Angeltjes
04-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog eentje over de Sadist uit de Seefhoek

 

De Morgen : *Woede over Fabre is hypocrisie ten top*

De linkse cavalerie schiet (zéér laat) Fabre ter hulp. Wij zijn hypocrieten en histerici. Daar kijk ik van op : ik ben een xenofoob en een racist. Maar een hypocriet ? Ik kirijg bovendien geen 800.000 euro subisdies van Joke Schauvliege. Jammer, want dan zwierde ik een aantal linkse eencelligen van de Boerentoren : een mooi project in het raam van volksontwikkeling.

http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1528018/2012/11/03/Woede-over-Fabre-is-hypocrisie-ten-top.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart de Wever stapt over naar Groen (volgens 0000)

Bart De Wever was zaterdag te gast op de boekenbeurs en werd daar geïnterviewd voor Het Journaal. Aandachtige kijkers merkten op dat de toekomstige burgemeester van Antwerpen plots een politicus van Groen is volgens de 0000.

Bron & afbeelding : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Allerheiligen

 

 

Allerheiligen

onder kille stenen liggen verhalen
van berusting en idealen
van een lach en een traan
van zweven of ondergaan
van luiheid en zwoegen
van kerken en kroegen
van verlangens en hopen
en eigen levens slopen

toch maakt het me sereen
hier zijn ze allen één
stuk voor stuk
geluk en ongeluk

http://blog.seniorennet.be/johan1944/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opnieuw vondeling in de schuif bij *Moeders voor Moeders*

 

In Borgerhout is zaterdag rond 17.30 uur een baby achtergelaten in de vondelingenschuif van Moeders voor Moeders. Dat meldt vtm en is intussen bevestigd door het stadsbestuur. Het gaat om een jongetje. De politie voert een sporenonderzoek in de buurt.

Het kind blijkt in goede gezondheid te verkeren en zal worden ondergebracht in een Centrum voor kinderzorg en gezinsondersteuning, meldt het OCMW van Antwerpen.

Naar traditie is het OCMW-voorzitter Leen Verbist die de voogdij op zich zal nemen in afwachting van eventuele onderbrenging in een pleeggezin met het oog op adoptie. Het kind zal, zoals gebruikelijk, voorlopig als achternaam "De Kleine" krijgen.

Het is nog maar de vierde baby sinds de vondelingenschuif in 2000 werd geïnstalleerd. De vorige dateert van afgelopen zomer. Hij werd Adriaan genoemd en kwam bij een gastgezin terecht. De ouders hebben in principe zes maanden de tijd om zich nog te bedenken voor de adoptieprocedure wordt opgestart.


 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland ontwikkelt eigen monetaire installaties

 

Herman van Rompuy dreigt met sancties


EU-waarnemers beweren dat ze op satelietbeelden van het Griekse platteland monetaire installaties hebben ontdekt. De Europese Unie dreigt met sancties als Griekenland zijn monetaire ambities niet laat varen.

Volgens de inspecteurs zijn er aanwijzingen dat de Grieken binnen vier jaar een eigen munt kunnen ontwikkelen. De overstap naar de eigen munt vormt een monetaire dreiging die de vernietiging van Europa zou inluiden. Voor de EU is het van groot belang dat Griekenland het geheime monetaire programma stopzet.

De Griekse regering weigert verantwoording af te leggen. Premier Samaras zei in een toespraak tot zijn volk: “Het klopt dat in de monetaire installatie op bescheiden schaal aan een zelfstandige munt voor eigen gebruik wordt gewerkt. Dit is echter voor vreedzame doeleinden en niet voor het van de kaart vegen van Europa. Het trotse Griekse volk zal niet buigen voor intimidatie van westerse mogendheden.”

De installatie, die in het rotsland ten westen van Thessaloniki zou staan, is slechts ten dele operationeel en vormt nog geen werkelijke dreiging. Toch baart de ontdekking zorgen. Herman van Rompuy, voorzitter van de Europese Raad: “Het begin is er. Er is een installatie, maar we weten niet hoeveel kennis er is om een substantiële dreiging te vormen. Het kan nog jaren duren voordat ze een munt hebben ontwikkeld, maar er moet nu worden ingegrepen.”

Hoewel er wereldwijd talloze landen zijn met monetaire installaties, is het volgens de EU onverantwoord als een wankelende democratie als Griekenland hierover zou beschikken. “Een land met eigen monetaire ambities is een regelrechte bedreiging voor de stabiliteit van de eurozone,” aldus van Rompuy.

Beleidsmatig is het onduidelijk hoe de EU Griekenland verder onder druk kan zetten. Van Rompuy: “We kunnen geen strengere sancties opleggen dan we nu al doen. Met het meest recente bezuinigingspakket is de economie eigenlijk al verloren.”

 Bron : De Speld

PST : Bij het ter perse gaan vernemen wij uit vertrouwelijke bron dat de Europese Unie volop een militaire invasie voorbereidt om de Grieken tot de orde te roepen. President Van Rompuy zou voor de leiding van de invasie beroep willen doen op de belgische minister De Crem, die terzake een ervaringsdeskundige is.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opgelet : kritische geluiden over Mekka en de bedevaart

 

De pelgrimstocht naar Mekka geldt als tijd van bezinning en boetedoening. Daar komt nu weinig van terecht, waarschuwen critici. De bedevaart is slecht georganiseerd en de stad zucht onder prestigieuze maar lompe bouwprojecten.

Bedevaartsgangers zaterdag in Mekka.'Als ik om me heen kijk', schreef de Britse presentator en imam Ajmal Masroor afgelopen weekend op de opiniepagina's van The Guardian, 'dan zie ik een oerwoud van beton. Ik voel me bedrogen door de beheerders van deze heilige plaats. Als ik wolkenkrabbers wil zien, ga ik wel naar het centrum van Londen. Ik weet vrij zeker dat God niet wil dat zijn heiligdom op deze manier wordt aangetast.'

Masroor staat bepaald niet alleen in zijn vrees voor culturele aftakeling. De heiligste en belangrijkste islamitische plaatsen lijken steeds meer op Las Vegas, constateert ook dagblad The Independent.

Historische locaties gesloopt
Experts schatten dat in de afgelopen twee decennia maar liefst 95 procent van de antieke (meer dan duizend jaar oude) gebouwen in Mekka zijn afgebroken. Erfgoed ging massaal tegen de vlakte.

Het einde lijkt nog niet in zicht, want ook de prestigieuze uitbreiding van de Grote Moskee gaat waarschijnlijk ten koste van enkele historische plaatsen. Nog even, zo vrezen de critici, en de bulldozers rijden ook de vermoede geboortelocatie van de profeet Mohammed plat.

Het organiseren van de hadj (die ieder jaar plaatsvindt en enkele miljoenen pelgrims trekt) is voor de Saoedische overheid zowel een enorme uitdaging als een riante inkomstenbron. Kritiek wordt volgens The Independent nauwelijks geduld.

Bang om het koninkrijk te beledigen
'Slechts enkelen durven hun vrees kenbaar te maken, velen zijn bang dat ze het autoritaire koninkrijk voor het hoofd stoten. Moslimslanden - Turkije en Iran uitgezonderd - houden zich op de vlakte. Ze vermijden diplomatiek conflicten, want die kunnen ertoe leiden dat bedevaartsgangers geen visa meer krijgen.'

Ook archeologen roeren zich niet; zij zouden vrezen dat ze hun opgravingslocaties kwijtraken als ze kritiek leveren op de 'destructieve' bouwprojecten. Die projecten brengen wel goed nieuws voor luxedieren. Zij kunnen vertoeven in prachtige hotels in de buurt van de kaäba.

Prijzen flink gestegen
'De kosten voor de hadj zijn de laatste vijf jaar verdrievoudigd', weet Mansoor. 'Vanwege die oneerlijke en disproportionele prijsstijging vallen minder bedeelden plots buiten de boot.' De hadj mag dan een lucratieve trekpleister zijn, volgens Mansoor heeft het spirituele verval ingezet.

'De infrastructuur rond Gods huis is gebouwd zonder oog voor het klimaat. Auto's, benzine slurpende jeeps en dieselbussen rijden er af en aan. De helft van de tijd stond ik te wachten tot de bus die me naar het heiligdom moest brengen eindelijk kwam. Die tijd had ik liever doorgebracht met meditatie, reflectie en gebed.' .

Bron : Trouw


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schots weerstation

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook in Nederland verdwijnt het politiek fatsoen

 

Drie van de vier opgestapte gedeputeerden keren terug in Flevoland

Het is niet enkel in het onzalige land B dat politieke sjoemelaars die de verantwoordelijkheid van hun mandaat aan hun laars lappen, er ongestraft van afkomen. In de Nederlandse provincie Flevoland stapte het voltallige provinciebestuur op om even later vrolijk terug te keren. Eéntje deed het niet. Voor de 3 anderen, geen vuiltje aan de lucht.

Drie van de vier gedeputeerden (provinciale bestendig afgevaardigden) in Flevoland die een maand geleden opstapten, zijn teruggekeerd in het college van Gedeputeerde Staten. Een meerderheid van de Provinciale Staten ging gisteravond akkoord met hun installatie, zo schrijft Novum.
Gedeputeerden Jaap Lodders van de VVD, Marc Witteman van de PvdA en Jan Nico Appelman van de ChristenUnie en CDA keren terug. De vierde gedeputeerde die eerder opstapte, VVD’er Anne Bliek, was niet bereid terug te keren. Zij had als enige van de gedeputeerden ziting in de voorgaande Geduputeerde Staten.

Voor het eerst in 26 jaar legden alle gedeputeerden functie neer
De vier gedeputeerden stapten op vanwege een kritisch rapport over natuurgebied Oostvaarderswold, een gebied tussen de Oostvaardersplassen en de Noord-Veluwe van 1800 hectare groot. Het was voor het eerst in 26 jaar dat alle gedeputeerden hun functie neerlegden. Een onderzoekscommissie had geconcludeerd dat het natuurproject veel te veel had gekost. In her rapport kreeg ook de voorgaande Gedeputeerde Staten veel kritiek. Alleen Anne Bliek, die nu niet terugkeert, had daar zitting in.

PVV en SP vinden het niet terecht dat er drie van de vier gedeputeerden terugkeren zonder verantwoording af te leggen over de fouten die gemaakt zijn. Bij het aftreden destijds werd wel rekening gehouden met terugkeer, maar alleen maar dezelfde gezichten werd als ongeloofwaardig gezien. Wie de vierde gedeputeerde wordt, is niet bekend.

http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/02/drie-van-de-vier-opgestapte-gedeputeerden-terug-in-flevoland/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Illegaal tuig aan de slag in Oostende

 

Karen Boedt (20) uit Oostende werd vrijdagochtend door vijf daders op haar bromfiets overvallen, geslagen en beroofd. Nadien moest ze hen nog één plezier gunnen: een afscheidskus. ‘De vernedering was compleet’, zegt ze.

Karen Boedt vertrok rond 4.10 uur ’s ochtends met haar bromfiets aan haar appartement in Oostende. Ze was op weg naar haar werk bij Center Parcs in De Haan. ‘Eigenlijk moest ik maar om 7.30 uur beginnen, maar doordat een collega was weggevallen, moest ik inspringen’, vertelt Karen.

Op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment heet dat dan. Toen Karen over het bruggencomplex in de Tweebruggenstraat in Oostende reed, merkte ze in de verte vijf mannen op. Tien seconden later sleurde een van hen haar op de grond. ‘Daar lag ik dan, na enkele koprollen, en met vijf agressieve mannen rond mij. Een van de daders snoerde me meteen de mond door zijn handen over mijn lippen te houden. Een andere man hield me op de grond door op mijn ribben te duwen. Ik probeerde me eerst nog te verzetten. Zo snel laat ik mij immers niet doen. Maar de pijn aan mijn ribben werd steeds heviger’, vertelt Karen.

Vanaf dat moment was het verstand op nul voor de Oostendse. ‘Ik moest een knop omdraaien en zei tegen mezelf dat ik zoveel mogelijk moest onthouden. Ook hun gezichten’, aldus Karen. Ze gaf haar geld en gsm af. ‘Die gsm werkte toch niet meer. Ik gebruikte hem enkel nog om naar muziek te luisteren.’

De vijf daders gingen intussen steeds driester te werk. Hoelang de ellende duurde, weet Karen niet precies. ‘Ze scheurden mijn regenbroek kapot en werden handtastelijk. Verschrikkelijk. Het moet een vijftal minuten geduurd hebben, maar voor mij leek het een eeuwigheid. Er waren intussen ook verschillende auto's gepasseerd, maar niemand die stopte. Ze moeten nochtans iets gezien hebben.’

Verrassend genoeg kwam de totale vernedering toen Karen opnieuw overeind kroop. Een van de daders startte haar brommer, zei dat alles een ongeluk was, en vroeg Karen nog om een kus. ‘Er volgde een smak , en toen was het voorbij.’

Het vijftal wandelde na de feiten rustig verder. Drie van hen werden twee uur later opgepakt door de lokale politie in het centrum van Oostende. De mannen, die illegaal waren, werden betrapt bij een inbraak. Karen kon hen wat later identificeren in het politiekantoor. ‘Het gaf een dubbel gevoel. Enerzijds was ik bang om hen terug te zien, maar anderzijds ben ik tevreden dat ze gevat zijn.’ Karen liep onder andere een blauw oog en gekneusde ribben op. Ze is minstens tot maandag arbeidsongeschikt.

En wat denkt Karern dat er zal gebeuren met dit illegale tuig ?  Het wordt dezelfde dag terug gelost om zijn activiteiten verder te zetten. Neen, Karen, je moet beseffen dat je tolerant moet zijn voor deze jongens, die hebben ook wel eens een verzetje nodig en in hun koeltoer was die ontmoeting mt jou een hoogtepunt.

Bron : Het Nieuwsblad

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van-a-1, van-a-2 en van-a- ... ?

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keizer, keuning, admiraal, schieten doen ze allemaal

 

 

De Spaanse super-onmens in gezleschap van zijn maîtresse en van zijn  jachttrofee

Twee natuurlijke kinderen van koning Juan Carlos hebben een eis ingediend bij de rechtbank waarbij ze Juan Carlos verzoeken zijn vaderschap te erkennen. In Spanje is als gevolg van de beslissing van de rechtbank dat deze eis onontvankelijk is en hevige discussie ontstaan over de 'onschendbaarheid' van de koning.

Jorde de Esteban, professor Grondwettelijk Recht, wijst erop dat het idee van de absolute monarchie zich in Europa in de loop van de 15de en de 16de eeuw ontwikkelt. In een absolute monarchie heeft de koning volgens auteurs zoals Bossuet die macht zelfs rechtstreeks van god ontvangen. Deze radicale visie is na de Franse Revolutie uiteraard fel afgezwakt.

Het gevolg van het geloof in de absolute monarchie is dat de persoon van de koning 'heilig' is, onschenbaar en niet-aansprakelijk. De onschendbaarheid van de koning betekent dat de persoon van de koning geniet van een speciale juridische bescherming. De niet-aansprakelijkheid van de koning impliceert dat hij niet juridisch kan vervolgd worden.

Maar in de 21ste eeuw kan een koning volgens Jorge de Esteban zich niet meer beroepen op absolute macht of op krenkende privileges. Volgens deze professor moet een monarchie zich aanpassen aan de sociale realiteit van deze tijd.

Volgens Jorge de Esteban kan deze onschendbaarheid niet gelden als er duidelijke aanwijzingen zijn dat het verzoek van de 2 natuurlijke kinderen gegrond is. Bovendien zijn in dit geval de onvervreemdbare rechten van 2 burgers geschonden. De eis van de 2 natuurlijke kinderen moet bijgevolg ontvankelijk verklaard worden, aldus Jorge de Esteban.

http://www.viw-costablanca.com/index.shtml

 


03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oewist nu met Jan Fabre en zijn pandoering ?

 


Volgens geruchten die Jan Fabre zelf de wereld instuurde, werd hij tijdens het joggen door een 7-tal individuen in elkaar geslagen. Niet alleen met de vuisten, maar hij werd bewerkt met een matrak, zo zegde hij.  Vreemd dat er tot hiertoe nog geen getuigen opgedoken zijn, want op een zondag zijn er normaliter wandelaars voldoende in Park Spoor Noord.

Ook bizar is het feit, dat Jantje geen klacht wenst in te dienen tegen de onverlaten die hem gemolesteerd hebben en dit tot grote teleurstelling van de Antwerpse flik Fons Bastiaenssens, die graag in actie zou komen maar dit zonder klacht van betrokkene niet kan. Waarom heeft hij dan twee politionele lijfwachten gestuurd naar het huis van Fabre ?  UIt liefdadigheid, uit bewondering ?

In het verlengde van al deze vreemde tevalligheden, is het gegeven dat er van de afrossing die Fabre zou gekregen hebben geen lichamelijke sporen te zien zouden zijn, niettegenstaande het geweten is dat  matrakklappen ernstige merktekens van inwendige kneuzingen nalaten. Zou het kunnen dat de charlatan wacht om klacht neer te leggen, tot er voldoende overheen gegaan is, zodat de blauwe vlekken verdwenen zijn ?

Wij zijn er inmiddels van overtuigd dat het hele "pandoering" verhaal uit de kunstduim van Fabre gezogen is, waarschijnlijk om enig medelijden na zijn misselijkmakende show op te kunnen wekken voor zijn persoontje. Aan lugubere fantasie ontbreekt het deze charlatan en dierenbeul niet. Wellicht vreest hij ook dat uiot een politie-onderzoek zou kunnen blijken dat hij er los gelogen heeft.  Wie dieren martelt, is niet te beroerd om te liegen.

Goed geprobeerd maar o zo doorzichtig als een luchtbel. Voor ons part mag de kunstlul eens echt een paar goeie doefen op zijn arrogant smoelwerk krijgen. Een koppel blauwe ogen met een gezwollen neus en een gekloven bovenlip zou een mooi kunstwerk zijn. Misschien weer iets voor Paola, de Italiaanse fan van de Seefhoekbeul. Beiden hebben een aantal zaken in gemeenschap : het zijn supoeregoïsten, geldwolven en ze leven op kosten van de gemeenschap.

Senior & Ray

PST : Onze lezer Regus Patoff was de eerste die onmiddellijk na de geruchten, zijn twijfels uitsprak over de pandoering die Fabre pretendeerde gekregen te hebben. Wij treden hem volmondig bij in afwachting van bewijs van het tegendeel.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Waterbed

 

 

 

Dank aan Rita B.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knop

 

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ford, Genk en Valencia @ Manu de Tremerie

 

'Valencia, alle Spanjolen hebben krollen en ze dansen in hun pijama'. Met die woorden parodieerden ze – aldus mijn vrouw en zij kan het weten want ze is van Limburg – tussen het bronsgroene eikenhout het nog altijd bekende liedje uit de Spaanse zarzulea – een soort operette - 'La bien amada' van de Spaanse componist uit de vorige eeuw Sancho Padillia. De bij ons beter bekende Eddy Wally bracht het weer in de Vlaamse belangstelling door er een eigen versie van te maken. Natuurlijk zonder dat hij ooit de ambitie had wereldsterren als Placido Domingo of, heel vroeger, Tito Schipa naar de kroon te willen steken.

Maar hoeveel versies er ook van zijn, één zaak is zeker: sinds enkele dagen kunnen ze de melodie in Limburg niet meer horen zonder zure oprispingen te krijgen. De reden? Een autofabriek in Valencia ('mooiste stad van Spanje', dixit Eddy Wally) kaapte de productie weg van de Ford-auto's die sinds 50 jaar in Genk worden geassembleerd. Resultaat? In de Limburgse gemeente en omstreken vallen in de toekomst zo'n 10.000 mensen zonder werk. Het zal je maar overkomen.
De aangekondigde sluiting in 2014 van de Ford-fabriek in Genk kwam niet helemaal onverwacht, maar had toch het effect van een bom. Genk, minder dan 20 jaar geleden de grootste assemblagefabriek ter wereld en waar ooit 13.000 mensen werkten, past niet meer in de strategie van het automerk en moet dus dicht. Het is niet alleen een klap voor de enkele duizenden direct betrokken arbeiders, maar ook voor de kleinere bedrijven en hun werknemers die als toeleverancier leefden van Ford-Genk.

De een zijn dood is de andere zijn brood, en in Valencia zelf blijkt men van de miserie in Genk niet wakker te liggen. Men is er begrijpelijk gelukkig om want, zo hoopt men, het zal misschien de hoge werkloosheidscijfers van 24 procent een beetje naar beneden halen. Een mooie dag voor Valencia zei men er toen het nieuws werd bekendgemaakt. We staan er niet bij stil dat dit een klap is voor de tewerkstelling in België. Sorry, klink het verontschuldigend...

Overigens is het wel zo dat wie het Spaanse nieuws volgt al moest weten dat deze Belgische autofabriek ten dode stond opgeschreven.
Las Provincias schreef het al einde juli, steunend op eigen deductie. Merkwaardig dat de Belgische gespecialiseerde pers daar niet toe kwam. Is men ziende blind gebleven of werden de wensen van de politiek en de vakbonden voor werkelijkheid genomen?

Wat dan ook: nu stelt men vast dat het al langer overduidelijk was dat Ford geen toekomstplannen meer had voor Genk. Het kan natuurlijk niet dat, hoewel formeel de eindbeslissing minder dan twee weken geleden viel, het definitieve besluit niet eerder werd voorbereid. In een persmededeling van juni vorig jaar over de toekomstplannen van Ford werd bijvoorbeeld met geen woord gerept over Genk. Men had het liever over de mooie modellen die in andere assemblagefabrieken van de band zouden rollen.

Het basisgegeven is dat de productiecapaciteit van de Europese autofabrieken vele malen hoger ligt dan de consumptie. Logisch is dat er dan fabrieken worden gesloten. Die waar modellen worden gemaakt die slecht verkopen komen eerst in het vizier. Modellen die kennelijk einde verhaal zijn. Genk dus, waar Mondeo's, Galaxi's en S-Max' van de band rollen. Dat ze in de toekomst door Almussafes nabij Valencia – voor hoelang nog? - in elkaar zullen worden gestoken is niet onlogisch. De fabriek produceert maar op 50 procent van haar capaciteit en een arbeider kost er de helft van in België. Bovendien is in Spanje de dure ontslagregeling – vroeger maximaal 42 maandsalarissen voor een werknemer – teruggebracht tot maximum 12 maandsalarissen.

Het is een van de vele saneringsmaatregelen van het nieuwe bewind in Spanje waartegen nu om de haverklap wordt gemanifesteerd. Komt het ook in België tot gewelddadige protestbetogingen tegen dergelijke saneringspolitiek? Geladen met woede omdat in dit kleine landje de laatste jaren de autoproductie drastisch is verminderd? En daardoor duizenden arbeidsplaatsen verloren gingen?
Vroeger rolden in Antwerpen jaarlijks duizenden Opels van de band, idem dito in Vorst (Volkswagens) en in Vilvoorde (Renaults). Maar vandaag is de consumptiemarkt in Europa zodanig verzadigd dat er jaarlijks niet meer auto's worden verkocht dan in 1994. Daarbij komt nog dat de Europese constructeurs concurrentie ondergaan van Koreaanse en Japanse merken. Alleen de prijzige topmerken zoals Mercedes, Audi en BMW hebben er geen last van.

De sluiting van Genk laat uiteraard de politiek niet onberoerd. Het is olie op het vuur, meer bepaald in de discussie over de hoge loonkosten waardoor buitenlandse ondernemingen het minder en minder zien zitten in België te produceren. Terwijl de eigen bedrijven naar het buitenland trekken... Anderzijds wijst men erop dat Genk erg veel overheidssteun kreeg om zich hier te vestigen en te blijven. Er lag nog 58 miljoen opleiding- en investeringssteun in de lade, in ruil voor de belofte dat het Mondeo-model in Genk zou blijven. Aangezien Ford op die beslissing terugkomt is de uitbetaling van dat bedrag bevroren. Man wil het aanwenden om nieuwe werkgelegenheid te creëren. Nieuwe bedrijven aan te trekken dus. Zal dat lukken?

'Het is vijf voor twaalf voor onze economie', waarschuwen deskundigen. ‘De 'Vlaamse' economie wordt meer en meer 'gewalloniseerd', met o.a. grote overheidstewerkstelling, te betalen met hoge belastingen door de werkende middenklasse’, benadrukt men bij de N.VA, voor wie de gemeenteraadsverkiezingen van een paar weken terug een succesverhaal werden. 

 
________________________________________
Manu de Tremerie werkte zijn hele carrière bij Het Volk. Verscheidene jaren was hij stadsjournalist in Gent. Daarna werd hij gerechtsverslaggever en dat bood hem de gelegenheid van op de eerste rij talrijke spraakmakende assisenprocessen mee te maken. Zoals destijds dat van de Gentse onderzoeksrechter Guy Jespers, die beschuldigd werd van o.m. moord op zijn vrouw, roofoverval en verboden wapenbezit.
Manu de Tremerie houdt ook veel van de Costa Blanca, en komt er elk jaar enkele keren de gezonde lucht opsnuiven

 http://www.viw-costablanca.com/index.shtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rozen uit het Zuiden

 

 

 Eerst leren we André Rieu kennen als een slijmerd die de nobiljons de hemel inprijst maar eens die gênante momenten voorbij zijn, wordt het gewoon een vrolijk concert dat velen gelukkig en blij stemt. Hopelijk ook u.

 


02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 2 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Taaltip bis (T.a.v. Okki en Hubert Buysse) 

Waarde Okki, ik heb begrip voor uw redenering, de Verenigde Staten van Amerika zijn inderdaad 1 staatkundige entiteit. Maar ik vrees dat u twee verschillende begrippen met elkaar hebt verward. Want we hebben het hier niet over staatkunde of over politiek in de ruimste zin maar wel over taal.

Het woord ‘staten’, al zijn die staten verenigd in 1 entiteit, is taalkundig ’n meervoudsvorm en de werkwoordelijke vervoeging gebeurt dan, naar mijn mening, ook in de meervoudsvorm.

Hogergenoemde regel geldt vanzelfsprekend niet voor staatkundige constructies die een enkelvoudige benaming dragen, als b.v. de gewezen Sovjetunie, de Zwitserse confederatie, enz. Hier gebeurt de vervoeging natuurlijk in het enkelvoud: de Sovjetunie was… (niet: waren); de Zwitserse confederatie is … (niet: zijn) maar de Verenigde Staten zijn 1 entiteit… 

Hubert Buysse, u mag mij gerust geloven, er is geen een van de weinige haren op mijn hoofd dat er aan denkt met heer Ray in een taaldispuut te treden ! Zijn taalkundige vondst ‘euri’ als meervoudsvorm voor euro neem ik er met de glimlach bij. Ik weet dat zijn kennis van het Italiaans hem spontaan op dat euri-idee heeft gebracht…  

Ropie

*****

Dankbetuiging

Met dank aan Ropie voor zijn taaltips. Van deze Angeltjesvrient kunnen wij nog iets leren behalve ik , ik schrijf nooit fauten !

René

*****

Facebook

Bedankt Ray op mijn blote knieën dat ik van die facebook verlost ben kan dat niet aangeklaagd worden voor misbruik van vertouwen ?

Albert M.

NvdR Angeltjes : Het is Chris S. die ons deze tip overmaakte, waar klaarblijkelijk een aantal lezers mee geholpen zijn.

*****

Schoon toeval he!

Geachte redactie,
Niet te geloven he! Amper enkele dagen na de verschijning van het boek "keuningkwesties" van F. De Borsu,waarin de graaikonten uit Laken een serieuze veeg uit de bedpan kregen, worden er "plotseling ,ineens en zuiver toevallig" ergens in het bezemhok bij een royalty watcher oude filmrolletjes gevonden die door wijlen Leopold III gedraaid werden, waarop we een zeer gelukkige famillie zagen tijdens de oorlogsjaren.

Een piepjonge Albert die zijn broertje Alexander aaide, een spelende Leopold met vrouw en kroost in de tuin, of een boottochtje met een aan een ananas smullende Lilian in bikini.

Bij de VTM waren ze dolblij deze primeur van beelden te kunnen aanbieden. Wat ik echt op dat moment van uitzending dach,t laat ik achterwege om de Angeltjeskrant niet in eventuele problemen te brengen want zij wordt ook woord per woord gelezen door "derden" wees daar 200% zeker van.

Wat echter verbazingwekkend was, is de timming waaropdeze "wonderlijke" vondst werd gedaan èn geopenbaard... perfekter kon het niet ! Uiteraard hebben bijna alle media deze lieflijke taferelen overgenomen om hun oplage op te smukken en het regime te behagen.

Dag allemaal en Story gaan weer gouden zaken doen maar vooral... het vertederende keuninklijke schouwspel zal de huidige heisa rond het boek van De Borsu doen afnemen. Goed gezien en gespeeld!

mvg - Senior

*****

Fabre, artiest, krijgt pandoering

Het zou mij helemaal niet vebazen als deze artiestenmishandeling gefilmd werd m.b.v. met een verborgen camera en dat deze opname een deel zal blijken te zijn van de "film" die hij momenteel in mekaar aan het knutselen is. Een brokje "cinéma vérité" als u het mij vraagt.

Regus Patoff

*****

Begroting

Geachte,

Ik ben het volledig eens met de stelling dat een begroting lezen en verstaan een klus is voor een beperkte groep mensen. Als fractievoorzitter in de gemeenteraad heb ik eens een voorlichting gevolgd van een expert van provinciebegrotingen, mij daarna de toelichting en begeleidende nota aangeschaft om nadien te moeten bekennen dat een begroting begrijpen voor mij te hoog gegrepen was.

Misschien had ik de intellectuele capaciteit niet om alles te verstaan maar wat ik wel weet,is dat een begroting opmaken zodanig moeilijk gemaakt word door de overheid opdat ze niet begrepen zou worden door de gewone mandataris en dan spreek ik maar alleen over een gemeentebegroting. Wat moet het dan niet zijn om een begroting van de Federale of de Vlaamse regering te begrijpen.

mvg Maurice

PS : Hoofdletters terug gevonden.

*****

Historische uitspraak van een groot kunstenaar

In welk soort wereld leven wij  ? Als ge nog geen katten aan vleeshaken moogt hangen of in de lucht werpen. De mensen vergeten dat ik een kunstenaar ben. Alles wat ik doe, heeft te maken met uitingen van kunstige creativiteit.  Ook mijn darmen zorgen voor een afgewerkte vormgeving klaar voor een expositie. Misschien toont de koning wel belangstelling als hij op mijn plafondkevers uitgekeken is ? Spijtig van dat goedbedoeld pak rammel en de vele e-mails van mijn bewonderaars die ik mocht ontvangen. Ik wist niet dat ik zoveel uitbundige fans had.

Jan F. (alias René)

 

*****

Stafke

Met 'Stafke' trapt Freddy Van Gaever een open deur in. In limburg gingen twintig jaar geleden de laatste mijnen dicht, met ronduit fabelachtige voorwaarden voor de ontslagenen (en dan nog niet gesproken over de miljardenverspilling voor de zgn. reconversie, die een totale mislukking werd).

Ik ken een man die magazijnier was in de mijn van Waterschei, maar het statuut van mijnwerker had 'verworven' ondanks hij de mijn vanbinnen nooit heeft gezien. Toen hij als vijfentwintigjarige ontslagen werd kreeg een 'gouden handdruk' en een brugpensioen aangeboden van meer dan negentig procent van het laatste reeds zeer hoge loon. Hij klust reeds twintig jaar bij met als resultaat een verdienste waar een huisdokter alleen maar van kan dromen.

Ander verhaal: weten jullie in welke overheidsdienst het meeste ziekteverzuim voorkomt?Antwoord: Financiën, bij de controleurs dus.Ofwel zijn die mensen ongezonder dan u en ik (wat mij onwaarschijnlijk lijkt), ofwel is het een bende fraudeurs en profiteurs.

Anekdote: Een vijftal jaar geleden kreeg ik een ronduit rabiate belastingcontrole -zoals beschreven in de blog van Van Gaever-, de dame in kwestie rondde echter plots vrij snel af omdat ze "in heel juni niet op den bureau ging zijn". De reden was duidelijk, ze heeft een studerende zoon en wou die bijstaan tijdens de examens.

Rob

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leegloop Brussels gerecht

 
Het Vlaams Belang is helemaal niet verrast door het vluchtgedrag van de Nederlandstalige magistraten uit Brussel. Wel integendeel: de hervorming had juist de bedoeling om de Vlamingen buiten te kuisen uit de hoofdstad. Wat nu gebeurt, hebben wij allemaal haarfijn voorspeld. Het akkoord werd immers gesloten door Vlaamse partijvoorzitters die ver van Brussel wonen en geen greintje verstand hebben van deze problematiek. Zij hebben zich in dit dossier op een weergaloze wijze laten rollen door dragonders à la Milquet en gewezen Justitieminister Onkelinx, die dit dossier perfect beheersten en die er in geslaagd zijn om de  normen voor Brussel-19 (80/20) op te dringen aan heel Brussel-Halle-Vilvoorde.
 
Door deze krankzinnige taalverhoudingen worden er bij het Brussels gerecht maar liefst 276 nieuwe jobs gecreëerd voor Franstalige magistraten en griffiebedienden en worden 198 Nederlandstaligen op de schopstoel gezet. Het gaat wellicht om de meest grootschalige anti-Vlaamse zuiveringsoperatie in Brussel sinds de naoorlogse periode. Niet onlogisch dat vele van deze mensen nu wegvluchten. We staan nog maar aan het begin!
 
Het Vlaams Belang heeft zowel in het federale als het Vlaamse parlement hoorzittingen  geëist met de betrokken magistraten en advocaten, zodat dit drama kon voorkomen worden. Maar we stonden alleen met onze eis want “alles was voldoende onderzocht”. In het Vlaams Parlement werd ons voorstel zelfs mee weggestemd door de N-VA!  
 
Het Vlaams Belang heeft ook als enige partij de dubbelzinnige regeling bestreden, waarbij enkel het parket territoriaal werd gesplitst. Deze regeling kan nooit behoorlijk werken, vermits de parketmagistraten zich voortdurend naar Brussel zullen moeten begeven voor de zittingen en de contacten met de onderzoeksrechters. Hierdoor zal iedere dag en in ieder dossier uiterst kostbare tijd verloren gaan. Wij hadden een stevig onderbouwd voorstel naar voren geschoven voor een integrale splitsing van het arrondissement, met een eigen rechtbank voor Halle-Vilvoorde, maar het werd door de andere partijen weggestemd. Ze wisten het allemaal zoveel beter.
 
De meerderheidspartijen CD&V, VLD en Sp.a staan nu voor de ‘mission impossible’ om een uiterst onrechtvaardige regeling in werkzaam beleid om te zetten. We zijn blij dat de Vlaamse media eindelijk wakker schieten en brengen hulde aan alle Vlamingen die, ondanks de schreeuwende onrechtvaardigheid, hun plicht willen blijven doen in Brussel of bij het parket van Halle-Vilvoorde.   
 
 
Bart Laeremans
Senator Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De crisis slaat toe : waarop bespaart u ? POLL

 

De crisis slaat toe, we zien of voelen de gevolgen rondom ons of we maken het zelf rechtstreeks mee.

Waarop bespaart u ?  Doe mee aan onze opiniepeiling in de rechterkolom.  Er is slechts 1 antwoord mogelijk (niet uit zuingheid). Deelname is gratis.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loonindexkoppeling : luister naar mijn woorden (kijk niet naar mijn daden)

 

IMF-bazin Christine Lagarde pleit voor een hervorming van de Belgische arbeidsmarkt en uit kritiek op de veelbesproken Belgische loonindex. Uit haar arbeidscontract blijkt evenwel dat ook haar loon geïndexeerd is. 
 
'Een automatische loonindexering lijkt mij voorbijgestreefd. Ik weet dat het controversieel is, maar het lijkt mij belangrijk voor de Belgische concurrentiekracht om dat aan te pakken. Dit moet in overleg gebeuren met alle sociale partners: werkgevers en natuurlijk vakbonden', verklaarde ze dinsdag in een gesprek met De Standaard.

Maar helemaal consequent is Lagarde niet. Want uit haar arbeidscontract - dat vrij ter inzage staat op de site van de internationale instelling(1) (punt 3d) - blijkt dat zowel haar loon als haar onkostenvergoeding jaarlijks worden geïndexeerd, rekening houdend met de evolutie van de consumptieprijzen in Washington DC. Het IMF is in de Amerikaanse hoofdstad gevestigd.

Lagarde verdient jaarlijks netto 467.940 dollar (361.000 euro). Daarbovenop krijgt ze jaarlijks netto 83.760 dollar om een levensstandaard erop na te houden ‘die past bij haar positie en nodig is voor representatieve doeleinden’ én krijgt ze bepaalde kosten terugbetaald.

Lagarde geeft in het interview België goede punten. ‘België heeft het voorbije jaar veel vooruitgang geboekt, vooral op het vlak van de staatsschuld. Dankzij een behoedzaam begrotingsbeleid voor de crisis’, zegt ze. (De staatsschuld is voor de eerste keer in september 2012 gedaald tov van alle vorige maanden.  De voortdurende tekorten die opgetekend worden, nopen tot nieuwe leningen die de schuld verhogen, terwijl de terugbetalingen lager liggen : dit is grofweg de situatie zoals die in het land B zich voordoet. Wat mevrouw Lagarde bedoelt met haar uitlating over de vooruitgang inzake de staatsschuld is ons niet duidleijk).

http://www.tijd.be/nieuws/politiek_economie_algemeen/Weg_met_de_index_behalve_bij_het_IMF.9262738-4002.art

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!