Angeltjes
22-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Club van Rome verwerpt mythe kerststal

 

U weet dat wij ons gewoonlijk niet bemoeien met zaken die geloof aangaan, behalve als het natuurlijk over vermomde religie gaat die wereldse doelstellingen nastreeft. We mazken vandaag een uitzondering voor een opmerkelijke stellingname van de paus.  laat weten dat het vanaf heden gedaan is met die beestenboel in de kerststal.

Buiten Jozef en Maria en hunne kleine is er niks of niemand meer aanwezig in de stal. Daarmede komt een einde aan een mythe die volgens de paus ergens in de 7de eeuw ontstaan is. Het sprookje van de kerststal in zijn geheel zal op een later tijdstip uit de bijbel geschrapt worden. De os en de ezel gaan nu naar het slachthuis en de drie wijzen worden uitgewezen.

Ook het bijhorende engelengezang wordt opgedoekt wat een lelijke streep door de rekening van de dieven van Sabam is. Of er enige druk was van uit moslimhoek om deze christelijke traditie de nek om te wringen is niet geweten. Kwade tongen beweren dat de moslimmetjes het niet langer meer pikten dat er geen kamelen en geiten in de stal mochten plaatsnemen. Na het verdwijnen van de kerstmarkten en de kerstboom die vervangen werden door een wintermarkt en een koude stalen constructie, gaat de kerststal voor de bijl. Als atheïst kan het me geen kerstbal schelen hoor maar feit is en blijft dat sinds de invasie van de baardmansen in de Westerse contreien onze cultuur stelselmatig afgebroken wordt.

Binnenkort zal de Club van Rome  de ganse boetiek opdoeken en vervangen door enkele jaarlijkse suiker- & slachtfeesten i.p.v. stukje bij beetje de  traditie van de gelovigen  te verkwanselen. Amen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw : Vlaams Belang kandidaat voor coalitievorming met CD&V en N-VA
Klik op de afbeelding om de link te volgen

DENDERLEEUW - Het Vlaams Belang stelt zich bij CD&V en N-VA kandidaat om mee in een coalitie te stappen en zo een uitweg te vinden uit de huidige politieke impasse.

Sinds de gemeenteraadsverkiezingen, nu meer dan een maand geleden, is er nog steeds geen meerderheid gevonden. SP.A/Open en Open VLD/Plus enerzijds en CD&V en N-VA anderzijds blijven elkaar trouw. De twee blokken hebben evenwel slechts elf zetels, te weinig voor een meerderheid. Het Vlaams Belang wil CD&V en N-VA met haar drie zetels aan een meerderheid helpen.

Lees het volledige artikel door onderstaand bruggetje te volgen :

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121121_00376539


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop discriminatie rijbewijzen voor vreemdelingen : iedereen mag rijden met de auto

 

 

Alle vreemdelingen die naar het land B verhuizen, doen dit om ons, de lokalen,  bij te springen en te zorgen dat wij later behoorlijke pensioenen kunnen verkrijgen.  Deze mensen zijn hier om onze economie een por te geven en de arbeidsmarkt  te verrijken met hun diverse talenten en bekwaamheden. Het is dan ook normaal dat wij ons soepel opstellen ten overstaan van deze vreemdelingen die hier koude, regen en zure smoelen trotseren om ons een beter leven te geven.

Onze bestuurlijke gastvrijheid is gekend en geroemd alom, daar niet van, en het ligt vaak aan details waarmede wij de vreemdeling onze dankbaarheid voor zijn aanwezigheid betonen. Neem nu, het simpele feit van autorijden. Een auto is een auto en of je nu rijdt in Abuja, Casablanca of Islamabad, het is overal hetzelfde : starten, sturen, gas geven, remmen, tegen mekaar roepen, toeteren, stoppen om een praatje te maken, enz. Om dat te kunnen doen, heb je echter een rijbewijs nodig en daar wensen wij niet moeilijk over te doen voor al die aardige vreemde mensen die hier hun ontwikkelingstaak komen vervullen.

Heb je een rijbewijs uit je vaderland ?  Dat kan je omwisselen zonder examens tegen eentje uit het land B.  Niets is makkelijker dan dat. Even naar de burgerlijke stand van de gemeente waar je verblijft, toestappen en klaar is K ... Mohammed. 

Er verschijnen echter donkere wolken aan de horizon, opgewekt door staatssecretaris  Wathelet.: *Voor sommige landen beschikken wij over onvoldoende garanties dat de aanvragers ook effectief over de nodige vaardigheden beschikken om op de openbare weg te verschijnen.  Sinds 2010 hebben bijvoorbeeld 9.480 Marokkaanse nieuwkomers hun rijbewijs omgeruild. Marokkaanse rijbewijzen worden vaak aangekocht zonder opleiding.* Wathelet vreest dat dergelijke praktijken een ernstige bedreiging kunnen vormen voor de verkeersveiligheid die de federale overheid hoog in het vaandel voert.

En nu is het weer aan u ! Wathelet heeft jarenlang inspanningen geleverd als staatssecreatris om de grenzen wagenwijd open te houden voor de honderdduizenden bereidwilligen die ons land kwamen helpen en nu die mensen hier aan de slag zijn, gaat hij ze het leven lastig maken door hun rijbewijzen niet langer te erkennen.  Gaan die mensen nu autorijlessen moeten volgen en er voor betalen ?  Dit noemen wij een pure schande.

Er is nog heel wat werk voor de boeg en sta ons toe op te merken, hoe kwetsend en beledigend het overkomt bij onze vreemde vrienden dat wij hun hoogstaande gebruiken niet respecteren en erkennen.  Is dit geen materie voor het Spionnencentrum ? 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

En meneer Swoboda van de socialisten: geen cent meer naar Gaza en Hamas, die Israel willen vernietigen. Laat de Gaza regering maar ens zelf voor haar eigen bevolking gaan zorgen in plaats van dat Europese burgers de raketten betalen, waarmee zij Israel willen vernietigen.

Auke Zijlstra - Europees Parlementslid PVV

Op 22.11.2012 tijdens plenaire zitting


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese budgettaire perikelen van 2012 tot 2020 : het gaat goed

 

Vandaag en morgen vergaderen de regeringsleiders in Brussel over de EU-begroting van 2014-2020. Het belooft een lange bijeenkomst te worden, waar het hard tegen hard zal gaan.

Het Europees Parlement weigert intussen nieuwe onderhandelingen over de Europese begroting voor 2013 aan te knopen zolang de lidstaten weigeren mee te werken aan een oplossing voor het budgettaire tekort van 2012. Dat heeft delegatieleider Alain Lamassoure meegedeeld. "Het parlement kan de onderhandelingen over de begroting voor 2013 niet voortzetten gezien de onmogelijkheid waarin de Raad  zich bevindt om het probleem van het restbedrag van 2012 te regelen", stelde Lamassoure  in een mededeling.

Het Cypriotische EU-voorzitterschap probeert  de parlementsleden alsnog aan tafel te krijgen. Indien een vergelijk uitblijft, moet de Europese Commissie een nieuw voorstel presenteren.

Vorige week mislukte een eerste overlegronde. en tot gisteren bleef de impasse voortduren. De Europarlementsleden blijven eisen dat eerst een oplossing wordt bereikt over het gat van bijna negen miljard euro in de begroting 2012, waarvan nog zo'n zes miljard euro gevonden moeten worden, maar de lidstaten weigeren met geld over de brug te komen.

Omdat de voorbije jaren te strikte begrotingen zijn aangenomen, zit Europa nu aan het einde van de huidige meerjarenbegroting in slechte papieren. Onder meer voor het kaderprogramma voor onderzoek, het Europees sociaal fonds, plattelandsontwikkeling en Erasmus dreigen financiële problemen.

Voor 2013, het laatste jaar van de huidige meerjarenbegroting, ijvert de Commissie voor een begroting van 138 miljard euro, een toename van 6,8 % (+ 9 miljard) in vergelijking met 2012. De lidstaten willen het budget beperken tot 132,7 miljard euro.

Vooral Nederland, Zweden en het Verenigd Koninkrijk willen zeer weinig toegeven. .Dralen de Europese politici te lang, dan dreigt de Europese Unie 2013 in te gaan met voorlopige twaalfden.

De begroting voor 2013 is de laatste van de huidige financiële programmering en de vastberadenheid van de nettobetalers om te korten op de Europese begroting ligt in lijn met hun standpunten over de nieuwe meerjarenbegroting voor de periode 2014-2020. Daarover zou eind deze maand een akkoord moeten worden gevonden. "Een mislukking dreigt de onderhandelingen over de meerjarenbegroting te vergiftigen", waarschuwde de Cypriotische minister van Europese Zaken Andreas Mavroyanis namens het EU-voorzitterschap.

Brengt Axelle Red  redding ?

De budgettaire perikelen in Europa zouden onder meer gevolgen kunnen hebben voor het populaire Erasmusprogramma. Het programma voor studentenmobiliteit dreigt het met minder geld te moeten stellen. Ruim honderd Europese persoonlijkheden, onder hen Axelle Red en de broers Borlée, ondertekenden een open brief aan de Europese regeringsleiders waarin het probleem wordt aangekaart. 

De Franse president François Hollande heeft maandag zware kritiek geleverd op landen die minder willen bijdragen aan de begroting van de Europese Unie. In de aanloop naar de Europese top deze week in Brussel gaf Hollande af op landen die voor een daling van het budget pleiten , op het exacte moment dat we oproepen tot solidariteit en mobilisatie voor groei zo sprak de Franse socialist.  Hij noemde geen namen van landen, maar Groot-Brittannië in het bijzonder koestert de begrotingskorting die toenmalig premier Margaret Thatcher in de jaren 80 had bedongen en die Londen in de besprekingen over de komende begroting heftig verdedigt.

De Britse premier David Cameron is het meest uitgesproken in zijn oppositie en heeft gezegd dat Groot-Brittannië desnoods zijn veto uitspreekt over de EU-begroting. Hij wordt in eigen land voortgestuwd door zijn partijgenoot, de populaire Londense burgemeester Boris Johnson.

Ray

Bron : diverse media - http://www.european-council.europa.eu/council-meetings.aspx?lang=nl
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extremistische moslims in het belgische leger : eindelijk !

 

Het fantastische belgische leger van wijlen de Waalse socialist André Flahaut en de huidige christen-democratische killer De Crem zijn er blijkens La libre Begique in geslaagd een aantal recruten aan te werven die behoren tot extremistische moslimsgroeperingen.

Knap gedaan van de instelling die geacht wordt te zorgen voor de veiligheid van de burgers : het ABL werft soldaten aan, leidt ze op, betaalt de struikbaarden en pyjamadragers een wedde en als puntje bij paaltje komt, zullen deze heren er geen moment aan twijfelen de wapens op te nemen tegen het gulle gastland.  Aangezien ze toch op de hoogte zijn van de structuren van het leger, zullen ze desnoods de wapenmagazijnen leegmaken, want daar kunnen die brave belgen toch niets mee aanrichten. Als er een schot gelost wordt, staan in de Kamer de trutten van Groen en de pedo's van de PS op de Tribune te janken en te jammeren. 

Maar de cavallerie die altijd zorgt voor de redding is op komst : de Militiare Inlichtingendienst hand in hand met de belgische Staatsveiligheid houden een oogje in het zeil.  Zij weten dat het om een tiental extremistische moslimindividuen gaat. Wat is nu tien ?  Herinner u wat Agatha Christie aanving met haar tien kleine negertjes. No problem.

Om het spel eerlijk te spelen, heeft iemand de pers ingelicht over deze toestand bij het ABL, zodat de tien klein moslimmetjes ook op de hoogte zijn, dat de belgische spionnen hen in het vizier houden.

Vreemd genoeg stelt (tot hiertoe) niemand zich vragen over de aanwerving van die Mohammeds. De enige vereiste om soldaat te worden bij het ABL,  is geen strafblad bezitten.  En omdat het altijd zo geweest is, moet het zo blijven. Ha ja, stel u voor, dat men zou weigeren moslims in militaire dienst te aanvaarden, dat is discriminatie.  Neen, neen, we moeten breeddenkend in die zaken zijn : 't belgisch leger is van iedereen en de vijanden mogen we niet frustreren of onderscheppen, laat staan ze uit het leger trappen.

De militante islam is zich dus aan het infiltreren in de Westerse legers en daar zijn wij best blij om. Voor wanneer de eerste generaal Mohammed El-Knaller ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys over EU steun voor Ford

 

 

De Europese Investeringsbank heeft Europees geld gebruikt om Ford aan te moedigen een nieuwe fabriek te bouwen in Turkije - waardoor Ford Genk sluit en 10.000 Vlamingen hun werk verliezen. Alleen Philip Claeys (VB) noemt dat een schande en wil dat dit krankzinnige EU-beleid ophoudt.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouverneur Bracke in de maak ?

 

Het zou een goede oplossing zijn voor de Nv-A om zich enigszins elegant te ontdoen van hun Vlaamse Logeman Bracke door hem tot gouverneur te laten bombarderen in Oost-Vlaanderen. Op die manier is de partij verlost van een ambitieuze arrivist, die in Gent bij de gemeenteraadsverkiezingen niet aan de verwachtingen voldaan heeft.

Begin januari 2013 wordt André Denys 65 en vertrekt hij op pensioen.  Bracke wordt in februari 60 en zou nog een rustige 5 jaar mogen uitbollen in een goedbetaalde positie die geen zware inspanningen vergt. Een Vlaams gouverneur verdient netto per maand € 4750, krijgt een woonvergoeding van € 1900, een vaste kostenvergoeding van € 320 per maand en een auto + chauffeur. Dat voor een job die in feite overbodig is. http://www.vacature.com/blog/vlaamse-provinciegouverneur-verdient-500-euro-minder-dan-waalse-collega

Gisteren woensdag heeft Joris van Hauthem in het Vlaams Parlement minister Geert Bourgeois geïnterpellleerd over zijn benoemingsintenties voor de opvolging van de Open-VLD-er Denys die met pensioen vertrekt.  Reeds maanden zijn de Nv-A-ers in de weer om  ook een gouverneur te mogen aanduiden.  Alhoewel zij officieel voor de afschaffing van de provincies zijn en de bevoegdheden van de gouverneur willen beperken.

Minister Bourgeois beperkte zich in zijn antwoord tot de korte mededeling dat een gouverneur een ambtenaar ‘sui generis’ is, die benoemd wordt op basis van het vertrouwensbeginsel.
 
Van Hauthem noemde het antwoord van minister Bourgeois “één van de meest hypocriete antwoorden die hij ooit had ontvangen” en hekelde de hypocrisie van de N-VA terzake. Hij vroeg de minister waarom er geen objectieve selectieprocedure wordt gehanteerd en waarom dit het voorwerp moet blijven uitmaken van partijpolitiek marchanderen. Hij wees er in dit kader op dat de Open VLD nu reeds compensatie vraagt voor het verlies van het Oost-Vlaamse gouverneurschap.

De Nv-A is zoals geweten ook op papier voorstander van een zelfstandig Vlaanderen. En natuurlijk fevent aanhanger van allerlei veranderingen. Op papier.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft Griekenland € 9000 miljard olie- en gasvoorraden ?

 

De geruchten doen al enige tijd de ronde  dat Griekenland over een grote voorraad olie-en gasvoorraden beschikt die met een klap een einde maken aan de huidige financiële en sociale ellende die het land treft. Is de Griekse regering en bevolking hiervan op de hoogte ?  Welke rol speelt de Europese Unie in deze affaire ? Of onderstaande beweringen alle kloppen, kunnen wij niet nagaan, ze verklaren alleszins een aantal moeilijk te bevatten feiten, zoals de halsstarrigheid van de Europese elite om Griekenland binnen de de EU te houden.

Wat aanvankelijk slechts een gerucht leek wordt door steeds meer gevestigde en gezaghebbende bronnen bevestigd: Griekenland is helemaal niet arm, maar beschikt over een enorme voorraad onontgonnen aardolie, aardgas en goud, waardoor het land gemakkelijk al zijn schulden zou kunnen afbetalen. Op de vraag waarom dit dan nog steeds niet gebeurt worden verschillende antwoorden gegeven. Volgens sommigen is er sprake van een heus complot - hetzij van de EU, dat de Griekse rijkdommen zou willen afpakken, hetzij van de Grieken zélf, die eerst bankroet willen gaan zodat ze hun enorme schuldenlast niet hoeven terug te betalen met de toekomstige miljardeninkomsten uit de verkoop van olie en gas.

Rijkste land van Europa ?
Het klinkt ongelooflijk: het naar verhouding diepst in de schulden gestoken land van de eurozone, met een economie die al ruim 20% is gekrompen en waar al meer dan 1 op de 4 mensen werkloos is, zou in werkelijkheid één van de rijkste landen van Europa zijn. Aanvankelijk was dit niet meer een gerucht dat door sommigen als complottheorie werd afgedaan, maar inmiddels lijkt het wel degelijk te kloppen.

De Griekse goudwinning stokte tot nu toe vanwege de enorme bureaucratie in het land. Volgens de internationaal gezaghebbende economische site Bloomberg staat Griekenland echter op het punt om de goudwinning te verhogen naar 425.000 ounce in 2016, waardoor het land de grootste goudproducent van Europa wordt. Gemeten naar de goudkoers op 5 oktober gaat het hier om een waarde van $ 757 miljoen.

Voor $ 9 biljoen aan olie en gas
 Dat is echter nog niets vergeleken bij wat het land kan verdienen als de enorme olie- en gasvoorraden voor de westelijke kust van de Middellandse Zee worden geëxploiteerd. Al in juli berichtte het internationale persbureau Reuters dat inmiddels acht buitenlandse concerns dingen naar de rechten om deze voorraden te ontginnen.

Het zou hier gaan om minstens 283 miljoen vaten aardolie, maar uit een geologische studie zou blijken dat er in de Ionische Zee maar liefst 22 miljard vaten te halen zijn en uit de noordelijker gelegen Egeïsche Zee 4 miljard vaten. De miljarden kubieke meters aardgas zouden zelfs zo'n $ 1 biljoen waard zijn. De vermoedelijke voorraden in de zuidelijke wateren bij Griekenland zijn hier nog niet eens in meegerekend.

De Amerikaanse aardolie expert David Hynes van de Tulane Universiteit in New Orleans denkt dan ook dat de Grieken de komende 25 jaar op zijn minst $ 302 miljard zullen verdienen met de nieuw ontdekte olie- en gasvoorraden. De Griekse expert Aristoteles Vassilakis denkt zelfs dat het land in totaal voor ongeveer $ 9 biljoen aan aardolie en aardgas kan ontginnen. Griekenland kan daarmee ruimschoots al zijn schulden afbetalen, zelfs al zou maar een klein deel van de voorraden worden geëxploiteerd.

Bron : http://lenen-hypotheken.blogspot.be/2012/10/waarom-exploiteert-griekenland-zijn.html


21-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radio 2 in Vlaams Parlement : leuk, leuk, leuk

 

 
Op donderdag 22 november komt Radio 2 in het Vlaams Parlement opnames maken voor het leuke  programma “1000 klassiekers”. In het kader van dat radioprogramma moeten twee concurrerende teams het tegen elkaar opnemen. Eén van de teams wordt geleid door kapitein Jan Peumans, die voor zijn team een beroep doet op de leuke leden van de parlementaire commissie Mobiliteit en Openbare Werken.

Zou het kunnen dat het andere team geleid wordt door de leuke Limburgse politica Ingriet Lieten ?  Van wie wij zelfs verwachten dat zij enkele stappen op de dansvloer zal wagen om de ambiance er in te brengen ?  Wij beloven het niet, het is veeleer een stille hoop die wij uitspreken.
 
De kapitein moet bij de politici peilen naar hun top 3, met toelichting over die keuze. Over de voorgestelde nummers volgt vervolgens een plechtige stemming. Dit alles wordt opgenomen voor de radio-uitzending. Er worden ook leuke beelden gemaakt voor de Radio2-website en -facebookpagina.
 
De Vlaams Parlementsleden van het Vlaams Belang zullen helaas niet deelnemen aan de “1000 klassiekers”-radio-opnames. Fractievoorzitter Joris Van Hauthem: “Een dergelijke show is misschien wel leuk entertainment. Het is echter de vraag of het Vlaams Parlement zijn energie in dergelijke vermakelijkheden moet steken. Het Vlaams Belang is van oordeel dat de parlementsleden zich – zeker tijdens hun werkuren – beter bezig houden met hun echte taken en die zijn: goed wetgevend werk afleveren en het beleid controleren.”


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 21 november 2012

@ René

Nee René, hij zetelt nog niet in de Raad van State (daar is de concurrentie té groot) maar als tiener en volwassene heeft hij al wel van zich doen spreken! Omwille van praaivesieredenen kan ik daar niet op in gaan. Hij was (en is nog) heel intelligent en dat zijn de gevaarlijkste nummers... Als verkoper zou hij moeiteloos in staat zijn om de eskimo's van Alaska koelkasten aan te smeren! :). Om mijn verslag compleet te maken: Op de laatste dag van het schooljaar kreeg ik van hem een mooie brief waarin hij zich verontschuldigde voor zijn gedrag als nagel van mijn doodskist. Hij verstond de kunst om zo te schrijven dat hij altijd een slag achter de arm hield:"...maar u weet wel, meneer, dat ik een geurige en kleurige plaaggeest was (Soms!). Ge weet wel dat ik vele jongens en leerkrachten aangevallen heb (Allé, aangevallen is veel gezegd). Maar ja, je hebt veel van mij moeten verdragen! Daarom vraag ik vergiffenis aan de Heer. Hahaha... Je explagende Geest xxx"

Ludo

*****

Ici en France.

Geachte redactie. Sinds links terug in Frankrijk aan de macht is en F.Hollande de teugels van Sarkootje overgenomen heeft, is het land, zoals depresident beloofde,  op de goede weg.

La douce France is zijn AAA rating kwijt, de economie draait vierkant en het leger werklozen is nog nooit zo hoog geweest, om van al de rest nog maar te zwijgen. De euforie is verdwenen en nergens zijn er nog rode balonnen te bespeuren. Ook daar gaan de belastingen omhoog en de vermogenden op de loop.

La gauche ging het lappen, echter het zijn  maar voddenlappen.

Senior

*****

*Alles wat naar nationalisme zweemt, doet me walgen*

*Alles wat naar socialisme zweemt, doet mij walgen*.

Frans N.

*****

Wedstrijd liegen in de Champions League

Crootje jr. de nepotist, en van la Not, kapitalistische professor alias de electrische windblazer, samen een onnavolgbaar komisch duo op canvas! (Eén op 20/11/2012) De enige wedstrijd is: wie liegt het best en het meest?  Hun blik is als die van een krankzinnige gericht op 2018. Die van mij en elk ander "redelijk" zoogdier op 2014. Binnen anderhalve maand amper 24 maand verwijderd vanaf nu! Ik weet het niet, maar een visie die de toekomst binnen amper 2 jaar beschrijft lijkt me véél logischer dan het palperen van de testikels van een geit om te weten hoe de realiteit er binnen zes jaar zou kunnen uitzien! Twee jaar, dàn valt de guillotine. En ik ben republikein! Dat belooft! Laat maar komen de beulingen en pensen!

Lucky9

*****

Hamas, echt beschaafd kan je ze niet noemen

De militaire tak van Hamas heeft op een druk kruispunt zes "vermoedelijke" collaborateurs uit een busje gesleurd op hun buik gedwongen en doodgeschoten. De lichamen werden door het volk bespuugd en geschopt. Een lichaam werd aan een motorfiets gebonden en door de straten gesleept. Dat is onvervalste Hamas mentaliteit waarvoor ook Vlaamsche wereldverbeteraars , die overlopen van begrip en naastenliefde hun steun en sympathie betuigen . Met pamfletten en slogans uiten zij hun haat tegenover dat duivelse Israel . Ze kunnen het niet vatten dat dit moegetergd land geen begrip kan tonen voor de talrijke rakettekes die met de groeten van Hamas worden verzonden . Die Islamhamassers moeten zich toch de vraag stellen of het misschien iets te maken heeft met de wil van Allah. 

Het is mijn overtuiging dat het grootste deel van die Gaza bevolking niets liever wil dan een duurzame vrede maar zelf slachtoffer is van die troep dorps-idioten die zich Hamas noemt.

René

*****

Sinterklaas is weer op pad.

Geachte redactie,
De roerende voorheffing op spaargelden van kasbons, beveks en winstjes van beleggingen die Jan met de pet vergaard heeft, is nogmaals verhoogd en komt nu op 25% te liggen.

Van het gewone spaarboekje blijft men voorlopig nog af, dat is een hap voor de eerstvolgende begrotingscontrole waaruit zal blijken dat de verwachtingen, ramingen en het natte vinger gedoe van de excellenties een gat vertonen. Dat de meeste afroming bij de spaarzame Vlaming zal gebeuren aangezien wij de koplopers in dit onland zijn wat sparen betreft hoeft geen betoog.

Dat Sint Elio en zijn waalse kliek opgetogen zijn over de buit van hun strooptocht mag blijken uit het heugelijke nieuws dat een pak Waalse werklozen 1000 euri kado krijgen om hun practisch rijbewijs te verwerven. Want zegt St-Nicolas : zonder rijbewijs is het moelijker voor de waalse hangmatters om aan werk te geraken... vandaar het 1000 cc steuntje.

Bij de eerstvolgende storting van de Vlaamse "solidariteits" schijf zal er geld opzij gelegd worden om de geslaagden in hun rijexamen een autootje kado te doen. Les flamins payent quandmême la facture.

mvg - Senior

*****

De regering van Hansje en Grietje

Knibbel, knabbel,  knuisje , wie knabbelt aan mijn huisje ?

René

*****

nr 895

Freddy van Gaever heeft het in zijn artikel volledig bij het rechte eind, onze politieke knoeiers hebben het nooit door gehad dat een land leiden hetzelfde is als een bedrijf of vennootschap op het spoor te houden. Wat ze wel hebben is een uitstekende PR via de media om hun onverantwoord gedrag goed te praten tegenover de (verplichte) aandeelhouders, lees belastingbetalers.

BDDG - France

*****

Hamas

Wat een bende barbaren, die martelaars.Het is toch wel duidelijk dat dit beestachtig volkje ver van alle beschaving staat!

Gina

 

*****

Snelrecht in Gaza : rondrit achter de moto

Mooie foto van het strafrecht in Gaza. Wat een verschil met onze justitie , vermoedelijk zijn procedure-fouten niet erg populair of onbekend bij onze moslim Gaza-broeders .

Stel je voor dat ons volk correcte politiekers voor legale diefstal op die manier zou straffen. Het kot zou te klein zijn : de mensenrechten-organisaties zouden ontploffen van verontwaardiging. Voor bepaalde groepen van aardbewoners wordt blijkbaar een beetje begrip gevraagd wegens hun culturele achtergrond (of is het achterstand ?).

Waarom laat Hamas zich niet inschrijven in het Euro-songfestival , zoals Israël , dan kunnen ze hun oorlog uitvechten met muziek , dat zou veel plezanter zijn . Goodevening Begium,  here are the votes of the Hamas Jury , Israel 9 points . Dat zou het begin kunnen zijn van een duurzame vrede.

René

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerst busexplosie sedert 2006 in Tel-Aviv

 

 

 

Het kon niet uitblijven. Vanmorgen werd in het centrum van Tel Aviv een autobus de lucht ingeblazen bij een terroristische aanslag. Het is de eerste sedert 2006. En zouden enkele tientallen gewonden zijn. Dit terwijl iedereen (?) hoopt op een bestand. Zal Israël deze daad aangrijpen om Gaza verder onder vuur te nemen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michaël Borremans

 

 

Gisteren ontving de Gentse kunstschilder Michaël Borremans (geboren in Geraardsbergen) de tweejaarlijkse prijs van de Vlaamse Gemeenschap voor Beeldende Kunst.  Een terechte waardering voor een van onze hedendaagse Vlaamse beeldende kunstenaars.  Naar eigen zeggen is hij een bewonderaar van Diego Velazquez maar er zitten ook vervreemdingseffecten in zijn werk, die duiden op surrealistische invloeden  Zijn werk  is echter vooral Borremans en al de rest is interpretatie. Ik hoop dat u een beetje kan genieten van bovenstaande video die een bondig overzicht biedt van een aantal werken van Borremans, die terecht gelauwerd wordt.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijheid van meningsuiting in GB : aan banden

 

 

 

Protesten tegen islamitische tot scientology extremisten geven aanleiding tot vervolging in Groot-Brittannië. De freedom of speech behoort tot het verleden, de politiek-correcte muilbanden zijn nu opgenomen in de wetgeving en het eens zo vrije, democratische en gewaardeerde Groot-Brittannië is een land van hypocriete kwezels geworden.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auke Zijlstra van de PVV in EU-parlement

 

 

Zo horen we het eens van een ander

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hams, de vriend van het linkse wereldgeweten

 

Gisteren 20 november werden 6 vermeende spionnen voor Israël zonder vorm van proces ijselijk vermoord in de straten van Gaza door een dolgeworden menigte en vervolgens werd het lijk van een van hen door de stad gesleept aan een moto, onder begeleiding van gejuich en gejoel.  Er is iets dat niet normaal is in de hoofden van deze lieden.

Hamas, de vriend van het linkse wereldgeweten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland : nog even wachten

 

Grieken lijken wel Walen : schimpen op wie hen moet onderhouden 

De ministers van financiën van de zeventien eurolanden zijn het in Brussel niet eens geworden over de betaling van een nieuwe termijn van de noodsteun aan Griekenland. Het overleg werd dinsdagnacht afgebroken zonder dat er overeenstemming was bereikt. De ministers zetten hun overleg maandag voort. Dit heeft voorzitter Jean-Claude Juncker laten weten.

Een kleine twaalf uur voerden de ministers verhitte discussies. Volgens Juncker is tijdens het overleg wel enige vooruitgang geboekt, over een ‘pakket geloofwaardige maatregelen’ om de Griekse staatsschuld te verminderen, maar kon men het niet eens worden met het Internationale Monetaire Fonds.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag : Prins Friso
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Er zou een mogelijk teken van minimale hersenactiviteit bij de Nederlandse prins Friso zijn waargenomen, blokletteren de kranten. Soms gebeurt dat toch ook bij onze prins Filip, en wij schrijven daar toch niet zo euforisch over ?

Elveebee

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie is verantwoordelijk voor de belegering van Gaza ?

 

Bovenop het vermoedelijke public relations voordeel door “de zwarte Piet naar Israël door te schuiven”, rijft Hamas – volgens een rapport van het Washington Institute for Near East Policy uit 2011 – jaarlijks meer dan een half miljard dollars binnen van tolheffingen op goederen die via de tunnel vanuit Egypte Gaza bereiken. 

Om die reden, omwille van het veilig stellen van een onophoudelijke bron van inkomsten,  heeft Hamas alle reden om de perceptie van een blokkade levendig te houden, tegelijkertijd Israël te demoniseren en de Gaza bevolking te laten lijden en hen blijvend afhankelijk te maken van Hamas.  

Bij de Palestijnen circuleert er een foto van de “eerste minister” van de Hamas regering in de Gazastrook, Ismail Haniyeh, die Israëlische druiven koopt in Gaza met aan zijn zijde een jongen die een zakje Israëlische chips verorbert. De foto is een goed voorbeeld van de schijnheiligheid van de Hamas leider, want zijn groepering en zijn sympathisanten in het westen en in moslimlanden zijn felle voorstanders van een wereldwijde boycot van Israëlische producten.  De foto van Haniyeh terwijl hij Israëlische druiven koopt maakt hen – en hun verhaal – belachelijk die het nieuws verspreiden dat de Gaza bevolking uitgehongerd wordt door de Israëlische belegering.  Een Israëlische belegering is in feite juist dat wat de Hamas leiders willen bereiken: ten eerste om Israël economisch te treffen en ten tweede omdat dit tegelijkertijd de politieke en financiële steun van heel de wereld inhoudt, terwijl de Gaza bevolking blijft lijden onder de Hamas heerschappij.

Vooraleer Haniyehs foto een internetsensatie werd – verspreid door Palestijnen via sociale netwerken zoals Facebook – verklaarde de voormalige Palestijnse chef van de veiligheid Muhammad Dahlan in augustus dat Gaza “niet belegerd werd” en dat het de inwoners ”aan niets ontbrak”. Dahlan werd in 2011 uit Fatah verbannen als gevolg van een meningsverschil met de Palestijnse president Mahmoud Abbas, wat ertoe geleid heeft dat de man nu gemakkelijker vrij voor zijn mening kan uitkomen.

Dahlan staat met zijn mening niet alleen.  In juli 2010 schreef de Egyptische journalist Ashraf Abu-Houl in Al-Ahram (Egypte’s belangrijkste krant) dat Gaza “in feite” niet belegerd werd.  Verder merkte hij op dat de winkels “overvloedig bevoorraad werden met goederen tegen lage prijzen.”  Hij beschreef ook gedetailleerd de voorspoedige entertainment- en amusementparken-industrie in Gaza. 

En toch, in de media over heel de wereld blijft het beeld bestaan van een Gaza dat gebukt gaat onder een “onmenselijke” Israëlische belegering.  Enkele weken na Dahlans verklaringen gaf de VN een rapport uit waarin gesteld werd dat “de situatie in de Palestijnse enclave een kritiek punt bereikt had.  Indien er niets ondernomen zou worden, dan zou Gaza tegen 2020 "onbewoonbaar worden”  -  en verder werd Israël voor de leefomstandigheden in Gaza verantwoordelijk gehouden.  Het is de ironie ten top dat, ondanks de zogenaamde Israëlische belegering van Gaza, Israël ononderbroken Gaza van water en stroom voorziet.  Israël heeft in 2011 er wel mee gedreigd deze te zullen afsluiten indien de Palestijnse Autoriteit de hereniging met Hamas zou uitvoeren, een dreiging die Israël nooit uitgevoerd heeft.

Bovendien spreken de cijfers voor zich: in maart 2012, de maand waarop er 300 Hamas raketten vanuit Gaza afgevuurd werden op Israëlische steden, werden er 3653 vrachtwagens goederen vanuit Israël in Gaza geleverd en 1375 Gaza patiënten en hun begeleiders kwamen Israël binnen, of konden erdoor reizen, voor een medische behandeling, gevolgd door nogmaals 1364 gevallen in april 2012.

In augustus van dit jaar mocht de schoonbroer van Hamas eerste minister zich in een Israëlisch ziekenhuis laten behandelen. Het gaat hier om dezelfde Haniyeh, die tijdens een bezoek aan Tunis in 2011 op uitnodiging van het islamitisch gedomineerde parlement de menigte toesprak met de woorden: “We zullen Palestina niet opgeven.”  Waarop de menigte scandeerde: “Het is onze plicht de Joden te vermoorden”.

Dus, als Israël nooit gestopt is met humanitaire hulp aan Gaza en de zogenaamde blokkade van humanitaire hulp niet oplegt, waarom wil Hamas dan de mythe van de blokkade per se in leven houden en zelfs Israël blijven uitdagen door raketaanvallen zoals deze de laatste tijd het geval zijn?

Om Hamas' motieven beter te begrijpen, en dan hebben we het hier niet over het vermoedelijk public relations voordeel door de schuld in de schoenen van Israël te schuiven, is het nuttig om te weten dat het Washington Institute for Near East Policy in 2011 een rapport opstelde waarbij duidelijk gemaakt werd dat de handel d.m.v. de tunnel tussen Egypte en Gaza naar schatting “een recordbedrag bereikte tussen de $ 600 en 850 miljoen per jaar”.  Daarbij werd opgemerkt dat Hamas een stevig deel van tunnelopbrengsten opeist door “hoge douaneheffingen en een vergoeding voor dagelijks gebruiksrecht van de tunnel te eisen”.  Volgens dit rapport gingen de handelsactiviteiten via de tunnel aanzienlijk terug sinds juni 2010, toen Israël het toegelaten aantal vrachtwagens met goederen via de officiële toegangswegen verviervoudigde.  Daarom heeft Hamas er alle voordeel bij de blokkade te laten voortbestaan opdat er meer en meer geld naar de Gaza regering kan blijven vloeien.  Tegelijkertijd kan Hamas Israël voortdurend blijven demoniseren en de Gaza bevolking laten lijden om hen op deze manier nog afhankelijker te maken.  

Dit gezegd zijnde, slaagt Hamas erin niet alleen de sympathie van de hele wereld te verwerven – alles omwille van de blokkade – maar ook de financiële middelen: bv. Qatar heeft onlangs nog $ 400 miljoen financiële hulp aan Gaza toegezegd.  Het is vanzelfsprekend een open vraag hoe Hamas deze fondsen zal besteden.

Het is Hamas, niet Israël, die Gaza belegerd houdt.  Zij die ogenschijnlijk bekommerd zijn om het welvaren van de Palestijnse bevolking in Gaza zouden de inwoners meer helpen indien ze ermee zouden ophouden Israël aan te vallen en hun kritiek te richten op de ware reden van Gaza’s armoede, lijden en onderdrukking: Hamas.
Bron: Muhdar Zahran, Gatestone Institute

Vertaling: Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De keuninklijke Munt

 

 

Cartoon

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!