Angeltjes
30-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Fabre : het gesol met dieren gaat verder

 

Het gebeul met poezen was maar de inleiding van het "kunstproject" van de charlatan Jan Fabre, er volgt meer dierengesol.  Zo blijkt uit de controverse die momenteel in het Antwerpse schepencollege aan de gang is.

Jan Fabre wordt overal op gejouw en afkeuring onthaald maar dat verhindert de arrogante kwast niet om verder te gaan met het doen afzien van dieren. Waarom dit nu precies in het stadhuis moet gebeuren, is niet duidleijk maar het heeftvermoedelijk  te maken met de publiciteitsdrang van de kwalkzalver.  Er zijn nog verdere sessies gepland met honden en valken.

Janssens is na zijn nederlaag op vakantie vertrokken en Robert Voorhamme is voor het ogenblik waarnemend burgemeester.  Hij heeft het Fabre-project even laten onderbreken maar geeft toestemming voor de verdere opnames als er een dierenarts aanwezig zal zijn. De verantwoordelijke schepen voor dierenwelzijn, Luc Bungeneers (door de Open-VLD aan de deur gezet, door de Nv-A heropgevist) gaat niet akkoord met deze beslissing en wil de dubieuze opnames stopzetten. De heren vechten onderling hun robbertje uit.

Laten we ons geen illusies maken : van zodra af de dierenbeulen uit het stadhuis zouden verwijderd worden, trekken zij  naar een andere locatie om afgeschermd van het publiek daar verder te gaan met hun onfriss praktijken. 

Waarom legt Bungeneers geen klacht neer of probeert Heylen (cultuur) deze misselijke toestanden niet juridisch te laten stoppen ?  En Michel Gaia, waar zit die ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandy maakt doden

 

De storm Sandy heeft in de Verenigde Staten het leven gekost aan zeker elf mensen. Zij kwamen om in de staten New Jersey, New York, Maryland, Pennsylvania en Connecticut en op zee.

Voor de kust van North Carolina zonk de driemaster Bounty. De kustwacht kon veertien opvarenden redden, maar voor een vrouw van 42 kwam de hulp te laat. Haar levenloze lichaam werd vannacht uit het water gehaald. De 63-jarige kapitein van het schip wordt nog vermist.

Ook in Canada is zeker één dode gevallen door de harde wind. Een vrouw die in de stad Toronto op straat liep, werd geraakt door een bord dat naar beneden waaide.

Harde wind

Sandy kwam rond 01.00 uur Nederlandse tijd aan land in de Amerikaanse staat New Jersey. In de uren daarvoor was de storm iets in kracht afgenomen. Daardoor is Sandy niet langer een orkaan, maar nog steeds erg gevaarlijk, waarschuwen Amerikaanse weerdiensten.

Er zijn windvlagen gemeten met snelheden tot 135 kilometer per uur. De harde wind gaat gepaard met hevige regenval. In 23 Amerikaanse staten zijn waarschuwingen afgegeven.

Stroom uitgevallen

Sandy heeft het oosten van de VS hard getroffen. Bij zo'n drie miljoen mensen is de stroom uitgevallen. Veel stroomkabels zijn beschadigd door omgewaaide bomen. Het grote New York University ziekenhuis heeft ook geen stroom meer. Daarom worden de patiënten geëvacueerd.

Elektriciteitsbedrijven hebben meer dan 10.000 mensen ingezet om de schade te verhelpen. In sommige delen van New York is de stroom door het elektriciteitsbedrijf afgesloten om schade te voorkomen. Toch heeft het zoute water geleid tot branden en een kleine explosie in een transformatorhuis na kortsluiting.

Overstromingen

In New York staan veel straten blank. De bruggen en tunnels naar Manhattan zijn afgesloten. Ook loopt er water in de metrotunnels van New York. Het metroverkeer in de hele stad ligt overigens al stil. Ook alle vliegvelden zijn gesloten vanwege het noodweer.

In de wijk Queens in New York wordt het alarmnummer 911 tien keer vaker gebeld dan normaal. Burgemeester Bloomberg roept mensen op enkel naar het alarmnummer te bellen in geval van levensgevaar. Hij is bang dat het noodnummer overbelast raakt.

In Manhattan is een deel van een grote kraan omgevallen bij een wolkenkrabber in aanbouw. Alle mensen uit de omliggende straten zijn geëvacueerd.

Vernieling

Sandy heeft eerder een spoor van vernieling aangericht in het Caraïbische gebied. Daar zijn zeker 69 doden gevallen.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Crapule de la rue* - door Elveebee

 


Het artikel  dat vandaag zaterdag 27 oktober in een anti-Vlaamse regimekrant verschijnt, zegt meer dan het eigenlijk bedoelt.

http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121026_00348959,

Er is ten eerste de naam van de redacteur (* : voor het geval u niet doorklikt, kijk onderaan). Daaruit kan je trefzeker afleiden dat het een lofzang aan de linkse kerk zal zijn.
Ook de foto spreekt boekdelen. Zou je iemand met zo’n ijskoude blik, zo’n arrogante houding en dit soort lichaamsversiering, op een avond in een donkere straat durven ontmoeten? Als dit een lid was van een andere politieke strekking, dan werd hij meteen met de stempel ‘straatvechter’, of door de slippendragers van Le Soir ‘crapule de la rue’ gebrandmerkt, toch?
Maar het ergste moet nog komen. Zijn uitspraken zijn recht evenredig met het minushabens-gehalte dat zijn houding uitstraalt.
De vraag is waarom een zichzelf ‘kwaliteitskrant’ noemend dagblad aan zo iemand een forum verleent! We overlopen even.

“Gaby Colebunders is een vakbondsman met een rood hart en een ruige reputatie. Wij willen ons geld terug. Die fabriek is van ons.”
Laat er ons maar vanuit gaan dat dit een loze kreet is, geslaakt in een emotioneel moment, en symbolisch bedoeld. Helaas, twijfelen we daar zelf aan. Een fabriek is van de aandeelhouders; werknemers zijn geen eigenaar, zij worden contractueel betaald voor bewezen diensten gedurende een bepaalde of een onbepaalde tijd.

“Voor mij is Jef (Ulburgs) nog altijd een soort god, zegt hij. Zonder hem zou ik waarschijnlijk in de criminaliteit beland zijn.”
Het geeft te denken onder welk soort volk vakbonden hun tafelspringers recruteren.

“Als vakbondsman heeft Colebunders (39) een ruige reputatie. Straks, als ik na dit gesprek met hem naar de Fordfabriek rijd, zullen zijn collega's mij nog lang trakteren op sterke verhalen. Hoe Colebunders zeven jaar geleden slaags raakte met de zaakvoerder van een schildersbedrijf die was ingereden op een stakerspost. Hoe veel arbeiders altijd eerst naar hem kijken voor ze akkoord gaan met wat de vakbondssecretarissen hen vertellen.”
Kortom, het soort volk dat altijd de bek vol heeft van verdraagzaamheid en democratie …

“De directie wil zich strikt houden aan alle wettelijke stappen. We hebben meteen beslist om alles te blokkeren. Om de fabriek te gijzelen.”
Dus, een directie die haar plicht vervult, moet afgestraft worden?

“Hoe lang werkt u bij Ford? Twintig jaar. Waarvan het grootste deel als vrijgestelde.”
Een contradictio in terminis. Twintig jaar ‘werken’ en toch vrijgesteld zijn, hallo? En wie betaalt ondertussen het loon? Is het verwonderlijk dat bedrijven het moeilijk hebben als ze dure mensen moeten betalen, die op geen enkele manier productief zijn voor het bedrijf?

“We zouden eerst moeten proberen of Ford niet verplicht kan worden om het werk op een eerlijke manier te verdelen in Europa.”
Jazeker, dromer, doe maar op! Waarom niet meteen ‘Europa’ zelf laten fabrieken oprichten, we hebben genoeg afgeschreven politici die nu al overal in een raad van Bestuur zitten. Maar als je privéondernemers op die manier het leven zuur maakt, dan hebben zij nog altijd het laatste woord: er zijn nog meer continenten dan Europa, waar hun werkgelegenheid wel welkom is!

“Jarenlang heeft Ford subsidies en andere tegemoetkomingen gekregen. Welnu, wij willen dat geld terug.”
Dat geld is al lang teruggevloeid naar de bevolking en naar de overheid onder vorm van lonen, rsz-bijdragen, personenbelasting, enz…

“Misschien moeten we hier zelf ecologische bussen op waterstof produceren, ik roep maar iets.”
Dat zou een mogelijkheid zijn. In dat geval zien we gelijkaardige artikels verschijnen van tafelspringers uit de petrochemische sector.

“Gelooft u niet dat u ander werk kunt vinden? Voor mij persoonlijk zal dat niet eenvoudig zijn. Ik heb nogal een reputatie bij werkgevers, dus ze staan niet te springen om mij in dienst te nemen.”
Dat zijn natuurlijk de terechte consequenties waarvoor volksmisleiders zoals Jef Ulburgs hun discipelen vergeten te waarschuwen… Een spreekwoord zegt: don’t shit where you eat!

“Ik vind eerlijk gezegd dat we het stakingsmiddel beter en vaker zouden moeten benutten. Misschien moeten we het hele land platleggen.”
De maskers beginnen stilaan af te vallen Is dat dan de uiteindelijke bedoeling?

“Zoals een moslim minstens één keer in zijn leven naar Mekka moet, zo wil ik minstens één keer in mijn leven naar Cuba.”
Steve Stevaert achterna? Lees het vervolg van deze nitwit binnenkort in Story…

Elveebee

(* voor zij die niet doorgeklikt hebben, Joël de Ceulaer)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Identiteitetsfraude bij + 250 Angeltjesvrienden ?

 

Dertien procent van de Belgen zegt op een of andere manier al eens slachtoffer geweest te zijn van identiteitsfraude. Dat blijkt uit het Europese onderzoek 'Preventie Identiteitsfraude 2012' in opdracht van Fellowes, leverancier van kantoorbenodigdheden. 13% van de lezers van Angeltjes, dat komt neer op meer dan 250 benadeelden. 

De financiële schade van Belgische slachtoffers bedraagt gemiddeld 12.200 euro. België behoort daarmee tot de top-3 landen in Europa. Alleen in Duitsland (35.490 euro) en Italië (16.318 euro) is de schade hoger.

Fellowes vroeg de Belgen ook op welke manieren geprobeerd is hen persoonlijke informatie afhandig te maken. Veel Belgen ontvingen e-mails (6 procent) en telefoontjes (20 procent) die zogenaamd van hun bank afkomstig waren en waarin men vroeg om persoonlijke gegevens door te geven of te updaten. Opvallend is echter ook het aantal verdachte verzoeken dat 23 procent kreeg om te doneren aan een goed doel of voor noodhulp. De overgrote meerderheid (92 pct) van de Belgen probeert zich volgens het onderzoek op een of andere manier te beschermen tegen identiteitsfraude. Zo controleert 54 procent van de Belgen transacties die hen niet meteen bekend voorkomen op rekeninguittreksels en facturen.

Het onderzoek werd online uitgevoerd tussen 14 juni en 20 juli 2012 bij 5.507 mensen, van wie 501 Belgen.

Bron : Vandaag.be


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monniken zijn ook maar mannen

 

Monnikenklooster had bordeel binnen de muren

De politie van Moskou heeft in het centrum een bordeel opgerold. Vreemd genoeg was de club gevestigd binnen de muren van een mannenklooster.  Volgens een persbericht van de politie hadden de monniken echter niets met de exploitant te maken en is er geen enkele band met de Russisch-orthodoxe kerk.

Hoe het de bordeelhouder dan is gelukt binnen de muren van het klooster intieme zaken te doen blijft onduidelijk. De monniken geven geen commentaar en de Russisch orthodoxe kerk weigert mededelingen te doen. Of de monniken zelf ook bij de dames van plezier op bezoek gingen wordt hoogst onwaarschijnlijk geacht. Het bordeel is inmiddels gesloten.

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/29/

 


29-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandy in Hoboken, New York maandag 29.10.12

 

 

Opname maandagochtend 9.30 uur plaatselijke tijd ( = 15.30 uur onze tijd)

Geplaatst Angeltjes 22.30 uur

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inschaling orkaancategorieën & Beaufort

 

 

CATEGORIE 1 - vanaf 119 km/u: lichte schade aan bomen, verkeersborden en slecht verankerde gebouwen.

CATEGORIE 2 - vanf 154 km/u: kleinere bomen worden ontworteld en verkeersborden weggerukt. Ook daken, vensters en deuren kunnen schade oplopen.

CATEGORIE 3 - vanaf 178 km/u: Lichtere gebouwen dichtbij de kust worden vernield. Rukwinden vernielen vensters en daken. Water- en stroomvoorziening is afgebroken.

CATEGORIE 4 - vanaf 209 km/u: Extreme schade aan gebouwen. Lichtere gebouwen worden volledig verwoest of weggevaagd en aan de kust door wind en golven zwaar beschadigd. Grote gebieden zijn voor lange tijd onbewoonbaar.

CATEGORIE 5 - vanaf 252 km/u: De vernielingen zijn rampzalig, ook bij robuust gebouwde huizen en fabrieken. Daken worden massaal afgerukt, deuren en vensters vernield. Bomen knakken af als strohalmen. Zware overstromingen dreigen.

*****

Beaufort schaal

 

 
 
 

Wind-
kracht
 in Bft

Benamingen

Gemiddelde windsnelheid

Zeegang

Golf-
hoogte
 in m

Ter land

Ter zee

m/s

knts

km/uur

Schaal

Naam

0

Windstil

Stil

0-0,2

<1

<1

0

Vlak

0

1

Zwakke wind

Flauw en stil

0,3-1,5

1-3

1-5

1

Kabbelend

0,1

2

Zwakke wind

Flauwe koelte

1,6-3,3

4-6

6-11

2

Licht golvend

0,5

3

Matige wind

Lichte koelte

3,4-5,4

7-10

12-19

2

Licht golvend

0,5

4

Matige wind

Matige koelte

5,5-7,9

11-16

20-28

3

Golvend

1,25

5

Vrij krachtige wind

Frisse koelte

8,0-10,7

17-21

29-38

4

Onstuimig

2,5

6

Krachtige wind

Stijve bries

10,8-13,8

22-27

39-49

5

Aanschietend

4

7

Zeer krachtige wind

Harde wind

13,9-17,1

28-33

50-61

6

Wild

6

8

Stormachtige wind

Stormachtig

17,2-20,7

34-40

62-74

7

Hoge zee

9

9

Stormwind

Storm

20,8-24,4

41-47

75-88

7

Hoge zee

9

10

Zware stormwind

Zware storm

24,5-28,4

48-55

89-102

8

Zeer hoge zee

14

11

Zeer zwaar stormweer

Zeer zware storm

28,5-32,6

56-63

103-117

9

Buitengewone hoge zee

>14

12

Orkaanwind

Orkaan

>32,6

>63

>117

9

Buitengewone hoge zee

>14

 

 

 Beaufort was marinecommandant van het fregat Woolwich van de Royal Navy. Hij maakte een indeling in 13 windsterkten, aan de hand van de zeilvoering van een fregat. Zijn schaal was gebaseerd op de kracht die de wind per oppervlakte-eenheid uitoefende, niet op de snelheid: hij keek naar het gedrag van zijn schip, niet naar de wind zelf. In 1838 stelde de Royal Navy de schaal van Beaufort verplicht voor de windkrachtaanduiding in het scheepsjournaal.

De omschrijvingen van Beaufort varieerden van Geen vertier (0 Bft) tot Zeilen waaien uit de lijken (12 Bft). Daartussen lagen uitdrukkingen als Bovenbramzeilkoelte (5 Bft), Dubbelgereefde marszeilkoelte (7 Bft), Dichtgereefd grootmarszeil en gereefde fok (10 Bft).

In 1905 werd de schaal door Sir George Simpson aangepast aan de stoomvaart en in 1921 deed hij dit nogmaals, maar dan meer toegepast voor het niet-zeevarende deel van de mensheid. Ook voegde hij de windsnelheden toe aan de schaal.

De belangrijkste wijziging, in 1946, werd vastgesteld door het International Meteorological Committee. De schaal werd gebaseerd op de gemiddelde windsnelheid gedurende 10 minuten op een hoogte van 10 meter boven de grond. Zo veranderde de windkracht-schaal van Beaufort in een windsnelheid-schaal. Er werd overigens ook nog een aantal eenheden aan de bovenkant toegevoegd voor het categoriseren van de hogere orkaan-windsnelheden.

De schaal die Beaufort ontwikkelde kende aanvankelijk 13 windsterktes, beginnend bij 'kalmte' en eindigend bij 'orkaan'. Zijn meetinstrument was het fregat, het meest gebruikte schip op dat moment binnen de Britse marine. Hij bepaalde de windsterkte aan de hand van de hoeveelheid zeil dat een fregat bij de wind kon voeren en de snelheid van het schip.

 Bron : Wikipedia


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Sandy doemt reeds nieuwe orkaan op

 

Sandy heeft zich nog maar ternauwernood op de Amerikaanse Oostkust gestort, of er doemt reeds een nieuwe orkaan op die de Verenigde Staten zwaar zal treffen.

(foto : Studio Rony)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sandy nadert de Oostkust van de VS

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zijn we blij in de EU te zijn

 

Italië


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De verontwaardiging van de hypocrieten

 

De SP.A wil een verbod op anonieme verkiezingsadvertenties, zoals de 'Nu anders'-campagne van Antwerpse ondernemers. In een paginagrote advertentie werd vlak voor de verkiezingen anoniem opgeroepen om "nu anders" te stemmen, wat ondubbelzinnig verwees naar de Nv-A.

"Deze dure, anonieme advertenties door derden ondergraven het hele systeem van de controle op de verkiezingsuitgaven. Wie het zich kan veroorloven, kan partijen helpen de kiezer te beïnvloeden." Dat zegt Renaat Landuyt, de man die helaas zijn naam niet in toepassing brengt : hij blijft maar met zijn zeurderig stemmetje het politieke leventje in dit land teisteren.

De sossen staan aan de klaagmuur en zij wenen, dat zij benadeeld worden door "kapitaalkrachtigen", die de verkiezingen willen manipuleren. Wat een schande nietwaar in dit land waar alles correct en democratisch verloopt. De houding van Landuyt, bijgestaan door vrouwtje Temmerman komt goed over bij de naieve rode achterban, want het beeld wordt opgeroepen dat we opnieuw vertoeven in de tijden van Daens en Anseele. 

Waar de sossen niet over reppen, is het feit dat hun verwaterde ideologie inmiddels zowel de openbare als de privé media beheerst.  De VRT (bij ons gekend als de 0000, de Onvlaamse Overbodige Openbare Omroep) en de Nieuwsdienst van die instelling is een louter linkse aangelegenheid. Luister en kijk naar de eenzijdige praatjes, de keuze van de onderwerpen, de experten die hun visie komen verkondigen, de nijdige blikken als rechts iets mag zeggen en de  verheerlijkte orgasme-uitdrukkingen als Vande Lanotte of Termont opgevoerd worden. Op de radio wordt om de haverklap De Morgen geciteerd, alsof het de koran is.

De geschreven pers is exclusief bemand door rood-groene aanhangers en politiek-correcte zwammers die dag na dag het regime en de elite steunen.  Dat is onbetaalbare reclame : steeds dezelfde gezichten die  alle misbruiken, mistoestanden, stommiteiten al dan niet genuanceerd komen goedpraten.

O wee, als één keer een nieuwe groep op het toneel verschijnt die stiekeme steun ontvangt dan moet er opgetreden worden, het regime wankelt, de Rode Khmers worden in hun alleenheerschappij bedreigd. 

De polarisatie rechts-links die onze maatschappij beheerst, neemt grove vormen aan. Waarom werft de sp-a Sos Digneffe niet aan als intellectueel woordvoerder van de Socialistische Profijt- en Belangenpertij ?  En stuur Landuyt eindelijk het land uit met Temmerman als troostprijs.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liberaal-socialistisch kabinet startklaar in Nederland

 

Onze Nederlandse buren krijgen over ongeveer een week een nieuwe regering : de liberale VVD en de socialistische PvdA hebben akkoorden bereikt om gedurende de komende vier jaar het land te besturen.

Het nieuwe kabinet wil alleen nog maar gemeenten met meer dan 100.000 inwoners. Dat hebben de partijen afgesproken in het concept-Regeerakkoord.  Momenteel tellen maar 25 van de 415 gemeenten meer dan 100.000 inwoners.

Landsdelen
Ook wil de coalitie de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samenvoegen, schrijft De Telegraaf maandag. Mogelijk wordt de Noordoostpolder daarvan losgekoppeld. De partijen willen onderzoeken of de twaalf Nederlandse provincies kunnen worden teruggebracht tot vijf 'landsdelen'.

'De snelheid waarmee Rutte en Samsom op weg zijn naar een akkoord, getuigt van lef. Toch is er nog veel weerstand te overwinnen.'

Verder hebben VVD en PvdA afgesproken dat er geen kilometerheffing komt onder dit kabinet. Dat was een wens van de VVD.

Wat de samenwerking met Vlaanderen betreft, zal eindelijk het aangegane akkoord inzake de onderstroping van de Hedwigepolder toch doorgang vinden. De planning is niet bekend gemaakt. 

Goedkeuring
Het Centraal Planbureau heeft de regeringsplannen inmiddels doorgerekend. Vandaag komen de Tweede Kamerfracties van de twee beoogde coalitiegenoten bijeen om de plannen te bespreken. De PvdA zal aan het partijcongres nog wel goedkeuring moeten vragen. De verwachting is dat dit geen grote problemen zal opleveren.

Door een staatsbezoek van premier Mark Rutte (VVD) aan Turkije zal de installatie van het nieuwe kabinet VVD-PvdA dan op zijn vroegst op donderdag 8 november worden gepland

Bron : Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euromillions France gekraakt door koran-fanaten

 

De Franse Euromillions webstek is gekaapt en de thuispagina is vervangen door teksten uit de koran die gokken veroordelen. Op zich geen ramp, de loterijen en aanverwante kunnen ons gestolen worden, want ze zijn in handen van de nationale regeringen die er hun mannetjes en vrouwtjes aan een lucratieve job helpen. Loterijen spelen in op de hebzucht van de burgers : is het de taak van de overheid deze ondeugd uit te buiten voor eigen profijt en gewin ? 

Wie alleszins met zijn fikken moet afblijven van de loterijen en aanverwante zijn de islamjengelaars. Dat zij eerst in de eigen Prachtlanden orde op zaken stellen in plaats van ons hier de les te komen spellen. Ho, dat mogen wij zeker niet zeggen van de weldenkenden ?  Als het aan die soort ligt, lopen wij over enkele generaties allemaal met lange onverzorgde struikbaarden en pyjama's en onze schoonheden in boerka. En de stouterds met afgehakte ledematen. Dat zal pas fijn zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Separatisten in Europa

 

 

Het is niet de eerste keer dat Russia Today aandacht schenkt aan de separatistische bewegingen in Europa. Men focust zich vooral op de groepen die momenteel in het nieuws komen : Schotland, Catalonië, Venetië en ook heel even wordt "belgië" genoemd, waar het natuurlijk om Vlaanderen gaat.

Men zou best de natiestaten die in de 19de eeuw ontstaan zijn onder de loepe nemen en nagaan waar nationalistische bewegingen actief zijn en welke hun doelstellingen en betrachtingen zijn. Eén volk, één staat, zeg ons wat hier fout mee is ? Wij Vlamingen in belgië weten zeer goed dat het gedwongen samenleven van twee culturen, gescheiden door talen die niet eens aanverwnat zijn, en die historisch tot andere leefwerelden behoren, niet functioneert.  Wij zijn als gedwongen huwelijkspartners die mekaar niet kunnen luchten, die voortdurend ruzie maken, die mekaar zwart maken bij de kennissen en vrienden en van seks is er al jaren geen sprake meer. U begrijpt ons. 

Hoe meer de Europese Unie de identiteiten van volkeren probeert uit te wissen en te vervangen door een vage Europese en ondemocratische eenzelvigheid, hoe meer verzet daar zal tegen rijzen. De Europese politici die dit monster van de Unie in het leven geroepen hebben en daar de gezichten op kleven van een Barroso, Van Rompuy of de Halloweenvoorzitter van het Euro-parlement Martin Schulz, begrijpen duidelijk niet dat de meeste burgers daar geen vertrouwen in hebben.  Deze kerels die maandelijks gigantische vergoedingen opstrijken en allerlei voordelen genieten en die bovendien het charisma bezitten van een blik sardienen, een dweil of sovjetleider, zijn anti-reclame voor de Unie.

Met een nationale regering kan je nog enige affiniteit voelen (bij wijze van spreken),  met de Europese dictatuur van onverkozen commissarissen en parlementairen die geen greep hebben op het democratische controleproces en die voor de rest handelen als kabouters uit Plopsaland, is het zeker in tijden van crisis uitgesloten je één te voelen. U merkt het, met deze Europese Unie voelen wij ons niet gelukkig.  De medeburgers die de huidige Unie voetstoots aanvaarden, doen dit vaak omdat ze de grote samenhang niet willen zien of omdat ze rechtstreeks belang hebben bij de geldverkwistingen van deze elite.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Rode Diarreemiddel Jos Digneffe

 

 

Het  Rode Diarreemiddel Jos Digneffe dat verantwoordelijk is voor de 1001 stakingen van de NMBS, lanceerde de uitspraak dat verboden moest worden dat Bart de Wever aan politiek doet.  U weet het, De Wever ligt niet in onze bovenste schuif, maar tot nader order is Bart een verkozen politicus en is Digneffe een intrigant die geen enkele democratische legitimatie bezit.

Het Rode Diarreemiddel heeft zijn ganse leven geparasiteerd als syndicaal onruststoker bij de spoorwegen, een man die kapitalen van de belgische economie heeft verkwanseld door zijn puberaal gedrag, iemand die zelf een vetbetaalde job uitoefende op kosten van ons allen en die enkele weken geleden de treinreizgers uitschold voor egoïsten, omdat ze durfden protesteren tegen een zoveelste staking. Het diarreemiddel bij uitstek, Jos Digneffe, verblind, verdwaasd, verdoold.

Jos is het prototype van de luie socialist die het conflictmodel hanteert als wapen om desnoods de NMBS kapot te maken, zolang hijzelf, de onbekwame kwibus maar gelijk krijgt en die en passant  het bedrijfsleven zo veel mogelijk schade berokkent, omdat hij te lomp is, om de gevolgen van zijn acties te begrijpen.  De individuele treingebruikers beschouwt hij als hinderlijke overlast. Jos is het ware gelaat van wat eens een trots ideaal was en nu verworden is tot een vernietigingsmachine, het socialisme.

Ray 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 30 oktober 2012

Allah tot in den treure

Deze video blijkt in Frankrijk verboden :

http://www.youtube.com/watch?v=hnTqUrHYoxc

Kwestie van de week opgewekt te starten.Sorry, maar het is niet anders.

Goede morgen, Cesta Punta

*****

De directie van NV Belgie

Dat Joske Digneffe heeft anders een onschuldig smoeleke maar dat hebben de meeste politiekers. Veel kritiek op de directie van de Ford fabrieken. Een goude trap tegen het achterwerk of deftiger uitgedrukt, een gouden handdruk van 77.000 Euro is in de ogen van de vakbond slechts een aalmoes.

Onderaannemers krijgen heel wat minder of niets maar dat is niet spectaculair genoeg om daar de gazet of TV mee te vullen. De echte grote schuldigen voor dit huidig en in het verleden vergelijkbare drama's zijn althans volgens mij niet  de multinationals of firma's maar de regering , in het verleden , het heden en de toekomst .

De enorme directie van NV Belgie met haar ontelbare bestuursleden van minder bekwamen tot totaal onbekwamen haar verantwoordelijk. Inderdaad "eendracht maakt macht" is de meest toepasselijke spreuk voor de elite, de zakkenvullers met hun onverzadigbare geldhonger en machtswellust om de kleine man, de moderne slaaf onder de duim te houden. Welke directie zou het in haar hoofd halen lonen uit te betalen, laten genieten van allerlei sociale voordelen zonder de minste tegenprestatie ? De lijst van het wanbeleid door de directie van NV Belgie is hallucinant.

Ik voel me geen Belg meer maar Vlaming alhoewel dat begrip ook stillekensaan aan het verdwijnen is. Wanneer leggen de vakbonden de nog resterende autofabrieken plat met de eis , garantie voor werkzekerheid ?  De directie van NV België zal daar zeker alle begrip voor tonen.

René

*****

Ford en een pakbonder.

Geachte redactie.

Ford was deze dagen niet uit het nieuws te bannen, niet alleen over de onzekerheid maar vooral de pluimen die er door de poco smoelentrekkers konden gewonnen worden.

Want zeg nu zelf,zo een buitenkans om je poco-winkel te promoten, krijg je niet alle dagen. De excellenties zouden mekaar zelfs van het podium duwen om de beste plaatsen te kunnen bezetten : pal in het oog van camera's en microfoons.  Gratis reclame op kap van de gedupeerden. Het ging zelfs zo ver dat de franstaligen de rode gestrikte tè pro Vlaamse gevoelens verweten!Komt dàt tegen zeg! Elio begreep de slinkse sneer van zijn achterban en verklaarde zich dan in ijltempo ook solidair met de strijd van de Waalse metallo's van Mittal en Duferco.

Zelfs de banken gaan zich in de strijd werpen om de Nobel prijs voor de misselijk----heu-menselijkheid in de wacht te slepen.  Of zij eenzelfde mededogen aan de dag zullen leggen voor Piet Snot die verleden week bedankt werd na 20 jaar dienst in garage "de knalpot" te Jammergem, is niet geweten.

Wat me ook boeide, was het forum dat een pakbondsvertegenwoordiger kreeg bij een "kwaliteitskrant" om zijn ongenoegen te mogen uiten. Het betrof hier het relaas of beter gezegd "geraas" van ene Gaby Colebunders.

Deze gast wordt al bijna 20-jaar bij Ford betaald als vrijgestelde van het "echte" werk om de ganse dag als een toerist rond te lopen om her en der klachten te noteren of foldertjes uit te delen, kortom al hetgeen een loopjongen van het pakbondshuis te doen heeft.

Deze knaap bleek geen doetje te zijn want enkele jaren geleden werd hij bij zijn grote liefde, het ABVV, buiten gebonjoerd. Gaby bleek een tweede D'orazio te zijn die geweld en indimidatie niet schuwde. Volgens zijn zeggen was het een geluk dat hij bij de pakbond kon binnengeraken, zoniet was hij op het criminele pad beland.  Als eerlijke biecht kan dat tellen.  Hij zit nu bij de concurrentie : het ACV.

Het weze ook aangestipt dat Gaby een intense adoratie had voor Chè Guevara.  Van kindsbeen af aanbad hij deze communist en terrorist. Amada en PVDA waren Gaby zijn uitverkorenen. Boven zijn bed hing een foto van Chè en een zelfgemaakte veelzeggende poster: ALLE  BOAZEN ZIJN SMEIRLAPPEN!   Als Ford sluit, ligt ook Gaby eruit en kan hij misschien zijn droom waarmaken. De route van Ché afleggen vanuit Zuid-Amerika tot in Cuba, maar eerst wou hij het land B nog plat leggen.

De moraal van dit verhaal is het soort van pakbondsafgevaardigde dat het zover in een fabriek kan schoppen :  een gerateerde crimineel. Dit is puur arsenicum. Extreem linkse debielen die mede oorzaak zijn van de ondergang van onze welvaart. Wel Gaby, doe gerust de Ché route dankzij de gouden handdruk die de smeirlap van een baas je toestopt. Ga naar Zuid-Amerika en Cuba èn blijf a.u.b. dààr! 

Verkoop je linkse extremisme aan de welstellende Cubanen, zij lusten er emmers pap van, kijk echter wel uit dat je na afloop van je discours niet tegen het scherp van een machete aanloopt, naieve maar gevaarlijke jongen.

mvg - Senior

*****

Griekse bedriegers

Moedige journalist maar op de knieen gedwongen met een proces. Het doet me denken aan bepaalde Vlaamse toestanden. Als ge nog maar in de omgeving komt van het deksel dat de beerput bedekt, heb je prijs, altijd gewonnen.

Ongeveer 1500 Griekse families weten bij benadering niet te zeggen hoe rijk ze wel zijn. Onlangs kreeg ik een mailtje met foto's van een super de Luxe Griekse plezier boot . Onze Albert zijn schuit is in vergelijking slechts een oude visserssloep met roeispanen. Ik geloof nooit dat de verantwoordelijken die miljarden pompen in Griekenland geen kennis zouden hebben over wat wij vernemen. De groten, de machthebbers, de kapitalisten beschermen elkaar, want zij mogen niets te kort komen.

Het klein grut blijft echter stemmen op hun de doodgravers en staat met vlaggetjes te zwaaien als er een rijk, gekend of beroemd exemplaar op bezoek komt.

René

*****

Sos Digneffe

Als ik de kop van Digneffe bekijk, dan kan ik mij niet van de indruk ontdoen dat die man ooit een veelgeplaagd kind is geweest. En nu als volwassene (sic) van zijn huidige positie misbruik maakt om op zijn beurt de plaaggeest te spelen. Kleine mensjes met petieterige ideetjes. Zo lopen er veel rond in de vaderlandse politiek...

Regus Patoff

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort

 

Natuurlijk heeft die man gelijk. Het gaat hier over een verklaring van Michel Delbaere die voorzitter is van de werkgeversorganisatie VOKA. Tijdens een radioprogramma vertelde hij vorige week dat de regering de welvaart afremt. En of dit waar is ! Van een regering mag men normaal verwachten dat ze het land op een correcte wijze bestuurt. Dat de leden van de regering vetbetaald zijn en van allerlei voordelen genieten moet de brave burger er maar bij nemen. Maar het is juist op gebied van dit besturen dat het schoentje wringt.
 
Het zogenaamd besturen is in de loop van de laatste jaren volledig veranderd en begint zich meer en meer te beperken tot regelmatige samenkomsten waar de regering steeds maar nieuwe belastingen oplegt aan de hardwerkende burgers en deze gelden zo snel mogelijk gebruikt om gedane beloften aan vrienden, relaties en hun vermeende kiezers te honoreren. Er wordt geen enkel probleem meer opgelost. Integendeel worden er om de haverklap nieuwe problemen geschapen door de meestal totaal idiote beslissingen die onze laatste regeringen hebben genomen. De huidige evolutie is werkelijk gevaarlijk aan het worden. Werken wordt meer en meer gestraft en diegenen die nog hun brood verdienen moeten enerzijds dag na dag opboksen tegen een snel groeiende meute van controleurs, inspecteurs en andere boetegevers en anderzijds met lede ogen toekijken hoe hun opgehoeste belastingsgeld wordt verbrast aan zinloze subsidies en het onderhouden van steeds meer profiteurs. Deze laatste groep bestaat dan ook steeds meer en meer uit vanuit het buitenland toegestroomde gelukszoekers  die in geen enkel land op zo hartelijke wijze worden in de watte gelegd als in ons apenkand.
 
Deze vaststelling is niet nieuw maar het wordt met de dag duidelijker dat deze door de beroepspolitiekers geschapen toestand niet meer vol te houden blijkt. De belastingrekker heeft zijn maximale spankracht bereikt en zou wel eens in de nabije toekomst kunnen springen waardoor het land snel totaal onbestuurbaar zou kunnen worden.
 
De overheid begint allerlei inkomsten steeds sneller te innen en allerlei uitgaven meer en meer uit te stellen en op de lange baan te schuiven. Dit gegoochel met cijfers dat stilaan op een soort fraude en bedrog van de bevolking begint te lijken maakt het met de dag duidelijker dat er steeds sneller naar nieuwe imkomsten moet gezocht worden en dat allerlei vroegere gemaakte beloften niet meer zullen kunnen uitgevoerd worden.
 
Men zal zeer dringend de reeks belastingen op arbeid moeten verminderen; het toekennen van nieuwe brugpensioenen moeten stoppen; het toekennen van de Belgische nationaliteit aan vreemdelingen met inbegrip van de erbij horende uitkeringen drastisch moeten beperken; en de monsterfraudes in de sector van de werkloosheid streng moeten gaan beteugelen.

Als de huidige regering de moed niet heeft om deze problemen nu snel en degelijk aan te pakken zullen we uiterst snel in een chaotische toestand gaan verzeilen. Voor Bart De Wever is dit misschien nog goed nieuws. Hij zal dan niet meer moeten gaan onderhandelen over wat we nog samen willen en kunnen doen in een nieuwe confederale Staat omdat er in de nabije toekomst niets meer te doen zal zijn.
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse bedriegers

 

Een Griekse journalist is gearresteerd omdat hij een lijst heeft gepubliceerd van Grieken met een Zwitserse bankrekening. Kostas Vaxevanis moet voorkomen wegens het vrijgeven van privé-gegevens.

Wel of geen extra tijd en geld voor Griekenland, het maakt allang niet meer uit. Het land blijft beloftes breken en verdient een hardere aanpak

Europa mag Griekse onwil niet langer belonen
Op de lijst, afkomstig van een werknemer van de HSBC-bank in het Zwitserse Genève, staan de namen van tweeduizend vermogende Grieken die hun kapitaal in Zwitserland hebben gestald.

Twee jaar geleden gaf de toenmalige Franse minister van Financiën en huidige topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds Christine Lagarde de lijst aan de Griekse regering.

Belastingontduikers
Veel Grieken willen dat de lijst wordt gebruikt om belastingontduikers op te sporen, maar de Griekse regering heeft de lijst altijd links laten liggen. Volgens media zou het origineel zelfs zijn kwijtgeraakt.

De Griekse journalist wilde de regering een geheugensteuntje geven en publiceerde de lijst in het tijdschrift Hot Doc. Ook de uitgever van het blad hangt vermoedelijk een arrestatie boven het hoofd.

Vriendjespolitiek
Verschillende Griekse media beschuldigen de regering van vriendjespolitiek. Op de lijst staan onder anderen Stavros Papastavros, een adviseur van de huidige premier Antonis Samaras, en Georgios Voulgarakis, oud-minister en lid van Nieuwe Democratie, de partij van Samaras.

@ Carla Joosten - Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thuis bij onze politici

 

Cartoon

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 29 oktober 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bart en de varkenskop

De drie vragen die Bart De Wever zich nu zou moeten stellen zijn:

1° Is dit varken halal geslacht, of niet?

2° Is er strychnine of polonium-210 geïnjecteerd in deze varkenskop?

3° Moet ik er van blijven uitgaan dat zelfs slechte reclame goede reclame is?

Lucky9

*****

Slim, slimmer, slimst

Berlusconi is eigenlijk maar een lompe.  Hij investeert zijn eigen kapitaal in TV- en radiozenders en in de geschreven pers om zo de bevolking naar zijn hand te kunnen zetten. De Belgische politiekers leggen het veel intelligenter aan boord! Zij hebben ook de media in handen maar laten er de belastingbetaler voor opdraaien die op die manier zijn eigen censuur en desinformatie betaalt! En dat zonder ook maar één cent te investeren… Geniaal!

Ludo

*****

Silence! De grote Führer spreekt (Hoessein Obama)

 http://www.youtube.com/watch?v=tCAffMSWSzY

Lucky9

*****

Kunst en Stront

't Moet in de jaren tachtig geweest zijn. In de Warande van Turnhout speelden ze een toneelstuk met een levende koe op het podium. Van de artieste werd verwacht dat ze tijdens elke door het ministerie van Cultuur gesubsidieerde voorstelling op het podium scheet...

De titel van dit artistiek hoogstandje ben ik helaas vergeten. In onze stallen thuis stonden vroeger meestal 5 koeien en nog wat kalveren, plus een aantal varkens. Zij produceerden onophoudend en gratis stront. Het waren dus voorlopers van de strontmachine van Delvoye en met wat moeite zouden ze probleemloos hun gevoeg hebben kunnen doen op het theater zoals in dat toneelstuk. Wij hebben toen de kans van ons leven gemist om rijk te worden met subsidies van het Vlaamse ministerie van Cultuur.

Dedju, hadden we dat maar op tijd geweten.

Ludo

*****

Speech van G Wilders in Zweden

Misschien heb je het ook al gelezen. Als Wilders dat allemaal gezegd heeft moet ik hem echt bewonderen om zijn durf.
http://ejbron.wordpress.com/2012/10/27/speech-van-geert-wilders-in-malmo-27-10-2012/

Hedwige 

*****

Jan Fabre

Beste mensen allemaal die dit lezen,  jullie hebben al gehoord over het kattenincident op het stadhuis in Antwerpen. Deze zogenaamde kunstenaar of beter gezegd klootzak heeft poezen mishandeld om er zelf beter van te worden.

Hij wordt daarvoor ook nog eens gesubsidieerd door de minister van cultuur, momenteel Joke Schauvlieghe , voor mijn part mag ze naar de maan vliegen door de schouw. Die geestelijk gestoorde Jan Fabre doet wat hij wil vanuit zijn heel zieke geest en noemt dat dan kunst.

Andere mensen die een beetje depressief zijn, die niet in deze huidige rotte maatschappij, worden opgesloten, maar deze debiele achterlijke onnozele kwiskwater wordt ervoor betaald om zijn zogezegde kunst te maken met dode (en levende) dieren.

Hoe kan je dat nu kunst noemen ? Als jij ook denkt dat dit kunst is heb je ze ook niet allemaal meer op een rijtje en hoor je thuis in een geloten instelling samen met deze grootste debiel. Liefst allemaal samen in een instelling apart om daar met blokjes, kleurpotloodjes, papier, waterverf enz eindelijk eens te leren wat kunst is.

Diane

*****

De Fabre is maar een platgetrapte kunstkakkerlak

Als dieren mishandelen of doden al een vorm van kunst is dan moet ik toegeven dat Islamieten grote kunstenaars zijn.

Momenteel pieken de Syriers in allerlei kunstvormen want zij doden zelfs hun medemens als uiting van hun creativiteit.

René

*****

Ford Genk

En toch, LVB, Ray, wat dan met deze bevindingen : http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121025_00347682

Lydia S.

*****

De klootzak die een kunstenaar wilde zijn

Ray, als ge klaar zijt met Fabre te verbouwen mag ik daar dan foto's van nemen? Ik ben er 100% zeker van dat ik met die 'kunstportretten' even beroemd en rijk ga worden als die ziekelijke kwelgeest!

Mieke

*****

Ford-ontslagen

Ook over de Ford-hysterie heb ik een bescheiden mening die ik even naar u toe werp. Akkoord, deze ontslagen zijn een drama en zeker voor de al wat oudere werknemers, maar elke dag worden er mensen individueel ontslagen en die moeten het doen zonder pers-en politieke aandacht, zonder gouden handdruk, zonder collega's die hetzelfde ondergaan en dus mekaar steunen en die hebben al zeker geen 1,5 jaar tijd om een andere job te zoeken.

Eigenlijk als je dan toch ontslagen moet worden is dit de luxe uitvoering ... daarom vind ik dat de aandacht aan dit gebeuren stilaan mag afnemen en dat we eventjes inzien dat heel wat mensen er véél slechter aan toe zijn. Waarmee ik niemandsleed wil minimaliseren maar toch ...

ACV-afgevaardigde vindt zelfs een ontslagpremie van 77000 euro niet genoeg ? Ik denk dat indien deze mensen gewoon bleven werken en van hun loon hun maandelijkse kosten bleven betalen zij niet gauw zo een bedrag op hun spaarrekeningen zouden hebben.

Marianne

*****

Elskot

Dank, beste heer, voor uw mooie bespreking van mijn boek Elsschot-Antwerpen-Coraline.

Het leven gaat verder, boeken volgen zich op, maar toen ik dit las, werd ik weer helemaal teruggeslingerd naar de periode toen ik het boek schreef. Dat was voorwaar geen onprettige ervaring. Dank daarvoor.

Nog een fijne zondag,

Bart Van Loo

*****

Het Ford G(esch)enk neemt walgelijke proporties aan

 En voor degenen die geld hebben uitgegeven dat ze niet hadden en zodoende de grond/huizen prijzen hoog houden voor anderen : "Febelfin, de koepelvereniging van Belgische banken, is bereid te bekijken of er maatregelen mogelijk zijn om werknemers getroffen door de recente golf ontslagen te helpen met hun hypothecaire of gewone leningen. Dat heeft Vlaams minister-president Kris Peeters zondag na overleg met de banken laten weten."

 Okki

*****

Puzzelkwartiertje tijdens Ford-debat in Vlaams Parlement

Het is toch normaal dat men zich gaat vervelen bij het horen en zien van zoveel komedie in het parlement. En wees gerust, 75% van de aanwezigen zijn beroepskomedianten.

Wil T.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!