaarde zich 'een fervent aanhanger van de vrije ondernemingscultuur'. 'Mijn natuurlijk instinct is dan ook om me tegen overheidsinterventie te verzetten. Ik vind dat een onderneming die verkeerde beslissingen neemt, mag verdwijnen', aldus Bush.

'Geen normale situatie'

'In normale omstandigheden zou ik deze neiging zijn gevolgd. Maar we bevinden ons niet in een normale situatie', benadrukte Bush. 'De markt werkt niet goed. Er is sprake van een enorm verlies aan vertrouwen en grote sectoren van het Amerikaanse financiële systeem dreigen in te storten".'

'Zonder onmiddellijke actie van het Congres zou Amerika in een financiële panieksituatie kunnen belanden', zo waarschuwde Bush. 'Meer banken zouden failliet gaan, de beurs zou nog verder dalen, waardoor de waarde van uw pensioenen zou dalen. Meer bedrijven zouden hun deuren moeten sluiten en miljoenen Amerikanen zouden hun baan verliezen. Uiteindelijk zou ons land in een langdurige, pijnlijke recessie terecht kunnen komen.'

'We mogen dit niet laten gebeuren', aldus de Amerikaanse president. 'Onze economie staat voor een immense uitdaging, maar we zijn al vaker een moeilijke uitdaging aangegaan, en we zullen deze uitdaging aan kunnen.'

Gesprek met Obama en McCain

Bush heeft de presidentskandidaten Barack Obama en John McCain uitgenodigd om donderdag met hem in het Witte Huis over de crisis te komen praten. Hij nodigde ook enkele belangrijke Congresleden uit. Ze zullen onder andere praten over het reddingsplan voor de banksector.

President Bush hoopt 'los van de partijlijnen samen aan een snelle oplossing te kunnen werken inzake het reddingsplan voor de financiële sector', aldus woordvoerder Tony Fratto.

De woordvoerder van Obama, Bill Burton, heeft bevestigd dat de Democratische kandidaat aanwezig zal zijn.

@ De Standaard

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!