Angeltjes
18-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verstop uw geld, Di Rupo is op komst.

 

Het kernkabinet is woensdagnamiddag begonnen aan de jaarlijkse begrotingsoefening. Op basis van de cijfers van het Monitoringcomité is er 800 miljoen euro nodig om de begroting 2012 met een tekort van 2,8 % van het bbp af te sluiten.

Voor de begroting van 2013 moet de regering op zoek gaan naar 3,7 miljard om te kunnen sluiten met een tekort van 2,15% van het bpp. Dat verklaarde minister van Begroting Olivier Chastel (MR).

Om een idee te hebben wat deze simpele zinnetjes hierboven te betekenen hebben voor ons dagelijks leven, sommen we hierna enkele prijsverhogingen op die onze persoonlijke budgetten in 2012 extra bezwaren (bron: Nielsen Panel) :

Verzekeringen + 5.6 %
Brood + 7 %
Groenten + 11 %
Benzine +13 %
Pasta's  + 17 %
Gas + 20 %
Diesel + 20 %
Huisbrandolie + 21 %
Ziekenhuisbijdragen + 26 %


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vaagheid rond het woord confederalisme begint iedereen op de heupen te werken.

 

Wie dacht dat de voorzitter van de triomferende N-VA het achterste van zijn tong zou laten zien op de verkiezingsavond, kwam bedrogen uit. Het hem aangereikte spiekbriefje bevatte uiteraard de nodige peptalk. Maar de passage waarin Bart De Wever opriep om werk te maken van de confederale hervorming schept vooral verwarring. Voor alle duidelijkheid nog eens de letterlijke quote:

“…Vrienden, de Vlamingen hebben gekozen voor verandering. De kracht van verandering heeft het gehaald. En wij gaan door. Wij willen de Vlamingen op alle niveaus het bestuur geven dat zij wensen. Daarom doe ik een oproep aan Elio Di Rupo en de Franstalige politici. Neem uw verantwoordelijkheid en bereid samen met ons de confederale hervorming voor. Want uw belastingsregering zonder meerderheid in Vlaanderen wordt door de Vlamingen niet gesteund. Laat ons dus samenwerken aan een hervorming die Franstaligen én Vlamingen het bestuur geeft waar ze recht op hebben. Op die manier zullen we samen de basis leggen voor echte solidariteit in dit land en een weg zoeken uit de politieke en economische crisis.”

(Onze onderlijning)

“Een confederale hervorming”: het is duidelijk dat Bart De Wever hier doelt op een verbouwing van de Belgische staat (“in dit land”), en het is ook duidelijk waarom: zijn kiespubliek is in hoofdzaak niet separatistisch, maar wel centrumrechts, neoliberaal, tegen meer belastingen, en tegen de transfers naar het luie Wallonië en het arrogante Brussel.

De rest –de meer radicale Vlaamsgezinden, zeggen we maar de kiezers die van het VB richting N-VA trokken- moeten het doen met de vage idee dat er toch nog iets “meer” achter die hervorming steekt, namelijk een post-Belgische Deus ex Machina. Een boedelscheiding dus.

Ofwel kent De Wever de exacte betekenis van het woord “confederalisme” niet, ofwel speelt hij opzettelijk met de dubbelzinnigheid, om zijn electoraat niet te verdelen.

Maar daar loopt het semantisch fout. Verschillende commentatoren hebben de term “confederalisme” ondertussen al op scherp gezet, onlangs nog Filip Reyntjens in De Standaard van vandaag, 17 oktober. Een confederatie is volgens het woordenboek (het mijne toch) een “regeling tussen onafhankelijke staten, die door middel van een verdrag beslissen om een aantal zaken te regelen”. Er is dus eerst onafhankelijkheid, en dan pas een confederatie. In die logica kan men dan nog de vraag stellen, of die interstatelijke samenwerking met Wallonië moet gebeuren, en bijvoorbeeld niet met Nederland.

Maar dat soort confederatie-tussen-staten was duidelijk niét aan de orde in De Wevers overwinningsspeech. Ofwel kent hij de exacte betekenis van het woord niet, ofwel speelt hij opzettelijk met de dubbelzinnigheid, om zijn electoraat niet te verdelen. Kies zelf wat het meest waarschijnlijk is, in het geval van een intelligent tacticus als Bart De Wever.

Ondertussen wordt de kluit wel een beetje belazerd, en moet men zich de vraag stellen hoe lang een partij nog kan drijven op twee elkaar tegensprekende woordenboeken.

“V-nederlaag”

In dat opzicht wint de opinie veld dat men bij de N-VA vooral tijd wil kopen, met het oog op de zogenaamde “moeder van alle verkiezingen” in 2014. Op dat moment zou de partij dan definitief “incontournable” worden en een systeemrevisie afdwingen. Inderdaad: een revisie, geen ontmanteling. Een hervorming, geen revolutie. Maar zowel de politicologen Bart Maddens op deredactie.be en Stefaan Walgrave in De Standaard, als Filip Van Laenen op deze webstek, hebben de rekensom gemaakt en kwamen tot de vaststelling dat zelfs die bescheiden piste twijfelachtig is qua slaagkans.

Afgezien van het feit dat De Wever in alle toonaarden blijft verkondigen dat hij met het Vlaams Belang niets te maken wil hebben, tonen de recente lokale verkiezingen een duidelijke achteruitgang van de twee V-partijen samen. Van Laenen komt, vergelijkend met 2012, uit op een teruggang van 44,5% naar 37,4%, dus ruim zeven procent (die helemaal naar de… CD&V zou gaan, jawel). Het is een tactische evidentie dat de traditionele partijen die V-minderheid gaan uitspelen en zich simpelweg op de democratie beroepen.

Het wegdeemsteren van een gespleten V-meerderheid, die een minderheid wordt, is een droomscenario voor CD&V, Open-VLD en SP.A.

Bart Maddens spreekt zelfs van een “Kroniek van een aangekondigde nederlaag”: de N-VA zal winnen in 2014, maar zal ook met die overwinning niets kopen, behalve wat ééndagsroem, en in een feitelijk cordon belanden. Waarna de traditionele, “staatsdragende” partijen het werk rustig kunnen afmaken, en wachten tot de N-VA-stoofpot uitsuddert: met die caractériels valt toch niets aan te vangen, ze zijn niet in staat tot besturen,- waar hebben we dat eerder gehoord.

Schort er van alles aan de communicatiestijl van het Vlaams Belang (een oprechte bezorgdheid die zelfs Tom Lenaerts in De Kruitfabriek uitte), dan is de achteruitgang van de V-kracht helemaal op het conto van de N-VA te schrijven. Zij hebben alles gezet op een neoliberaal, zelfs poujadistisch discours, en het onafhankelijkheidsthema zoveel mogelijk gemeden om het interne spagaat toe te dekken.

En tegelijk hebben ze het Vlaams Belang verder geïsoleerd, waardoor ook het Vlaams-nationalisme als geheel inboette aan geloofwaardigheid, en versplinterd overkwam. Nergens, maar dan ook nergens, kwam het in de voorbije verkiezingen tot een NV-A/VB-kartel. En nergens zien we iets dat lijkt op een bestuurscoalitie tussen beiden, ook al is het bijvoorbeeld in Antwerpen mathematisch mogelijk.

Zo leidt een winnende N-VA de nederlaag in voor Vlaanderen. De zelfverklaarde “democratische variant van het nationalisme” zal het grote momentum mislopen, en effectief als een reus-op-lemen-voeten in elkaar zakken. De Wetstraat zal haar wetten stellen, het Vlaams Parlement is en blijft een kleutertuin. Een onafhankelijkheidsreferendum is dan helemaal niet meer aan de orde.

Het wegdeemsteren van een gespleten V-meerderheid, die een minderheid wordt, is dan ook een droomscenario voor CD&V, Open-VLD en SP.A. De ironie van de geschiedenis zal zijn, dat Bart De Wever met zijn partij zoetjesaan in een fluwelen cordon terecht komt, iets wat al zo’n anderhalf jaar geleden op deze webstek werd voorspeld. Ik verwoordde het toen zo:

“…Zo zal de N-VA het ultieme etiket krijgen dat ze steeds weer tracht te ontlopen maar tegelijk uitlokt: dat van de politieke irrelevantie. De kern van de zaak is, dat een partij die zich tegen het Belgische systeem keert, in de Wetstraat niets te zoeken heeft. De these dat men de instellingen van binnenuit zal hervormen is een dwaling (ook niet van buitenuit trouwens), omdat elke niet-traditionele, niet-“staatsdragende” partij vroeg of laat wordt afgestoten. Dat zit in de genen van het Belgisch bestel, en daar valt niets aan te veranderen.”

De Vlaamse beweging heeft dus geen reden tot feestvieren na 14 oktober. En de Vlaams-republikeinse activisten nog minder. Na 2014 kunnen twee politieke formaties elkaar bespieden, elk vanuit hun “cordon”. Eén keer raden wie dan heel hard lacht.

De foute Catalaanse vergelijking

Ook opgemerkt dat er op het overwinningsfeestje van de N-VA, die zondagavond van 14 oktober, geen leeuwenvlag te bespeuren viel? En dat er, in plaats van de Vlaamse leeuw, een godverdomse plaat van Sam Sparro (“Happiness”) door de zaal dreunde?

Bij dit soort evenementen wordt inzake regie niets aan het toeval overgelaten (behalve dan dat de plaat iets te lang bleef hangen): allicht wilden de N-VA-strategen, de vorige militante feestroes van 2010 indachtig, dit keer de Franstalige media niet brusqueren,- het mocht vooral niet ogen als een radicaal-nationalistische manifestatie.

Terwijl men in Catalonië de vraag naar vlaggen niet kan bijhouden, zie je er bij ons nauwelijks nog een uithangen op 11 juli.

Maar wellicht was dit ook een signaal naar de kiezer zelf: wees niet ongerust, u hebt niét gestemd voor een separatistische partij. Vanuit marketingstandpunt goed bekeken. Maar evenzeer een consequentie van een gemis aan radicaliteit binnen de Vlaamse publieke opinie. In dat opzicht mist de vergelijking met Catalonië elke grond. Ik zie hier nog niet zo direct een miljoen mensen op straat komen om de onafhankelijkheid te eisen. De modale Vlaming is niet geïnteresseerd in volwaardige, staatkundige autonomie. Hooguit gaat het om een vorm van centenflamingantisme.

Terwijl men in Catalonië de vraag naar vlaggen niet kan bijhouden, zie je er bij ons nauwelijks nog een uithangen op 11 juli. Over onze intellectuelen en de culturele elite zal ik maar zwijgen. De Catalaanse natie (en wellicht ook de Schotse) zal binnen Europa al lang een feit zijn, wanneer er bij ons nog altijd over staatshervormingen en confederalisme wordt geouwehoerd, met altijd maar weer grendels, belangenconflicten en tutti quanti als in de weg liggende verkeersdrempels.

Een V-partij staat dus voor de keuze: ofwel zich schikken in die trein-der-traagheid, ofwel voor politieke pionier spelen.  De N-VA heeft ervoor gekozen om de mainstream te volgen (zelf spreekt ze liever van “grondstroom”), het Vlaams Belang kiest voor het uitdragen van de radicaliteit en het republikeins perspectief. De neiging van de grootste om de kleinere te kannibaliseren, in plaats van als complementair te zien, is, zoals de cijfers bewijzen, suïcidaal.

Johan Sanctorum

http://vlaamserepubliek.wordpress.com/2012/10/17/zet-verdomme-die-plaat-af/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathilde oewil keuningin oeweurden

 

Prinses Mathilde heeft een gratis cursus gevolgd aan de universiteit van Yale in "jong leiderschap". Zij was reeds voordien geslaagd in een cursus "blijvend glimlachen".  Een andere spcialiteit van Mathilde is het verzamelen van hoeden, waar zij echter nog lang niet het niveau haalt van de Nederlandse Beatrix. Er is nog veel oewerk aan de oewinkel. Oewat ons betreft, mag Mathilde opkrassen en hopelijk mag zij keuningin oeworden van de Oewallonie.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag mijnheer Dewinter, Dag mijnheer De Wever

 

 

In het raam van de coalitie-onderhandelingen ontving Bart de Wever gisteren de afgevaardigden van Vlaams Belang, Groen en PvdA. Deze laatsten deelden ondubbelzinnig mede dat zij voor de oppositie kozen. Groen wil het BAM-tracé van tafel vegen en de hoofddoeken opnieuw toelaten bij het openbaar bestuur voor functies die in contact komen met de bevolking.

Vlaams Belang bood zijn bescheiden maar niet onbelangrijke gedoogsteun aan. Morgen komen de afgevaardigden van de Stadspartij een woordje placeren, of is het enkel luisteren ?

Wij brengen nog even de Antwerpse uitslag in herinnering. Voor de 55 raadszetels is een rekenkundige meerderheid van 28 mandaten voldoende om een college te vormen. Uiteraard is deze meerderheid veel te krap om de stap te wagen : politici zijn soms waaghalzen maar hopelijk geen kamikazes zoals voormalig burgemeester Bob Cools de stap waagde om het VB uit te schakelen en met 1 raadslid op overschot zijn college in de minderheid maneuvreerde.

 Bovendien moet de politieke leiding van de stad  een toekomstig en dagelijks beleid uitstippelen dat streeft naar haalbare doelstellingen en dat niet om de haverklap gehinderd wordt door syndicale en partijpolitieke acties.  Deze stad was decennialang in handen van de socialisten die rijkelijk gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheden om kameraden te benoemen, zeker in de hoogste functies. Sedert de anti-VB colleges spelen er ook enkele liberale en katholieke vriendjes mee.  De kwalijke gevolgen van deze benoemingspolitiek zal nog jaren doorwegen op het stedelijk beleid. Verandering is niet direct voor morgen te verwachten. Zelfs niet voor de eerstkomende zes jaren.

Nv-A : 23 zetels
Spa-CD&V : 17 zetels
VB : 5 zetels
Groen : 4 zetels
PvdA : 4 zetels
OpenVLD : 2 zetels

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De weireld volgens Senior : the day after

 

De strijd is gestreden. De winnaars en de verliezers zijn gekend.

Het was zoals gewoonlijk een tsunami van vreugde, verdriet, woede en tandengeknars. Akkoorden die op voorhand al tussen pot en pint gesmeed waren, werden op de valreep van de tafel geveegd omdat er nog iets lekkerders geserveerd werd.  Het gegeerde postje kan van de beste vrienden, de ruigste vijanden maken.

Buiten het spijtige dat de verwachte achteruitgang van het V.B. bewaarheid werd, heb ik toch genoten van de poco-totentrekkers die mekaar kloten aftrokken en oren aannaaiden à volonté. De ware aard van het beestje kwam boven als het er op aankomt erbij te zijn of de begeerde sjerp te bemachtigen.  Op dit vlak blijft alles bij het oude ... schelmenstreken en messteken in de rug bleven en blijven een vast ingridiënt na verkiezingen.

Na de live uitzending met het gejank van Patje die zijn speeltje kwijt was, was er ook de toorn van Bartje Somers die vernomen had dat Carolien Gennez zich niet geneerde om achter zijn rug te konkelfoezen met anderen om Bartje van de St-Romboutstoren een benji sprong  zonder parachute te laten ondernemen. Uiteraard ontkende miss Caroline deze aantijgingen met klem op dezelfde wijze zoals ze destijds ook ontkende dat ze Frank Vandenbroucke een loer had gedraaid. Liegen is niet alleen een eigenschap van mooie poppemiekes.

In Kortrijk was het de zegezekere koster van de tjevenclub die breedlachend orakelde dat het CVP bastion sinds 1862 in hun handen overeind bleef en hij, de wollige, had de aanval doorstaan. Tot Stef de dag nadien bij het onbijt van koffiekoeken en warme chocolademelk vernam dat zijn rivaal mister Q hem stiekem niet één maar twee poten had uitgedraaid en Stefaantje zijn sjaaltje mag inleveren.  Boem .. gedaan het CVP gekraai. Ook hier waren haat en wraakzucht duidelijk af te lezen op het smoeltje van de zwaar gekrenkte ex-burgervader. Hoogmoed komt voor de val.

In Gent zagen we een uitzinnige Termont van de linkse kerk die zijn zetel en zege nog versterkt zag. Geflankeerd door hitsige Freya die duidelijk zinnens was haar baas een tong te draaien van geluk, aanschouwden zij het victorie getier van hun onderdanen. Toppunt van wansmaak : Termont droeg zijn voorkeurstemmen op aan zijn overleden vader. Wat gaan we nog meemaken ?  De Gentse Roma's werden door de linkse ordetroepen deskundig en discreet op afstand gehouden om zakkenrollerij en overlast te vermijden,zeker wanneer de show live op de buis kwam.

Ook in Hasselt was er een leuke verrassing te beleven,want ondanks de nominatie van de kiezer om Ivo Belet zijn droom in vervulling te laten gaan, heeft deze laatste op tjeefse wijze de eer aan Hilde Claes gelaten en mag het wicht verder wichelen en knoeien.  Aangezien Beletje aan het burgemeesterschap verzaakt,  zal hij narmaliter terugkeren naar de E.U. praatbarak. Wat Belet ertoe gebracht heeft om H.Claes verder te laten boeren is niet geweten. Misschien heeft zij stiekem zijngevoelige tjevensnaar beroerd ?  Wie weet ?

Mindere bekenden die het aan hun rekker hebben door verlies of "cordon" zijn Johan Sauwens die Frieda Brepoels ervan beschuldigt met een naaktshow de boel belazerd te hebben wat hem de sjerp koste. Frieda en een blootshow? ... I dont think so.

In Leuven mag Lowie Bullebak verder zijn rouwkost opdienen. De 74-jarige redbull wil er nog 6 jaar bijlappen tenzij hij te veel last krijgt van incontinentie.

In la capitale is de blijde afgang van Flup Moureaux een opgemerkte wijziging. De Marokkenfan kreeg het deksel van de tjaninnepot op zijn face en verdwijnt van het poco toneel. Hij kan zich nu ten volle bezighouden met zijn Fatima en zijn memoires.

Ook vele vliegenvangers kwamen en gingen. Zo was er in Antwerpen de fiere korpschef Baelemans die een werkzekere job ruilde voor een onzekere postje op het schoon verdiep. Samen met Mie Turtel zou dat geen probleem zijn. Helaas, het is "balen" voor Baelemans want zijn persoontje en partij zijn flink door de mangel gehaald en komen er nog dunner uit. Hopelijk kan Anne-mieke een jobke voor hem versieren in een of ander kabinet, al was het maar portier. Het kan verkeren hè joeng! Ook in Antwerpen raakte de rooie schepen van vuilnisbakken en overledenen, Lauwers niet opnieuw verkozen. En de naar de Nv-A overgelopen Marokkaan Slasi kan het ook schudden. Hij kan nu gaan proberen bij de Islampartij die van plan is, nu er in Brussel twee specimens verkozen zijn, een Antwerpse afdeling op te richten.

Eentje heeft wel geluk gehad en dat is Tinne Van den Brande. Deze roodrijdster en alcoholfan kon blijkbaar op clementie van de kiezer rekenen en werd verkozen in Mechelen. Zou zij ook ergens een naaktshow gegeven hebben om te meubelen te redden ?

Ziezo, de lijst is nog niet af maar ergens moet het stoppen hé. Nog veel plezier met het poco getier en tot ziens.

Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Balsem voor uw prangend geweten door Awoe Rimram
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Fatwa over de vraag of een moslim, die tijdens zijn vakantie in het buitenland trouwt, na afloop van de vakantie mag scheiden

Vraag:

“Tijdens de vakantieperiode trekken veel mensen naar het buitenland, trouwen daar en laten zich na afloop van hun vakantie weer scheiden.  Hoe wordt deze praktijk door de islam beoordeeld?”

Antwoord van zijne eminentie Dr. Sjeik Nasser Bin Sulaiman al-‘Omar:

“Een moslim mag om volgende redenen naar de landen van de goddelozen trekken:

-  om propaganda te voeren voor de islam (Da’wa)

-  omwille van een medische behandeling

-  om te studeren

-  om hulp te bieden.

Buiten deze vier redenen is het niet gewenst dat een moslim naar deze landen reist.  Sommige moslim geestelijken verbieden het zelfs.

Het sluiten van een huwelijk met het opzet zich nadien te laten scheiden gelijkt op het sluiten van een “genotshuwelijk” (een hoofdzakelijk door sjiïeten toegepaste praktijk van een tijdelijk huwelijk, waarvoor de vrouw betaald wordt.  Soennieten staan afwijzend tegenover een tijdelijk of een genotshuwelijk). 

Daarom mag een man niet op deze wijze handelen.  Dat is vanuit een islamitisch standpunt niet veroorloofd.

Maar, wanneer een moslim een dergelijk huwelijk wil aangaan om geen ontucht te moeten bedrijven, dan mag hij het wel doen.  Een moslim die met een vrouw huwt én van plan is haar achteraf te verstoten, mag dit slechts door middel van een normale trouwplechtigheid doen.  De vrouw mag op voorhand niets weten van zijn plannen.  Hij mag het haar op geen enkele manier vooraf vertellen, noch rechtuit, noch indirect of door middel van een trouwcontract.”

Awoe Rimram, de Zjeik-van-het-Kiel


17-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 oktober 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De puddingproef bis

De verkiezingsoverwinning van het Vlaams Blok in 1991 werd bekend als Zwarte Zondag door de verliezende partijen, die weigerden aan de democratisch verkozenen ook maar de geringste bestuursverantwoordelijkheid toe te kennen.

Diezelfde traditionele partijen vissen al sinds meer dan twintig jaar in een kiezersvijver, die alsmaar kleiner wordt. Want welke traditioneel christelijk geïnspireerde kiezer laat zich nog verleiden door een partij die de abortus- en euthanasiewet sedertdien mee goedkeurde ?Want welke traditioneel linkse kiezer heeft er zelf niet gewerkt en jarenlang het beste van zichzelf gegeven bij General Motors, of in één van die andere 3117 gefailleerde handelszaken in het Antwerpse, om van het aantal geoutsourcete, maar daarom niet minder verdwenen ondernemingsafdelingen in diezelfde laatste 4 jaar, maar verder te zwijgen ? Want welke traditioneel rechtse kiezer vindt het buitengewoon bekwaam en vindingrijk dat een inwijkelinge (in Antwerpen, nota bene) zich nu opwerpt als een ware Boadicea, na eerst zelf het vreemdelingenstemrecht te hebben ingevoerd ? (Toegegeven, het uiterlijk van heldhaftige dragonder heeft ze mee…) Als bovendien iemand als ex-premier Jean-Luc Dehaene doodleuk beweert dat hij voor hetzelfde “geld” - waarmee hij waarschijnlijk zijn diverse aandelenopties bedoelt - even goed socialist had kunnen zijn in plaats van christendemocraat, is het voor iedereen overduidelijk dat de traditionele partijen perfect inwisselbaar zijn wat betreft hun onbestaand programma, hun wanbeleid en hun gebrek aan visie en inhoud op alle bestuursniveaus.

Het is de verdienste van Bart De Wever geweest afgelopen zondag, om in de vijver te gaan vissen van de rechtgeaarde Vlamingen. Met succes. Het Vlaams Blok, nu Vlaams Belang, kon men in 1991 nog uitsluiten van bestuursverantwoordelijkheid. De N-VA in 2012 niet meer.De keuze om terug een stem te geven aan de “lepralijders” zoals hijzelf ons liefkozend noemde tijdens het voorzittersdebat op televisie - een term die de andere partijvoorzitters ofwel niet begrepen ofwel niet wilden begrijpen - heeft hem alvast geen windeieren opgeleverd.

Ik zie het hem de traditionele partijen in 2014 trouwens ook niet nadoen, op dit ogenblik. Maar de puddingproef (zie voor definitie daarvan ongeveer een jaar geleden) blijft natuurlijk: “Wat brengt het verdomme allemaal op voor Vlaanderen, beste Bart?”

bertie

*****

mijn sjat, het sjaap

het sjaap staat in de wij, het sjaap is blei, het sjaap valt in de sloot, het sjaap is doot.

Joos

*****

Testes sunt delendam

Ik ga in strakke lijnen akkoord met Pieter Coutereel. De werkelijkheid zal de schijn ontmaskeren als zijnde vals!

De feitelijke betekenis van het Vlaams Belang blijft een rots in de branding. De waarheid behoudt altijd haar rechten.  Politiek correct kwijlde inderdaad al over een grote coalitie in A’pen, terwijl de definitieve uitslagen nog niet eens bekend waren! Wat een laf, slijmerig islamofiel en fascistisch standpunt. Als De Wever een monsterverbond met politiek correct links zou aandurven wordt zijn partij in 2014 in heel Vlaanderen door de kiezers gegarandeerd verpulverd. Welke snul tekent zijn eigen politiek doodsvonnis ?

Een gedeeltelijke terugkeer van het electoraat naar het Vlaams belang is overigens sowieso erg logisch en bovendien zeer waarschijnlijk. En als de partij van De Wever nu nog zou weigeren in heel Vlaanderen coalities te vormen met het Vlaams Belang zal de overwinning van zijn partij in 2012 in 2014 een Pyrrusoverwinning gebleken te zijn. Zo eenvoudig is dat!Ken uw vrienden en trek uw vijanden een kloot af. Di Puppo doet dat ook! In het latijn, testes spoliae sunt delendam sed amici carendam! Als u beter geschoold bent in een dode taal wees dan uitgedaagd!

Lucky9

*****

Een gouden toekomst

ach,petrikske kan nog steeds met een bepaalde partijgenoot een tragi-komisch duo vormen:"De Emo-Bleiters"

mvg - Victor L.

*****

O dierbaar belgië

Lotti, zet die ploat af, idioot!

Gina

*****

Is er nog een toekomst voor het Vlaams Belang?

Na de opdoffer die de partij op 14 oktober 2012 moest incasseren, zullen de leiders vanzelfsprekend een ernstig gewetensonderzoek uitvoeren en zeer diep nadenken over de remedies die de partij weer op de sporen kunnen krijgen.

Ik heb ook diep nagedacht en hoewel het mij niet toekomt raad te geven aan het partijbestuur, wil ik jullie toch mijn overwegingen niet onthouden. Ze bevatten zeker niets nieuws voor de meeste Angeltjeslezers. Ik heb deze tekst geschreven vóór ik op de radio hoorde dat er veranderingen op til zijn.

1. Het cordon sanitaire

Dat ligt aan de basis van alles. Er heerst een mening ‘Een stem voor het Vlaams Belang is een verloren stem’.Er moet absoluut een middel gevonden worden om dat te doorbreken: van nul herbeginnen, lokaal opkomen onder andere namen of in kartel, … Daarom hoeven we nog geen ‘tafelspringers’, ‘arrivisten’, ‘mandaatwellustelingen’ of ’regeergeilen’ te worden.Wie belust is op een burgemeester- of een schepenambt, zal zeker niet bij Vlaams Belang aansluiten.Zo was er een onvolledige lijst in 14 West-Vlaamse gemeenten. Dat heeft ook tot gevolg dat de partij niet de sterkste kandidaten heeft. Veel burgers wensen niet geassocieerd te worden met het Vlaams Belang omdat ze vrezen verketterd te worden. Ze hebben er wel sympathie voor en in de cafés en aan de koffietafels wordt het programma van de partij verheerlijkt. Schijnbaar veranderen ze van mening in het stemhokje.

2. Negatieve houding van de linkse pers

De concurrentie van N-VA en van LDD, in mindere mate, is zwaar. Beide partijen worden door de pers verwend omdat ze stemmen afnemen van het Vlaams Belang. Aangezien ze niets willen te maken hebben met onze partij, moet gekozen worden voor hardnekkiger toenaderingspogingen of sterk bestrijden.

3. Voorzitter met uitstraling

De partij heeft al beslist om de verkiezing van de voorzitter te vervroegen . Dat zou volgens mij bij voorkeur een jong lid van de generatie van Decroo, Beke, Tobback en Van Besien moeten zijn. Een niet-Antwerpenaar zou niet misstaan om aan te tonen dat de wereld van Vlaams Belang niet uitsluitend rond Antwerpen draait.

4. De partij is niet of onvoldoende verankerd in gans Vlaanderen. Er waren in West-Vlaanderen 12 gemeenten waar het Vlaams Belang zelfs geen lijst indiende.De leiding van de partij ging totnogtoe steeds uit van Antwerpen. Het is weliswaar de grootste Vlaamse stad en de kopstukken zijn er woonachtig. Ze hebben ook steeds monsterscores laten optekenen en de toon aangegeven in de media. Dewinter en Annemans zijn van goudwaarde voor de partij. Verleden zondag hebben ze het echter ook niet meer waar kunnen maken in Antwerpen. Het is dus tijd dat valabele kandidaten uit andere provincies wat meer zeggenschap krijgen. Waarom zijn, bijvoorbeeld, de congressen en familiedagen altijd in Antwerpen?

5. Houding tegenover allochtonen/ moslims

Het kiezerskorps omvat een massa allochtonen/ moslims, helaas steeds meer. Daaronder vindt men veel goed geïntegreerde, intellectuele en welopgevoede mensen. Het Vlaams Belang benadrukt dat onvoldoende en richt zijn verwijten en afkeer te weinig tegen de grote massa die niet tot die categorieën behoren. Daardoor wordt de visvijver voor de partij natuurlijk steeds kleiner. De partij moet een harde koers blijven varen inzake immigratie, maar moet ook beseffen dat sommige fouten uit het verleden onomkeerbaar geworden zijn.

6. Het programma van de partij

Dat wordt niet duidelijk genoeg uiteengezet. Natuurlijk moet de harde houding inzake veiligheid en criminaliteit gehandhaafd blijven, maar wat met al die andere belangrijke sectoren: mobiliteit, financiën, economie, buitenlandse handel. handel, pensioenen. Waarvoor staat het Vlaams Belang eigenlijk juist ? De communicatie moet absoluut beter.

7. De taal van de partij

Vaak stoot de taal van de aanhangers van het Vlaams Belang tegen de borst van de tegenstanders, zodat een gesprek moeilijk, ja soms onmogelijk wordt. Een taalzuivering zou ik gepast vinden zodat ook de tegenstander respect kan hebben voor de partij, zelfs al lopen de meningen fel uiteen.

8. De interne ruzies

De meningsverschillen met Frank Vanhecke, Bruno Stevenheydens, Karim Van Overmeire, Gerda Van Steenbergen, woordvoerder Van Den Troost, … toevallig allemaal niet-Antwerpenaars (denk ik), hebben de partij geen goed gedaan. Zelfs al hadden die geen gelijk toen ze uit de partij traden, dan zullen ze toch ook wel wat waarheden verkondigd hebben. De kopstukken mogen daar niet minachtend over doen en zeker hun vertrek niet beschouwen als ‘een zuivering’ van de partij.

9. Wat kritischer, alstublieft!

De grote schaar lezers van ‘Angeltjes’, waartoe ik al langere tijd behoor, blijven trouw aan hun overtuiging en ik hoop dat ze daarin zullen volharden.Ik vind nochtans dat ze wat kritischer zouden mogen zijn. Tegenover tegenstanders doen ze wat nodig is, maar tegenover de leiding van de partij zijn ze vaak te toegeeflijk.

Mats.

*****

Moslimburgemeester

De burgemeester staat aan het hoofd van de gemeentelijke administratie en is meestal voorzitter van de gemeenteraad (sinds 2007 kan in Vlaanderen een gemeenteraad zijn eigen voorzitter kiezen) en het college van burgemeester en schepenen. Daarnaast staat hij ook aan het hoofd van de lokale politie op bestuurlijk vlak of zetelt hij in de politieraad indien het lokale politiekorps verschillende gemeenten bedient. Hij moet ervoor zorgen dat de wetten en de besluiten van hogere overheden uitgevoerd worden. (Wiki)

Na het afgrijzen ben ik benieuwd wanneer de klantgerichte “sociale” dienstverlening, de mars door de instellingen en de zuiveringen beginnen. Islam is geen ideologie zei U? waarom verwijzen de media dan naar zijn zogezegde religieuze achtergrond? Bij andere kandidaten is dat nergens gemeld, mag dat overigens wel? En wat is de boodschap? Nog even wachten tot de hogere overheden ook moslim zijn, om dan hun besluiten goed te keuren? 

Stradi

*****

VB Ieper

Inderdaad het VB is niet afgeschreven in Ieper! Al verloren we 2 zetels, we zijn strijdvaardiger dan ooit! Ik zal mijn rol als fractieleidster met volle overgave opnemen en meer dan ooit de luis in de pels zijn. Ten aanzien van 2006 is mijn persoonlijke score beter en dat is voor mij de motivatie om me te blijven inzetten voor mijn eigen volk eerst. Bedankt aan iedereen voor het vertrouwen én voor de morele steun na de tegenvallende partijscore.

Nancy Six

****

Filip Dewinter

Filip Dewinter heeft woord gehouden, en zet een stap terug om een eventuele coalitie niet in de weg te staan.

Bart Dewever heeft hierbij geen reden meer, om het cordon in stand te houden, en de Morels hun wens is bij deze ingewilligd. Het is verstandig en eerbiedig van Filip even te bezinnen, alle grote sterren doen dat trouwens.

In de politieke poppenstoet, was onze Filip toch wel het kleurrijkste figuur, en speciaal voor mijn buurt, de Seefhoek in Antwerpen,  is hij geslaagd waar alle anderen gefaald hebben. Maar een verloren strijd, is geen verloren oorlog.

Heel genegen voor Dewinter. Gina

*****

Filip Dewinter zet stap opzij

Met lede ogen zag ik de woorden verschijnen : Filip Dewinter zet stap opzij ... enige minuten was ik door gods hand geslagen zoals ze dat hier zeggen.

Ik ben het er niet mee eens al kan ik er na enige tijd nagedacht te hebben de strategie er wel in terugvinden. Geen lijsttrekker meer ,maar hij zal wel in de partij blijven. Zolang we maar de vlaams, radicaal, rechts en nationalistische toer op blijven gaan, blijven ik en zeer velen ook trouw op post.

Dewinter is een man naar mijn hart want hij is van het principe zo klinkt het zo botst het. Al wat hij zei de voorbije jaren en waar de tegenstander geen oren naar had door allerhande drogredenen komt nu uit : arm Vlaanderen!  We zullen Dewinter nog nodig hebben en hij is een zeer goede spreker, een man met gedegen kennis van allerhande zaken.

Voor mij mag Bart Laeremans voorzitter worden ,verjonging oke maar aub weer geen verruiming want daar begon heel de zever in de eerste plaats mee! We kunnen na het cordon en de interne vete dat missen!

Politiek is een smerig spel, het is spijtig genoeg niet degene die gelijk heeft die met de bloemen gaat lopen.

Gaby Depauw.

*****

Onafhanklikheid.

Geachte Redactie,

Daar is EEN woord wat die afgelope week vele kere deur die Internasionale Media herhaal is, en dit is ONAFHANKLIKHEID.

Ek wil 'n versoek rig aan almal wat direk en indirek betrokke is - soos politici, joernaliste, en alle vryheidsoekendes - om hierdie onderwerp aan die gang te hou, en nie toelaat dat dit afkoel en vergete raak nie. Vandaag en gister op BVNTV is daar goeie dekking gegee aan Catalonië wat binne 2 jaar onafhanklik wil word; Skotland wat binne 2 jaar onafhanklik wil word; Vlaanderen wat "so gou as moontlik" onafhanklik wil word; maar oor die Boerevolk en die Afrikanervolk in Suid-Afrika, wat ook al eeue lank om vryheid stry, word daar niks gesê nie.

Ek wil aan alle betrokkenes vra om die Afrikaanssprekende blankes in Suid-Afrika in dieselfde asem te noem wanneer daar oor Catalonië, Vlaanderen en Skotland gepraat word. Die Afrikanervolk is by UNPO (Unrepresented Nations and People's Organisation) geregistreer, maar ons hoor heel weinig oor ENIGE verwikkelinge daar.

Soms wonder ek of ons naam nie maar net simbolies op die lys geplaas is, maar dat die Afrikanervolk vir alle praktiese doeleindes gladnie bestaan nie. Mnr Philip Claes en sy kollegas kan dit gerus oorweeg om 'n briefhoof te ontwerp waarop genoemde 4 lande en bevolkingsgroepe prominent uitgebeeld word, sodat lesers gedurig daaraan herinner kan word dat daar 4 volke (die Skotte, Vlaminge, Catalane en Boere-Afrikaners) in die wereld is wat om onafhanklikheid veg.

Peter Murray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Nv-A in een cordon ? Realiteit is helemaal anders
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 De traditionele partijen zijn maar al te gretig om met de Nv-A een bestuursakkoord te sluiten .De nieuwe tsjeven besturen in vele gemeenten mee in de provincie Antwerpen.

In Aartselaar is de vorige bestuursploeg van Open VLD en de plaatselijke partij NAP van tafel geveegd. Winnaar N-VA gaat er nu besturen met het kartel SP.A-Groen, dat pas vierde eindigde. Sophie De Wit wordt burgemeester. 

In Beerse kiest de N-VA voor Beerse Plus en niet voor CD&V. 

In Duffel heeft de N-VA de grootste partij, CD&V, buitenspel gezet en een akkoord gesloten met SP.A-Groen. 

In Geel heeft de N-VA een meerderheid gevormd met CD&V. Burgemeester wordt Vera Celis van de N-VA.   

In Lier wordt wellicht Frank Bogaerts van de N-VA burgemeester. De partij heeft een voorwaardelijk akkoord met Open VLD. Het akkoord is wel nog niet beklonken. 

In Mortsel hebben de N-VA, CD&V en de SP.A het op een akkoord gegooid. Groen-burgemeester Ingrid Pira verliest haar sjerp. 

In Niel hebben Open VLD en N-VA een bestuursakkoord bereikt. Tom De Vries (Open VLD) wordt burgemeester. Open VLD, goed voor 26,7 procent van de stemmen, levert naast de burgemeesterssjerp ook nog een schepen en de OCMW-voorzitter. De N-VA, die 23,3 procent haalde, krijgt drie schepenen en de voorzitter van de gemeenteraad.   

In Putte gaat de grootste partij, CD&V, met de derde partij, N-VA, in zee. De lijst van burgemeester Peter Gijsbrechts verhuist dus naar de oppositie. 

In Rijkevorsel hebben de N-VA, CD&V en SNR een coalitie gevormd tegen huidig burgemeester Gust Van Mierop (Gemeentebelang & VLD). 

In Rumst blijven N-VA en CD&V samen besturen. Elk van beide partijen krijgt 3 jaar het burgemeesterschap toegewezen. De gelukkigen zijn huidig schepen Wendy Weckhuysen (CD&V) en N-VA-lijsttrekker Geert Antonio en dus niet huidig CD&V-burgemeester Eddy Huyghe, die nochtans lijsttrekker was bij zijn partij.

In Schilde is Open-VLD burgemeester Yolande Avondroodt na 2 legislaturen burgemeester af. De N-VA en CD&V hebben er een voorlopig akkoord gesloten. Dat wordt nu verder uitgewerkt. N-VA-lijsttrekker Dirk Bauwens zou de burgemeester worden. 

In Sint-Katelijne-Waver lijkt het erop dat CD&V, dat nu aan de macht is, verdwijnt uit de coalitie. Winnaar N-VA wil liever samenwerken met de partij Samen Anders, zegt N-VA-lijsttrekker Kristof Sels. 

In Turnhout gaat de N-VA met CD&V en de SP.A in zee. Erwin Brentjens (N-VA) is de nieuwe burgemeester. 

In Westerlo heeft CD&V een akkoord met de N-VA kunnen sluiten. Guy Van Hirtum (CD&V) blijft de burgemeester. Herman Wijnants (N-VA), manager van voetbalclub Westerlo, wordt eerste schepen. CD&V is al 24 jaar aan de macht, voor het eerst zonder een absolute meerderheid.

Dries P.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frieda heeft zich moeten uitkleden om burgemeester te worden

 

 

Johan Sauwens, ex VU nu CD&V en nog even burgemeester van Bilzen over zijn ex VU-partijgenote en nu Nv-A in een bitter moment, omdat hij zijn zetel mag afstaan :  *Frieda heeft zich moeten uitkleden om burgemeester te worden*

(Studio Rony)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is voorbij

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filip Dewinter bij Pauw & Witteman 16.10.2012

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Pallieterke en Ieper
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Soms slaat de bijbel van de Vlaamse Beweging, 't Pallieterke,  er ook wel eens naast. 

In zijn uitgave die vandaag verschijnt wordt ons kond gedaan dat in Ieper de CD&V de volstrekte meerderheid behoudt met 52,7 % en dat Vlaams Belang, met de ijverige Nancy Six, uit de raad verdwijnt.

Volgens onze informatie op vlaanderenkiest.be behaalt VB 2078 stemmen (8,7%) en is Nancy Six verkozen met 746 voorkeurstemmen samen mey Patsy Durnez.

Het is niet alleen bij Angeltjes, dat de bal soms naast het doel verdwijnt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schotland op weg naar onafhankelijkheid ?

 

 

 

Gisteren werd in Edinburgh de overeenkomst getekend tussen de Britse en de Schotse eerste-ministers dat de start betekent voor het referendum dat de Schotten binnen twee jaar zullen beantwoorden over hun mogelijke onafhankelijkheid.

In het raam van de politiek-correcte verhulling van vervelende waarheden, werd hierover in de Vlaamse media vanzelfsprekend niet gerept. O wee, als Ali Baba in Sint-Jans Molenbeek tegen een lantaarnpaal loopt, wordt er een captatiewagen gestuurd en staat Jozef de Witte krijtbleek te protesteren bij de nieuwe burgemeester.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De eerste allochtone burgemeester in het land B

 

Emir Kir wordt vanaf 1 december de nieuwe burgemeester van Sint-Joost. Hij moet wel ontslag nemen als Brussels staatssecretaris. Daarmee is hij de eerste burgemeester van allochtone origine in het Brusselse Gewest. Aftredend burgemeester Jean Demannez krijgt naar eigen zeggen een verkiesbare plaats op de PS-lijst bij de gewestverkiezingen. 

 De interne PS-twist tussen uittredend burgemeester Jean Demannez en stemmenkanon Emir Kir is uitgedraaid in het voordeel van Emir Kir. Hij is de nieuwe burgemeester van Sint-Joost.

Toch is het scenario niet helemaal verlopen zoals hij zelf in gedachte had. Hij wou dat Jean Demmannez zijn stoel warm hield tot juni 2014, de datum van de gewestverkiezingen. Intussen wou hij aanblijven als Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw en Openbare Netheid.

Demannez wou dat niet. Hij wou enkel als volwaardig burgemeester aantreden.

Bemiddelingsvergaderingen

Er kwamen dinsdag twee bemiddelingsvergaderingen van Rudi Vervoort, PS-voorzitter in het Brusselse Gewest, aan te pas om de zaak uit te klaren. Vervoort heeft Kir gedwongen om te kiezen tussen beide mandaten. Kir heeft gekozen voor zijn gemeente.

Intussen hebben alle verkozenen van de Lijst van de Burgemeester - met uitzondering van Jean Demannez - en 4 verkozenen van de CDH-lijst de kandidatuursbrief van Kir ondertekend.

De gemeentelijke politieke carrière van Jean Demannez, dertien jaar burgemeester en schepen sinds 1977, lijkt daarmee uitgeteld. De zwaar ontgoochelde Demannez omschreef Kir dinsdagavond als "een leugenaar", daarmee verwijzend naar het akkoord dat beide heren na bemiddeling van Rudi Vervoort anderhalf jaar geleden hadden getekend. Dat bepaalde dat Demannez tot juni 2014 volwaardig burgemeester zou worden.   

Demannez kandidaat bij gewestverkiezingen
Maar strateeg en overlever Demannez zegt aan brusselnieuws.be dat Rudi Vervoort hem een verkiesbare plaats heeft beloofd op de PS-lijst bij de gewestverkiezingen. In tussentijd zou hij allicht ook andere activiteiten op gewestniveau kunnen ontplooien, alleen is niet duidelijk dewelke.

Demannez zegt "tot op het einde correct te zijn gebleven met de PS". "De oppositie heeft me voorgsteld een alternatieve meerderheid te vormen, maar daar ben ik niet op ingegaan."

Demannez waarschuwt
"Ik hoop dat Emir Kir burgemeester zal zijn van alle inwoners van Sint-Joost-ten-Node en niet enkel van de Turkse gemeenschap. Ikzelf ben erin geslaagd om de gemeenschappen, waarvan de Turkse en de Marokkaanse de grootse zijn, vreedzaam te laten samenleven. In Sint-Joost heeft amper 18 procent van de bevolking een Belgische grootvader", aldus Demannez.

PS op zoek naar nieuwe staatssecretaris
Intussen mag de PS op zoek naar een vervanger voor staatssecretaris Emir Kir. Nieuwe zorgen dus voor Rudi Vervoort.

http://www.brusselnieuws.be/artikel/emir-kir-nieuwe-burgemeester-van-sint-joost

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Helmut Lotti

Ik schaam me dood over deze oud-VNJ'er.

Ledy

*****

Lotti

Ik ken Lotti niet persoonlijk maar een 20-tal jaren geleden kende ik heel goed zijn vader. Hij was een hevige fan van het Vlaams Blok, ik ging met hem gaan plakken en we deden toen gans de provincie Oost-Vlaanderen, en dit zeker een 4-tal verkiezingen lang.

Een paar weken voor een zangfeest in Antwerpen leende ik mijn Volga stationwagen en ik kreeg hem terug met hakenkruisen en allerhande slogans tegen het Vlaams Blok, hij gaf als uitleg links crapuul die de affiches van het Vlaams Blok hadden gezien en uit haat de auto hadden besmeurd. Later kwam het uit, hij had het zelf gedaan.

Van hem wist ik ook dat toen nog Lotti Vlaams gezind was, en in zijn jeugd lid was van het VNJ, maar ja het is helaas niet de enige flamingant die zwicht voor het geld of voor de gunst van het koningshuis.

Roger Catrysse

*****

Hoe verder ?

Geachte Heer Ray ,vrienden en lezers.
Als voorstander en sympathisant van het VB , maar ook als onafhankelijk observator kan men bepaalde waarheden niet uit de weg gaan .

Wat het VB thans overkomt is spijtig genoeg een regelrechte implosie die zowel externe als interne oorzaken omvat. Mijns inziens zijn vooral de externe oorzaken van die aard dat een politieke aktie op het niveau van de partij daaromtrent slechts een beperkt effect kan hebben .

Analyseren we dat meer in het bijzonder .

Het is evident dat we sinds 2008 met een nooit geziene economische, financiële en Europese crisis af te rekenen hebben waarvan de oplossing nog niet in het verschiet ligt . Daarbij komen alle onzekerheden op planetair gebied zoals de situatie in het Midden-Oosten en het daaraan gekoppeld terroristisch gevaar dat zelfs nucleair dreigt te worden . En uiteindelijk de ongeremde immigratie die onze traditionele waarden ,sociale zekerheid en werkgelegenheid op de helling zet .

Dit alles heeft als gevolg dat heel onze maatschappij met een existentieel angst- en onzekerheidsgevoel te maken krijgt . Niet alleen vreest men voor zijn job , zijn pensioen , zijn zuur opgebouwd vermogen , zijn huis , maar zelfs voor zijn leven . Deze redenering kan overtrokken lijken , maar de aangestipte problemen zijn reeël in Europa aanwezig en leven zonder enige twijfel in het onderbewustzijn van ieder van ons .

In deze situatie grijpt men zoals in het verleden dikwijls gebeurde naar het geloof , de mystiek en naar een leiderschap dat richtinggevend is en waar men zich hoopt aan op te trekken . Van daar het succes van al dan niet charismatische figuren die hun volk willen leiden .

Dit verschijnsel zette zich vorige zondag zonder enige twijfel door in de stembus . In die zin was het persoonlijk angstgevoel zo sterk dat men zich bij voorkeur richtte naar de partij waarvan men dacht dat zij er op korte termijn iets kon aan doen omdat ze niet belemmerd werd door een cordon sanitaire . Dit hield echter noodzakelijkerwijze niet in dat de kiezer afkerig stond van de problemen en de oplossingen aangereikt door het VB . Toch wou men de zekerheid hebben dat de gerezen bekommernissen eindelijk ernstig zouden genomen worden . Vermits BDW deze zekerheid terecht of ten onrechte poogde aan te reiken trad er een massale leegloop op bij het VB die we kennen en betreuren .

 Door in zijn betoog op een immanent gevaar in te gaan en het gevoel te geven dat de VB-stemmen , door links als minderwaardig beschouwd , wel betekenis hebben was hij in staat de vroegere VB-kiezers te zijnen gunste te mobiliseren, nu ze volgens hem de zekerheid gingen krijgen dat hun verzuchtingen ernstig genomen zouden worden . In werkelijkheid is dit slechts schijn want de overgenomen VB-standpunten zijn een zwakke weerspiegeling van de oorspronkelijke . Bovendien blijft BDW een echte vijand van het VB . Wierp hij immers Bruno Valkeniers op het jongste televisiedebat van de partijvoorzitters niet toe dat het VB moest verdwijnen omdat het factueel geen betekenis meer heeft  ?

Wat betreft de interne oorzaken van de achteruitgang springt zonder twijfel naar voren dat wanneer men zich niet meer gedraagt als eendrachtige partijsoldaten wat het solide kenmerk van het Vaams Blok in het verleden was en men zich laat verleiden tot georganiseerde perslekken en persoonlijke sentimenten op het voorplan plaatst men in de katastrofe belandt , wat ook geschied is .

Daarom ware het goed na het vertrek van Bruno Valkeniers die we dankbaar zijn en blijven voor het leiden van het VB in moeilijke tijden , de kans aan dames zoals Anke Vandermeersch en Barbara Pas te geven . Zij combineren vrouwelijke charme met een grote bekwaamheid en gedrevenheid . Naast hen dienen oude getrouwen zoals FDW en Gerolf Annemans nog een grote rol te blijven spelen .

In afwachting dat " Magere Bart "zonder twijfel zijn eerste nederlagen zal leiden en door het belgicistisch establishment zal afgewezen worden , moeten we klaar staan met dit personeel om opnieuw de eerste gids van Vlaanderen te zijn.

Pieter Coutereel

*****

V.B bij Bart.

Als mestkever zou ik toch effe een vlieg willen zijn om dit constructief maar zeer kort gesprek eens aan te horen.

BDDG (France)

*****

Tip

In vele gemeenten worden de N-VA ers van de bestuursmeerderheid gehouden. De jongens en meisjes van de N-VA snappen dat niet goed, ik zou zeggen welkom in het cordon dat jullie mee in stand helpen houden.

En als tip geef ik graag mee dat jullie nog altijd een " constuctieve oppositie " kunnen voeren, kwestie van " verandering ".

Walter

*****

Die reël, of die uitsondering op die reël?

Gisteraand val ek mismoedig op my bed en sê aan my vrou:"Ek het werklikwaar nie gedink die Vlaminge kan so onnosel wees nie!""O," sê my vrou, "ek het dan gedink jy is so versot op die Vlaminge. Het jy nou van gedagte verander?"

Ek moes toe eers aan haar verduidelik dat ek nog steeds 'n hoë dunk van my Vlaamse vriende het, maar dat ek nou na die kieserspubliek in België verwys. Ek en my vrou se verbintenis met België en met ons vriende in Vlaandere strek oor meer dan 10 jaar. Ons was in 2003 en in 2006 op besoek aan België, en ek probeer om elke dag na die nuus op VRT te kyk, en ek korrespondeer met 'n hele aantal vriende in daardie land.

Nadat ek Flip Dewinter se boek "Antwerpen Troef" gelees het, het ek sommer trots op hom gevoel, en vir my is die beleid van Vlaams Belang feitlik 100% in my smaak. Dit is omdat ek so 'n groot respek vir die Vlaminge ontwikkel het, dat die verkiesingsuitslag vir my so 'n groot skok en teleurstelling was.

Ek is verheug dat Antwerpen, na soveel jare, nie meer ROOI (rood) is nie, maar dat Bart de Wever vir Patrick Janssen vervang het. Dit sou egter beter gewees het as Flip Dewinter die baas van Antwerpen kon wees.

Gelukkig is nie alle Vlaminge idiote nie, slegs diegene wat op ROOD gestem het (ha,ha,ha!).

Peter Murray

*****

Termont hoort stemmen uit het verleden

Ik krijg 't schijt als ik Termont bezig hoor.

Frans N.

NvdR Angeltjes : dan is dat de laatste tijd zeer veel voorgekomen, beste Frans. Beterschap yoegewenst.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islamitische zuiveringen: Honderdduizenden christenen verdreven of op de vlucht

 

Egyptische moslimgroeperingen dreigen alle christenen uit te roeien als ze zich niet bekeren tot de islam- NAVO creëerde islamitisch Kalifaat in Bosnië - EU trekt 26,5 miljard uit om immigratie en integratie te bevorderen.

 

 

Sinds de NAVO oorlog tegen Servië werden er tientallen moskeeën in de Bosnische hoofdstad gebouwd, maar stonden de autoriteiten niet toe dat er ook maar één christelijke kerk bij kwam.

De realiteit in een groot aantal islamitische landen is, hoe politiek incorrect deze ook is, onmogelijk te ontkennen: bijna overal waar moslims in de meerderheid zijn of een grotere bevolkingsgroep zijn geworden beginnen ze een haat-, laster- en -zodra ze zich sterk genoeg wanen- uiteindelijk ook een uitroeiingscampagne tegen alles wat niet-moslim is. Vooral christenen zijn hiervan massaal het slachtoffer. Desondanks wordt de islam in het Westen nog steeds als een 'vreedzame' en 'tolerante' religie afgeschilderd. (1)
Radicale moslims nemen in snel tempo grote delen van Afrika en Azië over. De Westerse media berichten hier -weliswaar summier- over, maar 'vergeten' altijd te melden dat deze moslims zich vooral richten op christenen. In Mali moesten om die reden 200.000 christenen op de vlucht slaan. In Irak, dat met miljarden Westers belastinggeld werd 'bevrijd' van dictator Saddam Hussein, zijn radicale moslims met behulp van de Amerikanen aan de macht gekomen. Zij maken letterlijk jacht op de nog overgebleven Irakese christenen (2). Alleen al in Mosul, de op één na grootste stad in Irak, werd sinds 2003 twee derde van de 75.000 christenen verdreven.

Egyptische moslims willen christenen uitroeien

Waar je ook komt in de moslimwereld, het is overal hetzelfde beeld. In Pakistan werden christelijke verpleegsters die weigerden de islamitische ramadan te vieren vergiftigd (5). In Egypte zijn Koptische christenen, toch al zwaar gediscrimineerd, na de machtsovername door de Moslim Broederschap hun leven niet meer zeker. Moslimgroepen doen zelfs openlijke oproepen tot het uitmoorden van alle christenen in het land als ze weigeren zich te bekeren tot de islam (3). Inmiddels is het de moslims gelukt om alle in de Sinaï woestijn wonende christenen te verdrijven (4).

Saudi Arabië financiert radicalisering Bangladesh

In Bangladesh, waar 90% van de inwoners moslim is, is al vele jaren een vernietigingsoorlog tegen aanhangers van andere religies gaande. Christenen, hindoes en boeddhisten worden er keer op keer aangevallen en hun kerken en tempels worden in brand gestoken (6). Ondertussen laten zo'n 26.000 Bengaalse moslims zich opleiden tot zelfmoordterroristen (7). Zij worden financieel ondersteund door Saudi Arabië, dat dreigt alle Bengaalse gastarbeiders te deporteren als het land de Saudische Al-Rabita stichting verhindert om door te gaan met de etnische zuiveringen (8).

Bosnië: het islamitische Kalifaat opgerukt tot Europa

'Dat is allemaal ver weg,' zullen veel mensen denken. Maar vergis u niet: de ware islam is reeds tot binnen de grenzen van Europa opgerukt. Herinnert u zich nog de NAVO oorlog tegen het 'wrede' Servië, dat die 'arme moslims' in Bosnië Herzegovina zo zou onderdrukken? In de tweede helft van de jaren '90 stonden de Europese media dagelijks bol van de 'etnische zuiveringen' die de Serviërs zouden uitvoeren.

De NAVO bombardeerde vervolgens de christenen uit Bosnië en maakten daardoor inderdaad echte etnische zuiveringen mogelijk - alleen niet van moslims. In Sarajevo werden inmiddels tientallen moskeeën gebouwd maar stonden de autoriteiten niet toe dat er ook maar één christelijke kerk bijkwam. Tevens werden honderden genationaliseerde kerkgebouwen nooit teruggegeven aan de eigenaars. Na de islamitische machtsovername zijn al ruim 400.000 katholieken de vervolgingen in Bosnië ontvlucht. Ditzelfde Bosnië krijgt van EU president Van Rompuy echter het zicht op het lidmaatschap van de Europese Unie. (12)

Frankrijk moedigt moslimgetto's aan

En wat doen wij ondertussen in die Europese Unie? Wij blijven de poorten wijd openhouden voor deze zogenaamde 'religie van vrede'. De socialistische Franse president Hollande moedigt het oliestaatje Qatar aan om door te gaan met het storten van miljoenen voor islamistische jeugdprojecten in de vele honderden moslimgetto's die het land inmiddels 'rijk' is (9). In ruil daarvoor mogen de moslims hun eigen wetten in- en uitvoeren in de (ruim 700) Franse wijken waar ze inmiddels de meerderheid vormen. Qatar onderwijst deze moslims bovendien dat ze niet mogen integreren.

Jonge Franse moslims houden inmiddels optochten door de straten waarin ze openlijk oproepen tot de 'vernietiging van alle Joden'. De politie laat hen -op last van de politiek- begaan (10). 50% van alle gevangenen in Frankrijk is moslim, maar de radicalisering kan desondanks ongestraft blijven doorgaan, doodsbang als de Fransen zijn om uitgemaakt te worden voor racisten of nationalisten.

Duitse moslims: Islam geeft ons recht op geweld

In Duitsland is het al niet anders. Een 26 jarige moslim die met een mes een politieagent zwaar verwond had verklaarde tegenover de rechter dat de islam geweld voorschrijft en hij daarom alle recht had de agent aan te vallen. En nee, hij was niet een 'enkeling', zoals het politiek correcte establishment de Europese burger graag wil doen laten geloven. Samen met hem stonden nog zo'n 100 andere moslims terecht vanwege vergelijkbare gewelddadigheden. Ahmed S. vermoordde zelfs een 32 jarige vrouwelijke Duitse medewerker van een arbeidsbureau, enkel omdat hij zijn zin niet had gekregen (11).

Heinz Buschkowsky, sinds 2001 burgemeester van het door moslims beheerste Berlijnse stadsdeel Neukölln, publiceerde recent het spraakmakende boek 'Neukölln is overal'. Daarin levert Buschkowsky felle kritiek op het mislukte ruimhartige immigratie- en islambeleid van de landelijke politiek en schrijft hij dat moslims, Roma en immigranten veel te weinig respect tonen voor de Duitse bevolking, vrijwel niets doen om te integreren, enkel van de royale Duitse uitkeringen willen leven en de samenleving jaarlijks miljarden kosten, zonder dat Duitsland daar ook maar iets positiefs voor terugkrijgt. (14)
EU: € 26,5 miljard voor immigratie

Ondanks de financiële crisis in de eurozone trekt de EU maar liefst € 26,5 miljard uit om de immigratie en integratie te bevorderen (13). Kortom: met behulp van Brussel verspreidt het islamitische Kalifaat zich in steeds sneller tempo door heel Europa.

Xander

(1) KOPP
(2) Worthy News
(3) Raymond Ibrahim
(4) Nemsawy
(5) Church in Chains
(6) Reguee Resettlement Watch
(7) South Asia Analysis Group
(8) Human Rights Congress for Bangladesh Minorities


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedankt, Koen Meulenaere

 

Wij hebben jarenlang genoten van uw scherpe satirische pen. Wij hopen in de nabije toekomst u elders te mogen lezen, want wij volgen u en niet langer Knack. De wijzigingen laten zich nu reeds gevoelen. Het weekblad van Sus Verleyen wordt een bijlage bij De Morgen

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Patrick : vandaag verdriet, gisteren leugens

 

Herhaaldelijk heeft Antwerps burgemeester, Patrick Janssens, tijdens de verkiezingscampagne in allerlei televisie- en andere debatten beweerd dat de criminaliteit in Antwerpen voor wat betreft de korpsprioriteiten (woningdiefstallen, handtassendiefstallen en diefstallen uit auto’s) met uitzondering van de inbraken in woningen gedaald was. Uit cijfers van de Antwerpse politie die reeds bekend waren bij de burgemeester op 3 oktober jl. blijkt nu dat met uitzondering van de handtassendiefstallen alle korpsprioriteiten gestegen zijn voor wat betreft de eerste acht maanden van 2012 (januari tot september). De woninginbraken zijn voor de eerste acht maanden van 2012 gestegen met 7% in vergelijking met diezelfde periode in 2011. De diefstallen met geweld stegen met 0,5%, de diefstallen gewapenderhand stegen met 4% en de diefstallen uit auto’s stegen met maar liefst 17%. Alleen het aantal handtasroven daalde met 6%.
 
De cijfers werden gisteren – één dag na de gemeenteraadsverkiezingen – voorgesteld in de commissie veiligheid van de Antwerpse gemeenteraad. Het is duidelijk dat burgemeester Patrick Janssens de cijfers kende maar ze vakkundig heeft achtergehouden en doodgezwegen.

Bron : FDW


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 880)

 

Vandaag voel ik mee met onze burgemeester Walter Van Der Plaetsen van Wommelgem. Walter staat reeds een dozijn jaren aan het roer van onze gemeente en hij doet dat zeer behoorlijk. Hij is één van de weinige open vld'ers die nog steeds kan zeggen dat hij als grootste partij opnieuw uit de bus is gekomen. Maar Walter is het slachtoffer geworden van de smerige politieke spelletjes die soms worden gespeeld. Enkele jaren geleden verliet één van zijn schepenen, Koen Baert, zijn partij en zocht toen als wegloper toenadering tot het Vlaams Belang.
 
Enkele uren voor de reeds geplande persconferentie tijdens welke Filip Dewinter de overstap van Schepen Baert naar het Vlaams Belang zou aankondigen stelde Koen plots een ultimatum. Hij zou wel komen maar wou zekerheid krijgen om bij de volgende verkiezingen een parlementair mandaat in de wacht te kunnen slepen via een verkiesbare plaats. Dit kon niet, Filip wou niet toegeven en plots haakte Baert af. Later vervoegde hij dan de Gemeentebelangen. En het zijn nu diezelfde Gemeentebelangen die samen met NVA de grootste stemmentrekker en de grootste fractie uitsluiten. Walter is woedend en spreekt van bedrog en onrecht. Ik voel dit ook zo aan. Walter is niet de enige die triest is en zich gefopt voelt. Ook andere politiekers zoals Stefaan De Clercq in Kortrijk of de burgemeester van Kruibeke en vele anderen voelen zich bedrogen. Maar is dit nu voor die politiekers allemaal wel zo erg en krijgen ze geen koekje van eigen deeg?
 
Zes jaar geleden kwam mijn partij als tweede partij met 6 zetels uit de bus in Wommelgem. Samen met de 9 zetels van Walter hadden we een ruime meerderheid. Maar Walter liet weten dat hij verplicht was het "cordon" te volgen en ging met een kleinere partij in zee. Ook Stefaan en al die andere politiekers hebben gedurende jaren geen probleem gehad om het ondermocratische en verfoeilijke cordon te steunen en in ere te houden. Nooit hebben ze de pijn gevoeld van de duizenden Vlaams Belangers die ze ten onrechte overal hebben uitgesloten. Nooit hebben ze één minuut stilgestaan bij hun onfaire houding.
 
Daarom kan ik hun huidige pijn wel begrijpen maar ik lig er niet van wakker. Feitelijk oogsten ze nu reeds een klein deel van al het onrecht dat ze zelf gedurende jaren hebben gezaaid.
 
Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever


16-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen : VB bij Bart

 

In het kader van de Antwerpse coalitiebesprekingen heeft Bart De Wever ook het Vlaams Belang gecontacteerd. Een Vlaams Belang-delegatie bestaande uit Filip Dewinter, Anke Van dermeersch en Jan Penris heeft morgen (woensdag 17 oktober) om 11u30 een afspraak met Bart De Wever in het Antwerpse stadhuis.

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!