Angeltjes
21-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de stoel van Janssens. Hoe lang ?

 

Het is niet de eerste keer dat wij Bart de Wever betrappen op intellectuele oneerlijkheid, of zoals hij het zelf ironiserend noemt, mijn tjevengehalte.

Er is het gekende verhaal van het cordon sanitaire, dat Bart zogenaamd afwijst omwille van het ondemocratische karakter, maar tegelijk doet hij er alles aan Vlaams Belang (want over die partij gaat het) uit te sluiten van deelname aan het democratisch proces. Tjevengehalte, inderdaad.

Gisteravond was De Wever de centrale gast in de Kruitfabriek op Vier.  Na de première van dat programma met Janssens in de vedettenrol, was het nu aan de gedoodverfde uitdager om een spervuur van vragen te ondergaan. De toon tegenover De Wever was lang niet zo mild als bij de arrogante Janssens, maar De Wever kan dit aan, hij is niet voor niets een van de meest verbale politici die met een vreemde mengeling van openhartigheid en tegelijk plat opportunisme zichzelf en zijn partij in de gunst van de kiezers heeft gepraat. Wie vaak de lachers aan zijn kant heeft, wint de sympathie en stemmen.

Een pijnlijk moment voor de behendige tv-flamingant was de in verschillende vormen herhaalde vraag of, indien hij burgemeester wordt, hij de termijn van zes jaar zal volmaken. We gaan niet alle bochten en kronkels herhalen om u geen hoofdpijn te bezorgen, maar finaal komt het er op neer, dat De Wever de zetel van Janssens wil overnemen voor de volle zes jaar, alhoewel je nooit kan zeggen wat er intussen gebeurt ...

En er liggen belangrijke gebeurtenissen in het verschiet bijvoorbeeld met "de moeder aller verkiezingen" in 2014.  Alhoewel er geen ambitie is minister-president of federaal premier te worden. Dit was een van de vervelendste momenten uit de tv-carrière van Bart de Wever, waar hij er zich niet kon van afmaken met een grapje.

Een tjevengehalte ?  In het kwadraat, ja.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Morgen vervangt *allochtoon* door *makkak*

 

De Morgen gaat het woord “allochtoon” niet meer gebruiken in zijn berichtgeving. Dat maakte hoofdredacteur Showbizz Bart woensdag bekend in “De kruitfabriek” op Vier. Uit gebrek aan inspiratie vervangt de krant de term voorlopig terug door ‘Makkak’.

‘De redactie van De Morgen bereidt zich al een aantal weken voor op de schrapping van de term ‘allochtoon’, maar de talrijke brainstormsessies leverden nog niet veel op’, aldus hoofdredacteur Showbizz Bart. ‘Daarom houden we het voorlopig op Makkak, omdat die term in ongebruik is geraakt, en zo zijn negatieve connotatie is verloren.’

De term ‘allochtoon’ is niet de enige die sneuvelt in de krant. ‘Ook de termen “vrouw”, “gehandicapte” en “Flamingant” verdwijnen, in het voordeel van “huismeid”, “abortusoverlever” en “Vuile Fasco” ‘, verduidelijkt de hoofdredacteur. ‘Ook de term “journalist” schrappen we van de naamkaartjes van onze schrijvende medewerkers. Ter vervanging komt nu “Zelfverklaard intellectueel”.’

De Morgen overweegt om ook de woorden “het” en “de” te schrappen, omdat die een negatieve connotatie hebben sinds ze gebruikt werden in de context van “het” mongooltje en “de” Walen.

http://tvolen.be/2012/09/20/de-morgen-vervangt-allochtoon-door-makkak/

(met dank aan Wim)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goedemorgen lieve vrienden,

Wie herinnert zich Ria Valk?  Jawel, de Nederlandse zangeres die in de zestiger jaren op het podium verscheen in een cowboypak met een (speelgoed)revolver en een wit paard? Maar zij is zoveel méér dan dat: cabaretière, tv-presentatrice en actrice.  Ria werd geboren op 11 februari 1941 te Eindhoven maar het gezin verhuisde in 1949 naar Amsterdam-Oost.  Van een buurjongen leerde ze gitaar spelen. 

In 1958 won ze een talentenjacht, in 1959 werd ze tweede op een Elvis-wedstrijd.  Ze zou de volgende jaren vooral bekend worden als Elvis Presley imitator en als zingende cowgirl.  Haar eerste single “Rocking Billy” verscheen in 1960 en scoorde een vierde plaats in de Nederlandse top 40.  In het land b stond het plaatje zelfs op één.  Niet minder dan 26 weken lang was het de best verkochte single.  Het nummer betekende haar definitieve doorbraak.  Hit na hit volgden: allen waren Nederlandse rock ’n roll en hillbilly meezingers. 

Intussen was ze een veelgevraagde zangeres en gaste op televisie.  Ze was de leading lady in de eerste André van Duin-revue-revue (1970-1971). Ze verzorgde gastoptredens in de Rudi Carell-show, de Mounties, de Martine Bijl-show en de Corrie van Gorp-show..

Later legde Ria zich voornamelijk toe op het komische genre met o.a. veel carnavalhits.  Wie kent nog het nummer “De liefde van de man gaat door de maag” …, beter bekend door de vermelding van een hele voedingsafdeling van de supermarkt: “worstjes op mijn borstjes, preitjes op mijn dijtjes, carbonades en salades op mijn bil, enz.”?  Persoonlijk vind ik dat men het vrouwelijk schoon niet mag degraderen tot koeltoog, maar blijkbaar sloeg het nummer bij alcoholverdwaasde carnavalvierders direct aan.  Over smaak valt niet te redetwisten.

Eind jaren ’80 speelde ze een rol in de populaire VARA tv-reeks “Zeg ‘ns Aaa” als Annie Kalkman, de zuster van Mien Dobbelsteen en scoorde nog een aantal bescheiden feesthits.  Daarnaast verscheen er een nieuw ingezongen CD met Ria’s oude hitsingles, welke vlot over de toonbank ging.  In deze periode werkte ze samen met de Griekse componist Nikos Ignatiadis, bekend van de grootste hits van Benny Neyman.  Hieruit resulteerden enkele luisterliedjes.

Op 3 juli 1962 was Ria met Herman de Keulenaar getrouwd. Samen met hem had ze in de jaren ‘60 en ‘70 ook een aantal schoenwinkels onder de naam "Ria Valk Shoes". Nadat haar man op 5 december 1980 was overleden deed ze deze zaken van de hand.

In de jaren ’90 besloot Ria een van haar hobby’s weer eens op te pakken: ze schilderde een aantal prachtige schilderijen en maakte een astrologie-verjaardagskalender.  Tegenwoordig woont Ria een groot deel van het jaar in Zuid-Spanje.  In 2009 zat ze 50 jaar in het artiestenvak en kwam de overzichtscd “Zo is Ria” uit.  De televisie heeft haar ook nog niet vergeten: ze speelde de laatste jaren enkele gastrollen in verschillende reeksen en feestuitzendingen. 

Samen met Ria Valk (toen nog met het naturel donkerbruine haar) neem ik jullie mee in de koeienstal voor haar eerste grootste succes uit het jaar 1960: Rocking Billy.

Tot volgende week!

Dikke knuffel

Lolita

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U oordeelt zelf : Bart de Wever bij De Kruitfabriek

  

U moet nooit helemaal geloven wat wij schrijven, want dat is louter een individuele mening. U bent kritisch geneg als lezer van deze blog om uw eigen oordeel te vellen. Hieronder het integrale interview van Bart de Wever bij de zender van Woestijnvis, die mede Bart gemaakt heeft tot de  TV-flamingant die hij nog steeds is. Een uitzending met ups en downs, met enkele sterke maar ook zwakke momenten.  Lenaerts maakt het De Wever niet gemakkelijk en dat is ongebruikelijk.

Als u niet wil kijken, is het prima, maar door de tegenstander, die eigenlijk een medestander zou moeten zijn,  te observeren,  leer je hem beter kennen.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 13,2 miljard lichtjaren

 

De ruimtetelescopen Hubble en Spitzer hebben astronomen toegelaten het tot nu toe verst verwijderde sterrenstelsel te zien, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau Nasa gemeld.

Het door de ruimtetelescopen opgevangen licht begon te schijnen toen ons 13,7 miljard jaar oud universum juist 500 miljoen jaar jong was of 3,5 procent van zijn huidige leeftijd had. Anders gezegd: het deed er ongeveer 13,2 miljard jaar over om ons te bereiken. Het sterrenstelsel was minder dan 200 miljoen jaar oud toen het is gespot.

Het dateert uit de tijd toen de kosmos in transitie was van de 'donkere tijden' - toen er niets scheen en er enkel toen gevormde waterstofatomen bestonden - naar een universum vol sterrenstelsels. De nieuwe vondst opent daarom een venster naar de verste en oudste tijden van de kosmische geschiedenis, zegt de Nasa.

Het stelsel is ontdekt in vijf onderscheiden golflengten, in tegenstelling tot mogelijke andere sterrenstelsels in dezelfde leeftijdscategorie. Zij lieten zich slechts in één enkele golflengte zien. Nu gaat het om vier keer zichtbaar én één keer infrarood licht, wat volgens de Nasa de vondst meer fundament geeft.

Het licht is in principe niet rechtstreeks waar te nemen met onze huidige generatie telescopen. De astronomen profiteerden van het door Albert Einstein voorspelde effect van de zwaartekrachtlens: een enorme cluster van sterrenstelsels tussen het sterrenstelsel en ons in maakte het licht van het oudste sterrenstelsel zowat 15 keer helderder.

Bron : diverse media, behalve de koran. Dus het zal vermoedelijk niet waar zijn.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madame Elio

 

 

Grappig: Elio di Rupo heeft zich als orgaandonor ingeschreven en publiceert trots die akte tussen de rest van zijn SmoelBoekzwetserij: http://www.facebook.com/elio.dirupo

Afdrukje hieronder. Noteer dat de brave donor ''a été enregistrée au Registre national''.

't is dus toch een vrouwtje...

Marc

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clint schrapt ingevolge de instructies van De Morgen het woord allochtoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Walen zijn makkelijk ziekjes
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch vroeg bij staatssecretaris voor Sociale Zaken Courard de ziektecijfers op van de voorbije vijf jaar in de private sector. Uit de resultaten hiervan komt een vrij grote discrepantie tussen Vlaanderen en Wallonië tot uiting.
 
In Vlaanderen bedroeg het gemiddeld aantal dagen ziekteverzuim per werknemer in 2011 8,36, terwijl dat in Wallonië 10,34 bedroeg (en in Brussel 6,4). In Wallonië ligt het ziekteverzuim met andere woorden 23,7% hoger dan in Vlaanderen. Bekijkt men het beeld vanuit de verschillende provincies, dan is daar - in tegenstelling tot wat de staatssecretaris beweert – wel degelijk een regionale lijn in te trekken, zij het wel met twee markante uitzonderingen op de regel. In 4 van de 5 Vlaamse provincies ligt het ziekteverzuim onder het Belgische gemiddelde, terwijl omgekeerd in 4 van de 5 Waalse provincies dit boven het Belgische gemiddelde ligt. Alleen in Limburg ligt het ziekteverzuim erg hoog en bereikt een “Waalse” score, terwijl anderzijds in Waals-Brabant het verzuim dan weer erg laag ligt en meer een “Vlaams” profiel vertoont.
 
Op basis van de verstrekte cijfers kan ook worden berekend hoeveel er in de sociale zekerheid zou worden bespaard indien het Waalse ziekteverzuim zich op het Vlaamse niveau zou situeren. Dat levert een heel flink bedrag op, vermits daarmee 93.539.200 euro minder zou kunnen worden uitgegeven.
 
Uit een vergelijking van de cijfers in de tijd blijkt dan weer dat de kloof tussen Vlaanderen en Wallonië op het vlak van ziekteverzuim verder toeneemt. Daar waar van 2007 tot 2011 het Vlaamse ziekteverzuim met 15,5% is toegenomen, is dat in Wallonië met 21,4% gestegen (en in Brussel met 11,7%).
 
Hoewel de staatssecretaris gevraagd werd naar eventuele objectieve verklaringsgronden voor de vastgestelde regionale verschillen, blijft deze daarop het antwoord verschuldigd. Meer zelfs, volgens de staatssecretaris is er geen eenduidig beeld over de regionale verschillen. Maar dat is duidelijk veel te kort door de bocht. Met uitzondering van twee provincies, kan er immers wel degelijk van een beduidend verschil tussen Vlaanderen en Wallonië worden gesproken.
 
Dit is dus het zoveelste dossier waaruit blijkt dat Wallonië in socio-economisch opzicht slechter presteert dan Vlaanderen. Voor het Vlaams Belang vormt dit opnieuw een argument om de sociale zekerheid en de hele Belgische boel te splitsen. Pas wanneer iedereen écht de verantwoordelijkheid zal dragen voor de gevolgen van zijn eigen gedrag en beleid, zal er een einde kunnen komen aan de Waalse hangmatmentaliteit. In België is dat onmogelijk.
 
 
Anke Van dermeersch
Fractieleider Vlaams Belang Senaat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muziek verzacht de zeden

 

 

 

Volgens sommigen is dit een in-scène gezette grap. Laat ons hopen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De duwkracht van Van Peel met 54 socialisten e.a. opportunisten, voor hem

 

 

 

Als wij een opvallend of plezierig filmpje ontdekken n.a.v. de verkiezingen dan vertonen we dit graag, ongeacht de kandidaat-politicus. Whisky van Peel, de havenschepen, laat de Antwerps-Nederlandse acteur Manou Kersting  een toneeltje opvoeren als een cliché Nederlander.

Typisch Van Peel, die ooit verklaarde liever op een vlot te zitten met een Marokkaan dan met een Nederlander. De gewezen voorzitter van de CVP zit nu in een bootje met de socialisten. Zo lang hij maar zijn mandaat kan behouden, samen met die andere postjesjager, het Sprekend Kostuum.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adieu, Gladde Glenn, tot nooit meer !

 

Gladde Glenn gaat er van door.  De big boss van de federale recherche  kon de verleiding van de centjes niet weerstaan.  Binnengekomen langs de grote poort, weggeschoven onder het achterdeurtje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barman met circustalent

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat Denderleeuw !

 

 

Vlaams Belang heeft de cijfers opgevraagd van het aantal vreemdelingen en het aantal inwoners in Denderleeuw. Op 6 jaar tijd is het aantal vreemdelingen (= niet-Belgen, aantal allochtonen niet meegerekend in deze cijfers) meer dan verdubbeld: op 31 december 2006 waren er 440 vreemdelingen, op 14 september 2012 zijn er reeds 998 vreemdelingen. De symbolische kaap van 1.000 vreemdelingen zal dus eerstdaags overschreden worden. Ook de ganse bevolking in zijn totaliteit is explosief toegenomen. Op 31 december 2006 telde onze gemeente 17.544 inwoners, op 14 september 2012: 19.215.

In bepaalde buurten (Leeuwbrug, Hemelrijk, enz.) wordt het Vlaamse karakter van onze gemeente ernstig bedreigd. Vlaamse Denderleeuwenaren trekken er weg met nog meer immigratie tot gevolg. Een deel van de sterk groeiende groep nieuwkomers waant zich nu reeds in een voorstad van Brussel, en voelt niet de nood om respect op te brengen voor de taal en de manier van leven van hun autochtone buren… Nog meer immigratie naar Denderleeuw zal de samenleving in onze gemeente verder ontwrichten.

Er is dringend nood aan een ontmoedigingspolitiek. Nu worden vreemdelingen met open armen ontvangen. Het Vlaams Belang hoopt dat de kiezer op 14 oktober de SP.a-CD&V/N-VA-coalitie de rekening presenteert. Deze partijen zijn immers medeverantwoordelijk voor het huidige beleid. Kiezen voor deze partijen is meer van hetzelfde, enkel het Vlaams Belang kan voor echte fundamentele verandering zorgen. Het wordt hoog tijd voor een ander beleid.

Kristof Slagmulder

Lijsttrekker Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waaghalzen

 

 

 

 


20-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys vs Martin Schulz

 

 Europa moet recht op vrije meningsuiting verdedigen
 

Het Vlaams Belang is niet te spreken over de uitspraken van Martin Schulz, de voorzitter van het Europees Parlement, gisteren bij de ontvangst van een aantal Arabische parlementsleden. Schulz hekelde het islamitische geweld tegen de Amerikaanse film "The innocence of Muslims" - het zou eraan moeten ontbreken - maar veroordeelde vooral de film zelf: “We zijn het erover eens dat dit soort godslasterlijke films veroordeeld moeten worden. Ik veroordeel ten sterkste niet alleen de inhoud, maar ook de verspreiding van zo’n film. Die is enorm vernederend voor veel mensen over de hele wereld.”
 
Het is onbegrijpelijk en onaanvaardbaar dat hysterische geweldenaars op dezelfde lijn geplaatst worden als beoefenaars van satire, zelfs als deze amateuristisch, weinig fijnzinnig en nodeloos kwetsend zou zijn (of als dusdanig geïnterpreteerd zou worden).
 
De uitspraken van de voorzitter van het Europees Parlement legitimeren het islamitische geweld. De moord op de Amerikaanse ambassadeur heeft voor de daders het gewenste effect opgeleverd wanneer gezagsdragers als Schulz in al dan niet bedekte termen oproepen tot censuur en zelfcensuur. We komen hiermee op een hellend vlak terecht: geweldbereide islamisten zullen hierin een aanmoediging zien, en zullen niet nalaten hun acties te richten op elke andere kritiek op de islam.
 
Martin Schulz heeft misbruik van zijn functie gemaakt om zijn hoogst persoonlijke mening met die van het Europees Parlement te verbinden. Hij had zijn islamitische gesprekspartners erop moeten wijzen dat in de Europese lidstaten het recht op vrije meningsuiting grondwettelijk gewaarborgd is, en dat ditzelfde recht ook opgenomen is in het Europese Handvest van de grondrechten en het Europees Verdrag voor de rechten van de mens. Hij had m.a.w. duidelijk moeten maken dat er niet gemarchandeerd kan worden met de vrijheid van meningsuiting.
 
Het zou overigens interessant kunnen zijn om meer te vernemen over de democratische geloofsbrieven van de Arabische parlementsleden die gisteren bij de voorzitter te gast waren: wat zijn bijvoorbeeld hun opvattingen over godsdienstvrijheid, over de gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen en over de scheiding tussen kerk en staat?
 
Philip Claeys,
Europees parlementslid

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie -20 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Richard Siegfried :  Voor Jozef de witte CGKR :

Lees dit eens op Elsevier.nl:Extreem gewelddadig

De demonstraties in andere islamitische landen waren ook extreem gewelddadig. Niet alleen de Amerikaanse, ook Europese ambassades werden aangevallen. Westerse diplomaten worden nu als soft targets gezien. Ze zijn buiten het ambassadegebouw zeer kwetsbaar. Deze acties kunnen de diplomatieke betrekkingen met de islamitische landen in gevaar brengen.

Wat willen de geweldenaars? Allereerst willen ze critici van de islam vrees aanjagen. Daarnaast willen de militante groepen de diplomatieke betrekkingen met de westerse landen onder druk zetten. Ook willen ze het Westen onder druk zetten om de kritiek opde islam strafbaar te stellen. Zijn ze succesvol? Op internationale fora voeren islamitische landen in toenemende mate druk uit om onder het mom van islamofobie kritiek op de islam strafbaar te stellen.

Dat is een zeer gevaarlijke beweging: eerst plegen radicale moslims geweld en vervolgens vragen islamistische regeerders aan de wereld om de vrijheid van meningsuiting te verbieden - of zodanig te beperken, dat de kritiek op de islamitische traditie en de islamitische leer onmogelijk wordt. In werkelijkheid zijn het de islamitische landen die de vrijheid van meningsuiting moeten respecteren en hun burgers moeten onderwijzen in vrijheid.

Daarom is de actie van de Amerikaanse regering om YouTube te vragen of ze de gewraakte film willen verwijderen, een buitengewoon domme en gevaarlijke zet. Niet de amateuristische komische film, maar het intolerante fanatisme bij radicale moslims moet worden aangepakt. Wie vandaag voor het islamitische tuig buigt, bevordert alleen maar het islamitische terrorisme.

Afshin Ellian

*****

Het centrum D'Hondt/ Leman en nazaten.

Dit genootschap van de slechte wil heeft CVP-roots. Vergeet de oprichster Paula niet, waarna geconsolideerd door het blauwe bedrieg- en leugenkonijn.

Van CVP-ërs is geweten dat zij, wanneer ze niet over het bed een aanverwanten lullen, katholieker zijn dan de paus. Het besproken bedrijf is serieus uitgegroeid en kost dan ook een bom duiten die in deze crisistijd ergens anders beter zouden besteed worden. Maar kom het schaft werk aan alochtonen. Het is daar of OCMW of leefloon. De slotsom is wij betalen. Wij betalen ervoor om gekoejoneerd te worden. Wij betalen ervoor om ons in het gezicht te laten slaan, onze vrijheden af te laten pakken ook al zijn ze gewaarborgd door de G.W. We weten nu wel dat die artiesten die achter het Italiaanse strikje lopen die grondwet toch maar iets vinden dat tijdelijk moet kunnen worden afgeschaft en voor de rest genegeerd moet worden. Zij laten zich niet horen of zien want oktober staat in de deur en verschillende van hen waarschijnlijk ook aan de deur na de volgende zwarte zondag.Ze willen zich niet geconfronteerd zien met de maatschappij die zij de nek hebben omgewrongen en in handen gegeven van het krapuul.Guido Westerwelle, de minister BuZ van de BRD zei deze morgen nog:" We gaan de strafwet art. xxx niet afschaffen of omvormen want de vrijheid van meningsuiting is heilig en daar kan niet aan getornd worden." Ik zeg bravo ! Maar onmiddellijk daarop, de kers op de taart: " Maar wanneer bepaalde geschriften of woorden dergelijke turbulensen uitlokken moeten we toch voorzichtig zijn."Pattat, daar ligt het. Er wordt overal waar die baardelijke moordenaars(*) actief zijn , warm en koud geblazen.Zoals ik hier in dit blog, enkel hier en nergens anders, lees dat een grote en uitgelezen kans voorbij gaat om aan te tonen dat niet alles aan één bepaalde groep aanhangers van een middeleeuws fenomeen kan toegelaten worden. Integendeel, ook hier wordt er gelijktijdig getrokken en gestoten, 'want het is toch maar een kleine minderheid die zich manifesteerd.'De vraag waar is en wat zegt dan wel die overgrote meerderheid van die bevolkingslast over die baldadigheden ? Die wordt niet hardop gesteld. Oorverdovend stil is het bij hen en onder de rode banier . Of hoorde ik toch een zwak geritsel in een van de ochtendkranten ?Iemand sprak zelfs over een verloren gegane generatie. Diezelfde vedette is het antwoord vergeten. Klaarblijkelijk is hem de schuld van de democratische pers niet bekend ?Een pers die op buik en knieën de politiek volgt tot in het absurde. Wiens bestaan het is te spreken en toch zwijgt, is even schuldig. Maar ja, pers, politiek en deonthologie. (*) Wordt er nog over de vermoorde Amerikaanse ambassadeur en zijn drie medewerkers gesproken. Zou je daar ook voor vervolgd worden ? Een mens weet toch maar nooit. 

Daniel

*****

Geachte redactie. 

Na wat verdiepende lectuur gedaan te hebben in de taferelen van afgelopen week moet één zaak vastgesteld worden: “Men speelt hier in dit land met vuur, gevaarlijk vuur”.

Nemen we om te beginnen dat centrum bemand door overbodige ambtetantenaren, een centrum wat zich bezig houdt met het vernederen van het eigen Vlaamse volk. Hoe doen ze dat ? Heel eenvoudig, ze onderdrukken de ideologie die een volk koestert, ze willen de eigen westerse beschaving verplichten zich te onderwerpen aan een onderontwikkelde ideologie, een gewelddadige ideologie, ze willen iedereen verplichten die gewelddadige ideologie te accepteren zelfs te respecteren iets waar ze uiteraard nooit in zullen slagen.

Maar wat is nu aan dat centrum zo gevaarlijk? Wij burgers kunnen het niet afstraffen, de politiekers hebben hun verantwoordelijkheid afgeschoven naar dat centrum hierdoor kunnen zij niet afgestraft worden in het stemhokje en daar dat centrum nergens voorkomt op een stembrief lopen zij, de politiekers rond met zuivere handen want de burger kan niets ondernemen tegen dat centrum.  dat zich ongenaakbaar, onschendbaar voelt ;  het wordt bemand door een stelletje  onbenullen met een zeer groot ego.

In ons land moeten dagelijks honderden politiemensen hun leven riskeren om een bende geweldplegers aan te pakken, ook hierbij laten de politiekers weer het vuile werk opknappen door huisvaders/moeders want zij, de politiekers, zijn te laf om nu eens duidelijk te maken aan die geweldplegers :  “Aanpassen of opkrassen want hier gelden onze normen, waarden en wetten en dat zijn bij deze seculiere wetten”.

Op 14 oktober kunnen wij Vlamingen daar iets aan doen, gewoon de juiste partij een stem geven die dat problematisch punt hoog op de agenda heeft staan en dat is enkel en alleen het Vlaams Belang, laten we nu eens eenmaal massaal op het VB stemmen dan komt er aan die gewelddadige leefloners op ons grondgebied heel snel een einde, dan zullen de valiezen van die vernielers en geweldplegers snel ingepakt worden, gevolg: een sterke stijging van welvaart, veiligheid en leefbaarheid in Vlaanderen. 

Jean

*****

Dromen

Ge moet zelfs nog niet twijfelen. De gekwetsten krijgen opnieuw de volle laag en zullen eens te meer laten merken , dat ze helemaal geen gevoel voor humor hebben .

De aanleiding komt uit Frankrijk waar het tijdschrift Charlie Hebdo zopas is verschenen met Mohammed-cartoons . Ge kunt er bv de (getekende) blote ballen van hun profeet bewonderen en tekstbalonnetjes , waarop te lezen " hou je van mijn billen ? ".

Dat is nog een groter schandaal dan het publiceren van Britse blauwbloedige blote tieten. Nog meer dramatisch, het is zowaar een kaakslag voor onze witte jef  van het centrum voor gelijke fratsen. Onbegrijpelijk voor de Jef , dat het uit een land komt waar rood troef is. Ik hou mijn hart vast en hoop dat er geen doden te betreuren vallen bij deze nieuwe test voor het behoud van de vrije meningsuiting. Dat er protest komt staat vast. In het ergste geval zie ik enkele tientallen JoNgErEn, die toevallig over wat vrije tijd beschikken, wereldwijd en in Borgerhout op de stoep vreedzaam betogen onder het waakzaam oog van de kwartier-agent.

Het wordt de hoogste tijd dat die Koran-geleerden hun middeleeuwse brochure gaan aanpassen en enkel de teksten overnemen die bruikbaar kunnen zijn voor een religie , zoals verdraagzaamheid , liefde , hoop, respect , niet stelen , niet doden enz enz en hun fantasiekes , de vuilbak inkieperen ! Ik heb echter mijn twijfels of liefde , respect , verdraagzaamheid enz wel terug te vinden zijn in hunne originele Koran.

René

*****

Kapo Schulz veroordeelt het "filmpje"

Lees dat de niet verkozen duitse socialist voorzitter van het verfoeilijke eurabia zijn verontschuldigen uitspreekt. Het piepeltje dat niet in mijn naam spreekt noch in naam van miljoenen (oud europeanen) denkt dus dat het leuke filmpje verschrikkelijker is dan de lynchpartijen op onschuldige Amerikanen.

Berlusconi had tenminste ballen aan zijn lijf (ook letterlijk in zijn geval) door dit gedrocht een Kapo te noemen. Ook onze goede man Nigel Farrage is niet te spreken over den Duits. Ik stel me al langer de vraag wat het nut is van dit Europa met Sovjets en leeggangers als Grieken en tutti quanti.  Gelukkig weten we allen dat dit kunstmatige (dictatoriaal gestuurde) boeltje is als de reus op lemen voeten, eerst valt de euro en dan de rest.

Het enige gevaar is de stomme en lompe kiezer die de ex-papzak opvrijt, die leperd is voor MEER europa (naast al het andere dat hij en de media handig verzwijgt). Het zou nog erger kunnen worden als in Nederland waar iedereen voorbijging aan het feit dat mijnheer Wilders zeer goede argumenten had tegen de euro en vanzelfsprekend tegen Europa, hij noemde het huidige ondemocratische Europa, edoch de domme lompe kiezer...

Weet niet of het het fragment met de dhimmi Schulz een lang leven is beschoren, het was nu al op veel plaatsen gewist.

Martin V.

*****

Volgens de normen van 'de morgen' mogen wij de benaming allochtoon niet meer gebruiken! Ze zijn naarstig bezig met stemmen sprokkelen, de rooien!Mogen wíj dan nog autochtoon genoemd worden?  Moeten we binnenkort de naam varken wijzigen, onze honden anders betitelen? De allochtonen houden blijkbaar niet van die lieve dieren, dus zou men denken zoals de rooien denken en schrijven: stoot de allochtonen toch niet tegen de borst, we hebben hun stemmen hard nodig.

Christina

*****

Hoflack en het vogeltje

De meest talentvolle Vlaamse humoristen hebben alle mogelijke pogingen ondernomen om een glimlach te toveren op het gelaat van Hoflack. Het mocht niet baten ,het gelaat bleef strak zoals bij een eeuwenoude mummie. Sedert hij als rode ridder , regelmatig Angeltjes leest en steeds weer met zijn rode neus op feiten wordt gedrukt , die haaks staan op zijn ideologie ,kan deze man zijn verbittering niet meer verbergen. Stel je voor dat deze sympathieke foto zou prijken op een verkiesbare rode plaats , wie zou daar voor stemmen ?Het zou weliswaar een eerlijk toekomstbeeld zijn , een afdruk van ons allemaal , indien de rode smartlappen aan het roer zouden blijven.

René

*****

Uit het rijkgevulde programma van de Open-VLD 

Men moet maar eens pogen een objectieve mening te geven in HLN, en gegarandeerd staat het er NIET op! De provider heeft de lessen goed gevolgd!

Christina

*****

De Europese communist Schulz ...

 heeft zich in het EU parlement uitgesproken voor de moslims, tegen de kritiek etc. in de lijn van het CGKR betreffende het idiote filmpje. Ik heb het te laat gezien tijdens het zappen en probeer het op youtube te vinden, maar daarvoor is het waarschijnlijk nog te vroeg. Ik geef applaus voor Berlusconi met zijn uitspraak:
 "Signor Schulz, so che in Italia c'è un produttore che sta montando un film sui campi di concentramento nazisti: la suggerirò per il ruolo di kapò. Lei è perfetto!“
 De verbeten smoel van die vent laat vermoeden dat hij een haatbol is.
 Als ge zijn cv bekijkt op Wikipedia wordt het duidelijk dat hij geen al te groot licht was op school. Na zijn middelbare studies te beëindigen zonder "A-levels" te behalen (nodig om hogere studies te volgen) is hij eerst leerling verkoper van boeken geweest, daarna heeft hij zelf een boekenwinkel gehad. Vanaf zijn 19de werd hij lid van de SPD, een socialistische partij natuurlijk, langs die weg is hij burgemeester van Würselen in Noord Rijn Westfalen geworden. Daar heeft hij een ontspanningscenter laten oprichten dat voor veel controversie heeft gezorgd vermits er daarvoor niet genoeg geld in het budget was. Maar zo kennen we de socialisten, geld uitgeven en de nering naar de tering zetten inplaats van het omgedraaide. Op 18 mei 2009 heeft hij een eredoctoraat gekregen van de universiteit van de Technische Staatsuniversiteit van Kaliningrad.
 In januari van dit jaar is hij dan als führer, oh verontschuldig mij, als president van het EU parlement verkozen. 
 http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Schulz#President_of_the_European_Parliament
 Het plaatje is perfect: een niet al te groot Duits licht die onze westerse waarden verloochent en de islam vereert en verdedigt. Wat kan men anders verwachten van op communistische leest geschoeide socialisten.
 Niet alleen met Berlusconi heeft de man een probleempje gehad maar ook met Godfrey Bloom die gevraagd werd om het halfrond te verlaten en wanneer de Brit terecht weigert wordt de zitting voor vijf minuten onderbroken en Bloom wordt door drie bodes naar buiten begeleid. Zeer democratisch nietwaar. Zo roepen al die klootzakken toch om hun censurerende uitspraken te steunen. Nee gvrd!  Dat zijn zuivere nazipraktijken. In een parlement waar de leden de ultieme vrije meningsuiting moeten hebben wordt dit niet toegelaten en dat is een schande.
 http://www.youtube.com/watch?v=Lb8r6rvcgxA&feature=fvsr
 De rotzakken hebben de democratie gewurgd en nu met de hulp van de islam gaan we duistere tijden tegemoet.

Maryse

*****

 

Zo hadden we het nog niet bekeken.

In een opmerkelijk opiniestuk in de Standaard van 19 september benadert ene Saligram Narayanrao Balagangadhara (

De goede man is directeur van het India Platform en hoofddocent vergelijkende cultuurwetenschap aan de Universiteit Gent.Hier kunt u het artikel (nog?) lezen: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120918_00301001 Ik weet niet of het nog lang op de pagina van De Standaard blijft staan en daarom voel ik mij verplicht de twee stellingen die hij verdedigt hier samen te vatten.

(1) Hij zegt onder andere dat wat een religieus symbool is voor de ene, dat niet is voor de ander. Voor hem als heiden symboliseert noch het kruis van de christenen, noch de profeet Mohammed van de moslims ook maar iets. Iets is alleen een religieus symbool binnen de grenzen van een bepaalde religie. Als de moslims van de ongelovigen eisen dat zij respect opbrengen voor symbolen van de islam, dan vragen die moslims eigenlijk dat die anderen zouden meegaan in hun geloof. Eigenlijk is dat - en dat is nu mijn persoonlijke mening - een zeer hard standpunt. Dat zou betekenen dat het kruis, dat in Vlaanderen eeuwenlang symbool stond voor de godsdienst van de mensen die hier leefden, vandaag voor Vlaamse ongelovigen geen enkel respect meer zou mogen verdienen. Ik heb het er een klein beetje moeilijk mee, maar als je consequent wilt zijn, dan moet het maar: een kruis is maar een kruis en andere mensen moeten mij niet komen zeggen wat ik van dat kruis moet vinden.

(2) Als de moslims niet willen dat zij beledigd worden, moeten zij ook geen andere godsdiensten beledigen. Hij zegt: "Al eeuwen behoort het tot de kern van de islam om de Indiase tradities (het hindoeïsme, jaïnisme, boeddhisme) te beschrijven als afgoderij en valse, duivelse religie." Zijn slotconclusie: de wereld moet de moslims behandelen als een uitzonderlijke religieuze gemeenschap, gelijk aan geen en superieur aan allen. Het gaat erover dat een religieuze groep, die zich superieur acht aan alle anderen, eist dat heel de wereld de waarheid van die overtuiging zou onderschrijven.

Drs. Johan Arendt Happolati

*****

WIKIPEDIA 2035

Het CGKR bleek zijn nut bewezen te hebben in Vlaanderen, toen een wingebied van België, en werd in 2018 nóg machtiger toen de nieuwe opgerichte IEUSSR het als binnenlandse geheime dienst introduceerde.

Het zeer nuttig politiek apparaat, overgenomen door de Commission on International Religious Freedom (CIRF), de godsdienstpolitie van de IEUSSR had naar verhouding veel meer medewerkers in dienst dan de Gestapo destijds. De lengte van het CIRF -archief waarin alle informatie over de bevolking was opgeslagen, bedroeg in 2025 maar liefst 280 kilometer. Tienduizenden agenten en verklikkers hielden de Europese bevolking in de gaten. Goede vrienden of zelfs echtgenoten van verdachte mensen werden door de CIRF, de opvolger van de beruchte CGKR, geronseld om informatie door te spelen. Critici van het regime werden in de gevangenis gezet of, indien bekend, uitgewezen.

Stradi

*****

Wat komr er in de plaats van allochtoon ? Profiteur ?  

Geachte redactie.

-Schijnhuwelijken.(om gergulariseerd te geraken)

-Schijnerkenningen (van kientjes!)

-Schijnadressen (om meer poen te vangen)

Nu zijn er ook de allochtoonse schijnzelfstandigen die de sociale kassen leegroven.

Blijkbaar is het achterlijk zootje wel slim genoeg om te weten waar het moet zijn en wat het moet doen om gratis aan de bak te kunnen komen. Dat het daarbij de welwillende hulp krijgt van de linkse vrienden om de juiste deur te vinden staat buiten kijf.

Het zijn die linkselingen die de verdere ondergang van het avondland in stand houden. De bevoegde diensten van de sociale kassen luiden de alarmbel omdat het gewoon niet meer doenbaar is. Dat hier voor de elfendertigste keer de "schijn" open deur ingetrapt wordt bewijst overduidelijk dat onze misleiders er hun edele delen aanvegen en het schijnprobleem negeren. Het behoud om het postje is veel belangrijker dat de strijd opnemen tegen de struikroverij op sociaal vlak.

In de schijnwerpers staat ook de dagelijkse prietpraat van gekende en minder gekende poco kwijlzakken die mekaar dood en verderf toewensen. Ook zijn er onder hen die komen balken dat ze niet meer opkomen als de kiezer hen een onvoldoende geeft ,zo is er de keizer van Leuven die deze intentie koestert. Hopelijk houdt hij woord en verdwijnt zijn hoekig bulldog smoelwerk uit het straatbeeld.

Ook Carl Devlies, ooit minister van de fraudebestrijding geweest onder de leiding van Leterme en evenveel resultaten geboekt als Ulla Werkbroek van LDD, zou zich terugtrekken uit de politiek. Nog in Leuven heeft geil Rikske (Rik Daems) klacht neergelecht tegen onbekenden omdat zijn bijna levensgrote verkiezingsborden met zijn slijmtronie verdwenen zijn. Dankzij dit proces-verbaal heeft de smurf nu een verhaal !

Voor de rest zijn er nog een rits federale knoeiers die latenweten een "schijnworp" naar de burgemeestersjerp te doen. Ook opgemerkt is de fameuze verandering die in de teksten van de linkse op toiletpaier gerecycleerde krant  De Morgen in de onmiddellijke toekomst van kracht zal worden. Het woord "allochtoon" is er vanaf nu TABOE ! Gedaan met deze denigrerende aanspreektitel die tafelschuimers, criminelen en ander tuig van meestal prachtige oorsprong meekregen. Hoe ze het bij de rode ratten nu gaan verwoorden, is niet geweten ... misschien is "profiteur" een goede hint jongens!

In de V.S. is de actrice die meespeelde in het fameuze filmpje dat de rochelaars zo ambetant maakt tot de vaststelling gekomen dat ze zich  "schijnbaar" laten inpakken heeft. Na twee weken is het wicht tot de conclusie gekomen dat het toch niet strookt met haar gedachtengang. Hypocrisie is schijnbaar nog steeds bestaande !

In Borgerhout tenslotte schijnt de rust weergekeerd te zijn alhoewel er schijnbaar nog islam electriciteit in de lucht hangt. Zo, buiten schijnt de zon, en dat is gelukkig  echt!

mvg - Senior

*****

CGKR op de goede weg.

Consequent en objectief als Yoessoef al-Witte altijd is, zal hij beginnen met de meest hatelijke pagina’s van Facebook aan te pakken, deze die oproepen tot moord op ongelovigen en genocide op het Joodse volk. Yoessoef is een moedig man, zo bout zijn Islamitische vrienden durven aan te pakken.

Wes Hardin.

*****

Evolutie

De betekenis van evolutie wordt gegeven als bv. ontwikkeling, geleidelijke ontwikkeling, vorming en geleidelijke vorming. Er is een evolutie aan de gang, al een hele tijd, ze is zeer geleidelijk begonnen en daardoor was ze niet erg opvallend van bij het begin. Maar het tempo wordt nu langzamerhand sneller en de evolutie is daardoor ook duidelijker zichtbaar. De evolutie die we nu meemaken gaat van een veelvoud naar een eenvoud, wat in feite een achteruitgang is en het tegengestelde van het begrip evolutie.

We evolueren van een multicultuur naar een monocultuur, en die laat geen ruimte voor iets anders. Cultuur zal dan ook niet meer zijn wat wij nu onder cultuur verstaan, dwz alles wat mensen hebben voortgebracht om de vele aspecten van het bestaan te verfraaien en naar een hoger niveau te tillen, kortom de dingen die een genot betekenen op vele vlakken voor vele mensen. Al dat zal verdwijnen en in de plaats zal een monocultuur overheersen, onder dwang, de naam cultuur onwaardig vermits er geen plaats is voor evolutie en verscheidenheid. Het monotone zal als het ware de tijd doen stilstaan. De oorzaak ligt bij de multicultuur maar dat blijven de voorstanders ervan halsstarrig ontkennen.

Maryse

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB

 

 

 

VRT Nieuws wil kiezer zo goed mogelijk informeren

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakistaanse advocatuur bestaat ook maar uit klootjesvolk

 

 

 

U ziet in dit stukje prachtreportage enkele honderden Pakistaanse advocaten aan de slag die protesteren tegen "het filmpje" u weet intussen welk. De "meesters "rukken op en roepen slogans zoals "Weg met Amerika" en "Wie een vriend is van Amerika, is een verrader".

 Je zou veronderstellen dat deze lieden die tot het intellectuele kruim van hun Prachtland behoren zich met enige reserve zouden opstellen tegen de zogenaamde beledigingen van de profeet, maar driewerf helaas, ook "de meesters" geven blijk even kortzichtig en dom te zijn dan de dompelaars. Massale hersenspoeling noem je zoiets. Ik vind het griezelig. En uitzichtloos. Ze kunnen, wat mij betreft, ontploffen, de "meesters".

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

"De N-VA is voor een warm, sociaal en multicultureel Vlaanderen en distantieert zich van hen die immigranten louter als een probleem zien."

Peter De Roo (Nv-A - West-Vlaanderen)

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/120920_NVA_migratie_WVl

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorzitter EU-parlement veroordeelt het filmpje

 

 

Als het op kruipen voor de Arabieren en hun slaafjes op aan komt, kunnen we rekenen op de socialisten en extreem-links. We zien het in eigen land, het is in Europa zeker niet anders. Links kan enkel overleven dankzij de electorale steun van de aanhangers van de religie van de vrede.

De socialistische voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, staat hier schouder aan schouder met twee heren in typische klederdracht en het domme filmpje wordt in krachtige termen veroordeeld. Het kunnen alleen maar simpelen van geest zijn die zich druk maken om zo'n minderwaardig product.

Ray




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!