Angeltjes
27-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams-Brabantse tafeldruif in EU parlement

 

Philip Claeys, Europees parlementslid voor het Vlaams Belang, organiseerde vorige dinsdag een presentatie van de Vlaams-Brabantse tafeldruif in de gebouwen van het Europees Parlement in Brussel. Het begint een traditie te worden dat zeer uiteenlopende streekproducten uit heel Europa in de kijker worden gezet in het Europees Parlement. Ditmaal was dus het topproduct uit de Druivenstreek aan de beurt.

De europarlementsleden, hun medewerkers en de EU-ambtenaren kregen de kans om onze druiven te proeven, en deze kans lieten maar weinigen liggen. De reacties waren overweldigend positief. Velen spraken hun verwondering uit over het feit dat er druiven gekweekt worden in Vlaams-Brabant. Anderen hadden al gehoord van de Druivenstreek, maar waren er nooit toe gekomen om de druiven eens te proeven. Er was ook interesse in het Europese label dat sommige druivenkwekers kunnen voeren. Zelfs de Nederlandstalige folders gingen gretig van de hand bij mensen uit de 27 Europese lidstaten.

Philip Claeys: "Deze presentatie van de Vlaams-Brabantse tafeldruif was een schot in de roos. De mensen die in de Europese instellingen werken, vormen een interessant doelpubliek voor onze serristen. Velen wonen bij ons in de buurt, soms zelfs in de Druivenstreek zelf, maar hebben pas nu voor het eerst van die druiven geproefd. En dat smaakt ongetwijfeld naar meer. Jammer dat het gemeentebestuur van Overijse niet wilde meewerken. De volgende keer nodig ik de burgemeester, en die van de andere druivengemeenten uit om erbij te zijn!"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkanen richten eigen school op in Borgerhout

 

Als alles volgens plan verloopt, opent de Federatie van Marokkaanse Verenigingen (FMV) op 1 september 2013 in Borgerhout de deuren van Iqra, een school die zich richt op leerlingen van Marokkaanse afkomst. Het initiatief moet hun kansen gevoelig verhogen. De school Iqra (Arabisch voor 'leren'), op de Hoge Weg in Borgerhout, start met kleuteronderwijs en het eerste leerjaar basisonderwijs. Er zal plaats zijn voor 64 kinderen.

Mohamed Chakkar, coördinator van FMV, benadrukt dat het niet om een moslimschool gaat. "Absoluut niet", zegt Chakkar. "Het wordt een pluralistische en open school. We vertrekken van de vaststelling dat veel jongeren uit migratie slecht scoren op school. De huidige scholen hebben daar geen afdoend antwoord op. In plaats van aan de zijlijn te staan, nemen we nu zelf initiatief. Daarom dat we enkele jaren geleden al met ons Iqra-project zijn begonnen. En met succes. De slaagcijfers van de jongeren liggen hoog."

"Net als in andere scholen is er twee uur godsdienst", zegt Chakkar. "Dat is in eerste instantie islam. Tijdens de lessen moeten de leerlingen Nederlands spreken, maar daarbuiten zijn ze vrij. We werken aan het ritme van het kind. Onze inspiratie komt uit Scandinavië."

De Iqra-school maakt deel uit van de 86 projecten die de Antwerpse schoolnetten hebben ingediend bij Vlaanderen. De kostprijs van de nieuwe school wordt geraamd op 850.000 euro, waarvan 255.000 euro eigen financiering en 595.000 euro Vlaamse subsidies. "De eigen financiering komt uit ophalingen binnen de Marokkaanse gemeenschap", zegt Chakkar.

Tot zover dit verheugende bericht uit Gazet van Janssens.  De Marokkaanse gemeenschap laat hiermede ondubbelzinnig in haar kaarten kijken : al de peperdure pogingen van de Vlaamse en stedelijke overheid zijn waardeloos. Gooi uw integratieprojecten maar in de Schelde.  Wat wij, Marokkanen zelf doen, doen we beter, zolang jullie maar mee betalen. En de overheden knikken enthousiast en openen de portemonnee. Pluralistisch onderwijs en geen moslimschool ?  Maar enkel de islam wordt onderwezen. Laat me niet lachen.

Dat is uiteindelijk de tactiek van de vrienden van de religie van de vrede met de positieve collaboratie van de Vlaamse politieke partijen : eerst wordt ons eigen onderwijs gedegradeerd tot het niveau om snullen af te leveren en vervolgens zeggen de moslims dat dit onderwijs niet deugt en dat zij het zelf in handen gaan nemen.  Met als gevolg dat wij blijven zitten met de snullen die we op de maatschappij loslaten en dat de moslims keurig opgeleide islamkientjes in onze gemeenschap afleveren.  De apartheidsmaatschappij ten bate, allah ter ere. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 affiches in NY-metro veroorzaken moslimjeuk

 

 Pamela Geller laat in 10 metrostations van Manhattan (NY) affiches ophangen met volgende tekst :

In elke strijd tussen de beschaafde mens en de wilde, steun de beschaafde mens.

Steun Israël, versla de jihad

Mevrouw Geller heeft wel een rechterlijke uitspraak moeten aanvragen om de Metro-verantwoordelijken te dwingen deze affiches (tegen betaling) op te hangen. En de poppen gaan aan het dansen, want de poco's zien hierin een aanval op de moslims. Terwijl dat woord niet eens voorkomt in de tekst. De vrienden van de islam voelen zich echter gekrenkt omdat zij van oordeel zijn dat de vergelijking met "wilden" op hen terugslaat. Tja, is dit zelfkennis of is het broederlijkheid met de wilden ?  En wat de jihad betreft, zijn de brave moslims plots ook voorstanders van de jihad, de heilige oorlog om de islam uit te breiden of te verdedigen ?  De jongens zitten weer eens met de vinger in het eigen oog.

Deze affiche is gewoon een steunbetuiging voor Israël.  Je moet wel een benepen verstandje bezitten om daardoor beginnen te janken over discriminatie en aanval op je geloof.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politieke reclame en reclame in de politiek

 

Keerbergen in de ban van :

 

 Studio Rony


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NL : Fred Teeven (VVD) spreekt moedige taal.

 

Het gebeurde bij onze Noorderburen. Een koppel dat 's avonds thuis kwam stond oog in oog met een inbreker. De eigenaars lieten de boef niet zo maar betijen en  verdedigden hun rechtmatig bezit.

Wat er juist gebeurd is,  is nog niet duidelijk maar de inbreker moet enkele rake klappen gekregen hebben die hij ondanks spoedopname in het ziekenhuis niet overleefde. De nodige vaststellingen werden gedaan en het koppel kon van de opgedane emotie bekomen.

Vandaag lezen we een opmerkelijke uitspraak van de Nederlandse staatssecretaris voor justitie de heer Fred Teeven (VVD), namelijk dat hij de dood van de inbreker betreurt,  doch dat dit de risico's van het vak zijn. De inbreker moest maar weten dat het ooit kon mislopen met zijn crimineel gedrag.

Zo willen we het graag horen! 

Echter de staatssecretaris heeft al forse tegenwind gekregen voor zijn uitspraak door, jawel hoor, de linkse loeders van de Nederlandse S.P. en groen-links. Hiermede wordt nog maar eens duidelijk bewezen dat de bezorgdheid van de linkse kerk over het wel en wee van criminelen en illegalen niet alleen in dit onland een feit is maar zelfs grensoverschrijdend.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menier de fiscus - Serge

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zustertjes van liefde voor sharia

 

Een Palestijnse jihadiste, die zichzelf Djihaade laat noemen, staat aan het hoofd van 'Vrouwen4Shariah' (alias 'Zusters Voor Shariah'). De radicale moslima zou onlangs getrouwd zijn met één van de Antwerpse kopstukken van Sharia4Belgium en zou lesgeven in een radicale koranschool in Borgerhout. De zus woont in Antwerpen, lezen wij ook op haar facebookpagina. Ook de stad van Janssens en zijn groen aanhangsel is naturellement van haar.

Haar persoonlijke facebookpagina laat duidelijk uitschijnen dat ze allerminst vredelievend is. Zo luidt haar favoriete quote: "Dat u mij de zwarte vaandeldraager van de islam in Europa noemt, vervult mij met trots, eer en blijdschap (dixit: Mohammed B., veroordeeld moordenaar van Nederlands islamcriticus en filmmaker Theo Van Gogh)." Verder worden terroristen als Osama Bin Laden, Anwar Al-Awlaki, Ayman al-Zawahiri en Abu Musab al-Zarqawi verheerlijkt. Ook staan er rekruteringsfilmpjes voor buitenlandse terreurkampen gepost op haar facebook account. De vrouw zou ook banden hebben met de in Duitsland verboden salafistische organisatie 'Milatu-Ibrahim'.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/salafisten-mit-razzien-und-vereinsverbot-gegen-radikalislamisten-a-838813.html (explosievenvest voor zelfmoordaanslag gevonden bij Milatu-Ibrahim)

Ook op youtube is de Palestijnse extremiste actief. http://www.youtube.com/watch?v=khuYgDB6u2w

Het 'Vlaams Comité voor Ex-moslims' roept nogmaals Belgische justitie op om Sharia4Belgium en de aan haar gerelateerde bewegingen te verbieden.


Bron : Peter Velle
Vlaams Comité voor Ex-moslims
http://www.bloggen.be/nojihad/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Andy Williams : 1927 - 2012

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag : Spanje - Woensdag : Griekenland

 

 

 

En wat zeggen de machtswellustelingen van de Europese Unie ?  Nog steeds tevreden over de uitbreiding en de toetreding van ongeschikte landen ?  Wanneer lijven we India in ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe moeten we BDW nu begrijpen?

 

 
Langs de ene kant beschuldigt hij Janssens van tegenstrijdigheid: in Antwerpen één ding zeggen maar in Brussel het tegenovergestelde stemmen. Langs de andere kant ziet hij een coalitie met sp.a in Antwerpen wel zitten want "er zijn veel goede zaken verwezenlijkt." Hij slaat en zalft tegelijkertijd.
 
Hij is zogenaamd een Vlaams nationalist maar voelt mee met de "allochtonen" zoals bvb die van Borgerhout die beweren schade te lijden door de rellen en vergeet de autochtonen te noemen die ook schade geleden hebben.
 
Hij verklaart van deur tot deur te gaan om met "het volk" te praten maar haalt enkel een voorbeeld aan van een gesprek met een Afrikaan. Is hij meer begaan met allochtonen dan met de gewone autochtone Vlaming?
 
Hij wil zich profileren als een Vlaams nationalist zonder een onafhankelijk Vlaanderen na te streven, want dat zal wel vanzelf gebeuren. Daar dit sinds 1830 nog niet gebeurd is (langzaam of vlug, vanzelf of onder dwang) vraag ik mij af hoe het dan wel vanzelf zal gebeuren en wanneer.
 
Hij wil blijkbaar iedereen tevreden stellen. Hij veroordeelt en prijst aan tegelijkertijd. Hij is rechts, maar niet extreem, hij is links maar niet extreem. Die bijvoeglijke naamwoorden vertroebelen het beeld. Hij is dus in feite noch het een noch het ander. Het midden is al ingenomen door een partij gekend om haar wollig geleuter maar die ook bij links aanleunt. Hij heeft daar al eens een coalitie mee gevormd, misschien is er wat van die wolligheid blijven hangen. Hij grapte er zelf over toen hij op zijn eigen woorden het volgende commentaar gaf: "dat zal mijn tjevengehalte zijn".
 
Tijdens interviews met de pers zegt hij dat men hem niet juist interpreteert of begrijpt of zijn woorden verkeerd uitlegt. Misschien moet hij dan zelf duidelijker spreken en kleur bekennen. Je bent rechts of je bent links.
 
Het beeld dat ik zie is dat, behalve het VB, alle andere Vlaamse partijen een graad op de schaal hebben van extreem links naar links tot centrum links plus één (de nv-a) die lijkt te schommelen. Deze beweging die op onduidelijkheid wijst en die verwarring schept, blijkt de nv-a toch een enorm succes te brengen volgens de peilingen.
 
Vele mensen willen af van een links bestuur en denken dat BDW die verandering zal brengen.
 
Zoals die vette vis, weet u nog? Die is ook voorbij gezwommen en ligt nu op een andere tafel.
 
Maryse


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden zijn kandidaten : Tanguy Veys in Blankenberge

 

In onze reeks Angeltjesvrienden die kandideren bij de gemeenteraadsverkiezingen gaan we met Tanguy Veys naar de Vlaamse kuststad Blankenberge.

Vlaams Belang wordt al 18 jaar vertegenwoordigd in de gemeenteraad door Roger Catrysse, de uitbater van het politiek niet correcte restaurant Craeyenest. Voor een flink aantal maanden hebben wij enkele artikels gewijd aan de tussenkomsten van Roger.  Toen plots omwille van privé omstandigheden kamerlid Tanguy Veys zijn geliefde Gent verliet en uitweek naar Blankenberge, werd de lijstsamenstelling een delicaat gebeuren, we moeten daar niet flauw over doen, dat echter vlug tot een goed einde is gekomen. De komst van een actief VB-parlementair werd door bestuur en fractie als een belangrijke aanwinst gezien. Tanguy Veys trekt de lijst en Roger neemt ruiterlijk plaats drie in.

- Tanguy,  welk zijn de voornaamste programmapunten voor het Vlaams Belang in Blankenberge ?

Ik ga dit in in drie duidelijke slogans zeggen : leefbaar en veilig, gastvrij maar Vlaams, welvarend en betaalbaar

- Hoe is de verhouding tot de Nv-A ?

Het Vlaams Belang staat steeds open voor een samenwerking met de N-VA. De persoonlijke verstandhouding met de meeste N-VA'ers is dan ook positief en ook inhoudelijk zijn er diverse standpunten die we gemeenschappelijk verdedigen.  Ik hoop dat ook na 14 oktober '12 de N-VA de "Kracht van de Verandering" heeft om deze standpunten te verdedigen en niet omwille van een schepenmandaat of beloofd postje ze wegmoffelt...

- Het was gezen evidente situatie door jouw onverhoedse komst naar Blankenberge om de lijst samen te stellen. Wat is het uiteindelkijke resultaat ? 

Op 14 oktober  kan de Blankenbergenaar kiezen voor een sterke en enthousiaste ploeg en wie het Vlaams Belang in Blankenberge kent, weet dat de Blankenbergenaar opnieuw mag rekenen op stevig oppositiewerk.  Voor het eerst stapt het Vlaams Belang trouwens in Blankenberge met een volledige lijst naar de kiezer en zelfs met meer vrouwen dan mannen op de lijst. Naast mezelf als lijsttrekker worden onze huidige mandatarissen prominent op de lijst gezet. Fractieleider Roger Catrysse staat op 3 en is de man die de voorbije 18 jaar het Vlaams  Blok/Belang met veel gedrevenheid in de gemeenteraad vertegenwoordigde. Op 4 staat gemeenteraadslid Bernard Van  Wulpen, letterlijk onze-man-in-de-straat die dagdagelijks op de baan is om kiezers te overtuigen, leden te werven en propaganda te maken voor het Vlaams Belang. Nieuwbakken gemeenteraadslid Johan De Pauw staat op 5 en kwam misschien pas recent in de gemeenteraad maar is in Blankenberge een vaste waarde. Lijstduwer is onze ouderdomsdeken en OCMW-raadslid Rika Buyse die gepokt en gemazeld is in de Vlaamse Beweging. Het Vlaams Belang vermoedt trouwens dat op zijn lijst ook de jongste kandidaat (studente Jennifer Coolens, 14de plaats, is in juni '12 nog maar net 18 jaar geworden) en wellicht ook de oudste kandidaat (Elisa Moerkerke uit Uitkerke, 24ste plaats, zal begin volgende maand 83 lentes op de teller hebben staan) prijken die op een zitje mikken in de gemeenteraad van Blankenberge. Met de keuze van de kandidaten heeft het Vlaams Belang gepoogd om, naast de wettelijke verplichtingen, met een goede mix aan kandidaten naar de kiezer te stappen, zowel qua leeftijd, beroep, woonplaats (Blankenberge en Uitkerke), opleiding, geboortestad...  Tussen de 25 kandidaten staan bijvoorbeeld de Blankenbergse Prins Carnaval 2010 (dakwerker Yves Bauwens, beter gekend als "Bowie, 13de plaats"), een invalide kandidaat die enkel met een rolstoel de woonst kan verlaten (Rosette Lauwers, 6de plaats), iemand die vooral onder zijn bijnaam gekend  is en ook zo op de kiesbrief zal staan (beenhouwer Hedwig Moens, 10de plaats, kent iedereen als "Eddy Plekker"), een zanger die vooral gekend is van de hits van Andre Hazes die hij brengt (Eddy Verbeke, 12de plaats, met als artiestennaam "Eddy Baker"). Opvallend is ook dat op de lijst een kandidaat staat met de Nederlandse nationaliteit (huisvrouw Conny Schneijdenberg uit Eindhoven, 11de plaats) en een kandidaat met een Thaise moeder (studente Jennifer Coolens, 14de plaats). Wat nog maar eens het bewijs is dat het Vlaams Belang geen racistische partij is.

- Ben je tevreden over de burgemeester van je gemeente en hoe verhoudt hij zich tot het VB ?

Voor veel "aangespoelden" zoals ik is het aangenaam wonen in Blankenberge, maar dit is niet zozeer dankzij het goede beleid van het Blankenbergse stadsbestuur, maar veeleer omdat de problemen in de grootsteden (verloedering, vervreemding, onveiligheid) dermate sterk aanwezig waren, dat een verhuis uit Gent, Brussel of Antwerpen naar Blankenberge een aantrekkelijke beslissing was. Persoonlijk mag ik als kersverse Blankenbergenaar over de burgemeester niet klagen, maar ik merk toch de moeilijke verstandhouding met het Vlaams Belang in de gemeenteraad, waarbij de voorzitter van de gemeenteraad en tot voor kort zelf de burgemeester regelmatig uit zijn rol valt zonder dat de huidige burgemeester reageert of bijstuurt.

- Speelt in Blankenberge de aanwezigheid van vreemdelingen een belangrijke rol ?

De stijgende overlast veroorzaakt door toestroom  van niet-Europes vreemdelingen, vooral vanuit Oostende, moet op de voet gevolgd worden.  Het kan immers niet zijn dat Blankenberge de weg op gaat van de grootsteden. Veel van de huidige inwoners van Blankenberge zijn verhuisd uit de grootsteden omwille van de verloedering, de vervreemding en de onveiligheid, en er kan geen sprake van zijn dat die problemen mee verhuizen.  Ook voor de geboren en getogen Blankenbergenaars moet het gastvrije maar Vlaamse
Blankenberge leefbaar en veilig blijven.

- Tot slot, Tanguy, heb je  nog een speciale boodschap ? 

Zoals het verleden bewees, is het Vlaams Belang ook in de toekomst de beste garantie dat de belangen van de Blankenbergenaars in de gemeenteraad verdedigd worden.  De kracht van het Vlaams Belang is immers zijn rechtlijnigheid  en onwrikbare overtuiging.

Succes toegewenst voor de ganse ploeg en respect voor jarenlange, noeste inzet van de afdeling in de voorbije jaren.

Ray

 

Roger Catrysse fractievoorzitter en nummer 3 op de lijst

 


26-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 26 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 Zo hoort het

Inderdaad zo hoort het, hopelijk komt de boodschap aan bij Bart De Wever en Jan Jambon.

Walter

*****

voorzitters van de partijen (Carl Devos)

Geachte, na de sprekers met hun voorstellen en verzuchtingen ivm de aanstaande verkiezingen werden een paar personen hun mening gevraagd.

De meesten waren bijna unaniem dat de groenen en de nva voorzitters de beste beurt gemaakt hadden. Peilende naar het stemgedrag van de ondervraagden na de zitting is mij vooral het antwoord van een jongedame bijgebleven : ze vond BDW de beste spreker maar ze zou toch niet voor de NVA stemmen omdat ze BDW niet betrouwde.

De ogen van velen zullen evenals deze dame na de verkiezingen open gaan en beseffen dat ze bij de neus genomen zijn want BDW is een onbetrouwbare machtspoliticus die de weg opgaat van vele zogenaamde Vlamingen. Gedenk Martens, Verhofstadt, Leterme.

Maurice C.

*****

Deadline 14/10 ( in 't echt ) Gerolf Annemans

En dan zeggen ze nog dat Vlaams Belangers geen humor hebben.

Walter

*****

Lijsttrekkersdebat 'Villa Van Thilt'

Hierbij enkele ernstige bedenkingen en specifiek naar BDW toe.

De natte droom van BDW was en is nog steeds het Vlaams Belang de keel oversnijden, hoogst bevreemdend wanneer men het programma van de NVA bekijkt, wat een letterlijke kopie van Vlaams Belang is  en nog vreemder is de grote gretigheid waarbij BDW verschillende ex-mandatarissen van VBi n zijn partij heeft geloodst. Ooit noemde hij wijlen Mv. Morel een politieke hoer vanwege haar overstap naar het Vb.

En wat als BDW burgemeester wordt, zal hij dan ook de nieuwe coalitie in de steek laten wanneer hij zijn zin niet krijgt ?  Is dat de kracht van de verandering?

Mireille D.

*****

Talibanurinoir

Het moet een bittere ontgoocheling voor die soepjurken geweest zijn.worden daar 70 maagden beloofd en uiteindelijk krijgen deze maffen een portie amerikaanse plasseks.zou allah dan toch een doortrapte leugenaar zijn?

mvg - Victor L.

*****

Totaal ongenuanceerd "Terrorist krijgt schadevergoeding"

"Terrorist krijgt schadevergoeding" kopt De Standaard, en u ook. Blijkbaar bekt: "Belgische hoven moeten getuigenissen mogelijks verkregen door foltering uitsluiten" net iets minder. Waarschuwing voor de snelle lezer: ook de samenvatting van De Standaard maakt je niet veel wijzer waarom het Europees Hof voor de Rechten van de Mens België zou verplichten om een schadevergoeding te betalen aan een terrorist. De Standaard had nochtans inspiratie kunnen sprokkelen bij de titel van de pressnote van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens: "Belgian courts should have excluded testimony where there was a “real risk” that it had been obtained by torture or inhuman or degrading treatment".Trouwens, geen enkele vermelding in het artikel dat België NIET werd veroordeeld voor de verregaande surveillance door de veiligheidsdiensten, die klacht werd zelfs manifest ongegrond verklaard.U had dan ook beter de volgende samenvatting kunnen publiceren: http://hudoc.echr.coe.int/sites/eng-press/pages/search.aspx?i=003-4090205-4797367

Sarah Lambrecht

NvdR Angeltjes : En meester, krijgt u nu promotie van uw bazen  voor deze scherpzinnige nuancering ? Het zijn mensen met een naieve kijk op de samenleving, eoals u die enkel rechtop blijven door zich te steunen op instellingen zoals het  Hof voor de Rechten van de Mens, dat crapuul verheft tot nobele lieden, die slecht behandeld worden door de maatschappij.  U bent advocate, niet eens van de duive, maarl van de omgekeerde wereld en ik heb lak aan uw haarklieverij. Tot nooit meer, meester ?

*****

84% Antwerpse OCMW-klanten hebben niet-belgische achtergrond

Aardig. Echter, zou moeten zijn: wanneer u geen bijdrage kan leveren aan onze maatschappij wegens kennis- talent- motivatie- goedewil- of cultuur-onaangepast, en tot in de generaties met de rechterhand ons geld aanvaardt, terwijl u ons met de linkerhand aftroeft, komt u er niet in.

Er is geen reden dat regels, die voor ons, geciviliseerden, elders gelden, niet bij ons zouden gelden voor gespuis allerhande.

Met vriendelijke groeten - Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De brave Poolse moordenaar

 

Eentje uit De Standaard dat ons ontgaan was maar dankzij onze  pientere lezer Dries P. hiermede uw respect voor het belgische gerecht wat kan opvijzelen.

Het hof van assisen in Brussel heeft dinsdag de 41-jarige Wieslaw Wisniewski veroordeeld tot 18 jaar cel wegens doodslag op de 53-jarige dokter Suzanne Timmerman. De feiten werden op 3 juni 2008 gepleegd in de woning van het slachtoffer in de Brumardlaan in Ukkel.

Wisnieuwski had als aannemer de week voor de feiten werken uitgevoerd op de tweede verdieping van de woning. Hij zei dat hij nooit op de eerste of de derde verdieping was geweest. Na de conclusies van de DNA-deskundigen, gaf hij toe dat hij uit nieuwsgierigheid wel op de eerste en derde etage was geweest.

Wisniewski heeft ook altijd ontkend dat hij op de dag van de feiten naar de woning was teruggekeerd, ondanks het feit dat zijn gsm er die dag was gelokaliseerd.

Suzanne Timmerman werd dood aangetroffen op de tweede verdieping. Ze had drie messteken in de borststreek gekregen en vertoonde ook blauwe plekken in het gezicht. Het DNA van Wieslaw Wisniewski werd teruggevonden onder de nagels van het slachtoffer, maar ook op juwelenkistjes die waren leeggeroofd.

De rechters hielden in het verdict rekening met verzachtende omstandigheden. Onder meer het feit dat de uit Polen afkomstige Wisniewski eerder wel al in Polen veroordeeld was wegens inbraken, zonder daarbij geweld te gebruiken. Voorts ook het feit dat Wisniewski de buit niet helemaal zelf had opgemaakt, maar een deel ervan naar zijn familie in Polen had opgestuurd.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De sjerp van Antwerpen en het *boekske* van Patrick

 

Ik heb tot hiertoe weinig positiefs opgevangen bij mijn kennissen en buren over het *boekske* Patrick : 64 bladzijden die bijna exclusief handelen over de burgemeester van wat eens mijn stad was en die zichzelf presidentiële allures aanmeet.  Typisch, dikkenekken mentaliteit van een man die zichzelf zwaar overschat en zijn medeburgers onderschat. Wij moeten geen gemeenteraad samenstellen op 14 oktober zoals de regels van de democratie voorschrijven, bijlange niet, wij moeten blindelings een type voor 100% onze steun verlenen en in ruil mogen wij in zijn *boekske* lezen wat Hij over Zichzelf vindt, geschreven door leden van zijn club.

Vrij aandachtig heb ik de prijzenwaardige moeite genomen zowat alles te doorkauwen en mijn algemeen eindbesluit is, dat het ding een zelden geziene pretentie uitademt en inhoudelijk het beeld schetst van een ijdel, autoritair man die zichzelf de rol toebedeelt van de uitverkoren Messias. Wat een misplaatste allure voor een burgemeester van een stad met een half miljoen inwoners, terwijl hij zich presenteert als een witte Obama.

Nergens een concreet woord over de aanpak voor de nabije of verre toekomst op welk domein dan ook,   nauwelijks een zinspeling op de eigen groep en medekandidaten van de Stadspartij,

Patrick met de ravissante

behalve een lofzang op "de ravissante" Yasmine Kherbache, die met een dubbelzinnige knipoog de vrouw achter Patrick Janssens genoemd wordt. Madame Sabine Janssens zal het graag lezen.

Het boekske is een Humo-productie met de medewerking van Jörgen Oosterwaal, Guy Mortier en de clubgenoten die hun ganse carrière doorbrengen met mekaar schouderklopjes te geven en bij tijd en wijle messen in de rug te stoppen, om zelf aan de top te blijven. Het wereldje dat vorige week met de zender Vier een gooi doet naar de gunst van televisiekijkend Vlaanderen.  Het is niet toevallig dat de eerste duidingsshow van rode Tom Lenaerts & C° als centrale lispelgast Patrick Janssens voor de camera bracht.

Het socialisme van die mensen is reclame-business geworden, waarin de gewone man en vrouw als toppunt van deelname aan het democratisch gebeuren een "vind ik leuk" duimpje mag opsteken. En om toch enige variatie te bieden zijn ook de Flair en Libelle uitdrukkingen voor de leden van de Janssensclan ter beschikking : "keitof" ter vervanging van het opwaartse duimpje of "ranzig" als het over Vlamingen of eigen identeit gaat.

Zes pagina's bevatten naar vorm en inhoud van Humo's eindejaarsvragen, verkiezingsvragen, beantwoord door 42 figuren uit de linkse samenlevingshoek.  Wat er zoal gedacht wordt door deze gestroomlijnden, is onveranderlijk positief, deze stad is een paradijs en de Schepper heet Patrick en hij kan op onze eeuwige dankbaarheid rekenen.  Die mensen menen dat ongetwijfeld heel diep in hun rode  hartjes maar wat hebben wij daaraan ?  Wat doet het u, beste al dan niet Antwerpse lezer, dat het blonde omroepstertje met de stijve nek, Andrea Croonenberghs, vindt dat er moet verder gegaan worden op de ingeslagen weg. Uitroepteken !  Ik zal maar niet vragen "welke weg bedoel je, vrouwtje ?" Die van nog meer al dan niet illegale "iedereens" om onze stad te vervreemden en de eigen Vlaamse Antwerpenaren te verjagen ?  Of de weg die elke dag verstopt staat met vrachtverkeer omdat Patrick gedurende jaren vol twijfel was om desnoods met de rode vlag voorop, te vechten voor een oplossing van het Oosterweeldossier ? Vrouwtje ?  Krijg je weer een scheef hoofdje van al die lastige vragen ?

Ik verbaas mij over de nietszeggendheid van de slogan dat mijn stad al dan niet van iedereen is en om heel eerlijk te zijn, heb ik lak aan dergelijk afleidingsmaneuvre.  Is Parijs van iedereen of van de Parijzenaars ?  Is Antwerpen (of Vlaanderen) van lieden die steevast en overal  beweren dat zij voor alles "Marokkaan" zijn, ook als ze in de Generaal Eisenhowerlei in Borgerhout geboren zijn ?  Maar eigenlijk gaat het daar niet om, ik weiger me te laten verstrikken in de door de media opgeklopte discussie tussen Janssens en De Wever, die op  deze manier de werkelijke tweedeling die de burgers zélf installeren, omzeilen.  En als ik zeg de burgers delen zich instinctief op in groepen, dan bedoel ik zowel de Vlaamse Antwerpenaren àls de 42% allochtonen die wij momenteel tellen. Janssens en zijn Humo-clubleden kunnen toeteren wat zij willen over mekaar niet uitsluiten en verontwaardigd Ho en Ha uitroepen als de stoute Filip Dewinter weer eens uithaalt maar de burgers laten zich niet vangen aan de linkse droomwereld van "iedereen" of "een beetje iedereen". Antwerpenaren aanvaarden al eeuwen vreemdelingen die zich aanpassen maar geen krijsers, eisers, profiteurs en onbetrouwbare fraudeurs. En wij hebben geen politieke misvormden nodig om ons te zeggen wat wij moeten denken en hoe wij lijdzaam moeten toezien dat onze centen misbruikt worden. En een deel van de jeugd die niet zwaar tilt aan de verplichte diversiteit, begint anders te piepen eens zij tot gezinsvorming overgaat, een woning probeeert te huren of te kopen en op zoek moet naar een school. Of in aanraking komt met de criminaliteit die elk jaar slinkt volgens Patrick & C°. Op enkele onwaarheden meer, komt het niet aan.

Waar zijn de socialisten met hun ijverige preken van gelijkheid voor iedereen ?  Die vooral voorrangsregels bepleiten voor vreemdelingen, die de levenskwaliteit, de kennis en de cultuur in de scholen naar een beschamend laag peil voeren ?  Socialisten, zegt u ?  Reclamejongens die zich vastklampen aan de macht en die hun rijkelijke maandelijkse weddes bijna integraal op de spaarrekening laten storten.  Ik heb veel gelezen in het *boekske* Patrick maar nergens dat hij weddes en vergoedingen ontvangt als burgemeester van Vlaanderens grootste stad, Vlaams parlementslid, beheerder bij Dexia (uiteraard niet mede verantwoordelijk voor het schitterende parcours van deze dievenbende) en dan nog wat bij het Havenbedrijf klust voor een bruto jaarbedrag van circa  160.000 euri, Via dit bruggetje komt u bij de gedetailleerde berekening : http://www.vacature.com/blog/de-4-lonen-van-patrick-janssens

Het *boekske* Patrick biedt niet meer dan het *manneke* Janssens : een verzameling lofzangen door derden (... beste burgemeester, omdat u de beste burgemeester bent... pag 25), denigrerende praat over andere Vlaamse gemeenten (Je moet Antwerpen vergelijken met Rotterdam of Amsterdam maar niet met Genk, Kortrijk of Eigenbrakel - pag. 17) en vlot geschreven ijdel gezwets. 

 Collabo's, wachtend op een nieuw mandaat

Het is onze jarenlange hartenwens dat Antwerpen eindelijk verlost zou worden van de socialistische alleenheerschappij op 't Schoon Verdiep en gezien Van Peel (de Hollander-hater) en Heylen (de mandatenverzamelaar en aanwijsbaar mede-verantwoordelijke voor het Dexia failliet) gekozen hebben voor de Stadslijst, wordt de CD&V in één klap mee weggeveegd.  Het zou mooi zijn !  Als Bart de Wever inderdaad de grote overwinnaar zal worden, die verandering wil brengen, dan kan hij nooit een coalitie aangaan met Patrick en zijn arrogante kwistenbiebels.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijzitters

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Madrid : voorbije nacht

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallucinant : terrorist krijgt schadevergoeding van Europees Hof

 

Dit is wat de Nv-A verstaat onder de verdamping van belgië : onbekende lieden oefenen het gezag uit en daarom zijn wij "zelfstandig".  Snapt u het ?

 

BRUSSEL - België moet 5.000 euro schadevergoeding betalen aan Lahoucine El Haski (36), een van de leiders van de Marokkaanse terreurgroep GICM. Dat besliste het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Lahoucine El Haski werd in 2006 door het Brusselse hof van beroep veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van zeven jaar. Hij werd door de rechter beschouwd als een van de leiders van een slapende cel van de met Al-Qaeda verwante Marokkaanse terreurgroep GICM (Groupe Islamique Combattant Marocain) in België .

El Haski en co stonden destijds bekend als ‘de cel van Maaseik'. De burgemeester van Maaseik vaardigde zelfs een boerkaverbod uit omdat in zijn gemeente plots verschillende vrouwen in boerka opdoken. El Haski vocht in Bosnië, Afghanistan en Tsjetsjenië, alvorens in Maaseik te trouwen met de zus van een Vlaamse radicale moslim. De rechter in eerste aanleg bestempelde Lahoucine El Haski in 2005 als ,'het prototype van de radicale, gewelddadige islamist'. Hij onderhield volgens de rechter contacten met islamistische terreurcellen over de hele wereld, onder meer met het Al Qaeda-netwerk van Osama bin Laden en met de GICM-cellen in Marokko en Spanje. De GICM wordt verantwoordelijk gehouden voor de dodelijke aanslagen in Casablanca (mei 2003) en Madrid (maart 2004).

Hassan, de broer van Lahoucine, werd in Spanje in 2007 trouwens veroordeeld wegens betrokkenheid bij de dodelijke aanslagen in Madrid in 2005. Daarbij kwamen 191 mensen om het leven.

Maar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) vindt nu dat Lahoucine El Haski in 2005 en 2006 in Brussel geen eerlijk proces heeft gekregen omdat het grootste deel van de bewijzen die tegen hem werden verzameld, afkomstig was van de Marokkaanse autoriteiten. Volgens het EHRM tonen rapporten van de VN en verschillende ngo's aan dat de kans bestaat dat die bewijzen verkregen werden door marteling.

De bezwarende verklaringen tegen El Haski werden afgelegd door verdachten die in Marokko werden opgepakt vlak na de dodelijke aanslag op een synagoge in Casablanca. Daarbij vielen 45 doden. Volgens het EHRM had België die verklaringen uit het dossier moeten verwijderen. Christophe Marchand, de advocaat van Lahoucine El Haski, is blij met de uitspraak van het Hof. ‘De schadevergoeding is symbolisch, maar de uitspraak is wel belangrijk. Op basis daarvan gaan wij aan Cassatie vragen het GICM- proces over te doen. Bovendien zal het federaal parket de volgende keer misschien beter nadenken als het verklaringen afgelegd in Marokkaanse gevangenissen aanvoert als bewijs. '

El Haski zat zijn straf van zeven jaar tot de laatste dag uit. Hij is nu vrij en woont in België.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The End is near

 

 

"België gaat eindelijk uiteenvallen." Dat is de conclusie van een opmerkelijk artikel in de  'The New York Times', die 20 jaar na het uiteenvallen van de Sovjet-Unie en Joegoslavië heel wat nieuwe staten ziet ontstaan. België bevindt zich in het niet zo fraaie gezelschap van Prachtlanden als Congo, Somalië, Mali en Syrië. Opvallend: Noord-Korea en Zuid-Korea ziet de NY Times dan weer herenigen.

Het woordje eindelijk dat de NYT toevoegt, springt in het oog. Verder staat er over de complexe Belgische situatie: "Verdeeld door de taalgrens tussen Franstaligen en Vlamingen, drijft het eens verenigde land (dat ooit door de Franstaligen gedomineerd werd), al decennia lang richting een splitsing. Waarnemers stippen aan dat zonder Brussel, een officieel tweetalige maar hoofdzakelijk Franssprekende enclave in het Vlaamstalige noorden van het land, België allang zou gesplitst geweest zijn. Vreemd genoeg is het juist Brussel, het hart van de Europese Unie, dat de scheiding zou kunnen vergemakkelijken. Door de Europese integratie zullen nationale grenzen sowieso vervagen ten voordele van culturele en etnische scheidingslijnen." 

Is Bart de Wever naar Londen gereisd met een ommetje langs New York ?  Een zaak staat voor ons buiten kijf, het overdragen van belgische bevoegdheden naar de Europese Unie, houdt geen enkel garantie in, dat Vlaanderen bij deze verschuiving naar zelfstandigheid drijft. Integendeel, wij veranderen van huisbaas en de huur gaat een flink stuk omhoog . Maar ons eigen huis verwerven wij niet.  Met dergelijke sprookjes wieg je naievelingen in slaap, maar geen ervaren Vlaams-nationalisten die getraind zijn in het herkennen van bedrog en praatjes.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.84% Antwerpse OCMW-klanten hebben niet-belgische achtergrond

 

Fractievoorzitster VB in OCMW-raad Chris Luyckx: “Antwerpen moet minder aantrekkelijk gemaakt worden voor immigranten. Geen equivalent leefloon meer toekennen aan asielzoekers, geregulariseerden en gezinsherenigers, enkel materiële steun!”
 
Uit het jaarverslag 2011 van het OCMW Antwerpen bleek reeds dat de zogenaamde equivalente leefloners met 10% (van 4120 in 2010 naar 4570 in 2011) zijn gestegen. Het equivalent leefloon is de financiële steun die personen ontvangen die geen recht hebben op leefloon. Het betreft bijna uitsluitend immigranten die een verblijfsvergunning hebben bekomen via regularisatie, asiel of gezinsmigratie.  

Uit een nieuw antwoord op een vraag van Chris Luyckx, fractievoorzitster van het VB in de OCMW-raad, blijkt nu dat nauwelijks 16% van de OCMW-cliënten het Nederlands als moedertaal heeft (cijfers mei 2012). Dit wil dus zeggen dat 84% van de personen die door het OCMW gesteund worden een vreemde achtergrond heeft.

“Deze percentages duiden nogmaals aan dat de armoede in Antwerpen wordt geïmporteerd. In versneld tempo zijn we het OCMW van de wereld geworden. De te grote toestroom verhindert inburgering en activatie, zodat grote groepen immigranten lange tijd ten laste van het OCMW blijven. Er is dringend nood aan het indammen van de immigratietoevloed.” aldus Chris Luyckx.

Chris Luyckx stelt voor om geen equivalent leefloon meer toe te kennen aan asielzoekers, geregulariseerden en gezinsherenigers, maar enkel nog materiële hulp, kost en inwoon dus. "Dit zal het OCMW niet alleen een besparing opleveren, maar ook de aantrekkelijkheid van Antwerpen doen afnemen voor nieuwe immigranten.", stelt ze.  

Op weg naar het OCMW

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onmiddellijke inningen verkeersovertredingen: Vlamingen alweer de dupe
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Via een parlementaire vraag vroeg Vlaams Belang-senator Anke Van dermeersch een aantal gegevens op over de verdeling over de gewesten van de onmiddellijke inningen die worden verricht bij verkeersovertredingen. Uit de resultaten van deze gegevens blijkt dat de Vlamingen andermaal de zwaarste last mogen dragen en bij de betaling ervan dan ook nog eens de beste leerling van de klas zijn. Wallonië is voor de zoveelste keer de zwakke schakel in het verhaal.
 
Voor de eerste helft van 2011, maar ook voor de voorgaande jaren, blijkt dat Vlaanderen, met 57% van de bevolking goed is voor niet minder dan 72% van het aantal onmiddellijke inningen voor verkeersovertredingen. Brussel vertegenwoordigt 9% en Wallonië niet eens 19%.
 
Bij de bedragen die daarvoor door de overheid worden geïnd liggen de wanverhoudingen iets minder scherp, maar toch betaalt Vlaanderen nog altijd veel meer dan verantwoord zou zijn in functie van zijn bevolkingsaandeel: 68% komt uit Vlaanderen, 10% uit Brussel en 22% uit Wallonië.
 
Dit (lichte) verschil in de verhoudingen tussen enerzijds het aantal onmiddellijke inningen en anderzijds de daarvoor geïnde bedragen is te wijten aan het feit dat het bedrag per (correct en tijdig betaalde) onmiddellijke inning in Vlaanderen een stuk lager ligt dan in Wallonië en Brussel. In Vlaanderen wordt gemiddeld 70 euro geïnd per overtreding, terwijl dit in Wallonië rond de 100 euro en in Brussel rond de 95 euro schommelt.
 
Een merkelijk verschil is er ook te merken wat het betalen van de opgelegde boetes betreft. In Vlaanderen betaalt ongeveer 85% van de betrapte overtreders correct zijn boete; in Wallonië is dat slechts 75% en in Brussel zelfs maar 72%.
 
De conclusies liggen voor de hand en bevestigen ook op dit vlak wat we al veel langer weten. Er heerst een andere rechtscultuur en een ander verbaliseringsbeleid in Vlaanderen dan in Wallonië. Enerzijds zijn er merkelijk meer verbaliseringen in Vlaanderen, wellicht ook voor lichtere overtredingen, wat het lagere gemiddelde bedrag per onmiddellijke inning in Vlaanderen zou kunnen verklaren. Anderzijds zijn er veel minder verbaliseringen in Wallonië ten gevolge van wellicht een lakser beleid, waardoor meteen ook de zwaardere gemiddelde sanctioneringen zouden kunnen worden verklaard (doordat alleen zwaardere overtredingen worden aangepakt). Tegelijk stellen wij een veel minder grote burgerzin in Wallonië en Brussel vast dan in Vlaanderen wat het betalen van de onmiddellijke inningen betreft.
 
De politieke besluiten liggen dan ook voor de hand: een andere rechtscultuur, een ander verbaliseringsbeleid en een andere burgerzin vragen een aangepast beleid. En dus een splitsing van ook deze materie.
 
Anke Van dermeersch
Fractievoorzitter Vlaams Belang-senaatsfractie

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!