Angeltjes
05-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een tevreden krantenlezer

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dag lieve mensen,

Als ik zeg Volendam, waar denken jullie dan aan?  Aan het pittoreske haventje, aan gerookte paling, speculaasplanken of aan de bekendste klederdracht van Nederland?  Aan klompen, een breed zwaaiende rok en een hul?  De kenners weten meteen dat een hul de typische gesteven muts is die bijna in heel de wereld synoniem staat voor de klederdracht van Holland. 
Neen, daar dacht ik nu niet aan.  Wel aan The Cats, want die kwamen uit Volendam en zij waren in de zeventiger jaren een groter exportproduct dan de gesteven mutsen.  The Cats was een popgroep bestaande uit vijf leden: zanger-gitaristen Cees en Piet Veerman, Jaap Schilder (gitaar en piano), Arnold Mühren (basgitaar) en Theo Klouwer aan het slagwerk.  The Cats heette oorspronkelijk The Mystic Four, maar toen er een vijfde lid, drummer Theo Klouwer, bij kwam veranderde de naam in The Blue Cats, kortweg The Cats.  Zij waren vooral populair in Nederland en Duitsland maar ik ben ervan overtuigd dat het gekozen lied van vandaag ook bij jullie een belletje zal doen rinkelen.

Hun eerste zes singles waren alle up-tempo popliedjes, géén enkel van de A-kanten was van eigen hand.  Met de B-kanten werd een beetje geëxperimenteerd; pas op de zesde single werd voor het eerst gebruik gemaakt van de “palingsound” orkestratie en arrangementen.  Palingsound is een woord dat wordt gebruikt om een klassieke, typisch Nederlandse stijl in de popmuziek aan te duiden die alleen in Volendam wordt gemaakt – de Cats waren de eersten die hiervan gebruik maakten bij hun nummers.  Het woord werd uitgevonden door platenruiter Joost den Draaijer en is sindsdien in de spreektaal opgenomen.  Dit had dan weer betrekking op het feit dat in de jaren ’60 Cats-managers Jan en Jaap Buys regelmatig paling naar de zender meenamen om hun artiesten op de radio gedraaid te krijgen.  De referentie naar paling slaat enerzijds op een belangrijke economische activiteit in Molendam en anderzijds op de enigszins gladde muziek.  Het woord wordt door de muzikanten in kwestie niet als negatief ervaren. 

Voilà, dat weten jullie dan ook weer.  Zeg nu zelf: toch liever een palingsound dan een kaassound, niet? 

Een grote hit van eigen hand was “Lea” (In het Engels uitgesproken als “Lia”).  Het lied vertelt het waar gebeurde verhaal van de 20-jarige Lia Vertelman, een fan van het eerste uur van The Cats.  Ze kenden haar van concertbezoeken en toen ze hoorden dat ze overleden was na een auto-ongeluk, schreef Arnold Mühren het nummer voor haar.  Op de B-kant stond een nummer van Cees Veerman: “I Gotta Know What's Going On”.

De volgende single “Why”, werd ook een nummer 1 hit en was van de hand van Arnold Mühren, gezongen door Piet Veerman. De B-kant was “Mandy My Dear”, geschreven door Jaap Schilder. De Cats hadden nu een superstatus bereikt in Nederland en wisten dat nog geruime tijd te handhaven.

Hun volgende nummer 1 hit werd “Marian”, weer van componist en bassist Arnold Mühren, de leadzang werd verzorgd door Piet Veerman. De B-kant “Somewhere Up There” werd gezongen én geschreven door Piet Veerman. Ook op nummer 1 kwam “Where Have I Been Wrong”. Deze ballade werd geschreven en gezongen door Piet Veerman. 

En dan komen we bij het grootste succes van The Cats – tevens het keuzenummer van vandaag – “One Way Wind”, geschreven door Arnold Mühren.  In Nederland bereikte het raar maar waar ‘slechts‘ de derde plaats terwijl het in buurlanden Duitsland, het land B en Zwitserland een enorme hit werd. 

De volgende zes opnames kenden wel succes maar konden niet meer de top bereiken in Nederland.  Tot “Be my day” uitkwam; dat was dan in 1974, de laatste nummer 1 voor The Cats.  Er zouden nog vele plaatjes volgen maar ze konden niet meer tippen aan de vroegere resultaten.  Halverwege de jaren ‘80 verliet Piet Veerman de groep. Hij scoorde een solo-hit met het nummer “Sailin’ home”.

En dan nu “One Way Wind” met The Cats en hun palingsound.  Puur jeugdsentiment: ik word er emotioneel van.

Dikke zoen, Lolita

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diep geschokt nemen wij afstand van deze schandalige video

 

 

In deze Chinees gesproken video, begeleid door Franse ondertitels, wordt gesuggereerd dat China een atoombom zou droppen op Mekka. Wij tonen deze video met tegenzin en enkel als een blijk van waarschuwing dat dergelijke suggesties wansmakelijk zijn en onze oprechte afkeuring verdienen. Deze film is nog erger dan de schandelijke Innocence of Muslims die enige terechte commotie veroorzaakte. 

 Uw verontwaardigde en diep geschokte redactie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 5 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

O wawasda schoon!

Geachte redactie. Eergisteren ook zo genoten van het joernaal ? Het was wat windstil bij de crimi-prachtmensen die ons leven opfleuren.

Buiten het feit dat de Bengaalse messenheld nog spoorloos is en in Allepo (Syriê) maar 35 doden te betreuren vielen in tegenstelling tot andere dagen, Obama en Romny elkaar van jetje gingen geven en men er bij het sjotterspubliek van overtuigd was dat Anderlecht Malaga ging inpakken, was het opvallend kalm.

Dat de zeep en waspoederfabrikanten de consument al jarenlang bij zijn pietje pakt en gepa-kt heeft werd als een verrassing aangekondigd en zelfs door don Juan el barba di Ostendia afgekeurt. Zijn haast dagelijkse verschijning bij de regimezender kon niet ontbreken. Ik weet al jàren lang dat met zeepsop en wasmiddelen poen gepakt wordt. Het werd mij indertijd eens door een hoog kaderlid van de firma Henkel (vroeger Persil genaamd) uitgelegd. De ingridiênten om dit product te fabriceren zijn spotgoedkoop. De enorme winsten die de grote slokkop in deze maken n.l. Procter&Gambler zijn er het levend bewijs van. Soit.

De mannekens van het tjoeke-tjoeke treintje hebben hun dag congé weer eens binnen (vooral in Brussalabath en Walchiê). Volgens de kopstukken van de spoormaffia bonden komt de staking uit bezorgdheid voor het comfort van de reizigers. Wij missen in deze nog het commentaar van rode Rudy, maar die was verhinderd omdat hij bij de verrekening van de notionele aftrek van zijn immo bedrijf moest aanwezig zijn.

En toen kwam het moment suprême op de buis met de uitreiking van de ijzeren vélo aan de beste wielrenner van het jaar. Niemand minder dan onze immer breedlachende premier deed zijn intrede, geflankeerd door het socialistische travestietenduo Nancy en Debby. Een (getelefoneerd) vraagje van Elioke of er niet gekust werd, werd prompt door Nancy ingewiiligd en Elio kreeg een flinke pakkerd vlak op zijn "salle à manger".

Onze nicht was zichtbaar dolgelukkig met dit gemuil en dan nog wel door een "flamand".  Dit was entertainment van hoog niveau.   De aanwezige Huilefriet Martens en Miet genoten van dit spektakel.  Miet keek zelfs met een begerige blik naar hare kebber die een duidelijke boodschap uitstraalde : Vannacht roefelnacht hé schatteke.

Uiteindelijk kreeg Tommeke Bonen uit de klamme handjes van Elio zijn ijzeren véloke tot grote tevredenheid van de aanwezige feestvierders ... behalve Flip Gilbert. Ach zie, dat was nog eens televisie om te genieten. Elio kon echter niet te lang nablijven want de "bekroting" voor 2012 moet nog gemaakt worden tegen15 oktober ... na de verkiezingen wel te verstaan!

mvg - Senior

*****

Eva Boerka trapt weer eens door.

Vermits in het innerlijke zelf de maatstaf ligt hoe we bejegenen en hoe we daarvoor in ruil bejegend willen worden, IS Eva waarschijnlijk gewoon zelf tuig. Ze heeft gewoon het geluk gehad goed terecht gekomen te zijn.

Fred

*****

Misbruik, op de vingers tikken, fout inzien, absolutie.

En dan is de kous af. Zo gaat dat blijkbaar. Maar ik denk dat de CD&V met "veel joeksel" zit. In Antwerpen zeggen ze: "als't joekt dan moette krabbe". Och het zal wel allemaal niet zo erg zijn. Iedereen kan en mag fouten maken, behalve.....We weten allemaal wie. Dan is de kous nooit zo vlug af. Dan wordt het zolang mogelijk en zo uitgebreid mogelijk uitgesmeerd. Men zegt dat we niet in "wij en zij" termen mogen denken, maar ze doen het zelf en geven er ons dagelijks voorbeelden van. Er zijn er zelfs die de hand niet willen schudden van iemand van een andere partij. We weten ook allemaal wie. Zijn de VB mandatarissen dan "untouchables"? Indien ja, dan beschouw ik dat als een grote eer. Want de verklaring achter dit woord betekent dat men onomkoopbaar is. In het Chicago van Al Capone werd die naam gegeven aan een speciale eenheid die, geleid door Eliot Ness, de misdaad bestreed met het doel Capone aan te houden, wat hen dan ook gelukt is.

Maryse Palemans

*****

Nog 10 dagen...

Bij Knack zit het er bovenarms op, ze hebben de verkeerde ‘linkse’ figuur binnengehaald en dat gaan ze zeer snel merken aan de verkoopcijfers want de overgrote meerderheid van de Vlamingen heeft een gruwelijke hekel aan al dat waanzinnig links gedoe dat ons naar de bedelstaf leidt. Dat de heren Rik Van Cauwelaert en Koen Meulenaere er de brui aangeven geeft te kennen dat ook zij die linkse vernietigende propaganda een snelle dood wensen, hopelijk volgt dhr Johan Van Overtveldt ook nog dat voorbeeld.

Jaren heb ik dat blad gelezen maar op een bepaald moment lag de linkse brij steeds meer op de voorgrond, toen heb ik afgehaakt.

Dat Nv-A het spel speelt met een groot wazig scherm om haar heen zal haar zuur opbreken, vermoedelijk zal ze op 14 oktober scoren maar het scherm zal vallen vóór 2014 zodat dan een heel andere uitslag op tafel gelegd zal worden. Guy de la Tourette heeft samen met een figuur waarvan ik de naam niet wil uitspreken noch schrijven wéér een boek geschreven (wat heeft die man toch veel tijd ter beschikking?), ik ben zijn “Burgermanifesten” nog niet vergeten en hupsaké daar is hij weer met een boek, een boek met een draai van 180°, het is goed merkbaar dat het bij die creaturen enkel en alleen gaat om de postjes en de poen, dat ± 500.000.000 Europeanen regelrecht de vernieling in gaan a.g.v. het open grenzen beleid, de import van totaal nutteloze vreemdelingen/allochtonen is eveneens hun laatste zorg, zolang zij maar decadent kunnen blijven parasiteren is alles kits achter de rits. Het liefst zouden ze ook nog willen bepalen wat we te doen hebben met onze eigendom én met ons spaargeld, het kan toch niet dat wij dat zelf gaan bepalen? wat moet er dan met al die vreemdelingen gaan gebeuren, die moeten toch ook wonen en eten, niet?

Gisteren zag ik per toeval die Brepoels van NvA op TV, man man man wat een afgang, gezien te worden in gezelschap van dergelijke creatuur, ook zij is close met die figuur waarvan ik de naam weiger uit te spreken noch te schrijven, van niveau gesproken daar in dat EU kot en dat circus kost ons miljarden!

Ben intussen gaan zoeken naar die befaamde agenda van het orakel uit Brakel, ik zou eens graag weten wie die zakkenvuller zijn contactpersonen zijn?  Misschien ook iets interessants voor zijn madame?

Eva Boerka heeft moeite met het verlagen naar 12 jaar om de GAS boete uit te schrijven? Heeft die wat aan haar ogen? Blijkbaar komt die nooit op straat? Ach ja, was het vergeten, zij wordt OVERAL naartoe gereden op onze kosten, kwestie van overal veilig te geraken.

Jean

*****

DS sluit VB uit van debatten

Wanneer De Standaard letterlijk schrijft “De kop van de draak wordt afgehakt. Een implosie van deze sinistere vorm van het Vlaams-nationalisme is een goede zaak voor elke waarachtige democraat”, dan is dit een leugen van jewelste.

DS dient goed te beseffen dat er op de dag van vandaag nog slechts één democratische partij bestaat en dat is juist het Vlaams Belang. Al de andere partijen zijn sedert het ontstaan van het cordon sanitaire ziek in het democratisch bedje en zijn de naam democratisch niet meer waard.

Ook De Standaard smijt door deze selectieve dictatoriale houding alle democratische principes overboord. Wij leven niet meer in een democratie maar in een door partijen en media gestuurde dictatuur! Slechts één stem heeft nog democratische waarde en dat is een stem voor het Vlaams Belang!

Thor Wodan

*****

De standaard sluit VB uit 

goe zo,ze zijn ons weer populair aan 't maken. Rancune is een slechte raadgever,ze gaan't nooit leren.

Joos

*****

Rode en 14.10

Dag Vlaamse Vrienden, Geen enkele aandacht voor de manifestatie van vorige zondag in St-G-Rode?  Een ontgoocheld randgeval uit Dilbeek.

Luc

NvdR Angeltjes : Wij werken momenteel met een afgeslankte redactie wegens ziekte en vakantie van sommige medewerkers. Het is uitgesloten om over elke manifestatie verslag uit te brengen in deze drukke periode van verkiezingen.  Waar zijn de M/V uit de Vlaamse Rand met een vlotte pen (en desnoods een camera) om ons een verslag op te sturen ? Wij worden overstelpt met persmededelingen, maar uit de Vlaamse Rand : nul, komma nul, niettegenstaande wij nadrukkelijk gevraagd hebben om op de hoogte gehouden te worden.

*****

Gents CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel probeerde rechter te beïnvloeden

Peumans het walenvriendje én tegenstander van een onafhankelijk Vlaanderen (weet hij eigenlijk wel bij welke partij hij zetelt ?) vindt het niet ernstig, de CVP vindt het niet ernstig en ook de media vinden het niet ernstig ... "Hij heeft zijn excuses aangeboden" dus poco orderwoord is :veeg het maar onder de mat.

Puur machtsmisbruik en deontologisch ver,  zeer ver over de lijn. Zou het pakweg mijnheer Filip Dewinter geweest zijn die iets dergelijks had gedaan, pek , veren, woorden van afschuw en meer voor El Cid,  dat zou zelfs een onderzoek of tuchtcomissie geworden zijn.

Wat die Turkse ex BRT journaille betreft,  niks aan 't handje, 't is voor de goeie partij die Coburgs pretpark in stand wil houden en dan zijn alle middelen goed.

Tussen haakjes wat me opvalt :  hoe erg het geworden is met het sturen van verkiezingen op de BRT webstek deredactieBE, het is van een ongeziene proportie eerder stuitend maar het jammere is dat de domme kiezer dat allemaal prachtig vindt en nog meer van die manipulatie wil "want die debatten dat intereseert me niet" of "politiek intereseert me niet".

Daarom dat de ex-papzak zo goed "scoort",  hij is groot gemaakt met spelletjes en allerhande activiteiten die niks van doen hadden met wat hij werkelijk was : een lepe, sluwe achterbakse politieker. Het trieste is dat we een verkiezingsuitslag gaan krijgen waar de rechtse Vlaamse islamofobe anti-europa (het europa van president Dweil, Kapo Schulz, nicht Barosso en och ja de scheldende molenwiekende VRHFSDT) niks van zal merken, integendeel meer van alles wat we niet willen.

Martin V.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De French Can-can binnenkort in de Moulin Rouge

 

 

 

Muurschildering in Parijs

(dank aan Bouchnon Parfumé)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat Orwell ons kan leren over de linkse verzoeningspolitiek met de islam

 

 


In dit artikel vergelijkt Daniel Greenfield de huidige situatie en vooral de houding van de overheid tegenover de Islam met een gelijkaardige situatie uit het verleden. Hij wijst op de talrijke overeenkomsten tussen de houding van de VS tegenover de USSR tijdens de oorlog en vervolgens tijdens de koude oorlog met de hedendaagse houding van de VS  tegenover de moslims en de islam.

Hij haalt de moeilijkheden aan die Orwell ondervond om zijn boek “Animal Farm” te publiceren en waarvan het voorwoord met opzet verwijderd werd om de Sovjets niet te beledigen.

Hier is een duidelijk bewijs dat de geschiedenis zich herhaalt met dezelfde fouten en hetzelfde foute gedrag. Het is ook schrikwekkend om dat vast te stellen want het betekent dat men niets heeft geleerd van het verleden. Het is ook duidelijk dat de communistische hersenspoelingen een enorm succes hebben geboekt, nooit gestopt werden en nog altijd succes boeken.

Hieronder volgt een vertaling van de meest relevante stukken. Enkel het gedeelte waar Greenfield zich verdiept in de politieke situatie van de VS in het verleden met betrekking tot het Bolsjewisme heb ik er uitgelaten. De rest is echter herkenbaar en van toepassing op de gedoog- en”aanvaard” mentaliteit die ook in Europa overheerst.

Het volledige artikel kan men hier lezen:

http://sultanknish.blogspot.be/2012/09/what-orwell-can-tell-us-about-liberal.html


Veronderstel dat er wereldwijd een beweging is die openlijk verklaart de intentie te hebben om uw land over te nemen en alle andere landen met als doel hun eigen systeem op te leggen aan iedere mens op aarde. Veronderstel ook dat deze beweging al moorden en terroristische aanvallen heeft uitgevoerd in uw land, dat leden van deze groep politieke invloed hebben gewonnen door het gebruik van geweld. Veronderstel ook dat het hoogst ongebruikelijk en politiek incorrect was om hiertegen te protesteren.

Ik heb het hier niet over de islam, maar over het communisme. De huidige golf van censuur en ontkenning tegenover de islam is niets nieuws. Het bestaat al lang. Islamofobie, net zoals “Red-Baiting” (het kwellen van de Roden) is een politieke term die dient om iedere discussie over dit onderwerp te verhinderen. Door het te verbieden kunnen geen feiten verzameld noch debatten gevoerd worden. Alleen door het onderwerp aan te snijden plaats je jezelf in een slecht daglicht als iemand met ideeën die onaanvaardbaar zijn voor het grote publiek.

Toen George Orwell geen uitgever kon vinden voor zijn boek “Animal Farm”, was de reden die hij steeds kreeg voor de weigering dat zijn boek de Sovjet Unie zou beledigen. Eén uitgever schreef Orwell en zegde hem dat een belangrijke ambtenaar van het Ministerie van Inlichtingen (dit zou het Ministerie der Waarheid worden in zijn boek: “1984”) hem had aangeraden het boek niet uit te geven en hem gezegd had dat de publicatie ervan, op dat moment, een slechte zaak zou zijn. Die ambtenaar was, toevallig, een Russische spion.

De uitgever verklaarde verder dat het boek meer aanvaardbaar zou zijn indien het over dictators in de rest van de wereld zou gaan maar niet specifiek over Rusland. Ten slotte, zegde de uitgever: “Het zou minder beledigend overkomen als de varkens niet de leidinggevende groep waren. Ik denk dat de keuze om de leiding aan de varkens te geven beledigend is voor veel mensen en vooral bij hen die vlug geraakt zijn, zoals de Russen ontegensprekelijk zijn."

Verander een paar namen en dit zijn de dezelfde afwijzende brieven die moedige schrijvers van boeken die de islam bekritiseren hebben ontvangen. Het is geen probleem om algemene kritiek te leveren op religieus fanatisme, zolang die kritiek wereldwijd wordt geuit en niet de overgevoelige mensen beledigt die hun religieus fanatisme soms op gevaarlijke wijze tot uiting brengen.

In een over het algemeen weggelaten voorwoord schrijft Orwell: “Het onheilspelende feit betreffende literaire censuur in Engeland is dat het meestal vrijwillig is. Onpopulaire ideeën kunnen verzwegen worden en lastige feiten kunnen verborgen blijven zonder de noodzaak voor een officiële ban. Gelijk wie die lang in een vreemd land heeft geleefd, kent sensationele feiten die niet in de Britse pers vermeld werden. Niet als gevolg door een tussenkomst van de overheid maar door een algemene stilzwijgende overeenkomst dat zoiets niet kan vermeld worden.”

“Wat de huidige heersende orthodoxie eist is een kritiekloze bewondering van Sovjet Rusland. Iedereen weet het, bijna iedereen doet het. Enige ernstige kritiek over het Sovjet regime, enige openbaring van feiten die de Sovjet regering liever verborgen houdt is zo goed als verboden,” schreef Orwell in zijn voorwoord van Animal Farm, getiteld Vrijheid van de Pers.

“Bijna niemand zal een aanval op Stalin publiceren, maar het is toegelaten om Churchill aan te vallen…. Gedurende vijf jaar van oorlog, waar we gedurende twee of drie jaar voor onze nationale overleving hebben gevochten werden ontelbare boeken, pamfletten en artikels, die een vrede door compromis verdedigden, zonder probleem gepubliceer … Zolang het aanzien van de USSR niet in opspraak kwam werd het vrije woord redelijk goed toegelaten.”

Wij hebben ook nu nog de vrijheid van meningsuiting. We worden aangemoedigd om onze regering te bekritiseren, hoewel niet echt de links-progressieven, maar zelfs dat is nog altijd een veilige zaak zolang het aanzien van de islam gevrijwaard blijft. Enkel wanneer de islam beledigd wordt, geldt het principe van de vrije meningsuiting niet meer.

Het betekende nooit een gevaar om Bush aan te vallen, maar een aanval zelfs op Bin Laden was op zijn best niet zo goed. En een aanval op meer gematigde figuren zoals Tariq Ramadan was zo goed als niet te publiceren. Terwijl het ongelooflijk gemakkelijk was om een stukje te publiceren waarin Bush wordt afgebeeld als een dolgedraaide oorlogsvoerende chimpansee die Irak binnenviel voor olie, Halliburton en Christelijk fundamentalisme, verklaarden de culturele elites dat dit getuigde van grote politieke moed. Maar ondertussen een artikel publiceren dat kritiek uitoefende op islamitische figuren was praktisch onmogelijk en in feite zeer gevaarlijk. En diezelfde elites behandelden dat als een misbruik van de vrijheid van meningsuiting.

***

Vandaag voeren we dezelfde discussie: ofwel een verbintenis aangaan met onze vijanden of hun vijandigheid aanvaarden als een feit. Het huidige diplomatieke corps is gevuld met pleiters voor een verbintenis met de Moslim Broederschap, met de Taliban en Al Qaida. Er is niemand waarmee ze geen verbintenis willen aangaan, zolang ze de VS maar haten en willen vernietigen.

Vier jaren met Obama hebben nog maar eens aangetoond dat een verbintenis niet werkt. Niet alleen werkt het niet, het moedigt de vijand aan en laat hem toe om diep in onze gemeenschap te infiltreren en onze instituties te corrumperen. Diezelfde verbintenis leidt tot censuur in de naam van vriendschap. Het geeft aanleiding tot artikels en boeken die niet kunnen gepubliceerd worden omdat ze de kans op vrede zouden kunnen saboteren.

De hoop voor vrede is de grootste censuur die er bestaat. Eens dat een verbintenis wordt voorgesteld als een sprookjesfee waarin we moeten geloven of anders sterft ze, dan wordt censuur absoluut noodzakelijk om de vrede te bewaren. Indien een boek dat kritiek geeft op het communisme de USSR zou beledigen dan is het beter om het niet uit te geven of anders de kritiek te milderen. Als moslims rel schoppen over Mohammed cartoons, dan is het een burgerplicht om ze niet te publiceren in de naam van vrede en verstandhouding.

Onze bewondering voor de slaafse houding van het moderne culturele leven tot op het punt dat islamitische beschouwingen zonder tegenspraak worden voorgesteld terwijl de samenleving zich volledig inzet om alle tegenstrijdige meningen te beschimpen hebben ook Rode precedenten.

“Het is verbazingwekkend hoe het grootste deel van de Engelse intelligente gemeenschap sinds 1941 de Russische propaganda onderdanig geslikt en herhaald heeft.” schreef Orwell. “Van ieder betwistbaar feit na een ander werd de Russische versie zonder verder onderzoek aanvaard en gepubliceerd zonder rekening te houden met de historische waarheid of intellectueel fatsoen."

Er zijn genoeg hedendaagse voorbeelden rondom ons en als een dokter van het totalitarisme maakt Orwell de juiste diagnose van de corruptie van de elites en hun val in een totalitaire volgzaamheid.

Als de intellectuele vrijheid, die zonder twijfel een van de voornaamste kenmerken is van de Westerse beschaving, nog iets betekent, dan moet iedereen het recht hebben om te zeggen en te schrijven wat hij/zij gelooft de waarheid te zijn. Het zijn enkel, of eigenlijk hoofdzakelijk, de literaire en wetenschappelijke intellectuelen, zij die de bewakers zouden moeten zijn van de vrijheid, die de vrijheid beginnen te verachten zowel in theorie als in de praktijk.

Het woord Oud onderlijnt het feit dat intellectuele vrijheid een diep gewortelde traditie is en dat onze karakteristieke westerse cultuur zonder die vrijheid maar een twijfelachtig bestaan zou hebben. Velen van onze intellectuelen keren zich zichtbaar af van die traditie. Zij hebben het principe aanvaard dat een boek uitgegeven kan worden of niet, geprezen of afgekeurd, niet naar verdienste maar al naar gelang de politieke voorkeur.

Dat is nu het belangrijkste principe van de linkerzijde. Deze totalitaire lafheid waarmede Orwell beschimpt werd, is nu verheven tot een onbetwiste morele standaard. “Animal Farm” wordt herdrukt en wijd verspreid, maar zonder Orwell’s voorwoord. Zoals “1984”, een boek dat zijn einde betekende, wordt het behandeld volgens het originele plan van de eerste uitgever: alles wat erop wijst dat het een bijtende satire is over Sovjetcommunisme en geen algemeen commentaar op tirannie wordt verwijderd.

Orwell’s voorwoord, dat praktisch nooit gepubliceerd wordt, eindigt met zijn motivatie om het te schrijven, “Het zijn de linksen die vrijheid vrezen en de intellectuelen die het intellect bevuilen.”

Vertaling en bewerking Maryse Palemans

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Katholieken moeten afblijven van vrouwen,

en de socialisten van het geld.

Eigenlijk mogen alleen liberalen overal aanzitten.

(Louis Tobback)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden kandideren op 14 oktober : Gaby Depauw (Zwijndrecht-Burcht)

 

Jaren geleden zat ik op de bus op weg naar een VB-manifestatie ergens in het land en achter mij beluisterde ik een bewogen monoloog die gedurende de ganse rit afgerateld werd en waarin zowel een beknopte geschiedenis van de Vlaamse Beweging, als de huidige politieke situatie en de dreigende gevolgen van de islamisering aan bod kwamen.  De stem van de jonge vrouw klonk vol passie en er was geen speld tussen te krijgen. Toen wij aankwamen op onze bestemming heb ik me voorgesteld en de dame gefeliciteerd met haar onderhoudende redevoering. Dit was mijn eerste kennismaking met Gaby Depauw, gemeenteraadslid in Zwijndrecht-Burcht, De gemeente telt ruim 18.000 inwoners.

Zwijndrecht ligt aan de Schelde, op de linkeroever van de rivier, tegen de provincie Oost-Vlaanderen. Zwijndrecht behoort tot het kieskanton Antwerpen en tot het vijfde gerechtelijk kanton Antwerpen. In 1977 fuseerden Zwijndrecht en Burcht.

Zwijndrecht is samen met Mortsel de enige gemeente in Vlaanderen met een Groene burgemeester. In Mortsel komt er hopelijk een einde ana het geknoei van Ingriet Pira en in Zwijndrecht is voor korte tijd de populaire communist Willy Minnebo die na het opdoeken van de KP zijn heil had gezocht bij Agalev, overleden. Minnebo was jarenlang, samen met de KP-er Louis Roth in Antwerpen, raadslid voor die partij in Burcht.  Hij was een man van het volk, die iedereen kende en begroette en zijn beleid was in tegenstrijd tot het bitter-nijdige neersabelen van de middenstand omwille van utopische anti-auto verbanning van Pira, gematigd en gewaardeerd. Ik spreek in algemene termen.  Minnebo werd opgevolgd door een Groen-collega die niet zou misstaan in het Politburo van de Sovjet-Unie. 

Het Zwijndrechts schepencollege is samengesteld uit 10 Groenen en 4 CD&V-ers. De oppositie bestata uit 5 VB-leden, 4 socialisten, 1 VLD-er en 1 afgescheurde zeteldief.

- Gaby, hoe doet Vlaams Belang het in Zwijndrecht ?

We hebben wederom een volle lijst waar we dan ook trots op zijn ,veel vaste waarden maar ook nieuwkomers.Ik ben oprecht blij dat er nog mensen zijn die voluit voor hun gedacht gaan al kunnen ze met de nek bekeken worden en neen niet door de gewone man of vrouw  in de straat maar door de zogezegde vertegenwoordigers van het volk, die enkel met zichzelf en hun partij bezig zijn. Op onze lijst staat op de 22ste plaats Isabelle Sezille de Mazancourt  afkomstig uit het Frans-Vlaamse Rijsel. Zij behoort tot de oudste Franse adellijke families. In Rijsel leerde zij Nederlands via avondlessen. Ondertussen woont ze in Zwijndrecht. Zeg nu nog wat wij niet openstaan voor vreemdelingen : zo lang ze ingeburgerd zijn en zich Vlaming onder de Vlamingen gevoelen, is er toch niets aan de hand ?

 

- Hoe zijn de verhoudingen met de Nv-A ?

We kennen mensen van de Nv-A persoonlijk die wel willen samenwerken maar niet mogen van hogerhand, er zijn punten in het VB progamma waar ze het mee eens zijn maar ze durven er niet openlijk voor uit komen. Ook zij houden het cordon in stand.

- En de nieuwe burgemeester, hoe stata die tegenover jullie fractie ?

Door het overlijden van Willy Minnebo hebben we nu zijn opvolger "gekregen" : Van De Vijver een zeer links getint persoon die wel bij Groen zit maar eerder communist is. Op een vorige gemeenteraadszitting waar hij pas als burgemeester was voorgedragen, zei hij tegen onze fractie dat hij "facisten" geen hand wenst te geven omdat het niet strookt met zijn overtuiging. Dit verwijt is niet alleen kwetsend en totaal ongepast maar het strookt totala niet de waarheid : wij zijn sociala bewogen Vlaams-nationalisten die aan de kant van de gewone Vlaming staan zonder compromissen.

- Hoe doet het vreemdelingenprobleme zich voor in Zwijndrecht ?

Als buffergemeente tussen de stad Antwerpen en het Het Waasland mety Beveren en Sint Niklaas, zijn er heel wat vreemdelingen en moslims in Zwijndrecht. De problematiek inzake hoofddoeken en asielzoekers zijn thema's die al ter sprake zijn gekomen en waarbij wij de partijstandpunten verdedigen.

- Gaby, ik durf het bijna niet vragen, maar heb je nog een kort specifiek iets dat je kwijt wil voor de lezers van Angeltjes ?

Mijn specifieke boodschap is dat de mensen voor het Vlaams Belang moeten stemmen voor hun belang.Want het zal van kwaad naar erger gaan en aan ons zal het niet gelegen hebben. Wij zenden de boodschap al meer dan 30 jaar uit het wordt tijd dat ze er iets mee doen.  Het cordon is ondemocratisch en dient om steeds dezelfden aan het roer te laten, om de dekseltjes op de stinkende potjes te laten en we zien hoe het dan afloopt ... Ik kan nog veel zeggen en me druk maken maar dat is de bedoeling niet zeker, he ?

- Neen, Gaby, doe dat maar in de gemeenteraad. Wij wensen jou en je collega's een goed resultaat toe.

Ray

VB-stand op braderij Burcht 2012 


04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sociale woningen in Antwerpen

 

Steeds meer Antwerpse sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen. In 2011 43% Antwerpse sociale woningen naar vreemdelingen. 
 
Het Vlaams Belang pakte vandaag tijdens een persconferentie uit met nieuwe cijfers betreffende de wachtlijsten en de toewijzingen in de sociale huisvesting, ook betreffende het aandeel vreemdelingen hierin. Uit een antwoord van minister van Wonen Freya Van den Bossche op een schriftelijke vraag van Filip Dewinter blijkt dat in 2011 23,5% van de  sociale woningen over gand Vlaanderen toegewezen werden aan vreemdelingen (niet-Belgen). Van de totale wachtlijst in de Vlaamse sociale huisvesting (91.926 personen) is 26,8% vreemdeling.
 
In Antwerpen ligt het aandeel vreemdelingen in de toewijzingen en de wachtlijsten een pak hoger dan gemiddeld in Vlaanderen. In 2009 werd 33% van de Antwerpse sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen. In 2010 was het aandeel al toegenomen tot 41% en volgens de recent verkregen cijfers werd in 2011 43% van de Antwerpse sociale woningen toegewezen aan vreemdelingen.

De Antwerpse huisvestingsmaatschappij ABC spande in 2011 de kroon met 57% toewijzingen aan vreemdelingen (4% EU en 53% niet-EU) . Woonhaven wees in 2011 45% van haar sociale woningen toe aan vreemdelingen (6% EU en 39% niet-EU) en De Ideale Woning wijst 29% van haar woningen toe aan vreemdelingen (3% EU en 26 niet-EU).
 
In Antwerpen stonden in 2011 22.386 personen op de wachtlijst voor een sociale woning. Bij De Ideale Woning staan 7.832 personen op de wachtlijst, bij Woonhaven 12.151 en bij ABC 2.403. Ook in de toekomst is een grote instroom van vreemdelingen in de Antwerpse sociale huisvesting gegarandeerd. Vreemdelingen maken immers 46 % uit van de totale wachtlijst (althans van het aantal wachtenden waarvan de nationaliteit gekend is).
 
De volgende legislatuur wordt cruciaal voor de toekomst van sociale woonwijken als Luchtbal,  Rozemaai en Europark, waarvan het patrimonium voor een groot deel bestaat uit sociale woningen. Nu reeds merkt men hoe deze wijken in toenemende mate geconfronteerd worden met misdaad en onveiligheid, een permanente instroom van alsmaar meer arme buitenlanders die het draagvlak van deze wijken ruimschoots overschrijdt en een uittocht van werkende Vlamingen. Wanneer we deze evolutie op zijn beloop laten zullen deze wijken verder evolueren naar onleefbare situaties die men nu meemaakt in de Franse banlieues.  
 
Het Vlaams Belang stelt daarom een reddingsplan voor de Antwerpse sociale huisvesting voor dat de Antwerpse sociale woonwijken opnieuw leefbaar moet maken. Het vijfpuntenplan bevat volgende concrete maatregelen:

1.  Vreemdelingen kunnen slechts aanspraak maken op een sociale woning na zeven van de acht voorbije jaren legaal in het land verbleven te hebben en  na eerst drie jaar een inkomen uit arbeid hebben verkregen.

2. Wanneer in een sociale woonblok het aandeel vreemdelingen de drempel van 15% bereikt heeft, worden er in die woonblok geen bijkomende woningen meer verhuurd aan vreemdelingen.

3. Er moet werk gemaakt worden van meer toezicht in en rond de sociale wooncomplexen door politie en personeel van de huisvestingsmaatschappijen. Huurders die de leefbaarheid aantasten moeten lik op stuk krijgen via consequente toepassing van administratieve boetes of uitzetting.

4. Per huisvestingsblok wordt een conciërge aangesteld die contacten onderhoudt met de huurders.

5. Ondernemingen en middenstanders die in deze woonwijken investeren moeten een premie en fiscale voordelen krijgen.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NMBS

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Standaard sluit Vlaams Belang uit van debatten

 

Sinds maandag is de debatmarathon ‘Strijd om de stad’ van start gegaan. Deze wordt georganiseerd door de krant De Standaard en omvat 11 debatten of chatsessies in 11 centrumsteden. Opvallend is dat er – op Antwerpen na - geen Vlaams Belangers plaats mogen nemen aan de debattafels.  

Bij navraag laat de politieke redactie weten dat de reden dient gezocht te worden in “het politiek evenwicht en de inhoudelijke afwegingen bij de selectie”. Dit argument is niet alleen goedkoop , het is pertinent incorrect. Zo is het Vlaams Belang in al deze steden vaak de grootste en enige oppositiepartij. In Brugge, Gent en Hasselt is het Vlaams Belang veruit de meest actieve fractie in de gemeenteraad. Desondanks worden wij monddood gemaakt in deze politieke debatten. Wat meteen de bedenking oproept of men de juiste betekenis van het begrip ‘debat’ nog wel begrijpt.

Dat De Standaard hiermee een zwaar deontologische fout maakt, zal hen zonder twijfel worst wezen. Afgelopen zomer verheugde de krant er zich nog op dat het Vlaams Belang het slechter deed in de peilingen: “De kop van de draak wordt afgehakt. Een implosie van deze sinistere vorm van het Vlaams-nationalisme is een goede zaak voor elke waarachtige democraat”, stond er letterlijk. Van enige argumentatie was uiteraard geen sprake.

Dat De Standaard de ‘democratische’ waarden die ze - naar eigen zeggen – hoog in het vaandel draagt zelf fnuikt door de enige afwijkende stem de mond te snoeren, geeft te denken. Naast misplaatst paternalisme krijgen we er nu ook een ver gevorderde vorm van journalistiek cynisme bij dat zijn gelijke niet kent.

Bruno Valkeniers & Jorius van Hauthem


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eva Boerka trapt weer eens door.

 

Groen wil niet dat de leeftijd waarop iemand een overlastboete kan krijgen, verlaagt naar 14 jaar. Dat zeggen de Kamerleden Stefaan Van Hecke en Eva Brems in een reactie op het plan van het Kernkabinet om die leeftijd te verlagen van 16 naar 14 jaar.

"Uit de ervaring blijkt dat het al heel slecht is om overlastboetes op te leggen aan jongeren van 16 of 17 jaar. Met het voorstel van de regering wordt normaal jongerengedrag bestraft of er worden onevenredige sancties opgelegd. Jongeren louter repressief benaderen werkt contraproductief", zegt Eva Brems. Eerder had de sp.a voorgesteld om de leeftijd te verlagen tot 12 jaar, maar de socialisten kregen daarvoor alleen de steun van het VB.

Wat een naief mispunt is die Eva Boerka toch.  Als jongeren van 14 jaar zich gedragen als de kinderen die zij geacht worden te zijn, is er niets aan de hand. Maar helaas veel van de beoogde jongeren (vooral Marokkanen, laten we een varken geen schaap noemen) stellen daden van ordinaire volwassen boeven.  En ook hier geldt, dat wie niets uitsteekt en zich normaal gedraagt, niets te vrezen heeft. Met andere woorden, Eva is een fan van tuig.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dirk Holemans (Groen) kan ook mooie brieven schrijven

 

Naar aanleiding van de brief van Veli Yuksel (CD&V) naar een vrederechter, komt onze vriend Jan de Moor, gedurende vele jaren lid van het OCMW in Gent (zowel voor VU als voor VB) terug op een affaire die hij ontdekte over het gewezen Vlaams parlementslid Dirk Holemans (Groen, toen Agalev) die ook een brief had geschreven. Een typisch detail hierbij is dat ook in die dagen vele onverdraagzame en onbeschofte milieuhisterici weigerden de hand te drukken met Vlaams-nationalisten. Een beleefde groet of zelfs een zuinig hoofdknikje kon er  niet af. Maar sjoemelen en achter de schermen foefelen, dat was best in orde. 

Wij citeren het stuk dat Jan op 3 oktober 2012 pleegde op Gent Blogt 

Zo herinner ik mij een aanbevelingsbrief daterend 6.1.2006 van oud-volksvertegenwoordiger Dirk Holemans, huidig 17e kandidaat op de kartellijst sp.a-Groen en lid Vast Bureau OCMW Gent, gericht aan de toenmalige OCMW-voorzitter om de toewijzing van een kunstwerk te agenderen op het vast Bureau en toe te vertrouwen aan amateur-beeldhouwster Geertrui Daem.

 

De beeldengroep van Geertrui Daems waar Holemans warm voor liep.  Voor beiden of voor een van beiden ?

I.v.m. met de wettelijk verplichte aankoop van een kunstwerk bij de bouw van het W.Z.C Campus De Liberteyt gebruikte Vast Bureaulid de heer Holemans zijn onmiskenbare invloed ten gunste van de aankoop van een werk van een goede bekende amateur-kunstenares Geertrui Daem. Om zijn tussenkomst te staven voegde hij er in bijlage een uitgebreide portfolio van haar kunstcreaties aan toe.

De voorzitter stuurde de vraag voor gunstig gevolg door naar het BCPB en het Vast Bureau . In de volgende raadszitting werd de toewijzing goedgekeurd en zonder opmerkingen toegekend aan Geertrui Daem zonder echter het aankoopbedrag vast te leggen. In de dossierstukken voor de raad ontbrak de brief van raadslid Holemans zodat de raadsleden er geen kennis konden van nemen. Het portfolio lag ter inzage in de secretarie.

De kunstenares ging al aan de slag hoewel zij nog geen formele toezegging had. Aangezien de bewuste dame uitkeringsgerechtigde werkloze was kwam zij in feite niet in aanmerking voor de opdracht. Het sleepte ongeveer een jaar aan toen via een achterpoortje in de wet op de Kunsten een strikt tijdelijk statuut als actief zelfstandig kunstbeoefenaar werd verworven.

Achteraf blijkt dat er ongeveer 5 miljoen BEF werd uitbetaald voor de beeldengroep in de voortuin van De Liberteyt . Wat voor dit kunstwerk nogal overdreven mag worden geacht. Bij raadpleging van dossierstukken van het PCPB botste ik heel toevallig op de gewraakte briefwisseling .
De brief van Dirk Holemans strookt uiteraard niet met de Deontologische Code zoals goedgekeurd door de OCMW- en gemeenteraad.
Ik citeer;
2. Begunstigingstussenkomsten Artikel 19
Begunstigingstussenkomsten zijn tussenkomsten waarbij de lokale mandataris zijn voorspraak aanwendt teneinde de afloop of het resultaat van een zaak of een dossier te beïnvloeden in de door de belanghebbende burger gewenste zin.
Dergelijke tussenkomsten zijn verboden.
Ook het OCMW Gent gaat in de fout door de brief niet op te nemen in het administratief dossier en de interveniënt hiervan in kennis te stellen.
Artikel 23
….. de OCMW-voorzitter en het Vast Bureau nemen de nodige maatregelen opdat de dossierbehandelende ambtenaren zijn tussenkomsten, welke ook de aard of de hoedanigheid van de interveniënt zij, opnemen in het desbetreffende administratief dossier.
De behandelende ambtenaar deelt de interveniënt mee dat de tussenkomst bij het dossier zal worden gevoegd.

Naderhand liet Jan ons nog weten dat niet alle Agalev'ers zich gedroegen als onbeschofteriken :

Een Agalev raadslid van de vorige coalitie dr psychiater Anita De Winter, echtgenote prof dr Jan De Maeseneir, verdedigde mij ooit met haar citaat: "Wie aan Mr De Moor raakt raakt aan mij". Toen was ik wel VU en geen VB.
 
Mijn opgestelde klacht tegen Holemans voor de Deontologische Commissie van de gemeenteraad werd geblokkeerd door gemeenteraadslid en fractieleider Francis Van den Eynde  die het niet kon hebben dat iemand anders dan hijzelf zou scoren.

Tot zover, geachte lezers en lezeressen enkele fraaie voorbeelden uit de dagdagelijkse politiek, zoals zij door mensen bedreven wordt, mensen die ons, de burgers, voortdurend de les willen spellen en menen dat zij verkozen zijn om op te treden als politie-agenten van ons geweten. Ze komen mijn huis niet binnen als toiletborstel, ook al heten ze Hollemans.

 Met dank aan Jan de Moor.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze buurtwinkel

 

In onze straat is een buurtwinkel. Een sympathieke kruidenier, een kleine superette, met zeer persoonlijke bediening door mevrouw en mijnheer en een vaste winkeljuffrouw in dienst. Er worden fruit en groenten verkocht van de beste primeurkwaliteit en verder vind je er alles wat je nodig hebt voor de dagelijkse keuken en het dito huishouden.

De eigenaars zijn hardwerkende West-Vlamingen die een 30 jaar geleden naar de koekestad zijn verhuisd en hier met energie en volharding een zaak uit de grond hebben gestampt die in de buurt vele klanten telt en waardering geniet omwille van de prima service, het grote aanbod en de vriendelijkheid bij de bediening.  De winkel is tijdens de weekdagen geopend van 7 tot 19 uur (met een rustuurtje tussen de middag) en 's zaterdags in de ochtend.  Bovendien hebben ze vlug begrepen, dat trouwe klanten ook oud worden en minder gemakkelijk buiten komen. Vandaar dat er al jaren aan huis geleverd wordt door mijnheer en dat mevrouw in de ochtend panklare gerechten bereidt die eveneens thuis geleverd worden.

Onze kruideniers zijn, zoals vele West-Vlamingen, diep christelijk en ze schromen zich niet in hun winkel een kruisje op te hangen zoals dat vroeger gebruikelijk was. Maar de vele onkerkelijke of ongelovige klanten uit onze buurt storen zich totaal niet aan deze uiting van persoonlijk geloof.  Waarom zouden we ?  Als alle katholieken zich gedroegen als de eigenaars van onze buurtwinkel, er zouden minder afvalligen zijn en de wereld zou beter zijn. Maar daar gaat het niet om.

Twee jaar geleden is madame van de winkel getroffen door de ziekte. Wij zagen vaak dat familie- of gezinsleden uit de geboortestreek bijspongen en de niet geringe taken geheel of gedeeltelijk overnamen. De winkel bleef met ijzeren discipline doordraaien en de vriendelijke bediening bleef ongewijzigd.  Intussen is madame hersteld (na een lange chemokuur) en draait zij terug op volle toeren mee in de carrousel van de dagelijkse dienstverlening aan de buurt.  Op 20 minuten lopen hebben wij enkele grote supermarkten : een Delhaize, een Albert Heyn, nog wat verder Colruyt en Carrefour.  Er zijn natuurlijk zaken die we niet in onze buurtwinkel vinden (vlees en vis, om iets te noemen) en daar moeten we een eind voor op stap gaan. Maar de buurtwinkel blijft voor velen het ankerpunt. Waar we al eens blijven praten met onze buren en plaatselijke nieuwtjes uitwisselen. Onze buurt is niet van iedereen, maar van ons. Net zoals onze woningen ook van ons zijn. Wat is dat voor flauwe  kul, dat onze stad van god en klein Pierke zou zijn ? 

Eergisteren is onze buurtwinkel overvallen iets na 5 uur in de namiddag.  Een kerel met een nylonkous over het hoofd getrokken en een pistool in de hand wilde de kassa opeisen.  Er was niemand anders dan de eigenaar in de zaak op dat moment. In plaats van direct in te gaan op de dreigende eis, is hij van achter zijn toog gekomen en heeft hij zich op de overvaller gestort.  Deze was totaal verrast en hij heeft met zijn pistool op het hoofd geslagen van onze West-Vlaamse winkelier en heeft toen de benen genomen.  De politie is ter plaatse gekomen en heeft de nodige vaststellingen gedaan, zoals men dat pleegt te noemen.

Ik kwam gisterenmorgen de winkel binnen en zag Hubert achter zijn toog staan met een verband aan zijn hoofd en enkele blauwe vlekken boven zijn rechteroog.  Hij vertelde me kort wat er gebeurd was, hoeveel keer zal hij het nog moeten herhalen ?  De mensen van Slachtofferhulp hadden hem moed ingesproken en op aanraden van een van zijn zoons had hij voor te gaan slapen een pijnstiller genomen. En verder werkte hij gewoon door als elke dag met die koppige, bewonderenswaardige West-Vlaamse vanzelfsprekendheid.

Wij leven in een nette buurt, waar de vreemdelingen binnensijpelen net zoals overal in deze stad.  Bij Hubert is vorig jaar ingebroken in de winkel met heel wat schade tengevolge. En voordien is het nog gebeurd  De buurt is gealarmeerd en onze woningen en appartementen worden gebarrikadeerd. Als iemand verhuist, wordt er gegluurd wie de nieuwe bewoners worden en er wordt niet enkel meer gefluisterd maar luidop van gedachten gewisseld over de invasie die aan de gang is.  Met een aantal van onze nieuwe vreemde buren, is er niets aan de hand maar helaas er zijn er ook anderen die wel sociaal onaangepast gedrag vertonen.  Zoals maanden geen huur betalen en dan vertrekken met de Noorderzon. Bijvoorbeeld. Het Antwerpse OCMW zit op de loer om leegstaande woningen die verhuurd worden in te pikken en zij schenken die aan "iedereen" die hier neerstrijkt. Zoals Roma's die in onze buurtwinkel van alles laten verdwijnen dat niet te zwaar of te heet is. Het OCMW, de stad en de openbare besturen in het algemeen zijn geen populaire begrippen in onze buurt.  

Ook dit is een stuk werkelijkheid van de multicriminele maatschappij en de invasie waar niemand van ons ooit om gevraagd heeft. De hardwerkende kleine middenstander wordt niet alleen verjaagd uit zijn winkels in onze commerciële straten die overgenomen worden door vreemdelingen maar hij wordt ook nog eens bedreigd in zijn bestaan, figuurlijk maar ook letterlijk, door het gespuis dat op handen gedragen wordt door onverantwoorde politici. Zonder veel hoop op directe beterschap, hebben we alleszins de kans  op 14 oktober een duidelijk signaal af te geven en de voorstanders van de multicrimenele maatszchappij een afstraffing te geven.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Buikdansen met de CD&V

  

 

De Leuvense CD&V-kandidate Evin Aydogan van Koerdische afkomst belooft gratis buikdanslessen als ze verkozen wordt tot gemeenteraadslid. "Extreemrechts pakt uit met karikaturen en stereotypen over moslims en allochtonen.Zo beweren ze bij hoog en laag dat mensen met ouders uit een niet-Europees land nooit een verrijking kunnen zijn voor onze Vlaamse cultuur. Ik wil het tegendeel bewijzen overeenkomstig de centrale CD&V-slogan  *Iedereen inbegrepen* en ik wil  werk maken van projecten te bevordering van de integratieproblematiek. Aldus Aydogan.

Buikdansen, een verrijking voor de Vlaamse cultuurbevorderdende integratie. Ziedaar, Wouter Beke heeft nu direct "een verhaal" voor zijn partij en Rik Torfs mag zijn kritieken op zijn buik schrijven. Evin Aydogan zal hem graag een handje toesteken.

PST : Vlug waar is het vlugzout voor Marc Eyskens ...

Dank aan Koenraad L.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koen Meulenaere : Vlaanderens eerste satiricus

 

Of het mag of niet, kan ons nauwelijks beroeren. Hieronder volgt een stukje van Koen Meulenaere uit Knack van 26 september ll. met Mia barones Doornaert in de hoofdrol, omringd door enkele schildknapen die enkel opgevoerd worden om Mia beter tot haar recht te laten komen. Geniet mee van de scherpe pen van Vlaanderens eerste satiricus.  Uiteraard een gevaarlijk man voor al wie sectair en nijdig is. En links, maar dat zijn allemaal synoniemen.

Mia Doornaert
woensdag 26 september 2012 om 04u56

De Kruitfabriek? TerZake? De Wereld Draait Door? Pauw & Witteman? Knevel en Jos Brink, of hoe heten die twee zuurmuilen van de Evangelische Omroep? Iedereen Beroemd? Man bijt hond? Villa Vanthilt? Manneke Paul? Reyers Blaat? Z-Expert? Familie?

Naar wat te kijken, naar wat te kijken? De week telt te weinig dagen en de dag te weinig uren voor de nieuws-gierige televisieconsument, die in deze almaar drukker en drukkender tijden met evenveel audiovisueel als papieren geweld om de oren wordt geslagen. Met de digicorder op volle toeren is het halfvier ‘s nachts vooraleer je doodvermoeid en suf getaterd je bed in sukkelt.
Welk van die programma’s is het beste? Eén ding is zeker: Login van Lisbeth Imbo (N-VA) niet. Daar kijkt geen hond naar, niet eens Siegfried Bracke. De eerste week geen 20.000 kijkers, dat betekent in de tabellen een streepje, en de weken nadien kalfde dat aantal stelselmatig verder af. Tot het negatief werd. Gelukkig heeft Lisbeth de flitsende documentaire over Leo Tindemans om zich aan op te trekken, want een mens met een ego zou anders nog depressief worden.

Om De Kruitfabriek eerlijk te beoordelen, is het vanzelfsprekend veel te vroeg. Behalve voor de hautaine commentatoren van de televisierubrieken, die ons ertoe nopen het voor de fabriek op te nemen. Zoals wij in onze jonge jaren als lid van de Marxistisch-Leninistische Beweging zo vaak hebben gedaan. Er gaan al genoeg fabrieken dicht in ons land, zij het Ford Genk en ArcelorMittal ondanks alle getoeter in de media niet. En omdat we na de splitsing in 2014 op niet te veel poeders vanuit de Fabrique Nationale meer hoeven te rekenen, kunnen we onze eigen kruitfabrieken maar beter in ere houden.

Een goede zet was in elk geval om in de eerste aflevering een zootje van die televisierecensenten uit te nodigen. Zodat iedereen eindelijk eens met zijn eigen ogen kon zien, en met zijn eigen oren horen, wat voor zielenpoten televisieprogramma’s de grond in boren. Journalisten zijn al niet het kruim van de schepping, columnisten nog minder, maar bij recensenten is de bodem in zicht. En bij televisierecensenten is hij bereikt. Nóg lager en er spuit olie omhoog.

Het grootste voordeel van De Kruitfabriek tot nu toe is dat alle kletsprogramma’s van andere stations een tandje bij hebben gestoken. De weken voordien al. Daarbij haalde niemand zo verwoestend uit als Reyers Blaat, dat Mia Doornaert vanonder de mottenbollen pulkte. Hoe komen ze op zo’n idee, niet? Bernard Arnault, naar werd gepapegaaid de rijkste Fransman, had de Belgische nationaliteit aangevraagd. Arnault is de eigenaar van LVMH, een consortium van bedrijven die een uitgebreid scala aan luxeartikelen op de markt brengen.

Schande alom. Dat een arme drommel die geen cent bezit hier asiel krijgt, dat zal wel zijn, de PS leidt niet voor niets de regering. Maar een rijke die zwemt in het geld? No way. Pas de chemin. Belastingontduiking zou zijn drijfveer zijn en wat we zelf doen, verdragen we niet van een ander.

Rond de koffietafel zaten Geert Noels, econoom en vermogensbeheerder, en Mia barones Doornaert, gewezen afgevaardigde van de socialistische vakbond toen ze voor een katholieke krant schreef en tussendoor meewerkte aan een Vlaams-nationalistisch weekblad, alvorens na haar verheffing in de adelstand pro-Amerikaanse en belgicistische royaliste te worden en te gaan werken voor de christendemocratische premier Yves Leterme.

Men zou verwachten: Geert Noels verdedigt de heer Arnault, die tot zijn marktsegment behoort, en Rooie Mia hakt hem aan spaanders. Fout. Het tegendeel was waar. Om te beginnen is het niet langer Rooie Mia maar Oranje Mia, en helaas niet alleen in ideologische zin. Net als eerder dit jaar bij een debat in de Gentse Vooruit was ze ook nu letterlijk van kop tot teen in het oranje beschilderd, bepoederd, bezalfd en bebotoxt, en behangen met zowat alle producten die het bedrijvenimperium van de heer Arnault op de markt brengt. Zoals een spuiter op de Knack-redactie opmerkte: ‘Weinig vrouwen geven zo veel geld uit om er zo slecht uit te zien als Mia.’

De oranje barones zat niet alleen te pochen dat ze een graaggeziene klant is in de dure boetieks rond de Avenue Louise waar ze de LVMH-stock aan de vrouw brengen, maar liet ook uitschijnen dat ze kind aan huis is bij de heer Arnault zelf, én bij diens goede vriend Albert Frère. Verklapte langs haar neus weg enkele privénieuwtjes: ‘U moet weten dat de dochter van Arnault, Delphine, meter is van de kleindochter van Frère: Julieke. En de dochter van Frère, Ségolène, is meter van een nichtje van Arnault, de kleine Audrey, een schatje.’ Met de nonchalante toevoeging van die namen wekte Mia met graagte de indruk dat ze als de geliefde suikertante als eerste wordt uitgenodigd wanneer met Klaas of kerst ten huize Arnault de cadeautjes worden uitgepakt. Met enige geometrische vrijheid noemde ze de nieuwste Belg één van haar buren. Alsof ook zij nu een dure woonst in Ukkel betrekt.

De zelfgenoegzaamheid van Mia steeg niet met de minuut maar met de seconde. Het had niemand verbaasd mocht ze van tevredenheid met zichzelf uit het scherm zijn gespat. Ze onderstreepte dat haar Franse vriend zijn belastingen in Frankrijk bleef betalen zonder ook maar één aftrekpost in te brengen, en sprak met klem tegen dat hij de Belgische nationaliteit wou gebruiken als tussenstation naar de Monegaskische. Daar had hij haar nooit iets over gezegd.

Blij dat Geert Noels er was. Die pleitte voor een rijkemanstaks van 85 procent in de hele Europese Unie, voor de opheffing van het bankgeheim, en voor het onmogelijk maken van fiscale migratie. Daarna noemde hij de drang naar geld en luxe van sommige mensen onzedelijk. Het overtuigende bewijs zat naast hem.

Koen Meulenaere


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents CD&V-lijsttrekker Veli Yüksel probeerde rechter te beïnvloeden

 

Veli Yüksel, lijsttrekker voor CD&V in Gent, is als Vlaams Parlementslid tussengekomen in een rechtszaak. 'Een poging tot beïnvloeding die niet strookt met elementaire regels van de schending der machten', zegt oud-vrederechter Jan Nolf.

"Dit is een gewone zaak van dienstbetoon. Die man is bij me geweest omdat hij vond dat zijn advocaat zijn zaak niet goed uitgelegd kreeg" Veli Yüksel

"Edelachtbare, ik richt u dit schrijven om uw aandacht te vragen voor het dossier van de heer X." Zo begint de brief die Veli Yüksel op 30 september vorig jaar stuurde aan de vrederechter van het vierde kanton in Gent. Wat volgt is een uitgebreide beschrijving van de situatie van de bewuste man.

Het gaat om een echtscheidingsprocedure, waarbij de echtgenoot het huwelijk nietig wil laten verklaren op grond van een schijnhuwelijk. Yüksel vertelt hoe de man zijn vrouw verwijt dat ze de omgangsregeling voor hun kind niet respecteert en dat ze het kind "tracht te gebruiken als pasmunt" voor haar regularisatie, aangezien haar verblijfsrecht werd ingetrokken. "In de hoop dat u bovenstaande elementen in overweging wilt nemen, groet ik u met de meeste hoogachting", luidt het als afsluiter.

Yüksel gooit daarbij zijn volle gewicht als politicus in de schaal. De brief is gedrukt op papier van het Vlaams Parlement en is ondertekend met 'Veli Yüksel, Vlaams volksvertegenwoordiger'. Volgens het Gentse CD&V-kopstuk is er niets mis met die tussenkomst. "Dit is een gewone zaak van dienstbetoon. Die man is bij me geweest omdat hij vond dat zijn advocaat zijn zaak niet goed uitgelegd kreeg. Dus ik heb die situatie in eer en geweten op papier gezet, niet meer, niet minder. Ik vraag niet om in een bepaalde richting tussen te komen, enkel om de zaak te bekijken", aldus Yüksel. "Dit dateert van een jaar geleden, ik heb op dit moment wel andere zorgen en prioriteiten. Laat ons wel ernstig blijven. Ik ben echt niet de enige politicus die naar allerlei instanties brieven schrijft om de aandacht te vragen voor deze of gene zaak. Ik probeer gewoon de mensen te helpen."

Argumenten die volgens vrederechter op rust Jan Nolf geen steek houden. "Het is wel duidelijk dat dit niet kan. Zelfs de gewone beschrijving van de situatie van een bepaalde persoon is al een pleidooi op zich. Dit is een poging tot beïnvloeding. Als die volksvertegenwoordiger dat niet inziet, dan stel ik voor dat hij de elementaire regels van de schending der machten er nog eens op nakijkt", zegt Nolf.

Strafbaar is een dergelijke poging tot tussenkomst van een politicus bij de rechterlijke macht niet. In het verleden werd onder meer ex-Senaatsvoorzitter Anne-Marie Lizin (PS) tot tweemaal toe 'gepakt' voor gelijkaardige feiten, maar een straf volgde nooit. Jaak Gabriëls (Open Vld) kreeg ooit een blaam van het Vlaams Parlement omdat hij zich bemoeid had met de toewijzing van een sociale woning. Dat is ook het zwaarste gevolg dat er kan gegeven worden, zegt Nolf. "In eerste instantie is het aan de rechter in kwestie om zo'n brief terug te sturen. Of het nu een buurman, een familielid, of een politicus is die een zaak wil bepleiten, informatie van derden kan niet aanvaard worden. Oordeelt de rechter dat de feiten heel zwaar wegen, dan kan hij de brief overmaken aan de voorzitter van het parlement."

Dat Yüksel "met de beste bedoelingen" handelde, wil de gewezen magistraat niet horen. "Om te beginnen gebeuren de ergste dingen binnen justitie altijd met de beste bedoelingen. En daarbij: het is klaar en duidelijk dat die politicus hiermee electoraal gewin najaagt."

Bron : De Morgen

PST : Veli Yüksel, heeft ondertussen via de radio al excuus aangeboden en gezegd dat hij met de beste bedoelingen heeft gehandeld.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brussel bekeken door Suid-Afrikaanse ogen

 

Ek het so ewe vanmiddag (3 oktober)  na die VRT-programma "Niet Tevreden Stem Terug" op BVNTV gekyk.

Het gaat over Brussel. Ek ken nie vir Brussel goed nie, omdat ek maar een keer daar gewees het, en dit was per bus uit Amsterdam. Dus sou mens nie veel van die vuilheid van die stad vanuit 'n "toeristebus" kon sien nie, maar vandag het my oë oopgegaan vir die probleme wat beskaafde Vlaminge in die Europese hoofstad het.

Ek het 2 jaar in Australië gewoon en ek het vele foto's van groot stede, groot dorpe, klein dorpe en gehuggies geneem. Elke keer as ek die foto's aan familie en vriende vertoon, is die reaksie dieselfde: "Haai, kyk hoe mooi skoon en netjies is Adelaide se strate." Selfs by die voorstedelike treinstasies was nooit 'n stukkie papier, sigaret-stompie of enige ander afvalmateriaal nie.

In Australië is dit nie slegs die persoon wat die papiere op die grond laat val se plig om dit weer op te tel nie, maar iedereen wat by 'n papier op die grond verbyloop word deur die wet verplig om dit op te tel.

Ook in ons buurland, Namibië, word mense wat rommel strooi swaar beboet. In Suid-Afrika is dit net soos in Brussel, of miskien erger nog. Die swartes gooi alles wat onbruikbaar is op die grond. Dit is veral wanneer hoë gras langs ons paaie (wegen) gesny word, dat die verbyganger die duisende bierbottels, bierblikkies, plastieksakke, en ander afvalmateriaal langs die pad sien. Vele blankes doen dit ook, want hulle weet die owerhede vang (oppakken) nooit die swartes nie, dus hoef blankes hulle ook nie aan netheid en higiëne te steur nie.

Flip Dewinter het in 2006 aan my sy boek "Antwerpen Troef!" geskenk, en ek was heel erg beïndruk met sy sienings oor veiligheid in Vlaandere. MultiCulti vernietig nie slegs hierdie hoë waardes van die Westerlinge nie, maar multiculti is ook 'n remskoen by enige poging om die gemeenskap tot orde te roep. Ek dink dit is 'n skande dat die hoofstad van Europa nie 'n goeie voorbeeld kan stel vir die res van Europa nie. Die burgemeester van Brussel behoort kennis te neem van die toedrag van sake in sy stad. Hy kan dit nie meer ontken nie, want hierdie beeldmateriaal op VRT is aan die hele wêreld vertoon. 

Peter Murray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 4 oktober 2012

Een reuzin met hoofddoek in een Vlaamse stoet ?

Bart DW. is het noorden kwijt. Ook al houdt hij - en heeft hij - steeds een sluier over zijn ideeën gehouden, het troebele pompwater wordt helder en de ogen móeten opengaan.

Men kan geheimzinnig doen, men kan als ‘de slimste mens’ figureren (of de tweede slimste inz ijn geval), zich ongenaakbaar opstellen, op de duur spartelen als een vis op het droge omdat er nog geen zekerheid bestaat betreffende het al dan niet als Burgemeester verkozen worden in Antwerpen én binnen afzienbare tijd nationaal, tóch moet hij zich  - desnoods in het Latij - blootgeven en duidelijk maken of hij de moslims al dan niet in zijn armen sluit.

Op een gegeven moment is er nood aan duidelijkheid, en als hij al zó ver gaat door in te stemmen dat een hoofddoekendragend soort monsterreus meegaat in een Vlaamse stoet, dan rijzen er bergen vragen.  Die stoet is van ons, en geen énkele moslim heeft daar iets mee te maken! Wij mogen tenslotte óók niet naar Mekka, wat ik niet eens zou wíllen.

B.DW een Vlaams nationalist ? Ik geloof dit al een tijd niet meer. Ik krijg integendeel meer en meer de indruk dat er van Vlaams-zijn helemaal geen sprake is noch was. Het heeft er alle schijn van dat hij eveneens de rooien aan het pamperen is, en uit het schuim dat bovenop het nu helder wordend pompwater drijft, blijkt duidelijk dat hij niet weigerachtig staat om allochtonen binnen te halen : hoe meer stemmen, hoe zekerder z’n postje als mogelijk burgemeester.

Maar de Vlamingen zullen hem daarvoor afrekenen. De Vlamingen zijn het beu dat ze meer en meer achteruit moeten deinzen voor zowel de franskiljons als tegenwoordig de allochtonen, dat kan Vlaanderen niet toelaten. B.DW is blijkbaar géén kind van voorouders die voor Vlaanderen hun leven hebben geofferd, of hij verloochent zijn grootouders.

En dan zou één persoon ( want de rest van de partij stelt helemáál niets voor) in staat zijn om die inspanningen met één vingerknip ongedaan te maken ? Nooit mag dit gebeuren, het wordt de hoogste tijd dat álle Vlamingen de ogen openen voor het gekonkel achter de schermen, en ze zich onvoorwaardelijk inzetten tegen de overheersing van zowel de islam als de franskiljons.

Christina

*****

Zuma leef in weelde - met belastingbetalers se geld.

'n Sogenaamde "hoogs geheime dokument" van die president - Jakob Zuma - het eergister uitgelek toe City Press in Johannesburg die inhoud daarvan gepubliseer het.Daarin is ondermeer bekend gemaak dat president Zuma sy private huis in Zoeloeland met belastingbetalersgeld gaan opknap. Die koste daarvan beloop sowat R200-miljoen (20-miljoen Euro). Mnr Zuma sal R10-miljoen uit sy eie sak betaal, maar die res is op die rekening van Suid-Afrikaanse belastingbetalers.Die verbeterings aan die huis sluit ondermeer ondergrondse bunkers in, en 'n landingsplek vir helikopters. Daar is ook luukse suites vir belangrike buitelandse besoekers.Kritici, soos opposisielede in die parlement, het skerp gereageer en gesê die president behoort alle kostes op sy eie rekening te plaas, en nie op dié van die belastingbetalers nie.Die ANC het vandag geweier om enige kommentaar te lewer, maar gesê dat die persoon, of persone, wat die inligting laat uitlek het, swaar gestraf gaan word

Peter Murray

*****

Knack kan den boom in

't Was één van m'n dagelijkse zonden om te reageren op hun schrijfsels en columns ,een beetje kritiek gaf ,zo wat ongenoegen kon ventileren met argumenten die prikten als angeltjes.Da's dan ook weer verleden tijd !('k geloof ni da ze me gaan missen)

Joos

*****

Three young Jews severely attacked by Muslim mob in France

Tja dit moet je lezen op de blog van Pamela Geller, zal men niet terugvinden op deredactie.BE de webstek van de BRT want zou volgens hun normen "extreem rechts" in de kaart spelen zo vlak voor de verkiezingen.

In de buurt van Lyon zijn 3 jonge Joden waaronder 1 meisje zwaar toegetakeld door een groep van 10 Noord Afrikanen. Ze gebruikten daarvoor hamers en stalen staven, de aanvallers zijn nog niet gevonden. De minister van binnenlandse zaken omschreef deze aanval als "zeer ernstig", maar blijkbaar hebben de journailles op de BRT weerom hun werkuren doorgebracht in de kantine en hebben ze de belga rol niet gelezen. Tussen haakjes dit is gebeurd op zaterdagavond, wij zijn nu woensdag weten de pretzenders en wc papierbedrukkers in coburgs pretpark wat er zich afspeelt en verzwijgen ze dit angstvallig ... natuurlijk dit is trouwens de reden dat ik (heb het geteld) 10 jaar geen kijkast meer heb én al zolang geen berdukt papier meer koop NOCH lees behalve het Rioolkrantje eretitel voor 't Pallieterke.

Wat er zich nu afspeelt bij Knack verwondert me niks, censuur ken ik zeer goed toen ik op de BRT deredactieBE reacties instuurde op hun forums-blogs en tutti qanti. Op de 50tal die ik verstuurde zijn er welgeteld twee geplaatst, ik respecteerde nochtans hun "regels" en het was zeker geen scheldpartij, wel duidelijk : rechts en Vlaams, dat werd niet gesmaakt en kreeg ik vlug een IPban, wat ze in alle toonaarden ontkenden.

Hoeveel miails ik heb verstuurd naar de klachtencomissie (dan zijn ze bij decreet verplicht te anwoorden) steeds nietszeggende antwoorden en/of rond de hete brij dansen. Carl De Vos, Boneur, Van Dievel, Europa, (inter)nationale verkiezingen,  klimaat noem maar op, ik kon niet meer reageren en werd er gewoon uitgegooid. Reacties met schelden en een weinig fatsoenlijke taal werden vaker dan eens geduld maar met vooringenomen linkse poco moderators is dat niet zo moeilijk te begrijpen.

Nu verstuur ik enkel reacties naar deze blog die voor het poco zooije een doorn in het oog is, hoop dat de Youssef De Witte van het Gedapo centrum mijn pennevruchten kan smaken oei krijg een onbedaarlijke lachstuip !
 
Martin V.

*****

Ik begrijp Janssens niet

Hoe kan die man zich nu sympathiek maken bij zijn stadsgenoten met een naakt kind in zijn armen. Zoiets ligt gevoelig bij de bevolking zeker in tijden waar allerlei vormen van kindermisbruik boven water komen. Het had veel interessanter geweest inplaats van een kind ,een naakte volwassen man ,dan had hij tenminste bij een minderheidsgroep uit onze samenleving enkele stemmetjes kunnen ronselen. Deze tekst stuurde ik naar de redactie van Knack , nog voor de rode coup.

Ik begrijp nog altijd niet waarom het niet vatbaar was voor publicatie. Ik wilde enkel maar helpen !

René

NvdR Angeltjes : Gisteren loofden wij Senior als de heiligste van onze reageerders en vandaag is het de beurt aan René als de meest hulpvaardige. Wij zijn met zijn allen veel te goed bij Angeltjes. Neem nu Martin, die helpt Jozef De Witte zelfs aan de lachende diarree. Wie is de volgende ?

*****

Ze zijn op dreef

De Belgische regering heeft 210 miljoen euro gestolen van pensioenspaarders.  In het verleden werd pensioensparen flink aangemoedigd door de overheid. Het wettelijke pensioen zou immers niet volstaan en wie optimaal wilde genieten van de oude dag, moest extra sparen via een aanvullend pensioen.  Dit werd zelfs fiscaal gestimuleerd door de stortingen aftrekbaar te maken. Al moet dit voor een stuk genuanceerd worden omdat de overheid bij je pensioen weer 10% tot 16,5% opeist. Maar waarom wachten met het innen van die belastingen tot je 60 bent? Vorige week kreeg de overheid het crapuleuze idee om een deel van die belastingen vandaag reeds te innen.  De pensioenspaarder zou hier niets van merken omdat hij de belastingen toch moet betalen.  Complete onzin natuurlijk. Als er vandaag reeds kapitaal uit je pensioenspaarpot verdwijnt, dan kan dit kapitaal de komende jaren geen rente meer opbrengen. Dat betekent straks dus een kleinere spaarpot.  Deze onteigening gebeurde trouwens in alle stilte en met volle medewerking van je verzekeraar! Wauthier Robyns, woordvoerder van de beroepsfederatie van verzekeraars, vertelde het volgende aan De Tijd: "Het stond in de sterren geschreven. We zijn niet blind voor de druk die de regeringen in Europa ervaren om hun begrotingen rond te krijgen. Dat soort maatregelen zijn het minste kwaad voor de sector." Uiteraard kan dat soort maatregelen "het minste kwaad voor de sector". Het is dan ook niet de "sector" die de rekening betaalt, maar wel de verzekeringsnemer.  Ik heb persoonlijk maar 2 keer aan pensioensparen gedaan. Ondanks het geweldige ficale voordeel.  Ik heb het zaakje nooit echt vertrouwd.  Bruno Tobback heeft bijvoorbeeld een aantal jaren geleden al het idee geopperd om de pensioenen te nationaliseren.  Zijn redenering was dat het niet goed is voor mensen om op hun zestigste een grote som op de rekening te krijgen. We moeten die mensen beschermen tegen zichzelf. Zij kunnen niet met zo'n som geld omgaan. Geef het geld op je zestigste maar aan de overheid en dan betalen wij je maandelijks een vast bedrag uit. Dan ga je tenminste geen gekke dingen doen.  Een andere reden om het pensioensparen links te laten liggen, is de roep om solidariteit als de pensioenen straks onbetaalbaar zijn.  Ah, we zien dat meneer behoorlijk wat geld in zijn pensioenfonds heeft zitten? Wel, dan is het niet meer dan normaal dat je solidair bent met de mensen die niet hebben kunnen sparen. We gaan je wettelijk pensioen verlagen want je hebt toch genoeg achter de hand.  Reken er maar op dat de regering nu de weg naar de koekjestrommel heeft gevonden. Ze hebben vorige week een klein koekje gestolen om te kijken wat de reacties zijn.  Aangezien er amper weerstand is, zal men ook in de toekomst blijven graaien in de miljarden van de pensioenfondsen.  Zelfs een complete nationalisatie van deze spaargelden, is niet uit te sluiten.

Christina

*****

 

Knack pluralistisch ? Dag, Jan !

 

Wanneer destijds Filip De Winter door een van de rode haat- schrijvers van dit blad belasterd en beledigd werd, heb ik er afscheid van genomen.

Met mij deden dit toen velen. Ik kreeg daarop een brief van de toenmalige hoofdredacteur en "Chef Wetstraat" Rik Van Cauwelaert, dat het weekblad pluralistisch was en dat de vrijheid van mening gerespecteerd werd. Ik heb hem geantwoord dat niet iedereen wil betalen om schuttingtaal te lezen en akkoord hoeft te gaan met de gepubliceerde pennevruchten van sommigen die bekend staan als fervente linkselaars en propagandisten voor een staat die de mijne onmogellijk kan zijn.

'A penny for his thought', zou men over het water zeggen, voor het moment wanneer Rik kennis kreeg van de verandering van het decor. Rood - roder - roodst, zijn ogen zullen er pijn van gedaan hebben.

De huidige tendens is de bevestiging van wat er reeds jaren stond aan te komen. Voor hem heb ik spijt want zijn recensies waren de moeite waard en meestal recht op doel terwijl Koen Meulenare op een vrolijke sarcastische wijze eveneens pijnpunten en misbruiken blootlegde die nooit het papier zagen van de democratische reclamebladen.De aanhef en het slot van het blad werden gulzig gelezen gezien de onweerlegbare fundatie van hun geschriften.

Evenals zoals tegen 't Pallieterke, werden nooit vonnissen of arresten ten hunnen laste geveld wegens persmisdrijf of laster. Heeft dat de vlam van jaloesie en naijver aangepookt? Rood is de zoete wrake, zegt men in Gent. De rode vloedgolf heeft weer twee sterke verstandige reporters con brio opzij gewerkt. Knack pluralistisch ? Dag Jan !

 

Daniel


03-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest in Vaticaanstad

 

 

 Een Italiaan slaagde er in op het dak van Sint Pietersbasiliek in Rome te kruipen en met een spandoek zijn ongenoegen kenbaar te maken aan de vele toeristen op het plein inzake de "slachtingspolitiek" van premier Monti, een pion van de Europese Unie.  Liever zoiets dan weer een financieel of seksueel schandaal uit het Vaticaan, zuchtten de kardinalen.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!