Angeltjes
18-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.*Dag agent, heb ik iets fouts gedaan ?*

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raad van State

De Raad van State heeft een truc uitgevonden om een C-attest om te toveren in een A-attest. Bij die uitspraak waren ze waarschijnlijk even het noorden kwijt of werden ze geplaagd door een black-out.

Het vonnis van de RvS heeft gevolgen voor de prestigieuze school die in één klap haar goede naam en faam te grabbel gegooid zag. Alsof de leerkrachten tijdens deliberaties niét met kennis van zaken kunnen oordelen over hun leerlingen. Het vonnis van de RvS is een regelrechte aanval op de integriteit van de school en van alle leerkrachten wiens pedagogische kwaliteiten in twijfel getrokken worden.

Het meisje dat haar C-attest wonderbaarlijk zag veranderen in een A-attest, zal het niet makkelijk hebben in haar nieuwe school. Mogelijk wordt ze een prooi voor pesterijen. Haar nieuwe medeleerlingen zullen haar in elk geval blijven gadeslaan, waarna het meisje kan gaan dichtklappen, of andere complexen gaat ontwikkelen, als ze die al niet had. Niet verwonderlijk met een geobsedeerde moeder die het lef heeft om de school te beschuldigen van onvoldoende begeleiding van haar dochter. Het ruikt naar hysterie. Naar eigen onmacht en zwakte.

Over de duistere rol van de moeder wordt er weinig verteld in de media. Haar betrouwbaarheid krijgt een flinke deuk als ze het heeft over de zogenaamde leerstoornissen van haar dochter. Hier klopt iets niet. Echte leergestoorden geraken nooit moeiteloos tot in het vijfde jaar ASO. En wat heeft de moeder in het verleden zélf gepresteerd om haar dochter te helpen bij haar studies? Wat heeft ze zélf gedaan aan de leermoeilijkheden van haar dochter in de basisschool? Zeuren over leerstoornissen bij een 17-jarige ASO’er is zo goed als eigen schuld bekennen.

Minister Smet werkt nu aan een plan om C-attesten nog gemakkelijker te kunnen aanvechten. Hij kiest dus de kant van ontevreden ouders en leerlingen. In plaats van zijn onderwijsmensen te verdedigen en hen het respect te geven dat ze verdienen. Hij wil “de leerlingenrechten versterken bij het aanvechten van C-attesten”.

Eerst waren er de capriolen van de Raad van State, en nu die van de minister die het circus gaat afronden.

Lieve V.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aan mijn naasten

 

aan mijn naasten

ik wil jullie allen zeggen
dat ik jullie ook graag zie
ik ben wel geen zoener
meer een denker dan een doener

het zal aan mij wel liggen
dat ik verkeerd overkom
vooral met mijn problemen bezig ben
en die van jullie niet herken

ik gun jullie je jonge leven
en weet nog hoe ik vroeger was
ik kan er alleen nog van dromen
hoe jeugdig bloed kan stromen

ik heb mijn daden moeten beperken
en probeer nu met woorden te werken
en alles wat ik nog wil vragen
zijn nog wat gelukkige dagen

maar ik denk niet aan het einde
en geniet van elke gezonde dag
en van de innerlijke rust
die vele verlangens blust 

johan

http://blog.seniorennet.be/johan1944/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Raad van State kent A-attesten toe.

 

Bij al dit soort uitspraken zouden tegelijk de namen van rechters, bijzitters en andere betweters moeten vermeld worden. Het zou respect afdwingen en hen een grote eer bewijzen bij een rechtvaardig besluit. Rechtvaardig, niet alleen rechtskundig. Maar het zou hen vooral stimuleren om ook de gevolgen van een lichtzinnig besluit in te schatten. Tenzij ze nu al alle schaamte voorbij zijn.

In dit specifieke geval is het niet zomaar een puber met een leerhandicap, die zich tekort gedaan voelt omdat ze niet door extra begeleiding van de school, bij de haren door de leerstof werd gesleurd. We moeten vooral maar eens nagaan wie haar moeder is, welk curriculum zij kan voorleggen en wat haar formele en informele band is met de justitie. Dan wordt er meteen veel duidelijk.

Elveebee


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Loze vissertje

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kracht van de juiste woorden

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 18 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Wurlitzerdromen

Dag Angeltjes @ Lolita, ik heb genoten van je stukje over CCR en John Fogerty.Ik ben vorig jaar nog naar 2 optredens geweest van John Fogerty.Als het over zuiderse rock gaat hoor ik liever Lynyrd Skynyrd, ook een naam om niet uit te spreken en ze zingen lekker foute liedjes.Misschien in de volgende Wurlitzerdromen Ronnie Van Zant en zijn stelletje ongeregeld.

mVg Rudolf

*****

Griekse perikelen.

Waarde redactie.

Naar het schijnt gaan er in de E.U. praatbarak stemmen op om een deel van de Griekse schuld kwijt te schelden ... ja u leest het goed!  Volgens geleerde keikoppen zijn de besparingen die de Grieken opgelegd krijgen onhoudbaar en vormen ze een bedreiging voor de democratie. Zelfs onze eerbiedwaardige prof. De Grauwe die nu in Engeland doceert is dezelfde mening toegedaan. Dat echter niet alle violen binnen het Europees orkest gelijkgestemd zijn in deze hoeft ook niet te verbazen want laten we wel wezen..dit is politiek (nog)niet verkoopbaar.

Na de leugens en het bedrog die de Griekse overheid (met mededweten van de E.U. bonobo's) verkocht heeft om bij de club te behoren en nu wetende hoe de Grieken leefden zoals God in Frankrijk, geld konden ontvangen zonder te werken, praktisch geen of weinig belasting betaalden, kortom waar het alle dagen kermis was, zou men een deel van hun immense poef willen kwijtschelden. Vermeldenswaaardig in deze is zeker de verklaring die een schatrijke Griekse reder-miljardair enkele dagen geleden op de buis aflegde waarin hij stelde dat hij Griekenland zou verlaten de dag dat hij belastingen zou moeten betalen ! Aan schaamteloze arrogantie hebben ze daar ook geen gebrek.

Indien deze maatregel zou doorgaan wil dat zeggen dat de landen die de nering naar de tering gezet hebben zullen opdraaien voor de kwijtgescholden gelden. Dat dit een miljarden prijskaartje heeft hoeft geen betoog. 

Waarom men met alle middelen die Griekse Titanic drijvende wil houden is mij een raadsel ,al vermoed ik dat bij een Grexit de E.U. aan een versnelde zwanenzang zou beginnen. Ook is het niet denkbeeldig dat andere zuiders landen die met zware besparingen in hun maag zitten dezelfde vraag kunnen stellen.Met name Portugal en Spanje zijn de eerste kandidaten.Het zou m.i. straffe kost zijn dat de bevolking van de landen die beter hun verstand gebruikten het gelag van de Grieksekermisklanten zou betalen. Met gasten als dweil en die Barabas moet men echter oppassen,want om hun boetiek en ronkende titels te vrijwaren zijn ze tot alles in staat.De Engelsen wisten en weten verdomd goed waarom ze E.U. boot steeds afgehouden hebben.

mvg - Senior

*****

Hoelang nog?

Het leven in Europa wordt gevaarlijk, worden we niet geplunderd door vreemdelingen/allochtonen dan worden we geplunderd door dat super waardeloos kot beter bekend als de EU.

Dagelijks lezen we dat Europeanen het niet meer zien zitten en overgaan tot zelfdoding veroorzaakt door de capriolen van die EU rovers, dagelijks zien we dat mensen in mekaar geramd worden door politie, uiteraard in opdracht van politieke klaplopers, die zich verzetten tegen die roofpraktijken, dagelijks zien we meer en meer vreemdelingen/allochtonen toestromen die DADELIJK voorzien worden van alle comfort, goed gedekte tafel, verwarmde woningen, allemaal op kosten van de uitgeperste Europeaan, dagelijks zien we stijgend ‘onbestraft’ barbaars geweld om ons heen plaatsvinden en wat zien we nog meer? Dat die EU rovers decadent betaald worden, ± 25.000 euro per maand, om die misdaden ongestoord verder te laten woekeren tot alles om zeep is geholpen.

Wordt het niet hoogtijd dat ALLE EUROPEANEN hun stem verheffen en EISEN dat dit kot gelegen in Brusselallahbath volgepropt met misdadigers van de ergste soort gesloten wordt en dat al die klaplopers een C4 onder de neus geschoven krijgen ZONDER OPROTPREMIE?

Wie nu nog niet ziet wat de echte doelstelling van de EU rovers is die is ofwel hartstikke blind ofwel heel naïef, de doelstelling is een totalitaire dictatuur waarbij alle Europeanen tot de bedelstaf gedrukt worden (want slaven protesteren niet en zijn zeer gewillig) en waarbij een barbaarse waanzin geprezen en vooral niets voor de voeten geworpen wordt in hun vernietigingsstrategie én praktijken.

Lees maar eens rustig het volgende artikel: Het begin van het einde van de EU op http://ejbron.wordpress.com.Blijkbaar moeten nog meer Europeanen overgaan tot zelfdoding, die moeten ze geen pensioenen meer betalen en kunnen ze het stemvee nog meer faciliteiten geven, zullen de linkse ratten denken.Vlamingen én Europeanen, sta recht en verhef uw stem en EIS het einde van DIE MISDADIGE EUROPESE INSTELLING zodat we terug kunnen gaan naar een Europa waar staten onderling afspraken maken zonder bemoeizucht van EU rovers en EU nietsnutten, het bespaard ons miljarden op jaarbasis.

Jean

*****

Hulde !

Ik geniet intens van de reacties op Angeltjes omdat ze allemaal verwoorden wat ik zelf ook wou schrijven. Non bis in idem. Islamofiel en royalistisch gezeik hebben we al genoeg door de strot geduwd gekregen."Nous maintiendrons". (We zullen niet versagen, ne Spa toeback ?)

Lucky9

*****

Je zou voor minder ambetant worden 

150 rakettekes verzonden naar Israel met de groeten van Hamas , dan verschieten die fanatieke eencelligen , dat ze weer kletsen krijgen op hun blote Palestijnse hamas kont.

Zou het allemaal wel waar zijn ? Is er geen misverstand want ik hoorde geen enkel wereldwijds protest die dat gevaarlijkHhamas vuurwerk scherp veroordeelde . Als Israel die prikacties beu wordt en zijn tanden laat zien , is het kot te klein. Wat zou dergelijk raketteke kosten met BTW , wie is de leverancier en fabrikant ? Wordt dat misschien gedeeltelijk betaald met ontwikkelingshulp ? Bestaan er in Palestina geen toezicht of wetten die de aankoop of het bezit van gevaarlijk vuurwerk aan banden legt. Mijn sympathie voor Israel dat zijn beschaving en land verdedigt. Mijn medevoelen gaat naar de gewone doorsnee Palestijn die van zijn leven het beste wil maken en niets liever wil dan in vrijheid te kunnen leven. Ik hoop dat Israel heel dat hamas circus kan opdoeken dat zou een eerste stap zijn naar een daadwerkelijke vrede.

René


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De obsessie van de Arabieren : vrouwen (onderdrukken en gebruiken)

 

Even leek het erop dat het blad in deze barre tijden ten onder zou gaan. Maar gelukkig valt 360, tweewekelijkse bloemlezing uit de internationale pers, sinds kort weer gewoon op de mat. Het jongste nummer bijvoorbeeld had ik niet graag willen missen. Dat biedt een dossier 'Arabische vrouwen', vol verhalen uit Arabischtalige nieuwsbronnen.

Nu weten u en ik heus wel dat de Allerhoogste nogal heeft geprofiteerd van de Arabische Lente. En we weten ook dat zoiets weinig goeds belooft voor vrouwen. Of, zoals de Amsterdamse socioloog Abram de Swaan het ooit omschreef: "Overal waar de religie zich in rechtzinnigheid verheft, worden om te beginnen de vrouwen vernederd." Maar wie de actuele feiten tot zich neemt, raakt toch weer onder de indruk.

Zo is in Egypte de situatie ronduit schrijnend. Schrijfster Nawal El-Saadawi constateert dat de meeste van haar seksegenoten sinds de revolutie thuiszitten, 'ingeperkt door de absolute macht die hun echtgenoten bij wet is toegekend'. Vrouwen tellen bovendien totaal niet mee in de nieuwe politieke verhoudingen. Haar grootste grief: de partijen die nu aan de grondwet timmeren zijn het over ongeveer alles oneens - behalve over het familierecht 'waarin de man alle macht krijgt toebedeeld'. Maar wie zich daartegen verzet gaat door voor buitenlands agent, 'waarbij dat buitenland zoals gewoonlijk staat voor de vijand van God en vaderland'.

Zo lijkt in Libië het democratisch proces aardig op gang te komen, met een nieuw Algemeen Nationaal Congres. Maar tijdens de overdrachtsplechtigheid vond een zojuist gekozen afgevaardigde dat de vrouwelijke ceremoniemeester heur haren moest bedekken. Toen zij dat weigerde, beval de voorzitter haar het podium onmiddellijk te verlaten. Wat ze deed, 'uit respect'.

Zo is in Tunesië, van oudsher een liberaal moslimland, de 'gematigd islamitische' partij Ennahda nu veruit de grootste. Die zou gaarne zien dat het gelijkheidsartikel uit de ontwerpgrondwet werd geschrapt. Want man en vrouw, u raadt het al, zijn niet gelijk maar 'complementair'.

Zo vragen in Saoedi-Arabië vrouwen al jaren om het simpele recht zelf achter het stuur te mogen zitten. Ze dienden eindeloos petities in, plaatsten gewaagde filmpjes op YouTube. De autoriteiten houden zich tot op heden doof. Een van de vrouwen schrijft hoe ze verlangt naar een 'knalrode auto' waarin ze met haar vriendinnen naar zee rijdt 'om te dromen van een vrediger, rechtvaardiger, warmhartiger wereld'.

Fascinerend, evenzogoed, wat de verhalen verbindt. Voor al deze Arabische heren blijkt de prioriteit niet te liggen bij pakweg de bestrijding van armoede, corruptie of analfabetisme in hun land. Hun grootste obsessie is hoe ze het vrouwelijk wezen onzichtbaar kunnen maken - minimaal achter de sluier, nog liever achter de voordeur. Uit naam van de Barmhartige, Edelmoedige en Alziende, dat spreekt.

Zijn er dan geen lichtpuntjes? Jawel. Er is een Facebookpagina opgezet onder het motto 'Intifada van vrouwen in de Arabische wereld'. Zij eisen het recht om 'met opgeheven hoofd' over straat te kunnen lopen, ze willen vrouw zijn 'en geen paria'.

De initiatiefneemsters hopen met hun intifada 'de dictatuur van de man' ten val te brengen. Dat u en ik er nu pas van horen zegt genoeg.

Elma Drayer

http://www.trouw.nl/tr/nl/6847/Elma-Drayer/article/detail/3348393/2012/11/15/Arabische-heren-kennen-maar-een-obsessie.dhtml


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst naar de commentaren luisteren, dan de beelden herbekijken

 

Deze titel is enkel toepasselijk voor de heren, die geen twee dingen tegelijk kunnen doen. 

 

Poging tot objectivering van de huidige geweldsescalatie in het Midden-Oosten. Meer dan 130 raketten werden afgevuurd op Israël en bedreigden een gebied waar 1 miljoen mensen wonen.  Iraël doet wat elke staat zou doen : zijn burgers verdedigen. De gedode Hamasleider was een zware terrorist die reedsin de Israëlische gevangenschap had vertoefd en die na zijn vrijlating zijn activiteiten hernomen had.

Los van de verklaringen zie je in deze reportage overduidelijk dat om 2.14' een man met een beige vest wordt weggedragen als een zwaar gekwetst slachtoffer : zal hij het halen ?  Is hij reeds overleden ?  Om 2.43' kunnen we opgelucht ademhalen : de man loopt terug gewoon rond.  Maar je ziet ook een reddingswerker rondzeulen met een andere reddingswerker op de schouder, gewoon om ambiance te scheppen. Als er camera's in de omgeving zijn, wordt er geïmproviseerd, geënsceneerd en zeer slecht theater gespeeld in de Gaza.

Dank aan Pol D.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Israël

 

Waarschijnlijk voelt Hamas (en andere islamitische groepen) zich niet zozeer sterk door de toenemende invloed van de Moslim Broederschap, maar wel door de steun van Iran, dat al jaren Hamas en Hezbollah bewapent en beide terroristische groepen aanmoedigt Israël aan te vallen.

De herverkiezing van de Islamminnende Obama, die de Palestijnen een eigen staat heeft beloofd na zijn herverkiezing, de slaafse, kruiperige houding van de EU-politici en de linkse pers voor al wat Islam is, speelt natuurlijk ook een niet te onderschatten rol.
De media proberen te laten uitschijnen dat het oproepen van 75.000 reservisten (50 duizend volgen Israëlische bronnen) zwaar overdreven is, wat het echter niet is aangezien Israël een oorlog riskeert op vier tot zelfs zes fronten. De twee eerste zijn dus Hamas & co en vanuit Libanon Hezbollah. Terwijl het Israëlisch leger zich daar mee bezig houdt zal Iran trachten aan te vallen, gevolgd door Syrië.

Mogelijk zal Egypte, die de nakba (nederlaag) uit het verleden nog niet vergeten is en nu geregeerd wordt door de Moslim Broederschap, aansluiten. Hoewel men daar rekening zal moeten houden met een nog altijd niet gestorven oppositie.
Turkije dat nog altijd aast op de olievelden rond Cyprus kan ook een medespeler worden, maar dat is wel minder waarschijnlijk.

Israël met zijn amper 6 miljoen inwoners staat mogelijk een zware tijd te wachten, ik wens ze in alle geval veel geluk.

Wes Hardin.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet waterboarding, maar flybording

 

 

 

 


17-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de voet geschoten

 


Zich in de eigen voet schieten lijkt wel een nationale sport te worden in België. Om vervolgens de oorzaak van het onheil bij een ander te leggen.

Neem nu de recente Europese solidariteitsactie onder de werknemers. Tegen de afspraken in werd ze door de Waalse bonden aangegrepen om er een stakingsdag van te maken, o.a. bij de spoorwegen. En dat viel uiteraard niet goed bij de publieke opinie. Commentaarschrijvers waarschuwen dat het stakingsrecht geen vrijgeleide mag zijn en dat bij de bonden bezinning nodig is. 'Krampachtig vasthouden aan verworvenheden – zoals ook nog de index en het brugpensioen - maakt dat de weerstand alleen maar toeneemt tot er veel drastischer wordt ingegrepen. Wat neerkomt op in de eigen voet schieten', luidt het. Het werk neerleggen uit solidariteit met wie geen werk heeft is ook maar raar, kan men stellen. Misschien was het beter dubbel hard te werken om de economie vooruit te helpen zodat werklozen ook aan de slag kunnen.

In de afwikkeling van de gemeenteraadsverkiezingen zijn er ook die zich ondoordacht in eigen voet hebben geschoten. In Antwerpen bijvoorbeeld heeft de SP.A zichzelf buitenspel gezet. Na 90 jaar een socialistische burgemeester te hebben geleverd aan de koekenstad, ziet het er naar uit dat deze partij er zelfs niet aan het beleid zal deelnemen. Tenzij van op de oppositiebanken, van waar men niet veel invloed kan uitoefenen.

Zoals bekend moest de 'Stadslijst', een kartel tussen SP.A en CD&V, en met op kop uittredend burgemeester Patrick Janssens, met een nogal aanzienlijk verschil de duimen leggen voor de NV.A met als kopman Bart de Wever. Voor de hand lag een bestuurscoalitie vormen met de twee winnaars die het meest stemmen kregen en met als burgemeester De Wever dus. Maar zo simpel was het niet. De SP.A - die het zwaarst weegt in de Stadslijst - zei niet te willen meedoen als Groen er niet bij zou zijn. Maar Groen wou alleen mee in de coalitie stappen als het akkoord in de Vlaamse regering over de Oosterweelverbinding die de Antwerpse verkeersknoop moet oplossen, zou worden herzien. Terwijl het hier om een overeenkomst gaat tussen de Vlaamse regeringspartners, zowel de CD&V, de NV.A als de SP.A dus. Beide eerstgenoemde partijen stelden daar zelfs niet aan te denken. Voor de SP.A werd het moeilijk te weten op welk been dansen. Enerzijds moest ze als lid van de Vlaamse regering solidair zijn, en anderzijds wilde ze in Antwerpen niet meedoen zonder Groen. Op de koop toe wou Patrick Janssens niet langer meedoen aan de onderhandelingen omdat hij niet wenst deel te nemen aan het bestuur onder De Wever. Het kwam er aldus op neer dat Groen en de SP.A zichzelf buitenspel zetten in de onderhandelingen. Marc van Peel, de leider van de CD&V op de Stadslijst had van zijn kant wel volgehouden dat het kartel één en ondeelbaar was, maar wil de kartelgenoten niet volgen op de oppositiebanken. Wat hem vanwege de SP.A de beschuldiging oplevert van ontrouw en huwelijksbedrog. Terwijl hij volhoudt dat het zijn partner is die ging lopen.

Wat dan ook: daardoor is de baan nu vrij voor onderhandelingen tussen NV.A, CD&V en Open VLD. En krijgt Antwerpen de komende zes jaar wellicht een 'rechts' stadsbestuur. In feite is dat de schuld van (extreem-)links zelf. Om de aversie voor De Wever duidelijk te demonstreren gaf men er veel stemmen aan PVDA+ en Groen, stemmen die Patrick Janssens misschien de meerderheid hadden opgeleverd.

In het 'in eigen voet schieten'-verhaal was ook Aalst interessant om volgen. Samen met de, hier ook, winnende NV.A en de CD&V willen de Aalsterse socialisten de komende zes jaar de carnavalstad besturen. Er werd zelfs al een bestuursakkoord getekend, waarin voorzien de aanstelling van een schepen voor Vlaamse Zaken. Ingegeven door de vaststelling dat nu ook Aalst meer en meer geconfronteerd wordt met Franstalige inwijkelingen. Aangetrokken door de goede treinverbindingen met Brussel, en ook door de goedkopere bouwgronden en de betere woonmogelijkheden.
Zijn opdracht is waken over het Vlaamse karakter van Aalst en de inwijkelingen een zetje geven om zich te integreren. Men was zelfs al akkoord dat het gewezen Vlaams Belanger Karim van Overmeire zou zijn. Die is overgestapt naar de N.VA omdat hij het niet meer eens was met de politiek van zijn vorige partij.

Kwam zich daar nu nationaal SP.A-voorzitter Bruno Tobback mee bemoeien met de verklaring dat het niet kan dat een ex-Vlaams Belanger er schepen van Vlaamse Zaken zou worden. Kennelijk wou hij van het cordon sanitair – destijds opgeworpen door de andere politieke partijen rond het racistische en intussen tot Vlaams Belang vervelde Vlaams Blok - een levenslang stigma maken. Zelfs ook voor wie deze partij de rug toekeerde omdat hij het niet langer eens was met haar politiek. De toekomstige nieuwe burgemeester van Brugge, Renaat Landuyt, en zijn Gentse collega Daniël Termont lieten hun profileringsdrang vrije teugel en sprongen ook op de kar. Er voor het gemak niet aan denkend dat het in dit landje niet tot de politieke zeden behoort een veto uit te spreken over kandidaten van andere partijen. Toch niet publiekelijk, want dergelijke discussies leveren onvermijdelijk gezichtverlies op. En zo geschiedde. Ondanks druk van de socialistische vakbond bleef een meerderheid van de Aalsterse SP.A. achter het toekomstproject van de toekomstige coalitie staan, inbegrepen de ex-Vlaams Belang-schepen.

Het partijbureau van de SP.A. was not amused maar kon niet anders dan zich - ook al werd dit verbloemd met wat forse uitspraken - neerleggen bij de autonomie van de lokale afdeling. Men gaat nu ‘nauwlettend opvolgen wat er de komende weken en maanden in Aalst gebeurt en niet aanvaarden dat de waarden van de partij met de voeten worden getreden’. Eén en ander zou, hoewel men dit niet met zoveel woorden wou gezegd hebben, betekenen dat de Aalsterse SP.A-schepenen moeten vrezen uit de partij te worden gezet als ze het te bont maken. Wat dit laatste ook moge betekenen. De algemene perceptie bij het publiek is anders. Het lijkt erop dat de jonge SP.A-voorzitter die graag, in navolging van zijn vader, nog al eens fors uit de hoek komt, zijn hand overspeelde. En zich dus ook in eigen voet schoot.
14 november 2012

© Manu de Tremerie

http://www.viw-costablanca.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetatieve patiënt ‘vertelt’ dat hij geen pijn heeft

 
Een Canadese man die al langer dan een decennium in vegetatieve staat zou verkeren, heeft wetenschappers deze week laten weten dat hij geen pijn heeft. Dat meldt BBC News. Het is de eerste keer dat een patiënt met een dusdanige hersenbeschadiging, die in principe niet in staat is te communiceren, klinisch relevante, belangrijke antwoorden heeft kunnen geven. Volgens zijn dokter reden om de medische handboeken te herschrijven.
De naam zegt het al: vegetatieve staat. Het houdt in dat iemand als een plant leeft. Vegetatieve patiënten leven in een vorm van coma waarin ze ademen, de ogen open hebben en soms zelfs om zich heen lijken te kijken. Ze gapen of grimassen, ze slikken soms eten door, maar echt contact is niet mogelijk. Ze worden verondersteld geen besef van hun omgeving of hun eigen bestaan te hebben.

Scott Routley blijkt nu wel degelijk bij bewustzijn te zijn.

Scott Routley is 39. Twaalf jaar geleden liep hij in een auto-ongeluk ernstige hersenschade op. Nu werden hem, terwijl hij in een MRI-scanner lag die zijn hersenactiviteit registreerde, ja/nee-vragen gesteld.

Bekijk hier het fragment waarin hij antwoord geeft:

 


Scott Routley geeft antwoord door aan verschillende dingen te denken als hij ja of nee wil zeggen. Als hij bijvoorbeeld nee wil zeggen, moet hij denken aan het spelen van tennis. De hersenactiviteit die dan op de scans te zien is, geeft aan waar hij aan denkt. En dus of hij ja of nee zegt. Sindsdien is er fysiek niets aan Routley veranderd. Hij is nog steeds niet in staat om op andere wijze te communiceren.

‘Routley is geen vegetatieve patiënt’
Volgens neurowetenschapper prof. Adrian Owen, die het team leidt dat het onderzoek uitvoerde, is Scott Routley dan ook geen echte vegetatieve patiënt.

“Scott heeft kunnen laten zien dat hij een bewuste, denkende geest heeft. We hebben hem meerdere keren gescand en zijn hersenactiviteit geeft aan dat hij er duidelijk voor kiest antwoord te geven op onze vragen. We denken dat hij weet wie en waar hij is.”

Grensverleggend dus. Dit zou het mogelijk maken meer te weten te komen over comateuze patiënten, en hun levenskwaliteit te verbeteren.

De ouders van Scott Routley dachten altijd al dat hij wel bij bewustzijn was. Hij zou communiceren door zijn duim op te tillen of zijn ogen te bewegen. Zijn dokters geloofden van niet, omdat het symptomen waren die pasten bij zijn diagnose als vegetatief patiënt. Zijn toestand onderschrijft die diagnose nog steeds, alleen blijkt hij toch te kunnen communiceren.

Christa Lilly werd wakker uit haar coma
De precieze definitie van een vegetatieve toestand, hoe die wordt bepaald en in hoeverre deze onomkeerbaar is, ligt wel vaker onder vuur. In 2007 werd Christa Lilly, die al lange tijd in vegetatieve staat verkeerde, drie dagen lang wakker. Ze praatte en was volledig bij bewustzijn – ze at zelfs cakejes na jaren van sondevoeding – en viel na drie dagen weer terug. Ook toen konden dokters niet verklaren hoe dit kon.

Een maand geleden barstte het debat nog los in Denemarken na een documentaire. De hersendood verklaarde patiënte Carina Melchior in Denemarken zou haar leven volgens haar dokters alleen nog “als kasplantje” slijten. Toen ze van de beademing werd gehaald om haar organen te laten doneren, ontwaakte ze alsnog. Een jaar na die gebeurtenis loopt en praat ze weer, en rijdt ze weer paard.

Hoe pijnlijk het debat over de ernst van vegetatieve toestand kan worden, bewijst de langlopende zaak-Terri Schiavo. Zij kreeg in 1990 een hartstilstand en raakte in coma. Twee maanden later opende ze haar ogen, maar communicatie bleef onmogelijk. Daarop volgde een jarenlange strijd tussen de echtgenoot, die haar niet als “plant” in leven wilde houden, en haar ouders, die nog hoopten dat ze ooit zou herstellen. Inzet van de strijd was in feite ook hier of de vegetatieve toestand nog een vorm van bewustzijn kon betekenen. In 2005 werd de sondevoeding bij haar uiteindelijk gestaakt, zonder dat men kon weten wat zij daarvan vond, of zij daarvan iets vond.

Bron :  Anouk van Kampen  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/11/15/kijken-vegetatieve-patient-vertelt-dat-hij-geen-pijn-heeft/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het moegetergde Israël bijt van zich af

 

 

Dat Israël zou terugslaan na toenemende raketbeschietingen vanuit de Gazastrook, was al lang duidelijk. Maar Palestijnse machthebbers kunnen voordeel halen uit een nieuwe confrontatie met het veel sterkere Israëlische leger

Vier jaar na de laatste grote militaire operatie maakt Israël zich op voor een nieuwe inval in Gaza. De afgelopen dagen werden al doelen in het Palestijnse gebied bestookt en werd een Hamas-leider uitgeschakeld.

Operatie Verdedigingszuil komt niet als een verrassing: herhaaldelijk waarschuwden hoge Israëlische militairen en politici dat de aanhoudende rakettenregen op Israëlische dorpen en steden niet wordt getolereerd.

Dat bleek aan dovemansoren gericht: de beschietingen door leden van Hamas en andere jihadistische organisaties namen de afgelopen weken alleen maar toe. Hamas heeft daar de nodige redenen voor.

De opkomst van de Moslimbroederschap in verschillende Arabische landen - vooral in Egypte - heeft het zelfvertrouwen van Hamas versterkt. Niet voor niets komt de Egyptische premier Hesham Qandil vandaag op bezoek in de Gazastrook.

Bovendien kan Hamas wel een succesje gebruiken: in de Gazastrook duiken steeds meer rivaliserende bewegingen op. Een confrontatie met Israël moet de Gazanen duidelijk maken dat Hamas de ware machthebber is.

En ten slotte valt er ook in het Westen sympathie te halen bij een inval van het Israëlische leger. Te midden van kapotgeschoten huizen - waar de meeste lanceerinstallaties voor raketten staan opgesteld - kunnen de Palestijnen laten zien dat zij de slachtoffers zijn.

Dat levert sympathie op van de rest van de wereld, en mogelijk politiek voordeel in de onderhandelingen met Israël - als die ooit weer zullen beginnen. Dat deze raketannvallen op Israël inmiddels dood en vernieling zaaien, ook in het eigen kamp, zal de Palestijnen wordt wezen. Het is eens te meer het bewijs dat er bij hen geen enkel respect bestaat voor leven. Primitievelingen en fanatici.

Robbert de Witt @ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vallende sterren

 

Wie vandaag zaterdag vroeg opstaat kan de sterren uit de hemel zien vallen. Net voor zonsopkomst regent het vallende sterren. Per uur zijn er ongeveer 10 tot 15 meteoren te zien, als de bewolking het toelaat.

Elke maand november vliegt de aarde door de stofstaart van een komeet. De stofdeeltjes verbranden in de dampkring. Voor ons ziet dat eruit als vallende sterren.

De sterrenregen heet de Leonidenzwerm, omdat de meteoren uit het sterrenbeeld Leeuw lijken te komen. 'Je ziet de vallende sterren als je zaterdag hoog boven je naar het oosten kijkt. De Leoniden zijn heel mooi, snel en helder', zegt sterrenkundige Jaap Vreeling van de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie.

De Leonidenzwerm komt van de komeet Tempel-Tuttle. Die draait in 33 jaar om de zon. 'In 1999 was de komeet dicht bij ons. Door de hitte van de zon verloor Tempel-Tuttle veel stof. In de jaren erna waren er dus veel Leoniden', vertelt Vreeling. In 1966 was de sterrenregen helemaal bijzonder. Toen waren er duizenden vallende sterren per minuut. Volgens Vreeling 'leek het of de hemel naar beneden kwam'.


Commentaar Floriaan Terbeke : naar verluidt mag je bij elke vallende ster een wens doen.  Ik weet wat ik zou wensen... per ster een volle jumbojet met passagiers voorzien van een retourticket naar een of ander Prachtland.  Men zegge het voort...

Bron : Trouw

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Publiciteit

 

Cartoon

 


16-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 17 november 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het feest van de keuning

Gisteren was het 15 november, wat in dit onland de dag van de dynastie genoemd wordt.Tegenwoordig is dat aangepast in"keuningsdag".

 Voor mij is en blijft het de dag van de overbodige vetbetaalde adelijke leefloners. Zoals gewoonlijk worden de honneurs dan waargenomen door de spruiten van het keuningspaar, want zij zelve blijven wat langer slapen. Terwijl hun nazaten de plichtplegingen plegen profiteren Albèir en Paola van de gelegenheid om het plafond en de luchters die Jakke Fabre beplakt heeft met 1,5 miljoen ingevoerde Thaise juwelenkevers nog eens te bewonderen.

St-Goedele waar het jaarlijkse Te Deum wordt gekweeld, was weer gevuld met smoelentrekkers van allerlei pluimage. Uiteraard ging alle aandacht naar de prinselijke delegatie. Astrid ,de moederkloek met hare Lorenz von Snotsheim die er steeds met blozende wangen bijloopt, broer Philippe de schichtige, steeds links en rechts loerend of er ergens geen fan van hem staat  met zijn Vache Qui Rit aan zijn zijde .Ook de hofnar was van de partij maar de lorre was weer vergeten die kapstok uit zijn jas te halen want hij liep er bij zoals een tapet met ernstige constipatie. Zijn Flair hield een oogje in het zeil want met hare kebber weet je nooit. Hij zou durven tegen een kerkpilaar pissen als het kon, al was het maar om tante Faby ((afwezig wegens geen goesting meer) een "castagnet" af te draaien.

Jules Leonard had het in zijn homilie over de Fordramp en veroordeelde het feit dat de grote bazen in Detroit de fabriek in Genk willen sluiten omdat er een overcapaciteit op de wereldmarkt is. Hij zal eens contact opnemen met zijn baas in de hemel om te polsen of de engelen en heiligen die er in massa aanwezig zijn geen goesting hebben om hun overjaarse pausmobielen te vervangen door nieuwe Ford Mondeo's en S-Maxen. Verder had de kardinaal véél lof voor de keuning die het land na de federale verkiezingen van een Vlaamse staatsgreep kon redden. Zijn tussenkomsten op cruciale momenten samen met zijn linkse vriend Elio om rechts stemmend vlaanderen eraf te rijden, zijn de clerus niet ontgaan.

De kardinaal-waal heeft wekenlang gesmeekt en gebeden om de hangmatters van een vlaamse overheersing te behoeden..allelu'ja...allelu'ja.

Na de plechtige plichtplegingen mochten de opgetrommelde kleutertjes (anders was er geen of weinig volk) op de trappen van de katedraal hun keeltjes schor roepen met "leve het circus".

Tussendoor werden een paar anti-monarchisten die op de stoep rondliepen door een peloton agenten tegen de grond gewerkt en als staatsgevaarlijke terroristen afgevoerd.

Senior

*****

De ministerin en de aap

Zonder een verduidelijking onder de gepubliceerde foto van een aap en een minister wordt het moeilijk en kunnen alleen maar raden ! Wie is nu de aap en wie is nu de minister ?

René

*****

De wijze "raad van state"

Geachte redactie,
De klapper van vandaag is m.i. voor de excellenties van de raad van state. Deze doorluchtige wijzen hebben een zeer merkwaardige uitspraak gedaan die verstrekkende (onaangename) gevolgen zou kunnen hebben.

In het St -J.B. college van Genk hebben ze de hemel op hun kop gekregen. De ouders van een leerlinge die aan dyslexe en aandachtsstoornissen lijdt, bleek een onvoldoende te hebben behaald om door te stromen naar het volgende leerjaar.  Daarom kreeg het "slachtoffer" van de klasseraad een C-attest.

Dit was echter buiten de ouders van de "gebuisde" gerekend want dit pikten ze niet. Veel gepalaber en gezever kon de klasseraad niet vermurwen en de gebelgde ouders trokken met hun grieven zowaar naar de raad van state om de wijze mannen/vrouwen aldaar hun mening te vragen. En zie...de wonderen zijn de wereld niet uit want de gebeden van de ouders werden gunstig aanvaard. De school in kwestie MOET de leerlinge laten doorstromen zoniet begint vanaf volgende week de teller te lopen en moet de school... en hou je nu vast aan uw bretellen!...de leerlinge (zegge de ouders) 125O euri PER DAG schadevergoeding betalen.

Het spreekt vanzelf dat de schooldirectie, na het terug bij bewustzijn gekomen van deze dreun, het benodigde zal doen en per ijlbode het gegeerde A-attest zal afleveren, zodat de "minder bij de pinken" zijnde leerlinge haar vriendjes kan vervoegen...want ze miste hen!  De ouders mogen er nu reeds prat op gaan dat hun dochter dit jaar met vrucht een A-attest zal ontvangen, zelfs al zou hun lieveling op alle vakken een klinkende onvoldoende hebben. Of het kind in kwestie daarmede geholpen is durf ik sterk te betwijfelen. Dat de ouders een W.C.-attest verdienen staat m.i. buiten kijf.

Maar dat ze die exellenties van de "raad der waanzin" beter in een streng beveiligde psychiatrische instelling zouden steken zou best een veilig gevoel geven. Na hun beslissing om tafelschuimers 5OO euri p/dag te geven als ze in geen hotel kunnen slapen, zitten we nu met ouders die 125O euri p/dag zouden incasseren als hun spruit,na een onvoldoende (dus niet bekwaam!) geen goed attest krijgt om met de vriendjes een jaartje hoger te klimmen. Moeten er nog attesten zijn?

mvg - Senior

*****

Nog ± 563 dagen

Wie ooit iets anders gehoord heeft komende van de franskiljons dan corruptie, leugens en bedrog die is ofwel héél afhankelijk van de franskiljons of héél dom en naïef.

Of het nu de ambtenarij betreft, uiteraard weeral hoofdzakelijk PS gespuis, of politiek gezwets, weeral PS gespuis, of corrupt gespuis, voornamelijk PS gespuis, het komt steeds op hetzelfde neer nl. Vlaanderen leegplunderen, beschadigen en schofferen. Dat zowel de nog resterende bende van CD&v én vLD én spa én groen verder blijft aanmodderen met die franskiljonse bende tart elke verbeelding waarbij een oprechte Vlaming zich dadelijk de vraag stelt: “wat is de beloning? Wat is de prijs?”. I.p.v. de stekker aan Vlaamse kant er nu definitief uit te trekken, dat decadent circus wandelen te sturen i.p.v. het te bejubelen voor hun parasitisme, en te starten met de wederopbouw van de Vlaamse welvaart (door die jaarlijkse ± 16 miljard euro in eigen handen te houden), de herstelling van de zwaar beschadigde veiligheid (door onbekwame en onbetrouwbare justitie), en de leefbaarheid verder te laten vernietigen (door die massa niets uitvoerende en niets bijdragende vreemdelingen) blijven ze maar aanmodderen, ze gaan zelfs geld geven om bonobo’s te besturen alhoewel 5 minuten rondkijken in die massa praat- en slaapbarakken wat ons land rijk is genoeg informatie te zien is over het gedrag van bonobo’s, voor de postjes en de poen maken zede gekste capriolen en likken ze elke gat. Peeters, wordt het niet hoogtijd die rode busgriet samen met die simpele uit Gent wandelen te sturen want tot op heden hebben ze nog niets gebakken wat te eten is, het enige wat die goed kunnen is andermans geld erdoor draaien. Blijkbaar moeten eerst nog tienduizendenmensen hun job verliezen in Vlaanderen vooraleer de ogen totaal open gaan, nu zien ze enkel maar dollar en euro tekens voor het netvlies maar ze zien niet wie er zorgt voor die dollars en euro’s, wel Walter ik ga het zeggen: “dat zijn de burgers die werken in privébedrijven” want al hetgeen aanwezig is in de publieke sector kost ons bakken geld en zeggen dat we er zo ongeveer ± 1.200.000 op na houden + nog een massa vreemdelingen die voor de rest zich bezig houden met onze samenleving totaal te vernietigen door hun barbaars geweld en achterlijk gedachtengoed.

Hoelang denken de restjes van CD&v, vLD, rode en groene ratten incl. de NV-Allochtonen daar nog mee door te gaan? Blijkbaar tot iedere Vlaming aan de bedelstaf staat, dan hebben de franskiljonse slopers met de hulp van de zeer gevaarlijke pakbonden hun doel bereikt want in die hun primitieve geesten is de’n baas ene smeirlap.

Jean

*****

Niet te versmaden

Voor de dames moet het toch een machtig eerbetoon zijn als zij erin slagen de "monseigneur" van onze geliefde Prins Laurent te doen groeien en in "geef acht" kunnen plaatsen.

René

*****

Het Apenland B 

Wat dhr Van Gaever aanhaalt tart weer de verbeelding van alle zichzelf respecterende geesten met gezond verstand. Gedurende het nieuws kwam de moeder van het meisje vertellen dat men haar dochter niet genoeg had begeleid en dat de situatie nog erger was door moeilijke toestanden thuis. Ik begin eerst met dat laatste argument. Wat moet men daar uit verstaan? De grootste moeilijkheid die ik kan bedenken is de echt- of vechtscheiding van de ouders. Dat kan inderdaad een nefaste invloed hebben op de kinderen, op hun gedrag en op hun studies. Dit is vooral zo tijdens de vroege puberteit. Dit meisje is 17, en al is ze officieel nog niet volwassen, ze zal zulke zaken toch beter kunnen relativeren dan een kind van 10 of 12 jaar. Dan het punt van een niet voldoende begeleiding. Dat zou kunnen maar ik denk dat ook de ouders hier moeten voor zorgen want het betreft hier een zeer gespecialiseerde begeleiding die men volgens mijn bescheiden mening niet volledig kan afschuiven op de leerkrachten. Dit besluit trek ik uit informatie op deze pagina die gegeven wordt door de organisatie "Sprankel": http://www.sprankel.be/index.php?option=com_content&task=view&id=313&Itemid=306 De magistraten hebben beschouwd en veroordeeld. Dit zet een precedent en één waar ik me zorgen over maak. Als een "gebuisde" student een certificaat kan krijgen via een rechtbank hoe moet het dan verder? Gaan we bv dokters en verplegers, of verpleegsters hebben die door onvoldoende vakkennis fouten maken? Dat kan levensgevaarlijk zijn. Men kan die moeder niet verwijten dat zij haar kind verdedigt maar misschien had zij in de eerste plaats gespecialiseerde hulp moeten zoeken voor haar dochter. Die rechters, de naam onwaardig, verwijt ik wel dat ze zich bezig houden met zaken die niet in een rechtbank thuis horen.

Foxy

*****

Raad van Schaamte

Dat is een echte billenkletser, mijn lol kan niet op , ofwel bestaat die raad uit ex zittenblijvers die alle begrip hebben voor dat wicht , die een onvoldoende kreeg. In ieder geval het is hoopvol voor de toekomst , zeker voor onze getaande import jeugd , die gaan allemaal vlot hun diploma halen dank zij de tussenkomst van de raad van Schaamte. Binnenkort krijgen we dan dokters die niet kunnen lezen of schrijven of ingenieurs die niet kunnen rekenen.

René

*****

Interessante uitspraken van N-VA over het cordon en de situatie in Denderleeuw.

Zie: http://www.tvoost.be/nl/2012-11-15/na-1-maand-nog-geen-coalitie-in-denderleeuw/#.UKUqEHy9KK0 

Mvg, Kristof Slagmulder

*****

Tobbacus ...

Ik lees "Tobbacus" ... Is dat geen schrijffout, en moet dat niet TOBAKKES zijn ?

Gullielmus

*****

Als linkse rakkers de waarheid over elkaar onthullen 

 http://kristienhemmerechts.deredactie.be/2012/11/16/de-katjes-van-jan-fabre/

Pol D.

*****

Israël

Terwijl binnen de keuninklijke taart met koffie verorberd werd op 15 november,  waren er buiten andere feestelijkheden opgestart en met buiten bedoel ik Israêl dat na een ietwat langere periode van rust opnieuw belaagd wordt door de Gaza terroristen

.Bij de baardapen van de Hamasclan was de verveling blijkbaar te groot geworden en werd er enkele dagen geleden besloten om terug "joodje kloten" te spelen. Het begon met raketten af te vuren om aandacht te trekken. Aangezien Israêl liet betijen, dachten ze bij Hamas, dat ze hun goesting konden doen tot er in Israel doden vielen en de legerleiding het welletjes vond.

Een baardaap bij Hamas met een hoge rang werd toen door Israêl vakkundig naar de maagdenhemel geblazen. Dit was het sein waarop de hersenloze woestijnratten gewacht hadden. Nu konden ze eens wat vuurpijlen afschieten op Tel Aviv want zover waren ze nog niet geraakt. Het is hun gelukt! En nu gaat de geschiedenis zich voor de zoveelste keer herhalen want de maat is vol. In Gaza hebben ze al een voorsmaakje gekregen van hetgeen hen te wachten staat. Het Palestijns gekrijs en gejammer is zowaar in dovemansoren gevallen in de V.S. Zelfs de oorlogscorrespondent voor het midden-oosten van de 0000, de heer Rudy Vranckx verweet Hamas roekeloosheid.

Wat er nu verder gaat en zal gebeuren is zo klaar als een klontje. Israêl zal er met de grove borstel invliegen en de Hamasstal een beetje uitmesten tot ze de stille wenk uit de V.S. zullen krijgen om gas terug te nemen. Misschien zouden de vooral linkse loeders en fans van de Hamas-sadisten hun idolen  diets moeten maken dat een kruik zolang te water gaat tot ze breekt. In elk geval...voor mij hoeft Israêl zich niet in te tomen...rook dat terroristenvolkje maar eens goed uit!

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij heppe geleert ...

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadhuisperikelen

 

De macht verliezen, herleidt de meest gehaaide dictator tot een hoopje ellende.  Kijk naar Patrick Janssens, die zich jaren gedragen heeft als de onaantastbare Nero van Antwerpen. Hij dacht dat hij de verkiezingen ging winnen door 14 dagen voor datum een magazine uit te geven met zichzelf en zijn naakt nazaatje op de cover.  En binnenin een resem lofzangen door klanten van zijn politieke winkeltje : halve artiesten, hele fantasten en niet te vergeten Patricks laatste aanwinst, de ravissante Yasmine Kherbache die niet langer op schoot wilde zitten bij Di Rupo.

Het volk van Antwerpen heeft zich niet laten vangen aan de humbug van Janssens en zijn lijst met katholiek samenraapsel.  De nederlaag was totaal : op de linkerflank verschijnt plots de communistische PvdA met 4 zetels in de raad en van de 17 Stadslijstverkozenen zijn er slechts 12 socialisten. 

Patrick Janssens die tien jaar geleden een stadsgreep pleegde door Leona Detiège (en met haar een hele rist vrouwen) uit het schepencollege te wringen, kan nu zelf afdruipen.  Hij mag nadenken en een opstel schrijven over het onderwerp : *Hoogmoed komt voor de val*.

In de eerste dagen na de nederlaag, probeerde hij zich nog te positioneren door de eerste viool te spelen bij de onderhandelingen over een nieuwe coalitie.  Even leek het er op, dat niet Bart het stadhuis binnengedragen werd door zijn troepen, maar dat Janssens nog altijd aan zet was, bijgestaan door de Antwerpse Onbetrouwbaarheid in Persoon, Tjeef de Peel, die de deur van het stadhuis hardhandig barrikadeerde voor De Wever. Helaas ook die droom werd aan flarden geschoten en Janssens mocht ten tweede male met de staart tussen de benen opstappen.  De Nv-A die niet uitbinkt in strategisch doorzicht, kreeg een eerste gratis cadeau aangeboden, de toponderhandelaar van de tegenstrevers had zichzelf uitgeschakeld. 

De rest van de perikelen kwam in een stroomversnelling terecht.  De paniek sloeg toe : om de diepe verdeeldheid bij de socialisten te verbloemen, blies de oud-vakbondsleider Voorhamme de Stadslijst op en hypocriet de Peel, de expert in het vreemdgaan, schrok zich een hoedje door deze onverwachte wending.  Als u nog een greintje geloof bezit in partijpolitiek na deze Antwerpse farce, dan bent u wel erg naiëf.

De Wever krijgt op een gouden schaaltje een politieke meerderheid aangeboden, niet door de eigen sluwe maneuvres of opvallende rechtlijnigheid maar door de paniek en de verdeeldheid in de rangen van de tegenstrevers. Laten we het er positief op houden, dat de feiten ook in dit geval belangrijker zijn dan de burgemeester (van Antwerpen). En dat we nu vertrokken zijn voor een nieuwe bestuursperiode, een ander beleid en hopelijk  een meer democratische stijl.   Na 88 jaar zijn de socialisten eindelijk veroordeeld tot een rol in de oppositie. Hiermede heeft Bart de Wever zich een plaats in de geschiedenis veroverd. Hoe dat beleid er zal uitzien, moeten we afwachten maar twee zaken zijn duidelijk :

- eindelijk wordt Antwerpen bestuurd door iemand die niet behoort tot de Rode garde en dat is een pluspunt ;

- De Wever & C° wordt zeer nauwlettend op de vingers gekeken door de bevolking die zich niet opnieuw in de luren wil laten leggen en gesust kan worden met one-liners. Verandering wordt verwacht, verandering moet er komen ! 

De Nv-A zal het niet onder de markt hebben met de stedelijke administratie die zeker aan de top in handen is van socialisten en ACOD-ers.  Of die even vlug en paniekerig zullen capituleren als de politieke leiders, valt af te wachten. Zij zullen echter uit hun doppen moeten kijken, want de dames en heren zullen nu moeten bewijzen dat zij als neutrale ambtenaren moeten functioneren ten dienste van de bevolking en niet ten bate van het socialistische paradijs.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken tot 65 ?

 

Charel wou zijn dag vroeg beginnen en had zijn wekkerradio (made in Japan) op 6 uur gezet. Terwijl zijn koffiezetapparaat (made in China) pruttelde, was hij zich aan het scheren met zijn elektrisch scheerapparaat (made in Hong Kong). Hij trok zijn hemd (made in Sri Lanka) aan en zijn jeans (made in Singapore) en zijn tennisschoenen (made in Korea).

Nadat hij zijn eten had klaargemaakt in zijn microgolfoven (made in India) nam hij zijn rekenmachine (made in Mexico), om te berekenen hoeveel hij die dag kon uitgeven. Hij zette  zijn horloge (made in Taiwan) juist volgens zijn radio (made in India) stapte in zijn auto (made in Japan) tankte hem vol met benzine (van Saudi Arabië) en ging verder met zijn zoektocht naar een goed betalende job in België.

Na een ontmoedigende en vruchteloze zoektocht kwam hij thuis en keek zijn mails na op zijn computer (made in Malysia). Charel wou nu even rusten. Hij deed zijn sandalen (made in Brazil) aan en goot zichzelf een glas wijn (made in Chili) in en zette zijn TV (made in Indonesia) aan en vroeg zich af waarom hij in België geen goed betaalde job kon vinden.

Res




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!