Angeltjes
27-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgens peiling verliest CD&V 40% kiezers

 

BRUSSEL - Mochten er nu verkiezingen zijn, dan zouden liefst vier op de tien kiezers die in juni 2007 voor het kartel stemden en toen een duidelijke voorkeur voor CD&V hadden, afhaken. De N-VA en Lijst Dedecker profiteren daar het meest van.

Dat blijkt zaterdag uit een peiling van de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg. Dit weekend houdt CD&V een actualiteitscongres.

Als er nu verkiezingen waren, zou CD&V maar 60 procent overhouden van de CD&V-gezinde kiezers die bij de verkiezingen van juni 2007 voor het kartel CD&V/N-VA stemden. De N-VA zou meer dan 80 procent van 'zijn' kiezers overhouden. De derde hond die met het been gaat lopen is Lijst Dedecker. Open Vld, Vlaams Belang, sp.a-Vl.Pro en Groen! verdelen onderling de resterende 20 procent.

Guy Verhofstadt wordt beschouwd als de politicus die het meest geschikt is om de crisis op te lossen, gevolgd door Jean-Luc Dehaene. Yves Leterme komt pas op de vijfde plaats.

Indien Kris Peeters er niet in slaagt om een staatshervorming uit de brand te slepen, vindt 44 procent van de Vlamingen dat Vlaanderen dan maar onafhankelijk moet worden. Bijna evenveel kiezers (46 procent) vinden van niet.

@ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis + recentste nieuws

 

Fortis zet interim-topman Verwilst aan de kant

vrijdag 26 september 2008 20:59

Na een dag van koersdalingen, persconferenties en geruchten heeft Fortis interim-topman Herman Verwilst opzijgezet. Hij moet plaats maken voor Filip Dierckx.

Fortis in de problemen
Het aandeel Fortis
zakte vandaag naar een dieptepunt, net boven de 5 euro. Er speelt van alles, zoals geruchten over liquiditeitsproblemen. DNB-president Nout Wellink is halsoverkop teruggereisd naar Nederland, al wil de bank de redden niet noemen.

De raad van bestuur van de bankverzekeraar Fortis heeft vanavond Filip Dierckx aangedragen als nieuwe bestuursvoorzitter.

Onmiddellijk

Hij neemt met onmiddellijke ingang de taken over van de 61-jarige Verwilst, die pas drie maanden de leiding had over de bank.

Hij nam in juli de rol over van Jean-Paul Votron, die moest opstappen na forse kritiek van aandeelhouders. Verwilst krijgt bij zijn vertrek een bonus mee, die kan oplopen tot 5 miljoen euro.

Unaniem
De beslissing om de 52-jarige Dierckx voor te dragen, was unaniem. Hij was tot dusver bestuursvoorzitter het bedrijfsonderdeel Fortis Bank.

Hij heeft volgens Fortis ruime ervaring in zowel het binnenlandse als het internationale bankwezen.

 De aandeelhouders mogen tijdens een speciale vergadering stemmen over de benoeming. Wanneer die vergadering wordt gehouden, is nog niet bekend.

***

Topoverleg over Fortis

@ de Tijd

  • De toplui van de Belgische grootbanken en de toezichthouders voeren dit weekend topoverleg over Fortis. Dat vernam de redactie. ‘Er moet de komende dagen een duurzame oplossing uit de bus komen’, zegt een bron. Filip Dierckx vervangt ondertussen Herman Verwilst als topman van de bank-verzekeraar. Ondanks de geruststellende woorden van Verwilst over de kapitaalbasis, de liquiditeit en de solvabiliteit van de groep, kelderde het aandeel met 20,4 procent.

(tijd) - De komende dagen worden bepalend voor de toekomst van Fortis. Volgens onze informatie zoeken de topmannen van de Belgische grootbanken en de toezichthouders (de Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen en De Nederlandsche Bank) dit weekend naar oplossingen om het vertrouwen in Fortis bij de spaarders en de beleggers terug te winnen. Alle betrokkenen bij het dossier moeten dit weekend ‘stand-by’ blijven. Verwacht wordt dat er zondag of maandag meer nieuws komt, ofwel van bij Fortis, ofwel vanuit de toezichthouder CBFA.

Welke scenario’s zijn mogelijk? De wildste geruchten deden gisteren (opnieuw) de ronde. Sommigen speculeerden over massale publieke steun voor Fortis, anderen over de overname door een sectorgenoot. Vooral de naam van BNP Paribas ging over de tongen. Ook ING en Santander (al aandeelhouder van Fortis) werden geciteerd. Maar bij het ter perse gaan maakte niets die geruchten hard. In de wandelgangen werd ook gefluisterd over een verkoop van de verzekeringsdivisie. Onder meer de naam AXA circuleerde. Maar ook dat gerucht bleef onbevestigd.

Dierckx

Gisteravond verraste Fortis nog door Filip Dierckx, het hoofd van Fortis Bank, te benoemen tot gedelegeerd bestuurder van de groep in opvolging van Herman Verwilst. Die wordt, opmerkelijk genoeg, niet-uitvoerend bestuurder.

Maar de Fortis-top was gisteren vooral in de weer om te proberen de beleggers en de spaarders gerust te stellen. Verwilst benadrukte dat Fortis geen liquiditeitsproblemen kent, dat de solvabiliteit van de groep sterk is en dat Fortis geen kapitaalverhoging plant. Fortis heeft naar eigen zeggen een kapitaalbasis van 300 miljard euro en kan nog 20 miljard euro lenen van de Europese Centrale Bank. Verwilst zei ook dat ruim tien activa in aanmerking komen voor een verkoop. Samen zouden die 5 à 10 miljard euro kunnen opbrengen. De sussende boodschap miste evenwel haar effect: het aandeel eindigde ruim 20 procent lager op 5,20 euro.

Spaarders

Ook premier Yves Leterme (CD&V), beter bekend als Nonkel Kruk probeerde de gemoederen te bedaren. Hij verklaarde dat ‘spaarders niets te vrezen hebben van een eventueel Fortis-debacle.’  De Fortis-top zei dat de uitstroom uit retail- en private- bankingactiviteiten in de Benelux sinds begin dit jaar 3 procent bedraagt. De uitstroom uit de andere bankactiviteiten is ongeveer even groot.  ‘Er zijn evenwel signalen dat mensen in toenemende mate geld weghalen bij Fortis’, zegt een bron.

Zowel in politieke als in bancaire kringen wil men de komende dagen tot elke prijs een ‘run on the bank’ vermijden.    MS/SMi/FDe


00:30 - 27/09/2008 Copyright © De Tijd


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en Zelfmoord : AAaRGH !

 

MarioZelfmoord.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een stukje Oud-Antwerpen

 

Boomplanting

 In 1996 worden de bomen weggehaaHet Sint Jansplein (Tchin-tchangsplaain) in 1906.  De stedelijke overheid is in groot ornaat aanwezig voor de boomplanting.  In 1996 worden de bomen weggehaald en wordt het plein opnieuw  een kale vlakte, behalve tijdens de marktdagen vooral bezcoht door de allochtoonse bevolking en wat resteert van de oorspronkelijke Antwerpenaars. Criminaliteit, drugshandel en -gebruik degraderen deze wijk die aansluit bij de Seefhoek tot een van de talrijke verpauperde gebieden van Antwerpen waar een ruime vertegenwoordiging van de 170 nationaliteiten die de stad telt, mekaar treffen.ld en wordt het pleinopnieuw  een kale vlakte, behalve tijdens de marktdagen die nu vooral de allochtoonse bevolking aantrekt. Criminaliteit, drugshandel en -gebruik degraderen deze wijk die aansluit bij de Seefhoek tot een van de talrijke verpauperde gebieden van Antwerpen waar een ruime vertegenwoordiging van de 170 nationaliteiten die de stad telt, mekaar treffen


26-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's uit de tijd van toen met commentaren uit de tijd van nu

 

 
Burgerwacht
Tijdens de dokwerkersstakingen in Antwerpen in 1906 werden de haveninstellingen bewaakt door de Burgerwacht of nog beter de Garde Civique, die voor de gewone Sinjoren een dankbaar onderwerp van spot waren. De Garde Civique waren  vrijwilligers uit de burgerij die liefkozend de Jefkes genoemd werden.  Mochten zij nu nog bestaan dan zouden geestelijke lichtgewichten als disc jockeys ongetwijfeld carrière maken bij deze praalhanzen.
 
Jan Van Rijswijck
 
De populaire liberale burgemeester Jan van Rijswijck overleed onverwacht in 1906. Hij zorgde voor de vervlaamsing van de stedelijke administratie en hij was een groot redenaar die bijvoorbeeld niet aarzelde om bij sociale conflicten de stakers toe te spreken.  Maar ook op allerhande plechtigheden richtte hij zich tot het publiek dat hij begeesterde door de oprechtheid en de gloed van zijn overtuiging. Hij was geliefd door velen en vooral door de gewone mensen die hem "onze Jan" noemden.  Zijn begrafenis was een ongekende massabijeenkomst.  Peter Benoit laste in zijn Kindercantate de bekende Van Rijswijckmars in : "Hij vleide geen groten ter wereld, wat recht was en schoon joeg zijn boezem in brand." U kent het en terecht.  Uit de tijd dat de liberale partij(en) nog grote politici voortbrachten en Antwerpen zijn burgemeesters nog liefhad over de partijgrenzen heen. Burgemeesters verschenen toen niet in ondergoed in het openbaar.
 
 
 
Terwijl in Zeebrugge de
Het Sint Jansplein (tchin-tchangsplaaHin) in 1906.  De stedelijke overheid is in groot ornaat aanwezig voor de boomplanting.  Rond 1996 werden de bomen verwijderd en het plein terug herschapen in een open vlakte war tijdens de marktdagen vooral de allochtoonse bevolking haar inkopen verricht samen met de resterende oorspronkelijke Antwerpenaars.  Deze ijk in Noord-Antwerpen grenst aan de Seefhoek waar de circa 170 nationaliteiten in deze stad mekaar treffen.  Criminaliteit, drugshandel en -verbruik zorgen voor de nodige spanningen. Ook tarijle illegalen verblijven hier.In 1996 worden de bomen weggehaald en wordt het plein opnieuw  een kale vlakte, behalve tijdens de marktdagen. Criminaliteit, drugshandel en -gebruik degraderen deze wijk die aansluit bij de Seefhoek tot een van de talrijke verpauperde gebieden van Antwerpen waar een ruime vertegenwoordig70 nationaliteiten die de stad telt, meka
 
 
hOUDE GOD
 
Zomer 1908 in de Afspanning "Prins Albert" in het gehucht Oude God, thans een wijk van Mortsel. Deze gemeente wordt de laatste jaren als een Chinees Heropvoedingskamp geleid door de groene burgemeester Ingriet Pira, vaak de slechtste burgemeester van het land genoemd en herverkozen dankzij de media die haar dag na dag opvoerden als een misbegrepen Treurende Madonna.  Inmiddels is zij bezig met nieuwe projecten die de bevolking tot wanhoop drijven.
 
Koning Leopold II
 
In juni 1909, zes maanden voor zijn dood brengt Leopold II een bezoek aan Antwerpen met zijn dochter prinses Clémentine.  Hij verlaat het Centraal Station richting de de Keyserlei.  Het station was toen enkele jaren oud en is sinds 2007 volledig gerestaureerd in zijn vroegere glorie en uitgediept zodat de HST verbinding naar Nederland en Frankrijk ongehinderd onder de stad doordendert.  Deze restauratie is door de NMBS op een zeer professionele en knappe  manier aangepakt en garandeert opnieuw honderd jaar degelijkheid en schoonheid.   De laatste buitenwerken zijn nog in uitvoering.  Bij het verlaten van dit station langs de weg die Leopold II volgde, loopt u recht in  de armen van de de Keyserlei, eens de trotse  Champs Elysées van Antwerpen, nu een verpauperde verzameling van pizzeria's, McDonald's en restanten van wat eens mooie handelszaken waren.
 
Straatverkoper
 
Een straatverkoper aan de Stenenbrug in Borgerhout. Dit is de omgeving van de huidige en bekende Turnhoutsebaan , terwijl de gemeente inmiddels ook van naam veranderd is.  In 1909 waren het uitsluitend de vrouwen die lange jurken droegen.
Foto's : AMVC en Gazet van Antwerpen
Teksten : Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlotte overtocht, vlugge immigratie

 

De Zwitserse avonturier Yves Rossy is vrijdag in minder dan tien minuten het kanaal tussen Frankrijk en Engeland overgevlogen, vastgegespt aan een stel vleugels met straalaandrijving.

Hier is hij dan : de Zwitser die in tien minuten over het Kanaal vloog tussen F en GB, een ideale manier om de immigratie in Engeland vlot te laten verlopen of te omzeilen.

Foto : de Volkskrant


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Flamand" is een allochtoons scheldwoord

 

RTBF-ploeg belaagd door dertig allochtonen

RTBF-reporter Jean-Claude Defossé en zijn cameraploeg zijn eergisteren belaagd door een dertigkoppige groep jonge allochtonen in Molenbeek. Na de opnamen in een moskee voor het actualiteitenprogramma Questions à la Une over moslimexecutieve, merkte de televisieploeg dat hun autoruit was ingeslagen en duur materiaal was gestolen. Kort nadien werden ze belaagd door een groep jonge Marokkanen die de ploeg begon te duwen, slaan en beledigen.

"Ze riepen ons dingen toe als 'hoerenjongen', 'racisten' en zelfs 'Vlamingen'", vertelt Defossé. "Gelukkig kon ik de jongeren tijdig tot bedaren brengen voor het dispuut uit de hand liep. Buiten een paar blauwe plekken geraakte niemand gewond."

De politie werd er pas achteraf bijgehaald om een proces verbaal over de diefstal op te stellen. Het is nog niet duidelijk of de daders zich onder het groepje herrieschoppers bevinden.

@ De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We moeten braaf zijn. Vriendelijk. Lief. Ons groot bakkes dichthouden.

 

In Humo staat deze week een vraaggesprek met de actrice Sien Eggers, een schat van een vrouw. Het is moeilijk te zeggen, wanneer zij acteert, zichzelf is of zichzelf speelt.  Mevrouw Eggers bespeelt het aparte répertoire van het minimalistische theater, dat de dag van vandaag vaak de plaats inneemt van de klucht, de wrange comedie, een zoveelste uitgave van het realisme, zo u wil, dat men best laat voorafgaan door neo-neo, want er zijn al wat voorgaandes.

Maar daar gaat het niet om.  Sien Eggers is een icoon geworden voor de aanhangers van de nieuwe Weireld die zoals u weet van iedereen is, de navolgers van de Flowerpower zonder power, waar mekaar glimlachend aankijken een hoge blijk van etiquette is, en waar vooral aanvaarding en berusting het hoogste streven is.  Wij zijn er quasi van overtuigd dat bij Sien Eggers deze eigenschappen aangeboren zijn en dat zeggen we niet cynisch. Als het niet zo is, is zij nog een betere actrice dan we haar inschatten. Dus het is altijd positief voor die lieve Sien.

Uiteraard is zo iemand een ideaal rolmodel voor de linkse halve garen van Humo, die dromen van een Weireld waarin zij mogen optreden als Handhavers van de Linkse Orde in ruil voor wiet en piet. Sien babbelt prettig en bescheiden over haar leven aan hand van een weekje televisiekijken : het is als een kabbelend beekje waarin een vrolijke karper ons schalks toelacht.

Vriendelijkheid, onderdanigheid, aanvaarding, bijna christelijke gelatenheid van de acteur die opkomt langs côté coeur. De ideale eigenschappen van de moderne lijfeigene.

***

Deze week was er een kort incident in het Vlaams Parlement tussen Marie-Rose Rebel en Bert Caron van de Progressieven.  We copiëren even :

Caron: "Het is een merkwaardige periode, hoewel het ook een periode van antipolitiek is. Dat blijkt duidelijk uit de krantencommentaren van de afgelopen dagen. Overal hoor je aan de lopende band klaagzangen over de politiek. Ik wil niet behoren tot dat soort politici die de antipolitiek voeden en hun verantwoordelijkheid niet nemen. Ik deel echter wel in de brokken.  Er moet absoluut iets worden gedaan aan het beeld van de politiek. We moeten constructiever denken en opbouwender werken. De oppositie moet haar rol spelen, maar ik zou haar toch willen vragen een vorm van hoffelijkheid en correctheid in het discours te hanteren, zo niet wordt het een circus." ...

Morel: "Mijnheer Caron, ik vind dit de wereld op zijn kop.  U verwijt de oppositie dat ze de antipolitiek bij de bevolking voedt. Hoe lang zit u al in die meerderheid?  Hebt u ooit al aan zelfonderzoek gedaan? U behoort tot die meerderheid die de mensen een degout van de politiek geeft.  Ik vind het ongelofelijk arrogant dat u dit na vier jaar in de meerderheid durft te verkondigen. "

Caron: "Ik laat die opmerking voor uw rekening.  U moet uiteraard kritiek geven op het beleid, maar het gaat me vooral over de toon waarop en de sfeer waarin u dat doet.  Ik heb het over het respect voor mensen of het niet-respect voor sommige bevolkingsgroepen.  Dat komt in elk woord en elke zin naar boven. Dat is hatelijk, zuur en negatief."

Morel: "Mijnheer Caron, u zorgt voor een cordon sanitaire, waar u zelf ontzettend trots op bent.  U maakt er vanuit de meerderheid een knoeiboel van en u legt de schuld van uw geklungel bij de oppositie.  Dat is toch echt de wereld op zijn kop. Ik denk dat de mensen dat ook denken.

***
Caron is het protype van de slaaf van het regime.  Hij vertegenwoordigt met zijn partij (Spirit) zowat 2% van de bevolking maar dankzij  de prostituee-jarretelle waarmee hij aan de SP-a vasthangt, maakt hij  het schoon weer mee  in dit land.
 
Gelukkig zijn er ook verkozenen zoals Mare-Rose Rebel die zich niet laten intimideren door zo'n slijmerige kerel, die de valse vriendelijkheid promoveert tot een ideale gedragscode. De sufheid van de bevolking en de gelatenheid zijn natuurlijk ideale achtergronden om de aan de gang zijnde machtsovername geruisloos te laten verlopen.
 
Caron, de lijfeigene met het immer lachend gebit, werd perfect van antwoord gediend door Morel.  De grootste partij van het land wordt afgegrendeld (op alle niveaus ook in gemeentes waar men boven de 40% van de stemmen behaalt) en men zou dan vooral moeten zijn vingertje opsteken om te vragen : "Wat hebt u het liefst ?  Uw tandjes uitkloppen of een blauw oog ?". Bij wijze van spreken, want anders denken ze nog dat dit een oproep tot geweld is, de schijtlaarzen.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sheriff

 

Het is de Britse Europarlementariër Daniel Hannan die ons met zijn bijdrage in The Daily Telegraph op het idee bracht : waarom laten we het volk niet de bazen van de politie én de parketten kiezen ?

We onttrekken deze belangrijke functies aan de invloed van de partijpolitiek door de volle verantwoordelijkheid te leggen bij de uitvoerders zelf.  Zij waken over de toepassing van de wetten zonder tussenkomsten van de politieke knoeiers en profiteurs, genre Dewael en er zijn er veel erger. Koekelbergs wordt onze speelbal en niet langer die van onkundige partijmandatarissen.

De dames en heren van de leiding van politie en openbaar ministerie worden afgerekend op hun prestaties door diegenen die beschermd moeten worden.  Wat kan het de burger schelen dat de politiechef een zwak heeft voor mevrouw X of mijnheer Y, zolang er boeven gevangen worden, de veiligheid maximaal verzorgd wordt en de profiteurs geen kans maken ? 

Gallery Photo

 

Het zou afgelopen zijn met toestanden dat criminelen opgepakt worden door de politie en een uur later vrolijk fluitend door het parket vrijgelaten worden.  Ook de bazen van de vervolging zjn onderworpen aan het rechtstreekse oordeel van de burgers. Zoals in Amerika .  Why not ?  Is het hier soms beter ? 

Wie het hier ongetwijfeld mee eens zal zijn is de bijna ex-minister Dewael. Hoe minder beslommeringen met de politie, hoe meer tijd voor andere intressante zaken.

Savat

http://blogs.telegraph.co.uk/daniel_hannan/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is toch niets gebeurd ? We zwijgen erover

 

Code Rood: Duitse commando's hebben vanochtend op de luchthaven van Keulen een KLM-Fokker binnengevallen en twee hakbars het toestel uitgetrokken. De heren waren van plan om het vliegtuig, met bestemming Amsterdam onderweg te kapen om deze vervolgens in een gebouw te parkeren. Het gaat om een Somaliër en een in de Somalische hoofdstad Mogadischu geboren Duitser van respectievelijk 23 en 24 jaar. Volgens de Duitse politie wilde het duo in een heilige oorlog sterven. Bij huiszoekingen zijn afscheidsbrieven gevonden. De twee terreurverdachten werden al maandenlang gevolgd, dus logisch dat je dan toch nog zo makkelijk een KLM toestel instapt. De Fokker 50 kwam uiteindelijk slechts met 62 minuten vertraging aan op Schiphol.

boemkeulen.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eens : Dewael, de Vlaamse democratie en nog wat

 

Niemand van de wijze politieke commentatoren zegt tot hiertoe één woord over het feit dat het gevraagde ontslag van Dewael door de verzamelde Vlaamse oppositie het probleem van deze onevenwichtige regering blootlegt.

De ploeg van Nonkel Kruk beschikt niet langer over een Vlaamse meerderheid in de federale Kamer en als Dewael aanblijft, is dat tegen de democratische wil in van een meerderheid van Vlaamse verkozenen.

Ter herinnering : er zijn 150 leden in de Kamer, van wie 88 VL en 62 F.

De regering van Leterme bestaat aan Vlaamse kant enkel nog uit 24 CD&V-ers en 18 VLD-ers, in totaal 42, terwijl de overige 46 kamerleden tot de oppositie behoren.

Tussen haakjes : Leterme heeft in zijn regering een overwicht aan Franstaligen toegelaten (5 van de 7 staatssecretarissen zijn Franstalig), terwijl er evenveel Vlaamse dan Franstalige ministers zijn.

Mogen we derhalve besluiten :

- Dewael blijft overeind dankzij de steun van Franstaligen, tegen de wil van de Vlaamse meerderheid

- Het land B wordt geregeerd door de Franstalige/Waalse minderheid in collaboratie met de CVP en de VLD.

Intussen verklaart de grote libeale  democraat Napoleon de Gucht dat de Congolezen een fatsoenlijk bestuur moeten inrichten. De Congolezen doen het nochtans niet slechter dan wijzelf.

President Kabila is de zoon die zijn papa heeft opgevolgd, gelijk Jean-Jacques de Gucht zijn papa volgt in de senaat.  En daar zitten t ook de drie officiële rejetons van de keuning. 

Goed bestuur ?  Democratie ?  Stuur eens een internationale commissie naar dit modelland. 

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kordaat optreden tegen zwanslappen

 

Het Partijbestuur van het Vlaams Belang heeft beslist om Brussels Volksvertegenwoordiger Jos Van Assche uit de partij te zetten.

Het ontslag is het gevolg van imagoschade die betrokkene de partij heeft berokkend en de houding van Jos Van Assche ten aanzien van het Vlaams Belang in het algemeen en de Brusselse fractie in het bijzonder. Onoverbrugbare meningsverschillen op politiek en organisatorisch vlak, alsook in het kader van de lijstvorming voor de verkiezingen van 2009, maken het ontslag onvermijdelijk.

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

***

Kordaat optreden met zo'n gevallen. Van Assche was de man die onlangs in het nieuws kwam dat hij afgeperst was door een Afrikaan die hem een verdrievoudiging van zijn kapitaal had voorgespiegeld. Dat is niet de aanleiding van het ontslag maar het zal er wel toe bijgedragen hebben. Jean-Marie, iets voor u ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Akkoord reddingsplan + Aanpassing 08.20 uur

 

Amerikaans Congres bereikt consensus over Reddingsplan.

In het Amerikaans Congres hebben Republikeinen en Democraten een consensus bereikt over de basisprincipes van de uitvoering van het plan-Paulson. Dat heeft Christopher Dodd, de voorzitter van het bankencomité van de Senaat, gezegd. Eerder op de dag hadden andere stemmen op Capitol Hill er al op gewezen dat er een doorbraak zat aan te komen.

http://www.tijd.be/nieuws/buitenland/Congres_bereikt_consensus_over_reddingsplan.8081076-439.art

 

+ Aanpassing 08.20 uur

Bailout Fate Unclear After Bush Meets With Candidates, Congressional Leaders.

Wij hadden ons gebaseerd op de berichtgeving van de kwaliteitskrant van Mijnheer Vandermeersch.  We vonden het al vreemd dat Fox News geen melding maakte van dit akkoord, maar ja, bij Fox zijn ze enigszins in de war, dachten wij, door de verdeeldheid bij de Republikeinen en de vooruitgang van Hoessein Obama.  Neen dus,  de kwaliteitsvolle Standaard heeft weer eens een loopje genomen met de berichtgeving.  Barones Mia Doornaert, verantwoordelijk voor het buitenlands nieuws, zit vermoedelijk ergens in de Kaukasus een spionageopdracht te vervullen en haar ambitieuze vervangers op de redactie, zien hun kansen schoon om nonsens te laten drukken.

" 't és mo hedrukt papier" roept Vandermeersch die sinds het wonderkind van de Seefhoek, Jan Fabre, zijn pad kruiste, droomt van een eigen artistiek project.

.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is Patrick vanavond nog minister ?

 

De bewijzen van geknoei, machtsoverschrijding en politieke arrogantie door Dewael, zijn kabinetsleden en zijn gezagsgetrouwe politie stapelen zich op.

Hier wordt een fraai staaltje gegeven van hoe de politiek bedreven wordt door mensen zonder moraal, noch fatsoen. Het begrip "canapébenoeming" doet  zijn intrede in de media en de publieke opinie knikt ja, alsof dit de normaalste zaak van de wereld is. Dat is het dus niet, dames en heren.  De staat is geen bordeel. 

Na het schandelijke gedrag in de Vlaamse Regering door de liberale minister Tientje Moerman, die zichzelf beschamende onkostennota's toekende en partijvrienden dubieuze opdrachten liet vervullen tegen exorbitante vergoedingen, zou men mogen veronderstellen dat de liberalen zich enigszins bescheiden en gedeisd houden.

Neen dus. Er wordt geoordeeld dat Tientje "dom" is geweest, niet omdat ze gegraaid heeft, maar omdat ze tegen de lamp is gelopen en zich onderuit heeft laten halen. Intussen kunnen de anderen lustig verdergaan met hun affaires. 

Tekenend voor de mentaliteit in die kringen is het feit dat een hoog politiefunctionaris, Closset, op basis van een of meerdere e-mails zonder een woord van kritiek of verzet, opdrachten van kabinetsmedewerkers uitvoert die regelrecht indruisen tegen de wet, het fatsoen en de moraal.  De willoze voddenvent komt er pas mee naar buiten als hijzelf gestraft wordt ... De wet overtreden in opdracht is toegelaten.  Hij kan zelfs niet veinzen, die slappe sabelsleper "Ich habe es nicht gewusst".  Zijn verdediging is "Befehl ist Befehl". 

Stelt u zich voor wat er gebeurt als morgen een of andere kabinetsgek, al dan niet uit naam van een minister, opdracht geeft om enkele "lastige" burgers op te pakken die een eigen mening hebben die niet strookt met die van het regime.  Met gewillige,  dienstbare en nog steeds een  gemilitariseerde mentaliteit bij de top van de  politie, weet je wat er gebeurt.

Omdat die zaken plaatsvinden onder het regime van Dewael, moet hij opstappen. Hij is verantwoordelijk voor een zootje ongeregeld en het gedrag van die mensen illustreert schrijnend het bankroet van de democratie in dit land.

Bijaldien is er nog een simpele parlementaire realiteit in deze zaak : Dewael beschikt niet langer over een parlementaire Vlaamse meerderheid die hem steunt.  CD&V en VLD hebben samen 42 leden. De oppositie die thans het ontslag eist telt 46 leden.

Benieuwd of Patrick en de kopschudder uit Mechelen het lef hebben in te gaan tegen die Vlaamse meerderheid.  Vanavond nog minister ? Ik gok op "Neen".

Savat 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iran op zoek naar Allah ?

 

 

 

Iran gaat satelliet lanceren met eigen raket

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hendrik Bogaert (CVP) wil Herstelfonds

 

CVP-Kamerlid Hendrik Bogaert pleit voor een zogenaamd Herstelfonds voor Wallonië in ruil voor een ver doorgedreven staatshervorming. Hij wil alleen Justitie, Binnenlandse Zaken en Defensie federaal houden. Bogaert wil de Franstaligen nog 4 jaar de huidige transfer geven van 6 miljard euro per jaar met jaarlijks 2 en een half miljard extra. Volgens Bogaert stopt het daarna. Hij benadrukt dat het om een persoonlijk voorstel gaat.

***

Waarom dergelijk voorstel dat vis noch vlees is ?  Bogaert gaat er van uit dat alles te koop is en aangezien hij politicus is, spreekt hij vlotjes over 34 miljard in totaal die hij als een soort ontwikkelingshulp wil schenken aan de benedenburen. Dan zijn we er van af, denkt hij. En het is toch mijn geld niet.

Hij vergist zich, dan zijn we er niet van af !  Zolang het land B overeind zal blijven onder gelijk welke gedaante of structuur, ingevolge onderhandelingen, zal Vlaanderen blijven betalen !  Tenzij het peil van de Noordzee stijgt en Brussel de plaats van Zeebrugge zal innemen.

Er is slechts een manier om uit de constitutionele shit los te komen, en dat is consequent de onafhankelijkheid uitroepen.  Dat gaat NOOIT binnen wettelijke termen, want geen enkel artikel in de belgische grondwet voorziet in het opdoeken van de federale staat. Het is pas na een dergelijke onafhankelijkheidsverklaring dat er met de Franstaligen akkoorden kunnen gesloten worden over de verdeling van activa en passiva.  Over de grenzen en het grondgebied moet niet geleuterd worden. Over de juridische rechtsopvolging van het land B zal wél moeten genegocieerd worden met o.m. Europa.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen klagen houding eigen hangjongeren aan

 

Veel mensen ondervinden hinder van Marokkaanse jongeren. De Marokkaanse gemeenschap ziet dit in, en pleit voor een hardere aanpak van ontspoorde Marokkaanse hangjongeren. 'Een keiharde aanpak is de enige oplossing.'

Geen enkel excuus

De Marokkaanse gemeenschap reageert heftig op de straatjongeren die ambulancepersoneel en buschauffeurs bedreigen. "Het is óf werken, óf een opleiding volgen óf iets anders zinnigs doen. Er is geen enkel excuus om op straat ellende te veroorzaken," zegt Fahrid Arzakan van het Samenwerkingsverband Marokkanen in Nederland.

Etnische achtergrond

De gemeenschap is het eens met burgemeesters die steeds vaker de etnische achtergrond van herrieschoppers noemen en harde maatregelen nemen. Dit gebeurde onder andere in Utrecht, Nijmegen en Ede.

Studiereis

Andere steden doen het beduidend slechter volgens de gemeenschap. Bijvoorbeeld 's Hertogenbosch, dat gehekeld wordt door de lokale Marokkanen vanwege de softe aanpak. "Er worden miljoenen gepompt in zinloze projecten," zegt voorzitter Hoessein Aarab van het lokale Marokkaanse platform. De gemeente 's Hertogenbosch trakteert zestien jongeren van Marokkaanse afkomst op een "studiereis" naar Marokko. De gemeente wil de jongeren zo laten zien dat Nederland "zo slecht nog niet is".

@ Spitsnieuws

***

In aansluiting op dit artikel vonden we bij Boiningpoints een reactie van Tristan die we copiëren :

tristan zegt:

“Een keiharde aanpak is de enige oplossing” volgens Driss El Boujoufi van de Unie van Marokkaanse Moslimorganisaties.

Als zelfs uit deze hoek harde kritiek komt op 30 jaar soft beleid t.a.v. voornamelijk Marokkaanse jongeren dan is er iets fundamenteel mis.
Het gaat hier niet om incidenten maar om een struktureel probleem dat landelijk speelt in alle steden waar moslims deel uitmaken van de bevolking.
In een tijdsbestek van 30 jaar is hier een moslimpopulatie opgebouwd van 1 miljoen personen zonder dat daar enige economische noodzaak voor was (in de jaren 70 waren gemiddeld 650.000 personen werkloos in ons land ).

In die tussentijd is het woord Marokkaan welhaast een synoniem geworden voor crimineel. En dan hebben we het niet over kleine criminaliteit maar over terreur, harde intimidatie, radicalisering, moord en doodslag.
Ieder volk - zelfs het onze - heeft een limiet wat betreft incasseringsvermogen. Als onze Overheid op korte termijn niet effectief ingrijpt dan zal vroeg of laat deze zaak escaleren en dan zullen de gevolgen zeer ernstig zijn. De toestanden in een land als b.v. Libanon; aanslagen, terreur en chaos zullen ons volk treffen in toenemende mate.

Wij moeten serieus rekening houden met de mogelijkheid dat dit alles een onderdeel is van een scenario dat opgesteld is door de politieke Islam. De Marokkaanse kansenjongeren gebruiken als stoottroepen om in West-Europa grootschalige rellen en chaos te veroorzaken. Op de puinhopen van een burgeroorlog kan een gemobiliseerde moslimbevolking eendrachtig het invoeren van de sharia eisen. Met op de achtergrond het wapen van de olie is dit een zeer realistische mogelijkheid.

Nederland en Belgie zouden er goed aan doen bepaalde onderdelen van de EU Regel- en Wetgeving die de Islamisering een legitieme basis verschaffen onverwijld op te zeggen.

Ieder volk heeft recht op zelfbeschikking binnen de eigen grenzen, zeker de inwoners van de Lage Landen die al gezucht hebben onder de Duitse bezetting. Wij hebben geen behoefte aan een 5e colonne die op onze kosten een volgende bezetting aan het voorbereiden is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en het rookverbod

 

MarioRooktNiet.jpg

@ www.geenstijl.nl


25-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme zet van Napoleon

 

 

De Gucht hoopt op beter bestuur in Congo

(De Morgen)

Onze Napoleon heeft dat heel goed gezien en hij zal aan de "zwarte mannekes" eens vertellen dat ze wat meer naar hun oude moederland, belgië moeten kijken : het lichtend voorbeeld van degelijk bestuur voor de mensen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Multiculturele voorrang bij de dood

 

 

Als je wil sterven in Groot-Brittannië moet je dat plannen. Niet zomaar pats boem in mekaar zakken en  wegwezen naar de begraafplaats.

Je moet er rekening mee houden dat je niet op een zaterdag ten grave gedragen kan worden, want de week-ends zijn voorbehouden voor moslims only.  Die moeten overeenkomstig hun koeltoer onmiddellijk ter aarde besteld worden, om op het even welke dag.

's Zaterdags is het moeilijk personeel te vinden, vandaar dat er uitsluitend voor de moslims gewerkt wordt.  Een ongelovige die een aanvraag doet om de plechtigheid tijdens een week-end te laten verlopen -zodat mensen die van ver komen, kunnen aanwezig zijn- wordt geweigerd.

Zelfs op die ultieme ogenblikken moeten onze burgers een stap zijwaarts zetten voor de vreemdelingen.  Er is geen enkele reden waarom een moslim in onze landen onmiddellijk moet begraven worden.  En toch, gaat men weer door de knieën. 

Fats  

http://www.bnp.org.uk/2008/09/weekend-funerals-in-britain-available-only-to-muslims/




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!