Angeltjes
19-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang eist afschaffing CGKR

 

CGKR legitimeert religieus geweld
 
Wie het omstreden Amerikaanse anti-islamfilmpje in België online zet, ‘samen met een haatdragende boodschap’ riskeert een vervolging door het CGKR. En wat ‘haatdragend’ is, dat maakt het zogenaamde Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding zelf wel uit. Alles wat kritisch is ten aanzien van allochtonen en de islam dus.

“Het Centrum deelt de verontwaardiging die de verspreiding van het bewuste anti-islamfilmpje bij velen heeft teweeggebracht. De film draagt ongetwijfeld bij tot de stigmatisering van een deel van de bevolking en voedt een islamofoob klimaat. Het CGKR veroordeelt het gebrek aan respect tegenover de moslimgemeenschap waavan deze karikaturale prent getuigt”, luidt het in een persmededeling.

Het CGKR heeft een unieke kans gemist om het geweld van opgehitste allochtone jongeren en islamfundamentalisten scherp te veroordelen. Een kans ook om de allochtone (moslim-) gemeenschap duidelijk te maken dat er in het vrije Westen – en ook in België dus – zoiets bestaat als vrije meningsuiting. De kans om duidelijk te stellen dat godsdienstvrijheid ook betekent dat hun godsdienst en hun profeet het onderwerp van spot of kritiek kunnen uitmaken. Zo kan men zich openlijk de vraag stellen waarom we het CGKR nooit horen wanneer er spotfilmpjes verschijnen over Christus, zoals in de legendarische afleveringen van Monthy Python.

Door te dreigen met vervolging tast het CGKR andermaal het grondwettelijke recht op vrije meningsuiting aan en wordt het zo noodzakelijke debat over de plaats van een onverdraagzame islam in onze samenleving in de kiem gesmoord.   Met deze reactie zit het CGKR op dezelfde lijn als de moslimextremisten van Sharia4Belgium. Het CGKR legitimeert met andere woorden religieus geweld.

Andermaal wordt duidelijk dat het Centrum geen enkele bijdrage levert in het al moeizame integratieproces. Het wordt dan ook hoog tijd om dat hele, geldverslindende zootje op te doeken. Kamerfractievoorzitter Gerolf Annemans zal Elio Di Rupo namens het Vlaams Belang interpelleren in de Kamer en de afschaffing van het CGKR eisen. 

Bruno Valkeniers
Voorzitter Vlaams Belang

Joris Van Hauthem
Woordvoerder


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Misleidende krantentitels : specialiteit bij Gazet van Janssens

 

Imam dient klacht in tegen Sharia4belgium

Zo bloklettert de Stadskrant van de Stadspartij van Janssens, Gazet van Antwerpen,  en vangt het artikel onder deze tital als volgt aan :

Na zijn publieke veroordeling van de rellen van afgelopen zaterdag in Borgerhout heeft de Antwerpse imam Nordine Taouil tientallen haat-sms'en en -telefoons van aanhangers van Sharia4Belgium ontvangen.

In de Standaard lezen we dit bericht enigszins anders :

Imam Nordine Taouil, die het geweld luidop veroordeelde, kreeg vijf scheldberichten van voor hem onbekende nummers. Hij werd uitgescholden voor ongelovige, afvallige en hond en bedreigd met 'branden in de hel'. Taouil wordt er per sms van beschuldigd 'moslims in het openbaar te bespotten om zo de schouderklopjes van de kouffar (ongelovige) te verkrijgen. (...) Zo is het duidelijk in welk kamp jij je bevind!!' (sic). 's Nachts volgde nog een anonieme scheldtelefoon. "Ik beschouw dit als een bedreiging", zegt Taouil, "maar ik heb geen schrik. Deze mensen weten dat de meeste moslims achter mijn visie staan, die van een open islam." Hij gaat officieel klacht indienen bij de politie.

Laten we nu een en ander redelijk recapituleren en in overeenstemming brengen met de werkelijkheid, wat niet in de eerste plaats onze taak is (wij zijn en blijven bevooroordeelde amateurs) maar wel die van de pers die hoog opgeeft over haar deontologie en objectiviteit  :  

- Nordine Taouil heeft in eerste instantie de rellen veroordeeld en er nadrukkelijk bij vermeld NIET de moslims.

- Nordine is geschrokken omdat hij 5 en niet tientallen scheldberichten heeft ontvangen van onbekenden. Uiteraard moslimbroeders en daar wordt de imam niet goed van. Let wel : deze imam werd door de Staatsveiligheid bestempeld als een gevaarlijke extremist.  Ook daar was Nordine niet goed van. 

- Hij is naar de politie gelopen met een klacht die enkel tegen onbekenden kan zijn en niet tegen sharia4belgium.

Zo zien we op een duidelijke manier hoe de actualiteit omgebogen wordt om te passen in het straatje van de grote verdedigers van de multicul.  Denkt naieve Lex Molenaar nu echt dat de lezers van zijn gazet, simpelen van geest zijn van het kaliber van Nordine Taouil ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diamantvoorraad in Siberië voor meer dan 3000 jaar

 

Deze diamanten wegen elk meer dan 50 karaat, maar zij blijken mini-steentjes te zijn tegenover de vondsten in de Popigaikrater


Rusland heeft spectaculair nieuws vrij gegeven. Onder een krater die 35 miljoen jaar geleden ontstaan is door de inslag van een asteroïde in Popigai Astroblem in Siberia bevindt zich een enorme hoeveelheid diamanten. Men spreekt van triljoenen karaten. (Een triljoen heeft 12 nullen: 1.000.000.000.000). De hoeveelheid is tienmaal groter dan de huidige wereldreserves en kan de wereldmarkten bevoorraden gedurende de komende 3.000 jaar.

 

 

De circa 50 km grote krater vanuit de lucht gezien

De diamanten zijn tweemaal harder dan normaal en lenen zich bijgevolg uitstekend voor precisie instrumenten voor wetenschappelijke doeleinden en ook voor industrieel gebruik.

Geografische situering van de diamantkrater in Oost-Siberië

De ontdekking hiervan in 1970 was gekend door het Kremlin maar werd angstvallig geheim gehouden tot nu om een streng gecontroleerde markt te exploiteren waarvan ze reeds enorme winsten hebben geboekt.

 http://www.dailymail.co.uk/news/article-2204566/Russia-diamonds-Source-Siberian-asteroid-crater-supply-world-markets-3-000-years.html

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gepantserde deuren zijn belastingvrij (voor een stuk)

 

Inbraakbeveiliging is big business. Gepantserde deuren, veiligheidssloten, camerabewaking, alarmsystemen: wie inbrekers over de vloer heeft gehad, is vaak snel overtuigd.

Heel wat bewoners in de buurt van de Lage Kaart in Brasschaat vonden in hun brievenbus onlangs een folder van Securitas. Er woedt daar al even een inbrakenplaag en de veiligheidsfirma speelt handig in op de gevoelens van angst: Een alarmsysteem voor maar 300 euro in plaats van 1500 euro. Maar in de kleine lettertjes staat wel dat je vasthangt aan een abonnement van 28 euro per maand, voor minstens 48 maanden, zegt een bewoner.

Het is inderdaad zo dat inbraakbeveiligers tegenwoordig gouden zaken doen, bevestigen andere gespecialiseerde firma's. Vooral gepantserde deuren verkopen vlot. "Mensen die slachtoffer waren van een inbraak, zien snel het nut van een gepantserde deur in. Maar velen doen het ook preventief", zegt Marc Peeters (foto), zaakvoerder van Safe House in Deurne. "Voor hun eigen veiligheid hebben mensen kennelijk een serieuze cent over."

"Al valt dat wel mee", zegt Tom Peeters van de Antwerpse firma Weber. "Dit jaar nog kun je 730 euro aftrekken van de belastingen als je een gepantserde deur koopt. Of dat volgend jaar nog zo is, is niet zeker."

Dit zijn allemaal aangename toestanden die wij hoofdzakelijk danken aan de verworvenheden van de internationalisering van onze samenleving maar die onrechtstreeks de economie bevorderen.  En de belgische staat werkt mee : wist u dat over de belastingaftrek voor een gepantserde deur ? 

Bron : Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CGKR eist respect, past censuur toe en krijgt mijn middenvinger.

 

Wie het anti-islamfilmpje, waartegen overal in moslimstaten wordt geprotesteerd, in België online zet samen met een haatdragende boodschap, riskeert een vervolging door het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en Racismebestrijding (CGKR). Dat deelt het CGKR zelf mee. Dat lezen we bij http://www.vandaag.be/binnenland/105635_cgkr-wie-antiislamfilmpje-online-zet-is-strafbaar.html

"Het Centrum deelt de verontwaardiging die de verspreiding van het bewuste anti-islamfilmpje bij velen heeft teweegbracht. Deze film draagt ongetwijfeld bij tot de stigmatisering van een deel van de bevolking en voedt een islamofoob klimaat. Het CGKR veroordeelt het gebrek aan respect tegenover de moslimgemeenschap waarvan deze karikaturale prent getuigt", zo staat er.

"Vanuit datzelfde oordeel kan het Centrum dan ook niet instemmen met de gewelddadige reacties op de verspreiding van de internetfilm", gaat het communiqué verder.

"Vanuit moreel en maatschappelijk standpunt moet de film sterk veroordeeld worden. Maar bij gebrek aan informatie over de makers ervan, hun intentie en het gebrek aan een link met België, ziet het Centrum momenteel geen mogelijkheid tot vervolging", betoogt het CGKR.

"Maar wie het filmpje in een zaal vertoont of op het internet gooit vergezeld van een haatdragende boodschap, kan gestraft worden. Het CGKR zal juridische stappen ondernemen, mocht dit nodig zijn", zo staat er nog.

*****

Tot zover dit stuk uit Vandaag.be dat verschijnt onder de titel : CGKR: "Wie anti-islamfilmpje online zet is strafbaar".

Wij hebben een diepe hekel aan het CGKR, dat is geweten en dat wordt er niet minder op met wat wij hierboven lezen.

Het filmpje waarover het gaat, is te dom om dood te doen.  Het is naiëf, karikaturaal, amateuristisch, een poging tot parodiëren die mislukt is en vooral een slecht gemaakt product. Ik kan er geen goed woord over zeggen. Niet omdat het CGKR dit eist maar omdat ik mijn eigen normen van goede smaak volg en die worden mij niet voorgeschreven door een hatelijke troep fanatici die een schande zijn voor onze maatschappij.

Als er een satirische film bestaat over religie, dan verwijs ik naar "The Life of Brian" uit 1979 van het Monty Python team.  Dàt was beledigend voor de christenen en de film werd in een aantal landen en enkele Amerikaanse staten verboden.  Brian, die tegen zijn zin de rol van Jezus toegewezen krijgt, belandt aan het kruis, waarbij degene die naast hem hangt het slotlied "Always look on the bright side of life" zingt. Bij mijn weten, zijn er toen geen woedende massa's de straat opgekomen en werden er geen ambassades aangevallen, noch mensen vermoord. Ik kan best begrijpen dat een aantal lieden deze film niet wens(t)en te zien en zich gekwetst voelden.  Ik vond hem, alhoewel filmisch goed gemaakt, compleet overbodig, hoe zeer Monty Python grensverleggende humor heeft bedreven. Maar niet met deze film.  Ook al tast de regisseur de grenzen van het toelaatbare af, the life of Brian moet echter niet verboden worden in een volwassen maatschappij, die ironie, sarcasme én kritiek kan hebben zonder dat deze eigenschappen verworden tot een levenskenmerk.

Er bestond in die periode geen Spionnencentrum dat aan de burgers oplegde wat zij wel en niet mochten denken en voor wie zij respect moesten opbrengen. Dat was ook begrijpelijk, want in de jaren '70 en '80 was de herinnering aan de nare Duitse bezetting bij velen nog zeer levendig aanwezig.  In 1940-1944 leefde men in dit land onder de knoet van een bezetter die alle geestelijke vrijheden had opgeheven. Om nog niet te spreken over de fysieke bedreigingen, de onmenselijke behandeling en de kille moorden.

Onder het regime van Verhofstadt zijn er maatregelen getroffen die de stelselmatige herinvoering met zich brengen van toestanden die de nazi's nodig hadden om hun systeem overeind te houden.  Beperking van het vrije woord, censuur en bedreiging zijn wapens die heden toegepast worden door het CGKR.  De gekte in de hoofden van de Leiders van deze ondemocratische instelling gaat zo ver, dat zelfs vandaag opgetreden wordt tegen een discotheek die een nieuw cliënteel wil opbouwen.  De Noxx in Antwerpen waar ik overigens verder lak aan heb.  

U kan met dit bruggetje een fragment bekijken uit de controversiële prent van The life of Brian, dat ik opzettelijk niet in de blog opneem : http://www.youtube.com/watch?v=jHPOzQzk9Qo&feature=fvst

Wij hebben een hele tijd getwijfeld of we de video "Innocence of muslims" zouden vertonen bij Angeltjes en we waren finaal tot het besluit gekomen, dat het document zo belachelijk slecht is, dat we onze lezers dit niet wilden aandoen. Als wij fictie aanbieden bij Angeltjes, dan zijn het bijna altijd  producten van een goede tot uitstekende kwaliteit.

De minkukels van het CGKR dreigen dat wie deze film vertoont met een haatdragende boodschap vervolgd zal worden.  Wat is dit voor een toestand van onderdrukking van het vrije woord en beeld ?  De fanatici gaan nog verder : zij dwingen de burgers om "respect te eisen voor de moslimgemeenschap". Laat het me nadrukkelijk neerschrijven :   ik heb geen respect voor een zogenaamde religie die geweld, discriminatie en wreedheid aanprijst als normaal gedrag.  En ik heb geen behoefte aan een stelletje linkse kwezels die mij verplichten eerbied op te brengen voor een levenswijze van een gemeenschap die mijn beschaving bedreigt en die indruist tegen de verworvenheden van gelijkheid en vrijheid  die wij moeizaam hebben opgebouwd.

U kan met onderstaand bruggetje de video van 13.51 minuten bekijken bij Youtube, die niet zwicht voor de druk van islamlikkers en The Innocence of Muslims toegankelijk houdt voor de wereld. Onze lezers moeten zelf oordelen over de kwaliteit of het gebrek hieraan en hun oordeel afzetten tegen de razende betogingen en het geweld dat oplaait in de Prachtlanden die kreunen onder de achterlijkheid van de islam.

Ik groet u allen hoofs en aan die van het CGKR : mijn middenvinger.

http://www.youtube.com/watch?v=MAiOEV0v2RM

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

Het is niet meer te geloven. Wij schreven de laatste maanden reeds meermaals een bijdrage over de luchtvaartmaatschappij Ryanair. We behoren trouwens tot de weinigen die reeds gedurende geruime tijd hebben gewezen op de totaal ridicule en weinig geloofwaardige bijdragen van sommige beroepsjournalisten in verband met deze onderneming. Het waarom van deze lage acties van luchtvaartjournalisten en vakbonden hebben we reeds in vorige bijdragen uitgelegd. Zoals steeds kan men al deze vroegere bijdragen nog steeds op onze site terugvinden. Maar het stopt niet meer.

De meeste kranten van 18 september geven wederom vol gas tegen deze luchtvaartmaatschappij. Het Laatste Nieuws en de Nieuwe Gazet doen dat zelfs op de frontpagina. Onder de titel "Steeds meer klachten over de veiligheid van Ryanair" brengt men een verslag dat zelfs een debiel aan het twijfelen zou moeten brengen over de ernst van de bijdrage. Wel verwijst men naar een zogezegd verslag van het Spaanse Agencia Estatal de Seguridad Aérea wat zowat de evenknie zou moeten zijn van ons Bestuur der Luchtvaart. Zelf hebben we aan de lijve kunnen ondervinden hoe corrupt dit Belgisch bestuur destijds was toen het danste naar de pijpen van SABENA en de toenmalig heersende politieke klasse. In Spanje zal het wel niet anders zijn denken we nu.

Zo kunnen we nu lezen dat volgens dit zogenaamde agentschap gedurende de zes eerste maanden van dit jaar Ryanair aan de basis lag van niet minder dan 1201 onderzoeken naar veiligheidsincidenten. Dit zijn er zo ongeveer zes PER DAG!! Wetende dat Ryanair op de meeste  Europese landen vliegt zou dit feitelijk willen zeggen dat deze onderneming DAGELIJKS méér dan IOO maal in de fout zou gaan.

Niets is minder waar. Wij schrijven wit op zwart dat Ryanair volgens onze mening één van de ALLERVEILIGSTE en best geleide luchtvaartondernemingen van Europa is. Deze maatschappij vliegt rees bijna 30 jaar zonder enig noemenswaardig incident en is dus stukken veiliger volgens de statistieken dan de meeste nationale luchtvaartmaatschappijen. Maar bij Ryanair hebben de vakbonden niet veel in de pap te brokkelen en krijgen de beroepsluchtvaartjournalisten, in tegenstelling tot wat ze krijgen van de traditionele luchtvaartmaatschappijen, weinige plezierreizen maar alleen maar duidelijke persmededelingen!

De mededeling die nu over die zogenaamde  1201 incidenten door de vakbonden en beroepsluchtvaartjournalisten de wereld werd ingestuurd is gewoon misdadig. Even misdadig is het feit  dat de meeste kranten die onzin klakkeloos overnemen. Ze staan allemaal te snakken naar de eerste "crash" van een Ryanair toestel waarop ze reeds bijna dertig jaar staan te wachten. Dan pas zouden ze aan deze onderneming de genadeslag kunnen toebrengen. Maar ondertussen kunnen ze zich alleen maar belachelijk maken en aantonen dat ze van niets vies zijn om de lezers te trachten te misleiden.

Arme en soms totaal onbetrouwbare media!

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samenscholingsverbod in Borgerhout volstaat niet

 

De stad Antwerpen vaardigt op woensdag een samenscholingsverbod uit in Borgerhout omdat er opnieuw per sms is opgeroepen tot een manifestatie tegen de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims', zo meldt ze in een persbericht. Het verbod is geldig tussen 12 en 24 uur in de omgeving van Drink, waar zaterdag al een protestactie uit de hand liep.

Het verbod is geldig in de sector die begrensd wordt door (en inclusief) de straten Sint-Elisabethstraat, Korte Zavelstraat, Handelstraat, Onderwijsstraat, Pothoekstraat, Vlagstraat, Guldensporenstraat, Statielei, Turnhoutsebaan, Carnotstraat en Dambruggestraat.

De aanhoudende en toenemende problemen met radicale moslims in Borgerhout heeft de overheid in het algemeen en het stadsbestuur in het bijzonder vooral aan zichzelf te wijten. De halfzachte en naïeve benadering van de radicale islam en het knuffelbeleid t.a.v. allochtonen leidt ertoe dat vele - al dan niet radicale - moslims zich onaantastbaar wanen.
 
Het toelaten in Antwerpen van haatimams - zoals Anjem Choudary en Houssein Yé - en het geen strobreed in de weg leggen van organisaties zoals Sharia4belgium zorgt ervoor dat moslimfundamentalisten zich in Antwerpen als een vis in het water voelen. Het Antwerps stadsbestuur en de traditionele partijen oogsten wat ze zelf gezaaid hebben. Antwerpen is de voorbije jaren het mekka van moslimfundamentalisten van allerlei slag geworden. Alle waarschuwingen van het Vlaams Belang terzake werden weggewuifd en/of geminimaliseerd.
 
Er moet dringend paal en perk worden gesteld aan het moslimfundamentalisme en daarom eist Vlaams belang de uitvoering van volgend vijfpuntenplan: 

1. Sluiting van radicale moskeeën en koranscholen (zoals El Mouslimin, Khatim Al-Anbia, Dar al-Hadieth,…) en uitwijzen van haatimams;
2. Controleren van de boodschappen van de imams in de moskeeën;
3. Inreisverbod voor buitenlandse radicalen en jihadi’s (Hussein Yé, Anjem Choudary, Qazi Hussain Ahmad,…);
4. Verplicht opleggen van het Nederlands in de moskeeën;
5. Organisaties zoals Sharia4belgium buiten de wet stellen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen sport bij Angeltjes ? En dit dan ?

 

De Tour de Frans, de Zjiro, de Buelta, de Ronde van Vlaanderen : dat is gemakkelijk om daar reportages over te maken. Tommeke Boonen en nog van die renners die als eersten binnensnorren en dan met vertraging hun gele trui of hun erepalm mogen inleveren wegens snelheidsproducten, dat is gemakkelijk.

Wij brengen u een unieke reportage over de Ronde van Hokkaido met de nodige "replays" en vele beelden om de saaie Japanse gebouwen te bekijken. Iets voor Vlaanderen Vlagt verder ? Of is Hokkaido te ver ?  

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opiniestukje

 

In een recent artikel maakt Ayaan Hirsi Ali blijkbaar volgende bedenking: "Westerse regeringen hebben de incoherente neiging om de vrijheid van meningsuiting te verdedigen, terwijl ze de resultaten ervan veroordelen."

Jammer dat ik er niet in geslaagd ben de context te achterhalen waarin Ayaan Hirsi Ali dit heeft gezegd. Aan de andere kant laat mij dit dan weer toe onbevangen over die uitspraak te mijmeren. Zou ze misschien hebben bedoeld dat zij die vrijheid van mening in sommige gevallen beknot wil zien? Ik dacht het niet. Welk weldenkend mens zou zich nu nog neerleggen bij het bevel over bepaalde zaken te zwijgen? Voltaire zei het reeds: "Ik ben het niet eens met wat je zegt, maar ik zal het recht om het te zeggen tot de dood toe verdedigen."

Het verbod om bepaalde zaken in twijfel te trekken, wordt wel algemeen aanvaard (nou ... algemeen ...) als het om de Jodenvervolging gaat. Dat ruikt namelijk te veel naar rechts en als je dus zegt dat er géén 6.000.000 joden zijn vermoord, dat het er veel minder waren, dan kun je daarvoor veroordeeld worden. Nu, ik heb er geen verstand van, maar er zijn historici die dat hebben berekend en ik neem aan dat zij dat met kennis van zaken hebben gedaan en ik ga ervan uit dat hun berekening klopt. Dus, ik geloof dat er 6.000.000 zijn omgekomen. Mag iemand nu zeggen dat hij aan dat cijfer twijfelt? Natuurlijk mag hij dat. Van mij wel. Ik heb daar toch geen last van?. Ik kan echter wel aannemen dat de joden zelf daar last van hebben : niemand heeft graag dat men de ellende die hem is overkomen, minimaliseert.

"Zijn er dan geen dingen die men volgens u niet zou mogen zeggen, omdat u er last van heeft, beste mijnheer Happolati?" zult u vragen. Wel, vreemd genoeg is er wel zoiets. Kijk, soms kunnen twee mensen van mening verschillen: de ene wil besparen omdat het crisis is (de liberaal); neen, zegt die ander (de socialist), je moet juist geld uitgeven om de economie weer aan te zwengelen. Goed, die twee gaan dus aan tafel zitten en ze komen tot een compromis; ze ontmoeten elkaar in het midden, zullen we maar zeggen. Dat is één vorm van discussie.

Er is echter ook nog een ander soort discussie, die waarin één van beide partijen heel eenvoudig gelijk heeft: 1 + 1 = 2. Neen, zegt die ander dan weer: 1 + 1 = 3. Kun je elkaar dan ontmoeten in het midden (1 + 1 = 2,5)? Neen, dat is onmogelijk. Zo kan en wil ik niet aanvaarden dat God alle leven op aarde in één dag heeft geschapen (het creationisme van die fameuze zesde dag). De wetenschap heeft op verpletterende wijze de evolutietheorie van Darwin bewezen. Verlang dus van mij niet in een discussie over dit gegeven mijn tegenstander halverwege tegemoet te treden. "Jamaar, Happolati," zult u nu weer zeggen, "als iemand nu beweert dat God alle dieren in één dag vorm heeft gegeven, daar hebt u toch geen last van?" Nou, dat weet ik zo nog niet ... 's Nachts lig ik dan te piekeren en mij af te vragen of mijn belastinggeld soms ook niet wordt gebruikt om de leerkrachten te betalen die al die malle ideeën voor de klas staan te verkondigen. Ik heb daar dus last van, want ik betrap er mezelf op dat ik een aversie voel opkomen omdat ik moet betalen opdat anderen een hoop achterlijke onzin in een school in mijn land zouden kunnen vertellen. Maar ... ik onderdruk die aversie, want de vrijheid van meningsuiting is ook voor mij heilig.

Is die vrijheid van meningsuiting dus absoluut? Welneen. Als het teveel naar rechts ruikt (daar gaan we weer), dan mag je niet zeggen wat je wilt. "Eigen volk eerst." Mag niet. Dat klinkt te nationalistisch en nationalisme, dat rijmt op racisme en racisme dat doet te veel denken aan Hitler en aan een hoop ellende. Nationalisme mag niet, maar je mag wel met zo'n pin 'A' op je revers rondlopen, of als modelsocialist een spontaan orgasme krijgen als het woordje 'Hasselt' valt, dat mag wel. Ik houd van Brugge, maar ik houd nog meer van het grotere geheel dat Vlaanderen heet. Mag niet. Is niet correct. Van Europa, een bestuursniveau waar ik totáál geen binding mee heb, daar moet ik dan wel weer van houden.

Maar om nu eens terug te komen op wat mevrouw Ayaan Hirsi Ali zegt: eigenlijk doen we het al jaren zo. We propageren de vrijheid van meningsuiting, maar we veroordelen soms de resultaten ervan. Van mij mag je zeggen dat je ervan overtuigd bent dat vrouwen minderwaardige wezens zijn, maar de resultaten en de gevolgen daarvan zal ik veroordelen. Van mij mag je zeggen dat ongelovigen minderwaardige wezens zijn, maar ik zal dat een achterlijk standpunt vinden. Van mij mag je zeggen dat Allah de enige echte god is en Mohammed zijn profeet, maar als je dan in zijn naam gaat moorden en branden, dan veroordeel ik dat.

Ik zeg u, het leven is ingewikkeld en je blijft tobben, maar een mens moet toch iets doen om de dag door te komen, niet?

Drs. Johan Arendt Happolati

P.S. Ayaan Hirsi Ali is een fijne vrouw die man en paard durft te noemen, laat daar geen twijfel over bestaan.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gesloten ogen van Janssens & C°

 

 

 

We gaan het nog maar eens herhalen : wij zijn helemaal niet tuk op berichten of videobeelden van tierende moslims die schreeuwen om de jihad (de heilige oorlog) en die het Westen verafschuwen. Wij blijven ze nochtans (tot vervelens toe) vertonen om onze medeburgers te waarschuwen dat de verantwoordelijken voor de massale aanwezigheid van vreemdelingen en islamaanhangers in onze landen en steden nooit zullen toegeven dat hier een vijfde kolonne aan het werk is.  Het wordt zelfs openlijk toegegeven door de directeur vande belgische Staatsveiligheid en die man kunnen we bezwaarlijk verdenken van leugens te verspreiden om het regime te beschadigen.

Wie onze Vlaamse kabouterpolitici zoals Patrick Janssens of de Groenvoorzitter van het district Borgerhout bezig hoort de laatste dagen, zou rap kunnen besluiten, dat er eigenlijk niets aan de hand is en dat een handvol moslim-roepers onschuldige en onwetende jongeren opjutten. Helaas, is de werkelijkheid anders.

Er leeft onderhuids bij talrijke aanhangers van de godsdienst van de vrede een gestaag groeiende rancune tegen het Westen,  dat losbandig leeft, oneerbiedig omgaat met het geloof en vijandig staat tegenover de islam.

Die gevoelens worden gekoesterd door een meerderheid der stilzwijgende en brave moslims. Praat met hen, hoor ze uit, wees nieuwsgierig en interpreteer wat zij u vertellen en filtyer daar een stukje waraheid uit.   Desgevraagd zijn de doorsnee-moslims bereid Sharia4belgium af te keuren omdat het zo hoort, maar inwendig bewonderen deze brave moslims de lef waarmede S4B opkomt voor de islamitische waarden en de moed waarmede zij de Westerse beschaving durft uit te dagen. Er zal veel vreugde heersen als Fou-fou Belkacem vrijgelaten zal woden na de verkiezingen.

Dàt is een benadering die veel dichter aanleunt bij de werkelijkheid dan het theeslurpend geblaat van Janssens & C° die om het even wat onder zijn neus weglispelt om vooral de gemoederen te sussen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11.11.11 : het profitariaat laat van zich horen

 

 

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders weigert 11.11.11 een subsidie van 200.000 euro uit te betalen, voor een waarnemingsmissie naar de verkiezingen in Congo, ook al had zijn voorganger Vanackere al toegezegd.

Op 1 juli vorig jaar diende de ontwikkelingsorganisatie 11.11.11 samen met CNCD (de Franstalige tegenhanger) bij toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) een subsidieaanvraag in voor een waarnemingsmissie naar de presidentsverkiezingen in Congo, van 28 november 2011. Eerst wilde de organisatie slechts 75.000 euro aanvragen, maar op aansturen van de administratie van Buitenlandse Zaken verhoogde 11.11.11 dat bedrag tot 200.000 euro. Daardoor konden meer Congolese waarnemers naar het uitgestrekte Congo worden gestuurd, onder het motto "hoe meer, hoe liever".

 


18-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 18 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

@ Maryse Palemans (Foxy) 

Mijn kleinzoon en handel in natura.

Natúúrlijk is dit ondenkbaar, en dit is dan ook niet de dirécte mogelijkheid waarop hij hamerde. Het is meer de kloof tussen rijk en arm die groeit en ik voel/voelde bij de jongen frustraties. Die uitte hij door te grijpen naar een oplossing onder de vorm van handel in natura! Ik hem hem daar dan ook op gewezen' dat dit onmogelijk is om naar Middeleeuwse toestanden terug te keren', maar hij steigert als hij rondom zich zoveel onrecht ziet heersen, dat er zo weinig toekomstperspectieven zijn voor de jongeren die nu hun broeken nog aan het verslijten zijn op schoolbanken, terwijl ze niet eens meer weten waaróm ze nog zouden studeren om nadien toch geen werk te vinden! Hij is bang voor die toekomst. Hij heeft altijd al gehad wat z'n hartje begeerde, maar dit wordt nu toch wat ingeperkt en doet zeer. 

Christina

*****

Het ei van Mohammed!

Heb ik nu niet uit doorgaans slechtingelichte bron vernomen dat Sharia4Belgium ook zijn duit in het zakje zal doen om de gemoederen te bedaren? Sharia4Belgium zal aan alle kandidaatbetogers vragen om uit protest alle uitkeringen te weigeren, en dat voor tenminste vijf jaar.

Ludo

*****

Politieke moed.

Sharia4 nog niet officiel verboden ? Het blijkt dat een lijfwacht, die luistert naar de naam Abuh , van vernoemde gevaarlijke vriendenkring ,de grote aanstoker was in Borgerhout. Onze moedige , plichtbewuste Belgische politiekers , hebben toch als taak hun onderdanige kiezers te beschermen tegen de listen van Satan. Stel je voor dat De Gucht of een Tobback Sharia4 zou vergelijken , met mestkevers waarvoor alle middelen goed zijn om ze uit te roeien . Die organisatie voor de rechter slepen , hun Belgische nationaliteit afnemen , ze pesten , vernederen , met ruggensteun en onder het goedkeurend gemompel van andere partijtjes. Die moedige daad om een democratisch verkozen partij de grond in te boren , is blijkbaar niet voor herhaling vatbaar op Sharia4 , want daar is echte politieke moed voor nodig. De stok om een Vlaamse hond te slaan ligt bij de correcten binnen handbereik. Voor Islamieten a la Sharia4 is dat ondenkbaar , het zou een daad van racisme en onverdraagzaamheid zijn , een inbreuk tegen hun cultuur en godsdienst. Wie kan het hun kwalijk nemen dat zij hun Allah verdedigen ? Het wordt wel kwalijk genomen dat VB opkomt voor zijn eigen mensen.

René

*****

VIER

Bravo Ray voor uw artikel over Vier en proficiat het kijken ernaar zo lang uit te houden, ik had er na vijf minuten genoeg van.

Wat een weelde voor de rooien nu over minstens 2 TV zenders te beschikken, 0000 ofte ook VRT genoemd en Vier. Zo goed dat internet er is en ik praktisch geen TV meer hoef te kijken om op de hoogte te zijn van wat er op de wereld gebeurt.

Trouwens, er zijn genoeg interessante buitenlandse zenders en van mij mag vooral onze staatszender direct opgedoekt worden.

Lilith

*****

Kruitvat-Janssens

Aan een kruitvat hangt meestal een lont, volgns het gezegde toch dat stipuleert dat iemand er tijdig de lont uit weghaalt, dus vraag ik mij af of en wanneer dit zal ontploffen. Wat mij opviel was de grove leugen waar ook niemand iets op tegen had. Op de BDW uitlating: 't Stad is niet van iedereeen" volgde een hele boutade met de nodige stukjes film om die woorden vooral tegen te spreken. De kers op de taart was, volgens mij, toen Janssens zegde dat we niet een hele groep mogen buitensluiten. Nee, natuurlijk niet als het islamieten zijn, maar wel één miljoen Vlamingen buiten sluiten door middel van een partij in een schutskring af te zonderen, daar hadden ze geen probleem mee. Daar hebben die "eigen volk" miskenners nu nog steeds helemaal geen moeite mee.Door te zeggen dat zij democratisch verkozen partijen zijn wat inhoudt dat het Vlaams Belang niet democratisch verkozen zou zijn, zeggen ze eigenlijk dat de verkiezingen niet democratisch verlopen zijn en volgens mij zijn ze dan ongeldig. Of heb ik het verkeerd voor? Terug naar de hersenspoelende tv. Canvas ditmaal. Op Canvas mocht het groentje van Borgerhout nog eens komen vertellen hoe kwaad hij was op deze "kleine" groep islamieten, met nadruk op klein; hoe goed het vertoeven is in deze gemeente en hoe goed zij, de groenen, alles tot hiertoe hebben aangepakt zoals bvb met het wijkcirculatie plan. De mensen die er wonen weten wel beter. Alles wordt tegen heug en meug uitgevoerd zoals de groenen het willen. Verder liet deze omhoog gevallen hofnar (die droegen ook kostuums met verschillende kleuren zoals bvb rood en groen, nu zijn zulke kostuums enkel te zien tijdens carnaval) zich ontvallen hoe hij, als leider van zijn partij, speciaal in Borgerhout is gaan wonen om dicht bij "het volk" te zijn. Dat was de reden voor hem om naar Borgerhout te verhuizen. Dat de oorspronkelijk bewoners van Borgerhout als janhagel worden beschouwd werd nu op nationale tv bekrachtigd. Wie denkt die man wel dat hij is? Een middeleeuwse heerser die het gepeupel even minzaam toespreekt?Nee de verhuis naar "beneden" was volgens mij eerder om er zich tegen de oorspronkelijke bewoners te kunnen keren en in de gratie te komen van al het tuig dat er zich welkom voelt, om zo nog meer leugens de wereld in te sturen en vooral om dictatortje te spelen. Er is nog een ander gezegde: "Beter een grote vis in een kleine vijver dan een kleine vis in een grote vijver".

Maryse Palmans (Foxy)

*****

Sorry Ray

ALLES wat gerelateerd is met of komende van het linksdraaiend graaipaleis, in de volksmond de BRT genaamd, wordt thuis niet bekeken en zeker niet als er rode graaiers in beeld gebracht en bejubeld worden.

Volgens uw artikel was de islamknuffelaar van A daar aanwezig, dat op zich is al voldoende om een doos Maalox naast me te zetten en te slikken wat op termijn duur zou uitvallen, wegzappen is beterkoop en goed voor de gezondheid. Idem dito voor die zeverende dag want dat is ook niets anders dan linkse brol verheerlijking (via het internet te weten gekomen) zeker nu die heks zonder bezem daar rondloopt mensen te schofferen en/of te onderbreken, de core business van dat links zootje

.Voor mij mag die gesubsidieerd troep zo van de kabel verdwijnen. Op VTM, nog zo een links huisje, zijn ze bezig met een serie 14/10 die als doel heeft het VB te beschadigen, na ± 5 min. was het me duidelijk dus, zappen geblazen en niet meer naar kijken.

Jean

NvdR Angeltjes : Sorry Jean, dat is inderdaad het verschil tussen u en mij. Er zijn allerlei temperamenten nodig om een wereld te maken.
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suid Afrika : Resultaat blankenjacht gedurende 13 dagen

 

*WARBURTON/ LOTHAIR: Tony Mason aangeval. Ernstig aangerand. *KLERKSDORP/ HARTBEESFONTEIN: Hendrien Johnstone De Lange doodgeskiet tydens 'n plaasaanval.

*JANSENVILLE: Owen Charles, 'n Sewentigjarige Boer van die Jansenville-omgewing is dood en sy vrou ernstig beseer in ?n plaasaanval.

*AMANZIMTOTI: Lucas Holtzhausen in 'n koma met breinskade na barbaarse aanval deur drie swartes in Umbilo straat.

*POTCHEFSTROOM: PLAASAANVAL: Oom Jurie Barnard (82) en tannie Anna (80) aangeval, aangerand en met warm strykyster gebrand.

*RHODESFIELD,KEMPTONPARK: Karen Goosen (44) veg om haar lewe na sinnelose, barbaarse aanval deur twee swartes:

*SABIE: Mavis Koekemoer van Lewis gister oorval en in pikdonker stoorkamer toegesluit.

*RICHMOND: MAN DOODGESKIET: Man vermoor in Richmond KZN. Geskiet en bakkie gevat het op n plaas net buite Richmond gebly.

*SMITHFIELD: BOER AANGEVAL: Johan Neethling (56), 'n Boer van Smithfield, is gisteraand beseer toe hy glo vier mans in n verdagte Toyota Corolla met 'n Noord-Kaapse registrasienommer op 'n grondpad in die omgewing van sy plaas voorgekeer het.

*ODENDAALSRUS: Anet Knoetze (64) met mes doodgesteek in haar huis.

*BRONKHORSTSPRUIT: My kleinboet is aangerand deur 'n klomp van sy Mosambiekse werkers. Hulle het hom met stompe geslaan en beide sy bene gebreek, sowel as sy arm. Hy het inwendige en kopbeserings opgedoen en is tans bewusteloos in 'n hospital.

*CLOCOLAN: Oom Kempen Hugo oorlede na aanval.

*LINKSFIELD: Erhard Enslin, 27, is laas Vrydag is in Linksfield vermoor gevind.

*WITBANK: 73-jarige tannie vertel van haar vyf ure van hel terwyl sy verkrag en aangerand word.

*WITBANK: Plaasaanval: Elmarie Faber (54) aangerand tydens aanval: Die merke om me. Elmarie Faber se gewrigte, is ?n onaangename herinnering aan die oggend toe sy deur gewapende mans by haar plaashuis oorval en vasgebind is.

*SUNWOODPARK: 'n Afgetrede, welaf man deur 3 swartes aangeval. Hul het hom doodgesteek met messe nege uur die oggend in sy huis, selfoon en skootrekenaar gesteel.

*AMANZIMTOTI: Malcolm Murray aangeval deur gewapendes by burgersentrum: 'Amanzimtoti man was attacked and brutally beaten with a gun at the civic centre'

*LADYBRAND: Allen Rodgers, `n Amerikaanse plaasbestuurder in die Ladybrand distrik, is per ambulans met kap wonde en snye na die MediClinic in Bloemfontein gejaag nadat hy vroegaand op die plaas Geluk met kapmesse aangeval is. Rodgers (61) is deur drie mans aangeval en het kap wonde aan sy kop, snye aan sy hande en kneusings opgedoen. Hy is ingewag nadat hulle eers sy vriendin, Mandy, oorval en vasgebind het.

*HARTBEESFONTEIN: Ronel van Eyk (46) is by haar plaashek doodgeskiet minute nadat sy haar seun Freddie (9) by die skool afgelaai het. Die rowers het haar oorval toe sy uit haar Toyota Condor klim om die plaashek oop te maak. Die rowers het Van Eyk verskeie kere geskiet, onder meer in die gesig. Jurie Fourie, eienaar van die buurplaas, het vertel hy was besig met ontbyt in sy dorpshuis toe sy selfoon 08:00 lui. Dit was Ronel, sy het net geroggel. Ek het teruggebel toe die selfoon afgaan. Ronel het opgetel en weer net geroggel. Fourie en `n vriend, Sarel van Biljon, het hulle na die plaas gehaas. Daar het hulle Van Eyk nog lewend by die plaashek aangetref. Hulle het `n dokter, die polisie en ambulans ontbied. Van Eyk het kort voordat sy beswyk het, beduie daar was drie moordenaars.

*OOS TVL.: `n Boer wat `n hofinterdik bekom het, dat `n sekere pad nie gebruik mag word nie, op swartes afgekom wat die hofbevel geïgnoreer het. Hy het gestop om met hulle hieroor te praat, waarna jeugdiges [ongeveer 10 tussen die ouderdom van 15 ' 21] op hom afgestorm, op die grond neer gegooi, en hom in die gesig met klippe begin slaan het! Net voor die Boer uit sy bakkie geklim het om met hulle te praat het hy vir van sy werkers per radio laat weet van die situasie. Dit het egter sy lewe gered, want op die oomblik toe hulle sy keel met `n mes wou sny het hulp gearriveer. Volgens gerugte was die swart polisie wat opgedaag het absoluut antagonisties teenoor die bebloede Boer en het eerder met die jeugdiges gestaan en gesels'

*ESTON KZN: Aug 9 2012 ? Morné Vorster writes: 'my good friend Robbie Anderson's body was found next to the road in Eston KZN. Murdered. He was shot for what? Because he lives on a farm and works hard, who knows. He ran the sawmill in Richmond for his father Malcolm Anderson, the owner of the Minerva Private Game Reserve and Museum in Byrne. Robbie lived on a farm just outside Eston. Absolutely shocked that such a good person has to be murdered in such a gruesome manner.'

*KEMPTON PARK: August 9 2012 Karen Joost's face beaten to a pulp: nose torn off by two black males: Stephen Barnard writes: Karen Jooste 44 is fighting for her life in ICU at the moment. She was viciously attacked on her porch while waiting for her lift to work yesterday morning around 7am in Rhodesfield, Kempton Park.

*BLOEMFONTEIN: Aug 3 2012 Volksblad journalist Andre Damons writes that Afrikaner toolmaker Johannes Ludewikus Wiesner, 45, was found bludgeoned to death with a hammer in his department.

*HURLYVALE: The Edenvale SAPS confirmed that a woman was beaten to death in her home in Hurlyvale yesterday. "The woman, in her 20s, was attacked with a hammer and died at the scene due to her injuries. Her husband was also stabbed. He was taken to hospital," Lt Col Roberts said.

*BUTTERWORTH: 'n Priester van Butterworth se twee kinders het hul pa se lyk in 'n plas bloed gevind, het die Oos-Kaapse polisie gesê. Hy sê die 46-jarige priester van die gebied se Anglikaanse kerk, het veelvuldige wonde gehad. Die polisie vermoed 'n skerp voorwerp is gebruik om die man dood te steek. Die motief is nog onbekend, aangesien sy besittings nog in die huis was.

*KROONSTAD: 'n Voormalige landdros van die dorp moes ure van hel hier saam met verskeie inbrekers in haar huis deurbring terwyl sy deur een van hulle aangehou, herhaaldelik aangerand en gewurg is terwyl die ander haar huis gestroop het. Jolene Tredoux (46) is deur haar aanvallers in die huis toegesluit toe hulle daar weg is. Erg beseer en geskok moes sy 'n vensterruit breek en na buite om hulp roep. Bure het haar te hulp gesnel.

*EDENVALE: 'n Bejaarde vrou van Edenvale is Donderdag dood nadat rowers haar met 'n stomp voorwerp oor die kop geslaan het.
Dankie aan almal wat Inligting deurstuur, Suidlanders se innige simpatie teenoor die naasbestaandes en geliefdes.

*Wesrand Muldersdrift: 'n Gr. 8-leerling aan die Hoërskool Monument in Krugersdorp is dood en haar pa en suster gewond toe die gesin op hul hoewe in Muldersdrift aangeval is. Alyssa Botha (13) is in die maag geskiet en haar suster, Megan (17), 'n gr. 11-leerling aan dieselfde skool, is in die bene gewond. Hul pa, Anton, is in die maag geskiet. Sy een nier en 'n deel van sy lewer en dikderm moes verwyder word.

Oos-Tvl Ermelo: Annemarie Burke Van Ermelo is net voor 8 vanoggend in haar huis verkrag en toe vermoor! Haar keel is met 'n mes afgesny!!!

http://www.amsterdampost.nl/suid-afrika-only-in-the-last-13-days/

 De Europese media zwijgen als vermoord.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van wie is 't stad ?

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Land B, waar spionnen thuis zijn

 

Nergens ter wereld vinden meer spionageactiviteiten plaats dan in onze hoofdstad. Dat zegt Alain Winants, het hoofd van de Belgische staatsveiligheid, aan de Europese nieuwssite EUobserver, schrijft De Morgen dinsdag.
'We hebben het over honderden spionnen in Brussel', zegt Winants. 'België is een land met een hoge concentratie diplomaten, zakenmannen, maar ook internationale instellingen. Voor een spion is ons land dus the place to be'. Volgens hem is de spionage zelfs even actief als ten tijde van de Koude Oorlog.

Het hoofd van de staatsveiligheid stelt ook dat de spionage in Brussel sterk is geëvolueerd. 'Eerst was er de klassieke Koude Oorlogsspionage, daarna de terroristische dreiging van de CCC en ten slotte een periode van Noord-Ierse terroristen. De laatste evolutie zijn nu de islamitische terroristen, een gevaar dat vandaag alle veiligheidsdiensten ter wereld bezighoudt', weet Winants.

De spionage zou ook veel ruimer zijn dan de meeste burgers aannemen. 'Het zou naïef zijn te denken dat enkel landen als Rusland, China of Iran spionnen inzetten.

Bron : Het Nieuwsblad 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De openingsavond van VIER : het Volkshuis anno 2012 amuseert zich.

 

 

Nu wij mekaar toch al zo lang kennen, ga ik u een geheimpje verklappen.  Ik ben een ontzettende nieuwsgierigaard en ik wil alle nieuwe programma's die op de Vlaamse zenders komen, tenminste één keer bekeken hebben. Als ze me bevallen, worden ze opgenomen in mijn kijkschema en anders worden ze gewoon genegeerd.  Dat is zo al jaren aan de gang. Ik wil met kennis van zaken kunnen zeggen waarom een programma mijn voorkeur geniet en een ander mij totaal niet aanspreekt.  Televisie is een indringend medium en al wie met kritische zin gewapend de actualiteit en de maatschappij volgt, kan niet anders dan zich regelmatig voor de kijkast nestelen. En niet enkel voor de nieuwsuitzendingen.

Gisteravond was het een historisch momentje in de Vlaamse televisiegeschiedenis want VIER deed zijn officiële intrede in ht Vlaamse medialandschap, een gelegenheid die we niet vaak meemaken. De kliek van Woestijnvis heeft vrijwillig zijn status van hofleverancier bij de VRT opgegeven en doet een moedige gooi met een eigen zender naar de kijkgunsten van het Vlaamse publiek.

Om klokslag halfacht kwamen Philippe Geubels en Steven van Herreweghen voor een zaal met publiek wat melige grappen vertellen en Kris Peeters mocht officieel het startschot geven voor de nieuwe Vlaamse zender met de goede programma's, dixit de minister-president.  Ik had Ingriet Lieten verwacht maar die krijgt later nog vele kansen om de rode collega's van VIER te vervoegen.

He hoofdgerecht van de avond was de lang verwachte actuashow met Tom Lenaerts en enkele co-pesentatoren, De Kruitfabriek.  De hoofdgast was Patrick Janssens, die in deze eerste en druk bekeken uitzending (dat denken we toch)  ruimschoots de kans kreeg zijn burgemeesterschap toe te lichten.  Hij moest niet bang zijn van kritische vragen of terechtwijzigingen, heel het gezelschap was present om hem integendeel nog meer in het zonnetje te zetten. Janssens leek wel de eregenodigde te zijn bij zijn fanclub.  Uiteraard mocht hij ook de rellen van Borgerhout relativeren en zijn eigen kordate beleid als het enige redelijke toelichten. en met de multiculturele samenleving is alles snor. Waarom  zouden we niet voortgaan met Patrick ?  Dat was de teneur. Een meisje met grote hinde-ogen, kleine borstjes en een hagelwit gebit kwam regelmatig in beeld om haar bewondering ten overstaan van de burgemeester publiek te demonstreren.  Het bleek een co-presentatatrice te zijn die voor het M/V evenwicht moet zorgen bij de nieuwe zender.  En die linkse jongens maar toeteren over 50% gendergelijkheid.  Bij de anderen uiteraard.

Het was een handige zet van de productie om de televisierecensenten van de Vlaamse gazetten op de eerste rij te laten plaatsnemen  en zij  werden handig door Tom Lenaerts  bij het programma betrokken, wat de aansteller Joël de Ceulaer  van De Standaard toeliet enkele teenkrommende aandachtsnummertjes op te voeren.  Wat is die man toch een masturbatiehoer.

Toen even later Eric van Looy aanschoof bij de presentatietafel, kwam het Sp-a gezelschap helemaal op dreef.  Bij de Janssens-campagne van 2006, die bestond uit foto's van een aantal individuele artiesten die hun portret gesigneerd hadden met "Patrick", was ook Eric van Looy een van de reclamelopers. Op de vraag of hij dat opnieuw zou doen, weigerde hij in eerste instantie te antwoorden maar in de opgeleukte sfeer van het moment gaf hij tenslotte toe dat hij beslist voor Janssens zou stemmen en dan volgde de uitsmijter : "Patrick Janssens is de beste burgemeester en Bart de Wever is de beste komiek". Luid gelach en applaus. Het Volkshuis anno 2012 amuseert zich.

We hadden even voordien De Wever telefonisch vanuit Londen horen zeggen, dat hij van oordeel is dat de stad niet van iedereen is.  U weet wel, een van die one-liners van Filip Dewinter.  Maar dit was de enige, wellicht opzettelijk toegelaten, kritische noot in de overigens voortreffelijk geënsceneerde campagnestart van Patrick Janssens.  Bij de andere gespreksonderwerpen werd hij op gepaste wijze regelmatig betrokken om een grappig woordje te plaatsen of goedmoedig door het panel bewierookt te worden. Terwijl het meisje heel dikwijls met haar tanden blikkerde ; met de rijke boezem schudden, zit er bij haar niet in.

Na deze moderne versie van de Socialistische Gedachte & Actie werd "De slimste mens ter wereld" heropgegraven in het gekende decor en met identieke ingrediënten.  Eens kijken hoe lang VIER dit kan volhouden zonder de kijkers te vervelen, te meer daar het een dagelijkse opvoering wordt.  Nog nooit van kijkersmoeheid gehoord, of is het zelfoverschatting van de programmamakers ?  Het kan natuurlijk ook, dat ik er naast zit en dat kijkend Vlaanderen elke avond een slippertje doet met de sp-a club van VIER.

De eerste aflevering van Annemie Struyf over "De laatste missiezusters " hadden we nog graag meegepikt, maar het zal voor een volgende keer zijn, Het is een nieuwe reeks maar ze ligt in het verlengde van de religie-zoektochten van Annemie die een best interessante serie was.

Het is duidelijk dat de nieuwe zender VIER mikt op het typisch loftsocialistisch publiek dat graag lacht met de volkse grollen van Philippe Geubels maar dat voor de rest niets wil te maken hebben met datzelfde volk, want de rode kliek is daar ver boven verheven. Het was zeker geen verknoeide avond, want nu weet ik tenminste welk vlees we in de kuip hebben met VIER en dat ik niet te veel zal wegzappen naar de programma's bij deze rode club .

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokko, 80 jaar geleden

 

Op deze blog vertonen wij regelmatig video's uit de oude doos : beelden uit Europese of Amerikaanse steden die 50 tot 100 jaar achter ons liggen. Het heeft te maken met onze hang naar melancholie maar evenzeer met een priemende nieuwsgierigheid zonder dewelke je niet met de actualiteit kan bezig zijn. Tenzij je tevreden bent met geroep en geraas, dat kan ook natuurlijk, zowel bij onze vrienden met korte lontjes als bij het eigen volk dat de druk van de machteloosheid van zich afschreeuwt.

Wij zoeken  de verschillen op tussen de wereld waarin wij ons vandaag bewegen inzake architectuur, openbaar en privé vervoer, de mode, de haardracht en het menselijke gedrag dat zich niet laat verloochenen of wegmoffelen voor de camera, en wij verbazen ons over de veranderingen in onze Westerse maatschappij. Ten goede of ten slechte.

Vandaag ontdekten wij een film die in de jaren '30 opgenomen is in een grote Marokkanse stad bij de zee, toen dat land nog een Frans protectoraat was. De camera glijdt geluidloos door de straten en toont ons mensen zoals die toen leefden en gekleed rondliepen, aan de gang met hun dagelijkse bezigheden.  Nu zijn er meer Westers geklede moslims maar voor de rest, lijkt de tijd stilgestaan te hebben. Een statische maatschappij op vele vlakken. Het enige wat ontbreekt zijn de gebalde vuisten en de verkrampte haatsmoelen.  De interieurs die getoond worden, zijn die van de rijke bovenlaag en ook daar is geen evolutie in te merken.

Een stomme film, een getrouwe en geloofwaardige getuige van een stilstaande maatschappij.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jakarta - Indonesië

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelheidsremmers in Canada

 

Putten in de weg niet herstellen en de automobilist remt vanzelf

Traagjes, traagjes, anders zijn er zware kosten

En nu halen we de afbeelding weg en leggen we ze elders

 


17-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe videobeelden uit Borgerhout via Russia Today

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!