Angeltjes
17-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Daar landen ze weer, de kraanvogels

 

 

 

De kraanvogels zijn terug uit het barre Noorden van Azië in Hokkaido(Japan) . Het landen gebeurt wat moeizaam in de ijskoude sneeuw, ze blazen kleine wolkjes lucht uit en verstoppen één poot in hun warme vacht. De winter is nog lang. 

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De islam aan de winnende hand in Egypte

 

 

 

Uit de eerste resultaten blijkt dat 56.5% van de Egyptenaren het voorstel van president Morsi steunen voor een grondwet die gebaseerd is op de sharia en andere leuke elementen uit de koran. De oppositie spreekt van vervalste verkiezingen. Zo kan men lang aan de gang blijven.

Als de wereld gedestabiliseerd wordt in de XXIste eeuw, moet de oorzaak bijna uitsluitend gezocht worden in de Prachtlanden waar de islam de toon zet. Overal waar conflicten bestaan, zijn de aanhangers van de godsdienst van de vrede betrokken partij. En in het Westen wordt de invasie inmiddels intens opgevoerd met toestemming van de politieke leiders. En een meerderheid van de Westerse burgers kijkt goedkeurend toe. Als dat geen positief wereldbeeld oplevert, weten wij er niets meer van.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verplichte diversiteit bij VRT

 

Mourade Zeguendi : rolbevestigende aanwezigheid in "De Vijfhoek"

Vrienden van de Onvlaamse, Overbodige Openbare Omroep, ook wel eens ironisch VRT genoemd, het wil maar niet lukken dat de voorkeurzender van ons hart, de diversiteit die onze maatschappij kleurt, afspiegelt voor camera en microfoon. Hoe komt dit, vrienden ?  Discrimineert of weert onze openbare omroep de anderstalige, allochtoonse medemens ? Wij moeten het gaan geloven, want de resultaten zijn ondermaats.

Al jaren worden er pogingen in het werk gesteld door ondermeer minister Bourgeois, die jarenlang als media-verantwoordelijke de voetveeg speelde van Tony Mary en die er  enkel in gelukte zijn West-Vlaamse buurvrouw Laura Lynn, in onze huiskamers te introduceren als nieuw cultuurproduct. Helaas, geen heupwiegende negerin, geen rolwagen-homo.  Nu is het de beurt aan het Rode Licht uit Limburg, Ingriet Lieten, om de Minderhedenvertegenwoordigers binnen te lokken in de studio's van de openbare omroep. Waarom ? Omdat de openbare omroep een weerspiegeling wil zijn van de maatschappij. Maar ook het Rode Licht uit Limburg lokt nauwelijks klanten.  De vraag dringt zich op, meent zij het wel goed met haar oproepen voor de gediversifieerde omroepen ?   

De VRT heeft een aparte afdeling, VRT Diversiteit die zich exclusief bezighoudt met het verstrekken van adviezen aan programmamakers, regisseurs, producers, enz. om zoveel mogelijk vreemde eenden in de bijt toe te laten. Je kan moeilijk spreken van een succes.  In de Kanaka-productie "De Vijfhoek"  werden twee Marokkaanse jongeren opgevoerd, van wie eentje een beetje Nederlands kende en de andere uitsluitend Frans : ze vertolkten bovendien de rolbevestigende figuren als Tuig & C°, een bokser en een criminele drugsdealer.  Is het dat wat me moeten verstaan onder diversiteit in de media ?  Dan zouden we, slecht geïnspireerd zoals we soms zijn,  kunnen beweren dat in de media de vreemdelingen behoorlijk vertegenwoordigd worden in de rubrieken "incidenten, misverstanden en diverse feitjes". Maar dat doen we niet. 

De kijk- en luisterbereidheid van nieuwe Vlamingen wordt ook gemeten door de VRT en als eerste vaststelling geldt, dat Marokkanen, Turken en Polen zich  vooral oriënteren op media uit hun landen van oorsprong maar allen geven zij een goede waardering voor de Vlaamse zenders. Hebben we daar echt onderzoek voor nodig om tot die evidente vaststellingen te komen ?  Trouwens wat is de waarde van zulk een onderzoek, waarvan de parameters onbesproken blijven ?

Het Minderhedenforum spreekt bij voorkeur nog steeds over "de witte media". Wij betitelen die als de "linkse media". Het forum steunt zich op de vertegenwoordiging van allochtonen in de media met ongeveer 1 procent. In de streefcijfers die de VRT zichzelf oplegt,  wordt over twee jaar 1,5% medewerkers met een handicap, 4% nieuwe Vlamingen en 40% vrouwen verwacht. Is het niet beledigend en discriminerend dat vrouwen gecatalogiseerd worden bij gehandicapten en allochtonen door de linkse kerk ? 

Een onschuldig vraagje : hoe komt het dat met de jarenlange positieve discriminatie die gehanteerd wordt door  de openbare besturen, inclusief de VRT, er nauwelijks aanwervingen gebeuren van de beoogde minderheden ?  Zijn de examens te moeilijk ?  Dan moeten we de toelatingsvoorwaarden veranderen. Strenge criteria voor eigen volk en flutvraagjes voor de minderheden. Komaan, Lieten, laat uw Rode Licht schijnen over ons positieve voorstel.

Ray

http://www.vrt.be/wie-zijn-we/werkingsprincipes/diversiteit


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De dood van het vrije woord

 

Als men een politieke overtuiging verkondigt die alle politieke partijen, alle grote media, alle vakbonden, werkgeversorganisaties, alle kerken en grote organisaties delen, dan wordt dat “moedig” genoemd. 

Als men soldaten in afgelegen delen van de wereld stuurt om daar oorlog te voeren, dan wordt dat een “vredesmissie” genoemd.

Als men soldaten ertoe aanmoedigt zich onderdanig op te stellen door hen te verbieden kritisch na te denken over hun “vredesmissie”, dan wordt dit “opvoeding tot burger in uniform” genoemd.

Als leraren van hun leerlingen eisen een zekere ideologie aan te kleven en tegenspraak met slechte punten bestraffen, dan noemt men dit “opvoeding tot een mondige burger”.

Als mannen gediscrimineerd worden ten opzichte van vrouwen, dan wordt daaraan de titel van “gelijke rechten” gegeven.

Als de nationale partijen in het parlement over de grote vragen van deze tijd, zoals de euroredding, gelijkheid van de geslachten, vrouwenquota, klimaat- en energiepolitiek, immigratie en multiculturele samenleving, in grote lijnen dezelfde mening hebben, dan wordt dit als “volwassen democratie” verklaard.

Als men zijn eigen inzichten en overtuiging omwille van een portefeuille in de vuilbak kiepert, dan vindt men dat men “zijn verantwoordelijkheid” opneemt. 

Als men mensen wegens een afwijkende mening in een schutkring verbant, dan noemt men dit “tolerantie”.

Als quasi alle media met dezelfde stroom meedrijven, dan noemt men dit “verscheidenheid”.

Als men toelaat dat immigranten geen enkel respect voor onze samenleving en onze bevolking hoeven te tonen, noemt men dit “culturele eigenheid”.

Als onze eigen bevolking van de immigranten respect voor zichzelf en onze samenleving eist, dan is de beschimping “ongevoelig” en zelfs “racistisch” nooit ver weg.

Als onze energievoorziening in gevaar gebracht wordt door een onstabiele bevoorrading door middel van wind en zon, dan noemt men dit “duurzaam”.

Als onze munt en onze spaarcenten in gevaar gebracht worden, dan heeft men het over “stabilisatie”.

Het debat in onze contreien, in de EU, is quasi dood.  Het debat beperkt zich tot wensdromen en begripsverdraaiingen.  Onder die druk sterft het vrije woord, het is het einde van de waarheid en de eerlijkheid.  En die druk kan enorm wegen op eenieder van ons.  Wie heeft nog niet op het refrein van de valse noten  mee geneuried om geen problemen te krijgen?

Velen van ons voelen dagdagelijks het bedrog, maar ze verkiezen te zwijgen, de verontwaardiging in te slikken en trekken zich in hun eigen wereldje terug, in hun eigen veilige cocon ver van het verraad der politieke partijen, van kerk en staat, van media met hun georkestreerde hersenspoeling.  En dan durven de “leiders” zich bezorgd tonen over het “gebrek aan burgerzin” bij de bevolking.  Doch zelfs deze bezorgdheid is slechts schone schijn, want in werkelijkheid zijn trotse en vrije burgers, die eerlijk voor hun mening durven uitkomen, net hun grootste nachtmerrie.

Floriaan Terbeke

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Men zegge het voort (906)

 

De meeste mensen houden van spektakel. Honderd dodelijke ongelukken op 100 verschillende plaatsen is in onze kranten nog nauwelijks het vermelden waard. Maar plots 5 doden in één wagen en het staat op de frontpagina's als nationaal nieuws.

We dachten terug aan de rol van het spectaculaire bij onze media toen een soort debiel zijn moeder en 26 andere slachtoffers neerknalde in het Amerikaanse Newtown. Of er nu 17 of 27 of 37 slachtoffers waren zal weinig veranderen in een land met honderden miljoenen inwoners zoals de USA.
 
Maar weinigen blijken te weten dat er gemiddeld IEDERE DAG ongeveer evenveel Amerikanen gedood worden door andere mensen met wapens. Als men daar het aantal slachtoffers wil bijtellen die met een wapen zelfmoord plegen of die met een wapen "per ongeluk"  mensen van het leven beroven mag men aannemen dat dit het aantal jaarlijkse slachtoffers op ongeveer 20.000 brengt en dit alléén voor de Verenigde Staten. Dus iedere dag worden er méér Amerikanen gedood door wapengeweld dan het aantal dat een zekere ziekelijke student Lanza om het leven bracht. Alleen sterven deze duizenden op allerlei verschillende plaatsen en niet ineens met 27 op één plaats. Maar in aantallen is het resultaat iedere dag even bedroevend en zou president Obama iedere dag 27 slachtoffers kunnen gaan bezoeken jaar in jaar uit. Maar dit zal nooit gebeuren. Het enige dat werkelijk telt is de perceptie bij de bevolking en hier zal men blijven vaststellen dat deze alleen belangstelling heeft voor het spectaculaire karakter van allerlei ongevallen, branden of moorden.
 
Het weze zo. Ook wij kunnen daar niets aan veranderen maar het stemt toch wel tot nadenken!
 
Men zegge het voort,

Freddy van Gaever


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Streng maar rechtvaardig

 

Wij staan in een vrij bevoorrechte positie om het nieuwe stadsbestuur van Antwerpen te beoordelen. Laat het ons even uitleggen voor die talrijke lezers die niet in de stad van allah wonen.

Van in 1933 hebben wij socialistische burgemeesters gekend (dat is bijna 80 jaar) en socialisten nemen al 90 jaar deel aan het schepencollege. Op louter democratische gronden kan zo'n situatie nooit gezond zijn. En wij weten dat ze in de stad van allah verre van fris en gezond is : de speeltuin  van de rode kameraden, de verwenplaats voor de tafelschuimers van overal ter wereld en de kraamkamer voor extreme islampieten.

Kan u zich voorstellen dat wij met velen opgelucht zijn,  dat we verlost zijn van de arrogante socialisten en dat zij naar de oppositiebanken verwezen worden met 12 mandatarissen op 55 gemeenteraadsleden ? Vreugde bij velen. De Nv-A heeft 23 zetels behaald uit het niets, bijna het dubbele van de socialisten, die ook nog eens extra langs hun linkerflank werden aangevreten door de communisten van de PvdA die zoals de Drie Musketiers met zijn vieren voor de nodige sociale, syndicale en multiculturele ambiance zullen zorgen de komende zes jaar. Dat het VB van 20 naar 5 zetels teruggevoerd werd, is een jammere zaak want wij hebben voor 14 oktober heel wat programmapunten van deze partij aan onze lezers voorgelegd. Het heeft niet gebaat.

Tijdens de onderhandelingen voor de vorming van een schepencollege hebben de rode troepen zich op een onbegrijpelijke manier zelf buitenspel gezet.  De grote strateeg Janssens kon alleen maar bedenken dat hij Groen er moest bijhalen om De Wever schaakmat te zetten en toen dat doorzichtige plannetje mislukte, heeft Janssens zijn troepen in de steek gelaten. Wat een generaal van mijn voeten. Dat was het moment voor de tjeven, om het linkse zootje alleen naar de afgrond te laten strompelen. De rest van het verhaal is gekend.

Wij hebben de nodige tijd genomen om de niet zo leuke lectuur van de bestuursovereenkomst te doorworstelen en we zijn plusminus op de hoogte van de bedoelingen die het nieuwe schepencollege voorheeft met Antwerpen.  Plusminus op de hoogte, omdat er heel wat onduidelijkheden en onvolledige zaken vermeld staan tussen de 450 onderscheiden punten in de 68 A-4 pagina's van de teksten onder de niet direct vernieuwende hoofding "Respect voor A". Er zijn ook zaken die moeilijk met mekaar te rijmen vallen, zoals op het vlak van financiën. Het zal vooral een kwestie worden het college te beoordelen op het beleid dat zal voorgelegd worden.

Uiteraard moet de oppositie kritiek hebben op dit bestuursakkoord. Zo is nu eenmaal het spel.  De meeste waarnemers, die slechts waarnemen wat in hun kraam te pas komt en wij weten  dat er uitsluitend linkse kramen bestaan in de media, noemen met allerlei variaties het te verwachten beleid hard, kil, onmenselijk, autoritair en meer van dat.  Vlaams Belang noemt het bestuursakkoord veeleer een voortzetting van de winkel van Janssens. Dewinter scoort ongetwijfeld als hij in de aanpak van de vreemdelingenproblematiek geen enkele wijziging ziet, laat staan in het beperken van de invloed van de islam in de Antwerpse samenleving.

Wij hebben het reeds eerder gezegd en we herhalen het voor alle duidelijkheid.  Wij volgen en beoordelen de politiek van deze nieuwe meerderheid zo kritisch mogelijk.  Tot hiertoe is er 1 slecht punt en 1 goed punt.

De samenstelling van de 6 Nv-A mandatarissen in het schepencollege vinden wij ontgoochelend.  Deze zogenaamd Vlaams-nationale partij laat zich vertegenwoordigen door 3 kopstukken, 2 gewezen mandatarissen die jarenlang behoord hebben tot de Open-VLD en LDD en 1 Marokkaanse vrouw zonder enige ervaring, noch kwalificaties. Dat de schaamteloze Philippe Heylen in de wolken is over deze vrouw, laat ons steenkoud, want Heylen beschikt bij Angeltjes over geen enkel krediet.  Wij zijn van oordeel dat schepenen in een grote stad bekwame lieden moeten zijn die optreden ten dienste van de bevolking.  Er moet niet aan de burgers gevraagd worden om geduld te oefenen met bepaalde schepenen, die hun mandaat niet eens danken aan veel voorkeurstemmen, maar enkel aan hun etnische achtergrond. Slecht punt. 

Langs de andere kant vinden wij de beslissing van De Wever om de miserabele drugsproblematiek die in deze stad duizenden, zoniet tienduizenden slachtoffers maakt, aan te pakken, een toe te juichen initiatief. Er worden daarbij concrete mlatregelen voorgesteld op een moment dat het college nog niet eens in functie is. Uiteraard zullen wij deze zaak op de voet volgen. Goed punt.

Jarenlang hebben wij Janssens de slechtste burgemeester ooit genoemd.  Als hij nu eindelijk van het toneel verdwijnt, kan zijn opvolger onmogelijk een slechtere zijn, tenzij wij onze geloofwaardigheid helemaal opofferen ... De eerlijkheid gebiedt ons om De Wever en zijn coalitie met kritische afstandelijkheid en politieke objectiviteit te beoordelen.

Na tientallen jaren socialistische mismeestering en leugenachtig beleid, hebben de Sinjoren recht op objectieve observatie van hun stedelijke overheid. Hoe bescheiden onze inbreng ook weze, op Angeltjes kan men rekenen.

Ray, Hoofdredacteur uit naam van de voltallige redactieraad.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent, waar foutparkeerders beloond worden

 

 

Gentenaars zijn bekend in Vlaanderen omwille van hun koppigheid, en om het wat beter te laten klinken, kan je ook zeggen, omwille van hun vasthoudendheid en volharding.  Blijven we vienden, gy Jan Hyoens, gij Artevelde ?

Goed, zo.  Dan nu het verhaal van een koppige Gentenaar die 42 boetes heeft verzameld in de voorbije jaren voor een totaal bedrag dat nog best meevalt van € 2090.  De man rijdt niet wild of vervaarlijk maar hij parkeert waar hij een plaatsje vindt, ongeacht of dit al dan niet verboden is. De foutparkeerder is er blijkbaar van overtuigd, dat dit specifieke aspect van het verkeersreglement niet voor hem telt, of hij is van oordeel dat hij in zijn eigen stad niet hoeft te betalen ; dat is zelfs niet onlogisch, maar het officiële Gent denkt daar anders over.

Herinneringen om de achterstallige boetes te vereffenen, bleven zonder gevolg.  Tot het Gentse Mobiliteitsbedrijf een deurwaarder naar de overtreder stuurde met een dwangbevel. Dat zou indruk maken, dacht men en de centjes zouden vlug binnenstromen. Helaas, onze moedige Gentenaar deed iets wat niemand had verwacht : hij stapte naar de rechtbank. En daar kreeg hij in juni van dit jaar gelijk van de rechter, die bevestigde dat de vordering onwettig was, omdat ze ingediend was door de stadsontvanger, terwijl de werkelijke begunstigde de Stad Gent is.  De ontvanger heeft blijkbaar niet de bevoegdheid om parkeerboetes te innen.  Bovendien moet de Stad Gent  nu een vergoeding van 1.298 euro uitkeren aan de gedaagde voor de proceskosten.

De Stad Gent zal nu een nieuwe eis indienen, ditmaal correct en het is maar de vraag wat de koppige foutparkeerder  dan zal uitvinden.

Vreemd is het alleszins dat de rechter, die vermoedelijk niet anders kon dan dit aberrant vonnis te vellen, geen vragen gesteld heeft wat iemand bezielt om zich op een dergelijke a-sociale manier te gedragen door zijn auto neer te kwakken waar hij zin heeft.

Ray


 


16-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vernieuwing, verjonging, maar de kern blijft onveranderd

 

Gerolf Annemans, de vierde partijvoorzitter in rij van Vlaams Blok/Vlaams Belang bracht geen oudejaarsconférence, alhowel sommigen dat verwachtten, tijdens het partijcongres dat hem met 92% van de ledenstemmen bevestigde in zijn functie.

Als eerste uiting van de beoogde vernieuwing was er het opmerkelijke feit dat dit congres integraal uitgezonden werd via internet en dat regelmatig twitterberichten werden toegevoegd. Meestal van gekende VB-gezichten maar ook eentje van Goedele Devroy van de VRT-Nieuwsdienst die een uitspraak van Annemans citeerde : "Wij zullen het oude badwater verwijderen maar niet het kind wegsmijten."

De nieuwe voorzitter opende met de herinnering op te roepen van deze 16de december, maar dan in 1838 in Suid Afrika waar een handvolletje Voortrekkers de strijd aanbond met tienduizend Zoeloe's en dit gevecht wonnen.  Dit is vandaag in Suid Afrika nog steeds Geloftedag en Annemans gebruikte dit beeld, omdat Vlaanderen Suid Afrika niet loslaat en om de Heel-Nederlandse gedachte trouw te blijven.  En dus niet om de linxe media uit te nodigen morgen te blokletteren dat het Vlaams Belang rivieren van bloed wil zien stromen en de gekleurde medemens in de pan wil hakken. 

Het rechtlijnig nationalisme dat streeft naar de onafhankelijkheid wordt doorgegeven aan de jonge generatie die klaarstaat om mee te werken aan een eigentijdse partij die rebels blijft, die de mistoestanden in dit land aanklaagt en die hiervoor haar eigen taal gebruikt die de jeugd aanspreekt. De toespraak van Barbara Pas, hopelijk de nieuwe fractievoorzitster in de federale Kamer, laat hier geen twijfel over bestaan.

Tegelijk beloofde Annemans de weg die voorbereidt was door Bruno Valkeniers verder te bewandelen en trouw te blijven aan de ideeën van Karel Dillen. 

De nieuwe burgemeester van Antwerpen mag roepen wat hij wil in de gretige media, die dergelijke taal maar wat graag overnemen, dat Filip Dewinter nu moet verdwijnen, er komt niets van in huis, meldt Annemans : Filip en ik marcheren samen verder. Luid applaus in de zaal.

Langs de ene kant staan al de Vlaams partijen te zwaaien met vlaggetjes waarop "Confederalisme" staat gedrukt, alhoewel de meest niet weten welke invulling ze hier moeten aan geven en daarom ieder zijn eigen verhaaltje omtrent deze Deweverterminologie hanteert.  Aan de andere kant staat het VB met zijn duidelijke boodschap, die nog steeds deze van het  historische Vlaams-nationalisme is : "Zelfbestuur". Of Republiek Vlaanderen.  Dit is de Voortrekkersrol van Vlaams Belang. En Vlaams volksvetegenwoordiger Wim Wienen liet direct via twitter als zijn mening kennen : "Confederalisme is het federalisme des cons". Een beetje tweetalig, maar duidelijk.

Ray (17.20 u)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gerolf Annemans met 92% verkozen tot VB voorzitter

 

Op het aan gang zijnde Vlaams Belangcongres in Gent werd zopas Gerolf Annemans met 92% verkozen tot partijvoorzitter met naast zich Barbara Pas en Chris Janssens.

Wij feliciteren de nieuwe voorzitter en zijn ploeg. Minder grimmig, meer grappig. Maar even Rechtdoor-Vlaming !

Zoals scheidend voorzitter Bruno Valkeniers het zegt : Wij zijn geen belgen, wij zijn geen confederale Vlamingen, maar Vlaamse Republikeinen.  Zo lang deze waarheid de voornaamste drijfveer blijft van de schildwachten van Vlaanderen, zitten wij op één lijn.

Ray (15 uur)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke BBC-documentaire : Earth Flight, de aarde gezien in vogelvlucht

 

 

 

Angeltjes bezit niet de rechten op deze video die overgenomen wordt via Youtube.  Er zijn geen commerciële oogmerken verbonden aan deze voorstelling, enkel promotionele voor de rechthebbende producent. Dank.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België voor hoelang ? door Guido Naets

 

 "BELGIË VOOR HOELANG?" was de vraag die N.A. de la Haye, de overgrootvader van mijn moeder wakker hield, toen hij op 3 oktober 1830 met zijn 300 manschappen op het fort van Bouillon kapituleerde voor de Belgische opstandelingen, de dag voor de onafhankelijkheid van België werd uitgeroepen. 
Mijn boek over zijn dramatische terugkeer met Napoleon uit Moskou, over Waterloo, het Verenigd Konnkrijk der Nederlanden en de Belgische secessie is klaar. In bijlage de Flyer met de uitnodiging om tot 15 januari vooraf  in te tekenen en in te schrijven voor de boekvoorstelling op 16 februari.
PS  De opbrengst gaat naar het Leuvens Kankerinstituut.

Guido Naets

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Zevende Dag - 16 december 2012

 

Het nieuwe stadsbestuur van Antwerpen heeft zijn programma bekendgemaakt. Het bestuursakkoord voor de komende 6 jaar draagt de titel ‘Respect voor A’. En de toekomstige oppositie heeft haar bedenkingen daarbij ook bekendgemaakt. En die zijn fors. Is het programma van de komende bestuursploeg ambitieus en sociaal, of juist niet? In de Zevende Dag zitten twee partijen van de meerderheid tegenover twee partijen van de oppositie: Liesbeth Homans (N-VA) en Philip Heylen (CD&V) tegenover de Ravissante Yasmine  (sp.a) en Filip Dewinter (Vlaams Belang).

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weg met de tradities

 

De jaarwisseling is een periode waarin tradities nog in ere worden gehouden. Een kerstboom, al dan niet met een kerststal ernaast maar alleszins met plaats om cadeautjes onder de dennentakken te leggen. Op kerstavond gezellig tafelen met de familie, eventueel naar een nachtmis gaan. Acht dagen later op oudejaarsavond misschien wat uit de bol gaan, en 's anderendaags 'Nieuwjaar' gaan wensen bij pa en ma, tantes en nonkels. Of zelf bezoek krijgen van kinderen en/of kleinkinderen, een geschenkje krijgen en Nieuwjaarsgeld geven.

En kijk: een paar weken geleden kwam een wind aanwaaien van 'Weg met de tradities', zij het niet dat het zo werd uitgesproken of alle eindejaarsgebruiken werden geviseerd. Maar toch...

Het begon enkele dagen voor dat Sinterklaas lekkers komt brengen voor de kinderen. In de Lage Landen is hij traditioneel vergezeld van Zwarte Piet, en dat botste. Vanwege te denigrerend voor onze zwarte medemens. Vooral in Nederland dat (hoewel daar steeds minder redenen voor zijn) toch nog af en toe eens 'gidsland' wil spelen, kwam de kat op de koord. Vanwege het koloniale en racistische geurtje dat aan het Zwartepietgebruik zou kleven. Waarop ook in Vlaanderen de media - veel ander nieuws was er in die dagen niet - het geval ter hand namen. Wie politiek correct wou zijn, vond dat het niet langer kon, want Zwarte Piet was maar de knecht, en dat was te vernederend voor de anders gekleurde landgenoot. Bovendien moest hij altijd het onsympathieke werk doen, nl. de stoute kinderen in de zak steken. Terwijl de blanke Sinterklaas zijn handen niet moest vuil maken en alle eer naar zich toe trok.

Anderen stelden daartegenover dat men op het verkeerde spoor zat, en dat er dus verkeerde conclusies werden getrokken. Piet was niet zwart van huidskleur, maar zwart van het roet van door de schouw te kruipen.

Het was allemaal voer voor diepgravende artikels, waarbij nog eens werd opgemerkt dat de Zwarte Piet alleen in Nederland en Vlaanderen tot de Sinterklaasfeesttraditie behoort. Zou dat dan toch niet wijzen op een latent aanwezig racisme? Het werd natuurlijk mogelijk geacht, maar wat dan met de 'goedheilige man'? Was hij ooit niet de bisschop van Smyrna, het huidige Izmir, en dus een landgenoot van vele nieuwe Belgen afkomstig uit Turkije? Gelukkig had men vorig jaar in Antwerpen al de oplossing gevonden, een oplossing 'à la belge', en dat voorkwam ongetwijfeld veel onheil. Sinterklaas werd iemand met een zwarte huidskleur, voor de gelegenheid bijgestaan door een ... witte Zwarte Piet.

Antwerpen was ook even de stad van de discussies rond de naam van het Pieter de Coninckplein, zoals het officieel heet. Niemand die dat zegt nochtans, of misschien zelfs maar wist hoe het pleintje voluit heet. Dat zal nu wel anders zijn, want het dispuut beroerde de media. Het werd precies een mini-‘coninckskwestie’.
Het begon met een voorstel van mensen uit de literaire wereld om het plein te herdopen in Herman de Coninckplein. Ter ere van de enkele jaren geleden overleden gewaardeerde en nog altijd veel gelezen dichter.

Wilden ze de toekomstige burgemeester van Antwerpen Bart de Wever die ze omdat hij ‘rechts’ is niet genegen zijn wat kietelen? 'Ik heb zelden een dergelijk idioot voorstel gehoord' commentarieerde hij in een reactie op de radio. Waarmee hij de auteurs, die overwegend links zijn, nog eens tegen de haren streek. De Wever vond het vooral niet kunnen dat Nederlandstalige schrijvers één van de symboolfiguren uit de traditie van de Vlaamse ontvoogdingsstrijd, geëvoceerd door Hendrik Conscience (‘die zijn volk leerde lezen’) in zijn boek De Leeuw van Vlaanderen, zomaar uit de stadsplattegrond wilden weggommen.

Principieel moet men daar uiteraard kunnen inkomen. Eerdere dergelijke voorstellen waren trouwens al afgewezen om adresverwarring te voorkomen. Overigens: of het nu Pieter dan wel Herman de Coninckplein, of Pieter en Herman de Coninckplein zou heten, zou dat voor de meeste Antwerpenaren iets uitmaken? Er zijn trouwens nog andere mogelijkheden voor naamgeving die ook zinvol zijn. Bijvoorbeeld, naar het merk van het in deze stad beroemde en groot geworden bier, het ‘De Koninckplein’, en waar het zelfs prominent aanwezig is. Het wordt niet hetzelfde geschreven, maar toch hetzelfde uitgesproken. Een naam bovendien die heel dicht staat bij de modale Antwerpenaar.
Wat dan ook, zoveel is zeker: voor hem blijft het ''s Keuningspleintje'.

Van Antwerpen naar Brussel, want ook daar weg 'met de traditie'. De klassieke reuzenkerstboom op de Grote Markt moest nu plaatsmaken voor een nieuw 'lumineus' idee. Hij is vervangen door een elektronische kerstboom met de rebusnaam 'BrusselXmas3'. Het kunstwerk werd betaald door Electrabel dat er 44.000 euro voor over had. Het energiebedrijf (een loot aan de Franse Suez GdF-boom) sponsort trouwens de volledige kerstverlichting op de Grote Markt. Waar de duurdere energietarieven die deze energieleverancier toepaste al niet goed voor waren. Terzijde: ruim 40.000 personen lieten via een onlinepetitie hun ongenoegen blijken over deze keuze eens iets anders te doen dan de traditie wil. Er is alleszins veel kans dat Electrabel niet meer uitpakt met zijn kubusachtige kerstboom. Want vanaf Nieuwjaar verlaagt deze leverancier zijn energietarieven omdat hij al vele duizenden klanten verloor.

De Brusselse elektronische boom verandert geregeld van kleur, en gelukkig is hij dus ook soms groen. Wat dan niet kan worden gezegd van de kerstboom(?) in Hasselt.
In feite is het daar meer een modern kunstwerk in de vorm van een boom. De takken en dennennaalden moesten de plaats ruimen voor witte porseleinen borden en dat geeft uiteraard een buitenissig effect. Het heeft nog weinig van doen met een kerstboom en oudere Hasselaars vinden het maar niets.
Anderen stellen dat het eens iets anders mocht zijn dan de traditionele groene kerstbomen...
Welke traditie zou er einde 2013 over boord worden gegooid?

  Manu de Tremerie

 

http://www.viw-costablanca.com/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De *Génération Identitaire*

 

Zal de redding komen vanuit Frankrijk? Ik hoop het en ik hoop dat het onze jongeren en die van andere landen zal beïnvloeden. Frankrijk heeft al dikwijls een sterke invloed gehad of het voortouw genomen om situaties te beindigen of om te keren. De meest gekende is de Franse revolutie.

Er is nu een groep van jonge Fransen die zich de "Génération Identitaire" noemt, die de huidige toestand aanklaagt en zegt er alles voor te willen doen om de islamisering te stoppen en tevens alle misbruiken af te schaffen die door de vorige generaties van de vooral socialistische overheid werden opgelegd of gedoogd. Als symbool hebben zij gekozen voor de letter lambda wat betekent dat zij bereid zijn om te vechten voor hun rechten. Het is als een frisse wind die over de verzengende hitte van de poco-woestijn waait.

Foxy

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De NMBS

 

Cartoon

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Anke VdM : de Senaat afschaffen : € 71 miljoen per jaar besparen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Donderdag 13 december keurden de senatoren tijdens de plenaire vergadering de begroting van de Senaat goed.

Het Vlaams Belang onthield zich en is van oordeel dat de Senaat maar beter zo snel mogelijk wordt afgeschaft. Dit zou meteen een besparing betekenen van 71 miljoen euro, het bedrag dat de belastingbetaler in 2013 voor de Senaat zal moeten ophoesten. De ‘reflectiekamer’ telt momenteel 349 statutaire personeelsleden, goed voor 29 miljoen. De senatoren zelf kosten jaarlijks8,5 miljoen. Het kostenplaatje van het Senaatsdrukwerk bedraagt 791.625 euro. En de dienstwagens van de Senaat kosten 134.500 euro.  In 2013 wordt zelfs nog een nieuwe Audi aangekocht. Ook de geraamde restaurantkosten zijn niet min: 330.000 euro voor 2013.
 
Het totale budget staat niet in verhouding tot de politieke relevantie van de Senaat. De aangekondigde hervorming van de Senaat zal ongetwijfeld tot aanzienlijke besparingen leiden, maar hoe dan ook zal de hervormde Senaat nog een duur prijsetiket dragen.  Fractievoorzitster Anke Van dermeersch besloot haar tussenkomst hierover in de Senaat met de mededeling dat “alhoewel de democratie haar prijs heeft, is de kost van 71 miljoen euro voor de Senaat belachelijk veel geld voor een instelling die politiek geen enkele relevantie heeft. Schaf de Senaat samen met België af en maak er een museum van over de splitsing van België.”
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Historische beelden : Moskou in 1908

 

 

 

Historische beelden uit Moskou in de winter van 1908 - De film is gerestaureerd en dit komt de kwaliteit ten goede - Begeleidende muziek van Alexander Borodin : In de steppen van Centraal-Azië

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerlijke vinders worden beetgenomen

 

 

 

 


15-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 15 december 2012 : rustdag

 

 

 


14-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 14 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Rhino versus Kaapse buffel

Erg, ja maar dàt is nu eenmaal het leven in de natuur. Toch heeft Fikken zich al vaak afgevraagd, geachte Redactie, bij het zien van zo een grote buffelstier, die zo'n enorm geval tussen de achterpoten heeft hangen, en... TOCH nog horens draagt. Hoe kan dit nu ?

Victor van Vosselaer

*****

Nabila Ait Daoud

En als we haar nu een steevast Antwerpse schepen voor "jongeren" noemen?

Ludo

*****

Weg met de tradities

Naar verluidt zou Melchior, beter bekend als de zwarte koning, niet meer de jaarlijkse tocht naar Bethlehem in het gezelschap van zijn twee collega's ondernemen. Als overtuigd moslim ziet hij niet in waarom hij hulde moet brengen aan de christelijke zoon van een onzichtbare vader en onteerde moeder. Hij acht het ook niet gepast dat hij geschenken moet overhandigen, in de Bezette Gebieden, aan Jezus, die zich "koning der Joden" noemt.

Wes Hardin

*****

Erfenisrechten

Heb dit al langgeleden aangekaart bij het VB met verzoek hierover een wetsvoorstel in te dienen (wie zou daar als politieker nu durven tegenstemmen?).

Vlaanderen heeft een sluitende begroting zeggen Peeters en Muyters en kan deze "rechten" dus gewoon laten vallen.  Het is niet aan Vlaanderen om taksen en belastingen te innen die  federaal worden verbrast en versast!

Rob

*****

NVA-schepen voor "jongeren" en welzijn van de andere dieren.

Wellicht nu de ideale persoon om alle slachtvloeren zonder verdoving uit Antwerpen te bannen .

m.vr.gr.Bokilo

*****

Kevers

We hebben nu een nieuwe soort kever : de fraudekever. De klucht komt met stip in zicht voor een eervolle podiumplaats in de run om deze benaming, gezien het formaat van zijn mededingers, voorwaar geen geringe prestatie.

Toch krijg ik braakneigingen van dat parvenu-koppel, beiden in een voorbeeldfunctie, waarvoor ze schandelijk overbetaald zijn, en toch maar scharrelen en graaien onder het motto : héél veel is nog véél te weinig.  Moet je niet vragen wat er van het zeuntje, de ijsco-kar specialist, terecht zal komen.

mvg - Victor L.

*****

Philip Claeys

Geachte Redactie,
Vergun my asseblief die geleentheid om ons vriend - Philip Claeys - hartlijk te bedank vir sy moeite om die naam "Zuid-Afrika" so gereeld in die internasionale raadsale uit te basuin.

Ons leef nou in die jaar 2012. Die ANC is vanjaar 100 jaar oud. Die ANC beplan nog veel probleme vir ons land. "The revolution is not over yet, the worst is still to come," het 'n senior ANC-lid onlangs in Mangaung (Bloemfontein), tydens dié party se 100-jaarfeesvieringe verklaar.

Daar is intussen 'n "binnegeveg" aan die gang om te bepaal watter kandidaat as Suid-Afrika se volgende president verkies moet word - Motlanthe, of Zuma. Wie dan ook die stoel van 2013 af sal inneem, maak nie saak nie, "die rewolusie duur voort", en toestande in die land sal slegs vererger.

Die gemiddelde swarmens in Suid-Afrika is onkundig, en ken nie die geskiedenis nie. Nie die geskiedenis van die verre verlede nie, maar ook nie die geskiedenis van die onlangse verlede nie. Van gebeure op internasionale vlak weet selfs van die huidige politici niks. Die ekonomiese krisis is wêreldwyd. Geen land kan dit vryspring nie. Ook in Suid-Afrika voel ons die gevolge daarvan.

Die amptelike werkloosheidsyfer in Suid-Afrika is 28%, maar of daardie syfers korrek is, sal niemand weet nie. Onder die jongmense van 15 - 35 jaar oud, is die werkloosheid byna 60%. Dit is die energieke jongmense wat misdaad as alternatief kies. Daar is duisende swart kinders op skool wat geen werk sal kry nie, en elke jaar die werkloosheidsyfer dramaties laat verhoog.

Aangesien die Afrikaner, en apartheid, altyd geblameer word vir alles wat verkeerd is in ons land, word die huidige ekonomiese krisis - en alles wat daarmee saamgaan, soos werkloosheid, armoede, misdaad, en noem maar op - voor die deur van die Afrikaner gelê. Blankes, maar veral die Afrikaner-Boerevolk, word nou nog meer deur swartes geteiken.

Apartheid het in 1994 gesneuwel, en die ANC het die mag oorgeneem. BEE (Black Economic Empowerment), AA (Affirmative Action), en Transformation, het die blankes in Suid-Afrika byna totaal "ontmagtig", en 30% van alle blankes sodanig verarm, dat hulle vandag "onder die broodlyn" leef. 'n Onlangse opname het getoon dat 635 000 blankes nou in plakkerskampe in haglike omstandighede woon. Daaronder is 20 000 bejaardes - sommiges wat verswakte bejaardes is wat in hospitale opgeneem behoort te word, omdat niemand hulle kan (of wil?) versorg nie

.'n Groot deel van die blanke bevolking is letterlik ontwapen toe duisende wapens van geregistreerde wapeneienaars ontneem is (ek moes self my eie wapens by die polisie inhandig, alhoewel ek 'n wettige eienaar was). Die meeste swart eienaars van wapens is onwettig in besit daarvan, en voer 'n skrikbewind in die land. Swart polisielede het reeds meer as 1 000 van hul amptelike polisiewapens "verloor." Sommige agente besoek 'n sjibeen (kroeg) gedurende werksure, en word dan so dronk, dat hulle hul vuurwapens in die drinkplek vergeet.

Mense op plase (boerderijen) is totaal afgesny van die buitewereld, en is aan die genade van terroriste oorgelaat, aangesien die kommandostelsel, wat in die verlede heel goed gewerk het, en boere en ander bewoners op die platteland beskerm het, nou deur die ANC gestop en verbied is (kwansuis omdat dit "rassisties" was).Die polisie is veronderstel om die kommandostelsel te vervang, maar doen heel weinig om die veiligheid op die platteland te verseker (daar word selfs vermoed dat swart polisielede by plaasaanvalle betrokke kan wees).*

Die situasie in Suid-Afrika is eintlik veel ernstiger as wat die meeste mense (binnelands EN buitelands) besef."Dit neem tientalle jare vir 'n boom in 'n woud om volwassenheid te bereik, maar dit neem slegs 'n paar minute om dit af te saag!"

Toe die eerste immigrante uit Wes-Europa in 1652 in Suid-Afrika aangekom het, was hier GEEN infrastruktuur nie. Blanke kennis, verstand, liggaamskrag en wilskrag het van hierdie land 'n Eerstewereldland gemaak. Die eerste immigrante was sowat 70 manne en 4 vroue. Met verloop van tyd het meer manne bygekom, en weesmeisies uit Duitsland, Nederland en Frankryk het die tekort aan vroue aangevul. In die jaar 1700 was daar nog geen duisend immigrante in Suid-Afrika nie. In die jaar 1800 was die blanke bevolking sowat 100 000, en in die jaar 1950 was dit omtrent 1-miljoen. Vandag tel die blankes 4,5-miljoen.

Daarteenoor het die swartes van 'n paar duisend in 1800 tot 50-miljoen in 2012 gegroei. Onwettige immigrante uit swart Afrika en uit China stroom Suid-Afrika in hul duisende per dag die land binne. Daar is dus vir die Afrikaner GEEN toekoms meer in hierdie chaotiese land nie, behalwe as hulle 'n eie republiek kan kry, waar hulle homogeen kan wees, en waar hulle hulself kan regeer. Die beste deel van Suid-Afrika waar dit kan realiseer, is die provinsie Noord-Kaap, met Orania as eerste groeipunt. 

Peter Murray

*****

Beloning.

Waarde redactie, 

Tussen al het aangeboden nieuws zat er vandaag een weggemoffeld feitje bij dat toch mijn aandacht trok.

Het schijnt dat er een herdenkingsproject 100 jaar Groote Oorlog in de steigers staat dat door de Vlaamse regering ondersteund wordt. Dit kunstproject moet uiteraard door bekwame lieden geleid worden, wil het niet in de loopgrachten ten onder gaan. Bij de aangeworven leden van het comité zit niemand minder dan Jan Fabre, de kattengooier die enkele weken geleden met pek en veren werd ingesmeerd en volgens eigen zeggen een ranseling voor zijn kunstwerk gekregen had tijdens het joggen.

Wie deze dierenbeul voorgedragen heeft als bekwame expert mag joost weten, misschien het hof? De Vlaamse ministerin van kunst en cultuur die Fabre groen licht gaf, is blijkbaar kort van geheugen. Wat het kunstproject juist inhoudt, is nog niet geweten,maar ik veronderstel dat er,g ezien de voorkeur van Fabre, zeker met lijken en kadavers zal gegooid worden.

mvg - Senior

*****

Ray heeft gelijk

Inderdaad, Napoleon de Gucht hoopte zijn malafide praktijken te kunnen afkopen met een "aalmoes".

De BBI heeft dit echter niet aangenomen en onze Europese wijnboer uit Italie en belgië zal zich in hogere regionen moeten verantwoorden. Maar juist dan zal het vuile spel beginnen. Geholpen door een verpolitiseerde rechtspraak en mede met de hulp van vertragings- en verjaringspraktijken en ook met de onvermijdelijke"procedurefouten", zal hij, net als zoveel andere malafide politiekers aan een straf ontsnappen.

Zijn voorstel voor een "deal" met de BBI was volgens mij reeds een begin van een vertragingsmaneuvre.  En de kans dat er in deze apenstaat ooit eens een politieker achter de tralies verdwijnt, is dan ook onbestaande.

Hubert Buysse

*****

Nieuws tegen betaling

Hun kranten worden nu al niet meer gekocht of gelezen en als ze nu hun webstekjes betalend gaan maken,  zullen er nog minder de online-kranten willen raadplegen.Trouwens wie wil, kan overal terecht voor niet-gemanipuleerde berichtgeving. Laat ze hun graf maar verder graven.

Rob

*****

De Engelse sossen hebben het licht gezien ... 

maar het is natuurlijk gekleurd. Of wat had u gedacht? http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/immigration/9744501/Learn-English-Ed-Miliband-tells-immigrants-as-he-admits-Labour-failed-to-stop-segregation.html Wanneer gaan onze rode rakkers hun mea culpa slaan?

Regus Patoff

*****

Drugs ? Verban ze !

Dit is geen satire? Of spreekt men hier niet over hasjiesj, alleen over het zwaardere spul? Het zou me ENORM verbazen als ze inderdaad de gotspe zouden hebben de noord-en-andere-afrikaanse parasieten, die je in brussel gewoon open en bloot op het muntplein, in de gaanderij van de opera, kan zien gebruiken, zouden aanpakken.

Fred

*****

Is Luc Van der Kelen bekeerd?

Ik weet het niet, maar wél weet ik dat hij nooit iets positiefs over het Vlaams Belang geschreven heeft. Maar op donderdage 13.12.2012 is hij in zijn rubriek,onze Opinie" bevallen van een uitspraak die ik nooit van hem zou verwachten. In een repliek op een uitspraak van de "Burgerbaron" van Gent (Termont)  die verklaarde dat Maggie de Block "illegale" kinderen van de schoolbanken plukte om hen uit het lands te wijzen maar anderzijds gevaarlijke illegale misdadigers laat lopen, verklaarde Van der Kelen dat men die uitspraak niet moest verwachten van een Vlaams Belanger want mocht dit het geval zijn ,dan,zou die uitspraak,en ik citeer ," ONDERBOUWD ZIJN MET EEN DOSSIER EN CIJFERS.

Volgens Van der Kelen zitten er in het VB dus toch bekwame politiekers die in staat zijn een dossier te onderbouwen en dat dan met onbetwistbare cijfers.

Hubert Buysse

*****

Weet u wel wie ik ben ? Napoleon !

Ja, wij weten wie je bent, je bent een totaal geniepig, onbetrouwbaar ventje net zoals je vriendje Guy de la Tourette en onze wens is dat je hetzelfde lot ondergaat als je voorbeeld Napoleon. Wel datzelfde zal in Berlare gebeuren en samen met M. Schreurs zul je kunnen zingen "Vluchten kan niet meer".

By the way, wij hebben een gruwelijke hekel aan figuurtjes zoals jij, je vriendje de la Tourette, Vanrampuy en co maar dat zullen jullie intussen wel weten, is het niet? Hopelijk doet de fiscus grondig zijn werk, het zal een hele boterham zijn gezien je arrogante grootspraak, miljoenen ogen zijn op je gericht en zien je met plezier kopje ondergaan.

Jean (ingekort)

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!