Angeltjes
28-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagconcert - Vioolconcerto Max Bruch

 

 

Akiko Suwanai speelt Viol Concerto op.26 van Max Bruch Eliahu Inbal dirigeert het Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai.

Max Bruch (Keulen, 6 januari 1838 – Berlijn, 2 oktober 1920) was een Duits componist. In 1858 bracht hij zijn operette Scherz, List und Rache, naar een tekst van Goethe, in Keulen voor het eerste ten gehore. Hij verbleef twee jaar in München en daarna werkte hij van 1865 tot 1867 als dirigent in Koblenz. In deze tijd componeerde hij het beroemde Concert voor viool en orkest in g, opus 26. Het is een heel romantisch stuk en bijna alle beroemde violisten hebben dit inmiddels wel op hun repertoire staan.

Bruch genoot een grote populariteit en hij verkreeg drie eredoctoraten. Hij componeerde ook Kol Nidrei, een reeks variaties voor cello en orkest naar een Joods gebed. Bruch schreef behalve het eerdergenoemde concert nog twee vioolconcerten, een Schotse Rapsodie voor viool en orkest, een romance voor altviool en orkest, drie symfonieën en een groot aantal koorwerken, zoals de koorballade Schön Ellen. Dit behoorde in de negentiende eeuw tot de meest uitgevoerde koormuziek. 

Bruchs werken getuigen van een gevoel voor unieke melodieën en een nadruk op traditionele compositiestructuren. Onmiskenbaar is de hoge waardering die hij had voor het werk van zijn vriend Johannes Brahms en van Felix Mendelssohn Bartholdy. Tot zijn grote teleurstelling bleef hij in de schaduw van de oppermachtige Brahms staan, met wie hij zijn hele leven lang vergeleken werd. Daarbij koesterde Bruch een levendige interesse voor Duitse volksliederen. Reeds tijdens zijn leven tekende zich af, wat nu realiteit is: het algemene beeld van de componist Bruch beperkt zich tot zijn eerste vioolconcert; een feit dat Bruch verbitterd maakte. De oorzaken van deze relatieve onverschilligheid voor zijn werken zijn divers: Bruch was een conservatieve componist, die rond de eeuwwisseling een anachronisme werd – hij verdedigde zijn artistieke visie als de enige juiste. Met heftige uitvallen leverde hij kritiek op Richard Strauss en Max Reger. Tijdens het nationaalsocialisme werd hij vanwege zijn Kol Nidrei als Jood beschouwd, verdween hij uit de programmaboekjes en werden zijn werken in de Duitstalige gebieden geheel vergeten. De misdaden van de nazi's richten zich niet enkel tegen de mensheid maar troffen in hun arrogante bruutheid ook vele artiesten wier werken als ontaard (entartet) verboden werd. 

Bron : Wikipedia


27-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierenvriend Jan Fabre verantwoordt zich

 

Kill the bastard !


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie 27 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dierenbeulen in het Antwerpse stadhuis

Je denkt dat je in een beschaafde wereld leeft en dan lees je wat er in het Antwerps stadhuis is gebeurd. Het onverdoofd slachten is blijkbaar nog niet erg genoeg, nu zijn er creaturen die poezen naar beneden gooien voor hun plezier en in de naam van kunst. Hoe is het in 's hemelsnaam mogelijk? Hoe kan je het martelen van dieren kunst noemen? Het zijn wel bijzonder verdorven geesten die zoiets doen.
Dit is onbegrijpelijk, onmenselijk, onaanvaardbaar. Zij die toelating hebben gegeven, zij die deze misdaden begaan hebben en zij die het gesteund hebben zijn geen haar beter dan beulen en horen niet thuis is een beschaafde samenleving. Het zijn misdadigers en psychopaten en verdienen zware straffen. Ik wens hen dezelfde helse pijnen toe die zij aan diertjes die zich niet kunnen verweren hebben toegebracht. Opsluiten die ganse bende!

Foxy

*****

Te braaf zijn is dom.

Inderdaad de Katholieken zijn erg dom ! Wreed en barbaars zijn de Allah aanhangers. Het is de hoogste tijd voor kritiek op die film , in diezelfde mate bij moslims , wanneer zij zich gekwetst voelen. Het woordje racist en verdraagzaamheid heeft zijn oorspronkelijke betekenis verloren. Inplaats van de linkerkaak te bieden als op de rechter geslagen wordt , is hard terugslagen de boodschap. In bepaalde gevallen zijn begrippen , uit het evangelie geplukt , zoals naastenliefde en dergelijke zoethoudertjes een beetje achterhaald . Katholieken zien de wereld , zoals hij zou moeten zijn maar spijtig genoeg is dat geen realiteit. De kerk moet een duidelijk standpunt innemen en scherpe kritiek laten horen , al het nodige doen om de opmars van Allah te doen stoppen. Ieder zijn geloof , zijn mening met wederzijds respect , meer moet dat niet zijn om de wereld leefbaar te maken. Diegene die zich zwak tonen ,zijn altijd de dupe en zondenbok geweest sedert het onstaan van het mensdom. De Paus , hoofd van die brave maar domme katholieken moet zijn spierballen laten rollen of het wordt overleven inplaats van leven!

René

*****

Puzzelkwartiertje

Ik zou ook puzzelen want ik ben dit media geile Ford gedoe beu. Een familielid verloor haar werk in de Horeca wegens sluiting van de zaak. Aantal personeelsleden : 2. Geen 77.000 Euro minimum ontslagvergoeding. Geen brugpensioen. Geen tussenkomst van het Europees wangedrocht. Niks, nada, nothing alleen de dop maar na enkele weken is de VDAB daar voor haar met verplichte opleiding en stage, anders dop kwijt.

Ja, zij moet ook haar huis afbetalen, haar zoon heeft kanker en is werkonbekwaam. Misschien heeft zij één iets tegen zich: ze is hier geboren, komt niet uit de Maroc of Albanië enz. nee, ze heeft hier jaren gewerkt, bijgedragen aan de sociale zekerheid, geld uitgegeven maw consument geweest. Dus, puzzel maar door, het ontspant want als hartpatiënte kan ik naar dit Ford Genk gedoe niet meer luisteren of ik "ontplof".

Lilith

*****

Jan de klootzak

Geachte heer Ray.
Bedankt voor je biografie over deze nep kutkunsternaar.Ik was er zelf even niet goed van toen ik de bewegende beelden van zijn misselijkmakende kunstwerk op internet en op de buis zag. O wat had ik die vorte smeerlap op dat eigenste moment ook graag in mijn buurt gezien.Gelukkig voor hem was het niet zo,want ik had van hem ook een kunstwerk gemaakt. Fabre met afgerukt hoofd en een hoop stront in de plaats...prachtig kunstwerk! Niet te koop maar wel te ruilen voor drie pakken toiletpapier.

mvg - Senior

*****

Wat die Fabre betreft.

Een ziekelijke profiteur die heel snel geïnterneerd moet worden.Het was vroeger al niets met die idioot, het is heden niets met die waanzinnige idioot en het  zal nooit iets worden met die idioot.

Mensen die wreedheden verheffen tot kunst zijn levensgevaarlijke figuren. Aan de ene kant zit een bende tafelschuimers onverdoofde schapen te kelen omdat een of andere idioot ze dat in het kopje geprent heeft en aan de andere kant zit een subsidievreter met levende katten te smijten, kan het nog waanzinniger ?

Een voorstel: zouden wij eens met die waanzinnige idioot gaan smijten? Niet op een trampoline maar boven op het dak van een of ander gebouw, zou hij dan nog met zijn smoelwerk die barbaarsheid goedpraten ? Alles verwijderen in Vlaanderen waarop de naam van die waanzinnige idioot voorkomt, dat hij gaat werken voor de kost.

Jean

*****

Eric Tack

Ik vond de hele hypocriete komedie rond de sluiting van Ford Genk in de diverse parlementen inclusief krokodillentranen véél beschamender dan het optreden van Erik Tack.Dezelfde politieke smoelentrekkers horen we niet wanneer door pestbelastingen, pestwetjes en -reglementen en rabiate controles KMO's failliet gaan (zie blog Freddy Van Gaever en LVB) met als resultaat werknemers op straat zonder giga-vergoeding of gelul over brugpensioen.Ik ga volledig akkoord met professor Blancpain (Terzake 26/10/2012) dat mits begeleiding, een soepeler beleid van vakbonden en overheid, en natiuurlijk de wil van de werknemers zelf, 80 tot 90 % procent binnen het jaar terug aan het werk is. Onder misschien wat minder briljante voorwaarden, ja , en wat dan nog?M.a.w., ze moeten geholpen worden, maar zonder op hun achterste te zitten wachten op cheques van alle kanten of belachelijke pseudo-oplossingen zoals brugpensioen op 50, wat uiteindelijk door de rest van de bevolking moet betaald worden. Stoppen met janken en handelen.

Rob

*****

De “State of the Press”

'Dit land is het gewoon niet meer waard om te ondernemen' is de laatste zin van Elveebee in zijn laatste pijnlijk accurate analyse. 

Sta met toe dit uit te breiden tot het veel gemakkelijker lezen van dag- en weekbladen. Weinigen kunnen zich een objectief idee vormen over de realiteit waarbij noodzakelijkerwijze rekening moet gehouden worden met de context van wat er gebeurt en geschreven wordt.  Want met wat er verzwegen en verborgen wordt gehouden kan niemand rekening houden, en de indoctrinerende methode waarop de feitelijke waarde van het nieuws wordt gemanipuleerd vormt een tweede vaak even onoverkoombare hindernis voor iedereen die belangstelling heeft voor de feitelijke en objectieve waarheid.

Nog geen vier dagen nadat bekend werd dat de Belgische en Vlaamse overheid er in geslaagd is middels een slaafs francofiel wanbeleid in 1 enkele klap maar liefst 10,000 banen van Limburg naar Spanje te versassen, slaagt het dagblad De Standaard er op zijn voorpagina in als hoofdartikel in zijn weekendeditie een artikel aan te af te drukken dat binnen in vervolgd wordt met liefst drie volle pagina's tekst die als titel draagt: “Massaal gesjoemel met Poolse arbeiders”.

Nu is natuurlijk elk sociaal en fiscaal gesjoemel te veroordelen, inclusief de activiteiten van koppelbazen die al in 1973 welig tieren doch waar de sociale inspectie in Hasselt nooit efficiënt en proactief tegen optrad en waartegen het parket in Hasselt nog minder vervolgingen instelde. Uitgerekend nu mag op de frontpagina vakbond ACV fulmineren tegen een koppelbaas die langdurig met rust werd gelaten maar, waarvan plots uitgerekend nù bij voorbaat en zonder tegenspraak het proces gemaakt wordt in de pers. De juiste context is natuurlijk dat alle zogenaamd representatieve vakbonden en dus inclusief het ACV alsook alle federale regeringen de laatste vier decennia niets anders hebben gedaan dan deze koppelbaas. Weliswaar zonder niet eerst vooraf alle mogelijke gaatjes in de sociale en fiscale wetgeving voor zichzelf en niemand anders te hebben laten dichten, maar objectief en feitelijk hetzelfde. De vakbonden ten voordele van al hun bevoorrechte militanten en délégués, en de Belgische staat ten voordele van de onvoorstelbaar grote massa islamitische immigranten, al dan niet illegaal geïmporteerd of legaal genaturaliseerd die onze werkloosheidskassen, ziekenkassen invaliditeits- en pensioenfondsen voortijdig en tot op de graat op soupeerden.

Meer nog, het hoofdartikel heeft uiteraard als enige bedoeling de woede en de frustratie van de Vlaamse burgers, van alle arbeiders- en bediendegezinnen in en rond Ford Genk af te leiden naar en in verhouding gezien werkelijk dagdagelijks in verhouding onbenullig “fait divers”! De boodschap naar de lezer/kiezer toe is duidelijk: maak u razend kwaad op één enkele sjoemelende Limburger maar veeg de systematische reeks van decennia aanhoudende misdaden die op een miljard-voudige schaal gepleegd werden door de Federale regering en de vakbonden onder het tapijt, en geef de Vlaamse regering voor haar kennelijke onbekwaamheid de absolutie zonder te biechten. De “main stream” media slaan alle records.

****

Het dagblad “De Tijd” bericht in de bijlage aan haar weekendeditie over de strubbelingen aan de top van Roularta, de uitgeverij van het weekblad Knack. De generatiewissel in het bestuur zou verantwoordelijk zijn voor alle moeilijkheden van de laatste maanden. Dat kan wel zijn, en wie ben ik om daarover te oordelen. Merkwaardig detail hetwelk ik reeds met zekerheid vermoedde werd evenwel ook vermeld. De koude eliminatie van Koen Meulenaere en hoofdredacteur Rik Van Cauwelaert wordt er toegeschreven aan ene Jos Grobben. Deze extreem linkse apparatsjik vulde voor enkele jaren (als vakbondsdélégué?) zijn arbeidstijd met het brutaal censureren van het Knack-forum en het simultaan publiceren onder een alias van zijn bolsjewistische en trotskistische resp. socialistische fantasmen.

Moet er nog zand zijn? De State of the Press stinks!

Lucky9

*****

Deborsu wordt tijdelijk van het scherm gehaald

Ik voel mij helemaal niet geroepen om Deborsu te verdedigen.Maar dat men hem " tijdelijk " van het scherm haalt doet mij vermoeden dat hij met zijn boek nagels met koppen heeft geslagen.

Walter

NvdR Angeltes : ik ben het boek aan het lezen (in schijfjes) - wellicht kom ik er op terug

*****

Luc van Balberghe

Hopelijk niet de laatste bijdrage van deze schitterende auteur.

Annie D.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Fabre : *de klootzak die een kunstenaar wilde zijn*

 

 
Er zijn momenten dat ik zo geraakt ben door nieuwsfeiten dat ik er niets kan over schrijven. De kattenmishandeling door Jan Fabre, in het Antwerpse stadhuis dan nog wel, is zo een feit. Woede en verdriet vechten om de voorrang in mijn gemoed. Even later word ik onvoorspelbaar hatelijk. Nu dus.
 
Ik ken Jan Fabre persoonlijk en ik ken ook veel van zijn werk.  Hij is van een kleine charlatan uit de Seefhoek uitgegroeid tot een Grote charlatan die de producten van zijn gestoorde geest  heeft weten te commercialiseren als "kunst".  Zelf doet hij nauwelijks wat, het zijn anderen die voor hem zijn waanzinnige ideeën uitwerken.  Daarvoor ontvangt hij subsidies en tegelijk treedt hij op als een commerçant die geld vraagt voor zijn producten.  Een zeer dubbelzinnige situatie. Ik weet niet of de Vlaamse Gemeenschap momenteel de VZW Helena Troubleyn nog steeds betoelaagt, maar tot voor een aantal jaren was dat het geval. Is er misschien een Vlaams parlementslid die ons daar iets wil over laten weten, na het puzzeluurtje ?
 
"De Macht der theaterlijke dwaasheden" was mijn eerste artistieke kennismaking met Fabre. In 1984, bijna 30 jaar geleden. Het was een totaalspektakel dat 8 uur duurde en dat een grote indruk naliet : teksten, theater, ballet, toeschouwers die heen en weer wandelden, een totale breuk met de klassieke podiumkunsten.  Een late uitloper van de theaterrevolutie in de Lage Landen met de Nederlandse Actie Tomaat of Actie Notenkraker.  De theaterlijke dwaasheden hebben verder nauwelijks invloed gehad op het Vlaamse theater. Fabre is in feite geen man die geïnteresseerd is in een bepaalde kunstvorm, hij is alleen bezig met zichzelf en zijn eigen wanen.  En als hij daar een flinke duit kan mee opstrijken, bekend en geroemd worden, is hij een tevreden man.  Zelfingenomen, dictatoriaal en zot van glorie.
 
In Laken heeft hij voor de vrouwelijke Eerste Ekster van het land een plafond "versierd" met kevers.  Hoeveel de grap gekost heeft, weten we niet. Maar het zal niet gering zijn.  De keuninklijke eksters van Laken hebben zich door Fabre op sleeptouw laten nemen en verkondigen graag de fabel dat hun keverplafond de vergelijking kan doorstaan met het plafond van de Sixtijnse Kapel door Michelangelo.  Het verhaal van de kleren van de keizer heeft nog niets aan actualiteit ingeboet.   In het Louvre heeft hij zich mogen uitleven met gefabriceerde "installaties" met als blikvanger een  meterslange worm met het hoofd van Fabre. Een lintworm die overal geld opslokt. 
 
 
De spiegelzaal in Laken : de groene panden (en luster) zijn met kevers bekleed
 
Ik heb Fabre persoonlijk gekend en meegemaakt in zijn zogenaamde blauwe Bicperiode.  Zijn obsessie was toen alles volhangen met stoffen die met blauwe Bic gekleurd werden. Deze gebicte textiel werd gebruikt om kostuums te maken voor de operatrilogie  rond Helena Troubleyn  (de naam van Fabres moeder).  Fabre speelde voortdurend de grote kunstenaar, zo kwam hij op mij over : hij sprak beschaafd Nederlands met een zware Antwerpse tongval.  Een erg gecrispeerd man, ontzettend moeilijk voor zijn medewerkers die met de daver op het lijf rondliepen als hij in de omgeving was. Als hij vriendelijk was, klonk hij paternalistisch, en als hij aan het werk was, schold hij iedereen verrot. Een verwend, egocentrisch, onredelijk kind met een moeder-fixatie.  Een van zijn actrices was Marleen Merckx, die intussen wereldberoemd is in Vlaanderen als Simonneke van Thuis. 
 
Fabre deed zogenaamd de choreografie maar hij werd bijgestaan door een échte choreografe.  Zo ook zijn operatrilogie, die werd naar hem genoemd, omdat hij teksten had geschreven (Das Glas im Kopf wird von Glas, nou, nou ...)  maar de muziek was van een Poolse componist die verder onvermeld blijft. Je moet het maar kunnen.
 
Op PR-vlak is Fabre een evenknie van sommige politici.  Zichzelf verkopen en bij de publieke opinie de indruk verwekken dat jij en je product één bent.
 
Er is ontzettend veel snobisme gemoeid met alles wat zich afspeelt in de wereld van de zogenaamde conceptuele en multidisciplinaire  kunst. Het is het uitgelezen terrein voor lefgozers, avonturiers, gestoorden, egotrippers en heel soms voor vernieuwers. 
 
Fabre solt al lang met dieren.  Als hij een getemde uil of een valk in een theaterzaal laat rondvliegen die steeds terugkeert naar zijn meester, is er niets aan de hand.  Fabre wil graag de toeschouwer verbazen.  Ik heb een van zijn producties in Brussel gezien, jaren geleden, waar een tiental katten op de scène zaten tijdens de ganse opvoering die met een korte leiband nauwelijks konden bewegen. Dat was voor mij het begin van het einde van mijn nieuwsgierigheid voor Fabre. 
 
Ik ben nog een keer gaan kijken naar zijn urinerende danseressen in de Singel en daarna was het over and out.
 
Wat hij nu aangevangen heeft met de katten in het stadhuis is een totaal dieptepunt.  Fabre heeft zichzelf ontmaskerd voor het grote publiek, niet enkel als de charlatan die geen enkele kunstvorm beheerst maar vooral als een onmens die dieren mishandelt omdat zijn eigen excentrieke dwarrelgeest compleet verziekt is.  De man is niet langer bij machte zijn faam en bekendheid in zijn leven te integreren. Hij loopt naast zijn schoenen en binnenkort gaat hij over de Schelde wandelen als een Christus.
 
Fabre is een typische exponent van een beschaving die aan het ontsporen is, de civilisatie die de eigen waarden enkel kan beleven door ze te ridiculiseren, die elke vorm van respect en fatsoen ontbeert.  Kunst is een uiting van creatieve geesten die schoonheid, ontroering, verfijning, introspectie, emotie oproept. Fabre is enkel bezig met zijn eigen donkere Ik. Hij is beslist  géén mensenvriend : hij gebruikt mensen in functie van zichzelf.  Al lang droeg hij de sporen van sadisme in zich. Het wordt tijd dat deze kwakzalver ontmaskerd wordt. Fabre mishandelt dieren en de volgende stap is dat hij mensen zal laten lijden uit naam van de Kunst. Snobs, ijdeltuiten en intellectuele domoren zitten klaar om te applaudisseren en directies van musea die enkel bestaan bij de gratie van publieke fondsen maken ruimte in hun budget om onze centen te verkwanselen aan deze artsitieke lapzwans.
 
Ik wil Fabre graag een handje helpen. Ik verafschuw geweld. Maar soms is het nodig tegen je natuurlijke neigingen in te gaan om de mensheid een dienstje te bewijzen. Als ik Jan Fabre nog eenmaal tegenkom, sla ik zijn smoel tot moes en trap ik hem in zijn ballen. En ik zet mijn schoen op zijn adamsappel en laat hem kreunen, want kunst wordt voor mij vaak vereenzelvigd met geluid. Op en neer over die adamsappel. Het is Kunst, mijnheer.   En met een klein hamertje dat ik altijd bij me heb in mijn wereld van fantasie, klop ik al zijn boventanden uit.  En dan sleur ik hem bloedend en nauwelijks ademend  tot bij een grote paal en bind hem vast met tape. Het is Kunst, mijnheer en iedereen mag komen zien. Gratis. De titel : "De klootzak die een kunstenaar wilde zijn".
 
Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puzzelkwartiertje tijdens Ford-debat in Vlaams Parlement

 

Een klein fotootje voor een beschamend moment. Erik Tack (VB ) vult kruiswoordraadsel in  tijdens debat over sluiting Ford Genk.  Heeft die man geen besef van minimaal respect of fatsoen ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Domme, wrede, barbaarse katholiekn

 

 

In de islamistische Turkse bioscoopfilm 'Fetih 1453' worden christenen enkel als wreed, barbaars en achterlijk afgeschilderd. Zelfs de Turkse krant Today's Zahman noemde de film daarom een 'wanordelijke hypocriete bende', maar uit Europa kwam er -in tegenstelling tot het amateurfilmpje 'Innocence of Muslims'- geen enkel protest.

De islamisering van Europa gaat ondanks de bagatelliserende woorden van de gevestigde politiek in alarmerend tempo door. Inmiddels worden er iedere week gemiddeld 2 christelijke kerken veranderd in moskeeën.

In de Europese hoofdstad Brussel is 57% van alle nieuwgeboren baby's moslim, waardoor zij uiterlijk in 2030 de meerderheid zullen vormen. In Gent leren scholieren op 2 basisscholen geen Vlaams meer, maar Turks. In Duitsland klaagt de politie letterlijk over de 'moordlust' onder de voornamelijk islamitische immigranten.  Kortom: Europa valt steeds sneller ten prooi aan de islam. Als de meeste moslimlanden als maatstaf worden genomen betekent dat onvermijdelijk chaos, geweld, armoede, racisme, discriminatie, onderdrukking en pure barbarij.

'We zijn getuige van zowel de ontkerstening als de islamisering van Europa,' aldus de Italiaanse journalist Giolio Meotti. Met de miljarden die worden verdiend met de verkoop van olie aan het Westen kopen rijke Arabieren christelijke kerken en gebouwen op en veranderen deze in islamitische centra. Volgens Meotti gaat dit proces steeds sneller en kan het niet langer door de zichzelf 'progressief' en 'liberaal' noemende Europese leiders worden genegeerd. (1)

Hypocriet links & liberaal

Daarbij treedt een eigenaardig hypocriet verschijnsel op dat juist deze linkse en liberale Europese partijen, die jarenlang hebben gestreden voor de rechten van bijvoorbeeld vrouwen en homo's, de groeiende invloed en macht van de islam alleen maar bevorderen en toejuichen. Eén blik op de overgrote meerderheid van de moslimlanden leert dat uitgerekend vrouwen en minderheden -feitelijk alles en iedereen wat niet-moslim is- zwaar gediscrimineerd, achtergesteld en onderdrukt worden. Vooral christenen moeten in de steeds meer islamitische landen letterlijk voor hun leven vrezen en slaan met honderdduizenden op de vlucht.

Brussel moslim hoofdstad van Europa

In Europa is het nog niet zover. Niettemin dreigen steeds meer Europese landen binnen hooguit enkele decennia door moslims te worden overheerst. Neem nu de Europese hoofdstad Brussel, waar inmiddels 300.000 moslims leven en feitelijk de dienst uitmaken omdat kritiek op de islam inmiddels verboden is. De machtige lobbygroep Vigilance Musulmane spant een proces aan tegen iedereen die het waagt ook maar iets negatiefs te schrijven over de islam, moslims of hun geliefde profeet. Volgens een wetenschappelijk onderzoek is iedere tweede jonge moslim in Brussel een openlijke antisemiet. Dit blijkt niets met hun sociale situatie te maken, zoals de politiek de autochtone Belgen wil doen laten geloven, maar alles met hun religie, die inherent antisemitisch is.

Bij de lokale verkiezingen in het district Sint Jans-Molenbeek kon er bijna enkel nog uit moslimkandidaten worden gekozen. De verkiezingsposters zagen eruit alsof België reeds in een puur islamitisch land is veranderd. Nu op 2 basisscholen in Gent niet langer Nederlands  maar Turks wordt geleerd lijkt dat proces inderdaad onomkeerbaar geworden. (2)

'Moordlust' onder immigranten in Duitsland

In Duitsland is het al niet anders. Politieagenten en vakbondsleiders klagen er over de 'moordlust' onder immigranten, die voor het overgrote deel uit islamitische landen afkomstig zijn. 28% van alle moorden en 25% van alle zware mishandelingen wordt door buitenlanders gepleegd. 50% hiervan is volgens de politie zinloos geweld tegen volledig onbekenden. Migranten vallen jaarlijks ruim 16.000 keer iemand aan. Meer dan 43 Duitsers worden dagelijks zwaar mishandeld door immigranten. In Berlijn doet men er alles aan om deze cijfers uit de media te houden. Het is immers niet in het belang van de gevestigde politici dat de autochtone bevolking hen verantwoordelijk gaat stellen voor het complete failliet van het Duitse en Europese immigratie- en integratiebeleid.  Of,veel erger nog, juist het succes hiervan, aangezien het er steeds meer op begint te lijken dat de ondermijning van de traditionele Europese samenleving door massa immigratie juist het doel is van de machtselite. (3)

Europese politici stellen moslims boven christenen In dit opzicht is het veelzeggend dat de Duitse bondskanselier wél probeerde om de satirische amateurfilm 'Innocence of Muslims' te verbieden, maar niets deed tegen de eerder uitgebrachte Turkse islamistische film Fethi 1453 (Fethi = Verovering), een 13 miljoen euro kostende populaire rolprent waarin de overwinning van de islam over het christendom in 1453 in Konstantinopel (Istanbul) wordt getoond.

In deze film worden christenen afgeschilderd als kinderen van de duivel, slecht, immoreel, corrupt, barbaars en achterlijk, omdat ze de 'enige ware religie, de islam' hebben verworpen. Zelfs in de grote Turkse krant Today's Zahman werd forse kritiek geuit op de extreme zwart/wit weergave van de gebeurtenissen en het stigmatiseren van de christelijke vijand als wreed en dom, reden waarom de film een 'wanordelijke hypocriete bende' werd genoemd (5).

Klaarblijkelijk is het in Europa en de rest van de wereld een ramp als moslims zich beledigd voelen en moet dat ten koste van alles worden voorkomen, maar is het geen enkel probleem om christenen te verketteren en massaal te vervolgen. Niemand die daar nog iets van zegt, ook zichzelf 'christen' noemende politici niet. Kortom: ook in Europa zijn christenen rasechte dhimmi's geworden. (4)

EU euforisch vanwege islamisering

De Europese politiek werkt in ieder geval gewillig en vol overtuiging mee aan de islamisering van Europa. In 2007 werd zelfs letterlijk het woord 'euforisch' gebruikt toen de EU het lidmaatschap van Roemenië en Bulgarije vierde, waardoor de Unie in één klap 1 miljoen moslims rijker werd. Overigens is de oorspronkelijke Griekse betekenis van het woord 'euforie' de laatste opleving vóór de dood - toepasselijker kan het -gezien de doelbewuste vernietiging van de Europese cultuur, vrijheid en democratie door de vrijwel onvoorwaardelijke politieke steun voor de islam- niet.

http://xandernieuws.punt.nl/?id=665045&r=1&tbl_archief=&

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU begroting

 

 
De voorbije zittingsweek in Straatsburg heeft het Europees Parlement zichzelf weer eens in de kijker gezet als een in zichzelf gekeerd, politiek correct gremium dat het contact met de echte wereld helemaal kwijt is.
 
Eerst en vooral was er het debat en de stemming over de begroting 2013. Zoals te verwachten was, heeft het EP zich aan de kant van de Europese Commissie geschaard om - tegen de wil van veel lidstaten in - een verhoging van het EU-budget te bepleiten. Het Parlement en de Commissie willen de begroting op 137,9 miljard euro brengen, een stijging van 6,8% tegenover de begroting 2012.
 
Terwijl overal in de lidstaten fors moet bespaard en bezuinigd worden, weigeren de beroepseuropeanen van het Parlement en de Commissie de tering naar de nering te zetten. De meeste Vlaamse europarlementsleden gaven hun goedkeuring aan het verslag-La Via dat de begrotingsstijging bepleit, inclusief Frieda Brepoels van de N-VA. Met dank aan de Vlaamse belastingbetalers...
 
De Vlaams Belang-delegatie in het Europees Parlement herinnert eraan dat de Vlamingen bij de grootste nettobetalers van de hele EU horen. De stijging van de begroting is onverantwoord. De EU moet zelf de buikriem aanhalen. Het Vlaams Belang-plan dat een besparing van 1,2 miljard euro voorziet in de interne werkingskosten van de Europese instellingen, kan daartoe een eerste aanzet zijn. Maar er moet nog veel meer gesnoeid worden in de EU-uitgaven. Het gaat bijvoorbeeld niet op dat er permanent nieuwe bevoegdheden worden opgeëist en nieuwe EU-instanties in het leven geroepen worden, en dat daar dan telkens opnieuw meer geld voor geëist wordt.
 
De (nipte) afwijzing van Yves Mersch, de huidige topman van de centrale bank van Luxemburg, als bestuurder van de Europese Centrale Bank is een andere politiek correcte stunt van het Europees Parlement waar niemand beter van wordt. De stemming in het EP was overigens niet bindend.
 
Het is één ding om te pleiten voor meer vrouwen in het bestuur van de ECB en in andere topfuncties. Ook het Vlaams Belang staat achter dat streefdoel. Het is echter iets heel anders wanneer mensen zoals Yves Mersch openlijk gediscrimineerd worden omdat ze tot een verkeerd geslacht behoren. Europees Commissaris Viviane Reding wil directies van ondernemingen een vrouwenquotum van 40% opleggen. Dit soort dwangmaatregelen zijn een belediging voor alle vrouwen. Voor het Vlaams Belang moeten bekwaamheid en ervaring de enige twee criteria zijn in het opvullen van welke functie dan ook.
 
Philip Claeys
Europees parlementslid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tramontana

 


Een maanlandschap van dorre wijnranken, olijfboomgaarden, grijze leisteenrotsen en bizarre vulkaankraters. Naast het pad naar de villa in Spaanse landelijke stijl stond een bord met de tekst SE VENDE in drukletters. De villa lag op de top van de montaña negra of zwarte berg die woest, winderig, romantisch en van een erotische schoonheid is. Overdag geurde het landschap naar suikertaart, ’s nachts stonden één miljoen sterren aan de hemel.

SE VENDE, in drukletters, te koop.
Méér Spaans sprak ik niet.
‘Ik koop deze villa, Ana,’ zei ik tegen mijn Spaanse vriendin.
De bergwanden zaten versluierd achter ochtendmist en waren begroeid met wilde tijm, rozemarijn en kurkeik.
De Middellandse Zee was diep, helder en rijk aan vis. Het scherpe licht deed alle tussenkleuren verdwijnen zodat enkel hoofdkleuren overbleven: oranje, chromaatgeel, zeeblauw, wit, violet en het warmste groen.
Aan het eind van de dag schilderde de ondergaande zon de Middellandse Zee in violette kleuren met tinten van groen, roodbruin en geel.

Plots verdween de zon achter de bergen en leek het alsof de horizon in brand stond. Een knal, een flits. BANG! BANG! De lampen schudden en beefden en het licht viel uit. In de verte hoorde ik een monotoon gerommel, gebons, geklop, alsof de buik van de berg begon te grommen, de hemel werd zwart, met bloedrode strepen…
‘Madre de Diós! De tramontana!’ zei Ana en maakte een kruisteken hoewel zij catalán catalanista was en communist stemde bij iedere verkiezing.

Zij zocht een zware hamer en vijfduimers en timmerde de luiken dicht, stutte alle ramen en vensters met zware metalen staven en barricadeerde de deuren met stoelen en kasten.
‘Welke tramontana?’ vroeg ik.
‘De adem van de Duivel,’ antwoordde Ana. ‘De Duivel is kwaad en spuwt zijn adem in ons gelaat. Als de tramontana waait, vallen de vogels dood uit de hemel.’
Ik zocht vlug het woord ‘tramontana’ op in mijn Spaans-Catalaans woordenboekje: tramontana, de plaatselijke mistral, woeste noordenwind vanuit de Pyreneeën die soms gargal, xaloc, mijorn, garbi, ponent, föhn of gewoon ‘de ultieme scheet van God-van-hierboven’ wordt genoemd.
Stenen vlogen door de lucht. Vogels vielen dood uit de hemel.
De tramontana waaide zonder ophouden, met windkracht acht op de schaal van Beaufort, en karnde de zee tot kolkend schuim, blies bruggen weg, duwde treinen van de sporen en zoog onze tuinmeubelen omhoog en smeet ze over het dak van de villa naar de andere berg. Na twee dragen en drie nachten ging de wind liggen, even plots als hij was opgestoken, en kwam een einde aan het grommen, bonzen en kloppen van de berg. Hondenkrengen dreven op zee en mijn zwembad lag vol dode ratten, konijnen, hagedissen en buitelkruid. Nu begrijp ik waarom de Costa Brava ‘het paleis van de winden’ is, dacht ik.

Stan Lauryssens

http://www.viw-costablanca.com/stan50.shtml#begin

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leopold I

 

 

 

Leopold 1

adelijke gigolo
uit Duitsland gekomen
om je familie te verrijken
en de burgers hun geld
op te strijken
om wat geen land was
te regeren
en je onkunde
te demonstreren
door ons een nageslacht
te geven
door sex en
domheid gedreven 

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wandel met Mariandel

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Apocalype now - Francis Ford Coppola

 

 

Niet om trots op te zijn, maar wel een beklijvend fragment uit deze historische film : de helicopteraanval op een Viëtnamees dorp. Met de ijselijke woorden van de kolonel : "Ik hou van de geur vazn napalm in de ochtend". De ontluisterende waanzin van de oorlog.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ideale dag voor vrouwen

 

Als een vrouw haar perfecte dag mocht samenstellen, zou deze voornamelijk bestaan uit slapen, romantiek en internet. Vrouwen willen maar weinig tijd besteden aan werk en kinderen.
Dit blijkt uit een onderzoek van Duitse en Amerikaanse wetenschappers van de Universiteit van Bremen en het Georgia Institute of Technology.

De onderzoekers vroegen ongeveer negenhonderd werkende vrouwen van gemiddeld 38 jaar hoe zij hun perfecte 24 uur zouden samenstellen.

Slapen
Bij het onderzoek moesten vrouwen rekening houden met het feit dat een plezierige activiteit minder leuk wordt als die lang duurt.

Vrouwen slapen het liefst acht uur. De overige zestien uur worden ingevuld met romantiek (106 minuten), internet (98 minuten) en afspreken met vrienden (82 minuten).

De vrouwen blijken op de ideale dag ook veel voor zichzelf te willen doen. Zo zouden zij het liefst 78 minuten ontspannen. Ook eten (75 minuten) is belangrijk, waarna de calorieën er met sporten in 68 minuten worden afgetraind.

Zelfzuchtig
Werk is geen prioriteit; vrouwen willen hieraan slechts 36 minuten besteden. Ook het reizen (33 minuten) tussen werk en huis is geen favoriete bezigheid.

De onderzoekers stellen ook vast dat vrouwen graag winkelen (56 minuten) en bellen (57 minuten). Als vrouwen écht egoïstisch mochten zijn, zouden ze het grootste gedeelte van de perfecte dag met hun partner willen doorbrengen (619 minuten). Vrouwen zouden dan niet werken en 2 minuten besteden aan het huishouden en de kinderen.

Door Marieke Smits @ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herfst in Brasschaat

Foto : Studio Rony


26-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foert

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 26 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Luc van Balberghe terug

Blij u terug te mogen lezen!

vriendelijke groeten, RAYMOND

*****

Vinger op de wonde !

Dank aan ELVEEBE voor zijn meesterlijke diagnose. Hoop dat dit niet zijn enige bijdrage zal zijn.

Mvg, Cesta Punta

*****

Heerlijke dag vandaag

Luc van Balberghe is even terug en nog wel bij Angeltjes.  Tweemaal feest.

Maurice L.

*****

Elveebee

Prachtig artikel van Elveebee! Zo "right to the point".

Lilith

*****

Hetgeen Elveebee...

schrijft (ik las zijn artikels dagelijks, soms meerder keren) heb ik al geschreven op een andere wijze weken/maanden geleden, aan de tekst van Elveebee valt niets toe te voegen want het is de waarheid.

Jean

*****

De kikker

Prachtig artikeltje van Luc van Balberghe, geen speld tussen te krijgen. De correcte waarheid tegenover de correcte politiek.

René

*****

De achterpoten van de kikker.

DANK voor uw heldere tekst: daarmee wordt alles verwoord dat ik ook in mijn achterhoofd heb.Wij worden vleugellam gemaakt door de zuiderse dievenbende die hier de plak zwaait!Zie maar eens naar de manier waarop de "coalitieonderhandelingen" georganiseerd worden in Antwerpen...En elke dag komen er "straffere" stoten bij.En nu hebben we verkiezingen gehad maar door de onverantwoorde stappen van BDW zien we hoe alles in de afgrond stort, nog niet helemaal, maar bijna.DANK dat u het kwade hebt benoemd.WAT STAAT ONS NU TE DOEN?

Raymond

*****

Van Balberghe in de Kamer

Eerst en vooral wil ik elveebee een hele bos pluimen op zijn hoed steken voor zijn brief die verplichte lectuur bij het avongebed zou moeten zijn zeker bij de linkse Maoîsten. Ik zie G.Annemans dit prachtstuk al voorlezen op de tribune van de kamer. De linkse kerk zou hem proberen te vierendelen om zeker te zijn dat er gezwegen werd.

Gisteren was het weer volle bak met de poco-muppet show. Alle betweters speelden het slijmballen spel voortreffelijk. De clash bij Ford Genk was een "complete" verrassing voor hen want niemand had dit zien aankomen na de vorige toezeggingen (onder voorbehoud!!) van de directie.

Wat Sus en klein Pierke al lang wisten en zagen aankomen was blijkbaar nog niet in zicht in de Wetstraat of het Martelarenplein. Nu de motor gecrasht is, komen de poco "onwetenden" bij bosjes hun afschuw en walging uitbraken aan al wie het horen wil. Den boas is ne smeirlap! Nu gaan ze in actie schieten, zie (waar en wanneer hebben we dat nog gehoord ?) De palettenopstokers gaan betogen en Elio & Kris gaan bleiten bij Dweil en Baroske. De schijn MOET en ZAL opgehouden worden dat men zeer boos is.

Of de Ford directie nu al ligt te bibberen van angst is zeer twijfelachtig. Over het hoe en waarom het zover is kunnen komen, gaan we niet verder meer piekeren ... het was en is voldoende gekend (behalve voor de onwetenden in hun limousines met chauffeur). Hoe het verder moet zal de toekomst uitwijzen maar dat ze eerder vuil-grijs dan roze van kleur is staat buiten kijf.

Vandaag lezen we dat er een ontslagpremie van  77.000 euri per ontslagen werknemer voorzien is door de Ford directie. Bedrag dat evenwel vermindert al naar gelang de arbeidsjaren. Dit zou een welgekome toelage zijn om niet direct zonder inkomen te vallen (tenzij de rechthebbende een gat in zijn hand heeft) Vergeet echter niet, lieve Fordarbeiders, dat dit bruto bedragen zijn en dat de struikrovers die nu de emotour opgaan via de belastingdiensten aan de deur komen kloppen om hun deel op te eisen, wat neerkomt op een onmiddellijke afroming van ongeveer 6O% ... méér dan de helft gaat naar de doodzieke staatskas om de monden te vullen van deze die hier nog nooit een band opgeblazen of een moer vastgedraaid hebben, maar zich gespecialiseerd hebben in "tafelschuimerij". Het resterende bedrag mag je dan netjes bij je inkomsten bijschrijven waar dan nog eens aan geknabbeld wordt. Uiteindelijk is de winnaar van deze ellende diegen die ze veroorzaakt heeft ... cynischer kan echt niet, mij gedacht!

Senior

*****

Ook de voorpoten moeten er af.

Mijn echtgenote en ik zijn bijna, hoe zegt men dat in menselijke taal, aan een welverdiende rust toegekomen.

Altijd ondernomen in de echte zin van het woord. Ondernemen is niet iets dat je doet in de compensatiedagen of uren, in de betaalde dertiende en veertiende maand, in het extra legaal verlof, in het wettelijke carrièreonderbrekingstatuut, neen, het is een continue job met overwegingen welke maatregelen je moet nemen om de boel draaiende te houden, om zo je salaris te verzekeren, om je familie te kunnen voeden. Ondernemers staan in het leven zoals iedere burger van een moderne democratie, in een vrij land dat zijn burgers de kansen geeft en hen toelaat hun levensstandaard naar eigen wil en kunnen te organiseren.

Voor ons was de wil om te stoppen met ondernemen er na vijfentwintig jaar, na dertig jaar is het ons gelukt om aan dat gemeenschappelijk aangenomen boevenstatuut van zelfstandige te ontsnappen. Nog iemand gevonden die goed gek is, die dubbele dagen werkt om evenveel te verdienen dan zijn werknemers.

Elveebee, je geeft perfect weer wat de ondernemer bezielt, overtuigd van zijn eigen kunnen een zelfstandige onderneming starten en meer salaris te genereren. Een bedrijf wordt niet gestart om de sociale logica van een land te ondersteunen, om mensen aan werk te helpen, om het milieu te redden. Telkenmale in contact met de niet zelfstandige medeburgers, leek het alsof wij niet voldoende deden om hun leven (loon) en hun natuurlijk habitat te verbeteren, alsof dat onze hoofdtaak zou zijn. Maar de geesten werden rijp gemaakt om mensen tegen elkaar op te zetten, den boas was ne smeirlap, en de arbeider werd misbruikt door de kapitalist. Toen de arbeiders inzagen dat alles niet zo zwart/wit was zoals hun vakbond en door de vakbonden geplaatste politici proclameerden, kreeg je een tijdje een status quo.

Ondanks de pest-reglementatie hebben de Vlamingen met innovatie en werklust hun inkomen en dat van hun medewerkers kunnen verbeteren. Het mocht niet baten, de winsten worden nietsvermoedend zorgvuldig afgeroomd aan de bron van het loon, zodat het lijkt dat diene smeirlap te weinig betaalt, via btw op aankopen met het resterende geld werd vrijheid ingepalmd, via struikroverij met flitspalen en dergelijke kan niet meer gespaard worden.

En nu kom ik aan het punt waar je mijn vermoeden staaft Elveebee, het is een complot om het land samen te houden. Dat dit gepaard moet gaan met revolutionaire toestanden en destabilisatie als dat moet, met als doel totale afhankelijkheid van een ooit noest werkend volk, is hun zorg niet, ergo, het is het doel. Overal wordt bezuinigd behalve aan de staatsbehoudende instellingen en landsdelen. Wallonië heeft dan ook geen meerwaarde voor Frankrijk zonder Antwerpen en Zeebrugge als wereldhavens, integendeel, daarom mag Di Rupo zijn desastreuze waalse planeconomie op Vlaanderen loslaten.

Meesterlijk toch dit sovjetscenario om de werknemer op te zetten tegen hen die hun levensonderhoud garandeert, verdeel en heers heeft nog niets aan betekenis ingeboet.Men kan de burger tegen gelijk wie of wat opzetten als je al de nodige instrumenten in handen hebt zoals de door subsidie afhankelijke media, de gesubsidieerde vakbonden die regelmatig zelfs een ministerke mogen leveren, alsook de gemanipuleerde volksminnende politici. Men kan dan zelfs at least een partij criminaliseren die deze toestanden aanklaagt.

Maar dan, heer Elveebee, is er die evolutie die je over het hoofd ziet, die ons de genadeslag moet toebrengen en die perfect in het plaatje past, een horror waarop nooit antwoorden komen en vragen die door niet ingewijden alsmaar gesteld worden, waarom die massa-immigratie, ook in tijden van hoge werkloosheid, waarom dan ook nog met bijna enkel zo goed als ongeletterde volkeren uit landen uit totalitaire landen, volkeren die gehersenspoeld zijn door een als godsdienst gecamoufleerde ideologie, waarvan hun landen het levendig bewijs zijn van hoe men, door massa indoctrinatie, een land in permanente gecontroleerde chaos kan houden. Een alzo geestelijk voorbereide mensenmassa importeren duidt op een welbepaald doel, een strategie, geen enkel hecht functionerend land laat dit toe.

Ieder die de geschiedenis van de islam ietwat bestudeerd heeft, weet dat dit systeem niet kan overleven zonder veroveringen. De met deze psychologische instelling voorbereide groep loslaten op een te vreedzame bevolking is een criminele daad, een oorlogsmisdaad en hoogverraad. Als je dan uitspraken hoort van machtige groeperingen die fluisteren dat we met teveel mensen op aarde zijn, dan begrijpt men al vlug waarom het zelfde scenario zich afspeelt in heel de EU, waarom de EU er überhaupt moest komen.

Ik hoop Heer Van Balberghe dat uw klare kijk op de gebeurtenissen in de toekomst terug zal gieren op het internet van de lage landen.

Stradi

*****

Het folterfeest

Prachtig toch dat folterfeest ,ik bedoel offerfeest. Toch een mooie cultuur die ons verrijkt. Ik vraag me af of Gaia durft te protesteren. Ik denk het niet want hij zou vlug de hete adem voelen van het Witte Jozef centrum.

Wat erger is , niet alleen dieren worden op gruwelijke wijze afgemaakt, het hoort waarschijnlijk tok tot de islamreligie, elkander af te maken en te folteren ; dat valt dan onder het begrip   : rechtvaardige strijd voor meer democratie en vrijheid. Na de overwinning wordt het alleen maar erger, helemaal geen vrijheid noch democratie.  Enkel toegelaten , de duizend jaar oude regeltjes van Allah bij monde van een pedofiel en moordenaar, perfect aanvaarbaar voor de meest simpele zielen en de groots mogelijke fanatiekelingen. Van dat soort vernoemde kwaliteitsmoslims loopt er bij ons een serieus percentage rond.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De achterpoten van de kikker door Elveebee
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 


 De sluiting van Ford Genk is een sociaal bloedbad voor de provincie Limburg, voor heel Vlaanderen. De 10.000 gezinnen zijn echter beter af dan de slachtoffers van 3.000 handelszaken met een paar bedienden, die over de kop gaan. Voor hen is er geen aandacht, zijn er geen begeleidingstrajecten, geen sociale plannen, geen snel aangepaste wetgeving. Hun individueel drama is nog groter.
Wat  vandaag in onze ondernemerswereld gebeurt, mag ons echter niet verwonderen. Al jaren trachten onze overheden het ondernemerschap onmogelijk te maken met allerlei pestwetten.
Maar er is meer: het verjagen van  onze grote werkgevers kadert in een pervers masterplan van zichzelf democratisch noemende partijen. Het gaat dan zowel over politieke partijen, vakbonden als media.

Bedrijven hebben maar één doel: winst maken. Laten we daar niet onnozel over doen. Om die winst te kunnen maken, moeten ze over tevreden (dus goed verloonde en moreel geapprecieerde) werknemers beschikken. Om winst te kunnen blijven maken, zullen ze alles in het werk stellen om de continuïteit van hun bedrijf te verzekeren.
Verhalen over poenpakkende ceo’s en winsten die naar het buitenland worden gedraineerd, zijn leugens. Elke ondernemer zal alles doen om zijn bedrijf in de best mogelijke omstandigheden te laten werken. Dat impliceert tegelijk, zijn personeel gemotiveerd te houden.
Ondernemers zijn echter pragmatisch. Zij stellen zich niet boven de wet, ze willen de wet niet overtreden, maar als er onzinnige regeltjes worden opgelegd, die het ondernemen sterk bemoeilijken, dan zoeken ze een creatieve uitweg.
Ondernemers riskeren namelijk hun eigen kapitaal zonder dat ze enige garantie hebben. Dan is het logisch, dat ze niet alleen de verliezen slikken, maar ook de winsten mogen beuren.
Werknemers daarentegen, vertrekken van een overeenkomst die hen een maandelijks inkomen biedt. Hun risico op verlies onbestaand, hun onmiddellijke winst gegarandeerd. Zij investeren alleen hun arbeid die op het einde van de maand onmiddellijk vergoed wordt. Ook na afloop van de overeenkomst komen ze in een sociaal vangnet terecht. Het is hun vrije keuze om niet te ondernemen en om op veilig te spelen.
In normale omstandigheden hebben ze een baan voor het leven. Er is geen enkele ondernemer die voor de gein mensen ontslaat, een fabriek sluit of verhuist.

Alles heeft zijn grens

Ondernemers pesten met allerlei onzinnige, politiek correcte bullshit, behoort echter niet tot de normale omstandigheden.
Ondernemers zijn geen vragende partij voor belachelijke Kiotonormen. Dezelfde uitstoot blijft toegelaten als een bedrijf ergens in Swaziland schone lucht koopt… is niets anders dan een opgelegde bijdrage aan ontwikkelingssamenwerking en draagt geen meter bij aan het leefmilieu.
Ondernemers zijn geen vragende partij voor vrouwenquota in de raad van Bestuur. Bekwame en hardwerkende mensen, van gelijk welk geslacht, komen daar vanzelf terecht zoals olie altijd bovendrijft. Je kunt dat niet opleggen. Het is al erg genoeg dat hier en daar de poetsvrouw en de koffiemadam voor de schone schijn deel uitmaken van een schepencollege. Daar kan het echter geen kwaad. In het bedrijfsleven gaat het echter over winst of verlies, over leven of dood, over tewerkstelling of collectief ontslag. Daar laat je politici zich beter niet mee bemoeien.
Ondernemers zijn geen vragende partij voor kansengroepen, voor ‘mensen met een arbeidsbeperking’ (lees: gehandicapten, dus), voor Belgen-honoris-causa (lees: allochtonen) of voor 50-plussers (lees: jonge grootouders die al hun hele leven hebben bijgedragen aan de verkwistende maatschappij, helemaal uitgeperst zijn en stilaan een rustiger baan verwachten, waar ze hun opgedane wijsheid ten dienste kunnen stellen van een jongere generatie). Ondernemers maken geen onderscheid tussen gehandicapten en validen, tussen ouderen en jongeren, tussen allochtonen en eigen volk. Zij hebben bekwame en gemotiveerde werknemers nodig, waarmee ze vanuit hun eigen cultuur kunnen communiceren, en die bereid zijn zich aan te passen aan de heersende bedrijfscultuur.
Ondernemers zijn geen vragende partij om met hun eigen geld terroristische organisaties zoals vakbonden in leven te moeten houden en met het mes op de keel rechten te moeten toestaan, die te pas en te onpas tegen hen worden gebruikt.
Alles wat niet van praktisch nut is voor een goed bedrijfsklimaat, is politiek correcte volksverlakkerij. En dat kent zijn grenzen. Ondernemers zijn bereid om een tijdje de woorden ‘innovatie’ en ‘duurzaamheid’ na te kwekken voor de galerij, maar als hun kerntaak - ondernemen!- in het gedrang komt, dan haken ze af.
Er zijn genoeg landen die wél blij zijn met grote bedrijven die voor tewerkstelling zorgen en die minder ‘complimenten verkopen’. Binnen en desnoods buiten Europa.

Alles wijst op een complot
 
We kunnen ons afvragen of onze overheden dan niet snappen dat ze ondernemers wegjagen. Welnu, 'ze' snappen het maar al te goed, het is gewoon hun strategie. Eerst werd hier de landbouw kapot gemaakt zodat we niet meer in onze basisbehoeften kunnen voorzien, vervolgens werd het leger afgeschaft (een onberekenbare factor tijdens een revolutie), dan heeft men de rijkswacht doen oplossen (idem), vervolgens moest de burger zijn wapens inleveren, dan werd het Vlaamse spaargeld (in het zuiden is er dat niet) naar Parijs versast, de kwaliteit van ons onderwijs wordt steeds maar verlaagd en de lokale cultuur vernederd of gewurgd, de voor de industrie noodzakelijke energie is naar het buitenland overgebracht, nu doet men de industrie vertrekken of failliet gaan (Philips, DHL, Renault, Opel, Ford, Sabena en weldra de NMBS - onthoud mijn woorden!) en de kmo’s worden kapot gemaakt. Kortom, Vlaanderen wordt de armoede ingedreven. Op deze manier wordt straks de meest welvarende regio van Europa, totaal afhankelijk gemaakt van het feodale communisme uit Henegouwen.
Het complot is zo doorzichtig als Spa Reine. Vanuit Vlaanderen kijken we boos naar de Waalse PS, maar welke Vlaamse partijen hebben toegelaten dat Fortis en Electrabel werden verkwanseld en dat een onberekenbaar hoge prijs wordt betaald voor een non-oplossing van BHV? Alle politieke beleidspartijen hebben in deze, boter op hun hoofd en zij worden gestuwd door het koningshuis.

Vele vaders

Het vertrekken van onze zware industrie, met het vernietigen van arbeidsplaatsen tot gevolg, is de fout van vele vaders. Het socialistisch-communistische beleid in dit land is er de grote oorzaak van.
Maar ook Kris Peeters is hieraan medeschuldig. Tijdens de onderhandelingen (!!) over Opel Antwerpen noemden de vakbonden de topman van Opel Reilly 'een vuile rat', in de media. Kris Peeters zei daarna dat hij helemaal het standpunt van de vakbonden onderschreef. Leg mij nu maar eens uit hoe een ceo aan zijn raad van Bestuur nog kan verantwoorden dat hij duizenden mensen werk wil verschaffen in een land waar de minister-president ermee akkoord gaat dat men dergelijke ondernemers 'vuile ratten' noemt!
Ook andere, grote bedrijven trekken daaruit hun conclusies.
Afstanden spelen in Amerika niet zo'n grote rol. Van daaruit bekeken zijn Rotterdam, Middelharnis, Antwerpen, Dikkele, Rijsel, Genk, Poeppelvenne, Keulen of Düsseldorf allemaal wijken van hetzelfde dorp. Loonkosten spelen wel een rol, maar daar tegenover staan inzet, creativiteit, betrouwbaarheid, enz... Bovendien vormt de loonkost vaak een klein onderdeel van de totale productiekost.
Wat ceo’s echt hindert, is de rechtsonzekerheid in dit land en het ontbreken van beleid, ook en vooral het ontbreken van betrouwbare gesprekpartners.
De 'miljoenen subsidies' die de overheid geeft aan grote bedrijven zijn niets anders dan een afkoopsom van de eigen verantwoordelijkheid door geen kader voor duurzame tewerkstelling te kunnen creëren. Het geld is nodig om de te hoge loonkosten te compenseren en bedraagt nog altijd minder dan de werklozensteun of de vervroegde pensioenen die de overheid anders zou moeten betalen. Bovendien vloeit er van die 'miljoenen overheidssteun' gemakkelijk de helft terug naar de staatskas onder vorm van rsz-bijdragen, personenbelasting, spendering van koopkracht, enz... De notionele intrestaftrek was en is nodig om te investeren. Ook die wil de overheid snel afbouwen.
De  verpletterende verantwoordelijkheid van de vakbonden moet voor iedereen duidelijk zijn. Maar ook de werknemers zelf gaan niet vrijuit.
Akkoord, je kunt van on- of laaggeschoolde arbeiders niet verwachten dat ze balansen lezen, de internationale pers volgen (De Valenciaanse krant Las Provincias kondigde de sluiting van Ford Genk al aan op 26 juli!), of een economische analyse maken. Maar er mag wel van hen verwacht worden, zeker nu ze allemaal het internet raadplegen, dat ze zich informeren over wat de media niet schrijven en in twijfel trekken wat de vakbonden hen voorhouden. Vandaag kan het voor iedereen duidelijk zijn, welke rattenvangers van Hamelen totaal onbetrouwbaar zijn. Als arbeiders aan deze groepen toch hun vertrouwen, hun maandelijkse bijdrage of hun stem blijven schenken, zijn ze even medeverantwoordelijk als de goedgelovige spaarder die een brief van zijn bank krijgt dat hij moet opletten voor oplichters en daarna achteloos zijn pincode op het internet achterlaat.
Wanneer nemen de vakbonden eens medeverantwoordelijkheid in bedrijven? Autobanden in brand steken en oproer kraaien, is gemakkelijk.

Doe het zelf, maar klaag niet!

Wat is de bedoeling van het complot? De 'hidden agenda' is dat Vlaanderen op den duur niet meer in staat zal zijn om onafhankelijk te overleven. Want de andere gewesten weten ook dat onafhankelijkheid de eerste vereiste is voor confederalisme. En het is niet zeker met wie een onafhankelijk Vlaanderen dan in confederatie zou gaan. Dat zou best wel eens kunnen zijn met... Zwitserland! Het komt er nu dus op aan dat ze tijdig de achterpoten afhakken voor die kikker kan springen.
Ook het calimerogezeik van de groten die met de poen gaan lopen en de kleine man die het gelag betaalt, is onzin. Niemand verhindert die kleine man om zelf te ondernemen, dag en nacht te werken, elke privéspaarcent te riskeren zonder garantie, een sociaal vangnet op te geven, zijn familiaal leven te belasten en zelf ‘een grote’ te worden. Er zijn genoeg starterssubsidies. Maar in het huidige politieke klimaat moet je goed gek zijn om hier nog iets te ondernemen! Dit land is het gewoon niet meer waard.

Elveebee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moslim beulendag

 

Gisteren en vandaag is het offerfeest, bij ons in de familie ook gekend als moslim-beulendag. Er wordt met schapen gezeuld op een ruwe en gewelddadige manierdie elk normaal mens tegen de borst stuit. Vaak met gebroken poten en mishandeld voor de slachtpartij, wordt deze dieren langzaam de keel overgesneden.  Hoe langer de doodsstrijd duurt, hoe meer pret voor de moslimbeulen. Ze doen me walgen, die onmensen.

Kinderen worden door onverantwoorde ouders meegenomen naar de plaats waar de grote slachting plaatsvindt, zoals wij onze kinderen meenemen naar de dierentuin. Niet dat gekooide dieren die histerisch ijsberen op een veel te klein oppervlakte een teken van dierenrespect is, maar de ruwe slachterij is nog wat anders.

De dood van onschuldige dieren op een mensonterende wijze is voor de moslims een feest, stromend bloed en angstig gemekker stemt deze wreedaards gelukkig. Je ziet de smoelen stralen van tevredenheid op de foto's, want in het echt wil je dit niet meemaken. Wie in dergelijke sferen van geweld en onmenselijkheid opgevoed wordt, draagt deze littekens zijn ganse leven met zich, zeker als dit gepaard gaat met een totale indoctrinatie en onderdompeling in de occulte wereld van achterlijkheid, ongelijkheid en mensonterende wreedheid die de islam typeert. Voor een aantal moslims is het trouwens elke dag offerfeest, zij het niet met dieren, dan zijn het mensen.  Ik heb medelijden met de talrijke sufferds in het Westen die menen op de bres te moeten staan om de islam te verdedigen. 

Gisterenmorgen zat ik in de bus schuin tegenover een jong moslimstel van nog geen twintig ; zij bevonden zich beiden in de benijdenswaardige staat van diepe verliefdheid. Je ziet dit zelden bij moslims, want er heerst een groot taboe over het tonen van gevoelens van aanhankelijkheid tussen man en vrouw in het openbaar.  Uit elke porie van hun wezen zag je dat ze naar mekaar hunkerden, hun korte kleine aanrakingen waren vertederend en de blikken waarmede ze mekaar kusten, ontroerden mij. Het was erg lang geleden dat ik twee geliefden heb gezien die zo in mekaar opgingen en het hen omringende leven negeerden.

Ik heb meestal een grote mond en spreek gemakkelijk vreemden aan, maar deze twee durfde ik echt niet storen. Ik brandde nochtans van verlangen om hen te vragen, zij die getooid waren met de zachte gevoelens van grote verliefdheid, wat zij van dat afschuwelijke offerfeest vonden.  Het is misschien best dat ik het niet weet.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom maar binnen in belgenland : hier moet je niet werken

 

Het Vlaams Belang  onthoudt zich  bij de stemming over de hervorming van de snel Belgwet. "Too little, too late. Een stap in de goede richting, maar het blijft een soepel Belgwet", aldus Bert Schoofs.

Volgens Schoofs was het aanvankelijke voorstel van Carina Van Cauter (Open Vld) "een flinke stap in de goede richting, maar werd het nadien te veel uitgehold". Hij verduidelijkte samen met Filip De Man de visie van zijn partij.

Voor het VB kan het niet dat de dubbele nationaliteit blijft bestaan: "Iedereen moet kiezen en België moet druk uitoefenen op Turkije en Marokko zodat hun burgers hun nationaliteit kunnen verliezen." Schoofs hekelde ook dat met de nieuwe wet nog altijd "veroordeelde verkrachters, pedofielen, moordenaars, kidnappers, car- en homejackers, bankrovers, drugsdealers en draaideurcriminalen Belg kunnen worden, helaas". De Heer Schoofs verliest uit het oog met zijn strenge redenering, dat ook deze categorieën van Prachtmenschen kiezers zijn.  Juist , Bert ?

Filip De Man stelde dat de naturalisatie door de Kamer voor het VB de enige manier moet zijn om Belg te worden. "Alleen wie 25 jaar is, afstand gedaan heeft van zijn vroegere nationaliteit, duidelijk geïntegreerd is, zijn gezin kan onderhouden, geen belastingsschulden heeft, nooit veroordeeld is tot meer dan drie maanden cel én een mondelinge en schriftelijke proef over kennis van de taal en de regio waar hij woont heeft afgelegd kan Belg worden", zo luidde het streng. Streng zijn, geliefde lezeressen, gewaardeerde lezers, is altijd fout : de politiek van de slappe tisten heeft ons zeer veel voordelen opgeleve. U ziet de resultaten dagelijks rondwandelen in uw leefomgeving en wees blij dat ze door de straten flaneren en bij u niet binnenkomen. Laten we vooral dàt soort gedoogbeleid verderzetten, tot land en continent totaal naar de kloten zijn. Juist, Filip ?

Voor het VB gaat het veel te ver dat een buitenlander die in Vlaanderen woont Belg kan worden als hij alleen maar Frans of Duits kent, zoals het ontwerp volgens het VB mogelijk maakt. Ook wil het VB niet dat iemand Belg wordt omdat hij in België is geboren: het ius sanguinis moet hersteld worden. Alleen wie kind is van een Belg, kan Belg worden.

Maar toch zal de partij niet tegen het ontwerp van de meerderheid stemmen, maar zich onthouden.

Bron : diverse media.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rock-Ola dromen

 

 Hi Folks !

Reba Mcentire is een van de beroemdste countryzangeressen van de Verenigde Staten. Zij werd in 1955 geboren in Oklahoma als dochter van Clark Vincent McEntire en Jacqueline Smith.

In haar jeugd leerde ze zowel het rodeorijden als zingen en bespelen van muziekinstrumenten. Samen met haar zussen Alice (3 dec 1951) en Susie (8 nov 1957), en haar broer Pake (23 juni 1953) vormde ze eind jaren '60 een band die bekend kwam te staan als "The Singing McEntires,".

In 1971 hadden ze hadden een lokale hit met het nummer "The Ballad of John McEntire", een eerbetoon aan hun grootvader, wereldkampioen op het rodeo-onderdeel stier vastbinden in de jaren 1957, 1958 en 1961. Na het zingen van het Amerikaanse volkslied tijdens de landelijke rodeofinales in Oklahoma City in 1974 werd ze opgemerkt door Red Steagall die voorstelde dat ze naar Nashville moest gaan om een solocarrière op te zetten. In 1976 kwam haar eerste album uit en trouwde ze met Charlie Battles, een professionele stierenworstelaar en behaalde ze haar onderwijspapieren voor het geval haar muzikale carrière op niets uit zou lopen.

Met een contract van platenlabel Mercury Records op zak begon Reba haar carrière met een traditioneel countrygeluid. Dit sloeg echter niet erg aan doordat de radiostations dit soort muziek veelal meden en de hits bleven dan ook uit. In 1978 begon McEntire in de charts voor te komen toen haar single LP "Three Sheets in the Wind"/"I'd Really Love to See You Tonight" een twintigste plaats bereikte. De grotere hits bleven echter uit tot de zomer van 1980 toen het nummer "(You Lift Me) Up to Heaven" de achtste plaats behaalde.

Met haar nummers schoof ze meer op richting de ballads, wat loonde. Ze werd door een groter publiek ontdekt en aan het einde van 1982 had ze haar eerste nummer één-hitnotering met de single "Can't Even Get the Blues no More." In 1984 verruilde ze Mercury in voor MCA Records, waar ze zich vestigde als een van de populairste artiesten van de jaren '80. Met meer dan 20 miljoen verkochte albums en vier opeenvolgende Female Vocalist of the Year awards van de Country Music Association (wat een record is dat ze deelt met Martina McBride).

Tussen 1985 en 1992, had ze 24 top tien-hits, waarvan er 14 ook de eerste plaats in de charts bereikten. Ondertussen begon Reba te flirten met invloeden vanuit de rock- en popgenres, zowel in haar muzikale stijl als haar imago. In 1987 scheidde ze van Charlie Battles en twee jaar later trouwde ze met haar roadmanager en steelgitarist Narvel Blackstock.

Samen hadden ze de complete zeggenschap over haar carrière, van het opnemen van albums tot verkoop van merchandising tot marketing. In de jaren '90 bleef haar populariteit ongekend en was ze niet meer weg te denken uit de charts, met naast vele top tien hits ook regelmatig nummer één hitnoteringen. Ook begon Reba begin jaren '90 een acteercarrière op te zetten. ze verscheen zowel in tv-films als op het witte doek in onder andere de horrorfilm Tremors uit 1990 en de komedie One Night at McCool's uit 2001. Verder bracht ze in 1998 het album "If You See Him" uit, en kwam ze in 1999 met de albums "The Secret of Giving: a Christmas Collection", en "So Good Together".

Sinds 2001 heeft ze haar eigen comedyserie Reba, waarmee ze een People's Choice Award heeft gewonnen. Voor haar bijdrage aan de muziekindustrie heeft ze een ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame op 7000 Hollywood Bvd, en in 1995 is ze opgenomen in de Western Performers Hall of Fame in the National Cowboy & Western Heritage Museum in Oklahoma City, Oklahoma.

Ze is ook een veelgeziene host en artiest op award uitreikingen. Zo heeft ze de Country Music Awards inmiddels acht keer gepresenteerd. Op 22 november 2005 bracht Reba het verzamelalbum "Reba #1s" uit. Deze 2-cd-compilatie bestaat uit alle 22 nummer één-hitsingles (volgens Billboard Magazine) in chronologische volgorde. Hiernaast staan er ook nog de twee nieuwe nummers "You're Gonna Be" en "Love Needs A Holiday" op samen met 11 andere grote hits. Nog in 2005 bracht ze een eigen kledinglijn uit, met de naam Rebawear. De intro van haar single "Talking in your sleep" (eerste 6 seconden) heeft dienst gedaan als melodie voor de U2 hit "city of blinding lights".

Reba trad ook op in New York waar zij een gigantisch succes boekte met de musical van Rodgers & Hammerstein "South Pacific".

Toepasselijk voor deze tijd van het jaar, heb ik gekozen voor een ballad : Indian Summer.

 

Loverboy (in vervanging van Lolita)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 884)

 

En draaien draaien draaien maar !
 
 
De inkt van onze laatste bijdrage is nog niet droog of we krijgen weer overschot van gelijk. Het aantal jobs dat in ons apenland in het kwadraat verloren gaat, cijfert men niet meer in honderdtallen maar duizendtallen. De laatste 24 uur vernamen we het verloren gaan van arbeidsplaatsen bij Duferco, Dow Chemical,  en Ford Genk en dit voor een totaal van méér dan 10.000 plaatsen. Onze beroepspolitiekers zetten weer hun beste beentje voor en laten hun kiezers weten dat ze de houding van deze bedrijven betreuren, schandalig of zelfs volledig onverantwoord vinden.
 
Feitelijk zijn het allemaal kampioen huichelaars. Zover we weten is er geen enkele aandeelhouder of geen enkele bestuurder van de betrokken bedrijven die gelukkig is met deze toestand. Men kan alleen vaststellen dat door het stemmen van een reeks idiote wetten door onze beroepspolitiekers een toestand is ontstaan die onze hele economie naar de haaien aan het helpen is. Zinloze subsidies enerzijds en allerlei nieuwe verplichtingen anderzijds hebben onze bedrijven in een chaotische toestand gebracht. Het ergste is dan nog dat het einde van deze nefaste evolutie niet in zicht is. Het steeds maar afstraffen door hogere belastingen, aanslagen en boetes van de productieven en het steeds maar beloven van hogere uitkeringen aan mee-eters, leefloners en andere non-productieven is onze samenleving naar de afgrond aan het leiden.
 
Het heeft nog weinig zin dat we hier regelmatig blijven op wijzen. Onze democratische samenleving heeft beslist dat iedere landgenoot recht heeft op één stem. Het is dan ook normaal dat wanneer een bevolking stilaan uit méér profiteurs dan gemotiveerde arbeiders is samengesteld het einde van een normale samenleving in zicht komt. We willen ons niet uitlaten over de werkelijke oorzaken van het Ford debacle in Genk. Alleen kunnen we vaststellen dat FORD de stekker niet onmiddellijk heeft uitgetrokken. Alle medewerkers werden méér dan een jaar vooraf verwittigd dat het wegens veranderde marktomstandigheden niet lang meer verder kan. Daarom krijgt iedereen ruim de tijd om op andere plaats te trachten aan werk te geraken. Er blijken in ons land duizenden arbeidsplaatsen niet te worden ingevuld in zogenaamde knelpunt beroepen. Indien het zo verder gaat zijn binnenkort alle beroepen als knelpuntenberoepen te beschouwen.
 
In plaats van dankbaar te zijn dat FORD in deze ook voor dit bedrijf moeilijke omstandigheden lang vooraf laat weten dat het zo niet verder kan, beslisten de vakbonden om het bedrijf definitief te wurgen door beslag te leggen op de voorraden (kan dit allemaal zo maar in dit  land?) en zonder de minste reden een staking uit te roepen in een andere vestiging van FORD (Lommel) waar nog honderden medewerkers correct hun brood verdienen!
 
We zouden dan ook niet verwonderd zijn dat de directie van FORD nu plots zou beslissen om de productie in Genk niet te laten eindigen in 2014 maar met onmiddellijke ingang omdat in deze omstandigheden een normale werking van de fabriek totaal is uitgesloten. Arbeiders die voertuigen in brand steken, die het leveren van geproduceerde wagens onmogelijk maken en die overtuigd zijn dat de "overheid " dat allemaal wel zal toelaten, hebben volgens ons geen recht meer om nog gedurende geruime tijd, zoals de FORD-directie dat heeft voorgesteld, uitbetaald te worden.
 
Men zegge het voort ...
Freddy van Gaever




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!