Angeltjes
17-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is voorbij

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter bij Pauw & Witteman 16.10.2012

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Pallieterke en Ieper
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Soms slaat de bijbel van de Vlaamse Beweging, 't Pallieterke,  er ook wel eens naast. 

In zijn uitgave die vandaag verschijnt wordt ons kond gedaan dat in Ieper de CD&V de volstrekte meerderheid behoudt met 52,7 % en dat Vlaams Belang, met de ijverige Nancy Six, uit de raad verdwijnt.

Volgens onze informatie op vlaanderenkiest.be behaalt VB 2078 stemmen (8,7%) en is Nancy Six verkozen met 746 voorkeurstemmen samen mey Patsy Durnez.

Het is niet alleen bij Angeltjes, dat de bal soms naast het doel verdwijnt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland op weg naar onafhankelijkheid ?

 

 

 

Gisteren werd in Edinburgh de overeenkomst getekend tussen de Britse en de Schotse eerste-ministers dat de start betekent voor het referendum dat de Schotten binnen twee jaar zullen beantwoorden over hun mogelijke onafhankelijkheid.

In het raam van de politiek-correcte verhulling van vervelende waarheden, werd hierover in de Vlaamse media vanzelfsprekend niet gerept. O wee, als Ali Baba in Sint-Jans Molenbeek tegen een lantaarnpaal loopt, wordt er een captatiewagen gestuurd en staat Jozef de Witte krijtbleek te protesteren bij de nieuwe burgemeester.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste allochtone burgemeester in het land B

 

Emir Kir wordt vanaf 1 december de nieuwe burgemeester van Sint-Joost. Hij moet wel ontslag nemen als Brussels staatssecretaris. Daarmee is hij de eerste burgemeester van allochtone origine in het Brusselse Gewest. Aftredend burgemeester Jean Demannez krijgt naar eigen zeggen een verkiesbare plaats op de PS-lijst bij de gewestverkiezingen. 

 De interne PS-twist tussen uittredend burgemeester Jean Demannez en stemmenkanon Emir Kir is uitgedraaid in het voordeel van Emir Kir. Hij is de nieuwe burgemeester van Sint-Joost.

Toch is het scenario niet helemaal verlopen zoals hij zelf in gedachte had. Hij wou dat Jean Demmannez zijn stoel warm hield tot juni 2014, de datum van de gewestverkiezingen. Intussen wou hij aanblijven als Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Openbare Netheid.

Demannez wou dat niet. Hij wou enkel als volwaardig burgemeester aantreden.

Bemiddelingsvergaderingen

Er kwamen dinsdag twee bemiddelingsvergaderingen van Rudi Vervoort, PS-voorzitter in het Brusselse Gewest, aan te pas om de zaak uit te klaren. Vervoort heeft Kir gedwongen om te kiezen tussen beide mandaten. Kir heeft gekozen voor zijn gemeente.

Intussen hebben alle verkozenen van de Lijst van de Burgemeester - met uitzondering van Jean Demannez - en 4 verkozenen van de CDH-lijst de kandidatuursbrief van Kir ondertekend.

De gemeentelijke politieke carrière van Jean Demannez, dertien jaar burgemeester en schepen sinds 1977, lijkt daarmee uitgeteld. De zwaar ontgoochelde Demannez omschreef Kir dinsdagavond als "een leugenaar", daarmee verwijzend naar het akkoord dat beide heren na bemiddeling van Rudi Vervoort anderhalf jaar geleden hadden getekend. Dat bepaalde dat Demannez tot juni 2014 volwaardig burgemeester zou worden.   

Demannez kandidaat bij gewestverkiezingen
Maar strateeg en overlever Demannez zegt aan brusselnieuws.be dat Rudi Vervoort hem een verkiesbare plaats heeft beloofd op de PS-lijst bij de gewestverkiezingen. In tussentijd zou hij allicht ook andere activiteiten op gewestniveau kunnen ontplooien, alleen is niet duidelijk dewelke.

Demannez zegt "tot op het einde correct te zijn gebleven met de PS". "De oppositie heeft me voorgsteld een alternatieve meerderheid te vormen, maar daar ben ik niet op ingegaan."

Demannez waarschuwt
"Ik hoop dat Emir Kir burgemeester zal zijn van alle inwoners van Sint-Joost-ten-Node en niet enkel van de Turkse gemeenschap. Ikzelf ben erin geslaagd om de gemeenschappen, waarvan de Turkse en de Marokkaanse de grootse zijn, vreedzaam te laten samenleven. In Sint-Joost heeft amper 18 procent van de bevolking een Belgische grootvader", aldus Demannez.

PS op zoek naar nieuwe staatssecretaris
Intussen mag de PS op zoek naar een vervanger voor staatssecretaris Emir Kir. Nieuwe zorgen dus voor Rudi Vervoort.

http://www.brusselnieuws.be/artikel/emir-kir-nieuwe-burgemeester-van-sint-joost

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Helmut Lotti

Ik schaam me dood over deze oud-VNJ'er.

Ledy

*****

Lotti

Ik ken Lotti niet persoonlijk maar een 20-tal jaren geleden kende ik heel goed zijn vader. Hij was een hevige fan van het Vlaams Blok, ik ging met hem gaan plakken en we deden toen gans de provincie Oost-Vlaanderen, en dit zeker een 4-tal verkiezingen lang.

Een paar weken voor een zangfeest in Antwerpen leende ik mijn Volga stationwagen en ik kreeg hem terug met hakenkruisen en allerhande slogans tegen het Vlaams Blok, hij gaf als uitleg links crapuul die de affiches van het Vlaams Blok hadden gezien en uit haat de auto hadden besmeurd. Later kwam het uit, hij had het zelf gedaan.

Van hem wist ik ook dat toen nog Lotti Vlaams gezind was, en in zijn jeugd lid was van het VNJ, maar ja het is helaas niet de enige flamingant die zwicht voor het geld of voor de gunst van het koningshuis.

Roger Catrysse

*****

Hoe verder ?

Geachte Heer Ray ,vrienden en lezers.
Als voorstander en sympathisant van het VB , maar ook als onafhankelijk observator kan men bepaalde waarheden niet uit de weg gaan .

Wat het VB thans overkomt is spijtig genoeg een regelrechte implosie die zowel externe als interne oorzaken omvat. Mijns inziens zijn vooral de externe oorzaken van die aard dat een politieke aktie op het niveau van de partij daaromtrent slechts een beperkt effect kan hebben .

Analyseren we dat meer in het bijzonder .

Het is evident dat we sinds 2008 met een nooit geziene economische, financiële en Europese crisis af te rekenen hebben waarvan de oplossing nog niet in het verschiet ligt . Daarbij komen alle onzekerheden op planetair gebied zoals de situatie in het Midden-Oosten en het daaraan gekoppeld terroristisch gevaar dat zelfs nucleair dreigt te worden . En uiteindelijk de ongeremde immigratie die onze traditionele waarden ,sociale zekerheid en werkgelegenheid op de helling zet .

Dit alles heeft als gevolg dat heel onze maatschappij met een existentieel angst- en onzekerheidsgevoel te maken krijgt . Niet alleen vreest men voor zijn job , zijn pensioen , zijn zuur opgebouwd vermogen , zijn huis , maar zelfs voor zijn leven . Deze redenering kan overtrokken lijken , maar de aangestipte problemen zijn reeël in Europa aanwezig en leven zonder enige twijfel in het onderbewustzijn van ieder van ons .

In deze situatie grijpt men zoals in het verleden dikwijls gebeurde naar het geloof , de mystiek en naar een leiderschap dat richtinggevend is en waar men zich hoopt aan op te trekken . Van daar het succes van al dan niet charismatische figuren die hun volk willen leiden .

Dit verschijnsel zette zich vorige zondag zonder enige twijfel door in de stembus . In die zin was het persoonlijk angstgevoel zo sterk dat men zich bij voorkeur richtte naar de partij waarvan men dacht dat zij er op korte termijn iets kon aan doen omdat ze niet belemmerd werd door een cordon sanitaire . Dit hield echter noodzakelijkerwijze niet in dat de kiezer afkerig stond van de problemen en de oplossingen aangereikt door het VB . Toch wou men de zekerheid hebben dat de gerezen bekommernissen eindelijk ernstig zouden genomen worden . Vermits BDW deze zekerheid terecht of ten onrechte poogde aan te reiken trad er een massale leegloop op bij het VB die we kennen en betreuren .

 Door in zijn betoog op een immanent gevaar in te gaan en het gevoel te geven dat de VB-stemmen , door links als minderwaardig beschouwd , wel betekenis hebben was hij in staat de vroegere VB-kiezers te zijnen gunste te mobiliseren, nu ze volgens hem de zekerheid gingen krijgen dat hun verzuchtingen ernstig genomen zouden worden . In werkelijkheid is dit slechts schijn want de overgenomen VB-standpunten zijn een zwakke weerspiegeling van de oorspronkelijke . Bovendien blijft BDW een echte vijand van het VB . Wierp hij immers Bruno Valkeniers op het jongste televisiedebat van de partijvoorzitters niet toe dat het VB moest verdwijnen omdat het factueel geen betekenis meer heeft  ?

Wat betreft de interne oorzaken van de achteruitgang springt zonder twijfel naar voren dat wanneer men zich niet meer gedraagt als eendrachtige partijsoldaten wat het solide kenmerk van het Vaams Blok in het verleden was en men zich laat verleiden tot georganiseerde perslekken en persoonlijke sentimenten op het voorplan plaatst men in de katastrofe belandt , wat ook geschied is .

Daarom ware het goed na het vertrek van Bruno Valkeniers die we dankbaar zijn en blijven voor het leiden van het VB in moeilijke tijden , de kans aan dames zoals Anke Vandermeersch en Barbara Pas te geven . Zij combineren vrouwelijke charme met een grote bekwaamheid en gedrevenheid . Naast hen dienen oude getrouwen zoals FDW en Gerolf Annemans nog een grote rol te blijven spelen .

In afwachting dat " Magere Bart "zonder twijfel zijn eerste nederlagen zal leiden en door het belgicistisch establishment zal afgewezen worden , moeten we klaar staan met dit personeel om opnieuw de eerste gids van Vlaanderen te zijn.

Pieter Coutereel

*****

V.B bij Bart.

Als mestkever zou ik toch effe een vlieg willen zijn om dit constructief maar zeer kort gesprek eens aan te horen.

BDDG (France)

*****

Tip

In vele gemeenten worden de N-VA ers van de bestuursmeerderheid gehouden. De jongens en meisjes van de N-VA snappen dat niet goed, ik zou zeggen welkom in het cordon dat jullie mee in stand helpen houden.

En als tip geef ik graag mee dat jullie nog altijd een " constuctieve oppositie " kunnen voeren, kwestie van " verandering ".

Walter

*****

Die reël, of die uitsondering op die reël?

Gisteraand val ek mismoedig op my bed en sê aan my vrou:"Ek het werklikwaar nie gedink die Vlaminge kan so onnosel wees nie!""O," sê my vrou, "ek het dan gedink jy is so versot op die Vlaminge. Het jy nou van gedagte verander?"

Ek moes toe eers aan haar verduidelik dat ek nog steeds 'n hoë dunk van my Vlaamse vriende het, maar dat ek nou na die kieserspubliek in België verwys. Ek en my vrou se verbintenis met België en met ons vriende in Vlaandere strek oor meer dan 10 jaar. Ons was in 2003 en in 2006 op besoek aan België, en ek probeer om elke dag na die nuus op VRT te kyk, en ek korrespondeer met 'n hele aantal vriende in daardie land.

Nadat ek Flip Dewinter se boek "Antwerpen Troef" gelees het, het ek sommer trots op hom gevoel, en vir my is die beleid van Vlaams Belang feitlik 100% in my smaak. Dit is omdat ek so 'n groot respek vir die Vlaminge ontwikkel het, dat die verkiesingsuitslag vir my so 'n groot skok en teleurstelling was.

Ek is verheug dat Antwerpen, na soveel jare, nie meer ROOI (rood) is nie, maar dat Bart de Wever vir Patrick Janssen vervang het. Dit sou egter beter gewees het as Flip Dewinter die baas van Antwerpen kon wees.

Gelukkig is nie alle Vlaminge idiote nie, slegs diegene wat op ROOD gestem het (ha,ha,ha!).

Peter Murray

*****

Termont hoort stemmen uit het verleden

Ik krijg 't schijt als ik Termont bezig hoor.

Frans N.

NvdR Angeltjes : dan is dat de laatste tijd zeer veel voorgekomen, beste Frans. Beterschap yoegewenst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische zuiveringen: Honderdduizenden christenen verdreven of op de vlucht

 

Egyptische moslimgroeperingen dreigen alle christenen uit te roeien als ze zich niet bekeren tot de islam- NAVO creëerde islamitisch Kalifaat in Bosnië - EU trekt 26,5 miljard uit om immigratie en integratie te bevorderen.

 

 

Sinds de NAVO oorlog tegen Servië werden er tientallen moskeeën in de Bosnische hoofdstad gebouwd, maar stonden de autoriteiten niet toe dat er ook maar één christelijke kerk bij kwam.

De realiteit in een groot aantal islamitische landen is, hoe politiek incorrect deze ook is, onmogelijk te ontkennen: bijna overal waar moslims in de meerderheid zijn of een grotere bevolkingsgroep zijn geworden beginnen ze een haat-, laster- en -zodra ze zich sterk genoeg wanen- uiteindelijk ook een uitroeiingscampagne tegen alles wat niet-moslim is. Vooral christenen zijn hiervan massaal het slachtoffer. Desondanks wordt de islam in het Westen nog steeds als een 'vreedzame' en 'tolerante' religie afgeschilderd. (1)
Radicale moslims nemen in snel tempo grote delen van Afrika en Azië over. De Westerse media berichten hier -weliswaar summier- over, maar 'vergeten' altijd te melden dat deze moslims zich vooral richten op christenen. In Mali moesten om die reden 200.000 christenen op de vlucht slaan. In Irak, dat met miljarden Westers belastinggeld werd 'bevrijd' van dictator Saddam Hussein, zijn radicale moslims met behulp van de Amerikanen aan de macht gekomen. Zij maken letterlijk jacht op de nog overgebleven Irakese christenen (2). Alleen al in Mosul, de op één na grootste stad in Irak, werd sinds 2003 twee derde van de 75.000 christenen verdreven.

Egyptische moslims willen christenen uitroeien

Waar je ook komt in de moslimwereld, het is overal hetzelfde beeld. In Pakistan werden christelijke verpleegsters die weigerden de islamitische ramadan te vieren vergiftigd (5). In Egypte zijn Koptische christenen, toch al zwaar gediscrimineerd, na de machtsovername door de Moslim Broederschap hun leven niet meer zeker. Moslimgroepen doen zelfs openlijke oproepen tot het uitmoorden van alle christenen in het land als ze weigeren zich te bekeren tot de islam (3). Inmiddels is het de moslims gelukt om alle in de Sinaï woestijn wonende christenen te verdrijven (4).

Saudi Arabië financiert radicalisering Bangladesh

In Bangladesh, waar 90% van de inwoners moslim is, is al vele jaren een vernietigingsoorlog tegen aanhangers van andere religies gaande. Christenen, hindoes en boeddhisten worden er keer op keer aangevallen en hun kerken en tempels worden in brand gestoken (6). Ondertussen laten zo'n 26.000 Bengaalse moslims zich opleiden tot zelfmoordterroristen (7). Zij worden financieel ondersteund door Saudi Arabië, dat dreigt alle Bengaalse gastarbeiders te deporteren als het land de Saudische Al-Rabita stichting verhindert om door te gaan met de etnische zuiveringen (8).

Bosnië: het islamitische Kalifaat opgerukt tot Europa

'Dat is allemaal ver weg,' zullen veel mensen denken. Maar vergis u niet: de ware islam is reeds tot binnen de grenzen van Europa opgerukt. Herinnert u zich nog de NAVO oorlog tegen het 'wrede' Servië, dat die 'arme moslims' in Bosnië Herzegovina zo zou onderdrukken? In de tweede helft van de jaren '90 stonden de Europese media dagelijks bol van de 'etnische zuiveringen' die de Serviërs zouden uitvoeren.

De NAVO bombardeerde vervolgens de christenen uit Bosnië en maakten daardoor inderdaad echte etnische zuiveringen mogelijk - alleen niet van moslims. In Sarajevo werden inmiddels tientallen moskeeën gebouwd maar stonden de autoriteiten niet toe dat er ook maar één christelijke kerk bijkwam. Tevens werden honderden genationaliseerde kerkgebouwen nooit teruggegeven aan de eigenaars. Na de islamitische machtsovername zijn al ruim 400.000 katholieken de vervolgingen in Bosnië ontvlucht. Ditzelfde Bosnië krijgt van EU president Van Rompuy echter het zicht op het lidmaatschap van de Europese Unie. (12)

Frankrijk moedigt moslimgetto's aan

En wat doen wij ondertussen in die Europese Unie? Wij blijven de poorten wijd openhouden voor deze zogenaamde 'religie van vrede'. De socialistische Franse president Hollande moedigt het oliestaatje Qatar aan om door te gaan met het storten van miljoenen voor islamistische jeugdprojecten in de vele honderden moslimgetto's die het land inmiddels 'rijk' is (9). In ruil daarvoor mogen de moslims hun eigen wetten in- en uitvoeren in de (ruim 700) Franse wijken waar ze inmiddels de meerderheid vormen. Qatar onderwijst deze moslims bovendien dat ze niet mogen integreren.

Jonge Franse moslims houden inmiddels optochten door de straten waarin ze openlijk oproepen tot de 'vernietiging van alle Joden'. De politie laat hen -op last van de politiek- begaan (10). 50% van alle gevangenen in Frankrijk is moslim, maar de radicalisering kan desondanks ongestraft blijven doorgaan, doodsbang als de Fransen zijn om uitgemaakt te worden voor racisten of nationalisten.

Duitse moslims: Islam geeft ons recht op geweld

In Duitsland is het al niet anders. Een 26 jarige moslim die met een mes een politieagent zwaar verwond had verklaarde tegenover de rechter dat de islam geweld voorschrijft en hij daarom alle recht had de agent aan te vallen. En nee, hij was niet een 'enkeling', zoals het politiek correcte establishment de Europese burger graag wil doen laten geloven. Samen met hem stonden nog zo'n 100 andere moslims terecht vanwege vergelijkbare gewelddadigheden. Ahmed S. vermoordde zelfs een 32 jarige vrouwelijke Duitse medewerker van een arbeidsbureau, enkel omdat hij zijn zin niet had gekregen (11).

Heinz Buschkowsky, sinds 2001 burgemeester van het door moslims beheerste Berlijnse stadsdeel Neukölln, publiceerde recent het spraakmakende boek 'Neukölln is overal'. Daarin levert Buschkowsky felle kritiek op het mislukte ruimhartige immigratie- en islambeleid van de landelijke politiek en schrijft hij dat moslims, Roma en immigranten veel te weinig respect tonen voor de Duitse bevolking, vrijwel niets doen om te integreren, enkel van de royale Duitse uitkeringen willen leven en de samenleving jaarlijks miljarden kosten, zonder dat Duitsland daar ook maar iets positiefs voor terugkrijgt. (14)
EU: € 26,5 miljard voor immigratie

Ondanks de financiële crisis in de eurozone trekt de EU maar liefst € 26,5 miljard uit om de immigratie en integratie te bevorderen (13). Kortom: met behulp van Brussel verspreidt het islamitische Kalifaat zich in steeds sneller tempo door heel Europa.

Xander

(1) KOPP
(2) Worthy News
(3) Raymond Ibrahim
(4) Nemsawy
(5) Church in Chains
(6) Reguee Resettlement Watch
(7) South Asia Analysis Group
(8) Human Rights Congress for Bangladesh Minorities


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt, Koen Meulenaere

 

Wij hebben jarenlang genoten van uw scherpe satirische pen. Wij hopen in de nabije toekomst u elders te mogen lezen, want wij volgen u en niet langer Knack. De wijzigingen laten zich nu reeds gevoelen. Het weekblad van Sus Verleyen wordt een bijlage bij De Morgen

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick : vandaag verdriet, gisteren leugens

 

Herhaaldelijk heeft Antwerps burgemeester, Patrick Janssens, tijdens de verkiezingscampagne in allerlei televisie- en andere debatten beweerd dat de criminaliteit in Antwerpen voor wat betreft de korpsprioriteiten (woningdiefstallen, handtassendiefstallen en diefstallen uit auto’s) met uitzondering van de inbraken in woningen gedaald was. Uit cijfers van de Antwerpse politie die reeds bekend waren bij de burgemeester op 3 oktober jl. blijkt nu dat met uitzondering van de handtassendiefstallen alle korpsprioriteiten gestegen zijn voor wat betreft de eerste acht maanden van 2012 (januari tot september). De woninginbraken zijn voor de eerste acht maanden van 2012 gestegen met 7% in vergelijking met diezelfde periode in 2011. De diefstallen met geweld stegen met 0,5%, de diefstallen gewapenderhand stegen met 4% en de diefstallen uit auto’s stegen met maar liefst 17%. Alleen het aantal handtasroven daalde met 6%.
 
De cijfers werden gisteren – één dag na de gemeenteraadsverkiezingen – voorgesteld in de commissie veiligheid van de Antwerpse gemeenteraad. Het is duidelijk dat burgemeester Patrick Janssens de cijfers kende maar ze vakkundig heeft achtergehouden en doodgezwegen.

Bron : FDW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 880)

 

Vandaag voel ik mee met onze burgemeester Walter Van Der Plaetsen van Wommelgem. Walter staat reeds een dozijn jaren aan het roer van onze gemeente en hij doet dat zeer behoorlijk. Hij is één van de weinige open vld'ers die nog steeds kan zeggen dat hij als grootste partij opnieuw uit de bus is gekomen. Maar Walter is het slachtoffer geworden van de smerige politieke spelletjes die soms worden gespeeld. Enkele jaren geleden verliet één van zijn schepenen, Koen Baert, zijn partij en zocht toen als wegloper toenadering tot het Vlaams Belang.
 
Enkele uren voor de reeds geplande persconferentie tijdens welke Filip Dewinter de overstap van Schepen Baert naar het Vlaams Belang zou aankondigen stelde Koen plots een ultimatum. Hij zou wel komen maar wou zekerheid krijgen om bij de volgende verkiezingen een parlementair mandaat in de wacht te kunnen slepen via een verkiesbare plaats. Dit kon niet, Filip wou niet toegeven en plots haakte Baert af. Later vervoegde hij dan de Gemeentebelangen. En het zijn nu diezelfde Gemeentebelangen die samen met NVA de grootste stemmentrekker en de grootste fractie uitsluiten. Walter is woedend en spreekt van bedrog en onrecht. Ik voel dit ook zo aan. Walter is niet de enige die triest is en zich gefopt voelt. Ook andere politiekers zoals Stefaan De Clercq in Kortrijk of de burgemeester van Kruibeke en vele anderen voelen zich bedrogen. Maar is dit nu voor die politiekers allemaal wel zo erg en krijgen ze geen koekje van eigen deeg?
 
Zes jaar geleden kwam mijn partij als tweede partij met 6 zetels uit de bus in Wommelgem. Samen met de 9 zetels van Walter hadden we een ruime meerderheid. Maar Walter liet weten dat hij verplicht was het "cordon" te volgen en ging met een kleinere partij in zee. Ook Stefaan en al die andere politiekers hebben gedurende jaren geen probleem gehad om het ondermocratische en verfoeilijke cordon te steunen en in ere te houden. Nooit hebben ze de pijn gevoeld van de duizenden Vlaams Belangers die ze ten onrechte overal hebben uitgesloten. Nooit hebben ze één minuut stilgestaan bij hun onfaire houding.
 
Daarom kan ik hun huidige pijn wel begrijpen maar ik lig er niet van wakker. Feitelijk oogsten ze nu reeds een klein deel van al het onrecht dat ze zelf gedurende jaren hebben gezaaid.
 
Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever


16-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen : VB bij Bart

 

In het kader van de Antwerpse coalitiebesprekingen heeft Bart De Wever ook het Vlaams Belang gecontacteerd. Een Vlaams Belang-delegatie bestaande uit Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Jan Penris heeft morgen (woensdag 17 oktober) om 11u30 een afspraak met Bart De Wever in het Antwerpse stadhuis.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn sjat, is het sjoonste sjaap

 

Senegalese realityshow zoekt mooiste schaap

Tijdens de show vindt een zoektocht doorheen het hele land plaats om zo het meest perfecte schaap van Senegal te vinden. De talentenjacht heeft eveneens als doel de traditie van het schapen kweken in stand te houden.

Twee miljoen
Uit elke regio van het land worden finalisten gekozen die vervolgens concurreren in de hoop het prijzengeld van twee miljoen Senegalese frank (3.050 euro) in de wacht te slepen, evenals de extra prestige voor hun toekomstige kwekerij.

Beste vriend
Deelnemer Abou Aziz Mare vertelt: "Sommige mensen houden van katten, andere van honden. Hier hebben we schapen." De 27-jarige man besteedt dagelijks drie tot vier uur aan zijn schaap. "Ik woon samen met hem alsof het mijn beste vriend is."

16/10/12 - 14u43 Bron: mirror.co.uk


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helmut en de domme Antwerpenaren

 
In de nasleep van de verkiezingen worden er nog vele harde of lieve woordjes gezegd en geschreven. Voor wat Antwerpen betreft, noteren we met stip de uitspraak van een hoog begaafd, bekend medeburger en politiek expert : charmezanger en lolbroek Helmut Lotti.

Hij kan niet begrijpen hoe het mogelijk is dat de Antwerpenaren zich massaal hebben laten inpakken door BDW. Volgens Helmut Floppi was zijn vriend Patrick Janssens de geschikte man op de juiste plaats en heeft hij in het verleden veel voor zijn stad gedaan. De oneer die hem nu wordt aangedaan is onmenselijk en getuigt van een gebrek aan kennis van de mensen die Patrikske zijn zetel ontnomen hebben.  Aan deze grondige analyse  kan Carl de Vos niet tippen.

Zijn ontroerend verhaal mocht Helmut (in eigen bewoordingen met Gentse tongval) komen uiteenzetten bij de 0000 in de uitzending Reyers laat. Vergeten we niet dat de heer Lotti op haast miraculeuze wijze zijn eerste huwelijk door de paus kon laten ontbinden (tegen de goddelijke regels in) omdat hij toen te dom was om te donderen en niet wist wat het huwelijk betekend.  Dat waren de argumenten die de paus deden zwichten. Zo dom ook, dat het echtpaar hun beider kind opzadelde met de naam Messalina. Ja, sprak de paus, wie zijn kind zoiets aandoet, is onverantwoord, allez komaan, ik zal het huwelijk annuleren.  Maar dan in het Pools.

Enkele relaties en huwelijken later, is Helmut veel slimmer geworden en nu komt hij de Antwerpenaren de les spellen omdat ze zijn vriend Patrick de woestijn hebben ingestuurd. 

Normaal gezien is de charmezanger die elke gelegenheid te baat neemt om het V.B. en de Republikeinen te besmeuren met het vuil van de straat, geen aandacht waard maar ik vond dit wel straffe kost, zeker wat de epiloog van zijn betoog betreft.  Eerst was hij zinnens zijn stem aan groen  te geven maar in extremis wou hij zijn vriend niet in de steek laten. Voor de provincie stemde Helmut dan voor de groenen en vervolgens stapte hij in zijn blitze sportwagen en spoot hij huiswaarts in het hippe Zurenborg. Zo kennen we ze weer de vriendjes van Patrick en de slonzen van Groen : niet bijster slim, niet consequent maar wel veel lawaai.  Wat goed dat we nu Bart hebben, die kan roepen "Zet dat plotje af, idioot".

Voor onze talrijke belgicistische lezers, zingt de heer Lotti hierna een drietalige versie van de brabançonne voor het uitstekende gezelschap van de keuning en zijn familie eksters en vele bekenden van wie inmiddels enkelen door de mand zijn gevallen als hoerenlopers, beroepsgraaiers en vrienden van de eigen zak. Pour la première fois chez les fascistes d'Angeltjes, la brabançonne. Eins, zwei, drei !

 Senior

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 16 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We gaan nog lachen.

De Wever heeft de Sjerp, dit dankzij de mestkevers die nu voor de mesthoop van de NVa hebben gekozen.Ik ben benieuwd hoe dit verder zal verlopen,want wil de 'nieuwe burgervader' zich waarmaken, is een coalitie met de 'stadslijst' uitgesloten, daar heeft de nieuwe mestkever zich heel duidelijk over uitgesproken.

Gina

*****

Artikel "ontslag" door Senior

Dikwijls ben ik het met uw mening eens maar onthou ik me van commentaar. Nu wil ik echter laten weten dat ik het volmondig eens ben met uw visie. Ik had ze zo ook al in gedachten maar las deze door u geschreven. Bruno heeft zeker mijn respect behouden, hopelijk verdwijnt hij niet helemaal. Volgens mij is Anke "de geknipte vrouw".Bij wijze van spreken.

Max DG

*****

@ Maurice L.

Ik herneem even wat u schreef: "Tot Valkeniers plots zegde : "Jullie verliezen één ding uit het oog : confederalisme is pas mogelijk, nadet je de onafhankelijkheid hebt uitgeroepen". " Dat is inderdaad zo. Confederalisme bestaat erin dat er een overeenkomst wordt gesloten tussen onafhankelijke Staten waarin ze overeenkomen wat ze samen willen doen en wat ze apart zullen doen. Ik vraag me dus af hoe BDW tot een confederatie zal komen zonder eerst de onafhankelijkheid van Vlaanderen uit te roepen. Of bedoeld hij het systeem van achtereenvolgende Staatshervormingen tot de hele zaak zo'n warboel wordt dat niemand er nog iets van begrijpt en dat ook nog lang kan aanslepen.

Maryse

*****

Van VB naar Nv-A en terug

Geachte redactie
Het Vlaams Belang is in Antwerpen dus weggeveegd volgens de media. Dat die partij een groot verlies heeft geleden is een feit maar dat is dan enkel te wijten aan de hoge Vlaamse verwachtingen die door de overlopers van het VB naar de NV-A gesteld worden in Dewever. Als hij daaraan niet kan beantwoorden in gunstige zin zullen die overlopers terug uitzwermen naar hun “ roots”. Dewever wacht een zware taak maar als men beweert dat het VB weggeveegd is vergeet men toch dat die partij in Antwerpen nog steeds groter is dan Groen, PVDA en de VLD. Zijn die 3 partijen dan onder de grond gestopt in Ä? Maar volgens mij is Dewever al foutief begonnen door nu al zijn pijlen op de federale regering te richten.en ik denk dat hij zich nu al in zijn overwinningsroes aan het vergalopperen is.

Hubert Buysse

*****

I'll be back

http://www.youtube.com/watch?v=WgPePk3kGZk

Deze onverwoestbare kennen we allemaal wel :  het links poco zooije mag van De partij hetzelfde verwachten. El Cid huilt geen potje zoals patrick van A, integendeel mijnheer Dewinter zet zich al aan het werk om de campagne voor 2014 op poten te zetten en de bende van de ex-papzak te decimeren.

Martin V

*****

Le cordon nouveau est arrivé.

Heb je al eens goed geluisterd en rond gekeken ? Hoe het CVP-serpent kruipt en kronkelt om toch nog enige buit binnen te halen. " zij zijn de grootste - zij zijn de beste - zij hebben de verkiezingen niet verloren maar gewonnen" .Het doet mij denken aan Cassius Clay alias Mohammed Ali , totaal murw geslagen en het normaal denkvermogen total-loss.

Maar geef toe het intrigeren ,met behulp van de andere 'winnaars', gaat nog even goed en dat ondervindt onze vriend De Wever nu aan den lijve.

Een nieuw cordon, met een andere naam, is geboren .Beke heeft kleur bekend na de preek van De Wever.' ... maar dan gaat de eenheid van het land verloren ! "Voilà, het duo Deleuze/Delmotte hebben het hem waarschijnlijk via-via in de mond gelegd. De man, en met hem zijn partij, is de handpop van het anti-Vlaamse establishment. Als De Wever de punten van overeenkomst met " Het Blok van toen" niet ziet dan is hij gevaarlijk bezig.

Door politieke commentatoren wordt Nv-A nu al vergeken met de VU en velen hopen op hetzelfde verhaal. Zij weigeren halstarrig te schrijven dat Vlaanderen snel aan het veranderen is. Wat ik ook nergens heb gelezen is dat het gemeente-verkiezingen geweest zijn. Zij spreken de taal van hun sponsors die niet willen dat dit in de verf wordt gezet. Bij deze verkiezingen , zeker buiten de steden, stemt men niet op de partij maar voor een-goede-bekende. Maar zelfs die trend werd op veel plaatsen zwaar verbroken en dat weten ze maar al te goed . Het dun loopt hun door de broek als ze denken aan de nationale verkiezingen. Dan wordt er niet gestemd voor Janneke-en-Mieke maar voor het programma en tegen de klaarliggende belastingen opgezadeld door de nationale graaipartijen.

De Wever weet dit, maar allengskens begint het nieuwe corset te nijpen. Hij zal als een ware Houdini moeten trachten zich hieruit te worstelen om zijn programma te verwezenlijken, zelfs gedeeltelijk. Zo weinig ? Eigenlijk maar zoveel als het cordon zal toelaten. Dus zéér weinig want dat zijn nu echt geen kamikazes. Ze zien allemaal bleek, sommigen zelfs een beetje groen, maar dat is omdat ze allemaal gewonnen hebben. Als ze de nationnale verkiezingen weer zo gaan winnen zullen ze zich wreed moeten schminken om toonbaar te zijn.

Daniel

*****

Barbara

Beste Senior, Ik ga volledig akkoord met u dat de huidige voorzitter van het VB niet de ideale figuur was om de partij te leiden. Ik twijfel niet aan zijn competentie maar hij was geen "tafelspringer" die de massa kon begeesteren en overtuigen .U denkt nu aan onze miss Anke Vandermeersch om die taak te behartigen maar ik denk dat ook Barbara Pas de ideale voorzitster zou kunnen zijn.Zij oogt ook mooi en heeft naast haar intellectuele bagage ook echt wel een scherpe tong. Wat denkt u?

Hubert

*****

Bruno Valkeniers

Met heel veel spijt zie ik Bruno weggaan als voorzitter van onze partij. Hij was een waardig en voornaam voorzitter, degelijk zoals het programma dat hij mee uitdraagt. In het voorzittersdebat was hij de enige die correct tussenkwam zonder te onderbreken of te kwetsen. De anderen, van wat ik noem "de moslimpartijen", deden niets dan insinueren en schelden op mekaar zij het in omfloerste termen.

Bedankt Bruno om de partij in moeilijke jaren geleid te hebben!

Rob

*****

Islamisering van België

Beste Ray en collegas,
De belangrijkste ontwikkeling van de recente gemeenteraadsverkiezingen is misschien wel de verkiezing van een gemeenteraadslid van de lijst "ISLAM" in Anderlecht, en een ander in Sint Jans Molenbeek. De voorzitter van de lijst is ene AHROUCH Redouane, waarvan een ongeveer 20 minuten durend interview beschikbaar is wanneer u hem googelt: de man klinkt vrij gematigd, maar op zijn faecesbook pagina staat hij dus wél afgebeeld met achter hem een rosse haatbaard, enfin soit, waar dient taqqiya anders voor, nietwaar. Vermits de moslimpopulatie in zowel Anderlecht als Sint Jans Molenbeek procentueel zeer hoog ligt, zou dit bij de volgende verkiezingen, in 2018, wel eens voor hoogst onaangename verrassingen kunnen zorgen. Het onvolprezen vlad Tepes blog bericht overigens over de gemeenteraadsverkiezingen. http://vladtepesblog.com/?p=54497

Fred

*****

Termont

Als je als Termont naar het islamitische Turkijë reist en daar een hoop lulkoek uitkraamt, om hier in Gent met de stemmen van de allochtonen de verkiezingen te kunnen winnen , zou men beter de mond houden over stemmen uit het verleden. Vroeger noemde men zo iemand een collaborateur.

Wes Hardin.

*****

Op naar 2014

Met inachtneming van strikte scheiding tussen kerken en staat :  in plaats van AVV-VVK wortd het nu : VvV VvV : Vrijheid voor Vlaanderen , Vlaanderen voor de Vlamingen 

m.vr.gr.Bokilo

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Termont hoort stemmen uit het verleden

 

Termont vergelijkt stijl en retoriek De Wever met extreem-rechts

 In een interview met VPRO in Nederland zegt de
Gentse burgemeester Daniël Termont (sp.a) dat de stijl van De Wever en
de inhoud van zijn taal "veel trekjes heeft van uiterst rechts".
Over bepaalde passages van de overwinningsspeech spreekt Termont over
"een taal die ik in de jaren dertig hoorde en waar ik bang voor ben".
 
Burgemeester Termont is geboren in het jaar 1953 ...

Jan de Moor


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Links betekent nog steeds niet veel in Vlaanderen.

 

Ziezo. Het Feest van de Democratie is voorbij.  U heeft uw zeg gehad, u werd daar trouwens goed op voorbereid via de media die het Feest van de Democratie gebruiken om a) hun belabberde oplages omhoog te krikken b) hun eigen linkse redacties met keurige volzinnen en argumenten al dan niet van de pot gerukt, op u los laten.

Nu is het aan de politiek : uw dag is voorbij.  De dames en heren politici hoeven niet langer de schijn op te houden. Hun glimlachende charmes zijn verdwenen. Nu is het de beurt aan de intriganten, arrangeurs, wraaknemers, potentaten, goochelaars en hier en daar een sporadische idealist. De brave coiffeur van Staden wordt burgemeester en   populaire burgervaders worden voetje gelicht in Kortrijk, in Kruibeke, potverdorie zelfs in Sint-Jans Molenbeek verdwijnt de Groot-Moefti.

Maar één ding blijft overeind : de kaarten werden verdeeld door de kiezer. Laten we daar van uitgaan, los van onze grote bezwaren tegen de elektronische stemming. 

Is het niet verheugend dat niettegenstaande de massale manipulatiepogingen door de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep, de kwakzalversmethodes van figuren als Lex Sukkelaar & C°,  de linkerzijde in Vlaanderen fikse opdoffers heeft gekregen ?  Het fameuze gezond verstand van de Vlaming bestààt, het is alert en het laat zich niet inpakken door reclamejongens (of meisjes) die de politiek en zichzelf verkopen als een pak pampers.  Het mooiste voorbeeld vinden we in Antwerpen, waar de koele arrogantie van een zogenaamde linkse burgemeester afgestraft werd met hem te vervangen door een zo mogelijk nog arroganter  heerschap.  Het blijft hoe dan ook een grote verdienste van de Antwerpse kiezers dat zij met een nadrukkelijke meerderheid eindelijk de socialisten uit de burgemeesterszetel hebben gelicht. Die historische daad werd verricht door de kiezer  zonder daar andere gevolgtrekkingen aan vast te knopen. Links werd aan de deur gezet. Punt en uit.  De inname van het stadhuis door de Nv-A, waar links huiverige en tranerige verhalen over ophangt in De Morgen, is even onelegant dan het domme filmpje van Van Peel die De Wever hardhandig de toegang weigerde : oog om oog, tand om tand.

In gans Vlaanderen is de aanhang van links een bescheiden verhaaltje.  Ook al doen de media flink hun best om Gent en Hasselt zo vaak in de schijnwerpers te brengen alsof die twee provinciehoofdsteden representatief zouden zijn voor gans Vlaanderen. Laten we per provincie de cijfers van spa-a en groen samentellen , dan blijkt links als volgt te scoren :

Antwerpen : 22% - Limburg : 20% - Oost-Vlaanderen : 22% - Vlaams-Brabant : 22% - West-Vlaanderen : 23%. Wat wil zeggen dat iets minder dan 80% van de bevolking niet links stemt. Punt en uit.

En laten we ook eens kijken hoe het zit met de aanhang van Nv-A + VB in de provincies : 

Antwerpen : 47% - Limburg : 35% - Oost-Vlaanderen : 35% - Vlaams-Brabant : 33% - West-Vlaanderen : 33% .

Onze conclusie is en blijft al jaren dezelfde : laat u geen bloempjes op de mouw spelden, links is véél kleiner dan de protserige aandacht die er aan geschonken wordt en de Vlaamse Republikeinse gedachte is meer dan ooit in opmars. Ook al heeft de sterkhouder van deze idee een opdoffer gekregen. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Mijnheer De Wever is burgemeester, maar hij denkt van zichzelf dat hij keizer is. Wij hebben hem aan het werk gezien gedurende 500 dagen : het is iemand die het erg moeilijk heeft dat andere mensen er andere ideeën op nahouden dan hijzelf. Als Mijnheer De Wever wil onderhandelen dat hij dan met zichzelf wat onderhandelt.

Olivier Deleuze bij de RTBF

Deleuze is de verdraagzame Ecologist die tijdens een VRT-uitzending weigerde aan een tafel plaats te nemen met de gewezen VRT-journalist Reddy de Mey die een VB-lid is. Het zijn rakkers zoals Deleuze die met hun hautaine Brusselse arrogantie de splitsing van het land naderbij brengen. Goed zo, Olivier.  Voor wanneer de ontmaskering van De Wever als kleinzoon van een VNV-er ? Krijg maar rustig de kleretyfus, je collega Isabelle Durant is verpleegster, zij kan je helpen. 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe de BBC Churchill’s toespraken tegen appeasement censureerde

 

 

Dit is een belangrijke geschiedenisles voor iedereen die denkt dat staatsmedia op een bepaalde manier informatief kunnen zijn of dat politiek correcte censuur pas onlangs is begonnen.

Hij werd uiteindelijk in 1934 uitgenodigd voor een gesprek (voor de radio) en maakte van de gelegenheid gebruik om te waarschuwen voor het gevaar van het negeren van de Duitse herbewapening. Die uitzending toonde de impact die Churchill zou hebben gehad in het waarschuwen van het land tegen appeasement. Het mocht niet zo zijn. Dit was zijn laatste radio-optreden over het onderwerp voor het uitbreken van de oorlog.

Churchill beklaagde zich bij een jonge BBC producent die hem opzocht op de dag nadat Chamberlain terugkeerde uit München. Een memo legde hun ontmoeting vast. Ze brachten uren door met het bespreken van de nazidreiging en "Churchill klaagde dat hij zeer slecht was behandeld … en dat hij altijd werd gemuilkorfd door de BBC". De producent heette Guy Burgess. De man die 's land's meest bekende verrader zou worden, probeerde de man die haar redder zou worden, gerust te stellen dat de BBC niet bevooroordeeld was.

Burgess bleek een top Sovjet-agent te zijn die uiteindelijk vluchtte naar Moskou. En de vervreemding van de BBC van Churchill hielp bij het openstellen van de televisiemarkt en marginaliseerde deomroep.

Enkele jaren eerder had Churchill een beslissing genomen die de televisie ten goede zou veranderen. Hij had besloten om het BBC-monopolie te breken dat zijn oude vijand John Reith zo belangrijk vond voor hun uitzendingen. Hij deed dit tegenover de hysterische waarschuwing van Reith dat de commerciële televisie net zo rampzalig voor Groot-Brittannië zou zijn als "hondenraces, pokken en pest". Inderdaad, die wilde overdrijving lijkt te hebben geholpen om Churchill's eerste twijfels te overwinnen. De grand old man verklaarde zijn verandering van mening aan zijn arts, Lord Moran: "Gedurende 11 jaar hielden ze me uit de ether. Ze verhinderden me het uiten van meningen die juist bleken te zijn. "Hun gedrag is tiranniek geweest "

http://frontpagemag.com/2012/dgreenfield/how-the-bbc-censored-churchills-speeches-against-appeasement/  

(dank Wes Hardin)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart, werk aan de winkel !

 

Tijdens de eerste acht maanden van dit jaar is op het grondgebied van Antwerpen het aantal woninginbraken met 7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2011. Dat maakte de Antwerpse politie maandagavond bekend. Ook het aantal diefstallen uit wagens steeg fors, met 17 procent. Vooral tijdens de zomerperiode zou er een opvallende piek zijn geweest.

De stijging van het aantal woninginbraken heeft volgens de politie vooral te maken met een opvallend hoog aantal inbraken in augustus in Antwerpen-Zuid: 44 in totaal. Meestal bleef het echter bij inbraakpogingen.

De politie neemt de problematiek wel ernstig en hield de voorbije maanden verschillende controleacties. Een duizendtal gezinnen kreeg bovendien technopreventief advies in verband met hun woning. Een volgende stap is volgens de politie het geven van voordrachten in ziekenhuizen, aan winkeliers, scholen en buren van slachtoffers.

Het aantal gewelddadige diefstallen bleef nagenoeg constant, met een lichte stijging van 0,2 procent tegenover 2011. Het aandeel van halskettingdiefstallen nam wel toe, aangezien daarvoor een stijging van 5 procent te noteren viel. Wat de handtasdiefstallen betreft, was er dan weer een daling van 6 procent.

Bron : GvA




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!