Angeltjes
01-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeddhistische tempels in Bangladesh

 

En wie was er boosjes en gekwetst ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Democratie op zijn Brusseleirs

 

 
 
Afgelopen week verspreidde de stad Brussel, zo vlak voor de verkiezingen, een speciaal nummer van het stedelijk informatieblad ‘De Brusseleir’. In het nummer werd een balans opgemaakt van de voorbije legislatuur, en mochten ook de oppositiepartijen hun mening en kritiek op het gevoerde beleid weergeven. In het voorwoord van het blad meldt de Brusselse burgemeester letterlijk: “In dit nummer vindt u dan ook zowel de balans van het College van Burgemeester en Schepenen als de kritiek van de oppositiepartijen in de gemeenteraad.”
 
Zowel MR-Open VLD als Groen-Ecolo en het FDF kwamen als oppositiepartijen uitgebreid aan het woord. De enige Vlaams-nationale oppositie in de Brusselse gemeenteraad werd echter doodgezwegen in het nochtans met gemeenschapsgeld betaalde blad.
 
Voor Vlaams Belang is het onaanvaardbaar dat in een stedelijk informatieblad het ondemocratische cordon sanitaire onverkort wordt toegepast. De Vlaams-nationale partij zal dan ook de nodige juridische stappen ondernemen.
 
Zo zal er een recht van antwoord worden geëist in het volgende nummer van ‘De Brusseleir’, maar zal ook gevraagd worden dat de standpunten van Vlaams Belang binnen de 72 uur in de elektronische versie van ‘De Brusseleir’ op de webstek van de stad Brussel zouden worden toegevoegd.

Frédéric Erens

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 1 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De noodzakelijke nederlaag van de Nv-A

Geachte Heer Ray, Bij het bekijken van het politiek schouwspel van de jongste dagen , media en peilingen incluis , wordt men als bewust Vlaming steeds droeviger gestemd . In dit verband is de verwachting die er opgebouwd wordt naar aanleiding van de hoerastemming rond de Nv-A bedriegelijk en zou wel eens kunnen leiden naar het Cannossa van de Vlaamse ontvoogdingsstrijd .

In feite zijn er twee mogelijkheden die qua resultaat paradoxaal op hetzelfde neerkomen . Vooreerst slaagt de Nv-A niet in haar opzet massaal kiezers te mobiliseren , wat voorlopig niet zo duidelijk uit de recente peilingen blijkt en zet dezelfde tendens zich door bij de volgende Vlaamse en federale verkiezingen , dan is het klaar dat de' strijd voor de Vlaamse onafhankelijkheid met jaren zal terug geslagen worden door de ontmoediging die zich in een aantal Vlaamse gelederen zal doorzetten .

Wanneer er zich desondanks toch een Nv-A -vloedgolf doorzet dan zal het klaar worden dat het de Nv-A niet zozeer om Vlaanderen maar wel om de macht en afspraken in samenwerking met belgicistische partijen te doen is . Haar natte droom de rol van de oude CVP als staatsdragende partij te kunnen spelen zou dan bewaarheid kunnen worden met alle nefaste gevolgen van dien voor Vlaanderen.

Een belangrijk uitvloeisel van de twee mogelijkheden is wel dat de ontgoochelde Vlaamse kiezers opnieuw zullen kunnen terug vallen op een konsekwent VB . Bij het overlopen van de gevolgen moeten wij toch de vraag stellen of we deze nederlaag van het Nv-A en " Magere Bart " wel wensen . Hier geldt slechts één antwoord . De opkomst van de Nv-A en haar grote leider is tot nu toe nefast voor de Vlaamse Strijd geweest . De beide mogelijkheden van de situatie( zie supra ) voor de Nv-A bieden in ieder geval door eigen schuld en kruiperigheid voor het establishment met betrekking tot Vlaanderen geen perspectief . Bijgevolg kunnen we alleen " Magere Bart " een striemende , maar noodzakelijke nederlaag toewensen om op die manier toch de toekomst van de Vlaamse Onafhankelijkheid te vrijwaren .

Pieter Coutereel

*****

De zeverende dag

Geachte redactie,
De uitzending is nog bezig en ik vraag mij af waarom Beke die zwarte kraai van de VRT niet laat zitten voor wat ze waard is en trapt hij het niet af . Dat zou beter overkomen dan zich nu door die rode sloerie te laten vernederen . Ze bestookt hem met een overvloed aan vragen maar ze onderbreekt hem reeds na enkele woorden tot hij verklaart wat ze zelf wil horen. Nooit geeft zij hem de kans te antwoorden op haar vraag. Wat een degoutant wijf is me dat.
En nu komt dat onbenul van een Reynders op zijn beurt en met volle medewerking van zijn ondervraagster, Bart Dewever in het kamp van het Vlaams Belang duwen. Dewever ondervindt nu echt dat hij veel vijanden heeft en dat het spel tegen hem niet fair gespeeld wordt.

 In belgie en vooral in Wallonie en de vrt is het fout Vlaming te zijn.Hoelang gaan onze Vlaamse politieke mossels dat nog gedogen ?

Hubert Buysse

*****

@ Thor Wodan

Frank Vanhecke is op vrijersvoeten, daarom horen we hem niet.  Als men iets doet, dan moet men het góed doen = keuzes maken! Vandaar... 

MVG - Christina

*****

IQ : Hoger, Lager.

Volgens het Algemeen Dagblad zouden mensen met een hoger IQ zich véél gelukkiger voelen dan minder-IQers. Dàt is "volkomen van de pot gerukt " (om eens een uitdrukking van onze Noorderburen te gebruiken).

Uitgaande van het standpunt dat beide groepen een normaal inkomen zouden hebben zonder àl te grote geldzorgen, dan kunnen we stellen dat de "hoger IQers" steeds min of meer op de hoogte willen zijn van wat er om hen heen gaande is. Politieke-, financiële-, etnische-, èn andere toestanden zetten eerder een domper op hun welbehagen over het heden én de toekomst .De "lagere IQers" trekken het zich allemaal niet aan, en leven meestal "op de dag van vandaag".  Hun "zorgen" beperken zich tot de vraag wie volgend week-end de éérste zal zijn in de koers, en/of hun favoriete voetbalploeg zal winnen tegen een geduchte tegenstrever. Nà hun dagtaak bekijken zij een film op TV, of gaan ze samen met enkele vrienden een pint drinken {allee Fikken, één pint, laat mij niet lachen}. Velen gaan de week-ends naar een dancing of naar een openlucht pop-concert. Vrij van alle zorgen en dagelijkse sleur.

Zelfs bij occasionele verkiezingen, breken zij zich het hoofd niet om uit te zoeken wèlke partij/kandidaat op die partij...het meest overeenkomt met de eigen ideeën en stemmen dan maar gewoontegetrouw op de lijst die zij, van oudsher, gewoon zijn. Slotsom: Alwie zich géén zorgen maakt in het leven, is véél gelukkiger en leeft langer.

Victor van Vosselaer

*****

Islamnieuws

Na een kwartiertje op het internet : Woedende moslims steken tempels en huizen van boeddhisten in brand.  Woedende moslims demonstreren bij Franse ambassades.  Hamad Saoud al Sherawi (29) en zijn minnares Al Anood al Ameri (27) zullen wellicht de doodstraf krijgen voor de brutale moord op zijn dochtertje Wadeema eerder dit jaar. Samen met haar zusje Mira (7) werd ze opgesloten en onder meer met een strijkijzer en stroomstootwapens bewerkt.  Viervoudige moord in Etterbeek. De verdachte collega is ene Alam N., een asielzoeker uit Bangladesh.

Salam aleikum  - Wes Hardin

*****

Spelletjes en onze taal

MEN SPEELT DAN EENS MEE, EN NA HET KLIKKEN VERSCHIJNT ALLES IN HET FRANS ! WE ZIJN GOED BEZIG MET ACHTERUIT BOLLEN... 

Klik hier :  Veel plezier en succes! Het kadobon-team 

La participation est 100% gratuite. Cliquez ici pour voir la liste des Sponsors.Date limite de participation le 31.12.2012 à 23H59. Le tirage de ce jeu proposé par Planet49 GmbH est garanti.Carrefour, Apple, Galeria Inno et 3 Suisses ne sont pas des participants ou des sponsors de cette offre promotionnelle.Tentez de gagner un bon d'achat d'une valeur de 1000€ : Carrefour, Apple, 3 Suisses ou Galeria Inno. Participez au concours gratuit et profitez de votre chance.

Christina

*****

Wat een miserie in dat achterlijk land Bangladesh...

Doch het fanatisme bestond reeds in 1971 toen bijna de helft van Bangladesh overstroomd was. 

Het belgisch Rode Kruis, stuurde en omzendbrief naar àlle afdelingen om "volk" te ronselen teneinde hulp te bieden voor die dakloze bevolking. Honderden Westvlamingen vroegen verlof aan hun werkgevers, lieten nieuwe pasfoto's maken, en zich ook inspuiten tegen tropische ziektes. (het zal wel in alle provincies zo geweest zijn, doch van de "Westfleuten" was ik het best op de hoogte).

De Luchtmacht beloofde die vrijwilligers + medicijnen & materieel te vervoeren (maar uiteindelijk hàd de Staat géén geld) TOCH zijn er SLECHTS 8 (ACHT MAN) vertrokken want, de plaatselijke overheden lieten NIET toe...dat er ook dames zouden meereizen om hulp te bieden. Nà hun terugreis hoorde ik van een verpleger die ginder geweest was, dat de hulp van de belgen er ènkel in bestaan had in het openhouden van een grote tent om de dagelijke rantsoenen pillen aan de behoeftigen uit te delen.

Bij rampen werkte men toén met GEKLEURDE pillen, die mochten verdeeld worden naargelang de klachten dat de patiënten zèlf zegden (ènkel "bedlegerigen" mochten aangeraakt worden volgens het bevel van de "plaatselijke overheid" (!) De "rodekruisers" hadden een lijst (met de symptomen erop èn de vermelding wèlk soort pil er mocht gegeven worden) .Na een paar dagen werd er gemerkt dat die "patiënten" hun gekleurde pillen ondereen ruilden, om eens een ànder kleurtje te kunnen slikken.... èn "het" werkte éven goed, want dàt soort primitieve mensen had nog nooit énige vorm van moderne geneesmiddelen genoten, zodat èlke kleur hielp.

Victor van Vosselaer


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijdens de moslimbeurs

 

- Hebt u geen afbeelding van de profeet ? Op een poster, een affiche of een pin ?

- U bent nieuw zeker ?

(Kroll in Le Soir)

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onafhankelijkheid ? Soit.

 

Het is eieren lopen voor de brave flaminganten die geloven dat Moeder Vlaanderen haar twee felste zoontjes ooit tot de orde kan roepen en ze in eensgezindheid voor zich uit kan laten stormen, lopen, draven, strompelen, marcheren naar en door de poort van de Onafhankelijkheid.

Ik ben al lang geen brave flamingant meer die eenmaal per week 't Pallieterke leest, 's zondags naar de mis gaat en hoopt dat de Nv-A en het Vlaams Belang hand in hand zullen doen wat hierboven staat.  In stilte bewonderen deze flaminganten Bart omdat hij het toch maar gemaakt heeft, van kleine burgerman tot grote politicus die in Londen door de burgemeester ontvangen wordt en voorheen zelfs door de Britse eerste-minister. En in even flamingantisch stil fatsoen hebben ze een beetje een hekel aan Filip Dewinter omdat diens stoute boutades hen schokken ("the pocket van Mohammed" en "geboren worden met het mes in de pamper"). "Dat gaat ons stemmen kosten" murmelen ze en die van 't Pallieterke schrijven het niet rechtstreeks maar zij insinueren het. 't Pallieterke is een commercieel bijbeltje van de Vlaamse Beweging maar het loopt ook op eieren en daar hebben wij veel begrip voor, want het is en blijft een blad dat de waarheid niet schuwt en dat politiek-incorrect durft zijn. Soit.

Dat alles neemt niet weg dat brave Flaminganten ook maar Vlamingen zijn die hun waarheden verpakken met de strik van de schijnheiligheid, zoals de meesten van ons volk. En ook Bart de Wever is een product van dit volk, hoezeer hij ook probeert zichzelf uit te geven voor een "apart iemand". Dat konden we uit zijn eigen mond horen in de Kruitfabriek op Vier, woensdag 26 september laatstleden.  Ik ben altijd een buitenbeentje geweest met andere interesses dan het gros van de groep waarbinnen ik vertoefde, zo sprak hij bescheiden en Rode Tom Lenaerts grimlachte, alsof ook bij hem een mes in zijn pamper had gezeten.

Het is erg (of is het ergernisgevend ?) dat een succesvol en door velen op handen gedragen politicus zich moet beroepen op zijn anders-zijn-dan-de-anderen om bepaalde van zijn stommiteiten goed te praten. Het succes is De Wever naar het hoofd gestegen en elke vorm van kritiek op hem of zijn partij (wat hetzelfde is) beschouwt hij als een onfatsoenlijke schennis van zijn Intellect en Kennis. Wie Bart tegenspreekt krijgt de banbliksems uit den Hoge over zich heen, of een stortvloed van Calimero-kreetjes. En zeur mij niet aan de oren over de Verandering die op til is, brave Flaminganten, met deze schizofrene man, die niettegenstaande zijn gewichtsverlies nog steeds regelmatig door de mand zakt.

Bijna dagelijks vernemen wij details over het aan gang zijnde schijngevecht met dat ander politiek genie, Pierlala Janssens.  De huidige burgemeester is een beetje een lafaard die zich niet publiek durft meten met een tegenstrever. Dat was al zo in 2006, toen hij debatten met Filip Dewinter uit de weg ging of ze weigerde.  Nu is het weer van hetzelfde : rechtstreeks tegen De Wever durft hij geen woordenduel aangaan. Hij wil er de anderen bij, want dat is gemakkelijk, dan kunnen ze met zijn allen politiek-correct Dewinter in de nek springen en hem afschilderen als de baarlijke duivel.  Zeker als Filip er dan Meyrem Almaci uitpikt en haar een "allochtoon" noemt ... heel de meute aan het janken en tieren en de moderator Lex Sukkelaar kan zijn tranen niet bedwingen en hij loopt naar de Turkse Onbeschofterik om die troostvol te omklemmen maar hij krijgt een dreun tegen zijn oren, want zij laat zich niet bepotelen door de eerste de beste.  Almaci is geboren in het Waasland uit Turkse ouders, ze is een bipatride (een dubbelpaspoorter) dus een allochtoon én een moslima, dat laatste zegde ze zelf in 2007,  en voor ons mag zij geloven in allah of in de Kerk van de Lampadère, who cares. Ze is en ze blijft een allochtoon en ze gedraagt zich helaas ook zo. Kwaadwillig, boosaardig, onbeschoft en onvrouwelijk. Met mijn excuses voor de allochtonen die zich normaal gedragen. De Groenvoorzitter weet trouwens wat er aan de hand is en hij heeft daarom de Turkse lijstaanvoerder, die het prima zou doen in een matchke vrouwencatch,  al enkele malen vervangen : "zij is ziek" zegt Wouter. Het zal nog niet zijn, dat zij ziek is. Soit.

Terug naar de virtuele worstelwedstrijd tussen de twee kandidaat-burgemeesters.  De Wever heeft het soms over de stad maar omdat hij er eigenlijk niet zo veel van afweet, buiten enkele toeristische wederwaardigheden, zoals de ligging van de zoo en de hoogte van de kathedraal  (van à een, van à twee, van à drie), wat hij al herhaalde keren aan Turtelbaum heeft uiteengezet, (die liep vorige week op Sint Jansplein rond en verbaasde er zich over dat de Groenplaats tamelijk groot is)  houdt hij zich het liefst op het terrein dat hij wel beheerst dat van de federale politiek en zijn sofa-toegevingen aan Di Rupo.  Want dit is de eerste verkiezing dat de mensen zich mogen uitspreken nadat de Nv-A door de lepe Waal behendig aan de deur werd gezet. Zo redeneert Bart : de burgers moeten hem belonen omdat hij de Waal niet aankon en heel het poco-wereldje moet hem dankbaar wezen omdat hij de troepen van Filip Dewinter zal kelen.  Een nogal moslimachtige uitspraak, als u ons vraagt, maar iedereen dingt naar de gunst van de moslims in 't stad. Soit.

Pierlala Janssens, ook een product van de Vlaamse schijnheiligheid, geloof me vrij, het wil niet zeggen omdat je een grote neus hebt dat je ook een grote mond hebt, gaat in een Frans, hier door niemand gekend magazine toeteren, dat als De Wever hem opvolgt als burgemeester, de magere man de Onafhankelijkheid van Vlaanderen zal voorbereiden vanop het stadhuis ... Als dit geen scenario is voor Rode Eric van Looy met Yasmine Kherbache in de rol van een Algerijnse Mata Hari die met hulp van Di Rupo (die naar Algiers gevlucht is), belgië wil inlijven als kolonie van de Maghreb landen. Yasmine wordt door de SS-bitch Elisabet Hörmans opgesloten in de leeuwenkooien van de Zoo en getransporteerd naar Abbeville waar zij gefusilleerd wordt door de troepen van presidente Marine Le Pen. U gelooft uw ogen niet als u dit leest, doe het nog eens over, mijn hersencircuits staan op smelten en ik ben niet eens kandidaat voor de verkiezingen. Al goed voor de politiek. Soit.

Dus Janssens zich maar afsloven tegen die Franse reporter die eigenlijk een artikel kwam schrijven over zeilen op de Schelde en plots verwikkeld geraakt in een politiek complot dat spannender is dan het quatschverhaal  "de Da Vinci code" van Dan Brown.

Hoe reageert De Wever, denkt u als hij beschuldigd wordt de Vlaamse Onafhankelijkheid stiekem voor te bereiden ? Hij zet zijn   wit eischelpje  op, trekt zijn zwart pakje aan en Calimero staat er weer : Hi, hi, hi, wat zegt die stoute Mijnheer Janssens nu over mij ?  Hi, hi, hi, ikke de Vlaamse Onafhankelijkheid voorbereiden, dat is niet eerlijk !  Ikke burgemeester willen zijn maar  ikke geen separatist bennen. Hi, hi, hi.

Ziet u het niveau waarop deze verkiezingsstrijd zich afspeelt ? U gelieve mij te verontschuldigen, geachte lezeressen en lezers, dat ik me even heb laten gaan. Ik steun Filip Dewinter, Gerolf Annemans, Bruno Valkeniers en vele moedigen op de VB-lijsten.  Er moet tenslotte in deze stad die de Vlaamse Antwerpenaren toebehoort en niet god en klein pierke, door enkelen het hoofd koel gehouden worden.  Alhoewel ik dat even nu niet zelf gedaan heb, waardeer ik heel erg zij die de waanzin blijven bevechten en onbevangen opkomen voor de waarheid, hoe vervelend die ook is.  En de arrogante ikjes of Turkse boerinnen die zijn er voor mij alleen maar, om ze in hun blootje te zetten en ze ferm uit te lachen. Het een  figuurlijk, het ander letterlijk.

Ray 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort : Mayday, Mayday !

 

Nogmaals Ryanair

We hebben de laatste maanden reeds meermaals de aandacht gevestigd op de bizarre berichtgeving in de media in verband met deze luchtvaartmaatschappij. Tot onze grootste verwondering kon men enkele dagen geleden opnieuw een moeilijk te geloven mededeling in de pers lezen in verband met incidenten met vliegtuigen van deze luchtvaartmaatschappij in Spanje. Volgens een Belgabericht zou Ryanair gelogen hebben in verband met incidenten die plaatsgrepen in Spanje op 26 juli ll. Zo zou men hebben vastgesteld dat de gezagvoerders van drie Ryanair toestellen onwaarheid hadden verteld en niet in opdracht van de Spaanse luchtvaartautoriteiten koers hadden gezet naar Valencia wegens slechte weersomstandigheden op de luchthaven van Madrid maar dat deze bestemming op hun eigen verzoek werd gekozen. Bovendien zouden alle drie gezagvoerders de noodoproep "mayday" hebben gebruikt zonder een wachttijd na te leven. Verder wijst dit bericht er nogmaals op dat er sprake zou zijn van het in gevaar brengen van de veiligheid van de passagiers door Ryanair.

Alhoewel dit volgens ons de zoveelste kwakkel is in verband met Ryanairwillen we er toch opnieuw op reageren.

Het is ons nog niet gelukt de bron van deze duidelijke kwakkel te achterhalen maar we beloven onze lezers dat we deze zaak niet loslaten. Een journalist van Belga , Antal Holosi genaamd, was zo vriendelijk te laten weten dat ze het bericht van de RTBF hadden overgenomen. Bij de RTBF was men zo vriendelijk om de bron te willen opsporen en me verder op de hoogte te houden. Zodra we enig nieuws in deze zaak vernemen, komen we er nogmaals op terug.

Maar inmiddels kunnen we reeds vertellen dat voor zover we nog enige kennis van de luchtvaartwereld hebben overgehouden het STEEDS de gezagvoerder is die beslist naar welke alternatieve luchthaven hij zal uitwijken indien de oorspronkelijke luchthaven voor een of andere reden niet kan aangevlogen worden. Het is nooit de verkeerstoren die aan een vliegtuig opdracht zal geven naar een bepaalde luchthaven te vliegen. Wel zal men naar best vermogen antwoorden op de vragen van een gezagvoerder in verband met de weersomstandigheden op omringende luchthavens. Veronderstellen we dat een reeks vliegtuigen koers zet naar Zaventem(Brussel) en deze luchthaven plots dichtklapt door mist. Gezagvoerders van b.v. Brussels Airlines zullen in samenspraak met hun maatschappij beslissen van naar Oostende; Luik; Charleroi of Antwerpen uit te wijken. Maar het is best mogelijk dat gezagvoerders van intercontinentale vluchten b.v. uit de USA beslissen van naar Amsterdam; Frankfurt; London of Parijs uit te wijken om dat daar voor hun transitpassagiers vele doorverbindingen beschikbaar zijn of omdat er op deze luchthavens akkoorden bestaan met andere luchtvaartmaatschappijen of dat daar eigen personeel ter beschikking is enz. Nu enkele maanden na de zogenaamde incidenten in Spanje op 26 juli gaan schrijven dat men heeft vastgesteld dat de uitwijkhaven door de gezagvoerders zelf werd gekozen is klinkklare onzin. Het zijn steeds de gezagvoerders die deze beslissing nemen.

Dat nu zou uitgekomen zijn dat de gezagvoerders telkens "mayday" oproepen hebben gebruikt en dat deze niet gerechtvaardigd waren, is opnieuw totale onzin. Het is een feit dat op het ogenblik van de zogenaamde "mayday"-oproepen talrijke andere vliegtuigen op dezelfde frequentie zaten. Dergelijke oproepen zijn uitzonderlijk en trekken natuurlijk onmiddellijk de aandacht van alle piloten die zoiets horen. Die willen allemaal snel weten nadat ze zelf zijn geland wat er juist gebeurd is en wat er met vliegtuig en bemanning is gebeurd. Laat staan dat er volgens hoger vermeld bericht niet minder dan drie "mayday" oproepen waren op dezelfde dag en van dezelfde maatschappij. Dit zou een unicum geweest zijn in de luchtvaartgeschiedenis en men zou dergelijk nieuws nooit gedurende maanden hebben kunnen stilhouden. Enkele minuten of uren na het gebeuren zou dit wereldnieuws zijn geworden.

We besluiten dus voorlopig dat dit zoveelste bericht in verband met Ryanair, en dan nog wel enkele maanden na de feiten, opnieuw als kwakkel kan beschouwd worden. We geven echter niet op en zullen trachten de werkelijke bron van dit bericht te achterhalen.

We hebben geen enkel aandeel in Ryanair en hebben verder nooit enig contact gehad met deze onderneming. Maar het stoort ons reeds jaren dat de media dit bedrijf stalken voor redenen die we reeds meermaals hebben uitgelegd.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtland Bangladesh ? Wat kan het ons schelen ...

 

Wat hebben wij met Bangladesh ? Gelukkig niet veel. Het is een bijna verzonken, modderig soortement Land van Saeftinge, dat onderaan Indiä bengelt maar waar toch 160 miljoen mensen wonen die voor 85% moslim zijn en 15% boeddhisten.  Uitermate zeer verdraagzaam van die muzelmannen dat ze die bijna 24 miljoen ongelovigen dulden op hun zompige kluit. Dat dachten wij tot hiertoe. Maar helaas vergissen wij ons weer.  Ook ginder ver rommelt het regelmatig. Dezer dagen zelfs in het kwadraat, want ingevolge een beledigende foto op Facebook van een brandende kora,  zijn de moslims op straat gekomen en hebben ze 5 hindoetempels in de fik gestoken en hun andersgelovige buren die ze bij de lurven konden vatten,  ook.

Vredelievend en verdraagzaam dat die sukkels zijn ... stel je voor, een foto van een brandend boek, waar jij als simpele en denkelijk bijna ongeletterde Bangladaan niets van afweet, maar je woonpand en je tempel worden huilend in brand gestoken door je buren. Omwille van een boek.

Mogen we nog eens de irrelavente vraag stellen : "Hallo, mafkegels, wat voor soort mensen zijn jullie eigenlijk ?"

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hollande : Citytrip naar New York, 900.000 euri

 

 

Al goed dat Hollande een socialist is ; die weten hoe ze met de centen van de belastingbetaler moeten omspringen. Een citytrip naar New York voor 900.000 euri.

http://lejournaldusiecle.com/2012/09/28/hollande-depense-900000e-pour-son-sejour-a-new-york/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IQ en geluksgevoel

 

Mensen met een lager IQ zijn vaker ongelukkiger en ongezonder dan anderen met een hoger IQ. Dat schrijven onderzoekers van University College London in het tijdschrift Psychological Medicine.

Uit eerder onderzoek van dezelfde universiteit bleek al dat slimme mensen langer leven, ongeacht hun inkomen en gezondheid. Nu wilden de onderzoekers weten welke invloed intelligentie heeft op het  geluksgevoel

Intelligentie
De onderzoekers analyseerden gegevens over 6870 mensen van 16 jaar en ouder. Hun IQ werd getest. Bovendien werd met een vragenlijst gemeten hoe gelukkig de deelnemers zich voelden.

De deelnemers met het laagste IQ (70-99) bleken het ongelukkigst te zijn. De slimste deelnemers (IQ van 120-129) waren juist het meest gelukkig. Andere factoren speelden echter ook een rol in hoe gelukkig men zich voelde, zoals inkomen, gezondheid, neurotische symptonen en de dagelijkse bezigheden.

Nadelen
'We ontdekten dat IQ een verband heeft met geluk, het geluksgevoel was namelijk het laagst in de groep met het lagere IQ en het hoogst in de groep met het hogere IQ. Mensen met een lager IQ zijn vaak minder gelukkig omdat ze last hebben van meer sociaal-economische nadelen, zoals een lager inkomen. Ook hebben ze vaker hulp nodig in het dagelijks leven, een slechtere gezondheid en meer stress', zegt Angela Hassiotis.

http://www.ad.nl/ad/nl/4560/Gezond/article/detail/3323051/2012/09/27/Mensen-met-laag-IQ-zijn-ongelukkiger.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europa 2012

 

 

De Europese Unie 2012 wordt gekenmerkt door een tevreden bevolking. Beelden uit Madrid.

Vreedzaam protest in Portugal

 

 Volkswoede in Athene

Reportage uit Engeland : 1 op 4 jongeren onder de 25 heeft geen job, geen toekomst, geen bezigheid. Criminaliteit lonkt.

 In Antwerpen slaat de vlam makkelijk in de pan bij moslimjongeren die niettegenstaande de vele kansen die hen geboden worden, een diepe haat koesteren tegen de Westerse maatschappij.

 Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Carl Devos: ‘Er is iets aan het gebeuren met De Wever. Hij weet dat hoogmoed altijd voor de val komt. En toch kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat er iets aan het mislopen is. Hij is veel minder benaderbaar dan vroeger. Voor dat openingscollege stonden alle voorzitters bij elkaar. Behalve De Wever, die was de hele tijd aan het telefoneren. Hij is enorm op zijn qui-vive. Hij verandert als politicus. Ik betwijfel ook of hij voldoende omringd wordt door mensen die hem tegenspreken. Dat is in deze fase van zijn carrière nochtans cruciaal.'

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst de reizigers nog wat jennen en dan op pensioen !

 

Sos Digneffe, de échte baas van de NMBS, noemt voor zijn pensioen de treinreizigers, onnozelaars en egoisten en organiseert als afscheid op 3 oktober een staking.

Sos Digneffe heeft ons alleszins geleerd hoe een door de socialisten beheerde maatschappij er uitziet. Tot nooit meer, kameraad Sos.


30-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 30 september 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Censuur

Iedereen weet intussen dat Milquet dagelijks zwaar geschokt is. Dat mens moet toch geen leven hebben.  Ze zou graag de benaming allochtoon verboden zien. Niet dus, voor ons is het overduidelijk wie daarmede bedoeld wordt en dat houden we zo.  Waar haalt die Nederlandsonkundige Brusselse schetkont hat vandaan, om ons taalregels op te leggen ? Nu lezen we dat 725 zwartrijders betrapt zijn op het openbaar vervoer.  Mag de benaming zwartrijder wel gebruikt worden ? We weten wel dat er veel zwarten in Brusselallahbath rondlopen, zijn er dan geen blanken die zwartrijden ? Misschien toch beter in de toekomst te vermelden dat het ‘jongeren”’ zijn waarbij we ook weten wie er bedoeld wordt maar dat klinkt mooier, of misschien ‘kansarmen’? ach neen, zowel het woord ‘kans’ als ‘arm’ is niet representatief, als straks iedereen arm is met het roofbeleid van die bende franskiljons dan is dat iets anders, dan moet niemand meer betalen en wordt het de dagelijkse gang van zaken.

Jean

*****

Het VB Veiligheidsplan in 44 concrete voorstellen

Oogt heel aardig; echter: te weinig, te laat. Om de problemen echt bij de wortel aan te pakken moet je bereid zijn om het afval met wortel en al uit te trekken: strafblad en dubbele nationaliteit? Buiten, in gezelschap van uw hele soukh. Dat alleen, gecombineerd met de bereidheid om slachtoffers te maken tijdens de rellen die gegarandeerd zouden uitbreken, kan ons voor de totale afbraak behoeden. Ik hoef u niet te vertellen dat die bereidheid bij de wijven, verwijfden en verkleuterden die de dienst uitmaken, niet aanwezig is en ook nooit zal zijn. Niet nu, niet gisteren, nooit niet.

Fred

*****

Reuzekensstoet

Vandaag in "de nieuwe antwerpenaar", het gratis veertiendaags magazine van de stad,  een verslag gelezen van de reuzekensstoet in Borgerhout.

Spijtig genoeg wordt er niet bij gemeld dat 2 straten verder een niet vreedzame betoging aan de gang was, bijeengeroepen door een groep die zich geroepen voelt om wanneer ze ook nog maar denken dat hun allergrootste zou kunnen worden beledigd, de boel op stelten moeten zetten.

Die "nieuwe antwerpenaar" dat is nu eens een blad waar over niets anders geschreven wordt dan hoe prettig het toeven is in de multiculturele stad.

Pieter

*****

Tjevenvlooien bij de Nv-A

Toen ik deze voormiddag BDW op de Ergo De Waellaan in Deurne tegenkwam in zijn turkoois trainingsvestje met bijhorende gitzwarte pantybroek, terwijl hij een appeltje smulde, op weg naar het Rivierenhof, dacht ik even, de situatie en de stress binnen onze eigen VB-fractie in Deurne kennende, heeft die man nu echt op dit moment niets anders te doen dan een ommetje te maken naar het Rivierenhof ?

Is zijn nieuwe levensingesteldheid mogelijk de oorzaak van zijn voortdurende afwijzingen aan pers en media voor vraaggesprekken ? Heeft die man dan voor Antwerpen eigenlijk nog wel een meerwaarde te bieden, hij die als voorzitter plots in een vermoedelijke Alzheimer-aanval niet meer weet dat zijn partij staat voor de onafhankelijke republiek Vlaanderen

Ik zou BDW, de nieuw ontpopte grote “confederalist” er graag eens aan herinneren wat er juist in dat allereerste punt van zijn partijstatuten, laatste versie van 2012, letterlijk staat (PDF kopij in bijlage) :
 
A. Doelstelling en grondslag
1.1. De Nieuw-Vlaamse Alliantie (N-VA) is een politieke partij die in Vlaanderen vorm wil geven aan een humanitair nationalisme voor de 21ste eeuw.  Als enige ongebonden partij, los van drukkingsgroepen, zuilen of financiële machten, verdedigt de Nieuw-Vlaamse Alliantie het algemeen Vlaams belang.  In haar streven naar een beter bestuur en meer democratie kiest de Nieuw-Vlaamse Alliantie logischerwijs voor de onafhankelijke republiek Vlaanderen, lidstaat van een democratische Europese Unie. Het Vlaanderen van de N-VA stelt zich open voor internationale samenwerking en kijkt hiervoor in de eerste plaats naar Nederland. Het doel van de Nieuw-Vlaamse Alliantie is de verdediging en bevordering van politieke, culturele, sociale en economische belangen van alle Vlamingen. 
 
Dit eerste punt uit de statuten van de N-VA is overduidelijk en voor geen alternatieve interpretatie vatbaar.
Des te meer stoot de N-VA in haar doen en laten tijdens de huidige verkiezingscampagne tegen de borst van heel wat overtuigde Vlamingen, van wie een groot aantal binnen de eigen partij.

Ik denk zelfs dat er heel wat N-VA’ers op verkiesbare plaatsen staan, die geen enkel besef hebben van de diepgang en de betekenis van dit eerste punt uit hun partijstatuten. Het is gewoon triestig voor Vlaanderen dergelijke zaken te moeten vaststellen.

Wees beschaamd N-VA voor uw tweeslachtige houding tegenover Vlaanderen!  Hebben de tjevenvlooien jullie bij laatste kartelvorming zo fel gebeten ?
Misschien is het de N-VA leiding zelf die een stevige reinigingskuur nodig heeft in de plaats van de overgelopen Vlaams Belangers.
Ook Irène Torfs (moeder van BDW) staat nu op de N-VA lijst van Deurne op de 26ste plaats.  Vraagje : was Irène in het verleden geen lid van het Vlaams Blok / Vlaams Belang?
 
En waar zit ondertussen onze destructieve ex-VB-voorzitter Frank Vanhecke?  ‘t Is zo stilletjes op zijn front?  En in de roddelblaadjes valt ook al geen nieuws te rapen?  Moest hij ook niet mee op een of andere N-VA folder, al was het maar om nog wat extra na te trappen naar het Vlaams Belang en zijn ex-VB vrienden?  Allez Frank, laat u niet kennen hé jong!
 
Thor Wodan

*****

Doodstraf

Soms lees ik ook goed nieuws (de afloop toch) en onderstaand artikel is zo'n eentje. Enkel jammer dat de doodstraf niet (meer) wordt uitgevoerd.

Ze mogen gelijk het zootje dat drugs produceert/verhandelt ook opknopen ; komen we zo tot een iets veiliger samenleving.  

 Doodstraf voor Amerikaan die bosbrand stichtte in California Bewerkt door:Hanne Adriaen29/09/12 - 

 In de VS is een Amerikaan ter dood veroordeeld nadat hij in 2003 in het zuiden van Californië een bosbrand had aangestoken. Vijf mensen kwamen daarbij om het leven. Meer dan 80.000 anderen moesten geëvacueerd worden. De vlammen vernielden in negen dagen tijd circa duizend huizen. Volgens de jury had de drugsverslaafde Rickie Lee Fowler op een winderige dag doelbewust een vuurpijl in het struikgewas gegooid, wat neerkomt op moord. De aanklager omschreef de pyromaan als een wrede, sadistische crimineel. De krant Los Angeles Times berichtte ook dat hij in de gevangenis een celgenoot heeft verkracht. Eerder verkrachtte hij eveneens twee vriendinnen. De verdediging van Fowler probeerde nog aan te tonen dat het nooit de bedoeling was om mensen om te brengen en dat de vijf slachtoffers waren overleden aan hartaanvallen, maar tevergeefs. Fowler werd schuldig bevonden aan vijfvoudige moord en kreeg de doodstraf. De doodstraf wordt nog maar zelden uitgevoerd in Californië.

Martin V.

*****

Onafhankelijkheid? Soit!

Geweldig artikel Ray!

Ledy

*****

Onafhankelijkheid soit

Beste Ray, bedankt voor uw rake uiteenzetting. Dit had ik nu echt wel nodig na de tegenvallende peilingen wat onze partij betreft. Wij, wij mogen de waarheid niet zeggen.Zij, Zij mogen aldoor liegen . Mijn God hoe krom is het recht van de sterkste ? Ook de dapperste krijger heeft wel eens een dipje, dus nu met volle moed de strijd tegemoet.

Mireille F.

*****

Onafhankelijkheid.

Een heerlijke flinke brok ironie met een emotioneel slot.
De rechtse Hugo Camps heet Ray.

Met waardering - Monika Lacante

*****

Gazet van Janssens

Geachte redactie,Ik heb 45 jaar mijn kost verdiend in Antwerpen en omgeving(Brasschaat) en las ,vooral in de glorietijd van Geudens en Van Houtte , steeds GVA.Doch door de lokroep van de liefde en dies meer ben in aangespoeld in Deinze maar mijn liefde voor de stad is er niet minder om.Daardoor lees ik hier in het "buitenland" nog steeds GVA naast mijn 2de krant Het Laatste Nieuws.Vooral de caterns van de zaterdag zijn in GVA zeer interessant voor alles wat op cultureel gebied aangeboden wordt.Op politiek gebied moet ik mij echter geen vragen stellen noch hoge verwachtingen maken GVA is wel degelijk het partijblad van Janssens en Dewever ondervindt nu wat Dewinter 6 jaar geleden mocht ervaren.En als er iemand is die mijn stelling niet kan onderschrijven mag hij het mij steeds via Angeltjes laten weten.

Hubert Buysse

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eensgezindheid bij CD&V

 

Het zit snor met de eensgezinde lijn binnen de CD&V.  Eerst was er Tsjoeke-Tsjoeke Schouppe die zich liet ontvallen dat er volgens zijn inschatting ruim 275 voorakkoorden gesloten zijn in Vlaanderen. Dat wil zeggen, dat er in 33 gemeentes nog géén voorakkoord is.

Tsjoeke-Tsjoeke kan het weten, hij is de grote officieus aangestelde achterbakse foefelaar van zijn partij. Wie moest de leemte in de CVP/CD&V opvullen na het vertrek van zwart-geld kampioen Leo Delcroix ? De Schouppe, wie anders. Hij reed met een geblindeerde trein door het land, zoals Mao destijds China doorkruiste uit angst voor een aanslag maar Schouppie doet het om de centjes op te halen en ze vervolgens weg te toveren. Zoveel in dat station voor  Tjeef Alexander en zoveel voor een ander : een hoogst persoonlijke toepassing van een herverdeling van de rijkdom.  Alles wat in het geniep gebeurt bij de CD&V (en dat is nogal wat, gezien de genetische bepaling van tjeven) is onder controle bij de man die transportbedrijven oprichtte en ze failliet liet gaan om ze voor een appel en een ei te verkopen aan buitenlanders die ze enkel jaren later met winst x 10 verder verlapten. Het is is even eenvoudig in de praktijk dan het hier neergeschreven staat.  En op het einde van de carrière volgt de ultieme beloning : de keuning verheft Tsjoeke-Tsjoeke in de adel.

Toen Wouter Beke, die nog even partijvoorzitter blijft tot hij smadelijk de woerstijn wordt ingestuurd, de openbaring van Tsjoeke-Tsjoeke vernam in zijn Standaard, sloeg hij bleek uit ...  Neen, dat kan niet, sorry, opnieuw.  Toen Wouter Beke, nog even partijvoorzitter tot hij smadelijk de woestijn wordt ingestuurd, de openbaring van Tsjoeke-Tsjoeke vernam in zijn Standaard, liep hij rood aan.  Schouppe is op weg om een tweede Rik Torfs te worden, sprak Wouter, die vlug zijn kalmte en zijn normale kleur had teruggevonden. Rood worden van schaamte, kan niet bij Wouter, dus ook niet van woede.  Zijn woordvoerder stuurde direct een ontkennend bericht rond : géén voorakkoorden. Dat is duidelijk en niemand gelooft Beke, maar dat is het punt niet.

En wie komt er even later leuk het land  binnengereden, recht  uit de Moulin Rouge op Montmartre met nog wat rondjes confetti op zijn revers ?  Mijnheer Yves Leterme, de ajdunct secretaris-generaal van de OESO en aan de grens vertelt hij aan enkele verbaasde federale grensbewakers dat hij al vele voorakkoorden heeft afgesloten en hoopt van er nog enkele rond te krijgen tijdens het week-end.  De Heer Leterme had  de grensbewakers voor journalisten genomen die op hem stonden te wachten. Grensbewakers staan er enkel voor de folklore, die mannen hebben niets te doen, dus die hebben dat bericht getelefoneerd naar het kabinet van ministerin van Binnenlandse zaken, mevrouw Milqut en alle berichten die daar binnenkomen, worden automatisch doorgegeven naar de betrouwbar regimeredacties, voorzien van een foto van Madame Non.

En zo vernemen wij, gelukkige burgers die met de glimlach arbeiden om Wallonië-Bruxelles en de talrijke vreemdelingen die in ons land binnenstromen van voldoende geld te voorzien, dat er in onze gemeentes niet veel zal veranderen de komende zes jaar. De voorakkoorden zijn er om het beleid te bestendigen en het regime in het zadel te houden. 

Verkiezingen dat is folklore om wat leven in de eentonige brouwerij te brengen en de Grenswachters waar we het straks over hadden, die hebben toch een taak, we zouden het bijna vergeten : correct salueren en glimlachen tegen al de tafelschuimers en avonturiers die de belgische bodem betreden en hen hoffelijk doorverwijzen naar de OCMW's, het Spionnencentrum en voor de fanatiekelingen onder hen naar Sint-Jans Molenbeek.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is anti-islamfilm een islamitische uitlokking ?

 

De Westerse media hebben de verklaringen van Nakoula Bacile Nakoula, de inmiddels aangehouden maker van de anti-islamfilm 'Innocence of Muslims', dat hij een Koptische christen is klakkeloos overgenomen. Hier is echter nul komma nul bewijs voor. Integendeel, Nakoula blijkt juist nauwe banden te hebben met de Palestijnse terrorist Eiad Salameh, die al 30 jaar bekend is bij de FBI en Koptische christenen, Joden en Israël juist haat. Alles wijst er dan ook op dat de anti-islamfilm een islamistische 'false-flag' operatie was om de haat in de moslimwereld tegen het Westen, Israël en christenen verder aan te wakkeren.

 

Samenwerking met islamistische terrorist

Uit de rechtbankdocumenten blijkt dat Nakoula van 2000 tot 2009 samenwerkte met Eiad Salameh bij het plegen van financiële fraude. Salameh is afkomstig uit Beit Sahour, Bethlehem, en staat al jaren in de Arabische gemeenschap bekend als iemand die op illegale wijze authentieke identiteitspapieren zoals paspoorten en daarnaast ook creditcards kan leveren aan personen die niet onder hun eigen naam willen opereren.

Niet bepaald toevallig blijkt niemand te kunnen bevestigen dat de naam van Nakoula inderdaad zijn echte naam is. Sterker nog, Nakoula is in het verleden onder verschillende andere namen door het leven gegaan, waaronder ook moslimnamen. Ten tijde van zijn arrestatie kon hij dus eenvoudig een 'echt' identiteitsbewijs overhandigen zonder dat hij ook daadwerkelijk de persoon is die op dat bewijs vermeld wordt.

Dat is geen onbelangrijk gegeven. Immers, als een Egyptenaar met de naam Nakoula Bacile Nakoula de schuld krijgt voor het beledigen van meer dan 1 miljard moslims, zou het voor de Egyptische autoriteiten niet moeilijk moeten zijn om zijn familie en vrienden te vinden, vooral niet omdat de moslimrellen die zich over uiteindelijk 30 landen verspreidden in Egypte zijn ontstaan. Egypte kan echter helemaal niets vinden over Nakoula's achtergrond. Niemand weet wie deze man is.

Gearresteerd voor handel in harddrugs

Er zijn juist sterke aanwijzingen dat Nakoula's 'partner in crimes' Eiad Salameh banden had met islamitische terreurnetwerken. Bovendien gaven zowel Nakoula als Salameh zich in het verleden met behulp van vervalste paspoorten uit als Israëlische Joden. Dat beiden meerdere valse identiteiten gebruikten is inmiddels 100% bewezen.

Nakoula werd gearresteerd in het kader van de anti-drugsoperatie Mountain Express. De politie volgde hem toen hij samen met een handlanger met een vrachtwagen 30 dozen pseudo-efedrine vervoerde, een belangrijk ingrediënt voor onder andere de harddrug crystal meth (methamfetamine, ook bekend als speed of ice). In de opslagplaats waar Nakoula heenreed werden nog eens 99 dozen aangetroffen. Nansour beweert echter in opdracht van ene Manour Barsoum te hebben gehandeld, die echter -heel handig- naar zijn thuisland Egypte zou zijn gevlucht.

Valse namen en informant van de 'feds'

Ondanks de hoge straf die Nakoula had moeten krijgen bracht hij slechts 2 dagen in de gevangenis door, wat erop wijst dat hij een 'deal' heeft gemaakt en een informant van de 'feds' is (2). De Amerikaanse autoriteiten constateerden later dat een deel van het geld dat met de drugshandel wordt verdiend naar de islamitische terreurbeweging Hezbollah in Libanon wordt weggesluisd.

Eén van Nakoula's alter ego's was Erwin Salameh, waarmee hij zich voordeed als de broer van Eiad. Ook heeft hij de naam 'P.J.Tobacco' gebruikt. In 2001 gebruikte zijn handlanger Eiad de fictieve firma A & M Trading voor het smokkelen van tabak naar Syrië. Later verwisselde Nakoula de twee letters van plaats en gebruikte M & A Trading als dekmantel voor zijn drugshandel.

Nog een valse naam die Eiad gebruikte was 'Thomas J. Tanas'. Ook in die hoedanigheid bleek hij samen te werken met Nakoula. Beide Palestijnse clans -zowel 'Nakoula' als 'Tanas'- bestaan overigens in Eiads geboorteplaats Beit Sahour, Bethlehem.

Nakoula ontkent in het Arabisch christen te zijn

In een interview met het Arabische radiostation Sawa werd Nakoula Bacile gevraagd naar zijn mening over de Joodse en Christelijke religies. Zijn veelzeggende antwoord: 'Daar heb ik niets mee,' wat opnieuw een indicatie is dat hij waarschijnlijk een moslim is. Hij beweerde weliswaar de auteur te zijn van meerdere anti-islamitische boeken, maar wist niet één titel te noemen. Onder zijn naam blijkt er dan ook geen enkel boek te zijn geschreven.

False-flag gericht tegen christenen en Israël 

Terwijl de media geen flintertje bewijs hebben dat Nakoula inderdaad een Koptische christen is, bestaat er wél een hele lading bewijs dat Nakoula tot nu toe in alles heeft gelogen. Hetzelfde geldt voor zijn claim dat hij de anti-islamfilm heeft gefinancierd met de $ 50.000 à $ 60.000 die de familie van zijn vrouw in Egypte hem zou hebben gegeven. Wat wél is bewezen is dat hij miljoenen heeft verduisterd in zijn criminele activiteiten met Eiad en dat een deel van dit geld naar Hezbollah werd weggesluisd.

De bewering dat hij een Koptische christen is en door Joden werd gefinancierd is daarom overduidelijk een doelbewuste poging -een 'false flag' operatie- om zijn echte vijanden zwart te maken: christenen, Joden en Israël. Zoals gezegd is het onbetwistbaar dat zijn handlanger Eiad een gezworen vijand van de Koptische christenen en Israël is. Bovendien blijken de Amerikaanse autoriteiten hierbij betrokken door hem al na twee dagen op vrije voeten te stellen omdat hij zou hebben beloofd om te getuigen tegen Salameh (ook aangeduid als Salamay) als deze zal zijn opgepakt.

De 'Feds' weten echter al zo'n 30 jaar waar Eiad mee bezig is, maar hebben hem in al die tijd nog nooit gearresteerd. Het Intelligence Bureau Canada (IBC) bevestigde dat toen zij Eiad in 2011 achter tralies hadden gezet en hem aan de VS wilden uitleveren, Amerika hem 7 maanden lang zelfs weigerde en hem in plaats daarvan rechtstreeks naar de Palestijnse gebieden deporteerde.

Arrestatie doet moslims groot plezier

Met de arrestatie van Nakoula wordt de moslimwereld een groot plezier gedaan. De VS geeft nu de boodschap af dat gewelddadige protesten en rellen werken. Kritiek op de islam wordt voortaan beantwoord met een arrestatie. Gezien het criminele verleden van Nakoula is dat een goede zaak, maar in het licht van de voortdurende pogingen van moslimlanden om iedere kritiek op de islam en Mohammed wereldwijd strafbaar te stellen is dit een grote en mogelijk verstrekkende nederlaag voor de zich toch al op een hellend vlak bevindende democratie en vrijheid van meningsuiting in het Westen.

 http://xandernieuws.punt.nl/?id=664364&r=1&tbl_archief=&


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De gesel van de procedurefouten bestaat al zeer lang

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Magazine Patrick met nieuwe cover

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De strijd tussen carnaval en vasten

 

Omtrent het regime van Bart De Wever
 
Sinds het N-VA hoofdkwartier het bericht verspreidde dat de Pronokal®-kuur van Bart De Wever in generlei opzicht iets te maken heeft met de huidige verkiezingscampagne, ben ik me speciaal gaan interesseren in de relatie tussen politiek en diëtisme. Uiteraard interesseert een gezonde levensstijl ons allemaal, en wordt er sinds het lichtend voorbeeld van Michèle Obama terecht veel meer her en der in moestuintjes geharkt dan voorheen. Maar de analogie tussen de exponentiële N-VA-opmars en de hype rond het drastische proteïnedieet van haar voorzitter noopt tot een paar kritische kanttekeningen.
 
 
Wat fascineert de modale Vlaming, modderend in die fameuze “centrumrechtse onderstroom”, aan een politicus die 50 kg afvalt in zes maanden tijd, en zich via een pillenhandel à 9 Euro per dag transformeert van een gezellige dikkerd tot een streng ogende filister?  En… wat is de dieperliggende boodschap achter een bestseller die alle Vlamingen aanraadt om dit lichtend voorbeeld te volgen? Een paar denkpistes.
 
 De dieetpionier als martelaar en profeet
 
De voortdurende nadruk die in de BDW-propaganda gelegd wordt op wilskracht en karaktersterkte (“Nil Volentibus Arduum”), maken het zgn. crashdieet tot een haast religieuze oefening in de zelfpijniging. Daarbij horen uiteraard ook atletische performances zoals de Antwerpse Ten Miles, met een hijgende De Wever aan de aankomst, die zich als een nieuwsoortige Caesar de toga laat omgorden : opschrift zie hoger.
 
We krijgen zo niet alleen een fysieke hermodellering, maar ook een mentale imago-verschuiving, van (ronde) levensgenieter naar (taaie) fundamentalist. Of, voor de kenners: van het pyknische type naar het leptosome. Dit laatste is een absolute voorwaarde om als leider ernstig te worden genomen: dikzakken zijn out.
 
Immers, maakten de Bourgondische frituurverhalen de N-VA-voorzitter eerst sympathiek en volks, ze begonnen zich naderhand tegen hem te keren. Op radicale 11-juli-vieringen werd hij weggezet als een karakterloze moppentapper en een Lamme Goedzak (zware belediging binnen de Vlaamse beweging). Het crashdieet is daarop een doeltreffende repliek: de face-lift is wel degelijk iconisch. Meteen vragen alle observatoren zich af of deze metamorfose Vlaanderen een nieuwe leidersfiguur oplevert, los van de piekende peilingen.
 
Het zou uiteraard flauw zijn om een Hitlersnorretje te tekenen op het uitgebeende gezicht van de new De Wever. Toch zal men onder de hardhandige wereldverbeteraars nooit een papzak aantreffen. De benige fysionomie van Robbespierre, Hitler, Verhofstadt, en nog een pak andere ongezellige lieden, om nog niet te spreken van Jezus en Mohammed, verraden een fanatiek-visionaire mind map, die via een lange weg door de woestijn gestalte heeft gekregen. De strijd maakt de sterke sterker. Dat is de teneur van “Mein Kampf”, het is ook de boodschap van “Het regime van Bart De Wever”,- alle verdere overeenkomsten zijn toevallig.
 
Het vasten creëert echter niet alleen een charismatisch lichaam, maar zorgt ook voor een “visionaire” input. In de welbekende woestijngodsdiensten zoals het christendom en de islam hongert en dorst de profeet om te hallucineren en “boodschappen” van hogerhand te ontvangen. Nadien worden deze visioenen geboekstaafd en de basis voor een religieuze leer, inclusief de aan de gelovigen opgelegde imitatierituelen (Vasten en Ramadan) die aan de illuminatie van de profeet herinneren. In alle wereldgodsdiensten, behalve het boeddhisme, is magerte een teken van zuiverheid en sterkte. In die zin is het politieke diëtisme zonder meer een profane variant van het religieuze martelaarschap, dat naadloos overvloeit in charismatisch leiderschap. Dat verklaart ook het pendelen tussen Calimero en Schwarzenegger: martelaar en held zijn twee facetten van één charisma.
 
 Het diëtisme als militante soberheidsideologie
 
Ten tweede, legt het politiek diëtisme de basis voor een soberheidsideaal dat de middenklasse moet verzoenen met een economische laagconjunctuur. Het tekent de nieuwe tijdsgeest: het gezelligheidsicoon Steve Stevaert kon nog uitpakken met een kookboek, zijn opvolger doet het met hongerrecepten.
 
De crisis, die volgens recente prognoses nog zo’n tien jaar zal aanslepen, zal ook de middenklasse aantasten –dé electorale vijver van de N-VA. Om op het ongenoegen daar rond te anticiperen, moet het inkomen- en koopkrachtverlies gekoppeld worden aan een matigheidsideaal, een positief verhaal van de strijd (eerst en vooral tegen zichzelf), het weerstaan aan de verleiding, en het beleven van de Stoicijnse apàtheia of gelijkmoedigheid. In wezen is dit schatplichtig aan de burgerlijke hygiëne- en gezondheidsmoraal van de 19de eeuw, maar ook aan, nu ja, de aansporing tot tucht en harding onder het nazi-oorlogsregime: “Harte Zeiten, Harte Pflichten, Harte Herzen”.
 
 
 
Armoede moet beleefd worden als een deugd. Wat eerst een marginaal OCMW-verhaal was van steuntrekkende “profiteurs”, wordt nu een algemeen krimpscenario: de zeven magere jaren komen eraan. In die optiek past het beeld niet van een charismatisch politicus die suddert in zijn eigen vet: Lamme Goedzak is geen geldig icoon meer, de tering moet naar de nering.  Wat voordien vooral een vrouwenkwestie was –anorexia als gevolg van een schoonheidsideaal-, kan nu veralgemeend worden tot militante soberheidsideologie. Afgezien van de reële rantsoenering (die er nu al met de elektriciteitsbedeling zit aan te komen) en de daaraan verbonden nieuwe matigheidscultuur, moét iedereen ook vermageren om zich sociaal te handhaven. In tijden van schaarste, zoals de twee wereldoorlogen, werden dikke mensen immers gezien als “verraders” en parasieten. Het verband tussen slank en fit is tevens bepalend in het professioneel selectiemechanisme: het zijn de corpulenten die het eerst sneuvelen bij bedrijfsherstructureringen. Ze zijn ook het voorwerp van pestgedrag. In de rat race van de kwakkelende carrièremaatschappij, waar iedereen vecht voor zijn job, wordt dik geassocieerd met lui en weinig performant. 
 
 
De Wever is dus beslist zijn tijd vooruit met het Grote Dieetboek: binnenkort loopt Vlaanderen vol met wandelende karkassen in streepjespakken. Het collectieve anorexiaproject bereidt ons voor op de buikriemtijd, maakt de schaarste legitiem en, fundamenteler nog, zorgt voor een nieuw disciplinair model van nauwkeurig te volgen voorschriften en verboden waaraan iedereen zich, op straffe van sociale uitsluiting, te houden heeft. Had men de Grieken een dieet kunnen verkopen, dan had Athene nooit in brand gestaan.  Dat brengt ons op het derde aspect:
 
Het diëet als postmoderne sharia
 
Ik wees al op de quasi-religieuze connotatie van de charismatische politicus die als levend skelet lijdt en leidt. Zijn visionaire weg naar de waarheid moet ons, zwakkeren, tot voorbeeld strekken. Mensen verlangen naar rolmodellen en zoeken houvast: als neurotische huisdieren verwachten wij een consistent geheel van regels, ook al overtreden we ze soms. Vermoedelijk is de wens om streng gedisciplineerd te worden uiteindelijk zelfs fundamenteler dan de wens om gezond te leven. Hoe strakker de regels, hoe beter het dieet, hoe confortabeler we ons voelen. Rekkelijkheid is voor losers.
 
Wat het doordeweekse recht al lang niet meer kan leveren, namelijk een set van voorschriften die iedereen volgt en die alle facetten van het dagelijks leven aangaan, wordt ons via het totaaldieet eindelijk weer bezorgd. Strenge én simpele, éénduidige regels: een postmoderne, Westerse sharia kan nu haar intrede doen.
 
In een laatste fase kan men van een regelrechte onderwerping spreken. Het crypto-fascistisch appèl van de collectieve onthouding, in naam van de volksgezondheid, levert alle lichamen uit aan het algemeen belang. U hebt geen recht meer op uw eigen lichaam, u hebt het maar in bruikleen. Deze metapolitieke usurpatie betekent een reële vrijheidsberoving onder een nieuw-autoritair gesternte, die alle levensgenieters vogelvrij maakt.
 
In die optiek moet het nu maar eens uit zijn met die libertaire voedselcultuur, waarin mensen dronken of niet dronken, rookten of niet rookten, soep met of zonder balletjes aten, zich op varkensvlees of op de Mechelse koekoek gooiden, twee of drie of vijf porties namen. Het is slecht voor de openbare orde, en voor de ziekteverzekering.
 
De Vlaamse eetcultuur, die verkeerdelijk “Bourgondisch” wordt genoemd, was daarentegen vooral eclectisch en regelloos. Bekijk het schilderij van Pieter Brueghel “Het gevecht tussen carnaval en vasten” (1559) en merk hoe de schilder, ondanks de dwingende christelijke moraal van die tijd, de tegenstelling tussen dik en mager, carnaval en vasten, als een politiek conflict ensceneert.  De controle op de maaginhoud (en meteen ook het buikgevoel) leidt tot fysieke magerte maar ook tot het opgeven van elke individuele zelfbeschikking.
 
 
We weten dus wat ons te wachten staat, wanneer een politiek leider de vasten aankondigt: na het eetvoorschrift volgen de denk- en spreekvoorschriften. Vergeet Big Brother, Pronokal of een van zijn 77 varianten komt eraan. In alle opzichten mogen we dan spreken van een geslaagde regimewissel.
 
Johan Sanctorum
 
 
Bron : Visionair belgië
 


29-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succes op de planken ? Verras je publiek

 

 

Heerlijk staaltje Britse woordenloze humor

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang Journaal september 2012

 

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!