Voor het onderzoek worden 135 enquêteurs op pad gestuurd, maar de informatie die ze verzamelen wordt anoniem verwerkt. Het woononderzoek is dus geen controle van de woning door belastingcontroleurs of wooninspecteurs. Gewoon, een onderzoek door de Rode Brigades die in uw woning komen snollen.

De geselecteerde Vlamingen worden per brief uitgenodigd om een uur tijd te maken voor het bezoek van een enquêteur. Een eerste deel van het bezoek bestaat uit een interview met het gezinshoofd over onder meer woongeschiedenis, woonkosten, eigendomsstatuut, tevredenheid, enzovoort. Daarna wordt de binnenkant van de woning gescreend, onder meer het aantal kamers, de oppervlakte, de toestand van de elektrische installatie en het glas wordt onder de loep genomen. Daarna wordt aan de buitenkant onder meer de staat van de gevel, het dak, het schrijnwerk en de omgeving gescreend. Het onderzoek wordt georganiseerd door het Steunpunt Wonen en kost 1,26 miljoen euro.

Als u, geachte Angeltjeslezers, mocht behoren tot de geselecteerden die de eer genieten van een controle door de Rode Brigades, mag u ons steeds uw ervaringen laten kennen.

Bron : De Standaard