Angeltjes
06-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nv-A Willebroek : Proficiat !

 

Willebroek

 

Büyük Osmanlı İmparatorluğu Sevgili Dostlar,
Güç için ve İslam için: Ben, Bart De Wever, eski göbekli, biz aynı mücadele olduğunu söylemek için güzel bir anne size yazıyorum. Allah'a şükürler olsun. Sizin Ulu Önder, ünlü Sayın Erdoğan, benim iyi arkadaşım ve beraber Flanders ve Türkiye'nin dünyaya hakim olacaktır emin olun. destek Sırasıyla Seney Uğurlu ve Güngör Ayten, Willebroek yılında Nv-A listesinde üçüncü ve onaltıncı yer.

Uzun Tanrı yaşamak, Bart De Wever uzun eski göbekli, Erdoğan kendimi yaşaman
 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een planeet om van te houden

 

 Muziek van Vangelis en geen mens in beeld

(bekijk in volledig scherm)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U zit opgesloten of de lift is stuk

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1812 : De slag om Borodino (Rusland)

 

 

 

 

De grootste en bloedigste strijd tijdens de Franse invasie in Rusland greep plaats op 7 september 1812, nu 200 jaar geleden, nabij het Russische dorp Borodino.

 Meer dan 250.000 militairen traden in het strijdperk en er vielen tenminste 70.000 doden en gewonden. De slag werd gewonnen door Napoleon, maar de nederlaag bood het Russische leger achteraf de kans zich te verenigen en uiteindelijk de Fransen te verdrijven uit Rusland. Een interessante reconstructie die ongeveer 25 minuten duurt door Russia Today.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hélène Swarth (1859-1941) -- Gedicht : Herfst

 

 

 

Dit stemmige en poëtische herfstsonnet van de Nederlandse dichteres Hélène Swarth (1859-1941) komt uit haar in 1895 gepubliceerde bundel 'Blanke duiven'. Zij wordt gerekend tot de vernieuwende beweging der Tachtigers waartoe ook Kloos, Gorter, Perk,Van Eeden e.a. behoorden. Een mooi stukje om oktober, de eerste van de twee volledige herfstmaanden, mee in te luiden.

 


05-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio Minerva wintert, zonder Dewinter

 


Beste Angeltjes

Misschien is radio Minerva u ook niet onbekend, ik luister er elke dag met veel plezier naar. Behalve vandaag tussen 8 en 10 uur, dan gaat het programma "Goede morgen Antwerpen" met Piet Keizer de ether in. Meestal wordt er aangename muziek uitgezonden, vandaag echter kondigde men een speciale gast aan Bart De Wever himself.

Het begon met een praatje over zijn afslank boek, maar al gauw ging het over in pure verkiezingspropaganda. Ik heb hen toen telefonisch gecontacteerd en hen gevraagd of de andere politieke partijen ook aan bod kwamen. Er werd mij meegedeeld dat volgende week P. Janssens was uitgenodigd. Op mijn vraag of Filip Dewinter ook mocht komen, bleven zij het antwoord schuldig....Nee dus.

Radio Minerva bestaat mede door de giften van zijn luisteraars, ik vind het dan ook niet kunnen dat zij zich met politiek bezig houden wat ik hun ook gezegd heb. De man aan de telefoon gaf mij volmondig gelijk, maar, zo zegde hij, ik heb niets te zeggen.

Nog een prettig weekend voor alle Angeltjes.

Josette


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 5 oktober 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Atoombom op Mekka 

Bij het bekijken van die "schandalige video" voelde ik ook een schok van 7.5 op de schaal van Richter. Nu begrijp ik pas onze ministerin MilleQuet, hoe het aanvoelt om geschokt te worden. Ik heb medelijden met deze dame als martelares, want zij krijgt schokken met de regelmaat van een klok .

 De atoombom, superhoog technologisch en duivels wapen. Alle problemen weg in een keer, geen politieke debatten meer of treinstakingen, noch jasmijn- of boterbloemrevoluties. Dat noem ik pas beschaving  : het lijden van de menschen doen stoppen met super Euthanasie.

Even dramatisch maar minder spectaculair is de "baarmoederbom". Dat wapen is zo onopvallend, dat zelfs socialisten en groenen in die val trappen en meehelpen die bom alsmaar groter te maken. Iedereen die het gevaar ziet en durft waarschuwen voor de gevolgen, vliegt in de hoek met ezelsoren en de stempel van racist. Het mensenleven biedt maar een echte zekerheid : dat is zijn reis naar het Walhalla, paradijs, hemel of misschien naar helemaal niet . Korte pijn de beste, zegde indertijd ons moeder en gelijk heeft ze. Het leven had allemaal veel mooier, aangenamer en plezanter kunnen zijn. Laat ons intussen blijven dromen over het sprookje van de betere wereld en de rechtvaardige samenleving . De eerste stap kan gezet worden bij de komende verkiezingen door vooral de groenen en socialisten naar richting exit te schuiven.

René

****

Atoombom op Mekka

Deze reactie zal wel een honderd maal binnenkomen: Gaan de haatbaarden nu betogen tegen China, ergens een Chinese ambassadeur vermoorden enz.?

Wes Hardin

nb: mijn persoonlijke mening over de video houd ik voor mij.

*****

Moord op jongen in Kempisch dok

Hallo Ray, waarom is het in de pers zo stil over de moord op de jongen uit Beveren en het aftuigen van twee van zijn vrienden ?  Het is duidelijk dat het om allochtone daders gaat. Blijkbaar is het feit dat de jongens dronken waren voldoende om te vergoelijken dat ze bijna alledrie vermoord worden door een opgetrommelde bende vreemdelingen.

En de politie keek ernaar en deed niets.De politici ook niet. Past het niet in het kraam van Janssens en DW dat de waarschuwingen van FDW uitkomen ?

*****

Tine Van den Brande

De socialisten hebben altijd de belangen verdedigd van de Klaaine Man (of Vraa), vooral blijkbaar als het over gepatenteerde zatlappen gaat. 1 week voor de verkiezingen blijkt 'kunstenares' Tine Van den Brande, die een plaatsje in het socialistische kamp heeft verworven omdat ze spontaan begint te braken bij het vernoemen van het Vlaams Belang, met haar zatte botten door het rood licht is gereden.

In deze Gestapostaat betekent zulks onvermijdelijk dat de verantwoordelijke officier voor de controle op sekreet wordt geplaatst, zeker als blijkt dat hij per ongeluk deze informatie naar de pers heeft gelekt. Waarom zou hij dit echter niet hebben mogen lekken? Hebben wij als kiezers niet het recht om te weten wat onze kandidaat-verkozenen allemaal mispeuteren? Het is allemaal gelukkig goed afgelopen (?) want onze nieuwbakken socialistische coryfee had natuurlijk met haar doorzopen verstand ook bijvoorbeeld een kindje kunnen doodrijden. Zolang het geen Finnetje of een Zweedje was is dit natuurlijk het gedroomde signaal voor het socialistische regimecorps om de niet zo beste beurt die mevrouw Van den Brande heeft gemaakt, zo snel mogelijk onder de mat te vegen.

Intussen wiegen ze de kiezer wel in slaap met Story-foto's van Patriekske die zijn klein mannen moet etaleren op een zelf uitgegeven boekske, waarvan de redacteur het enige nog min of meer soms kritisch tegenover de regering Di Fluppo staande magazine heeft gekaapt, zodat de Knack waarschijnlijk het zoveelste rode doordrukje wordt van het fijne kwaliteitsmagazine Humo dat zoals algemeen geweten zich nooit bezondigt aan inbreuken tegen de slechte smaak. Maar we dwalen af.

Van den Brande, dus. Was niet bereikbaar voor commentaar. Wat voor zinnigs kan zo'n mens eigenlijk zeggen als ze met haar zatte botten gepakt wordt bij de controle, zoals haar illustere BV-voorganger Flor Koninckx ? Wat voor zinnigs kan zo'n omhooggevallen actrice überhaupt zeggen, nietwaar ? Als zo iemand verkozen wordt, zal ze alvast nooit het woord verkeersveiligheid in de mond kunnen nemen zonder dat het publiek daar luid om moet lachen, net zomin als Ilse Uyttersprot ooit nog het woord hoogtevrees kan gebruiken.

Caroline Gennez is intussen in alle staten van woede, niet omdat haar protégé ei zo na iemand zou hebben kunnen doodrijden, maar wel omdat de pers de euvele moed heeft gehad om een week voor de verkiezingen over Van den Brande de waarheid te vertellen. Zelfs Bart Somers die uiteraard graag alles wat ook maar naar Vlaams-nationalisme ruikt uit zijn coalitie wil weren en daarvoor nog liever in het luizennest van de SP-a duikt, zit verveeld met de zaak, of beter met het feit dat dit is uitgelekt.

Het poco-regime zal echter blijven proberen om feiten en duiding te kleuren, te verdoezelen en ronduit te vervalsen wanneer het hen uitkomt; dat dit gebeurt op het enige moment in de zoveel jaar waarop de farçeurs hun kak moeten inhouden en ze aan de kiezer verantwoording moeten afleggen, komt hen dan ook bijzonder ongelegen.

Niet dat de democratie een hinderpaal mag vormen voor het verdelen van de lucratieve postjes, nietwaar mijnheer Eyskens, want de democratisch verkozen oppositie, nu het VB (en straks wellicht ook de N-VA, omdat hun programma in het rood-blauw-groene licht soms een heel klein beetje lijkt op een vergeelde, slechte kopie van het origineel) wordt toch in een cordon geplaatst zodat er met kritische stemmen zo weinig mogelijk rekening wordt gehouden. Denk daar eens aan als u op 14 oktober een bolletje moet kleuren.

Lord Onslow, die eigenlijk een beetje kwaad is en hoopt dat de politieke carrière van lichtgewicht Van den Brande bij deze over en out is.

*****

VB niet uitgenodigd op lijsttrekkersdebat

De Standaard, vrijdag 05 oktober 2012: "Brugse lijsttrekkers klaar voor het debat."

Wie is er niet uitgenodigd? “Van Groen wordt niet verwacht dat de partij in Brugge in aanmerking komt voor schepenposten. Al zal voormalig cafébaas Roelant wel zijn stemmen halen.” Quantité négligeable, dus. Die zijn te klein. Die mogen niet meedoen.  Zo ontneem je hen natuurlijk de kans om ooit groot te worden.

“Vlaams Belang is onthoofd door het afhaken van voormalig voorzitter Frank Vanhecke.” Hoe ? Vlaams Belang is onthoofd door het afhaken van voormalig voorzitter Frank Vanhecke?!? J amaar en de nieuwe lijsttrekker Alain Quataert dan? Dat probleem met Frank Vanhecke is toch al lang achter de rug? Is dat nu een reden om het Vlaams Belang niet uit te nodigen?

Drs. Johan Arendt Happolati - mediawatcher

*****

Zatte Tine.

Geachte redactie. In verband met de per "vergissing" gelekte e-mail door de korpschef van de Mechelse pandoeren stel ik mij toch enkele vragen.

Dat het een "missingske" was gelooft zelfs Barabas,de Mechelse scheper van boer Charel niet. Een week voor de verkiezingen op het verkeerde toetske drukken is wat te doorzichtig. Bref ! Wat me echter meer intresseert  : waarom zet de korpschef een (betaalde) onbepaalde tijd een stapje opzij ? Waarom neemt de man nu plots fakantie ? Mochten de overtredingen die gedaan werden  door een linkse vliegenvangster nog niet openbaar gemaakt worden ? Wat is in deze het verhaal van Bart de liberaal ?

Ach kom nou, natuurlijk is dit gesneden koek voor de burgemeester van de Manenblussers. Voor de Mechelse linkselingen is dit natuurlijk balen. Zij moeten zich al gedragen als scharrelkippen om een graantje te kunnen meepikken en nu laat Tine Van den Brande zich aanbranden. We zullen eens afwachten en zien/horen hoe de rode regimezender(s) hier gaan op reageren.

Voor mij kan de pret alleszins niet op. Tine V.D.Brande en Carolientje Genez waren niet bereikbaar voor enige toelichting. Waarschijnlijk zaten ze ergens te kniezen bij het slurpen van een glaasje porto.

mvg - Senior

*****

Aan TOON DW van Ray : Ik heb u 2 mails gestuurd met antwoord op uw vraag, ze zijn beide onbesteld teruggekomen, dus uw mailadres is fout.  Er is geen enkel artikel verdwenen bij Angeltjes. Het door u gevraagde over "de laatste christenen in Turkije" vindt u op 2 oktober 2012. Helemaal naar beneden scrollen en dan op het pijltje dat naar links wijst klikken en de vorige pagina's verschijnen. Ik ben totaal niet boos op u, wat zou ik ?  Mocht ik boos zijn op alle zeveraars die ik ken, mezelf incluis, dan kende ik niet veel vreugde in mijn leven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer moet dat niet zijn

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Tine was zat en zij reed door het rode licht*. Oeps, wat deed ik nu ?

 

Yves Bogaerts, de hoofdcommissaris van de Mechelse politie, zet tijdelijk een stap opzij nadat hij vrijdagmorgen een vertrouwelijke e-mail naar de pers had gestuurd. In dat bericht laat hij burgemeester Bart Somers (Open Vld) weten dat sp.a-kandidaat en actrice Tine Van den Brande afgelopen nacht onder invloed door het rood is gereden

Zoals gewoonlijk berichtte de lokale politie vrijdag over de resultaten van een grootschalige actie tegen inbraken in de nacht van donderdag op vrijdag. Amper tien minuten later volgde een e-mail van zonechef Bogaerts met het volgende bericht: "Bart, Vertrouwelijk ter info. Tine Van den Brande die een rood licht negeerde en dan helaas voor positief blies zit in de 'WODCA-resultaten'. Mvg Yves."

En als u gelooft dat de Mechelse hoofdcommissaris deze mail per vergissing heeft gestuurd naar alle kranten, dan bent u van een goed jaar. Om Hoofdcommissaris te worden, hoef je geen groot licht te zijn, enkel een getrouw discipel van het plaatselijke regime. Maar totaal pc-analfabeet, daar geloven wij niks van. Het is wat leuk om burgemeester Bart een pleziertje te doen door een politieke tegenstrever die in de fout ging, publiek aan de schandpaal te nagelen. Hoe is het trouwens met Hans Otten ?  Zwalpt die niet ergens rond op een lijst in het Mechelse ?  

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De zenuwen gieren door hun lichaam

 

Ik heb al veel verkiezingen bewust en geëngageerd meegemaakt, ik denk van in begin jaren '60 en ik heb onveranderlijk voor Vlaams-nationale partijen gestemd, eerst voor de Volksunie, later voor de schildwachten van Vlaanderen die schuilgaan onder de initialen, VB.

Elke verkiezing wordt ons telkens door de partijen aangekondigd als dé belangrijkste, ook als het om gemeenteraadsverkiezingen gaat. Het verleden is dan plots onbestaand en enkel de toekomst wenkt ons glorend  toe : elke dag zal het zonnetje schijnen, de belastinginspecteur loopt lachend ons adres voorbij, de  homoseksuele premier laat zich in het openbaar een tongzoen welgevallen van een travestiet en iedereen lacht en applaudisseert,  bereidwillige  hangjongeren dragen onze zware boodschappentas ons huis in en nemen blozend afscheid als wij hen een cola aanbieden. En de postman belt tweemaal aan bij eenzame dames. U merkt het, wij denken aan alles en iedereen.

De kiezers worden aangescherpt zich te vereenzelvigen met  de verwachtingen van de partijen op een gouden toekomst in een dynamische, rechtvaardige maatschappij met werk en veel kansen en  een fijne oude dag in een glunderende gemeenschap waar welvaart en vrede heerst. De vogeltjes kwinkeleren, iedereen glimlacht en Sos Digneffe is op pensioen zodat de treinen doen waarvoor zij gefabriceerd zijn : rijden.  Ik word er mottig van, echt waar.  Laten we nu niet overdrijven (wat in mijn geval nogal moeilijk is) maar even de realiteit ontdoen van alle franjes : is er echt een met normaal verstand begiftigd iemand die zijn lot op een beter leven durft in handen leggen van een Turks vrouwtje dat staat te razen en tieren dat er in de binnenstad geen auto's meer mogen rijden en dat de Vlamingen die klagen dat ze het niet op prijs stellen door allochtone jeugd uitgekafferd, afgeslagen of beroofd te worden, racisten zijn die uit de stad moeten verbannen worden ?  Zeg mij, ook zonder overdrijven, is dat uw hartenwens, is dit Turks vrouwtje uw Toverfee, uw eigenste Tinkerbelletje ?  Of bent u Peter Pan niet ?

De Groenen verhinderen nu ook de tram om te rijden

Om het bij de vrouwen te houden : willen wij ons lot verbinden aan een madame die er uitziet als de dochter van Medusa die hier enkele maanden geleden is komen wonen, die van toeten noch blazen weet over het hart en de mentaliteit van de inwoners en die plots de pretentie heeft in deze stad burgemeester te worden ?  Het mens is ministerin van de grootste intrigantenverzameling van het land : justitie, waar recht elke dag kromgeslagen wordt.   De grappen die er binnen haar departement over haar verteld worden, tonen ons het onverwachte beeld van schaterende magistraten, nahikkende rechters die over hun carnavalsgewaden struikelen en perswoordvoerders die het uitproesten voor de camera's als ze blunders komen toelichten. Madame Turteltoet is vandaag op bezoek in Duitsland om haar dubbelgangster de hand te drukken.  Ze zullen samen een vliegritje maken per keerborstel over Stuttgart.  Ho, wat zijn wij daarvan onder de indruk. Dit is een overtuigend electoraal argument. Mens, stort neer en ga enkele jaren in revalidatie.

Gisteravond werd ons bij het Nieuws van VTM verteld dat Sabine, de vrouw van Patrick een zoon heeft gebaard van 4,07 kilogram en 51 cm lang, met de scharniernaam Casper-Jan.  De vorige zoon heette Willem-Frederik naar de Nederlandse polemische auteur Hermans. Het zijn mooie namen, echt waar, en mijn vrouw die gespecialiseerd is in Naamologie zegde direct dat zij haar stem zou geven aan de bedenker van deze opmerkelijke voornamen.  Toen ik er haar op wees dat de familienaam die er op volgt Janssens is, vroeg ze even bedenktijd.

Neen, da's allemaal flauwe kul. Ik ben niet meer zo in de ban van verkiezingen dan vroeger maar ik erken wel dat ditmaal de zenuwen zeer erg gespannen staan bij de traditionele partijen.  En bij de media die in hun kielzog gedijen. En dat doet deugd : de linkse ratten knijpen hem.  Er staat veel op het spel : elke gemeente is een kleine burcht waar de partijen hun leenmannen droppen, hun invloed uitbouwen en door voordelen en vriendendiensten te verlenen, partijtrouw verzamelen. Er zijn ongetwijfeld toegewijde, hardwerkende burgemeesters in alle partijen te vinden, maar daar gaat het niet eens om, de angst is groot dat de nieuwe formatie die de Nv-A is, roet in het gezapige eten komt strooien. Via de gemeentes wordt het land ontmand en dreigt de afscheuring en is het gedaan met het mooie leventje van verdeel en heers. De angst is groot, de modekleur is zwart, en Imodium is het populairste geneesmiddel. Ook al weten wij, Vlaamse republikeinen, dat de Nv-A er helemaal niet op uit is, Vlaanderen zelfstandig te maken.  De dubbelzinnigheid wordt echter graag in stand gehouden, zowel bij de traditionelen als bij de pezewevers zelf.

Bij mijn weten is het de eerste keer dat wij zelfs vergast worden op opiniepeilingen per stad.  De hoofdaandacht blijft gevestigd op Antwerpen maar dat onderwerp is al zo uitgemolken dat er niets nieuws meer over te vertellen valt. Dus zakken we nu af naar Gent (oef, Termont zal standhouden, juichen de regimemedia), Oostende (oef, de slaafjes van den Baard blijven overeind en hijzelf, de Oppercorrupte verschijnt bijna dagelijks in het Nieuws om onze elektriciteitsrekening te verlagen en zijn eigen participatie in de windmolenenergie en passant op te krikken), en ook in Hasselt ziet het er goed uit voor het onbenul Hilde Claes, met de bril in het haar en het verstand op zero.  In Rode Knack vermeit Walter Pauli zich in het ontwerpen van een wat-als-strategie om daar een mogelijke verkiezingsuitslag uit te puren.  En De Morgen, de cloaca van de Vlaamse journalistiek,  licht 13 kernsteden door en geeft ze een heus rapport met commentaar.  Ze zouden nog liever alle gemeentes in handen zien komen van de CD&V  dan één stad af te staan aan de nieuwkomers. Mocht Madame Blanche écht bestaan en over magische gaven beschikken, zij zou gouden zaken kunnen doen. Sommige journalisten dromen ervan dat zij die taak kunnen waarnemen en ze schrijven aandoenlijke artikels om de Hoop van de traditionele regimeclowns overeind te houden.

Zenuwen.  Tics.  Knipperende oogleden. Droge monden. Snuivende neuzen (da's een nieuw fenomeen bij een aantal politici en VIPS, niet enkel in het Antwerpse). En rammelende darmen.  De farmaceutische industrie kan er wel bij varen. En hopelijk ook na 14 oktober, na uw onverbiddelijk oordeel, voor zover dat niet gecorrigeerd wordt bij Digipolis. Alle middelen zijn tenslotte goed om de vijand te bestrijden. En de vijanden van belgië, dat zijn de Vlaamse republikeinen. De vermeenden en de echten.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tevreden krantenlezer

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve mensen,

Als ik zeg Volendam, waar denken jullie dan aan?  Aan het pittoreske haventje, aan gerookte paling, speculaasplanken of aan de bekendste klederdracht van Nederland?  Aan klompen, een breed zwaaiende rok en een hul?  De kenners weten meteen dat een hul de typische gesteven muts is die bijna in heel de wereld synoniem staat voor de klederdracht van Holland. 
Neen, daar dacht ik nu niet aan.  Wel aan The Cats, want die kwamen uit Volendam en zij waren in de zeventiger jaren een groter exportproduct dan de gesteven mutsen.  The Cats was een popgroep bestaande uit vijf leden: zanger-gitaristen Cees en Piet Veerman, Jaap Schilder (gitaar en piano), Arnold Mühren (basgitaar) en Theo Klouwer aan het slagwerk.  The Cats heette oorspronkelijk The Mystic Four, maar toen er een vijfde lid, drummer Theo Klouwer, bij kwam veranderde de naam in The Blue Cats, kortweg The Cats.  Zij waren vooral populair in Nederland en Duitsland maar ik ben ervan overtuigd dat het gekozen lied van vandaag ook bij jullie een belletje zal doen rinkelen.

Hun eerste zes singles waren alle up-tempo popliedjes, géén enkel van de A-kanten was van eigen hand.  Met de B-kanten werd een beetje geëxperimenteerd; pas op de zesde single werd voor het eerst gebruik gemaakt van de “palingsound” orkestratie en arrangementen.  Palingsound is een woord dat wordt gebruikt om een klassieke, typisch Nederlandse stijl in de popmuziek aan te duiden die alleen in Volendam wordt gemaakt – de Cats waren de eersten die hiervan gebruik maakten bij hun nummers.  Het woord werd uitgevonden door platenruiter Joost den Draaijer en is sindsdien in de spreektaal opgenomen.  Dit had dan weer betrekking op het feit dat in de jaren ’60 Cats-managers Jan en Jaap Buys regelmatig paling naar de zender meenamen om hun artiesten op de radio gedraaid te krijgen.  De referentie naar paling slaat enerzijds op een belangrijke economische activiteit in Molendam en anderzijds op de enigszins gladde muziek.  Het woord wordt door de muzikanten in kwestie niet als negatief ervaren. 

Voilà, dat weten jullie dan ook weer.  Zeg nu zelf: toch liever een palingsound dan een kaassound, niet? 

Een grote hit van eigen hand was “Lea” (In het Engels uitgesproken als “Lia”).  Het lied vertelt het waar gebeurde verhaal van de 20-jarige Lia Vertelman, een fan van het eerste uur van The Cats.  Ze kenden haar van concertbezoeken en toen ze hoorden dat ze overleden was na een auto-ongeluk, schreef Arnold Mühren het nummer voor haar.  Op de B-kant stond een nummer van Cees Veerman: “I Gotta Know What's Going On”.

De volgende single “Why”, werd ook een nummer 1 hit en was van de hand van Arnold Mühren, gezongen door Piet Veerman. De B-kant was “Mandy My Dear”, geschreven door Jaap Schilder. De Cats hadden nu een superstatus bereikt in Nederland en wisten dat nog geruime tijd te handhaven.

Hun volgende nummer 1 hit werd “Marian”, weer van componist en bassist Arnold Mühren, de leadzang werd verzorgd door Piet Veerman. De B-kant “Somewhere Up There” werd gezongen én geschreven door Piet Veerman. Ook op nummer 1 kwam “Where Have I Been Wrong”. Deze ballade werd geschreven en gezongen door Piet Veerman. 

En dan komen we bij het grootste succes van The Cats – tevens het keuzenummer van vandaag – “One Way Wind”, geschreven door Arnold Mühren.  In Nederland bereikte het raar maar waar ‘slechts‘ de derde plaats terwijl het in buurlanden Duitsland, het land B en Zwitserland een enorme hit werd. 

De volgende zes opnames kenden wel succes maar konden niet meer de top bereiken in Nederland.  Tot “Be my day” uitkwam; dat was dan in 1974, de laatste nummer 1 voor The Cats.  Er zouden nog vele plaatjes volgen maar ze konden niet meer tippen aan de vroegere resultaten.  Halverwege de jaren ‘80 verliet Piet Veerman de groep. Hij scoorde een solo-hit met het nummer “Sailin’ home”.

En dan nu “One Way Wind” met The Cats en hun palingsound.  Puur jeugdsentiment: ik word er emotioneel van.

Dikke zoen, Lolita

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diep geschokt nemen wij afstand van deze schandalige video

 

 

In deze Chinees gesproken video, begeleid door Franse ondertitels, wordt gesuggereerd dat China een atoombom zou droppen op Mekka. Wij tonen deze video met tegenzin en enkel als een blijk van waarschuwing dat dergelijke suggesties wansmakelijk zijn en onze oprechte afkeuring verdienen. Deze film is nog erger dan de schandelijke Innocence of Muslims die enige terechte commotie veroorzaakte. 

 Uw verontwaardigde en diep geschokte redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 5 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

O wawasda schoon!

Geachte redactie. Eergisteren ook zo genoten van het joernaal ? Het was wat windstil bij de crimi-prachtmensen die ons leven opfleuren.

Buiten het feit dat de Bengaalse messenheld nog spoorloos is en in Allepo (Syriê) maar 35 doden te betreuren vielen in tegenstelling tot andere dagen, Obama en Romny elkaar van jetje gingen geven en men er bij het sjotterspubliek van overtuigd was dat Anderlecht Malaga ging inpakken, was het opvallend kalm.

Dat de zeep en waspoederfabrikanten de consument al jarenlang bij zijn pietje pakt en gepa-kt heeft werd als een verrassing aangekondigd en zelfs door don Juan el barba di Ostendia afgekeurt. Zijn haast dagelijkse verschijning bij de regimezender kon niet ontbreken. Ik weet al jàren lang dat met zeepsop en wasmiddelen poen gepakt wordt. Het werd mij indertijd eens door een hoog kaderlid van de firma Henkel (vroeger Persil genaamd) uitgelegd. De ingridiênten om dit product te fabriceren zijn spotgoedkoop. De enorme winsten die de grote slokkop in deze maken n.l. Procter&Gambler zijn er het levend bewijs van. Soit.

De mannekens van het tjoeke-tjoeke treintje hebben hun dag congé weer eens binnen (vooral in Brussalabath en Walchiê). Volgens de kopstukken van de spoormaffia bonden komt de staking uit bezorgdheid voor het comfort van de reizigers. Wij missen in deze nog het commentaar van rode Rudy, maar die was verhinderd omdat hij bij de verrekening van de notionele aftrek van zijn immo bedrijf moest aanwezig zijn.

En toen kwam het moment suprême op de buis met de uitreiking van de ijzeren vélo aan de beste wielrenner van het jaar. Niemand minder dan onze immer breedlachende premier deed zijn intrede, geflankeerd door het socialistische travestietenduo Nancy en Debby. Een (getelefoneerd) vraagje van Elioke of er niet gekust werd, werd prompt door Nancy ingewiiligd en Elio kreeg een flinke pakkerd vlak op zijn "salle à manger".

Onze nicht was zichtbaar dolgelukkig met dit gemuil en dan nog wel door een "flamand".  Dit was entertainment van hoog niveau.   De aanwezige Huilefriet Martens en Miet genoten van dit spektakel.  Miet keek zelfs met een begerige blik naar hare kebber die een duidelijke boodschap uitstraalde : Vannacht roefelnacht hé schatteke.

Uiteindelijk kreeg Tommeke Bonen uit de klamme handjes van Elio zijn ijzeren véloke tot grote tevredenheid van de aanwezige feestvierders ... behalve Flip Gilbert. Ach zie, dat was nog eens televisie om te genieten. Elio kon echter niet te lang nablijven want de "bekroting" voor 2012 moet nog gemaakt worden tegen15 oktober ... na de verkiezingen wel te verstaan!

mvg - Senior

*****

Eva Boerka trapt weer eens door.

Vermits in het innerlijke zelf de maatstaf ligt hoe we bejegenen en hoe we daarvoor in ruil bejegend willen worden, IS Eva waarschijnlijk gewoon zelf tuig. Ze heeft gewoon het geluk gehad goed terecht gekomen te zijn.

Fred

*****

Misbruik, op de vingers tikken, fout inzien, absolutie.

En dan is de kous af. Zo gaat dat blijkbaar. Maar ik denk dat de CD&V met "veel joeksel" zit. In Antwerpen zeggen ze: "als't joekt dan moette krabbe". Och het zal wel allemaal niet zo erg zijn. Iedereen kan en mag fouten maken, behalve.....We weten allemaal wie. Dan is de kous nooit zo vlug af. Dan wordt het zolang mogelijk en zo uitgebreid mogelijk uitgesmeerd. Men zegt dat we niet in "wij en zij" termen mogen denken, maar ze doen het zelf en geven er ons dagelijks voorbeelden van. Er zijn er zelfs die de hand niet willen schudden van iemand van een andere partij. We weten ook allemaal wie. Zijn de VB mandatarissen dan "untouchables"? Indien ja, dan beschouw ik dat als een grote eer. Want de verklaring achter dit woord betekent dat men onomkoopbaar is. In het Chicago van Al Capone werd die naam gegeven aan een speciale eenheid die, geleid door Eliot Ness, de misdaad bestreed met het doel Capone aan te houden, wat hen dan ook gelukt is.

Maryse Palemans

*****

Nog 10 dagen...

Bij Knack zit het er bovenarms op, ze hebben de verkeerde ‘linkse’ figuur binnengehaald en dat gaan ze zeer snel merken aan de verkoopcijfers want de overgrote meerderheid van de Vlamingen heeft een gruwelijke hekel aan al dat waanzinnig links gedoe dat ons naar de bedelstaf leidt. Dat de heren Rik Van Cauwelaert en Koen Meulenaere er de brui aangeven geeft te kennen dat ook zij die linkse vernietigende propaganda een snelle dood wensen, hopelijk volgt dhr Johan Van Overtveldt ook nog dat voorbeeld.

Jaren heb ik dat blad gelezen maar op een bepaald moment lag de linkse brij steeds meer op de voorgrond, toen heb ik afgehaakt.

Dat Nv-A het spel speelt met een groot wazig scherm om haar heen zal haar zuur opbreken, vermoedelijk zal ze op 14 oktober scoren maar het scherm zal vallen vóór 2014 zodat dan een heel andere uitslag op tafel gelegd zal worden. Guy de la Tourette heeft samen met een figuur waarvan ik de naam niet wil uitspreken noch schrijven wéér een boek geschreven (wat heeft die man toch veel tijd ter beschikking?), ik ben zijn “Burgermanifesten” nog niet vergeten en hupsaké daar is hij weer met een boek, een boek met een draai van 180°, het is goed merkbaar dat het bij die creaturen enkel en alleen gaat om de postjes en de poen, dat ± 500.000.000 Europeanen regelrecht de vernieling in gaan a.g.v. het open grenzen beleid, de import van totaal nutteloze vreemdelingen/allochtonen is eveneens hun laatste zorg, zolang zij maar decadent kunnen blijven parasiteren is alles kits achter de rits. Het liefst zouden ze ook nog willen bepalen wat we te doen hebben met onze eigendom én met ons spaargeld, het kan toch niet dat wij dat zelf gaan bepalen? wat moet er dan met al die vreemdelingen gaan gebeuren, die moeten toch ook wonen en eten, niet?

Gisteren zag ik per toeval die Brepoels van NvA op TV, man man man wat een afgang, gezien te worden in gezelschap van dergelijke creatuur, ook zij is close met die figuur waarvan ik de naam weiger uit te spreken noch te schrijven, van niveau gesproken daar in dat EU kot en dat circus kost ons miljarden!

Ben intussen gaan zoeken naar die befaamde agenda van het orakel uit Brakel, ik zou eens graag weten wie die zakkenvuller zijn contactpersonen zijn?  Misschien ook iets interessants voor zijn madame?

Eva Boerka heeft moeite met het verlagen naar 12 jaar om de GAS boete uit te schrijven? Heeft die wat aan haar ogen? Blijkbaar komt die nooit op straat? Ach ja, was het vergeten, zij wordt OVERAL naartoe gereden op onze kosten, kwestie van overal veilig te geraken.

Jean

*****

DS sluit VB uit van debatten

Wanneer De Standaard letterlijk schrijft “De kop van de draak wordt afgehakt. Een implosie van deze sinistere vorm van het Vlaams-nationalisme is een goede zaak voor elke waarachtige democraat”, dan is dit een leugen van jewelste.

DS dient goed te beseffen dat er op de dag van vandaag nog slechts één democratische partij bestaat en dat is juist het Vlaams Belang. Al de andere partijen zijn sedert het ontstaan van het cordon sanitaire ziek in het democratisch bedje en zijn de naam democratisch niet meer waard.

Ook De Standaard smijt door deze selectieve dictatoriale houding alle democratische principes overboord. Wij leven niet meer in een democratie maar in een door partijen en media gestuurde dictatuur! Slechts één stem heeft nog democratische waarde en dat is een stem voor het Vlaams Belang!

Thor Wodan

*****

De standaard sluit VB uit 

goe zo,ze zijn ons weer populair aan 't maken. Rancune is een slechte raadgever,ze gaan't nooit leren.

Joos

*****

Rode en 14.10

Dag Vlaamse Vrienden, Geen enkele aandacht voor de manifestatie van vorige zondag in St-G-Rode?  Een ontgoocheld randgeval uit Dilbeek.

Luc

NvdR Angeltjes : Wij werken momenteel met een afgeslankte redactie wegens ziekte en vakantie van sommige medewerkers. Het is uitgesloten om over elke manifestatie verslag uit te brengen in deze drukke periode van verkiezingen.  Waar zijn de M/V uit de Vlaamse Rand met een vlotte pen (en desnoods een camera) om ons een verslag op te sturen ? Wij worden overstelpt met persmededelingen, maar uit de Vlaamse Rand : nul, komma nul, niettegenstaande wij nadrukkelijk gevraagd hebben om op de hoogte gehouden te worden.

*****

Gents CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel probeerde rechter te beïnvloeden

Peumans het walenvriendje én tegenstander van een onafhankelijk Vlaanderen (weet hij eigenlijk wel bij welke partij hij zetelt ?) vindt het niet ernstig, de CVP vindt het niet ernstig en ook de media vinden het niet ernstig ... "Hij heeft zijn excuses aangeboden" dus poco orderwoord is :veeg het maar onder de mat.

Puur machtsmisbruik en deontologisch ver,  zeer ver over de lijn. Zou het pakweg mijnheer Filip Dewinter geweest zijn die iets dergelijks had gedaan, pek , veren, woorden van afschuw en meer voor El Cid,  dat zou zelfs een onderzoek of tuchtcomissie geworden zijn.

Wat die Turkse ex BRT journaille betreft,  niks aan 't handje, 't is voor de goeie partij die Coburgs pretpark in stand wil houden en dan zijn alle middelen goed.

Tussen haakjes wat me opvalt :  hoe erg het geworden is met het sturen van verkiezingen op de BRT webstek deredactieBE, het is van een ongeziene proportie eerder stuitend maar het jammere is dat de domme kiezer dat allemaal prachtig vindt en nog meer van die manipulatie wil "want die debatten dat intereseert me niet" of "politiek intereseert me niet".

Daarom dat de ex-papzak zo goed "scoort",  hij is groot gemaakt met spelletjes en allerhande activiteiten die niks van doen hadden met wat hij werkelijk was : een lepe, sluwe achterbakse politieker. Het trieste is dat we een verkiezingsuitslag gaan krijgen waar de rechtse Vlaamse islamofobe anti-europa (het europa van president Dweil, Kapo Schulz, nicht Barosso en och ja de scheldende molenwiekende VRHFSDT) niks van zal merken, integendeel meer van alles wat we niet willen.

Martin V.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De French Can-can binnenkort in de Moulin Rouge

 

 

 

Muurschildering in Parijs

(dank aan Bouchnon Parfumé)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat Orwell ons kan leren over de linkse verzoeningspolitiek met de islam

 

 


In dit artikel vergelijkt Daniel Greenfield de huidige situatie en vooral de houding van de overheid tegenover de Islam met een gelijkaardige situatie uit het verleden. Hij wijst op de talrijke overeenkomsten tussen de houding van de VS tegenover de USSR tijdens de oorlog en vervolgens tijdens de koude oorlog met de hedendaagse houding van de VS  tegenover de moslims en de islam.

Hij haalt de moeilijkheden aan die Orwell ondervond om zijn boek “Animal Farm” te publiceren en waarvan het voorwoord met opzet verwijderd werd om de Sovjets niet te beledigen.

Hier is een duidelijk bewijs dat de geschiedenis zich herhaalt met dezelfde fouten en hetzelfde foute gedrag. Het is ook schrikwekkend om dat vast te stellen want het betekent dat men niets heeft geleerd van het verleden. Het is ook duidelijk dat de communistische hersenspoelingen een enorm succes hebben geboekt, nooit gestopt werden en nog altijd succes boeken.

Hieronder volgt een vertaling van de meest relevante stukken. Enkel het gedeelte waar Greenfield zich verdiept in de politieke situatie van de VS in het verleden met betrekking tot het Bolsjewisme heb ik er uitgelaten. De rest is echter herkenbaar en van toepassing op de gedoog- en”aanvaard” mentaliteit die ook in Europa overheerst.

Het volledige artikel kan men hier lezen:

http://sultanknish.blogspot.be/2012/09/what-orwell-can-tell-us-about-liberal.html


Veronderstel dat er wereldwijd een beweging is die openlijk verklaart de intentie te hebben om uw land over te nemen en alle andere landen met als doel hun eigen systeem op te leggen aan iedere mens op aarde. Veronderstel ook dat deze beweging al moorden en terroristische aanvallen heeft uitgevoerd in uw land, dat leden van deze groep politieke invloed hebben gewonnen door het gebruik van geweld. Veronderstel ook dat het hoogst ongebruikelijk en politiek incorrect was om hiertegen te protesteren.

Ik heb het hier niet over de islam, maar over het communisme. De huidige golf van censuur en ontkenning tegenover de islam is niets nieuws. Het bestaat al lang. Islamofobie, net zoals “Red-Baiting” (het kwellen van de Roden) is een politieke term die dient om iedere discussie over dit onderwerp te verhinderen. Door het te verbieden kunnen geen feiten verzameld noch debatten gevoerd worden. Alleen door het onderwerp aan te snijden plaats je jezelf in een slecht daglicht als iemand met ideeën die onaanvaardbaar zijn voor het grote publiek.

Toen George Orwell geen uitgever kon vinden voor zijn boek “Animal Farm”, was de reden die hij steeds kreeg voor de weigering dat zijn boek de Sovjet Unie zou beledigen. Eén uitgever schreef Orwell en zegde hem dat een belangrijke ambtenaar van het Ministerie van Inlichtingen (dit zou het Ministerie der Waarheid worden in zijn boek: “1984”) hem had aangeraden het boek niet uit te geven en hem gezegd had dat de publicatie ervan, op dat moment, een slechte zaak zou zijn. Die ambtenaar was, toevallig, een Russische spion.

De uitgever verklaarde verder dat het boek meer aanvaardbaar zou zijn indien het over dictators in de rest van de wereld zou gaan maar niet specifiek over Rusland. Ten slotte, zegde de uitgever: “Het zou minder beledigend overkomen als de varkens niet de leidinggevende groep waren. Ik denk dat de keuze om de leiding aan de varkens te geven beledigend is voor veel mensen en vooral bij hen die vlug geraakt zijn, zoals de Russen ontegensprekelijk zijn."

Verander een paar namen en dit zijn de dezelfde afwijzende brieven die moedige schrijvers van boeken die de islam bekritiseren hebben ontvangen. Het is geen probleem om algemene kritiek te leveren op religieus fanatisme, zolang die kritiek wereldwijd wordt geuit en niet de overgevoelige mensen beledigt die hun religieus fanatisme soms op gevaarlijke wijze tot uiting brengen.

In een over het algemeen weggelaten voorwoord schrijft Orwell: “Het onheilspelende feit betreffende literaire censuur in Engeland is dat het meestal vrijwillig is. Onpopulaire ideeën kunnen verzwegen worden en lastige feiten kunnen verborgen blijven zonder de noodzaak voor een officiële ban. Gelijk wie die lang in een vreemd land heeft geleefd, kent sensationele feiten die niet in de Britse pers vermeld werden. Niet als gevolg door een tussenkomst van de overheid maar door een algemene stilzwijgende overeenkomst dat zoiets niet kan vermeld worden.”

“Wat de huidige heersende orthodoxie eist is een kritiekloze bewondering van Sovjet Rusland. Iedereen weet het, bijna iedereen doet het. Enige ernstige kritiek over het Sovjet regime, enige openbaring van feiten die de Sovjet regering liever verborgen houdt is zo goed als verboden,” schreef Orwell in zijn voorwoord van Animal Farm, getiteld Vrijheid van de Pers.

“Bijna niemand zal een aanval op Stalin publiceren, maar het is toegelaten om Churchill aan te vallen…. Gedurende vijf jaar van oorlog, waar we gedurende twee of drie jaar voor onze nationale overleving hebben gevochten werden ontelbare boeken, pamfletten en artikels, die een vrede door compromis verdedigden, zonder probleem gepubliceer … Zolang het aanzien van de USSR niet in opspraak kwam werd het vrije woord redelijk goed toegelaten.”

Wij hebben ook nu nog de vrijheid van meningsuiting. We worden aangemoedigd om onze regering te bekritiseren, hoewel niet echt de links-progressieven, maar zelfs dat is nog altijd een veilige zaak zolang het aanzien van de islam gevrijwaard blijft. Enkel wanneer de islam beledigd wordt, geldt het principe van de vrije meningsuiting niet meer.

Het betekende nooit een gevaar om Bush aan te vallen, maar een aanval zelfs op Bin Laden was op zijn best niet zo goed. En een aanval op meer gematigde figuren zoals Tariq Ramadan was zo goed als niet te publiceren. Terwijl het ongelooflijk gemakkelijk was om een stukje te publiceren waarin Bush wordt afgebeeld als een dolgedraaide oorlogsvoerende chimpansee die Irak binnenviel voor olie, Halliburton en Christelijk fundamentalisme, verklaarden de culturele elites dat dit getuigde van grote politieke moed. Maar ondertussen een artikel publiceren dat kritiek uitoefende op islamitische figuren was praktisch onmogelijk en in feite zeer gevaarlijk. En diezelfde elites behandelden dat als een misbruik van de vrijheid van meningsuiting.

***

Vandaag voeren we dezelfde discussie: ofwel een verbintenis aangaan met onze vijanden of hun vijandigheid aanvaarden als een feit. Het huidige diplomatieke corps is gevuld met pleiters voor een verbintenis met de Moslim Broederschap, met de Taliban en Al Qaida. Er is niemand waarmee ze geen verbintenis willen aangaan, zolang ze de VS maar haten en willen vernietigen.

Vier jaren met Obama hebben nog maar eens aangetoond dat een verbintenis niet werkt. Niet alleen werkt het niet, het moedigt de vijand aan en laat hem toe om diep in onze gemeenschap te infiltreren en onze instituties te corrumperen. Diezelfde verbintenis leidt tot censuur in de naam van vriendschap. Het geeft aanleiding tot artikels en boeken die niet kunnen gepubliceerd worden omdat ze de kans op vrede zouden kunnen saboteren.

De hoop voor vrede is de grootste censuur die er bestaat. Eens dat een verbintenis wordt voorgesteld als een sprookjesfee waarin we moeten geloven of anders sterft ze, dan wordt censuur absoluut noodzakelijk om de vrede te bewaren. Indien een boek dat kritiek geeft op het communisme de USSR zou beledigen dan is het beter om het niet uit te geven of anders de kritiek te milderen. Als moslims rel schoppen over Mohammed cartoons, dan is het een burgerplicht om ze niet te publiceren in de naam van vrede en verstandhouding.

Onze bewondering voor de slaafse houding van het moderne culturele leven tot op het punt dat islamitische beschouwingen zonder tegenspraak worden voorgesteld terwijl de samenleving zich volledig inzet om alle tegenstrijdige meningen te beschimpen hebben ook Rode precedenten.

“Het is verbazingwekkend hoe het grootste deel van de Engelse intelligente gemeenschap sinds 1941 de Russische propaganda onderdanig geslikt en herhaald heeft.” schreef Orwell. “Van ieder betwistbaar feit na een ander werd de Russische versie zonder verder onderzoek aanvaard en gepubliceerd zonder rekening te houden met de historische waarheid of intellectueel fatsoen."

Er zijn genoeg hedendaagse voorbeelden rondom ons en als een dokter van het totalitarisme maakt Orwell de juiste diagnose van de corruptie van de elites en hun val in een totalitaire volgzaamheid.

Als de intellectuele vrijheid, die zonder twijfel een van de voornaamste kenmerken is van de Westerse beschaving, nog iets betekent, dan moet iedereen het recht hebben om te zeggen en te schrijven wat hij/zij gelooft de waarheid te zijn. Het zijn enkel, of eigenlijk hoofdzakelijk, de literaire en wetenschappelijke intellectuelen, zij die de bewakers zouden moeten zijn van de vrijheid, die de vrijheid beginnen te verachten zowel in theorie als in de praktijk.

Het woord Oud onderlijnt het feit dat intellectuele vrijheid een diep gewortelde traditie is en dat onze karakteristieke westerse cultuur zonder die vrijheid maar een twijfelachtig bestaan zou hebben. Velen van onze intellectuelen keren zich zichtbaar af van die traditie. Zij hebben het principe aanvaard dat een boek uitgegeven kan worden of niet, geprezen of afgekeurd, niet naar verdienste maar al naar gelang de politieke voorkeur.

Dat is nu het belangrijkste principe van de linkerzijde. Deze totalitaire lafheid waarmede Orwell beschimpt werd, is nu verheven tot een onbetwiste morele standaard. “Animal Farm” wordt herdrukt en wijd verspreid, maar zonder Orwell’s voorwoord. Zoals “1984”, een boek dat zijn einde betekende, wordt het behandeld volgens het originele plan van de eerste uitgever: alles wat erop wijst dat het een bijtende satire is over Sovjetcommunisme en geen algemeen commentaar op tirannie wordt verwijderd.

Orwell’s voorwoord, dat praktisch nooit gepubliceerd wordt, eindigt met zijn motivatie om het te schrijven, “Het zijn de linksen die vrijheid vrezen en de intellectuelen die het intellect bevuilen.”

Vertaling en bewerking Maryse Palemans

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Katholieken moeten afblijven van vrouwen,

en de socialisten van het geld.

Eigenlijk mogen alleen liberalen overal aanzitten.

(Louis Tobback)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden kandideren op 14 oktober : Gaby Depauw (Zwijndrecht-Burcht)

 

Jaren geleden zat ik op de bus op weg naar een VB-manifestatie ergens in het land en achter mij beluisterde ik een bewogen monoloog die gedurende de ganse rit afgerateld werd en waarin zowel een beknopte geschiedenis van de Vlaamse Beweging, als de huidige politieke situatie en de dreigende gevolgen van de islamisering aan bod kwamen.  De stem van de jonge vrouw klonk vol passie en er was geen speld tussen te krijgen. Toen wij aankwamen op onze bestemming heb ik me voorgesteld en de dame gefeliciteerd met haar onderhoudende redevoering. Dit was mijn eerste kennismaking met Gaby Depauw, gemeenteraadslid in Zwijndrecht-Burcht, De gemeente telt ruim 18.000 inwoners.

Zwijndrecht ligt aan de Schelde, op de linkeroever van de rivier, tegen de provincie Oost-Vlaanderen. Zwijndrecht behoort tot het kieskanton Antwerpen en tot het vijfde gerechtelijk kanton Antwerpen. In 1977 fuseerden Zwijndrecht en Burcht.

Zwijndrecht is samen met Mortsel de enige gemeente in Vlaanderen met een Groene burgemeester. In Mortsel komt er hopelijk een einde ana het geknoei van Ingriet Pira en in Zwijndrecht is voor korte tijd de populaire communist Willy Minnebo die na het opdoeken van de KP zijn heil had gezocht bij Agalev, overleden. Minnebo was jarenlang, samen met de KP-er Louis Roth in Antwerpen, raadslid voor die partij in Burcht.  Hij was een man van het volk, die iedereen kende en begroette en zijn beleid was in tegenstrijd tot het bitter-nijdige neersabelen van de middenstand omwille van utopische anti-auto verbanning van Pira, gematigd en gewaardeerd. Ik spreek in algemene termen.  Minnebo werd opgevolgd door een Groen-collega die niet zou misstaan in het Politburo van de Sovjet-Unie. 

Het Zwijndrechts schepencollege is samengesteld uit 10 Groenen en 4 CD&V-ers. De oppositie bestata uit 5 VB-leden, 4 socialisten, 1 VLD-er en 1 afgescheurde zeteldief.

- Gaby, hoe doet Vlaams Belang het in Zwijndrecht ?

We hebben wederom een volle lijst waar we dan ook trots op zijn ,veel vaste waarden maar ook nieuwkomers.Ik ben oprecht blij dat er nog mensen zijn die voluit voor hun gedacht gaan al kunnen ze met de nek bekeken worden en neen niet door de gewone man of vrouw  in de straat maar door de zogezegde vertegenwoordigers van het volk, die enkel met zichzelf en hun partij bezig zijn. Op onze lijst staat op de 22ste plaats Isabelle Sezille de Mazancourt  afkomstig uit het Frans-Vlaamse Rijsel. Zij behoort tot de oudste Franse adellijke families. In Rijsel leerde zij Nederlands via avondlessen. Ondertussen woont ze in Zwijndrecht. Zeg nu nog wat wij niet openstaan voor vreemdelingen : zo lang ze ingeburgerd zijn en zich Vlaming onder de Vlamingen gevoelen, is er toch niets aan de hand ?

 

- Hoe zijn de verhoudingen met de Nv-A ?

We kennen mensen van de Nv-A persoonlijk die wel willen samenwerken maar niet mogen van hogerhand, er zijn punten in het VB progamma waar ze het mee eens zijn maar ze durven er niet openlijk voor uit komen. Ook zij houden het cordon in stand.

- En de nieuwe burgemeester, hoe stata die tegenover jullie fractie ?

Door het overlijden van Willy Minnebo hebben we nu zijn opvolger "gekregen" : Van De Vijver een zeer links getint persoon die wel bij Groen zit maar eerder communist is. Op een vorige gemeenteraadszitting waar hij pas als burgemeester was voorgedragen, zei hij tegen onze fractie dat hij "facisten" geen hand wenst te geven omdat het niet strookt met zijn overtuiging. Dit verwijt is niet alleen kwetsend en totaal ongepast maar het strookt totala niet de waarheid : wij zijn sociala bewogen Vlaams-nationalisten die aan de kant van de gewone Vlaming staan zonder compromissen.

- Hoe doet het vreemdelingenprobleme zich voor in Zwijndrecht ?

Als buffergemeente tussen de stad Antwerpen en het Het Waasland mety Beveren en Sint Niklaas, zijn er heel wat vreemdelingen en moslims in Zwijndrecht. De problematiek inzake hoofddoeken en asielzoekers zijn thema's die al ter sprake zijn gekomen en waarbij wij de partijstandpunten verdedigen.

- Gaby, ik durf het bijna niet vragen, maar heb je nog een kort specifiek iets dat je kwijt wil voor de lezers van Angeltjes ?

Mijn specifieke boodschap is dat de mensen voor het Vlaams Belang moeten stemmen voor hun belang.Want het zal van kwaad naar erger gaan en aan ons zal het niet gelegen hebben. Wij zenden de boodschap al meer dan 30 jaar uit het wordt tijd dat ze er iets mee doen.  Het cordon is ondemocratisch en dient om steeds dezelfden aan het roer te laten, om de dekseltjes op de stinkende potjes te laten en we zien hoe het dan afloopt ... Ik kan nog veel zeggen en me druk maken maar dat is de bedoeling niet zeker, he ?

- Neen, Gaby, doe dat maar in de gemeenteraad. Wij wensen jou en je collega's een goed resultaat toe.

Ray

VB-stand op braderij Burcht 2012 


04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale woningen in Antwerpen

 

Steeds meer Antwerpse sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen. In 2011 43% Antwerpse sociale woningen naar vreemdelingen. 
 
Het Vlaams Belang pakte vandaag tijdens een persconferentie uit met nieuwe cijfers betreffende de wachtlijsten en de toewijzingen in de sociale huisvesting, ook betreffende het aandeel vreemdelingen hierin. Uit een antwoord van minister van Wonen Freya Van den Bossche op een schriftelijke vraag van Filip Dewinter blijkt dat in 2011 23,5% van de  sociale woningen over gand Vlaanderen toegewezen werden aan vreemdelingen (niet-Belgen). Van de totale wachtlijst in de Vlaamse sociale huisvesting (91.926 personen) is 26,8% vreemdeling.
 
In Antwerpen ligt het aandeel vreemdelingen in de toewijzingen en de wachtlijsten een pak hoger dan gemiddeld in Vlaanderen. In 2009 werd 33% van de Antwerpse sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen. In 2010 was het aandeel al toegenomen tot 41% en volgens de recent verkregen cijfers werd in 2011 43% van de Antwerpse sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen.

De Antwerpse huisvestingsmaatschappij ABC spande in 2011 de kroon met 57% toewijzingen aan vreemdelingen (4% EU en 53% niet-EU) . Woonhaven wees in 2011 45% van haar sociale woningen toe aan vreemdelingen (6% EU en 39% niet-EU) en De Ideale Woning wijst 29% van haar woningen toe aan vreemdelingen (3% EU en 26 niet-EU).
 
In Antwerpen stonden in 2011 22.386 personen op de wachtlijst voor een sociale woning. Bij De Ideale Woning staan 7.832 personen op de wachtlijst, bij Woonhaven 12.151 en bij ABC 2.403. Ook in de toekomst is een grote instroom van vreemdelingen in de Antwerpse sociale huisvesting gegarandeerd. Vreemdelingen maken immers 46 % uit van de totale wachtlijst (althans van het aantal wachtenden waarvan de nationaliteit gekend is).
 
De volgende legislatuur wordt cruciaal voor de toekomst van sociale woonwijken als Luchtbal,  Rozemaai en Europark, waarvan het patrimonium voor een groot deel bestaat uit sociale woningen. Nu reeds merkt men hoe deze wijken in toenemende mate geconfronteerd worden met misdaad en onveiligheid, een permanente instroom van alsmaar meer arme buitenlanders die het draagvlak van deze wijken ruimschoots overschrijdt en een uittocht van werkende Vlamingen. Wanneer we deze evolutie op zijn beloop laten zullen deze wijken verder evolueren naar onleefbare situaties die men nu meemaakt in de Franse banlieues.  
 
Het Vlaams Belang stelt daarom een reddingsplan voor de Antwerpse sociale huisvesting voor dat de Antwerpse sociale woonwijken opnieuw leefbaar moet maken. Het vijfpuntenplan bevat volgende concrete maatregelen:

1.  Vreemdelingen kunnen slechts aanspraak maken op een sociale woning na zeven van de acht voorbije jaren legaal in het land verbleven te hebben en  na eerst drie jaar een inkomen uit arbeid hebben verkregen.

2. Wanneer in een sociale woonblok het aandeel vreemdelingen de drempel van 15% bereikt heeft, worden er in die woonblok geen bijkomende woningen meer verhuurd aan vreemdelingen.

3. Er moet werk gemaakt worden van meer toezicht in en rond de sociale wooncomplexen door politie en personeel van de huisvestingsmaatschappijen. Huurders die de leefbaarheid aantasten moeten lik op stuk krijgen via consequente toepassing van administratieve boetes of uitzetting.

4. Per huisvestingsblok wordt een conciërge aangesteld die contacten onderhoudt met de huurders.

5. Ondernemingen en middenstanders die in deze woonwijken investeren moeten een premie en fiscale voordelen krijgen.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMBS

 

Cartoon




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!