Angeltjes
06-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lokpieten

 

In Rotterdam zijn agenten als Zwarte Piet verkleed de straat opgegaan. Zo konden ze onder andere mensen pakken die de pepernoot strooiende knechten lastig vielen. Maar het is zeker niet de eerste keer dat de politie een lokkertje inzet of zich verkleed. Spraakmakende voorbeelden op een rij.

LokSint
In december 1980 waren er grote ontruimingen van kraakpanden. Twee ME’ers wilden het ijs breken, weet oud-politiewoordvoerder Klaas Wilting nog goed. „Die gingen daar boven op het dak staan, verkleed als Sint en Piet.” De twee waren met een hijskraan op het dak van kraakpand de Grote Wetering gezet dat daarna met veel politievertoon ontruimd zou worden. „Eigenlijk was dit het tegenovergestelde van lokken”, zegt Wilting. „Ze wilden dat het door deze grap juist een beetje rustig zou blijven.” De Leeuwarder Courant schrijft op 3 december 1980 in ieder geval dat de verkleedpartij ’tot grote hilariteit van de omstanders’ gebeurde; in die zin was het geslaagd.

Lokagentes
Vrouwelijk schoon wordt al tijden gebruikt door de politie om boeven op te pakken. En met succes: „Je kunt er veel mensen mee oppakken. Meer blauw op straat geeft een veilig gevoel, maar dat is alleen als het blauw er is, daarna is het effect snel weg. Deze undercoveragenten betrappen ze op heterdaad.” Wilting weet uit zijn tijd nog dat collega’s goed op de vrouwen pasten tijdens de acties: „Die worden goed gevolgd door andere agenten. Soms hadden ze ook een knop bij zich of een oortje waarmee ze de rest konden waarschuwen als er iets stond te gebeuren.” Twee weken geleden nog liep er een vermoedelijke serie-aanrander in de val van een lokagente in Dordrecht.

Lokoma
In 2008 ging een agente verkleed en geschminkt als oude vrouw de straat op in Gouda. Met een handtas aan de arm hield ze vier tasjesrovers aan.

Lokauto’s en –fietsen
Om boeven op heterdaad te betrappen zet de politie ook lokauto’s en –fietsen in. Meestal voorzien van chip. „Maar net als bij elk lokmiddel moet je zorgen dat het geen uitlokking wordt, anders maakt de advocaat van de verdachte er gehakt van. Dus geen auto met open deuren en computers zichtbaar achterin.”

Lokhoer
Onder het burgemeestersbewind van de huidige minister Opstelten werd in Rotterdam in 2005 de lokhoer ingevoerd. Als aan de undercoveragente werd gevraagd naar de prijs, kreeg de vrager een bon.

Lokwoningen
In wijken waar veel inbraken zijn, richt de politie een huis in met veel bewakingsapparatuur. Waarom de inbrekers juist voor deze woning zouden kiezen? Vanuit het raam zijn luxespullen als flatscreens te zien.

Lokbuggy
Eén van de vele undercovermiddelen tegen zakkenrollers: de lokbuggy. Buggy’s zijn een geliefde prooi van zakkenrollers, zag de politie in Schiedam; ouders laden ze vaak helemaal vol met spullen. Met camera’s werden zeven Schiedamse boeven gepakt.

http://www.spitsnieuws.nl/archives/binnenland/2012/12/je-hoort-ze-wel-herkent-ze-niet


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Protest tegen eedaflegging moslim-extremist Anderlechtse gemeenteraad

 

 

 

Op 3 december legden de nieuwe verkozenen van de Anderlechtse gemeenteraad de eed af. Zo ook Redouane Ahrough van de lijst Islam. In Brussel wordt de oude formule van de eed nog gevolgd : "Ik zweer trouw aan de koning, gehoorzaamheid aan de grondwet en aan de wetten van het belgische volk".

Onmiddellijk veerde een man in de publieke omheining recht om te protesteren tegen het Islam-gemeenteraadslid. "Hij zweert de belgische wetten na te leven, maar hij wil de sharia hier invoeren". Een aantal raadsleden bleven hardnekkig applaudisseren om de protesterende burger te overstemmen, die door de voorzitter de deur gewezen wordt. Nadien verkondigt de moslim aan de RTL-reporter : "Wij zijn loyalisten. U hoorde extreemrechts aan het woord. Wij leven hier 30 jaar en de belgen moeten weten dat wij geïntegreerd zijn ; wij gaan nu democratisch aan het werk."

Ray

(met dank aan Rudolf)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caïro by night

 

 

 

Bij een onverwachte date tussen vriendjes en vijandjes van president Morsi vielen in Caïro 4 doden en 350 gewonden.  Er was sprake van vuurwerk bij deze date. Over de materiële schade zwijgen we.

In meerdere Egyptische plaatsen werden kantoren van de Moslimbroeders in de fik gestoken. Je kan gerust zeggen dat er momenteel een burgeroorlog woedt in Egypte, dat wij uiteraard van onze lijst van te bezoeken landen hebben geschrapt. Zoals trouwens elk Prachtland waar de islam de mensen verblijdt en gelukkig maakt.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geert Wilders : *Dit is een Marokkanenkwestie*

 

De PVV wil een Kamerdebat over het 'Marokkanenprobleem en het racistisch geweld' naar aanleiding van de dodelijke mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen.
 
De grensrechter werd zondag door enkele spelers van voetbalclub Nieuw Sloten gemolesteerd. Maandag overleed hij aan zijn verwondingen.

"Er wordt gesproken over een voetbalprobleem, terwijl dat het echte probleem verhult. Het is geen exclusief voetbalprobleem maar een Marokkanenprobleem dat zich uit op straat, op school, in het winkelcentrum, op het voetbalveld etc. Een ruime meerderheid van de Marokkaanse jongeren is al eens aangehouden door de politie", aldus PVV-leider Geert Wilders.

Hij vindt dat de problemen eerlijk moeten worden benoemd. Wilders noemt geweld door Marokkanen puur racisme. "Want de slachtoffers zijn zelden of nooit Marokkanen of islamieten."

Kamerlid Joram van Klaveren zal donderdag een Kamerdebat aanvragen.

Bron : De Telegraaf


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'t Pallieterke ontdekt Nigel Farage

 

Angeltjes brengt al jàren artikels en opmerkelijke speeches van Nigel Farage in het Europarlement.  De leider van de UKIP (United Kingdom Independence Party) is een fel redenaar die er geen doekjes omwindt en die zijn woorden gebruikt als een lenig floretschermer : "Touché".

Deze week heeft ook 't Pallieterke de kritische oppositieleider ontdekt en er wordt een paginagroot vraaggesprek met hem afgedrukt onder de ongelukkige, om niet te zeggen misplaatste titel "Deze nar is niet zot".  Titels maken is niet simpel maar dit getuigt van weinig respect. Soit, 't Pallieterke krijgt amnestie, het is niet de eerste keer.

Uit dit interview prikken wij enkele beschouwingen van Nigel Farage over belgische politici.

"Er zitten veel ex-scholieren van de jezuïeten op hoge posities in de EU-commissie, ik denk aan Herman van Rompuy, maar ook ex-communisten, zoals Commissievoorzitter Barroso. Die twee elites springen gezwind op elke power boat die zij zien passeren en ze werken volgens dezelfde beginselen : sluwheid, onzichtbaarheid, slinksheid. Ik wil bijvoorbeeld niet berecht worden door een Europees Hof in Straatsburg, over hetwelk ik niet het minste toezicht of controle heb."

"Ik kijk geamuseerd en met medelijden naar jullie Verhofstadt in het Europese Parlement.  Hij is de droom van elke cartoonist, met zijn politieke gekkenpraat en zijn grimassen.  Het Volksmanifest over Europa dat hij schreef met die andere utopist, Daniël Cohn-Bendit, wordt bij elke volksraadpleging  weggespoeld.  Als die Verhofstadt zijn Europa wil, dan zal hij het moeten afdwingen vanuit de loop van een geweer.  Het onbegrijpelijke aan Verhofstadt is dat hij blijkt te geloven in de bla-bla die hij verkoopt. De belgen hebben in de bovenbouw van de Unie mooie clowns zitten."

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwaar scheepsongeval

 

Gisteravond, 5 december om 19:30 heeft een autocarrier gebotst tegen een ander vrachtschip.  ter hoogte van Ouddorp & Renesse, maar dan wèl 30 km buiten de Zeeuwsz eilanden. Exacte locatie, te bezien op de site: Marinetraffic N 51.83'.37.60 & E 002.30.88.65 als coordinaten.

Een deel van de bemanning is opgepikt door allerlei reddingsdiensten (waaronder een Seaking uit Koksijde.Volgens laatste berichten zou nog steeds 11 man vermist zijn, want die grote "schoendoos", de Baltic Ace,  is verdwenen naar de kabeljauwkelder ! Het schip kwam vanuit de haven van Zeebrugge en is noord-oostelijk weggevaren éér het in botsing kwam met een ànder.  Het heeft vandaag-nog (woensdag)  autos' gelost op slechts een goede kilometer achter mijn huis, en is datzelfde huis ook opzij voorbijgevaren op weg naar zee. Ik heb het nog eventjes in het oog gehouden  op de side van Marinetraffic, maar dan achtloos vérder gekeken ... alle momenten passeren er immers schepen door de Vandammesluis

Op de webstek www.rtl  vindt u meer details.

Servus -  Fikken

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergane glories

 

                

 

Maurice Lippens in verdenking gesteld wegens financieel gesjoemel op grote schaal en zijn compagnon Etienne Davignon moet met de pet in de hand om hulp bedelen om het belgicistisch symbool bij uitstek, Brussels Airlines, boven water te houden. Zijn er dan helemaal geen zekerheden meer in dit onland ?

Regus Patoff
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 6 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Doodschopdieren

Georganiseerde misdaad, ik bracht het hier al uit. In de Engelse pers werd het nadien bevestigd. Onze media maken zich alleen druk over de kleur van Zwarte Piet. Lekker tijdverdrijf voor halfbakken societyjournalistjes zoals Joël de Ceulaer (ex-Panorama, ex-P-Magazine, ex-reclamebureaucopywriter, ex-Knack, ex-VRT-relschopper tegen iedereen die niet zijn achterlijke mening deelt, thans redacteur van De Schandaard), die niet zien dat ondertussen onze ondernemingen hier hun biezen pakken omdat ze gvd geen boodschap meer hebben aan prietpraat over diversiteit, integratie, milieu, duurzaamheid... en omdat ze het beu zijn dat hun strot wordt dichtgeknepen door pestbelastingen, te hoge loonkosten en bureaucratische beperkingen. Leuter lekker verder, Ceulaer, en als je tijd hebt, ga dan eens naar een goeie kapper. Ondertussen wens ik iedereen een Zààààlig Kerstfeest, met een goddelijk kindje in de kribbe, met een lekker varkensgebraad en een goeie scheut alcohol.

Elveebee

*****

@ Gina

Als het jou een troost kan zijn: in Brussel is het geen haar beter met de "plaatselijke TV" (in dit geval TV Brussel). Dezelfde oeverloze discussies over onze islamvrienden, hetzelfde gejammer over die arme kansloze dutskens, dezelfde nepargumenten die tegen beter weten in de schuld bij de bange blanke autochtonen willen leggen. De greep van groen, rood en poco op de publieke en privé media wordt met de dag erger. Ik kijk en luister alleen nog naar buitenlandse zenders. Daar zal het waarschijnlijk even erg zijn als bij ons, maar ik voel er mij niet direct bij betrokken. Gemakzucht? Misschien. Vlucht uit de werkelijkheid? Waarschijnlijk. Lafheid? Kan best zijn...

Regus Patoff

*****

Gevonden onder het opiniestuk van T.Lanoye bij de Standaard

Op 04 december 2012 omstreeks 15:15, zei Tim Vdm: 

 Echte belgische namen zijn helaas geen optie: Agustalaan, Dutrouxplein, Fortislei, Suezkanaal (:-/), Rue Demandeur de Rien, transferstraat (da's een éénrichtingsstraat, trouwens),... 

Lydia S.

*****

De dieren kúnnen praten hoor, Foxy

Mijn honden praten met hun ogen, en ze begrijpen perfect Nederlands, want natuurlijk spreek ik hen in onze beschaafde taal aan. Ze begrijpen: ' wat heb je daar gedaan?' en dan kijken ze schuldig!Als ik zeg: 'wie moet naar buiten?' Dan 'vliegen' ze allebei tot aan de deur en kijken mij vol verwachting aan!Als ik hen boos ( nu ja, boos...) aankijk bij een of andere ondeugende streek: dan zeggen hun ogen: ' niet boos zijn, aub.

Ik heb mijn man dit NOOIT horen zeggen.

Christina

*****

Daar is ie weer!

Geachte redactie,
Nu de wintermaanden eraan komen en de "kansen" op sneeeuwval verhogen is M.Wathelet,net zoals verleden jaar, er weer als de kippen bij om het rijden met winterbanden te verplichten.

Ik ben er meer en meer van overtuigd dat deze Waalse gabber onder één hoedje speelt met de bandenfabricanten en er stiekem profijtjes mee verdient. Het is in ons land absoluut onzinnig van dit bandenschoeisel tijdens de winter te verplichten . Ik heb het vroeger reeds aangehaald en ik herhaal het opnieuw : winterbanden hebben alleen effect (en dan nog!) op sneeuw ...v erse sneeuw en geen ijs of sneeuw die al een ijsbaan geworden zijn.

Het opleggen van winterbanden is een dure zaak want die kosten meer dan een doordeweekse pan spek met eieren. Ook is het geweten dat bij grondtemteraturen van hoger dan +7° deze banden sneller afslijten. Ons lage land bij de zee kent wel sneeuwdagen maar bijlange niet de duur en dikte van het sneeuwtapijt zoals in de bergen of in Noord-Europa. Trouwens wanneer er gestrooid wordt en de sneeuw een brei wordt, hebben sneeuwbanden geen enkel nut.

Aangezien winterbanden dus niet goedkoop zijn is Wathelet bezig de verzekeringsmaatschappijen te polsen over een eventuele premieverlaging (ze zullen eens ferm lachen met de flapdrol) of iets dergelijks om de "minderbegoeden" die ook met de auto willen rijden een "subsidie" te kunnen verlenen bij de aanschaf van dit rubber ... indien hij in zijn opzet lukt om winterbanden verplicht te maken. Gezien de uitzonderlijke wintersituaties hier op drie vingers te tellen zijn heb ik de indruk dat het Melchior eerder te doen is om de staatskas te vullen met de opbrengst van de btw (21%) die op banden betaald moet worden.

Als men het aantal ingeschreven auto's in dit onland vermenigvuldigt met 4 (het aantal banden) is de opbrengst aan btw mooi meegenomen. Of de vrachtwagens hier ook winterbanden moeten opleggen is niet geweten.

Volgens Wathelet is het veiliger rijden met deze banden. Ik zou zeggen: bij gevaarlijke wegentoestanden hou dan afstand en pas uw snelheid aan. Met of zonder winterbanden, gekken zullen er altijd tussen zitten.

mvg - Senior

*****

Het was een racistische moord

Misschien toch nog even over sport hebben? http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/12/het-was-een-racistische-moord

Pol T.

*****

Meer blauw op straat

Geachte redactie,
Toen ik in een vorig leven verkeersagent was bij de Antwerpse politie, zag men gans de dag veel politieagenten op straat. Wij regelden op de spitsuren het verkeer en in de daluren deden wij het werk van de huidige parkeerwachters. Maar wij waren op straat en konden ogenblikkelijk overschakelen naar onze functie van politieman wat bij de parkeerwachters onmogelijk is.

En meer blauw op straat is ook niet doelmatig als de parketten niet volgen.Toe ik later in de interventie werkte reed ik met mijn patrouillewagen in de Offerandestraat en passeerde 2 “nieuwe Belgen” die de regen trotseerden. Een of andere” beroepsmisvorming” deed mij  achteruitrijden om controle te doen maar bijna onmiddellijk werd ik door een winkelier aangesproken die mij meldde dat ze bij hem een paraplu gestolen hadden.

Ik kon de dader identificeren met de gebruikelijke smoesjes van onschuld, ondanks de bewijzen.Om toch hun schuld onbetwistbaar te maken heb ik alles gecontroleerd wat zij verklaarden en was daar vrij snel meer dan een uur mee bezig.

En diegene die nu denkt dat mijn aanwezigheid in de straat afschrikwekkend was geweest, is dus fout maar ook diegene die denkt dat het vatten van de dader een straf tot gevolg had heeft veel kans een dagdromer te zijn.

Méér ”blauw”op straat leidt mogelijk tot méér vaststellingen maar dat schrikt de daders niet meer af omdat de PV”s bijna met zekerheid verticaal geklasseerd worden. Het straatcrapuul wéét dat en méér politie op straat zal daar niet veel aan verhelpen als de strafvordering blijft wat ze nu is, onvoldoende dus. Men mag ook niet vergeten dat een vaststelling nadien in een PV moet “gegoten” worden en met de huidige warboel van voorschriften en rechten van de verdachte is dat ook niet in een oogwenk gedaan.

Kortom, 1 vaststelling op straat vergt méér dan 1 uur op het bureau voor afwerking.

Hubert Buysse

*****

SV nieuw Sloten 

De trainer van deze misdadigers vind ik mede aansprakelijk voor dit incident met de grensrechter.

Wat voor ouders hebben deze jongens? Is er dan niemand die dit soort gasten tegen houdt? Zelfs de wethouder van Amsterdam vindt het niet nodig om deze buitengewoon onsportieve en misdadige " sportclub" te sluiten. Ook het bestuur van deze club moet juridisch verantwoordelijk worden gesteld. Dit soort bestuurders hebben geen notie van besturen terwijl deze jongens al meerdere keren zijn gewaarschuwd en gestraft inclusief het misdadige zootje van de A1.

Maar niet ingrijpen hè .

Adriane - NL

*****

TV Vier - De Rechtbank

Inderdaad een interessant programma. Maar op NL 1 in "Opsporing verzocht" hebben ze er blijkbaar geen probleem mee om toe te geven dat de vreemdelingen voor héél veel overlast zorgen! Bruut geweld, roofovervallen, oudjes het hoofd ingeslagen, TACHTIG procent van de daders zijn licht- tot donkergetinte mannen.

Mieke V.

*****

De doodschoppers

We hebben er lang op moeten wachten, maar nu zijn de namen bekend...We kenden ze eigenlijk al.

Zoals in Antwerpen, de doodschoppers op bus 23. Die werden niet opgepakt en ook niet gestraft. Waarom zouden ze: ze behoorden immers tot een cultuur die de onze vér overstijgt.

De wethouder draaide zich in alle mogelijke bochten om toch maar geen boos woord over de moordenaars te hoeven zeggen.

En hoe zit het daar met die afpersers die de oorzaak waren dat er een jongen van een brug sprong? NAMEN?doodschoppers, afpersers, MOORDENAARS!

Raymond

*****

Zwarte Piet, niks racisme, gepikt bij de Germanen!

Yule (het oorspronkelijke 'Kerstfeest') hangt af van Wodan. Ook Sinterklaas, onderdeel van het Yulefeest, werd aan Wodan gespiegeld om hem zodoende te kunnen kerstenen en het grote feest naar christelijke hand te vervormen en het aan waarde te doen verliezen.

Het rijden over de daken gaat terug op de Noordse oppergod Wodan, die deze kunst ook beheerste. Nicolaas' uiterlijk komt sprekend overeen met het uiterlijk van Wodan. Wodan reed op een schimmel, de achtbenige Sleipnir, waarmee hij door de lucht vloog. Meer Sinterklaastradities stammen af van Germaanse tradities.

Tijdens het Germaanse zonnewendefeest vroegen jonge meisjes aan Wodan een afbeelding van hun nog onbekende toekomstige geliefde. Tegenwoordig zijn dat de speculaaspoppen ('vrijers'). Het gooien van cadeaus in schoorstenen stamt af van Germaanse offerplaatsen (vuurplaatsen). En ook de Zwarte Pieten stammen hiervan af: Odin werd bijgestaan door de 2 zwarte raven Huginn en Muninn. Vandaar ook de veer die Zwarte Piet op zijn pet, of in z'n oorring draagt.

De cadeautjes voor het paard van Sinterklaas, die voor de kachel worden gezet zodat ze door de schoorsteen meegenomen kunnen worden, verwijzen naar de offers die aan de god werden geschonken. Vreugdevuren (bonfires) werden vervangen door een vuur open haard en tegenwoordig worden de schoenen zelfs voor de radiator van de centrale verwarming gezet.

Mieke V.

*****

Almere voetbal

Ik heb het genoegen gehad enkele keren in Almere Buiten te vertoeven. Mijn zoon heeft er gewoond en getrouwd.

De bedoeling om er een tweede Amsterdam van te maken is geslaagd, evenveel criminaliteit, verloedering, toevlucht van tuig. De zogeprezen urbanisatie is een ramp, veel meer getto`s dan in welk andere Nederlandse stad. Het is er alleen maar veilig in de afgelegen rijke villa`s van de Nederlandse vips die er wonen en het zijn er veel.

Dat uitgerekend in Almere voetbalrellen en andere niet goed te praten daden zich afspelen was al langer te voorzien maar daar werd in Den Haag niets aan gedaan.Misschien is het een voetnoot in het voetbal maar de voorbeelden op het voetbalveld zijn ook een oorzaak van deze gebeurtenissen want men schopt daar ook voor de lieve lust vriend en tegenstander zonder enig begrip voor fair play.

 Een strenger optreden door het gerecht en de voetbalbond zou een eerste teken van werken in de goede richting zijn.

mvg Maurice C.

*****

Het parket van Kortrijk

Deed me eventjes terugdenken aan de affiches die begin 2011 (of was het 2010), toen het niet correct achemineren van afval strafbaar werd, de Brusselse metro mochten opsieren. Tegen de achtergrond van het bekende silhouet van het justitiepaleis werden, op verschillende posters telkens één, verschillende personages opgevoerd. De een blond, de ander ros, mannelijk, vrouwelijk, oud, jong,... Eén ding hadden ze gemeen: ze waren ALLEMAAL, zonder uitzondering, blank. De moraal van het verhaal vult u zelf wel in.

Fred


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vier politiek-correct Sinterklaas met Joël de Ceulaer

  

 

 

Vier politiek correct Sinterklaas met Joël De Ceulaer. Verwacht het onverwachte. 

 Videokanaal Frank Thevissen

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Elfde gebod (deel 2)

 

 

Moslims willen absoluut godslasteringwetten in Europa

Moslims doen de laatste maanden hun uiterste best om de godslasteringwetten in Groot-Brittanië opnieuw in te voeren.

Zo stond er in een petitie van hen aan de Britse premier David Cameron: “Het spreekt vanzelf dat Groot Brittanië een hoofdrol speelt in ’s wereld harmonie. Britse volksvertegenwoordigers hebben ertoe bijgedragen dat racisme, antisemitisme, discriminatie, ongelijkheden en andere kwetsende factoren uitgeroeid werden. De hoop en het vertrouwen van miljoenen Britse moslims rust op de schouders van u als vertegenwoordigers van het parlement om u in te zetten voor een verandering van de wet zodat de eer der geloofssymbolen van de islam en andere religies kunnen beschermd worden.”

In februari 2012 kwam er aan het licht dat een islamitische groepering van activisten, met een directe band tot de Moslim Broederschap, de Britse regering gevraagd had de Britse media op de vingers te tikken bij hun verslaggeving over moslims en de islam. Wij hebben in vorige artikels er al op gewezen hoe de BBC onderdanig aan de moslimleiband loopt. Recent nog lanceerde een moslim lobbyende vereniging “ENGAGE” een tentoonstelling en een campagne van een maand rond “Islamophobia Awareness Month” (maand van het islamofobie-bewustzijn), waarbij de verspreiding van de islamofobie in Groot Brittanië in de kijker gebracht werd.

De tentoonstelling vond plaats in het Britse parlement en de ENGAGE-activisten aarzelden niet om de volksvertegenwoordigers onder druk te zetten om de bestaande religieuze haatwet uit te breiden opdat de moslims een betere bescherming zouden krijgen.

In Ierland trad in januari 2010 een nieuwe blasfemiewet in voege. De “Irish Defamation Act” (Ierse wet op smaad of laster) creëerde aldus het misdrijf van blasfemie-laster en maakt “publicatie of uitspraak met een godslasterlijke inhoud” strafbaar met een boete tot € 25.000. Volgens de “Irish Times” wordt de Ierse blasfemiewet door islamitische staten beschouwd als een “rechtzetting” voor de vervolging van religieuze dissidenten. Pakistan bv. heeft bij de Verenigde Naties de Ierse wet als rechtvaardiging ingeroepen om de eigen blasfemiewetten te steunen.

In Denemarken werd godslastering door paragraaf 140 van de strafwet buiten de wet geplaatst: “Ieder die de leerstellingen van een in dit land erkende religie of godsdienstoefening publiekelijk belachelijk maakt of beledigt, zal gestraft worden met een boete of met een gevangenisstraf tot 4 maanden.” De wet werd niet meer in praktijk gebracht sinds 1938. In 2004 werden de eerste stappen gezet om de wet buiten werking te laten treden, maar de ingediende voorstellen werden niet geaccepteerd en de wet blijft tot op heden deel uitmaken van het wetboek. De regels tegen de verspreiding van haat- en racismeboodschappen werden vastgelegd in de beruchte paragraaf 266b van het Deense strafrecht. Deze luidt: “Wie in het openbaar, of met de intentie het in bredere kringen te verspreiden, verklaringen aflegt of uitspraken doet, door dewelke een groep personen bedreigd, bespot of vernederd wordt omwille van hun ras, huidskleur, nationale of etnische afkomst, geloof of sexuele geaardheid, zal bestraft worden met een boete of hechtenis tot 2 jaar.”

De Deense voorvechter van de vrije meningsuiting Lars Hedegaard werd volgens deze wet vervolgd voor de kritische opmerkingen die hij maakte over de islam tegen een blogger in december 2009. Hij werd ten slotte door het Deense Hoger Gerechtshof vrij gesproken in april 2012 met als argumentatie bij het vonnis dat het niet bewezen kon worden dat hij zijn uitlatingen wou openbaar maken.

Ook in Denemarken werd politicus en volksvertegenwoordiger Jesper Langballe schuldig bevonden aan het verspreiden van haat in december 2010 omdat hij gezegd had dat eremoorden en seksueel geweld voorkomen in moslim gezinnen. Het werd hem niet toegelaten zijn beweringen te bewijzen: volgens de Deense wet doet het er niet toe of iets al dan niet waar is. Dat iemand zich beledigd voelt, is genoeg voor een veroordeling. Hij had de keuze een boete van 5.000 Deense Kronen (€ 670) te betalen of tien dagen in de gevangenis door te brengen.

In Finland wordt godslastering behandeld in sectie 10 van hoofdstuk 17 van het wetboek van strafrecht. In maart 2009 werd politicus en alom bekende politiek commentator Jussi Kristian Halla-aho voor het gerecht gedaagd op beschuldiging van “opruiing tegen een etnische groep” en “schending van de heiligheid van het geloof” omdat hij gezegd had dat de islam de religie van de pedofilie is.

Een Helsinki rechtbank liet de klacht van blasfemie vallen maar vonniste wel de betaling van een boete van € 330. De Finse procureur van justitie, vertoornd door de afwijzing van de blasfemieklacht, ging in beroep. In juni 2012 oordeelde het Hoger Hof Halla-aho schuldig aan beide klachten: het storen van religieuze eredienst en etnische opruiing.

In Duitsland valt blasfemie onder hoofdstuk 11, artikel 166 van het Duitse wetboek van strafrecht: “ Wie in het openbaar of door verspreiding van geschriften de inhoud van het religieuze of wereldbeschouwelijke zicht van anderen op een dusdanige wijze beledigt dat de openbare orde verstoord kan worden, zal met een boete of hechtenis tot drie jaar bestraft worden.” In februari 2006 kreeg de Duitse politieke activist Manfred van H. (61) 1 jaar gevangenisstraf met uitstel en 300 uren gemeenschapsdienst wegens een inbreuk op artikel 166. Hij had rollen toiletpapier, met de tekst “Koran, de heilige Koran” erop gedrukt, verdeeld aan moskees en de media. Dit gebeurde na de bomaanslagen in Londen in juli 2005; als motief stelde Manfred dat hij “wou weten wie aan welke kant staat in Duitsland”.

In Oostenrijk, waar de Saoedische regering het King Abdullah International Center for Inter-Religious and Inter-Cultural Dialogue (KAICIID) geopend heeft om “de dialoog op gang te brengen” tussen ’s werelds grootste religies opdat hiermee “een conflict vermeden kan worden”. Critici menen dat de taken van KAICIDD parallel lopen met de voortdurende bemoeienissen van de OIC om het westen onder druk te plaatsen opdat elke kritiek op de islam of Mohammed tot een internationaal misdrijf kan verklaard worden.

Dit alles in de naam van “religieuze tolerantie”. Dit werd inderdaad bevestigd door de secretaris-generaal van de OIC, Ekmeleddin Ihsanoglu, die het woord nam tijdens de inhuldiging van KAICIID in Wenen op 26 november. Hij verklaarde: “Islamofobie leidt tot haatmisdrijven en veroorzaakt angst, stigmatisering, marginalisering, vervreemding en afwijzing. Het westen moet voluit gaan door haatmisdrijven te definiëren, zich te bekommeren om het tekort aan informatie en de wetgeving naar behoren aan te passen en effectief te laten toepassen. De nationale wetgeving moet binnen het kader van internationale verplichtingen en overeengekomen regels geïmplenteerd worden.

Tot slot bieden wij u dit filmfragment aan, als voorbeeld van religieuze tolerantie. Het is niet verboden te lachen. Humor is tenslotte een teken van intelligentie. Met een schoen gooien mag ook op voorwaarde dat dit tot uw cultuur behoort.

 

An Israeli interviews a priest

Floriaan Terbeke

Bronnen: Gatestone Institute, Wikipedia en diverse media


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Instappen, gordel om, we vertrekken naar Rusland : tot nooit meer !

 

 

 

Hoe heeft men dit allemaal kunnen filmen ?

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nogmaals de Nobelprijs voor de Vrede voor de EUSSR

 

 

 

 


05-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het was een racistische moord

 

Het was een racistische moord

Misschien toch nog even over sport hebben?

http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/12/het-was-een-racistische-moord

Pol T.

  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw Sloten heeft een weinig sportief verleden

 

Er is niet veel meer te vinden op internet over voetbalclub Nieuw Sloten :  een grondige schoonmaakploeg is aan de slag geweest, ook bij de afbeedlingen via Google.  Van onze vriend Pol D. uit West-Vlaanderen, want we kenner er ook een in Antwerpen, ontvingen we nog bijkomende info over de samenstelling van de ploeg :

Aanvulling bij de doodschoppers van Nieuwsloten...

http://pbs.twimg.com/media/A9S9UopCEAAystk.jpg

Hieronder nog een artikel van de NOS en dan hebben wij genoeg sport gehad voor de rest van het jaar. Angeltjes lijkt wel Sportweekend.
 

Het B1-jeugdelftal van SV Nieuw Sloten, waarvan leden vastzitten voor de fatale mishandeling van een grensrechter van Buitenboys, had zich eerder ernstig misdragen. Dit zei de Amsterdamse sportwethouder Eric van der Burg in het Radio 1 Journaal.

Volgens Van der Burg heeft het B1-team enige tijd geleden van het bestuur een gele kaart gekregen, omdat het zich verbaal had misdragen tegen een scheidsrechter. Bij een volgend incident zou het team uit de competitie worden genomen. Een aantal leden werd naar aanleiding van het incident geschorst.

Ook het A1-elftal van Nieuw Sloten was betrokken bij een incident. Een van de spelers raakte in gevecht met mensen uit het publiek. Voor dit incident zijn schorsingen van 9 en 18 maanden opgelegd.

'Helemaal kapot'

Van den Burg heeft gisteren een gesprek gehad met de secretaris van het clubbestuur. Hij en de rest van het bestuur zijn helemaal kapot, zei Van der Burg. Binnenkort praat hij opnieuw met het bestuur en dan met de KNVB erbij. Hij is ervan overtuigd dat het bestuur van de club de problemen wil aanpakken.

De wethouder ziet vooralsnog geen reden om de club te sluiten, zoals bijvoorbeeld wel is gebeurd met de Amsterdamse club Sporting Noord. Eind vorig jaar deelde een speler van die club een harde trap uit aan een 77-jarige supporter die een paar weken later overleed. Toen eiste de wethouder ook een gesprek met het clubbestuur en de KNVB waarna de vereniging haar deuren moest sluiten. "Dat lijkt me in het geval van Nieuw Sloten niet nodig", aldus Van den Burg.


Excessen
Drie spelers van de B1 van Nieuw Sloten, van 15 en 16 jaar, zijn opgepakt omdat ze zondag een grensrechter van SC Buitenboys uit Almere hebben geslagen en mishandeld. De man (41) overleed gisteren in het ziekenhuis.

Nieuw Sloten heeft de verdachten geroyeerd en de B1 uit de competitie gehaald. Verder zijn alle trainingen deze week afgelast. De teams van Nieuw Sloten spelen het komend weekeinde geen wedstrijden.

Ook een andere Amsterdamse voetbalclub komt komend weekend niet in actie naar aanleiding van het overlijden van de grensrechter. TOS-Actief wil zo stelling nemen tegen excessen in het voetbal en nabestaanden en betrokkenen steunen.

De elftallen van de Almeerse voetbalclub SC Buitenboys hervatten vandaag de training. Dat meldt het bestuur op de website van de club.

Bron : NOS


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ha, mijn vrienden, kijk, wat een verrassing : de namen van de doodschoppers ...

 

De Nederlandse media waren zeer discreet met de namen van de doodschoppers die een grensrechter opjoegen, molesteerden en de dood in schopten. Maar de nieuwe media zijn ni!et aangetast door het politiek-correctye virus, in dit geval Twitter. Wij geven u het bericht zoals het ons bereikte (met dank aan Stradi)

Yassin de Macro en Daveryon de Antilliaan zijn de opgepakte doodschoppers. Da’s pas nieuws.

Twitter / Search - #Doodschoppers
twitter.com/search?q=%23Doodschoppers&src...
Deel 2 de #doodschoppers van Nieuwsloten Karimi Nicky Mellink Wouter Mirck Younes Roubion Mandeep Singh Terrence Stuurop Kemal Arif Tasli. Expand Collapse ... Deel 1 De #Doodschoppers van Nieuwsloten B1 Daveryon Blasse Yassin Dardak Danny Faber Fady Fayed Ismael Ikhouane Demian Jibodh Othman ...

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het parket van Kortrijk

 

De speurders van de Kortrijkse federale politie hebben er maar liefst negen jaar over gedaan om een gigantische drugshandel volledig in kaart te brengen. Kosten noch moeite werden gespaard. Maar uiteindelijk slaagden ze erin een bende van 19 individuen te identificeren die zich specialiseerde in het smokkelen van duizenden kilo's drugs van Marokko naar Groot-Brittannië.

Acht jaar geleden was het dossier tot in de puntjes afgerond : de negentien verdachten konden voor de rechter verschijnen. Er zijn echter allerlei vertragingsmaneuvres uitgevoerd door justitie, door de advocaten en natuurlijk niet te bewijzen, achter de schermen.

Toen gisteren de affaire voor de rechter kwam, kon die enkel wegens verjaring de beschuldigden vrijspreken. Zo gaat dat in het land B.

Het onderzoek startte in de jaren 90. In Zuid-West-Vlaanderen waren professionele drugshandelaars actief  die tonnen hasj en marihuana tussen ladingen tapijten van Marokko naar Groot-Brittannië smokkelden.

In Engeland  werd in 1998 een man met 800 kilogram hasj in zijn bezit opgepakt, en daardoor kwam het onderzoek in West-Vlaanderen op gang. Tal van verdachten werden gearresteerd. Zo ook  de voormalige uitbaters van de  beruchte dancing Carioca in Waregem, die de drugssmokkel grotendeels zouden hebben gefinancierd. In de voorwaardelijke wijze, want gezien de zaak afgevoerd is, zal men nooit de precieze waarheid achterhalen.

Over de juiste omvang van de handel is men niet zeker maar het zou alleszins gaan om winstbedragen van minimum 15 miljoen euri, maar geen nood, door de vrijspraak moet niemand een cent terugbetalen. De heren handelaren zijn welkome gasten in Marokko, Thailand en Costa Rica waar zijn de centjes laten rollen.

De vraag die iedereen bezig houdt, is wat er gebeurd is bij justitie tussen het moment dat het onderzoek afgelopen was en de dag van gisteren.  De onderzoeksrechter heeft het dossier in 2004 overgemaakt aan het parket van Kortrijk om een invordering op te stellen.  En daar is het fout gelopen. Het parket van Dallas in West-Vlaanderen.  Iedereen kent iedereen, zaakjes worden onderling geregeld, geld heeft geen geur noch kleur maar is vaak zwart, enz.  Bovendien is er ook een lange procedureslag geleverd door de advocaten die bepaalde opsporingsmethoden betwistten.

Ik weet niet of u soms kijkt naar de uitzendingen op VIER elke dinsdagavond rond 21.15 uur met de titel "De Rechtbank".  Het is de moeite waard om  justitie bezig te zien in die reeks. Er wordt natuurlijk uiterst selectief materiaal getoond, dat staat vast, want zelden zien we een vreemdeling die iets mispeuterd heeft. Het zijn er allemaal van bij ons.  Soit, dit is een programma van Woestijnvissers, die uitert politiek-correct te werk gaan.  Maar we zien de protagonisten van het gerecht in diverse steden (Antwerpen, Kortrijk, Leuven, Beringen en Dendermonde) aan de slag.  Leerrijk.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sneeuw in Hokkaido (Japan)

 

 

 

Van files ingevolge de sneeuwval is er geen sprake in Hokkaido, Japans grootste eiland. Er wonen slechts enkele mensen per vierkante kilometer.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burgeroorlog in Egypte : Morsi op de vlucht

 

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer verlaat Voyager 1 ons zonnestelsel ?

 

De ruimtesonde Voyager 1 is onlangs tijdens zijn reis naar de interstellaire ruimte een nieuwe regio binnengedrongen. 'We geloven dat dit het laatste stukje van de reis naar de interstellaire ruimte is', vertelt onderzoeker Edward Stone. Nasa zegt echter al jaren dat de Voyager bijna bij het einde van ons zonnestelsel is.

Voyager 1 werd 35 jaar geleden gelanceerd, 16 dagen na Voyager 2. Voyager 1 is nu op een afstand van zeker 18 miljard kilometer verwijderd van de zon. Die afstand wordt elke seconde 17 kilometer groter. Voyager 2 is enkele miljarden kilometers dichter bij de zon.

'Alhoewel Voyager 1 zich nog steeds in de omgeving van de zon bevindt, krijgen we nu al een voorproefje van hoe het is aan de buitenkant, omdat deeltjes op deze magnetische snelweg naar binnen en naar buiten vliegen', aldus Stone, die vanaf het begin van het project, in 1972, wetenschappelijk projectleider is geweest.

Onderzoekers noemen de nieuwe regio dan ook de 'magnetische snelweg voor geladen deeltjes'; geladen deeltjes uit de heliosfeer (het gebied waarin de zon zelf geladen deeltjes de ruimte inblaast) dringen de nieuwe regio in en springen daar in het rond.

'We denken dat het waarschijnlijk slechts een paar maanden tot een paar jaar duurt dat Voyager in de interstellaire ruimte belandt', vertelt Stone. 'De nieuwe regio is niet wat we verwacht hadden. Maar daarvoor doen we dit: om het onverwachte te verwachten.'

Bron : Algemeen Dagblad


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlands is enige aanvaardbare taal in het Nederlandstalig onderwijs

 

In het Nederlandstalig onderwijs in Brussel, is het overgrote deel van de leerlingen helaas niet Nederlandstalig. Dit is nefast voor de kwaliteit van het onderwijs, zoals reeds uitvoerig bleek uit PISA-studies.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) investeert daarom veel geld in projecten allerhande die het gebruik van het Nederlands buiten de klaslokalen zouden moeten stimuleren.
Een onderzoeksproject van drie universiteiten stelt nu dat het verbod op het gebruik van Turks, Arabisch of Berbers op de speelplaatsen, nefast zou zijn voor de slaagkansen van niet-Nederlandstalige kinderen. Dat dit onderzoek volledig voorbijgaat aan de Brusselse realiteit is wel duidelijk. Kinderen die hun thuistaal niet zouden mogen spreken op de speelplaats, zouden zich niet goed voelen op school, en dus ook minder goed studeren; zo stelt de studie. Echter, in onze Vlaams-Brusselse scholen vormen de anderstaligen een meerderheid. Wanneer we dus de denkpiste van de studie consequent doortrekken, moeten we vaststellen dat Nederlandstalige kinderen – in onze eigen scholen helaas een minderheid – die op de speelplaats geconfronteerd worden met allerhande talen behalve hun eigen moedertaal, zich ook niet goed in hun vel voelen; en dus ook minder goed zouden studeren.
Dat de universitaire studie hier geen enkele aandacht aan schenkt is meer dan bedenkelijk: de tweede- of zelfs derderangspositie van onze eigen kinderen in onze eigen scholen wordt hiermee gewoon verder geïnstitutionaliseerd.

De studie stelt dat de scholen meer plaats moeten maken voor de thuistalen.  Vijf bedenkingen hierbij.

Dit druist regelrecht in tegen alle campagnes en projecten die de VGC in Brussel op poten zet om het Nederlands extra-muros te promoten. 

Dit druist regelrecht in tegen de belangen en het welbehagen op school van de Nederlandstalige kinderen.
 
Thuistaal is wat het woord zegt dat het is: een taal die thuis gerust kan gesproken worden; maar die voor zover die thuistaal niet het Nederlands is, inderdaad geen plaats heeft in onze scholen en op onze speelplaatsen. 

Door het gebruik van de thuistalen te gaan toestaan of zelfs promoten creëert men zelf een vorm van apartheid; waarbij op de speelplaatsen de Nederlandstalige kinderen van de anderstalige kinderen zullen worden gescheiden. 

Terecht werd en wordt opgetreden tegen het gebruik van het Frans op de speelplaats. Geen haan noch studie die daar naar kraait; laat staan durft te beweren dat dit nefast is voor de slaagkansen van de Franstaligen in onze scholen. Maar wat kan voor anderstalige Franstaligen, kan of mag blijkbaar niet voor anderstalige Turkse en Marokkaanse kinderen. Hoogst merkwaardig !
 
Voor de Vlaams-nationale partij is het duidelijk: de enige aanvaardbare voertaal in het Nederlandstalig onderwijs, is het Nederlands.
 
Dominiek Lootens
Fractievoorzitter Vlaams Belang




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!