Angeltjes
21-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brusselse senioren niet langer gratis per MIVB

 

De Brusselse regering heeft de nieuwe tarieven van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB goedgekeurd. Die tarieven gaan in vanaf 1 februari 2013. Het gratis vervoer voor 65-plussers wordt geschrapt. Vanaf mei zullen 65-plussers een bijdrage van 60 euro moeten betalen. De prijs van een schoolabonnement zakt wel fors van 204 naar 120 euro.

De vermindering van de schoolabonnementen worden met andere woorden voor een stuk gerecupereerd bij de senioren. En als u weet wie de meerderheid van de schoolbevolking uitmaakt, is het duidelijk dat de gepensioneerden thans rechtstreeks de kinderen van de Invasie subsidiëren.  Ook de rood-groene lezertjes van Angeltjes die nu puffend  van ve(rontwaardiging voor hun scherm zitten, mogen wij wat mij betreft, in alle rust en kalmte ontploffen.

65-plussers met een laag inkomen (onder andere senioren met een OMNIO-statuut of leefloon) kunnen wel gratis blijven rijden op de Brusselse metro's, trams en bussen.

Eerder al besliste de Waalse vervoersmaatschappij TEC het gratis abonnement voor senioren betalend te maken. Bij De Lijn in Vlaanderen rijden 65-plussers gratis. Of dat in de toekomst nog zo blijft, is een (politieke) knoop die nog moet doorgehakt worden.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA gedoogt illegale financiering Franstalig onderwijs in Voeren.

  

Sinds 2005 subsidieert de Franse Gemeenschap een Franstalige school in Voeren, wat in feite ongrondwettelijk is. Ook in haar laatste begroting is dat het geval. Daarom diende het Vlaams Belang nu een motie tot belangenconflict in. Joris Van Hauthem wees erop dat de meerderheid in haar regeerakkoord stelt "alle middelen te zullen gebruiken om te voorkomen dat een andere overheid haar bevoegdheden overschrijdt". Tijdens het debat wekte de tussenkomst van de N-VA verbijstering op bij het Vlaams Belang. Voor de N-VA blijkt er zich geen probleem te stellen, want ... "het leerlingenaantal van de Franstalige school gaat achteruit", en, "we kunnen het Voerens burgemeester Broers, die tevens lid is van de N-VA, toch niet al te moeilijk gaan maken?" Van Hauthem vroeg zich in de plenaire vergadering af waar de geloofwaardigheid en de rechtlijnigheid van de N-VA zijn.

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 december : de winter begint

 

 

De astronomische winter van 2012/2013 begint op vrijdag 21 december om 12.12 uur. Meestal begint de winter op de 21e december maar soms is 20 december de begindatum, zoals in de 21e eeuw in 2080, 2084, 2088, 2092 en 2096.

Op een aantal plaatsen in ons land was de maansverduistering goed te zien, zoals in Emmen (foto: Era Gordeau)
 De zon staat op de eerste dag van de winter loodrecht boven de Steenbokskeerkring. De verschillen in tijdstippen en soms ook data zijn het gevolg van het feit dat het tropisch jaar (het jaar waarop de kalender is gebaseerd) geen geheel aantal dagen telt en van het invoeren van de schrikkeldag. De zon staat bij het begin van de winter het laagst boven de horizon, komt die dag in Midden-Nederland om ongeveer kwart voor negen op en gaat om half vijf onder. Deze dag is de kortste van het jaar, maar dat betekent niet dat de zon dan het laatst opkomt en het vroegst ondergaat.

Al vanaf 13 december gaat de zon later onder en pas op 30 december blijft het 's ochtends het langst donker. Dat komt onder andere doordat de aardbaan rond de zon niet cirkelvormig is, waardoor de zon in de winter schijnbaar iets sneller beweegt dan in de zomer. Het gevolg is dat de zon nu dagelijks iets later door het zuiden gaat. Ook is de daglengte (het verschil in tijdstip van opkomst en ondergang ondergang van de zon) afhankelijk van de geografische breedte. Zo heeft Zuid-Frankrijk al op 9 december de vroegste zonsondergang en de meest late zonsopkomst op 3 januari.

Het noordelijk halfrond heeft in deze periode de kortste dagen. Aan de Noordpool zelf blijft de zon zes maanden onder de horizon, maar het is daar niet zes maanden donker. De duisternis hangt samen met de burgerlijke avondschemering, die eindigt wanneer de zon zich 6 graden onder de horizon bevindt. De helderste sterren en planeten worden dan zichtbaar. Echt donker is het pas wanneer de zon 18 graden onder de horizon staat: de astronomische schemering genaamd. De burgerlijke schemering is op de Noordpool op 8 oktober geëindigd, de astronomische op 13 november.

De seizoensverschillen vinden hun oorzaak in de schuine stand van de as waar de aarde om draait. Hierdoor staat de zon op het Noordelijk Halfrond in de winter lager boven de horizon dan in de zomer. De zon beschrijft 's winters een kortere baan boven de horizon dan 's zomers en is vooral daardoor maar weinig uren zichtbaar. Hoe noordelijker, hoe korter de zon boven de horizon staat. In het gebied noordelijk van de Poolcirkel is de zon in deze periode gedurende een paar maanden in het geheel niet zichtbaar. Zelfs binnen onze landgrenzen is dat verschil in daglengte al merkbaar: vandaag duurt de dag in het uiterste noorden van Nederland ongeveer 20 minuten korter dan in het uiterste zuiden.

Om praktische redenen en volgens internationale afspraak gebruiken de weerkundigen voor het berekenen van klimatologische gemiddelden een andere seizoensindeling. De Societas Meteorologica Palatina, een van de eerste internationale weerorganisaties onder leiding van de Duitse keurvorst Karl Theodor besloot in 1780 om steeds drie opeenvolgende kalendermaanden als één seizoen te beschouwen. Volgens de klimatologische indeling is de winter al op 1 december begonnen en duurt het seizoen tot met 28 of 29 februari. Voor andere berekeningen, zoals het koudegetal van Hellmann wordt ook de kou in voor- en nawinter, in de maanden november en maart meegerekend.

Bron : http://www.knmi.nl/cms/content/21674/winter

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zwart is de kleur van mijn toga door Elveebee

 

 

 

Het ongenoegen dat advocaat Hans Rieder uitte over de wanpraktijken van zijn collega’s die het prodeosysteem uitmelken, vertelt nog maar het topje van de ijsberg. De felle, en totaal onterechte reactie van de Antwerpse stafhouder, bevestigt dat. In plaats van op de boodschapper te schieten, zou hij beter een onderzoek laten voeren naar de boekhouding versus de ‘train de vie’ van die gekende advocaat met zijn ‘van gel stijfstaande hiphopkop’.

Reeds in 2007 schreef ik naar aanleiding van de walgelijke moord op een buschauffeur in Antwerpen, een artikel over de achtergronden van prodeomisbruiken. De aanleiding is ondertussen achterhaald, de praktijken gaan echter nog altijd door.
Even in herinnering brengen:

“Redouan Siddiki is door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld tot twee jaar cel en een boete van 550 euro, plus hoge schadevergoedingen aan de famillie en de werkgever van zijn slachtoffer. De maximumstraf die hij had kunnen krijgen was 5 jaar. In praktijk is hij vandaag ongeveer vrij.
Siddiki was betrokken bij een ‘busincident’, een ‘schermutseling’, kortom een bagatelleke waarbij toevallig een wat oudere, onverdraagzame man hem bij de kraag had gegrepen (wat behoorlijk veel pijn deed), dus een reactie uitlokte, en onverwachts een hersenbloeding kreeg.

Politiek correcter dan dit kan ik het echt niet schrijven. De werkelijkheid was dat een stel, in gevechtssporten afgetrainde, schoelies zonder betalen ons openbaar vervoer inpalmden, de boel op stelten zetten, storend lawaai maakten (wat ook de chauffeur afleidde en alle passagiers in gevaar bracht) en iedereen uitdaagden met hun onaantastbaarheid. Eén passagier, zelf een chauffeur van openbaar vervoer die dus het risico erg goed kon inschatten, maande hen aan te kalmeren.

Het gevolg is gekend. Er ontstond wat trek- en duwwerk, maar de overmacht was te groot voor één man. De lafheid was nog groter: je moet geen held zijn om met drie kickboxers tegelijk, één man neer te leggen en tegen het hoofd te schoppen.
Nadat eerst hun ‘gemeenschap’ getracht had hen te beschermen en ze zelfs hielp ontsnappen tijdens een politie-inval, werden de jonge criminelen uiteindelijk toch opgepakt. In alle stilte werden de minderjarigen kort daarna een na een stiekem vrijgelaten. Alleen de 18-jarige Redouan Siddiki kwam voor de rechter. De correctionele, wel te verstaan. Voor een ‘schermutseling’ kan je geen duur assisenproces voeren.

Ondertussen bleven zowel de nabestaanden als alle andere mensen die zich in dit land nog een beetje netjes wensen te gedragen, dag na dag geschoffeerd worden. Door de gemeenschap van de daders, door hun advocaten, door de overheid, door de linkse regimepers,… Meester Walter Damen zei letterlijk dat zijn cliënt (de 18-jarige doodschopper) eigenlijk zelf slachtoffer was omdat hij de dag nadien nog pijn aan de hals had…

Thans is recht geschied. Niemand vindt het rechtvaardig dat de dader morgen opnieuw de bus kan nemen, natuurlijk zonder betalen want niemand durft hem naar een plaatsbewijs te vragen. Maar het is het oordeel van de rechter. En hoewel dat in dit land hoe langer hoe minder een garantie voor rechtvaardigheid is, het is vooralsnog het enige criterium dat als enig houvast moet dienen. Tot de opstand losbreekt.

In dit specifieke geval werpt de uitspraak wel een geconcentreerde lichtstraal op het feit dat sommige moordmachines voor assisen komen en andere maar voor de correctionele rechtbank.

Dit feit werpt dan weer andere vragen op. Bijvoorbeeld: hoe sterk kan een advocaat dit beïnvloeden?
En hoe kunnen sommige beschuldigden zo’n topadvocaat betalen? Van een door een assisenjury vrijgesproken verdachte hoorde ik nog niet zo lang geleden: “Ik ben nu vrij, maar heb toch levenslang. Levenslang de tweede hypotheek op mijn huis afbetalen, want mijn verdediging kostte enkele miljoenen (frank)”.
Maar wat, als een 18-jarige werkloze uit een sociaal achtergesteld gezin komt en geen eigendom heeft om te hypothekeren?

Het is poepsimpel. Volg even mee.

Als je rechtshulp nodig hebt en je bent niet kapitaalkrachtig genoeg om een advocaat te betalen, dan kan je je wenden tot het Bureau voor Juridische Bijstand. Kom je in aanmerking voor een ‘prodeoadvocaat’ (die je dus niet of zeer weinig moet betalen), stelt dat bureau zo iemand voor jou aan.
Elke beginnende advocaat is verplicht om de eerste 3 jaar van zijn carrière dergelijke opdrachten te aanvaarden. Dat kan voor de cliënt zijn voordeel hebben. Een jonge advocaat heeft nog niet veel werk, dus veel tijd om je zaak goed voor te bereiden en wil bovendien zo snel mogelijk zijn naam vestigen.
Het is een vorm van public relations en van investering in zijn toekomst, want de vergoeding is niet aantrekkelijk.
Pas na het einde van de zaak, kan hij een prestatielijst invullen voor het BJB. Dit bureau controleert het formulier en stuurt het door naar het ministerie van Justitie. Afhankelijk van de aard van de zaak en van het geleverde werk, krijgt de advocaat dan punten toebedeeld, die per jaar worden samengeteld. Elk gerechtelijk jaar komt op de begroting van de regering ook een bedrag om de prodeoadvocaten uit te betalen. Dit bedrag wordt gedeeld door het aantal punten om de waarde van een punt te berekenen. Hoe meer rechtszaken pro deo, hoe minder een punt waard is. Omwille van dit enveloppensysteem weigert een gevestigde advocaat begrijpelijkerwijze van zaken pro deo te behandelen. Tijdens de rechtszaak maakt hij namelijk heel wat onkosten, maar moet wel ongeveer twee jaar op de vergoeding wachten.

Om een beroep te kunnen doen op een prodeoadvocaat, moet de cliënt aan bepaalde criteria voldoen. Deze criteria zijn zo uitgebreid dat hele bevolkingsgroepen, soms met een paar kunstgrepen, ervoor in aanmerking komen.
Een overzichtje uit de losse pols: leven van een leefloon, maatschappelijke bijstand, vervangingsinkomen voor gehandicapten of gewaarborgd inkomen voor bejaarden; een kind ten laste hebben met gewaarborgde kinderbijslag; een sociale woning huren; minderjarig, vreemdeling, asielaanvrager, gedetineerd, verdacht of geestesziek zijn; alleenstaand of samenwonend met geplafonneerd inkomen; enz…
Alleenstaande of samenwonenden met een iets hoger inkomen kunnen ook van een prodeoadvocaat genieten, maar betalen zelf wel een kleine vergoeding, die dan van zijn punten wordt afgetrokken. Wie tot een van de vorige categorieën behoort, betaalt niets.

Maar hoe komen sommige jongeren dan aan een toppleiter?

Ook daarvoor is een gaatje in de prodeoregeling. Een beklaagde mag namelijk zelf een advocaat kiezen en hem vragen of hij bereid is zijn zaak pro deo te behandelen. Die advocaat kan dan zelf de prodeoprocedure aanvragen bij het BJB en zichzelf voorstellen op vraag van zijn cliënt.

Maar welke gerenommeerde advocaat wil zich inspannen voor een verloren zaak en bovendien nog twee jaar op weinig geld wachten?
In de eerste plaats, omdat ze het niet zelf doen. Ze werven onderbetaalde stagiaires aan, die ze deze klussen laten klaren. Hoe slechter een zaak verdedigd wordt, hoe langer ze duurt. En hoe langer ze duurt, hoe vaker de cliënt moet voorkomen, hoe feller de kassa rinkelt.

Meester Rieder insinueerde in zijn aanklacht ook dat er onder tafel wordt betaald. Zou het kunnen dat sommige jonge, werkloze, onbemiddelde boefjes toch een of ander handeltje voeren, bijvoorbeeld door drugs te dealen, te steamen, te…? Zou het kunnen dat ze door hun gemeenschap, bepaalde vzw’s, politieke organisaties, e.d. financieel gesteund worden wanneer ze in de problemen komen?
Aangezien deze cliënten van een advocaat, privépersonen zijn, is er niemand die naar een officiële ereloonnota vraagt.
Bewijzen hiervan, bestaan niet. Maar als de belastingdienst een stevige slag willen slaan, moeten ze maar eens nagaan welke toppleiter (al dan niet met een vettig hiphopkapsel) ook vaak pro deo werkt, hoe zijn bankrekening eruit ziet, van waar dat geld komt, eventueel iets meer aandacht geven aan ‘indiciën’ – de uiterlijke teken van welstand.

Ze kunnen misschien al bij hun cliënten beginnen.

Een hardwerkende middenstander die een gewone Mercedes koopt, een beetje vrijstaand gaat wonen en met zijn gezin 14 dagen per jaar naar de Dominicaanse Republiek trekt, mag binnen de kortste tijd bij de belastingcontrole komen bewijzen hoe hij dat kan. Een werkloze 18-jarige leeghanger kan wel ongestoord in merkkleding, voorzien van de duurste communicatiemiddelen, in een splinternieuw sportmodel van een duur Duits merk rondrijden, zonder dat hij ook maar een ogenblik verontrust wordt.”

Elveebee (ook te volgen op Twitter)

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van ons, voor u

 

 

studio Rony

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wurlitzerdromen

 

Lieve Wurlitzerdromertjes,

Er zit al lang een liedje in mijn hoofd dat jaren geleden in Spanje een grote hit was. Via het wereldwijde web heb ik de titel en de zangers kunnen terugvinden. In 1969 stond het heel de zomer op één in wat toen hét vakantieland bij uitstek was, vooral dan voor de zonneminnende jeugd en late hippies. Over de groep zelf heb ik niet veel kunnen terugvinden. Waarschijnlijk waren ze een plaatselijk fenomeen. De salsa- en sambaklanken waren hier nog niet doorgedrongen, maar dit liedje heb ik steeds perfect kunnen neuriën en het refrein zelfs kunnen zingen. Niet dat daar zoveel talent voor nodig was. De groep heet “Los Payos”. Wie weet wat het betekent, mag het me laten weten. Het zanggroepje bestond oorspronkelijk uit drie vrienden uit Sevilla, Eduardo Rodriguez Rodway, Luis Moreno Salguero (Pibe) en José Moreno Hurtado (Josele), die enkele jaren met hun meeslepende rumbaklanken niet uit de Spaanse top 10 weg te denken waren. In 1968 verscheen hun eerste plaatje op de markt “Como un adiós” en het volgende jaar “Adiós, Angelina”, een vertaling van een Bob Dylan nummer. Op dit moment sloot Rafa León zich aan zodat ze nu als kwartet optraden. Een jaar later zou hij er al de brui aan geven. Het grote succes kwam in 1969 met mijn liedje van vandaag: “María Isabel”. Overal in Spanje klonk het op de terrasjes, de bars en de stranden. Het refrein lag op ieders lippen – waarschijnlijk omdat je er geen talenknobbel voor nodig had. Chi ri bi ri bi po po pom pom…. Er volgden nog meer plaatjes en zelfs een elpee, maar geen enkel liedje kon tippen aan hun María Isabel. De groep werd ten slotte ontbonden in 1976. Josele besloot de muziekwereld helemaal achter zich te laten en koos voor een carrière als humorist; Eduardo trok naar de groep Triana en Luis maakte vanaf toen deel uit van de groep Alameda. In de donkerste dagen van het jaar bied ik jullie een klein beetje zon met María Isabel van Los Payos: Muchos besos Lolita

 

 


20-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 20 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Duizend bommen en granaten

De oorlog lijkt weer te zijn losgebroken in Ledeberg bij Gent.

Het einde van het jaar is in zicht en de kleine ukkies van uit de prachtlanden komen hier op straat onder mom van vuurwerk, ons te terroriseren. Het zijn geen kleine rotjes wat ze afsteken, maar echte knallers waarvan de ruiten op barsten staan.

Gisterenavond vlak voor mijn venster deed zich een explosie voor, gans mijn woonplaats werd hierdoor verlicht, de ruiten stonden vervaarlijk te trillen en mijn hart had het bijna begeven. Ik ging aan de deur kijken en zag een kleine uk van 5, max 7 jaar wat verder opnieuw een granaat laten ontploffen. In mijn binnenste wenste ik dat die kleine ging mee ontploffen, maar blijkbaar is hij bedreven met explosieven.

Al jaren hoor ik de buren zeggen dat ze klacht neerleggen bij de politie, maar er wordt niet opgetreden, die ukkies zijn slimmer dan de grote racisten in het blauw. Het gaan dus weer gezellige avonden worden in een oorlogszone met bommen. Huisdieren zoals honden en katten krijgen het zwaar te verduren, onze oudjes blijven in het achterhuis, zo ver mogelijk weg van de voorkant aan de straat. Elke explosie kan hun hart fataal worden.

Ik vraag me af vanwaar dat die ukkies al dat zwaar explosief halen. Zal het voor de politie niet eenvoudiger zijn om de leveranciers van dat spul op te sporen, want met een vermanende vinger naar, in een gezichtspuwende, uk te wijzen, zet ze enkel aan wat meer bommen te laten ontploffen omdat ze aandacht krijgen. 

Chris S.

 

*****

Het Monster Martin kan best wandelen in de cel

Wie in het verleden, nu enkele jaren terug, de zaak Dutroux gevolgd heeft kon toen niets anders dan vaststellen dat hij (Dutroux) contacten had met personen die belang hadden bij zijn daden. Dergelijke mensen moet je niet gaan zoeken in een arbeiderswijk maar zoals Michel Martin nu duidelijk heeft aangeduid, bv in Knokke.Is dat een toevallige zet van 3M ? ik denk het niet, zij geeft duidelijk de richting.

Wil T.

*****

http://pontu.eenet.ee/player/siga.html

Niks spectaculairs, maar toch leuk om de webstek op te zetten en er zo nu en dan een blik op werpen. Soms niets te zien, en dan bijwijlen een drukke bedoening : reeën, everzwijnen, Vlaamse(!) gaaien, vinken, een vos met een gebroken poot...

Pol D.

*****

Geen rechten voor monsters!

Dat is mijn persoonlijke opinie die natuurlijk voor spek en bonen telt in een plaats (stad, streek, regio, land?) waar politiek, media en Justitie enkel de weg bewandelen van linkse tolerantie voor alle misdadigers en alles wat met misdaad te maken heeft en erop toezien dat deze monsters geen enkel recht moeten missen.  Slachtoffers, tja die hebben pech, en nabestaanden die zien toe hoe de misdadiger met uiterste tolerantie behandeld wordt en hoe zijn of haar rechten aan hem of haar door het gerecht scrupuleus worden toegekend. Bij de minste kleine of domme fout wordt door de advokaat van een monster triomfantelijk "PROCEDUREFOUT" geroepen en ze zijn weer vrij. Recht bestaat niet meer maar dat weten we al langer. Als dit monster, of gelijk welk ander monster, een kind van mij had gemarteld en gedood, en ik kwam haar of hem toevallig in Knokke of waar dan ook tegen, dan zou ik

 Foxy

*****

Bloedbad VS. 
 
De publieke opinie reageerde terecht geshockt op het zoveelste bloedbad in een Amerikaanse school. Altijd na dit soort dramatische gebeurtenissen duikt ook hier het debat op om de wapenwet te verstrengen. Natuurlijk vergeet men er telkens bij te vertellen dat het niet de wapens zijn die doden, maar de gebruikers. Wie de Verenigde Staten kent weet dat een ziek sociaal weefsel de echte oorzaak is. Zo erg als daar is het in Europa nog niet, maar we zijn wel op weg. Daarom doet onze maatschappij er goed aan om het echte debat over onze normen en waarden te voeren eerder dan uit populisme de gewone wapenbezitter nog maar eens te straffen.
 
Erik Jagers

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een bericht van onze stamvader, Erik over 3M

 

Zonder ook maar één woord afbreuk te doen aan de mening van Angeltjes zit ik met een prangende vraag.

Hoe zou Leopold - (wie geeft in godsnaam zijn kind de naam Leopold? Keuninklijke gatlikkers?) - reageren als een gangster als zijn broer Maurice zijn "heiligdom" betreedt?

Tja, dan doe ik toch een woord afbreuk. Lippens heeft geen recht van spreken want volksverlakkers, bedriegers, haaien en malafide bouwpromotors zijn er meer dan welkom. Net als de keuninklijke familie en konsoorten. Ik schreef bijna "kontsoorten", al had dat weinig verschil gemaakt.

De onnozelaars van de poco-pers zouden eens aan onderzoekjournalistiek moeten doen om de handel en wandel van de Leo in "zijn" frigoboxvrije landgoed  goed na te gaan. Maar dat is te moeilijk zeker?

Voor mij is het niet alleen frustrerend en deprimerend maar vooral beangstigend wat er zich, niet alleen in Vlaanderen of het onland B,  maar in heel Europa, aan het afspelen is: de ondergang tegemoet.

Spreek mij tegen, beste poco-journalisten en -politici. Alsjeblief,  weerleg mijn frustratie, deprimerende gedachten, mijn minachting voor politiekers maar vooral mijn politieke voorkeur: die voor het Vlaams Belang. Nogmaals aub, leg mij eens uit, in begrijpelijke taal, waar ik verkeerd in ben. Al blijf ik trots op mijn geuzennaam als mestkever.

Hoezo? Wat doet mijn frustratie hiertoe? Heel eenvoudig. Een sjoemelaar, arrivist en francofone gatlikker om het keuninklijke gelik niet te vergeten kant zich tegen alle regels in tegen de wet, al zijn we dat ondertussen gewoon geworden van dergelijke heren, gemaakt door zijn poco-vrienden. Toen 3M vrijgelaten werd heb ik hem nooit gehoord. Juist... madam 3M werd vrijgelaten door het corrupte justitiesysteem in dit onland dat ... juist ... door dergelijke heren zo politiek correct verdedigd wordt.

Met Etienne Davignon zal hij wel graag flaneren op de "place m'as tu vu?"

Mocht ik niet alleen een slecht karakter maar ook een slecht hart hebben dan zou ik weten wat gedaan als ik zijn broer in Knokke tegen het lijf mocht lopen.

Erik
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Typisch voor de neo-tjeef De Wever : spioneren

 

 

 

We hadden het live tijdens Villa Politica gezien, maar gelukkig heeft een brave ziel het spionagefragment van Bart de Wever op Youtube geplaatst, zodat we d'er allemaal kunnen van meegenieten.

Terwijl Filip Dewinter de vragen van Linda Dewin beantwoordt en het onder meer heeft over De Wever, komt deze laatste stilletjes en stiekem, zoals het een neo-tjeef past, op zijn tenen binnengeslopen om te luisteren wat FDW over hem zoal zegt. En hij reageert quasi komisch, maar met dit zoveelste impulsieve nummertje, laat hij zich onbewust weer eens kennen als het Calimerokind met een slechte opvoeding, dat met anderen totaal geen rekening houdt.  Slechte punten, Bart !  Gedraag je, als de volwassen burgemeester van Vlaanderens grootste stad en niet als Pipo de Clown.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de minstbedeelden

 

 

 

 

De bestrijding van de armoede is voor de sociale volkspartij die het Vlaams Belang is een belangrijke prioriteit. Helaas dienen we vast te stellen dat het aantal mensen dat afhankelijk is van noodhulp blijft groeien. Dat hoeft niet te verbazen. De armoede neemt inderdaad toe. Eén op vijf kinderen groeit op in armoede en 15 procent van de Vlamingen heeft moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen. Kwetsbare groepen zijn onder meer éénoudergezinnen, 65-plussers en werklozen. In Antwerpen stelt de armoedeproblematiek zich nog scherper dan in de rest van het land. In 2000 lag het gemiddelde jaarinkomen in Antwerpen nog 4 procent boven het nationale gemiddelde, nu is dit 9 procent lager. Nergens in ons land is de welvaart zo achteruit gegaan als in de Scheldestad.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Monster Martin kan best wandelen in de cel

 

 

De verdedigers van de belgische rechtstaat, die met opgetrokken neus de politiek-correcte paden bewandelen, staan in vuur en vlam tegen de Knokse burgemeester Lippens, die zich veroorloofde het verblijf van 3M (Monster Michelle Martin) in zijn gemeente te veroordelen. Guy Tegenbos van DS, Liesbeth van Impe van Het Nieuwsblad en later op de dag ongetwijfeld nog een aantal wijsneuzen die Knack begeleiden op zijn linkse begrafenisstoet, hameren op het heilige recht van de kindermoordenares om te gaan en te staan waar haar belieft (behalve in de provincies Namen en Limburg).

De vrijheid die justitie aan Martin toestaat, is tegelijk een onvrijheid voor de families van de slachtoffers, die als zij zich ergens buiten hun provincie willen begeven, steeds het risico lopen oog in oog te komen met het monster dan hun dochtertjes afgrijselijk heeft gedood. 

Er zijn weinig redenen in dit onfrisse land om prat te gaan op de prestaties van de rechtstaat of vertrouwen te hebben in de onkreukbaarheid van de dames en heren die oordelen over goed en kwaad en die permanent gebukt lopen onder de vrees te weinig begrip op te brengen voor de beweegredenen van misdadigers.  De pleidooien van Tegenbos en consoorten maken op ons geen enkele indruk. Justitie heeft zichzelf een slechte naam bezorgd en een ongeloofwaardige reputatie : dat is niet onze fout maar die van de dames en heren die hun job uitoefenen in carnavalspak om indruk te maken op het klootjesvolk. De meesten van  deze partijpolitieke Janussen worden flink uitgelachen en weinig ernstig genomen.  We zullen een grote toegeving doen : er zijn uitzonderingen.

Niet de burgemeester van Knokke moet met de vinger gewezen worden maar wel 3M zelf en haar omgeving.  Ook al zou zij gemachtigd zijn om in in Knokke-Heist rond te wandelen, dit onmens moet beseffen dat de publieke opinie niet bereid is om haar haar wandaden te vergeven en haar publieke aanwezigheid te tolereren. Justitie kan de boom in en het handvolletje steeds dezelfde kruipers mogen mee aan de takken hangen. Het monster Martin heeft zichzelf al lang vergeven en zij is van oordeel dat zij haar tol afbetaald heeft in de gevangenis. Justitie is haar dekmantel en daar zijn wij niet van onder de indruk. Haar maximale vrijheid geniet dit onmens in het klooster bij de gefrustreerde nonnen, terwijl er eigenlijk maar een plaats is waar zij echt thuishoort : de cel.  Voor sommige misdaden bestaat geen vergiffenis.

Een overgrote meerderheid van de publieke opinie is ervan overtuigd, dat deze vrouw nooit haar tol zal kunnen afbetalen. Nooit.  Net zoals de kinderen die zij heeft omgebracht nooit  kunnen terugkomen.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe lang nog ?

 


Als in het Nederlandstalige Halle-Vilvoorde (met hoofdzetel in Asse) een Nederlandstalige aan het hoofd staat van het parket, eisen de Franstaligen als compensatie dat in het tweetalige Brussel een Franstalige de scepter zwaait. Als de Nederlandstalige procureur van Halle-Vilvoorde aangeduid wordt door een Nederlandstalige commissie, eisen de Franstaligen dat de procureur van het tweetalige Brussel aangeduid wordt door een Franstalige commissie. De minister van Justitie kan tot twee keer een door de Franstaligen voorgestelde Brusselse procureur afwijzen.

Staatssecretaris Servais Verherstraeten (CD&V) bevestigt dat dit het compromis is dat hierover gesloten is met de acht partijvoorzitters. Waarbij de Vlaamse debutanten voorbijgegaan zijn aan het simpele feit dat het Hoofdstedelijk Gewest Brussel, tweetalig is. De Vlaamse sukkels van dienst zijn Wouter Beke, Alexander Decroo, Bruno Tobback en Wouter van Besien.

Hoe lang nog ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.EU-staking ambtenaren levert loonopslag van 5,5% op : Welverdiend !

 

Vanwege een bureaucratische fuck-up krijgen 45.000 EU-ambtenaren een loonsverhoging van 5,5% vanaf januari 2013.

Een solidariteitsbelasting valt weg, waardoor de vanwege aanhoudende kritiek sinds 2004 getemperde lonen nu ineens weer in volle asociale glorie betaald gaan worden. De EU-lidstaten konden het namelijk niet eens worden over het vervolg van de solidariteitsbelasting, waardoor deze volgens protocol vanaf 1 januari 2013 niet meer geldt. En 45.000 EU-ambtenaren ineens een stuk meer gaan verdienen.

Terecht, overigens. Die lui zetten zich zo hard in om de EU uit de crisis te halen. Werken zich een gat in het zitvlak van hun maatpak om geld van Noord-Europa naar Griekenland te sluizen. Winnen tussendoor gewoon de Nobelprijs voor de Vrede, ook geen kleinigheidje. Moeten constant hun best doen om democratische principes te omzeilen. Zwoegen zich een uur in de rondte om de soevereiniteit van de Europese staten te verkassen naar de EU. En doen dat allemaal ook nog eens terwijl maandelijks het hele apparaat verhuist tussen Brussel en Straatsburg.

Ga er maar eens aan staan. Respect !

Dit vereist de nodige inzet. Dat mag best wel eens beloond worden. Dus niet meer dan terecht dat de solidariteitsbelasting opgeheven wordt. Al die 45.000 EU-ambtenaren gewoon 5,5% er bij. Dat is  goed besteed blastinggeld. Mooi om te zien dat al het geld wat wij  in deze crisistijden met krimpende economische groei, richting de EU sturen waar het in de juiste portemonnees verdwijnt.

Anders hadden we dat geld zelf allemaal moeten verbrassen en daar dient ons spaargeld niet voor. Ons geld heet niet voor niets *Euro*  Gefeliciteerd, EU-ambtenaren, doe er maar iets leuks van.

Bron : www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Staatsschuld : alweer een record !

 

 

Op 30 november 2012

beliep de staatsschuld

van de federale staat B :

€ 374.094.644.662

alweer een flinke 6 miljard meer dan vorige maand.

Begrijpt u nu waarom Minister Tjeven Vanackere een depressie heeft ?

 

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geachte Redactie - 20 december 2012
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Geen zin in een Cruise ? Reizen kan ook anders.

- Ga naar Google maps
- Duw op Routebeschrijving
- Vul in voor punt A : Japan
- Vul in voor punt B : Volksrepubliek China
- Duw opnieuw op Routebeschrijving

Je krijgt gedetailleerd in het Japans de te volgen weg punt voor punt.

Kijk naar punt 41, wat je moet doen om in China te geraken. Juist.

Willy DR (Manila)

NvdR Angeltjes : Aziaten zijn grappige mensen, niet Willy. Soms, soms.

*****

Van Rompuy, Tobback, De Gucht, De Clerck... 

Je hoort wel eens smalend verkondigen dat prinsen koning worden omdat ze uit de juiste buik gerold zijn... maar is dat niet evenzo waar voor veel politiekers uit de hoogste regionen.

Ludo

*****

Maurice heeft gelijk

Het Vlaams Belang moet nu maar eens "extra Muros" treden om het met een term van Dewever te zeggen. Antwerpen gaat verloren voor het Belang en dat heeft vooral te maken met het feit dat de bevolking van Ä meer en meer vervangen wordt door een allegaartje van exoten die overwegend 5 keer per dag op hun kieên zitten in de richting van Mekka.

Die zullen zeker niet voor de partij stemmen De echte stemmen voor het Belang kan men nu vinden in Kapellen, Schoten,Brasschaat,Kalmthout want daar zitten nu de "vluchtelingen" die voor het bruine geweld hun stad verlaten hebben.

Maar ook in gans Vlaanderen worden wij meer en meer geconfronteerd met steuntrekkers uit het zuiden en het oosten.Er moet dus over gans Vlaanderen een kern van het VB opgericht worden die de ideeën en de waarden van de partij in de actualiteit brengen.het VB moet dus een volwaardige Vlaamse partij worden wat niet wil zeggen dat zij de échte Antwerpenaren moet in de steek laten .

Hubert Buysse

*****

De boodschapper heeft het weer gedaan.

Naar aanleiding van een opiniestuk rond misbruiken van het systeem van juridische bijstand, overweegt de stafhouder van de Antwerpse balie een tuchtklacht tegen de Gentse advocaat Hans Rieder . "Met zijn aanval, die ongezien is in de advocatuur, illustreert de stafhouder hoezeer het noodzakelijk is om in de advocatuur tot een betere kwaliteitsbewaking te komen".  Rieder stelde in een opiniestuk in De Standaard van 14 december onder meer dat advocaten "niet te beroerd zijn om op een uit de hand gelopen dansfeestje, waar wel eens een lijntje wordt gesnoven, te pochen dat ze er alle belang bij hebben dat hun cliënt zo lang mogelijk opgesloten blijft, omdat ze bij iedere verschijning voor de rechtbanken punten verzamelen die op het einde van het jaar veranderen in harde valuta." De open brief van de stafhouder aan Rieder; http://assets.rug.be/img_art/site/images/DC85064F-5907-49F4-BD2F-C4716A259C5D.pdf

Stradi

*****

Mogen we nog even intolerant zijn aub?

Interessante denkoefening! Titel mag blijven staan. De foto moet vervangen worden door een foto met daarop onze politieke kopstukken die de godsdienst van de vrede omhelzen, met onze centen subsidiëren en voor de rest de andere kant opkijken. Als dit gepubliceerd wordt, zullen wij weer de verzuurde burgers zijn hoewel wij diegenen zijn die alle stapatsen betalen sinds jaren...

Eén quizvraagje: met hoeveel reisden ze naar die klimaatconferentie ?

a)wat was het resultaat? (tot 5 cijfers na de komma)

b)kostprijs van dit alles (door ons betaald!)

c)welke inbreng had de grote di rupo bij dit alles?

Raymond

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 M (Monster Michelle Martin) : kuierend over de dijk in Knokke-Heist

 

Monster Michelle Martin, alias 3M,  heeft Knokke bezocht, zo zei een "zwaar geschokte" burgemeester Leopold Lippens aan de redactie van "Het Nieuws" bij VTM. Martin zou herkend geweest zijn tijdens een bezoek aan de kapper.

Burgemeester Lippens noemt het onbegrijpelijk dat hij vooraf niet werd verwittigd van het bezoek. Aan de webredactie van De Standaard zei hij: "Het is schandalig dat iemand die voor opsluiting en foltering van zes meisjes en medeplichtigheid aan de activiteiten van de bende Dutroux en hiervoor veroordeeld werd tot dertig jaar gevangenisstraf, hier zomaar op onze zeedijk kan komen flaneren."

Lippens is niet mals voor de magistratuur. Hij hekelt dat Martin niet naar de provincies Luik of Limburg mag, maar wel een toeristische gemeente als Knokke-Heist mag bezoeken: "Beseft de magistratuur dan niet dat door Martin de toelating te geven om naar een drukke toeristische gemeente zoals Knokke-Heist te komen, de kans bijzonder groot is dat ze hier bepaalde families zoals Lejeune, Delhez, Russo, Lambrecks en Marchal tegen het lijf kan lopen? Houdt ons gerechtelijk apparaat dan totaal geen rekening met het psychische leed dat dergelijke confrontatie met zich zou kunnen meebrengen?"

Burgemeester Lippens gaf nog mee aan De Standaard: "Via de media wil ik Michelle Martin alvast verwittigen dat ze in Knokke-Heist absoluut niet welkom is en beter in het slotklooster in Malonne verblijft waar ze zich in alle stilte en eenzaamheid kan bezinnen over haar gruweldaden."

Wat zoudt u doen als u op wandel zijnde, ergens in het land, plots oog in oog zoudt staan met dit gruwelijk braakmiddel ? Dit onmens hoort thuis achter tralies en nergens anders.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heerlijk, ik wil lid worden van de Loge. U toch ook ?

 

 

 

(video van Frank Thevissen)

 


19-12-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB voor Richard Wagner

 

Ook dat nog ... Wij laten geen enkele gelegenheid voorbijgaan om sympathie te wekken voor onze excellente voorkeuren, zowel maatschappelijk als muzikaal.

Nu is het weer Richard Wagner die wij voor onze kar spannen. Wie zegt u ? De lievelingscomponist van kierewiet Dolf  H. ?  Daar kunnen wij niets aan verhelpen. Weet u soms van welke muziek Elio Di Rupo houdt ?  Stel dat hij wild wordt van Mariah Carey of van Nikkelen Nelis, moeten wij die geweldige artiesten dan in de ban doen ?

Ik weet dat er bij onze lezers enkele fervente Wagnerliefhebbers zijn. Geen scharen, geen pelotons : enkelen. Voor hen zijn er op onze tweede blog OperaBelcanto, 5 fragmenten uit 4 Wagneropera's te bekijken en te beluisteren : Parsifal - Tannhäuser, Lohengrin en Tristan en Isolde.  U kent de weg ?  In de rechterkolom van deze blog, drukken op de knop en het wonder van internet verbindt u met de Grote Richard.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hans Rieder en zijn confraters

 

Er is nogal wat te doen over de brief die advocaat Hans Rieder van de Gentse balie stuurde naar de belgische stafhouders in verband met de toepassing van de Salduzwet, een manier om makkelijk een stevige som bij te verdienen, zegt Hans Rieder.

Het arrest Salduz/Turkije, beter bekend als Salduz-arrest is een arrest van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, dat betrekking heeft op rechtsbijstand vóór het eerste (politie)verhoor van een verdachte.

De 17-jarige Salduz werd door de Turkse politie gearresteerd op verdenking van deelname aan een onwettige demonstratie ter ondersteuning van de PKK en het ophangen van een spandoek. Tijdens het politieverhoor heeft hij een bekentenis afgelegd, die hij later introk bij de openbaar aanklager en bij de onderzoeksrechter. Hij zegt dat hij tijdens het politieverhoor onder druk was gezet en werd geslagen. Pas na de voorgeleiding bij de aanklager en de onderzoeksrechter kreeg Salduz voor het eerst een advocaat te spreken. Zijn veroordeling tot 2½ jaar gevangenisstraf was onder meer gebaseerd op de verklaringen die tijdens het politieverhoor waren afgelegd.

In beroep bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) stelde Salduz, dat zijn recht op een eerlijk proces is geschonden omdat hij tijdens het politieverhoor verstoken was van rechtsbijstand, terwijl de daar afgelegde en later ingetrokken verklaring wel door de rechter als belastend bewijs werd gebruikt. Het Hof overwoog, dat artikel 6 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens eist dat een verdachte toegang tot een raadsman ("access to a lawyer") moet krijgen vanaf het moment dat de ondervraging door de politie begint. Afwijking van deze hoofdregel is alleen mogelijk in exceptionele gevallen, op basis van dwingende redenen. De rechten van de verdediging zijn in principe onherstelbaar aangetast, indien belastende verklaringen voor het bewijs worden gebruikt, als die verklaringen zijn afgelegd terwijl verdachte geen toegang tot een raadsman had. Tot zover de uitleg die wij vonen bij Wikipedia.

Wij, de simpele burgers die van niets iets afweten, hebben de kans elke week in de reeks "De Rechtbank" (dinsdagavond op VIER) stukjes ondervragingen mee te maken bij de onderzoeksrechter (als een verdachte al door de politie is verhoord) in aanwezigheid van een advocaat die stilzwijgend deel uitmaakt van het meubilair om op het einde van de ondervraging te knikken, dat alles conform de wet is verlopen.

Vooraleer Hans Riedel het woord te verlenen, drie domme lekenopmerkingen :

- Al wat afkomstig is het EHRM, of zoals onze Floriaan Terbeke het noemt, "het Geweten", stemt ons wantrouwig ; de visie van die professionele linkse ET's is er op gericht de daders maximale rechten toe te kennen en de slachtoffers af te schilderen als heimelijke smeerlappen.

- Best mogelijk dat in Prachtland Turkije, waar martelingen en wreedheden tot de dagelijkse koeltoer behoren, een degelijke  bescherming van verdachten, nuttig kan zijn. In West-Europa zijn er voldoende wetten en reglementen die beschuldigden beschermen tegen politioneel onrechtmatig optreden.

- Wij kopen niet over van sympathie voor de figuur van advocaat Rieder. Wat ook zijn motivatie weze voor het schrijven van deze open brief, hij bevestigt hiermede alleszins een bestaan van een weinig correcte sjoemelende en snuivende advocatuur en dat is heiligschennis bij deze gilde die nog steeds functioneert in carnavalspak.

Waarde stafhouders,

U heeft zich in toga laten fotograferen op de statige trappen van het ministerie van Justitie, voorafgaand aan een onderhoud met de minister. U bepleitte een hogere vergoeding voor pro-Deoadvocaten. De primus inter pares onder jullie, stafhouder Hugo Vandenberghe, liet zich gewillig een micro onder de neus duwen en stelde terecht dat het een schande is dat België zijn internationale verplichtingen niet nakomt. Er is in België geen billijke vergoeding voor pro-Deoadvocaten.

Ik vroeg mij af wie u tijdens dat onderhoud hebt vertegenwoordigd?

V ertegenwoordigde u de advocaten die voor de raadkamer verschijnen, om een aangehouden verdachte bij te staan, zonder voorafgaand bezoek in de gevangenis?

V ertegenwoordigde u de advocaten die opgeroepen worden om een rechtzoekende bij te staan bij zijn verschijning voor de onderzoeksrechter (de zogeheten Salduzbijstand) en die op de vraag van de griffier of ze hun toekomstige cliënt vooraf nog eens willen spreken, antwoorden dat dit niet nodig is?

V ertegenwoordigde u de horde advocaten, die het zout in hun pap niet verdienden en die zich bij het blinken van het vermeende Salduzgoud van de ene dag op de andere specialist strafrecht hebben verklaard?

V ertegenwoordigde u de advocaten, geprezen door de kritiekloze pers als specialist strafrecht, die na de invoering van de Salduzwet stagiairs in dienst hebben genomen met als enige opdracht te slapen bij een gsm om alle oproepen uit politiekantoren te beantwoorden en zo klantjes binnen te halen?

V ertegenwoordigde u de advocaten met een van gel stijf staande hiphopkop, die vanaf hun eerste jaar stage in een BMW Cabrio van politiekantoor naar politiekantoor hossen met een oor aan hun iPhone geplakt waardoor de allochtone ouders van de opgesloten verdachten gerust worden gesteld met de woorden toutçavasarangermonsieur of evritingwilbeinorder ? En die niet te beroerd zijn om op een uit de hand gelopen dansfeestje, waar wel eens een lijntje wordt gesnoven, te pochen dat ze er alle belang bij hebben dat hun cliënt zo lang mogelijk opgesloten blijft, omdat ze bij iedere verschijning voor de rechtbanken punten verzamelen die op het einde van het jaar veranderen in harde valuta?

Handje contantje

Welke rechtgeaarde advocaat durft nog recht in de ogen te kijken van de belastingbetaler die de hiphopkop op de lowcostvlucht ziet stappen richting Rome, niet om het Forum Romanum te bezoeken, maar wel om de benen los te gooien in dancing Caesar en bij het oversteken van de Tiber op weg naar Caesar alleen onthoudt dat hij over woater is gereden?

Om nog te zwijgen van de advocaten die blijkbaar niet te beschaamd zijn zich naast de vergoeding van de staat, handje contantje nog een extraatje in de pollen te laten duwen door de pro-Deocliënt, nadat de rechtbank uit zichzelf die cliënt heeft vrijgesproken op grond van argumenten waarvan de hiphopkop nog niet had durven dromen.

Ongenuanceerd? Neen het is zoals steeds bij justitie, de kwaadwilligen sleuren toegewijde deelnemers aan justitie mee in hun roemloze val.

Beseffen we wel dat alleen de perversiteit deze advocaten van vervolging redt? Sommige procureurs laten dat alles gewillig gedijen omdat zulke advocaten gedroomde tegenstrevers zijn in betwistbare zaken.

Terwijl de serieuze strafpleiter voordien vaak geconfronteerd werd met het verhaal van de verdachte – ‘Meester ik heb dat verklaard, omdat ze mij beloofd hadden dat ik dan naar huis mocht gaan' – wordt die serieuze strafpleiter vandaag geconfronteerd met een ander verhaal: ‘Meester, achter mij zat een advocaat die mij slechts adviseerde om te bekennen, zodat ik dan naar huis mocht gaan.' Een grote verbetering dus.

Schaamrood op de wangen

Zou ik mogen suggereren, waarde stafhouders, om bij het volgende bezoek langs de achterdeur van het ministerie binnen te sluipen met het schaamrood op de wangen en met een plan op zak, waarin wordt verzekerd dat die mistoestanden met wortel en tak uitgeroeid zullen worden en pas dan de eis te stellen dat de staat een duit in het zakje doet om een budget te voorzien waarbij de pro-Deoadvocaat op honorabele wijze wordt vergoed?

U mag pas dan op het bordes van het ministerie worden gefotografeerd, in toga, verenigd rond de minister.

Met confraternele genegenheid.

Hans Rieder

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de nieuwe VB-Voorzitter

 

 

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!