Angeltjes
23-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Poberen we het in Afghanistan of laten we de Taliban naar hier komen ?

 

Voor enkele dagen hebben we het standpunt van kamerlid Luc Sevenhans gepubliceerd op deze blog.  Sevenhans die al jaren lid is van de commissie Landsverdediging (u mag ook Oorlog zeggen) lichtte op een heldere manier het VB standpunt toe in verband met de aanwezigheid van belgische militairen in Afghanistan.

Niet om flauw te doen of te flemen (zo zijn wij niet, behalve als we iets nodig hebben)  maar wij waren opgezet met de uitleg van Luc, die wij zonder gewetensknelling kunnen bijtreden.  Als het niet zo is, zwijgen we : Vlaams Belang heeft genoeg externe vijanden dat wij er geen schep bovenop moeten doen, voor een zaak die minder zwaar doorweegt.  

Niet omdat we militaristen of vechtjassen zijn, maar omdat het conflict met de Taliban beter ginder kan uitgevochten worden dan hier, zijn we het eens met het standpunt van Decrem.  En voor de rest kan die man zijn broeken zelf persen, terwijl hij zijn permanent droogt.

Bij de collega's van Geenstijl geven twee volksvertgenwoordigers hun respectieve visie op de aanwezigheid in Uruzgan van Nato-troepen, waaronder dus NL-ers en B-ers. Harry van Bommel is lid van de Socialistische Partij (SP) zeg maar extreem links en Hero Brinkman is kamerlid voor de PVV (Geert Wilders) en oud-politie-officier in Amsterdam.

Beste Hero,

In 2006 vertrokken Nederlandse militairen richting Uruzgan in Afghanistan. Het zou zogenaamd een opbouwmissie worden. Daar geloofde ik toen al helemaal niets van omdat er al sinds 2001 door de Amerikanen een oorlog tegen de Taliban wordt gevoerd. Uruzgan is de thuisprovincie van de Taliban. Hun leider, mullah Omar, komt er vandaan. Het wekt geen verbazing dat veel mensen in Uruzgan de Taliban steunen en de buitenlandse militairen als bezetters zien. Zeker als die bezetters ook nog eens heel veel burgerslachtoffers maken. Uit opiniepeilingen onder de bevolking blijkt dan ook dat zij de militairen van de NAVO liever vandaag dan morgen zien vertrekken. De Nederlandse militairen geloven zelf ook nauwelijks in hun missie. Wat doen we daar dan in vredesnaam?

2007 was het meest gewelddadige jaar sinds 2001 in Afghanistan. Dit jaar wordt het nog erger, zo blijkt uit de cijfers. De conclusie is onontkoombaar: hoe meer militairen we inzetten, hoe slechter het gaat. In plaats van onderdeel van de oplossing, zijn we onderdeel van het probleem geworden. Dat moet zo niet verder gaan.

President Karzai wil gaan onderhandelen met de Taliban en ze een plaats geven in het bestuur. Dat inzicht is nu ook doorgedrongen bij de nieuwe Amerikaanse commandant, Petraeus. De Britse bevelhebber Carleton-Smith, commandant in de provincie Helmand in Afghanistan, heeft zelfs gezegd dat de oorlog daar ‘niet te winnen is.’ De Britse ambassadeur in Kaboel had eerder al gezegd dat de huidige strategie gedoemd is te mislukken. Die signalen kunnen we niet negeren.

De Nederlandse legerleiding en de ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie volharden in hun fabeltje van zogenaamde wederopbouw. Daarmee houden ze de Nederlandse bevolking, de militairen en de Afghanen voor de gek. We moeten daarom hopen dat de NAVO tot inkeer komt en daadwerkelijk gaat praten met de Taliban. Anders geldt net als in Irak dat de oorlog is gewonnen, maar de vrede verloren.

Harry van Bommel


Beste Harry,

Jouw analyse over die opbouwmissie en de wijze waarop we in Uruzgan de Taliban bestrijden is grotendeels juist. Jouw conclusie daarentegen is werkelijk zo krom als een hoepel. Onderhandelen met de vijand, je lijkt Chamberlain wel die terugkomt uit München! Wees gewoon eerlijk, jij wilt gewoon dat de NAVO weggaat uit Uruzgan. Als de NAVO daar weg gaat duurt het maar even of Afghanistan is weer een broeinest van jihad-terroristen die onze wolkenkrabbers binnenvliegen. Stoppen met opbouwen, de Taliban keihard de oorlog verklaren en nooit nooit nooit onderhandelen met onze vijand.

Hero

***

"Nooit, nooit, nooit onderhandelen met onze vijand"  Gelezen, Bartje ?


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scheiding van kerk en staat

 

De staat is de staat,  die ons allen verenigt en geacht wordt per delegatie op te komen voor ons aller belangen. De kerk, de tempel of de loge dat is iets anders : dat zijn persoonlijke belevenissen, die kunnen bogen op ieders respect maar voor de rest niets te maken hebben met de staat. Daar hebben we lang genoeg voor gestreden.

In NL is er commotie ontstaan (alweer en voor de zoveelste keer over hetzelfde). Ditmaal over politie-agenten die als ze de eed afleggen, in sommige regio's kunnen zweren op Allah.  Ik weet het, Nederland is Vlaanderen niet, maar wat daar gebeurt of wat elders in ons goede Europa voorvalt, verplaatst zich gezwind en ongehinderd naar onze contreien.

Het is wellicht wenselijk om voor openbare functies een ietwat plechtige verklaring af te leggen, maar dat engagement kan alleen en uitsluitend betrekking hebben op het dienen van de gemeenschap, de staat, of een afgeleide entiteit.  Dus geen trouw zweren aan een godsdienst of god voor een openbaar ambt.

Wij waren in West-Europa aardig op weg in onze overleg-democratie om op een tolerante manier de tegenstellingen om te buigen tot  verrijkingen.  De dommigheid die men begaat door de islam te aanvaarden als een godsdienst (en niet als een indringende levenswijze die geen ruimte biedt aan andersdenkenden) legt een zware hypotheek op onze vrije samenleving.

Moslims in Europa moeten zich aanpassen aan onze geestelijke vrijheden, onze wetenschappelijke kennis en onze verworvenheden, zoals zij zich ook vlot neerleggen bij onze sociale en economische mogelijkheden. 

Allah in de moskee is okee. En wie het niet aanvaardt, moet daar de conclusies uittrekken.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waalse VDAB laat cursussen volgen te Lyon

 

Het zit er tegen in het Waals parlement : de liberale MR, die in de oppositie vertoeft, heeft ontdekt dat Forem de Waalse VDAB) managerscursussen laat volgen door zijn eigen werknemers in Lyon. Ook voor Walen is Lyon voorlopig nog het buitenland en de vraag is waarom men zich gaat specialiseren in een land met  een andere wetgeving en arbeidsvoorwarden voor de uitoefening van een typisch belgische opgave : de Walen aan het werk zetten, een job met  een hoge moeilijkheidsgraad.

Forem geeft toe dat dit gebeurd is voor 117 gevallen.  De MR beweert dat het er 400 zijn.  De kostprijs bedraagt 3500 euro per cursus (+ BTW), dus het gaat ofwel over een kleine 500.000 of 1.500.00 euri.

Trekt het u niet, Vlaanderen betaalt toch. 

Ray

 

 

http://www.lalibre.be/actu/belgique/article/454905/les-etonnants-voyages-des-cadres-du-forem.html


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wie zou u stemmen in Amerika ?

 

Stel : u bent geen belg (niet juichen, het is helaas maar een veronderstelling) maar u bent Amerikaan, geregistreerd kiezer en u gaat op 4 november kiezen voor een nieuwe president.  Elsevier heeft een reeks vragen klaarstaan en op het einde ontvangt u uw profiel en de kandidaat die het dichtst uw maatschappelijke keuzes benadert. Bij enkele antwoorden waren wij bang in de armen gedreven te worden van de witte neger, Hoessein Obama maar finaal kwamen we  uit bij de oude sabelsleper McCain en zijn huisvrouwtje met de dure outfits, Sarah.

Sarah Palin heeft in een interview met de Amerikaanse zender CNN nog eens de aanval geopend op Barack Obama. 'Ik wil mezelf niet op de borst kloppen, dus dat doe ik niet. Maar ik heb wel meer ervaring dan Obama,' aldus de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap.

Het letterlijke citaat over het 'echte Amerika'

‘We believe that the best of America is in these small towns that we get to visit, and in these wonderful little pockets of what I call the real America, being here with all of you hard-working, very patriotic, very pro-America areas of this great nation.’

Obama heeft volgens Palin geen enkele ervaring als leider. ‘Weet je, hij heeft slechts 300 dagen als Senator gediend voor hij presidentskandidaat werd, en dat was nog niet eens een leidinggevende functie,’ zei Palin in het interview.

Vertrouwen
De ervaring met leiderschap die zij als gouverneur van Alaska wel heeft opgedaan, wil Palin gaan gebruiken om de overheid te reorganiseren en Amerika onafhankelijker te maken qua energie.

Palin hoopt hiermee het vertrouwen van de burger in de overheid terug te winnen. Met McCain zou ze hebben afgesproken dat zij het energievraagstuk op zich neemt als de Republikeinen de verkiezingen winnen.

Veel kritiek
Tijdens het gesprek kwam ze ook terug op haar uitspraken over gebieden die al dan niet pro-Amerikaans zouden zijn. Bepaalde steden zouden meer Amerikaans zijn dan andere.

Ze kreeg veel kritiek te verduren hierover van uiteraard de Democraten. Het spijt haar als de woorden verkeerd zijn overgekomen. ‘Het was niet mijn bedoeling om te beweren dat sommige regio’s meer vaderlandslievend zijn dan andere.’

Bekijk het
hele interview van CNN met Sarah Palin

Volg de Amerikaanse verkiezingen bij elsevier.nl

Obama of McCain: op wie zou u stemmen? Doe Elseviers kieskompas

@ Elsevier

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De hypocrieten van de Morgen e.cs

 

In een uitgesproken hypocriet artikel verzet Yves Desmet zich tegen een vandaag door het kernkabinet te nemen beslissing over de politionele verzameling van gegevens over burgers.

Als ze bij de Morgen principieel worden, is het altijd lachen geblazen."Een van de pijlers van de burgerlijke vrijheden wordt aangetast : de privacy" schrijft de politieke commentateur en hij titelt zijn artikel "Big Brother".  Altijd prijs met Orwell, zowel voor die van links als voor die van ons.

Alle Vlaams-nationalisten die zich in de loop der jaren even in de kijker hebben gezet, al was het zelfs door een onschuldige herdenking bij te wonen, zijn gefotografeerd, hun autoplaten genoteerd en de gegevens  bevinden zich in de fichiers van de staatsveiligheid - ("Dag mannen, oewist ?  Alles kits ? Schiet het op met de kennis van Arabisch ?"). Onze  Vlaamse privacy kunnen wij beleven in de kelder als we het licht uitdoen en stilletjes prevelen "Veur 't belgikske nikske".  

De klassieke vijand van de belgische bezetter is steeds de Vlaams-nationalist in zijn diverse pluimages, geweest. Dankzij de ongebreidelde import en invasie van vreemdelingen, dringt zich nu een uitgebreider catalogisering op van mogelijke criminelen.  Onze beschaving verfijnt niet langer maar verruwt en dat is niet te wijten aan de staatsgevaarlijke Vlamingen (want die betogen, zingen, roepen leuzen en gaan naar huis met de auto of autobus).  De belgische bezetter wordt nu zélf bezet en gedomineerd door buitenlanders die het niet nauw nemen met wetten en voorschriften.  Dàt is de reden van de toenemende noodzaak van Big Brother-toestanden.

Links, in samenwerking met de behoudende belgicisten,  heeft zich nooit geschroomd om de privacy van honderdduizenden Vlamingen te schenden (en nog) maar nu plots wordt schijnheilig een parlementair debat geëist.  Laat me niet lachen.  Een debat waarvan de uitslag bij voorbaat vast staat maar dat enkel dient om de schijn te redden.

De aanhangers van links trekken bedenkelijke en zure smoelen als de ondemocratische werking van het CGKR, het Spionnencentrum, ter sprake komt.  Welke gegevens daar opgeslagen worden en welke dossiers de 100 spionnen verzamelen is ongeweten, want er is geen controlemogelijkheid. En het Jaarverslag is een flauwe mop op glanspapier.

De federale politie is en blijft een krabbenmand met kerels en meiden aan de top,  die zich ten dienste stellen van het regime en de partijpolitiek. De staatsveiligheid en aanverwante diensten  zijn bijzonder goed op de hoogte van wat Vlaamse separatisten willen maar de échte vijanden die zich in het Arabisch, Berbers, of Turks uitdrukken moeten zij volgen met een Assimil in de hand. En met het openbaar vervoer, als het abonnement betaald is tenminste.

Men heeft eerst de criminele problemen geïmporteerd :  als ze niet langer beheersbaar zijn, wordt een sukkelsysteem van oncontroleerbare gegevens ingesteld en dan roepen de concentratiekamp-commandanten van links "dat Big Brother" gearriveerd is.

Niet zwanzen, hé ...

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De vlucht uit het "vaderland" kent succes - Hoe komt dat ?

 

Tussen 1 januari en eind september 2008 zijn 9.713 Belgen in het buitenland gaan wonen. De teller staat daarmee op 326.194 Belgische emigranten. Dat blijkt uit de jongste cijfers van Buitenlandse Zaken. "De jongste jaren zien wij duidelijk het aantal emigranten stijgen", zegt Inge Roggeman van Vlamingen In de Wereld

De nummer één inzake bestemming binnen Europa is nog steeds Frankrijk (96.124). Spanje (21.333 ingeschreven Belgen) blijft ook een topper. "De laatste tijd zien we ook almaar meer interesse voor Portugal (2.203). Overzee trekken Canada (12.100), Australië en Nieuw-Zeeland (samen 3.989) momenteel sterk aan", aldus Roggeman.

***

Het zou intressant zijn, mocht "Vlamingen in de wereld" de aparte cijfers voor emigranten uit Vlaanderen kunnen verstrekken.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schokkende bewijzen in Fortis-zaak

 

We willen het niet eens hebben over de ontslagpremie van 4 miljoen euri die de gewezen financiële directeur opstreek,  terwijl hij tot gisteren bleef optreden als adviseur tegen vermoedelijk eveneens een astronomische vergoeding. Dergelijke uitbetalingern, waarvan nooit gezegd wordt of ze netto zijn,  staan buiten alle proporties en bedrijfsfatsoen.  In plaats van zich op te winden als een povere imitatie van Dedecker over deze zoveelste misstap van graaf Lipmans, zou de premier er beter aan doen, zich te bezinnen over de manier waarop hijzelf in deze crisis de Fortis-uitverkoop heeft geregeld.

De kruitdampen beginnen op te trekken en de details raken bekend over de manier waarop Nederland met gedegen expertise het Fortisdossier heeft aangepakt. De belgen zijn arrangeurs en marchands die zich hebben laten rollen door de gewiekste koopmannen uit het Noorden.  Het is altijd zo geweest in de geschiedenis, het is in de moderne tijden van financiële paniek niet anders.  De grote verantwoordelijke voor het Fortis débâcle blijft de arrogante hansworst graaf Lipmans en Leterme is een bleke vereffenaar die er niet in geslaagd is voldoende weerwerk te bieden. Een vereffenaar die vrede neemt met een boedelbeschrijving van een financieel miljardenconcern op een simpel A4-tje is iemand anders dan de Witte Ridder die zijn land en schatkist redt van de ondergang.

Hieronder leest u een fragment uit een nota van het advocatenkantoor Modrikamen en Beursduivel.be

Schokkend bewijs in Fortis-zaak
Fortis-bestuurders geven openheid van zaken


Het advocatenkantoor Modrikamen dat door Belegger.nl en haar zustersite Beursduivel.be is ingeschakeld om gedupeerde Fortis-beleggers bij te staan, heeft ‘schokkend’ bewijsmateriaal in handen gekregen.

Twee Fortis-bestuurders die betrokken waren bij de verkoop van Fortis-aandelen aan de Belgische staat en de doorverkoop ervan aan BNP Paribas, hebben schriftelijk antwoord gegeven op alle vragen van Modrikamen. ‘Dit is een gerechtelijke bekentenis, dit is geldig bewijsmateriaal’, zegt advocaat Laurent Arnauts.

Uit de stukken blijkt onder meer dat de Nederlandse staat zware druk heeft uitgeoefend op de Belgische autoriteiten. Volgens de Fortis-bestuurders door de eerder toegezegde 4 miljard euro niet uit te betalen en te dreigen Fortis Nederland onder curatele te plaatsen.

‘Het is vooral schokkend te moeten constateren dat de hele transactie waarbij de Nederlandse activa van Fortis voor 16,7 miljard euro werd overgenomen door de Nederlandse staat, slechts op één A4-tje beschreven staat. Zonder de waarde van de verschillende onderdelen, zonder specificaties’, stelt Arnauts. De advocaat wijst bovendien op het feit dat verschillende zakenbanken deze activa een stuk hoger waarderen.

Verder blijkt uit de antwoorden van de Fortis-bestuurders dat alle beslissingen die na het stilleggen van de handel in Fortis werden genomen, door de Nederlandse en Belgische autoriteiten werden beklonken. Fortis zou volledig buiten spel zijn gezet.

Modrikamen wil dat de verkoop van Fortis-aandelen aan de Belgische staat en de doorverkoop ervan aan BNP Paribas wordt opgeschort. Volgens het advocatenkantoor zijn Fortis-aandeelhouders zwaar gedupeerd door de te lage prijs die de Franse bank heeft moeten betalen voor deze activiteiten.

Volgens Modrikamen was er ook geen grote financiële crisis voorhanden, die de verkoop van Fortis Bank NV aan BNP Paribas rechtvaardigde. ‘Op vrijdag 3 oktober 2008 nam Fortis immers de 16,7 miljard euro in ontvangst, afkomstig van de verkoop van haar Nederlandse activa. Daarnaast werd haar ook nog zo’n 52 miljard euro aan funding terugbetaald door de Nederlandse monetaire instellingen.’

Door de ‘verrassende’ schriftelijke antwoorden van de Fortis-bestuurders, vindt Modrikamen een eerder aangevraagd getuigenverhoor niet meer nodig. ‘We hebben echt succes geboekt met deze bekentenissen’, aldus advocaat Arnauts. De eerstvolgende pleitdatum is op 30 oktober vastgesteld
.

Ray




Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De prutsers van Terzake gaan Story achterna

 

Dat wij geen hoge dunk hebben van de prutsers van Terzake en de VRT-nieuwsredactie in het algemeen, is u wellicht bekend.

Het Gelaarsde Vrouwtje Cools schuift kritieken als de onze achteloos van tafel als komende van "vijanden van het medium".  Ze vergist zich, het regime-slavinnetje  : wij zijn tegenstanders van de Overbodige Openbare Onvlaams Omroep, en wij schatten het medium hoog in. 

De verwende BV's van de armtierige VRT beroezen zich uitsluitend aan strelende commentaren bij voorkeur uit Humo en als ze op een ouderlingenblogje op de korrel worden genomen, neigen ze naar een depressie, omdat er in Vlaanderen nauwelijks  nog kritische opmerkingen geformuleerd worden. "Iedereen is mooi, iedereen is goed, iedereen knikt en de politieke maffia regeert" dat is de nieuwe stijl.

Zolang de overheid van oordeel is dat zij voor onze nieuwsinformatie moet instaan op de manier zoals de nieuwsdienst van de VRT dit doet, zal op deze blog storm worden geluid .  Als toetje nog even het gekende standpunt : het is geen overheidstaak om de ontspanning van de burgers te verzorgen.  Zeker niet door een gepolitiseerde, overgesyndicaliseerde, en financieel wankele instelling zoals de VRT met zijn 3.000 gangwandelaars.

De actualiteitsrubriek Terzake begeeft zich op het pad van de roddeljournalistiek, zoals Story en Dag Allemaal.  De dierenkwakzalver Chris Duchaussoit en de kleindochter van Frans Detiège zijn verliefd en hebben een relatie.  Ik moet die vent niet sedert zijn ongepaste, onbeschofte en onmenselijke uitlatingen bij de moord op Pim Fortuyn. 

Het meisje Detiège is een klein ambitieus wraakgodinnetje dat het Janssens nooit zal vergeven dat hij moeder Leona van de burgemeesterszetel in Antwerpen heeft weggemaneuvreerd om er zelf in plaats te nemen. Maya weegt politiek niet zwaar maar ze vertegenwoordigt wel een strekking van oude, trouwe partijleden die niet gesteld zijn op het playboy-socialisme genre Janssens en zijn entourage.

Het vriendje van Maya is onlangs weggefladderd naar een ander kindvrouwtje, en dat raakt allemaal onze kouwe kleren niet. Net zomin als het nieuwe wonderstel dat vanavond door Terzake geïnterviewd werd.

Prutsers ?  Heb ik dat gezegd ?  Het moet zijn : onbekwame prutsers.

Savat


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een fascistische wereldeconomie

 

Overname van dit stuk betekent niet dat wij het integraal eens zijn met de conclusie. Er zitten nochtans vele elementen in die wij wél beamen.  De overname van de macht in de diverse financiële instellingen door de geboden hulpmaatregelen, houdt een evident gevaar in, dat de vroegere a-sociale bankiers thans zullen vervangen worden door partijfunctionarissen, wat automatisch zal leiden tot een machtsgreep in de vrije markt.

Bankencrisis

De overheidsinvloed neemt hand over hand toe. Niet alleen in de bouwsector, maar onder invloed van de bankencrisis ook in de bankensector. Vorige week vrijdag 17 oktober werd de burger verteld, dat er voor de ING geen vuiltje aan de lucht was. Maar tijdens het afgelopen weekend neemt Bos de beslissing om ongevraagd 10 miljard Euro uit zijn nieuwe potje van 20 miljard aan de ING te doneren.

Nu schijnt ook Aegon al op het vinkentouw te zitten om te vangen. Op die manier vliegen die 20 miljard van een week eerder binnen de kortste keren de deur uit.

In de nabije toekomst heeft de overheid alle tijd en gelegenheid zich via benoemingen en regelgeving verder in het bankwezen te nestelen.

Waar halen Bos en Wellink die miljarden vandaan ?

Sterker nog: de volgende golf dreigende faillissementen zit er aan te komen, die de Amerikaanse economie dreigt te ontwrichten: die van de Credit Card maatschappijen. In de tussentijd zal Bos nieuwe buitenlandse investeerders aantrekken, die met Nederlandse overheidsgarantie bereid zijn hem miljarden te lenen, die hij vervolgens aan de financiele instellingen uitleent onder nog meer nieuwe voorwaarden.

Het is niet erg moeilijk te bedenken, waar die miljarden vandaan (moeten) komen: veel wijst erop, dat die voor een belangrijk deel komen uit de enorme olie- en gasopbrengsten van Arabische landen en Rusland.

Een fascistische wereldeconomie

Nu de bankencrisis zich wereldwijd uitstrekt en er steeds meer sectoren door worden getroffen,  zullen overheden over de hele wereld  zich op het particuliere bedrijfsleven storten, ook al zullen de banken particuliere bedrijven blijven heten. Maar de staten en supranationale instellingen als het IMF zullen de zeggenschap opeisen: het eigendomsrecht wordt een lege huls. Dat is wat heet: een fascistische  wereldeconomie.

@ http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/10/de-opkomst-van-het-wereldfascisme/

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Proloog van de epiloog

 

'De proloog van de epiloog'

22/10/2008 11:36

http://www.knack.be/nieuws/belgie/-de-proloog-van-de-epiloog-/site72-section24-article24370.html

'Yves Leterme heeft één historische verdienste: met hem is de desintegratie van de federale staat onomkeerbaar geworden.' Dat zegt Marc Platel.

De politieke crisis sinds de verkiezingen van 10 juni 2007 is 'de proloog van de epiloog van het Belgische verhaal'. Dat oordeel spreekt voormalig journalist Marc Platel uit in de laatste zin van zijn nieuwe boek " België op zijn kop ".

Het beschrijft alle belangrijke momenten van die crisis: de mislukte oranjeblauwe formatie, de interim-regering Verhofstadt III, de start van de regering-Leterme, het ontslag van premier Yves Leterme (CD&V) op 14 juli en de poging van drie bemiddelaars om te komen tot een 'interinstitutionele dialoog'.

Platel, die eerst als journalist voor VRT Radio en nadien als politiek hoofdredacteur van Het Belang van Limburg achttien regeringsvormingen en vier staatshervormingen meemaakte, begreep snel na de verkiezingen van 2007 dat de federale formatie weinig kans op succes had.

'In het verleden waren het altijd Belgische politici, die poogden een Belgische regering te vormen. Dit keer vertrokken Leterme en de andere Vlaamse politici vanuit een Vlaamse logica, terwijl de Franstaligen front vormden binnen een federaal denkkader. Dat moest onvermijdelijk mislukken', zegt Platel.

'Onuitgegeven ook waren de zeer concrete communautaire beloften, die Leterme voor de verkiezingen had gedaan over een snelle splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en over de garanties voor een grote staatshervorming, vooraleer een nieuwe federale regering zou worden gevormd. Nochtans was het duidelijk dat hij die beloften niet kon waarmaken. Hij had niets in handen om ze af te dwingen. Bovendien bleek hij het vak van onderhandelaar niet te beheersen.'

De B-H-V-heisa, de RTBf-uitzending Bye Bye Belgium en het optreden van Leterme hebben het verwasemen van België onomkeerbaar versneld, aldus nog Platel, die weinig verwacht van de gemeenschapsdialoog. 'Aan dezelfde tafel met daarop dezelfde dossiers zitten dezelfde politieke families die al 16 maanden niets bereikt hebben.'

Voor Platel heeft België geen toekomst meer. 'Ofwel blijft men federaal aanmodderen en gaat het land de dieperik in. Ofwel vindt men een formule waarbij de deelstaten beslissen of ze nog willen samenwerken en wat ze nog samen willen doen.'

Patrick Martens @ Knack

Marc Platel


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fré en enkele belgische ziektes

 

.


22-10-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij zijn niet allen dezelfden

 

Filip De Man wijdt op zijn webstek aandacht aan een studie door godbetere Marc Swyngedouw over het profiel van kiezers voor de onderscheiden partijen.

Wij hebben geen hoge pet van Swyngedouw, een socialist die zijn weg gevonden heeft in de sector van de wetenschappen der statistieken die zich vlotjes laat plooien naar de gewenste resultaten, zeker door de vraagstelling in een bepaalde richting te duwen.  Bij Het Spionnencentrum CGKR geeft men bij voorkeur opdrachten voor overbodige onderzoeken aan rode vrienden van de unief om zeke te zijn dat de bekomen resultaten niet te veel afwijken van de weg die men volgen. Dit even terzijde. Zoals steeds zijn onze terzijdes beter dan de hoofdvogels.

Swyngedouw is een door zenuwen geplaagd figuur, dat begint over te geven als hij de naam Vlaams Belang hoort.   Dus wetenschappelijk verantwoord.

Voor de gemeenteraadsverkiezingen was hij in een uitzending van de Rode ATV-zender samen met Filip Dewinter en de Nerveuze had gehoopt Filip onderuit te kunnen halen met uit zijn rode duim gezogen cijfertjes die hij bovendien hortend en stotend, geplaagd door een mengeling van adrenaline,  zure maagsappen en plankenkoorts begon op te sommen, tot Dewinter hem heel vriendelijk aankeek en zei "Maar waar hebt u het eigenlijk over ? Weet ge wat,  stuur het mij eens op".   Waarop de andere enkel "Tuut-Tuut" kon doen. Dat zijn dodelijke optredens voor een sukkel maar  hilarische momenten voor bevooroordeelde kijkers zoals wij, die niet verwend zijn door neutrale voorlichting.

Nu heeft de professor aan hand van een vijftiental maatschappelijke problemen die voorgelegd zijn aan 1084 personen gepoogd te ontdekken waar zij hun prioriteiten leggen.  De Man commentarieert :

Aan de KU Leuven werd zonet een onderzoek gepubliceerd dat interessante gegevens bevat over het verband tussen ons stemgedrag en bepaalde hete politieke hangijzers (‘POLITIEKE KWESTIES EN STEMGEDRAG 2007’). Dat de analyses uitgevoerd werden onder leiding van de linkse prof. Swyngedouw mag niet beletten er de nodige aandacht aan te besteden.
Niet minder dan 1.084 Vlaamse kiezers werden bevraagd, ons interesseren natuurlijk eerst en vooral de antwoorden van de VB-stemmers.

Inzake milieu, klimaat en kerncentrales is het voor de partij niet moeilijk om de huidige standpunten aan te houden: kiezers van het Vlaams Belang zijn in meerderheid tegen de sluiting van onze kerncentrales vanaf 2015 en hebben het minst van al last van klimaat-sinistrose.
Op sociaal vlak blijkt de opvatting van de gemiddelde VB-kiezer genuanceerd: eerder tegen het ‘generatiepact’ (langer werken), tegen een hogere leeftijd voor brugpensioen en tegen meer ambtenaren, anderzijds bestaat er een grote meerderheid voor een strengere aanpak van werkonwilligen.
Moeilijker ligt het bij de vlaktaks (grootverdieners betalen procentueel maar evenveel belastingen als anderen): die taks wordt door een meerderheid gesteund als een verstandige economische maatregel, maar tegelijk door een grote minderheid als sociaal onrechtvaardig ervaren.
Idem dito inzake ethische vraagstukken: blijkt dat een kleine helft onder de VB-kiezers eerder progressief denkt over abortus, euthanasie en homoseksualiteit, een iets groter deel is dan weer conservatief.
Idem dito inzake ethische vraagstukken: blijkt dat een kleine helft onder de VB-kiezers eerder progressief denkt over abortus, euthanasie en homoseksualiteit, een iets groter deel is dan weer conservatief.

In 2007 stemden onze kiezers hoofdzakelijk voor twee clusters: vreemdelingen/veiligheid en sociale voorzieningen. Meer in detail geeft dat als absolute topprioriteit ‘vreemdelingen’ met 22,8%. Bij geen enkele van de andere grote partijen wordt zo’n hoog percentage bereikt voor een van de vijftien motieven. Hierbij aansluitend komt het onderwerp ‘justitie en politie’ (12,2%).
De sociale cluster is even groot en wordt gevormd door de motieven ‘pensioenen’ (13,2%), ‘gezondheidszorg’ (8,5%), ‘tewerkstelling’ (7,9) en 'sociale zekerheid' (6,3%). ‘Staatshervorming’ komt uit op 9%. Steeds volgens de studie van de KU-Leuven laat zo ongeveer niemand zich bij zijn partijkeuze leiden door ‘ethische kwesties’, ook niet bij de VB-kiezers (1,6%).

***

Wellicht leuk om weten voor de partijen maar voor de rest is en blijft de kiezer  met verstand en interesse (dus de minderheid) zéér goed weten waar elke partij  hoofdzakelijk voor staat.  Dat kiezers en leden voor de rest soms andere accenten leggen, bewijst gelukkig maar de geestelijke rijkdom  en tolerantie van onze samenleving.

En Swyngedouw heeft ze nog eens verdiend.  Ditmaal voor Leuven, waar de socialisten en vrijzinnigen met open armen ontvangen worden door de vroegere aartsvijanden.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe webstek VB

 

 

Les amis de la belgique

http://www.vlaamsbelang.org/0/5142


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Straatsburg in de tempel van de democratie

 

Wij hebben het uitgesproken genoegen gesmaakt maandagnamiddag 20 oktober 2008 een stukje van de plenaire zitting van het Europees Parlement mee te maken in Straatsburg, als stille toehoorder.

Bijna 500 miljoen Europese vrouwen en mannen uit 27 landen hebben zich laten verenigen in een Unie die de nationale staten overkoepelt met het oogmerk meer welvaart en geluk te brengen. In ruil worden wij geacht onze identiteiten af te leveren en wordt de democratie herleid tot het niveau van kikkers die door hun gekwaak hopen de volle maan op de vlucht te jagen.

Aan ons optimisme over deze instelling mag u geredelijk twijfelen, aan onze zin voor realisme bij voorkeur niet. Dit is niet het Europa waar August Vermeylen, die ook niet meer was dan het product van zijn woelige tijd, ons toe opriep, dit is zeker niet het overkoepelend instituut waar wij in onze jeugd enthousiast met mekaar over redetwistten.  Europa is een machtige Big Brother die de democratie platwalst en wat er van resteert overlaat aan dromers en fantasten die overladen worden met centen en égards en de illusie van de behoeders te zijn van beslissingen uit ongrijpbare cenakels.

Het gebouw in Straatsburg, dat u ietsje lager terugvindt samen met het schilderij van Pieter Breugels Toren van Babel,  is een indrukwekkende ronde ton, naast het water met veel glas, metaal en hout.  Het moet een onmetelijk fortuin gekost hebben en alleen om deze indrukwekkende architecturale aanwezigheid zal Frankrijk er niet aan denken om de zetel van Europa  naar Brussel te verhuizen : het prestige van Straatsburg moet niet veel onderdoen voor dit van Versailles, bij wijze van symbolische vergelijking in de tijd. 

785 verkozenen uit 27 landen voor 500 miljoen Europeanen

Als wij het goed hebben bestaat de totale jaarbegroting van de Unie uit 815 miljard euri, dit is tweeendertigduizend zeshonderd miljard frank.  Met dergelijk budget kan het optrekken een Toren van Babel geen probleem vormen. Ook als het dak tussendoor instort.

In dat gebouw kwamen wij met een groep, goed van de tongriem gesneden en overtuigde Vlamingen toe rond 5 uur in de namiddag om even de sfeer te snuiven en in beate bewondering een stukje van de drukke activiteiten van de respectieve  785 verkozenen der 27 lidstaten mee te maken. 

In een gigantische ronde zaal verdeeld over 11 estrades ingedeeld in 8 spievormige segmenten vervullen de dames en heren hun openbare werkzaamheden.  Het onthaal dat de bezoekende burger te beurt valt, is vriendelijk en correct en vanaf het ronde publieksgedeelte (keurige zetels met individuele geluidsinstallatie) kunnen honderden gegadigden de zitting volgen.  Er wordt ook regelmatig aan herinnerd dat de plenaire zitting slechts een stukje vertegenwoordigt van de harde activiteiten, want het meeste gebeurt in de commissies (en achter gesloten deuren, om het even niet-parlementair te zeggen). Dit Euro-parlement bezit een structuur en een reglement dat, alle moderne technieken te spijt, gebaseerd is op negentiende eeuwse geplogenheden.  Men levert zelfs geen inspanning om het zogenaamde democratische hoogtepunt dat een voltallige zitting kan zijn, enige luister te verlenen, door ander activiteiten er voor te laten wijken. Het samenvallen van zittingen is overal ter wereld een zelfde excuus om de afwezigheden goed te praten.

60 seconden fantasmen, achterklap, electorale prietpraat 

Dames en Heren, elke spreker krijgt 60 (zestig) seconden om een vooraf aangekondigd thema toe te lichten.  Ieder doet dat in zijn eigen taal, wat respectvol is.  700 tolken en vertalers zijn in dienst van het Euro-parlement, om niet alleen de vliegende woorden maar ook de geschreven blijvende woorden om te zetten in de 23 erkende talen. (sommige landen hebben een gemeenschappelijk taal zoals Duitsland en Oostenrijk, vandaar iets minder talen dan lidstaten).

Verwachtingsvol vlijden wij ons neer op onze comfortabele zitjes, hoofdtelefoon over de oren en toen opende zich voor ons de wondere wereld van de klankrijkdom in Europa.  Van de 785 verkozenen waren er ruim een dertigtal aanwezigen, wat een behoorlijke score vertegenwoordigt van ruim 4%, maar op het loopplatform achter de zetels was er heel wat beweging van aanlopende figuren die, gekleed in jas, en al dan niet beladen met wielkoffers of plastiek zakken zoals daklozen,  hun handtekening kwamen plaatsen en vervolgens verdwenen.  Enkelen dwarrelden de zaal in, hetzij om wat bij te praten met  de schaarse aanwezigen, hetzij om zich zuchtend te ontdoen van hun spullen en zich over te geven aan enige weldadige rust. 

Extreem rechts en de financiële crisis.

U heeft de sfeer beet ? 

De geluidsinstallatie vertoonde nukken tijdens de diverse tussenkomsten ; gelukkig was de voorzitter niet op de hoogte van onze aanwezigheid in de publieke tribune anders waren wij zeker verantwoordelijk gesteld voor de technische mankementen. We hoorden live de sprekers in hun landstalen en tegelijk de erg vlotte vertalingen die telkens door een andere stem ingesproken werden in de koptelefoons. Het waren opmerkelijke tussenkomsten over de meest diverse onderwerpen.  Een man die een balkantaal sprak had het over consumentenbescherming, zoals mijn kleindochter van veertien dat zou doen, tamelijk rudimentair maar denkelijk deed de man dat om door zijn nationale achterban volgend jaar nog een rondje te mogen meelopen.  Een vrouw, met een kapsel als een Schotse nevelvlek en met een niet te definiëren taal uit een boek van Tolkien,  koppelde bezorgdheid over de financiële crisis aan een totaal onverwacht ander maatschappelijk aspect.  Haar 60 secondes besteedde zij aan het volgende : "Mijnheer de Voorzitter, Er is een grote crisis aan de gang in de financiële wereld en ik ben blij dat Europa zijn verantwoordelijkheid neemt.  Maar laten we niet vergeten dat er in Oostenrijk verkiezingen hebben plaatsgevonden en dat extreem-rechts 30% van de stemmen heeft vergaard.  Dat is veel erger dan de financiële crisis vind ik en wij moeten al onze krachten bundelen om te voorkomen dat extreem-rechts ons naar de ondergang zal voeren. Ik dank u."  Twee figuren klopten moedeloos de handen in mekaar, de Nevelvlek zette zich tevreden neer  en pakte haar boeltje bij mekaar. Hopelijk op weg naar Nergensland.

Een andere vrouw was in een andere onverstaanbare taal begonnen met een kortverhaal over bomen met wie zij regelmatig contact  of knuffelmomenten bleek te beleven maar die tekenen begonnen te vertonen van diepe weemoed naar de tijd van toen.  Ook deze verkozene werd bedankt door de voorzitter. En zo bleef dat doorgaan. Er volgt geen debat, er is geen opvolging voor deze uitingen van zeer individuele gevoelens, dit is vooral een buitenkansje voor de verkozenen om aan hun kiezers te laten weten dat zij in Euronazië wat te vertellen hebben.

Tussendoor haperde de geluidsinstallatie en sommigen moesten plaatsnemen achter andere microfoons dan die voor het eigen gebruik.  Dit zorgde telkens voor enige spanning en afleiding en er werden grapjes over gemaakt die trouw vertaald werden in het Nederlands op een vlakke effen toon, wat het geheel nog schrijnender maakte. Tolk zijn in het Euro-parlement is géén komische bezigheid.

Na een kwartier werden wij verzocht op te stappen. Wij hadden onze rol vervuld als beate bewonderaars van het indrukwekkende schouwspel van de democratie.

Onder de vlaggen van de lidstaten is een verhoogje getimmerd waar we voor een foto mochten naast mekaar staan en tevreden glimlachen. 

Er waren gelukkig meerdere leden van onze groep die dat niet wensten. 's Avonds stond er choucroute op het menu en kwam Filip Claeys, de betere en beschaafde parlementair,  ons opmonteren met een afstandelijke maar realistische uiteenzetting over de Europese Unie. Als we verlost zijn van de onstaat belgië zal de EU beter te verteren zijn.  Misschien.

Ray


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.India, op weg naar de Maan + Aanpasing 17.30uur

 

 
 
 

"Als we over precieze kaarten van de maan zullen beschikken, zal later ook werk gemaakt worden van nauwkeurige stadsplannen over de prachtwijken in Mumbai" glunderen de sloppenbewoners.

Ray

AANPASSING 17.30 UUR

Aanvullend vernemen we dat Groot-Brittannië in januari en bedrag van 825 miljoen GBP als ontwikkelingshulp heeft bezorgd aan India voor sociale doeleinden, ongeveer 50 miljard oude franken ...

http://www.bnp.org.uk/2008/10/india-launches-first-moon-mission-so-why-are-we-giving-them-825-million-in-foreign-aid/


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Europese symbolen in Euro-parlement - Filip Claeys

 



 

Het Europees Parlement heeft onlangs beslist de ’Europese symbolen’ in zijn reglement op te nemen: de vlag, de Ode aan de Vreugde, de euro, de ’dag van Europa’ op 9 mei.

Men moet zich afvragen wat eigenlijk de bedoeling is van die reglementswijziging. In de toelichting van het verslag wordt gesteld dat het feit dat de symbolen van de Europese Unie niet in het verdrag van Lissabon zijn opgenomen, niet verhindert dat de instellingen ze blijven gebruiken. Waarom moeten ze dan verankerd worden in het reglement van het Europees Parlement?

De context waarin we deze discussie moeten plaatsen, is die van de Europese Grondwet en de referenda die deze Grondwet nietig hebben gemaakt. Men heeft die Europese symbolen bewust niet opgenomen in het verdrag van Lissabon omdat bijvoorbeeld de Nederlanders niet willen weten van een Europese superstaat, en van de uiterlijke tekenen van een Europese superstaat.

Ondertussen heeft Nederland het verdrag van Lissabon geratificeerd, en wat gaan wij nu doen? Nu gaan wij langs een achterpoortje toch nog die Europese symbolen verankeren in ons reglement. Die reglementswijziging is nergens voor nodig. Het is een gratuite provocatie, een uitgestoken middenvinger naar de Nederlandse kiezers, en bij uitbreiding naar alle kiezers in Europa die niet willen weten van een Europese superstaat. Vanuit onze ivoren toren zijn we er opnieuw in geslaagd om ons nog wat meer te vervreemden van de bevolking. Proficiat, collega’s.
Was al het vals geld maar zo makkelijk te herkennen
Filip Claeys
Euro-parlementslid
Vlaams Belang


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met de Lijn rijden is altijd avontuurlijk

 

Het is nooit de bedoeling geweest bij het opstarten van deze blog er een klagelijke rubriek van te maken over de kleine ongemakken in het maatschappelijk verkeer. Genre, oud vrouwtje berooft jonge allochtoon of blanke vrouwen proberen onschuldige Marokkaanse jongeren te verleiden tot ontuchtig gedrag.

Soms moeten we echter de kleine mistoestanden ter sprake brengen want ze zijn de postbodes van een publieke onbehagen.

Vorige week werd een buschauffeur (weer eens) in mekaar geklopt door Marokkaanse jongemenschen met enige psychische problemen, veel goede wil en de nodige terechte afkeer tegen onze verwilderde maatschappij. De verdachten zijn inmiddels opgepakt en vermoedelijk op staande voet vrijgelaten. De feiten speelden zich af in de stad van Allah maar het kan net zo goed om het even waar plaatsgrijpen.  Vlaanderen is niet alleen een Vakantieland, ook een Avonturenland

Gisteren, dinsdag 21 oktober moest de politie in dezelfde fijne multiculturele stad tweemaal uitrukken voor grappige reizigersincidenten  met de Lijn. 

In het eerste geval werden drie de Lijn-medewerkers tijdens de uitoefening van een controle, geconfronteerd met een amokmaker.  Ruzie, lawaai, roepen, jasje trekken, dreigen, slagen en dan het gevecht.  Dit zijn telkens erg ontspannende momenten voor de andere reizigers op de tram.  Mijnheer Amok werd afgevoerd door de flikken en de drie controleurs moesten naar het hospitaal voor verzorging. Volgens de Lijn is er niet veel aan de hand : "Enkele kwetsuren, niet zeuren en deurlopen".  Wel vervelend dat dit in de pers en in de statistieken komt.

Even later werd op een andere tram een jonge moeder met kind door twee "passagiers" lastig gevallen.  Waarom ook niet, de herfst is voor velen een overgangsseizoen dat kleine problemen veroorzaakt.  De jonge vrouw moet over  enige ervaring beschikt hebben, want ze spoot pepperspray in de ogen van de "passagiers" die jankend onderuit gingen.  Ook hier werden de andere tramreizigers vergast op een onvoorzien, spannend stukje levensdrama.  De politie heeft de twee "passagiers" opgepakt (vanzelfsprekend niet voor lang) en de perswoordvoerder van de Lijn, sprak wijze taal toen hij verklaarde "Dat het bezit en gebruik van pepperspray alleszins verboden is".  De jonge peperspuitmoeder verdient opgesloten te worden, als u ons vraagt.

Het moet nu maar eens gedaan zijn dat de reizigers en het personeel van de Lijn met het minste akkefietje beroep doen op de politie.  Wij zijn allemaal passagiers en wie niet bestand is tegen de kleine uitwassen van het heerlijke multiculturele gebeuren, pakt zijn biezen en verhuist.  Naar Marokko bijvoorbeeld, daar is plaats zat.

Ray

 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek de verschillen

 

 
 
Boven de Toren van Babel (Pieter Breugel)
Onder het Europees Parlement Straatsburg
 
 


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.€ 50 miljoen voor Franstalig Onderwijs in VL

Vlaanderen betaalt  € 50 miljoen (2 miljard frank) voor Franstalig onderwijs in faciliteitengemeenten.  Wij dokken af voor onze eigen verfransing, kan het nog onnozeler ?

BRUSSEL 21/10 (BELGA) = De Vlaamse regering zal tijdens de lopende
legislatuur zo'n 50 miljoen euro hebben uitgegeven aan het Franstalig
onderwijs in Vlaanderen. Dat berekende Vlaams parlementslid Luk Van
Nieuwenhuysen (Vlaams Belang) op basis van een schriftelijke vraag aan
Vlaams minister van Onderwijs Frank Vandenbroucke (sp.a).
  

In de periode 2004-2009 zal de Vlaamse regering 50 miljoen euro hebben
besteed aan het Franstalig onderwijs in de faciliteitengemeenten. Voor het
afgelopen schooljaar ging het om een bedrag van 11,7 miljoen euro. "Of een
goede 468 miljoen frank die Vlaanderen tijdens het schooljaar 2007-2008
heeft gespendeerd ter bevordering van zijn eigen verfransing", aldus Van
Nieuwenhuysen.
  

Volgens Van Nieuwenhuysen heeft het beleid van de Vlaamse regering
"gefaald". Er is geen oplossing voor het probleem van de taalinspecties in
het Franstalige faciliteitenonderwijs en de ontnederlandsing is niet
gestopt, meent Van Nieuwenhuysen.
   Volgens de VB'er mikken de Franstaligen op "territoriale expansie ten
nadele van Vlaanderen". "Dat de Vlaamse regering die ambitie met subsidies
aan het Franstalig faciliteitenonderwijs blijft betoelagen is
onbegrijpelijk. Meer zelfs het is misdadig", aldus nog Van
Nieuwenhuysen.


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mario de Koninck en de crisis : AAaRGH ...

 

MarioCrisis3.jpg

www.geenstijl.nl

 




Golfbrekers

Verbonden maar niet aan banden. 

KLIK HIER OM NAAR GOLFBREKERS TE GAAN


Foto

Deze blog leeft van de liefde, de wind en veel enthousiasme. U kan onze werking steunen via 

 banknr 610-5790800-88 

 IBAN BE56 6105 7908 0088 

 BIC DEUT BE BE




Archief Freddy Van Gaever : hier klikken


Opera, Belcanto - Operette en populair klassieke muziek
  • Hier klikken

  • Stuur ons uw reactie



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!