Angeltjes
29-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het land van bizarre zaken

 

Wij zijn geboren, wij wonen en wij werken (of we hebben gewerkt) in dit land waar zeer veel mogelijk is. Vooral onrechtmatige en bizarre zaken die elders ondenkbaar zijn wegens hun verdachte geurtjes. Bij elders denk ik niet aan Afrika of aan de islamitische dictaturen waar de sjeik meisjes koopt met geroofde kamelen en de heren gehuld in lange jurken homoseksualiteit verjagen door met een kalsjnikov in de hand hun vijanden te verkrachten. Beschaving kan niet overal tegelijk doordringen, daar zijn we het over eens.

Neem nu in ons geboorteland, om het zo eens vriendelijk te noemen, het feit dat aan het hoofd van de natie een keuning prijkt, die stijf staat  van charismatisch christelijke gevoelens en daden, alhoewel hij jarenlang een buitenechtelijke affaire heeft gehad (die wij hem gunnen) en die bekroond werd met een dochter die hij echter negeert als ware ze een kind van de duivel. En bekroond is een slechte woordkeuze in dit geval.  Een van sires zonen doet het ook niet mis, de man is ook charismatisch zeer bewogen, hij rooft een verpleegstertje uit het moederhuis waar zijn echtgenote bevallende is en voegt haar toe aan zijn collectie minnaressen.  Iedereen kent deze histories, ze behoren tot het publieke domein maar als je dit aan bijvoorbeeld een Amerikaan vertelt, dan verslikt die zich in zijn kauwgom.  Over de premier wil ik niets zeggen, want homoseksualiteit is een delicate zaak waar niet over gesproken wordt.  Laat staan dat we er grapjes over maken.  Of dat we weer vervelend doen over homo-orgieën in de Parijse ambassade in aanwezigheid van de Parijse burgemeester, de mede-inspirator van deze decadente cage aux folles activiteiten.

En dan zwijgen we zedig over allerlei andere bizarre zaakjes die te maken hebben met geld dat geruisloos van bestemming verandert zonder dat nonkel onderzoeksrechter er door verontrust wordt.  Of gevallen van puur machtsmisbruik of clownesk gedrag.  Ja, daar wordt zelfs mee gelachen in dit bizarre land.  Denk aan wijlen Michel Daerden, de dronkenlap die de wereld ons weer eens in het schrille licht plaatste als de onnozele halzen van belgië.  Mijn Nederlandse vrienden die hier al jaren wonen begrijpen nog steeds niet dat in hun gemeente de nieuwe burgemeester een lid is van de federale Kamer net zoals zijn voorganger (die nu eerste schepen wordt) lid was van het Vlaams parlement.  Dat is belgische folklore hoor, proberen wij te grapjassen, maar het zijn dergelijke bizarre feiten die van de democratie een lachertje maken. Burgemeesters horen niet in het parlement.  Vreemd nietwaar, dat iemand deze zuivere stelling inneemt.

Wij denken dikwijls dat we in een verkeerde wereld geboren zijn.  Alles wat krom, immoreel en schandelijk is, wordt ons voorgeschoteld als best aanvaardbaar.  Zo is het toch ?  Onze jeugd wordt volgepropt met valse begrippen, waar je beschaamd over zou moeten zijn.  De Amerikaanse natie die ons tweemaal uit de oorlogsmiserie heeft gehaald, wordt aan de jongeren voorgesteld als een schurkenstaat die enkel terug op het rechte pad zal komen als een Afro-amerikaan met islamitische achtergrond alle normen en waarden zal overboord gekieperd hebben. Bijvoorbeeld. Wij de volwassenen staan een ganse dag bloot aan regime-praat via radio, televisie en gazetten.  Als er ergens een kritische stem opklinkt, verdwijnt ze. Wie kan één kritische krant of zender noemen in dit bizarre land ? Als je wat wil betekenen of iets wil bereiken, moet je je suf likken bij een of andere potentaat met het vestand van een amoebe en de macht van een volkscommisaris. 

Gelukkig hebben we internet dat zolang het duurt nog een oord van verzet is.  Hier zitten we op een kluitje bij mekaar met onze tegenstem die onvermoeibaar de propaganda en de leugens probeert te weerleggen of te ontmaskeren. We kunnen niet op alle slakken zout leggen, want we hebben ook nog een leven waarmede we willen participeren aan de leuke en aangename dingen van de wereld.  En er zijn ook de momenten waarop sommige van onze bestuurders uitschuiven en op hun smoelwerk belanden, dat zijn weliswaar schaarse, maar intens heerlijke momenten die gevoelens van diep welbehangen verschaffen. 

Er is dezer dagen in dit land één burger die de medaille verdient van Eerlijke Actievoerder. We kennen hem niet bij naam, maar hij is onze held. Hij (of is het een Zij ?) werkt bij de Raad van State als auditeur en hij/zij heeft een advies klaargestoomd dat de politieke kaste als een roomtaart in het gezicht is gevlogen. 

De beslisisng van gewezen premier Leterme, alias Nonkel Kruk, over de Arco-spaarders die hun bij Dexia ondergebracht spaargeld gewaarborgd zagen door de belgische staat, wordt voorlopig vernietigd.  Neen, dat is niet juist : de auditeur, onze Held, adviseert deze vernietiging die door het Hof moet omgezet worden in een bindend arrest. Zover zijn we nog niet. In 90% van de dossiers bij de Raad van State wordt het auditeursadvies opgevolgd Ook in dit geval ? Dat  moeten we afwachten. 

Het is meer dan waarschijnlijk dat deze auditeur niet zal behoren tot de CD&V-richting.  Want al is de instelling op papier neutraal, ook op dat niveau wordt er partijpolitiek gemaneuvreerd.  Een zaak is wel zeker : er wordt voor het ogenblik getelefoneerd, gelobbyd, geduwd en getrokken, want er staat zeer veel op het spel voor de machtige ACW-zuil die de zwaar beschadigde CD&V zwaar aanpakt om dit advies niet te laten volgen. 

We wachten af, we duimen voor het rechtvaardige oordeel van de Raad van State. We verliezen echter niet uit het oog dat wij leven in een land  waar zeer veel mogelijk is. Vooral onrechtmatige en bizarre zaken die elders ondenkbaar zijn wegens hun verdachte geurtjes. (bis) 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over klimaat, bevolking en een groot taboe

 

De klimaatpraat staat weer op de agenda. In Doha, hoofdstad van de Prachtige Islamitische Democratie Qatar, komen per privé jet of lijnvlucht de vele dames en heren weer bij mekaar om over het broeikaseffect te leuteren. Ook het land B is present, noblesse oblige, met milieu afvaardigingen uit alle gewesten, Evergem incluis,  gemeenschappen en de Arabische hoofdstad Brussel . Maar we houden het stil ditmaal om de burgers niet te verontrusten met de grote nodeloze geld- en nenergieverspilling die dit groene onderonsje met zich brengt. 

Het gaat niet goed met moeder aarde : wij van Angeltjes moeten niet naar Qatar om een aantal conclusies te kennen.  Er moet wat aan de kwaliteit van de lucht gedaan worden of we stikken met ons allen in smog, ozon en ander giftig gas dat we met miljarden tonnen blijven produceren. Ook dat weten wij zonder onze kantoren te verlaten.

Zuivere methodes om energie op te wekken zijn nu het item dat op de eerste plaats komt. Zo komen de windmolens (den Baard zal likkebaarden als hij het hoort) samen met zonne-energie op het voorplan. Dit verhaal horen we al geruime tijd maar als het op daden aankomt geven velen afwezig. We moeten met ons allen zuiniger omspringen met energie en  besparen, alweer een conclusie waarvoor we niet naar het Prachtland Qatar moeten afreizen.

Er klinkt echter één serieuze valse noot in het klimaatlied die men niet wil horen.

Tijdens de Universal Childrens Day die op 20 november plaatsvond, werd  een schrijnend filmpje de wereld ingestuurd met als boodschap dat er elke 3 seconden ergens een kind sterft. We nemen daar nota van maar dan moet men ook de eerlijkheid hebben om wereldkundig te maken dat er elke seconde ergens een kind geboren wordt hetgeen de balans  positief laat overslaan. Elke 3 seconden  komen er twee energieverbruikers bij.

De moraal van het verhaal is dat de steeds maar aangroeiende mensenmassa op deze planeet ook de lamp willen laten branden en de voeten verwarmen. Getuigt het niet van opperste schijnheiligheid over opwarming en dringende maatregelen te leuteren wetende dat de overbevolking hèt probleem van vele ellende is ?

Eind 18de eeuw publiceerde een Engelse dominee en econoom, Thomas Robert Malthus, zijn boek "The principals of Population"  waarin hij waarschuwde dat de vraag naar voedsel een groter probleem zal vormen bij een onbegrensde groei van de wereldbevolking, dan de productie van voedsel.  Vandaag, ruim twee honderd jaar later is zijn waarschuwing  werkelijkheid geworden.

Maar zoals geweten, is dit onderwerp het heiligste huisje onder de heiligdommen waar niet of nauwelijks mag over gesproken worden. Religie draagt in deze een verpletterende verantwoordelijkheid. Men wil er niet van horen dat er grenzen zijn aan de vruchtbaarheid van deze planeet zoals hij nu leeggezogen wordt door steeds maar meer "energievreters" op de wereld te zetten.

In Doha zal weer veel gesmikkeld en gesmakkeld worden en de uitslag zal zijn zoals de vorige : een berg papier en veel verspilling van menselijke energie.  Het enige dat deze planeet nog kan redden is een opgelegde drastische wereldwijde en selectieve geboortebeperking. Leg het maar eens uit aan fanatici die hun wijsheid halen uit de tijd dat de dieren nog spraken en de menschen luisterden.

Ray & Senior in co-productie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kondigt één zwaluw de lente aan ?

 

Westers geklede meisjes die worden geïntimideerd, homo’s die worden bedreigd en in elkaar geslagen,… We hadden het er hier al eerder over. Stilaan krijgt het fenomeen – getuige daarvan de reportages van Sofie Peeters en Sven Pichal – ook aandacht in de media.

Dat is ook vandaag het geval in Het Laatste Nieuws bij monde van redacteur José Masschelin: “Vrolijke meisjes die bespuwd, uitgemaakt en lastiggevallen worden in de straten van Brussel. (…) Homo’s die in elkaar gemept worden. (…) Een student die vernederd en verkracht wordt omdat hij verkleed als vrouw een feestje bouwt (…) Het is nu genoeg geweest.”

In het vervolg van zijn bijdrage stelt de auteur dat het maar eens gedaan moet zijn met het wollige discours over dit onderwerp: “Te veel gezagsdragers, informatieverspreiders, politici en experts, benaderen het verschrikkelijke fenomeen met de winterse fluwelen handschoen en potten zalf. Het geweld wordt te vaak gereduceerd tot een geïsoleerd probleem van enkele macho’s. Minimalisme in de duiding. Fout.” Terecht merkt de auteur op dat het politiekcorrect is om in debatten te zwijgen over “de extremistische interpretatie van de islam die (vooral jonge) daders sensibiliseert en op duistere wijze legitimeert in hun aanvallen op bepaalde mensen.” Volgens Masschelin is het tijd dat we man en paard noemen. “Wie zijn de kerels die zich schuldig maken aan dergelijk geweld?”, vraagt de redacteur zich af. En hij geeft meteen ook het antwoord: “Doorgaans jonge allochtone gasten die hun dagen op straat doorbrengen. Velen spijbelen op school, zijn werkloos, dealen drugs, plegen diefstallen en vallen mensen lastig.” Ontspoorde jongeren kortom, die zich geïnspireerd en gesteund weten door islamitische haatpredikanten die geweld tegen de Westerse vrijheden legitimeren.

Aan het einde van zijn betoog vraagt Masschelin zich tenslotte nog af waarom de gezagsdragers niet reageren op de recente gebeurtenissen: “Ze moeten het onaanvaardbare geweld toch krachtig én publiek veroordelen, niet? Zwijgen is goedkeuren, zo interpreteren die jonge criminelen dat toch.” Inderdaad. Waar blijven nu diegenen die er anders als de kippen bij zijn om een krasse uitspraak hier of een hen onwelgevallige spotprent ginds in de scherpste bewoordingen te veroordelen? Het is de hoogste tijd dat zij hun verantwoordelijkheid nemen en het geweld openlijk en ondubbelzinnig veroordelen. Dat moet trouwens ook de overheid doen, in woord en daad. Want het is inderdaad genoeg geweest.

Tot zover dit stukje dat we met genoegen overnemen van het VB. Hopelijk blijft het niet bij dit ene artikel in Het laatste Nieuws, maar treedt deze redactie eindelijk de reacties bij van veel van haar lezers die de verhullende strategieën al jaren beu zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog meer creatieve justitie

 

De grote Russische uitvinder, de heer Kalasjikov met zijn weldaad voor de mensheid in de hand

In het land van de Ottomanen zullen rechters en procureurs van justitie binnenkort wapens kunnen kopen voor een prikje.  Dit werd door de minister van justitie, Sadullah Ergin, beslist. Officieel heet het dat ze zich moeten kunnen verdedigen tegen hun belagers. 

Ze zullen wapens aangeboden krijgen van de Machinery and Chemical Industry Corporation voor een derde van de marktprijs. 

Als reden voor deze beslissing wordt aangevoerd dat ze niet voldoende bescherming krijgen in hun woonst en op hun arbeidsplaats tegen de gehate PKK.  Verder worden er ook bewakingscamera’s aangebracht.

Floriaan Terbeke

Bron: Hürriyet Daily News 


28-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christo & Fabre : charlatans kapen kunst

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De (verloren) wereld volgens Louis Tobback

 

 

De keizer van Leuven heeft ook een boek laten schrijven : "De wereld volgens Louis Tobback"  door Kris Hoflack, de hoofdredacteur van de VTM-nieuwsdienst.

Gisteren mocht het links fossiel geflankeerd door de ACW-kapitalist van Viloorde, Dehaene  het schrijfsel voorstellen bij de rode vrienden van de  0000 en natuurlijk ook bij de commerciële zender waar de auteur Hoflack de plak zwaait.  Stef Wauters zat te blinken van plezier : goede punten van zijn hoofdredacteur en een pluim van Mijnheer Louis wegens trouw en onderdanigheid.  Tegenwoordig is het haast een must geworden dat elke politieke kwast die meer dan twee keer in de belangstelling gestaan heeft zijn memoires schrijft. Wie leest dergelijke brol van betweters ?

Mijnheer Lowie heeft bij de voorstelling van zijn boek er van  geprofiteerd om zich  te laten kennen  als een seniel fossiel vol nijd en afgunst.  Het is een boek van natrappen geworden van een linkse ouwe klootzak die het niet verteerd kan krijgen dat zijn partij uppercuts krijgt en herleid wordt tot een bijna marginaal verschijnsel.  Dat de NV-A de kersen van de verkiezingstaart gewonnen heeft in Antwerpen en daarmee een 90-jarig monopolie van de linkse loeders doorbroken heeft, is voor de Leuvense Redbull een onverteerbare brok.

De Antwerpenaars zijn irrationele mensen schuimbekt de boze linkse man, zij beseffen niet, wat ze zich op de hals hebben gehaald met een BDW die het land wil uiteen halen. Het kleine lijfje van Mijnheer Louis kronkelde van een te veel aan venijn en zijn grote kop waggelde heen en weer. Hij ziet er normaal niet al te gezond uit met zijn geel kleurtje, nu was het helemaal het Sppok van de Opera.  Als de keizer zijn goesting kon en mocht doen was het lot van BDW bezegeld en verdween de separatist met een molensteen om zijn nek in de Schelde. De retoriek van Tobback deed ons terugdenken aan de tijd toen het V.B. met de zegebloemen ging lopen en dezelfde linkse Leuvense totentrekker bij hoog en bij laag zwoer "met alle middelen" deze partij te zullen bestrijden. Nu krijgt BDW van hetzelfde laken een broek.

Tobback sr. is een oude chagrijnige zak geworden die best rustiger oorden zou opzoeken om zijn haat en wraaklust te laten uitdoven. Zijn partij heeft alle kansen van de wereld gehad om bij de groten te horen, maar hebzucht en graaicultuur hebben de socialisten genekt. Wat overgeeflijk geworden is en mede oorzaak van hun ondergang, is de islampest die ze met open armen hebben onthaald en gepromoot in dit onland (en ook elders). De wereld van Louis Tobback is er een van leugen, bedrog, huichelarij en hypocrisie.

De linksen hebben jarenlang het gezag uitgeoefend over pensioenen en sociale zaken (*). Ze hebben het verkwanseld uit eigenbelang en uit onkunde. Of moeten wij echt het fabeltje geloven dat het Waalse drankorgel  Michel Daerden een wiskundig en politiek genie was ? 

De linkse wereld van Tobback is de nagel des doods voor de Westerse cultuur.

Het chagrijn dat de keizer van Leuven nu uitbraakt komt uit het lijf van iemand die weet dat de rol  van zijn partij bijna uitgespeeld is. Het is over Mijnheer Louis, de tijd van  uw linkse onverdraagzaamheid en bemoeizucht  die ge genetisch aan uw zoontje hebt doorgegeven, loopt op zijn einde.  Waarom gaat ge niet genieten van de vruchten van het Zilverfonds, die den Baard voor u heeft nagelaten of schaf enig vuisgerief aan  en ga hengelen in de Leuvense vaart.

Senior & Ray in co-productie

(*) Lijst van opeenvolgende ministers van pensioenen van 1990 tot 201

1988-1990 : Alain Van der Biest (PS)
1988-1990 : Leona Detiège (SP) (staatssecretaris)
1990-1992 : Gilbert Mottard (PS)
1990-1992 : Leona Detiège (SP) (staatssecretaris)
1992-1994 : Freddy Willockx (SP)
1994-1999 : Marcel Colla (SP)
1999 : Jan Peeters (SP)
1999-2004 : Frank Vandenbroucke (SP) - (sp.a)
2004-2007 : Bruno Tobback (sp.a)
2007-2008 : Christian Dupont (PS)
2008-2009 : Marie Arena (PS)
2009-2011 : Michel Daerden (PS)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moderne tijden

 

 

(studio Mieke)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frankrijk verhoogt accijnzen op bier met 160%

 

Parijs wil de accijnzen op het bier met maar liefst 160% verhogen terwijl de accijnzen op wijn gelijk blijven. De Belgische brouwers voeren 60% van de productie uit naar het buitenland. Een klein derde daarvan is voor Frankrijk bestemd. Een Franse accijnsverhoging zou dan ook grote gevolgen kunnen hebben voor onze economie.

De Belgische Senaat is niet te spreken over de maatregel. "Het Franse plan is kennelijk niet op volksgezondheid gestoeld maar wijst veeleer op de wil om een gedragswijziging bij de Franse consumenten teweeg te brengen," laten de senatoren weten. De Franse regering verjaagt eerst de rijken uit het land, de enigen die zich een pintje kunnen veroorloven en verhoogt vervoogt dan drastisch de prijs van het bier. 

Het is niet de eerste keer dat een EU-lidstaat een drastische accijnsverhoging wil doorvoeren. Bij gelijkaardige gevallen floot Europa de lidstaat telkens terug. Dat was onder meer het geval met het Verenigd Koninkrijk.

Premier Di Rupo heeft de kwestie inmiddels aangekaart bij zijn socialistische vriend François Hollande maar deze heeft de Italiaanse belg wandelen gestuurd met de duidelijke boodschap,"va te faire enculer par les Grecs, Elio" (laat je achterwaarts boren door de Grieken, Elio). 

En zo ziet u maar dat in de Verenigde Europese Unie alles peis en vree is en we er samen solidair flink op vooruitgaan.

Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes steunt Het Nieuwsblad

 

 

Dat Het Nieuwsblad populair is bij vele lezers en reageerders van Angeltjes is geweten. Daarom zetten wij met enthousiasme iedereen aan om Het Nieuwsblad, objectieve verspreiders van info en duiding maar vooral aanhangers van de open houding inzake vrijheid van meningsuiting, te belonen met een stem in de wedstrijd :

Laat u niet kennen, steun de correcte struisvogelpolitiek van Het Nieuwsblad.

Dank, ook uit naam van de Heer Hoofdredacteur Guy Fransen en zijn charmante wederhelft mevrouw Nahima Lanjri : zij kunnen uw steun best gebruiken in deze zware tijden.

http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20121127_00383294

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ritueel slachten in Polen

 

De islam is gespecialiseerd in wreedheid en onschuldig bloed van zowel mensen als dieren

Het Grondwettelijk Hof in Polen heeft geoordeeld dat het ritueel slachten van dieren door religieuze groepen, waaronder joden en moslims, in strijd is met de grondwet en de wetten op het dierenwelzijn. De uitspraak is een overwinning voor dierenbeschermers. Wanneer volgen de andere Europese landen ?

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/121127_polen_slachten

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zuma : grootheidswaanzin

 

 

De renovatie van het paleis van de Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma heeft de staat al zeker 23,5 miljoen euro gekost. Dat is meer dan het dubbele van het bedrag aan ontwikkelingshulp dat Nederland in een jaar naar het Afrikaanse land overmaakt.

Deze achterstanden blijken voor president Zuma geen reden om het zelf wat rustiger aan te doen met de staatsbestedingen ten gunste van de eigen woning.

Twee jaar geleden besloot Zuma om zijn optrekje in Nkandia te 'upgraden'. Er werden 31 familiehuizen naast het paleis gebouwd, een ondergrondse bunker en een helikopterlandplaats.

Ook werden er voetbalvelden, tennisbanen en een school gebouwd. Alles voorzien van de meest geavanceerde beveiligingssystemen.  Het kostenplaatje ligt inmiddels op zeker 23,5 miljoen euro. Ongeveer evenveel als de jaarlijkse ontwikkelingshulp van Groot-Brittannië aan Zuid-Afrika.

Het Zuid-Afrikaanse parlement is woedend over de uitgaven en heeft de president om opheldering gevraagd. 'Ik kan niet alle cijfers in de gaten houden,' reageerde Zuma, 'dat is nu eenmaal niet mijn werk.'


Servaas van der Laan

Ondanks de vele miljoenen euro's aan ontwikkelingshulp die Zuid-Afrika jaarlijks bereiken, leeft een kwart van de bevolking er van minder dan 1 euro per dag. Zeker twee miljoen Zuid-Afrikanen heeft geen toegang tot sanitaire voorzieningen.

Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslagen bij de 0000 ?

 

Bron : 't Pallieterke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit de nieuwsbrief van Vlaanderen Vlagt Verder

 

Lieve Sint en Zwarte Piet,

Mag ik jullie beleefd maar dringend vragen in het Vlaamse schoentje

enkele goede leiders te leggen die het belang van Vlaanderen en de Vlamingen voorop stellen?

Mannekens van chocolade, marsepein of speculoos hebben we nog genoeg want er zijn pas verkiezingen geweest! Steek die maar in de zak van Zwarte Piet !

 

*****


De VL²v-strijders worden oud en de vlaggerskern  wordt maar kleiner. Het zijn steeds dezelfden die actie moeten voeren. Wij doen (al lang!) een speciale oproep tot de VVB-afdelingen, de Vlaamse strijd- en cultuurverenigingen  en de afdelingen van V-partijen uit de regio om onze rangen plaatselijk te versterken als zij vinden dat onze acties zinvol zijn…

Contacteer luc.dhondt2@telenet.be.

 

Sven Nys wint in Hasselt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afrika, één groot Nationaal Park

 

 

 

Murchison Watervallen in Oeganda

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Als het ramadan is, tellen de verkeersregels niet

 

 

 

Wist u dat de ramadan het verkeersreglement buiten werking stelt ? Door het rode stoplicht rijden, te hard rijden, enz., dat kan allemaal tijdens de ramadan, tenminste volgens 'n gebronsde 'Zweedse' jongere.

Dank aan Ropie

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-Parlementsleden eisen meer geld

 

Ha vrienden, welk een catastroof, de lidstaten weigeren meer poen te lossen

 

Na de Top over de EU begroting van vorige week kwamen de parlementsleden op dinsdag 27 november bijeen om te debatteren over de resultaten. De meeste EP fractieleiders bekritiseerden de halsstarrigheid van de staats- en regeringsleiders om te snoeien in de begroting voor 2014-2020, en eisten een akkoord voor de toekomst van de EU.

Compromis nodig.

De voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy zei dat het zeer moeilijk is om een overeenkomst te bereiken na één enkele vergadering, gezien de crisis en de bezuinigingsmaatregelen. Volgens hem is het nog steeds mogelijk om tegen begin volgend jaar een compromis te behalen. "De kostprijs voor het uitblijven van een akkoord zal te hoog zijn voor de Unie en de lidstaten", waarschuwde Van Rompuy.

Europa is een gedeeld project

José Manuel Barroso, de voorzitter van de Europese Commissie wees er op dat "we de meest complexe en moeilijke onderhandelingen ooit achter de rug hebben". Hij voegde er aan toe dat het de eerste keer is dat we een debat houden over besparingen op het MFF (Multi-annual Financial Framework, meerjarig financieel raamwerk) ten opzichte van het vorige MFF: "We zijn allemaal netto-ontvangers want Europa is een gedeeld project. Zelfs de landen die het meest bijdragen zullen de vruchten plukken van de gezamenlijke programma's."

Reacties van de fractieleiders

De Franse voorzitter van de christendemocratische fractie (EVP), Joseph Daul herinnerde de leden er aan dat het MFF ook een politieke bouwsteen is voor de toekomst van Europa. Hij zei dat het momenteel beter is om geen akkoord te bereiken dan om een slecht akkoord af te sluiten.

Links Daul, rechts Swoboda

Hannes Swoboda, de Oostenrijkse voorzitter van de sociaaldemocraten (S&D) zei dat Van Rompuy niet de belangen van Europa heeft gediend tijdens de Top van vorige week. "Het ziet er naar uit dat er een zondebok gevonden is: de administratie kost te veel. We hebben een internationale administratie nodig die haar taken kan uitvoeren." Tenslotte zei Swoboda dat we de Nobelprijs voor de Vrede niet verdienen als we verregaand bezuinigen op het veiligheid- en defensiebeleid en op ontwikkelingshulp.

De Belgische voorzitter van de Europese Liberalen (ALDE), Guy Verhofstadt bekritiseerde de focus op bijkomende besparingen en zei dat de nationale bijdragen moeten afgeschaft worden omdat die enkel tot conflict leiden.

Links Guy de la Tourette, rechts Daniël de kinderbetaster

Daniel Cohn-Bendit, Frans covoorzitter van de Europese Groenen (Groen/ALE) zei dat "het einde van het meerjarig financieel kader in zicht is". "We moeten terug nadenken over hoe we ons geld gaan gebruiken en we moeten het beter uitgeven. Als we jobs willen creëren moeten we de middelen daartoe hebben", zei hij.

Volgens de Tsjech Jan Zahradil van de Europese conservatieven (ECR) staan enkele fractieleiders erg vijandig tegenover nationale overheden in het MFF debat. Hij riep het Europees Parlement, de Raad en de Commissie op om de oorlogsretoriek op te geven.

Links Jan Zahradil, rechts Marta Andreasen

Marta Andreasen, Brits parlementslid van Europa voor Vrijheid en Democratie (EVD) zei dat de Commissie zijn begroting niet genoeg onder controle heeft. "We geven meer en meer geld uit aan projecten die niets opleveren."

Links Gabriele Zimmer, rechts Alain Lamoussoure

De voorzitster van Unitair Links (GUE/NGL), Gabriele Zimmer vond het voorstel van Van Rompuy onaanvaardbaar. Ze vroeg om een "begroting van solidariteit die de waarden van de EU respecteert".

"Hoe kunnen de leiders van de EU tot een akkoord komen over de lange termijn begroting als ze er nog niet eens in slagen om de rekeningen voor 2012 te betalen?", vroeg de voorzitter van de Parlementaire begrotingscommissie Alain Lamassoure. Hij zei ook dat de EU begroting niet de laagste algemene noemer is onder de lidstaten maar de grootste algemene deler, en wil dat het Europees beleid gefinancierd wordt met Europees geld. Tenslotte pleitte hij ook voor een veralgemening van de schuld op EU niveau, solidariteit onder lidstaten, en een herziening van de begroting op middellange termijn.

Tot zover de officiële standpunten van de grote fracties in de EU-Praatbarak, die in totaal 736 nationale verkozenen telt, die betaald en verwend worden als rijke luizen. Het is bij de niet-gebonden fracties dat we de uitzonderingen aantreffen die zich kritisch opstellen tegen dit megalomaan gebeuren, en die uitgespuwd worden door de rest.  Opmerkelijk is het feit dat de woordvoerders zich beperken in hun bovenstaande tussenkomsten tot een jargon dat bol staat van de gemeenplaatsen die nergens concreet een verdediging inhouden van dit Europees project.  Onlangs zagen we de Vlaming Bart Staes in Terzake die met een ongehoord fanatisme de EU verdedigde en finaal terugviel op de klassieke dooddoener, dat dankzij de Unie er al 65 jaar geen oorlog meer is in Europa.  Wat een goedkoop argument : als we het opgedrongen, fanatieke gezicht van Staes bekeken, leek hij best in staat om aan iedereen die het aandurft het met hem niet eens te zijn de oorlog te verklaren.

Er is geen enkele reden om aan te nemen dat zonder de ondemocratische, betuttelende, hoogmoedige EU de omstandigheden zouden geleid hebben tot martiale toestanden. Staes die meer dan tien jaar in deze Praatbarak rondwandelt, heeft een kapitaaltje verworven op onze kap en dat maakt van een groene jongen (die bij de VU begonnen is) een linkse demagoog.

 

 

Bron : Europees Parlement
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verzet tegen de Farao

 

 

 

Het ziet er aantrekkelijk uit in Egypte voor veel van onze plaatselijke jongeren : elke dag ambiance, gevechten met de ordetroepen, traangas à volonté, protesten uit naam van allah, frustraties afreageren in massale opstanden, warme gevoelens onder gelijkgezinden, anonieme optredens, haat en razernij uitleven.  Mocht ik tuig van de richel zijn, ik wist wat me te doen stond.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort ( nr 898)

 

Het is even geleden dat de esbattementen van een zekere Monica Lewinsky en de President van de U.S.A. de voorpagina's haalden. Maar veel is er op dat gebied niet veranderd.
 
We lazen onlangs dat  Silvio Berlusconi geen president meer was van Itali maar korte tijd later voor de rechtbank diende te verschijnen in verband met allerlei seksuele uitspattingen. Ook werd hij aan de tand gevoeld door een onderzoeksrechter ¨betreffende fraude en onwettige transacties.
 
Eveneens vernamen we dat de vroegere President van Frankrijk, Jacques Chirac, voor de rechter diende te verschijnen ook in  verband met financiele malversaties die nog dateerden uit de tijd dat hij de burgervader van Parijs was.
 
En even later ging het over de opvolger van Chirac, Nicolas Sarkozy, korte tijd nadat er een einde was gekomen aan zijn presidentschap om zich te verantwoorden in de kantoren van onderzoeksrechter Jean-Michel Gentil in Bordeaux voor gesjoemel met grote bedragen. Hij zou zich via een tussenpersoon zwaar hebben laten sponsoren en dit voor onwettige sommen door de miljardenbezitster Liliane Bettencourt de erfgename van de cosmeticagigant L'Oréal.
 
In eigen land lezen we vandaag dat de spons wordt gevaagd over een aanklacht van Steve Stevaert in verband met een mogelijke afpersing. De rechtbank zou over onvoldoende bewijzen beschikken in verband met een videofilm die mogelijk zou opgenomen zijn geweest toen Steve zich sportief aan het uitleven was in gezelschap van een vrouwelijke medewerkster. Over de details van de dossiers waaraan hij toen aan het werken was liet de rechtbank zich niet uit.
 
Er komt geen einde aan deze reeks. Alleen kan men vaststellen dat er nog nooit één van al deze leiders één minuut in "den bak" heeft doorgebracht. Via politieke relaties en duurbetaalde advocaten geraken ze steeds uit de litsen. Vandaar onze mening dat onze wetten alleen maar gemaakt zijn voor harde werkers en onnozelaars en dat de grote poenpakkers en beroepspolitiekers zich nog steeds als ongenaakbaar kunnen blijven beschouwen.
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever


27-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe schlager

 

Cartoon


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 27 november 2012 (2)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Catalonië

Ik vertel juist bij het ontbijt aan mijn vrouw dat de meerderheid van de Catalanen voor onafhankelijkheid is maar dat sommige mensen schrik hebben voor het verlies van het lidmaatschap van de EU.

Ik open Angeltjes en ja een prachtig artikel van Ray over Catalonië.

Ray makes my day (Clint Eastwood is ook onverslijtbaar)

Piet

*****

Serieuze vraag

Kan Angeltjes niet de prangende vraag stellen aan Awoe Bim Bam of het halal is , dat een homo, premier kan zijn van een bepaald land .

Dat moet volgens mij toch een serieuze provocatie zijn voor onze zandbakbroeders en een klinkende kaakslag vlak in de smikkel van diegene die O ! toch zo groot is . Laat ons hopen dat het beetje verstand niet begint te werken. Ik wil niet verantwoordelijk zijn voor  een eventuele Belgische " rose billekes" revolutie !

René

*****

Hubert U kreeg enkel een gele kaart. Ik kreeg reeds een rode en werd uit het redactieveld verwijderd. Ik begrijp die krant niet, mijn kritiek was steeds begripvol en zeer zacht.

Ik gaf steeds goede raad , zoals  : keer terug vanwaar u gekomen bernt,  mijn broeder.  Of, hoe kun u leven en gelukkig zijn tussen al de westerse ongelovige honden, die bovendien racist zijn ook. Ga terug, beste vriend, rammel uw vrouw af in het goede Thuisland. Daar zal u waardering krijgen voor uw gezag en man zijn.

Het enige dat ze van mijn teksten nog laten verschijnen is  goede morgen en  goede avond.

René

*****

Dank u, Ray

Ik heb met grote aandacht uw epistel betreffende de straatrace gelezen en het was bijna een copie van wat ik in het Nieuwsblad trachtte te "verkopen".

Helaas, de censuur van de weldenkenden sloeg toe en dàt had ik zeker niet van het Nieuwsblad verwacht. Dit dagblad krijgt dus van mij op zijn beurt niet de gele kaart maar wel de rode en ik hoop dat dit navolging krijgt.

Wat is het toch erg dat wij hier in dit Allah -en Godverdomde Apenland ons gedacht niet meer mogen zeggen.

Hubert Buysse

*****

Hubert-commentaar Bree

Raar, het Nieuwsblad weigert mijn commentaar ook en ik had alleen maar geschreven dat ik spijt had dat het geen bus was ...

NAW bekend bij de redactie

*****

Brood en Spelen in Bree

Geachte redactie,

In verband met het brood en spelen gedoe in Bree waarbij een woestijngladiator het onderspit dolf,  is het goed om weten dat er een gehuurd karos bijhoorde, voorzien van een 250 renpaarden uit de Porsche Cayennestal.

Waar de kansarme gladiatoren de duiten gehaald hebben om dit duur speeltuig te huren is er niet bij gezegd door onze poco media maar laat zich best raden zonder verdere toelichting. Spijtige zaak is het gegeven dat niet alle actoren van de race naar de maagdenhemel zijn afgereisd. Nu moet er nog veel oplapwerk gebeuren op kosten van derden om hen klaar te stomen voor een volgende show in de arena of rotonde zo u wil.

Het zijn dit soort van hersenloze gedrogeerde gekken die ervoor zorgen dat de premies voor een "verplichte" autoverzekering als een raket de hoogte ingaan. Dit feit zal velen van die baardapen halal worst wezen,  want er zijn er genoeg die rondscheuren zonder groene kaart. Brussalabath schiet in deze de hoofdvogel af, zegt mijn verzekeringsagent.

mvg - Senior

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!