Angeltjes
11-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leve de fietspaden !

 

Na enkele weken wachten hadden mijn vrouw en ik een afspraak kunnen versieren bij een orthopedist in Zoersel. Een simpel verplaatsinkje van een half uur met de wagen, die alleen nog te gebruiken is op “den buiten” want in A zijn verplaatsingen met de auto al helemaal taboe.

De reden van de consultatie, een ontsteking in het enkelgewricht sloot een reis met het openbaar vervoer uit omdat een wandeling van zeker 20 minuten deel uitmaakte van het minstens 1 ½ uur durende parcours, rechtstaan in de bus geen aan te raden oefening is voor dergelijk letsel en bovendien de halte, waar we onze eerste overstap dienden te nemen (Schorpioenstraat in Sint-Job), wegens werkzaamheden, tijdelijk, “niet-meer-bediend” werd.

Mijn eerste ochtendritueel bestaat in, na het geeuwen en uitrekken, me op de hoogte te stellen van de barometerstand en voor alle zekerheid de gordijnen even opzij te trekken om de al dan niet nattigheid van de straat vast te stellen. Hier liep het dus vandaag fout, vlak voor de uitrit stond een blauw autootje van onbestemd merk met een Poolse nummerplaat. Weinig kans om het zonder schade te passeren. Maar kom, het was 6 uur en ons vertrek was gepland om 9.45.

Om 9 uur stond het vehikel nog steeds onbeschaamd inbreuk te plegen op het Belgisch Verkeersreglement. Er zat dus niets anders op dan onze wakkere politie te bellen die, zoals ik persoonlijk al kon ondervinden, vlug ter plaatse is en nog vlugger een boete uitschrijft en/of het vervoermiddel in overtreding laat wegtakelen, vooral dit laatste was van belang.

Na de situatie zo goed mogelijk duidelijk te hebben gemaakt met vermelding van ons gepland uur van vertrek werd mij verzekerd dat een patrouille zou langskomen, die om 9u.45 nog steeds niet was komen opdagen.

Gelukkig hebben wij in onze straat een breed fiets- en voetpad, dus daar dan maar over om op de rijbaan te raken.

De thuiskomst rond 12 uur werd opgevrolijkt door een berichtje, via de antwoorddienst: “Er was geen enkele patrouille vrij, maar er werd verondersteld dat de situatie inmiddels was opgelost”.

Dus: een breed fietspad is niet te versmaden!

R. Van Hool


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De nieuwe Knack is aangekomen en afgekeurd.

 

 

Het éérste exemplaar van het vieze onding heeft op de voorpagina een foto van Yves Leterme. U weet wel de man van vijf minuten politieke moed over wie het zo gezegde hoofdartikel gaat. Werkt in Parijs en hoedt geiten. Kanjer van een hoofdartikel als het in MAD , 't Pallieterke of de Canard Enchaîné zou afgedrukt zijn. Niet dus.

Johan Van Overtveldt tracht middels een fatsoenlijk editoriaal nog de meubels te redden. Jammer voor hem, maar dat gaat nooit lukken. Want wat volgt er ingevolge de nieuwe format allereerst in het vieze onding? U raad het nooit! Een uitgebreid en interview met de directeur van het spionnencentrum, de islamofiele gedapo zeg maar : Herr Joseph Dewitte.

Uitgerekend met dit stuk inhoudsloos links gelul zet het nieuwe vieze onding zijn nieuwe toon. De overige inhoud is navenant: anti-nva, anti-vlaams, overal riekend naar indoctrinatie met hier en daar een uitzondering voor de schone schijn en vooral om de overheersende linkse stank te camoufleren.

Mijn intuïtie heeft me niet bedrogen. Ik ben blij dat mijn aangetekend schrijven waardoor mijn abonnement na zeer vele decennia opgezegd wordt, vandaag nog zal vertrekken. Ik wens geen pis of stront in mijn brievenbus. Met het mij opgedrongen wereldmagazine MO was het al erg genoeg.

Ik verwacht geen volgende exemplaar van Knack meer en als er doelbewust toch nog eentje aankomt vliegt het in zijn dicht gelast zakje ongelezen rechtstreeks de prullenbak in. Ik hoef geen bijdrage over de directie van de Gedapo of ander fascistisch gespuis. Ik hoop dat het in Roeselare vanaf morgen geen opzeggingen druppelt maar regent!

Laat uw geld niet afpakken door eurofiele en dus Belgicistische oplichters maar hou het bij, of spendeer het tenminste nuttig. U bent het waard! Dit is gewoon en zonder meer contractbreuk! Adieu kwaliteitsmagazine, maar uw actueel en toekomstig links gekwijl komt mijn kinderen en kleinkinderen bij mij thuis nooit meer onder de ogen.

Schrap uw permanente opdrachten bij de bank ten voordele van Roularta. Ze zijn het als uitgevers niet meer waard. Mijn eigen aldus gespaarde centen gaan vanaf vandaag niet meer naar deze uitgeverij van Knack in Roeselare, maar naar http://www.elsevier.nl/ en http://dispatch-international.com/ in Denemarken. Twee waardevolle voor de prijs van één waardeloze.

Ik ben geen verliezer, ik ben een winnaar! Dat ze hun dobbelstenen zelf opvreten in Roeselare!

Lucky9
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Actie voor veilig openbaar vervoer

 

Dit weekend vond opnieuw een schrijnend geval van agressie plaats op het Antwerpse openbaar vervoer. Een jongeman werd zonder aanwijsbare reden door een bende jongeren in elkaar getimmerd op tram 15. De overige passagiers durfden uit angst niet reageren.
 
Morgennamiddag zal het  Vlaams Belang in Antwerpen  naar aanleiding van deze onthutsende feiten actie voeren voor een veilig openbaar vervoer aan het door onveiligheid, sluikstort en drugsoverlast geplaagde premetrostation Elisabeth (kruispunt Sint-Elisabethstraat – Delinstraat en Greinstraat).
  
Ter plekke zal symbolisch het premetrostation Elisabeth en de omgeving opgekuist worden met borstels.  Met deze actie wil men nogmaals de eis voor een politionele bus-tram-metro- brigade kracht bijzetten, die ons Antwerpse openbaar vervoer opnieuw veilig en aangenaam moet maken.

Bron : Persmededeling


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Japan daalt de herfst neer over het land

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protestbrief tegen de elektronische stemming (herinnering)

 

 Als u twijfelt aan de correctheid van de elektronische stemming en u gaat akkoord met de inhoud van onderstaande brief, copieer hem en geef hem af aan de voorzitter van uw stembureau. Het is niet de bedoeling om discussies aan te gaan in het stembureau. U geeft gewoon uw schrijven af aan de voorzitter met de vraag dit op te nemen in zijn proces-verbaal.

 

14 oktober 2012


Aan de Voorzitter van het Stembureau nummer  .................

te ..................

 

Met deze brief wil ik, ondergetekende ..................................................

kiezer nummer .............

U vriendelijk vragen nota te  nemen van het volgende :

- Dat ik mij heden heb aangeboden om mijn kiesplicht te vervullen en dat ik deze uitgevoerd heb.

- Dat ik heb vastgesteld dat ik verplicht ben om hiervoor een elektronisch stem-opnamesysteem te gebruiken.

- Dat deze elektronische methode mij niet toelaat om :

 met zekerheid te weten, dat mijn stem werkelijk op het stembiljet wordt overgebracht : het te scannen document biedt mij geen enkele zekerheid over de juiste registratie.

-  ik twijfels koester over wat er gebeurt na het uitbrengen van mijn stem en de uiteindelijke registratie en samentelling van de resultaten ; de te volgen weg is onzichtbaar en ontoegankelijk.

U verplicht mij te vertrouwen op de door de openbare besturen aangestelde experts en de privé-firma’s die de toestellen en de programmatuur leverden, hetgeen tegenstrijdig is met een onafhankelijke controle door afgevaardigden van de burgers zoals dat in een democratie mag verwacht worden.

Dit systeem staat haaks op mijn democratische opvattingen in die zin dat het de burger compleet uitschakelt in de controle van zijn stembiljet en de democratische participatie en controle van de telling door medeburgers.

Bij deze vraag ik U dan ook om deze bezwaren in uw proces-verbaal te willen opnemen evenals mijn vraag, die ik langs geen andere weg kan stellen, dat er zou afgestapt worden van dit elektronisch en oncontroleerbaar gebeuren. In Nederland en Duitsland werd omwille van democratische bezwaren de elektronische stemming afgeschaft.

Met de meeste Hoogachting,

Naam: 

Adres:

Handtekening:

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De schande van belgië : Jean-Luc Dehaene

 

Dat Jean-Luc Dehaene een schaamteloze geldwolf is, weten we al langer.  Dezer dagen wordt ook een deel van zijn vermogen publiek gemaakt via zijn aangifte bij het Europees Parlement (voor de eerste keer) van zijn financiële belangen .

Dehaene bezit voor 5,3 miljoen euro aandelenopties van AB InBev.  Eén aandelenoptie heeft betrekking op 100 aandelen en de katholieke vakbonder bezit 77.000 opties wat neerkomt op de tegenwaarde van 7.700.000 aandelen, die hij aan een vooraf vastgestelde prijs op de beurs kan verhandelen. Afhankelijk of het call of put opties zijn. Deze opties heeft hij niet zelf aangeschaft, zij maken deel uit van zijn vergoeding die AB InBev hem geeft voor zijn werkzaamheden als bestuurder. Als die werkzaamhden gelijken op Dehaenes activiteiten in het Europees parlement, dan is hij zijn gewicht in diamanten waard.

Laat het duidelijk zijn dat deze man géén enkele, maar dan ook géén enkele verdienste of professionele ervaring bezit die rechtvaardigt dat hij dergelijk gigantisch kapitaal in handen krijgt. Een mooier voorbeeld van politiek profitariaat en zakkenvullerij is ons niet bekend in dit land.

Het gaat om een christen-democraat wiens politieke carrière levenslang gesteund werd door de katholieke vakbond. Nu begrijpen we ook beter wat Dehaene een aantal jaren geleden verkondigde, namelijk dat hij net zo goed een socialist had kunnen zijn.

Ray
 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden die kandideren : Dimitri Hoegaerts (Brasschaat)

 

 

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voor we Dimitri Hoegaerts te pakken kregen voor een vraaggesprek. Dimitri is  politiek secretaris van de fractievoorzitter in de Kamer, persverantwoordelijke  van de Kamerfractie, fractievoorzitter in de gemeenteraad van Brasschaat en lijstaanvoerder.  

Brasschaat won in 2006 een prijs als meest leefbare gemeente in de wereld.  U kan het hier nakijken. In Vlaanderen én Nederland is Brasschaat gekend als de gemeente waar menig welvarend Nederlander is neergestreken om de belastingdruk in eigen land te ontvluchten.  Er zijn er ongetwijfeld maar dit beeld is vaak onterecht :  in Brasschaat is het gewoon aangenaam wonen en de 37.000 Brasschatenaars  zijn een staalkaart van de Vlaamse bevolking met een Nederlands overwicht. De gemeente genoot in een recent verleden bekendheid bij veel Vlaamse jongemannen, die nu oudere mannen zijn geworden, omwille van de militaire activiteiten die  daar geconcentreerd waren.  Defensie heeft zich grotendeels teruggetrokken maar de terreinen en gebouwen zijn gebleven.  Momenteel woedt er binnen het Brasschaats gemeentebestuur zelfs een kleine oorlog in de N-vA fractie tussen Jan Jambon en Luc Sevenhans, twee concurrenten en keikoppen omwille van een reeks woningen in een Officierenpark.  Dit politieke dispuut zou Jambon de burgemeesterszetel kunnen kosten.  Tja, het aan boord nemen van ex-Vlaams Belangers is niet altijd een meevaller.

We zijn beland bij wie we willen zijn, de drukbezette Dimitri.

- Waar leggen jullie de nadruk op bij deze verkiezingen ?

Onze voornaamste programmapunten in Brasschaat kunnen samengevat worden onder de noemer van de strijd tegen verstedelijking:

We willen de inbrakenplaag aanpakken. In 2011 werd bijna dagelijks ingebroken in Brasschaat. Het was een recordjaar. 2012 brengt tot op vandaag geen verbetering. Het Vlaams Belang pleit al langer voor preventieve maatregelen en voor slimme bewakingscamera’s op de invalswegen naar Brasschaat. Camerabewaking werd zelfs goedgekeurd op de politieraad, die bij ons als één-gemeentezone samenvalt met de gemeenteraad, maar het CD&V/N-VA/VLD-gemeentebestuur blijft treuzelen met de uitvoering er van en blijft dus zwaar in gebreke.

De veiligheid in het algemeen in Brasschaat moet 24 uur op 24 gewaarborgd zijn. Het Vlaams Belang pleit weliswaar voor een goede samenwerking met andere politiezones, maar tegelijk voor het behoud van Brasschaat als aparte en goed uitgeruste politiezone. Onze partij wil dat het politiekantoor 24 uur op 24 open en bemand is. Indien nodig voor de verzekering van de dienstverlening mag het politiekorps zelfs uitgebreid worden.

We willen geen tram naar Brasschaat. De doortrekking van tramlijn 3 zou géén goede zaak zijn, noch voor de lokale middenstand, noch voor de leefbaarheid in onze gemeente. Een tramlijn dreigt voor een verdere verstedelijking te zorgen. De nadelen zijn groter dan de zogenaamde voordelen, de prijs letterlijk en figuurlijk is te hoog. Het is een betere zaak om verder te investeren in milieuvriendelijk en frequent busverkeer met goede verbindingen naar de stad en de buurgemeenten.

We willen tenslotte ook de asielopvang beperken. Vorig jaar besliste het CD&V/N-VA/VLD-bestuur om de opvang van asielzoekers op verschillende adressen in Brasschaat (nog maar eens) uit te breiden. Dat kost de gemeente vandaag 150.000 euro extra. Het Vlaams Belang wil geen extra asielzoekers meer opvangen, maar integendeel deze beslissing terugschroeven.

 - Hoe is de verhouding bij jullie met die andere Vlaams-nationale partij, om de Nv-A vriendelijk te omschrijven ?

Menselijk gezien zijn de verhoudingen goed met de N-VA’ers, maar de politieke kloof wordt groter. Waar in het verleden Jan Jambon nog fulmineerde tegen het cordon sanitaire en het een democratische schande vond, rukte nèt hij anno 2012 uit om te zeggen dat er nooit en nergens op lokaal vlak zal samengewerkt worden met het Vlaams Belang. Net hij rukte uit om de N-VA een ‘stempel van betrouwbaarheid’ tegenover potentiële liberale, socialistische en christendemocratische coalitiepartners in Vlaanderen te geven. Daarenboven bekleedt Jan Jambon volgens mij het belangrijkste schepenambt in de gemeente na het burgemeesterschap, als schepen voor lokale economie, middenstand zeg maar. Nochtans is de leegstand in Brasschaat nog nooit zo groot geweest, er is geen plan om die leegstand aan te pakken en het forum lokale economie komt nauwelijks bijeen of wordt nauwelijks gehoord. Jan zit meer in Brussel dan in Brasschaat, maar werpt zich nu op als kandidaat-burgemeester. Jan maakt zes jaar deel uit van het bestuur, maar pleit nu voor ‘verandering’. U zal begrijpen dat ik dat met argusogen bekijk.

 - Dimitri, hoe is de lijstsamenstelling verlopen ?

We hebben een volledige lijst van 33 kandidaten. De lijst telt veel jongeren, wat bewijst dat er geen zogezegde leegloop is bij het Vlaams Belang in Brasschaat. Vijf kandidaten zijn jonger dan 25. Het Vlaams Belang wil ook zijn waardering voor lokale ondernemers en middenstanders benadrukken, zo nemen enkele zelfstandige ondernemers een prominente plaats in op de lijst. Onze tweede kandidaat Linsey De Vooght is een jonge zelfstandige, voorts volgen Luc Van der Schoepen, een vaste waarde in ons bestuur, maar voor de eerste maal kandidaat en Koen Spitaels op de lijst. De jonge Annelore Mertens (22 jaar) sluit de topvijf. Zij is de kleindochter van Renaat Mertens, Schotens ere-voorzitter van de destijds Vlaamsgezinde VTB-VAB en jarenlang Vlaams Blok-voorman in Schoten. Achteraan vinden we de lijstduwers Mieke De Bats, de patrones van de Vlaamse Beweging in Brasschaat en dokter Geert Smets. Met Peter Commandeur staat er ook een Nederlandse kandidaat op de lijst. Hij is een pionier in de alternatieve energie en brandstoffen en leerde de partij kennen en waarderen via het groengas-project (CNG) in Brasschaat, waarvan wij de promotor waren. Onze uittredende gemeenteraadsleden Hilde Peeters en Magda Soetens zijn respectievelijk schermlijstduwer en schermlijsttrekker. ‘Onze’ Walter Maes neemt afscheid van de actieve politiek. Ook de provinciale lijsttrekker van het kiesdistrict Kapellen, Tim Willekens, is kandidaat in Brasschaat.

- Zijn jullie tevreden tevreden over de burgemeester en hoe verhoudt hij zich tot het VB ?

In elk geval kan gezegd worden dat Dirk de Kort luisterbereid is en voorstellen vanuit de oppositie en dus ook vanuit het Vlaams Belang aanhoort en desgevallend onderzoekt. Tientallen grote en kleine voorstellen van het Vlaams Belang werden goedgekeurd in de gemeenteraad de jongste legislatuur. Maar natuurlijk voeren wij oppositie tegen een lakse aanpak van het inbrakenfenomeen, tegen de uitbreiding van asielopvang of tegen de aanleg van een trambedding, om de belangrijkste dossiers te noemen. Maar ik hou niet alleen de burgemeester hiervoor verantwoordelijk, want voor mij zijn N-VA en VLD even verantwoordelijk en even schuldig als coalitiepartners.

- Overal in Vlaanderen en in gans West-Europa, worden wij overspoeld met vreemdelingen. Is dat ook in jullie groene en mooie Brasschaat het geval ?  

De grootste groep ‘vreemdelingen’ in Brasschaat is de Nederlandse gemeenschap, maar daar stelt zich uiteraard geen probleem mee! (lacht) Toch zien we ook Brasschaat ‘verkleuren’. Zoals gezegd door steeds meer asielzoekers op te vangen. Het OCMW wordt druk bezocht door vreemdelingen. De inbrakenplaag wordt zonder veel omwegen door de korpschef aan Oosteuropese bendes en zigeunerbendes toegeschreven. Daarnaast hebben veel Brasschaatenaren een onbehaaglijk gevoel wanneer zij gesluierde vrouwen door het gemeentepark zien sjokken en steeds vaker een andere taal horen praten. Een ander recent fenomeen is dat veel traditionele Joodse gezinnen in het weekend naar het park van Brasschaat afzakken. Schijnbaar voelen zij zich zelf in de Antwerpse parken niet meer veilig en ontvluchten zij hun stad.

- Heb je nog een speciale boodschap, Dimitri, voor onze lezers of voor eigen mensen ?

Voor wie mij kent en liefheeft en voor wie ik liefheb: Semper Fidelis !

- Daar twijfel ik geen ogenblik aan, Dimitri. Veel succes toegewenst : dat verdienen jullie in Brasschaat.

Ray

 

 

Het kasteel van Brasschaat bij valavond.

 


10-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

VB en 4

Ik ben er van overtuigd dat men bij 4 het Vlaams Belang enkel en alleen nu uitnodigt omdat men er daar zeker van is dat deze partij aan de kant van de verliezers staat. Moest men van het tegendeel zeker zijn, we zouden niet uitgenodigd worden.

Pieter

*****

René - Egypte

Mensonterend! En vandaag lees ik in de krant dat de Taliban in Afghanistan een meisje van 14 jaar door het hoofd schoten omdat ze "te Westers dacht" en zij wou dat meisjes ook naar school mochten!

In Indonesië is er een meisje van 14 jaar van school gestuurd omdat ze het imago van haar school beschadigd had, het kind was door mensensmokkelaars ontvoerd en verkracht. Wat een vredelievende godsdienst is de Islam toch. Ik snap echt niet dat onze regering zo'n "godsdienst" hier tolereert : die mensen aanbidden een profeet die aanzette tot moord en in het huwelijk trad met een "vrouw" van zes jaar ?

Mieke

*****

Kwispeldictatuur.

Geachte redactie. Verkiezingen en moslimellende zijn de dagelijkse ingridiênten op ons bord. Verkiezingskoorts verdwijnt over enkele dagen en dan worden de poco-gelederen weer gesloten, zoals voorheen. De moslimellende die blijft verder bestaan en zal zelfs nog toenemen als het van de linkse kerk afhangt.

Van kerk gesproken ... enkele dagen geleden heeft de RKK zich weer eens van haar menselijkste kant getoond. In verband met de seksuele handopleggingen die in het verleden door de dienaren Gods werden uitgevoerd en die wereldkundig werden gemaakt, heeft de clerus in dit onland een voorstel tot schadevergoeding uitgewerkt dat zeker niet op de goedkeuring van hun baas zou kunnen rekenen. Heel veel tamtam werd er niet over gemaakt want de H. Stoel is tot nader order nog steeds de totem die het voor het zeggen heeft.

De woordvoerder van de R.K. in dit onland liet weten dat de slachtoffers een financieel toetje kunnen krijgen op voorwaarde dat : zij zich in de toekomst van ALLE procedures tegen hun onteerders zouden onthouden. Chantage door de herders van het evangelie.  Volgens de woordvoerder van de R K. "afdeling Belgiê" een man die dringend eens naar de tandarts moet, is deze voorwaarde in het belang van het slachtoffer, want dan komen de zaken niet meer in het openbaar en wordt de privacy beter beschermd. Zo luidde de redenering van de eerwaarde orakelaar. Voilà zie ... Het is toch godgeklaagd dat die judassen telkens weer hun meester verraden, hé.

mvg - Senior

*****

De Kruitfabriek

Zoals meneer Happolati al zei, Kruitfabriek was het gisterenavond waard om niet weg te zappen. Tom Lenaerts gaf inderdaad ook "onze" mensen eens de gelegenheid om hun woordje te doen! Anke Van der meersch zei niet veel maar haar slottoespraak was er eentje die blijft hangen! Mag een Vlaming zich aub nog "thuis" voelen in Vlaanderen!

Mieke

*****

VB bij 4

Geachte Heer Ray , Waarschijnlijk heb ik een andere uitzending bekeken want de manier waarop de VB-top behandeld en onderbroken werd door Tom Lenaerts grenst aan het onbeschofte en nooit geziene . Gelukkig dat het aanwezige VB-publiek voor het nodige tegengewicht zorgde door de VB- top met hun applaus een hart onder de riem te steken.

Pieter Coutereel

NvdR Angeltjes : Ik heb mij ook een aantal keren geërgerd. Wat dacht u, Pieter ? De essentie van het verhaal is volgens mij, (en wie ben ik ?)

- Vlaams Belang komt plots in de kijker, maar dat is natuurlijk geen gratis cadeau. Er werd in enkele gevallen onhandig gereageerd door de 3 die niet voldoende op mekaar ingespeeld zijn, zeker niet tegenover 4 gehaaide tv-presentatoren. Het VB is niet plots het vriendje van de Woestijnviskameraden.   

- Ontluisterend was de passage met Liesbet Homans : de Kruitfabriekers kregen wat zij  beoogd hebben, publieke ruzie op het scherm tussen de lauwe en de echte Vlaams-nationalisten. Homans had drie vragen maar ze kwam niet verder dan twee en ze werd gewoon van het scherm geveegd met haar onnatuurlijke grijns.

- Feit blijft dat Vlaams Belang een unieke kans heeft gekregen en of ze die goed of slecht benut heeft, hangt af van de persoonlijke appreciatie van de kijker. Heeft de partij een goede indruk gemaakt dankzij dit programma op de kijker ?  Daar gaat het om en ieder heeft recht op zijn eigen mening en waardering.

*****

VB bij VIER

Toevallig heb ik de Kruitfabriek bekeken met 3 VB-topmensen en zoals Tom Lenaerts zegde een zaaltje vol VB-aanhangers.  Merkwaardig en uniek en tegelijk een goede kans voor de verguisde partij om zich te presenteren.

Een gebrek aan TV-ervaring was duidelijk aanwezig behalve bij Filip Dewinter die trouwens goed opgewassen bleek tegen de ondervragers. VIER blijft natuurlijk de zender van Woestijnvis en het zijn geen vriendjes van de Vlaams-nationalisten, maar dat moet niet.  Als Vlaams Belang een kans kreeg zoals gisteren, dan moet ze die aangrijpen en dan kunnen de kopstukken bewijzen dat ze een harde aanpak aankunnen. De Kruitfabriek is geen gastprogramma voor derden. In grote lijnen ben ik het eens met de  redelijke commentaar van Drs. Happolati..

Maurice L.

*****

"Auf einem Persischen Markt" - Ketèlbey

Bedankt voor de mooie muziek van Ketèlbey, ik wou er meer van horen en vond onderstaande  partituur :   "Die Kameltreiber kommen allmählig näher"… ja, dat wisten we al.

Mieke


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rik van Cauwelaert bij Annemie Peeters

 

Via het YT-kanaal van Frank Thevissen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB voor het Oranje Theehuis

 

Bent u de politiek soms ook zo beu ?  Neen, natuurlijk u niet, als u op een lijst prijkt met uw naam en uw  ambitieus idealisme, dan bent u enkel een beetje vermoeid van het harde campagne voeren.  Vaak niet beseffend hoe u ons, het brave kiesvee, echt vermoeit met uw kaartjes, folders, waardeloze gazetten, foto's van u met uw collega's (van wie u er een aantal niet kan luchten, want het zijn tenslotte concurrenten). En dan zwijg ik over de politieke commentaren en beelden die ons huis ongevraagd binnenstromen via radio en tv. De regimemedia maken het er wel naar dat de gewone burgers een afkeer krijgen van de politiek.

Zullen wij blij zijn dat 14 oktober voorbij is.  Ik hoop uit de grond van mijn hart, dat de arrogante sossen in mijn stad een fikse pandoering krijgen (en overal in Vlaanderen), dat Bart de Wever het pleit moge winnen en dat Filip Dewinter flink overeind blijve, zodat die twee een of andere manier van samenwerking tot stand brengen. Dat is de wens van velen.

En voor de rest : In Vaanderen Vlaams en op Sint Anneke mosselen.

Als u er even uit wil, kan u gaan wandelen, u mag zich bezatten zoals Whisky VP, of u kan u beschaafd vermeien in mooie muziek die u vindt in mijn Oranje Theehuis (gebruik de link in de rechterkolom, dat verleent u een onmiddellijke toegang).

Houdt u van de delicate, weemoedige en soms speelse, maar immer fragiele muziek van de Poolse componist Frédéric Chopin ?  Dan is het Oranje Theehuis uw place to be.  Gisteren was het de beurt aan Nicolo Paganini, de duivelskunstenaar werd hij genoemd omdat hij zo virtuoos viool speelde.  Europese kunstenaars waren eind 19de, begin 20ste eeuw in de ban van het Verre Oosten : zij vonden inspiratie voor hun artistieke producten in Oriëntaalse thema's. Ik laat u een aantal voorbeelden horen uit de muziekwereld.  En wat dacht u van enkele minder gekende werken van Jules Massenet met ondermeer Le Cid (niet die uit Ekeren maar de échte van Corneille) ?

Of is het toch beter een paar whiskies binnen te kappen ?  U bent even vrij als ik en wat u ook beslist, u heeft altijd gelijk.

Een voorproefje krijgt u alleszins hieronder.

Uw genegen Savat

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het VB bij VIER

 

Gisteravond keek ik naar de uitzending op VIER waarbij de kopstukken van het Vlaams Belang in de studio waren uitgenodigd. Eindelijk, eindelijk werden de mensen van het Vlaams Belang in een televisieuitzending eens normaal behandeld. Akkoord, ze werden ook wel hard aangepakt, maar ze kregen tenminste de kans om te antwoorden en om zich te verdedigen. En het deed ook wel eens deugd dat de mensen in het publiek ook allemaal VB’ertjes waren, zodat er nu en dan eens een applaus opklonk en de uitgenodigden zich gesteund voelden. Nooit gezien. Ik was nadien opgelucht dat de partij die mijn voorkeur wegdraagt nu eens voor de verandering niet met pek en veren was besmeurd. Normaal behandeld worden, meer vragen wij niet, normaal behandeld worden.

Ik weet niet of Tom Lenaerts een linkse rakker is, ik weet het echt niet, maar in elk geval: chapeau voor de hoffelijke manier waarop hij met z’n gasten omging. Het jongste VB’ertje dat zich kandidaat had gesteld en in de zaal zat, werd hartelijk succes toegewenst met haar plannen. Ik meende te horen dat Lenaerts het oprecht meende.

Dank u, VIER; jullie stijgen in m’n achting. Jullie hebben niks speciaals gedaan, gewoon een partij uitgenodigd, zoals jullie ook alle andere partijen hebben uitgenodigd, maar toch siert het jullie dat jullie dat hebben durven doen.

Drs. Johan Arendt Happolati


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Elektronisch controlerecht ?

Geachte heer Ray en Angeltjesvrienden,

De discussie over een mogelijke manipulatie met elektronisch stemmen is vals.Democratie gaat namelijk niet alleen over het stemmen op zich en of de uitgebrachte stem wel degelijk wordt gehonoreerd zoals bedoeld, maar betekent ook de gelegenheid scheppen om achteraf al die uitgebrachte stemmen te gaan controleren.

Om van dit democratisch controlerecht gebruik te maken hoeft iemand zelfs niet te kunnen lezen noch tellen. Want nadat alle stemmen uitgebracht zijn en de stembussen worden leeggeschud, kan iedereen wel "zien" welke bolletjes op een bepaald papiertje ingekleurd zijn, en iedereen kan dezelfde papiertjes op stapeltjes leggen, en als ze allemaal zo neergelegd zijn, kan iedereen ten slotte ook nog wel "zien" welk stapeltje papiertjes het grootste is, enfin, met een paar simpele stapjes die eigenlijk in onze kleuterscholen al aangeleerd worden.

Zoals wij graag waarnemers uitsturen naar waar er ook ter wereld verkiezingen worden georganiseerd om het democratisch gehalte ervan te controleren, kan hier bij ons als waarnemer ook een Aboriginal uit West-Australië arriveren, die onze taal helemaal niet kent en wiens algebra beperkt is tot: één, twee, drie, veel, meer, meest.

Maar om elektronisch uitgebrachte stemmen te gaan controleren zijn we afhankelijk van binnen- en buitenlandse nerds en whizkids, die dagelijks omgaan met spamfilters, spyware, internetfraude, phishing, hacking, computervirussen en nog veel meer van dat fraais.

Elektronisch stemmen is gewoon fundamenteel ondemocratisch omdat ELKE kiezer die dat wenst, de uitgebrachte stemmen niet meer zélf kan controleren. Dat is een veel sterker argument dan het waarheidsgehalte van indianenverhalen over kiesmanipulatie. Vriendelijke groeten,

bertie

*****

Om rood te worden van schaamte

Is er nu toch geen partij die de verkiezingsstrijd voert met de slogan: “Eerst de mensen! Wij zijn geen melkkoeien!”…Wat zal Michel van Gaia boos zijn! Hoe durven zij het de belangen van de vleermuizen van Fort 3 ondergeschikt te maken aan de verlenging van de startbaan van Deurne?! Hoe durven zij het verkeersbeleid laten primeren op de overstekingsdrift van de padden en de egels?! En hoe durven zij de zeer nuttige melkkoe als minderwaardig aan de mens te beschouwen! Ik hoop dat de padden, de egels en de melkkoeien in Michel een verdediger zullen vinden en hij die partij zal aanklagen bij het EVRD (Europees Verdrag tot bescherming van de Rechten van het Dier).  

Ludo

*****

Elektronisch stemmen

Ik ben per toeval op een site gekomen 'VoorEva' , en er staat enorm veel info op over de onveiligheid van het elektronisch stemmen. Zo blijkt dat de Raad van State in mei 2012 het digitale stemmen heeft veroordeeld als onveilig, ondemocratisch, niet controleerbaar. Ik vermoed dat daarom in Wallonie (in bepaalde regio's) terug naar het potlood wordt gegrepen. Ook de herkomst van de computers blijkt niet koosjer te zijn.

Dank Stradi, ik neem alvast heel wat copies mee.

Gina

*****

Sinistere Poco-Strategie

Geachte Heer Ray, Bij gebrek aan een begeesterend project voelen onze "Vlaamse en belgische" poco-regeerders zich meer en meer geroepen om onderliggende verdeeldheid bij onze Vlaamse bevolking en tussen de diverse generaties te zaaien .

Op die manier verhopen ze de aandacht af te leiden van hun eigen geklungel en een verborgen agenda te realiseren . Zelfs de Nv-A tapt o.m. via de Vlaamse regering uit hetzelfde vaatje . Verschillende voorbeelden komen de jongste dagen deze politiek correcte  strategie in de verf zetten .

Vooreerst was er de oproep van De Morgen om de benaming allochtoon te schrappen , wat onmiddellijk in politieke middens overgenomen werd . Vervolgens het door Gentse professoren voor hun broodheren gepubliceerde boek over de onvoldoende bijdrage van degenen na 1945 geboren aan het pensioenstelsel . Ten slotte de laffe aanval op de ouderen die volgens FVDB in te grote huizen wonen en best daaruit verdreven worden . Met een onderzoek ter plaatse zal men waarschijnlijk uitmaken wie daarvoor in aanmerking komt .

Uiteindelijk is er de bijdrage van Nv-A - rekenwonder Muyters die iedereen wil doen samenhokken op de door hem vastgestelde plaats en in het door hem gekozen woningtype . Door deze listige politiek hoopt men zelf uit de wind te blijven , de schuld op de onwilligen te schuiven en de vriendjespolitiek in stand te houden . In die zin zal iedereen inbegrepen de democratie het slachtoffer worden . Dit schijnt bijgevolg de finale bedoeling te zijn ook van de Nv-A die zich al te graag tegen het belgicistische establishment aanschurkt .

Pieter Coutereel

*****

Rode Brigades komen uw woning inspecteren

Als je rekening houdt met wat Freya Vandebossche eerder verkondigde, moeten de senioren onder ons op hun tellen passen. Dit is in mijn ogen niets anders dan een psychische druk op de schouders leggen van oudere mensen. In de vorm van wat Groen Lubbeek “Groene Weduwen” noemde. M

evrouw, Meneer… uit onze bevindingen blijkt dat u te groot woont dus moet u plaats ruimen voor één of meerdere gezinnen. Dat ze daarmee het contact tussen grootouders en kleinkinderen laten verwateren daar zit die socialiste niks mee in. Als zij het maar goed heeft. Mensen, als je zo’n brief krijgt smijt hem in de vuilbak.

Eddy Elyn

*****

Rode brigades, 

Waarde vriend Ray,  Ik moet u teleurstellen : "Steunpunt" en Gina kunnen niet door één deur, laat staan dat ik dergelijke 'te werk gestelde nietsnutten' mijn woning zou laten betreden. Dat zou niet goedkomen.  Misschien moeten we onze Angeltjeslezers eens uitleggen wie en wat 'Steunpunt' is.

Gina

*****

Pedofilie in Egypte ?

Diegenen die deze smeerlapperij promoten, noemt men in die landen geleerden.

Prille jeugdige meisjes  als prooi in handen geven van volwassenen of vieze ouderlingen die er hun zin mee mogen doen onder de beschermende status van huwelijk naar het voorbeeld van hunne verlichte profeet.

 Ik begin te geloven in het bestaan van minderwaardigr mensen of Unthermensch. Wat ik me afvraag waar zit die tuin, of liever het Hof van de mensenrechten? Waar blijven hun openbare veroordelingen, hun uitingen van afschuw tegen die regeringen met hun pracht-cultuur en godsdienst als inspiratie-bron ?  Waarom worden die pedofiel-Islamgeleerden niet voor de rechter in Den Haag gesleept ?

Grootschalig aanzetten tot kindermisbruik lijkt me als feit ernstig genoeg. Gelukkig voor dat nobel hooggerechtshof zijn er begrippen zoals racist, onverdraagzame en godsdienstvrijheid. Ze hoeven niets te ondernemen want zij vertegenwoordigen een beschaafde maatschappij.  Het orgelpunt is dat onze superbeschaafde regeringen landen die zich vergrijpen aan kinderen blijven steunen met ontwikkelinghulp. Ik vraag me af voor welke ontwikkeling.

René

*****

Waar Vlamingen thuis zijn/waren.

Beste vriend Ray,Beste vrienden van Angeltjes en de ganse redactie,

Dilbeek hier. Gisteren was het dus jaarmarkt.  Dagje jaarlijks verlof genomen om met een twintigkoppige ploeg van Vernieuwing (Onafankelijken en Vlaams Belangers) de mensen aan te spreken. 

Onze opvallende witte T-hemdjes met achteraan in het zwart-geel en in het groot: STOP BRUXELLES kregen vele positieve reacties van Vlaamse marktgangers, van de andere HELFT kan je de reactie al raden. De traditionele en pseudo VL-partijen hadden àlles uit de kast gehaald om op te vallen, dixieland-brasstoestanden, kwistakskes... van het goede teveel eerlijk gezegd. Wij, een 20-tal overtuigden vielen op, groepsgeest, sober maar overtuigd.  Piet Ronsijn, Vernieuwing en co hebben geen blazers of karrekes nodig. De kracht van de overtuiging is veel groter. Maar zoals overal is en blijft het koffiedik kijken naar 14.10 toe. 

Vooruitgang, status-quo of nederlaag-overwinning: we gaan er voor. Tot het laatste carré. We beloven de teken op het vel te zullen zijn van die Vlamingen die er ook maar aan dénken om van Dilbeek een tweede Molenbeek te maken.

Dank Angeltjes voor de Vlaamse Vriendschap en solidariteit.

Luc Neyrinck

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjesvrienden kandideren : Katleen Martens - Hasselt

  

Hou je vast aan de takken van de bomen,

uit Hasselt is Katleen Martens aangekomen.

 

 

Net zoals Brugge, aan de andere kant van het land, heb ik nog in het verstilde Hasselt van de vroege jaren '60  rondgelopen toen je  bijna als een buitenlander aangekeken werd, omdat je een ander dialect sprak.  Een bezoek aan de jeneverstokerijen van Smeets of Fryns was toen een echte gebeurtenis.  En o wee, als de gastheren toevallig vernamen, dat je niet katholiek was, werden de stadspoorten gesloten. Bij wijze van spreken.   Ik herinner mij in de jaren '60 Jos Ghysen gezien te hebben in de Demerstraat, hij was toen in concurrentie als de bekendste Limburger met wijlen gouverneur Roppe. Het is niet politiek-correct om iets over Jos Ghysen te zeggen maar dacht u dat de vroegere hoofdredacteur van het Belang van Limburg, Hugo Camps, een moreel hoogstaand parcours heeft afgelegd, om te zwijgen over Steve Stevaert ? Vooraleer de indruk te wekken dat enkel in Limburg schuinsmarcheerders wonen, hollen we naar het Hasselt van vandaag. Nog altijd een rustige, zeer aangename stad, nu met andere leiders maar nog steeds beminnelijkheid en gastvrijheid als aantrekkelijke kenmerken voor wie wandelt doorheen de statige straten, en verborgen pleintjes of stille hoekjes die iets van de oude oorspronkelijkheid hebben weten te bewaren.  En de socialisten van vandaag, zijn vaak de kinderen en kleinkinderen van vroegere CVP-ers. De kleur is flamboyanter, de mentaliteit even hebberig en schijnheilig.

Wij hebben een afspraak met Katleen Martens, geboren en getogen in Hasselt in het jaar dat de mensheid op de Maan landde. Katleen is sinds 2004 Vlaams parlementslid en zij zetelt in de  Hasseltse gemeenteraad sedert 2007. Laat je niet misleiden door de charmante, slanke verschijning van mevrouw Martens, zij is behoorlijk van de tongriem gesneden, zij ironiseert, zij lacht, zij spreekt met passie en zwierige intonatie en zij weet verdraaid waar ze het over heeft. Limburgse vrienden, hier is iemand die uit het juiste bronsgroene eikenhout gesneden is.

- Het steeds CVP-getrouwe Hasselt is door Willy Claes en later Steve Stevaert in rode handen gekomen. Het afspiegelingscollege dient enkel om de oppositie monddood te maken. Wat is uw voornaamste kritiek op deze vorm van besturen ?

Het afspiegelingscollege is als bestuursvorm een aanfluiting van de democratie op drie vlakken.  

Ten eerste is de meerderheid samengesteld uit zo een divers scala aan partijen, dat er geen lokaal bestuur met duidelijke lokale accenten meer mogelijk is. Men moet een kleurloze, gemeenschappelijke grootste gemene deler vinden. Van een speerpuntbeleid dat een verschil maakt, mondt men uit in een verwaterd bestuur dat gewoon de Belgische politiek volgt en kopieert zonder eigen invulling. Dit doods bestuur mist ook elke rechtlijnigheid. Ongeacht welke kleur de kiezer prefereert, een afspiegelingscollege genereert enkel grijs bestuur.

Een tweede uitholling van de democratie is dat het allemaal-samen-klitten leidt tot een overgrote bestuursmeerderheid, en een kwantitatief marginale oppositie. Door het grote overgewicht van de obese meerderheid, kan al enkel vanuit kwantitatief oogpunt de oppositie te weinig “gewicht” in de schaal werpen. Stel nu dat over een delicaat onderwerp de meerderheid verdeeld raakt, zelfs dan heeft ze nog voldoende zetels op overschot om dat op te vangen, en kan vanuit een gerichte oppositie een wisselmeerderheid nooit als stok achter de deur gehouden worden.
 
Ten derde, en dat is in dit land het meest triestige, laat een obees afspiegelingscollege toe om achteloos de oppositie terzijde te schuiven … Het mediatieke cordon tegen het VB maakt dat er ook “op straat” geen informatiestroom leeft die verzet kan opwekken tegen onfrisse of nefaste beleidsbeslissingen. Hasselaren hebben niet de minste weet van de dure streken van hun bestuur. Straffeloosheid, ja zelfs een arrogantie van straffeloosheid maakt zich van het college meester. De Belgische ziekte, die vooral PS-bacillen verspreidt, maakt ook Hasselt zeer ziek. Noch de diagnose noch de kuur mogen bekend raken …
 
Nv-A is in Hasselt niet meer te onderscheiden van een andere meerderheidspartij.
 Blijkbaar heeft de “grote verandering” zich al krachtig voltrokken.
 
- VB voert quasi alleen oppositie. Komt u aan bod in de lokale media ? 
 
Wij zijn niet “quasi alleen” maar al 12 jaren effectief de enige oppositiepartij, en de enige die durft zeggen waar het op staat. De term "lokale media" die u gebruikt,  is een eigenaardig begrip. Het Belang van Limburg, is dat lokale media ? TVLimburg, is dat lokale media ? Nee, dat zijn lokale marketingvormen van nationale media, nationale media die in dit land of via subsidiëring (uit belastinggeld of via Agusta-smeergeld) of via politieke benoemingen binnen de mediagroepen, of via ‘afspraken’ zo verweven zijn met het politieke systeem dat objectieve verslaggeving onmogelijk geworden is. In Hasselt is de berichtgeving rond het VB niet anders dan in de rest van dit ondemocratische land.
 
Enkele voorbeelden : bij het ongedaan maken van een politieke benoeming in het AGB ( NvdR Angeltjes : Autonoom Gemeente Bedrijf, lees HIER het artikel in Het Belang), bij onze commentaren op de financiële debacles van de Grenslandhallen, onze commentaren op het geldverslindende en voor mobiliteitsproblemen weinig verhelpende Spartacusplan, … noem maar op, kortom, overal waar wij als VB effectieve successen boekte, zwegen de media meestal in alle talen. Het mag gewoonweg niet geweten zijn wat de meerderheid mispeutert, en evenmin wie de enige echte, maar dan ook met de hand op het hart, de enige en de echte, oppositie daartegen is. Dat bijvoorbeeld vandaag Nv-A als geloofwaardig alternatief voor dat meerderheidsgesjoemel beschouwd wordt, is enkel te danken aan het feit dat de media de dubbele houding van Nv-A nergens wil ontmaskeren. Waarom niet?
 
- Wat zijn uw speerpunten voor deze verkiezing ?
 
De rode draad is natuurlijk veiligheid. De veiligheid van haar burgers garanderen is de eerste taak van elke overheid. Het mag niet zijn dat die garantie nu op losse schroeven staat, maar vooral, dat dit zo ver gekomen is enkel en alleen omwille van politieke inmenging. Politie moet gewoon zien dat iedereen zonder onderscheid de wet naleeft. Wat een absurditeit is het dat burgemeesters kunnen opleggen om geen drugsdelicten, illegalen, inbraken, …meer te rapporteren? Wie zijn burgemeesters om zo de wetten naast zich neer te leggen, en de veiligheid van hun burgers te hypothekeren? Nu is Hasselt als middelgrote provinciestad nog gedeeltelijk gespaard gebleven van Antwerpse of Brusselse toestanden, maar ook hier, ten gevolge van de nationale “immigratie”politiek en ten gevolge van de crisis merken we een stijging van de criminaliteit.
 
Een ander belangrijk punt is mobiliteit. We staan in Hasselt enorm veel in de file, omdat het STOP-principe van de overheid een anti-autobeleid is – daar waar de wagen een onmisbaar onderdeel van ons dagelijks leven geworden is voor woon-werk-verplaatsing, inkopen, kinderen van en naar school, … Bovendien wil die overheid met haar verkeer(on)kundige ingrepen steeds tegen de natuurlijke verkeersstroom ingaan in de hoop de mensen zo meer op de bus te krijgen, maar enkel met meer frustratie en files tot gevolg. Het kernpunt van het VB is net dat een goed mobiliteitsbeleid de verkeersstromen moet faciliteren, voor iedereen.
 
Een ander speerpunt is een meer open en democratisch beleid. Ik verwijs graag naar de eerste vraag: omwille van dat overgewicht in het afspiegelingscollege is de democratie in Hasselt zo mogelijk nog meer morsdood dan in andere steden. Mochten verkiezingen er echt toe doen, had het establishment ze misschien al afgeschaft in Hasselt (lacht). Nee, serieus, een doelgericht en efficiënt bestuur is wat in deze crisistijden nodig is, en dat begint bij een openheid die vandaag niet alleen ontbreekt, maar de kern van de corruptie uitmaakt.
 
Voorts nog willen wij in Hasselt de ondernemingen steunen, omdat dit de stad en Vlaanderen ten goede komt. Ondernemingen bepalen de uitstraling en aantrekking van een stad, ook werkgelegenheid, welstand, … en vormen een fundamenteel onderdeel van wie die hardwerkende Vlaming is, alsook van de economische ruggengraat in een stad of land.
 
Als laatste speerpunt willen we de sociaal zwakkeren beschermen, want zij zijn de eerste en grootste slachtoffers van zowel het ondoordachte immigratiebeleid als van de crisis. Wachtlijsten, kinderopvang, sociale woningen, OCMW, … en daarin moeten we onverschrokken het eigen-volk-eerst-principe durven toepassen. Ik moet trouwens nog altijd de eerste socialist tegenkomen die bereid is om zijn eigen ouders in huis te nemen om voor hen te zorgen, met verlies van eigen inkomsten, omdat zijn ouders die een gans leven hebben afgedragen geen plaats krijgen in een opvangtehuis waar voorrang verleend wordt aan oudere Turken, pas overgevlogen, zonder te hebben bijgedragen of hier gewoond te hebben.
 
- Hilde Claes lijkt mij geen bekwame politica. Haar televisie-optreden over de problemen bij de politie,  was een regelrechte ramp : zij kende duidelijk, op het gênante af, het dossier niet. Hoe ervaart u deze partijmilitante als burgemeester van Hasselt ?  Hoe staat zij tegenover uw fractie ?
 
Het komt wel meer voor dat ze een dossier niet kent. Maar hier heeft ze gigantisch geflaterd. Ze is aan die uitzending begonnen met haar gekende arrogantie en verhevenheid met het idee dat zo ’n houding wel overtuigend genoeg zou zijn om haar leugens te verbergen. Voor iemand die regelmatig een loopje met de waarheid neemt, raad ik haar aan om ’s ochtends iets langer voor de spiegel te staan en ook haar mimiek in te oefenen wanneer ze liegt. Op die manier zullen haar leugens misschien iets langer stand houden.
Mevrouw Claes is geen fan van het Vlaams Belang. Wij bereiden elke gemeenteraad inhoudelijk zorgvuldig voor. Dit resulteert in tal van mondelinge en schriftelijke vragen, aankaarten van onwettelijkheden,… Met elke klacht die we tot hiertoe indienden, kregen wij van hogere overheid gelijk. Het correcte oppositiewerk dat VB in Hasselt levert, zal haar meer dan één slapeloze nacht hebben bezorgd.
 
- Het afspiegelingscollege zal niet hernieuwd worden na 14 oktober.  Wat verwacht u van Nv-A ?  Hoe is de verstandhouding  tussen jullie en hen ?
 
Niet beter of slechter dan de verhouding tussen het VB en elke andere establishmentspartij. Nv-A maakt ook in Hasselt deel uit van de meerderheid. Bijvoorbeeld in het dossier van de Grenslandhallen (slechte jaarrekeningen, jaar na jaar) presenteren de media de Nv-A als een oppositiepartij door hen tegenover de schepen te plaatsen, maar wanneer ik tussenkom, is het aan Nv-A, (tiens, tiens)  om mij af te blokken door te zeggen : “Katleen Martens kan niet rekenen”. Terwijl zij zelf geen enkele cijfer op tafel leggen, of de mijne weerleggen en alles al lang hadden mee goedgekeurd. Nv-A is in Hasselt niet meer te onderscheiden van een andere meerderheidspartij. Blijkbaar heeft de “grote verandering” zich al krachtig voltrokken. Dat goedmenende VB’ers en goedmenende NVA’ers zich achter de schermen in het verenigingsleven wel vinden, verandert aan die nationale tendens weinig tot niets. Opnieuw is in Hasselt de situatie wat die in de meeste Vlaamse gemeenten is.
 
- Hoe  heeft u de Hasseltse lijst samengesteld ?  
 
Evenwichtig. Daarmee doel ik op leeftijd, geslacht, woonplaats, politieke ervaring … Het is knap dat we in Hasselt een volledige lijst hebben kunnen samenstellen, terwijl we ook hier geplaagd door het cordon een ondervertegenwoordiging krijgen van middenstanders, zelfstandigen, hoger opgeleiden… 
 
Het is en blijft nog steeds een sociaal of professioneel risico om uw nek uit te steken voor het VB, terwijl niet alleen onze standpunten overgenomen worden (weliswaar zonder ze te verwezenlijken) maar ook nu de feiten onze analyse bevestigen. Sommigen etaleren de kracht van verandering, wij etaleren de kracht van vasthoudendheid : al dertig jaar lang voeren wij één en dezelfde strijd. Ik ben trots op mijn lijst, net zoals ik trots ben op onze prestaties als enige oppositiepartij. Hopelijk loont zich dat, ondanks het feit dat de media dit dikwijls doodzwijgen.
 
- Tot slot, Katleen, heeft u nog iets speciaals dat u kwijt wil ?  Uw liefde voor de stad, het Limburggevoel, Pukkelpop : bij Angeltjes mag veel, wij hebben geen afspiegelingsredactie.

Ik wil vooral elke militant bedanken, wetende dat het niet makkelijk is om binnen familie, buurt, werk, … uit te komen voor een overtuiging als de onze. Wij hebben in Hasselt prachtige militanten, die blijven werken en missioneren.

Katleen, dat de democratie moge zegevieren in Hasselt (zoals in de rest van Vlaanderen trouwens)  en onze blog staat steeds tot jullie beschikking als er wat te melden valt.
 
Ray
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whisky van Peel dingt mee voor een bekroning bij het Gents Filmfestival

 

Na het fijne reclame videootje waarbij havenschepen en gewezen CVP-partijvoorzitter Whisky van Peel een irritante Nederlander de Schelde induwt, komt hij nu met een parodie op de proppen over de vermageringskuur van Bart de Wever.  Alweer een fijngevoelig document dat weliswaar niet direct de verwezenlijkingen in het licht stelt die de achtbare wethouder in de voorbije zes jaar realiseerde voor onze haven, maar wel een neo-realistisch product om een tegenstrever van de macht uit te sluiten. Van Peel is in de weer om een nieuw cordon in het leven te roepen rond de zachte nationalisten van de Nv-A. Dàt is wat Antwerpen nodig heeft : politici-van-de-wanhoop die zich barrikaderen in het stadhuis en anderen de toegang ontzeggen. De democratie van de tjeven die daarmee aantonen dat ze van de moslims niets te leren hebben.

Ik had nog graag aan het slot gezien, dat Whisky van Peel de hulp inroept van zijn socialistische beschermheren om hem te helpen de onverlaat De Wever een trap te geven, dat ware een dramatische climax geweest in het scenario. "Patrick, jij slaat hem neer, ik trap hem als hij ligt".

Komt er nog een derde vervolg ? De vrouw van Whisky had ook een kindje in fabricatie, maar het draait uit op een jammerlijk miskraam. Whisky is de wanhoop nabij (we hadden het zo uitgerekend dat het in de week voor 14 oktober moest ter wereld komen)  en na enige bezatsels springt hij in de Schelde, terwijl zijn kompaan, Het Sprekend Kostuum langzaam in beeld komt, bewegingloos toekijkt en dan langzaam in close-up de lens inkijkt en zacht prevelt : "Nu ben ik zeker dat ik mijn job behoud". 

The End.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakistan en de arrestatie van de regisseur van *het filmpje*

 

Pakistaanse regering eist erkenning voor de door Obama bevolen arrestatie van de maker van het “Mo filmpje”

De verklaring van de Pakistaanse Minister van Binnenlandse Zaken is een duidelijk bewijs voor de rest van de wereld van de beschadiging aangebracht aan het beeld van de vrije meningsuiting in Amerika door het nooit geziene theater opgevoerd door Obama en Holder bij de aanhouding van Nakoula Basseley Nakoula, om zo de moslim wereld te sussen.

De media mogen doen alsof maar iedereen in de moslim wereld weet dat Nakoula gearresteerd werd omdat de moslims het eisten en omdat zij Amerikanen hebben vermoord om hun doel te bereiken. Zelfs al is dat niet de juiste wijze van hoe de besluitvorming werd gevoerd, dat is de voorstelling die ervan gemaakt werd en het zal aanleiding zijn tot nog meer aanvallen op Amerikaanse Ambassades en Consulaten iedere keer dat moslims Amerikanen willen terroriseren om hun rechten af te dwingen en vrijheden op te geven.Wie weet, misschien komt de eer wel aan Pakistan toe omdat het Barry Hussein heeft kunnen overtuigen de Amerikaanse Constitutie op een tafel vast te binden en in brand te steken.

De Pakistaanse Minister van Binnenlandse Zaken, Rehman Malik, bleek op zaterdag de eer op te eisen voor de aanhouding van Nakoula Basseley Nakoula, de producer van de anti-Islam film “Innocence of Muslims”.

“Ik eis niet de eer voor mij alleen, maar het is een eer voor de moslim Ummah, de eer gaat naar mijn regering. Het is in feite onze regering en de hele wereld die deze vernederende film op alle internationale forums heeft gezet,” verklaarde Malik vorige zaterdag tijdens een nieuwsconferentie op de Pakistaanse Ambassade in Washington.

Wanneer men hem erop wees dat Nakoula werd aangehouden omdat hij de voorwaarden van zijn voorwaardelijke vrijlating niet had nageleefd, antwoordde Malik, “Ik heb erop gewezen dat hij een voortvluchtige was, ik had informatie. En misschien werd die boodschap door de juiste diensten gehoord, en hij werd gearresteerd, ik heb die arrestatie niet verricht, maar ik was wel een belangrijke medewerker in het verzoek gericht aan de VS.”

Wat zijn ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Hilary Clinton, betreft zei Malik dat hij Clinton en President Barack Obama bedankte om de anti-Islam film af te keuren.

Rehman Malik heeft Obama ontmoet en heeft een Twitter abonnement dat hij vooral blijkt te gebruiken om tweets van Obama door te sturen. Dát is nu een door ObamaToegelaten (TM)* Vrije Meningsuiting.
Origineel artikel is hier te lezen: http://frontpagemag.com/2012/dgreenfield/pakistani-government-claims-credit-for-obamas-arrest-of-mo-filmmaker/

* Ik veronderstel dat Greenfield verwijst naar TMZ. Het behoort bij YouTube en brengt nieuwtjes en roddels.

Maryse Palemans

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 877)

 

Gisteren werden  voor de zoveelste maal tientallen hardwerkende belgen in het harnas gejaagd. Binnen een tijdspanne van 8 uur werden in één gemeente (Zandhoven) niet minder dan 22000 euro aan boetes uitgedeeld. Het belangrijkste deel was voor de zoveelste maal voor de sector van het wegvervoer. Ofwel reden chauffeurs langer dan de door de wet bepaalde rij- en rusttijden, ofwel waren ze in overtreding met de zogenaamde ADR-wetgeving op gebied van vervoer van gevaarlijke stoffen, ofwel hadden ze wat te veel geladen of bleek de lading niet reglementair vastgesjord te zijn.

Bijna dagelijks gaat er een wegvervoerbedrijf failliet. Dit is allemaal te danken aan bepaalde beslissingen van onze overheden die,zonder nadenken, onze markten voor iedereen hebben opengegooid waardoor wegvervoerbedrijven uit Oost-Europa met lonen die een fractie zijn van de onze, moeiteloos de klanten van onze eigen bedrijven kunnen afnemen. Onze dromers van beroepspolitiekers hebben daar blijkbaar geen enkel probleem mee en laten stilzwijgend toe dat er nog dagelijks meer en meer schoten onder de waterlijn van onze eigen wegvervoerschepen worden geschoten.

Tijdens het avondnieuws kon men nog enkele ridicule nieuwsjes vernemen.
 
Eerst en vooral was er een afgevaardigde van het ABVV die wou verdedigen dat men méér controles op bedrijven moet uitvoeren en méér ambtenaren aannemen omdat het geld op de grond te rapen valt.  Maar wij mogen niet bukken was de idiote argumentatie.
 
Tijdens dezelfde uitzending kon men vernemen dat in de gevangenis van Wortel 60 nieuwe cellen werden gebouwd en dit voor een kostprijs van 10 miljoen euro.   Wanneer we dat allemaal horen worden we moedeloos.
 
Het maakt alleen maar  duidelijk dat de macht steeds meer in handen komt van profiteurs en onbekwamen, hetgeen een gigantisch gevaar begint te vormen voor de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen die nog veel zwarte sneeuw zullen zien. Dit is onze groeiende overtuiging.
 
Men zegge het voort,
 
Freddy Van Gaever


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wordt Antwerpen de eerste zwart-gele burcht ?

 

De N-VA piekt in de peilingen en dat heeft zijn weerslag op moreel en attitude van die partij. Zelfs partijvoorzitter Bart de Wever lijkt uiteindelijk toch niet helemaal immuun te zijn voor de torenhoge peilingsresultaten voor zijn partij, ook al blijft hij ze keer op keer relativeren. Allicht stelt er zich een Obama-syndroom, zie het eerste debat met uitdager Mitt Romney, waar de zittende VS-president een arrogante én slome indruk maakte, als was de buit al binnen. Vergissen we ons, of was het idem dito met het TV-debat tussen de Vlaamse partijvoorzitters op zondagavond 7/10, waar gedoodverfde winnaar Bart De Wever verstrooid en onscherp voor de dag kwam? Alleszins bleek hij geen antwoord klaar te hebben op de hamvraag wat die “verandering” nu eigenlijk precies inhield.

“De kop van de draak”

Voor de rest heeft de N-VA-voorzitter behoorlijk wat ongenoegen gecreëerd, door hier en daar de confrontatie te ontlopen. Dat was zo o.m. voor het lijsttrekkersdebat van de Antwerpse zender ATV, en voor het Antwerpse kopstukkendebat van Res Publica, dat om die reden zelfs geannuleerd moest worden. “Hoogmoed” is een woord dat deze dagen regelmatig valt m.b.t. de Nieuw-Vlaamse Alliantie.

Ondertussen bij de media. Past de VRT vrij rigoureus de politieke objectiviteit toe, althans formeel ( nl. alle partijen aan bod laten komen, die in het Vlaams Parlement vertegenwoordigd zijn) en specifiek in de aanloop van de verkiezingen, dan maken kranten als De Standaard er toch wel een potje van. Wat bijvoorbeeld te denken van de systematische discriminatie door DS van het Vlaams Belang in de door die krant georganiseerde regionale debatsessies, waar om een bizarre reden elke VB-politicus geweerd werd?

Een absoluut redactioneel dieptepunt kon men op 23 juli van dit jaar meemaken in dezelfde krant, toen Bart Brinckman triomfeerde dat “de kop van de draak is afgehakt”, waarmee het Vlaams Belang als “sinistere vorm van het Vlaams-nationalisme” (sic) werd bedoeld. Dat is uiteraard geen ernstige journalistiek meer, men zou dit soort schuttingtaal eerder verwachten in scheldpropaganda à la Hitler en Stalin.

Maar ondertussen is de Antwerpse kiesstrijd geëvolueerd tot hét politieke psychodrama van de laatste jaren in onze contreien. Kent de N-VA aan deze lokale verkiezingen een nationale dimensie toe, dan zou de afloop van de clash tussen Bart De Wever en Patrick Janssens wel eens bepalend kunnen zijn voor de politieke dynamiek in Vlaanderen, dat grosso modo nog steeds socialistisch bestuurd wordt in de steden en katholiek op het platteland.

Antwerpen als politiek laboratorium: het is een cliché dat klopt. Hoe staan de zaken daar en hoe liggen de krachtsverhoudingen, een week voor de stembusgang?

De cijfers

Bart De Wever vindt dat het tijd is voor een aflossing van de wacht, en wil dus géén socialistisch medebestuur in Antwerpen. Dat noteerden we nogmaals duidelijk op het televisiedebat van 7 oktober j.l. Maar welk bestuur dan wel? Welke coalitie, in het toch wel zeer denkbare scenario dat zijn partij niet de absolute meerderheid haalt?

Laten we even uitgaan van de hypothese die aansluit op de twee meest recente peilingen, hoe onbetrouwbaar ze ook zijn: die van Gazet van Antwerpen, en die van De Standaard/VRT. N-VA krijgt daarin 31,9 respectievelijk 37,2 procent toegedicht, de Stadslijst 31,1 resp. 27,7 procent. Het Vlaams Belang doet het bij Gazet van Antwerpen betrekkelijk goed met 17,6 procent (wat uiteraard nog altijd een halvering is van het percentage zes jaar terug), bij De Standaard/VRT een pak slechter met amper 13 procent. Groen komt uit op 9,1% resp. 10,8%, terwijl Open Vld in beide peilingen rond de 6 procent blijft hangen. De enige andere partij die nog kans lijkt te maken op een zitje in de Antwerpse gemeenteraad is de PVDA met telkens ongeveer drie procent.

In zetels zou dat opleveren:

NVA 19/23 zetels

Stadslijst 19/16 zetels

Vlaams Belang 10/7 zetels,

Groen 4/5 zetels

Open Vld 3/3 zetels

PVDA 0/1 zetels

Totaal: 55 zetels

Mathematisch liggen de zaken dan duidelijk: als deze prognose klopt, dan komen N-VA en Vlaams Belang samen over de drempel van de absolute meerderheid, namelijk 29 of 30 zetels, wat volgens Patrick Janssens zelf een werkbare meerderheid zou zijn. Op dat moment zullen we echt zien wat het woord “verandering” waard is. En of de Antwerpse problematiek van veiligheid en mobiliteit echt kan aangepakt worden via zo’n onuitgegeven zwartgele coalitie.

De poort en de sleutel

Laten we Groen en PVDA buiten beschouwing, dan is het alternatief enkel het opvissen van een losgeweekte CD&V (waar De Wever al op heeft gealludeerd) plus de Open-VLD. Merk immers op dat een blauwgele coalitie van N-VA en Open-VLD alleen in geen van de peilingen een meerderheid haalt, en daar zelfs nog een redelijk eind verwijderd van blijft. Dat betekent dat de N-VA in Antwerpen een coalitie zou moeten vormen met de twee vermaledijde federale regeringspartijen dus, die het desastreuze BHV-verhaal op hun conto konden schrijven.

Voor een partij die zelf altijd een nationale betekenis aan deze lokale verkiezingen heeft toegedicht, kan dat tellen. De N-VA zal trouwens met een heel interessant bod voor de pinnen moeten komen om de door haar leeggezogen Open Vld over de brug te halen en CD&V uit die Stadslijst los te weken. Is het dit soort politieke spelletjes waar de Antwerpse kiezer op zit te wachten? In het onwaarschijnlijke geval anderzijds dat Bart De Wever toch (opnieuw) het bed met Patrick Janssens zou delen, zou het opgebouwde N-VA-krediet bij de Sinjoor nog sneller slinken.

Er is dus een redelijke kans dat het Vlaams Belang voor de N-VA-voorzitter incontournable wordt, wil hij met zijn partij en de riante uitslag niet in de oppositie belanden. In Antwerpen nadert de N-VA de stadspoort met veel tromgeroffel, maar de sleutel ligt ergens in de VB-uitslag. Voor het Belgisch establishment een gruwelscenario, voor het Vlaams-nationalisme een goede zaak, en het einde van een lang, pijnlijk schisma binnen de Vlaamse beweging.

Men kan alleen maar hopen dat het Vlaams Belang voldoende groot blijft om zich sterk te maken als stedelijk coalitiepartner. Dit ter attentie van diegenen die zouden denken dat een VB-stem een “verloren stem” is. Temeer omdat de partij zich zeer inschikkelijk opstelt, en Filip Dewinter heeft aangegeven dat hij een stap zou terugzetten, mocht zijn persoon een probleem zijn in de coalitievorming. Of… hopen De Wever en de zijnen in alle stilte dat die V-meerderheid het net niét haalt, of desnoods slechts kantje-boordje («niet-werkbaar»), en samenwerking met het VB niet aan de orde is?

De conclusie is hoe dan ook, dat in de huidige constellatie de uitslag van het Vlaams Belang bepalend is. Houdt deze partij stand en maakt de N-VA de peilingen waar, dan zitten we met een totaal nieuw gegeven in het politieke landschap, en kan De Wever bijna niet anders dan finaal kleur bekennen over een zwartgele piste.

Dat is natuurlijk een analyse die bij uitstek voor Antwerpen geldt. Maar zonder twijfel zou een Vlaams-nationalistisch bestuur in de Scheldestad een enorme voorbeeldfunctie betekenen voor de rest van Vlaanderen, waar het aloude Forza Flandria-verhaal wel aan de basis leeft, maar door de N-VA-partijtop zorgvuldig in de diepvrieskast werd gehouden. En dan kunnen we echt beginnen denken aan een post-Belgisch scenario, met 2014 als een soort onafhankelijkheidsreferendum, gekoppeld aan misschien wel de allerlaatste federale verkiezingen. Catalonië en Schotland wenken.

Filip van Laenen en Johan Sanctorum

Overgenomen van Res Publica

 


09-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanavond 9.10.12 : VB in de Kruitfabriek op VIER (19.45 u)

 

Vanavond is onze partij te gast in het Vier-programma ‘De Kruitfabriek’. Voorzitter Bruno Valkeniers zal geflankeerd door Anke van dermeersch en Filip Dewinter in gesprek gaan met onder meer Tom Lenaerts en Christophe Deborsu.

In het programma zal tevens onze jongste en oudste kandidaat bij de aanstaande verkiezingen aan het woord komen. Reportagemaker Martin Heylen gaat in zijn eigen gemeente, Assenede, op stap met onze jonge lijsttrekker Bart Van Dort. Tot slot zullen onze kopstukken in de studio vragen moeten beantwoorden van Liesbeth Homans (N-VA).

Het programma vangt aan om 19.45 uur op Vier.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land B : heerlijk sjoemelkoninkrijkje

Reikten de tentakels van de gewezen Franse president Nicolas Sarkozy tot in het Belgische parlement? Als we de Franse satirische krant Le Canard Enchaîné mogen geloven wel.
Filmscenaristen zouden geen beter misdaadverhaal kunnen schrijven. De Kazachse president Noersoeltan Nazarbajev vraagt Nicolas Sarkozy om er via zijn Belgische connecties voor te zorgen dat in ons land snel een wet wordt aangenomen die voor zowat alle misdrijven een minnelijke schikking mogelijk maakt. Een van zijn vrienden, de Belgisch-Kazachse miljardair Patokh Chodiev, zit immers in een fraudedossier verwikkeld dat hem in de cel kan doen belanden.

Via de Franstalige liberalen, en dan vooral gewezen Senaatsvoorzitter Armand De Decker (MR), zorgt Sarkozy ervoor dat de wet er in het voorjaar van 2011 ook komt. In de zomer van 2011 sluit Chodiev – die de wielerploeg Astana sponsort – effectief een minnelijke schikking. Tegen betaling van 23 miljoen euro laat het Belgische gerecht de vervolging vallen. Als beloning voor het lobbywerk mag Frankrijk aan Kazachstan 45 helikopters leveren.

Tot zover het verhaal van Le Canard Enchaîné . Of alles echt op deze manier is verlopen, valt moeilijk te achterhalen. Zeker is wel dat het bewuste wetsvoorstel ongebruikelijk snel en onder luid protest van de magistratuur door Kamer en Senaat werd gejaagd.

De wettekst was gekoppeld aan een andere tekst die het bankgeheim versoepelde. Hij werd in februari 2011 ingediend en was midden mei al van kracht. Volgens de toenmalige oppositie, onder meer de groenen en de Vlaamse socialisten, kwam de bepaling over de minnelijke schikking er halsoverkop en moest ze die dezelfde dag nog worden goedgekeurd. Dat gebeurde niet in de commissie Justitie, zoals het moet, maar in de commissie Financiën.

‘Iedereen dacht toen dat het om een deal ging waarbij enerzijds het bankgeheim werd versoepeld en anderzijds de minnelijke schikking werd ingevoerd om de Antwerpse diamantlobby – met zwart geld in Zwitserland – tevreden te stellen. Dat Sarkozy ertussen zat, daar weet ik niets van’, zegt een Kamerlid van de toenmalige oppositie. Wordt zeker vervolgd.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121006_00324942


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elektronisch stemmen : Geef deze brief af aan de voorzitter van uw stembureau

 

Onze vriend Stradi maakt ons een modelbrief over die u kan overhandigen aan de voorzitter va uw stembureau als u elektronisch uw stem moet uitbrengen.  Wij hebben enkele wijzigingen aangebracht in het ontwerp van Stradi  en dringen er op aan dat u deze brief zou copiëren, invullen en afgeven. Op deze manier laten wij als burgers van ons horen en geven wij een signaal aan de overheid dat we het elektronische stemmen niet vertrouwen. Als u akkoord gaat met onze visie, stuur dan dit stuk door naar vrienden en kennissen. Uiteraard kan u ook een persoonlijk ontwerp afgeven.

Het is niet de bedoeling om discussies aan te gaan in het stembureau. U geeft gewoon uw schrijven af aan de voorzitter met de vraag dit op te nemen in zijn proces-verbaal.

 

14 oktober 2012


Aan de Voorzitter van het Stembureau nummer  .................

te ..................

 

Met deze brief wil ik, ondergetekende ..................................................

kiezer nummer .............

U vriendelijk vragen nota te  nemen van het volgende :

- Dat ik mij heden heb aangeboden om mijn kiesplicht te vervullen en dat ik deze uitgevoerd heb.

- Dat ik heb vastgesteld dat ik verplicht ben om hiervoor een elektronisch stem-opnamesysteem te gebruiken.

- Dat deze elektronische methode mij niet toelaat om :

 met zekerheid te weten, dat mijn stem werkelijk op het stembiljet wordt overgebracht : het te scannen document biedt mij geen enkele zekerheid over de juiste registratie.

-  ik twijfels koester over wat er gebeurt na het uitbrengen van mijn stem en de uiteindelijke registratie en samentelling van de resultaten ; de te volgen weg is onzichtbaar en ontoegankelijk.

U verplicht mij te vertrouwen op de door de openbare besturen aangestelde experts en de privé-firma’s die de toestellen en de programmatuur leverden, hetgeen tegenstrijdig is met een onafhankelijke controle door afgevaardigden van de burgers zoals dat in een democratie mag verwacht worden.

Dit systeem staat haaks op mijn democratische opvattingen in die zin dat het de burger compleet uitschakelt in de controle van zijn stembiljet en de democratische participatie en controle van de telling door medeburgers.

Bij deze vraag ik U dan ook om deze bezwaren in uw proces-verbaal te willen opnemen evenals mijn vraag, die ik langs geen andere weg kan stellen, dat er zou afgestapt worden van dit elektronisch en oncontroleerbaar gebeuren. In Nederland en Duitsland werd omwille van democratische bezwaren de elektronische stemming afgeschaft.

Met de meeste Hoogachting,

Naam: 

Adres:

Handtekening:

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!