Angeltjes
07-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerika en de islamisering

 

http://www.actforamerica.org:80/index.php/learn/recent-news

 

U dacht toch niet dat wij zouden zwijgen over de oprukkende islam in het Westen,  om schouderklopjes te krijgen van de kampioenen van de linkse kerk, de struisvogels met het gesuste geweten ?  Zwijgen en u afwenden is de gemakkelijkste houding in dit leven. Kritisch zijn, observeren en kennis opdoen wordt bestempeld als politiek incorrect gedrag.  Daar zijn wij voorstanders van.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De signaalgever

 

Smetje van het Morgen-Gazetje wil in zijn commentaar vandaag,  dat er krachtige signalen zouden uitgezonden worden naar de wereld van de poenpakkers. Signalen.  Als Smetje niet bij het gazetje werkte, zou hij wellicht een flinke carrière kunnen opbouwen hebben bij de spoorwegen als seingever. Er zijn er met minder talenten aan de slag bij de NMBS.

De politieke commentator wenst dat de EU zijn politieke gewicht zou aanwenden om markt-regulerend op te treden.  Dat is mischien zo, maar dan is het geen signaal meer maar een judogreep.

De niet onlogische smeekbede van Smetje toont afdoende aan, dat in de dramatische situatie die we nu meemaken, de EU niet sterker is dan de leiders van de onderscheiden lidstaten, bekwaam, intelligent en ontdaan van nationaal eigenbelang zijn.   Quod non.

Als het aankomt op verbieden, bemoeien, de individuele vrijheid beknotten of het grossieren in de eigen waanbeelden en opvattingen van de leiders, dan is de EU het ideale speelmaatje van de lidstaten.

Als het zwaar stormweer is, kruipt ieder in zijn eigen schuilhokje. Smetje staat er ook ergens.  Misschien mag hij mee als het zonnetje terug schijnt om de burgers te leren hoe en wat ze mogen denken uit naam van Euro-Nazië.

Savat

http://www.demorgen.be/dm/nl/2462/Standpunt/article/detail/442256/2008/10/07/Natie.dhtml

PS : Wouter Bos wordt ook nog even tegen de schenen gestampt door de Morgen.  Altijd fijn om lezen hoe de aanhangers van "De Weireld is van iedereen" als het er op aankomt, zich gedragen als enge nationalistjes ... Bosje en Smetje, samen ziek in hetzelfde bedje.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haal het trekpaard van de stal

 

 

 

Hieronder een reactie van een lezer in de Tijd :

Dus de tsjeven leveren met het trekpaard uit Vilvoorde de voorzitter en Reynders van de MR mocht ja knikken voor een CEO voorgedragen door mr. Bruni... Ondertussen trekt onze minister van financiën zich geen reet aan van de Europese toppen 15 en 27? Goed bestuur op zijn Waals. Bij Sarko op de koffie terwijl de collega's de echte problemen bespreken. Als morgen Neelie Kroes komt vertellen dat de Belgische overheidsinterventie de belangen van KBC en de andere Belgische bancaire spelers schaadt, staan we weer op nul, of eronder zo u wil. Terug naar af, weg belastingscenten van onze kinderen die ze zullen moeten ophoesten. Bovendien, de laatsten die ik wil zien beslissen over de toekomst van mijn kinderen en hun centen zijn wel de onderpastoors-boekhouders van Arcofin. De Christelijke zuil aan de kassa, klaar om ethisch te gaan beleggen in de offerblokken van het Vaticaan... Geplaatst door Chris1969 op 07 oktober 2008 om 03:46

 Dexia Toren in Bruxelles


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Regering treft regeling voor kleine aandeelhouders Fortis

 

@ De Morgen

Meerwaarde?
Daarnaast trof de regering volgens Leterme en Reynders een regeling ten voordele van de kleine aandeelhouder, die zijn investeringen in Fortis-aandelen in rook zag opgaan. "Naast de spaarders en het personeel van de bank vergeten we ook de belangen van de kleine aandeelhouder niet. Ook voor hen hebben we schikkingen getroffen, opdat ze de waarde van hun aandelen zouden kunnen behouden en hopelijk zelfs verhogen, via een participatie in de meerwaarde na aftrek van de investeringskosten voor de overheid", verklaarde de eerste minister.

Mededeling
"Met de groep Fortis zal een akkoord worden gesloten waarbij aan de aandeelhouders van deze groep het recht wordt toegekend op het deel van de meerwaarde en het resultaat dat hoger ligt dan de financiële last van de totale investering van de staat, vermeerderd met een redelijke risicopremie, volgens te bepalen modaliteiten die door de ministerraad moeten worden goedgekeurd", staat in de (ingewikkelde) mededeling te lezen die vannacht werd verspreid. (belga/kh)

***

Is het aanwenden van belastinggelden om aandeelhouders van failliete bedrijven te vergoeden normaal ?  Gaan we iedereen wiens beursbeleggingen fout aflopen een staatstoelage verlenen ?   Waarom Fortisbeleggers vergoeden en bijvoorbeeld niet de mensen die aandelen bezitten van Agfa of al die andere beursgenoteerde bedrijven die de mist ingaan ? 

Net nu blijkt dat Jean-Luc Dehaene de voorzitter van Dexia zal worden, is het nogal pijnlijk, maar ook onvermijdelijk,  te verwijzen naar Lernout & Hauspie.

Dehaene bekleedde niet rechtstreeks een bestuursfunctie in  het beleid van L&H maar wel via de (eveneens dubieuze en gecontesteerde) omweg van Flanders Language Valley, een vehikel om de producten internationaal te introduceren en dat niet meer bleek dan een Arabisch haremsprookje.

Natuurlijk worden er aanzienlijke verliezen geleden door kleine lieden te wijten aan het onverantwoorde optreden van graaf Lipmans en zijn maffiabende.  Dit is echter een zaak voor het gerecht en niet voor de gemeenschap.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deltastichting : Manifest voor de Lage Landen

 

De Nieuwsbrief van de  Deltastichting vermeldt een initiatief van een manifest, dat een nauwere samenwerking bepleit tussen Nederland en Vlaanderen. Niet zomaar om romantisch of oubollig te doen, neen op grond van de actualiteit en de werkelijkheid waarbinnen wij in onze respectieve landsgrenzen leven.

Een fragment uit dit manifest over het onderwerp dat ons na aan het hart ligt :

Taal en identiteit

Tachtig procent van de menselijke communicatie gebeurt via de taal. De structuur van de taal bepaalt van jongs af aan ook de structuur van het denken. Bovendien geven de mogelijkheden aan concepten binnen zijn moedertaal ook de contouren van het wereldbeeld aan dat ieder mens zal ontwikkelen.

Later wordt de invloed van de taal weliswaar verminderd in de mate dat een kind verder gesocialiseerd wordt en andere elementen zoals leefomgeving, religie, ideologie, politiek, enz. aan belang winnen. Niettemin is het duidelijk dat de taal een fundamentele rol speelt in het ontwikkelen en het bepalen van de identiteit van ieder individu. Doordat de taal één van de belangrijkste dragers is van ons denken, en mensen sociale wezens zijn, hebben groepen die dezelfde taal spreken een speciale relatie met elkaar. De taal vormt aldus een krachtige band die bijzondere mogelijkheden biedt tot samenwerking, zeker als religieuze, politieke en andere scheidingslijnen zwakker worden. Om het met de woorden van de Franse filosoof en schrijver Albert Camus te zeggen: “Ma patrie, c’est ma langue.”

De Deltastichting heeft enkel een webstek in opbouw, waar u zich kan inschrijven voor de Nieuwsbrief en langs die brief om kan u zich aansluiten bij het manifest.  Het is  omslachtig en dat is jammer.  Uit de ondertekenaars van de zeer goed onderbouwde tekst blijkt de overgrote meerderheid uit Vlaanderen te komen, terwijl het voor zo'n project belangrijk is, voldoende steunpunten in Nederland te vinden. 

Niet dat NL en VL moeten trouwen maar wel om onze grote Nederlandse  taalgemeenschap samen te houden en nader tot mekaar te brengen in het bedreigde Europa.  Hallo !  Het is niet langer de franskiljon die de erfvijand vertegenwoordigt maar hij gaat allianties aan met vele vreemdelingen die zich hier vestigen en die lak hebben aan onze taal.  Moet de Deltastichting (of andere) over vijftig jaar strooibriefjes verspreiden in het Arabisch om iets te vernemen over die zonderlinge taal van de vroegere autochtonen ?

Zolang er Nederlanders zijn die Vlamingen bestempelen als belgen en Vlamingen die de Nederlanders, Ollanders noemen is het nodig bewegingen als de Deltastichting te ondersteunen. 

http://www.deltastichting.be/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu : Angeltjes Nieuwe Stijl - Lachen - Gieren - Brullen !

 

 

Er zaten een keer 2 koeien in bad en de ene vraagt : "Geef eens de zeep ; ik krijg mijn vlekken er niet af !
 
Een meneer gaat naar de dokter en zegt : Dokter, mijn neus zit verstopt.De dokter antwoordt : Ga hem dan zoeken !

De meester vraagt :  Jan, als ik 4 eieren op tafel leg en jij 3, hoeveel  eieren  liggen er dan op tafel ? Jan : Vier, meester want ik kan geen eieren leggen !

2 domme blondjes zitten in de lift, als deze plots defect geraakt tussen 2 verdiepingen in. Ze raken in paniek en eentje roept om hulp : Help ! Help ! Het lukt niet, we moeten samen roepen, zegt het ander dom blondje en het ene dom blondje roept verder : Samen ! Samen !

Waarom heeft een giraf geen strepen ?  Oplossing  : De strepen waren uitverkocht !

Ken  jij  de  mop  van  Jantje  op  het w.c.? Ik  ook  niet  want  de  deur  was op slot !!! 

EN NU ENKELE GEPEPERDE,   NIET VOOR PURITANO'S

Hoe neukt een slak?
Traag.
Hoe neukt een egel?
Voorzichtig.
Hoe neukt een ezel?
Altijd met dezelfde

Hoe noemt het sperma van een psychiater?
Freudsap

Toppunt van slijtage?
Een neger met een witte lul.

Zegt een man tegen zijn vriend : "Mijn vrouw is een engel."
"Heb jij geluk zeg", antwoordt de ander, "die van mij leeft nog."

Springt een soldaat in de gracht tijdens de oorlog.  Waarom doet ge dat vraagt zijn vriend. Zo ziet de vijand mij niet zitten, antwoordt de soldaat !  (dit is wel de allerbeste !)

Hoe noemt men een vrouw die exact weet waar haar man elke avond is? Een weduwe.

Fats, uw humoristische redacteur


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck : Bezorgd om de Belegger - Zeer AAaRGH ...

 

MarioTouw.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marie-Rose Rebel doet het wonderwel

 

 

Met Marie-Rose Rebel gaan shoppen ?

Maar zonder onderweg te stoppen .


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dé oorzaak van enorm veel wereldellende in 1 foto

 

 

@ Fox News


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Vandenbroucke, iets voor u ?

 

 

Wie zijn kindjes zo opvoedt is goed bezig. Allah Ahkbar


06-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ALLERBELANGRIJKSTE afbeelding ooit genomen

 

Neen, dit is geen satire, dit is geen grap, dit is geen politiek, dit is adembenemende werkelijkheid

 

 Opgedragen aan Wim en Gilbert


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze minister-president bij de première van de film Daens + Aanpassing 20.30 u

 

 
a
 
De minister-president in gezelschap van zijn echtgenote, Inge Vervotte
 
Voor de aanvang van de première van de musical Daens richtte minister-president, Christian Peeters, het woord tot de aanwezigen.  De heer Peeters, zoals steeds, was goed voorbereid.
 
Hij legde uit dat de Vlaamse Gemeenschap deze film  co-financierde, omwille van de thematiek.  De ellendige toestand waarin de textielarbeiders van Gent verkeerden, zette de socialist Daens aan tot gedurfde acties tegen het patronaat.  Een valse pastoor, met de voorbestemde naam Adolf (de minister keek  guitig, met het hoofd een beetje schuin, zijn toehoorders aan, en zijn vrouw, Inge Vervotte schaterde het uit)  probeert de strijd der sociale rechtvaardigheid te dwarsbomen maar wordt zelf op non-actief gezet door de Heilige Kerk. De minister-president loofde ook de auteur, Karel Appel, van wie hij in de toekomst nog veel verwacht.  Er was ook veel ministriële lof voor de acteurs : "Marcel Decleir met zijn proletenkop en Antje De Boeck, die u ook kan zien in de kassa waar zij tickets verkoopt". Wij zullen nog menig film co-financieren, zo betoogde Peeters en mijn goede collega, Bart Anciaux  is nu aan het onderhandelen met de gekende Vlaamse auteur Toon Lanoye om diens laatste werk op pellicule uit te brengen : "Ik ben een oude nicht maar mijn klabanus is een jonge speer".
 
Luid applaus volgde en toen het doek opging, zei de minister-president tegen zijn vrouw Inge : "Tiens, de film zal nog niet klaar zijn, ze spelen het op een podium na".
Fats
Aanpassing 20.30 uur
Satire schijnt voor velen in VL nog steeds een struikelblok te vormen.  Voor de goede gang van begrip bij dit artikeltje, dat een aaneenrijging is van fantasieën en halve waarheden, de juiste toedracht. Er zijn klaarblijkelijk mensen die denken dat wij halve garen zijn. Jazeker, maar slechts aan een kant.
 
-  Er is een musical "Daens de musical "in première gegaan met Lucas van den Eynde, Free Souffriau, Jo de Meyere, Chris Van den Durpel, enz.
- De film "Daens" dateert uit 1992  met in de hoofdrol Jan Decleir (niet Marcel), Antje de Boeck, Julien Schoenaerts, enz.
- Film en musical zijn gebaseerd op het boek van Louis Paul Boon waarvan de juiste titel luidt :
"Pieter Daens of hoe in de negentiende eeuw de arbeiders van Aalst vochten tegen armoede en onrecht "
- Het werk speelt zich natuurlijk af in Aalst en niet in Gent. Zowat heel het oeuvre van Boon situeert zich in Aalst. Dit was dus ook een opzettelijke verdraaiing om aan te tonen dat Peeters er niets van kent.
- Pieter Daens (drukker) was de broer van Adolf Daens, de pastoor, die geen socialist was maar een sociaal bewogen priester, die gezien kan worden als de oprichter van de Katholieke Volkspartoj, later CVP.  Denkt u dat onze halve gare kant dat niet wist ?
- Om alle twijfels weg te nemen bij geschokten : Fats heeft niet alleen àlle boeken van Boon gelezen maar ook die van Lieven Delaforterie die zijn ganse leven zowat gewijd heeft aan het uitpluizen en neerschrijven van het leven, de gedachtes, de geschriften, de acties van Daens.
- Er is bij ons weten geen sprake van, dat de Vlaamse Gemeenschap een project van Tom (en niet Toon) Lanoye zou co-financieren.  De vermelde titel is ontsproten aan het brein van Fats en dus onbestaand voor wie morgen naar de bibliotheek trekt en vraagt naar het werk "Ik ben een oude nicht maar mijn klabanus is een jonge speer". U zal vermoedelijk niet geholpen worden maar men zal wel denken dat u halfgaar bent.
- De minister President is niet getrouwd met inge Vervotte en er is zelfs helemaal niets tussen die twee, behalve dat ze dezelfde lidkaart op zak hebben.  De foto toont de minister-president met zijn echte echtgenoot, die er ook aantrekkelijk uitziet maar enigszins anders dan Vervotte. Valt het u ook op ?
Dit alles naar aanleiding van de toespraak die Peeters inderdaad gehouden heeft bij de première van "Daens de musical" en waarin hij verkeerdelijk sprak over Karel-Louis Boon, ipv Louis-Paul Boon. Men kan een onderwerp slechts satirisch aanpakken, als men het goed kent.
De wanhopige redactie van Angeltjes
die zich voorneemt enkel nog ernstige zaken neer te schrijven.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enig eigen beursnieuws en wat via de Beursduivel

 

ONDERSTAAND STUK IS  HELAAS GEEN SATIRE !

Het is geen zwarte maar een bloedrode maandag geworden op de beurzen.  De beurzen zijn NIET de economie, ze zijn met mekaar verwant maar ze lopen niet hand in hand.

In Parijs was het opmerkelijk te zien hoe BNP-Paribas zou reageren op de royale intrede met 75% bij Fortis.  De koers ging bijna 5,39% achteruit tot € 67,50, wat zou kunnen duiden op een gunstige reactie gezien heel de CAC 40 met - 9,04% naar beneden tuimelde.

In gans Europa is het vertrouwen  verder aan het wegebben zoals u kan zien op onderstaand overzicht van de beurs-indexen van vandaag  bij sluiting.

Japan Nikkei 225 -465.05 -4.25% 10,473.09 10/6 12:00am
Europe
Belgium Bel 20 -189.42 -6.87% 2,567.59 10/6 5:39pm
Europe DJ Stoxx -202.06 -7.41% 2,524.61 10/6 5:39pm
Europe Euronext 100 -59.92 -8.56% 639.90 10/6 5:39pm
Europe Euronext 150 -96.40 -7.76% 1,145.57 10/6 5:39pm
France CAC -368.77 -9.04% 3,711.98 10/6 5:39pm
France SBF 80 -374.88 -8.43% 4,074.04 10/6 5:38pm
France SBF 120 -263.06 -8.96% 2,673.81 10/6 5:39pm
Germany DAX -410.02 -7.07% 5,387.01 10/6 5:39pm
Germany MDAX -581.50 -8.66% 6,131.59 10/6 5:39pm
Germany TECDAX -76.73 -11.27% 604.17 10/6 5:39pm
Netherlands AEX -31.46 -9.14% 312.56 10/6 5:39pm
Norway BRIX +1.50 +0.04% 3,925.04 10/6 3:56pm
Norway OSE Industry -21.24 -1.26% 222.42 10/6 5:28pm
Sweden OMX -56.48 -7.24% 723.91 10/6 5:38pm
Sweden OMSX All Share +4.71 +1.94% 247.74 10/3 12:00am
UK FTSE 100 -363.01 -7.29% 4,617.24 10/6 4:29pm
UK FTSE All Shares -182.41 -7.23% 2,339.71 10/6 4:29pm
UK FTSE Eurotop -169.33 -7.24% 2,170.28 10/6 4:29pm
UK FTSE Techmark -86.12 -6.19%

 

Fortis: van triomf naar ondergang

MAANDAG 6 OKTOBER 2008, 17:34  @ De Beursduivel

AMSTERDAM (AFN) - Op maandag 6 augustus 2007 beleefde de toenmalige top van de Belgisch-Nederlandse bankverzekeraar Fortis zijn 'finest hour'. Aandeelhouders gaven massaal hun fiat aan het plan om grote delen van ABN Amro voor 24 miljard euro te kopen.

Dat is achteraf een desastreuze beslissing gebleken. Op die zomerdag verdrongen fotografen zich om de bestuurders Maurice Lippens en Jean-Paul Votron vast te leggen, terwijl zij met triomfantelijke blik een helikopter uitklommen. Met een akkoord in Brussel op zak, waren ze afgereisd naar Utrecht. Ook daar schaarden aandeelhouders zich vrijwel kritiekloos achter de Fortis-top, die de overname een ,,historische kans'' noemde.

Lippens sprak ná de stemming van ,,een historisch moment''. Wat hij niet kon bevroeden, is dat hij op zeer wrange wijze snel gelijk heeft gekregen. Veertien maanden later is Fortis van de kaart geveegd. Wat nog resteert, zijn de internationale verzekeringsactiviteiten en een deel van de besmette kredietportefeuille. De rest is in handen van Nederland, België, Luxemburg en de Franse bank BNP Paribas.

Hand overspeeld

Fortis heeft zijn hand overspeeld, zoveel is duidelijk geworden. Kort na de overname van ABN Amro werd de financiële wereld getroffen door de kredietcrisis. Ook Fortis viel deze zwaar op de maag. Sinds begin dit jaar raakte het concern steeds verder in de problemen, mede als gevolg van ongezonde investeringen in Amerikaanse hypotheekproducten.

Het bedrijf moest met de pet langs bij investeerders in China en Libië, zag zich genoodzaakt bezittingen te verkopen en moest aandeelhouders een tussentijds dividend onthouden. Dit schoot de aandeelhouders volledig in het verkeerde keelgat. Fortis kreeg een niet aflatende stroom van kritiek te verwerken, waardoor de positie van bestuurders aan het wankelen werd gebracht.

Speelbal van speculanten

Op de beurs kreeg Fortis inmiddels de ene na de andere klap. Op een gegeven moment was Fortis mét ABN Amro nog minder waard dan de 24 miljard die voor de Nederlandse bank was betaald. Volgens sommigen was het aandeel verworden tot een speelbal van speculanten die anticipeerden op een koersdaling. Daarbij zouden de marktpartijen slecht nieuws verspreiden om de onrust te vergroten.

Fortis deed pogingen om de onrust te bezweren. Votron en zijn financiële man Gilbert Mittler werden geslachtofferd. 'Tussenpaus' Herman Verwilst probeerde beleggers en klanten gerust te stellen. Lippens en Verwilst organiseerden informatiebijeenkomsten om beleggers gerust te stellen.

Noodlottige geruchten

Maar hardnekkige geruchten dat spaarders inmiddels hun geld bij Fortis weghaalden, werden Fortis noodlottig. De politiek en toezichthouders grepen in om een volledig faillissement af te wenden. Lippens werd aan de kant geschoven. Naar later bleek, waren zakelijke klanten inderdaad bezig geld bij Fortis weg te sluizen.

,,Zelfstandig doorgaan was geen optie meer'', verklaarde de huidige Fortis-bestuurder Filip Dierckx maandag. Daarmee viel het doek voor Fortis, dat in 1990 onstond na een samengaan van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij AMEV, de Nederlandse bank VSB en de Belgische verzekeraar AG Groep.

 

Hierna nog een bruggetje naar een artikel bij de Beursduivel, GEEN ADVIES ! met een beetje positief geluid over Warren Buffet.  Maar ja ...

http://www.beursduivel.be/Warren_Buffett_koopt!-5572.column

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angeltjes' eerste en laatste beursadvies - Vanaf morgen : verschijnen wij tweetalig

 

Terecht worden wij door sommige scherpe geesten voor dommeriken uitgescholden, omdat we niet bij machte zijn de juiste oorzaken van de financiële crisis te omschrijven, noch de weg te wijzen naar de oplossing.  Dit lijkt ons een ideale uitgangspositie om enkele beursadviezen te verstrekken, onder het motto "Elk nadeel heeft zijn voordeel" van de grote Nederlandse denker Johan Cruyf. 

Gratis !    Wie niets kent van de beurstechnieken, de economie en de centen is soms het best geplaatst in de financiële wereld om het ver te schoppen. 

Onze strategie : de grafieken kunnen niet lager, dus KOPEN is de boodschap. Gaan de bedrijven op de fles ?  U ook ! Achteraf zullen wij u uitleggen, wat u fout gedaan heeft.

Kom, we gaan poen scheppen :

GRATIS 3 Aandelen die
je in portefeuille moet hebben :
 
AGFA
 
 
DEXIA 
 
 
FORTIS  :  grafiek momenteel onbeschikbaar, hij wordt bijgetekend door de Groot-aandeelhouder Yves Leterme
 
En voor een veilige landing na verkoop,  om uw gewonnen centjes onder te verstoppen :
 
 
DIT IS EEN SATIRISCH BEDOELD STUK.  De vermelde info is bewust overdreven en vals voorgesteld.
Agfa, Dexia en Fortis zijn sterke bedrijven met schitterende vooruitzichten.
La rédaction d'Angeltjes (demain nous paraîtrons partiellement en Français sous le nom de "Piqûres") - Vive la France ! Vive notre Président et son beau Femme.
(we moeten nog schaven aan onze kennis van de taal van Marianne, vooral de geslachten leveren hier en daar een probleempje op)
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Staking perfect opgevolgd in openbare diensten : het is als een drukke werkdag

 

In de openbare diensten en bedrijven heeft de nationale actiedag voor meer koopkracht, die je ook staking mag noemen, heel veel succes.

De stresskonijnen uit de privésector die zich niet de weelde kunnen veroorloven een dagje rond te lopen in een gekleurd hesje, wordt het extra moeilijk gemaakt op hun bedrijf te komen.  Dus dat is ook een groot succes.

De openbare omroep (here we go again) deed vanzelfsprekend mee met "de vakbondsactie".  De openbare omroep in Vlaanderen IS zelf een vakbond : veel praat, altijd jammeren voor meer geld, té veel personeel,  weinig kennis en veel pretentie. 0000, uw syndicaat.

Bij de Federale Politie wordt en sourdine gesympathiseerd met de actie.  De meeste pakkemannen verschijnen op dienst maar niet op straat.  In de kantines wordt er druk gepraat over de vele politionele taken, de aanwervingen, de bevorderingen, de wapendracht, mikken en schieten, de hiërarchie, achterbaks foefelen, wie wint het pleit : de kerk of de loge, het racisme en het feminisme, kortom heel het gamma van de maatschappelijke betrokkenheid is onderwerp van diepgaande bekommernis.  Zoals Fernand Koekelberg het zegt "De Polies is het Geweten van de Naasie".  Een blik in de kantine waar enkele manschappen verpozen (foto) :

Carey4.jpg

Savat (vanuit de kazerne te Wilrijk)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België, de kabouter van Europa ...

 

België heeft nu alleen nog Manneke Pis

wouterbosfortis.jpgBier en frieten, dat is alles wat België nog rest. Maar daarmee redt je het niet in de wereld. Alles draait namelijk om geld. En geld, dat hebben ze sinds gisteren niet meer bij onze zuiderburen. België is failliet. Nadat ze in de jaren negentig al hun staal- en energieconcerns in buitenlandse handen zagen overgaan, is het nu haar belangrijkste bank kwijt. Gisteravond werd BNP Paribas voor een appel en een ei eigenaar van het resterende deel van Fortis, nadat wij vrijdag al de krenten uit de pap hadden gepikt. Want eerlijk is eerlijk: Wouter Bos heeft met die 16,8 miljard gewoon prima onderhandeld. Eerst ABN/Amro verkopen voor 24 miljard en een jaar later terug kopen voor 16,8 miljard inclusief Fortis Nederland en de verzekeringsdochter Fortis Insurance Netherlands. All Your Base Are Belong To Bos. Twee jaar bewaren tegen vier procent en daarna verkopen tegen het dubbele. Wij kennen slechtere deals. En dat beseffen ze in België maar al te goed. Daar krijgt Wouter nu de schuld van de teloorgang van Fortis België. Onze minister van Financiën heeft namelijk direct na het nationaliseren van Fortis en ABN/Amro geroepen dat de besmette onderdelen van Fortis in België zijn achtergebleven, hetgeen de positie van de Belgen jegens BNP Paribas niet bepaald sterker maakte. En dus huilt België nu krokodillentranen. Zeker nu blijkt dat het met lege handen staat en is verworden tot de kabouter van Europa. Want tegenover Aegon, Ahold, Akzo, ASML, DSM, Fortis, Heineken, ING, KPN, Philips, Royal Dutch Shell, TomTom en Unilever moet de Bel20 het doen met slechts wat telecom, vastgoed en een foto-rolletjes ontwikkelaar. België, kortom, is failliet. Zowel politiek gezien, als financieel. Dat splitsen smaakt echter naar meer. Dus wij Vlaanderen, Sarkozy de rest...

@ www.geenstijl.nl

Er zijn uiteraard nogal uiteenlopende commentaren op dit stuk.  U weet waar u ze kan lezen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.8 oktober 2008 : de dag van het wit blad papier

 

 

Voor onze minister-president : een wit papier

We hebben een kleine regenboog aangebracht, als symbool van onze naiëve hoop en bij voorbaar geschonden vertrouwen.  Ook uit naam van de talrijke ex Loze Vissertjes.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussen den Haag en Parijs ligt ...braakland

 

We herhalen het nogmaals : wij zijn géén financiële experten en in de huidige stormachtige omstandigheden zijn wij aangewezen, zoals eenieder op de overtalrijke commentaren, die ook niet steeds bulken van wijsheid en kennis.

Bescheidenheid siert de kleine blogger, die op zijn Vlaams-nationale blog de moed heeft Jean Gabin te laten spreekzingen : "Je sais que je ne sais rien"...

Iedereen holt achter de feiten aan.  Politici zonder krediet treden nu op de voorgrond als witte ridders van de orde van Robin Hood.  Gigantische bedragen gaan verloren, verdwijnen in vergeetputten van het systeem.   De Groten verliezen ook maar houden voldoende over om verder te gaan. Als de Kleintjes verliezen, zijn zij meestal alles kwijt.  Nieuwe  gigantische kapitalen worden aangesleurd en niemand vraagt zich af, waar komt dit vandaan ?  Waar zat het verborgen ?  Is het even fictief als de rest ?

Met  belastinggelden (die normaal àndere bestemmingen hebben) worden inderhaast brandmuren opgericht.  Premiers en presidenten met parelende zweetdruppels onder de neus komen ons bezweren niet te paniekeren. 

Wij, gewone mensjes kunnen ons niet verhinderen dit allemaal te zien, er een mening over te hebben, maar een oplossing kennen we niet. We kunnen enkel gissen over de oorzaken van de brand, maar om hem te blussen hebben we niets. We zijn toeschouwers die lijdzaam ondergaan. Hopelijk kunnen we onze matrassen redden, want die komen nog van pas.

Intussen zetten de beurzen hun heftige schommelbewegingen verder en zijn de vakbonden trots dat ze aan de chaos een handje kunnen toesteken met hun pestende stakingen waar alleen gebrainwashten  in geloven.

In de Standaard van deze morgen vonden we een goede bespreking door mevrouw Karin de Ruyter over het Fortis-drama.

Tussen Den Haag en Parijs

 

Voor Maurice Lippens is het debacle compleet. Er blijft van 'zijn' Fortis niets meer over.

Nadat Nederland vorige vrijdag al het Nederlandse stuk van Fortis, met inbegrip van ABN Amro, genationaliseerd had, ging gisteren de Franse bank BNP Paribas met de rest van de groep aan de haal. Van het akkoord dat nauwelijks een week geleden werd beklonken tussen België, Nederland en Luxemburg om Fortis in rustiger vaarwater te brengen, is niets in huis gekomen.

De Nederlanders hebben het slim, maar allesbehalve proper gespeeld. Minister van Financiën Wouter Bos was vorige week maandag al niet meer van plan om het eerder gesloten akkoord na te leven. Hij heeft nooit één euro gestort voor de overname van Fortis Bank Nederland.

In de plaats daarvan begon hij Fortis verder te destabiliseren. Met zijn verklaring dat er bij Fortis problemen in de boekhouding waren gevonden, die niet bekend waren toen Nederland vorig jaar - met lange tanden - de overname van ABN Amro goedkeurde. Toen hij die verklaring later terugtrok, was het kwaad al geschied: in Nederland begonnen grote en kleine klanten massaal geld weg te halen bij Fortis. Waardoor er een nieuw liquiditeitsprobleem ontstond. Dat greep Bos aan om, vorige vrijdag, het Nederlandse stuk van Fortis tegen een spotprijs binnen te rijven.

Maar daarmee was Bos nog niet tevreden. Nadat hij de buit binnen had, haalde hij Fortis, als een volleerde raider, verder onderuit. De Nederlandse activiteiten konden nu niet meer besmet worden door de 'vergiftigde' activiteiten die allemaal in België waren achtergebleven, zei hij vrijdagavond.

Met die giftige uitspraak ondermijnde hij het heel broos herstellende vertrouwen in Fortis opnieuw volledig.

Willens en wetens. Want dat het om een ongelukkige of lichtzinnige uitspraak ging, kan van een minister van Financiën moeilijk aangenomen worden.

Waardoor de Belgische overheid dit weekeinde opnieuw een oplossing moest zien te vinden. Dat werd uiteindelijk de verkoop, voor een habbekrats, aan BNP Paribas.

Bos heeft dus de rest van Fortis meteen handig in handen van de Fransen gespeeld. Daarmee is de wraak van de Nederlanders voor wat zij percipieerden als een 'brutale overval' op ABN Amro, compleet. ABN Amro, Nederlands bankentrots, was opgesplitst? Welnu, nu is Fortis ook opgebroken.

Den Haag heeft voor minder dan 17 miljard euro een van de grootste banken van Nederland gekocht, en kan die, wanneer het tumult op de financiële markten is gaan liggen, met een mooie meerwaarde weer verkopen of naar de beurs brengen. Parijs heeft voor een paar luttele miljarden de grootste banken van België en Luxemburg binnengehaald. Het 'financiële centrum' Brussel ligt er uitgeteld tussenin.

Karin De Ruyter @ de Standaard


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dexia blijft overeind dankzij redding Hypo Real Estate ... voorlopig

 

Hypo Real Estate toch gered

Na koortsachtig crisisberaad wordt de Duitse hypotheekbank Hypo Real Estate alsnog gered met een kapitaalinjectie van 50 miljard euro.

De
redding was noodzakelijk om de ondergang van de bank en paniek op de beurzen te voorkomen.

Gisteren leek een reddingsplan te mislukken omdat branchegenoten van de bank, die samen met de Duitse overheid een noodkrediet zouden investeren, zich terugtrokken.

De Duitse overheid liet gisteren ook weten dat geen enkele Duitser zich zorgen hoeft te maken om zijn spaargeld omdat de overheid
zich garant stelt voor de spaartegoeden.

@ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De BBC over Wallonië

 

U herinnert zich het artikel dat we overnamen van de BBC over de nationaliteitskwestie in het land B met een vrij objectieve uiteenzetting over Vlaanderen.  Vandaag verschijnt het tweede deel met de schijnwerpers op Wallonië.

(Als we ooit Engeland hebben veroverd, zullen we zorgen dat alles daar in het Nederlands gebeurt,  voorlopig moeten we het stellen met een Engelstalige versie. Net zoals we nu, na de 3/4 overname van Fortis door BNP, ook het land F gaan  vervlaamsen. Een aantal Vlaamsgezinde verenigingen uit het Antwerpse hebben een betoging gepland volgende zondag op de Champs Elysées : "Paraais Vloms". Maar nu terug naar Londen waar behartenswaardige zaken verteld worden over onze benedenburen ... eigenlijk niets verrassends )

Wallonia battles wasteland image

Belgian politicians are struggling to end a crisis that has paralysed government for 16 months. At its heart are tensions between the country's north and south. In the second of a series of articles on Belgium, Henri Astier looks at French-speaking Wallonia's efforts to change its fortunes and prosper within a united Belgium.

 



Many in Belgium's Dutch-speaking north regard French-speaking southerners as a work-shy lot trapped in a sclerotic rust belt.

They contrast Flanders' entrepreneurial, service-led economy to Wallonia's struggle to overcome the collapse of its smokestack industries.

If Wallonia has a serious image problem, Charleroi, the region's second-largest city, has an even worse one.

A quarter of its workforce is out of work. And following a string of scandals in the past three years, the city has become a byword for corruption in Wallonia itself.

"Whenever a minor scandal arises in a small town, it is nicknamed 'Charleroi'," says Olivier Chastel, a centre-right politician who made his mark fighting mismanagement there and is now Belgium's deputy foreign minister.

Hard times

Arriving in the city by rail does little to dispel the stereotypes. In the distance, a disused steel factory offers a Dantesque picture of industrial blight.
Aeropole business park in Charleroi, photo courtesy of Igretec
The Aeropole is the new face of Charleroi's economy

Outside the station, the rattling tramways appear to have been built in Eastern Europe circa 1962.

You reach the city centre after hurrying past beggars and a red-light district.

Sitting at a cafe, Murielle de Gerlache, 34, and Valom Idrizaz, 25, a couple from Viroinval further south, mull over a bleak future.

The mother of two has been unemployed for three years and social services are threatening to cut off her benefits.

"They say I'm not trying hard enough to find work. But job hunting is hell for me," she says.

There is no regular bus service from her village - and Ms de Gerlache blames the penny-pinching Flemish for this. "They try to keep their wealth but forget the time when they came here for jobs."

What about moving to an area with better transport? "We have the right to live where we choose," objects Mr Idrizaz, who is also unemployed.

Hopelessness and urban decay may be in evidence in central Charleroi, but on the outskirts the picture is changing.

The old slag heaps dotted over the landscape are overgrown with greenery.

"We used to be called the 'black country' because we had heavy industry and mines, but this no longer reflects economic reality in the region," says Nathalie Czerniatynski of Igretec, a body that promotes development in the area.

"Our phone is always ringing; the companies keep coming," she says. Her main problem, she says, is turning farmland into business estates fast enough.

Rust never sleeps

Charleroi's corporate showcase is the Aeropole, a business park-cum-research hub built in the 1990s near the airport.

With ponds and futuristic buildings, it looks more like Silicon Valley than Satanic Mills.

The Aeropole's 138 companies include such giants as Caterpillar and Johnson & Johnson. But most are local firms that belie Wallonia's reputation as an entrepreneurial black hole.

One of them, Ecoplast Technology, has found a revolutionary way to make car parts, which it sells to automakers worldwide.

"Here in Wallonia big companies find the small specialists that add something to their products," says Bernard Gonsette, Ecoplast's managing director.

He says he ignores Flemish slights about Wallonia's business culture: "I don't have time for arguments when I'm busy selling to Iran and Romania, and taking on the American market."

The Aeropole exemplifies a Walloon turnaround that began a decade ago.

The region phased out subsidies to doomed industries, streamlined business paperwork, and wooed investors with tax breaks and other incentives.

Support from trade unions was crucial to the transition, in a country where 80% of the workforce is unionised.

"We could have chosen a purely welfare approach, but we chose reform," says Antonio di Santo, head of the Charleroi branch of the FGTB union federation.

"We try very hard to shake off the region's rotten image, as well as stereotypes about lazy Walloons," he adds, pointing out that fewer days are lost to strikes in Wallonia than in Flanders.

Need work, won't travel

Wallonia's economy may not be the basket case many think it is, but it still has a long way to go.

The region still lags behind Flanders by almost every measure - productivity, exports, income, etc.

Most painfully, unemployment tops 17% - while the Flemish have labour shortages. "Walloons have problems travelling a few dozen kilometres to find jobs in Flanders," Olivier Chastel says.

And while the idea of southerners living off the industrious north can be overstated by some Flemish politicians, it is not utterly baseless.

A Belgian economist recently calculated that if Wallonia was on its own - without Flanders or Brussels - each of its residents would earn 1,200 euros less a year ($1,600, £900).

This enduring economic gap between north and south is a key reason behind Walloon resistance to Flemish devolution plans. Left to its own devices - notably for welfare - the south would be much poorer.

But economic fears alone do not explain Wallonia's fervent attachment to the Belgian state.

You do not encounter there the profound sense of national identity that is ubiquitous in Flanders.

"There is no Walloon nation," says historian Vincent Dujardin, from the Catholic University of Louvain.

Looking south

Most southerners are proud of their region, but feel it needs to be part of a larger whole.
Culturally I feel French. I don't see the difference between a 'chti' (French northerner) and me
Thibault de la Motte

This was highlighted by a recent poll, which indicated that a tiny minority of Walloons wanted Belgium to break up - but that if secession was forced on them, about half wanted to be attached to France.

Some are already calling for such a move - particularly in Wallonia's economic capital, Liege.

A free principality for 800 years before joining Belgium, Liege has strong historic links to France and to this day holds fireworks displays on 14 July.

"A mere two centuries of Belgium have not severed those bonds," says Thibault de la Motte, a law student from Liege.

"Culturally I feel French. I don't see the difference between a 'chti' (French northerner) and me."

At present Walloons calling for union with France are very much in the minority. But their numbers could be boosted if nationalists continue to do well in Flanders.

Whether France would agree to take in Wallonia, of course, is another matter.

The last time the French tried to expand their territory - almost two centuries ago - the rest of Europe descended on them near a small Walloon town called Waterloo.




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!