Angeltjes
05-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PUB




.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Monopoly in het echt





Uit Monopoly :
"Ga terug, ga niet langs de bank"


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met Patsy valt altijd wat te beleven.


Gisteren was het lachen geblazen bij Payoke, de prijzenswaardige vereniging die zich al meer dan vijftien jaar inzet tegen de vrouwenhandel en de illegale prostitutie met al zijn uitwassen. Niet direct een vrolijk onderwerp en toch viel er lol te beleven.
 
Centraal in het verhaal staat Patsy Sörensen, een erg vasthoudende en geëngageerde vrouw die zelden plooit en die zich ten doel heeft gesteld haar leven te wijden aan de schandelijke misbruiken in de wereld van prostitutie en seks.  Patsy is begonnen in 1989 als SP-gemeenteraadslid, lag onmiddellijk met heel de fractie in ruzie, stapte over naar Agalev en toen er na de grote doorbraak van Vlaams Belang in 1994 een anti-coalitie werd opgezet kwam zij terecht in het schepencollege.  In 1999 stapte ze over naar het Europees parlement tot het einde van het mandaat in 2004  maar ze leefde al lang in onmin met de vegetarische bleekgezichten, die graag actie voeren in de bomen.  Heel even is Patsy nog opgedoken bij Vivant maar nu is ze genezen van de politiek en houdt ze zich enkel bezig met haar levensdoel.  Zij is al vaak bedreigd geworden door allerlei bendes en louche figuren.
 
Gisteren werd er gevierd en wie verscheen ten tonele ?
 
Madame Paola, met een verveelde trek op haar gezicht, want in Antwerpen blaft men Nederlands, een taal die onze keuningin na 50 jaar niet kent.  Tijdens een zogenaamd "vragenuurtje" las zij stamelend en haperend van een briefje : "Oewat zal de doekomst prenghe veur pitteloeke, pardon payoke ?".  De zonnebankgouverneur naast het talenwonder keek zuchtend rond en je zag hem denken "Zouden hier geen knappe wijven zijn ?".  Patsyke, nooit bang van een rel en een schop antwoordde aan de totaal niet begrijpende vrouw van de keuning : "Dat moet u niet aan mij vragen, maar aan die van 't stad, daar".  Ze wees met haar bevend klein vingertje naar Monica De Coninck die ook opgetrommeld was en die had gehoopt op een rustige namiddag, met een kopje koffie, een koekje en een oppervlakkig babbeltje. 
 
Het is zo, dat in de plannen die Antwerpen koestert, de hele wijk palend aan het Zeemanshuis, zal neergeslagen worden, waaronder de behuizing van de VZW Payoke en die willen, gezien de aard van hun werk, niet verdwijnen uit het Schipperskwartier.  De Concinck  heeft  nog nooit één mens tijdens haar ganse leven kunnen overtuigen van om het even wat. Onlangs zat ze in een café op de Grote Markt en ze bestelde een koffie.  De oberbracht haar een Cola en toen ze opmerkte dat ze dat niet graag drinkt,antwoordde de man : "Gaai hét cola besteld en gaai zult cola dringke".   Ook nu werd Monica onder tafel gespoten door de felle woordenvloed van het kleintje met de Scandinaafse naam.  De keunigin glimlachte, want ze dacht dat  die levendige conversatie  plezant was, de gouverneur zat te knipogen tegen Dikke Wis van Payoke, in de hoop dat zij iets voor hem achter de hand zou houden.
 
Het was een mooie, lollige, echt Antwerpse viering.  Leve Pitteloeke ! 

Ray



Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze Keunigsrubriek door Patty Cauwels

 

Na de mededelingen van Het laatste Nieuws en VTM dat de familie uit Laken haar zieleheil probeert af te kopen zoals keuningen dat in de Middeleeuwen ook deden door donaties aan de kerken, zijn we gaan speurneuzen in de Eolische Eilanden in de Tyrreense Zee.  Op Panarea heeft Laurent een optrekje.  Het heeft 1 miljoen euri gekost en het staat te verkommeren, zeer tot onbegrip van de inwoners.  U herinnert zich nog de verplaatsingen vorig jaar van Laurent met zijn Porsche, toen hij betrapt werd bij het buitenkomen van een hotel in Milano in gezelschap van een "Whaw" mevrouw ?  Er werd onmiddellijk verklaard dat hij met zijn architecte op weg was naar Sicilië.  Hier dus naar Panarea.  Veel hebben ze niet verbouwd. De foto met de architecte zit in ons archief, op internet is ze overal verdwenen. Het vulkaaneilandje gelukkig niet.
 
 
 
3,4 km2 - 280 inwoners - Hier heeft Laurent een puinhoop.
 

Panarea and Dattilo

 

http://www.lauricellas.com/salina/salinatrip.htm

Salina - 27 km2 waar de keuning geen huis mocht kopen

 

Church of Pains

La chiesa dei dolori (de kerk der smarten) die de keuning ontroerde

Inside Church of Pains

Gesponsord door de keuning en wij allemaal. Het is beter  de spaarcentjes te besteden aan mooie restauraties  dan ze naar Madame Bordeel te brengen.  Alhoewel we in eigen land ook veel bouwvallig erfgoed hebben, bijna heel het land staat op instorten.   Hiermede bekomt de keuning alsnog een ingangsticketje voor den hemel en zijn Madame ook. Kunnen ze daar wat verder tempeesten.

De Stromboli ligt enkele km verder, voortdurend in werking en dit eiland is nog steeds bewoond.

Over dit bruggetje http://www.lauricellas.com/salina/salinatrip.htm komt u bij een Amerikaans echtpaar dat op zoek was naar de familiewortels en ze hebben  een mooie reportage opgebouwd waarvan wij enkele foto's tonen.

Thank you Mr and Mrs. Lauricella.

Patty Cauwels


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De normale gang van zaken bij de Regie


Nog meer fraude bij Regie der Gebouwen?

Er zouden gisteren nieuwe aanhoudingen zijn verricht in het corruptieonderzoek bij de Regie der Gebouwen. Ditmaal zou het gaan om ambtenaren die in de buitendiensten werken. Het Brussels parket kan enkel bevestigen dat er een tweede onderzoek in de lucht hangt.

Begin 2006 lekte uit dat ambtenaren van de Brusselse Regie, de dienst die alle overheidsgebouwen beheert, zich jarenlang lieten omkopen met cadeaus en steekpenningen

(overgenomen uit Het Laatste Nieuws)

----------------------------------------------------------------------

Doorlopen, alstubieft, er is niets abnormaals aan de gang, dat is al jaren zo.  Het is geen nieuw feit, gewoon corruptie en fraude van elke dag.  Doorlopen, alstublieft.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DING-DONG : hier is de Club der Razende Sukkels



Er heerst vreugde alom bij de poco's en de armzaligen van geest die het multicul regime de hemel inprijzen. Dus ook bij de nieuwsmanipulatoren van de gazetten. Wat jammer dat het woensdag is en  Martine Tanghe het 0000-nieuws niet presenteert, uw scherm zou niet breed genoeg om haar smile weer te geven.

De criminaliteitssite van VB zou niet waterdicht zijn.  Met een "simpel" programmaatje dat je gratis kan bekomen op internet, lees je de ware identiteit va het geboefte dat vrij rondloopt. En dàt is toch wel de grootste misdaad die er bestaat zeker : tuig moet zich in volledige anonimiteit kunnen hullen om rustig de gewone mensen te terroriseren. Wie dat principe schaadt, wordt aan de schandpaal geplaatst en verliest natuurlijk alle recht op privéleven.

De Privacycommissie (dat zal ook een links zootje bij mekaar zijn) start onmiddellijk een onderzoek, het parket heeft de lunchpauze die genoten wordt tussen 11.30 u en 15 u met een halfuur verminderd en de Staatsveiligheid die  in staat van ontbinding verkeert, heeft een aanvraag ingediend bij Mohamed V, koning van Marokko om de Evergemse zesvoudige moordenaar en fijne spion mee naar huis te mogen brengen om Bart Debie te schaduwen.

Ook als de site wel waterdicht zou zijn, wordt er met een zelfde  felle heftigheid gereageerd.  Zolang het maar tegen het Belang is !  Een partij die steeds overeind blijft en niet klein te krijgen is, moet veel angst inboezemen bij het onbekwame zootje tegenstanders, dat zich verenigt in de Club der Razende Sukkels.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geloofwaardigheid en socialisten ? Spoort slecht


In de Kamercommissie financiën hebben de roden zich vreselijk opgefokt gedragen.  De fractievoorzitter, en op enthousiaste momenten tietenknijper, Van der Maelen had het over de schande van "de wet op de notionele intresten".  Een wet met een dergelijke benoeming maakt mensen onpasselijk, zodat ze geen zin hebben  er iets meer over te vernemen.

Bondig gezegd, is deze maatregel bedoeld voor bedrijven die investeringen uit eigen kapitaal financieren. Wie via een lening financiert kan de intresten in vermindering brengen voor de belastingen.  Daarom geldt dit voordeel nu ook voor wie geen lening aangaat en wordt een fictieve intrest in vermindering gebracht. Dus : verhoging van de kosten, verlaging van de belastbare winst, minder belastingen.  Op termijn betekenen (sommige) investeringen, uitbreiding van de activiteiten en meer personeel.

Bent u hier nog ?  Ik weet niet hoe het beter uit te leggen.

Wie zijn wij dat we bij dergelijke constructies de euvele moed zouden hebben, om er vraagtekens bij te plaatsen ?   Wél enkele kanttekeningen : bedrijfsvriendelijke maatregelen moeten duidelijk omkaderd zijn, want zij worden uiteraard geanalyseerd in de bedrijven door fiscalisten, financiële managers, revisoren en mensen die beter hun weg kennen in de financiële doolhoven van Reynders dan veel van zijn ambtenaren.  Ook bij deze wet zijn er tekortkomingen en mazen die verder reiken dan de bedoelingen om eigen verrijkingen toe te staan.  Wat dacht u ?  Soms "is de baas inderdaad een smeerlap" die enkel geïntresseerd is in de mazen en niet in het net.  Dat moeten de legalisten ook weten. Zelfs de Nationale Bank maakte gebruik van de wet en behield 17 miljoen euri belastinggeld in eigen zak. De Nationale Bank is een beursgenoteerd bedrijf in het land B, dames en heren, misschien zijn er onder u aandeelhouders die dit aandel van de goede huisvader in portefeuille hebben ... en die ontevreden zouden zijn, mocht de Bank géén gebruik hebben gemaakt van de fiscale wetten. Het dividend zou er minder door zijn.

Het maken van wetteksten draait in dit land vaak uit op lachsessies én drama's.  Herinner u de oproep van Jef Gabriëls, voorzitter van de Vlaamse Steden en Gemeentes, die waarschuwde voor de complexiteit, de tegenspraken en de overvloed van decreten, reglementen en wetten.

De verontwaardiging van de tietenknijper Van der Maelen is een slecht stukje domme comedie.  De wet waar hij nu tegen ten strijde trekt is destijds door paars gelanceerd geworden.  Met de glimmende steun van de socialisten. Een beetje geloofwaardigheid ?

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Armand De Decker kan in het zwart in Congo gaan werken



Het zijn niet alleen de socialisten die met hun tengels in de geldlades van de openbare diensten zitten, neen ook de voorname, burgerlijke liberalen zijn er niet vies van.

Armand De Decker, gewezen minister van ontwikkelingswerk en nu voorzitter van de senaat, normaliter de tweede burger van het land na de kamervoorzitter, is ondervoorzitter van de VZW  "Expertise for Central Africa".

De VZW houdt zich bezig met "het versterken van de banden met centraal Afrika".  Wat dat precies inhoudt, weten alleen een aantal vooraanstaande liberalen, onderwie de afgrijselijke totentrekker en gewezen kamervoorzitter Decroo, de EU-commissaris Michel en diens zoontje die nù minister is voor ontwikkelingssamenwerking.  Dergelijke VZW's hebben uiteraard reden van bestaan, waarom niet ?  Als grote politieke namen opduiken in de statuten en het beheer, is er gewoonlijk iets aan de hand dat niet zuiver op de graat is.

De Decker heeft zijn eigen VZW, toen hij nog lid van de regering was een jaartoelage toegekend van 600.000 euri (24 miljoen franken) en die zijn hoofdzakelijk gespendeerd aan reizen, diners en vergaderingen.

Dit is oplichting en misbruik van vertrouwen, afleiding van openbare gelden voor privé doeleinden zonder controle.  Diefstal, ordinaire diefstal.  Armand de Decker kan best ontslag nemen.  En in Congo in het zwart gaan werken.

Toch weer goede info van Rik van Cauwelaert van Knack.  Die trouwens ook het vorige schandaal van de Rat, Johan van Hecke in Oeganda heeft kenbaar gemaakt.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fleur Agema heeft vragen


Je zou toch denken dat premier Balkenende zijn dochter leert dat schelden geen pijn doet, dat ze recht heeft op haar eigen mening ook al wijkt die af van een ander en dat vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen?

Het zal toch niet zo zijn dat hij haar leert dat het oké is om erop los te slaan als zij zich beledigd voelt omdat een ander kind haar vader op Harry Potter vindt lijken of dat het oké is als zij later gedwongen wordt om onder het juk van een boerka door het leven te moeten gaan?

Wat leert onze burgervader ons? Wat leert hij verknipte moslims met een voorliefde voor terreur? Waarom dringt hij ons onderwerping op?

Waar ging het mis met de christelijke normen en waarden van onze premier? Wanneer bedacht hij dat het maar beter was om te capituleren voor de allesoverheersende en allesvernietigende ideologie van de Islam?

Het was in ieder geval niet in 2002 toen Pim Fortuyn de deur opentrapte en het ideaal van de multiculturele samenleving ontmaskerde. Nee, toen was hij het slimste jongetje van de klas. Hij luisterde aandachtig naar wat Fortuyn doceerde. Hij viel hem als enige andere lijsttrekker niet af en dat leverde hem een goed rapport op. Na de moord op Fortuyn en de verkiezingen ging hij er met de buit vandoor. Het CDA werd de grootste partij van ons land en Jan Peter Balkenende werd onze minister-president.
 


Inmiddels leidt hij zijn vierde kabinet en de letters uit het schriftje met wijze lessen van Fortuyn vervaagde bij elk kabinet een beetje meer totdat hij het bij de laatste verkiezingen maar weggooide en met de PvdA het manke paard van Troje binnenhaalde. De mantel der valse liefde werd slordig over de steeds verder uitbreidende veenbrand heen gedrapeerd.

Het ging het faliekant mis.

Er kwam een Generaal Pardon voor profiteurs die keer op keer te horen hadden gekregen dat ze ons land moesten verlaten en dat al jaren en jaren weigerden te doen. Ghetto’s in grote steden waar de politie niet eens meer in durft, werden omgedoopt tot prachtwijken. Met een zak met geld kochten de broeders en zusters van Balkenende 4 hun goede gevoel over de miserabele broedplaatsen voor terreur. Met gratis inburgeringscursussen dachten ze de smachtende zieltjes van importbruiden te kunnen kopen en de tot murw uitgeknepen burger mocht het failliete linkse feestgedruis betalen met torenhoge extra belastingen.

Waarom leert burgervader Balkenende de tere zieltjes van de Islam niet dat je niet beledigd kunt worden maar dat je je alleen beledigd kunt voelen? En dat ze er dus zelf iets aan moeten doen om dat gevoel kwijt te raken en dat ze volslagen getikt zijn als ze denken dat geweld gebruiken oké is als je je gekwetst denkt te voelen?

Waarom leert burgervader Balkende hen niet dat het vrije westen gelukkig nog steeds onvoorwaardelijke en vooral ongecensureerde vrijheid van meningsuiting kent? Dat het oké is wanneer twee mannen en een vrouw die nooit geweld maar alleen het vrije woord gebruiken een kritische verfilmingen van de Islam maken en dat ze dat niet met de dood of voortdurende en jarenlange doodsbedreigingen hoeven te bekopen? Waarom geeft hij hen die geweld verkiezen een vrijbrief om deze helden als trofee, als hoofdprijs voor hun ziekelijke plannetjes te zien?

Hij leert hen dat niet omdat hij geen burgervader is. Hij is een bange knecht van de Islam die de lessen van Fortuyn afwierp toen hem dat uitkwam en die van Theo van Gogh, Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders niet leren wil.  

Fleur Agema

Lid Tweede Kamer
Partij voor de Vrijheid


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stad van "A"



 




(met dank aan Fré)


04-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De lente 2008 is in aantocht (2)




Al van toen ze klein waren



(een jeugdfoto teruggevonden door Jeanine)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het vermolmde koninkrijk door Lieven Gilliams

 

Lieven Gilliams is de schuilnaam van een niet onbekend Vlaams-nationalist die op onregelmatige tijdstippen zijn mening zal geven over de politiek in het land B.  En dit uitsluitend bij Angeltjes.  Hopelijk breekt er ooit een tijd aan, dat mensen zich niet meer moeten verschuilen achter een alias om uiting te geven aan hun Vlaamse overtuiging
.


HET VERMOLMDE KONINKRIJK
------------------------------------------

"En hoe zit het met de regering ?  Alles in orde ?  Ze doen hun best onze verkozenen, is het niet, om uit de penibele situatie te geraken, nietwaar.  Ik benijd die mensen echt niet, Mijnheer.  Hebt u gezien hoe die man uit Ieper plots in mekaar zakte, inwendig bloedend en uitwendig zo bleek als een raap ?  Man, man, wat een stiel.  Allez, tot morgen dan ?"
 
Dat soort gesprekken hoor je nog nauwelijks,  namelijk van mensen die weinig interesse vertonen voor  de politiek maar er toch een ietsje van afweten.  Zoals iemand die geen sport kent, weet dat Club Brugge de beste spelers heeft. Ja, toch ? 
 
Over twee weken, tegen 20 februari zou er een regering moeten zijn, dit is 284 dagen na de verkiezingen van 10 juni of 40 weken later. En er wordt nog gekonfelfoesd, geïntrigeerd, geroddeld en gewrongen over welke partijen in deze regering zitting zullen hebben. 
 
Het skelet van de formatie  bestaat uit christen-democraten en liberalen.  De eersten smeken hun kartelpartnertje om alstublieft mee te doen, niet om een programma te realiseren, neen gewoon om de grootste fractie te vormen.  Daar gaat het om,  zoveel mogelijk lakeien rond zich heen te verzamelen, om vooraan in de stoet te kunnen lopen.
 
En de Franstalige liberalen willen iedereen die in de oppositie zit (behalve Vlaams Belang) in hun kleurloze regering meesleuren. Om Leterme dwars te zitten, om geen tegenwind te krijgen en de eigen schamelheid bedekt te houden. Tot op het laatste ogenblik zal Reynders proberen om zelf eerste-minister te worden.
 
De Vlaamse socialisten die nog in ziekenverlof zijn na het verlies van 9 zetels (ze hebben er nog 14, namelijk 3 minder dan het vermaledijde Belang)  en een verscheurende voorzittersverkiezing drijven helemaal de spot met de burger door na 8 jaar samen paars gevormd te hebben met de liberalen, deze laatsten een voetje te willen lichten uit de nieuwe wondercombinatie.  Nu plots zijn de liberalen oer-conservatief.  Trouwens deze laatsten willen ook niet meer horen van de socialisten, nadat premier Verhofstadt acht jaar lang de bevelen van de PS stipt heeft uitgevoerd. Wat een huichelachtige bende.
 
En dan raar en verontwaardigd opkijken, dat de mensen zich gegêneerd afwenden van de politiek. De politici gedragen zich zelfs verongelijkt, omdat de burgers met hun beperkt denkvermogen niet inzien, dat politiek een speciaal talent vergt.  Jawel, de burgers beseffen dat zéér goed.
 
Over de rol van de N-VA kunnen we beknopt zijn.  Deze partij is gedomineerd door één persoon, die zichzelf in de positie gewrongen heeft die min of meer lijkt op het Peter-principe.  De verantwoordelijkheden zijn te omvangrijk voor die ene dominante persoon. Zijn grootste talent is zijn  radde welsprekendheid, maar tactisch is hij veel minder beslagen. Zijn herhaalde excuses en slalom-politiek bewijst dat maar hij beschikt over de eigenschap van zich te laten doorgaan voor maagdelijk.  Dat is gelukkig geen recept voor de eeuwigheid.
 
Is het toeval dat na de ziekte van Leterme nu ook Dewever buiten strijd is en de beslissingen van het partijbestuur verwoord worden door Bourgeois ?  Op die manier kan er nog altijd mits een goede uitleg opnieuw van strategie gewijzigd worden om tot de regering toe te treden. Twee zieke, overspannen mannen zullen daarover beslissen in de eerstkomende dagen. 
 
Ook de politiek zoals bedreven door het kartel huldigt een  scenario dat de geloofwaardigheid schaadt.  Het kartel heeft absoluut niets van zijn door de kiezers goed ontvangen programma verwezenlijkt.  Nul. Het kartel zou enkel tot een regering toetreden als er een akkoord bestond over BHV, over de splitsing van de gezondheidszorg en over financiële bevoegdheden voor de gewesten.  In december is de CD&V en de N-VA gecapituleerd en hebben ze zich ingezet voor de macht, het behoud van de transfers naar Wallonië, de redding van de Belgische eenheid, kortom de geheime affaires en de eeuwige beloftes van de dronkaard die niet van de fles kan afblijven.
 
Staat u ons toe te besluiten : wie collaboreert met het koninkrijk belgië kan NOOIT een vriend van Vlaanderen zijn.
 
Lieven Gilliams
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerpraatje

 
Terwijl Vlaanderen baadt in de weldadige stralen van Vrouwe Laura die ons verwent met makkelijk 7 graden, zijn in de Oostkantons "wo man Deutsch spricht und das Vaterland Belgiën liebt" de skipistes geopend.  U weet waarheen ?  Wij ook.  Maar we zeggen het niet.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmcommissie zal Wilders video keuren

 



De man rechts (regenjas & deukhoed) Dr Joseph G. zal in opdracht van Tjibbe Joustra de film van Wilders keuren vooraleer publiek voorstelling volgt. Nederland staat er goed voor : "Propaganda für das Vaterland ist immer mitgenommen" sprak de man in regenjas en met deukhoed met een licht Germaans accent.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bond voor uitkeringsgerechtigden


 




Zolang ze niet voor Vlaams belang stemmen, mogen ze lid blijven


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een "bange" stewardess" antwoordt

 
De door Wilders als "beroepslafaard" beschreven eerste minister Balkenende poogde de vertoning van de gevreesde film te verhinderen door ondermeer te wijzen op KLM-stewardessen die bang waren verkracht te worden door de baardmansen.  Een van hen heeft een antwoord geschreven aan haar premier.  Ze wenst anoniem te blijven.  Met veel dank overgenomen van www.hetvrijevolk.com

De Minister-president
Minister van Algemene Zaken
Postbus 20001
2500 EA Den Haag
Betreft: Angstige stewardessen
Amsterdam, 3 maart 2008
Geachte heer Balkenende,
Via dit schrijven laat ik u weten uw uitspraak over angstige stewardessen niet te kunnen plaatsen. U hebt de uitspraak gedaan dat leden van het vliegend personeel in Nederland niet meer durven te vliegen nadat de heer Wilders een film uit zou brengen. Zelf ben ik werkzaam als flight attendant  voor een Nederlandse luchtvaart organisatie. Ik hoop binnenkort de laatste stap te zetten om promotie te maken en mijn carrière een impuls te geven. Ik ben van menig dat niet de heer Wilders maar u mijn carrière wellicht schaadt. U roept op tot angst en beïnvloedt zo de markt waar mijn werkgever de klanten vandaan haalt. Hoe kunt u zo ontzettend onnadenkend een uitspraak doen over een sector waar de laatste jaren veel klappen zijn gevallen. Na 11 september 2001 zijn wereldwijd ruim 130.000 flight attendants hun baan kwijt geraakt, en net nu de luchtvaart zich herstelt, doet u alles om deze tak van sport in Nederland om zeep te helpen.
Ik was net geland op een van onze mooie bestemmingen,  toen ik van uw uitspraak kennis nam. Ik kan u mededelen dat de krachttermen niet van de lucht waren toen men het over uw uitspraken had. De zaken waar de gemiddelde stewardess zich druk om maakt heb ik waargenomen tijdens een crewborrel en aan het ontbijt. Wij maken ons druk om belastingmaatregelen die er toe leiden dat ons pleziertje, het goedkope vliegen, de laatste jaren bijna 4 keer zo duur is geworden door fiscale maatregelen. Wij maken ons druk om een Europese Werk en Rusttijden Regeling (FTL), die ons het vel over de oren trekt, omdat werkdagen van achttien uur gewoon mogen worden uitgevoerd.  Wij maken ons druk om een vliegtax voor passagiers, die ons werkgelegenheid gaat kosten, en daarmee ook het uitzicht op snelle promotie. Wij maken ons druk om een dichtzittend wegennet rondom Schiphol, waardoor deze HUB aan kracht inlevert. Wij maken ons druk om verregaande veiligheidsmaatregelen, die er toe leiden dat cabinepersoneel soms wel 6 keer per dag wordt gefouilleerd. Wij maken ons druk om het feit dat we regelmatig vertraging oplopen omdat milieumaatregelen leiden tot een beperkt baangebruik op Schiphol. Wij maken ons druk om het feit dat de vrijheid van meningsuiting door uw kabinet met geweld de kop in wordt gedrukt. Wij maken ons druk om het feit dat onze favoriete bestemming, onze thuishaven Amsterdam begint te lijken op de meest gehate bestemming. Teheran.
 
Met vriendelijke groet,


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.0000 promoveert Gennez.



De nieuwsmanipulatoren van de 000 hebben een zoveelste opstoot van rode partijdigheid gekregen, waardoor ze weer alle gevoel voor maat kwijt zijn.

Na de uitnodiging van Reynders om de regeringscoalitie uit te breiden met de Vlaamse socialisten, Groen en Ecolo, kwam de SP-a voorzitster Gennez op de proppen met het originele idee van een "olijfboomregering" : staatskatholieken, roden en groenen.  Het Zuiderse woord olijfboom brengt de fantasten van de nieuwsdienst in trance.

Gennez zou vlug-vlug BHV splitsen (dan is dat opgelost, zegt ze) en tegelijk een erg sociaal programma doorvoeren.  Iedereen krijgt veel meer geld, betaalt veel minder belastingen en als er een tekort mocht zijn, moeten alle bedrijven en middenstanders van het land hun poen afdokken.

Zo simpel kan het regeren van een land zijn.

Bij de lichten van de 0000, die overdag schijnen en 's avonds wegens syndicale verplichtingen gedoofd zijn, is men zo weg van dit voorstel, dat het zowel gisteren als vandaag uitgebreid voorgesteld wordt in "het gesproken dagblad". Ook de reclamezuil van Terzake werd ingeschakeld met de meest zenuwachtige en onbeheerste reporter die er ooit op het Vlaamse scherm geflitst heeft, Lieven Verstraete. De man die nog altijd siddert van extreme neutraliteit omdat hij ooit aan Gennez gevraagd heeft, waarom ze Eric de Bruyn geen hand wou geven ...  Een durvertje hoor, die Verstraeten !

Alsof dat alles  niet volstaat, wordt het voorstel van Gennez ook nog expliciet in de schijnwerpers geplaatst op de internet-bladzijden van de 0000.  Gennez die buisde voor haar optreden in de Pappenheimers wordt heropgevist door het Journaal.  Ze verbinden er zelfs een publieksondervraging aan : "Bent u even enthousiast dan wij, 0000-ers over het knap bedachte voorstel van de bloedmooie Caroline Gennez ? Alleen de ja-antwoorden worden geregistreerd".

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk Toerkse les !



Het paarse stadsbestuur van Gent (SP-a/VLD/Spirit) zal van september af in twee scholen Toerkse les geven.

In het eerste en tweede leerjaar zullen de kinderen leren schrijven en lezen in het Toerks.  Van het derde schooljaar af, zullen zij alle lessen in het Nederlands krijgen.

Het gaat hem om kinderen van ongeveer 6 jaar die komen uit gezinnen waar uitsluitend Toerks gesproken wordt.  Een zoveelste initiatief van de poco's om zij die niet willen integreren te staven in hun stijfhoofdigheid.  In hoever is deze beslissing door het officieel stedelijk onderwijs conform de taalwetgeving ?

En wat met de Marokkaanse kinderen ?  Worden die weer gediscrimineerd ? 

En de Gentse franskiljons ?  Of maken die geen gebruik van het stedelijk onderwijs ?

Waarom trouwens slechts 2 jaar Toerks onderricht ?  Waarom zou men dat niet doortrekken tot het volledige lager onderwijs ?  En waarom mogen Toerken die wel Nederlands kennen, niet hun échte moedertaal leren ?  Binnen enkele decennia zal Nederlands niet meer gebruikt worden. 

En godsdienstonderricht, hoe zit het daarmee ?  Waar blijft het respect voor de koran en de eigenheid van de moslims ?

Jongens, er is nog werk aan de winkel in de soeks.  Hop, hop, landverraders, vooruit met de geit.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VB-raadslid krijgt gelijk van gouverneur
Overgenomen uit Het Nieuwsblad

ANTWERPEN - Gouverneur Camille Paulus tikt het Antwerpse stadsbestuur zwaar op de vingers. Na een klacht van gemeenteraadslid Peggy Pooters (VB) over de financiering van de werken aan de Turnhoutsebaan in Deurne, moest hij niet minder dan drie maanden wachten op meer informatie van de stad. 'Ondanks herhaalde herinneringen. Dat is onaanvaardbaar en maakt de afhandeling van een klacht binnen een redelijke termijn onmogelijk,' schrijft de gouverneur aan het stadsbestuur. Hij vindt meteen dat ook raadslid Pooters sneller recht had op alle informatie van de stadsontvanger.

Volgende foto

Pooters klaagde dat het financieringsdossier van de tramverlenging over de Turnhoutsebaan, of meer bepaald het stadsaandeel ervan, de gemeenteraad nooit mocht passeren. Omdat er geen fiat was van de stadsontvanger, na een negatief advies van de stedelijke inspectie financiën. Ook daarin geeft Camille Paulus Pooters gelijk, maar hij wil deze beslissingen niet schorsen of vernietigen: 'Omdat alle contracten al zijn getekend.' (krg)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Relaties Al Magrib/Belle Chique



Half februari, een halve eeuwigheid geleden, hebben we het gehad over de uitlatingen van de Turkse Führer Erdogan in Deutschland, toen hij zijn landgenoten opriep voor alles Toerk te blijven, een woordenschat van enkele honderden Deutsche Worten te beheersen en voor de rest zoveel mogelijk moskeeën te bouwen met minaretten, want er staan nog miljoenen landgenoten op het punt over te komen.  De huisbazin Merkel stond glimlachend en ijverig "Ja, Ja" zu knikken, alsof ze net een diploma "Toerks für Dummen" achter de kiezen had, de Trien.

Twee dagen later zong de Marokkaanse minister van Buza hetzelfde liedje voor zijn landgenoten, die hij bestempelde als "inwoners van de 17de provincie".  Niet integreren, voor alles Marokkaan en moslim blijven en langzamerhand gebruikmakend van de spelregels in Europa, de macht overnemen.

Wie kan daar nu iets tegen hebben ?

In Nederland heeft minister Maxime Verhagen (CDA) tenminste pro forma blijk gegeven van zijn onvrede over wat hij terecht ziet als de ongewenste bemoeiingen van een buitenlandse natie in het interne beleid.  "Voor ons worden alle Nederlanders, ongeacht hun tweede nationaliteit, gelijk behandeld".  Of hij er stilletjes bij gedacht heeft, dat het in Marokko niet zo is, weten we niet.

En wat zal Napoleon de Gucht doen, denkt u ?  Zal hij op zijn paard springen en met wapperende mantel als Lawrenceke van Arabië de Marokkanen op hun nummer zetten ?  Ik denk het niet.  Momenteel zijn het de mannen uit de woestijn die dit ridicule land in zijn hemd zetten.  Een mogelijk zesvoudig moordenaar wordt de belgische nationaliteit in de schoot gegooid en gaat vervolgens de staatsveiligheid adviseren ...  Hij blijkt ondermeer in Afghanistan geresideerd te hebben, ondergedoken geleefd te hebben in Algerije, en over een rechtstreekse lijn te beschikken met het moordtuig van Al Qai'da. 

Het is maar beter dat onze Napoleon zich niet laat zien of horen in Marokko.  Hij is trouwens ijverig aan de slag om zeker te zijn dat hij ook na Pasen nog kan optreden als Opperste Ambassadeur van het land B. Eigen ambitie eerst.

Savat




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!