Angeltjes
26-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.84% Antwerpse OCMW-klanten hebben niet-belgische achtergrond

 

Fractievoorzitster VB in OCMW-raad Chris Luyckx: “Antwerpen moet minder aantrekkelijk gemaakt worden voor immigranten. Geen equivalent leefloon meer toekennen aan asielzoekers, geregulariseerden en gezinsherenigers, enkel materiële steun!”
 
Uit het jaarverslag 2011 van het OCMW Antwerpen bleek reeds dat de zogenaamde equivalente leefloners met 10% (van 4120 in 2010 naar 4570 in 2011) zijn gestegen. Het equivalent leefloon is de financiële steun die personen ontvangen die geen recht hebben op leefloon. Het betreft bijna uitsluitend immigranten die een verblijfsvergunning hebben bekomen via regularisatie, asiel of gezinsmigratie.  

Uit een nieuw antwoord op een vraag van Chris Luyckx, fractievoorzitster van het VB in de OCMW-raad, blijkt nu dat nauwelijks 16% van de OCMW-cliënten het Nederlands als moedertaal heeft (cijfers mei 2012). Dit wil dus zeggen dat 84% van de personen die door het OCMW gesteund worden een vreemde achtergrond heeft.

“Deze percentages duiden nogmaals aan dat de armoede in Antwerpen wordt geïmporteerd. In versneld tempo zijn we het OCMW van de wereld geworden. De te grote toestroom verhindert inburgering en activatie, zodat grote groepen immigranten lange tijd ten laste van het OCMW blijven. Er is dringend nood aan het indammen van de immigratietoevloed.” aldus Chris Luyckx.

Chris Luyckx stelt voor om geen equivalent leefloon meer toe te kennen aan asielzoekers, geregulariseerden en gezinsherenigers, maar enkel nog materiële hulp, kost en inwoon dus. "Dit zal het OCMW niet alleen een besparing opleveren, maar ook de aantrekkelijkheid van Antwerpen doen afnemen voor nieuwe immigranten.", stelt ze.  

Op weg naar het OCMW

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onmiddellijke inningen verkeersovertredingen: Vlamingen alweer de dupe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Via een parlementaire vraag vroeg Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch een aantal gegevens op over de verdeling over de gewesten van de onmiddellijke inningen die worden verricht bij verkeersovertredingen. Uit de resultaten van deze gegevens blijkt dat de Vlamingen andermaal de zwaarste last mogen dragen en bij de betaling ervan dan ook nog eens de beste leerling van de klas zijn. Wallonië is voor de zoveelste keer de zwakke schakel in het verhaal.
 
Voor de eerste helft van 2011, maar ook voor de voorgaande jaren, blijkt dat Vlaanderen, met 57% van de bevolking goed is voor niet minder dan 72% van het aantal onmiddellijke inningen voor verkeersovertredingen. Brussel vertegenwoordigt 9% en Wallonië niet eens 19%.
 
Bij de bedragen die daarvoor door de overheid worden geïnd liggen de wanverhoudingen iets minder scherp, maar toch betaalt Vlaanderen nog altijd veel meer dan verantwoord zou zijn in functie van zijn bevolkingsaandeel: 68% komt uit Vlaanderen, 10% uit Brussel en 22% uit Wallonië.
 
Dit (lichte) verschil in de verhoudingen tussen enerzijds het aantal onmiddellijke inningen en anderzijds de daarvoor geïnde bedragen is te wijten aan het feit dat het bedrag per (correct en tijdig betaalde) onmiddellijke inning in Vlaanderen een stuk lager ligt dan in Wallonië en Brussel. In Vlaanderen wordt gemiddeld 70 euro geïnd per overtreding, terwijl dit in Wallonië rond de 100 euro en in Brussel rond de 95 euro schommelt.
 
Een merkelijk verschil is er ook te merken wat het betalen van de opgelegde boetes betreft. In Vlaanderen betaalt ongeveer 85% van de betrapte overtreders correct zijn boete; in Wallonië is dat slechts 75% en in Brussel zelfs maar 72%.
 
De conclusies liggen voor de hand en bevestigen ook op dit vlak wat we al veel langer weten. Er heerst een andere rechtscultuur en een ander verbaliseringsbeleid in Vlaanderen dan in Wallonië. Enerzijds zijn er merkelijk meer verbaliseringen in Vlaanderen, wellicht ook voor lichtere overtredingen, wat het lagere gemiddelde bedrag per onmiddellijke inning in Vlaanderen zou kunnen verklaren. Anderzijds zijn er veel minder verbaliseringen in Wallonië ten gevolge van wellicht een lakser beleid, waardoor meteen ook de zwaardere gemiddelde sanctioneringen zouden kunnen worden verklaard (doordat alleen zwaardere overtredingen worden aangepakt). Tegelijk stellen wij een veel minder grote burgerzin in Wallonië en Brussel vast dan in Vlaanderen wat het betalen van de onmiddellijke inningen betreft.
 
De politieke besluiten liggen dan ook voor de hand: een andere rechtscultuur, een ander verbaliseringsbeleid en een andere burgerzin vragen een aangepast beleid. En dus een splitsing van ook deze materie.
 
Anke Van dermeersch
Fractievoorzitter Vlaams Belang-senaatsfractie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Foire musulmane* in Bruxelles

 

Wij hebben het voor een aantal maanden reeds gehad over de *Foire musulmane*, de moslimbeurs die na Parijs nu ook in Bruxelles de poorten van de souks zal openen om de broeders en zusters een goed thuisgevoel te bezorgen.

Het gaat niet enkel om textiel en dranken voor de moslims, want de gewaden waarin deze lieden zich hullen zijn al eeuwenlang onveranderd dezelfde van snit en stof.  Ik zie geen Arabische Dries van Noten, laat staan een semi-lesbische Coco Chanel optreden als trendsetter voor een modieuze moslimlook. Idem dito voor de drank. Behalve als er stiekem kan gepimpeld worden in toeristenhotels, zoals dat bijvoorbeeld in Dubai schering en inslag is, want daar zie je de rijke Arabieren (er zijn er geen anderen in dat deel van de Verenigde Emiraten) zich te pletter zuipen en contact zoeken met Westerse toeristen om een naief vrouwtje aan de haak te slaan. Desnoods tegen betaling aan mijnheer de echtgenoot ...

Terug naar La Foire musulmane.

Deze week is de MR plots ongerust geworden over de aanwezigheid van radicale islamieten op deze ‘Foire Musulmane de Bruxelles’, en staan de krantenkolommen vol over deze islamitische beurs, die voor het eerst in Brussel wordt georganiseerd. Merkwaardig, want reeds op 20 juli jongstleden liet Vlaams Belang via een doodgezwegen persbericht weten dat het in het Brussels Hoofdstedelijk Parlement een interpellatieverzoek hieromtrent had ingediend, maar dat dit door Brussels minister-voorzitter Picqué werd onontvankelijk verklaard.
 
Wanneer we de lijst van sprekers of deelnemers aan de conferenties op deze bijeenkomst bekijken, zo stelde Vlaams Belang reeds meer dan twee maanden geleden, moeten we vast stellen dat niet alle sprekers een even onbesproken reputatie genieten. Zo is er bv. een spreker, een Parijse imam, die reeds eerder in opspraak kwam doordat hij audiocassettes met zijn ‘preken’ er op verkocht, waarin hij zwaar en zeer beledigend uithaalde naar de Joodse bevolking.  In een ronduit antisemitische preek, onder de titel  “La Palestine, histoire d'une injustice” betitelde hij de Joden bv als een volk van slavendrijvers, en als “le top de la trahison et de la félonie”.

Een tweede spreker op de “foire” werd  eerder de toegang tot de Verenigde Staten ontzegd, wegens zijn steun aan de gewapende arm van Hamas. Bij de voorbije ‘foire’ in maart jongstleden in Parijs, grotendeels georganiseerd door dezelfde personen als hier in Brussel, werden ook heel wat genodigde sprekers de toegang tot het land ontzegd, door de Franse bevoegde minister Claude Guéant.
 
 
Vlaams Belang hoopt alvast dat gezien de aandacht die de radicale moslimbeurs nu (eindelijk) krijgt,  tenminste de federale overheid  - in tegenstelling tot de Brusselse hoofdstedelijke regering - haar verantwoordelijk niet zal ontlopen, en er nauw op zal toezien dat moslimextremisten tijdens de ‘Foire Musulmane’ geen vrije tribune krijgen, om de gemoederen in Brussel opnieuw verder op te hitsen.

Vrij naar Dominiek Lootens


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe makkelijk centjes te verdienen, zelfs in de petoet ?

 

Hoe makkelijk centjes te verdienen, zelfs in de petoet ?   Neen, niet voor jullie, brave Angeltjesvrienden, jullie mogen enkel afdokken, maar voor Tuig & C°.

Het voorbeeld werd vandaag gegeven door een van de meest gevreesde criminelen die dit onland telt. Even gevaarlijk in de nor, dan in de maatschappij. Wij hebben het over de genaamde Farid le Fou, de gek, de waanzinnige, de oncontroleelbare die sinds 2006 niet minder dan 34 keer verhuisd is van de ene gevangenis naar de andere. Enkel en alleen omdat hij door zijn agressieve gedrag de cipiers en het overige personeel van de gevangenissen het leven tot een hel maakt.  Bedreigingen, verwensingen, en als het kan fysiek geweld ; het gaat zover dat er stakingen dreigen omdat de gevangenisbewakers de strapatsen van deze gevaarlijke zot niet meer nemen en geloof ons, cipiers zijn dezer dagen heel wat gewoon.

Maar nu krijgt Farid le Fou een vast verblijf in de jail van Jamioulx waar hij nog nooit verbleven heeft.  Een rechter uit dit circusland heeft  recht gesproken na de klacht van Farid tegen de Belzieke staat omdat hij teveel moest verhuizen en de kans niet kreeg zich deftig te settelen. Je moet maar lef hebben, als meest gevreesde gevangene om een proces te beginnen tegen de staat.  In dit schandland is alles mogelijk.

Nu krijgt de sukkelaar een éénmanscel èn enkele privileges als toetje. Indien aan de wens van de klager niet voldaan wordt zal de Belze belastingbetaler aan deze woestijnvos 500 euri per dag  smartgeld moeten ophoesten.

Blijkbaar is het in dit zieke land voor allochtoonse criminelen en tafelschuimers makkelijker om 500 euri daggeld los te peuteren dan een autochtoon die zijn levenlang gewroet en betaald heeft voor alles en nog wat en het met 1000 euri PER MAAND pensioen moet zien te rooien.
Met dank aan de linkse kerk en haar dienaars.

Senior & Ray (in gemeenschappelijke verontwaardiging)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 871)

 


Volgens de nieuwsberichten van vandaag is het opnieuw boel met het spoorvrachtverkeer in de haven van Antwerpen. Gisteren reden er nog enkele vrachttreinen en was de staking zogenaamd gedeeltelijk maar vandaag zou er waarschijnlijk geen enkele van de normaal geplande 250 treinen nog rijden. Hierdoor worden er honderden bedrijven benadeeld die de verwachte goederen niet zien aankomen. Welke enorme schade door deze absurde staking wordt toegebracht zal de vakbonden zoals steeds worst wezen.

Het dramatische is dan nog dat deze staking geen enkele zin heeft. Het gaat hier niet over het verlies van werkplaatsen, nu niet, noch in de toekomst. Het is er de syndicaten alleen om te doen dat ze niet akkoord gaan dat de spoorwegen worden gereorganiseerd en dat de treinbemanningen naar een andere dochter van de spoorwegen worden overgeplaatst. Volgens de vakbonden zou het statuut en de arbeidsvoorwaarden kunnen veranderen en dat pikken ze niet.

Wat ze wel pikken en reeds gedurende jaren is het geld van de belastingbetaler. Het vrachtvervoer bij het spoor is reeds vele jaren chronisch ziek en kost de gemeenschap fortuinen. Nu men deze financiële aderlating wat wil verminderen door bepaalde reorganisaties door te voeren, liggen de vakbonden dwars. Ze willen dat ze verder het geld van de belastingbetaler kunnen verbrassen zoals ze reeds jaren gewoon zijn.

En hier wringt nu het schoentje. De staatskas kan deze fratsen niet blijven betalen. Door nu tegen te wringen en de steeds in aantal krimpende bedrijven op kosten te jagen, schieten de vakbonden in eigen voet. Inderdaad willen ze niet beseffen dat binnenkort er nog maar één enkele oplossing overblijft en dat is zoals bij SABENA, het licht uit te draaien. Ook daar bleef men maar staken om steeds meer te bekomen, tot men uiteindelijk lik op stuk kreeg.

Men zegge het voort, 

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag komt Aalst weer eens aan de beurt

 

 

 

Ontwerp : Studio Rony

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen cordon sanitaire voor F.C. Beerschot

 

Afgelopen weekend speelde Beerschot een thuiswedstrijd op het Kiel tegen KV Kortrijk. Antwerps VB-lijsttrekker Filip Dewinter gaf de aftrap van die match, een actie die door een deel van de Beerschotsupporters op boegeroep werd onthaald. Achteraf werd de bedenking gemaakt of een multiculturele club als Beerschot, gevestigd in een wijk met een grote allochtone gemeenschap, er wel goed aan deed Dewinter zo in de spotlight te zetten.

De club verantwoordde de keuze door te stellen dat ook Annemie Turtelboom (Open VLD) twee weken geleden de aftrap kwam geven op het Kiel, en dat Beerschot daarom in naam van de politieke onpartijdigheid Dewinter de kans gaf hetzelfde te doen.

Beerschot maakt van de gelegenheid gebruik om haar sociale betrokkenheid in de kijker te zetten. 'De club schenkt de nodige aandacht aan sociale projecten en communitywerking', luidt het in een persbericht. 'De opzet van de club is om een breed doelpubliek te bereiken, over de grenzen van culturele of religieuze achtergrond heen! Bij Beerschot AC moet iedereen zich welkom kunnen voelen.'

Bron : De Standaard


25-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo hoort het !

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 25 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Meyrem

Het toppunt was dat deze ongemanierde boerin (met oprechte excuses aan de echte boerinnen) van zichzelf vond dat zij een "succesvolle politica" is. Nou moe.

Regus Patoff

*****

Huichelarij en waanzin.

Geachte redactie.

De voorbije dagen waren weer rijkgevuld met huichelarij en waaanzin overal ter wereld. Uitspraken en daden om mekaar de duvel aan te doen zijn niet meer weg te denken en worden een constante in ons dagelijks leven. Een greep(je) uit hetgeen er op mijn net-en trommelvlies is blijven hangen wil ik u dan ook niet onthouden.

- Zo was er bij onze noorderburen de traditionele troonrede van kwienTrix, die haar onderdanen nadrukkelijk kwam vragen om nog meer offers te brengen in deze moeilijke en onstandvastige tijden. De nering nog meer naar de tering zetten zoals dat heet. Wat me als vurig royalist in deze geweldig stoorde, was het feit dat de kwien deze boodschap overbracht gezeten in een massief gouden koets voorzien van alle nodige kant en broderie tralala. Het zou repectervol naar de bevolking toe geweest zijn indien ze het als voorbeeeld eens soberder zou gedaan hebben...in een open hooiwagen?

- In de zoo van de Bronx (N.Y) was er een maf die over de omheining in de tijgerkuil sprong. De grote kat was niet blij met dit onverwacht bezoek en gaf hem van jetje. De onnozele Hans kon nog op het nippertje ontzet worden alvorens hij door tijgertje tot stoofvlees verscheurd werd. De debiele waaghals verklaarde nadien dat hij...."één".. wou zijn met de tijger. Het was hem bijna gelukt!

- Samson,de linkse PVDA-winnaar in Nederland heeft niet lang gewacht om zijn kiezers te melden dat hij een deel van zijn verkiezingsbeloften NIET zal kunnen waarmaken, daarvoor ligt zijn rode lat te hoog ... afgekeken van F.Hollande zeker ?

- In eigen onland ruiste er ook van alles in het struikgewas. Zo viel er te noteren dat de eerste luitenant van Fou-Fou Belkacem die de rellen in Borgerhout leidde, ooit bij Fientje Moerman op haar blauw kabinet te werk gesteld was. De brave prachtjongen heeft het echter niet lang kunnen volhouden gezien zijn religieuze fanatieke overtuiging. De jonge baardaap wou geen bevelen van vrouwen aannemen en beschouwde hen als minderwaardige schepsels ... toen al ! Ook ene Aboe Jha-Jha is als werknemer aan de slag geweest bij de rode pakbond alvorens hij zijn groot smoelwrk ontplooide als oproerkraaier. Kabinetten en syndicaten, kweekvijvers voor Prachtmentaliteit.

- In verband met de "elentriek perikelen" n.a.v. de problemen in doel I-II-III enz... verklaarde staatsecretaris WATT(helet) lid van de CdH spaarlampenclub, dat er de komende winter geen problemen zullen zijn qua stroomtekort. Volgens zijne exellentie heeft Papoea-Nieuw Guinea toegezegd het eventueel tekort te zullen aanvullen.

- Ook konden wij dit week-end in de kop van een kwaliteitskrant op het internet lezen dat...de burgemeester van St-Hubert, de heer Claude "Bonmariage" overleden is. Wie/was die man ? Wat is de relavantie van dit bericht op de frontpagina ?

- Het beste heb ik als sluitstuk gehouden en daarvoor gaan we naar het Prachtland Pakistan,waar alle dagen vreugdevuren en kermissen alom de regel zijn : een gelukkig volk!Naar aanleiding van het intussen beroemde filmpje over de prachtprofeet heeft er een minister van de Pakistaanse regering een fatwa over de maker dezes uitgeproken. Zijne exellentie heeft 100.000 dollar uitgeloofd aan diegene die de maker van het vermaledijde filmpje vermoordt. Voorwaar een prachtig voorbeeld over het gedachtengoed van deze vertegenwoordiger van de vrede. Zijn mede-totentrekkers hebben zich snel-snel "gedistantieerd" zoals dat heet,van zijn voornemen en hebben het afgedaan als zijn persoonlijke reactie ...z ijn internationale oproep tot moord op een Amerikaanse onderdaan is zelfs Obama himself ontgaan.

Ik wil al de lezers van Angeltjes bij deze op het hart drukken zéér goed na te denken als binnen enkele maanden in prachtland Pakistan de moessonregens weer beginnen en er een hele rits van die huidige geitenminnars dreigt te verhongeren, men in de media komt bedelen om giften en geld... wetende dat er ginds een gek rondloopt die 100.000 dollar teveel heeft om een huurmoord te willen betalen.

mvg - senior

*****

Milquet zal toezien op naleving wet tijdens Moslimbeurs.

Beurzen worden ingericht om het publiek kennis te laten maken met nieuwe producten allerhande van hightech tot voedingswaren. Maar een beurs over de islam? Staat er iets nieuws in de koran ? Je weet wel dat instructieboekje voor de bendeleden hoe je de wereld kan stoppen met draaien en waarvan de geïndoctrineerden het kot afbreken als er een verkeerd woord over gezegd zou worden. Dit is geen beurs, dit is een politieke manifestatie, weerom om de mogelijkheden en grenzen af te tasten hoe ver ze kunnen gaan. Milquet weet dat zeer goed, waarom anders dat prematuur paniekvoetbal? En op welke wetten gaat ze toezien dat ze nageleefd worden? Dat moet ze toch niet doen met andere beurzen.

Stradi

*****

Pensioenen & uitkeringen

“Het is een schande dat de pensioenen en de uitkeringen in ons land lager liggen dan in de ons omringende landen!” (Caroline Gennez van de SP.A tijdens een voorzittersdebat - min ene die niet uitgenodigd was - in een Zevende Dag,ergens in 2011)De modderators “vergaten” te vragen aan de verzamelde verantwoordelijke partijvoorzitters hoe het toch komt dat zoiets mogelijk is in een land met bijna de hoogste belastingsdruk en staatsschuld van Europa. En diezelfde partijen beloven dit nu eens gemeentelijk over te doen na de verkiezingen van 14 oktober… En niemand die hen dat tussen hunnen boterham legt!

Ludo

*****

Nog 20 dagen...

Wie nu nog niet doorheeft dat het een bende huichelaars betreft in de stad van Allah die is ofwel stekeblind of oerdom of….afhankelijk van het zootje. Gelukkig is er één partij die de rug recht houdt en niet overgaat tot volksbedrog en volksverraad en dat is het Vlaams Belang, zij zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen, dergelijke partij verdient ons respect én onze stem.

Beke van de club slijmslakken stelt zich de volgende vraag: "Willen zes miljoen Vlamingen echt naar een samenleving waarin niet iedereen meetelt?" Zou hij mijn gedachten kunnen lezen? Antwoord: Ja, wij willen geen barbaren en geweldplegers in onze samenleving, die horen opgesloten én verwijderd te worden uit onze samenleving.

In Schaarbeek uitte een jongere doodsbedreigingen tegenover een agent, wedden dat die snotneus al lang op vrije voeten rondloopt om verder zijn activiteiten uit te oefenen? Waarom niet een boete van 2.500 euro meegeven om zijn ouders te laten betalen, idem dito dit toepassen bij elke geweldpleging waarbij handtasdiefstal beloond wordt met 2.500 euro en verkrachting met 25.000 euro x ouderdom van de dader plus een ‘one way ticket’ naar homeland?

Nu heulen de EU-volksverraders samen met de Arabische primitivelingen om een verbod te kunnen opleggen aan het beledigen van een of andere waanzinnige fictieve creatuur.  Ach, ze kunnen zich nog zo veel belachelijk maken als ze willen, elke dag stijgt het aantal Europeanen die een afkeer hebben van die Europa-verraders en daarbij, wij trekken er ons toch niets van aan want het is tedom voor woorden hetgeen uit dat kot van profitariaat komt. Jean

*****

Mijn stad + fantastische jeugdige (on)mensen

Ik hoorde zondag in villa vanthilt mie turtelboom bezig over "mijn stad". Ik heb direct een immodium en een motilium moeten nemen. Hoe durft zo een creatuur over "mijn stad" spreken. Ze hebben ze g...verd.... naar "mijn stad" gestuurd om te proberen stemmen te halen. En wat die foto van die jeugd uit een van die prachtlanden betreft daar ga ik het niet over hebben want zoiets maakt me pas razend. 

Pieter

*****

Gênant

Mijn opinie over de Septemberverklaring van de Vlaamse Regering: Een opschepperige, de realiteit ontkennende, alle inspiratie missende nieuwjaarsbrief en een constante, tenenkrullende, zéér gênante goednieuwsshow. Zéér gênant.

Drs. Johan Arendt Happolati

*****

bij de trouw in Brunai zien de vrouwen er niet gelukkig uit
al de mondhoeken zijn naar onder getrokken
verboden te lachen
wet van Allah
lopen wij en onze kleinkinderen er later ook zo bij
met de modhoeken naar beneden
zielig

Marie DS

*****

De Wijsheid van Confucius

Geachte Heer Ray ,het verwijderen door "De Morgen" van het woord allochtoon heeft het karakter van een poging tot verdere aanslag door de zogenaamd politiek correcten op de vrijheid van meningsuiting en het instellen van censuur.

Zo kenden we voorheen reeds de term gastarbeider , migrant ,jongeren . Telkens werden deze woorden stilzwijgend door de diverse media verwijderd omdat men poogde bepaalde feiten en ontwikkelingen te verdoezelen en omdat ze toch bij de publieke opinie bekend geraakten . Thans probeert men opnieuw dezelfde bal aan het rollen te brengen om ons de kennis van bepaalde zaken te onthouden en in het ongewisse te laten .

Deze techniek is niet nieuw en werd reeds dikwijls in het verleden ook op andere terreinen toegepast om toch maar de waarheid niet aan het licht te brengen .Denken we maar aan het woordgebruik in de economische , sociale en fiscale sfeer waar men het heeft over matiging , herverdelen en plannen van inkomens in plaats van vermindering , het onderscheiden in de sociale sfeer van zoveel categorieën en benamingen van werklozen , zodanig dat men niet meer weet hoeveel er zijn , het herschikken van belastingen of eerder belastingverhoging , de economische relance , waar het eerder gaat om achteruitgang of stagnatie enz .

Deze aanslag op het woordgebruik en de vrijheid van keuze van benamingen is bijgevolg een bijkomende stap bij het inperken van de vriie meningsuiting door degenen die ons hun politiek gedachtengoed tegen heug en meug door de strot willen rammen .

Verwijzen we daarom naar Confucius , de grote Chinese wijze , die de rechtvaardige vorst ( de overheid ) als volgt kenmerkt : hij richt zich iedere morgen naar het Oosten , daar waar de zon opgaat , opdat hij de juiste richting zou kennen voor het benoemen van de zaken zoals ze zijn en de personen en de dingen op de plaats te zetten waar ze horen .Toegepast op de huidige situatie is deze handelswijze totaal onbekend bij de huidige vorst en media .Eerder zijn ze totaal het noorden kwijt wat heel hun mislopen en de verknechting van de vrije gedachte verklaart .

Pieter Coutereel

*****

Laat maar komen, Grietje!

Ik heb een grenzeloze bewondering voor al diegenen die niet op kosten van de belastingbetaler maar op eigen kosten en verantwoordelijkheid bij hun thuis een asielzoekersgezin opvangen. Waarom publiceert men de lijst van die mensen niet? Zij verdienen eens in het zonnetje te worden gezet! Ikzelf kan dat niet opbrengen en houd er net als de meeste modale Vlamingen een “oneerlijkheidsgevoel” aan over als ik zie hoevelen hier op onze kosten door onze "verantwoordelijke" politiekers ontvangen worden zonder dat ze ook maar één poot hebben uitgestoken en ook maar één eurocent hebben bijgedragen.

Ludo

*****

Protest door dierenmarteling tegen *het filmpje* in Prachtland Nigeria 

Waarom steunt het onland B nog die zwarte moslims? Ik las dat de overheveling van onze zuurverdiende centen, met 13 % verminderd is? Als het klopt natuurlijk!! Trouwens: het zál me wat zijn: 13 % minder op de fabuleuze bedragen die stelselmatig aan die moordmachines worden overgedragen...  Er is geen twijfel mogelijk, Adam en Eva zijn de namen van de eerste apen die op onze planeet terecht kwam, en als men de beelden van die bruten bekijkt, dan is er inderdáád geen twijfel mogelijk.

Christina

*****

Duizend lullen

Joëlle Milquet vraagt media het woord 'allochtoon' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'verkrachter' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'moordenaar' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'pedofiel' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'tafelschuimer' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'parasiet' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'terrorist' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'bigamist' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'hypocriet' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'jongere' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'noord-afrikaan' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'kansarme' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'vreemde origine' niet te gebruiken
Joëlle Milquet vraagt media het woord 'berber’ niet te gebruiken

De beste aanbeveling van dit groot politiek licht zou kunnen zijn dit alles te vervangen door de tyerm  ‘iets”.

Zo nu kunnen de media met gerust geweten verslag uitbrengen, zijnde ; Iets heeft haar beroofd, iets heeft zijn dochter gemolesteerd, iets heeft haar verkracht, iets is de oorzaak dat de sociale kassen leeg zijn, iets maakt dat het onderwijspeil naar beneden gaat, door iets is in dertig jaar tijd de meerderheid in onze steden vervangen door iets anders, enz. enz. correcte berichtgeving dus.

Voor wanneer dan het volgende;Iets is burgemeester geworden, iets is minister geworden, de ietsen voeren een geloofswetgeving in, de ietsen vervangen of verbouwen de kerken tot moskeeën, de ietsen schaffen het pensioen en kindergeld af voor ongelovigen.

Stradi

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deadline 14/10 (in 't echt)

 

 J : Hallo Bart ? 't is Patrick hier he...

BdW : Grrmmff...Waddis er ?
PJ : Alles goed met u ?
BdW : Waarom belt ge ?
PJ : Dat is nog al eens een verschil he man...
BdW : Wat is een verschil ?
PJ : Ja die 2 foto's in De Standaard vandaag : voor en na.
BdW : Na wat ?
PJ : Uw regim. Werkelijk een groot verschil...
BdW : Belt gij over mijn regim toch ni ? Ge gaat toch ni gelijk die klote Vlaams Belangkiezers overal, zeggen dat ik "er ni meer zo goe uit zie"... Onnozelaars !
PJ : Wel eh, ik bel eigenlijk om toch...eh...eens te zeggen waar het op staat he Bart.
BdW : ...
PJ : Ik bedoel : wat was dat nu toch voor een uitval dat "Antwerpen niet van iedereen is"?
BdW : Luister eens, meneer de burgemeester van mijn voeten. Ik voer campagne zoals ik wil he gast.
PJ : Sorry Bart maar dat is niet volgens de afspraken.
BdW : Welke afspraken ?
PJ : Wel eh, dat wij allebei loyaal zouden blijven aan ons beleid van de afgelopen jaren en de kiezer enkel zouden laten beslissen wie van ons beiden burgemeester zou worden.
BdW : Loyaal loyaal...
PJ : Ja loyaal. Ik bedoel : voor mij is die slogan geen fetisj, die kunnen we nadien gerust veranderen, maar we gingen de fundamentals van het beleid dat we samen gevoerd hebben 10 jaar lang, en zeker de laatste 6 jaar, we gingen dat niet wezenlijk veranderen, toch?
BdW : Ja oké maar kalmeert gij nu maar een beetje. Ik heb dat toch gedaan waar ik kon? Gezegd dat we het niet slecht gedaan hebben. Dat gij het niet slecht gedaan hebt.
PJ : Ja, da zou er nog aan moeten mankeren. Hallo. Gij zat mee in de coalitie verdorie. Wat ik bedoel is : ge hebt er altijd aan toegevoegd "Maar het kan beter". Is dat loyaal ? Zo ziet het er lief uit voor de volgende jaren. Ik zeg u nog eens de slogan dat de stad van iedereen is, mag weg maar de stad blijft van iedereen.
BdW : Het is niet omdat ik wat Vlaams Blok praat uitkraam dat gij ongerust moet worden he. Ik moet dat Vlaams Blok wel eerst de keel oversnijden om onze coalitie in het zadel te zetten he. Dat was ook de afspraak hoor Patrick, dat herinner ik mij nog goed.
PJ : Bon, maar wat ge deze week allemaal hebt gedaan en gezegd dat was er vèr over.
BdW : Er ver over, er ver over. En gij met het bloot gat van uwen beebi? Was dat er ni ver over? Amai mijn dingskes. Was precies een affiche van Marc Dutroux.
PJ : Mor enfin zeg, Bart, gij zijt aan 't zot worden zeker ?
BdW : Mor nee, Patrick ik zeg da maar voor te zwanzen. Maar gij moet eens begrijpen dat ik ook wat zenuwachtig kan worden he. Pak nu gewoon het feit dat ge met mij zogezegd niet in debat wilt gaan. Hoe gaan wij de mensen zand in de ogen strooien als wij in de media niet kunnen doen alsof dit een tweestrijd is? Hé? Waar zat gij heel de tijd, toen ik maandenlang de stad, de tv-studio's, de gazetten en de boekskes aan 't afdweilen was? Want dat hadden wij toch ook afgesproken he? Dat wij de Antwerpenaar de keuze gingen laten tussen u en mij en dus voor de rest zouden doen alsof de rest niet bestond? Dus moet ge nu ni zeggen dat ik "een van de 55 gemeenteraadsleden" ben! Gij weet goe genoeg wie ik ben. Ik wil gerespecteerd worden. Compris?
PJ : Ja goed, maar ik kon u eerlijk gezegd ook ni volgen hoor. Ik lag in mijn bed met een hernia, en dan gaat gij eens op campagne door efkes de marathon te gaan lopen met alle camera's van de stad om u heen. Dat was ook ni echt plezant voor mij zenne...
BdW : Ten miles. Geen marathon. Ge moet niet proberen mij belachelijk maken.
PJ : Zo bedoel ik het ni Bart maar...
BdW : Niks te maren. Ge kunt zien dat ge in debat geraakt met mij. Desnoods voor Dewinter en Almaci een spek en bonen-statuut tussen de decorstukken, maar ik tegen gij, dat is wat we nodig hebben. Alleen zo kan ik de stemmen van het Vlaams Belang pakken. Anders niet.
PJ : Ik zeg u maar 1 ding, met uw obsessie over het Vlaams Belang : we gaan deze stad niet besturen op z'n Vlaams Belangs he. Goed verstaan?
BdW : Dat heb ik toch ni gezegd, Patrick. Ik hou mij aan onze afspraak. Alles blijft zoals voorheen. Ge moet niet te veel luisteren naar wat ik de komende dagen ga zeggen: kijk naar mijn daden. Al mijn lijsten staan overal gevuld met Marokkanen en Turken. Excuseer mij voor het woord, maar er zullen straks meer allochtone schepenen van de N-VA overal in alle districten in zitten dan van uwe stadslijst. Ik heb begot zelfs uwe Youssef Slassi gerecycleerd! Gij gaat mij toch ni zeggen dat ge écht vreest dat ik op z'n Vlaams Belangs ga besturen zeker? Gij weet wel beter !
PJ : Oké oké, kalmeer nu maar wat, Bart. Het misverstand is opgelost. Ge ziet, zo af en toe eens bellen met mekaar. Meer moet dat ni zijn. Hou u goed.
BdW : Grrmfff !
PJ : Trouwens : ik vind wèl dat ge er goed uit ziet hoor Bart...
BdW : Klootzak !

Tekst en scenario : Gerolf Annemans


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijvoorzitters te gast op openingscollege Carl Devos

 


Op het traditionele openingscollege Politicologie aan de Universiteit Gent nodigde professor Carl Devos de zeven partijvoorzitters uit. Ze kregen een kwartier de tijd om hun kernideeën voor de lokale verkiezingen uit te leggen.

Wij laten u kennismaken met de voorstelling van Bruno Valkeniers. De andere heren komen uitgebreid aan het woord in de klassieke media.

Bruno Valkeniers (Vlaams Belang) had het over een regimecrisis in ons land waarbij de 'bubbel van het ongenoegen' blijft maar zich soms verplaatst van de ene partij naar de andere. Allicht een verwijzing naar de sterkte van de N-VA in de peilingen.

Hij herinnerde de studenten politicologie aan het cordon sanitaire waarbij de andere partijen afspraken niet met het Vlaams Blok/Belang in zee te gaan – ook al stemden een miljoen Vlamingen voor de partij. Hij vertelde ook dat de VRT Vlaams Belang lang doodzweeg 'omdat het geen partij is als de andere'.

Valkeniers bevestigde dat zijn partij geen partij is als de anderen. 'We zitten buiten het stramien van de politieke correctheid en worden nu nagepraat in een 'gewateerde' vorm. Wat twintig jaar gelegden politiek incorrect werd genoemd, is nu mainstream. Ook voor linkse opiniemakers.'

Valkeniers zei dat zijn partij zich goed voelt in de oppositie, omdat Vlaams Belang geen compromissen sluit. 'Ik heb het koninklijk paleis nooit vanbinnen gezien en ik wil dat zo houden.'

Maar het is niet zo dat kiezers alleen voor beleidspartijen kiezen, zei hij. We zijn een zweeppartij die geen postjes kan uitdelen. 'Men wordt geen politicus bij het Vlaams Belang om provinciegouverneur te worden van Oost-Vlaanderen.'

Valkeniers had het natuurlijk ook over de islam die een mono-cultuur wil installeren. 'We moeten assertief op onze strepen staan. De ene cultuur is geëvolueerder dan de andere. Hier in Europa moeten we onze cultuur als leidcultuur naar voor durven schuiven.'

Over België zei hij ten slotte dat zijn partij een blauwdruk heeft voor het einde van het land. Het ligt niet op de boekenbeurs omdat het van de rechter niet mag. 'Maar de verboden boeken zijn de interessantste.' We willen meer dan enkel een facelift voor België, zei hij.

Het veiligheidsthema is hét thema van zijn partij bij deze verkiezingen. Dat toonde de précampagne van de partij al. 'Het onveiligheidsgevoel gaat over veilig fuifen voor jongeren en buiten durven komen voor ouderen. De straten, de publieke ruimte, is van de mensen. Niet van amokmakers.'

Op de pré-campagne werd trouwens soms gechoqueerd gereageerd, gaf hij toe. 'Al wie Frans heet, heeft zich gemeld bij onze communicatiedienst.' 'We zien de verkiezingen tegemoet zoals de dolfijnen. We zwemmen tegen de stroom in, dat stuurt beter.'

Bron en verder lezen :

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20120925_055

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden zijn kandidaten : Sam van Rooy (Antwerpen & Deurne)

 

In een kleinre reeks van vandaag af tot 14 oktober willen wij  een zevental Angeltjesvrienden van wie we weten dat ze kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen, aan onze lezers voorstellen. 

De eerste in de rij is de 27-jarige Sam van Rooy, publicist, mede-samensteller en auteur van 'De islam. Kritische essays over een politieke religie' en van 'Europa wankelt. De ontvoering van Europa door de EU'. Hij is de vijfde kandidaat voor het district Deurne en staat op nummer 7 voor de Antwerpse gemeenteraad. Sam is een gegarandeerde aanwinst voor VB Antwerpen met een bagage als technisch ingenieur, kenner van de islam en scherp observator van de ondemocratische intenties van de EU.

 

- Wat zie jij als speerpunten voor de plaatselijke politiek in Deurne en Antwerpen, Sam ?  

Wij stellen  één belangrijke beleidsprioriteit voorop: méér veiligheid, en dit in de meest ruime zin. Het Vlaams Belang wil de fysieke veiligheid, de sociale veiligheid en de identitaire veiligheid van de Antwerpenaren verzekeren. Sociale veiligheid betekent dat we werk, welzijn en welvaart garanderen voor wie in deze stad woont en leeft ; identitaire veiligheid betekent dat we het Vlaams en het Europees karakter van Antwerpen kracht willen bijzetten en dat we de multikul en de islamisering willen tegengaan; fysieke veiligheid betekent dat we een harde aanpak willen van de criminaliteit, zodanig dat het recht op veiligheid van iedere Antwerpenaar gegarandeerd wordt. De angst moet weer van kamp veranderen en het slachtoffer - niet de dader - moet centraal komen te staan. Ook mobiliteit is voor het Vlaams Belang belangrijk: het moet afgelopen zijn met het autopestbeleid. Openbaar vervoer, fietsers en voetgangers zijn belangrijk, maar het beleid is doorgeslagen en moet opnieuw in evenwicht worden gebracht: minder files en meer parkeerplaatsen.

- Hoe is de verhouding in Deurne en Antwerpentot de NV-A ?

De N-VA is met rasse schreden een 'traditionele partij' geworden. De partij heeft zich uitgesproken voor het cordon sanitaire, en De Wever herhaalt telkenmale niet met het VB te willen samenwerken. Natuurlijk zou bijvoorbeeld een minderheidscoalitie van N-VA en VLD, met het VB als gedoogpartner, veel beter zijn dan opnieuw de socialisten op 't Schoon verdiep. Ik denk daarbij aan Nederland, waar de PVV een minderheidskabinet van liberalen (VVD) en christendemocraten (CDA) gedoogde. Of beter nog: een rechtse coalitie met N-VA en VB. Ik heb daar echter een hard hoofd in wanneer ik de softe standpunten van de N-VA zie inzake criminaliteit, immigratie en islam. Ik durf zelfs te stellen dat op die essentiële punten het verschil tussen de N-VA en het VB niet zo veel kleiner is dan tussen bijvoorbeeld de Open VLD en het VB. De N-VA subsidieert moskeeën, roept een moslimomroep in het leven en richt imamopleidingen in. Allemaal met ons belastinggeld. Wat dat betreft is de N-VA echt geen haar beter dan de 'oude' traditionele partijen.

- Vertel iets over de VB- collega's met wie je optrekt naar de verkiezingen, Sam.

De lijst in Antwerpen is een zeer diverse lijst, met een goede mix van jong en oud, nieuwkomers en vaste waarden, mannen en vrouwen, en mensen uit alle lagen van de bevolking. Het is een lijst van GV's (Gewone Vlamingen), en niet van BV's. Dat is eigen aan het Vlaams Belang: het is een échte volkspartij, door en voor mensen uit het veld. De Antwerpse lijst is dus geen 'ivoren toren-lijst', maar een lijst met mensen die in het échte leven staan en weten wat er speelt. Binnenkort verschijnt er een 'Antwerpse Volksgazet' waarin een tiental van deze mensen worden voorgesteld, elk met zijn of haar verhaal en drijfveer: een cipier, een café-uitbaatster, iemand met een krantenwinkel, een trambestuurder, enzovoort. Vaste waarden zijn, met Filip Dewinter op kop, onder andere Anke Van dermeersch, Bruno Valkeniers, Gerolf Annemans, Wim Wienen, Jan Penris, Caroline Drieghe, Wim van Osselaer. Een sterke ploeg, een ervaren team.

- Ben jz tevreden over de burgemeester van uw gemeente en hoe verhoudt hij zich tot het VB ?

Uiteraard ben ik niet tevreden over Patrick Janssens. Hij is en blijft een reclamejongen die neerkijkt op het VB en zijn kiezers. Hij is geen volksmens, maar iemand die het moet hebben van façade, van 'windowdressing'. Zijn slogan, "'t Stad is van iedereen", is walgelijk, want de koekenstad is juist nìet van iedereen. De koekenstad is niet van de salafist of terrorist; de koekenstad is niet van de Roemeense carjacker; de koekenstad is niet van de Nigeriaanse oplichter; de koekenstad is niet van de losgeslagen asielzoeker; de koekenstad is niet van het moslimtuig dat (onze) vrouwen, Joden of homoseksuelen terroriseert. De koekenstad is van de autochtone Antwerpenaar, die een veilige, Vlaamse en niet-geïslamiseerde stad verdient.

- Welke rol speelt in Antwerpen en Deurne  de aanwezigheid van vreemdelingen en allochtonen, een woord dat op de index  van de links rakkers verschenen is

De aanwezigheid van vreemdelingen en allochtonen speelt een zeer belangrijke rol. Antwerpen multiculturaliseert, vervreemdt en islamiseert. In 2007 waren bij de jongens 13 van de 20 meest gekozen namen islamitisch. Bij de gekozen meisjesnamen waren 10 van de 20 meest voorkomende namen islamitisch. Tegen 2018 zal de helft van de Antwerpse keizers van allochtone origine zijn, waaronder veel moslims. Deze demografische werkelijkheid, gecombineerd met de lakse houding ten opzichte van de multicultuur, zorgt ervoor dat de islam wortel schiet in Antwerpen: moskeeën rijzen als paddenstoelen uit de grond, moslimallochtonen vallen (onze) vrouwen, homoseksuelen en Joden lastig en halalwinkels, schimmige Arabische vzw's en hoofddoekendracht bepalen het straatbeeld. De gewone, Vlaamse Antwerpenaar voelt zich niet meer thuis in zijn eigen stad.
In Deurne, het district waar ik opgroeide en op plaats 5 van de lijst sta, komt er midden in een woonwijk een asielcentrum. De bewoners werden nooit geïnformeerd en staan perplex. Als het geen moskee, bel- of nachtwinkel of Arabische vzw is, dan is het wel een asielcentrum. Het wordt er dus niet echt gezelliger op.

- Sam, heb je nog een speciale boodschap ?

Ja. Hoewel het belang van de lokale verkiezingen niet mag worden onderschat, is er op dit moment een machtsgreep van historische omvang gaande: een monetaire staatsgreep door de Europese Unie, die de eurocrisis zou moeten 'oplossen', en die tot doel heeft een Europese superstaat te creëren. Die Europese superstaat zal tevens een transferunie zijn naar Belgisch model, waarbij de sterke landen financieel zullen bloeden voor de zwakke EU-landen. Vlaanderen wordt op die manier gedegradeerd tot een provincie van Europa: België verdampt, maar Vlaanderen verdampt mee. Vlaanderen heeft dus een dubbele uitstap nodig: uit de Belgische constructie, maar ook uit de antidemocratisch Europese Unie. De Antwerpenaren moeten goed beseffen dat de onveiligheid, de multikul en de islamisering waarmee ze worden geconfronteerd, voor een groot deel te wijten is aan de Europese Unie. Wij moeten dan ook dringend de Europese Unie en de euro vaarwel zeggen en terug baas worden in eigen land, anders is een onafhankelijk Vlaanderen een lege doos.

Tot zover Sam van Rooy. Een strijdvaardige en bekwame Vlaams Belang kandidaat die hiermede zijn eerste schreden zet in de wereld van de politiek.  Wij wensen hem veel succes toe en, lezers uit Antwerpen en Deurne, geef de jeugd een kans.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lex Molenaar en het kopstukkendebat : horen wat je graag hoort

 

 

 

Subjectief modereren en selectief beoordelen en dan treuren dat de oplage van de gazet daalt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Met de rug naar Ankara en de open handjes naar 't Stad*

 

 

In navolging van Rode Patrick heeft Groene Meyrem in een zelfde geut van bescheidenheid een magazine uitgebracht onder de eigen welluidende voornaam : spreek uit op zijn Antwerps, Maairèm. Een blik in het rurale gemoed van deze dochter van het land van Atatürk.  Het magazine is uitermate geschikt om het zonder lectuur te perforeren met 1 gaatje (net zoals 1 hersencel) en het aan 1 nageltje op te hangen in het sanitaire complex van de camping en zorgvuldig blaadje per blaadje te gebruiken alnaar gelang de noodwendigheden.

(Ontwerp : Studio Rony)

Eerst was er onderstaand project maar dit werd verworpen en aangepast aan de relaiteit :


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse moslims protesteren ook tegen *het filmpje*

  

Ietsje later dan de rest van de wereld, kwamen maandag 24 september een 600 moslims in Athene op straat om te protesteren tegen, u weet wel.  De Griekse politie had nog een lading traangas liggen van in de goede tijd van de kolonels en die hebben ze nu opgebruikt. Op de volgende vraag om nog een aantal miljarden los te peuteren  van Europa, zal er een post ter rechtvaardiging verschijnen : traangas ter bescherming van de democratie.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het grootste Russische eiland, Sachalin

 

 

Sachalin wordt van het Russische vasteland gescheiden door de Tatarensont, die op zijn smalst 7,3 kilometer meet en in de winter dichtvriest. Het Japanse eiland Hokkaido bevindt zich aan de overzijde van de Straat van La Pérouse. Het eiland is 948 kilometer lang en 27 tot 170 kilometer breed. De totale oppervlakte van Sachalin bedraagt 76.400 km², waarmee het het grootste tot Rusland behorende eiland is.

Bijna twee derde van Sachalin is bergachtig. Twee parallelle bergketens, gescheiden door de Tym-Poronajskaja-vallei, doorkruisen het eiland van noord naar zuid. Het hoogste punt van Sachalin is de berg Lopatina, behorend tot de oostelijke keten, die zich 1609 meter boven de zeespiegel verheft.

Het noorden van het eiland bestaat uit moerasvlakten. De langste rivier van Sachalin is de Tym, die 400 km in noordelijke en noordoostelijke richting stroomt en uitmondt in de Zee van Ochotsk. De rivier is over een lengte van 80 km bevaarbaar voor lichte schepen. De Poronaj stroomt in zuid-zuidoostelijke richting naar de Golf van Geduld. Drie kleinere rivieren monden uit in de zuidelijke Golf van Aniva.

Japan verklaarde Sachalin in 1845 eenzijdig tot Japans grondgebied. Russische kolonisten kwamen echter naar het eiland, vestigden er een bestuur en stichtten er scholen, kerken en gevangenissen. De oorspronkelijke bevolking werd vermoord of gedwongen zich op het Aziatische vasteland te vestigen.

In 1855 tekenden Rusland en Japan het Verdrag van Shimoda, waarin werd bepaald dat het eiland door beide naties bewoond mocht worden: de Russen in het noorden, de Japanners in het zuiden, zonder dat tussen hen een scherpe grens werd vastgesteld. Rusland ontmantelde daarnaast zijn militaire basis bij Ootomari.

Na de Opiumoorlog dwong Rusland China tot het tekenen van het Verdrag van Aigun en de Conventie van Peking, waarmee al het gebied ten noorden van de Amoer en ten oosten van de Oessoeri, inclusief Sachalin, aan Rusland viel.

In 1857 werd er een strafkolonie op het eiland gesticht, maar tot 1875 stond het zuidelijke deel van Sachalin onder controle van Japan. Met het Verdrag van Sint-Petersburg, dat in dat jaar werd gesloten, stonden de Japanners hun deel van eiland af aan Rusland, in ruil voor de Koerilen.

Na de Russisch-Japanse Oorlog tekenden beide landen in 1905 het Verdrag van Portsmouth, waarmee het zuidelijke deel van het eiland (onder de 50e breedtegraad) aan Japan viel. De Russen behielden de overige 3/5 van het gebied. Zuid-Sachalin ging de prefectuur Karafuto (樺太庁) vormen, met Toyohara, het huidige Joezjno-Sachalinsk, als hoofdstad.

In augustus 1945 kreeg de Sovjet-Unie het eiland in handen. De aanval op Sachalin begon op 11 augustus. Hoewel de troepen van het Rode Leger driemaal zoveel manschappen telden als die van Japan, verliep de verovering stroef, de Japanners verzetten zich hevig. Pas op 16 augustus brak het Sovjetleger door de Japanse verdediging. Daarna konden de Sovjettroepen steeds makkelijker oprukken, hoewel de gevechten doorgingen tot 21 augustus. De meeste overgebleven Japanse eenheden gaven zich over op 22 en 23 augustus. Met de inname van de hoofdstad Toyohara op 25 augustus 1945 was de verovering van Sachalin een feit.

Volgens Japanse bronnen vonden 20.000 burgers de dood tijdens de invasie. Op 2 januari 1947 werd de oblast Sachalin opgericht en werd het eiland in de huidige vorm bestuurlijk geïntegreerd in de RSFSR, sinds de val van de Sovjet-Unie de Russische Federatie.

Een definitief vredesakkoord is nooit getekend. Bij het Verdrag van San Francisco van 1952 deed Japan afstand van zijn claim over het zuidelijke deel van Sachalin, maar ging het niet akkoord met de Russische beheersing van het eiland. Japan beschouwt de status van Sachalin als onopgelost en op Japanse kaarten wordt het eiland als niemandsland aangeduid. De kwestie is nog altijd een heikel punt in de Japans-Russische betrekkingen. Vlucht 007 van de Zuid-Koreaanse maatschappij Korean Air werd op 1 september 1983 net ten westen van Sachalin door de Sovjets neergeschoten. Alle 269 inzittenden, passagiers en personeel, kwamen om het leven.

En dan nu terug naar het vreedzame Europa. Op invasies wordt hie rniet gereageerd, integendeel de bezetters worden toegejuicht en aangemoedigd hun familieleden te laten overkomen.

Bron : Russia Today & Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Septemberverklaring : Kris Peeters zet Nv-A op water en brood

 

Met deze volstrekt overbodige en zelfs ongepaste goed nieuws-show werd in de verhouding en communicatie van deze Vlaamse regering met het Vlaams Parlement  een nieuw dieptepunt bereikt. De Vlaams Belang-fractie vindt het volstrekt  onaanvaardbaar dat na een uiteenzetting, die een regeringsverklaring en opening van het parlementair jaar onwaardig was, de cijfergegevens en concrete inhoud van het akkoord over een nieuwe begroting in evenwicht op een persconferentie worden toegelicht.  

De Minister-President repte immers met geen woord over de concrete “uitgestelde beleidsuitbreidingen” die essentieel waren voor het bereiken van een evenwicht. Duidelijk is dat alle beloftes van de N-VA zoals de Vlaamse kindpremie, de maximumfactuur in de thuiszorg voor ouderen en de Vlaamse hospitalisatieverzekering niet gerealiseerd zullen worden.

Belangrijker is dus wat de Minister-President niet zegde, o.a. de enorme factuur die de federale regering naar Vlaanderen zal sturen in het kader van de zesde staatshervorming :  de usurperende bevoegdheden, ambtenarenpensioenen en overheveling van bevoegdheden.
 
Deze Septemberverklaring roept dan ook veel meer vragen op dan dat ze beantwoordt.

Joris Van Hauthem
Fractievoorzitter


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Truckers actie gevolg van maatschappelijk negationisme en verwaarlozing door vakbonden

 

Het is al jàren aan de gang en nu komen ze ermee af. Elke klant van eender welk grootwarenhuis hoeft zijn (lui of onwetend) achterste maar enkele meters te verzetten alvorens ie de winkel binnen gaat.

Ga eens naar de loskade als er geleverd wordt, de nummerplaat van de opligger is altijd Belgisch, de nummerplaat van de trekker is zeer dikwijls een oostblok geval. Litouws, Roemeens enz. Het is al jaren aan het gebeuren en waar zat de vakbeungd al die tijd? Is het geen enkele van die syndicale grote lichten ooit opgevallen of doen zij hun kommiskes enkel in de delicatessen handel? Kreeft i.p.v. biefsteak tegenwoordig? 

Al dit is het gevolg van een geforceerd 'verenigd' Europa (woeha !) waarbij de sluizen open gezet werden alvorens het sociale water gelijk stond voor iedereen. Ergonomische genocide en mensonterende gelijkschakeling naar beneden door broodroof en blootstelling aan wanpraktijken en criminaliteit.

Liever het westen arm dan het oosten zo welvarend door arbeid als wij. Kom het hier halen of stelen, u bent als buitenlander zo veel meer waard dan een achterlijk manipuleerbaar Vlaams vakbondslid.

En het gaat niet alleen over de transportsector. Er zijn bouwwerven waar bijna geen enkele werknemer Nederlands spreekt. Er zijn de schoonmaakbedrijven waarvan het personeel voor 90 % bestaat uit naar hier gelokte vreemdelingen die als uitgebuiten alles doen om hun dagen vol te krijgen tot ze recht hebben op alle sociale voorzieningen. Er zijn duizenden lassers over ettelijke werven die geen snars van onze taal verstaan maar wél hun loon naar het thuisland sturen. 

Er is het artikel 60§7 van het OCMW dat het mogelijk maakt dat een ouderling in het RVT niets dan vreemde gezichten te zien krijgt terwijl ie met zijn/haar pensioentje na een leven van écht werken de kosten van dat RVT niet kan betalen.

Ondertussen zijn er 100.000-enden werklozen in het land B, zijn er geen verplichte omscholingen tot knelpuntberoepen en worden hangmatprofiteurs ongemoeid gelaten.

En de vakbeungden, zij wisten al die jaren van niets. Ofwel zijn ze achterlijk, ofwel haatdragend tegenover Vlaanderen, ofwel worden zij in het geheim extra betaald (lidmaatschap?) per vreemdeling en allochtoon die zij hier een sociaal oorkussen en donsdeken willen bezorgen.

Oh! Nog zoiets: er is een spreuk die luidt "Verbeter de wereld, begin bij jezelf". Klopt. En dan nu de volgende fase: "Kom op tegen de overbevolking: begin met Vlaanderen".

Jade


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Turkije, paard van Troje in NL omroepbestel


De Turkse overheid krijgt invloed op uitzendingen voor moslims op het publieke net, als het Commissariaat voor de Media zendtijd toekent aan de Stichting Zendtijd Moslims (SZM).

Bestuurslid en sinds juni waarnemend voorzitter van de zendtijdaanvrager, Muhsin Köktas, is penningmeester van de Islamitische Stichting Nederland (ISN). In het Turks heet die organisatie 'Hollanda Diyanet Vakfi', de Nederlandse dochterafdeling van het Turkse Diyanet, het directoraat van godsdienstzaken. Dat valt rechtstreeks onder het ministerie van algemene zaken van de Turkse premier Erdogan, zo blijkt uit een onderzoeksrapport van de Vrije Universiteit en de Universiteit Utrecht.

Diyanet voert overal waar Turkse moskeeën zijn gevestigd de scepter over de imamopleiding en de inhoud van preken. "In Nederland vallen zo'n 144 Turkse moskeeën onder de ISN", zegt Köktas zelf. "De imams zijn allemaal door Diyanet opgeleid in Turkije. Dat is een indirecte link met de Turkse overheid. Maar ISN zelf staat daar los van en is een wettige, onafhankelijke Nederlandse stichting. Diyanet is slechts een Turks woord", zegt de bestuurder.

Köktas' woorden lijken moeilijk te rijmen met de website van ISN, waarop vermeld staat dat de organisatie in 1982 onder leiding van Diyanet Turkije is opgericht. Bovendien heeft de voorzitter van het bestuur van ISN een diplomatiek paspoort van Turkije en wordt deze 'adviseur religieuze zaken' als ambtenaar van de Turkse overheid beschouwd. Het salaris van de staf van ISN wordt door Turkije betaald, staat in het onderzoek van de twee Nederlandse universiteiten.

Over zijn waarnemend voorzitterschap van de Stichting Zendtijd Moslims zegt Köktas: "Ik ben voorzitter totdat er een onafhankelijke voorzitter van de SZM wordt benoemd". De SZM is momenteel de enige zendtijdaanvrager namens de moslimgemeenschap. De zendtijd in de vorige toekenning (2005-2010) was 65 uren tv en 195 uren radio per jaar bij de landelijke publieke omroep.

Het Commissariaat voor de Media zou vorige week al beslissen of de SZM de moslimzendtijd krijgt, maar de toezichthouder heeft dat besluit opgeschort. Waarom, wil een woordvoerder niet zeggen.

De onduidelijkheid over de banden met de Turkse overheid is niet het enige probleem met de SZM. Een mediator, die om de tafel zat met de organisaties die samen de SZM hebben gevormd, spreekt in een vertrouwelijk rapport zijn zorgen uit over de representativiteit van de omroep. Hij noemt het 'verontrustend' dat enkele organisaties die "een groot aantal islamieten vertegenwoordigen" zich buitenspel gezet voelen in de omroep. Vorige week schreef NRC Handelsblad dat de islamitische organisaties Milli Görüs, de alevitische federatie Hak Der en de Raad voor Marokkaanse Moskeeën Nederland, die ook in de SZM zaten, uit de organisatie zijn gestapt.

Wanneer het commissariaat besluit over de zendtijd voor moslims, is nog niet duidelijk.

Recht op zendtijd
Het Commissariaat voor de Media lijkt met de zendtijd voor moslims in zijn maag te zitten. Eerdere pogingen van een moslimomroep liepen uit op interne ruzies over macht en geld. Reden genoeg voor minister Van Bijsterveldt (CDA, media) om de moslimzendtijd tijdelijk onder te brengen bij de NTR.

Dat er nu toch weer een poging wordt gedaan, komt door een uitspraak van de Raad van State vorig jaar: moslims hebben, net als andere religieuze stromingen, recht op zendtijd. Het commissariaat wil niet ingaan op vragen over de SZM, omdat het een lopende procedure betreft. De aanvraag van de moslimomroep zal zorgvuldig worden getoetst aan de Mediawet, aldus de woordvoerder. Daarin staat dat alleen genootschappen die representatief zijn voor een geestelijke stroming in aanmerking komen voor zendtijd. In de wet staat niets over een verbod op banden met overheden.

Bron : Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 870)

 


Wij staan perplex over de lakse houding van onze overheid in verband met allerlei gebeurtenissen die zich nu rond het filmpje "Innocence of Muslims" afspelen. Wanneer een bevriend land zaken toelaat waar men helemaal niet meer akkoord kan mede zijn dan roept men zijn Ambassadeur terug en stuurt de Ambassadeur van het betrokken land even naar huis om duidelijk te maken dat er aan alles grenzen zijn.

Iedereen weet dat we de laatste jaren veel te tolerant zijn geweest tegenover de steeds toenemende massa Moslims die in onze streken neerstrijken. Hoe guller wij waren hoe meer eisen ze begonnen te stellen. Het is onze mening dat de grens van het toelaatbare reeds lang werd overschreden. Maar de toestand wordt met de dag erger.

Het gaat nu zover dat een Minister van de Pakistaanse regering, Ghulam Ahmed Bilour genaamd, een premie van niet minder dan 100.000 dollar belooft aan  wie de maker van het bewuste satirische filmpje zou vermoorden. Het gaat hier niet meer over betogingen of opstootjes maar gewoon op het aanzetten tot moord.

Wij weten niet hoe we ons zouden voelen indien zou blijken dat het een landgenoot is die deze premie mag opstrijken. Zou het dan niet normaal zijn dat we onze overheid, die op dergelijk premievoorstel geen enkele reactie heeft, als mededader beschouwen? Tot hoever zullen we ons nog laten bedreigen; beschimpen en vernederen vooraleer we het uiteindelijk gaan duidelijk maken dat de grens van het toelaatbare werd bereikt?

Volgens ons is het reeds vijf over twaalf en hoog tijd dat we nu gaan duidelijk maken: tot hier en niet verder!  Het blijven capituleren heeft alleen als gevolg dat wij in de toekomst steeds maar minder in onze eigen pap te brokkelen zullen hebben.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!