Angeltjes
16-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België voor hoelang ? door Guido Naets

 

 "BELGIË VOOR HOELANG?" was de vraag die N.A. de la Haye, de overgrootvader van mijn moeder wakker hield, toen hij op 3 oktober 1830 met zijn 300 manschappen op het fort van Bouillon kapituleerde voor de Belgische opstandelingen, de dag voor de onafhankelijkheid van België werd uitgeroepen. 
Mijn boek over zijn dramatische terugkeer met Napoleon uit Moskou, over Waterloo, het Verenigd Konnkrijk der Nederlanden en de Belgische secessie is klaar. In bijlage de Flyer met de uitnodiging om tot 15 januari vooraf  in te tekenen en in te schrijven voor de boekvoorstelling op 16 februari.
PS  De opbrengst gaat naar het Leuvens Kankerinstituut.

Guido Naets

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag - 16 december 2012

 

Het nieuwe stadsbestuur van Antwerpen heeft zijn programma bekendgemaakt. Het bestuursakkoord voor de komende 6 jaar draagt de titel ‘Respect voor A’. En de toekomstige oppositie heeft haar bedenkingen daarbij ook bekendgemaakt. En die zijn fors. Is het programma van de komende bestuursploeg ambitieus en sociaal, of juist niet? In de Zevende Dag zitten twee partijen van de meerderheid tegenover twee partijen van de oppositie: Liesbeth Homans (N-VA) en Philip Heylen (CD&V) tegenover de Ravissante Yasmine  (sp.a) en Filip Dewinter (Vlaams Belang).

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de tradities

 

De jaarwisseling is een periode waarin tradities nog in ere worden gehouden. Een kerstboom, al dan niet met een kerststal ernaast maar alleszins met plaats om cadeautjes onder de dennentakken te leggen. Op kerstavond gezellig tafelen met de familie, eventueel naar een nachtmis gaan. Acht dagen later op oudejaarsavond misschien wat uit de bol gaan, en 's anderendaags 'Nieuwjaar' gaan wensen bij pa en ma, tantes en nonkels. Of zelf bezoek krijgen van kinderen en/of kleinkinderen, een geschenkje krijgen en Nieuwjaarsgeld geven.

En kijk: een paar weken geleden kwam een wind aanwaaien van 'Weg met de tradities', zij het niet dat het zo werd uitgesproken of alle eindejaarsgebruiken werden geviseerd. Maar toch...

Het begon enkele dagen voor dat Sinterklaas lekkers komt brengen voor de kinderen. In de Lage Landen is hij traditioneel vergezeld van Zwarte Piet, en dat botste. Vanwege te denigrerend voor onze zwarte medemens. Vooral in Nederland dat (hoewel daar steeds minder redenen voor zijn) toch nog af en toe eens 'gidsland' wil spelen, kwam de kat op de koord. Vanwege het koloniale en racistische geurtje dat aan het Zwartepietgebruik zou kleven. Waarop ook in Vlaanderen de media - veel ander nieuws was er in die dagen niet - het geval ter hand namen. Wie politiek correct wou zijn, vond dat het niet langer kon, want Zwarte Piet was maar de knecht, en dat was te vernederend voor de anders gekleurde landgenoot. Bovendien moest hij altijd het onsympathieke werk doen, nl. de stoute kinderen in de zak steken. Terwijl de blanke Sinterklaas zijn handen niet moest vuil maken en alle eer naar zich toe trok.

Anderen stelden daartegenover dat men op het verkeerde spoor zat, en dat er dus verkeerde conclusies werden getrokken. Piet was niet zwart van huidskleur, maar zwart van het roet van door de schouw te kruipen.

Het was allemaal voer voor diepgravende artikels, waarbij nog eens werd opgemerkt dat de Zwarte Piet alleen in Nederland en Vlaanderen tot de Sinterklaasfeesttraditie behoort. Zou dat dan toch niet wijzen op een latent aanwezig racisme? Het werd natuurlijk mogelijk geacht, maar wat dan met de 'goedheilige man'? Was hij ooit niet de bisschop van Smyrna, het huidige Izmir, en dus een landgenoot van vele nieuwe Belgen afkomstig uit Turkije? Gelukkig had men vorig jaar in Antwerpen al de oplossing gevonden, een oplossing 'à la belge', en dat voorkwam ongetwijfeld veel onheil. Sinterklaas werd iemand met een zwarte huidskleur, voor de gelegenheid bijgestaan door een ... witte Zwarte Piet.

Antwerpen was ook even de stad van de discussies rond de naam van het Pieter de Coninckplein, zoals het officieel heet. Niemand die dat zegt nochtans, of misschien zelfs maar wist hoe het pleintje voluit heet. Dat zal nu wel anders zijn, want het dispuut beroerde de media. Het werd precies een mini-‘coninckskwestie’.
Het begon met een voorstel van mensen uit de literaire wereld om het plein te herdopen in Herman de Coninckplein. Ter ere van de enkele jaren geleden overleden gewaardeerde en nog altijd veel gelezen dichter.

Wilden ze de toekomstige burgemeester van Antwerpen Bart de Wever die ze omdat hij ‘rechts’ is niet genegen zijn wat kietelen? 'Ik heb zelden een dergelijk idioot voorstel gehoord' commentarieerde hij in een reactie op de radio. Waarmee hij de auteurs, die overwegend links zijn, nog eens tegen de haren streek. De Wever vond het vooral niet kunnen dat Nederlandstalige schrijvers één van de symboolfiguren uit de traditie van de Vlaamse ontvoogdingsstrijd, geëvoceerd door Hendrik Conscience (‘die zijn volk leerde lezen’) in zijn boek De Leeuw van Vlaanderen, zomaar uit de stadsplattegrond wilden weggommen.

Principieel moet men daar uiteraard kunnen inkomen. Eerdere dergelijke voorstellen waren trouwens al afgewezen om adresverwarring te voorkomen. Overigens: of het nu Pieter dan wel Herman de Coninckplein, of Pieter en Herman de Coninckplein zou heten, zou dat voor de meeste Antwerpenaren iets uitmaken? Er zijn trouwens nog andere mogelijkheden voor naamgeving die ook zinvol zijn. Bijvoorbeeld, naar het merk van het in deze stad beroemde en groot geworden bier, het ‘De Koninckplein’, en waar het zelfs prominent aanwezig is. Het wordt niet hetzelfde geschreven, maar toch hetzelfde uitgesproken. Een naam bovendien die heel dicht staat bij de modale Antwerpenaar.
Wat dan ook, zoveel is zeker: voor hem blijft het ''s Keuningspleintje'.

Van Antwerpen naar Brussel, want ook daar weg 'met de traditie'. De klassieke reuzenkerstboom op de Grote Markt moest nu plaatsmaken voor een nieuw 'lumineus' idee. Hij is vervangen door een elektronische kerstboom met de rebusnaam 'BrusselXmas3'. Het kunstwerk werd betaald door Electrabel dat er 44.000 euro voor over had. Het energiebedrijf (een loot aan de Franse Suez GdF-boom) sponsort trouwens de volledige kerstverlichting op de Grote Markt. Waar de duurdere energietarieven die deze energieleverancier toepaste al niet goed voor waren. Terzijde: ruim 40.000 personen lieten via een onlinepetitie hun ongenoegen blijken over deze keuze eens iets anders te doen dan de traditie wil. Er is alleszins veel kans dat Electrabel niet meer uitpakt met zijn kubusachtige kerstboom. Want vanaf Nieuwjaar verlaagt deze leverancier zijn energietarieven omdat hij al vele duizenden klanten verloor.

De Brusselse elektronische boom verandert geregeld van kleur, en gelukkig is hij dus ook soms groen. Wat dan niet kan worden gezegd van de kerstboom(?) in Hasselt.
In feite is het daar meer een modern kunstwerk in de vorm van een boom. De takken en dennennaalden moesten de plaats ruimen voor witte porseleinen borden en dat geeft uiteraard een buitenissig effect. Het heeft nog weinig van doen met een kerstboom en oudere Hasselaars vinden het maar niets.
Anderen stellen dat het eens iets anders mocht zijn dan de traditionele groene kerstbomen...
Welke traditie zou er einde 2013 over boord worden gegooid?

  Manu de Tremerie

 

http://www.viw-costablanca.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De *Génération Identitaire*

 

Zal de redding komen vanuit Frankrijk? Ik hoop het en ik hoop dat het onze jongeren en die van andere landen zal beïnvloeden. Frankrijk heeft al dikwijls een sterke invloed gehad of het voortouw genomen om situaties te beindigen of om te keren. De meest gekende is de Franse revolutie.

Er is nu een groep van jonge Fransen die zich de "Génération Identitaire" noemt, die de huidige toestand aanklaagt en zegt er alles voor te willen doen om de islamisering te stoppen en tevens alle misbruiken af te schaffen die door de vorige generaties van de vooral socialistische overheid werden opgelegd of gedoogd. Als symbool hebben zij gekozen voor de letter lambda wat betekent dat zij bereid zijn om te vechten voor hun rechten. Het is als een frisse wind die over de verzengende hitte van de poco-woestijn waait.

Foxy

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De NMBS

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anke VdM : de Senaat afschaffen : € 71 miljoen per jaar besparen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Donderdag 13 december keurden de senatoren tijdens de plenaire vergadering de begroting van de Senaat goed.

Het Vlaams Belang onthield zich en is van oordeel dat de Senaat maar beter zo snel mogelijk wordt afgeschaft. Dit zou meteen een besparing betekenen van 71 miljoen euro, het bedrag dat de belastingbetaler in 2013 voor de Senaat zal moeten ophoesten. De ‘reflectiekamer’ telt momenteel 349 statutaire personeelsleden, goed voor 29 miljoen. De senatoren zelf kosten jaarlijks8,5 miljoen. Het kostenplaatje van het Senaatsdrukwerk bedraagt 791.625 euro. En de dienstwagens van de Senaat kosten 134.500 euro.  In 2013 wordt zelfs nog een nieuwe Audi aangekocht. Ook de geraamde restaurantkosten zijn niet min: 330.000 euro voor 2013.
 
Het totale budget staat niet in verhouding tot de politieke relevantie van de Senaat. De aangekondigde hervorming van de Senaat zal ongetwijfeld tot aanzienlijke besparingen leiden, maar hoe dan ook zal de hervormde Senaat nog een duur prijsetiket dragen.  Fractievoorzitster Anke Van dermeersch besloot haar tussenkomst hierover in de Senaat met de mededeling dat “alhoewel de democratie haar prijs heeft, is de kost van 71 miljoen euro voor de Senaat belachelijk veel geld voor een instelling die politiek geen enkele relevantie heeft. Schaf de Senaat samen met België af en maak er een museum van over de splitsing van België.”
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische beelden : Moskou in 1908

 

 

 

Historische beelden uit Moskou in de winter van 1908 - De film is gerestaureerd en dit komt de kwaliteit ten goede - Begeleidende muziek van Alexander Borodin : In de steppen van Centraal-Azië

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerlijke vinders worden beetgenomen

 

 

 

 


15-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 15 december 2012 : rustdag

 

 

 


14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 14 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Rhino versus Kaapse buffel

Erg, ja maar dàt is nu eenmaal het leven in de natuur. Toch heeft Fikken zich al vaak afgevraagd, geachte Redactie, bij het zien van zo een grote buffelstier, die zo'n enorm geval tussen de achterpoten heeft hangen, en... TOCH nog horens draagt. Hoe kan dit nu ?

Victor van Vosselaer

*****

Nabila Ait Daoud

En als we haar nu een steevast Antwerpse schepen voor "jongeren" noemen?

Ludo

*****

Weg met de tradities

Naar verluidt zou Melchior, beter bekend als de zwarte koning, niet meer de jaarlijkse tocht naar Bethlehem in het gezelschap van zijn twee collega's ondernemen. Als overtuigd moslim ziet hij niet in waarom hij hulde moet brengen aan de christelijke zoon van een onzichtbare vader en onteerde moeder. Hij acht het ook niet gepast dat hij geschenken moet overhandigen, in de Bezette Gebieden, aan Jezus, die zich "koning der Joden" noemt.

Wes Hardin

*****

Erfenisrechten

Heb dit al langgeleden aangekaart bij het VB met verzoek hierover een wetsvoorstel in te dienen (wie zou daar als politieker nu durven tegenstemmen?).

Vlaanderen heeft een sluitende begroting zeggen Peeters en Muyters en kan deze "rechten" dus gewoon laten vallen.  Het is niet aan Vlaanderen om taksen en belastingen te innen die  federaal worden verbrast en versast!

Rob

*****

NVA-schepen voor "jongeren" en welzijn van de andere dieren.

Wellicht nu de ideale persoon om alle slachtvloeren zonder verdoving uit Antwerpen te bannen .

m.vr.gr.Bokilo

*****

Kevers

We hebben nu een nieuwe soort kever : de fraudekever. De klucht komt met stip in zicht voor een eervolle podiumplaats in de run om deze benaming, gezien het formaat van zijn mededingers, voorwaar geen geringe prestatie.

Toch krijg ik braakneigingen van dat parvenu-koppel, beiden in een voorbeeldfunctie, waarvoor ze schandelijk overbetaald zijn, en toch maar scharrelen en graaien onder het motto : héél veel is nog véél te weinig.  Moet je niet vragen wat er van het zeuntje, de ijsco-kar specialist, terecht zal komen.

mvg - Victor L.

*****

Philip Claeys

Geachte Redactie,
Vergun my asseblief die geleentheid om ons vriend - Philip Claeys - hartlijk te bedank vir sy moeite om die naam "Zuid-Afrika" so gereeld in die internasionale raadsale uit te basuin.

Ons leef nou in die jaar 2012. Die ANC is vanjaar 100 jaar oud. Die ANC beplan nog veel probleme vir ons land. "The revolution is not over yet, the worst is still to come," het 'n senior ANC-lid onlangs in Mangaung (Bloemfontein), tydens dié party se 100-jaarfeesvieringe verklaar.

Daar is intussen 'n "binnegeveg" aan die gang om te bepaal watter kandidaat as Suid-Afrika se volgende president verkies moet word - Motlanthe, of Zuma. Wie dan ook die stoel van 2013 af sal inneem, maak nie saak nie, "die rewolusie duur voort", en toestande in die land sal slegs vererger.

Die gemiddelde swarmens in Suid-Afrika is onkundig, en ken nie die geskiedenis nie. Nie die geskiedenis van die verre verlede nie, maar ook nie die geskiedenis van die onlangse verlede nie. Van gebeure op internasionale vlak weet selfs van die huidige politici niks. Die ekonomiese krisis is wêreldwyd. Geen land kan dit vryspring nie. Ook in Suid-Afrika voel ons die gevolge daarvan.

Die amptelike werkloosheidsyfer in Suid-Afrika is 28%, maar of daardie syfers korrek is, sal niemand weet nie. Onder die jongmense van 15 - 35 jaar oud, is die werkloosheid byna 60%. Dit is die energieke jongmense wat misdaad as alternatief kies. Daar is duisende swart kinders op skool wat geen werk sal kry nie, en elke jaar die werkloosheidsyfer dramaties laat verhoog.

Aangesien die Afrikaner, en apartheid, altyd geblameer word vir alles wat verkeerd is in ons land, word die huidige ekonomiese krisis - en alles wat daarmee saamgaan, soos werkloosheid, armoede, misdaad, en noem maar op - voor die deur van die Afrikaner gelê. Blankes, maar veral die Afrikaner-Boerevolk, word nou nog meer deur swartes geteiken.

Apartheid het in 1994 gesneuwel, en die ANC het die mag oorgeneem. BEE (Black Economic Empowerment), AA (Affirmative Action), en Transformation, het die blankes in Suid-Afrika byna totaal "ontmagtig", en 30% van alle blankes sodanig verarm, dat hulle vandag "onder die broodlyn" leef. 'n Onlangse opname het getoon dat 635 000 blankes nou in plakkerskampe in haglike omstandighede woon. Daaronder is 20 000 bejaardes - sommiges wat verswakte bejaardes is wat in hospitale opgeneem behoort te word, omdat niemand hulle kan (of wil?) versorg nie

.'n Groot deel van die blanke bevolking is letterlik ontwapen toe duisende wapens van geregistreerde wapeneienaars ontneem is (ek moes self my eie wapens by die polisie inhandig, alhoewel ek 'n wettige eienaar was). Die meeste swart eienaars van wapens is onwettig in besit daarvan, en voer 'n skrikbewind in die land. Swart polisielede het reeds meer as 1 000 van hul amptelike polisiewapens "verloor." Sommige agente besoek 'n sjibeen (kroeg) gedurende werksure, en word dan so dronk, dat hulle hul vuurwapens in die drinkplek vergeet.

Mense op plase (boerderijen) is totaal afgesny van die buitewereld, en is aan die genade van terroriste oorgelaat, aangesien die kommandostelsel, wat in die verlede heel goed gewerk het, en boere en ander bewoners op die platteland beskerm het, nou deur die ANC gestop en verbied is (kwansuis omdat dit "rassisties" was).Die polisie is veronderstel om die kommandostelsel te vervang, maar doen heel weinig om die veiligheid op die platteland te verseker (daar word selfs vermoed dat swart polisielede by plaasaanvalle betrokke kan wees).*

Die situasie in Suid-Afrika is eintlik veel ernstiger as wat die meeste mense (binnelands EN buitelands) besef."Dit neem tientalle jare vir 'n boom in 'n woud om volwassenheid te bereik, maar dit neem slegs 'n paar minute om dit af te saag!"

Toe die eerste immigrante uit Wes-Europa in 1652 in Suid-Afrika aangekom het, was hier GEEN infrastruktuur nie. Blanke kennis, verstand, liggaamskrag en wilskrag het van hierdie land 'n Eerstewereldland gemaak. Die eerste immigrante was sowat 70 manne en 4 vroue. Met verloop van tyd het meer manne bygekom, en weesmeisies uit Duitsland, Nederland en Frankryk het die tekort aan vroue aangevul. In die jaar 1700 was daar nog geen duisend immigrante in Suid-Afrika nie. In die jaar 1800 was die blanke bevolking sowat 100 000, en in die jaar 1950 was dit omtrent 1-miljoen. Vandag tel die blankes 4,5-miljoen.

Daarteenoor het die swartes van 'n paar duisend in 1800 tot 50-miljoen in 2012 gegroei. Onwettige immigrante uit swart Afrika en uit China stroom Suid-Afrika in hul duisende per dag die land binne. Daar is dus vir die Afrikaner GEEN toekoms meer in hierdie chaotiese land nie, behalwe as hulle 'n eie republiek kan kry, waar hulle homogeen kan wees, en waar hulle hulself kan regeer. Die beste deel van Suid-Afrika waar dit kan realiseer, is die provinsie Noord-Kaap, met Orania as eerste groeipunt. 

Peter Murray

*****

Beloning.

Waarde redactie, 

Tussen al het aangeboden nieuws zat er vandaag een weggemoffeld feitje bij dat toch mijn aandacht trok.

Het schijnt dat er een herdenkingsproject 100 jaar Groote Oorlog in de steigers staat dat door de Vlaamse regering ondersteund wordt. Dit kunstproject moet uiteraard door bekwame lieden geleid worden, wil het niet in de loopgrachten ten onder gaan. Bij de aangeworven leden van het comité zit niemand minder dan Jan Fabre, de kattengooier die enkele weken geleden met pek en veren werd ingesmeerd en volgens eigen zeggen een ranseling voor zijn kunstwerk gekregen had tijdens het joggen.

Wie deze dierenbeul voorgedragen heeft als bekwame expert mag joost weten, misschien het hof? De Vlaamse ministerin van kunst en cultuur die Fabre groen licht gaf, is blijkbaar kort van geheugen. Wat het kunstproject juist inhoudt, is nog niet geweten,maar ik veronderstel dat er,g ezien de voorkeur van Fabre, zeker met lijken en kadavers zal gegooid worden.

mvg - Senior

*****

Ray heeft gelijk

Inderdaad, Napoleon de Gucht hoopte zijn malafide praktijken te kunnen afkopen met een "aalmoes".

De BBI heeft dit echter niet aangenomen en onze Europese wijnboer uit Italie en belgië zal zich in hogere regionen moeten verantwoorden. Maar juist dan zal het vuile spel beginnen. Geholpen door een verpolitiseerde rechtspraak en mede met de hulp van vertragings- en verjaringspraktijken en ook met de onvermijdelijke"procedurefouten", zal hij, net als zoveel andere malafide politiekers aan een straf ontsnappen.

Zijn voorstel voor een "deal" met de BBI was volgens mij reeds een begin van een vertragingsmaneuvre.  En de kans dat er in deze apenstaat ooit eens een politieker achter de tralies verdwijnt, is dan ook onbestaande.

Hubert Buysse

*****

Nieuws tegen betaling

Hun kranten worden nu al niet meer gekocht of gelezen en als ze nu hun webstekjes betalend gaan maken,  zullen er nog minder de online-kranten willen raadplegen.Trouwens wie wil, kan overal terecht voor niet-gemanipuleerde berichtgeving. Laat ze hun graf maar verder graven.

Rob

*****

De Engelse sossen hebben het licht gezien ... 

maar het is natuurlijk gekleurd. Of wat had u gedacht? http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/9744501/Learn-English-Ed-Miliband-tells-immigrants-as-he-admits-Labour-failed-to-stop-segregation.html Wanneer gaan onze rode rakkers hun mea culpa slaan?

Regus Patoff

*****

Drugs ? Verban ze !

Dit is geen satire? Of spreekt men hier niet over hasjiesj, alleen over het zwaardere spul? Het zou me ENORM verbazen als ze inderdaad de gotspe zouden hebben de noord-en-andere-afrikaanse parasieten, die je in brussel gewoon open en bloot op het muntplein, in de gaanderij van de opera, kan zien gebruiken, zouden aanpakken.

Fred

*****

Is Luc Van der Kelen bekeerd?

Ik weet het niet, maar wél weet ik dat hij nooit iets positiefs over het Vlaams Belang geschreven heeft. Maar op donderdage 13.12.2012 is hij in zijn rubriek,onze Opinie" bevallen van een uitspraak die ik nooit van hem zou verwachten. In een repliek op een uitspraak van de "Burgerbaron" van Gent (Termont)  die verklaarde dat Maggie de Block "illegale" kinderen van de schoolbanken plukte om hen uit het lands te wijzen maar anderzijds gevaarlijke illegale misdadigers laat lopen, verklaarde Van der Kelen dat men die uitspraak niet moest verwachten van een Vlaams Belanger want mocht dit het geval zijn ,dan,zou die uitspraak,en ik citeer ," ONDERBOUWD ZIJN MET EEN DOSSIER EN CIJFERS.

Volgens Van der Kelen zitten er in het VB dus toch bekwame politiekers die in staat zijn een dossier te onderbouwen en dat dan met onbetwistbare cijfers.

Hubert Buysse

*****

Weet u wel wie ik ben ? Napoleon !

Ja, wij weten wie je bent, je bent een totaal geniepig, onbetrouwbaar ventje net zoals je vriendje Guy de la Tourette en onze wens is dat je hetzelfde lot ondergaat als je voorbeeld Napoleon. Wel datzelfde zal in Berlare gebeuren en samen met M. Schreurs zul je kunnen zingen "Vluchten kan niet meer".

By the way, wij hebben een gruwelijke hekel aan figuurtjes zoals jij, je vriendje de la Tourette, Vanrampuy en co maar dat zullen jullie intussen wel weten, is het niet? Hopelijk doet de fiscus grondig zijn werk, het zal een hele boterham zijn gezien je arrogante grootspraak, miljoenen ogen zijn op je gericht en zien je met plezier kopje ondergaan.

Jean (ingekort)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In de ban van de ring, niet van de Fyra

 

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitspraak van de dag
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik ben een fervent voorstander van het homo-huwelijk. Maar dan uitsluitend voor politici en journalisten.

Alles wat kan bijdragen tot het stoppen van hun voortplanting, is een weldaad voor de mensheid.

Auteur : onbekend, maar niet onbemind

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet u wel wie ik ben ? Napoleon !

 

Napoleon is in zijn Q gebeten, omdat de BBI niet ingaat op zijn voorstel om het fraudedossier  dat tegen hem opgesteld is,  af te kopen voor enkele tienduizenden euri.

Hoe zit dat soort individuen in mekaar ? Met de hooghartigheid waarmede zij de ganse wereld bejegenen, springen zij ook om met de Bijzondere Belastings Inspectie : geef die mannen wat geld en we zwijgen er over. Op zijn belgisch, op zijn Open-VLD's, op zijn mestkevers, zeg maar. En als die BBI-mensen tegen alle verwachtingen in, het geld niet aanvaarden, dan komt dat omdat zij politieke tegenstanders zijn, die Napoleon ten gronde willen richten. Dat is dan de uitleg die de graaier probeert te verkopen als uitvlucht. 

 Weet u we wie ik ben ? sprak hij in Humo. Ik hoop het : Napoleon in Waterloo.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Denderleeuw blijft het mislopen : de impasse wordt groter

 

Sp.a-OPEN en Open-VLD-Plus hebben hun voordrachtsakte ondertekend ingeleverd bij de gouverneur. Aangezien ze geen meerderheid hebben, zal die onontvankelijk worden verklaard. "Hierdoor is de voordrachtsakte van de baan en hebben we het laatste excuus om niet rond de tafel te zitten weggenomen", stelt burgemeester Jo Fonck (sp.a). "Elke partij heeft nu de mogelijkheid om in alle vrijheid coalitiebesprekingen aan te gaan." Gisteravond nodigde Fonck N-VA en CD&V uit voor een gesprek.
 
"Ik ben er ook naartoe gegaan omdat wij ook een democratische partij zijn die bezorgd is om de gemeente", zegt Kristof Slagmulder van Vlaams Belang. "De burgemeester had daar echter geen oren naar." Tot een gesprek kwam het niet, want ook CD&V en N-VA vertrokken. "Hij wou ons apart spreken, maar gezien de ernst van de situatie zullen we er samen uit moeten geraken", aldus Jan De Nul (CD&V). "De onbestuurbaarheid waarover hij spreekt, heeft hij zelf veroorzaakt. Het feit dat de voordrachtsakte werd ingediend, betekent niet dat ze niet meer bestaat. Als er een tweede akte wordt opgemaakt, komt de kat op de koord, want je kan zo'n akte maar één keer ondertekenen."
 
Jo Fonck: "CD&V, N-VA en Vlaams Belang kwamen tegen de afspraken samen, dat was niet de bedoeling. Zeker het feit dat ze Vlaams Belang meenamen, was een brug te ver. Het is duidelijk dat ze aansturen op een stemming, waarbij ze worden gesteund door Vlaams Belang." 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In 2013 : Nieuws tegen betaling ?

 

Binnenkort is het definitief verleden tijd om alle actualiteit gratis op nieuwssites te lezen. Alle grote Belgische uitgevers hebben een akkoord bereikt over een eengemaakt betaalplatform. Daarmee zullen ze in de loop van 2013 een groot deel van hun nieuws achter een betaalmuur stoppen.

De Vlaamse en Franstalige uitgevers hebben elkaar gevonden in het oprichten van Media ID, een gemeenschappelijk onlineregistratie- en betaalsysteem. Met Media ID wordt het mogelijk een profiel aan te maken dat je kunt gebruiken op alle nieuwssites. Overal zul je kunnen inloggen met dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde paswoord.

Aan Media ID is ook een betaalsysteem gekoppeld, waarmee makkelijk online betaald kan worden voor nieuwsartikels. De uitgevers streven naar een systeem dat even makkelijk werkt als dat van iTunes, de onlinemediawinkel van Apple. Ook daar moet je je maar één keer registreren en kun je met één muisklik muziek, boeken of films online kopen.

Coöperatieve vennootschap
Om Media ID te lanceren, zullen de uitgevers een coöperatieve vennootschap oprichten. Alle grote uitgeverijen zullen al zeker aandeelhouder worden: De Persgroep (De Morgen, Het Laatste Nieuws, de Volkskrant), Corelio (De Standaard, Het Nieuwsblad), Concentra (Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg), Mediafin (De Tijd, L'Echo), Sanoma (Story, Flair) en Roularta (Knack, Trends). Aan Franstalige kant werken Rossel (Le Soir) en IPM (La Libre Belgique, La Dernière Heure) mee.

Met Media ID kunnen de uitgevers beter weten wie hun nieuwssites bezoekt, maar verschillende kranten geven ook aan dat ze met het platform een deel van hun website betalend zullen maken. Met Media ID zou je bijvoorbeeld een kleine som kunnen vragen aan wie een artikel uit een krant of tijdschrift wil lezen. Bij Corelio zegt uitgever Gert Ysebaert dat ze "in de loop van 2013 initiatieven zullen nemen om een deel van de site achter de betaalmuur te stoppen".

Krant niet gratis online
De Persgroep wil extra toepassingen ontwikkelen die gratis zijn voor abonnees, maar waar niet-abonnees voor moeten betalen. Beide uitgeverijen geven ook aan dat ze niet langer van plan zijn om artikels uit de gedrukte krant zomaar gratis op het internet te plaatsen. Jaak Smeets (De Persgroep): "De tijd dat we op de site gratis artikels weggeven waar hard aan gewerkt is, is voorbij."

Aan Vlaamse kant zijn ook de drie grote televisiegroepen geïnteresseerd om mee te werken aan het project. De Vlaamse Mediamaatschappij (vtm, 2BE, Jim) wil Media ID gebruiken voor iWatch.be, haar website waar je programma's op aanvraag kunt bekijken. Ook De Vijver Media, de eigenaar van VIER, VIJF en Humo, wil het platform gebruiken voor zo'n microbetalingen. De VRT wil het Media ID-systeem gebruiken om gebruikers te laten registreren en op basis van hun interesses een aanbod op maat voor te schotelen aan de surfers. Het onlineaanbod van de VRT blijft wel gratis.

Het Media ID-project werd gisteren voorgesteld aan iMinds en MIX, de onderzoeksinstellingen die in opdracht van de Vlaamse overheid media-innovatie moeten stimuleren. Gehoopt wordt dat het project extra steun krijgt om het verder te ontwikkelen. De bedoeling is om Media ID vanaf april te testen, zodat alle mediagroepen tegen 1 september 2013 klaar zijn om het platform uit te rollen.

http://www.demorgen.be/dm/nl/5403/Internet/article/detail/1548920/2012/12/14/Nieuwssites-gaan-achter-betaalmuur.dhtml

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drugs ? Verban ze !

 

Als het over drugs gaat, de productie, de verdeling, de handel, het gebruik, zijn wij onverbiddelijk conservatief. Geen millimeter gedoogbeleid, geen onduidelijkheden die voortspruiten uit lafhartige compromissen : drugs moeten uit onze maatschappij verbannen worden. Iedereen die er mee te maken heeft, bevindt zich in de criminele zone en de overheid moet repressief optreden om dit kwaad uit te roeien.

Dat is duidelijk taal, ze komt ons recht uit het hart, want wij weten uit ervaring welke ellende drugs veroorzaken, niet alleen bij de domme gebruiker maar bij heel zijn omgeving. Wees gerust, wij hebben zelf nooit aan het spul gezeten.   Het is tegenwoordig erg modieus om te praten over de voetafdruk, bij voorkeur genoemd the footprint door de rood-groene verloochenaars van de Vlaamse identiteit, wij willen het hebben over de voetafdruk van de druggebruiker en de weerslag van zijn  gedrag op de maatschappij. Het stellen van zulk een vraag is natuurlijk niet hip, het is plezanter te spreken over de voetafdruk van de framboos die uit Chili komt en in Brussel gedegusteerd wordt met een kwak opgeklopte room en bloemsuiker. Bereken de voetafdruk van de drugstumperd, menselijk, economisch, sociaal en geef het resultaat in handen van politici en jounalisten die zelf niet aan het spul zitten. 

Drugs, roesmiddelen maken van normale mensen Dracula's en leiden onze Westerse maatschappij naar de vernieling. U ziet, wij menen het en we halen de grote woorden uit de Van Daler.

Het nieuwe stadsbestuur van Antwerpen wil de punten 82, 83 en 84 uit zijn bestuursakkoord in de loop van zijn eerste werkingsjaar optimaal uitvoeren.  U had het begrepen, het gaat over drugsbeleid.  Een duidelijk repressieve aanpak van het aanbod staat in de steigers.  De drugsafdeling van de lokale politie wordt uitgebreid en verdrievoudigd. Hoe dat in de praktijk zal gebeuren, is onze zaak niet maar deze intentie kan alleszins rekenen op onze goedkeuring. Uiteraard heeft het solo-optreden van de politie weinig effect, als justitie niet meewerkt. Er zijn echter nu al afspraken gemaakt die hoopvol klinken.

Het parket heeft een strategie uitgewerkt. "De gebruikers die geen overlast veroorzaken, worden momenteel zo goed als ongemoeid gelaten", zegt procureur  Herman Dams. "Zo creëren we een zeer mooie markt voor de dealers. We gaan de gebruikers dus aanpakken, om zo de drugsmarkt te verstoren en de dealers de stad uit te jagen."

Wie met een gebruikersdosis drugs wordt betrapt, zal via een snelrechtsprocedure worden vervolgd. Dat houdt in dat iemand die wordt betrapt met een gebruikershoeveelheid, een minnelijke schikking voorgesteld krijgt. Wie niet wil betalen, moet voor de rechter verschijnen. En hopelijk zit die niet in de walm van de wietsigaret als hij moet rechtspreken.

Voorlopig gaat het om intenties die voorzichtig naar de media gelekt worden in het raam van de promotie van het nieuwe college.  Wij zijn niet zo naiëf om direct te juichen : als het systeem op poten staat en in werking treedt, zal pas blijken, welk een gigantische opgave het is in deze stad, die de draaischijf is van de Europese drugshandel, de strijd aan te binden met de vernietigers van onze maatschappij.

De bende van Janssens heeft alleszins nooit zo ver de nek uitgestoken. En als het alleen bij woorden en intenties blijft, zullen we niet nalaten De Wever & C° een heroïnespuit aan te bieden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philip Claeys : opnieuw Turkije én Zuid-Afrika

 

 

 

Naar aanleiding van de bespreking van de mensenrechtenstrategie van de EU heeft Philip Claeys (Vlaams Belang) in Straatsburg zijn bedenkingen uitgesproken bij dat beleid. Vooral het opsluiten van journalisten door nog steeds kandidaat-lidstaat Turkije, en het geweld in Zuid-Afrika waarbij de boeren geviseerd worden, zijn een schande.

Blijven hameren, Philip !

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liège : accident avec couteau - De mes-accident - Information bilingue

 

In het buitenland, de stad Liège in La Wallonie, is het gerecht niet van de snelste, zoals trouwens ook in eigen land, de Kolonie Vlaanderen, het geval is.  Een exempel uit de réalité. Un fait divers.

Een 28-jarige Liègeois is tot een gevangenisstraf van drie maanden veroordeeld omdat hij in 2006 drie jongeren met een mes te lijf ging, avec un couteau sur le corps. De correctionele rechtbank van Liège sprak een erg milde straf uit omdat de redelijke termijn waarbinnen iemand berecht moet worden, overschreden was. Pas traduction, être trop difficile.  Het parket had vijf jaar cel gevorderd, cinq ans dans le bac.

Le Liègeois had het met drie jongeren  van 18 tot 20 jaar oud aan de stok  gekregen over een meisje  ; il avait reçu au bâton avec 3 trois jeunhommes sur une fille. Op 28 juli 2006 trokken de drie naar de 28-jarige om de kwestie te regelen. Les 3 trois tiraient vers le 28ème année pour règler la question.  Maar de discussie liep uit de hand, mais la discussion courait hors de la main en le Liègeois criait l'aide de son stifpère, riep de hulp in van zijn stiefvader, die zich met een wapenstok aanmeldde, qui s'annonçait avec bâton armé.  Zelf haalde hij met een keukenmes naar de jongeren uit en bracht hij hen verscheidene messteken toe. Soi-même apportait avec uncouteau de la cuisine vers les jeunehommes et portait eux différents coups de couteau vers.

De stiefvader werd schuldig verklaard aan het toebrengen van slagen, maar kreeg geen straf. Le stifpère a été déclaré coupable au portage de coups mais recevait pas punition.

Bron/source : Het laatste Nieuws - ne pas être important.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Goede morgen lieve vrienden,

Een zangeres van zigeunerafkomst, dat hebben we nog niet gehad. Stel jullie nu niet Saffi uit de Zigeunerbaron voor; neen, Marianne Rosenberg lijkt helemaal niet op een stereotype Roma of Sinti.

Ze werd geboren op 10 maart 1955 in Berlijn als derde van zeven kinderen van muzikant Otto Rosenberg, een overlevende van Auschwitz en bestuurslid van de Duitse vereniging voor Roma en Sinti zigeuners. Ze groeide op in een kunstenaarsgezin en won op haar veertiende al een talentenjacht. Met vijftien mocht ze een plaatje opnemen dat in Duitsland meteen succes kende.

En daar bleef het niet bij: gedurende de jaren 70 bleef ze heel de tijd in de top tien met typische schlagers. In het begin had ze het moeilijk school en carrière te verzoenen: uiteindelijk zou ze kiezen voor “onze zangcarrière” – bij de familie Rosenberg bestond er slechts het familiebegrip “wij”. Eens deze beslissing genomen, stond er haar carrière niets meer in de weg.

Zij werd regelmatig op radio en televisie uitgenodigd en groeide uit tot één der succesrijkste Duitse zangeressen. De familie Rosenberg besliste dat Marianne internationaal moest doorbreken. Daarom schreef ze zich in voor verschillende zangwedstrijden. Zo ook in Rio de Janeiro in 1971, waar jurylid Paul Simon (van het duo Simon & Garfunkel) op voorhand mededeelde geen punten te zullen geven aan een zangeres uit Duitsland. Zij weigerde de Auschwitztijd van haar vader te vernoemen want papa Rosenberg vond “dat dit afschrikkend werkte en de mensen wilden die tijd liefst vergeten”.

Daarnaast deed ze in 1975 mee aan de Duitse voorronde voor het Eurovisie songfestival met het liedje Er gehört zu mir. Het lied werd slechts 10de, maar groeide uit tot een ware klassieker in Duitsland. Het kwam tot #7 in de Duitse hitlijst en kwam op #62 in de Duitse ‘beste lied aller tijden’-verkiezing van 2005.

Zangwedstrijden vond Marianne een ware gruwel; ze deed eraan mee omdat haar ingeschreven liedjes steevast een hit in Duitsland werden, maar zelf stond ze doodverlegen en uiterst zenuwachtig op het podium. Een valium moest haar er doorheen slepen. Ook had ze jarenlang te kampen met gewichtsproblemen. Met de opvolger Ich bin wie du (1975)) wist Marianne Rosenberg in 1976 door te breken in de Lage Landen. Ze haalde een #2 hit in Nederland en in Vlaanderen bereikte ze zelfs de eerste plaats van de top 30.

Des te meer opvallend, omdat deze single in Duitsland zelf op #18 bleef steken. In Vlaanderen bleef het bij dit ene succes. In de homoscène is het lied nog steeds populair; in 2009 stond het op de 3de plaats in de homo top 100 van BNN. Luister eens goed naar de tekst; dan weten jullie waarom.

Na haar discoschlagers nam het succes af. Ze probeerde nog drie keer voor Duitsland mee te doen aan het Songfestival, maar haar liedjes wonnen niet. Vanaf 1980 schakelde ze over op een ander repertoire. Ze had nog enkele hits maar vanaf 1982 ging het bergaf. Ook bleek de keuze voor een Engelse elpee in 1989 niet echt het succes van de zeventiger jaren te kunnen evenaren. Marianne Rosenberg treedt nog op, ze gaf haar oude nummers een nieuw arrangement, maar de glans van het kindsterretje is al tientallen jaren vergaan. Gelukkig heeft ze ons het keuzelied van vandaag geschonken. Mag ik jullie applaus voor “Ich bin wie Du” van Marianne Rosenberg?

Kussen Lolita

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (nr 905)

 

Enkele dagen geleden drukten we de hoop uit dat onze regering niet opnieuw  belastinggelden zou toestoppen aan het bedrijf van voorzitter Etienne Davignon, Steve voor de vrienden en  vriend van het koningshuis. En ja hoor, enkele dagen later is het zover en blijkt onze regering, die zowat de slechtste moet zijn die we ooit hebben gehad, een paar tiental miljoenen euro's te verbrassen om deze mislukte zakenman uit het slop te helpen . Wat het duo Lippens en Davignon onze bevolking heeft gekost, is totaal onverantwoord. 
 
Het gaat over Brussels Airlines. Deze luchtvaartmaatschappij zal nu veruit het grootste gedeelte van de 20 miljoen euro  belastinggeld dat zal worden verbrast, ontvangen via het Bestuur der Luchtvaart. De reden van deze overheidstussenkomst is zogezegd omdat Brussels Airlines het slachtoffer is geworden van oneerlijke buitenlandse mededinging. Wat moeten die honderden wegvervoerders die iedere dag worden kapotgemaakt door de veel lagere lonen van oostblokchauffeurs nu niet denken? Wat speelt er zich nu af in de hoofden van de eigenaars van honderden bedrijven die op de rand van de faling staan wegens te hoge loonlasten in België wanneer ze lezen dat Steve  en Maurice wel worden geholpen en zij niet. Kan men een beter voorbeeld vinden om te bewijzen dat onze overheid meer en meer met twee maten en twee gewichten werkt ?
 
Deze regering is de kampioen aan het worden van het oneigenlijk gebruik van belastinggelden. Het is geen nieuw gegeven dat de socialistische politieke- en vakbondleiders steeds  achter de rug van de werkende klasse de beste vriendjes zijn  van de haute finance en nooit vies waren om financiële diensten en wederdiensten aan elkaar te bewijzen. Deze nieuwe gulle gift is een zoveelste bewijs dat er duidelijk meer en meer vals wordt gespeeld.
 
Na de tweede Wereldoorlog werden de schuldigen voor al de aangerichte miserie voor een speciale rechtbank in Nürnberg gebracht en terecht veroordeeld. Wij menen dat het stilaan tijd wordt om in ons land hetzelfde te doen en diegenen die de voornaamste verantwoordelijken zijn voor het vernielen van de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen ook voor hun misdadig gedrag te gaan bestraffen. Aan de ene kant bepaalde ondernemingen steeds met meer belastingen, boetes, controles enz. bestraffen en aan de andere kant bepaalde ondernemingen van vrienden en relaties van giften, subsidies en ander lekkers te voorzien, is gewoon misdadig. 
 
We menen dan ook dat de voornaamste reden van de snelle verzuring van onze samenleving het rechtstreekse gevolg is van de toenemende onrechtvaardige beslissingen van de beroepspolitiekers. Niemand zoals ondergetekende weet beter wat voor onheil personen à la  Lippens en Davignon de luchtvaartwereld in het verleden reeds hebben aangedaan. Te moeten vaststellen dat het juist deze economische grafdelvers zijn die steeds geholpen worden,  stemt ons triest. Bah! Duizendmaal Bah!
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!