Angeltjes
03-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de rechtbank met sluier



We bieden u hieronder een mooie foto aan van Mona S. (u mag de rest achter de eerste letter raden, maar dat moet niet).  Mona stond vandaag terecht ergens in Oostenrijk, omdat ze wat terroristisch gedoe mispeuterd had, zoals het nu eenmaal in de genen van veel van deze mensen zit. Ook als u geschokt bent door mijn harde woorden, blijven de feiten bestaan. Banden met Al Qai'da en bedreigingen via internet. Ze komen hier wonen om de boel te ontwrichten.

Toen Mona in de rechtszaal kwam, weigerde ze haar nigab af te zetten (de gezichtsbedekking) , want er waren te veel mannen in de zaal die bij het aanschouwen van Mona stante pede een erectie krijgen.    Pas op, het is vervelend.
Ik loop in de zomer niet graag door de Brederodestraat in mijn short om die reden. De rechter heeft de zaak verdaagd, want hij is van oordeel, de Oostenrijkse racist, dat je geen recht kan spreken over mensen die hun aangezicht verbergen.  Mona zal de rechtbank wraken.  En als dat niet baat, kan men wellicht enkele kleine ontploffingen realiseren ? Auto's of winkels in de fik steken ? 





foto :  www.nieuw.nieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBC lanceert Arabische zender



Objectief bekeken, is het een beslissing met vele vraagtekens, dat de Britse Openbare Omroep zich ook in het Arabisch tot Afrika en Azië zal richten.  

Voor  de eigen doelgroepen in Engeland, Schotland en Wales zijn er BBC 1 en 2.   BBC World richt zich tot de wereld in het deftige King's English en wordt vaak geprefeerd boven CNN. In praktisch gans Europa zijn de Britten op de kabel.

Nu wordt aan  de moslims gedacht.  In hoever  de programma's van de vroegere koloniale overheersers de voorkeur zullen genieten boven de lokale religieus geïnspireerde islamtelevisie valt nog af te wachten.  En zullen de Arabische BBC-medewerkers de standaarden van objectiviteit en neutraliteit handhaven ?

Laten we niet uit het oog verliezen dat de BBC een openbare zender is, betaald met openbare  Britse fondsen en dat onlangs een 1800 medewerkers moesten ontslagen worden. Als de Britse regering én de bevolking akkoord gaan dat de BBC dergelijk ambitieus project realiseert en Europa verzet zich niet, dan kan het op zich een hoovol project zijn.  Met uiteraard heel wat vragen, voorwaarden en mits, mits, mits...  Groot-Brittannië is al jaren een haard van verdoorgedreven diversiteit waar de politiek-correcten de waanzin van de multicul verheven hebben  tot de enige levenswaarheid. Als men de BBC-Arabia op die wijze zal structureren, gaat het een schitterend instrument van propaganda worden voor de verdere islamisering. Het kan alle kanten uit, en waarom de goede als er zoveel andere  mogelijkheden zijn ?

In de zelfde samenhang vernemen wij dat de 0000 al enige tijd in geheime onderhandeling is met Saoudie-Arabië en nog enkele fijne buurlanden uit de woestijnomgeving om aldaar in te staan voor Informatie & Ontspanning.  De koning van Saoudie-Arabië heeft al gezegd : "Nergens zijn er slaafsere omroepnavolgelingen van het regime dan in Vlaanderen : dat hebben wij nodig".

مظاهرات طلابية في الجامعة  الأردنية في عمان 

Tijdens een vakbondsvergadering stemt het 0000-personeel in met de definitieve verhuizing naar Arabië.  DOEI !

RAY

وسط شعارات نارية ودعوات بطرد السفير الإسرائيلي من عمّان، سار زهاء خمسة آلاف أردني في مسيرة نظمتها الأحزاب والنقابات احتجاجا على الهجوم الإسرائيلي على قطاع غزّة الذي أوقع










Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reconstructie van Fitnagate

 

Na drie maanden politiek geklungel wordt de islamitische wereld nu inderdaad woedend over de film van Geert Wilders. ‘Dood aan Nederland’, klonk het gisteren in Afghanistan. Reconstructie: hoe het optreden van vooral het CDA een mondiale rel heeft helpen ontketenen. En: schreeuwsites kunnen niet wachten tot Wilders’ film Fitna online komt.

Een van de belangrijkste zinnen die minister-president Balkenende uitsprak, tijdens de persconferentie die hij vrijdag gaf over de aanstaande film van PVV-leider Geert Wilders, was deze: ‘De hele psychologie rond de film heeft een eigen werkelijkheid geschapen en dat baart zorgen.’

Inderdaad: de film zelf is er nog niet eens en toch brengt die in binnen- en buitenland allerlei reacties teweeg. Zelfs president Bush begon erover, zo vertelde secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer – net terug uit Washington – gisteren in Buitenhof. In Afghanistan worden alvast Nederlandse vlaggen verbrand. Maar wie schiep die ‘eigen werkelijkheid’? Terugkijkend: Wilders leverde daar nauwelijks een bijdrage aan. Het waren leden van het kabinet en andere bestuurders, met een hoofdrol voor Balkenende zelf.

Lek
Het nieuws dat Wilders zijn afkeer van de Koran wil verfilmen, is een primeur van De Telegraaf, op woensdag 28 november 2007. Wilders bezweert die dag dat hij het nieuws niet naar buiten heeft gebracht. Hij is geïrriteerd over het lek en gelooft dat dat is gebeurd om hem een hak te zetten. Zelf had hij de film pas enkele weken vóór uitzending willen aankondigen.

De Telegraaf schrijft zich te baseren op ‘kringen rond het kabinet’. Wilders is enkele weken hiervoor naar Tjibbe Joustra gestapt, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, om zijn voornemen bekend te maken. Wilders houdt er rekening mee dat de medewerkers aan zijn film gevaar lopen, evenals Nederlanders in het buitenland. Hij wil dat Joustra en zijn mensen zich kunnen voorbereiden. Joustra geeft dit door aan het kabinet.

Risico's
Korte tijd later nodigen de ministers Hirsch Ballin van Justitie en Ter Horst van Binnenlandse Zaken Wilders uit voor een gesprek. Op woensdag 7 november wijzen zij hem op de mogelijke risico’s van zijn film en op een eventuele strafrechtelijke vervolging achteraf. Nog wat later roept ook minister Verhagen van Buitenlandse Zaken Wilders bij zich. Verhagen benadrukt de internationale gevaren van een eventuele film.

Het is achteraf moeilijk te beoordelen hoe onherroepelijk het besluit van Wilders dan al is om de film te maken. Hij worstelt met een dilemma: hij wil niet dat mensen iets wordt aangedaan, maar wil ook niet capituleren. Ook is hij zich bewust van het politieke risico. Zijn kiezers kunnen weglopen naar Rita Verdonk als ze hem te extreem vinden. Later zal uit enquêtes van TNS Nipo blijken dat PVV-stemmers achter de actie staan, maar dat driekwart van alle Nederlanders het een slecht idee vindt om de film te maken. Maar door het in de openbaarheid te brengen, heeft het kabinet Wilders op een point of no return gebracht.

Geruchten
Het stuk in De Telegraaf bevat de suggestie dat Wilders de koran zal verscheuren of verbranden. Via Netwerk brengen andere overheidsbronnen dat gerucht ook de wereld in. De kabinetsleden die met Wilders hebben gepraat, vertellen voor de camera wat ze hebben besproken. Minister Vogelaar zegt dat ze moslimorganisaties al heeft ingelicht over de film.

Wilders zelf laat weinig los. Over de inhoud van zijn film, waarvan hij dan zegt dat die eind januari wordt uitgezonden, geeft hij slechts prijs dat Korancitaten aan bijvoorbeeld terroristische aanslagen en vrouwenonderdrukking worden gekoppeld. Over verscheuren of verbranden zegt hij niets. Op zijn weblog spreekt hij een paar dagen later over ‘een filmpje’, waarmee hij ‘wil aantonen dat de Koran geen oud stoffig boek is maar nog steeds de aanleiding en inspiratiebron is voor intolerantie, moord en terreur.’



Motieven
Naar de motieven van het kabinet om de publiciteit te kiezen, is het gissen. Hoopt het maatschappelijke weerstand tegen Wilders te organiseren, in de hoop dat die buigt? Hoopt het kabinet dat er zo genoeg tijd is om woede onder moslims te kanaliseren? Wil het duidelijk maken aan de islamitische wereld dat Wilders niet met heel Nederland moet worden vereenzelvigd? Wil het zich indekken om nooit het verwijt te krijgen dat het onvoldoende heeft gedaan om schade te beperken? Of ziet het kansen om Wilders politiek te isoleren en van zijn aanhang te vervreemden?

Tegenstanders van Ayaan Hirsi Ali hebben immers met succes de indruk gecreëerd dat Nederland van terrorisme gevrijwaard zou blijven als de onruststoker Hirsi Ali van het toneel zou verdwijnen – zo’n benadering kan tegen Wilders wellicht opnieuw werken. Het kabinet roept de rellen over de Deense spotprenten van de profeet Mohammed in herinnering, een kleine twee jaar eerder.

Cartoonrellen
Dat lijkt logisch, maar dat is het niet helemaal. De cartoonrellen ontstonden niet spontaan, maar na een leugenachtige lobby van Deense imams in het Midden-Oosten. De onlusten ontstonden pas maanden na publicatie, vaak gedirigeerd door regimes. Wilders’ eerdere anti-islamitische uitingen hebben in islamitische landen niet tot grote onrust geleid. Kortom, het is eind november helemaal niet zeker dat de film grote gevolgen zal hebben. Tenzij er maanden worden uitgetrokken om de islamitische wereld ervan te doordringen dat de film eraan komt. Dat zal gebeuren. Maar niet door Wilders.

De discussie over de film bereikt het eerstvolgende hoogtepunt door toedoen van Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-Raad, oud-voorzitter van de christelijke vakbond CNV en een goede bekende van Balkenende. Terpstra zegt dat hij boos is geworden toen hij Wilders hoorde zeggen dat de Koran een fascistisch boek is. Later zal Terpstra beweren dat hij ophef heeft veroorzaakt met een fel opiniestuk tegen Wilders in dagblad Trouw, op vrijdag 30 november. Maar dat is niet waar. Terpstra trekt pas echt de aandacht als hij twee dagen later in De Telegraaf zegt: ‘Wilders is het kwaad en dat kwaad moet gestopt worden.’

Wilders zegt dit als een verkapte oproep tot geweld te zien. In de media begint het nu speculaties en ingezonden stukken te regenen. Wilders zelf blijft vrij stil. Vlak voor Kerst zegt hij tegen De Volkskrant: ‘Het is niet mijn intentie dat het tot rellen zal komen, maar sommige tere zielen zijn snel beledigd.’

'Wildersmoeheid’
Het is 24 januari als minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken (PvdA) een brief verstuurt naar onder meer politie- en brandweerkorpsen. Volgens de brief moet rekening worden gehouden met dagenlange ongeregeldheden. De suggestie wordt gedaan om verloven in te trekken en zo nodig de hulp van het leger in te roepen. De brief van Ter Horst lekt uiteraard uit. Het is niet bekend op welke informatie de minister zich baseert, maar vreemd is haar verwachting wel. Islamitische Nederlanders gedragen zich – ook als zij zich gekrenkt voelen – over het algemeen keurig. Onder moslims in Nederland heerst al een zekere ‘Wildersmoeheid’.

Op internet verschijnen weerzinwekkende filmpjes over Wilders en een enkele islamitische bestuurder hint op onlusten. Maar onder moslims ontstaat vooral een breed scala aan democratische initiatieven om op de plannen van Wilders te reageren. Van ludieke acties (‘Knuffels voor Wilders’) en ingezonden stukken tot juridische stappen en tegenfilms. Het is opvallend dat flink wat bestuurders van de PvdA, de belangrijkste coalitiepartner van het CDA, ingetogener reageren. De Amsterdamse burgemeester Cohen zegt dat alle aandacht voor Wilders en zijn film hem ingegeven lijkt door angst. ‘En die angst bevalt me niet.’

Islamitische reactie
PvdA-staatssecretaris voor Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb, zelf moslim, zegt in Buitenhof dat de film ‘een aangename verrassing met zich mee zou kunnen brengen’, in de vorm van een waardige islamitische reactie. Wilders constateert intussen droogjes dat alle ophef nooit was ontstaan als hij een nare film over de Bijbel had gemaakt – hij heeft zijn gelijk al gehaald. Hij laat weten dat zijn film weer is uitgesteld, tot maart, en vertelt er wat meer over. De titel zal Fitna zijn, door Wilders vertaald als ‘beproeving’, maar vaker als ‘anarchie’ of ‘burgeroorlog’.

De film speelt zich af in een koran. Binnen de randen van het boek worden beelden vertoond van bijvoorbeeld een onthoofding in Irak of een steniging in Iran. Aan het eind zal de profeet Mohammed in beeld komen en daar zal ‘iets mee gebeuren’.

Ironie
De ironie bereikt een toppunt als Wilders zich aansluit bij Cohen en tot kalmte oproept. ‘Laten we geen paniek veroorzaken nog voor er één minuut is uitgezonden.’ Oproepen tot kalmte vallen niet erg op naast het verbale geweld van de christendemocraten. Waarnemend burgemeester van Eindhoven Gerrit Braks belegt een persconferentie om ‘afstand van het gedachtegoed’ van Wilders’ partij te nemen.

Premier Balkenende zet de toestand op scherp door op tv te zeggen dat sprake is van ‘een forse crisissituatie’. Het is de vraag waarom juist CDA’ers het voortouw nemen tegen de film. Het ligt voor de hand dat zij, meer dan PvdA en VVD, begrip hebben voor religieuze gevoeligheden van moslims. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat CDA’ers de meest behendige machtspolitici zijn. Het CDA pakt de electorale bedreiging Wilders pas keihard aan nu hij een impopulaire zet doet.

Oproep
Hoe het ook zij, afgelopen week is het opnieuw een CDA’er die als eerste politicus Wilders uitdrukkelijk oproept om de film niet uit te zenden: Pieter van Geel, fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Hij zegt in NRC Handelsblad: ‘De inhoud van de film is niet meer van belang voor de mechanismen die al zijn ontstaan.’ Verhagen volgt Van Geels voorbeeld en maant Wilders voor de camera van Het Journaal van uitzending af te zien.

Volgens NRC Handelsblad heeft het kabinet onderzoek laten doen naar de mogelijkheid van een verbod voor de film. Maar dat blijkt juridisch te ingewikkeld. Vrijdag is er dan de voorlopige apotheose van de campagne: de persconferentie van Balkenende. In zijn voorbereide verklaring neemt hij het op voor de vrijheid van meningsuiting en veroordeelt hij dat Wilders wordt bedreigd; PvdA-ministers hebben daarop aangedrongen. Hij vraagt Wilders slechts alle mogelijke consequenties mee te wegen. Maar als de premier op vragen van journalisten gaat improviseren, wijkt hij af van de met de PvdA afgesproken lijn: ‘Er kunnen economische sancties komen, aanslagen, dreiging. Degene die daar aanleiding toe geeft, is daarvoor verantwoordelijk.’ Wilders dus. Op de vraag of een terrorist niet verantwoordelijk is voor een aanslag, antwoordt de premier: ‘Die is verantwoordelijk voor de feitelijke handeling, maar die legitimeert hij met de film. Dat is niet los te zien.’

Rellen
Islamitische Nederlanders hebben eerder van het kabinet de boodschap gekregen: we verwachten dat jullie gaan rellen. Moslims elders wordt nu voorgehouden: het ligt voor de hand dat jullie gaan moorden. En Balkenende doet er nog een schepje bovenop: ‘Ik ben bekritiseerd omdat ik dit een forse crisis heb genoemd. We zullen zien of het woord crisis niet nog te gematigd zal blijken.’

Als een verslaggeefster van deze krant suggereert dat het kabinet ‘het filmpje’ vooral zelf tot een hype heeft gemaakt, is het antwoord van de premier nijdig en onnavolgbaar: ‘Ik heb achteraf wel eens commentaar op mezelf gehad dat iets een stormpje in een glas water was. We spreken elkaar over een paar maanden.’

http://www.depers.nl/binnenland/178021/Een-reconstructie-van-Fitna-gate.html

Door: Kustaw Bessems
Gepubliceerd: vandaag 06:02 u (03.03.08)
Update: vandaag 09:31


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuig wordt moordenaar in Grigny


4 politie-agenten werden door kogels getroffen zondagnamiddag rond 16 uur in de Parijse voorstad Grigny. Drie van hen kregen een lading lood in volle gelaat, de vierde gelukzak werd getroffen in het been.
 
Aanleiding tot dit luttele incidentje was een roofoverval die plaats vond bij een bakkerij.  En de laffe, racistische bakker had godverdoeme de politie verwittigd die natuurlijk onmiddellijk ter plaatse kwam om de kansarme jongeren af te troeven en te mishandelen.  Vermoedelijk is er ook sprake van gebrek aan respect van de kant van de ordehandhavers.

police policiers

 
Binnen enkel flitsen was een kleine burgeroorlog aan de gang.  De politie werd opgewacht door een dertigtal gemaskerde en gewapende gangsters met het gekende gevolg.  Hier is helemaal geen sprake van een Wildersfilm of  een tekeningetje dat vrij simplistisch is.  Hier is het gewoon de haat tegen onze maatschappij.

Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De Frut van Koekestad" is terug en hoe !


Overgenomen van onze teruggekeerde innemende collega's van de Frut van Koekestad : een bijzonder inspirerend stuk dat zindert van trouw, aanhankelijkheid en verder zo vals klinkt als een jammerhout. 

2 maart - België flatert (maar krabbelt vrank weer recht)

Zonet vernemen we uit goede bron dat ons land een diplomatieke flater van jewelste heeft geslagen. Het nieuws werd nog niet bevestigd door de VRT, dus het zal wel kloppen. Volgens deze bron zou ons land deze ochtend een felicitatiebrief hebben verstuurd aan Dmitry Medvedev, de gedoodverfde opvolger van vadertje Poetin. Dit zal u niet verwonderen indien u deze tekst pas morgen op kantoor leest, wanneer de eerste resultaten van de Russische presidentsverkiezingen al bekend zullen zijn, maar moest u dit nu lezen, dan zal u wellicht menig wenkbrauw fronsen. De verkiezingen zijn immers nog volop aan de gang. De redactie nam daarom meteen contact op met de kanselarij van premier voor het leven Verhofstadt. Mostafa Atwah, eerst-aanwezige secretaris met weekenddienst bevestigt: 'Klopt. We zijn misschien iets te snel van stapel gelopen, maar wellicht ligt een menselijke fout aan de oorsprong van dit ... euh... foutje. Maar zo erg is het ook weer niet: u moet weten dat zo'n brief met de diplomatieke valies wordt verzonden, en die komt pas morgen in de late namiddag in Moskou aan. De heer Medvedev zal die dus pas krijgen op het ogenblik dat zijn verkiezing al vaststaat. Bijkomend voordeel: België zal zo wellicht de eerste grote natie zijn die hem gelukwenst. Met Kosova waren we net te laat, dat zal ons niet meer overkomen. Overigens bereiken er ons alleen maar positieve signalen van onze waarnemer ter plaatse wat de correctheid van de kiesverrichtingen betreft.'
Oef, goed nieuws dus en we subodereren daar weer het genie van Noël Slangen. Voor alle zekerheid zochten we ook contact met de Belgische waarnemer ter plaatse, maar we konden hem niet bereiken. Volgens zijn antwoordapparaat zou hij het te druk hebben met de inrichting van zijn fonkelnieuwe datcha annex luxehotel nabij Sint-Petersburg. Maar we blijven uiteraard bellen tot we Johan Vanhecke zelf aan de lijn krijgen.



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hoofdonderwijzer met zijn belerende vingertje



De reacties van de regering Balkenende op de film van Wilders zijn verbazingwekkend.  De minister-president (CDA) en de BiZa-man (CU) hebben gepoogd in een persoonlijk gesprek, Wilders te laten afzien van de voorstelling van zijn video. De dreigingen uit zowat landen waar de koran zijn angstterreur uitoefent, worden aangehaald als argument om de blonde politicus te vermurwen.  De regering hanteert het sublieme argument, dat KLM-luchtwaardinnen angst hebben verkracht te worden door baardmensen.   Nederlandse bedrijven zitten met de daver op het lijf.  Ambassadepersoneel voelt zich geviseerd. 

Al die ongetwijfeld  eerbare argumenten en redenen tonen hoofdzakelijk aan, dat er fundamenteel heel veel mis is met de islam en de moslims.  Het moet bovendien voor een goed georganiseerd land, dat tientallen jaren opgetreden is als de hoofdonderwijzer met het belerende vingertje perfect mogelijk zijn, de nodige beveiligingen en tegenmaatregelen te treffen in binnen- en buitenland. De affaire is al maanden aan het lopen en heel de wereld kijkt toe naar het gespartel van deze eens zo kloeke, wijze natie. 

De regering is verlamd door besluiteloosheid en angst : liefst van al zou zij de film verbieden, Wilders opsluiten en verbannnen maar ze vreest  voor de reacties van de eigen bevolking.  Langs allerlei legale sluipwegen, en twijfel er niet aan, ook minder legale manieren, wordt tot op vandaag geprobeerd om Wilders de mond te snoeren. Vandaag lekt uit dat er nog een ultieme poging zou gewaagd worden om de video te verbieden.

Op deze blog en op vele andere niet politiek correcte  verzamelplaatsen is het al ettelijke keren gezegd door mensen die weten waar ze het over hebben, dat niemand van ons zal opkijken over wat Wilders kan tonen of vertellen wat wij niet weten. Ik neem aan, dat ook de regering in den Haag over die uitwassen geïnformeerd is.  De enigen die weigeren in de spiegel te kijken zijn de onvolwassen, kritiekloze moslims, die zich gedragen als Uebermenschen aan wie alles toegelaten is.

De grote islamoverwinning tot hiertoe is, dat zij een Westerse regering aan het wankelen brengen en laten afwijken van een van de fundamentele doelstellingen : de vrijheid van expressie. 

De hoofdonderwijzer met het belerende vingertje zit als een struisvogel met zijn kop in het zand.  Hopelijk wijst zijn kont niet naar Mekka.

Ray

PS : En gelukkig blijft Denemarken dat ook fel geviseerd wordt, in eenheid overeind, gesteund door de moedige regering Rasmussen en de media.

http://www.telegraaf.nl/binnenland/3450706/_Mogelijk_verbod_Wildersfilm__.html?p=11,1


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen volk-hater





Eigen volk-hater met alter ego op de achtergond


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laten we dit doodzwijgen





Laten we het doodzwijgen.  Deze foto werd genomen tijdens het weekeinde in Utrecht, waar het al weken onrustig is in één bepaalde wijk.

Het behoort tot de tactieken van de traditionele kwaliteitsmedia om dergelijke zaken te verdoezelen en als een futiel incidentje af te doen.  "Deze beelden werken de polarisatie en het fanatisme in de hand" is een veel gehanteerd argument op de redacties.

De werkelijkheid is dat we geconfronteerd worden met uitlopers van de mislukte integratie van meestal jonge moslims. Laten we de zaken benoemen, zoals ze zijn. 

Moeten onze eigen kinderen opgevoed worden in een wereld met brandende autowrakken als teken van niet-aanvaarding van de maatschappij ?  Met de dreiging van afpersing, slagen,  angst voor messteken door onaangepast tuig dat in een middeleeuwse realiteit opgroeit ? 

Door te doen alsof er niets aan de hand is, lossen we niet veel op.  De hoeveelste verloren generatie is dit ?  Wat zijn de vooruitzichten ?  Wanneer zal de overheid inzien dat er geen enkele aanleiding is te blijven volharden in het multicululturele sprookje en dat de eigen bevolking recht heeft op veiligheid en geborgenheid in de eigen gemeenschap ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goossens' donderpreken



 In De Morgen (28 februari) schreef Paul Goossens een donderpreek tegen de “grootbaljuws van de Gravensteen”. Hij maakt daarbij wereldkundig dat Peter de Graeve allergisch is “voor alles wat links en  progressief is”; herleidt Etienne Vermeersch tot de status van “nuttige idioot”; en stelt hypocriete separatist Eric Defoort als valsspeler aan de kaak.

Trouwens, de Achttien pleiten in essentie voor separatisme, dixit Goossens. “Daar is niets mis mee, want ook domheid is een mensenrecht”.

Zo ook apodictische uitspraken.

Nergens wordt een argument aangebracht, laat staan een zinnig argument, tegen de inhoud van het Manifest. Wel worden in het warrige opstelletje betrokken: de overhitte planeet, de schande van Darfoer, de koopkracht van het gewone volk en de invicieke Duitse burgerij (van de Belgische geen kwaad). En voor het overige worden enkele modieuze gemeenplaatsen herkauwd en aftandse stellingen van de “Nieuwe plus Belgen” impliciet en zwakjes gereproduceerd.

De Achttien maken zich druk om bijkomstigheden, wat typisch Vlaams is.

Je zou natuurlijk de vraag kunnen stellen waarom Franstaligen zoveel belang hechten aan die bijkomstigheden…

&

Goossens maakt nog even van de gelegenheid gebruik om af te kondigen dat de Europese Unie “het meest fascinerende en hoopgevende politieke project van deze tijd” is. Waarom?

Omdat de Europese Unie met complexe culturen, belangen en identiteiten moet omgaan en geen definitieve grenzen heeft. Brussel als het ware, maar dan duizend keer groter.

Mooier argument ter aanmoediging van de soevereinisten kan nauwelijks bedacht worden.

&

Europa is ook het thema van Goossens’ artikel in de rubriek “aftellen naar 23 maart” op deredactie.be: "Raad van State knipt Europese vleugels van premier".

De Raad van State heeft nl. zijn advies ingediend, nodig om het Verdrag van Lissabon te laten ratificeren. De conclusie luidt onomwonden: “De overheden zullen een regeling moeten treffen voor de vertegenwoordiging, de standpuntbepaling en het stemgedrag in de Europese Raad.”

Goossens heft de waarschuwende vinger op:

Opnieuw kan dat communautaire heisa veroorzaken. Het risico bestaat bovendien dat de Belgische eerste minister in de toekomst onder curatele wordt geplaatst en nauwelijks nog bewegingsvrijheid krijgt.

Kortom, er zal dus “een doortastende premier” nodig zijn “om de vele parlementen in de pas te houden”.

De roeping van een Belgische eerste minister bestaat er kennelijk in, de parlementen onder curatele stellen.

&


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gregorius Nekschot




De Nederlandse tekenaar Gregorius Nekschot laat op een erg duidelijke manier zien wat hij van de toestanden in Europa vindt.  Ook als zijn tekeningen expliciet grof kunnen zijn, daarom zijn ze niet minder een schrijnende aanklacht tegen de islamisering van onze landen en ons continent.

De kruipdieren van het CDA

Gisteren legde het CDA zijn kaarten op tafel. Net als vóór de Tweede Wereldoorlog offert deze partij van gepatenteerde landverraders en kruipdieren (Colijn, De Quay, enz. enz.) onze grondwettelijke vrijheden op, teneinde gemene zaak te kunnen maken met antidemocraten.

Mocht, destijds, de bekende Duitse politicus Adolf Hitler niet ‘beledigd’ worden, tegenwoordig mag je niet wijzen op eigenaardigheden van de islam. Het CDA vormt een dodelijk gevaar voor onze vrijheden én onze veiligheid, zoveel is zeker.

Balkenende - een mutant die is verwekt na 450 jaar calvinistische inteelt op het platteland - maakte gisteren duidelijk, ten overstaan van de gehele wereld, dat Nederland zich laat chanteren door godsdienstwaanzinnigen.

Een dergelijke houding is vragen om moeilijkheden. Want wie mocht denken dat met het opruimen van Pim Fortuyn, Theo van Gogh, Ayaan Hirsi Ali dan wel Geert Wilders onze problemen tot het verleden behoren, heeft het mis. Godsdienstige types en andere fanatieke clowns zijn pas tevreden als ze de baas zijn.

Driewerf hoera voor de Denen!

Traudl de Jonge
Historica


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ies nie mooi, nie ?



Bild: Rakoczy

Ies mooi, nie ?  Komme in Köln
Hele wijk voor uns. Straks hele  stad van uns


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Lente 2008 is in aantocht





Deze mevrouw is aangenaam verrast ; ook voor haar is de lente in aantocht.


02-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afghanistan protesteert tegen NL & DK



Ongeveer achthonderd Afghanen demonstreren zondag in Mazar-i-Sharif tegen de anti-Koranfilm van Geert Wilders en de Mohammed-spotprenten in Deense kranten. .

Ongeveer achthonderd Afghanen demonstreren zondag in Mazar-i-Sharif tegen de anti-Koranfilm van Geert Wilders en de Mohammed-spotprenten in Deense kranten. De demonstranten, van wie de meesten scholieren en studenten waren, schreeuwden ‘Dood aan Denemarken’ en ‘Dood aan Nederland’. Zij waren bijeengekomen rondom de belangrijkste tombe van de stad, bekend als de Blauwe Moskee. ‘Niemand heeft het recht onze profeet te beledigen’, riepen de demonstranten.  Aan de rechterkant van de foto, helaas net buiten beeld, zit een man die verdacht veel op J.P. Balkenende lijkt, ijverig te knikken dat hij akkoord gaat met de betogers.  In wankel Afghaans riep hij op om alle Nederlandse bezittingen in brand te steken en KLM-luchtwaardinnen te verkrachten.

Nederland moet zijn verontschuldigingen aanbieden aan de islamitische wereld en burgers straffen die ons geloof beledigen’, zeiden enkelen. Naar verwachting wordt de film van Wilders in maart in de openbaarheid gebracht.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dank, Frank Vanhecke




Zonder verscheurende voorzittersverkiezingen, in een geest van loyale samenwerking en eensgezindheid rond hét kernthema, de Vlaamse onafhankelijkheid, nam op 2 maart 2008 Frank Vanhecke afscheid als voorzitter van de partij Vlaams Belang.

Twaalf jaar intene werking, onafgebroken aandacht, begonnen met de oermoeilijke opvolging van de legendarische Karel Dillen, voerde hij de partij van de ene overwinning naar de ander, of zoals hij hetzelf zegde tijdens zijn afscheidsrede "van de ene zwarte Zondag naar de andere".



Deze man kreeg de obligate ruikers bloemen, ovationeel applaus en de grote dankbaarheid en het vertrouwen van de leden, militanten en mandatarissen van zijn partij.  Hij blijft uiterard deel uitmaken van het partijbestuur en lid van het Europees parlement. 

Dank, Frank, het klinkt simpel maar het is zeer echt bedoeld.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot enthousiasme in Gent voor Bruno Valkeniers





Na bekendmaking van de (verwachte) verkiezing barstten de aanwezigen uit in groot applaus en gejuich.  Ook de eerste toespraak van Bruno Valkeniers werd vaak met applaus onderbroken.

(foto Wim Peeters)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intussen op Rood ATV-tje door Walter Maes



Bart De Wever op ATV over het VNJ :  " Het is een jeugdbeweging die sterk ideoligisch geïnspireerd is en  op termijn gedoemd te verdwijnen." .  Goed gezegd, de N-VA wordt duidelijker met de dag.

De opmerking van de rode  Journalist Apers  aan De Wever was ook raak  : " U zit nu in de zelfde positie die u het Vlaams Belang hebt verweten, u kijkt toe zonder uw handen vuil te maken"

Slotvraag aan de heer De Wever
"Bent u al aan het praten met LDD ? "  Het antwoord intresseerde me zelfs niet.

Walter Maes


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Islam en Rome hand in hand tegen de Denen



Wij hebben al geruime tijd een artikel klaarliggen in onze reservekast, dat we niet durven of willen  publiceren : het staat op de Angeltjes-index, maar vroeg of laat, gooien we het op de blog. Het gaat over de plaats van de godsdiensten in onze samenleving.

De laatste tijd wordt de maatschappelijke, politieke dialoog in de Westerse wereld verrassend dikwijls overschaduwd door religieuze standpunten.  Alsof Darwin nog op zijn Beagle rondzwalpt in de Pacific en ons regelmatig op de hoogte houdt van zijn vaststellingen, commentaren en ontdekkingen.

In Caïro is er een Islamitisch-Christelijke Commissie bij mekaar geweest, bestaande uit een Franse kardinaal, een sjeik en een imam die een hoge pief schijnt te zijn. De oude mekkeraars hebben samen de herpublicatie van de Deense spotprenten veroordeeld evenals de "regelmatige aanvallen tegen de islam en andere godsdiensten".  In de lante komt het groepje terug bij mekaar.  In Rome, tenzij de moslims op het laatste moment weigeren de heilige stad te betreden. Voor mijn part vergaderen ze op de Zuidpool : de belgen hebben daar een lekker warm futuristisch huis gebouwd.

Ieder beleeft zijn leven op zijn manier met of zonder religieuze dimensie.  Wij respecteren dat. Mogen we van Rome en de islam verwachten dat zij ophouden met zichzelf als slachtoffers te beschouwen, terwijl ze zelf niet anders doen dan de financiële, materiële en geestelijke voordelen van deze gulle Westerse samenleving te melken ? 

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Belang heeft een nieuwe Boerentoren binnengehaald : Valkeniers



Met vertraging hebben we pas zaterdagavond de uitzending van "de keien van de Wetstraat" bekeken, en dit  met stijgend enthousiasme.

Het Gelaarsde-vrouwtje-met-het-porseleinen-alwetende-hoofdje, Katrien Cools en de Gediplomeerde-Onbeleefde-Onderbreker Ivo de Vadder, hadden de delicate taak toegewezen gekregen Valkeniers te kraken, in het nauw te drijven en hem minimaal  geen goede reclamebeurt te gunnen op het scherm.  Tijdens de opname bleek spoedig dat de nieuwe voorzitter een apart man is : geen grote populistische bek, zoals sommigen die een politieke partij naar zichzelf noemen bij gebrek aan een duidelijk programma, maar een modern, fatsoenlijk Vlaams-nationalist, die de partij overneemt  met heel de inventaris, het groot eigen vermogen, schuldenvrij (met enkele kleine pekelzondes), een gezonde cash-flow en een enthousiast personeelsbestand !  En nu zetten wij met overtuiging een uitroepteken. En nog één ! Het product zal niet veranderen, misschien de verpakking.



Het zoetsappige, insinuerende toontje van het Gelaarsde vrouwtje pakte geen verf.  "Ja, ik ben conservatief, ik ben een kerkganger, ja in Amerika ben ik Republikein, ik ben tegen de hoofddoeken in openbaar ambt en onderwijs en ik beaam wat Filip de Man zegde dat democratie en moslims haaks op mekaar staan. Ik ben een teamspeler en een CEO (een algemeen directeur) die zijn managers laat scoren zoals ze dat altijd gedaan hebben.  En als de overheid haar taak doet en geen statistieken vervalst, dan hoeven wij geen crimi-webstek op te richten".  Het is maar een greep uit de menigvuldige reacties en antwoorden op de veelal oudbakken en tendentieuze vragen. Altijd hetzelfde refrein dat die journalisten van het zevende knoopsgat willen horen.

 Valkeniers is con brio geslaagd. Met de hand op het hart, dit is een voorbeeldig, correct man  met overtuiging die zonder stemverheffingen een eigen zakelijke stijl zal invoeren.  Op maat van een zelfde ideologie, waar hij geen snars aan zal veranderen, ook dat was duidelijk.

Wij hebben nooit onze sympathie weggestoken voor het triumviraat Vanhecke, Annemans en Dewinter en voor ieder van deze mensen apart.  Als Frank Vanhecke het wat kalmer wil doen na zovele jaren, is dat best aan te nemen en ons respect voor hem neemt niet af.  In Bruno Valkeniers zien wij een volwaardig vervanger voor Frank die samen met de fractievoorzitters in Kamer, Vlaams Parlement en senaat deze partij van de gewone en de goede Vlaming zal voeren naar het grote einddoel : Vlaanderen vrij van het sleurland belgië, de Republiek Vlaanderen.

De enthousiaste Redactie van Angeltjes :
Ray - Savat - Juffrouw Ellen


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer zijn we van u van af, alstublieft, pathologische leugenaar ?



Guynokkio wil nog deelnemen aan de staatshervorming.  Als hij gevraagd wordt. Zijn expertise en zijn beroepszwakheden staan ter beschikking van zijn vaderland.

Guynokkio wil een boek schrijven over Europa vooraleer het fuseerde en verstikte in zijn eigen Unie. Guynokkio is geen historicus maar hij kàn dat.  Zoals hij ook zijn burgermanifesten neerschreef en in de praktijk net het tegenovergestelde deed van zodra af hij het hoogste ambt bekleedde. Guynokkio heeft jaren geleden enkele gesprekken gevoerd met de Peruaanse auteur Mario Vargas Llosa en sedertdien is hij zelf ook een getalenteerd schrijver.

Guynokkio zit niet te wachten op een hoog Europees mandaat.  Toen hij wél zat te wachten, heeft hij het in alle toonaarden ontkend.  Want Guynokkio heeft problemen met de waarheid.  Hij is een beetje verkeerd geboren, langs voren maar het had eigenlijk anders gemoeten.

Guynokkio wil meedoen aan de verkiezingen van 2009, dat wel.  Hij hoopt dat zijn partij hem zal "vragen".  Als zijn partij hem niet vraagt, zal hij enkele figuren onderuit halen, chanteren en desnoods in een donkerblauw straatje laten opwachten.  Geen misverstanden :  de grootste premier va het land B ooit, dingt niet naar een zetel in het belachelijk Vlaams parlement.  Vlaanderen dient enkel om het gat van de premier te kussen, Europa daar valt wat te rapen.

Op de vraag of Guynokkio niet graag terug zou komen als eerste-minister, wijst hij nederig naar de verkiezingsuitslag : "De Mensen hebben mij laten verstaan dat het genoeg was en de uitdukking van de Kiezers moet steeds gerespecteerd worden." Het feit dat die man die woorden kan zeggen, zonder door de bliksem getroffen te worden, staaft ons in de overtuiging dat Sint Pieter de laatste factuur van Electrabel niet vereffend heeft.

We hebben Verhofstadt, die beloftevol van start is gegaan, leren kennen als een onbetrouwbaar mens, die drijft op rethoriek, huichelachtigheid, nijd, ambitie-ambitie, en grote toegeeflijkheid tegenover machtige lobbygroepen. De omstandigheden hebben de man enig eerherstel gegund.  Kan dit niet volstaan ?  Is er nog niet voldoende geïntrigeerd, gelogen en slecht bestuurd ?  Moeten wij de kelk tot op de bodem ledigen ?

http://www.gazetvanantwerpen.be/nieuws/Politiek/default.asp?art={70EAE443-0F47-482B-833E-7012B4BE69BF}

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV : onnozel VLD voostel


In aanloop naar het ‘gemotiveerd advies’ dat de Senaat moet uitbrengen over Brussel-Halle-Vilvoorde na het door de Franstaligen ingeroepen belangenconflict, wordt een zoveelste dwaas voorstel gelanceerd. VLD-senator Filip Anthuenis pleit voor een volksraadpleging in de faciliteitengemeenten in ruil voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Als de bevolking van die gemeenten daarvoor kiest, dan kunnen ze aanhechten bij Brussel, aldus Anthuenis en Richard Fournaux (MR). Over de taalkwesties willen beide heren naar eigen zeggen niet te moeilijk doen.

Het voorstel van Anthuenis is voor het Vlaams Belang absoluut onaanvaardbaar. Het kan niet dat een toevallige meerderheid Franstaligen in een faciliteitengemeente over Vlaams grondgebied zou beslissen. Het Vlaams Belang herinnert er trouwens aan dat alle partijen – ook die van Filip Anthuenis - zich ertoe hebben verbonden om de splitsing van B-H-V te realiseren zonder daarvoor een prijs te betalen. Die realistische en gematigde eis staat letterlijk in het Vlaams regeerakkoord.

In plaats van doldwaze voorstellen te lanceren, zou de partij van Anthuenis beter paal en perk stellen aan het Franstalig imperialisme en van de Franstaligen eisen dat zij hun vertragingsmanoeuvres inzake B-H-V staken. Voor het Vlaams Belang kan geen sprake zijn van een prijs voor de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde, en nog veel minder van de uitverkoop van Vlaams grondgebied.

Joris Van Hauthem Fractievoorzitter Senaat

----------------------------------------------------------------------

Laat ons in Wallonië gaan wonen met een flink aantal Vlamingen, volgende verkiezingen zwieren we de burgemeester en zijn schepenen buiten, we organiseren een referendum, dat we naar Vlaanderen willen en hupsakee Vlaanderen telt een gemeente meer.  En zo kunnen we nog een tijdje verdergaan.  Hoe onnozel kan iemand zijn ?

Savat, Vlaams-nationaal-genetisch-bepaald-wringer




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!