Angeltjes
01-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijf daar eens over !

 

Stop het geknoei !

 

VLAANDEREN OP EIGEN KRACHT

 

CONGRES

 Zondag 2 november 2008

ICC Gent

*
***
*
Met het oog op de nakende verkiezingen en vooral de lijstvormingen, beleven de belgicisten en linkse doortrappers glorieuze momenten om Vlaams Belang in de hoek van de ruziemakers te duwen.  Voor elke verkiezing doet dat fenomeen zich voor ! Als er één politieke familie zich in dit land consequent houdt aan haar programma,  dan zijn het de Vlaams-nationalisten van het VB.  De telkens herhaalde alarmerende berichten over interne verscheurende ruzies, de partij die op springen staat, het gevecht om verkiesbare plaatsen, liefdesaffaires,naziliederen ...worden de inktkoelies die dat neerpennen, die kwakkels niet beu ?  Wie gelooft trouwens zulke verhaaltjes ? Ze zijn ditmaal gebaseerd op het gekwaak van iemand die minder weegt dan Franske van Wendy.
Bij Angeltjes sluiten wij  alle VB-mandatarissen in ons hart, ze komen bij ons allen, regelmatig aan bod, net zoals de kartelpartner Hugo Coveliers van Vlott.  Dewinter, Annemans, Valkeniers, Vanhecke, Schoofs, Van den Eynde, Morel, Claeys, de Dillens, Van Overmeire en anderen.  Wij doen niet mee aan spelletjes van verdeeldheid, er zijn vijanden genoeg buiten de partij opdat we mekaar inwendig niet  gaan bekampen.  Wij hebben vertrouwen in al wie meemarcheert in de goede richting en als er lange nagels aan sommige tenen zitten, laat ze bijknippen.
VLAANDEREN OP EIGEN KRACHT


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lipmans sleepte miljoenen uit Fortis weg

 

De grote kwaliteitskrant de Standaard kwam op 8 september 2008 met een leuk berichtje over financiële transacties die Maurice Lippens had verricht in zijn hoedanigheid als voorzitter van de Raad van bestuur bij Fortis.  Dergelijke handelingen door leden van bestuur of directie van beursgenoteerde bedrijven moeten verplicht medegedeeld worden aan de Bankcommissie en daar haalde de Standaard zijn nieuwtje uit.  Op de essentie die in het bericht vervat zit, werd echter niet ingegaan. Je bent een kwaliteitskrant of je bent het niet.

"De Commissie voor het Bank-, Financie- en Assurantiewezen (CBFA) maakte vrijdagavond bekend dat Maurice Lippens 80.000 aandelen Fortis heeft gekocht voor een totaal bedrag van 712.000 euro of omgerekend 8,9 euro per aandeel. De transactie dateert al van 27augustus. Het gebeurt vaker dat transacties soms maar met een week vertraging publiek geraken. Opvallend is echter dat Lippens Maurice een identieke transactie al op 28 augustus meldde via de site van de CBFA. Lippens Maurice meldde toen de aankoop van 80.000 aandelen voor 712.000 euro (8,9 euro per stuk). De vraag is of het om dezelfde transactie gaat die twee keer gemeld wordt. In november maakte Lippens bekend voor 18.276 opties uit te oefenen om een brutowinst per aandeel te verzilveren van 1,72 euro per aandeel. In oktober tekende Lippens bij de mammoetkapitaalverhoging in op 195.000 nieuwe aandelen Fortis (een uitgave van 2,92 miljoen euro) maar verkocht hij ook 432.500 inschrijvingsrechten (opbrengst 1,94 miljoen euro). (pdd)"

http://www.standaard.be/Artikel/Detail.aspx?artikelId=NH204O4N 08.09.08

Voor zover wij ons herinneren heeft een beursoptie betrekking op 100 aandelen, dat wil zeggen dat het uitoefenen  van het vermelde optierecht betrekking heeft op 1.827.600 aandelen met een winst van € 1,72 per aandeel een totale brutowinst oplevert van € 3.143.472 of een slordige 125 miljoen franken ! 

De nadruk van het bericht in de kwaliteitskrant de Standaard  wordt gelegd op de aankoop van 1 of 2 maal 80.000 aandelen aan circa 9 euro ; in verhouding tot de winst van meer dan 3 miljoen zijn dat pindanoten.

Als wij ons met deze info vergissen, vernemen we het graag. Als het juist is, wordt er niet meer over gerept : zo hoort dat.

Lipmans loog over de ABN-AMRO overname door de EU er tussen te trekken.

"Bij mij zat hij niet op zijn knieën" beet Neelie Kroes terug. Ook daar gaan we niet verder op in.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Partijfinanciering : Onderzoek afgerond, verjaard en patiënt overleden

 

01/10 Onderzoek naar illegale partijfinanciering PSC is verjaard

Het onderzoek naar de illegale partijfinanciering van de PSC, de politieke partij van Brussels oud-minister Jean-Louis Thys, is verjaard. De eindvordering van het parket was pas klaar in 2006, ruim 2 jaar te laat.

Thys en Co werden van corruptie en schriftvervalsing verdacht. Thys was Brusselse gewestminister van Openbaar Vervoer en Openbare Werken. Het Brusselse parlement besloot in 1997 zijn parlementaire onschendbaarheid op te heffen, zodat het onderzoek naar Cassatie kon worden doorverwezen.

Onderzoeksrechter Bulthé maakte in 2002 de resultaten over aan het parket. Het parket deed er echter 4 jaar over om de eindvordering klaar te krijgen. De feiten waren toen al 2 jaar verjaard. Voor Thys zelf zal het alvast niet veel uitmaken, hij overleed op 18 november 1999.

@ Gazet van Antwerpen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en Bassie

 

MarioBassie.jpg

@ www.geenstijl.nl

De 74-jarige Bassie van Adriaan wordt beschuldigd door een jonge dertigjarige dat ze zwanger is van hem.  Clownenstreken kennen geen leeftijd.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wil Wallonië niet aansluiten bij de Zuidpool ? Veel ruimte, pinguins spreken Frans.

 

 

Allons enfants de la patrie, is dit niets voor jullie ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams-nationalisten mag je in mekaar kloppen : da's goed voor de democratie.

 

Nele Marginet (21) uit Lokeren werd vorige week in Gent samen met een van haar vrienden in elkaar geslagen na de 'student-kickoff'. Zij is praeses van de Nationalistische Studentenvereniging NSV in Gent.

Jean-Pierre De Lamper Nele is de dochter van Vlaams parlementslid en fractieleider in de gemeenteraad van Lokeren Werner Marginet (Vlaams Belang). Die was in 1982, 1983 en 1984 zelf ook praeses van NSV Westland. 'Mijn dochter werd in elkaar geslagen omdat zij de grijze studentenpet van NSV durfde te dragen', zegt Marginet.

Overigens werd hij zelf nog maar een paar dagen geleden samen met een aantal mensen die zijn mening delen op een schip in Keulen met stenen en ijzeren bouten bekogeld. 'Het lijkt van kwaad naar erger te gaan', zegt hij.

Nele zelf moest een paar dagen bekomen van de aanval van een achttal kerels. Zij liep verwondingen op, maar kwam er beter vanaf dan haar vice-praeses en schachtenmeester Wouter Opdenacker (19). Op de spoedafdeling van het ziekenhuis werden bij hem een gebarsten borstbeen, een hersenschudding en een whiplash vastgesteld.

'Wij wilden met een groep vrienden van NSV Gent het Sint-Pietersplein en de Overpoort verkennen tijdens de student-kickoff', vertelt Nele.

'Omstreeks half een 's nachts wilden wij nog een laatste glas drinken in het oude stadsgedeelte, waar het iets rustiger was. Wouter en ik namen afscheid van onze vrienden. Maar op de kruising van de Blandijnberg en de Kattenberg werden wij aangevallen door twee jonge mannen die onze grijze petten van ons hoofd wilden rukken.' Nele zelf zag geen kans om zich om te draaien, zij kreeg meteen een vuistslag in het aangezicht.

'Ik zag nog vier andere jonge mannen op mij af komen. Die begonnen mij te schoppen, te duwen en aan mijn haren te trekken. Ik moest later met een mond vol bloed en bloeduitstortingen over heel mijn lichaam naar de spoedafdeling van het ziekenhuis. Wouter kon nog gaan lopen, maar kreeg 20meter verder alle aanvallers over zich heen. Het leek wel alsof hij voor hen slechts een voetbal was.'

Ze slikt even. Het valt haar nog steeds moeilijk om aan het voorval terug te denken. 'Wij hebben geluk gehad dat er net een politiepatrouille langs kwam', zegt ze. 'Eén van de politiemannen sprong meteen uit de wagen en kon een van de aanvallers vatten. Later kwamen we te weten dat die al langer bekend was bij de politie.'

'Ik weet dat de Nationalistische Studentenvereniging door sommigen niet graag gezien wordt', gaat Nele Marginet verder. 'Wij hebben trouwens constant met pesterijen af te rekenen. Maar dat ik aangevallen word door kerels die twee koppen groter zijn en duidelijk goed getraind zijn, gaat er bij mij niet in. Je slaat toch niet op weerloze meisjes? Wij hadden overigens niets gedaan om te provoceren. Tenzij dan dat we uitkwamen voor onze mening, maar dat doen ook linkse verenigingen, anarchisten en mensen met een ander geloof. Moeten die daarom in elkaar geramd worden?', besluit ze.

© 2008 Corelio

Publicatie: Het Nieuwsblad / Waasland.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat was een tijd ...

 

 

Toen er nog geen sprake was van graaf Lipmans en zijn nep-aandelen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yves Leterme transformeert zich terug in Nonkel Kruk

 

Bos: dividend en rente in evenwicht

DINSDAG 30 SEPTEMBER 2008, 20:27   |  345 keer gelezen

DEN HAAG (AFN) - Het kabinet leent de 4 miljard euro voor de aankoop van 49 procent van de Fortis-aandelen tegen 4 procent rente. Omdat er een belang wordt genomen in een renderend bedrijf verwacht minister Wouter Bos (Financiën) dat de aandelen winst op kunnen leveren.

Er is volgens hem ,,een goede kans'' dat de aandelen minstens evenveel dividend opleveren dan dat er rente wordt betaald voor de noodzakelijke lening.

De aandelenaankoop gaat niet ten koste van andere overheidsuitgaven, benadrukte Bos dinsdag tijdens het debat over het overheidsingrijpen bij Fortis. Als de aandelen uiteindelijk weer worden verkocht, gaat de opbrengst naar de aflossing van de staatsschuld. Het geld dat de overheid daardoor minder kwijt is aan rente, komt volgens Bos weer beschikbaar voor de samenleving.

***

Als Bos dit in de Tweede Kamer verklaart, ook als we de man voor de rest een windmolen vinden, kunnen we er van uit gaan dat dit de waarheid is. De uitleg van Leterme was minder duidelijk en hij moest natuurlijk toch een beetje liegen in het 19 uur journaal.  Omdat de koers van Fortis dinsdag 30 september met 8% gestegen was, liet hij het voorkomen dat dit al onmiddellijk winst betekende voor de staat.  Neen dus, want de aandelen zijn gekocht tegen bijna € 10 per stuk en de koers eindigde vandaag op € 4,4.  Ik zie daar geen winst in. 

Waarom doet Leterme zulke verklaringen ?  Hij was de man die de fameuze en terechte uitspraak deed over zijn voorganger Guynokkio : "Wie gelooft die mensen nog ?" en nu zit hij in hetzelfde sukkelstraatje.  De  regering heeft voor de eerste keer "iets" gedaan en onmiddellijk verknalt de dernier het door er wat onwaarheden doorheen te frazelen. 

Savat 



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het rijke Vlaanderen wil meer zelfstandigheid (BBC)

 

Belgian politicians are struggling to end a crisis that has paralysed the government for 15 months. At the heart of the stalemate are the rival aspirations of Dutch and French-speakers. In the first of a series of articles on divided Belgium, Henri Astier profiles Flanders.

 


Antwerp cathedral
Beautiful Antwerp exudes the prosperity and confidence of Flanders

Speed cameras - hardly popular anywhere - are a source of particular irritation in Flanders.

More than 1,000 have been installed across the Dutch-speaking northern part of Belgium, while Wallonia, the French-speaking southern half, has only a handful.

Yet revenue from fines is collected centrally and redistributed. Many Flemish motorists not only resent being caught speeding, but feel they are subsidising freewheeling Walloons in the process.

The speed cameras provide a neat snapshot of Flemish grievances.

"The hard-working north is supporting the south, just like in Italy," says Pascal Francois, 42, an architect from the town of Aalst.

Flanders indeed has wealth, a hard-working population, and beautiful, world-famous cities - like Bruges, Ghent and Antwerp.

Many there are asking why their taxes should prop up what they regard as a lagging, mismanaged region.

"Walloons should be responsible for what they do," says Roger Vandervoorde, 65, a retired sales director, sipping a drink in front of Ghent's picture-perfect cathedral.

"The best would be a confederation, with each part responsible for itself and only a few small matters handled federally."

Deadlock

Such reform is precisely what the Belgian government, dominated by a Flemish conservatives, has in mind.

BELGIAN DEVOLUTION
Map

Federal government: foreign affairs, defence, justice, health, welfare
Language-based communities: education, culture
Regional governments: economic policy, labour, housing, environment, energy, transport

But the Walloons are digging in their heels. They regard confederation as secession in all but name, and insist on keeping tax and welfare policies at federal level.

As a result Belgium has not had an effective government since the June 2007 elections.

Pressure in Flanders for more devolution is coming from both ordinary voters and business leaders.

Luc De Bruyckere, chairman of the Ghent-based food group Ter Beke and vice-president of FEB, Belgium's main employers' federation, says a more regional approach to economic policy is urgently needed.

He points out that Flanders has a very tight labour market, while Wallonia is suffering from 17% unemployment.

"We have to organise ourselves in such a way that the different problems can be answered," Mr De Bruykere says.

"One size fits all is not a solution."

 

 

Remi Vermeiren, a former chairman of the banking giant KBC, contends that Flemish people "believe more in a market economy" than Walloons, and argues for outright independence for Flanders.

Flemish and Walloons give their views on tensions in Belgium

But resurgent Flemish pride is based on much deeper forces than just material wealth.

The cultural divide between Europe's Germanic north and Latin south has run through the middle of Belgium since the Roman Empire.

"We are a very dual country with two areas that differ in many, many ways," Mr Vermeiren says.

Language problem

The sense of Flemish identity is all the more acute as it was suppressed by the French-speaking elites that ran Belgium after the 1830 revolution.

The constitution was written in French. A Dutch version, written a century later, was not given equal legal force until 1967.

As the Dutch-speaking majority demanded recognition, it was mainly pressing claims against the Belgian state.

 

From the 1960s - with the south's old mining and steel industries in terminal decline and the north powering ahead - a series of constitutional reforms gradually devolved more powers to the regions.

But for all its economic dominance and political assertiveness, the Flemish still feels culturally on the back foot - and this contributes to their prickliness.

Johan Daelman of Vlaams Belang
You don't have a Belgian language or a Belgian nation - you only have Flemish and Walloon people, plus a few Germans
Johann Daelman
Vlaams Belang

Wallonia may be poorer, but it is part of the 200m-strong francophone community.

The Flemish are not standing on the shoulders of a friendly giant next door - and can be irked by Walloon cultural self-assurance.

Language is a particular sore point. Like their Dutch brethren, the Flemish are taught from an early age the need to learn foreign languages. Walloons are not.

"If we take part in a meeting with, say, eight Dutch-speakers and two French-speakers - we often all end up speaking French so everyone can understand," says Naima Charkaoui of Minderhedenforum, a Brussels-based umbrella group for immigrant associations.

Suburban fears

Flemish defensiveness is at its sharpest near Brussels. The capital, which used to have a Dutch-speaking majority until the early 20th Century, is now overwhelmingly francophone.

 

Its population is spreading outward in search of greenery and cheaper homes - a move that many in the Flemish suburbs find threatening.

Liederkerke, a traditionally working-class town 15 miles (25km) west of Brussels, is one of many suburbs that have seen an influx of both rich expatriates and African immigrants.

Sign in Liekerke: "Where the Flemish are at home."
In Liederkerke, the Flemish are at home, and respectful guests welcome

"That cocktail is leading to Liederkerke being more French and that is growing fast," says town councillor Johan Daelman, who worries about the "invasion" faced by the city.

The number of families without a Dutch-speaking parent has doubled in the past four years, to reach almost a quarter of the 13,000-strong population.

The town clearly feels the need to remind newcomers where they are.

One sign, featuring the Flemish lion, proclaims: "Liedekerke, where the Flemish are at home." Another reads: "Welcome to our Flemish commune."

From Mr Daelman, the message is: "You can come, but don't bring big-city problems and respect local people."

Mr Daelman belongs to the right-wing Vlaams Belang (Flemish Interest) party, which seeks a separate Flemish Republic.

"Belgium will not stay united," he predicts. "You don't have a Belgian language or a Belgian nation. You only have Flemish and Walloon people - plus a few Germans."

Allegiance

Vlaams Belang, widely regarded as xenophobic, is shunned by mainstream parties and in opposition everywhere, including the Liedekerke municipality.

Despite - or perhaps because of - its pariah status, the party has achieved considerable success in recent years by attracting protest votes.

It is the largest single party in the Flemish parliament.

However a wide majority in Flanders reject Flemish separatism. Most people just want more autonomy within the Belgian state.

"The problem with parties like Vlaams Belang is that they make our job a lot more difficult," says Sam Custers, director of a Flemish cultural centre in Kraainem, another suburb of Brussels.

"They create a negative image of Flanders. Our message is: we're open to everyone."

Flemish pride rarely takes a virulent form. French-speakers visiting Flanders are not in hostile territory. The worst risk they might take is not being served until they make a token attempt to speak Dutch.

But even the least nationalist among the Flemish know where their main allegiance lies.

"I am Flemish first, Belgian second," says Pascal Francois of Aalst.

***

We hebben de integrale tekst met afbeeldingen gecopieerd van de BBC-webstek.  Of dit een televisiereportage wordt of een radio-reeks kunnen we nergens vinden. Net zoals andere reportages uit Engelstalige landen, valt het op dat er gestreefd wordt naar een objectieve weergave van de feiten. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Knokke wijzigt straatnaam

 

 

De directie van Fortis meldt met zwaar verholen grijnsgelach de verhuis van haar hoofdzetel naar de:

 

Op genadeloze plagiaattocht bij buren en vrienden ontdekten we deze verheugend actuele

straatnaamwijziging bij de Frut van Koekestad.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lijstvorming verloopt soepel bij LDD

 

In Limburg verzamelen de kandidaten zich voor een faire plaats op de lijst


30-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen Stijl & Angeltjes support strong women

.

 

Angeltjes doen mee voor Sarah Palin en we hebben er nog eentje van bij ons
new


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

 

 
Schweinerei - overgenomen van Guvaal
"Kunstenaar" Wil Delvoye kwam vorige week in het nieuws, nadat bekend werd dat hij voor 3.300.000 euro een geklasseerd middeleeuws kasteel had gekocht in Waals Brabant. Deze Delvoye is een echte kunstenaar. Hij is o.m. de uitvinder van de "cloaca" (in goed Vlaams de "strontmachine") en slaagt erin levende getatoeëerde varkens te verkopen aan 120.000 euro het stuk. Wie zo iets koopt is mij niet duidelijk, maar het is een manier als een andere om (veel) geld te verdienen, zeker in deze moeilijke Fortis tijden.
Delvoye is niet alleen kunstenaar, hij heeft ook een eigen mening over ons communautair bestel. Hij hoort nl thuis in de categorie der Vlaamse nestbevuilers. Zo vindt hij, dat de huidige communautaire situatie het gevolg is van een verwarring tussen sociale emancipatie en Vlaamse beweging tijdens de 19de eeuw. Was dat niet gebeurd, aldus Delvoye, dan waren we nu al drie generaties verfranst, had Claus de Nobelprijs gewonnen in een Franse bijdrage (zoals vroeger Maeterlinck) en hadden we meegeteld in de wereld!
Vooral dat laatste is geweldig. De Walen, die wél verfranst werden, tellen, volgens Delvoye, dus wél mee in de wereld. Toch raar dat Georges Simenon, de enige Waal onder de bekende Belgische Franstalige schrijvers (de anderen waren allemaal geografische Vlamingen, zoals Maeterlinck, Charles De Coster, Georges Rodenbach, De Ghelderode en Verhaegen) nooit die Nobelprijs heeft gehaald met zijn detectiveboekjes...
Enfin, Delvoy kan beter zo snel mogelijk verhuizen naar zijn Waals kasteel en daar zijn varkens en andere Schweinereien verzorgen. Delvoye in Wallonië, Axel Red in Parijs; waar wachten de andere gesubsidieerde cultuurdragers op om zich te vestigen in het land van hun dromen. Op die manier zijn wij er vanaf.
---
Van Schweinereien gesproken, ook de schrijfsels van LDD-er Jurgen Verstrepen zijn van een weinig hoogstaand niveau. Heeft die gewezen radio-man niets anders te doen dan de vuile was van het privé-leven van ex-collega's uit te hangen? Dat alles voor iemand die naar een partij gevlucht is die bekend staat als libertair. Van Dedecker wordt gezegd dat hij de "Testaankoop" van de politiek is. Verstrepen is zich aan het ontpoppen tot de "Story"van hetzelfde niveau

www.blog.seniorennet.be/guvaal/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen een C-4 ontslag-attest voor 1 redacteur van de Morgen,

 

 

BBC start reeks over splitsing België

De Britse openbare omroep BBC is op zijn site een reeks begonnen over de mogelijke splitsing van België. Onder de titel "Coming Untied?" wordt een blik op de toekomst van ons land geworpen. In het eerste artikel portretteert journalist Henri Astier het noordelijke landsdeel.

Geen efficiënte regering
"Vlaanderen kan bogen op een hoge welvaart, een hardwerkende bevolking en prachtige steden als Brugge, Gent en Antwerpen", schrijft de BBC. "Veel Vlamingen vragen zich af waarom hun belastinggeld naar een regio vloeit die ze beschouwen als achtergesteld en slecht beheerd."

De Britten stippen aan dat het Waalse landsgedeelte niet van een staatshervorming wil weten. "Zij eisen dat het beheer van belastingen en welvaart op het federale niveau blijft. Het gevolg is dat België geen efficiënte regering meer heeft sinds de verkiezingen in juni 2007."

Grondwet laat erkend
Volgens de BBC ligt de oorzaak van dat probleem erg diep. De culturele kloof tussen het Germaanse noorden en het Latijnse zuiden verdeelt het land al sinds de Romeinse overheersing. "Bovendien werden de Vlamingen lang miskend door de Franstaligen. De Nederlandstalige versie van de grondwet kreeg pas rechtsgeldigheid in 1967."

Wallonië weet zich volgens de Britse omroep gesterkt door de Franssprekende gemeenschap, die wereldwijd 200 miljoen mensen telt. De Vlamingen hebben die ruggensteun niet en zijn daarom een stuk enthousiaster om andere talen te leren en hun horizon te verbreden.

Paria
Als voorbeeld van de problemen in de Brusselse rand wordt in het artikel de gemeente Liedekerke aangehaald. Omdat steeds meer Brusselaars groenere oorden opzoeken, verfranst het dorp in sneltempo. Het aantal gezinnen waarin geen van beide ouders Nederlands praat, is in vier jaar tijd verdubbeld tot bijna een kwart van de bevolking. De talloze affiches van het Vlaams Belang zijn volgens BBC het rechtstreekse gevolg van die evolutie. "De partij heeft de status van een paria, " aldus de Britten, "maar slaagde er de laatste jaren in een opmerkelijke basis van proteststemmers op te bouwen."
.
@ De Morgen
***
Veel dank aan onze alerte reageerder Marco  die ons op dit stuk attendeerde.  Wij leven van tips.  U toch ook  ?  Tenzij u Herman Verwilst bent, de lijfknaap van graaf Lipmans, dan ontvangt u geen tip maar een tik van vele miljoenen euri. 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Kleine Nobelprijs voor Rik van Cauwaelaert

 

Zouden zo'n premier en zijn vicepremier en minister van Financiën dat nu zelf geloven, als ze beloven met de regering garant te zullen staan voor de 160 miljard euro - in de Benelux alleen al ! - op de Fortis-spaarboekjes? De Belgische regering is niet eens in staat om de slachtoffers van een overstroming of een gasontploffing behoorlijk en bijtijds te vergoeden.

Wie deze zin schrijft, verdient de Kleine Nobelprijs.

En de winnaar is Rik van Cauwelaert van   Knack en van de Sluis

http://www.knack.be/blog/blog-algemeen/71-95/de-frigoboxtoerist-betaalt.html#3951


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip ? Een gratis Tip ?

 

Je hebt publicaties die heten "Beurstips", "Waarom beleggen op uw boterham, als er een beurs is ?"  "Geen gezeik, iedereen Rijk", "Vandaag Arm, Morgen straatarm", "Doe zoals Nonkel Kruk, zoek in de politiek uw Geluk",  u kent ze, u hebt er abonnementen op lopen en uw portemonnee wordt er niet beter van.

Daarom bent u bij ons aan het goede adres voor écht nuttige tips, die wij met enkele korte, bondige, vooral niet ingewikkelde zinnen  graag bij u inleiden.

Onze tip : u hoeft nooit meer naar de macabare Kleine Trommeljongen te kijken die om halfzeven via de 0000 uw huiskamer komt bewalmen met zijn melige, racistische, onverdraagzame, linkse praatjes, niettegenstaande de veelbelovende titel van zijn programma, BLOKKEN.  Probeer eens het zapnummertje van VTM, waar sedert vorige week een grappige serie loopt : Louis-Louise, een dagelijks feuilleton om 18.30 uur over een vrouwenversierder die met een heksenbehandeling in een vrouwenlichaam terecht is gekomen en dan de wereld, zijn beroep en de mannen (en vrouwen) aankijkt vanuit die totaal gewijzigde positie. 

Het is knap verfilmd, een geloofwaardige rolverdeling met Hilde de Baerdemaeker in de hoofdrol, Roel Vanderstukken, een gluiperige Werner Desmedt en de zoete Ianka Fleerackers, die weer eens het aardige snoetje mag zijn. Goede dialogen, grappige scènes, het verhaal speelt zich eens niet af in Antwerpen maar in het mooie Gent, kortom een aanrader na een dag surfen enreageren op het net of iets anders.

In aansluiting, beste dames en heren, kan u het nieuws bij de commerciëlen bekijken, dat nauwelijks neutraler is dan bij de 0000 maar het zijn andere koppen. Kijk, dat is al een tweede tip. En zoals mijn bankdirecteur altijd zegt : "Rijk zijn is plezant, maar zoek het vooral in de kleine dingen. En nu naar huis, het is tijd voor uw boterham met choco en daarna Louis- Louise".

Aanminnige Ianka Fleerakers

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Toerken zijn jaloers op de Marocs : Wij zijn ook tuig !

 

'Turkse reljongeren jaloers op voortrekken Marokkanen'

dinsdag 30 september 2008 11:51

Turkse jongeren zijn gefrustreerd. Marokkaans straattuig krijgt een voorkeursbehandeling omdat politici bang zijn voor 'Franse toestanden', de Turken willen dat ook. En ze weten: als ze meer problemen maken op straat krijgen ze die aandacht ook.

Dat zegt de Stichting Turkse Ouders (STO) in gratis dagblad De Pers.

Overlast
In de Utrechtse
‘krachtwijk’ Kanaleneiland zorgen veertig Turkse jongeren regelmatig voor veel overlast. Maar de wijk kwam de afgelopen jaren vooral in het nieuws om problemen met Marokkaanse straatjongeren.

De Turkse ouders hebben er genoeg van dat iedereen zich alleen maar druk maakt om Marokkaans straattuig. Volgens de STO zijn Turkse jongeren net zo vaak betrokken bij geweld en straatterreur. ‘We hebben de gemeente hiervoor gewaarschuwd,’ zegt STO-voorzitter Halil Nalbantoglu. ‘Maar ze negeerde ons verzoek om meer aandacht.’

Angstpolitiek
Volgens de Turkse ouders leren hun kinderen van de ‘angstpolitiek’: als ze rotzooi trappen krijgen ze aandacht. ‘Onze kinderen zien dat de
Marokkaanse raddraaiers er beter van worden, dankzij de zware subsidiestroom,’ zegt Turkan Boran van het Turks Ouder Comité. ‘Onruststokers worden gepaaid om Franse toestanden te voorkomen.’

De voorkeursbehandeling is volgens Boran ook op de arbeidsmarkt te zien. ‘Zoveel minderheden worden afgewezen voor een stageplek, en dan zie je wel weer een Marokkaan in dienst die de taal amper beheerst,’ zegt hij.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Beurscrash van 2008 ? Reken er niet op !

 

[New York financial district ]

The Wall Street Journal schrijft een plausibel stuk over de verschillen tussen de crash van 1929 en de huidige situatie.  Ze zijn legio, de verschillen, alhoewel iedereen die vandaag aandelen bezit of belegd heeft in spaarproducten vermoedelijk tegen een verlies aankijkt ten overstaan van de aanschafwaarde. Zij die aan de zijlijn staan te roepen dat het kapitalisme in mekaar dondert, kunnen we enkel meewarig bekijken.  De financiële waarden krijgen geweldige opdoffers maar de industrie produceert, de diensten en goederen functioneren.  Dat staat in de Wall Street Journal die beter op de hoogte is over die onderwerpen dan de rode profeten. Trouwens als dit economisch stelsel in mekaar zakt, waar kan er dan gegraaid worden door de linkse sukkels ? Een correctie van Wall Street's superegoïsme en een beter toezicht daar ligt de weg van de vooruitgang. Tenzij we terug de grotten in willen.

http://online.wsj.com/article/SB122272238714287459.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de oude reclamedoos

 

Waar op die curve bevind jij je? We willen met mensen de tijd nemen om te stoppen, na te denken en te evalueren. Waar ben ik nu? En waar wil ik heen? Op elk punt kunnen wij helpen bij het nemen van die beslissingen, zonder iets op te dringen. Dat is het idee achter de campagne.'' - Maurice Lippens - Fortis

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.U bent de baas bij Angeltjes.

 

Met een blog die beweert kritisch de actualiteit te volgen, vanuit een fatsoenlijk rechts-conservatieve instelling en met een ironische of cynische toets op het belgische gebeuren en een zweem van aandacht voor het internationale reilen, is dit geen makkelijke periode.

Mogelijk hebben de kwaliteitskranten allerlei experten binnnen hun gelederen, die hun wijze licht kunnen laten schijnen over de huidige ongezellige toestand.  Als het natuurlijk échte experten waren, hadden we ze vorige maanden moeten horen om de noodklok te luiden.

Dat is nu net een van de overheersende kenmerken binnen de financiële wereld : velen staan paraat met ronkende achterafverhalen.  De beursgoeroes, de kleine daghandelaars, de uitgevers van beursblaadjes, de aanhangers van de Technische Analyse of de Kaarsenmethode, de liegende beursgenoteerde bedrijven : je kan het zo gek niet verzinnen of er is voldoende creativiteit in Wall Street, op het Damrak of elders, om in te spelen op de hebzucht en passie van de mens. Als er zoveel expertise bestaat om de met goud geplaveide weg te wijzen, waarom zitten die raadgevers dan in kleine kantoortjes op hun pc's te trommelen ?  En liggen zij niet op exotische stranden met een frigobox vol Bounty's ? (deftig, niet ?)

Wij durven gewoonweg bijna niets zeggen, omdat iedereen het toch beter weet.  Mocht Yves Desmet vandaag hoofdredacteur zijn van "De Beurzensnijder", we zouden ook hem het voordeel van de twijfel verlenen, als hij het over het ineenstorten van het kapitalisme heeft en terloops  Dexia tegen € 7 aanprijst.

Wij beperken ons tot het overnemen van sommige artikels en statistische gegevens die ons intressant lijken.  Voor de rest is dit hét uitgelezen moment om ieder van de vrienden en reageerders zijn of haar visie te laten ontwikkelen.  Als het niet helpt of als het anders uitdraait, lucht het misschien op, die reactie bij Angeltjes.

Laat ons enkel toe te zeggen, dat wij het gloeiend oneens zijn met de verklaringen van Paul de Grauwe, zoals ze hieronder ergens vermeld zijn. Dit is onbegrijpelijk paniekerig voor een geleerd man.

Akkoord, dat de berichten beangstigend zijn en onaangenaam ; akkoord dat het grote publiek nog steeds voorgelogen wordt, akkoord dat de financiële instellingen (gedreven door onbeheerste machtsdrang en ongehoord geldgewin) hun hand overspeeld hebben. 

De halve garen van links, die zelf nooit met hun handen uit de openbare kassen kunnen blijven, staan nu op de eerste rij om de val van het kapitalisme toe te juichen. Het onooglijk burgemeestertje van Leuven die een sociaal assistent is, ontpopt zich plots tot een beursgoeroe. Dat zou voor velen van ons een voldoende signaal moeten zijn, om deze crisis te relativeren. En intussen zélf te doen wat we menen te moeten doen.  

De economie en de beurs zijn niet hetzelfde.  De lokroep van de hebzucht die door Wall Street gezongen werd, zal hopelijk leiden tot een fatsoenlijker beleid en discipline.  Onbegrijpelijk blijft dat deze hebzucht ook toegeslagen heeft in de hoofden van mensen als graaf Lipmans en al die andere potentaten. En nog veel erger is het dat de burgers die niets met dit alles te maken hebben, mee kunnen betalen voor de fratsen van de haute finance, terwijl de klungelregering centen te kort heeft om het bestaande beleid te handhaven.

Wij zwijgen verder en zoeken tussendoor naar een leuk berichtje of een vlot muziekje om u op te monteren.  En zoals Lucky 9 het zo wijs verkondigt : Vlaanderen blijft het centrale richtsnoer van onze gedachtes.

Ray, Hoofdredacteur




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!