Angeltjes
11-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 12 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het MAS.

Geachte redactie en Antwerpenaren.
Dra treedt een nieuwe ploeg aan die de stad en haar bewoners hopelijk een beter imago zalk geven ...het weze jullie gegund.

Zeker nadat ik toevallig een artikel onder ogen gekregen heb dat aan het majestueuze prestige project MAS gewijd was. Blijkbaar is dit (zeer dure) gebouw een experiment geweest waarbij een grondige voorstudie overbodig werd geacht. Het gebouw op zichzelf dat nietttegenstaande het op drassige ondergrond staat, zal niet direct omvervallen, maar het grootste probleem zijn de peperdure glazen wandpanelen.

Zoals geweten zijn er hiervan al enkele gebarsten en volgens kenners zullen er nog volgen. Wat de oorzaak van dit onheil is wordt zoals een hete aardappel rondgeschoven want de architect van dit b(r)ouwsel, de Nederlander Willem-Jan Neutelings,  blijft in princiepe 10 jaar verantwoordelijk voor eventuele gebreken.  Het is reeds tot een getouwtrek gekomen tussen verzekering, bouwheer en architect.

Volgens Prof. Jan Belis van de vakgroep bouwkundige constructies aan de Universiteit van Gent heeft de architect qua de glazen wand op gebied van studie, gewoon "natte vinger" werk afgeleverd en is het zo goed als zeker dat er nog wanden zullen barsten. Als men weet dat de vervanging van één paneel (5,50M hoog en 1,80m breed) op de derde verdieping 20.OOO euri heeft gekost, mag men zich in de toekomst aan een flinke meerkost verwachten.

Dit ernstig mankement werd uiterraard door de vorige linkse ploeg discreet binnenskamers gehouden want dit zou het imago van de bobo's geen goed gedaan hebben. Welke staart het MAS nog gaat bijkrijgen, weet ik niet. Wat ik wel weet is dat dit (persoonlijke mening!) gedrocht de Antwerpenaar in de toekomst nog veel geld gaat kosten ... geld dat er momenteel zelfs met een vergrootglas niet te vinden is. Het zal je MAS maar wezen!

Met Massieve groeten Senior

NvdR Angeltjes : Dank, Senior voor deze verrassende toelichting.  Het MAS was een project van de vorige-vorige cultuurschepen Eric Antonis. Toen Philippe Heylen hem opvolgde, eigende hij zich onmiddellijk de Mastodont toe, en bij de opening had hij het voortdurend over "zijn Mas".  Heylen blijft in het college van De Wever. Benieuwd of hij nog even enthousiast zal antwoorden op vragen over zijn MAS als deze gegevens publiek bekend geraken.  Dan zal hij allicht verwijzen naar zijn voorganger.

*****

Hoe breit men een bikini?

Omdat de kans zeer reëel is dat de socialisten regelmatig in hun blootje zullen gezet worden zal mini-ster'in Monica De Coninck haar Socialistisch Vooruitziende Vrouwen best aan het werk zetten. Ik geef haar een gouden tip voor het breien van een bikini: "Twee steken opzetten en dan minderen!" 

Ludo

*****

Enkele opmerkelijke gebeurtenissen

Ik begin met De Dweil die met de Nicht en de Socialistische Kapo op reis waren naar Noorwegen. Een socialist is nergens goed voor, dus geef ik mijheer Berlusconi gelijk als hij denkt dat die Schultz een uitstekende kampbewaker zou geweest zijn. Mijnheer Berlusconi heeft meer ballen aan zijn lijf dan die rat die Schultz heet en die de Westerse samenleving wil uitleveren aan de islamieten.

De nicht zal hopelijk haar toupetje goed vastgekleefd hebben op haar knikker, want stel je voor dat dat ding in de ronde zou vliegen als zij een vreugdedansje maakt op het podium in Oslo.  

Tja, den Dweil, waar moet ik beginnen ?  Met zijn steenkolen Engels, met zijn manifeste minachting voor de Vlaamse taal ... Hoorde die lapzwans gisterenop de BRT radio1 in alle talen maar niet in diegene van hen die hem afgevaardigd hebben. Ranzig typetje met zijn machtsgeile vriendjes die samen een dictatuur willen maken van wat in onze jeugd een verenigd Europa was.Toen waren er nog geen Sovjets noch islamieten bij en was het gezellig keuvelen aan de grens met de douaniers die er op toezagen dat we geen boter bijhadden, jaja die tijd heeft noch bestaan.

Wat ook opvalt is dat de magere in de stad van Allah een akkoord heeft bereikt. Zou hij nederig gevraagd hebben aan de PVV en CVP'ers om niet te streng te oordelen over zijn flou artistique die moet verhullen dat hij een achterbakse foefelaar is die liever bij de Coburgse eksters koffie slurpt dan met Het Vlaams Belang praat ? 'k Hoop echt dat hij hard maar dan ook heel hard op zijn bek gaat.

Positief is dat ik een vriendelijke mail heb ontvangen van onze nieuwe voorzitter waarbij ik geen afbreuk wil doen aan de goede inzet van mijnheer Valkeniers als voorzitter. De ratten (overal en alom) die denken dat De Partij afgeschreven is gaan nog hun oogjes opensperren en de magere Hein uit Allah's stad zal het nog betreuren geen bestuursakkoord gesloten te hebben met mijheer Valkeniers. Zal het voor de duidelijkheid nog eens herhalen : 'k hoop dat hij hard op zijn bek gaat.

Martin V.

*****

Onnozel toont jong

Het zou voor mij persoonlijk een ramp worden als de wereld deze maand zou vergaan. Ik heb juist wat investeringen gedaan in mijn huis en hof , mijn grote kuis is ook achter de rug. Dat klinkt onnozel , belachelijk en is te zot om los te lopen .

Idem de zoveelste voorspelling dat de aarde zal vergaan. Het bewijst enkel hoe verregaand mensen naief kunnen zijn , om geloof te hechten aan een bepaald fossiel dat heel lang geleden iets verkondigde , toen hij vermoedelijk zo zat was als een kruk. Godsdiensten en dergelijk profeetachtige voorspellingen in het algemeen zijn opgetrokken op de fundamenten van de lichtlovige ietwat idiote brave mensch, daar werd dankbaar gebruik van gemaakt . Angst inpompen bij het volk geeft de beste resultaten en maakt een kudde volgzaam.

Ik maak me enkel wat zorgen of Angeltjes nog zal verschijnen na het einde van de wereld want sommigen zouden dan toch overleven.

René

*****

Meester Vic

http://www.gva.be/regio-mechelen/mechelen/om-vordert-levenslang-voor-roofmoordenaar-baetes.aspx

Dit is de tweede keer dat een advocaat-op-leeftijd zijn van moord beschuldigde cliënt zwaar ziet veroordelen, zonder dat er enig bewijs tegen hem/haar werd gevonden.

Als advocaat zou ik dan toch eens voor de spiegel gaan staan en mezelf in vraag stellen. Zijn potentiële cliënten kunnen dat ook best doen. Zelfs als hij pro deo zou werken, heeft iedereen recht op een advocaat die zijn zaken ernstig neemt, en niet in tv-debatten de geloofwaardigheid van zijn cliënt in twijfel trekt (uiteraard pas nadat hij eerst zijn wit en misschien ook wel wat zwart ereloon in zijn zakken heeft gepropt)

Elveebee

*****

Moedwillig verzwegen.

Gehachte herstellende redactie.
In Nederland blijkt de nieuwe boter die door de VVD-PVDA als zeer evenwichtig en goed verteerbaar verkocht werd na een gezamelijke formule te hebben bedacht, reeds een ranzige smaak te vertonen.

Vele Nederlanders voelen zich zo besodemieterd dat de boter voor hen zelfs niet als "glijmiddel" dienstbaar is. De mooie woorden van babyface Rutten en de pvda kaalkop voor de verkiezingen, bleken slijm en lijm te zijn. Het moet de Nederlanders blijkbaar al zo hoog zitten dat ... bij de jongste peilingen Geert Wilders met zijn PVV al de anderen met kop en schouder overklast

Uiteraard was dat nieuws, dat wij bij Angeltkes konden leen vorige zondag,  ten strengste verboden om in de poco regimepers van dit onland te vermelden. De aankoop van twee nieuwe peperdure pausmobielen was belangrijker.

mvg - Senior


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit mijn hart gegrepen

 

Er komt een man op 't Schoon Verdiep in het Antwerps stadhuis en hij vraagt aan de bode of hij burgemeester Patrick Janssens kan spreken. Waarop de bode zegt : "Mijnheer Janssens is geen burgemeester meer." Ho, bedankt antwoordt de bezoeker.

Een halfuurtje later verschijnt diezelfde man opnieuw op 't Schoon Verdiep bij dezelfde bode en vraagt of hij burgemeester Patrick Janssens kan spreken. De bode kijkt hem vreemd aan en zegt : "Mijnheer Janssens is geen burgemeester meer". Ha, sorry, zegt de bezoeker en hij verdwijnt.

Een halfuurtje later stapt diezelfde man weer 't Schoon Verdiep op, buigt zich naar de bode en vraagt beleefd "Kan ik alstublief burgemeester Janssens even spreken ?". Waarop de bode geïrriteerd antwoordt : "Mijnheer, dat is nu de derde keer dat ik het u zal zeggen : Patrick Janssens is géén burgemeester meer".  Waarop de bezoeker  : "Ja, ik weet het wel, maar ik hoor het zo graag zeggen."

(met dank aan Teger Maan)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwerpen blijft de stad van allah

 

Ik stond vanmorgen op, stram, verstopte neus, wollig hoofd, flarden van een verwarde droom en prikkende ogen. "Goede morgen, beste vriend" schelde Madame Virus met een scherpe stem en ik voelde een enorme weerzin om deze dag aan te vatten. Het mens is nog maar kort bij mij en ik haat ze als vieze rat die niet weg wil.

Eerst medicijnen, dan smakeloze thee (straks koffie, gelukkig)) en twee sneetjes brood die proeven als zacht cement. Mijn vrouw vraagt hoe ik me voel. Beter dan gisteren, terwijl Madame Virus met een spotlachje mijn neus verder volstopt zodat ik moet ademen door mijn mond.   Het enige wat ik goed vind aan deze ellende, is een siroop die smaakt naar caramel en anijs. Het moest zonder suiker zijn maar de weekend-apotheker had enkel het echte spul. Gelukkig maar, zo is er nog iets om van te genieten.

Is er wat veranderd ? vraag ik aan mijn vrouw.  Wat denk je ? zegt ze.  Onze gesprekken zijn vaak knipoogvragen van enkele woorden. De felle uitroepingstekens hebben wij al een tijd achter ons liggen.  Ga je vandaag pc-prutsen ? Ik wil de 450 resoluties van het Antwerps bestuursakkoord lezen, zeg ik. Madame Virus verkoopt me een trap tegen mijn rauwe keel. Misschien beter niet, pobeer ik tussen een hoestbui door. Borst en keel branden.

*****

Ik schreef gisteren, geachte lezers, dat ik geen zin heb in de gedetailleerde lectuur van het bestuursakkoord van mijn stad. Dit vergt een serieuze studie en daar is nog tijd genoeg voor en ik heb geen helder hoofd.  Waarom zou ik intussen  schimpen en redeloos schelden op De Wever en zijn bestuursploeg ?  Niemand van ons heeft gepleit om hem aan de macht te helpen, wij hebben integendeel een aantal belangrijke programmapunten van Vlaams Belang onder uw aandacht gebracht maar ze werden naar het kolenhok verwezen door de kiezers. En wij ook.

Als je roept om toepassing van de fundamentele regels van de democratie, dan moet je ook de gevolgen aanvaarden.  Onze eerste vrees dat de Nv-A gedoemd was om samen te gaan met de Stadslijst is niet uitgekomen : de socialisten hebben zichzelf buiten spel gemaneuvreerd en de carrière-katholieken hebben direct de rode Titanic verlaten. Een college met gedoogsteun van Vlaams Belang is rekenkundig haalbaar maar politiek betekent het zelfmoord.  Wie dat weigert in te zien, is een kamikaze en daar schieten we niets mee op. Zonder afstand te doen van je overtuiging, moet je op zeker moment kiezen voor het haalbare en de realiteit valt nooit te ontlopen. VB had een degelijk, voortreffelijk en adequaat programma op maat van de noden van deze stad voorliggen.  Daar blijven wij achterstaan en dat zal dikwijls onze toetssteen zijn om het beleid van het college te beoordelen. En ook daar zullen wij, consequent met onszelf, de realiteit van de dag blijven volgen.

Uit de eerste commentaren op de nieuwe coalitie, blijkt dat er weinig zal veranderen in de stad van allah. Ik kan gerust deze cynische scheldnaam voor mijn stad blijven gebruiken, hoe zeer ik deze bijnaam ook veracht.  Bijna-burgemeester De Wever kon zijn gehechtheid aan de reclamepolitiek van Janssens symbolisch niet beter aantonen dan door zich gisteren te tooien met de stralende "A". Continuïteit in het beleid ?  Natuurlijk, moet die er zijn.  Of het echter op die manier moet tot uiting komen, is een veeg voorteken. Een zoveelste spagaat van De Wever :   vriendjes blijven met iedereen.  Bij Angeltjes zal hij geoordeeld worden op zijn daden, wees daar van overtuigd.   

Tenminste een derde van de leden van het  nieuwe Antwerps schepencollege zijn oud schepenen die mede-verantwoordelijk zijn voor de teloorgang van deze stad in het recente verleden : Van Peel, de kazakdraaier zonder scrupules, dan de belgicist Heylen met het Mefistofele baardje en een grote verantwoordelijkheid in het Dexia-dossier, Epo van Campenhout, instabiel en kwetsbaar door zijn verslavingen. En als De Wever er uit eigen rangen de overgelopen liberaal Gantman bijneemt, veroordeeld wegens financieel gesjoemel, dan bestaat bijna de helft van zijn college uit lieden die deze stad tot in haar diepste wortels gekwetst en gekneusd heeft ... 

Verandering, zei u ? Ho, ù was het niet, het was Bart de Wever die dat beloofde. Bij Angeltjes zal hij geoordeeld worden op zijn daden, wees daar van overtuigd.   

Zouden dé wijzigingen zich bevinden in de teksten die wij nog moeten lezen ?  Ik denk het niet, want op het vlak van de grote nood in deze stad, de veiligheid van de burgers, wordt nauwelijks iets in het vooruitzicht gesteld. Als de stralende "A" van iedereen blijft, dan weten we wat dit wil zeggen. In het gepijnigde district Borgerhout wordt de islam met zijn menigvuldige criminele uitwassen tot in het lokale disctrictsbestuur opgevoerd.  Groen, PvdA en socialisten staan aan de kant van Tuig & C°. 

De socialisten zijn uit het stadsbestuur geweerd en dat blijven wij een positieve zaak vinden, maar wat verandert er in het beleid waarmede de rode profiteurs gedurende tientallen jaren deze stad mismeesterd hebben  ?  We schieten niets op met nieuwe woorden als de oude beleidsdaden overeind blijven. Bij Angeltjes zal De Wever geoordeeld worden op zijn daden, wees daar van overtuigd.   

Wordt nog zeer dikwijls vervolgd.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is 't nu gedaan met die flauwe kul over 't einde der tijden ?

 

 

In de laatste rechte lijn naar 21 december 2012, volgens de 5.125 jaar tellende Maya-kalender de dag waarop de wereld zal ophouden te bestaan, worden in China en Rusland paniekaankopen van voedingsmiddelen genoteerd, terwijl de verkoop van overlevingskelders in de VS piekt. In Frankrijk stromen steeds meer mensen toe in het dorp Bugarach, waar zich een berg bevindt van waarop ze naar eigen zeggen door buitenaardse wezens zullen worden gered. Het dorp ligt vlakbij de stad Carcassonne en zou die dag door de Apocalyps worden gespaard. Het is al een tijdje uitgegroeid tot een verzamelplaats voor goeroes, cult-leden en andere helers.

Wat er net op 21 december gaat gebeuren blijft onduidelijk. Sommigen spreken van een botsing tussen de Aarde en de mythische planeet Nibiru, maar anderen houden het op het neerstorten van een komeet en nog anderen op een reusachtige zonnestorm.

Sommigen zijn er rotsvast van overtuigd dat het binnen twee weken voorgoed voorbij is. Een Tibetaanse monnik bevestigde het einde van de wereld in een lokale krant in het Russische Omutninsk (Kirov). Gevolg: een rush op producten gaande van kerosene, tot toortsen, thermossen en zout. Zelfs de Russische premier Dmitry Medvedev, moest tussenbeide komen om te verklaren dat hij niet geloofde dat 21 december het einde van de wereld zou betekenen.

In het Zuid-Amerikaanse Chili heeft één op vier werknemers op 21 december vrijaf gevraagd, terwijl 33% van de mensen een voorschot op hun loon van december willen, meldt Purantocia.cl.

China, dat zich traditioneel niet met apocalyptische voorspellingen inlaat, kampt met een vlaag paranoïa die kan worden getraceerd naar het succes van de Hollywoodblockbuster ‘2012’ uit 2009. In die film is te zien hoe Chinese militairen arken bouwen om de mensheid te redden. In de provincie Sichuan zijn nog amper kaarsen voorradig, nadat op het microblogplatform Sina Weibo, een bericht verscheen als zou de Apocalyps door drie dagen van duisternis worden voorafgegaan. In Shangai is een bende oplichters aan het werk, die tracht gepensioneerden te overtuigen hun spaargeld aan hen over te maken met de boodschap dat ze het beter aan liefdadigheid kunnen spenderen.

De voorbije dagen moest zelfs de NASA een communiqué uitvaardigen waarin stond te lezen dat Nibiru niet bestaat en dat de mogelijkheid dat de planeet zich achter de zon verschuilt een fabel is. Koren op de molen van samenzweringstheoretici die beweren dat het ruimteagentschap deel uitmaakt van een enorme samenzwering met als doel paniek te voorkomen.

Net als in 2002, toen de stad Nantes een eerste zelfmoordgolf kende - eveneens veroorzaakt door een voorspelling dat het einde der tijden nabij was - worden ook nu meer zelfmoorden gesignaleerd. David Morrison, een astronoom bij de NASA, stelde dat hij eens per week wordt geconfronteerd met kinderen niet ouder dan 11, die zeggen zelfmoord te overwegen om het einde der tijden te vermijden.

Er is in de oude teksten namelijk geen sprake van enige Apocalyps. De Maya’s zouden deze dag ongetwijfeld gevierd hebben als een dag van spirituele hernieuwing. De volgende dag zouden ze dan hun kalender hebben aangepast, zoals ook wij dat elk jaar doen. 

http://www.express.be/joker/nl/platdujour/apocalyps-soon-in-de-laatste-rechte-lijn-naar-het-einde-der-tijden/182490.htm

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdraagzame socialisten, overal.

 

Haye van der Heyden is ontslagen als programmamaker bij de VARA omdat hij positieve opiniestukken heeft geschreven over Geert Wilders. Dat zegt Van der Heyden zelf in de Volkskrant.

Van der Heyden, die onder andere de serie Kinderen geen bezwaar bedacht, schreef vorig jaar in de Volkskrant twee stukken waarin (klik en klik) hij Wilders een zegen voor de democratie noemt.

Vandaag schrijft de programmamaker in een stuk dat de VARA na die twee artikels liever niet met hem verder wilde gaan. Eerder lag Van der Heyden al overhoop met Veronica omdat hij een 'onsympathieke neger' in een serie wilde schrijven.

Tot zover dit bericht dat we opvisten bij www.geenstijl.nl. En in Antwerpen verkopen de socialisten zich als aandoenlijke lieden met een hart voor de medemensch.  In het diepste van hun gemoed zijn het allemaal KGB'ers.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.70% minderjarige asielzoekers zijn bedriegers

 

438 van de 621 medische botscan-onderzoeken (70,5 procent) die de Dienst Vreemdelingen in de eerste 9 maanden van 2012 liet uitvoeren op asielzoekers wezen uit dat de betrokkene meerderjarig was in weerwil van eerdere verklaringen over minderjarigheid.  Het percentage is vergelijkbaar met de resultaten voor de medische onderzoeken in 2011.

Tot zover deze mededeling door Maggie de Block. En dan ?

Wat is de zin van deze dure onderzoeken ?  Wat wordt er mee gedaan ?  M.i. valt er slechts één wijs besluit te trekken uit dergelijke cijfers : het bedrieglijke zootje terugsturen.  Maar neen, dat gebeurt niet, want dan staat Eva Boerka en haar bende profiteurs te janken. Als die onderzoeken enkel voor statistishe doeleinden dienen, schaf ze dan af.

Mensen, indien u het nog niet wist : wij worden genaaid.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freddy Beulemans : *'t Is eens wat anders* wordt afgebroken op 28.12.12

 

De stad Brussel heeft beslist het verlichte wangedrocht dat de traditionele kerstboom moet vervangen op de Grote Markt,  op 28 december af te breken.  Burgemeester Freddy Beulemans die het gedrocht bestempelde als *'t is eens iets anders dan een boom* zit met de daver op het lijf, dat op Oudejaarsavond er ongelukken zullen gebeuren als overmoedigen het spul zouden beklimmen en het zou ineenstorten. Aan jezelf ken je een ander. 

Waarom daar niet eerder werd aan gedacht, is een vooringenomen vraag.  Het voordeel met een burgemeester zoals Freddy is, dat hij zo slim is als hij er uitziet.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het drukke leven van de Weduwe van Herman de Coninck

 

Het is druk dezer dagen ten huizen van de linxe weduwe, Kristien Hemmerechts. Eerst zat ze op de eerste rij mee te genieten van het uitgelokte incident over het De Coninckplein in Antwerpen met Bart de Wever : de Weef tegen De Wever.  Hoe lang blijf je weef ?  Als je hertrouwt, zoals Hemmerechts gedaan heeft, blijf je dan nog weduwe ? 

Wat er ook van weze, zij geniet enorm van die status, want de eigen literaire carrière is  maar plat water. Gelukkig was er de nijdige superjeanet Lanoye (die afschuwelijk haar best doet om de plaats van Vlaanderens Eerste auteur over te nemen, sinds Hugo Claus in de Eeuwige Jachtvelden rondreist) die de Weduwe bijgestaan heeft, vooral om zijn eigen haatzak leeg te spuiten.  Het is me wel een mooi stelletje bij mekaar in de verheven wereld van kunst en literatuur.  

En nu is er alweer een nieuw incident over een Nederlands toneelstuk dat over Herman de Coninck gaat en waar Hemmerechts in haar rol van Betuttelende Weduwe de opvoeringen in Vlaanderen verbiedt. Hemmerechts, de roeptoeter van de vrije en artistieke meningsuiting, in de rol van censor, of de Ware Aard van het linxe beest.

Ray

Artistiek leider en acteur Felix Strategie (Theatergroep Flint) over het door Kristien Hemmerechts uitgevaardigde theaterverbod van de voorstelling 'Klaarlichte nacht' over het werk van Herman De Coninck: "De zus en zijn kinderen van Herman De Coninck zijn naar de voorstelling gekomen: die vonden het echt fantastisch. (...) Hemmerechts vond er geen zak aan (...) die was heel stuurs. Ik heb wel een vermoeden waarom; zij komt er namelijk niet zoveel in voor, in mijn oneindige domheid of wijsheid gekozen bloemlezing. (...) Ze heeft verboden dat we in Vlaanderen gaan spelen. (...) Sorry dat ik het zeg, maar flikker op: het is zijn werk, niet haar werk! (...) Dit heb ik in 30 jaar dat ik dit doe nog nooit meegemaakt. Absurd en belachelijk." Fragment: De Avonden (VPRO) radio 6 - 6 deccember 2012

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Atheïsten ? Als ze niet in god geloven, roei ze uit, dan zullen ze direct zien dat de hel bestaat

 

Er zijn wetten die het bestaansrecht van atheïsten ontkennen, hun vrijheid van overtuiging en meningsuiting belemmeren, hun recht op staatsburgerschap afnemen en hun recht om te trouwen beperken.
In Afghanistan, Iran, de Maldiven, Mauritanië, Pakistan, Saoedi-Arabië en Soedan kunnen atheïsten de doodstraf krijgen.

Atheïsten en andere mensen die sceptisch staan ten opzichte van religie, lopen in een groot deel van de wereld kans te worden vervolgd of gediscrimineerd. In minstens landen kunnen ze worden geëxecuteerd als hun overtuiging openbaar wordt. Dat blijkt uit een onderzoeksrapport in opdracht van van de Internationale Humanistische en Ethische Unie (IHEU). Er blijkt onder meer uit dat 'ongelovigen' in islamitische landen de grootste kans maken te worden mishandeld door de overheid of aanhangers van de staatsreligie.

 


10-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reactie Vlaams Belang op bestuursakkoord Antwerpen : Gemiste Kans !

 

Filip Dewinter: “Het bestuursakkoord en de zogenaamde centrumrechtse coalitie zijn een gemiste kans voor Antwerpen. Van een echt kordaat rechts beleid is geen sprake.”
 
 
Het Vlaams Belang is allesbehalve onder de indruk van de bestuursnota van de nieuwbakken Antwerpse NVA-Open VLD-CD&V-meerderheid. Tijdens de persconferentie blonken Bart De Wever, Annemie Turtelboom, Liesbeth Homans en Marc Van Peel uit in wolligheid en onduidelijkheid.
 
Filip Dewinter: “Alhoewel het Vlaams Belang zich kan inschrijven in het ‘rechten en plichten’-verhaal van het nieuwe stadsbestuur - in feite een verderzetting van het ‘voor wat hoort wat’-verhaal van Patrick Janssens - blijven de voorstellen terzake vaag en weinig concreet. Alhoewel De Wever van mening is dat ‘Respect voor A’ de rode draad door het bestuursakkoord moet zijn, blijkt dit niet altijd uit de teksten. Zo blijft het progressieve multiculturele beleid gehandhaafd. In Antwerpen wil de coalitie “een doorgedreven diversiteitsbeleid voeren”, “aandacht voor antidiscriminatie- en antiracismebestrijding”, “rekening houden met de diversiteit binnen de doelgroepen”, “een kleurrijke politie die aandacht besteedt aan de diversiteit binnen het korps”, enz. Het nieuwe stadsbestuur meent verder dat “integratie tweerichtingsverkeer is” en  dat de “dienstverlening dient te worden aangepast aan de specifieke levensbeschouwelijke en religieuze overtuiging”…. “
 
Bij het begin van deze nieuwe legislatuur wil het Vlaams Belang Bart De Wever het voordeel van de twijfel geven . Niettemin is het Vlaams Belang ontgoocheld over het ontbreken van een aantal essentiële voorstellen die niet in het bestuursakkoord werden opgenomen: 

  • Van een uitbreiding van het Antwerpse politiekorps is geen sprake. Er is enkel sprake van “een optimalisering van de operationele capaciteit”;
  • Van een echt zerotolerantiebeleid is geen sprake;.
  • Er komt geen bus-, tram- en metrobrigade om de veiligheid op en om het openbaar vervoer te verzekeren;
  • Van een immigratie- of moskeestop is geen sprake. In het bestuursakkoord wordt wel uitdrukkelijk gesteld dat “migratie een potentiële opportuniteit voor de samenleving” is;
  • Een actieve opsporing van illegalen komt er niet. Het stadsbestuur beperkt zich tot de vage mededeling dat er  een “actiever beleid rond illegale vreemdelingen” komt;
  • Er komt geen uitbreiding van het hoofddoekenverbod tot alle stedelijke ambtenaren;
  • De uitbreiding van de bevoegdheden en de middelen van de districten wordt enkel “onderzocht”…;
  • In het onderwijs wordt het socialistische inschrijvingsbeleid, die de keuzevrijheid van de ouders beperkt, bestendigd. Het systeem van de buurtscholen wordt gehandhaafd, er komt een “profilering” van leerlingen, men wil een “onderwijs voor een diverse samenleving creëren” en er komt “een dubbele contingentering” voor de schoolkinderen….;
  • Het mobiliteitsdossier wordt naar de Griekse kalender verwezen. Van de snelle realisatie van het tolvrij maken van de Liefkenshoektunnel en het aansluiten van de tunnel op de E17 komt niks in huis;
  • Inzake openbaar vervoer heeft dit bestuur geen enkele ambitie om te herstellen wat hersteld moet worden. Het openbaar vervoersaanbod in Antwerpen blijft gehalveerd. De huidige bestuursploeg zou toch wel wat meer ambitie mogen hebben dan wat De Lijn ons nu voorstelt;
  • Wat is dit stadsbestuur met de gedempte Zuiderdokken ten gronde van plan? Dit stadsbestuur heeft blijkbaar geen eenduidige visie over de toekomst van de gedempte Zuiderdokken.
     


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een totaal nieuwe coalitie, een avontuur.

 

Tijdens een persconferentie in het MAS stelden bijna-burgemeester Bart de Wever en de partij-afgevaardigden van Nv-A, CD&v en Open-vLD hun beleidsnota voor aan de pers.

De vergadering begon om 17 uur en was afgelopen om 17.50 uur, het ging vlot. En zoals het hoort, was de sfeer tussen de partners charmant en vol wederzijdse lof.  Van Peel leek net zo opgelucht als de Nv-A-ers dat hij eindelijk verlost was van de chagrijnige socialisten.  Die man is nooit ontrouw, hij verandert alleen van gedacht en van partner zoals van kostuum.

Veel draait om het begrip respect.  Respect voor de Antwerpenaar. Respect van de Antwerpenaar voor de Antwerpenaar, Respect van de Antwerpenaar voor zijn stad.   En wat zal die stad allemaal doen voor zijn respectvolle burgers ?  Dat moeten we lezen in het document van een kleine 300 bladzijden. En daar hebben wij voor het ogenblik geen zin in. Een beklangrijk feit was de mededeling van Liesbet Homans, dat tegen 2018 de stadsschuld moet weggewerkt worden.  Als de coalitie daarin lukt, verdient ze een pluim. Krijgen we een vrouwelijke financieschepen die zuinig beheer zal voeren of wordt Chris Morel de man met de vinger op de knip ?

De Wever beloofde nogmaals dat hij de lesgislatuur van zes jaar zal uitmaken. Zijn Nv-A zal aleszins het schepencollege domineren : de burgemeester inbegrepen zullen er 6 Nv-A-mandaten zijn, tegen 2 socialistische katholieken en 1 liberaal. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Islamic sadist

Het is wel duidelijk dat de lijfstraffen voor meisjes zwaarder zijn dan voor de jongentjes ; hoe dan ook het blijft een sadistisch tafereel van een erg zieke geest genaamd Islam.

Gina

*****

Islamic Kindergarten

Bedankt Geachte Redactie, om er zo vlug bij te zijn met dat clipje. Het staat waarschijnlijk pas op youtube, want Victor 20376 was de éérste verontwaardigde reageerder (alhoewel er al 40 personen het cipje gezien hadden). Wievan de Angeltjesfans voelt zich geroepen om eveneens haar/zijn walging uit te drukken tegenover die laffe daden (?) ... maar dan liefst wél op de site van youtube.

Victor van Vosselaer

*****

Enkele bedenkingen 

Intern orde op zaken stellen is helemaal niet zo moeilijk voor Gwenneke. Om haar partij terug een beetje geloofwaardig te maken moet ze beginnen met de beerput van de open VLD te ruimen. Om te beginnen het buitenzwieren van een De Gucht , Guy de La Tourette en Dewael . Deze drie arrogante maffiose Gotfathers hebben van hun partij een vriendenkring gemaakt met invloedrijke of stinkrijke personen en duistere politieke machten. Alle middelen zijn , of waren goed om hun zakken te vullen. Een politieke partij bestaat uit een groep van mensen die hetzelfde doel en ideologie nastreven. Open VLD telt in feite maar drie leden , hoger vernoemden. De rest zijn meelopers , hielenlikkers , graantjesmeepikkers of geestelijk misdeelden.

EVA BREMS : Ik las in het boek van Jef Vermassen dat bepaalde serie-moordenaars hun hoofdmotief was een zekere roem te verwerven. Niet onbekend blijven bij de grote massa .  Eva Brems gebruikt dezelfde tactiek . Zij vermoordt geen mensen maar foltert wel onze zeden , cultuur en gewoontes . Het is inderdaad schokkend en onbegrijpelijk dat zij als enige zich verzet tegen het boerkaverbod. Het is echter raar dat zij niet wordt teruggefloten door de groene kikker top. In ieder geval ze heeft haar doel bereikt . Haar naam schittert aan het firnament tussen de groten van Zichem Zussen Bolder samen met Jos Geysels de cordon architect en Mie vogels met haar beroemd geworden dans ! .

Mannelijke Islam Kleuterjuf.  Wat mij enorm stoort is de leeftijd van die kindjes. Kinderen van die leeftijd zijn allemaal gelijk , niet beter of slechter van welk ras ook. Ik zou die Islam sadist liever bezig zien met JoNgErEn die de crimi leeftijd hebben bereikt. Maar ik denk dat hij daar te laf voor is.

René

*****

Een nieuwe naam?

Het is zo gemakkelijk en als het dan toch moet, met een knipoog naar het monument dat Vlaanderen ontstolen wordt :  Voor Vrij Vlaanderen of Vlaanderen Voor Vooruitgang  : V V V  

Hubert Buysse

*****

Eva Boerka

Gisteren zat Eva Boerka (door sommigen Brems genoemd) haar multiculturele waanzin te verkopen, blijkbaar is dat schepsel echt bezeten van die multicul bullshit.

Je zult maar van dergelijke creatuur college krijgen. M.i. zou die vrouw beter geïnterneerd worden om zich te beschermen tegen zichzelf want waanzin heeft steeds gevaarlijke gevolgen.

In Brusselallahbath zijn de eerste kiemen gepland door een partij toe te staan IN ONZE SAMENLEVING die gebaseerd is op barbarij en verschrikkelijk waanzinnig geweld. Waarom blijven wij Vlamingen die waanzin financieren ?

Jean

*****

Dagelijkse kost.

Waarde redactie.
Dagelijkse kost, of beter nog dagelijkse KOTS! Het menu dat we dagelijks te verorberen krijgen, is echt niet meer te vreten maar wordt ons toch letterlijk door de strot geduwd tot brakens toe. Een overzicht leert ons waarom.

Aperitief: gauwdiestal op zijn metro's

Voorgerecht: inbraak met spoorloze daders

1ste Hoofdgerecht: Home-jacking met vuur en wapens

2de Hoofdgerecht: overval met een dodelijke cocktailsaus

Nagerecht: Boerka en sharia op een bedje van Belkacem.

Dessert: woestijnkoekjes met Hamas schilfertjes.

Dit alles opgevrolijkt door het rondtrekkende Roma -zigeuner orkest van Modest en zijn lustige dievenbende.

Komt onze traditionele friet met biefstuk, sla en mayonaise nog ooit eens terug op ons bord ?

mvg - Senior 

*****

Slaapmans- Slapmans

Ondanks dat Slapmans zich tijdens het burgemeesterschap heel autoritair gedroeg, blijkt het een broekventje te zijn, een lafbekje dat de vlucht vooruit neemt, want hij weet wat voor lijken er uit de kast gaan vallen.

Een waardig man is het alleszins niet, ook nooit geweest. Voor mezelf zal de 'plagiaat uitvinder' en ex burgervader van de Antwerpse "A",  steeds symbool staan voor 'hij die zijn sinjorenstad verraadde'. Pek en veren.

Gina

*****

Moraal

Met de maatregel van Hollande om het geld te halen waar het zit, hebben tal van rijke Fransen al een optrekje gekocht in belgiekske om zodanig te ontsnappen aan deze rode rooftocht.

Grappig is het feit dat een linkse rakker zoals Gerard Depardieu, die stinkend rijk is geworden met het vertolken van revolutionaire typetjes nu ook besloten heeft om La France te ontvluchten. "De mol is een nuttig diertje maar niet in mijne hof" 

BDDG (France)

*****

Kolossen van illegalen

Op de site van Het Laatste Nieuws staat vandaag een hartverwarmend (?) artikel als zouden er 20 Congolese illegale teruggevlogen zijn naar hun thuisland. Joepie, echter stond erbij vermeld dat dààrvoor een Airbus MET 300 PLAATSEN gecharterd werd. Dat moeten wel allen "kolossen" geweest zijn.

Victor van Vosselaer

*****

Beterschapswensen

- Liever Madame Virus dan Madame Non - Regus Patoff

- "Spoediek herstel toekewenst". Pietje Snot.

- Heel veel beterschap gewenst Ray! - Josette

- Altijd is Kortjakje ziek (opkikkertje) - Mieke

- Veel beterschap gewenst - Stingray

- Beterschap en dat je vlug van je bijslaag moge verlost zijn - Walter & Nicole

- blijf ondanks het virus sterk als een schildwacht in de storm het vreemde heer weerstaan - Pieter Coutereel

NvdR Angeltjes : Hartelijk dank, beste vrienden.  Het gaat aml een stuk beter.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heeft iemand een rekenmachine voor de *ravissante Yasmine Kherbache* ?

 

Terwijl momenteel al de aandacht gaat naar de samenstelling van het nieuwe Antwerpse schepencollege zonder de socialisten, maken deze laatsten zich op voor zes jaar oppositie.

Aangezien Janssens, moedig zoals we hem steeds gekend hebben, ertussen uit geknepen is, moet iemand van de 12 resterende rode raadsleden van de ter ziele gegane Stadslijst, fractiewoordvoerder worden.  Er blijven nog 3 ex-schepenen over : Leen Verbist, Turan Güler en Robert Voorhamme en voor het overige 2 parlementairen, het giechelende Kamermeisje Maya Detiège en het rode allemans-vriendinnetje Madame Schuddenbol.  Op ministerin Monica de Coninck als oppositieleidster wordt, gelukkig voor de sp-a, door niemand gerekend ; als instructrice bij de Socialistisch Vooruitziende Vrouwen heeft zij het druk genoeg met een breicursus : éne links, éne rechts en twee laten vallen, alstublief.

Blijft er over, de Ravissante Yasmine Kherbache, kabinetschef van Di Rupo en de persoonlijke ontdekking van wijlen Patrick Janssens.  Of de gebuisde schepenen daar gelukkig mee zijn, valt nog af te wachten.  Nu Janssens zijn fanclub in de steek heeft gelaten, is het tijd om een aantal interne afrekeningen te beslechten.  We wachten af of de Ravissante de bijltjesdag zal overleven.

Intussen wordt ze de door de werkloze persdienaar, Lex Molenaar van de Gazet van X ( X = later in te vullen) voorzichtig naar voren geschoven als woordvoerster van de sp-a. Het artikel "Waakzaam voor de rechtse coalitie" vormt de aanloop naar de nieuwe politieke lijn die de mislukte stadskrant van januari af zal volgen.

En Kherbache begint direct te pompen pompen over de "agressieve" overwinningsspeech van Bart de Wever, die de mensen met een hart voor Antwerpen zo veel pijn heeft gedaan ... de sossen bezitten namelijk het monopolie als mensen met een hart, dat is geweten. We kunnen een aantal uitlatingen publiceren van rode volkscommissarissen over politieke tegenstanders of Vlaamsgezinden die getuigen van dat prachtige, ruime hart. Hartvreters zijn het.

"Een derde van de inwoners heeft voor ons gekozen" gaat de uitverkorene van wijlen Janssens verder.  Rekenen kan ze dus ook niet. We zullen een handje toesteken : de Stadslijst behaalde 28,6% van de kiezers en als we daar de stemmen aftrekken van de CD&V-ers (en de liberale barones Pécher) dan blijven er zowat 66000 rode stemmen over, zijnde 24%, nauwelijks 1 op 4.

Als de Ravissante van 't keuningsplèntje het tot fractiepresidente brengt, zal een rekenmachine van pas komen.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duitse Groene besteedt € 270.000 aan hoertjes

 

Christian Goetjes, ex-penningmeester van de Groenen in de Duitse deelstaat Brandenburg, is veroordeeld tot 3,5 jaar cel. Volgens de rechtbank in Potsdam heeft hij zeker 270.000 euro uit de partijkas gestolen en aan prostituees besteed.

De affaire zorgde de afgelopen maanden voor deining in Duitsland omdat de linkse partij zich juist inzet voor mensenrechten en tegen de uitbuiting van vrouwen. Volgens de uitspraak heeft de 35-jarige Goetjes 261 keer ten onrechte in de partijkas gegrepen en vervolgens de boekhouding vervalst.

Volgens de verdediging wilde Goetjes alleen maar helpen, toen hij drugsverslaafde en andere in problemen geraakte prostituees bijstond. De zaak kwam aan het rollen nadat een Bulgaarse prostituee aangifte had gedaan.

Wat wil je als je met groene vrouwen moet samenwerken, genre Eva Boerka ?  Op zijn tjeefs gezegd : wij kunnen dit niet goedkeuren, maar we keuren het evenmin af. Goetjes deed het ook om de dames te helpen.

Bron : HLN

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-junta ontvangen in Noorwegen

 

De troika van de EU-junta werd in Oslo ontvangen door de plaatselijke keuning en zijn vrouw. Iedereen staat er ontspannen en vlotjes bij. Vanavond valt er 1 miljoen euri te verdelen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik heb een nieuwe bijslaap, Madame Virus
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lieve lezeressen, bijzonder gewaardeerde lezers, ik zit opgescheept met een vervelend virus in mijn gespierde lichaam en Madame doktoor van de zondagdienst (een uitermate attente en charmante arts) heeft medicijnen voorgeschreven om het ongedierte te bestrijden en eerlang de genadeslag toe te dienen.

Een vervelend neveneffect is, dat het lijkt alsof ik de ganse dag tientallen keren de trappen op en af loop en nadien in een diepe slaap val.  Als ik ontwaak, lijk ik in Sufland te vertoeven.  Niet ideaal om energiek te werken voor Angeltjes.

Madame doktoor van de zondagsdienst (een uitermate attente en charmante arts, of had ik dit al gezegd ?) had deze droomtoestanden voorspeld.  Ik hoop morgen of zo terug ten dienste te staan van vriend en vijand. Vandaag wordt het een kalm dagje. De niet week-endlezers verwijs ik naar enkele stukken over o.m. Patrick Janssens aan wie wij zeggen "Tot nooit meer" en over Gerolf Annemans aan wie wij zeggen "Kom maar binnen, Heer aanstaande Voorzitter, u bent welgekomen".

En vandaag luiden de klokken van de Antwerpse beiaard, omdat wij bevrijd zijn van de socialisten.

Uw toegewijde Hoofdredacteur Ray en zijn nieuwe tijdelijke bijslaap, Madame Virus.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dan mocht de beiaard spelen ... (**)

 

 

 

Vandaag mag de beiaard spelen ... ook al is het niet het beiaardlied uit Vlaanderens Roem, de Rubenscantate maar een Hongaarse Dans van Johannes Brahms. De opname dateert uit 1969 en is een fragment uit het laatste concert vooraleer de beiaard gerenoveerd is geworden.

In die periode zetelde ik in de gemeenteraad van de stad Antwerpen voor de VU en thans zowat 45 jaar later maken wij het heuglijke feit mee, dat de socialisten met de staart tussen de benen uit het stadhuis afdruipen. Een voldoende reden om de beiaard te laten klingelen. Tot spijt van wie het benijdt en onze vreugde niet begrijpt.

In de jaren '70 nam beiaardier Jo Haazen mij mee op de toren tijdens een van zijn maandagavondconcerten en mocht ik met watjes in de oren genieten van zijn meesterlijk spel.  En het adembenemende uitzicht over Antwerpen bewonderen en het enthousiaste applaus beluisteren,  dat opklonk uit de verzamelde menigte die zich overal op pleintjes, terrassen en binnenkoeren genesteld had om in ademloze stilte de klanken van deze unieke concerten op de hernieuwe beiaard van dichtbij mee te maken. Meester Jo Haazen, steeds gehuld in witte pakken, zag er uit als een charismatische goeroe met zijn verzorgde blond-rossige baard en zijn immer stralende glimlach en pretoogjes.  Toen ik aan Lode Craeybeckx trots vertelde dat ik op de toren was geweest met de beiaardier, keek hij me eerst streng aan en toen barstte zijn  sluwe vossenkop in honderden lachrimpeltjes en zei hij   "Vertel dat maar niet aan John Wilms*.  Ik geraak niet meer zo hoog. Hoe was het ?" Dat was nog eens een burgemeester.

Ray

* John Wilms (1893 - 1978) was geboren in Sint Andrieskwartier en hij werkte zich op tot journalist bij Volksgazet en werd in de jaren '50 BSP-schepen voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij is de auteur van het boek "De Parochie van Miserie" over de proletarische wijk van Sint Andries, tussen de Schelde en de Nationalestraat (vroeger de Boeksteeg).  Dit boek werd door Jan Christiaens bewerkt tot het toneelstuk "De droom van Zotte Rik" dat in de jaren '70 succesvol werd opgevoerd door de Antwerpse KNS. 

John Wilms, een jongen van het volk zijnde, gedroeg zich in het stadhuis als een vrij ontoegankelijke liberale burger. Als niets komt tot iets, u kent het gezegde.  Op een keer had Wilms een onderhoud toegestaan aan de toen nog jonge filmregisseur Robbe de Hert die subsidies verwachtte van de "schepe veur schoein kungste".  In zijn enthousiasme sprak Robbe de schepen aan, zoals hij met iedereen deed als "schat". Het onderhoud werd direct afgebroken.

Robbe de Hert, de rusteloze communist, heeft ook later geprobeerd om bij Janssens profijtjes te bekomen maar daar is deze niet op ingegaan.  De Hert was niet het soort volgzame artiest dat Janssens rond zich wou scharen.  Robbe de Hert woont al jaren in een OCMW-complex op Antwerpen-Zuid nabij de Brederodestraat  in vrij erbarmelijke omstandigheden.

(**) Het beiaardlied uit Vlaanderens Roem, de Rubenscantate :

Dan mocht de beiaard spelen, van al uw torentransen,
Dan mocht de grijsheid kwelen, dan mocht de jonkheid dansen

Dan schiept gij opgetogen tot prinsen, Vlaamse steden,
Die onder zegebogen, op zegewagens reden.

Dan liet gij uw rondelen en kanten gevels glanzen;
Dan hieldt gij landjuwelen; dan vlocht gij lauwerkransen.

Dan spreiddet gij voor d'ogen uw vrijheid, kunst en zegen.
Op allen mocht gij bogen, om allen werd g'aanbeden.

 tekst Julius de Geyter - muziek Peter Benoit

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 10 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geadopteerde Poes

Restaurant De VlasmarktVlasmarkt 8 -10  -  2000 Antwerpen. 

Gina

het eethuisje waarvan de eigenares 500 euri betaalde voor de herstel-operatie van de aangereden kat is "de Vlasmarkt" te Antwerpen.ze hebben een webstek en uit sympathie ga ik daar ook wel ne keer eten (m.i. verdienen ze dat daar wel).

Rob

*****

Eva Boerka.

Geachte redactie.
Enkele dagen geleden werd  door het grondwettelijk hof de wet bevestigd die de boerka op ALLE openbare plaatsen verbiedt. Volledige gezichtsbedekking mag en kan niet. Deze wet werd al eerder gestemd en goedgekeurd in het parlement op één stem na. De tegenstemster toen was dat extreem-links groene creatuur Eva Brems, gekend als een vurige voorstander van dit gevangenisplunje voor de vrouwen in de prachtlanden.

Voor deze groene pekelteef is de boerka een manier van "godsdienstuiting" en aan de vrijheid van godsdienst kan volgens haar niet getornd worden. De recente uitspraak van het grondwettelijk hof was uiteraard niet naar de zin van Eva Boerka want zij is er van overtuigd dat de draagsters van dat voddenkleed gediscrimineerd worden. Zij is dan ook zinnens het vonnis van het hof aan te vechten bij dat andere linkse hof voor de rechten van de mens in Straatsburg.

Wat dit groen teringwijf bezielt om zich in te zetten voor deze schandelijke en mensonwaardige klederdracht is me een raadsel. Haar gedachtengoed is bijna even extreem als dit van de Fou-Fou primaten. Ik stel voor haar tijdens de komende zomermaanden verplicht in een boerka te laten rondlopen.

mvg - Senior

*****

Prangende vraag

Ik hoop dat een van de vele Angeltjes-lezers, die geestelijk correct-politiek mismeesterd is, maar toch stiekem wat objectieve informatie willen slikken, mij een gemoedrustig antwoord kan geven.

Zoals verwacht werd een islampartij geboren waarvan twee exemplaren de gemeentenraad van Schaarbeek en Anderlecht sieren. De herenwinden er geen doekjes rond. Hun natte droom van Belgie een islamstaat met de sharia als orgelpunt maken.

Waar zit groene Gysels, de architect van het cordon ? Waar zitten de rode ridders en andere medeondertekenaars van het magna sanitarus cordonus carterus ?  Geen nieuw cordonneke voor de islampartij ? Momenteel weliswaar nog een soort vriendenkring met een Allah spaarkaske, zoals de eerste islamgastarbeiders die ook geen overlast bezorgden, noch eisen stelden. Het kan echter vlug veranderen zoals we mochten ervaren.

Hebben jullie politiek correcte, verdraagzame anti-racisten als een overwogen wat de gevolgen kunnen zijn ? Stel je voor , Di Rupo met een verwarde struikelbaard ?

René

*****

Gelukkig bij ons geen probleem.

Johan Derksen over het mocro-tuig. (kort stukje reclame erbij nemen) : http://www.rtl.nl/xl/#/u/49bd23d8-a2fe-441a-9958-7a375d3e7cd8 De Nederlandse politiek correcte kramp : http://nos.nl/artikel/448625-geen-debat-marokkanenprobleem.html

Pol D.

***** 

Naamsverandering.

Geachte,
Een persoonlijke tip aan G.Annemans naar het zoeken van een eventuele nieuwe naam (waarom niet?) voor de partij. Wat gedacht van: VLAAMSE LENTE.

mvg - Senior

*****

Wijzigingen bij het Vlaams Belang

Gerolf Annemans laat weten dat er heel wat wijzigingen op til zijn bij het Vlaams Belang. Voor wie mij kent zal het geen verrassing zijn dat ik Gerolf voor de volle 99% steun.

Een naamsverandering vind ik echter geen verstandige beslissing. In het verleden hebben wij verplicht een andere naam genomen : Vlaams Belang, dat was en is nog steeds een goede. Houden zo.

Walter

*****

Stapel Knacks

Hallo, Gisteren bij mijn dagbladhandelaar gestruikeld over een hoop boekskes. Ik had mij nogal bezeerd, maar de pijn smolt weg als sneeuw voor de zon toen ik zag dat het onverkochte Knacks waren.

Groetjes Paul.

*****

Macho-paringdans van vogels

Geachte Redactie,
De éne soort vogels moet al méér moeite doen dan àndere, en juist dàt zorgt ervoor om  .het ZUIVER RAS voort te planten. In hùn klein kopke zitten maar weinig hersenen, maar zij gebruiken ze tenminste helemaal, en daardoor hebben zij géén "mengelmoes" zoals er hier in dit onland zoveel rondlopen. Eén uitzondering : bruine lijsters paren wél met zwarte merels (en vice-versa).

Victor van Vosselaer

*****

De gratis bijlage bij het marxistisch-stalinistisch MOndiaal magazine.

Ik vond het ook al raar dat iemand op een zondagmorgen pistolets zou komen halen met een Knack onder de arm. Dat zie je er even vaak als een dameshoed met een rand van anderhalve meter. De twee volgenden in de rij hadden hun exemplaar al van de grond opgeraapt toen een van hen me uitnodigde om dit ook maar te doen. "Het is gratis", trachtte hij me nog te overtuigen. Groot was zijn verbazing toen ik hem antwoordde dat ik nog maar pas mijn abonnement opgezegd had en dat ik "dat" niet meer wil lezen, niet tegen betaling en ook niet gratis. Onze blikken kruisten elkaar nog in bewuste verstandhouding toen ik de bakkerij verliet. Nu was mijn reactie wel niet 100 procent waar. Ik raadpleeg het internet nog en in de bib blader ik het linkse vod van Roularta nog eens door, om me zelf te overtuigen dat het nog altijd een vod is. Je weet maar nooit, maar tot nu toe wordt het elke week alleen maar erger en erger. Vandaar mijn titel: "De gratis bijlage bij het marxistisch-stalinistisch MOndiaal magazine."

Lucky9

*****

Zeeltrekkers en een flopsos.

Geachte redactie,
De voorbije week werden we gespaard van een verwoestende sneeuwstorm, was er bij de smurfen de verkiezing voor een nieuwe voorzitter en verliet in Antwerpen een chagrijnige flopsos het toneel stiekem langs het keldergat.

- Zoals nu geweten is,  de aangekondigde sneeuwstorm met alle nare gevolgen vandien, was niets meer dan een sneeuwscheet in een fles. Het is opvallend dat na de storm die pukkelpop de lucht inblies met dodelijke gevolgen en waarvan de weerdiensten de kop van jut werden omdat zij het gevaar onderschat "zouden" gehad hebben, nu niets meer aan een toeval overgelaten wordt en elk "mogelijk" gevaar op weergebied nu dik in de verf gezet wordt.  Begrijpelijk na de aanvallen en beschuldigingen die ze toen moesten slikken. Voortaan spelen ze op veilig en wordt er eerder met varkens gesmeten dan met spek geschoten. Ze zullen ons niet meer vangen, zeggende jongens en meisjes van de weerdienst.

- Bij de smurfen was het Zaterdag D-Day want dan mochten de aanwezige leden hun stem uitbrengen voor een nieuwe voorzitter. Dat het Gwenneke zou worden stond al op voorhand vast, gezien de steun van de vele oude krokodillen. Het was wel opvallend dat ze niet op het volle pond kon rekenen want met haar uitdager E.Lachaert viel er precies niet te lachen. De man haalde een dikke score en zat Gwenneke behoorlijk op de hielen. Bref. Het verdict was gevallen en een met de dag lelijker wordende interimvoorzitter Guy de la Tourette, mocht de uitslag bekendmaken. De bloemen werden aangerukt en het aflikken van de kersvers voorzitster kon beginnen. Op vraag van de joernalist hoe Gwenneke de koe bij de horens ging pakken, kwam het ingstudeerd nummertje er vlot uit. Ze ging intern orde op zaken stellen zoals met het jammeren op andere partijen (NV-A) te stoppen en zelf met opgeheven hoofd de problemen aan te pakken. Alle neuzen moeten indezelfde richting (exit?) kijken en vooral iedereen aan hetzelfde zeel trekken. Dit laatste is blijkbaar het logo van G. Rutten geworden. Eén zeel! Hopelijk geraakt het wicht niet verstrikt in haar zeel want ze zit met een mannenbrigade op haar dak die hun "ego" belangrijker vinden dan het welzijn van de partij. Misschien kan Gwenneke ook eens overwegen om een ander "blauw" kleedje te dragen want ik denk dat ze met het huidige al een jaar gaat slapen en opstaat.

- In Antwerpen was er de opgemerkte vaandelvlucht van de ex-burgemeester. Patrikske voelt zich zo gefrustreerd, ontgoocheld en op zijn pik getrapt dat hij het niet waardig meer vindt om zijn kiezers in de oppositiebanken te vertegenwoordigen. De ECHTE Janssens heeft zich laten kennen zoals hij werkelijk was en is. Zolang hij de dikke rode nek kon spelen was hij de keizer van Antwerpen. Het feit dat hij eruit gebonjourd werd had hij nooit gedacht. Dat de tjeven hem dan op den duur nog eens goed bij zijn bitterballen"gepakt hebben,  was de spreekwoordelijke druppel.  Hij gaat nu verder grienen en slapen in het Vlaams parlement waar hij zijn zitje nu en dan eens zal bezetten. Het is dan ook evident dat Janssens zijn tijd gekomen is om naar ander werk uit te kijken ... misschien kameraad S.Stevaert eens polsen, maar dan wel bij de allochtoonse meisjes wegblijven hé.  Hij mag nu plaats nemen in de galerij van de flopsossen. Hij zal er echter geen boke minder moeten voor eten want die lefgozer heeft zijn schaapjes al lang op het droge...ge zijt ne sos of ge zijd het niet, hé.

mvg - Senior

*****

The wiew of space

Deze clip is al redelijk oud, geachte Redactie, hij dateert van de nalente van 2010. In de namiddag was er een barbecue gehouden ten huize Fikken. Véél gesmul van familie en vrienden, maar ook (overdreven) genot van allerlei soorten fris gerstennat.

Dààrdoor had Fikken (met beneveld hoofd) vergeten van na afloop, de tuinverlichting uit te draaien, en dàt was de nacht dat die astonauten besloten (uit verveling) om eens een paar fotokes te maken van Moeder Aarde. En dan is er nog een manneke geweest die "de slimme" wilde uithangen om die kiekjes op Internet te plaatsen, dju toch, Murphy had gelijk met z'n wet.

Victor van Vosselaer

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 903)

 

 
 
 
Een tiental jaar geleden schreven we een boek: Voetbal een feest ? Als lid van het toenmalige Vlaams Blok kregen we nooit de mogelijkheid dit boek via de boekhandel te verspreiden.
 
Wel gaven we een persvoorstelling en vertelden véél meer over de schandalen en uitwassen van het Belgische voetbal dan wat nu gedurende de vorige dagen in de pers verscheen over het zwarte geldcircuit in deze sector. Geen enkele van de aanwezige journalisten schreef toen één woord over wat ik vertelde. Maar tien jaar later komt men met verhalen die gedurende jaren reeds voor duizenden geen nieuws meer zijn. We voelen vandaag nog de pijn over de smerige wijze waarop we destijds door de corrupte overheid en de even corrupte  Koninklijke (what's in a name ?) Belgische voetbalbond werden behandeld.
 
We maken dan ook graag even van de gelegenheid gebruik om in het kort slechts enkele van de toenmalige voorbeelden te geven uit een lange reeks.
 
Toen we van de toenmalige voorzitster, Mevrouw Suzy Coeck, de verantwoordelijkheid van Koninklijk Berchem Sport overnamen, wisten we niet in welke stinkende muizennest we waren getrapt. Alle cijfers die ons werden opgegeven, en waarop we ons hadden gesteund om de boel over te nemen, bleken onjuist te zijn. Om ons te beschermen tegen onbekende schulden hadden we gelukkig geëist dat de bestaande VZW (winstgevende vereniging zonder doel) zou worden opgedoekt en we als vereffenaar zouden worden aangesteld. We zijn dit nog steeds tot op vandaag maar zijn er nooit in geslaagd één enkel document uit de blijkbaar totaal vervalste boekhouding te bemachtigen. Er werd met tientallen miljoenen gesjoemeld gedurende jaren maar nooit wou justitie ons helpen om naar die boekhouding op zoek te gaan. De goede relaties van enkele beheerders en de toenmalige voorzitster met leden van Justitie was blijkbaar voldoende om straffeloos op velerlei gebied de wetten met de voeten te mogen treden. KBS was met niets in orde. Niet met de RSZ bijdragen, niet met de BTW aangiften, niet met de verschuldigde belastingen, niet met het betalen van de huurgelden van het Stadion aan de Stad Antwerpen enz.
 
Maar vandaag willen we ons beperken tot 2 voorbeelden die het duidelijk maken dat sommige overheidsinstellingen en de KBVB boter op hun hoofd hebben om geen ergere beschrijving te moeten geven.
 
1. Wij begonnen met een propere lei en richtten een nieuwe N.V. op. Hiermede waren we de enige N.V. tussen de 64 ploegen uit bevordering. We wensten alles 100% officieel en correct te doen en bijgevolg gaven we de spelerslonen tot de laatste cent aan en betaalden in die tijd tussen de 200.000 en 250.000 frank PER MAAND aan de RSZ. Dit leverde ons echter het ene na het andere probleem op. Later zullen we daar wel eens een extra  bijdrage aan wijden. Vandaag beperken we ons tot die RSZ bijdragen. KBS was de ENIGE onder de hogervermelde 64 ploegen die dergelijke sommen stortte aan de overheid.
 
 
 
Maar bij die 63 andere ploegen zaten veel beroepspolitiekers die over lange armen beschikten. Van Gaever is het voetbal aan het kapotmaken, hoorden  we tot onze grote verbazing bijna dagelijks vertellen. Denkt de lezer nu dat de toenmalige RSZ-directie aan haar ambtenaren de opdracht gaf om toch eens na te kijken of er soms bij geen enkele van die 63 andere ploegen ook spelers waren met een inkomen en het niet allemaal "amateurs" waren die zogezegd gratis speelden?  Neen, helemaal niet. De man die door de overheid diende te worden gestraft was Van Gaever en niemand anders.  Dit had dan als gevolg dat mijn echtgenote me op een dag opbelde met het vreselijke slechte nieuws dat er een deurwaarder voor de deur stond die 14 miljoen achterstallige RSZ bijdragen vorderde.  De administratie had gedurende weken haar tijd gestoken in een onderzoek TEGEN de nieuwe gulle betaler. Men kon aan de hand van tientallen documenten bewijzen dat de meeste van de spelers waarvoor de N.V. nu bijdragen betaalde gedurende de vorige jaren ook bij de VZW hadden gespeeld en men eiste nu met intresten en boetes niet minder dan 14 miljoen van de NV, die de opvolger was van de VZW Berchem Sport, op wegens frauduleus niet aangeven en betalen van de verplichtte bijdragen.
 
 
We trokken naar de RSZ-directie in Brussel en legden uit hoe de vork aan de steel zat en dat ze dan beter eens bij de 63 andere ploegen gingen kijken i.p.v. een correcte N.V. die nog maar enkele maanden oud was met vroegere en voor de N.V. totaal onbekende schulden te belasten en aan te vallen. We schrokken niet weinig van de reactie. Het was zeker niet de taak van Mijnheer Van Gaever om aan de RSZ te vertellen wat ze diende doen. U gaat ons die 14 miljoen betalen of we vragen aan de voetbalbond, waarmede we een akkoord hebben, om U te degraderen ! Tot daar het volgens ons nog steeds ongelooflijke verhaal over de toenmalige houding van deze overheidsinstelling.
 
2. Het volgende voorbeeld gaat over de KBVB. We namen contact in verband met die RSZ actie op met "den bond" en hadden het genoegen enkele malen te mogen tafelen met de Voorzitter, Dhr.Peeters. Deze vertelde zelf rechter te zijn geweest en was dus de ideale gesprekspartner om me te helpen het recht te laten zegevieren. We vertelden aan dhr. Peeters in geuren en kleuren wat we als buitenstaander nu allemaal hadden vastgesteld in de voetbalwereld. Dhr.Peeters dacht dat we misschien overdreven maar totaal onbekend bleken de bestaande en totaal onwettelijke toestanden voor hem toch niet te zijn. Hij zou alles eens nakijken. Bij een tweede gesprek liet hij me verstaan zelf niets te kunnen doen. Hij wou niet tussenkomen in de bestaande bevoegdheden van zijn medewerkers...  
 
 
Voor het afscheid gaven we hem nog een reeks voorbeelden over allerlei onwettelijke toestanden en hoopten toch dat hij als voorzitter de nodige acties zou gaan nemen. Verschillende volgende oproepen voor een nieuw onderhoud kregen geen gevolg meer en enkele maanden later ontvingen we van de KBVB een brief dat wwe tijdens het volgende seizoen naar Provinciale klasse gedegradeerd zouden worden wegens "achterstallige RSZ bijdragen van vroegere jaren".
 
Vanaf die dag weten we over welke grote deontologische waarden een onderneming of instelling moet beschikken om het woord KONINKLIJK te moigen gebruiken.
 
Men zegge het voort,
 
Freddy van Gaever
 
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwarte dagen voor het voetbal

 

Cartoon

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!