Angeltjes
10-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een mooie herfstdag, Vlaanderen

 

.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is het moment : we gaan fuiven !

 

Fortis Insurance Belgium organiseert vrijdag een exclusief culinair evenement voor 50 genodigden in het duurste hotel van Monaco. De groep luncht vrijdagmiddag in de Louis XV, nummer 8 op de lijst van ’s werelds meest prestigieuze restaurants.

De verzekeringsgroep spendeert zo’n 150.000 euro aan deze incentive, maar benadrukt dat die vooral is bedoeld voor externe verzekeringsmakelaars, schrijft De Morgen.

De groep arriveerde donderdagnamiddag in Hôtel de Paris, het duurste hotel van het prinsdom. Vrijdagmiddag volgt een lunch in het bijbehorende Louis XV. Het restaurant heeft drie Michelinsterren en werd vorig jaar door een internationale vakjury op plaats 8 gezet in de lijst van ’s werelds beste eetgelegenheden.

Volgens Lonely Planet herbergt het 'de grootste wijnkelder ter wereld, met 250.000 flessen, vele onbetaalbaar'. Een lunch in Louis XV kost al snel 300 euro, een overnachting in het hotel gemiddeld 1.500 euro.

Fortis Insurance, zo benadrukt de woordvoerder, 'is zich terdege bewust van de gevoeligheden'
@ De Standaard

 

 De kantine van de Louis XV

 

De Amerikaanse centrale bank stelt 37,8 miljard dollar ter beschikking aan AIG. De verzekeraar werd in september genationaliseerd omdat het failliet dreigde. De vorige lening van de Federal Reserve (85 miljard dollar) is opgebruikt.

Peperdure vakantie
Intussen raakte bekend dat bestuurders van AIG een peperdure vakantie zouden doorgebracht hebben in een luxecomplex in Californië, en dat enkele dagen nadat de overheid de groep had gered. "Ik begrijp dat de Amerikaanse bevolking geschandaliseerd is. Dit is gewoon verachtelijk", verklaarde de woordvoerster van de Amerikaanse president George Bush. "Minder dan een week nadat de belastingbetaler AIG heeft gered, deden leidinggevenden van het bedrijf zich te goed aan drank en eten in een van de chicste hotelcomplexen van het land", bevestigde Democraat Henry Waxman.

Nationalisering
De Amerikaanse centrale bank redde op 17 september de verzekeraar van het bankroet door een lening toe te staan in ruil voor 79,9 procent van de aandelen van het bedrijf, wat neerkomt op de nationalisering. Waxman preciseerde dat de rekening van de luxueuze uitstap 440.000 dollar bedroeg, waarvan 200.000 dollar voor de kamers (aan 1.000 dollar per nacht of meer), meer dan 150.000 dollar voor de maaltijden en 23.000 dollar voor verzorgingsbehandelingen.

"Geen kaderleden"
AIG reageerde in een mededeling dat het verblijf was aangeboden aan onafhankelijke makelaars en niet aan bestuursleden van de groep. De nieuwe ceo van de groep, Ed Liddy, stuurde onmiddellijk een brief naar minister van Financiën Henry Paulson om hem enige uitleg te verschaffen. Volgens AIG waren er slechts tien mensen op meer dan 100 genodigden werknemers van AIG. Geen enkel kaderlid zou volgens de verzekeraar meegereisd zijn. (belga/svm)

08/10/08 23u02
.
@ De Morgen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overweldigend

 

8000 lichtjaren van ons verwijderd

Massive stars lie within NGC 6357, an expansive emission nebula complex some 8,000 light-years away in the tail of the constellation Scorpius. In fact, positioned just below center in this close-up view of NGC 6357, star cluster Pismis 24 includes some of the most massive stars known in the galaxy, stars with over 100 times the mass of the Sun. The nebula's bright central region also contains dusty pillars of molecular gas, likely hiding massive protostars from the prying eyes of optical instruments. Intricate shapes in the nebula are carved by interstellar winds and energetic radiation from the young and newly forming massive stars. This alluring telescopic view spans just under 50 light-years at the estimated distance of NGC 6357


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJsland-spaarders worden door NL regering bijgesprongen

 

Spaarders Icesave veilig; miljardeninjectie financiële sector

donderdag 9 oktober 2008 22:08

Alle Nederlandse spaarders van Icesave krijgen 'linksom of rechtsom' hun geld terug. Ook stelt de Nederlandse overheid per direct 20 miljard euro beschikbaar voor financiële ondernemingen.

Op een speciaal belegde persconferentie beloofde Bos dat de spaarders bij Icesave 'al hun geld terugkrijgen'. Hij kon nog niet aangeven via welke constructie Nederlandse consumenten hun spaargeld terugkrijgen.

Een Nederlandse delegatie onderhandelt vanaf vrijdag met de autoriteiten van IJsland over een oplossing.

Volgens president Nout Wellink van De Nederlandsche Bank zal IJsland een financiële bijdrage moeten leveren aan de oplossing.

Lang duren
Officieel moet IJsland de eerste 20.000 euro op elke spaarrekening garanderen. Nederland neemt dan vervolgens het bedrag tot 100.000 euro voor zijn rekening.

Het kan lang duren voordat de spaarders hun geld terugzien. Binnen drie maanden moeten ze aan de overheid doorgeven om hoeveel geld het gaat, pas in de maanden daarna kan aan de terugbetaling worden begonnen, aldus Wellink bij het actualiteitenprogramma Nova.

@ Elsevier


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VVD (NL-liberalen) openen debat i.v.m. moslims en islam

 

 VVD’er Henk Kamp presenteerde gisteren zijn nota over de islam. Hij pleit voor een harde aanpak van de uitwassen, maar komt op voor de ‘grote groep moslims die Nederland wel waarderen’, valt morgen te lezen in Sp!ts.

 

Boerkaverbod

Een boerkaverbod. Ambtenaren moeten op straffe van ontslag handen schudden. Opruiende imams moeten het land uit. Het zijn lang niet allemaal nieuwe punten die VVD-Kamerlid Henk Kamp gisteren presenteerde in zijn islam-nota. Het is ook niet met deze punten dat de liberalen zich wensen te onderscheiden van bijvoorbeeld Geert Wilders. Nee, de VVD breekt nadrukkelijk ook een lans voor de overgrote meerderheid van Nederlandse moslims die de Nederlandse verworvenheden wel waarderen.

Retorische opsmuk

De toon van Henk Kamp is zakelijk, ontdaan van retorische opsmuk en opgeblazen emoties. Rustig en op heldere toon formuleert de integratiewoordvoerder zijn antwoorden op een probleem dat in de samenleving wel degelijk leidt tot verhitte emoties. ,,Het is ook niet de moslims aan de ene kant en de autochtonen aan de andere kant", zegt hij. ,,Voor zover er al twee groepen in onze samenleving bestaan, zijn die wat de VVD betreft op te delen in de mensen die zich gedragen en de mensen die zich niet gedragen."

Gouda

De nota van Kamp komt kort na de verontrustende berichten uit Gouda over problemen met Marokkaanse jongeren. Is dat nu een probleem dat terug te voeren is op hun islamitische achtergrond? Volgens Kamp is dat slechts ten dele waar. "Dat zijn jongens uit gezinnen met een sociaal-economische achterstand. Met ouders die nooit zijn geïntegreerd, de taal niet spreken en niet werken."

Culturele kant

Maar volgens Kamp kun je de culturele kant, de islamitische achtergrond, niet ontkennen. "Die speelt ook een rol", zegt hij beslist. "De helft van de autochtonen vindt de westerse levenswijze en die van moslims niet samengaan", schrijft hij in zijn nota. Wie in een dergelijk klimaat opgroeit heeft volgens Kamp minder scrupules om de regels van de Nederlandse samenleving aan de laars te lappen.

Opgeblazen

Kamp verwerpt zonder meer de kritiek van hoofdcommisaris Stikvoort dat de problemen in Gouda zouden zijn opgeblazen. "Het gaat erom dat je de problemen wilt aanpakken. En je kunt ze alleen aanpakken als je erkent dat ze bestaan in plaats van ze te verbloemen."

Geen oorlog

Maar Kamp benadrukt dat de VVD zeker niet de oorlog heeft verklaard aan de islam. 'Liberalen hebben geen opvatting over religies. Wel willen wij weten wat er in geloofsgemeenschappen leeft. Alleen dan kun je problemen de kop in drukken."

Genoeg problemen

En problemen zijn er genoeg, meent Kamp. De onderdukking van vrouwen bijvoorbeeld. Of de discriminatie van homoseksuelen en joden. Ook moet er een einde komen aan veelwijverij. En indien nodig moet de regering mensen het land uitzetten. "En dat is juridisch echt geen probleem. Als mensen twee paspoorten hebben, kun je ze Nederlandse nationaliteit ontnemen en dan alsnog het land uitzetten."

Handenschudden

En dat handenschudden dan? 'De VVD vindt niet dat we handenschudden verplicht moeten stellen. Maar werk je bij de overheid en wil je geen handen schudden, dan krijg je ontslag. En dan maakt het niet uit of je burgers moet ontvangen op het stadhuis of enkel achter de schermen lampjes vervangt. De overheid moet altijd neutraal zijn."

@ Spitsnieuws .nl

***

In Nederland blijkt het alleszins mogelijk, niettegenstaande de polarisiatie de bevolking sterk opdeelt, dat in relatieve openheid migratie en islamisering bespreekbaar zijn.  Uiteraard is de grote gangmaker de PVV van Geert Wilders, een afgescheurde VVD-er. Deze redelijkheid zien wij nog niet onmiddellijk ontstaan in Vlaanderen, waar op een schijnheilige manier de niet-integratie en de daaruit voortvloeiende problemen hardnekkig ontkend en doodgezwegen worden.  Wie zijn mond opent over dat ontwerp, wordt onmddellijk gedoodverfd als een racist.

Het is u ongetwijfeld ook al opgevallen in uw omgeving, hoe voortreffelijke lieden in de loop van een gesprek over de gewijzigde maatschappij waarin wij terechtgekomen zijn, charmant en verontschuldigend zeggen, dat ze géén racisten zijn.  Dit is geconditioneerd gedrag, aangekweekt door de media en opgenomen in het openbaar gedachtengoed. De invloed van de linksmensen is zeer groot : niet alleen schakelen zij de democratie uit, maar even vanzelfsprekend versmachten zij het publieke debat. Er is slechts één waarheid.

Als u ooit met Nederlanders praat, zal het opvallen op welke open en kritische manier u zich kan uitlaten, zonder dat dit leidt tot afkeuring. Althans bij de meesten.  Niet bij die met twee paspoorten. 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck & het Vliegwezen : AAaRGH ...

 

c-654%2C-Qantas.jpg

@ www.geenstijl.nl


09-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier is hij : Angeltjes' Dee-Jay

 

Op verzoek van zéér velen, nu ook in de loop van de week : de disc- jockey van Angeltjes

Instrumentale bewerking met panfluit als solo

Nessun dorma! Nessun Dorma! Tu pure, o principessa, nella tua fredda stanza; Guardi le stelle che tremano d’amore e di speranza!; Ma il mio mistero è chiuso in me, il nome mio nessun saprà.

Niemand slaapt, niemand slaapt ! Zelfs jij, oh Prinses, in jouw koude kamer, kijk naar de sterren die trillen van liefde en hoop. Maar mijn geheim is in mij verborgen, mijn naam, die zal niemand kennen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De financiële crisis in Oostenrijk

 

 
 
AUT_KZ.jpg
Gisteren namen we u mee naar Andorra, vandaag zitten we in Oostenrijk, waar de extreemrechtsen een bewindsoverdracht aan het voorbereiden zijn.  Historische ervaring is nog steeds voorhanden. De "Kleine Zeitung" toont tegen een helblauwe hemel  een reusachtige Europese Euro als blijk van vertrouwen in de munt en spreekt over een Gerustellend Offensief.  Die Oostenrijkers toch, altijd optimistische oorlogstaal.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opletten met vrienden !

 

 

Hoessein Obama De volgende president van Amerika, de chou-chou vande linksmenschen in Europa, heeft natuurlijk banden met verdachte elementen.  Linksmenschen steunen misdaad en criminaliteit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fortis

 

Dit is een mededeling, géén advies van Angeltjes

Beursduivel.be start Fortis-rechtszaak

Beursduivel.be start een rechtszaak namens gedupeerde Fortis-beleggers. Op www.beduveld.be kunnen Nederlandse en Belgische beleggers zich hiervoor aanmelden. Het doel: gerechtigheid en financiële compensatie.

Beursduivel.be werkt in deze zaak samen met haar Nederlandse zustersite Belegger.nl. Het gespecialiseerde advocatenkantoor Modrikamen, bekend van onder meer de rechtszaken tegen Petrofina, KBC en Coil, is in de arm genomen om gedupeerde beleggers bij te staan.

De ontwikkelingen rondom Fortis gaan ons oprecht aan het hart. Elke dag bezoeken 100.000 Nederlandse en Belgische beleggers de websites van Belegger.nl, Analist.nl en Beursduivel.be. Veel van hen hebben belegd in Fortis. Ze zijn boos en teleurgesteld. En terecht: aandeelhouders van Fortis zijn misleid. Door een blok te vormen van duizenden beleggers zijn we ervan overtuigd veel sterker te staan in ons recht.

Nederlandse én Belgische gedupeerde Fortis-beleggers kunnen zich nu al vrijblijvend en kosteloos inschrijven voor onze nieuwsbrief over de Fortis-claim op www.beduveld.be


DONDERDAG 9 OKTOBER 2008, 10:51   |  2113 keer gelezen

www.beursduivel.be

 

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sprokkeltjes goed nieuws

 

Om 10 uur deze morgen stond het aandeel Dexia in Brussel op + 25%

Fortis wordt nog steeds niet verhandeld.

KBC noteert een bescheiden + 3% niettegenstaande de pogingen van LDD om deze bank onderuit te halen.

De zon straalt over het graafschap Vlaanderen.

Er is inderdaad veel meer tussen hemel en aarde dan de gek Hamlet kon vermoeden.  Trouwens wie zou die fils-à-papa kennen,  als zijn vader geen toneelstukken had geschreven ?

De hoofdredacteur gaat straks zijn nieuw gebit ophalen.

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Leefbaarometer van Ella Big Sister Vogelaar

 

De kritische, scherpe en nimmer zwijgende heer Senior ... (Applaus en gejuich) wees in een van zijn commentaren op het bestaan van een "Leefbaarometer" in Nederland.

Een initiatief van de plaagminister waar onze bovenburen regelmatig ziek van worden, Big Sister Ella Vogelaar.  Geen foto alstublieft, wij wensen geen diplomatieke incidenten.

Mevrouw Vogelaar is een van die typische linksmenschen uit de sociale zorgsector. Iemand die nog nooit een eigen cent heeft verdiend maar steeds heeft geteerd op rechtstreekse of afgeleide subsidies : de gemeenschap onderhoudt menschen als Ella Vogelaar, want zij is niet bij machte voor zichzelf te zorgen.  Het halve kabinet van Balkenende bestaat uit diergelijke exemplaren. Linksmenschen, profiteurs, klaplopers, militaire dienst-ontduikers, semi-terroristen en godsdienstwaanzinnigen. Ik vergeet nog een alcoholica.  Het is fel in de verf gezet, maar we leven in felle tijden

Even overlopen : Big Sister was actief lid van de CPN (Communistische Partij Nederland) en toen die van de kaart was geveegd stapte zij over in 1983 naar de socialistische PvdA.  Zij zat in allerlei gesubisieerde organen en was ook een tijd bestuurder bij de vakbond FNV.  Tegelijk versmaadde zij de goed gehonoreerde functie  niet als Commissaris bij de voedingsgigant Unilever.  Het verhaal met linksmenschen is overal hetzelfde :  macht veroveren om de maatschappij te destabiliseren en tegelijk zoveel mogelijk voor zichzelf binnenhalen.  De mensheid heeft eigenlijk geen recht van bestaan op de unieke, wonderbare blauwe planeet met zulke exemplaren in zijn bestel.

Vrouw Vogelaar werd dus minister van Wonen en Integratie in het huidige kabinet Balkenende en het eerste wat ze in die functie verklaarde, was dat de boerka best paste in het Nederlandse straatbeeld. Het applaus hield niet op. 

Een van haar volgende uitspraken gold de "joods-christelijke-islamitische" achtergrond van Europa.  Ook daarme oogstte ze enorme bijval, zeker omwille van haar historische kennis. 

Haar heldinnenfeit is ongetwijfeld de start van het project van "prachtwijken".  Dat zijn de miserabele gebieden in steden en gemeenten die onleefbaar zijn geworden door de overvloedige introductie en samenpersing van diverse allochtone coeltoeren en één vreedzame godsdienst. Wijken die soms het nieuws induiken omwille van klein ongerief zoals  georganiseerde brandstichtingen, permanente bedreigingen van blanke inwoners, steekpartijen, eerwraak, het aftuigen van chauffeurs en het  bekogelen van openbaar vervoer ;  politie-agenten, ambulanciers, pompiers afdreigen en het beroven van blank tuig.  Minder in het nieuws maar prominent behorend tot het alledaagse gedrag : Fatima aftroeven.  Deze omsomming is lukraak en niet beperkend.

In die prachtwijken wordt nu een "Leefbaarometer" opgesteld zodat men kan afmeten hoe het opschiet met de samenleving aldaar.

Een typische ingreep van linksmenschen.  Isoleer het probleem, comprimeer het op een waardemeter die de overheid zelf beheert, en als iemand protesteert, toon je verontwaardigd de barometer die constant op mooi weer wijst.  Het probleem Prachtwijken heeft inmiddels miljoenen verslonden en dat zal in de toekomst niet afnemen.  Dat is trouwens ook niet de bedoeling : hoe groter de onvrede en chaos hoe groter de greep van linksmenschen op de maatschappij. 

Ray

Wankelt u zich even over het bruggetje naar onze goede Nederlandse collega's van http://boilingpoints.wordpress.com/ - De vrienden leggen het specifieke Big Brother systeem op hun eigen lanier uit.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goedemorgen, Vlaanderen !

 

Om een mooie  dag hoopvol in te zetten.

Een stijlvole Kus van Klimt


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeteldief uitgelachen en weggehoond in Vlaams parlement

 

In het Vlaams parlement hield de overloper Verstrepen  deze namiddag een tussenkomst die op schatergelach en hoongeroep onthaald werd door zowat iedereen die niet in slaap lag. De man die staat voor het ultra-liberalisme, de vrije markt, de niet-geleide economie sprak als een verhitte foorkramer,  dat na Fortis en Dexia morgen wellicht KBC in mekaar zou stuiken.  Hoe dom kan iemand zijn om dergelijke dodelijke uitspraken te doen op een moment dat iedereen met een piepadem zit te bidden en hopen dat er een einde moge komen aan de crisis ? 

Verstrepen speelt op een niveau dat hij niet aankan.  Hij zou in de districtsraad van Wilrijk een aantal jaren stiletjes moeten toekijken, luisteren, zijn praatgrage mond dichthouden en vooral STUDEREN op de dossiers. De woorden ideologie, visie, trouw  zijn de sleutels tot een politieke carrière ten dienste van de gemeenschap.

In het parlement het woord voeren over delicate zaken die ons aller portemonnee raken, vergt diplomatie, kennis en de kunst de politieke boodschap te laten kaderen in de gestelde problematiek. Net die zaken die de arme man nooit zal bezitten.  Zijn niveau is dat van de discotheekloper, de oppervlakkige toogprater, de omhooggevallen snob die nergens aanvaard wordt en voor ik het vergeet :  Verstrepen is een ordinaire zeteldief.  Ikea weigert hem de toegang om die reden. Bij KBC daarentegen zal hij extra-welkom zijn.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er ies feel koeltoer in "Hollaand"

 

Na de rellen in Gouda nu Gorinchem

  

De brandweer in Gorinchem krijgt sinds dit weekend ondersteuning van de politie. De spuitgasten blussen in de Haarwijk onder begeleiding vanwege meerdere incidenten met een groep jongeren.

Emmers water

Toen de Noord-Afrikaanse tieners vorige week een brandweerauto beklommen en achter het stuur plaatsnamen was de maat voor de brandweer vol. De brandweerlieden voelden zich bedreigd en staakten het blussen. Hierdoor moesten buurtbewoners de brand zelf blussen met emmers water.

Verveling

De afgelopen maanden zijn er in de Wilhelminalaan in de Haarwijk bovendien enkele buitenbrandjes geweest, die waarschijnlijk zijn aangestoken. De politie weet welke groep jongeren de onrust veroorzaakt. "Het gaat om tien tot vijftien jongeren uit de directe omgeving. Ze zijn overwegend van Marokkaanse afkomst". Een buurtagent heeft de groep op het gedrag aangesproken. De jongeren verweerden zich met het argument dat zij zich verveelden.

@ Spitsnieuws .nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier zijn we weer met ons Wetenschappelijk Praatje

 

Dit is de planeet Dexia uit ons zonnestelsel, die het dichtst bij de hete zon staat.   Vroeger heette Dexia, Mercurius maar die naam deed te veel denken aan handel en dat is het laatste wat men wil. Dexia heeft het heel warm en het is de eerste maal dat hij van op 27.000 km hoogte zijn geheimen onthult. De witte vlekken zijn onbekende regio's, waar zich vermoedelijk kasten bevonden met lijken. De rechte strepen zijn ontstaan door het verslepen van kapitalen die inmiddels verdampt zijn door de hitte. Volgens wetenschappers is het niet ondenkbaar dat Dexia plotseling van de hemelkaart wordt gevaagd.  Wij hopen van niet maar als het toch gebeurt zou het fijn mocht heel de raad van bestuur van de planeetook verdwijnen.

 The planet Mercury has been known since history has been recorded, but parts of the Solar System's innermost planet have never been seen like this before. Two days ago the robotic MESSENGER spacecraft buzzed past Mercury for the second time and imaged terrain mapped previously only by comparatively crude radar. The above image was recorded as MESSENGER looked back 90 minutes after passing, from an altitude of about 27,000 kilometers. Visible in the above image, among many other newly imaged features, are unusually long rays that appear to run like meridians of longitude out from a young crater near the northern limb. MESSENGER is scheduled to fly past Mercury once more before firing its thrusters to enter orbit in 2011.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Andorra is er geen probleem

 

In Andorra had de regering de bevolking u!tgenodigd in een grote feestzaal en bij een goed glas wijn en een exquise maaltijd werd meegedeeld :
"De bank garandeert de goede gezondheid van het financieel systeem"
De Andorrezen  applaudisserden (foto) en schoven tafels en stoelen opzij en er werd gedanst.
AND_DDA.jpg


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en het dominospel - AAaRGH ... zéér erg.

 

c-652%2C-banken.jpg

@ www.geenstijl.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tulpencrisis

.

In de 17e eeuw (1630 - circa 1637) ontstond er in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden rond de tulpenbol een bizarre tulpenmanie, ook wel "tulpencrisis", "tulpengekte", "tulpomanie" of "bollengekte" genoemd: plotseling werden tulpenbollen speculatieve handelswaar. De gekte dreef de prijzen op tot exorbitante hoogte, zelfs tot de bol zijn gewicht in goud waard was. De rage was eind 1636, begin 1637 op zijn hoogtepunt. In februari 1637 zakte de 'bollenmarkt' even plotseling in als zij ontstaan was; veel bollenspeculanten bleven berooid achter. En toen kwam graaf Lipmans met zijn lange snuit.  En nu is hij er weer.

De tulpen hebben Nederland ooit in een diepe financiële crisis gestort.  En kijk nu eens.


08-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro-Nazië is even afwezig

 

 
U kent ongetwijfeld deze beide mensen, is het niet ?  Neen ?  Dat is wel erg onwetend.   Dit zijn onze commissarissen uit de Europese Unie, zeg maar Euro-Nazië, die waken over de centjes.   Misschien wist u het niet, maar voor het ogenblik zijn er probleempjes met de moneten.   Onze eigen eerste-ministers worden plots bankiers.  De fijne beschaafde man uit Vilvoorde, die optrad in La Cage aux Folles, is nu Premier-Bankier van de behoorlijk achteruitboerende Dexiabank.  En de lang onzichtbare premier, Nonkel Kruk, redt elke dag een financiële instelling.  Hij koopt en verkoopt hele en halve banken  alsof hij Monopoly speelt. Andere landen doen graag zaken met hem : de beste stukken gaan weg tegen  applausprijzen, in de overschot investeert het land B met geleend belastinggeld. Onze minister van financiën doet Pfft ... wat wil zeggen :  je m'enfous,  Pfft ... dat is beleid.
 
 Deze twee hierboven op de foto's,  hij Joaquin Almunia, een échte fiere Spanjool is verantwoordelijk voor economie en monetaire zaken en het blondje is Dalia Grybauskaite uit Litauen.  Zij doet begroting en financiële zaken. 
 
Als de zon schijnt in Europa staat de Portugees, omringd door een troep ministriële afzuipers om zich heen, de burgers de les te spellen wat er allemaal VERBOTEN ist in Europa.  Als het regent worden we uitgekafferd dat het VERPFLICHTET ist een paraplu en een reserve-paraplu te bezitten, sofort aan te schaffen.  Nu het financieel stormt, zit heel de maffia bende bij mekaar en hoor of zie je ze niet.  Het stoere Euro-Nazië is even afwezig.  Er was een aanzet tot overleg met de 4 Groten maar die riepen ieder in hun eigen taal : "Ikke, Ikke, Ikke, d'andren mogen stikken". Ja, ze zullen de bankwaarborgen omhoog laten gaan.  Hopelijk zal het nimmer nodig zijn, ook niet voor onze eigen Leterme, dat  er beroep gedaan wordt op die gewaarborgde clausules ... want dan moeten de drukkerijen in overwerk gaan en dat kan niet betaald  worden. 
 
Als het allemaal  rustiger zal worden, zullen we echter een en ander meemaken.  Onmiddellijk zal er gewezen worden op de noodzaak het Verdrag van Lissabon, dat door de domme Ieren en de laffe  Tsjechen verworpen werd, stante pede goed te keuren.  "De voorbije crisis heeft de noodzaak aangetoond van een sterk, verenigd Europa".   Jazeker, wat we nu hebben is een verzameling ambtenaren zonder visie, zonder democratische feeling en  met erg veel machtshonger.  Nooit vermoed dat 500 miljoen mensen bereid waren zich op die manier te laten verknechten.
Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!