Angeltjes
04-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerpraatje

 
Terwijl Vlaanderen baadt in de weldadige stralen van Vrouwe Laura die ons verwent met makkelijk 7 graden, zijn in de Oostkantons "wo man Deutsch spricht und das Vaterland Belgiën liebt" de skipistes geopend.  U weet waarheen ?  Wij ook.  Maar we zeggen het niet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmcommissie zal Wilders video keuren

 



De man rechts (regenjas & deukhoed) Dr Joseph G. zal in opdracht van Tjibbe Joustra de film van Wilders keuren vooraleer publiek voorstelling volgt. Nederland staat er goed voor : "Propaganda für das Vaterland ist immer mitgenommen" sprak de man in regenjas en met deukhoed met een licht Germaans accent.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bond voor uitkeringsgerechtigden


 




Zolang ze niet voor Vlaams belang stemmen, mogen ze lid blijven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een "bange" stewardess" antwoordt

 
De door Wilders als "beroepslafaard" beschreven eerste minister Balkenende poogde de vertoning van de gevreesde film te verhinderen door ondermeer te wijzen op KLM-stewardessen die bang waren verkracht te worden door de baardmansen.  Een van hen heeft een antwoord geschreven aan haar premier.  Ze wenst anoniem te blijven.  Met veel dank overgenomen van www.hetvrijevolk.com

De Minister-president
Minister van Algemene Zaken
Postbus 20001
2500 EA Den Haag
Betreft: Angstige stewardessen
Amsterdam, 3 maart 2008
Geachte heer Balkenende,
Via dit schrijven laat ik u weten uw uitspraak over angstige stewardessen niet te kunnen plaatsen. U hebt de uitspraak gedaan dat leden van het vliegend personeel in Nederland niet meer durven te vliegen nadat de heer Wilders een film uit zou brengen. Zelf ben ik werkzaam als flight attendant  voor een Nederlandse luchtvaart organisatie. Ik hoop binnenkort de laatste stap te zetten om promotie te maken en mijn carrière een impuls te geven. Ik ben van menig dat niet de heer Wilders maar u mijn carrière wellicht schaadt. U roept op tot angst en beïnvloedt zo de markt waar mijn werkgever de klanten vandaan haalt. Hoe kunt u zo ontzettend onnadenkend een uitspraak doen over een sector waar de laatste jaren veel klappen zijn gevallen. Na 11 september 2001 zijn wereldwijd ruim 130.000 flight attendants hun baan kwijt geraakt, en net nu de luchtvaart zich herstelt, doet u alles om deze tak van sport in Nederland om zeep te helpen.
Ik was net geland op een van onze mooie bestemmingen,  toen ik van uw uitspraak kennis nam. Ik kan u mededelen dat de krachttermen niet van de lucht waren toen men het over uw uitspraken had. De zaken waar de gemiddelde stewardess zich druk om maakt heb ik waargenomen tijdens een crewborrel en aan het ontbijt. Wij maken ons druk om belastingmaatregelen die er toe leiden dat ons pleziertje, het goedkope vliegen, de laatste jaren bijna 4 keer zo duur is geworden door fiscale maatregelen. Wij maken ons druk om een Europese Werk en Rusttijden Regeling (FTL), die ons het vel over de oren trekt, omdat werkdagen van achttien uur gewoon mogen worden uitgevoerd.  Wij maken ons druk om een vliegtax voor passagiers, die ons werkgelegenheid gaat kosten, en daarmee ook het uitzicht op snelle promotie. Wij maken ons druk om een dichtzittend wegennet rondom Schiphol, waardoor deze HUB aan kracht inlevert. Wij maken ons druk om verregaande veiligheidsmaatregelen, die er toe leiden dat cabinepersoneel soms wel 6 keer per dag wordt gefouilleerd. Wij maken ons druk om het feit dat we regelmatig vertraging oplopen omdat milieumaatregelen leiden tot een beperkt baangebruik op Schiphol. Wij maken ons druk om het feit dat de vrijheid van meningsuiting door uw kabinet met geweld de kop in wordt gedrukt. Wij maken ons druk om het feit dat onze favoriete bestemming, onze thuishaven Amsterdam begint te lijken op de meest gehate bestemming. Teheran.
 
Met vriendelijke groet,


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 promoveert Gennez.



De nieuwsmanipulatoren van de 000 hebben een zoveelste opstoot van rode partijdigheid gekregen, waardoor ze weer alle gevoel voor maat kwijt zijn.

Na de uitnodiging van Reynders om de regeringscoalitie uit te breiden met de Vlaamse socialisten, Groen en Ecolo, kwam de SP-a voorzitster Gennez op de proppen met het originele idee van een "olijfboomregering" : staatskatholieken, roden en groenen.  Het Zuiderse woord olijfboom brengt de fantasten van de nieuwsdienst in trance.

Gennez zou vlug-vlug BHV splitsen (dan is dat opgelost, zegt ze) en tegelijk een erg sociaal programma doorvoeren.  Iedereen krijgt veel meer geld, betaalt veel minder belastingen en als er een tekort mocht zijn, moeten alle bedrijven en middenstanders van het land hun poen afdokken.

Zo simpel kan het regeren van een land zijn.

Bij de lichten van de 0000, die overdag schijnen en 's avonds wegens syndicale verplichtingen gedoofd zijn, is men zo weg van dit voorstel, dat het zowel gisteren als vandaag uitgebreid voorgesteld wordt in "het gesproken dagblad". Ook de reclamezuil van Terzake werd ingeschakeld met de meest zenuwachtige en onbeheerste reporter die er ooit op het Vlaamse scherm geflitst heeft, Lieven Verstraete. De man die nog altijd siddert van extreme neutraliteit omdat hij ooit aan Gennez gevraagd heeft, waarom ze Eric de Bruyn geen hand wou geven ...  Een durvertje hoor, die Verstraeten !

Alsof dat alles  niet volstaat, wordt het voorstel van Gennez ook nog expliciet in de schijnwerpers geplaatst op de internet-bladzijden van de 0000.  Gennez die buisde voor haar optreden in de Pappenheimers wordt heropgevist door het Journaal.  Ze verbinden er zelfs een publieksondervraging aan : "Bent u even enthousiast dan wij, 0000-ers over het knap bedachte voorstel van de bloedmooie Caroline Gennez ? Alleen de ja-antwoorden worden geregistreerd".

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk Toerkse les !



Het paarse stadsbestuur van Gent (SP-a/VLD/Spirit) zal van september af in twee scholen Toerkse les geven.

In het eerste en tweede leerjaar zullen de kinderen leren schrijven en lezen in het Toerks.  Van het derde schooljaar af, zullen zij alle lessen in het Nederlands krijgen.

Het gaat hem om kinderen van ongeveer 6 jaar die komen uit gezinnen waar uitsluitend Toerks gesproken wordt.  Een zoveelste initiatief van de poco's om zij die niet willen integreren te staven in hun stijfhoofdigheid.  In hoever is deze beslissing door het officieel stedelijk onderwijs conform de taalwetgeving ?

En wat met de Marokkaanse kinderen ?  Worden die weer gediscrimineerd ? 

En de Gentse franskiljons ?  Of maken die geen gebruik van het stedelijk onderwijs ?

Waarom trouwens slechts 2 jaar Toerks onderricht ?  Waarom zou men dat niet doortrekken tot het volledige lager onderwijs ?  En waarom mogen Toerken die wel Nederlands kennen, niet hun échte moedertaal leren ?  Binnen enkele decennia zal Nederlands niet meer gebruikt worden. 

En godsdienstonderricht, hoe zit het daarmee ?  Waar blijft het respect voor de koran en de eigenheid van de moslims ?

Jongens, er is nog werk aan de winkel in de soeks.  Hop, hop, landverraders, vooruit met de geit.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-raadslid krijgt gelijk van gouverneur
Overgenomen uit Het Nieuwsblad

ANTWERPEN - Gouverneur Camille Paulus tikt het Antwerpse stadsbestuur zwaar op de vingers. Na een klacht van gemeenteraadslid Peggy Pooters (VB) over de financiering van de werken aan de Turnhoutsebaan in Deurne, moest hij niet minder dan drie maanden wachten op meer informatie van de stad. 'Ondanks herhaalde herinneringen. Dat is onaanvaardbaar en maakt de afhandeling van een klacht binnen een redelijke termijn onmogelijk,' schrijft de gouverneur aan het stadsbestuur. Hij vindt meteen dat ook raadslid Pooters sneller recht had op alle informatie van de stadsontvanger.

Volgende foto

Pooters klaagde dat het financieringsdossier van de tramverlenging over de Turnhoutsebaan, of meer bepaald het stadsaandeel ervan, de gemeenteraad nooit mocht passeren. Omdat er geen fiat was van de stadsontvanger, na een negatief advies van de stedelijke inspectie financiën. Ook daarin geeft Camille Paulus Pooters gelijk, maar hij wil deze beslissingen niet schorsen of vernietigen: 'Omdat alle contracten al zijn getekend.' (krg)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relaties Al Magrib/Belle Chique



Half februari, een halve eeuwigheid geleden, hebben we het gehad over de uitlatingen van de Turkse Führer Erdogan in Deutschland, toen hij zijn landgenoten opriep voor alles Toerk te blijven, een woordenschat van enkele honderden Deutsche Worten te beheersen en voor de rest zoveel mogelijk moskeeën te bouwen met minaretten, want er staan nog miljoenen landgenoten op het punt over te komen.  De huisbazin Merkel stond glimlachend en ijverig "Ja, Ja" zu knikken, alsof ze net een diploma "Toerks für Dummen" achter de kiezen had, de Trien.

Twee dagen later zong de Marokkaanse minister van Buza hetzelfde liedje voor zijn landgenoten, die hij bestempelde als "inwoners van de 17de provincie".  Niet integreren, voor alles Marokkaan en moslim blijven en langzamerhand gebruikmakend van de spelregels in Europa, de macht overnemen.

Wie kan daar nu iets tegen hebben ?

In Nederland heeft minister Maxime Verhagen (CDA) tenminste pro forma blijk gegeven van zijn onvrede over wat hij terecht ziet als de ongewenste bemoeiingen van een buitenlandse natie in het interne beleid.  "Voor ons worden alle Nederlanders, ongeacht hun tweede nationaliteit, gelijk behandeld".  Of hij er stilletjes bij gedacht heeft, dat het in Marokko niet zo is, weten we niet.

En wat zal Napoleon de Gucht doen, denkt u ?  Zal hij op zijn paard springen en met wapperende mantel als Lawrenceke van Arabië de Marokkanen op hun nummer zetten ?  Ik denk het niet.  Momenteel zijn het de mannen uit de woestijn die dit ridicule land in zijn hemd zetten.  Een mogelijk zesvoudig moordenaar wordt de belgische nationaliteit in de schoot gegooid en gaat vervolgens de staatsveiligheid adviseren ...  Hij blijkt ondermeer in Afghanistan geresideerd te hebben, ondergedoken geleefd te hebben in Algerije, en over een rechtstreekse lijn te beschikken met het moordtuig van Al Qai'da. 

Het is maar beter dat onze Napoleon zich niet laat zien of horen in Marokko.  Hij is trouwens ijverig aan de slag om zeker te zijn dat hij ook na Pasen nog kan optreden als Opperste Ambassadeur van het land B. Eigen ambitie eerst.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De besten worden ingezet tegen Vlaams Belang



De kwaliteit van de anti-VB strijders verbetert aanzienlijk

Van Campenhout nav debat met F. Dewinter in de 7de dag


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll, Poll... POLL !!!

 
Abdelkader Belliraj.ap


 Bent u ook van mening dat de sympathieke  Evergemmenaar Abdelkader Belliraj een matigende invloed had op de geweldige activiteiten van de belgische Staatsveiligheid ?

Ja                                                 

Neen

Wat is de staatsveiligheid ?

Wie is die mijnheer ?

Antwoorden worden verzameld door mevrouw Erdal, ergens in een Vlaams dorpje en overgemaakt aan de betrokken diensten.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ervaringen van een buschauffeur van de Lijn




Deze brief werd door een buschauffeur van De Lijn op 26 februari 2008 naar de Antwerpse burgemeester Patrick Janssens gestuurd. Een getuigenis van een personeelslid van De Lijn die alle dagen met zijn voeten in de Antwerpse realiteit staat.

Burgemeester;

Als buschauffeur bij de Lijn kom ik dagelijks meermaals op de Rooseveltplaats. Onlangs werden bij 2 collega's geldbeugels uit de bus gestolen terwijl deze even buiten de bus stonden. Gisterenavond probeerde een allochtoon via het raampje mijn bus in te klauteren om mijn geld te stelen terwijl ik buiten de bus een sigaret stond te roken. Ik vraag me af of het zo moeilijk is om politie in burger constant te laten patrouilleren op de Rooseveltplaats want het onveiligheidsgevoel bij mij en mij collega's groeit gestaag ! Er zijn zelfs mensen die hun bus niet durven verlaten, hoe later het wordt hoe meer vreemde figuren je er ziet rondlopen. Allochtonen die doelloos rondslenteren, dronken mensen, sociale gevallen, bedelaars enz.

Ikzelf ben geboren in Antwerpen maar ben gelukkig verhuisd buiten Antwerpen. Hoe meer ik in Antwerpen kom, hoe meer ik zie dat onze stad stilaan wordt 'ingenomen' door allochtonen e.d.. Ik durf te stellen dat negen op de tien chauffeurs bij de Lijn racist zijn of het wel zullen worden. Waarom denkt u dat de Lijn allochtonen gretig aanneemt, op die manier wordt de agressie tegen chauffeurs aangepakt ! Ik vind het echt zonde dat wij Belgen ons land en onze steden zomaar moeten laten inpalmen door hen, dat er voor hen allerhande privileges worden bedacht terwijl er heel wat Belgen armoede lijden. Ik vind het zonde dat het immigratiebeleid zoveel geld kost en dat de werkende Belg daar mee mag voor opdraaien. De meeste mensen die ik ken zijn misnoegd maar vooral bang want op elke vorm van racisme staan al zware straffen. Ik stel voor dat alle pro-allochtonen eens op een zaterdagavond alleen in de omgeving van Antwerpen-centrum komen rondlopen dan zullen hun ogen wel open gaan. Antwerpen is naar de haaien spijtig genoeg !

Ik besef wel dat u me nu een bemoedigend antwoordje zal sturen dat het allemaal wel meevalt. Wel ik zeg u , het valt niet mee, het is erg. Erg dat je als Antwerpenaar moet vluchten uit de stad, erg dat je als Belg gediscrimineerd wordt tov vreemdelingen, erg dat je je job niet naar behoren kunt doen door agressieve 'allochtonen', erg dat je zelfs niet naar hen mag wijzen of er komt een klacht tegen je. Daarom zeg ik u bedankt, bedankt Antwerpen en bedankt regering !
»

Buschauffeur uit Antwerpen, 03.03.2008

(met dank aan www.criminaliteit.org)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En nu is het woord aan Henk Lomax (www.hetvrijevolk.com)


Lieve Moslims en Moslima's,

U leeft in een land waar op basis van een eeuwenlange traditie van democratie, tolerantie en compromissen -de kenmerken van een hoogstaande beschaving- een vorm van samenleving tot stand is gekomen waarin wij elk individu zoveel mogelijk in zijn waarde laten. Wij kennen een grote mate van vrijheden gebaseerd op het uitgangspunt dat de vrijheid van de een ophoudt waar die van een ander begint. Dit geldt uiteraard ook voor het belijden van een godsdienst. Gedurende de afgelopen honderden jaren hebben wij elkaar in dit verband dan ook nimmer iets in de weg gelegd. Dat betekent ook dat de uiteenlopende gewoontes van de verschillende bevolkingsgroepen altijd wederzijds zonder problemen zijn geaccepteerd en gerespecteerd. Zo weet u bijvoorbeeld dat mensen van het Joodse geloof geen varkensvlees eten. Toch heeft de Joodse gemeenschap ten aanzien daarvan nooit eisen aan de Nederlandse samenleving gesteld.

Wij Nederlanders vinden varkens eigenlijk wel aardige beesten. Hoewel zij graag in de modder vertoeven, blijken zij ten opzichte van andere zoogdieren opmerkelijk intelligent te zijn. Vooral biggetjes worden door kinderen erg aandoenlijk gevonden en zijn daarom zeer geliefd op kinderboederijen. Ook striptekenaars -een beroepsgroep waar u blijkens recente berichtgeving niet zo dol op bent- gebruiken het varkentje graag als onderwerp in hun verhalen en werk. Bovendien vormt varkensvlees een gewild artikel in de Nederlandse keuken.

Zo wordt onze cultuur gekenmerkt door nog meer verschijnselen die algemeen aanvaard zijn. Vrouwen bijvoorbeeld, worden door mannen niet primair als lustobject gezien indien zij zich met onbedekte armen, benen en hoofd in het openbaar begeven. Zij hebben daar evenmin toestemming van een man voor nodig. De praktijk heeft reeds lang uitgewezen dat mannen zich in een fatsoenlijke samenleving niet als potentiële verkrachters gedragen als zij met een zodanig geklede vrouw worden geconfronteerd.

Wij Nederlanders drinken ook graag een biertje of een andere alcoholische drank. Dat kan erg gezellig zijn en zo nu en dan ook zeer bevorderlijk voor het leggen van sociale contacten. Deze gewoonte is -zo u wellicht niet geheel op de hoogte bent van de Nederlandse geschiedenis- al ingeburgerd sinds de Germanen ons land bevolkten. Een gebruik dat zelfs ouder is dan uw geloof. Er zijn ook mensen die zelf geen alcohol willen gebruiken, maar die bepalen dat zelf en leggen de drinkers geen strobreed in de weg.

Onze gezondheidszorg, waar u volgens de statistieken graag en bovengemiddeld vaak gebruik van maakt, kent mannelijke en vrouwelijke artsen. Omdat mannen en vrouwen in ons land gelijke rechten hebben, wordt het vanzelfsprekend geacht dat niemand onderscheid maakt naar, of een voorkeur heeft voor de behandeling door een mannelijke of vrouwelijke arts. Het is maar dat u het weet.

Voor de goede orde dient misschien eveneens onder uw aandacht gebracht te worden dat dit gelijkheidsbeginsel van mannen en vrouwen ook van toepassing is in alle wetgeving en bij sociale omgangsvormen, zoals bijvoorbeeld het elkaar de hand schudden.
U vindt het mogelijk wat merkwaardig, maar dit gelijkheidsbeginsel geldt zelfs ten aanzien homoseksuelen. Dat zijn gewoon mensen, weet u!

De Westerse samenleving, waarvan u door uw verblijf in Nederland deel uitmaakt, is gebaseerd op een Christelijk-Joodse traditie. Een mix van twee beschavingen is door de inbreng van deze beide stromingen tot een hoog niveau van ontwikkeling gebracht. De Joden hebben daaraan vooral op het gebied van de kunsten en de wetenschappen een grote bijdrage geleverd en daarmee binnen onze gemeenschap een grote mate van respect verworven. Dat willen wij graag zo houden. Kruisbeelden of de afbeeldingen daarvan, vormen een overblijfsel van de christelijke inbreng in onze cultuur en worden daardoor zelfs door de Atheïsten onder ons niet storend gevonden. U moet daar mogelijkerwijs gewoon nog een beetje aan wennen.

Het is hier ook een goede gewoonte om onze zonen en dochters vrij te laten in de keuze van hun levenspartner, ongeacht geslacht, huidskleur of religie. Nee, wij discrimineren niet in dit land.

Voorts is het wenselijk dat u er zich van bewust bent dat de inwoners van dit land er ettelijke tientallen miljarden euro's per jaar in investeren en al dertig jaar hebben geïnvesteerd om het u en uw medegelovigen hier naar de zin te maken.

Tenslotte moet u nog worden verteld dat wij hier ook de zogenaamde "vrijheid van meningsuiting" kennen. Binnen het kader van dit recht is op korte termijn de televisieuitzending van een voorlichtingsfilmpje over uw religie te verwachten. Zo ver gaan wij zelfs om u te behagen.


En mocht u dit alles niettemin tegenstaan.............

dan sodemieter je maar op !!!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gaat mij niet aan.


Dames en Heren, laat het duidelijk, gemakkelijk en simpel zijn alstublieft.  Ik vind het fijn dat er mensen zijn die geloven in (G)(g)od alhoewel het mij niet aangaat.  U bent katholiek, protestant, joods, hindoe, atheist, ongelovige, vrijzinnige of wat dan ook, het gaat mij niet aan. 
 
Sinds wij in wat eens het vrij tolerante Westen was, ladingen fanatieke moslims hebben toegelaten, is het afgelopen met de geestelijke rust en verdraagzaamheid. Nogal wat godsdienstige en filosofisch ingestelde  medemensen van allerlei strekkingen  voelen zich geroepen om op een verhoog te kruipen en de massa's toe te spreken over de unieke en heilzame werking van hùn geloof. 
 
De moslims bezitten vanzelfsprekend de religie met een kwaliteitsetiket met de meeste sterren.  Waarom ?  Ik zou het niet weten, maar zij zeggen het zelf en zij  hebben de reputatie nooit te  liegen. Een aantal katholieken, die vroeger de mensen als fakkels lieten opbranden, verontschuldigen zich elke dag voor hun geloof dat wel het allerbeste is maar de schuld weegt zwaar ; sommige katholieken zijn zo bezeten van de zonde, dat ze uitroepen "Wij zijn even wreed als moslims, we zullen er een film bij de KRO over uitzenden". Opnieuw, wat kan het mij schelen ?  Smalle zondagrust-protestanten aarzelen niet om minister van oorlog te worden en geloofsgenoten troeven in eigen huiskring hun vrouwen af :  dat krijg je met dat zondagse niets doen...En dan is er  de categorie, de "nietsers" van wie sommigen hun frustratie gaan belijden in logetempels met achterlijke maskerades en lachwekkende rituelen ; anderen beroepen zich op de wereldse machten en het vrije onderzoek, dat ze ten dienste stellen van sectaire machthebbers. U vindt ze in trossen bij de Vrije Universiteit van Brussel, waar zij hun eigen fascistoïde regels volgen. Ze zijn geen haar beter, dames en heren dan de vrijdagnamiddag-moskeegangers, of de zondagochtend misbezoekers. Laat de wereld aan iedereen toebehoren, zij die geloven en zij die dat niet doen en laten we van het geloof nooit de inzet maken van een maatschappelijke ordening.
   Illustratie Tomas Schats
 
 
Ik ben een simpel man.  Ik heb mijn ganse leven behoorlijk opgeschoten met andersdenkenden (zowel joden, protestanten als katholieken) en ik heb nooit een behoefte gevoeld om mijn leven anders te leven omdat er al dan niet  een (G)(g)od zou bestaan.  Nochtans zijn mijn vragen en onzekerheden dezelfde als die van vele medemensen.  Ik ken het onderscheid tussen goed en kwaad, ik respecteer het leven op aarde,  ik stel me vragen over het ontstaan van het leven en het heelal en alhoewel het makkelijk is om te denken dat de aarde plat is, weet ik dat ze rond is.  Natuurlijk ben ik zeer ontevreden dat het menselijk leven zo kort duurt.  Mocht er nog een stukje of een groot stuk nakomen, zoveel te beter, dat zien we dan wel.  Ik zal me berouwvol, schroomvallig en ootmoedig scharen bij de groep  Ongelovige Thomassen en beloven stipter te luisteren.
 
Ik schrijf al deze persoonlijke en vervelende zaken om duidelijk te maken dat ik in de huidige Westerse of zelfs mondiale beschavingscrisis en uit hoofde van mijn persoonlijk visie geen enkele politieke of maatschappelijke oplossing wens aangereikt te krijgen, gebaseerd op welke religie of anti-godsdienstige overtuiging dan ook. Ieder zijn metafysische waarheid lijkt me het uitgangspunt van de tolerantie : het vrije onderzoek staat de godsdienst niet in de weg en Rome heeft een  mooie plaats gevonden voor de wetenschap. Creationisten of Intelligent Design aanhangers mogen best in hun kerken hun bevindingen bespreken, maar leren hun kinderen dat er naast de kerkelijke leer een wetenschap bestaat met andere bevindingen.

In Europa leven we allen, gelovigen en vrijzinnigen als producten van een hoofdzakelijk christelijke invloedssfeer.
Als de democratie écht zou toegepast en beleefd worden, dan moesten we haar niet denigrerend bestempelen als de minst slechte bestuursvorm.
 
Laten we niet ingaan op de lokroep van de extremisten met een levenswijze die tevens godsdienstig is en  die steunt op achteruitstelling, ongelijkheid,  verdrukking en helaas ook heel wat wreedheid. De extremisten en gelijkhebbers van dit simplistische middeleeuwse gebeuren hebben niets te zoeken bij ons.  Maak het niet moeilijker dan het is, ga geen discussie met ze aan, hun argumenten hebben geen enkele weerstand tegen de kracht van onze samenleving, als we hen negeren.  Laten we de grote maatschappelijke kwaliteiten  die wij  verworven hadden na de tweede wereldoorlog niet  prijsgeven : onze toegevingen  zullen niet  leiden tot respect maar  worden gezien als zwakheid en overgave.
 
Ray.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In het fijne land Pakistan





.


03-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poll, poll... POLL !



Zal Bruno Valkeniers Vlaams Belang gematigder maken ?  Dat vraagt Knack zich af.

Wij vragen ons af, zal Knack ooit terug een wervelend magazine worden zoals dit onder Sus Verleyen het geval was ?  Of zijn zij tevreden met hun progressieve azijnpissers zoals Van den Broeck, De Ceulaer en het wonderkind Verniers ?

http://www.knack.be/poll


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor de rechtbank met sluier



We bieden u hieronder een mooie foto aan van Mona S. (u mag de rest achter de eerste letter raden, maar dat moet niet).  Mona stond vandaag terecht ergens in Oostenrijk, omdat ze wat terroristisch gedoe mispeuterd had, zoals het nu eenmaal in de genen van veel van deze mensen zit. Ook als u geschokt bent door mijn harde woorden, blijven de feiten bestaan. Banden met Al Qai'da en bedreigingen via internet. Ze komen hier wonen om de boel te ontwrichten.

Toen Mona in de rechtszaal kwam, weigerde ze haar nigab af te zetten (de gezichtsbedekking) , want er waren te veel mannen in de zaal die bij het aanschouwen van Mona stante pede een erectie krijgen.    Pas op, het is vervelend.
Ik loop in de zomer niet graag door de Brederodestraat in mijn short om die reden. De rechter heeft de zaak verdaagd, want hij is van oordeel, de Oostenrijkse racist, dat je geen recht kan spreken over mensen die hun aangezicht verbergen.  Mona zal de rechtbank wraken.  En als dat niet baat, kan men wellicht enkele kleine ontploffingen realiseren ? Auto's of winkels in de fik steken ? 





foto :  www.nieuw.nieuws.nl


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BBC lanceert Arabische zender



Objectief bekeken, is het een beslissing met vele vraagtekens, dat de Britse Openbare Omroep zich ook in het Arabisch tot Afrika en Azië zal richten.  

Voor  de eigen doelgroepen in Engeland, Schotland en Wales zijn er BBC 1 en 2.   BBC World richt zich tot de wereld in het deftige King's English en wordt vaak geprefeerd boven CNN. In praktisch gans Europa zijn de Britten op de kabel.

Nu wordt aan  de moslims gedacht.  In hoever  de programma's van de vroegere koloniale overheersers de voorkeur zullen genieten boven de lokale religieus geïnspireerde islamtelevisie valt nog af te wachten.  En zullen de Arabische BBC-medewerkers de standaarden van objectiviteit en neutraliteit handhaven ?

Laten we niet uit het oog verliezen dat de BBC een openbare zender is, betaald met openbare  Britse fondsen en dat onlangs een 1800 medewerkers moesten ontslagen worden. Als de Britse regering én de bevolking akkoord gaan dat de BBC dergelijk ambitieus project realiseert en Europa verzet zich niet, dan kan het op zich een hoovol project zijn.  Met uiteraard heel wat vragen, voorwaarden en mits, mits, mits...  Groot-Brittannië is al jaren een haard van verdoorgedreven diversiteit waar de politiek-correcten de waanzin van de multicul verheven hebben  tot de enige levenswaarheid. Als men de BBC-Arabia op die wijze zal structureren, gaat het een schitterend instrument van propaganda worden voor de verdere islamisering. Het kan alle kanten uit, en waarom de goede als er zoveel andere  mogelijkheden zijn ?

In de zelfde samenhang vernemen wij dat de 0000 al enige tijd in geheime onderhandeling is met Saoudie-Arabië en nog enkele fijne buurlanden uit de woestijnomgeving om aldaar in te staan voor Informatie & Ontspanning.  De koning van Saoudie-Arabië heeft al gezegd : "Nergens zijn er slaafsere omroepnavolgelingen van het regime dan in Vlaanderen : dat hebben wij nodig".

مظاهرات طلابية في الجامعة  الأردنية في عمان 

Tijdens een vakbondsvergadering stemt het 0000-personeel in met de definitieve verhuizing naar Arabië.  DOEI !

RAY

وسط شعارات نارية ودعوات بطرد السفير الإسرائيلي من عمّان، سار زهاء خمسة آلاف أردني في مسيرة نظمتها الأحزاب والنقابات احتجاجا على الهجوم الإسرائيلي على قطاع غزّة الذي أوقع










Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reconstructie van Fitnagate

 

Na drie maanden politiek geklungel wordt de islamitische wereld nu inderdaad woedend over de film van Geert Wilders. ‘Dood aan Nederland’, klonk het gisteren in Afghanistan. Reconstructie: hoe het optreden van vooral het CDA een mondiale rel heeft helpen ontketenen. En: schreeuwsites kunnen niet wachten tot Wilders’ film Fitna online komt.

Een van de belangrijkste zinnen die minister-president Balkenende uitsprak, tijdens de persconferentie die hij vrijdag gaf over de aanstaande film van PVV-leider Geert Wilders, was deze: ‘De hele psychologie rond de film heeft een eigen werkelijkheid geschapen en dat baart zorgen.’

Inderdaad: de film zelf is er nog niet eens en toch brengt die in binnen- en buitenland allerlei reacties teweeg. Zelfs president Bush begon erover, zo vertelde secretaris-generaal van de NAVO Jaap de Hoop Scheffer – net terug uit Washington – gisteren in Buitenhof. In Afghanistan worden alvast Nederlandse vlaggen verbrand. Maar wie schiep die ‘eigen werkelijkheid’? Terugkijkend: Wilders leverde daar nauwelijks een bijdrage aan. Het waren leden van het kabinet en andere bestuurders, met een hoofdrol voor Balkenende zelf.

Lek
Het nieuws dat Wilders zijn afkeer van de Koran wil verfilmen, is een primeur van De Telegraaf, op woensdag 28 november 2007. Wilders bezweert die dag dat hij het nieuws niet naar buiten heeft gebracht. Hij is geïrriteerd over het lek en gelooft dat dat is gebeurd om hem een hak te zetten. Zelf had hij de film pas enkele weken vóór uitzending willen aankondigen.

De Telegraaf schrijft zich te baseren op ‘kringen rond het kabinet’. Wilders is enkele weken hiervoor naar Tjibbe Joustra gestapt, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding, om zijn voornemen bekend te maken. Wilders houdt er rekening mee dat de medewerkers aan zijn film gevaar lopen, evenals Nederlanders in het buitenland. Hij wil dat Joustra en zijn mensen zich kunnen voorbereiden. Joustra geeft dit door aan het kabinet.

Risico's
Korte tijd later nodigen de ministers Hirsch Ballin van Justitie en Ter Horst van Binnenlandse Zaken Wilders uit voor een gesprek. Op woensdag 7 november wijzen zij hem op de mogelijke risico’s van zijn film en op een eventuele strafrechtelijke vervolging achteraf. Nog wat later roept ook minister Verhagen van Buitenlandse Zaken Wilders bij zich. Verhagen benadrukt de internationale gevaren van een eventuele film.

Het is achteraf moeilijk te beoordelen hoe onherroepelijk het besluit van Wilders dan al is om de film te maken. Hij worstelt met een dilemma: hij wil niet dat mensen iets wordt aangedaan, maar wil ook niet capituleren. Ook is hij zich bewust van het politieke risico. Zijn kiezers kunnen weglopen naar Rita Verdonk als ze hem te extreem vinden. Later zal uit enquêtes van TNS Nipo blijken dat PVV-stemmers achter de actie staan, maar dat driekwart van alle Nederlanders het een slecht idee vindt om de film te maken. Maar door het in de openbaarheid te brengen, heeft het kabinet Wilders op een point of no return gebracht.

Geruchten
Het stuk in De Telegraaf bevat de suggestie dat Wilders de koran zal verscheuren of verbranden. Via Netwerk brengen andere overheidsbronnen dat gerucht ook de wereld in. De kabinetsleden die met Wilders hebben gepraat, vertellen voor de camera wat ze hebben besproken. Minister Vogelaar zegt dat ze moslimorganisaties al heeft ingelicht over de film.

Wilders zelf laat weinig los. Over de inhoud van zijn film, waarvan hij dan zegt dat die eind januari wordt uitgezonden, geeft hij slechts prijs dat Korancitaten aan bijvoorbeeld terroristische aanslagen en vrouwenonderdrukking worden gekoppeld. Over verscheuren of verbranden zegt hij niets. Op zijn weblog spreekt hij een paar dagen later over ‘een filmpje’, waarmee hij ‘wil aantonen dat de Koran geen oud stoffig boek is maar nog steeds de aanleiding en inspiratiebron is voor intolerantie, moord en terreur.’



Motieven
Naar de motieven van het kabinet om de publiciteit te kiezen, is het gissen. Hoopt het maatschappelijke weerstand tegen Wilders te organiseren, in de hoop dat die buigt? Hoopt het kabinet dat er zo genoeg tijd is om woede onder moslims te kanaliseren? Wil het duidelijk maken aan de islamitische wereld dat Wilders niet met heel Nederland moet worden vereenzelvigd? Wil het zich indekken om nooit het verwijt te krijgen dat het onvoldoende heeft gedaan om schade te beperken? Of ziet het kansen om Wilders politiek te isoleren en van zijn aanhang te vervreemden?

Tegenstanders van Ayaan Hirsi Ali hebben immers met succes de indruk gecreëerd dat Nederland van terrorisme gevrijwaard zou blijven als de onruststoker Hirsi Ali van het toneel zou verdwijnen – zo’n benadering kan tegen Wilders wellicht opnieuw werken. Het kabinet roept de rellen over de Deense spotprenten van de profeet Mohammed in herinnering, een kleine twee jaar eerder.

Cartoonrellen
Dat lijkt logisch, maar dat is het niet helemaal. De cartoonrellen ontstonden niet spontaan, maar na een leugenachtige lobby van Deense imams in het Midden-Oosten. De onlusten ontstonden pas maanden na publicatie, vaak gedirigeerd door regimes. Wilders’ eerdere anti-islamitische uitingen hebben in islamitische landen niet tot grote onrust geleid. Kortom, het is eind november helemaal niet zeker dat de film grote gevolgen zal hebben. Tenzij er maanden worden uitgetrokken om de islamitische wereld ervan te doordringen dat de film eraan komt. Dat zal gebeuren. Maar niet door Wilders.

De discussie over de film bereikt het eerstvolgende hoogtepunt door toedoen van Doekle Terpstra, voorzitter van de HBO-Raad, oud-voorzitter van de christelijke vakbond CNV en een goede bekende van Balkenende. Terpstra zegt dat hij boos is geworden toen hij Wilders hoorde zeggen dat de Koran een fascistisch boek is. Later zal Terpstra beweren dat hij ophef heeft veroorzaakt met een fel opiniestuk tegen Wilders in dagblad Trouw, op vrijdag 30 november. Maar dat is niet waar. Terpstra trekt pas echt de aandacht als hij twee dagen later in De Telegraaf zegt: ‘Wilders is het kwaad en dat kwaad moet gestopt worden.’

Wilders zegt dit als een verkapte oproep tot geweld te zien. In de media begint het nu speculaties en ingezonden stukken te regenen. Wilders zelf blijft vrij stil. Vlak voor Kerst zegt hij tegen De Volkskrant: ‘Het is niet mijn intentie dat het tot rellen zal komen, maar sommige tere zielen zijn snel beledigd.’

'Wildersmoeheid’
Het is 24 januari als minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken (PvdA) een brief verstuurt naar onder meer politie- en brandweerkorpsen. Volgens de brief moet rekening worden gehouden met dagenlange ongeregeldheden. De suggestie wordt gedaan om verloven in te trekken en zo nodig de hulp van het leger in te roepen. De brief van Ter Horst lekt uiteraard uit. Het is niet bekend op welke informatie de minister zich baseert, maar vreemd is haar verwachting wel. Islamitische Nederlanders gedragen zich – ook als zij zich gekrenkt voelen – over het algemeen keurig. Onder moslims in Nederland heerst al een zekere ‘Wildersmoeheid’.

Op internet verschijnen weerzinwekkende filmpjes over Wilders en een enkele islamitische bestuurder hint op onlusten. Maar onder moslims ontstaat vooral een breed scala aan democratische initiatieven om op de plannen van Wilders te reageren. Van ludieke acties (‘Knuffels voor Wilders’) en ingezonden stukken tot juridische stappen en tegenfilms. Het is opvallend dat flink wat bestuurders van de PvdA, de belangrijkste coalitiepartner van het CDA, ingetogener reageren. De Amsterdamse burgemeester Cohen zegt dat alle aandacht voor Wilders en zijn film hem ingegeven lijkt door angst. ‘En die angst bevalt me niet.’

Islamitische reactie
PvdA-staatssecretaris voor Sociale Zaken Ahmed Aboutaleb, zelf moslim, zegt in Buitenhof dat de film ‘een aangename verrassing met zich mee zou kunnen brengen’, in de vorm van een waardige islamitische reactie. Wilders constateert intussen droogjes dat alle ophef nooit was ontstaan als hij een nare film over de Bijbel had gemaakt – hij heeft zijn gelijk al gehaald. Hij laat weten dat zijn film weer is uitgesteld, tot maart, en vertelt er wat meer over. De titel zal Fitna zijn, door Wilders vertaald als ‘beproeving’, maar vaker als ‘anarchie’ of ‘burgeroorlog’.

De film speelt zich af in een koran. Binnen de randen van het boek worden beelden vertoond van bijvoorbeeld een onthoofding in Irak of een steniging in Iran. Aan het eind zal de profeet Mohammed in beeld komen en daar zal ‘iets mee gebeuren’.

Ironie
De ironie bereikt een toppunt als Wilders zich aansluit bij Cohen en tot kalmte oproept. ‘Laten we geen paniek veroorzaken nog voor er één minuut is uitgezonden.’ Oproepen tot kalmte vallen niet erg op naast het verbale geweld van de christendemocraten. Waarnemend burgemeester van Eindhoven Gerrit Braks belegt een persconferentie om ‘afstand van het gedachtegoed’ van Wilders’ partij te nemen.

Premier Balkenende zet de toestand op scherp door op tv te zeggen dat sprake is van ‘een forse crisissituatie’. Het is de vraag waarom juist CDA’ers het voortouw nemen tegen de film. Het ligt voor de hand dat zij, meer dan PvdA en VVD, begrip hebben voor religieuze gevoeligheden van moslims. Een andere verklaring zou kunnen zijn dat CDA’ers de meest behendige machtspolitici zijn. Het CDA pakt de electorale bedreiging Wilders pas keihard aan nu hij een impopulaire zet doet.

Oproep
Hoe het ook zij, afgelopen week is het opnieuw een CDA’er die als eerste politicus Wilders uitdrukkelijk oproept om de film niet uit te zenden: Pieter van Geel, fractievoorzitter in de Tweede Kamer. Hij zegt in NRC Handelsblad: ‘De inhoud van de film is niet meer van belang voor de mechanismen die al zijn ontstaan.’ Verhagen volgt Van Geels voorbeeld en maant Wilders voor de camera van Het Journaal van uitzending af te zien.

Volgens NRC Handelsblad heeft het kabinet onderzoek laten doen naar de mogelijkheid van een verbod voor de film. Maar dat blijkt juridisch te ingewikkeld. Vrijdag is er dan de voorlopige apotheose van de campagne: de persconferentie van Balkenende. In zijn voorbereide verklaring neemt hij het op voor de vrijheid van meningsuiting en veroordeelt hij dat Wilders wordt bedreigd; PvdA-ministers hebben daarop aangedrongen. Hij vraagt Wilders slechts alle mogelijke consequenties mee te wegen. Maar als de premier op vragen van journalisten gaat improviseren, wijkt hij af van de met de PvdA afgesproken lijn: ‘Er kunnen economische sancties komen, aanslagen, dreiging. Degene die daar aanleiding toe geeft, is daarvoor verantwoordelijk.’ Wilders dus. Op de vraag of een terrorist niet verantwoordelijk is voor een aanslag, antwoordt de premier: ‘Die is verantwoordelijk voor de feitelijke handeling, maar die legitimeert hij met de film. Dat is niet los te zien.’

Rellen
Islamitische Nederlanders hebben eerder van het kabinet de boodschap gekregen: we verwachten dat jullie gaan rellen. Moslims elders wordt nu voorgehouden: het ligt voor de hand dat jullie gaan moorden. En Balkenende doet er nog een schepje bovenop: ‘Ik ben bekritiseerd omdat ik dit een forse crisis heb genoemd. We zullen zien of het woord crisis niet nog te gematigd zal blijken.’

Als een verslaggeefster van deze krant suggereert dat het kabinet ‘het filmpje’ vooral zelf tot een hype heeft gemaakt, is het antwoord van de premier nijdig en onnavolgbaar: ‘Ik heb achteraf wel eens commentaar op mezelf gehad dat iets een stormpje in een glas water was. We spreken elkaar over een paar maanden.’

http://www.depers.nl/binnenland/178021/Een-reconstructie-van-Fitna-gate.html

Door: Kustaw Bessems
Gepubliceerd: vandaag 06:02 u (03.03.08)
Update: vandaag 09:31


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuig wordt moordenaar in Grigny


4 politie-agenten werden door kogels getroffen zondagnamiddag rond 16 uur in de Parijse voorstad Grigny. Drie van hen kregen een lading lood in volle gelaat, de vierde gelukzak werd getroffen in het been.
 
Aanleiding tot dit luttele incidentje was een roofoverval die plaats vond bij een bakkerij.  En de laffe, racistische bakker had godverdoeme de politie verwittigd die natuurlijk onmiddellijk ter plaatse kwam om de kansarme jongeren af te troeven en te mishandelen.  Vermoedelijk is er ook sprake van gebrek aan respect van de kant van de ordehandhavers.

police policiers

 
Binnen enkel flitsen was een kleine burgeroorlog aan de gang.  De politie werd opgewacht door een dertigtal gemaskerde en gewapende gangsters met het gekende gevolg.  Hier is helemaal geen sprake van een Wildersfilm of  een tekeningetje dat vrij simplistisch is.  Hier is het gewoon de haat tegen onze maatschappij.

Ray
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De Frut van Koekestad" is terug en hoe !


Overgenomen van onze teruggekeerde innemende collega's van de Frut van Koekestad : een bijzonder inspirerend stuk dat zindert van trouw, aanhankelijkheid en verder zo vals klinkt als een jammerhout. 

2 maart - België flatert (maar krabbelt vrank weer recht)

Zonet vernemen we uit goede bron dat ons land een diplomatieke flater van jewelste heeft geslagen. Het nieuws werd nog niet bevestigd door de VRT, dus het zal wel kloppen. Volgens deze bron zou ons land deze ochtend een felicitatiebrief hebben verstuurd aan Dmitry Medvedev, de gedoodverfde opvolger van vadertje Poetin. Dit zal u niet verwonderen indien u deze tekst pas morgen op kantoor leest, wanneer de eerste resultaten van de Russische presidentsverkiezingen al bekend zullen zijn, maar moest u dit nu lezen, dan zal u wellicht menig wenkbrauw fronsen. De verkiezingen zijn immers nog volop aan de gang. De redactie nam daarom meteen contact op met de kanselarij van premier voor het leven Verhofstadt. Mostafa Atwah, eerst-aanwezige secretaris met weekenddienst bevestigt: 'Klopt. We zijn misschien iets te snel van stapel gelopen, maar wellicht ligt een menselijke fout aan de oorsprong van dit ... euh... foutje. Maar zo erg is het ook weer niet: u moet weten dat zo'n brief met de diplomatieke valies wordt verzonden, en die komt pas morgen in de late namiddag in Moskou aan. De heer Medvedev zal die dus pas krijgen op het ogenblik dat zijn verkiezing al vaststaat. Bijkomend voordeel: België zal zo wellicht de eerste grote natie zijn die hem gelukwenst. Met Kosova waren we net te laat, dat zal ons niet meer overkomen. Overigens bereiken er ons alleen maar positieve signalen van onze waarnemer ter plaatse wat de correctheid van de kiesverrichtingen betreft.'
Oef, goed nieuws dus en we subodereren daar weer het genie van Noël Slangen. Voor alle zekerheid zochten we ook contact met de Belgische waarnemer ter plaatse, maar we konden hem niet bereiken. Volgens zijn antwoordapparaat zou hij het te druk hebben met de inrichting van zijn fonkelnieuwe datcha annex luxehotel nabij Sint-Petersburg. Maar we blijven uiteraard bellen tot we Johan Vanhecke zelf aan de lijn krijgen.





Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!